Metaverse Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Sanal gerçekliğe (VR) dayalı yeni bir dünya.
Metaverse Nedir?

Metaverse Nedir?

1992'de Amerikalı yazar Neal Stephenson, ünlü bilim kurgu romanı Snow Crash'i yazdı. Kitap, insanların başkalarıyla etkileşime girdiği gerçek dünyanın gerçekçi bir simülasyonu olan üç boyutlu bir sanal alanı tanımlıyordu. Bu kitapta ortaya atılan "metaverse" kavramı, o zamandan beri sanal gerçekliğe dayalı yeni bir dünyaya atıfta bulunmak için kullanılıyor.

Basitçe söylemek gerekirse, metaverse, bir grup insan tarafından paylaşılan sanal bir alandır. "Metaverse" terimi, "meta" ön ekinin olduğu iki bölümden oluşur - Sözcüğün kendisi, " sonra veya ötesinde " anlamına gelen Yunanca "meta" kelimesinin bir birleşimidir. ve “-ayet” eki “evren” anlamına gelir. Metaverse, VR, AR ve AI'ya dayalı yeni nesil İnternet iletişimi olarak kabul edilir.

Çeşitli dijital ortamları birbirine bağlayan sanal dünyaya erişmek için bir VR cihazı gereklidir. Metaverse, günümüz oyunlarında yaygın olarak gördüğümüz VR'ye kıyasla, size çalışmak, oyun oynamak, konserlere gitmek, film izlemek gibi günlük hayatınızda yaptığınız tüm aktiviteleri yapabileceğiniz bambaşka bir sanal dünya getirecek. hatta arkadaşlarınızla veya başka herhangi biriyle etkileşim kurarken.

Metaverse'yi Ready Player One filmindeki OASIS olarak hayal edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, gerçek dünyada yapamayacağınız şeyleri sizin adınıza deneyimlemek için metaverse sanal dünyadaki görsel ikiziniz olacak olan kendinizin 3 boyutlu bir görüntüsünü veya "avatarını" yaratmaktır.

Ancak şimdiye kadar, metaverse hala bir kavramdır. Bunun birleşik bir tanımı yoktur.

VR tabanlı ancak VR'yi Aşan

Tipik olarak, VR ve AR teknolojileri etrafındaki vızıltı birkaç yılda bir ortaya çıkıyor, ancak hızla kaybolacak. Bazıları metaverse'nin VR çılgınlığının bir devamı olduğunu düşünür, ancak aslında metaverse, VR ve AR'den daha geniş alanları kapsar.

10 Mart 2021'de Roblox, New York Borsasında halka açıldı ve hisse senedi fiyatı ilk gün %45 artarak onu "metaverse'nin ilk stoğu" yaptı.

Roblox CEO'suna göre, meta evrenin sekiz özelliği vardır: kimlik, arkadaşlar, sürükleyici, düşük sürtünme, çeşitlilik, her yerde, ekonomi ve nezaket.

Metaverse tezahürlerinin çoğu oyunlardan kaynaklanır ve yavaş yavaş İnternet, dijital eğlence ve sosyal ağları entegre eder ve gelecekte sosyal, ekonomik ve ticari faaliyetleri entegre edebilir. Oyun motorları, dijital ikizler, dijital yerliler ve sanal gerçeklik gibi temel araçlar aracılığıyla sanal alanı gerçek dünyayla birleştirir. Şu anda, metaverse'nin dört temel uygulaması oyunlar, sanat, yaşam ve işi içermektedir.

Metaverse İnternetin Bir Sonraki İterasyonu Olacak mı?

İnternet bugün artık ileri bir teknoloji olarak adlandırılamaz. İnternet içeriği, kullanıcılar için bariz bir çekiciliğe sahip ve sosyal medya doygunluğa ulaşıyor. Bu koşullar altında, metaverse'nin ortaya çıkışı yalnızca kullanıcı deneyimi boyutunu genişletmekle kalmaz, aynı zamanda yeni içerik ve formlar da doğurur. Geliştirilecek “dünyanın” ezici bir rekabet gücüne sahip olması ve yeni nesil internetin, hatta insanların hayatlarının önemli bir parçası haline gelmesi beklenmektedir.

Ekim 2021'de Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin Meta adını değiştirdiğini ve metaverse içerik oluşturmayı desteklemek için 15 milyar dolarlık bir yatırıma sahip olduğunu duyurdu, bu da metaverse konseptinin patlamaya başlamasına neden oldu. Facebook'un yeniden adlandırılmasının ardından, dünyanın dört bir yanından teknoloji devleri metaverse pazarında rekabet etmeye başlar. İster orijinal işi mobil İnternet olan Meta gibi yeni bir oyuncu, ister Microsoft gibi İnternet'in evrimi boyunca farklı sektörlerde yer almış kıdemli bir oyuncu olsun, hepsi metaverse pazarındaki fırsatı yakalamaya çalışıyor.

Bununla birlikte, yatırımcılar ve teknoloji devleri arasında hararetli tartışmalara neden olan meta evrenini gerçekleştirmeden önce hala çözülmemiş birçok soru var. Metaverse gerçekten İnternet'in geleceğiyse, hiçbiri geride kalmak istemez.

Ayrıca, dünyanın bağlı olduğu teknolojinin yeni bir şekilde ortaya çıktığına dair benzeri görülmemiş bir duyguya sahibiz. Bu duygu, bazı teknolojiler artık VR oyunlarının geliştirilmesiyle eskisi kadar "karmaşık" olmadığında derinleşir.

Metaverse hakkında şüpheler

Abartılı, aşırı yüceltilmiş bir kavram

Metaverse'nin popülaritesinin arttığı ilk günlerde, rakipler bunun bir numaradan başka bir şey olmadığını düşündüler. Ancak gerçek şu ki, insanlar gerçek dünyadan, aslında uzun süredir var olan sanal dünyaya daha sürükleyici bir şekilde adım atıyorlar.

"Sanal" kelimesi, insanlara sonsuz hayal gücü ve yaratıcı itici güç getirirken aynı zamanda pek çok belirsizlik de üretiyor. Metaverse dünyasındaki gizlilik ve bilgi güvenliği sorunlarının çözülmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. Ayrıca gerçek hayatta bile sorun yaratabilen gerçek isim doğrulamasının metaverse'te de ciddi bir şekilde ele alınması gerekiyor.

Metaverse yeni bir kavram değil

İnsanlar, 2021'de halkın dikkatini çekmeden çok önce, kitaplarda, filmlerde ve televizyon oyunlarında olduğu gibi meta evreni başka biçimlerde tasavvur ediyorlardı. Örneğin, 1999'da piyasaya sürülen The Matrix'te, karakterler cihazı takarak kendilerini tamamen sanal dünyaya kaptırabilir ve gerçek dünyadaki hislerinin aynısını hissedebilir. Konuştuklarının yapay zeka mı yoksa gerçek bir insan mı olduğunu bile anlayamadılar.

2006 yılında tefrika edilen The Three Body Problem romanında, insanlar ekipmanı giydiklerinde tamamen sanal bir dünyaya dalmışlardı. Fiziksel ve duygusal olarak gerçek hayatta yaşadıklarının tamamen aynısını yaşadılar. Amerikalı romancı Michael Crichton'ın yönettiği ve yazdığı aynı adlı 1973 yapımı bilimkurgu dizisinden uyarlanan Westworld'de ise kılıçlara yenilmez bedenler, keyfi bir dünya görebiliriz...

2018'de vizyona giren hit film Ready Player One'da , gerçek hayattan tamamen farklı bir sanal dünyaya girmek ve hemen önünüzde gerçekleşen heyecanlı ve heyecanlı sahneleri izlemek için bir VR cihazı takmanız yeterli.

Artık tüm bu çalışmaların metaverse'nin prototipini gösterdiği anlaşılıyor. Bilimkurgular artık halkın erişebileceği bir gerçeklik haline dönüşüyor.

Sözde ademi merkeziyetçilik hala büyük kuruluşlar tarafından kontrol edilebilir.

Facebook, adını Meta olarak değiştirdikten sonra, sosyal medyada, inşa etmeyi planladığı meta evreninin, Mark Zuckerberg tarafından işletilen en büyük alt evren olan "Zuckerverse" olarak yeniden adlandırılabileceğine dair bir şaka galip geldi. Halka açık özel bir şirket tarafından yönetilen Zuckerverse'in nihai hedefi, onu kamu refahı için teşvik etmek yerine kar elde etmektir.

Metaverse ile yüksek oranda ilişkili olan yeni ortaya çıkan kavramlar arasında blockchain ve kripto para biriminin yanı sıra hisse senedi fiyatları hızla yükselen borsaya kote metaverse şirketleri yer alıyor. Meta veri deposunun ilk aşamasındaki veri toplama, teknik destek ve platform oluşturma, kapsamlı insan, malzeme ve mali kaynaklara dayanır. Bu nedenle, asla hayırsever bir amaç değildir. Metaverse gerçek olduğunda, sıradan insanlara fayda sağlayacak mı? En azından sıradan insanların hayatlarını etkileyecektir.

Metaverse Ne Zaman Gelecek?

VR teknolojisi son yıllarda çok yol kat etti ve popülaritesi daha da arttı. Ayrıca, NFT ve AI gibi teknolojilerin uygulanması ve geliştirilmesi de geçen yıl metaverse kavramının patlamasının temelini oluşturdu.

Metaverse, sosyal etkileşim ve ticaret gibi gerekli etkinliklerin de erişilebilir olduğu sürükleyici bir sanal dünyadır. Bununla birlikte, meta veri deposunda ticaretin gelişimi henüz emekleme aşamasında olduğundan, misli olmayan tokenler (NFT'ler) şu anda doğrudan ve basit bir tezahür olarak kabul edilebilir. NFT'ler yeri doldurulamaz, benzersiz ve bölünemezdir ve düşük uyumluluk ve öğe özelliklerine sahiptir. Piyasa şeffaflığı ve tek dolaşım kanalı, NFT'leri sanal varlıkların benzersizliğini ve doğrulanabilirliğini belirleyen meta veri tabanını oluşturmak için ekonomik temel haline getirir.

Başka bir deyişle, meta veri deposu NFT'lerden oluşur. Evlerden giysilere kadar özel mülkiyete ait her şey, ticaret ve sosyalleşme için NFT'lere dönüştürülebilir. Bunun da ötesinde, NFT'ler sanal varlıkların düzenlenme şeklini değiştirdi. Kullanıcıların NFT'leri kendi başlarına basmasına, gelir elde etmesine ve varlıkları platformlar arasında transfer etmesine olanak tanıyarak meta veri deposunun ademi merkeziyetçiliğini korumaya katkıda bulunur.

Ancak, yerel dijital varlıkların sahipliğini işaretlemenin bir yolunu sağlayan NFT ürünlerine artan ilgi, sanal ekonominin nasıl çalıştığını yansıtıyor. Daha gelişmiş bir dijital dünya, 5G ağlarının tam olarak sağlayabileceği daha iyi performans gösteren, daha güçlü ve daha istikrarlı ağ bağlantıları gerektirebilir.

Her neyse, metaverse şu an için hala erken bir aşamada. Belki de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini kimsenin söyleyemediği iddialı bir fikirdir. Buna rağmen, teknoloji devlerinin önümüzdeki on yılda, hatta daha uzun bir süre için konsepti uygulamak için rekabet ettiğini göreceğiz.

Meta Evrenin Prototipi

Şu anda, bazı oyunların metaverse'nin prototipi olduğu düşünülüyor.

Fortnite'ta insanlar, salgın hastalıklar nedeniyle dışarı çıkamamanın sınırlamalarını ortadan kaldırmak için sanal bir konserin keyfini çıkarmak için bir araya gelebilir; Decentraland'da birçok tanınmış büyük şirket şimdiden "metaevrene yatırım yaptı".

Ayrıca Grand Theft Auto'da (GTA) karakterinizi çeşitli şekillerde özelleştirebilirsiniz ve tüm GTA dünyasındaki her şey değiştirilebilir ve özelleştirilebilir. Ve sanal varlıklar orada alınıp satılabilir. Bu bir metaverse gibi.

Minecraft'ta oyuncular kişisel tercihlerinize göre bir dünya yaratabilirler. Metaverse'deki gibi sürükleyici bir his sağlayan VR versiyonunda mümkün olan en iyi deneyimi yaşayacaksınız.

Farklı yaratıkları toplayabileceğiniz, ödüller alabileceğiniz ve NFT'ler aracılığıyla ticaret yapabileceğiniz Axie Infinity ve PVU gibi NFT'leri ticaret için kullanabilen bazı oyunlar da vardır.

Çözüm

Artık insanlar, hâlâ daha fazla potansiyel ve biçim keşfeden meta evrene karşı güçlü bir ilgi geliştiriyor. Metaverse yakın gelecekte insanların günlük yaşamlarına nasıl katılacak? Bize hem fiziksel dünyayı hem de dijital dünyayı aşan bir "çifte aşkınlık" deneyimi getirecek mi?

Metaverse'nin getirebileceği büyük rahatlık ve zevke rağmen, herhangi bir ilgili projeye katılırken her zaman zihnimizi açık tutmalıyız. Meta veri deposunu öne çıkaran bilgileri ve reklamları okurken iki kez düşündüğünüzden emin olun. Daha fazla bilgi için Gate Learn'ü takip edin.

Yazar: Rena
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Hugo, Echo, Piper
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Metaverse Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Sanal gerçekliğe (VR) dayalı yeni bir dünya.
Metaverse Nedir?

Metaverse Nedir?

1992'de Amerikalı yazar Neal Stephenson, ünlü bilim kurgu romanı Snow Crash'i yazdı. Kitap, insanların başkalarıyla etkileşime girdiği gerçek dünyanın gerçekçi bir simülasyonu olan üç boyutlu bir sanal alanı tanımlıyordu. Bu kitapta ortaya atılan "metaverse" kavramı, o zamandan beri sanal gerçekliğe dayalı yeni bir dünyaya atıfta bulunmak için kullanılıyor.

Basitçe söylemek gerekirse, metaverse, bir grup insan tarafından paylaşılan sanal bir alandır. "Metaverse" terimi, "meta" ön ekinin olduğu iki bölümden oluşur - Sözcüğün kendisi, " sonra veya ötesinde " anlamına gelen Yunanca "meta" kelimesinin bir birleşimidir. ve “-ayet” eki “evren” anlamına gelir. Metaverse, VR, AR ve AI'ya dayalı yeni nesil İnternet iletişimi olarak kabul edilir.

Çeşitli dijital ortamları birbirine bağlayan sanal dünyaya erişmek için bir VR cihazı gereklidir. Metaverse, günümüz oyunlarında yaygın olarak gördüğümüz VR'ye kıyasla, size çalışmak, oyun oynamak, konserlere gitmek, film izlemek gibi günlük hayatınızda yaptığınız tüm aktiviteleri yapabileceğiniz bambaşka bir sanal dünya getirecek. hatta arkadaşlarınızla veya başka herhangi biriyle etkileşim kurarken.

Metaverse'yi Ready Player One filmindeki OASIS olarak hayal edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, gerçek dünyada yapamayacağınız şeyleri sizin adınıza deneyimlemek için metaverse sanal dünyadaki görsel ikiziniz olacak olan kendinizin 3 boyutlu bir görüntüsünü veya "avatarını" yaratmaktır.

Ancak şimdiye kadar, metaverse hala bir kavramdır. Bunun birleşik bir tanımı yoktur.

VR tabanlı ancak VR'yi Aşan

Tipik olarak, VR ve AR teknolojileri etrafındaki vızıltı birkaç yılda bir ortaya çıkıyor, ancak hızla kaybolacak. Bazıları metaverse'nin VR çılgınlığının bir devamı olduğunu düşünür, ancak aslında metaverse, VR ve AR'den daha geniş alanları kapsar.

10 Mart 2021'de Roblox, New York Borsasında halka açıldı ve hisse senedi fiyatı ilk gün %45 artarak onu "metaverse'nin ilk stoğu" yaptı.

Roblox CEO'suna göre, meta evrenin sekiz özelliği vardır: kimlik, arkadaşlar, sürükleyici, düşük sürtünme, çeşitlilik, her yerde, ekonomi ve nezaket.

Metaverse tezahürlerinin çoğu oyunlardan kaynaklanır ve yavaş yavaş İnternet, dijital eğlence ve sosyal ağları entegre eder ve gelecekte sosyal, ekonomik ve ticari faaliyetleri entegre edebilir. Oyun motorları, dijital ikizler, dijital yerliler ve sanal gerçeklik gibi temel araçlar aracılığıyla sanal alanı gerçek dünyayla birleştirir. Şu anda, metaverse'nin dört temel uygulaması oyunlar, sanat, yaşam ve işi içermektedir.

Metaverse İnternetin Bir Sonraki İterasyonu Olacak mı?

İnternet bugün artık ileri bir teknoloji olarak adlandırılamaz. İnternet içeriği, kullanıcılar için bariz bir çekiciliğe sahip ve sosyal medya doygunluğa ulaşıyor. Bu koşullar altında, metaverse'nin ortaya çıkışı yalnızca kullanıcı deneyimi boyutunu genişletmekle kalmaz, aynı zamanda yeni içerik ve formlar da doğurur. Geliştirilecek “dünyanın” ezici bir rekabet gücüne sahip olması ve yeni nesil internetin, hatta insanların hayatlarının önemli bir parçası haline gelmesi beklenmektedir.

Ekim 2021'de Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin Meta adını değiştirdiğini ve metaverse içerik oluşturmayı desteklemek için 15 milyar dolarlık bir yatırıma sahip olduğunu duyurdu, bu da metaverse konseptinin patlamaya başlamasına neden oldu. Facebook'un yeniden adlandırılmasının ardından, dünyanın dört bir yanından teknoloji devleri metaverse pazarında rekabet etmeye başlar. İster orijinal işi mobil İnternet olan Meta gibi yeni bir oyuncu, ister Microsoft gibi İnternet'in evrimi boyunca farklı sektörlerde yer almış kıdemli bir oyuncu olsun, hepsi metaverse pazarındaki fırsatı yakalamaya çalışıyor.

Bununla birlikte, yatırımcılar ve teknoloji devleri arasında hararetli tartışmalara neden olan meta evrenini gerçekleştirmeden önce hala çözülmemiş birçok soru var. Metaverse gerçekten İnternet'in geleceğiyse, hiçbiri geride kalmak istemez.

Ayrıca, dünyanın bağlı olduğu teknolojinin yeni bir şekilde ortaya çıktığına dair benzeri görülmemiş bir duyguya sahibiz. Bu duygu, bazı teknolojiler artık VR oyunlarının geliştirilmesiyle eskisi kadar "karmaşık" olmadığında derinleşir.

Metaverse hakkında şüpheler

Abartılı, aşırı yüceltilmiş bir kavram

Metaverse'nin popülaritesinin arttığı ilk günlerde, rakipler bunun bir numaradan başka bir şey olmadığını düşündüler. Ancak gerçek şu ki, insanlar gerçek dünyadan, aslında uzun süredir var olan sanal dünyaya daha sürükleyici bir şekilde adım atıyorlar.

"Sanal" kelimesi, insanlara sonsuz hayal gücü ve yaratıcı itici güç getirirken aynı zamanda pek çok belirsizlik de üretiyor. Metaverse dünyasındaki gizlilik ve bilgi güvenliği sorunlarının çözülmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. Ayrıca gerçek hayatta bile sorun yaratabilen gerçek isim doğrulamasının metaverse'te de ciddi bir şekilde ele alınması gerekiyor.

Metaverse yeni bir kavram değil

İnsanlar, 2021'de halkın dikkatini çekmeden çok önce, kitaplarda, filmlerde ve televizyon oyunlarında olduğu gibi meta evreni başka biçimlerde tasavvur ediyorlardı. Örneğin, 1999'da piyasaya sürülen The Matrix'te, karakterler cihazı takarak kendilerini tamamen sanal dünyaya kaptırabilir ve gerçek dünyadaki hislerinin aynısını hissedebilir. Konuştuklarının yapay zeka mı yoksa gerçek bir insan mı olduğunu bile anlayamadılar.

2006 yılında tefrika edilen The Three Body Problem romanında, insanlar ekipmanı giydiklerinde tamamen sanal bir dünyaya dalmışlardı. Fiziksel ve duygusal olarak gerçek hayatta yaşadıklarının tamamen aynısını yaşadılar. Amerikalı romancı Michael Crichton'ın yönettiği ve yazdığı aynı adlı 1973 yapımı bilimkurgu dizisinden uyarlanan Westworld'de ise kılıçlara yenilmez bedenler, keyfi bir dünya görebiliriz...

2018'de vizyona giren hit film Ready Player One'da , gerçek hayattan tamamen farklı bir sanal dünyaya girmek ve hemen önünüzde gerçekleşen heyecanlı ve heyecanlı sahneleri izlemek için bir VR cihazı takmanız yeterli.

Artık tüm bu çalışmaların metaverse'nin prototipini gösterdiği anlaşılıyor. Bilimkurgular artık halkın erişebileceği bir gerçeklik haline dönüşüyor.

Sözde ademi merkeziyetçilik hala büyük kuruluşlar tarafından kontrol edilebilir.

Facebook, adını Meta olarak değiştirdikten sonra, sosyal medyada, inşa etmeyi planladığı meta evreninin, Mark Zuckerberg tarafından işletilen en büyük alt evren olan "Zuckerverse" olarak yeniden adlandırılabileceğine dair bir şaka galip geldi. Halka açık özel bir şirket tarafından yönetilen Zuckerverse'in nihai hedefi, onu kamu refahı için teşvik etmek yerine kar elde etmektir.

Metaverse ile yüksek oranda ilişkili olan yeni ortaya çıkan kavramlar arasında blockchain ve kripto para biriminin yanı sıra hisse senedi fiyatları hızla yükselen borsaya kote metaverse şirketleri yer alıyor. Meta veri deposunun ilk aşamasındaki veri toplama, teknik destek ve platform oluşturma, kapsamlı insan, malzeme ve mali kaynaklara dayanır. Bu nedenle, asla hayırsever bir amaç değildir. Metaverse gerçek olduğunda, sıradan insanlara fayda sağlayacak mı? En azından sıradan insanların hayatlarını etkileyecektir.

Metaverse Ne Zaman Gelecek?

VR teknolojisi son yıllarda çok yol kat etti ve popülaritesi daha da arttı. Ayrıca, NFT ve AI gibi teknolojilerin uygulanması ve geliştirilmesi de geçen yıl metaverse kavramının patlamasının temelini oluşturdu.

Metaverse, sosyal etkileşim ve ticaret gibi gerekli etkinliklerin de erişilebilir olduğu sürükleyici bir sanal dünyadır. Bununla birlikte, meta veri deposunda ticaretin gelişimi henüz emekleme aşamasında olduğundan, misli olmayan tokenler (NFT'ler) şu anda doğrudan ve basit bir tezahür olarak kabul edilebilir. NFT'ler yeri doldurulamaz, benzersiz ve bölünemezdir ve düşük uyumluluk ve öğe özelliklerine sahiptir. Piyasa şeffaflığı ve tek dolaşım kanalı, NFT'leri sanal varlıkların benzersizliğini ve doğrulanabilirliğini belirleyen meta veri tabanını oluşturmak için ekonomik temel haline getirir.

Başka bir deyişle, meta veri deposu NFT'lerden oluşur. Evlerden giysilere kadar özel mülkiyete ait her şey, ticaret ve sosyalleşme için NFT'lere dönüştürülebilir. Bunun da ötesinde, NFT'ler sanal varlıkların düzenlenme şeklini değiştirdi. Kullanıcıların NFT'leri kendi başlarına basmasına, gelir elde etmesine ve varlıkları platformlar arasında transfer etmesine olanak tanıyarak meta veri deposunun ademi merkeziyetçiliğini korumaya katkıda bulunur.

Ancak, yerel dijital varlıkların sahipliğini işaretlemenin bir yolunu sağlayan NFT ürünlerine artan ilgi, sanal ekonominin nasıl çalıştığını yansıtıyor. Daha gelişmiş bir dijital dünya, 5G ağlarının tam olarak sağlayabileceği daha iyi performans gösteren, daha güçlü ve daha istikrarlı ağ bağlantıları gerektirebilir.

Her neyse, metaverse şu an için hala erken bir aşamada. Belki de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini kimsenin söyleyemediği iddialı bir fikirdir. Buna rağmen, teknoloji devlerinin önümüzdeki on yılda, hatta daha uzun bir süre için konsepti uygulamak için rekabet ettiğini göreceğiz.

Meta Evrenin Prototipi

Şu anda, bazı oyunların metaverse'nin prototipi olduğu düşünülüyor.

Fortnite'ta insanlar, salgın hastalıklar nedeniyle dışarı çıkamamanın sınırlamalarını ortadan kaldırmak için sanal bir konserin keyfini çıkarmak için bir araya gelebilir; Decentraland'da birçok tanınmış büyük şirket şimdiden "metaevrene yatırım yaptı".

Ayrıca Grand Theft Auto'da (GTA) karakterinizi çeşitli şekillerde özelleştirebilirsiniz ve tüm GTA dünyasındaki her şey değiştirilebilir ve özelleştirilebilir. Ve sanal varlıklar orada alınıp satılabilir. Bu bir metaverse gibi.

Minecraft'ta oyuncular kişisel tercihlerinize göre bir dünya yaratabilirler. Metaverse'deki gibi sürükleyici bir his sağlayan VR versiyonunda mümkün olan en iyi deneyimi yaşayacaksınız.

Farklı yaratıkları toplayabileceğiniz, ödüller alabileceğiniz ve NFT'ler aracılığıyla ticaret yapabileceğiniz Axie Infinity ve PVU gibi NFT'leri ticaret için kullanabilen bazı oyunlar da vardır.

Çözüm

Artık insanlar, hâlâ daha fazla potansiyel ve biçim keşfeden meta evrene karşı güçlü bir ilgi geliştiriyor. Metaverse yakın gelecekte insanların günlük yaşamlarına nasıl katılacak? Bize hem fiziksel dünyayı hem de dijital dünyayı aşan bir "çifte aşkınlık" deneyimi getirecek mi?

Metaverse'nin getirebileceği büyük rahatlık ve zevke rağmen, herhangi bir ilgili projeye katılırken her zaman zihnimizi açık tutmalıyız. Meta veri deposunu öne çıkaran bilgileri ve reklamları okurken iki kez düşündüğünüzden emin olun. Daha fazla bilgi için Gate Learn'ü takip edin.

Yazar: Rena
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Hugo, Echo, Piper
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!