Decentraland nedir? MANA hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Decentraland, farklı etkinliklerin gerçekleştirilebileceği dijital bir ortam sağlayarak yaratıcılardan, yatırımcılardan, oyunculardan ve diğer kullanıcılardan oluşan küresel bir ağa ilham vermeyi ve bunları bir araya getirmeyi amaçlayan Ethereum tabanlı bir sanal dünyadır.
Decentraland nedir? MANA hakkında bilmeniz gereken her şey

Popüler olarak 'Metaverse' olarak kabul edilen sanal dünyalar, inanılmaz yeniliklerle ortaya çıkan, sanal gerçekliği blockchain teknolojisiyle birleştiren ve sanal alanı çeşitli eğlence fuarlarıyla dolu başka bir heyecan verici dünya haline getiren çeşitli projelerle kripto meraklıları ve yatırımcılar arasında gerçekten hızlı bir şekilde popüler hale geliyor.

Metaverse, binlerce kullanıcının oyun oynarken veya dağıtılmış bir defter olan blok zincirinde bir işlem veya diğerini gerçekleştirirken yaratmasını, hareket etmesini, sosyalleşmesini, ticaret yapmasını ve kazanmasını mümkün kıldı.

Decentraland nedir?

Sanal gerçekliğin blockchain teknolojisi ile entegrasyonunun gerçekleştirilmesinde öncü isimlerden biri 'Decentraland'. Metaverse oluşturmak, etkileşimde bulunmak veya keşfetmek isteyen oyuncular, yaratıcılar ve girişimciler için öncü bir sanal arazi mülkiyeti platformu.

Decentraland, farklı etkinliklerin gerçekleştirilebileceği dijital bir ortam sağlayarak yaratıcılardan, yatırımcılardan, oyunculardan ve diğer kullanıcılardan oluşan küresel bir ağa ilham vermeyi ve bunları bir araya getirmeyi amaçlayan Ethereum tabanlı bir sanal dünyadır.

Kullanıcılar kendi benzersiz deneyimlerini oluşturabilir, sosyalleşebilir; LAND, koleksiyon öğeleri ve oyun içi öğeler gibi emtiaları satın alın ve satın ve LAND'lerini veya mülklerini yerel kripto para birimi olan MANA'yı kullanarak benzersiz kullanıcı adlarıyla markalayın.

Ayrıca, Decentraland, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) tarafından yönetilen merkezi olmayan bir platformdur ve bu da onu birçok açıdan gerçekten merkezi olmayan hale getirir ve meta evrenin güzelliğini keşfetmekle ilgilenen herkes için daha iyi bir seçenektir.

Metaverse, temel bir 2B deneyden büyük bir 3B dünyaya taşındı ve artık etkileşimli uygulamaları, dünya içi ödemeleri ve kullanıcılar için eşler arası iletişimi barındırıyor.

Ayrıca, Decentraland'da içerik oluşturucular, basit bir sürükle ve bırak arayüzü ve sanal dünyayı sosyal oyunlar ve uygulamalarla doldurmak için gereken kullanımı kolay araçlar olan Simple Builder Tools (SBT) kullanarak farklı yapılar oluşturabilirler. Bu araçlar Decentraland pazarından satın alınabilir.

Decentraland'ın Kısa Tarihi

Esteban Ordano ve Ariel Meilich ikilisi Decentraland Vakfı'nı kurdu. Decentraland'ın oluşturulmasından sorumlu şirket, ilk token arzının %20'sine ve fikri mülkiyet haklarına sahiptir.

2017'de İlk Madeni Para Arzı (ICO) aracılığıyla başlatılan Decentraland'ın halka açık satışı, gelecekteki operasyonlarını finanse etmek için muazzam bir 86.206 Ether (o sırada yaklaşık 26 milyon $) topladı. bu proje şu anda kullanıcılar tarafından Merkezi Olmayan Otonom Kuruluş (DAO) aracılığıyla yönetilmektedir.

Bu dijital alan ilk olarak, her pikselin sahibini tanımlayan ve pikselin rengini tanımlayan 'meta verileri' içeren, sonsuz bir 2B ızgara üzerinde bir piksel olarak temsil edildi. Decentraland'ın Taş Devri, deneyin adıydı.

2016'nın sonundan önce geliştirici ekibi, arazi parsellerine bölünmüş bir 3B sanal dünya olan Bronz Çağı'na başladı. Değiştirilmiş bir Bitcoin blok zinciri kullanarak, her paketin sahibi her dosyayı bir karma referansa bağlayabildi, bu da sanal dünyayı ziyaret eden kişilerin BitTorrent ve Dağıtılmış Hash Tablosu kullanarak parselin modellerini ve dokularını tanımlayan dosyayı indirmesini kolaylaştırdı. (DHT).

Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO)

Decentraland DAO, sanal dünyayı yönetir ve "akıllı sözleşmeler" gibi ekosistemdeki önemli varlıkların ve Decentraland'ı oluşturan diğer varlıkların (LAND sözleşmeleri, Emlak sözleşmeleri, Avatar Giyilebilir Cihazlar, İçerik sunucuları ve Pazar Yeri) önemli bir yüzdesini elinde tutar.

Ayrıca DAO, sanal dünyanın (LAND) %20'sine ve önemli miktarda MANA'ya sahiptir, bu da onların kendi kendine yeterli ve güvenilir olmalarını sağlar. DAO, Decentraland genelinde girişimleri yönlendirir ve metaverse'nin yönetimini ve gelişimini denetler.

Bu organizasyona üyelik, MANA veya LAND'a sahip olmayı içerir. Sahipler, MANA'larını dönüştürerek elde edilen sarılmış MANA'yı (wMANA) tutmalıdır. Her wMANA, tek bir oylamaya hak kazanır ve DAO'da stake edilir veya kilitlenir. LAND ise oylama gücüne sahiptir ve DAO'da kilitlenmesi gerekmez, her LAND belirteci 2000 oyu temsil eder. Çok sayıda parsele sahip olanlar, bunları, içerdiği arsalara eşit oy gücüne sahip bir Emlak belirteci olarak birbirine bağlayabilir.

Ayrıca, sahipler politika güncellemeleri, gelecekteki LAND müzayedeleri, meta evrenin işleyişi, yeni oyun özelliklerinin ve öğelerinin eklenmesi ve Güvenlik Danışma Kurulu'nun (SAB) değişen üyeleri hakkında oy kullanır.

Güvenlik Danışma Kurulu (SAB), akıllı sözleşme güvenliğinin sağlanması ve hata raporlarına hızlı yanıt verilmesi yoluyla metaverse'nin özellikle hatalara ve diğer saldırılara karşı güvenliğinden sorumludur. Decentraland'ın DAO'sunda oylama genellikle 5 üyeli Güvenlik Danışma Kurulu tarafından oluşturulur ve planlanır.

Decentraland Nasıl Çalışır? Keşfedilebilir bir ARAZİ

Temel olarak, Decentraland, LAND'ın bazı kısımlarını alıcılara (bir kamu satışı sırasında) NFT'ler olarak atamak için akıllı sözleşmeler kullanan Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş sanal dünyadaki bir LAND alanıdır ve bunlar, Decentraland'ın yerel kripto para birimi olan MANA kullanılarak edinilebilir. ekosistem.

Sanal emlak, Ethereum blok zinciri üzerine kuruludur ve akıllı sözleşmeler, bir arazi parselinin veya dijital gayrimenkulün kime ait olduğunun kaydını tutmak için kullanılır.

MANA, yalnızca LAND veya oyun içi öğeler satın almak için değil, aynı zamanda bu sanal dünyayı keşfetmek, etkileşimde bulunmak ve üzerine inşa etmek için de gereklidir. Kullanıcıların ortam içinde kolay işlem yapabilmeleri için MANA belirteçlerini Metamask gibi bir Ethereum cüzdanında bulundurmaları gerekir.

Ayrıca metaverse, kullanıcılara arazi parsellerinin ticari hakkını verir; bu nedenle, harika yapılar, oyunlar ve dinlenme merkezleri inşa etmekte veya bunları diğer yaratıcı geliştiricilere veya kullanıcılara satarak veya kiralayarak kar elde etmekte özgürdürler.

Decentraland platformundaki içerik oluşturucular, dijital mülkleri için animasyon ve harika kullanıcı deneyimleri oluşturarak yenilik yapmakta özgürdür.

Decentraland, kullanıcıların LAND belirteçlerini ve MANA değerindeki dijital koleksiyon öğelerini alıp satabilecekleri bir pazaryerine sahiptir. Başka bir deyişle, arazi parsellerini ve giyilebilir avatarlar gibi diğer oyun içi öğeleri işlemek veya transfer etmek için pazarı kullanabilirler.

Kaynak: Decentraland - Pazaryeri

Decentraland, kullanıcıların (yaratıcıların ve yatırımcıların) blok zincirindeki dijital mülklerin mülkiyetine nasıl sahip olabileceklerini göstermek için oluşturuldu ve kullanıcıların oyun ortamı dışında kendi seçtikleri ayarları oluşturmak için kullanabilecekleri bir sürükle ve bırak düzenleyici sağlıyor.

Decentraland Token Türleri: LAND & MANA

Decentraland'da operasyonlar iki farklı jeton türü tarafından yönetilir: LAND & MANA

KARA

Bu, meta veri deposundaki bir alanın kime ait olduğunu belirtmek için kullanılan, değiştirilemez bir belirteçtir (NFT). Her LAND parselinin benzersiz bir sanal dünya koordinatı, benzersiz bir sahibi ve paketin içeriğini açıklayan ve paketin gerçek sahibini doğrulayan bir dijital imzaya (meta veri) sahip bir açıklama dosyasına bağlantısı vardır.

Bu sanal dünyadaki ARAZİ, gerçek dünyadaki varlıklar kadar değerli olabilir ve her bir ARAZİ parçası, sahip olabileceğiniz ölçülebilir en küçük ARAZİ parçası olan 90.601 parsele bölünmüş bir NFT olarak satın alınır. Her bir arazi parseli 52 fit uzunluğunda ve 52 fit genişliğindedir. Decentraland'ın çok sayıda katmanlı bileşeni, Ethereum akıllı sözleşmeleri kullanılarak oluşturuldu. Dağıtılmış bir defterde, mutabakat katmanı, kimin hangi arazi parçasına sahip olduğunu takip eder.

Ayrıca, TOPRAKLAR koleksiyonu, Emlak olarak bilinir. Bu nedenle, sanal alanda portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar ve NFT toplayıcıları için Gayrimenkul satın almak çok önemlidir.

Kullanıcılara daha geniş deneyimler yaşatmak için uygulamaların geliştirildiği LAND'lerin olmaması, 'merkezlerin' diğer kullanıcıların dikkatini çekmesine ve içerik oluşturucular için çifte gelir sağlamasına neden olur.

Ayrıca, Decentraland'ın basit oluşturucu araçlarının yardımıyla mal sahipleri, LAND parsellerinin içinde özel bir ortam tasarlayabilir; geliştiricilere özelleştirme kitaplıklarına ve ödeme uygulamalarına erişim sağlayan ve böylece etkileşimli sahnelerin tasarımına ve oluşturulmasına yardımcı olan düzenleme aracı aracılığıyla.

Özetle, LAND, Decentraland içindeki sonlu, geçilebilir, 3B sanal alanı temsil eden bir Ethereum akıllı sözleşmesinde tutulur. Ayrıca arazi parselleri kartezyen koordinatlar (x,y) kullanılarak tanımlanır. Bu, kullanıcılara, statik 3B sahnelerden daha fazla gerçek zamanlı uygulamalara veya oyun modlarına kadar, oluşturdukları uygulamalar üzerinde tam kontrol sağlar.

MANA

MANA, bir ERC-20 belirteci ve Decentraland ekosisteminin yerel kripto para birimi olup, sahiplerinin DAO'da ticaret yapmasına ve oy kullanmasına olanak tanır. Yatırımcılar, içerik oluşturucular ve kullanıcılar MANA'yı kullanarak, LAND'ın yanı sıra diğer dijital öğeler ve koleksiyon öğeleri satın alabilen metaverse'de etkileşim kurabilir. Kullanıcılar inşa edebilir, sosyalleşebilir, oyun oynayabilir vb.

Platformdaki mallar ve hizmetler için ödeme MANA kullanılarak yapılabilir ve bu sayede Decentraland ekonomisini yönlendirir. Ve bir yönetişim belirteci olarak, sahipler, politika güncellemeleri, LAND açık artırmaları, yol haritası, liderlik değişikliği ve gelişim planları üzerinde oylama yoluyla Decentraland protokolünün gelecekte nasıl gelişeceğini şekillendirebilir.

LAND müzayedelerinde arazi parselleri satın almak için kullanılan MANA jetonları genellikle 'yakılır', yani "jetonun yakılması" olarak bilinen bir işlemle dolaşımdan çıkarılır, böylece MANA jetonları deflasyonist hale gelir ve piyasa değeri artar ve kullanıcılar arasında talep MANA gerçekten merkezi değildir; bu, atılan akıllı sözleşmesini kontrol eden özel anahtardır.

Buna ek olarak, dünya içi dijital ürün ve hizmet satın alımları MANA belirteçleri kullanılarak yapılır ve Gate.io gibi kripto para borsalarından satın alınabilir.

Decentraland (MANA) iyi bir yatırım mı?

Decentraland'ın yerel kripto para birimi MANA, LAND veya oyun içi öğeler elde etmek için kullanılabilir ve oy vermek için kullanılır.

CoinMarketCap'te Decentraland, Piyasa Değeri açısından 34. sırada, ancak Metaverse kategorisinde 2. sırada yer alıyor.

Decentraland metaverse oyununda oyuncular sanal şehir veya uzayda özgürce dolaşabilir, sanal alışveriş yapabilir, diğer oyuncularla etkileşim kurabilir ve konserler veya müzayedeler düzenleyebilir.

Gayrimenkul satmak, Decentraland'ın birincil gelir kaynağıdır ve bu nedenle MANA, kripto para piyasasının zirvesinde olduğu ve yaklaşık 3 trilyon $ değerinde olduğu Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,47 $'a ulaştı.

Ancak bundan kısa bir süre sonra piyasa bu değerin 2 trilyon dolarını kaybetti ve eski değerinin yaklaşık 1/3'üne düştü; MANA çok daha fazlasını kaybetti ve şu anda zirvede olduğunun yalnızca %16'sı kadar.

MANA şu anda 5 yıl önceki fiyatından +%5400 ve lansman fiyatından +%5500 daha yüksek olan 0,865 $'dan işlem görüyor. MANA'nın kalıpları oldukça tahmin edilebilir çünkü birçok kripto para birimi gibi dünyanın en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum'un fiyatına göre dalgalanıyor.

MANA'nın geçmiş performansı, mevcut pazar beklentileri ve birçok kişi tarafından bir sonraki Boğa koşusu için ilgi odağı olacağına inanılan metaverse'nin büyüme potansiyeli nedeniyle, güvenli bir yatırım yapmalıdır, ancak kripto pazarı olarak herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce her zaman araştırma yapın çok değişken ve öngörülemez.

MANA'ya Nasıl Sahip Olunur?

MANA'ya sahip olmak için merkezi bir kripto borsasının hizmetlerini kullanabilirsiniz. Bir Gate.io hesabı oluşturarak başlayın, doğrulayın ve finanse edin. O halde MANA satın alma adımlarını atmaya hazırsınız.

Decentraland ile ilgili haberler

Piyasanın aşağı yönlü durumuna ve kripto para biriminin çöküşüne rağmen 2022'de Decentraland'da birkaç ilginç gelişme oldu.

Ocak 2022'de Gizmodo için yazan Zachariah Kelly, Avustralya Açık'ı tanıtmak için Decentraland'da oluşturulan Melbourne parkının sanal bir versiyonunu aldı.

Önde gelen Müzayede evlerinden biri olan Sotheby's, yakın zamanda bir metaverse müzayedesinde 18,7 milyon dolarlık NFT satışı elde etti.

Ayrıca sanal dünya, Samsung, Adidas, Atari, PricewaterhouseCoopers ve Miller Lite gibi ana akım endüstrinin önde gelen markalarına ev sahipliği yaptı.

Ayrıca, büyük moda markaları Metaverse Moda Haftası'na ev sahipliği yapmak için Decentraland ile ortaklık kurdu; diğerlerinin yanı sıra Dolce ve Gabbana, Tommy Hilfiger, Nicholas Kirkwood, Perry Ellis, Elie Saab ve Imitation of Christ gibi önemli markalar yer aldı.

Ayrıca Decentraland, Deadmau5 ve Grimes gibi müzik sanatçılarının yer aldığı birkaç konser düzenledi.

Kapanış düşünceleri

Decentraland, blockchain sanal gerçeklik platformları söz konusu olduğunda oldukça benzersizdir. Keşfetmek tamamen ücretsizdir, böylece dünyaya giriş yaparak kolayca karar verebilirsiniz. Geliştirme ekibi, onu küçük bir projeden beş yılı aşkın bir süredir şu anki haline getirdi ve diğer kripto projelerine kıyasla oldukça olgun hale getirdi.

Yararlı Referanslar

Decentraland (MANA) ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

MANA'da Harekete Geçin

MANA fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın:

Yazar: Paul
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Matheus, Hugo, Joyce, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Decentraland nedir? MANA hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Decentraland, farklı etkinliklerin gerçekleştirilebileceği dijital bir ortam sağlayarak yaratıcılardan, yatırımcılardan, oyunculardan ve diğer kullanıcılardan oluşan küresel bir ağa ilham vermeyi ve bunları bir araya getirmeyi amaçlayan Ethereum tabanlı bir sanal dünyadır.
Decentraland nedir? MANA hakkında bilmeniz gereken her şey

Popüler olarak 'Metaverse' olarak kabul edilen sanal dünyalar, inanılmaz yeniliklerle ortaya çıkan, sanal gerçekliği blockchain teknolojisiyle birleştiren ve sanal alanı çeşitli eğlence fuarlarıyla dolu başka bir heyecan verici dünya haline getiren çeşitli projelerle kripto meraklıları ve yatırımcılar arasında gerçekten hızlı bir şekilde popüler hale geliyor.

Metaverse, binlerce kullanıcının oyun oynarken veya dağıtılmış bir defter olan blok zincirinde bir işlem veya diğerini gerçekleştirirken yaratmasını, hareket etmesini, sosyalleşmesini, ticaret yapmasını ve kazanmasını mümkün kıldı.

Decentraland nedir?

Sanal gerçekliğin blockchain teknolojisi ile entegrasyonunun gerçekleştirilmesinde öncü isimlerden biri 'Decentraland'. Metaverse oluşturmak, etkileşimde bulunmak veya keşfetmek isteyen oyuncular, yaratıcılar ve girişimciler için öncü bir sanal arazi mülkiyeti platformu.

Decentraland, farklı etkinliklerin gerçekleştirilebileceği dijital bir ortam sağlayarak yaratıcılardan, yatırımcılardan, oyunculardan ve diğer kullanıcılardan oluşan küresel bir ağa ilham vermeyi ve bunları bir araya getirmeyi amaçlayan Ethereum tabanlı bir sanal dünyadır.

Kullanıcılar kendi benzersiz deneyimlerini oluşturabilir, sosyalleşebilir; LAND, koleksiyon öğeleri ve oyun içi öğeler gibi emtiaları satın alın ve satın ve LAND'lerini veya mülklerini yerel kripto para birimi olan MANA'yı kullanarak benzersiz kullanıcı adlarıyla markalayın.

Ayrıca, Decentraland, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) tarafından yönetilen merkezi olmayan bir platformdur ve bu da onu birçok açıdan gerçekten merkezi olmayan hale getirir ve meta evrenin güzelliğini keşfetmekle ilgilenen herkes için daha iyi bir seçenektir.

Metaverse, temel bir 2B deneyden büyük bir 3B dünyaya taşındı ve artık etkileşimli uygulamaları, dünya içi ödemeleri ve kullanıcılar için eşler arası iletişimi barındırıyor.

Ayrıca, Decentraland'da içerik oluşturucular, basit bir sürükle ve bırak arayüzü ve sanal dünyayı sosyal oyunlar ve uygulamalarla doldurmak için gereken kullanımı kolay araçlar olan Simple Builder Tools (SBT) kullanarak farklı yapılar oluşturabilirler. Bu araçlar Decentraland pazarından satın alınabilir.

Decentraland'ın Kısa Tarihi

Esteban Ordano ve Ariel Meilich ikilisi Decentraland Vakfı'nı kurdu. Decentraland'ın oluşturulmasından sorumlu şirket, ilk token arzının %20'sine ve fikri mülkiyet haklarına sahiptir.

2017'de İlk Madeni Para Arzı (ICO) aracılığıyla başlatılan Decentraland'ın halka açık satışı, gelecekteki operasyonlarını finanse etmek için muazzam bir 86.206 Ether (o sırada yaklaşık 26 milyon $) topladı. bu proje şu anda kullanıcılar tarafından Merkezi Olmayan Otonom Kuruluş (DAO) aracılığıyla yönetilmektedir.

Bu dijital alan ilk olarak, her pikselin sahibini tanımlayan ve pikselin rengini tanımlayan 'meta verileri' içeren, sonsuz bir 2B ızgara üzerinde bir piksel olarak temsil edildi. Decentraland'ın Taş Devri, deneyin adıydı.

2016'nın sonundan önce geliştirici ekibi, arazi parsellerine bölünmüş bir 3B sanal dünya olan Bronz Çağı'na başladı. Değiştirilmiş bir Bitcoin blok zinciri kullanarak, her paketin sahibi her dosyayı bir karma referansa bağlayabildi, bu da sanal dünyayı ziyaret eden kişilerin BitTorrent ve Dağıtılmış Hash Tablosu kullanarak parselin modellerini ve dokularını tanımlayan dosyayı indirmesini kolaylaştırdı. (DHT).

Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO)

Decentraland DAO, sanal dünyayı yönetir ve "akıllı sözleşmeler" gibi ekosistemdeki önemli varlıkların ve Decentraland'ı oluşturan diğer varlıkların (LAND sözleşmeleri, Emlak sözleşmeleri, Avatar Giyilebilir Cihazlar, İçerik sunucuları ve Pazar Yeri) önemli bir yüzdesini elinde tutar.

Ayrıca DAO, sanal dünyanın (LAND) %20'sine ve önemli miktarda MANA'ya sahiptir, bu da onların kendi kendine yeterli ve güvenilir olmalarını sağlar. DAO, Decentraland genelinde girişimleri yönlendirir ve metaverse'nin yönetimini ve gelişimini denetler.

Bu organizasyona üyelik, MANA veya LAND'a sahip olmayı içerir. Sahipler, MANA'larını dönüştürerek elde edilen sarılmış MANA'yı (wMANA) tutmalıdır. Her wMANA, tek bir oylamaya hak kazanır ve DAO'da stake edilir veya kilitlenir. LAND ise oylama gücüne sahiptir ve DAO'da kilitlenmesi gerekmez, her LAND belirteci 2000 oyu temsil eder. Çok sayıda parsele sahip olanlar, bunları, içerdiği arsalara eşit oy gücüne sahip bir Emlak belirteci olarak birbirine bağlayabilir.

Ayrıca, sahipler politika güncellemeleri, gelecekteki LAND müzayedeleri, meta evrenin işleyişi, yeni oyun özelliklerinin ve öğelerinin eklenmesi ve Güvenlik Danışma Kurulu'nun (SAB) değişen üyeleri hakkında oy kullanır.

Güvenlik Danışma Kurulu (SAB), akıllı sözleşme güvenliğinin sağlanması ve hata raporlarına hızlı yanıt verilmesi yoluyla metaverse'nin özellikle hatalara ve diğer saldırılara karşı güvenliğinden sorumludur. Decentraland'ın DAO'sunda oylama genellikle 5 üyeli Güvenlik Danışma Kurulu tarafından oluşturulur ve planlanır.

Decentraland Nasıl Çalışır? Keşfedilebilir bir ARAZİ

Temel olarak, Decentraland, LAND'ın bazı kısımlarını alıcılara (bir kamu satışı sırasında) NFT'ler olarak atamak için akıllı sözleşmeler kullanan Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş sanal dünyadaki bir LAND alanıdır ve bunlar, Decentraland'ın yerel kripto para birimi olan MANA kullanılarak edinilebilir. ekosistem.

Sanal emlak, Ethereum blok zinciri üzerine kuruludur ve akıllı sözleşmeler, bir arazi parselinin veya dijital gayrimenkulün kime ait olduğunun kaydını tutmak için kullanılır.

MANA, yalnızca LAND veya oyun içi öğeler satın almak için değil, aynı zamanda bu sanal dünyayı keşfetmek, etkileşimde bulunmak ve üzerine inşa etmek için de gereklidir. Kullanıcıların ortam içinde kolay işlem yapabilmeleri için MANA belirteçlerini Metamask gibi bir Ethereum cüzdanında bulundurmaları gerekir.

Ayrıca metaverse, kullanıcılara arazi parsellerinin ticari hakkını verir; bu nedenle, harika yapılar, oyunlar ve dinlenme merkezleri inşa etmekte veya bunları diğer yaratıcı geliştiricilere veya kullanıcılara satarak veya kiralayarak kar elde etmekte özgürdürler.

Decentraland platformundaki içerik oluşturucular, dijital mülkleri için animasyon ve harika kullanıcı deneyimleri oluşturarak yenilik yapmakta özgürdür.

Decentraland, kullanıcıların LAND belirteçlerini ve MANA değerindeki dijital koleksiyon öğelerini alıp satabilecekleri bir pazaryerine sahiptir. Başka bir deyişle, arazi parsellerini ve giyilebilir avatarlar gibi diğer oyun içi öğeleri işlemek veya transfer etmek için pazarı kullanabilirler.

Kaynak: Decentraland - Pazaryeri

Decentraland, kullanıcıların (yaratıcıların ve yatırımcıların) blok zincirindeki dijital mülklerin mülkiyetine nasıl sahip olabileceklerini göstermek için oluşturuldu ve kullanıcıların oyun ortamı dışında kendi seçtikleri ayarları oluşturmak için kullanabilecekleri bir sürükle ve bırak düzenleyici sağlıyor.

Decentraland Token Türleri: LAND & MANA

Decentraland'da operasyonlar iki farklı jeton türü tarafından yönetilir: LAND & MANA

KARA

Bu, meta veri deposundaki bir alanın kime ait olduğunu belirtmek için kullanılan, değiştirilemez bir belirteçtir (NFT). Her LAND parselinin benzersiz bir sanal dünya koordinatı, benzersiz bir sahibi ve paketin içeriğini açıklayan ve paketin gerçek sahibini doğrulayan bir dijital imzaya (meta veri) sahip bir açıklama dosyasına bağlantısı vardır.

Bu sanal dünyadaki ARAZİ, gerçek dünyadaki varlıklar kadar değerli olabilir ve her bir ARAZİ parçası, sahip olabileceğiniz ölçülebilir en küçük ARAZİ parçası olan 90.601 parsele bölünmüş bir NFT olarak satın alınır. Her bir arazi parseli 52 fit uzunluğunda ve 52 fit genişliğindedir. Decentraland'ın çok sayıda katmanlı bileşeni, Ethereum akıllı sözleşmeleri kullanılarak oluşturuldu. Dağıtılmış bir defterde, mutabakat katmanı, kimin hangi arazi parçasına sahip olduğunu takip eder.

Ayrıca, TOPRAKLAR koleksiyonu, Emlak olarak bilinir. Bu nedenle, sanal alanda portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar ve NFT toplayıcıları için Gayrimenkul satın almak çok önemlidir.

Kullanıcılara daha geniş deneyimler yaşatmak için uygulamaların geliştirildiği LAND'lerin olmaması, 'merkezlerin' diğer kullanıcıların dikkatini çekmesine ve içerik oluşturucular için çifte gelir sağlamasına neden olur.

Ayrıca, Decentraland'ın basit oluşturucu araçlarının yardımıyla mal sahipleri, LAND parsellerinin içinde özel bir ortam tasarlayabilir; geliştiricilere özelleştirme kitaplıklarına ve ödeme uygulamalarına erişim sağlayan ve böylece etkileşimli sahnelerin tasarımına ve oluşturulmasına yardımcı olan düzenleme aracı aracılığıyla.

Özetle, LAND, Decentraland içindeki sonlu, geçilebilir, 3B sanal alanı temsil eden bir Ethereum akıllı sözleşmesinde tutulur. Ayrıca arazi parselleri kartezyen koordinatlar (x,y) kullanılarak tanımlanır. Bu, kullanıcılara, statik 3B sahnelerden daha fazla gerçek zamanlı uygulamalara veya oyun modlarına kadar, oluşturdukları uygulamalar üzerinde tam kontrol sağlar.

MANA

MANA, bir ERC-20 belirteci ve Decentraland ekosisteminin yerel kripto para birimi olup, sahiplerinin DAO'da ticaret yapmasına ve oy kullanmasına olanak tanır. Yatırımcılar, içerik oluşturucular ve kullanıcılar MANA'yı kullanarak, LAND'ın yanı sıra diğer dijital öğeler ve koleksiyon öğeleri satın alabilen metaverse'de etkileşim kurabilir. Kullanıcılar inşa edebilir, sosyalleşebilir, oyun oynayabilir vb.

Platformdaki mallar ve hizmetler için ödeme MANA kullanılarak yapılabilir ve bu sayede Decentraland ekonomisini yönlendirir. Ve bir yönetişim belirteci olarak, sahipler, politika güncellemeleri, LAND açık artırmaları, yol haritası, liderlik değişikliği ve gelişim planları üzerinde oylama yoluyla Decentraland protokolünün gelecekte nasıl gelişeceğini şekillendirebilir.

LAND müzayedelerinde arazi parselleri satın almak için kullanılan MANA jetonları genellikle 'yakılır', yani "jetonun yakılması" olarak bilinen bir işlemle dolaşımdan çıkarılır, böylece MANA jetonları deflasyonist hale gelir ve piyasa değeri artar ve kullanıcılar arasında talep MANA gerçekten merkezi değildir; bu, atılan akıllı sözleşmesini kontrol eden özel anahtardır.

Buna ek olarak, dünya içi dijital ürün ve hizmet satın alımları MANA belirteçleri kullanılarak yapılır ve Gate.io gibi kripto para borsalarından satın alınabilir.

Decentraland (MANA) iyi bir yatırım mı?

Decentraland'ın yerel kripto para birimi MANA, LAND veya oyun içi öğeler elde etmek için kullanılabilir ve oy vermek için kullanılır.

CoinMarketCap'te Decentraland, Piyasa Değeri açısından 34. sırada, ancak Metaverse kategorisinde 2. sırada yer alıyor.

Decentraland metaverse oyununda oyuncular sanal şehir veya uzayda özgürce dolaşabilir, sanal alışveriş yapabilir, diğer oyuncularla etkileşim kurabilir ve konserler veya müzayedeler düzenleyebilir.

Gayrimenkul satmak, Decentraland'ın birincil gelir kaynağıdır ve bu nedenle MANA, kripto para piyasasının zirvesinde olduğu ve yaklaşık 3 trilyon $ değerinde olduğu Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,47 $'a ulaştı.

Ancak bundan kısa bir süre sonra piyasa bu değerin 2 trilyon dolarını kaybetti ve eski değerinin yaklaşık 1/3'üne düştü; MANA çok daha fazlasını kaybetti ve şu anda zirvede olduğunun yalnızca %16'sı kadar.

MANA şu anda 5 yıl önceki fiyatından +%5400 ve lansman fiyatından +%5500 daha yüksek olan 0,865 $'dan işlem görüyor. MANA'nın kalıpları oldukça tahmin edilebilir çünkü birçok kripto para birimi gibi dünyanın en büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum'un fiyatına göre dalgalanıyor.

MANA'nın geçmiş performansı, mevcut pazar beklentileri ve birçok kişi tarafından bir sonraki Boğa koşusu için ilgi odağı olacağına inanılan metaverse'nin büyüme potansiyeli nedeniyle, güvenli bir yatırım yapmalıdır, ancak kripto pazarı olarak herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce her zaman araştırma yapın çok değişken ve öngörülemez.

MANA'ya Nasıl Sahip Olunur?

MANA'ya sahip olmak için merkezi bir kripto borsasının hizmetlerini kullanabilirsiniz. Bir Gate.io hesabı oluşturarak başlayın, doğrulayın ve finanse edin. O halde MANA satın alma adımlarını atmaya hazırsınız.

Decentraland ile ilgili haberler

Piyasanın aşağı yönlü durumuna ve kripto para biriminin çöküşüne rağmen 2022'de Decentraland'da birkaç ilginç gelişme oldu.

Ocak 2022'de Gizmodo için yazan Zachariah Kelly, Avustralya Açık'ı tanıtmak için Decentraland'da oluşturulan Melbourne parkının sanal bir versiyonunu aldı.

Önde gelen Müzayede evlerinden biri olan Sotheby's, yakın zamanda bir metaverse müzayedesinde 18,7 milyon dolarlık NFT satışı elde etti.

Ayrıca sanal dünya, Samsung, Adidas, Atari, PricewaterhouseCoopers ve Miller Lite gibi ana akım endüstrinin önde gelen markalarına ev sahipliği yaptı.

Ayrıca, büyük moda markaları Metaverse Moda Haftası'na ev sahipliği yapmak için Decentraland ile ortaklık kurdu; diğerlerinin yanı sıra Dolce ve Gabbana, Tommy Hilfiger, Nicholas Kirkwood, Perry Ellis, Elie Saab ve Imitation of Christ gibi önemli markalar yer aldı.

Ayrıca Decentraland, Deadmau5 ve Grimes gibi müzik sanatçılarının yer aldığı birkaç konser düzenledi.

Kapanış düşünceleri

Decentraland, blockchain sanal gerçeklik platformları söz konusu olduğunda oldukça benzersizdir. Keşfetmek tamamen ücretsizdir, böylece dünyaya giriş yaparak kolayca karar verebilirsiniz. Geliştirme ekibi, onu küçük bir projeden beş yılı aşkın bir süredir şu anki haline getirdi ve diğer kripto projelerine kıyasla oldukça olgun hale getirdi.

Yararlı Referanslar

Decentraland (MANA) ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

MANA'da Harekete Geçin

MANA fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın:

Yazar: Paul
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Matheus, Hugo, Joyce, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!