Ganimet nedir?

İleri SeviyeNov 21, 2022
Başlangıçta Free Mint taktiğini benimseyen bir NFT projesi olan Loot, lansmanından hemen sonra NFT pazarında olumlu tepkiler almıştı. Kullanıcıları proaktif bir şekilde proje yapımına katılmaya davet eden ve oyuncuların kendi NFT basım hikayelerini özgürce oluşturmalarına izin veren ilk proje olan Loot'un yeniliği birçok kullanıcı tarafından takdir edildi. Loot'un (Maceracılar için) ilk partisi, OpenSea'de 74,7 bin ETH işlem hacmi alarak büyük başarıya tanık oldu. Bundan sonra Lootverse, kripto alanında muhteşem bir sayfa açmaya başladı. NFT projelerinin ve blockchain oyunlarının kombinasyonu hakkında her zaman çok konuşulmuştur. NFT projelerini güçlendirmenin en iyi uygulamalarından biri, oyun karakterlerini ve aksesuarlarını NFT'lere dönüştürmek ve bunları zincir halinde depolamaktır. Loot, tam olarak NFT'leri ve GameFi'yi birleştiren böyle bir projedir. Loot'u birçok NFT ve GameFi projesi arasında yükselen bir yıldız olarak öne çıkaran nedir? Lootverse'e girmek ve cazibesini doğrudan hissetmek için bizi
Ganimet nedir?

Ganimet nedir?

Giriş:
Başlangıçta Free Mint taktiğini benimseyen bir NFT projesi olan Loot, lansmanından hemen sonra NFT pazarında olumlu tepkiler aldı. Kullanıcıları proaktif bir şekilde proje yapımına katılmaya davet eden ve oyuncuların kendi NFT basım hikayelerini özgürce oluşturmalarına izin veren ilk proje olan Loot'un yeniliği birçok kullanıcı tarafından takdir edildi. Loot'un (Maceracılar için) ilk partisi OpenSea'de 74,7K ETH işlem hacmi alarak büyük bir başarıya tanık oldu. Bundan sonra Lootverse, kripto alanında muhteşem bir sayfa açmaya başladı.

NFT projelerinin ve blockchain oyunlarının kombinasyonu hakkında her zaman çok konuşulmuştur. NFT projelerini güçlendirmenin en iyi uygulamalarından biri, oyun karakterlerini ve aksesuarlarını NFT'lere dönüştürmek ve bunları zincir halinde depolamaktır. Loot, tam olarak NFT'leri ve GameFi'yi birleştiren böyle bir projedir. Loot'u birçok NFT ve GameFi projesi arasında yükselen bir yıldız olarak öne çıkaran nedir? Lootverse'e girmek ve cazibesini doğrudan hissetmek için bizi takip edin.

NFT'yi yağmala

Loot, topluluk odaklı bir NFT projesidir. Loot NFT, çoğumuzun bildiği gibi, Loot projesi tarafından yayınlanan birinci nesil NFT serisini ifade eder: Loot for Adventurers.

Loot for Adventurers, Ağustos 2021'de kurucu Dom'un bir tweet'iyle ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanındaki maceracılar, akıllı sözleşmelerden ücretsiz olarak Ganimet NFT'leri basmaya çekildi. Gaz ücretleri gereklidir.

Resim: Dom Hofmann'ın tweet'i

Maceracılar için toplam Ganimet arzı 8.000'dir. Her NFT, siyah bir arka plan üzerinde beyaz metin içeren bir resimdir. Metin, bazı RPG'lerdeki (rol yapma oyunları) karakterlere benzeyen kılıçlar, zırhlar, kostümler vb. gibi nitelikleri ve özellikleri açıklar. Kurucu Dom Hofmann'ın yapmak istediği tam olarak buydu: Her NFT, içeriği maceracıların hayal edebileceği kadar kapsamlı olan bir kör kutuya benzer.

Loot for Adventurers'ın başlangıçta bir web sitesi veya yol haritası yoktu. Kurucu, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra projeyi merkezileştirdi ve topluluğun geleceğine pilotluk yapmasına izin verdi. Ganimet NFT'leri, projenin gelecekteki gelişimi için sonsuz olanaklar yarattı.

Loot topluluğu, orijinal Loot NFT'lerin hikayesine devam etti ve Loot Character, Loot Explorer ve HyperLoot dahil olmak üzere bir dizi devam filmi yayınladı. Soyut RPG karakterlerini daha somut hale getirir ve oyunlarda onları iki boyutlu hatta üç boyutlu görüntüler olarak görselleştirir.

Resim: Görselleştirilmiş Loot RPG karakterleri (Loot web sitesinden)

An itibariyle OpenSea'de Loot for Adventurers işlem hacmi 74,7 bin ETH'ye ulaştı. Bunların arasında 748 numaralı Çanta 420,69 ETH'den bile işlem gördü ve rekor seviyeye ulaştı.

Resim: Loot for Adventurers NFT 420,69 ETH'de işlem görüyor (OpenSea'den)

Ganimetin İnovasyon Mekanizması

Loot'un büyük başarısı, benzersiz yenilik mekanizmasından yararlanıyor.

Geleneksel RPG'ler yalnızca geliştiriciler olay örgüsünün, sahnelerin, karakterlerin, donanımların ve daha fazlasının yanı sıra alfa testi ve beta testinin tasarımını tamamladıktan sonra canlı olacak ve oyuncular tarafından erişilebilir olacak.

Ancak Axie Infinity (Ethereum üzerinde çalışan popüler bir oyun) gibi blockchain tabanlı oyunlar, oyun karakterlerini, donanımları ve ekonomik sistemleri NFT'lere veya jetonlara dönüştürerek çalışır ve bunları zincirde depolar. Çekirdek mekanizmaları, oynanışları ve yol haritalarının tümü, geliştirme ekibi tarafından önceden belirlenir. Bu, oyuncuların mevcut GameFi'nin çoğu projesinin gerçekten merkezileşmediğini düşünmelerine yol açar, bu da blok zincirinin orijinal amacına aykırıdır.

Loot, geleneksel olanlardan tamamen farklı bir oyun tasarım fikri benimsiyor. Kullanıcıların sıfır maliyetle projenin inşasına katılmalarına izin veren bir DAO olarak çalışır. Dom Hofmann, projenin kurucusu olarak kullanıcılara her biri 8 satırlık metin ve Twitter'da birkaç kelimeden oluşan 8.000 çanta sağladı. Projenin geleceği tamamen, organizasyon ve yürütme yetenekleri projenin gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak olan DAO tarafından yönlendirilecektir.

Resim: Loot'un aşağıdan yukarıya yaklaşımı ( https://www.8btc.com/article/6680066 )

BAYC ve CryptoPunks gibi tipik NFT projeleri, sahiplerini çekmek veya ilk bağış toplamak için bitmiş NFT'ler yayınlar. Ölçekli bir sahip grubu ve fonlar oluşturulduğunda, proje tarafı resmi yol haritası temelinde ekosisteminin, token sisteminin, blockchain oyunlarının ve daha fazlasının geliştirilmesi için çalışmaya başlayacaktır. Sahipler, Ganimet ekosistemine katılırken, projenin sürekli büyümesinin getirdiği airdrop'lar, NFT takdiri vb. gibi avantajlardan da yararlanabilirler.

Orijinal Loot NFT'lerini yayınlayarak, Loot projesinin amacı sahiplerinden çok inşaatçıları çekmektir. Proje ekibinin üyeleri, orijinal NFT'lerin sahipleridir. Lider, çekirdek geliştiriciler ve işletim ekibi yoktur. Nasıl gelişeceğini ve nereye gideceğini kimse bilemez. Bu tamamen merkezi olmayan model, bu alanda kapsamlı tartışma ve ilgi uyandıran Loot inovasyonunun temel mekanizmasını temsil ediyor.

Ganimet ve Tartışmalarını Anlamak Ganimet ve Tartışmalarını Anlamak

Bazıları, Loot for Adventures'ın çığır açan bir proje olarak lansmanını heyecanla karşılarken, diğerleri bu kadar az satırlık bir metnin neden milyonlarca dolara satılacağı konusunda oldukça kafası karışmıştı.

Savunucular, Loot'un blockchain projelerini merkezileştirmeye yönelik tipik bir girişim olarak hizmet ettiğini savunuyor. Loot for Adventures'ın lansmanından kısa bir süre sonra Ethereum'un kurucusu Vitalik, Twitter'da Loot felsefesini övdü. Bu NFT'leri kimin yarattığının veya zincirde hangi biçimde depolandıklarının önemli olmadığını, "önemli olanın diğer insanların onu ne ölçüde geliştirdiği" olduğunu düşündü. Figma CEO'su Dylan da Loot'un benzersiz yeniliğinden övgüyle söz ederek, bunun Loot için sonsuz olasılıklar getirdiğini ve birçok türev oluşturabileceğini söyledi. Bu savunucular, Loot'un NFT'lerin klişesini ortadan kaldırdığına, NFT'leri bir resim sanatından daha fazlası haline getirdiğine, ancak NFT projelerinde ve hatta GameFi projelerinde yeni bir çağ açtığına inanıyor.


Muhalifler, sağlam bir temel olmadan ademi merkeziyetçiliğin proje ekosisteminin istikrarını desteklemeye elverişli olmadığına inanıyor. Lebit Mining Pool'un kurucusu Jiang Zhuoer, avatar NFT projelerinin bir gün çökeceğini ve sembolik olayın Loot projesinin yükselişi olacağını söyleyen bir gönderi yaptı. Ganimet, gücü topluluğa devretmek ve onu tamamen özerk kılmak için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, Loot'un patlaması çok sayıda spekülatörün katılımını sağladı ve bu, toplulukta kendilerini gerçekten ekosistem gelişimine adamak isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Loot kavramı uygulanamazsa, sonunda sermaye piyasasında bir balon haline gelecektir. Loot temel olarak topluluk tarafından yönetilse de, orijinal NFT'ler yalnızca 8 satırlık metinden oluşur ve 8 özelliği açıklar ve toplam arz yalnızca 8.000'dir. Loot'un kaynaktan daha fazla gelişmesini kısıtlar. Topluluk, ek düzenleme yoluyla daha fazla katılımcıyı çekmesine rağmen, yalnızca ters etki yarattı. Çok sayıda spekülatör, projeyi bir karmaşa içinde bırakarak kar elde etti ve çıktı.

Yazarın görüşüne göre Loot projesi, büyük bir yenilik ve kurucu Dom Hofmann'ın blockchain projelerinin gelişimini merkezileştirmeye yönelik cesur bir girişimi.

Yağma Evreni

Macera Altını (AGLD)

AGLD (Adventure Gold), Loot topluluğunun bir ERC-20 yönetişim simgesidir. Loot for Adventures'tan kısa bir süre sonra topluluk üyesi Will Papper tarafından başlatıldı. Her Loot NFT sahibi ücretsiz olarak 10.000 AGLD talep edebilir.

Başlangıçta AGLD belirteci, DAO üyelerinin Loot oyunlarının hikayesi gibi konularda oy kullanabilecekleri oylama gücünü temsil eder. Gelecekte, AGLD jetonları ayrıca Loot projesinden ürün satın almak için kullanılacak ve muhtemelen oyun için ekonomik bir sistem olarak kullanılacaktır.

Loot'un yükselişiyle birlikte Gate.io gibi birçok borsa, Binance ve Bybit, yatırımcıların ticaret yapması için AGLD tokenlerini listeledi.

Resim: AGLD token fiyat trendi (Ticaret Görünümünden)

AGLD'nin ilk işlem günlerinde fiyatı bir kez 5 doları aştı. Ancak Loot projesinin popülaritesi azalırken AGLD'nin fiyatı da düştü. Yazma sırasında, bir AGLD jetonunun fiyatı 0,343 dolardır.

Karakterinizi Alın

Başlangıçta Loot NFT'leri 8 satırlık bir metinden oluşur. Daha sonra, Loot topluluğunun sürekli çabalarıyla Loot, ikinci bölümü olan Get Your Character'ı başlattı. Loot'un kurucusu projeyi topluluğa devrederek topluluğun geleceğini istediği gibi şekillendirmesine izin verdi. Topluluk beklentileri karşıladı ve arka arkaya bir dizi Ganimet karakter NFT koleksiyonu, özellikle de Ganimet Karakterleri, Ganimet Kaşifleri, HyperLoot ve Lootpunk'ı piyasaya sürdü.

Ganimet Karakterleri

Loot Characters, Loot'un karakterlerini pikselli bir tarzda görselleştiren ilk NFT koleksiyonudur. Kullanıcılar, Ganimet Karakterleri web sitesi aracılığıyla Maceracılar için Ganimetleri için ilgili Ganimet Karakterlerini oluşturabilir.

Resim: Ganimet Karakterleri (Ganimet Karakteri web sitesinden)

Ganimet Kaşifleri

Loot Explorers, Loot for Adventurers temel alınarak oluşturulmuş bir 2D NFT koleksiyonudur. Aralık 2021'de 0,04 ETH basım fiyatıyla piyasaya sürüldü. Her Loot Explorers NFT'sinin çeşitli nitelikleri ve seviyeleri vardır. Geliştiriciler, Loot projesinde yeni bir şube oluşturmaya kararlı olduklarını iddia ediyorlar.

Resim: Loot Explorers (Kaynak: Loot Explorers web sitesi)

Hiper Yağma

HyperLoot, Loot for Adventures, mLoot ve Genesis Adventurer özelliklerine dayalı olarak somutlaştırılmış öğelerin ve karakterlerin basımını destekler. HyperLoot, topluluk ve şirketler için HyperLoot'un üzerinde Hyperverse oluşturmak için yaratıcılık özgürlüğünü en üst düzeye çıkarmak umuduyla CC0 (kamu malı) olarak piyasaya sürüldü. Her HyperLoot, Hyperverse'e erişim sağlar.

Resim: HyperLoot (HyperLoot web sitesinden)

Yağmacı

Loot Characters'a benzer şekilde Lootpunk da piksel tarzı bir avatar NFT projesidir. Lootpunk, Loot for Adventures'ın metin özelliğine göre oluşturulur. Loot for Adventures sahipleri, Lootpunk'ı profil resmi olarak kullanabilir.

Şekil: Lootpunk (Lootpunk web sitesinden)

Loot ekosistemindeki karakter NFT projeleri çok fazla ilgi görmedi. Farklı türevler birbiriyle iyi bağlantı kurmaz. Buna rağmen, daha birçok kullanım durumu yaratıldı. Pikselli, 2B veya 3B stillerdeki karakterleri Loot ekosistemine entegre etmek için, Loot topluluğunun gelecekte işbirliği yoluyla sürekli çaba göstermesi gerekecektir.

Zincir üstü oyunlar

Krallıklar (Maceracılar için)

Realms, Loot'un türevi bir zincir oyunudur. Bu oyunda, Realms NFT sahipleri lordlardır. Kendi krallıklarını savunmak veya başkalarını yağmalamak için kaynakları kullanırlar, bölge inşa ederler ve birlikleri eğitirler. Oyundaki varlıklar esas olarak LORDS jetonunu ve kaynak NFT'lerini içerir. Katılımcılar, krallıklarını inşa etmek için odun ve kömür gibi kaynakları satın almak için kullanılabilecek LORDS jetonunu almak için Realms'i stake edebilirler.

Realms oyunu, sağlam bir yenileyici ekonomik sisteme ve yakma mekanizmasına sahiptir. Kullanıcılara hem eğlence hem de karlılık sağlar ve Dom Hofmann tarafından güçlü bir şekilde desteklenir. Bu, topluluktaki birçok geliştiricinin katılmasını sağladı.

Topluluk ayrıca gaz ücretlerini düşürmek için Realms'in NFT pazarını ve oyun içi emtia pazarını StarkNet'e yerleştirmek için çalışıyor.

Proje hala geliştirilme aşamasındadır. Loot'un bu türev zincir oyununun popüler Ethereum Layer 2 çözümü StarkNet ile nasıl etkileşime gireceğini bekleyip görelim.

Crypt

The Crypt, Loot for Adventures, mLoot ve Genesis Adventurers sahiplerinin oynamasına izin veren, zincir üzerinde çok oyunculu bir co-op oyunudur. Crypt, her oyunun bölüm bölüm yayınlandığı bir bölüm sistemini benimser.
Oyuncular ortaklaşa Zindanlara baskın yapacak. Zindan yenildiğinde, o Zindandaki akıncılar zincirde NFT'ler olarak depolanacak olan ganimetleri alabilecekler.
The Crypt'in ilk bölümü oyuncular arasında büyük bir hit oldu ve tüm crypts 15 dakika içinde basıldı. Şu anda The Crypt, hala büyük popülariteye sahip olan 3. bölümü yayınladı.

Gişe rekorları kıran filmden eski modaya: Loot'a neler oluyor?

Makro bir perspektiften anlatmak gerekirse, Loot projesi, Ethereum'un blockchain için ne anlama geldiğini NFT için ifade ediyor. Ethereum kurucusu Vitalik, akıllı sözleşmelerin Ethereum üzerinde çalıştırılabileceği Ethereum Mainnet'i piyasaya sürdü. Ne tür sözleşmeler geliştirileceği ve hangi işlevlerin uygulanacağı tamamen geliştiriciler tarafından yorumlanır.

Benzer şekilde, Dom Hofmann, insanların NFT'leri ücretsiz olarak basmasına olanak tanıyan Loot NFT'leri piyasaya sürdü. 8 satırlık metnin nitelikleri temsil ettiğini açıkladı. Niteliklerin nasıl yorumlanacağı ve bu niteliklere dayalı olarak projenin inşasının nasıl teşvik edileceği konusu tamamen NFT sahipleri tarafından belirlenir.

Loot projesini ilk çıkışında başarıya ulaştıran ve bu kadar çok dikkat çeken şey, tam olarak ademi merkeziyet konseptlerinin benzerliği ve Vitalik'in desteğidir.

Bununla birlikte, güçlü Ethereum'un bile popülerliğini Vitalik gibi etkileyicilerin onaylanması ve çekirdek geliştiriciler tarafından sürekli bakım ve yükseltme yoluyla sürdürmesi gerekiyor. Şu anda, merkezi olmayan bir projenin yönetimi hala bir çekirdek üye tarafından yönetilmelidir.

Loot'un tamamen merkezi olmayan yönetişimi, ilk aşamada topluluk içinde istikrarlı bir ekip ve fikir birliği oluşturamamasıyla sonuçlandı. Daha sonra pek çok türev projesi başlatılmış olsa da, ne ikincil piyasada mükemmel performanslar sergiliyorlar ne de sürekli popülerliğini koruyorlar. İnsanların Loot çılgınlığı sadece kısa bir süre sürdü ve kısa sürede azaldı.

Çözüm

Loot projesi tartışmalı bir çığır açıcı üründür. Loot, orijinal 8 satırlık metinden mevcut Lootverse ekosistemine kadar, coşku ve hayal gücüyle dolu üye gruplarının oluşturduğu birçok DAO'dan büyük ölçüde yararlanıyor. Bu bağlamda Dom Hofmann'ın cesur atışı başarılı oldu. Lootverse gelecekte nereye gidecek? Bu büyük ölçüde Loot topluluğuna bağlıdır.

Yepyeni Loot konseptinin piyasa çılgınlığının kısa bir süre sürmesi üzücü. Bazı türevler oluşturulmuş olsa da, Loot projesinin yaptığı gibi bir dalga yaratmazlar. Sahip olduğu yenilikçi felsefeye rağmen, yavaş geliştirme hızının gerçekliği, şiddetli pazarda hayatta kalmayı daha az mümkün kılıyor. İnovasyonu benimsemek harika, ancak bu arada piyasa trend değişikliklerini ve risk toleransımızı da dikkate almalıyız.

Sonuç olarak, Loot projesi etkileyici. Yenilikçi ve maceracı ruhu, Web 3.0'ın arkasındaki itici güçtür. Ancak, her gelişmiş konseptin değeri ancak uygulandığında gösterilebilir. Aksi takdirde, sermayenin aldatmacasına alet olur.

Yazar: Pigfly
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Edward, hugo, Cecilia, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Ganimet nedir?

İleri SeviyeNov 21, 2022
Başlangıçta Free Mint taktiğini benimseyen bir NFT projesi olan Loot, lansmanından hemen sonra NFT pazarında olumlu tepkiler almıştı. Kullanıcıları proaktif bir şekilde proje yapımına katılmaya davet eden ve oyuncuların kendi NFT basım hikayelerini özgürce oluşturmalarına izin veren ilk proje olan Loot'un yeniliği birçok kullanıcı tarafından takdir edildi. Loot'un (Maceracılar için) ilk partisi, OpenSea'de 74,7 bin ETH işlem hacmi alarak büyük başarıya tanık oldu. Bundan sonra Lootverse, kripto alanında muhteşem bir sayfa açmaya başladı. NFT projelerinin ve blockchain oyunlarının kombinasyonu hakkında her zaman çok konuşulmuştur. NFT projelerini güçlendirmenin en iyi uygulamalarından biri, oyun karakterlerini ve aksesuarlarını NFT'lere dönüştürmek ve bunları zincir halinde depolamaktır. Loot, tam olarak NFT'leri ve GameFi'yi birleştiren böyle bir projedir. Loot'u birçok NFT ve GameFi projesi arasında yükselen bir yıldız olarak öne çıkaran nedir? Lootverse'e girmek ve cazibesini doğrudan hissetmek için bizi
Ganimet nedir?

Ganimet nedir?

Giriş:
Başlangıçta Free Mint taktiğini benimseyen bir NFT projesi olan Loot, lansmanından hemen sonra NFT pazarında olumlu tepkiler aldı. Kullanıcıları proaktif bir şekilde proje yapımına katılmaya davet eden ve oyuncuların kendi NFT basım hikayelerini özgürce oluşturmalarına izin veren ilk proje olan Loot'un yeniliği birçok kullanıcı tarafından takdir edildi. Loot'un (Maceracılar için) ilk partisi OpenSea'de 74,7K ETH işlem hacmi alarak büyük bir başarıya tanık oldu. Bundan sonra Lootverse, kripto alanında muhteşem bir sayfa açmaya başladı.

NFT projelerinin ve blockchain oyunlarının kombinasyonu hakkında her zaman çok konuşulmuştur. NFT projelerini güçlendirmenin en iyi uygulamalarından biri, oyun karakterlerini ve aksesuarlarını NFT'lere dönüştürmek ve bunları zincir halinde depolamaktır. Loot, tam olarak NFT'leri ve GameFi'yi birleştiren böyle bir projedir. Loot'u birçok NFT ve GameFi projesi arasında yükselen bir yıldız olarak öne çıkaran nedir? Lootverse'e girmek ve cazibesini doğrudan hissetmek için bizi takip edin.

NFT'yi yağmala

Loot, topluluk odaklı bir NFT projesidir. Loot NFT, çoğumuzun bildiği gibi, Loot projesi tarafından yayınlanan birinci nesil NFT serisini ifade eder: Loot for Adventurers.

Loot for Adventurers, Ağustos 2021'de kurucu Dom'un bir tweet'iyle ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanındaki maceracılar, akıllı sözleşmelerden ücretsiz olarak Ganimet NFT'leri basmaya çekildi. Gaz ücretleri gereklidir.

Resim: Dom Hofmann'ın tweet'i

Maceracılar için toplam Ganimet arzı 8.000'dir. Her NFT, siyah bir arka plan üzerinde beyaz metin içeren bir resimdir. Metin, bazı RPG'lerdeki (rol yapma oyunları) karakterlere benzeyen kılıçlar, zırhlar, kostümler vb. gibi nitelikleri ve özellikleri açıklar. Kurucu Dom Hofmann'ın yapmak istediği tam olarak buydu: Her NFT, içeriği maceracıların hayal edebileceği kadar kapsamlı olan bir kör kutuya benzer.

Loot for Adventurers'ın başlangıçta bir web sitesi veya yol haritası yoktu. Kurucu, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra projeyi merkezileştirdi ve topluluğun geleceğine pilotluk yapmasına izin verdi. Ganimet NFT'leri, projenin gelecekteki gelişimi için sonsuz olanaklar yarattı.

Loot topluluğu, orijinal Loot NFT'lerin hikayesine devam etti ve Loot Character, Loot Explorer ve HyperLoot dahil olmak üzere bir dizi devam filmi yayınladı. Soyut RPG karakterlerini daha somut hale getirir ve oyunlarda onları iki boyutlu hatta üç boyutlu görüntüler olarak görselleştirir.

Resim: Görselleştirilmiş Loot RPG karakterleri (Loot web sitesinden)

An itibariyle OpenSea'de Loot for Adventurers işlem hacmi 74,7 bin ETH'ye ulaştı. Bunların arasında 748 numaralı Çanta 420,69 ETH'den bile işlem gördü ve rekor seviyeye ulaştı.

Resim: Loot for Adventurers NFT 420,69 ETH'de işlem görüyor (OpenSea'den)

Ganimetin İnovasyon Mekanizması

Loot'un büyük başarısı, benzersiz yenilik mekanizmasından yararlanıyor.

Geleneksel RPG'ler yalnızca geliştiriciler olay örgüsünün, sahnelerin, karakterlerin, donanımların ve daha fazlasının yanı sıra alfa testi ve beta testinin tasarımını tamamladıktan sonra canlı olacak ve oyuncular tarafından erişilebilir olacak.

Ancak Axie Infinity (Ethereum üzerinde çalışan popüler bir oyun) gibi blockchain tabanlı oyunlar, oyun karakterlerini, donanımları ve ekonomik sistemleri NFT'lere veya jetonlara dönüştürerek çalışır ve bunları zincirde depolar. Çekirdek mekanizmaları, oynanışları ve yol haritalarının tümü, geliştirme ekibi tarafından önceden belirlenir. Bu, oyuncuların mevcut GameFi'nin çoğu projesinin gerçekten merkezileşmediğini düşünmelerine yol açar, bu da blok zincirinin orijinal amacına aykırıdır.

Loot, geleneksel olanlardan tamamen farklı bir oyun tasarım fikri benimsiyor. Kullanıcıların sıfır maliyetle projenin inşasına katılmalarına izin veren bir DAO olarak çalışır. Dom Hofmann, projenin kurucusu olarak kullanıcılara her biri 8 satırlık metin ve Twitter'da birkaç kelimeden oluşan 8.000 çanta sağladı. Projenin geleceği tamamen, organizasyon ve yürütme yetenekleri projenin gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak olan DAO tarafından yönlendirilecektir.

Resim: Loot'un aşağıdan yukarıya yaklaşımı ( https://www.8btc.com/article/6680066 )

BAYC ve CryptoPunks gibi tipik NFT projeleri, sahiplerini çekmek veya ilk bağış toplamak için bitmiş NFT'ler yayınlar. Ölçekli bir sahip grubu ve fonlar oluşturulduğunda, proje tarafı resmi yol haritası temelinde ekosisteminin, token sisteminin, blockchain oyunlarının ve daha fazlasının geliştirilmesi için çalışmaya başlayacaktır. Sahipler, Ganimet ekosistemine katılırken, projenin sürekli büyümesinin getirdiği airdrop'lar, NFT takdiri vb. gibi avantajlardan da yararlanabilirler.

Orijinal Loot NFT'lerini yayınlayarak, Loot projesinin amacı sahiplerinden çok inşaatçıları çekmektir. Proje ekibinin üyeleri, orijinal NFT'lerin sahipleridir. Lider, çekirdek geliştiriciler ve işletim ekibi yoktur. Nasıl gelişeceğini ve nereye gideceğini kimse bilemez. Bu tamamen merkezi olmayan model, bu alanda kapsamlı tartışma ve ilgi uyandıran Loot inovasyonunun temel mekanizmasını temsil ediyor.

Ganimet ve Tartışmalarını Anlamak Ganimet ve Tartışmalarını Anlamak

Bazıları, Loot for Adventures'ın çığır açan bir proje olarak lansmanını heyecanla karşılarken, diğerleri bu kadar az satırlık bir metnin neden milyonlarca dolara satılacağı konusunda oldukça kafası karışmıştı.

Savunucular, Loot'un blockchain projelerini merkezileştirmeye yönelik tipik bir girişim olarak hizmet ettiğini savunuyor. Loot for Adventures'ın lansmanından kısa bir süre sonra Ethereum'un kurucusu Vitalik, Twitter'da Loot felsefesini övdü. Bu NFT'leri kimin yarattığının veya zincirde hangi biçimde depolandıklarının önemli olmadığını, "önemli olanın diğer insanların onu ne ölçüde geliştirdiği" olduğunu düşündü. Figma CEO'su Dylan da Loot'un benzersiz yeniliğinden övgüyle söz ederek, bunun Loot için sonsuz olasılıklar getirdiğini ve birçok türev oluşturabileceğini söyledi. Bu savunucular, Loot'un NFT'lerin klişesini ortadan kaldırdığına, NFT'leri bir resim sanatından daha fazlası haline getirdiğine, ancak NFT projelerinde ve hatta GameFi projelerinde yeni bir çağ açtığına inanıyor.


Muhalifler, sağlam bir temel olmadan ademi merkeziyetçiliğin proje ekosisteminin istikrarını desteklemeye elverişli olmadığına inanıyor. Lebit Mining Pool'un kurucusu Jiang Zhuoer, avatar NFT projelerinin bir gün çökeceğini ve sembolik olayın Loot projesinin yükselişi olacağını söyleyen bir gönderi yaptı. Ganimet, gücü topluluğa devretmek ve onu tamamen özerk kılmak için tasarlanmıştır. Bununla birlikte, Loot'un patlaması çok sayıda spekülatörün katılımını sağladı ve bu, toplulukta kendilerini gerçekten ekosistem gelişimine adamak isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Loot kavramı uygulanamazsa, sonunda sermaye piyasasında bir balon haline gelecektir. Loot temel olarak topluluk tarafından yönetilse de, orijinal NFT'ler yalnızca 8 satırlık metinden oluşur ve 8 özelliği açıklar ve toplam arz yalnızca 8.000'dir. Loot'un kaynaktan daha fazla gelişmesini kısıtlar. Topluluk, ek düzenleme yoluyla daha fazla katılımcıyı çekmesine rağmen, yalnızca ters etki yarattı. Çok sayıda spekülatör, projeyi bir karmaşa içinde bırakarak kar elde etti ve çıktı.

Yazarın görüşüne göre Loot projesi, büyük bir yenilik ve kurucu Dom Hofmann'ın blockchain projelerinin gelişimini merkezileştirmeye yönelik cesur bir girişimi.

Yağma Evreni

Macera Altını (AGLD)

AGLD (Adventure Gold), Loot topluluğunun bir ERC-20 yönetişim simgesidir. Loot for Adventures'tan kısa bir süre sonra topluluk üyesi Will Papper tarafından başlatıldı. Her Loot NFT sahibi ücretsiz olarak 10.000 AGLD talep edebilir.

Başlangıçta AGLD belirteci, DAO üyelerinin Loot oyunlarının hikayesi gibi konularda oy kullanabilecekleri oylama gücünü temsil eder. Gelecekte, AGLD jetonları ayrıca Loot projesinden ürün satın almak için kullanılacak ve muhtemelen oyun için ekonomik bir sistem olarak kullanılacaktır.

Loot'un yükselişiyle birlikte Gate.io gibi birçok borsa, Binance ve Bybit, yatırımcıların ticaret yapması için AGLD tokenlerini listeledi.

Resim: AGLD token fiyat trendi (Ticaret Görünümünden)

AGLD'nin ilk işlem günlerinde fiyatı bir kez 5 doları aştı. Ancak Loot projesinin popülaritesi azalırken AGLD'nin fiyatı da düştü. Yazma sırasında, bir AGLD jetonunun fiyatı 0,343 dolardır.

Karakterinizi Alın

Başlangıçta Loot NFT'leri 8 satırlık bir metinden oluşur. Daha sonra, Loot topluluğunun sürekli çabalarıyla Loot, ikinci bölümü olan Get Your Character'ı başlattı. Loot'un kurucusu projeyi topluluğa devrederek topluluğun geleceğini istediği gibi şekillendirmesine izin verdi. Topluluk beklentileri karşıladı ve arka arkaya bir dizi Ganimet karakter NFT koleksiyonu, özellikle de Ganimet Karakterleri, Ganimet Kaşifleri, HyperLoot ve Lootpunk'ı piyasaya sürdü.

Ganimet Karakterleri

Loot Characters, Loot'un karakterlerini pikselli bir tarzda görselleştiren ilk NFT koleksiyonudur. Kullanıcılar, Ganimet Karakterleri web sitesi aracılığıyla Maceracılar için Ganimetleri için ilgili Ganimet Karakterlerini oluşturabilir.

Resim: Ganimet Karakterleri (Ganimet Karakteri web sitesinden)

Ganimet Kaşifleri

Loot Explorers, Loot for Adventurers temel alınarak oluşturulmuş bir 2D NFT koleksiyonudur. Aralık 2021'de 0,04 ETH basım fiyatıyla piyasaya sürüldü. Her Loot Explorers NFT'sinin çeşitli nitelikleri ve seviyeleri vardır. Geliştiriciler, Loot projesinde yeni bir şube oluşturmaya kararlı olduklarını iddia ediyorlar.

Resim: Loot Explorers (Kaynak: Loot Explorers web sitesi)

Hiper Yağma

HyperLoot, Loot for Adventures, mLoot ve Genesis Adventurer özelliklerine dayalı olarak somutlaştırılmış öğelerin ve karakterlerin basımını destekler. HyperLoot, topluluk ve şirketler için HyperLoot'un üzerinde Hyperverse oluşturmak için yaratıcılık özgürlüğünü en üst düzeye çıkarmak umuduyla CC0 (kamu malı) olarak piyasaya sürüldü. Her HyperLoot, Hyperverse'e erişim sağlar.

Resim: HyperLoot (HyperLoot web sitesinden)

Yağmacı

Loot Characters'a benzer şekilde Lootpunk da piksel tarzı bir avatar NFT projesidir. Lootpunk, Loot for Adventures'ın metin özelliğine göre oluşturulur. Loot for Adventures sahipleri, Lootpunk'ı profil resmi olarak kullanabilir.

Şekil: Lootpunk (Lootpunk web sitesinden)

Loot ekosistemindeki karakter NFT projeleri çok fazla ilgi görmedi. Farklı türevler birbiriyle iyi bağlantı kurmaz. Buna rağmen, daha birçok kullanım durumu yaratıldı. Pikselli, 2B veya 3B stillerdeki karakterleri Loot ekosistemine entegre etmek için, Loot topluluğunun gelecekte işbirliği yoluyla sürekli çaba göstermesi gerekecektir.

Zincir üstü oyunlar

Krallıklar (Maceracılar için)

Realms, Loot'un türevi bir zincir oyunudur. Bu oyunda, Realms NFT sahipleri lordlardır. Kendi krallıklarını savunmak veya başkalarını yağmalamak için kaynakları kullanırlar, bölge inşa ederler ve birlikleri eğitirler. Oyundaki varlıklar esas olarak LORDS jetonunu ve kaynak NFT'lerini içerir. Katılımcılar, krallıklarını inşa etmek için odun ve kömür gibi kaynakları satın almak için kullanılabilecek LORDS jetonunu almak için Realms'i stake edebilirler.

Realms oyunu, sağlam bir yenileyici ekonomik sisteme ve yakma mekanizmasına sahiptir. Kullanıcılara hem eğlence hem de karlılık sağlar ve Dom Hofmann tarafından güçlü bir şekilde desteklenir. Bu, topluluktaki birçok geliştiricinin katılmasını sağladı.

Topluluk ayrıca gaz ücretlerini düşürmek için Realms'in NFT pazarını ve oyun içi emtia pazarını StarkNet'e yerleştirmek için çalışıyor.

Proje hala geliştirilme aşamasındadır. Loot'un bu türev zincir oyununun popüler Ethereum Layer 2 çözümü StarkNet ile nasıl etkileşime gireceğini bekleyip görelim.

Crypt

The Crypt, Loot for Adventures, mLoot ve Genesis Adventurers sahiplerinin oynamasına izin veren, zincir üzerinde çok oyunculu bir co-op oyunudur. Crypt, her oyunun bölüm bölüm yayınlandığı bir bölüm sistemini benimser.
Oyuncular ortaklaşa Zindanlara baskın yapacak. Zindan yenildiğinde, o Zindandaki akıncılar zincirde NFT'ler olarak depolanacak olan ganimetleri alabilecekler.
The Crypt'in ilk bölümü oyuncular arasında büyük bir hit oldu ve tüm crypts 15 dakika içinde basıldı. Şu anda The Crypt, hala büyük popülariteye sahip olan 3. bölümü yayınladı.

Gişe rekorları kıran filmden eski modaya: Loot'a neler oluyor?

Makro bir perspektiften anlatmak gerekirse, Loot projesi, Ethereum'un blockchain için ne anlama geldiğini NFT için ifade ediyor. Ethereum kurucusu Vitalik, akıllı sözleşmelerin Ethereum üzerinde çalıştırılabileceği Ethereum Mainnet'i piyasaya sürdü. Ne tür sözleşmeler geliştirileceği ve hangi işlevlerin uygulanacağı tamamen geliştiriciler tarafından yorumlanır.

Benzer şekilde, Dom Hofmann, insanların NFT'leri ücretsiz olarak basmasına olanak tanıyan Loot NFT'leri piyasaya sürdü. 8 satırlık metnin nitelikleri temsil ettiğini açıkladı. Niteliklerin nasıl yorumlanacağı ve bu niteliklere dayalı olarak projenin inşasının nasıl teşvik edileceği konusu tamamen NFT sahipleri tarafından belirlenir.

Loot projesini ilk çıkışında başarıya ulaştıran ve bu kadar çok dikkat çeken şey, tam olarak ademi merkeziyet konseptlerinin benzerliği ve Vitalik'in desteğidir.

Bununla birlikte, güçlü Ethereum'un bile popülerliğini Vitalik gibi etkileyicilerin onaylanması ve çekirdek geliştiriciler tarafından sürekli bakım ve yükseltme yoluyla sürdürmesi gerekiyor. Şu anda, merkezi olmayan bir projenin yönetimi hala bir çekirdek üye tarafından yönetilmelidir.

Loot'un tamamen merkezi olmayan yönetişimi, ilk aşamada topluluk içinde istikrarlı bir ekip ve fikir birliği oluşturamamasıyla sonuçlandı. Daha sonra pek çok türev projesi başlatılmış olsa da, ne ikincil piyasada mükemmel performanslar sergiliyorlar ne de sürekli popülerliğini koruyorlar. İnsanların Loot çılgınlığı sadece kısa bir süre sürdü ve kısa sürede azaldı.

Çözüm

Loot projesi tartışmalı bir çığır açıcı üründür. Loot, orijinal 8 satırlık metinden mevcut Lootverse ekosistemine kadar, coşku ve hayal gücüyle dolu üye gruplarının oluşturduğu birçok DAO'dan büyük ölçüde yararlanıyor. Bu bağlamda Dom Hofmann'ın cesur atışı başarılı oldu. Lootverse gelecekte nereye gidecek? Bu büyük ölçüde Loot topluluğuna bağlıdır.

Yepyeni Loot konseptinin piyasa çılgınlığının kısa bir süre sürmesi üzücü. Bazı türevler oluşturulmuş olsa da, Loot projesinin yaptığı gibi bir dalga yaratmazlar. Sahip olduğu yenilikçi felsefeye rağmen, yavaş geliştirme hızının gerçekliği, şiddetli pazarda hayatta kalmayı daha az mümkün kılıyor. İnovasyonu benimsemek harika, ancak bu arada piyasa trend değişikliklerini ve risk toleransımızı da dikkate almalıyız.

Sonuç olarak, Loot projesi etkileyici. Yenilikçi ve maceracı ruhu, Web 3.0'ın arkasındaki itici güçtür. Ancak, her gelişmiş konseptin değeri ancak uygulandığında gösterilebilir. Aksi takdirde, sermayenin aldatmacasına alet olur.

Yazar: Pigfly
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Edward, hugo, Cecilia, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!