Kin nedir? KIN hakkında bilmeniz gerekenler

Orta SeviyeAug 14, 2024
Kin, akıcı noktadan noktaya dijital ödemeler için tasarlanmış topluluk destekli merkeziyetsiz bir blockchain platformudur. Kendi yerel kripto parasıyla desteklenen Kin, dünya çapındaki geliştiriciler ve içerik oluşturucuları için esnek bir ödeme çözümü sunar ve mobil ve web uygulamalarına entegre edilir.
Kin nedir? KIN hakkında bilmeniz gerekenler

Giriş

Blockchain endüstrisi önemli düzenleyici zorluklarla karşılaştı ve ABD SEC, kripto para satışlarıyla ilgilenen şirketleri denetlemede öncü bir rol üstlendi. İlk başta bir sosyal mesajlaşma uygulaması altında bir ICO aracılığıyla başlatılan Kin, bu denetimin hedefi oldu. Hukuk mücadeleleri, Kin'i tamamen merkezsiz bir platforma dönüştürdü.

Bu makale, Kin'in tarihini ve evrimini ayrıntılı bir şekilde ele alır ve özel kullanım alanlarını, tokenomics'i ve düzenleyici eylemlerin etkisini kapsar. Ayrıca Kin'in Ethereum'dan Solana'ya geçişini, mikroödemeler için Code ile olan ortaklığını ve Kin Vakfı'nın dağılmasının ardından topluluk tarafından yönlendirilen yönetim modelini araştırır.

Kin nedir?

Kin, üçüncü taraf uygulamalara eşten eşe ödeme çözümleri getirme konusunda başarılı olan tamamen merkezi olmayan bir blok zinciri platformudur. Geliştiricileri, içerik oluşturucuları ve son kullanıcıları, dijital ödemeleri garanti eden bir iş modelinde bir araya getirir $KIN kullanarak.

Kin işbirliği yapmak için inşa edilmiştir.Kod-bir mikro ödeme platformu- karşılıklı faydalı bir şekilde. Kod, Solana blokzincirinde çalışması için optimize edilmiş ve yerleşim için varsayılan bir token olarak $KIN'i benimser. Kripto para kullanarak anlık mikro ödeme yapmak üzere tasarlanmıştır ve üçüncü taraf uygulamalara ödeme seçeneği olarak entegre edilebilir.

Eski Ethereum blok zincirinde başlatılan Kin, 15 Aralık 2020'de Solana'ya göç etti ve 55 milyondan fazla kullanıcı hesabı bulunmaktadır.

Kik Interactive tarafından başlatıldığından beri, Kin, merkezi olmayan hale gelmesine yol açan güncellemelerden geçti. Kin, Kik'in sosyal mesajlaşma uygulaması Kik Messenger'ı teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir kripto paradır. Ancak, bu plan, SEC'den gelen bir dava ve sonraki Kik Messenger'ın satışı nedeniyle vazgeçildi.

Kik Interactive, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile sorunlar yaşadıktan sonra haberlere konu oldu. Kik mesajlaşma uygulamasını Medialab'e - bir internet marka sahiplik şirketi - satmasıyla daha popüler hale geldi. Kik Interactive şu anda sadece $KIN arzının payını içeren bir holding şirketidir. Kin ekosisteminin geliştirilmesi veya büyütülmesi aktif olarak yönetilmemektedir.

Neden Kin tamamen merkezi olmayan bir yapıya sahip?

Kin Vakfı, 2018 yılında kurulan kâr amacı gütmeyen bir kuruluştu. KIN'in rezervlerini yönetme ve tokenin tutulması ve ihraç edilmesi de dahil olmak üzere sorumluluğu vardı. Kin Vakfı, Kin'in toplam arzının %60'ından fazlasını yönetiyordu. Ancak vakıf, liderliği bölünmüş bir anlaşmazlıkla karşı karşıya kaldı ve çoğu yönetim kurulu üyesi istifa etti.

Sonuç olarak, $KIN'in operasyonel fon tahsisi iki tokena bölünecek. Adil olmak için, Ted Livingston önerdi ki bazı $KIN jetonlarını çatallaVe ona Bits adını verin. Ancak ileride, bu teklif onaylanmadı. Ve Kin Vakfı için tek sorumlu olan Ted, özür dilemek için Substack sayfası üzerinden açık bir şekilde ihale verdi.

Kin'i tamamen merkezsizleştirmek için Ted bazıtekliflerKin topluluğu tarafından onaylanması gereken varlıklar. Bunlar şunları içerir:

  • Kin vakfı dağıtılmalıdır
  • Kin ödül motoru durdurulmalı
  • $KIN vakfın 4.96 Trilyon KIN tutan rezervi yakılmalıdır
  • Kik Interactive, KIN jetonlarının 2.10 Trilyon'unu yakar

KIN'in toplam arzının %70'inin yakılması için yapılan oylama olumlu sonuçlandı ve enflasyonu azaltma ihtiyacıyla birleşti. Kasım 2023'e kadar, Ted Livingston, Reddit hesabı üzerinden duyurdu,Kin Vakfı'nın resmi feshi, Kin'i topluluğu tarafından yönetilen tamamen merkezsiz bir ekosisteme taşıyor.

Kısa Tarih

Kin, 26 Eylül 2017'de Kik Interactive Inc. tarafından bir İlk Para Teklifi yoluyla piyasaya sürüldü. ICO'dan toplam 100 milyon doların üzerinde bir fon toplandı ve Kin, KiK mesajlaşma uygulamasının ekonomisini destekleyecek kripto para birimi olacaktı. Ancak, 4 Haziran 2019'da Birleşik Devletler Güvenlik ve Borsa Komisyonu Kin'in ICO'su konusunda bir anlaşmazlık çıkardı. Bir dava açarak, SEC, Kin'in ICO'sunun kayıtsız bir güvenlik satışı olduğunu iddia etti. Ayrıca, ICO'nun, Kik Interactive için bir para toplama şeması olduğunu iddia ettiler. Ancak Kik'in eski CEO'su Ted Livingston, bu iddiaları savunmak için pes etmedi ve yükseldi.

Havayı temizlemek ve dava üzerine daha fazla odaklanmak için Ted Livingston, Kik mesajlaşma uygulamasını kapatma ve personelini işten çıkarma planlarını duyurdu. 18 Ekim 2019'a kadar Kik, resmi olarak çeşitli internet markaları için bir holding firması olan MediaLab tarafından devralındı.

Ayrıca, Kik Interactive, muhtemelen ABD SEC'den yasal işlemlerle karşılaşacak blok zinciri şirketlerini desteklemek için bir bağış kampanyası başlattı. 16 aylık bir mahkeme sürecinin ardından, SEC & Kik'in anlaşmazlığı 20 Ekim 2020'de sonunda çözüldü.Son hükümKik'a, KIN jetonlarının transferinin yayınlanmasından önce SEC'ye 5 milyon dolarlık bir sivil ceza ödemesi ve 45 günlük bir bildirim yapma talimatı verildi.

Kin Vakfı başlangıçta KIN jeton rezervini yönetti. Ancak, Vakıf liderlik arasındaki iç anlaşmazlık nedeniyle Kurul üyelerinin resmi istifasına yol açtıktan sonra Kasım 2023'te dağıtıldı. Bu sonuçta Ted'in tek Kurul üyesi olarak kalmasına neden oldu. Sonuç olarak, Ted, Kin'i tamamen merkezi olmayan hale getirmek ve jeton arzını azaltmak için anlaşılan bir oylama önerdi. Topluluk tarafından desteklenen 21 günlük oy verme süreci, Kin'i tamamen merkezi olmayan bir platform haline getirdi. Kin şimdi KiK Messenger'ın satışı ve Kin Vakfı'nın dağılmasının ardından topluluğu tarafından yönetilmektedir.

Ekip Hakkında

Kin'in arkasındaki ekip, Ontario, Kanada'nın Waterloo Üniversitesi mezunlarından oluşan bir grup. Ekip, bir ana şirket olan Kik Interactive Inc. altında Kik mesajlaşma uygulamasını başlatan kişilerdir. Ekip, şu anda mikro ödeme uygulaması olan Code'un Kurucusu ve eski CEO'su Ted Livingston tarafından yönetiliyordu. Ancak, ekip daha sonra Kik mesajlaşma uygulamasının satışı ve Kin Vakfı'nın sonraki dağılması nedeniyle dağıtıldı.

Kin'in avantajları

  • Non-custodial: Kin tamamen merkezi olmayıp, dolayısıyla topluluk karar verene kadar platformunda hiç kimse teklifleri uygulayamaz.
  • Sıfır kripto bilgisi: $KIN kullanan ödeme platformları üçüncü taraf uygulamalara entegre edilebilir ve kripto paralar hakkında hiçbir bilgi gerektirmez.
  • Ana akım kripto ödemeleri: Kin, anında mikro ödemelerle kripto para birimleriyle ana akım finansal yerleşimleri basitleştirir.

Kin'in Dezavantajları

  • Ödeme Sınırları: Üçüncü taraf uygulamaları, maksimum $5 için sadece $KIN ile ödeme kabul edebilirler. Bu, $KIN'in yalnızca çevrimiçi mikro ödemeleri yerleştirmek için kullanılabileceği için böyledir.
  • Üçüncü taraf bağımlılığı: KIN belirteçlerinin faydası, üçüncü taraf uygulamalara aşırı derecede bağımlıdır. Bu nedenle, Kin'i ana akım platformların sınırlamalarına tabi tutmak.

Kin'in Ana Özellikleri

Kin, protokol kullanım durumlarını aşağıdaki özelliklerle teşvik ediyor:

Anında Ödeme

Normu yenmek için Kin, kod sıralayıcı kullanarak anlık işlemler sunar. Bu araç, imzalı işlemleri zamanlamalar ve bekleyen onay sürelerini yöneterek, KIN ile yapılan işlemlerin Solana blockchain kullanıcılarına anlık olmasını sağlar.

Dijital Ödeme

Kin, mevcut mobil ve web uygulamalarına entegre edildiğinde dijital ödemelerin yerleşmesini teşvik eder. Ayrıca Kod'un üçüncü taraf uygulamalarında mikro ödemeleri gerçekleştirmesini kolaylaştırır. Bu nedenle, kullanıcılar QR kodu, Banka kartı ve cüzdan transferi kullanarak $KIN ile fiziksel ve dijital ürünler için ödeme yapabilirler.

Kin Nasıl Çalışır?

Kin, müşterek olmayan bir yapıya sahip olmasına rağmen işlevselliği Code adlı bir ödeme platformuna bağlıdır. Code, KIN için en fazla 5 dolarlık mikro ödemeleri düzenlemek için kullanılan bir mobil uygulamadır. Code Wallet ve Code SDK ile son kullanıcılar ve içerik oluşturucuları/geliştiricileri için küresel mikro fatura düzenlemesini garanti eder. Code Wallet ile son kullanıcılar, KIN token'larını bir QR kodunu tarayarak transfer edebilirler. Kullanıcılar ayrıca bir banka kartı kullanarak KIN satın alabilir ve Code cüzdanlarında KIN token'ları kullanarak mikro online ödemeleri düzenleyebilirler.

Diğer taraftan, Code SDK (yazılım geliştirici kiti), geliştiriciler ve içerik oluşturucular için optimize edilmiş, Code'a özel bir uygulamadır. Bağımlılıklarını yönetirken Kodun üçüncü taraf uygulamalara kolayca entegre edilmesini sağlayan bir düğüm paket yöneticisi (NPM) üzerinde Javascript kümesidir. Code SDK ile içerik oluşturucular, çevrimiçi olarak sunulan hizmetler için $USD olarak çok düşük fiyatlar talep edebilir ve KIN cinsinden ödeme alabilir.

Temelde, Code'un başarısı, KIN'in üçüncü taraf uygulamalarda bir ödeme birimi olarak benimsenmesine bağlıdır.

Kin Ekosistemi

Kin'in ekosisteminin kapsamı, mikro ödemeler için KIN'i benimseyen birkaç üçüncü taraf uygulamasını ve Kin Topluluğu tarafından yönetilen birkaç projeyi kapsar. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Kod cüzdanı Uygulaması


Kaynak: getcode

Mobil cihazlarda mevcut olan bir cüzdan uygulamasıdır ve platformunda tek ödeme seçeneği olarak KIN'i benimser. Son kullanıcılar için kullanılabilir olan code cüzdan uygulaması, QR kodunu, banka kartını ve belirlenmiş dijital banka uygulamalarını basitçe tarayarak kişiden kişiye işlemleri mümkün kılar.

Kod Mikroödeme SDK

Kod özgü yazılım geliştirici kiti (SDK) olan Code micropayment SDK, geliştiricilere ve içerik oluşturucularına KIN kullanarak uygulamalarında ödeme kabul etmelerine olanak tanır. Code micropayment SDK, KIN cinsinden 5 dolardan fazla olmayan ödemelere uyumlu olup, Solana zincirindeki ücretleri işlem başına 0,01 dolar kadar düşük ücretlerle tahsil eder.

Sektör 97

Sektor 97, oyuncular için ilgi çekici oyunlar başlatmak için Hulk Labs ile yakın çalışan bir oyun yayıncısıdır. Platformda, KIN kullanarak mikro ödeme ve oyun içi ödüller sağlamak için entegre bir Code uygulaması bulunmaktadır. Sector 97'deki oyuncular oyun oynamak için 0,25 KIN jetonu ücretlendirilir. Ayrıca, oyun içi turnuvalar KIN ile ödüllendirilir, böylece oyun platformunun ekonomisine teşvik sağlanır.

Küre

Çeşitli finansal uzlaşma seçenekleri ve süitleri olan bir tüccar ödeme platformudur. Sphere özellikle platformunda KIN jetonları ile eşten eşe yine de anlık ödemeleri garanti eder.

Kin Ekonomi Medyası

Kin Media, Kin Topluluğu tarafından yönetilen bir haber derleyicisidir. Platform, güvenilir web sitelerinden Kin ile ilgili haberleri bir araya getirerek topluluklarına bir noktadan erişilebilir hale getiriyor.

Kin Ekonomi Mağazası


Kaynak: Kin mağaza

Kin ekonomi mağazası, farklı tonlarda gömlekler ve şapkalar gibi Kin temalı ürünler satan bir ürün dükkanıdır. Kin Shop'ta ödemeler USD cinsinden fiyatlandırılır, ancak alternatif olarak $KIN ve banka kartlarıyla yapılır.

KIN Token Nedir?

KIN token, Kin'in yerel tokenidir ve ekosistem içinde KIN'in işlemleri ve üçüncü taraf kullanım durumlarını kolaylaştırır. KIN tokenleri, 15 Aralık 2020'de Ethereum'dan Solana blok zincirine taşındı ve geçiş sırasında 55 milyondan fazla kullanıcısı vardı. Böylece Kin'in ERC-20 token standardını Solana varyantına değiştiriyor.

KIN Token Kullanım Alanları

KIN'nin jeton kullanım alanları aşağıdakileri içerir:

  • Code Wallet uygulamasında tek ödeme seçeneği olarak hizmet verir
  • Entegre Kod SDK'ya sahip üçüncü taraf uygulamalarda mikro faturaları ödemek için kullanılır.
  • Kin ekonomi mağazasında alışveriş yapmak için kullanılır
  • Solana blockchain ücretlerinin Code SDK üzerinden ödenmesi için kullanılır

Tokenomics


Kaynak: Orta

Kin toplam arzının %70'inden fazlasını yakma kararını topluluğunun oylamasının ardından benimsedi. Bu, KIN'in mevcut arzını yaklaşık olarak 2.75 trilyon yapacak. 6 Temmuz 2023 tarihinde Kin'in kurucusu Ted Livingston, (eski) Kin Vakfı altında bulunan 4,96 Trilyon KIN Rezervleri ile Kik Inc.'den 2.10 trilyon KIN'in yakılması için bir oylama önerdi. Öneri kabul edildi ve oylama süresi 21 gün sürdü.

Üçüncü hafta oylama dönemi ve sonrası yanmakKIN'in toplam arzının %70'i Temmuz 28, 2023 tarihine kadar 2,94 trilyon jetonluk bir arz bıraktı. Topluluk, Kin'in deflasyonist hedeflerini teşvik etmek için daha fazla KIN jetonu bir araya getirme ve yakma konusunda kararlıdır. Kin'in Topluluk Yöneticisi olarak bilinen KinShip takma adını kullanan kişinin sözleriyle, "Şu anda 195 gün içinde ek 800k KIN satın alıp yakıyoruz" Bu, KIN'in toplam arzında ileride önemli bir düşüşe neden olacaktır. Bununla birlikte, yazı yazıldığı sırada (Temmuz 2024), KIN'in toplam arzı 2,75 trilyon ve bu arzın %100'ü dolaşımdadır.

Kin (KIN) İyi Bir Yatırım mı?

Kin'i bir yatırım olarak seçmek bazı düşünceleri gerektirir. İlk olarak, $KIN'in mikroödeme için kullanımı, üçüncü taraf uygulamalarda ödeme platformu olarak Code'u benimsemeye bağlıdır. İkinci olarak, Code hala benimseme aşamasında olduğu gibi, $KIN token'larının mikroödemeler için kullanılabilirliği de. Kin'i uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmek en iyisi olabilir.

Ayrıca, lütfen burada sağlanan bilgilerin yalnızca eğitim amaçlı olduğunu ve finansal tavsiye olarak yorumlanmaması gerektiğini unutmayın. Herhangi bir yatırım kararı vermeden önce finans uzmanlarıyla danışmak önemlidir.

Öne çıkanlar

Kin artık Helio'da mevcut

Onun aracılığıyla X koluKin topluluğu, Helio ile yapılan son anlaşma hakkında heyecanlarını dile getirdi. Raporlara göre, Helio artık platformunda ödeme seçeneği olarak $KIN'i de içeriyor, böylece dijital ve fiziksel alımları ödemek için kullanılabiliyor.

Helio, Shopify ve WooCommerce gibi popüler e-ticaret sitelerine entegre edilmiş bir ödeme uygulamasıdır. Helio'da bulunan $KIN, e-ticaret sitelerindeki ürünleri ödemek için kullanılabilir.

Mikro ödemenin geleceği olarak Kin'in duyurusu

$KIN, Code'un platformundaki belirteci kullanarak mikro ödeme hizmetlerine başlamasıyla mikro ödemenin geleceği olarak etiketlendi. Ertesi duyuruKineconomy'de, Kod, ana akım platformlarda kripto ödemelere kolay erişimi sağlamak için tasarlanmıştır ve bunu gerçekleştirmek için $KIN kullanıyor. Kod ile ana akım tüketiciler, üçüncü taraf uygulamalarda $KIN tokenleriyle kişiden kişiye işlem yapabilirler.

KIN'e Nasıl Sahip Olunur?

KIN'i merkezi ve merkezi olmayan kripto para borsalarından satın alabilirsiniz. Örneğin, Gate.io yatırımcılara KIN/USDT işlem çiftini sunar. Jetona sahip olmak için bir Gate.io hesabı, ve kayıt sürecini tamamlayın. Ayrıca spot işlem hesabınıza fon sağlamanız ve KIN satın almak için adımları tamamlamanız gerekiyor.

KIN Harekete Geçin

Göz atın KIN bugünkü fiyatıve favori para birimi çiftlerinizi ticaret yapmaya başlayın:

Yazar: Paul
Çevirmen: Viper
İnceleyen(ler): KOWEI、Matheus、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Kin nedir? KIN hakkında bilmeniz gerekenler

Orta SeviyeAug 14, 2024
Kin, akıcı noktadan noktaya dijital ödemeler için tasarlanmış topluluk destekli merkeziyetsiz bir blockchain platformudur. Kendi yerel kripto parasıyla desteklenen Kin, dünya çapındaki geliştiriciler ve içerik oluşturucuları için esnek bir ödeme çözümü sunar ve mobil ve web uygulamalarına entegre edilir.
Kin nedir? KIN hakkında bilmeniz gerekenler

Giriş

Blockchain endüstrisi önemli düzenleyici zorluklarla karşılaştı ve ABD SEC, kripto para satışlarıyla ilgilenen şirketleri denetlemede öncü bir rol üstlendi. İlk başta bir sosyal mesajlaşma uygulaması altında bir ICO aracılığıyla başlatılan Kin, bu denetimin hedefi oldu. Hukuk mücadeleleri, Kin'i tamamen merkezsiz bir platforma dönüştürdü.

Bu makale, Kin'in tarihini ve evrimini ayrıntılı bir şekilde ele alır ve özel kullanım alanlarını, tokenomics'i ve düzenleyici eylemlerin etkisini kapsar. Ayrıca Kin'in Ethereum'dan Solana'ya geçişini, mikroödemeler için Code ile olan ortaklığını ve Kin Vakfı'nın dağılmasının ardından topluluk tarafından yönlendirilen yönetim modelini araştırır.

Kin nedir?

Kin, üçüncü taraf uygulamalara eşten eşe ödeme çözümleri getirme konusunda başarılı olan tamamen merkezi olmayan bir blok zinciri platformudur. Geliştiricileri, içerik oluşturucuları ve son kullanıcıları, dijital ödemeleri garanti eden bir iş modelinde bir araya getirir $KIN kullanarak.

Kin işbirliği yapmak için inşa edilmiştir.Kod-bir mikro ödeme platformu- karşılıklı faydalı bir şekilde. Kod, Solana blokzincirinde çalışması için optimize edilmiş ve yerleşim için varsayılan bir token olarak $KIN'i benimser. Kripto para kullanarak anlık mikro ödeme yapmak üzere tasarlanmıştır ve üçüncü taraf uygulamalara ödeme seçeneği olarak entegre edilebilir.

Eski Ethereum blok zincirinde başlatılan Kin, 15 Aralık 2020'de Solana'ya göç etti ve 55 milyondan fazla kullanıcı hesabı bulunmaktadır.

Kik Interactive tarafından başlatıldığından beri, Kin, merkezi olmayan hale gelmesine yol açan güncellemelerden geçti. Kin, Kik'in sosyal mesajlaşma uygulaması Kik Messenger'ı teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir kripto paradır. Ancak, bu plan, SEC'den gelen bir dava ve sonraki Kik Messenger'ın satışı nedeniyle vazgeçildi.

Kik Interactive, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile sorunlar yaşadıktan sonra haberlere konu oldu. Kik mesajlaşma uygulamasını Medialab'e - bir internet marka sahiplik şirketi - satmasıyla daha popüler hale geldi. Kik Interactive şu anda sadece $KIN arzının payını içeren bir holding şirketidir. Kin ekosisteminin geliştirilmesi veya büyütülmesi aktif olarak yönetilmemektedir.

Neden Kin tamamen merkezi olmayan bir yapıya sahip?

Kin Vakfı, 2018 yılında kurulan kâr amacı gütmeyen bir kuruluştu. KIN'in rezervlerini yönetme ve tokenin tutulması ve ihraç edilmesi de dahil olmak üzere sorumluluğu vardı. Kin Vakfı, Kin'in toplam arzının %60'ından fazlasını yönetiyordu. Ancak vakıf, liderliği bölünmüş bir anlaşmazlıkla karşı karşıya kaldı ve çoğu yönetim kurulu üyesi istifa etti.

Sonuç olarak, $KIN'in operasyonel fon tahsisi iki tokena bölünecek. Adil olmak için, Ted Livingston önerdi ki bazı $KIN jetonlarını çatallaVe ona Bits adını verin. Ancak ileride, bu teklif onaylanmadı. Ve Kin Vakfı için tek sorumlu olan Ted, özür dilemek için Substack sayfası üzerinden açık bir şekilde ihale verdi.

Kin'i tamamen merkezsizleştirmek için Ted bazıtekliflerKin topluluğu tarafından onaylanması gereken varlıklar. Bunlar şunları içerir:

  • Kin vakfı dağıtılmalıdır
  • Kin ödül motoru durdurulmalı
  • $KIN vakfın 4.96 Trilyon KIN tutan rezervi yakılmalıdır
  • Kik Interactive, KIN jetonlarının 2.10 Trilyon'unu yakar

KIN'in toplam arzının %70'inin yakılması için yapılan oylama olumlu sonuçlandı ve enflasyonu azaltma ihtiyacıyla birleşti. Kasım 2023'e kadar, Ted Livingston, Reddit hesabı üzerinden duyurdu,Kin Vakfı'nın resmi feshi, Kin'i topluluğu tarafından yönetilen tamamen merkezsiz bir ekosisteme taşıyor.

Kısa Tarih

Kin, 26 Eylül 2017'de Kik Interactive Inc. tarafından bir İlk Para Teklifi yoluyla piyasaya sürüldü. ICO'dan toplam 100 milyon doların üzerinde bir fon toplandı ve Kin, KiK mesajlaşma uygulamasının ekonomisini destekleyecek kripto para birimi olacaktı. Ancak, 4 Haziran 2019'da Birleşik Devletler Güvenlik ve Borsa Komisyonu Kin'in ICO'su konusunda bir anlaşmazlık çıkardı. Bir dava açarak, SEC, Kin'in ICO'sunun kayıtsız bir güvenlik satışı olduğunu iddia etti. Ayrıca, ICO'nun, Kik Interactive için bir para toplama şeması olduğunu iddia ettiler. Ancak Kik'in eski CEO'su Ted Livingston, bu iddiaları savunmak için pes etmedi ve yükseldi.

Havayı temizlemek ve dava üzerine daha fazla odaklanmak için Ted Livingston, Kik mesajlaşma uygulamasını kapatma ve personelini işten çıkarma planlarını duyurdu. 18 Ekim 2019'a kadar Kik, resmi olarak çeşitli internet markaları için bir holding firması olan MediaLab tarafından devralındı.

Ayrıca, Kik Interactive, muhtemelen ABD SEC'den yasal işlemlerle karşılaşacak blok zinciri şirketlerini desteklemek için bir bağış kampanyası başlattı. 16 aylık bir mahkeme sürecinin ardından, SEC & Kik'in anlaşmazlığı 20 Ekim 2020'de sonunda çözüldü.Son hükümKik'a, KIN jetonlarının transferinin yayınlanmasından önce SEC'ye 5 milyon dolarlık bir sivil ceza ödemesi ve 45 günlük bir bildirim yapma talimatı verildi.

Kin Vakfı başlangıçta KIN jeton rezervini yönetti. Ancak, Vakıf liderlik arasındaki iç anlaşmazlık nedeniyle Kurul üyelerinin resmi istifasına yol açtıktan sonra Kasım 2023'te dağıtıldı. Bu sonuçta Ted'in tek Kurul üyesi olarak kalmasına neden oldu. Sonuç olarak, Ted, Kin'i tamamen merkezi olmayan hale getirmek ve jeton arzını azaltmak için anlaşılan bir oylama önerdi. Topluluk tarafından desteklenen 21 günlük oy verme süreci, Kin'i tamamen merkezi olmayan bir platform haline getirdi. Kin şimdi KiK Messenger'ın satışı ve Kin Vakfı'nın dağılmasının ardından topluluğu tarafından yönetilmektedir.

Ekip Hakkında

Kin'in arkasındaki ekip, Ontario, Kanada'nın Waterloo Üniversitesi mezunlarından oluşan bir grup. Ekip, bir ana şirket olan Kik Interactive Inc. altında Kik mesajlaşma uygulamasını başlatan kişilerdir. Ekip, şu anda mikro ödeme uygulaması olan Code'un Kurucusu ve eski CEO'su Ted Livingston tarafından yönetiliyordu. Ancak, ekip daha sonra Kik mesajlaşma uygulamasının satışı ve Kin Vakfı'nın sonraki dağılması nedeniyle dağıtıldı.

Kin'in avantajları

  • Non-custodial: Kin tamamen merkezi olmayıp, dolayısıyla topluluk karar verene kadar platformunda hiç kimse teklifleri uygulayamaz.
  • Sıfır kripto bilgisi: $KIN kullanan ödeme platformları üçüncü taraf uygulamalara entegre edilebilir ve kripto paralar hakkında hiçbir bilgi gerektirmez.
  • Ana akım kripto ödemeleri: Kin, anında mikro ödemelerle kripto para birimleriyle ana akım finansal yerleşimleri basitleştirir.

Kin'in Dezavantajları

  • Ödeme Sınırları: Üçüncü taraf uygulamaları, maksimum $5 için sadece $KIN ile ödeme kabul edebilirler. Bu, $KIN'in yalnızca çevrimiçi mikro ödemeleri yerleştirmek için kullanılabileceği için böyledir.
  • Üçüncü taraf bağımlılığı: KIN belirteçlerinin faydası, üçüncü taraf uygulamalara aşırı derecede bağımlıdır. Bu nedenle, Kin'i ana akım platformların sınırlamalarına tabi tutmak.

Kin'in Ana Özellikleri

Kin, protokol kullanım durumlarını aşağıdaki özelliklerle teşvik ediyor:

Anında Ödeme

Normu yenmek için Kin, kod sıralayıcı kullanarak anlık işlemler sunar. Bu araç, imzalı işlemleri zamanlamalar ve bekleyen onay sürelerini yöneterek, KIN ile yapılan işlemlerin Solana blockchain kullanıcılarına anlık olmasını sağlar.

Dijital Ödeme

Kin, mevcut mobil ve web uygulamalarına entegre edildiğinde dijital ödemelerin yerleşmesini teşvik eder. Ayrıca Kod'un üçüncü taraf uygulamalarında mikro ödemeleri gerçekleştirmesini kolaylaştırır. Bu nedenle, kullanıcılar QR kodu, Banka kartı ve cüzdan transferi kullanarak $KIN ile fiziksel ve dijital ürünler için ödeme yapabilirler.

Kin Nasıl Çalışır?

Kin, müşterek olmayan bir yapıya sahip olmasına rağmen işlevselliği Code adlı bir ödeme platformuna bağlıdır. Code, KIN için en fazla 5 dolarlık mikro ödemeleri düzenlemek için kullanılan bir mobil uygulamadır. Code Wallet ve Code SDK ile son kullanıcılar ve içerik oluşturucuları/geliştiricileri için küresel mikro fatura düzenlemesini garanti eder. Code Wallet ile son kullanıcılar, KIN token'larını bir QR kodunu tarayarak transfer edebilirler. Kullanıcılar ayrıca bir banka kartı kullanarak KIN satın alabilir ve Code cüzdanlarında KIN token'ları kullanarak mikro online ödemeleri düzenleyebilirler.

Diğer taraftan, Code SDK (yazılım geliştirici kiti), geliştiriciler ve içerik oluşturucular için optimize edilmiş, Code'a özel bir uygulamadır. Bağımlılıklarını yönetirken Kodun üçüncü taraf uygulamalara kolayca entegre edilmesini sağlayan bir düğüm paket yöneticisi (NPM) üzerinde Javascript kümesidir. Code SDK ile içerik oluşturucular, çevrimiçi olarak sunulan hizmetler için $USD olarak çok düşük fiyatlar talep edebilir ve KIN cinsinden ödeme alabilir.

Temelde, Code'un başarısı, KIN'in üçüncü taraf uygulamalarda bir ödeme birimi olarak benimsenmesine bağlıdır.

Kin Ekosistemi

Kin'in ekosisteminin kapsamı, mikro ödemeler için KIN'i benimseyen birkaç üçüncü taraf uygulamasını ve Kin Topluluğu tarafından yönetilen birkaç projeyi kapsar. Bunlar aşağıdaki gibidir:

Kod cüzdanı Uygulaması


Kaynak: getcode

Mobil cihazlarda mevcut olan bir cüzdan uygulamasıdır ve platformunda tek ödeme seçeneği olarak KIN'i benimser. Son kullanıcılar için kullanılabilir olan code cüzdan uygulaması, QR kodunu, banka kartını ve belirlenmiş dijital banka uygulamalarını basitçe tarayarak kişiden kişiye işlemleri mümkün kılar.

Kod Mikroödeme SDK

Kod özgü yazılım geliştirici kiti (SDK) olan Code micropayment SDK, geliştiricilere ve içerik oluşturucularına KIN kullanarak uygulamalarında ödeme kabul etmelerine olanak tanır. Code micropayment SDK, KIN cinsinden 5 dolardan fazla olmayan ödemelere uyumlu olup, Solana zincirindeki ücretleri işlem başına 0,01 dolar kadar düşük ücretlerle tahsil eder.

Sektör 97

Sektor 97, oyuncular için ilgi çekici oyunlar başlatmak için Hulk Labs ile yakın çalışan bir oyun yayıncısıdır. Platformda, KIN kullanarak mikro ödeme ve oyun içi ödüller sağlamak için entegre bir Code uygulaması bulunmaktadır. Sector 97'deki oyuncular oyun oynamak için 0,25 KIN jetonu ücretlendirilir. Ayrıca, oyun içi turnuvalar KIN ile ödüllendirilir, böylece oyun platformunun ekonomisine teşvik sağlanır.

Küre

Çeşitli finansal uzlaşma seçenekleri ve süitleri olan bir tüccar ödeme platformudur. Sphere özellikle platformunda KIN jetonları ile eşten eşe yine de anlık ödemeleri garanti eder.

Kin Ekonomi Medyası

Kin Media, Kin Topluluğu tarafından yönetilen bir haber derleyicisidir. Platform, güvenilir web sitelerinden Kin ile ilgili haberleri bir araya getirerek topluluklarına bir noktadan erişilebilir hale getiriyor.

Kin Ekonomi Mağazası


Kaynak: Kin mağaza

Kin ekonomi mağazası, farklı tonlarda gömlekler ve şapkalar gibi Kin temalı ürünler satan bir ürün dükkanıdır. Kin Shop'ta ödemeler USD cinsinden fiyatlandırılır, ancak alternatif olarak $KIN ve banka kartlarıyla yapılır.

KIN Token Nedir?

KIN token, Kin'in yerel tokenidir ve ekosistem içinde KIN'in işlemleri ve üçüncü taraf kullanım durumlarını kolaylaştırır. KIN tokenleri, 15 Aralık 2020'de Ethereum'dan Solana blok zincirine taşındı ve geçiş sırasında 55 milyondan fazla kullanıcısı vardı. Böylece Kin'in ERC-20 token standardını Solana varyantına değiştiriyor.

KIN Token Kullanım Alanları

KIN'nin jeton kullanım alanları aşağıdakileri içerir:

  • Code Wallet uygulamasında tek ödeme seçeneği olarak hizmet verir
  • Entegre Kod SDK'ya sahip üçüncü taraf uygulamalarda mikro faturaları ödemek için kullanılır.
  • Kin ekonomi mağazasında alışveriş yapmak için kullanılır
  • Solana blockchain ücretlerinin Code SDK üzerinden ödenmesi için kullanılır

Tokenomics


Kaynak: Orta

Kin toplam arzının %70'inden fazlasını yakma kararını topluluğunun oylamasının ardından benimsedi. Bu, KIN'in mevcut arzını yaklaşık olarak 2.75 trilyon yapacak. 6 Temmuz 2023 tarihinde Kin'in kurucusu Ted Livingston, (eski) Kin Vakfı altında bulunan 4,96 Trilyon KIN Rezervleri ile Kik Inc.'den 2.10 trilyon KIN'in yakılması için bir oylama önerdi. Öneri kabul edildi ve oylama süresi 21 gün sürdü.

Üçüncü hafta oylama dönemi ve sonrası yanmakKIN'in toplam arzının %70'i Temmuz 28, 2023 tarihine kadar 2,94 trilyon jetonluk bir arz bıraktı. Topluluk, Kin'in deflasyonist hedeflerini teşvik etmek için daha fazla KIN jetonu bir araya getirme ve yakma konusunda kararlıdır. Kin'in Topluluk Yöneticisi olarak bilinen KinShip takma adını kullanan kişinin sözleriyle, "Şu anda 195 gün içinde ek 800k KIN satın alıp yakıyoruz" Bu, KIN'in toplam arzında ileride önemli bir düşüşe neden olacaktır. Bununla birlikte, yazı yazıldığı sırada (Temmuz 2024), KIN'in toplam arzı 2,75 trilyon ve bu arzın %100'ü dolaşımdadır.

Kin (KIN) İyi Bir Yatırım mı?

Kin'i bir yatırım olarak seçmek bazı düşünceleri gerektirir. İlk olarak, $KIN'in mikroödeme için kullanımı, üçüncü taraf uygulamalarda ödeme platformu olarak Code'u benimsemeye bağlıdır. İkinci olarak, Code hala benimseme aşamasında olduğu gibi, $KIN token'larının mikroödemeler için kullanılabilirliği de. Kin'i uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmek en iyisi olabilir.

Ayrıca, lütfen burada sağlanan bilgilerin yalnızca eğitim amaçlı olduğunu ve finansal tavsiye olarak yorumlanmaması gerektiğini unutmayın. Herhangi bir yatırım kararı vermeden önce finans uzmanlarıyla danışmak önemlidir.

Öne çıkanlar

Kin artık Helio'da mevcut

Onun aracılığıyla X koluKin topluluğu, Helio ile yapılan son anlaşma hakkında heyecanlarını dile getirdi. Raporlara göre, Helio artık platformunda ödeme seçeneği olarak $KIN'i de içeriyor, böylece dijital ve fiziksel alımları ödemek için kullanılabiliyor.

Helio, Shopify ve WooCommerce gibi popüler e-ticaret sitelerine entegre edilmiş bir ödeme uygulamasıdır. Helio'da bulunan $KIN, e-ticaret sitelerindeki ürünleri ödemek için kullanılabilir.

Mikro ödemenin geleceği olarak Kin'in duyurusu

$KIN, Code'un platformundaki belirteci kullanarak mikro ödeme hizmetlerine başlamasıyla mikro ödemenin geleceği olarak etiketlendi. Ertesi duyuruKineconomy'de, Kod, ana akım platformlarda kripto ödemelere kolay erişimi sağlamak için tasarlanmıştır ve bunu gerçekleştirmek için $KIN kullanıyor. Kod ile ana akım tüketiciler, üçüncü taraf uygulamalarda $KIN tokenleriyle kişiden kişiye işlem yapabilirler.

KIN'e Nasıl Sahip Olunur?

KIN'i merkezi ve merkezi olmayan kripto para borsalarından satın alabilirsiniz. Örneğin, Gate.io yatırımcılara KIN/USDT işlem çiftini sunar. Jetona sahip olmak için bir Gate.io hesabı, ve kayıt sürecini tamamlayın. Ayrıca spot işlem hesabınıza fon sağlamanız ve KIN satın almak için adımları tamamlamanız gerekiyor.

KIN Harekete Geçin

Göz atın KIN bugünkü fiyatıve favori para birimi çiftlerinizi ticaret yapmaya başlayın:

Yazar: Paul
Çevirmen: Viper
İnceleyen(ler): KOWEI、Matheus、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!