usual.money: RWA merkezi olmayan istikrarlı para birimi

Yeni BaşlayanAug 31, 2024
Usual, ABD Hazine bonolarını teminat olarak kullanan ve Ethereum akıllı sözleşmelerini şeffaflık ve güvenlik sağlamak için kullanan yenilikçi merkezi olmayan bir stabilcoin projesidir. Proje, RWA'nın (Gerçek Dünya Varlıkları) doğrudan depozitosu veya USDC/USDT'nin dolaylı depozitosu yoluyla USD0 stabilcoinleri basar. Kullanıcılar, USD0'u staking yaparak USUAL tokenları veya temel faiz getirileri kazanabilirler. Usual ayrıca, kullanıcıların USD0++'ı basarak ve tutarak ve likidite sağlayarak Pills aktivitesi başlattı, bu da onlara USUAL airdropu almak için bir fırsat sunuyor. Proje, merkezi stabilcoinlerin avantajlarını blockchain'in şeffaflığıyla birleştirmeyi amaçlayarak kullanıcılara güvenli ve güvenilir bir stabilcoin seçeneği sunmayı hedefliyor.
usual.money: RWA merkezi olmayan istikrarlı para birimi

Bu makale tanıtır @usualmoney, RWA merkezi olmayan bir stabilcoin olan , mekanizmasını ve belirli katılım yöntemlerini açıklayan bir video. Beğenilerinizi, aboneliklerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Neden Sıradan?

Stablecoinlar, kripto para endüstrisinin temeli olarak kabul edilebilir. İnsanlar, büyük ölçekli ödeme kullanım durumları için stablecoinlara ihtiyaç duyar ve bu, endüstrinin kitlesel benimseme sürecinde kritik bir rol oynar. 30 Temmuz 2024 itibarıyla stablecoinlerin toplam piyasa değeri 168 milyar dolar. Aşağıdaki stablecoin piyasa değeri genel bakış tablosundan, iki ana merkezi stablecoin olan USDT ve USDC'nin toplam stablecoin piyasa değerinin yaklaşık %90'ını oluşturduğunu görebiliriz.


Kaynak: Defillama, 30 Temmuz 2024 tarihli veriler

Stablecoins are the money-printing machines of #Crypto. İki dev, Tether ve Circle, 2023 yılında 10 milyar doların üzerinde gelir elde etti ve değerlemeleri 200 milyar doları aştı. Tether, Q1 2024'te 4,52 milyar dolarlık rekor kâr elde etti. Bu kadar büyük bir kar tekelinin, açık şekilde kripto ruhuna aykırı olduğu açıktır, işte bu yüzden çeşitli merkezi olmayan istikrarlı coin projeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Teminat oranlarına dayalı olarak, merkezi olmayan istikrarlı coin'ler aşırı teminatlı (MakerDAO’nun DAI tarafından temsil edilir), tamamen teminatlı (Ethena’nın USDe tarafından temsil edilir) ve yetersiz teminatlı (şu anda büyük piyasa değerine sahip projeler yoktur).

Başarılı merkezi olmayan kararlı kripto para projeleri olsa da, teminat genellikle kripto varlıklardır ve fiyat oynaklığına karşı sofistike bir mekanizma gerektirir. Bununla birlikte, tanıtılarak #RWA(Gerçek Dünya Varlıkları), bu sorun kolayca çözülebilir. RWA blockchain üzerinde% 800 büyüme ile büyüyor ve ortaya çıkıyor 2023.http://usual.moneyA.B.D. Hazine bonolarını teminat olarak sunarken Ethereum akıllı sözleşmeleri aracılığıyla şeffaflık ve güvenlik sağlar ve karları topluluğa ve katkıda bulunanlara geri döndürür. Bu tasarım, merkezi istikrarlı kripto protokollerinin 1:1 RWA özelliklerini on-chain güvenlik ve şeffaflıkla birleştiren tether-on-chain olarak tanımlanabilir.


Görüntü kaynağı: https://docs.usual.money/start-here/why-usual…

Arka plan

17 Nisan 2024'te, Usual Labs IOSG ve Kraken Ventures liderliğinde, GSR, Mantle, Starkware, Flowdesk, Avid3, Bing Ventures, Breed, Hypersphere, Kima Ventures, Psalion, Public Works ve X Ventures'in katılımıyla 7 milyon dolarlık bir fonlama turunu tamamladı.

Kurucu Pierre Person, eski bir Fransız politikacısı ve Ulusal Meclis üyesidir. Yakın zamanda cumhurbaşkanlığı partisinin başkan yardımcısı olarak görev yaptı ve ülkede kripto varlık yasası için çaba gösterdi.

Usual, 10 Temmuz'da ana ağı başlatmasını duyurdu. 6 Ağustos itibarıyla proje'nin TVL'si (Toplam Değer Kilitli) 146M$ oldu.

Coinmarketcap verilerine göre 6 Ağustos itibarıyla USD0 işlemlerinin neredeyse %95'i USD0/USDC havuzunda Curve üzerinde gerçekleşiyor ve likidite miktarı 11.33M dolar. Bunun yanı sıra, Aave'nin stabilcoin'i GHO ve USD0 için Maverick Protocol üzerinde bir likidite havuzu (LP) bulunuyor ve şu anda TVL 100k dolar.

Şu anda, USD0, MEV Capital tarafından küratörlüğü yapılan Morpho kredi projesinde bir kasa, USD0USD0++/USDC ve USD0++/USDC likidite havuzları ile birlikte bulunmaktadır. Bu havuzların toplam teminatı, %86 LLTV (Teminat Kredi Değer Oranı) ile neredeyse 30 milyon doları bulmaktadır. Bu havuz aracılığıyla, kullanıcılar Usual's Pills ödülleri (etkileşim bölümünde ayrıntılı olarak açıklanan) ve Morpho jeton ödülleri kazanabilirler.

Kapı $USUALToken Oluşturma Etkinliği (TGE) 2024'ün 4. çeyreğinde bekleniyor ve USUAL token'ın %90'ı topluluğa tahsis edilecek.

Mekanizma Analizi

Teminat ve Basma

$USD0, çeşitli ABD Hazine bonu tokenlerini bir araya getiren ilk RWA stabilcoinidir. Usual üzerinde iki farklı şekilde üretilebilir:

  1. Doğrudan RWA yatırımı: Kullanıcılar uygun RWA'yı protokole yatırır ve 1:1 oranında eşdeğer miktarda USD0 alırlar.

  2. Dolaylı USDC/USDT yatırımı: Kullanıcılar USDC/USDT'yi protokole yatırır ve 1:1 oranında USD0 alır. Bu dolaylı yöntem, gerekli RWA teminatını sağlayan üçüncü taraf teminat sağlayıcıları içerir. Bu, kullanıcıların RWA ile doğrudan işlem yapmadan USD0 elde etmelerini sağlar.

RWA büyümesi önemli olsa da, hala kripto piyasasının temel varlıklarının küçük bir kısmını temsil ediyor. Ana zorluklar likidite sorunlarında yatmaktadır, bu da kurumların ikincil piyasalarda RWA varlıklarını likide etmede zorluklar yaşaması ve bireysel yatırımcıların çekirdek DeFi ekosistemlerinde RWA getirilerine erişememesi gibi. USD0 aracılığıyla, Usual gibi platformlardan RWA token likiditesini sorunsuz bir şekilde entegre edebilir.

Verimler

· $USD0++ bir değer kazanan Hazine bonosudur, USD0'ın sarmalanmış ve kilitlenmiş bir versiyonudur.

· $USUALUsual protokolü için yönetişim ve ödül tokenidir.

· Getiri, stake yapmadan elde edilir: Kullanıcılar USD0'larını belirli bir süre için USD0 Liquid Bond (USD0++)'a kilitler. Getiri için iki seçenek bulunmaktadır:

  1. USUAL verimi: Likit Tahvil sahipleri, USUAL jetonları şeklinde günlük olarak (blok başına hesaplanır) verimlerini talep edebilirler.

  2. Temel faiz garantisi: Bu, USD0++ sahiplerinin en az USD0 teminatına eşdeğer getiri (risk-free getiri) aldığından emin olur. Bunun için, kullanıcılar USD0++'larını belirli bir süre (şu anda 6 aylık bir döngü olarak tasarlanmıştır) kilitlemelidir. Bu sürenin sonunda, kullanıcılar USUAL jetonları veya USD0'un risk-free getirisi olarak temel faiz garantisi talep etmeyi seçebilirler.

USD0++ sahiplerinin, USD0++'ın birincil ihraç veya ikincil piyasalardan elde edilmiş olması fark etmeksizin USUAL token talep etme hakları olduğunu unutmamak önemlidir.

Etkileşim

Piller İşlem Genel Bakışı

· Ön başlatma aşaması 10 Temmuz saat 0:00 UTC'de başlar ve 4 ay sürer.

· Hava damlası miktarı: toplamın %7.5'i $USUALTGE'de basılan arz

· Kullanıcılar kazanabilir $USUALBir yönlendirme programı ve TVL katkıları aracılığıyla airdrop tahsisi. Bu, Ethena'nın hap çiftçiliği etkinliğine benzer.

· Lineer dağıtım: Ne kadar çok yatırım yaparsanız, o kadar çok kazanırsınız.

Detaylı Etkileşimli Kılavuz

1. Normal Para dApp'ini Açın: https://app.usual.money/#ZHWQS. Veya resmi web sitesine girin ve erken erişim kodunu girin: ZHWQS

2. USDC, USDT, ETH yatırın ve USD0 (Ethereum ana ağı) oluşturun. Oluşturmak için bağlantıya tıklayın: https://app.usual.money/counter/deposit

3. Nasıl hap kazanılır:

USD0++ bastırarak ve tutarak

· Basım: Kullanıcılar, her seferinde USD0'i USD0++'a kilitlediklerinde 5 hap kazanabilirler.

· Tutma: USD0++ tutan kullanıcılar günde 3 hap alabilir.

b. Likidite sağlayarak

· USD0/USDC Havuzu: Curve'in USD0/USDC havuzuna likidite sağlayan kullanıcılar günlük 1 pill kazanabilir.

· USD0/USD0++ Havuzu:

*Havuza USD0 katkıda bulunan kullanıcılar, günde 3 hap alabilir.

*Her USD0++ üretildiğinde, havuzdaki USD0 LP'ye orantılı olarak da 5 hap alırsınız.

*Not: Bu havuza USD0++ katkıda bulunmak herhangi bir token oluşturmayacaktır.

Ayrıca, bir kullanıcının konumunu terk etmesi durumunda 1'den başlayan ve her gün %2 artan bir zaman çarpanı bulunmaktadır. 1'e sıfırlanır.

4.Hap almak için likidite ekleyin: USD0/USD0++ seçeneğini seçin ve USD0 tutarını girin. Bağlantı: https://app.usual.money/desk/liquidity

İlaç Etkinliği İkinci Aşama

4 Ağustos'ta, Usual etkinliğin ikinci aşamasını yayınladı, burada Galxe'de görevleri tamamlayarak Pills kazanabilirsiniz. Etkinlik bağlantısı: https://app.galxe.com/quest/usual/GCsgvtvTNA

Açıklama:

  1. Bu makale, Gate.io'dan alıntılanmıştırTrustless Labs]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Trustless Labs]. Bu yeniden basıma itiraz varsa, lütfen iletişime geçin.Gate Öğrenekip, ve hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

usual.money: RWA merkezi olmayan istikrarlı para birimi

Yeni BaşlayanAug 31, 2024
Usual, ABD Hazine bonolarını teminat olarak kullanan ve Ethereum akıllı sözleşmelerini şeffaflık ve güvenlik sağlamak için kullanan yenilikçi merkezi olmayan bir stabilcoin projesidir. Proje, RWA'nın (Gerçek Dünya Varlıkları) doğrudan depozitosu veya USDC/USDT'nin dolaylı depozitosu yoluyla USD0 stabilcoinleri basar. Kullanıcılar, USD0'u staking yaparak USUAL tokenları veya temel faiz getirileri kazanabilirler. Usual ayrıca, kullanıcıların USD0++'ı basarak ve tutarak ve likidite sağlayarak Pills aktivitesi başlattı, bu da onlara USUAL airdropu almak için bir fırsat sunuyor. Proje, merkezi stabilcoinlerin avantajlarını blockchain'in şeffaflığıyla birleştirmeyi amaçlayarak kullanıcılara güvenli ve güvenilir bir stabilcoin seçeneği sunmayı hedefliyor.
usual.money: RWA merkezi olmayan istikrarlı para birimi

Bu makale tanıtır @usualmoney, RWA merkezi olmayan bir stabilcoin olan , mekanizmasını ve belirli katılım yöntemlerini açıklayan bir video. Beğenilerinizi, aboneliklerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Neden Sıradan?

Stablecoinlar, kripto para endüstrisinin temeli olarak kabul edilebilir. İnsanlar, büyük ölçekli ödeme kullanım durumları için stablecoinlara ihtiyaç duyar ve bu, endüstrinin kitlesel benimseme sürecinde kritik bir rol oynar. 30 Temmuz 2024 itibarıyla stablecoinlerin toplam piyasa değeri 168 milyar dolar. Aşağıdaki stablecoin piyasa değeri genel bakış tablosundan, iki ana merkezi stablecoin olan USDT ve USDC'nin toplam stablecoin piyasa değerinin yaklaşık %90'ını oluşturduğunu görebiliriz.


Kaynak: Defillama, 30 Temmuz 2024 tarihli veriler

Stablecoins are the money-printing machines of #Crypto. İki dev, Tether ve Circle, 2023 yılında 10 milyar doların üzerinde gelir elde etti ve değerlemeleri 200 milyar doları aştı. Tether, Q1 2024'te 4,52 milyar dolarlık rekor kâr elde etti. Bu kadar büyük bir kar tekelinin, açık şekilde kripto ruhuna aykırı olduğu açıktır, işte bu yüzden çeşitli merkezi olmayan istikrarlı coin projeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Teminat oranlarına dayalı olarak, merkezi olmayan istikrarlı coin'ler aşırı teminatlı (MakerDAO’nun DAI tarafından temsil edilir), tamamen teminatlı (Ethena’nın USDe tarafından temsil edilir) ve yetersiz teminatlı (şu anda büyük piyasa değerine sahip projeler yoktur).

Başarılı merkezi olmayan kararlı kripto para projeleri olsa da, teminat genellikle kripto varlıklardır ve fiyat oynaklığına karşı sofistike bir mekanizma gerektirir. Bununla birlikte, tanıtılarak #RWA(Gerçek Dünya Varlıkları), bu sorun kolayca çözülebilir. RWA blockchain üzerinde% 800 büyüme ile büyüyor ve ortaya çıkıyor 2023.http://usual.moneyA.B.D. Hazine bonolarını teminat olarak sunarken Ethereum akıllı sözleşmeleri aracılığıyla şeffaflık ve güvenlik sağlar ve karları topluluğa ve katkıda bulunanlara geri döndürür. Bu tasarım, merkezi istikrarlı kripto protokollerinin 1:1 RWA özelliklerini on-chain güvenlik ve şeffaflıkla birleştiren tether-on-chain olarak tanımlanabilir.


Görüntü kaynağı: https://docs.usual.money/start-here/why-usual…

Arka plan

17 Nisan 2024'te, Usual Labs IOSG ve Kraken Ventures liderliğinde, GSR, Mantle, Starkware, Flowdesk, Avid3, Bing Ventures, Breed, Hypersphere, Kima Ventures, Psalion, Public Works ve X Ventures'in katılımıyla 7 milyon dolarlık bir fonlama turunu tamamladı.

Kurucu Pierre Person, eski bir Fransız politikacısı ve Ulusal Meclis üyesidir. Yakın zamanda cumhurbaşkanlığı partisinin başkan yardımcısı olarak görev yaptı ve ülkede kripto varlık yasası için çaba gösterdi.

Usual, 10 Temmuz'da ana ağı başlatmasını duyurdu. 6 Ağustos itibarıyla proje'nin TVL'si (Toplam Değer Kilitli) 146M$ oldu.

Coinmarketcap verilerine göre 6 Ağustos itibarıyla USD0 işlemlerinin neredeyse %95'i USD0/USDC havuzunda Curve üzerinde gerçekleşiyor ve likidite miktarı 11.33M dolar. Bunun yanı sıra, Aave'nin stabilcoin'i GHO ve USD0 için Maverick Protocol üzerinde bir likidite havuzu (LP) bulunuyor ve şu anda TVL 100k dolar.

Şu anda, USD0, MEV Capital tarafından küratörlüğü yapılan Morpho kredi projesinde bir kasa, USD0USD0++/USDC ve USD0++/USDC likidite havuzları ile birlikte bulunmaktadır. Bu havuzların toplam teminatı, %86 LLTV (Teminat Kredi Değer Oranı) ile neredeyse 30 milyon doları bulmaktadır. Bu havuz aracılığıyla, kullanıcılar Usual's Pills ödülleri (etkileşim bölümünde ayrıntılı olarak açıklanan) ve Morpho jeton ödülleri kazanabilirler.

Kapı $USUALToken Oluşturma Etkinliği (TGE) 2024'ün 4. çeyreğinde bekleniyor ve USUAL token'ın %90'ı topluluğa tahsis edilecek.

Mekanizma Analizi

Teminat ve Basma

$USD0, çeşitli ABD Hazine bonu tokenlerini bir araya getiren ilk RWA stabilcoinidir. Usual üzerinde iki farklı şekilde üretilebilir:

  1. Doğrudan RWA yatırımı: Kullanıcılar uygun RWA'yı protokole yatırır ve 1:1 oranında eşdeğer miktarda USD0 alırlar.

  2. Dolaylı USDC/USDT yatırımı: Kullanıcılar USDC/USDT'yi protokole yatırır ve 1:1 oranında USD0 alır. Bu dolaylı yöntem, gerekli RWA teminatını sağlayan üçüncü taraf teminat sağlayıcıları içerir. Bu, kullanıcıların RWA ile doğrudan işlem yapmadan USD0 elde etmelerini sağlar.

RWA büyümesi önemli olsa da, hala kripto piyasasının temel varlıklarının küçük bir kısmını temsil ediyor. Ana zorluklar likidite sorunlarında yatmaktadır, bu da kurumların ikincil piyasalarda RWA varlıklarını likide etmede zorluklar yaşaması ve bireysel yatırımcıların çekirdek DeFi ekosistemlerinde RWA getirilerine erişememesi gibi. USD0 aracılığıyla, Usual gibi platformlardan RWA token likiditesini sorunsuz bir şekilde entegre edebilir.

Verimler

· $USD0++ bir değer kazanan Hazine bonosudur, USD0'ın sarmalanmış ve kilitlenmiş bir versiyonudur.

· $USUALUsual protokolü için yönetişim ve ödül tokenidir.

· Getiri, stake yapmadan elde edilir: Kullanıcılar USD0'larını belirli bir süre için USD0 Liquid Bond (USD0++)'a kilitler. Getiri için iki seçenek bulunmaktadır:

  1. USUAL verimi: Likit Tahvil sahipleri, USUAL jetonları şeklinde günlük olarak (blok başına hesaplanır) verimlerini talep edebilirler.

  2. Temel faiz garantisi: Bu, USD0++ sahiplerinin en az USD0 teminatına eşdeğer getiri (risk-free getiri) aldığından emin olur. Bunun için, kullanıcılar USD0++'larını belirli bir süre (şu anda 6 aylık bir döngü olarak tasarlanmıştır) kilitlemelidir. Bu sürenin sonunda, kullanıcılar USUAL jetonları veya USD0'un risk-free getirisi olarak temel faiz garantisi talep etmeyi seçebilirler.

USD0++ sahiplerinin, USD0++'ın birincil ihraç veya ikincil piyasalardan elde edilmiş olması fark etmeksizin USUAL token talep etme hakları olduğunu unutmamak önemlidir.

Etkileşim

Piller İşlem Genel Bakışı

· Ön başlatma aşaması 10 Temmuz saat 0:00 UTC'de başlar ve 4 ay sürer.

· Hava damlası miktarı: toplamın %7.5'i $USUALTGE'de basılan arz

· Kullanıcılar kazanabilir $USUALBir yönlendirme programı ve TVL katkıları aracılığıyla airdrop tahsisi. Bu, Ethena'nın hap çiftçiliği etkinliğine benzer.

· Lineer dağıtım: Ne kadar çok yatırım yaparsanız, o kadar çok kazanırsınız.

Detaylı Etkileşimli Kılavuz

1. Normal Para dApp'ini Açın: https://app.usual.money/#ZHWQS. Veya resmi web sitesine girin ve erken erişim kodunu girin: ZHWQS

2. USDC, USDT, ETH yatırın ve USD0 (Ethereum ana ağı) oluşturun. Oluşturmak için bağlantıya tıklayın: https://app.usual.money/counter/deposit

3. Nasıl hap kazanılır:

USD0++ bastırarak ve tutarak

· Basım: Kullanıcılar, her seferinde USD0'i USD0++'a kilitlediklerinde 5 hap kazanabilirler.

· Tutma: USD0++ tutan kullanıcılar günde 3 hap alabilir.

b. Likidite sağlayarak

· USD0/USDC Havuzu: Curve'in USD0/USDC havuzuna likidite sağlayan kullanıcılar günlük 1 pill kazanabilir.

· USD0/USD0++ Havuzu:

*Havuza USD0 katkıda bulunan kullanıcılar, günde 3 hap alabilir.

*Her USD0++ üretildiğinde, havuzdaki USD0 LP'ye orantılı olarak da 5 hap alırsınız.

*Not: Bu havuza USD0++ katkıda bulunmak herhangi bir token oluşturmayacaktır.

Ayrıca, bir kullanıcının konumunu terk etmesi durumunda 1'den başlayan ve her gün %2 artan bir zaman çarpanı bulunmaktadır. 1'e sıfırlanır.

4.Hap almak için likidite ekleyin: USD0/USD0++ seçeneğini seçin ve USD0 tutarını girin. Bağlantı: https://app.usual.money/desk/liquidity

İlaç Etkinliği İkinci Aşama

4 Ağustos'ta, Usual etkinliğin ikinci aşamasını yayınladı, burada Galxe'de görevleri tamamlayarak Pills kazanabilirsiniz. Etkinlik bağlantısı: https://app.galxe.com/quest/usual/GCsgvtvTNA

Açıklama:

  1. Bu makale, Gate.io'dan alıntılanmıştırTrustless Labs]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Trustless Labs]. Bu yeniden basıma itiraz varsa, lütfen iletişime geçin.Gate Öğrenekip, ve hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!