The Graph'un AI Destekli Web3 Altyapısına Nasıl Ölçeklendiği

Orta SeviyeAug 11, 2024
Bu makale, The Graph'ın AI teknolojilerini entegre ederek Web3 altyapısını nasıl genişlettiğini araştırıyor. Inference Service ve Agent Service'ın dApp geliştiricilerinin AI işlevlerini daha kolay bir şekilde entegre etmelerine nasıl yardımcı olduğunu detaylı bir şekilde açıklıyor.
The Graph'un AI Destekli Web3 Altyapısına Nasıl Ölçeklendiği

2022 yılında OpenAI, GPT-3.5 tabanlı ChatGPT'yi başlattı ve bir yapay zeka anlatısı dalgası başlattı. ChatGPT genel olarak sorguları ele almakta iyi performans gösterirken, belirli alan bilgisi veya gerçek zamanlı verilerle uğraşırken sınırlı olabilir. Örneğin, son 18 aydaki Vitalik Buterin'in token işlemleri hakkında detaylı ve güvenilir bilgi sağlama konusunda zorlanır. Bununla başa çıkmak için The Graph'in temel geliştirme ekibi olan Semiotic Labs, The Graph'in indeksleme yazılım yığınını OpenAI ile birleştirerek,Acenteproje, kripto para piyasası trend analizi ve işlem veri sorgulama hizmetleri sunmaktadır.

Vitalik Buterin'ın son 18 aydaki token işlemleri hakkında Agentc'a sorgu yapıldığında, daha kapsamlı bir yanıt sunar. Ancak, The Graph'ın yapay zeka hedefleri bunun ötesine geçmektedir. Beyaz kağıdı olan “Yapay Zeka Altyapısı Olarak Grafik“hedefini belirlemek yerine, merkezi olmayan veri dizinleme protokolünü kullanarak geliştiricilere Web3-native yapay zeka uygulamaları oluşturmak için araçlar sağlamak” amacını belirtir. Bu hedefi desteklemek için, Semiotic Labs ayrıca Agentc'in kod tabanını açık kaynak olarak yayınlayacak ve geliştiricilere, NFT piyasa trend analizi ajanları ve DeFi ticaret asistanları gibi Agentc benzeri yapay zeka dApp'leri oluşturmalarına izin verecek.

The Graph'un Merkezi Olmayan Yapay Zeka Yol Haritası

Temmuz 2018'de başlatılan The Graph, blok zincir verilerini indeksleme ve sorgulama için merkezi olmayan bir protokoldür. Geliştiriciler, açık API'leri kullanarak alt grafikler adı verilen veri dizinleri oluşturabilir ve dağıtabilir, böylece uygulamalar zincir üzerindeki verileri alabilir. Bugüne kadar, The Graph 50'den fazla zinciri destekliyor, 75.000'in üzerinde proje barındırıyor ve 1,26 trilyon sorgu işlemi gerçekleştirdi.

The Graph'in bu kadar büyük verileri işleme yeteneği, Edge & Node, Streamingfast, Semiotic, The Guild, GraphOps, Messari ve Pinax gibi çekirdek ekipleri tarafından desteklenmektedir. Streamingfast, blok zinciri veri akışları için çapraz zincir mimari teknolojisi sağlarken, Semiotic AI, AI ve kriptografiyi The Graph'a entegre etmeye odaklanmaktadır. The Guild, GraphOps, Messari ve Pinax ise GraphQL geliştirme, indeksleme hizmetleri, alt grafik geliştirme ve veri akışı çözümleri gibi alanlarda uzmanlaşmıştır.

Graph'ın yapay zeka stratejisi yeni değil. Geçen Mart ayında, The Graph Blog yayımlandıVeri indeksleme yeteneklerini kullanarak yapay zeka uygulamaları için potansiyeli özetleyen bir makale. The Graph, Aralık ayında “Yeni Çağ“ yol haritası, büyük dil modeli (LLM) destekli sorgular eklemeyi içeren planları içerir. Son beyaz kağıt, AI yol haritasını daha da netleştirir ve Geliş ve Ajan Hizmetleri adlı iki AI hizmetini tanıtır, bu hizmetler geliştiricilerin uygulama ön ucuyla doğrudan AI işlevlerini entegre etmelerine olanak sağlar ve The Graph tarafından desteklenir.

Çıkarım Hizmeti: Çeşitli Açık Kaynaklı Yapay Zeka Modellerini Destekleme

Geleneksel çıkarım hizmetlerinde, modeller merkezi bulut kaynaklarını kullanarak girdi verileri üzerinde tahminlerde bulunur. Örneğin, ChatGPT çıkarım yapar ve cevaplar döner. Bununla birlikte, bu merkezi yaklaşım maliyetleri artırır ve sansür riskleri doğurur. The Graph, dağıtılmış bir model barındırma pazarı oluşturarak bu durumu ele almaya çalışır ve dApp geliştiricilere AI modellerini dağıtma ve barındırma konusunda daha fazla esneklik sağlar.

Beyaz kağıt, The Graph'ı kullanarak Farcaster kullanıcılarının gönderilerinin çok beğeni alıp almayacağını anlamalarına yardımcı olan bir uygulama oluşturmanın bir örneğini sunar. İlk olarak, The Graph, Farcaster gönderilerindeki yorumları ve beğenileri indeksleyen subgraph veri hizmetlerini sağlar. Daha sonra, yeni Farcaster yorumlarının beğenilip beğenilmeyeceğini tahmin etmek için bir sinir ağı eğitilir ve sinir ağı The Graph'ın çıkarım hizmetinde kullanılır. Ortaya çıkan dApp, kullanıcıların daha fazla beğeni toplama olasılığı olan gönderiler oluşturmalarına yardımcı olabilir.

Bu yaklaşım, geliştiricilerin The Graph altyapısını kolayca kullanmalarına, önceden eğitilmiş modelleri ağda barındırmalarına ve bunları API'lar aracılığıyla uygulamalara entegre etmelerine olanak tanır; bu sayede dApp'leri kullanırken kullanıcıların bu işlevleri doğrudan deneyimlemelerine olanak sağlar.

Geliştiricilere daha fazla seçenek ve esneklik sunmak için The Graph'ın Çıkarım Hizmeti en popüler mevcut modelleri destekler. Beyaz kağıda göre, "MVP aşamasında, The Graph'ın Çıkarım Hizmeti Stabil Diffüzyon, Stabil Video Diffüzyon, LLaMA, Mixtral, Grok ve Whisper gibi popüler açık kaynaklı AI modellerinin bir seçimini destekleyecektir." Gelecekte, iyi test edilmiş ve dizinlenmiş açık modeller The Graph Çıkarım Hizmetinde dağıtılabilir. Ayrıca, AI modellerinin dağıtımındaki teknik karmaşıklığı azaltmak için The Graph, işlemi basitleştiren kullanıcı dostu arayüzler sunar ve geliştiricilerin altyapı bakımıyla ilgilenmeden AI modellerini yüklemelerini ve yönetmelerini sağlar.

Belirli uygulamalarda model performansını daha da artırmak için, The Graph ayrıca belirli veri kümelerinde modellerin ince ayarını destekler. Bununla birlikte, genellikle ince ayar The Graph üzerinde gerçekleştirilmez. Geliştiricilerin modelleri harici olarak ince ayarlamaları ve ardından bu modelleri The Graph'ın çıkarım hizmetini kullanarak dağıtmaları gerekir. Geliştiricileri ince ayarlanmış modelleri kamuya açmaya teşvik etmek için, The Graph model oluşturucuları ve indeksleyiciler arasında sorgu ücretlerinin eşit şekilde dağıtılması gibi teşvik mekanizmaları geliştiriyor.

AI çıkarımlarının güvenilirliğini sağlamak için The Graph, güvenilir otoriteler, M-of-N uzlaşısı, etkileşimli sahtekarlık kanıtları ve zk-SNARK'lar gibi birkaç doğrulama yöntemi sunar. Her yöntemin avantajları ve dezavantajları vardır. Güvenilir otoriteler güvenilir varlıklara dayanır; M-of-N uzlaşısı, sahtekarlık yapmayı zorlaştırarak dolandırıcılığı engellemek için birden fazla dizinleyici gerektirir ve hesaplama ve koordinasyon maliyetlerini artırır; etkileşimli sahtekarlık kanıtları güçlü güvenlik sağlar ancak hızlı yanıtlar gerektiren uygulamalar için uygun değildir; zk-SNARK'lar teknik olarak karmaşıktır ve büyük modeller için daha az uygun.

The Graph, geliştiricilerin ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uygun güvenlik seviyesini seçebilmeleri gerektiğine inanmaktadır. Bu nedenle, The Graph, çeşitli doğrulama yöntemlerini destekleyerek farklı güvenlik gereksinimlerine ve uygulama senaryolarına uyum sağlamayı planlamaktadır. Örneğin, finansal işlemler veya kritik iş mantığı, zk-SNARK'lar veya M-of-N uzlaşması gibi daha yüksek güvenlik doğrulama yöntemlerini gerektirebilir, daha düşük riskli veya eğlence odaklı uygulamalar ise güvenilir yetkililer veya etkileşimli sahtekarlık ispatları gibi daha uygun maliyetli ve basit yöntemleri tercih edebilir. Ek olarak, The Graph, model ve kullanıcı gizliliği sorunlarını ele almak için gizliliği arttırıcı teknolojileri keşfetmeyi planlamaktadır.

Ajan Hizmeti: Geliştiricilere Otonom AI Destekli Uygulamalar Oluşturmada Yardımcı Olmak

Inference Servisi öncelikle çıkarım için önceden eğitilmiş AI modellerini çalıştırmaya odaklanırken, Ajan Servisi daha karmaşıktır ve Ajanların çeşitli karmaşık ve otomatik görevleri gerçekleştirmelerini sağlamak için birlikte çalışan birden fazla bileşeni gerektirir. Grafik'in Ajan Servisi, Ajanların oluşturulması, barındırılması ve yürütülmesinin The Graph içinde entegrasyonunu hedeflemekte olup, dizinleyici ağı tarafından destek sağlanmaktadır.

Özellikle, The Graph, Ajanların yapısını ve barındırılmasını desteklemek için merkezi olmayan bir ağ sağlayacaktır. Bir Ajan The Graph ağına dağıtıldığında, indeksleyiciler, veri indekslemeyi ve on zincir olaylara ve diğer etkileşim isteklerine yanıt verme gibi gerekli yürütme desteğini sunacaktır.

Daha önce belirtildiği gibi, The Graph'in çekirdek geliştirme ekibi olan Semiotic Labs, erken bir Aygıt deneyi başlattı.Acente, The Graph'ın indeksleme yazılım yığınıyla OpenAI'yi birleştiren bir araçtır. Temel işlevi, kullanıcılara blok zincirindeki gerçek zamanlı verileri sorgulamalarına ve sonuçları anlaşılması kolay bir formatta sunmalarına olanak tanıyan doğal dil girdilerini SQL sorgularına dönüştürmektir. Basitçe söylemek gerekirse, Agentc kullanıcılara Uniswap V2, Uniswap V3, Uniswap X ve Ethereum üzerindeki çatallarından kaynaklanan tüm verileri içeren uygun kripto para piyasası trend analizi ve işlem veri sorguları sunmayı hedeflemektedir ve fiyatlar saatlik olarak güncellenmektedir.

Ayrıca, The Graph, kullanılan LLM modellerinin yalnızca %63,41 doğruluk oranına sahip olduğunu belirtmiştir, bu da yanlış yanıtların olasılığını göstermektedir. Bu sorunu ele almak için The Graph, Geo tarafından sağlanan yapılandırılmış bilgi grafik verilerini kullanan yeni bir büyük dil modeli türü olan KGLLM (Knowledge Graph-enabled Large Language Models) geliştirmektedir. KGLLM, Geo'nun sistemindeki her bir ifadenin blok zincirindeki zaman damgaları ve oy doğrulamaları tarafından desteklendiği yapılandırılmış bilgi grafik verilerini kullanır. Geo'nun bilgi grafiklerini entegre ettikten sonra, Ajanlar tıbbi düzenlemeler, siyasi gelişmeler, piyasa analizi vb. dahil olmak üzere çeşitli senaryolara uygulanabilir ve Ajan hizmetlerinin çeşitliliğini ve doğruluğunu artırabilir. Örneğin, KGLLM, merkezi olmayan otonom organizasyonlara (DAO'lar) politika değişikliği önerileri sunmak için siyasi verileri kullanabilir ve bunların mevcut ve doğru bilgilere dayandığından emin olabilir.

KGLLM'ın avantajları şunları içerir:

  • Yapılandırılmış Veri Kullanımı:KGLLM, veriler arasındaki ilişkileri kolayca görülebilir ve anlaşılabilir hale getiren bilgi grafiğinde grafiksel olarak modellemeli bilgi temelli yapıları kullanır.
  • İlişkisel Veri İşleme:KGLLM, özellikle insanlar arasındaki ilişkileri anlamak gibi ilişkisel verileri işlemek için uygundur. Bilgi grafiğindeki birden fazla düğüm arasında atlayarak ilgili bilgileri bulmak için grafik gezinme algoritmalarını kullanır (haritada hareket etmeye benzer). Bu yöntem, KGLLM'nin soruları yanıtlamak için en ilgili bilgileri bulmasına yardımcı olur.
  • Verimli Bilgi Erişimi ve Üretimi:Graf gezinme algoritmaları kullanarak, KGLLM ilişkileri çıkarır ve bunları modelin anlayabileceği doğal dil ipuçlarına dönüştürür. Bu net talimatlar, KGLLM'nin daha doğru ve ilgili yanıtlar üretmesini sağlar.

Outlook

“Web3'ün Google'ı” olarak, The Graph, AI hizmetlerindeki mevcut veri eksikliklerini giderir ve geliştiriciler için geliştirme sürecini kolaylaştırır. Daha fazla AI uygulamasının geliştirilmesi ve benimsenmesiyle birlikte, kullanıcı deneyimlerinin daha da gelişmesi beklenmektedir. Gelecekte, The Graph geliştirme ekibi, AI'yi Web3 ile entegre etme olasılıklarını araştırmaya devam edecektir. Ayrıca, Playgrounds Analytics ve DappLooker gibi ekosistemindeki diğer ekipler de Ajans hizmetleri ile ilgili çözümler tasarlamaktadır.

Açıklama:

  1. Bu makale şuradan yeniden basılmıştır: [ChainFeeds AraştırmaTüm telif hakları orijinal yazarına aittirLindaBell]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Learnekip ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

The Graph'un AI Destekli Web3 Altyapısına Nasıl Ölçeklendiği

Orta SeviyeAug 11, 2024
Bu makale, The Graph'ın AI teknolojilerini entegre ederek Web3 altyapısını nasıl genişlettiğini araştırıyor. Inference Service ve Agent Service'ın dApp geliştiricilerinin AI işlevlerini daha kolay bir şekilde entegre etmelerine nasıl yardımcı olduğunu detaylı bir şekilde açıklıyor.
The Graph'un AI Destekli Web3 Altyapısına Nasıl Ölçeklendiği

2022 yılında OpenAI, GPT-3.5 tabanlı ChatGPT'yi başlattı ve bir yapay zeka anlatısı dalgası başlattı. ChatGPT genel olarak sorguları ele almakta iyi performans gösterirken, belirli alan bilgisi veya gerçek zamanlı verilerle uğraşırken sınırlı olabilir. Örneğin, son 18 aydaki Vitalik Buterin'in token işlemleri hakkında detaylı ve güvenilir bilgi sağlama konusunda zorlanır. Bununla başa çıkmak için The Graph'in temel geliştirme ekibi olan Semiotic Labs, The Graph'in indeksleme yazılım yığınını OpenAI ile birleştirerek,Acenteproje, kripto para piyasası trend analizi ve işlem veri sorgulama hizmetleri sunmaktadır.

Vitalik Buterin'ın son 18 aydaki token işlemleri hakkında Agentc'a sorgu yapıldığında, daha kapsamlı bir yanıt sunar. Ancak, The Graph'ın yapay zeka hedefleri bunun ötesine geçmektedir. Beyaz kağıdı olan “Yapay Zeka Altyapısı Olarak Grafik“hedefini belirlemek yerine, merkezi olmayan veri dizinleme protokolünü kullanarak geliştiricilere Web3-native yapay zeka uygulamaları oluşturmak için araçlar sağlamak” amacını belirtir. Bu hedefi desteklemek için, Semiotic Labs ayrıca Agentc'in kod tabanını açık kaynak olarak yayınlayacak ve geliştiricilere, NFT piyasa trend analizi ajanları ve DeFi ticaret asistanları gibi Agentc benzeri yapay zeka dApp'leri oluşturmalarına izin verecek.

The Graph'un Merkezi Olmayan Yapay Zeka Yol Haritası

Temmuz 2018'de başlatılan The Graph, blok zincir verilerini indeksleme ve sorgulama için merkezi olmayan bir protokoldür. Geliştiriciler, açık API'leri kullanarak alt grafikler adı verilen veri dizinleri oluşturabilir ve dağıtabilir, böylece uygulamalar zincir üzerindeki verileri alabilir. Bugüne kadar, The Graph 50'den fazla zinciri destekliyor, 75.000'in üzerinde proje barındırıyor ve 1,26 trilyon sorgu işlemi gerçekleştirdi.

The Graph'in bu kadar büyük verileri işleme yeteneği, Edge & Node, Streamingfast, Semiotic, The Guild, GraphOps, Messari ve Pinax gibi çekirdek ekipleri tarafından desteklenmektedir. Streamingfast, blok zinciri veri akışları için çapraz zincir mimari teknolojisi sağlarken, Semiotic AI, AI ve kriptografiyi The Graph'a entegre etmeye odaklanmaktadır. The Guild, GraphOps, Messari ve Pinax ise GraphQL geliştirme, indeksleme hizmetleri, alt grafik geliştirme ve veri akışı çözümleri gibi alanlarda uzmanlaşmıştır.

Graph'ın yapay zeka stratejisi yeni değil. Geçen Mart ayında, The Graph Blog yayımlandıVeri indeksleme yeteneklerini kullanarak yapay zeka uygulamaları için potansiyeli özetleyen bir makale. The Graph, Aralık ayında “Yeni Çağ“ yol haritası, büyük dil modeli (LLM) destekli sorgular eklemeyi içeren planları içerir. Son beyaz kağıt, AI yol haritasını daha da netleştirir ve Geliş ve Ajan Hizmetleri adlı iki AI hizmetini tanıtır, bu hizmetler geliştiricilerin uygulama ön ucuyla doğrudan AI işlevlerini entegre etmelerine olanak sağlar ve The Graph tarafından desteklenir.

Çıkarım Hizmeti: Çeşitli Açık Kaynaklı Yapay Zeka Modellerini Destekleme

Geleneksel çıkarım hizmetlerinde, modeller merkezi bulut kaynaklarını kullanarak girdi verileri üzerinde tahminlerde bulunur. Örneğin, ChatGPT çıkarım yapar ve cevaplar döner. Bununla birlikte, bu merkezi yaklaşım maliyetleri artırır ve sansür riskleri doğurur. The Graph, dağıtılmış bir model barındırma pazarı oluşturarak bu durumu ele almaya çalışır ve dApp geliştiricilere AI modellerini dağıtma ve barındırma konusunda daha fazla esneklik sağlar.

Beyaz kağıt, The Graph'ı kullanarak Farcaster kullanıcılarının gönderilerinin çok beğeni alıp almayacağını anlamalarına yardımcı olan bir uygulama oluşturmanın bir örneğini sunar. İlk olarak, The Graph, Farcaster gönderilerindeki yorumları ve beğenileri indeksleyen subgraph veri hizmetlerini sağlar. Daha sonra, yeni Farcaster yorumlarının beğenilip beğenilmeyeceğini tahmin etmek için bir sinir ağı eğitilir ve sinir ağı The Graph'ın çıkarım hizmetinde kullanılır. Ortaya çıkan dApp, kullanıcıların daha fazla beğeni toplama olasılığı olan gönderiler oluşturmalarına yardımcı olabilir.

Bu yaklaşım, geliştiricilerin The Graph altyapısını kolayca kullanmalarına, önceden eğitilmiş modelleri ağda barındırmalarına ve bunları API'lar aracılığıyla uygulamalara entegre etmelerine olanak tanır; bu sayede dApp'leri kullanırken kullanıcıların bu işlevleri doğrudan deneyimlemelerine olanak sağlar.

Geliştiricilere daha fazla seçenek ve esneklik sunmak için The Graph'ın Çıkarım Hizmeti en popüler mevcut modelleri destekler. Beyaz kağıda göre, "MVP aşamasında, The Graph'ın Çıkarım Hizmeti Stabil Diffüzyon, Stabil Video Diffüzyon, LLaMA, Mixtral, Grok ve Whisper gibi popüler açık kaynaklı AI modellerinin bir seçimini destekleyecektir." Gelecekte, iyi test edilmiş ve dizinlenmiş açık modeller The Graph Çıkarım Hizmetinde dağıtılabilir. Ayrıca, AI modellerinin dağıtımındaki teknik karmaşıklığı azaltmak için The Graph, işlemi basitleştiren kullanıcı dostu arayüzler sunar ve geliştiricilerin altyapı bakımıyla ilgilenmeden AI modellerini yüklemelerini ve yönetmelerini sağlar.

Belirli uygulamalarda model performansını daha da artırmak için, The Graph ayrıca belirli veri kümelerinde modellerin ince ayarını destekler. Bununla birlikte, genellikle ince ayar The Graph üzerinde gerçekleştirilmez. Geliştiricilerin modelleri harici olarak ince ayarlamaları ve ardından bu modelleri The Graph'ın çıkarım hizmetini kullanarak dağıtmaları gerekir. Geliştiricileri ince ayarlanmış modelleri kamuya açmaya teşvik etmek için, The Graph model oluşturucuları ve indeksleyiciler arasında sorgu ücretlerinin eşit şekilde dağıtılması gibi teşvik mekanizmaları geliştiriyor.

AI çıkarımlarının güvenilirliğini sağlamak için The Graph, güvenilir otoriteler, M-of-N uzlaşısı, etkileşimli sahtekarlık kanıtları ve zk-SNARK'lar gibi birkaç doğrulama yöntemi sunar. Her yöntemin avantajları ve dezavantajları vardır. Güvenilir otoriteler güvenilir varlıklara dayanır; M-of-N uzlaşısı, sahtekarlık yapmayı zorlaştırarak dolandırıcılığı engellemek için birden fazla dizinleyici gerektirir ve hesaplama ve koordinasyon maliyetlerini artırır; etkileşimli sahtekarlık kanıtları güçlü güvenlik sağlar ancak hızlı yanıtlar gerektiren uygulamalar için uygun değildir; zk-SNARK'lar teknik olarak karmaşıktır ve büyük modeller için daha az uygun.

The Graph, geliştiricilerin ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uygun güvenlik seviyesini seçebilmeleri gerektiğine inanmaktadır. Bu nedenle, The Graph, çeşitli doğrulama yöntemlerini destekleyerek farklı güvenlik gereksinimlerine ve uygulama senaryolarına uyum sağlamayı planlamaktadır. Örneğin, finansal işlemler veya kritik iş mantığı, zk-SNARK'lar veya M-of-N uzlaşması gibi daha yüksek güvenlik doğrulama yöntemlerini gerektirebilir, daha düşük riskli veya eğlence odaklı uygulamalar ise güvenilir yetkililer veya etkileşimli sahtekarlık ispatları gibi daha uygun maliyetli ve basit yöntemleri tercih edebilir. Ek olarak, The Graph, model ve kullanıcı gizliliği sorunlarını ele almak için gizliliği arttırıcı teknolojileri keşfetmeyi planlamaktadır.

Ajan Hizmeti: Geliştiricilere Otonom AI Destekli Uygulamalar Oluşturmada Yardımcı Olmak

Inference Servisi öncelikle çıkarım için önceden eğitilmiş AI modellerini çalıştırmaya odaklanırken, Ajan Servisi daha karmaşıktır ve Ajanların çeşitli karmaşık ve otomatik görevleri gerçekleştirmelerini sağlamak için birlikte çalışan birden fazla bileşeni gerektirir. Grafik'in Ajan Servisi, Ajanların oluşturulması, barındırılması ve yürütülmesinin The Graph içinde entegrasyonunu hedeflemekte olup, dizinleyici ağı tarafından destek sağlanmaktadır.

Özellikle, The Graph, Ajanların yapısını ve barındırılmasını desteklemek için merkezi olmayan bir ağ sağlayacaktır. Bir Ajan The Graph ağına dağıtıldığında, indeksleyiciler, veri indekslemeyi ve on zincir olaylara ve diğer etkileşim isteklerine yanıt verme gibi gerekli yürütme desteğini sunacaktır.

Daha önce belirtildiği gibi, The Graph'in çekirdek geliştirme ekibi olan Semiotic Labs, erken bir Aygıt deneyi başlattı.Acente, The Graph'ın indeksleme yazılım yığınıyla OpenAI'yi birleştiren bir araçtır. Temel işlevi, kullanıcılara blok zincirindeki gerçek zamanlı verileri sorgulamalarına ve sonuçları anlaşılması kolay bir formatta sunmalarına olanak tanıyan doğal dil girdilerini SQL sorgularına dönüştürmektir. Basitçe söylemek gerekirse, Agentc kullanıcılara Uniswap V2, Uniswap V3, Uniswap X ve Ethereum üzerindeki çatallarından kaynaklanan tüm verileri içeren uygun kripto para piyasası trend analizi ve işlem veri sorguları sunmayı hedeflemektedir ve fiyatlar saatlik olarak güncellenmektedir.

Ayrıca, The Graph, kullanılan LLM modellerinin yalnızca %63,41 doğruluk oranına sahip olduğunu belirtmiştir, bu da yanlış yanıtların olasılığını göstermektedir. Bu sorunu ele almak için The Graph, Geo tarafından sağlanan yapılandırılmış bilgi grafik verilerini kullanan yeni bir büyük dil modeli türü olan KGLLM (Knowledge Graph-enabled Large Language Models) geliştirmektedir. KGLLM, Geo'nun sistemindeki her bir ifadenin blok zincirindeki zaman damgaları ve oy doğrulamaları tarafından desteklendiği yapılandırılmış bilgi grafik verilerini kullanır. Geo'nun bilgi grafiklerini entegre ettikten sonra, Ajanlar tıbbi düzenlemeler, siyasi gelişmeler, piyasa analizi vb. dahil olmak üzere çeşitli senaryolara uygulanabilir ve Ajan hizmetlerinin çeşitliliğini ve doğruluğunu artırabilir. Örneğin, KGLLM, merkezi olmayan otonom organizasyonlara (DAO'lar) politika değişikliği önerileri sunmak için siyasi verileri kullanabilir ve bunların mevcut ve doğru bilgilere dayandığından emin olabilir.

KGLLM'ın avantajları şunları içerir:

  • Yapılandırılmış Veri Kullanımı:KGLLM, veriler arasındaki ilişkileri kolayca görülebilir ve anlaşılabilir hale getiren bilgi grafiğinde grafiksel olarak modellemeli bilgi temelli yapıları kullanır.
  • İlişkisel Veri İşleme:KGLLM, özellikle insanlar arasındaki ilişkileri anlamak gibi ilişkisel verileri işlemek için uygundur. Bilgi grafiğindeki birden fazla düğüm arasında atlayarak ilgili bilgileri bulmak için grafik gezinme algoritmalarını kullanır (haritada hareket etmeye benzer). Bu yöntem, KGLLM'nin soruları yanıtlamak için en ilgili bilgileri bulmasına yardımcı olur.
  • Verimli Bilgi Erişimi ve Üretimi:Graf gezinme algoritmaları kullanarak, KGLLM ilişkileri çıkarır ve bunları modelin anlayabileceği doğal dil ipuçlarına dönüştürür. Bu net talimatlar, KGLLM'nin daha doğru ve ilgili yanıtlar üretmesini sağlar.

Outlook

“Web3'ün Google'ı” olarak, The Graph, AI hizmetlerindeki mevcut veri eksikliklerini giderir ve geliştiriciler için geliştirme sürecini kolaylaştırır. Daha fazla AI uygulamasının geliştirilmesi ve benimsenmesiyle birlikte, kullanıcı deneyimlerinin daha da gelişmesi beklenmektedir. Gelecekte, The Graph geliştirme ekibi, AI'yi Web3 ile entegre etme olasılıklarını araştırmaya devam edecektir. Ayrıca, Playgrounds Analytics ve DappLooker gibi ekosistemindeki diğer ekipler de Ajans hizmetleri ile ilgili çözümler tasarlamaktadır.

Açıklama:

  1. Bu makale şuradan yeniden basılmıştır: [ChainFeeds AraştırmaTüm telif hakları orijinal yazarına aittirLindaBell]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Learnekip ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!