Finansın Kenarları

Orta SeviyeSep 18, 2024
Banka kredisi kullanarak DeFi kredilerini analiz etmeye başlamak, her kredi şeklinin benzersiz özelliklerini göz ardı eder. Ayrıca, bankaların kredi aracılığı etrafında neredeyse geçilmez bir hendekleri olduğunu ima ederken, küresel finansal mimarinin kenarlarında teknik ve sosyal değişimin daha geniş bir zeminini kabul etmeden yapılır.
Finansın Kenarları

Çok uzun; okunmadı

Uluslararası Uzlaşma Bankası (BIS) son zamanlarda bir yayınladı kağıtDeFi kredilendirme hakkında. Bazı provokatif çerçevelerle başlar:

Geleneksel bankacılıkta olduğu gibi DeFi kredilerinde aşırı teminat gereksinimi olmasına rağmen (karşıt olarak), bu platformlarda hiç borçlanma faaliyetinin gerçekleşmesi biraz şaşırtıcıdır.

Tüm ekonomistlerin DeFi'yi incelemesi için BIS'in ödeme yapması bizi ciddi şekilde heyecanlandırmalı! Bu tür makaleler zamanla alana meşruiyet kazandırır, aynı zamanda BIS İnovasyon Merkezi'nin yaptığı deneysel çalışmalar da öyle (bkz.Proje Mariana). Bununla birlikte, kripto endüstrisi dışındaki kaynaklardan gelen makaleler dar bir odaklanmaya sahip olduğunda daha geniş bir perspektif sunmak için bir adım atmalıyız. Önemli bir kurumun personel araştırması (anlaşılabilir bir şekilde) resmi politika olarak yorumlanır. Olumsuz yönde saparsa, diğerlerinin katılım isteği üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

DeFi borç verme analizine başlangıç noktası olarak banka kredilerinin kullanılması, her borç verme şeklinin benzersiz özelliklerini göz ardı eder. Ayrıca, bankaların kredi aracılığı etrafında geçirimsiz bir hendek olduğunu ima ederken, küresel finans mimarisinin kenarlarında teknik ve sosyal değişimin daha geniş arka planını kabul etmemektedir.

Teminatlandırma, risk, likidite ve sermaye verimliliğini dengeleyen bir spektrumdur.

Bankalar yapısal olarak risklidir, gördüğümüz gibiMart 2023Vade uyuşmazlığı zorunlu olarak istikrarsızlığa yol açar, bu nedenle merkez bankaları ve düzenleyici kurumlar var. Teminatsız banka kredileri aracılığıyla elde ettiğimiz sermaye verimliliği toplumsal maliyetlidir ve operasyonel olarak kontrol etmesi zordur.

Son yıllarda, özel kredi piyasalarında teminatlı borçlanmada büyük bir artış yaşandı. Bu ürünler genellikle borçlu bir temerrüt durumunda alacaklıların varlıklarını talep etmelerine izin veren anlaşmalara sahiptir. (Aşağıda daha fazla bilgi bulunmaktadır.)

Örneğin, geri alım anlaşmaları piyasası olarak bilinen repo piyasasında aşırı teminat görünümüne oldukça benzediğini görüyoruz. Alice ve Bob bir gece süren bir repo işlemi için anlaştığında, Alice Bob'a 100 dolar nakit karşılığında 100 dolarlık hazine tahvilleri verir. Ertesi gün, Bob Alice'e 100 doları ve bir miktar faizi geri öder ve Alice de Bob'a 100 dolarlık hazine tahvillerini iade eder.

Repo'da çok yüksek bir teminat-kredi oranına ihtiyaç duyulmasına rağmen, repo piyasasında herhangi bir borçlanmanın gerçekleşmesi şaşırtıcı olabilir. Ancak, sadece ABD repo piyasası yalnızca yaklaşık olarak işlemlerini yönetir.4 trilyon USDher gün işlem hacmi artmaktadır. Sayılar son yıllarda artmıştır. Aslında, Federal Rezerv şimdi bir dizi repo tesisi işletiyor ve bunlar finansal sistem alt kümesi tarafından her zaman nakit veya menkul kıymet kaynağı olarak kullanılabilir. Birçok kuruluş, repo piyasasını işlem yapmak için kaldıraç elde etmek için kullanır, benzer şekilde kripto tüccarlarının karlı işlemler için kripto borç verme piyasalarını kullanmaları (bu kısmen, birçok tüccarın önemli sermaye kazançları yaşamasından dolayı aşırı teminatlandırmanın sermaye etkisini sönümler).

Kripto varlıkların aşırı teminatlandırılması kısmen kripto piyasalarının dalgalı olmasının bir sonucudur - ancak mevcut model amaçlanan amacı için çalışıyor. Bazı istisnalar olabilir, ancak bugün DeFi kredisi için hedef müşteri, banka kredisi için hedef müşteriyle aynı değil. Endüstri kullanıcılarının değişen ihtiyaçlarını karşılamak için evrim geçirdikçe bu gelecekte değişebilir; ancak bugün, ortalama bir Aave kullanıcısı, ortalama repo kullanıcısı gibi, bir ev satın almak için Aave kredisi aramıyor.

Finansal hizmetler, bankalardan giderek uzaklaşıyor (kripto para birimlerinde ne olursa olsun)

Bankalar, hem kelimenin tam anlamıyla hem de sosyal algı açısından finansal sistemde hala önemli bir rol oynamaktadır, ancak faaliyetleri 20 yıl içinde önemli ölçüde değişmiştir. DeFi kredilerinin yükselişi, bankaların çeşitli dikeylerde yeni girişimcilere alan açma eğilimine dair iyi belgelenmiş bir trendi takip etmektedir.

2008-09'dan beri, banka dışı finansal kuruluşlarda dramatik bir artış oldu - hem toplamda hem de bankalara göre pay olarak. Bunun büyük bir kısmı kriz sonrası düzenlemelerin bankaların büyüme ve karmaşıklık konusunda teşvikini engellemesinin bir sonucudur. Bu, bankaların faaliyetlerini kısmaları gerektiği anlamına gelir ve banka dışı kuruluşların bu boşluğu doldurmak için harekete geçtiği anlamına gelir.

İşte bir dizi grafik Gate.io'danNew York Fednonbanks have become over the last decade. TheFinansal İstikrar Kurulu ayrıca bu trendi neredeyse gerçek zamanlı olarak belgelemektedir.

Özel kredi şu anda özellikle büyük bir patlama yaşıyor. Gate.io'ya göre,tahminlerFed'den, özel kredi aracılığıyla doğrudan kredilendirme, 2008'de neredeyse hiçbir şeyden bugün 800 milyar dolarlık bir pazar haline gelmiştir. Bunlar çoğunlukla teminatlı kredilerdir ve bankalar dışı kurumlar tarafından çeşitli derecelerde teminatla başlatılır. Özel kredi, banka aracılı kredilemede ortaya çıkan vade uyuşmazlığı sorunundan kaçınırken, çoğunlukla likit olmayan teminata dayalıdır. Bu durum, günümüzde likitasyon gerektiğinde teminatın likide edilebilme yeteneğine dayanan DeFi kredilerinden en azından bir önemli farklılık gösterir.

Vurgulamak gereken şey, bankaların hala çok önemli olmalarına rağmen, bugün finansta inovasyonun odağı olmadıklarıdır. Bankaları sarsan bir finansal krizden sonra, düzenleyiciler ve özel sektör, kredi aracılığının bazı şekillerini çekirdekten çıkarıp finansal sistem diğer kısımlarına yönlendirmek için sistemleri yeniden tasarladı. Kredi almak daha dar, kripto piyasalarındaki tüm faaliyetleri çıkarsanız bile, Gate.io’da

Bu, DeFi kredileri hakkındaki eleştirilerin bazılarını anlamanın zor olduğu nokta işte burası: bazıları, asıl mesele olan şeyin ne olduğu yerine (örneğin bankalar) veya nerede olmadığıyla daha az ciddi bir şekilde ilgileniyor gibi görünüyor.

Etkinlik çekirdekten uzaklaşıp kenarlara doğru ilerledikçe, sistemin durumunun birleşik (doğrulanabilir) bir temsilinin daha önemli hale gelmesi

Şimdiye kadar, çoğu insan biliyor ki nakit, dijital ödemelere alan açıyorABD gibi ülkelerFedNowveRTP), Brezilya (Pix) ve Hindistan (UPI) hızlı/anlık ödeme sistemlerine geçiyor - bunların hepsi bankalardan çıkan faaliyetlerle birlikte gerçekleşiyor. Bu sürekli olarak sayı ve yetenek bakımından artan parçalanmış sistemlerin birbirleriyle iletişim kurabilmesi gerekiyor.

BIS bunu kabul ediyor ve teknolojideki iyileşmelerin finansal sistem işleyişi ve birbirleriyle etkileşim biçiminde daha büyük değişikliklere yol açtığını kabul ediyor. BIS'nin Genel Müdürü yakın zamanda yayımlanan bir makalesindeYazdı:

İnternet ve akıllı telefonların ortaya çıkışından bu yana iletişimde yapılan ilerlemelerle finansal hizmetler yakınlaşmalıdır. Bu, tüm bireylerin ve işletmelerin finansal yaşamlarının tam kontrolünü sağlayacak kesintisiz, bağlantılı bir ağ oluşturmak için cesur bir adım atmayı gerektirecektir.

Ethereum ve diğer blok zincirleri zaten bu amaca hizmet ediyor. Sabit paralar ve kamu blok zincirleri üzerindeki gerçek dünya varlıkları (RWAs), finansal hizmetleri temsil etmek için küresel bir durum makinesinin nasıl kullanılabileceğinin ilk TradFi-okunaklı örneklerinden bazılarıdır. Zaman içinde, hatta büyük kurumsal oyuncular bile birleşiyorlar.küresel standart Bu, kripto topluluğuna bağlıdır. Hızla, endişelerin çoğu politika yapıcıları bir zamanlar uyarı verdi Finansta halka açık blok zincirlerinin kullanımı hakkında (ölçeklenebilirlik, anahtar yönetimi, operasyonel risk) teknoloji uzmanları tarafından çözülüyor.

Finansın tüm hareketli parçalarının, farklı pazarlarda, varlık türlerinde ve yargı alanlarında bir araya geldiği ancak tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yeterince genişletilebilir bir platformda bir araya geldiği mümkün olabilir. Ancak pek olası görünmüyor. Son 20 yılın en başarılı fintech şirketlerinden bazılarına baktığınızda, bugün birçokları, birbirinden farklı, uyumsuz sistemleri birbirine bağlayan yazılım katmanıdır.

Kısa vadede daha olası görünen şey, kurumların ve yenilikçilerin orta noktada buluşması ve zaten açık ve kullanımı kolay olan sistemlerin üzerine inşa etmesidir.

Kayıt çizilmesi: Kripto, mevcut finansal temelleri yeniden oluşturmaktan daha fazlasıyla ilgilidir.

Bu, en önemli gözlem.

Kripto ve genel blok zincirlerine yönelik zorluklar karşısında sinirlenmek kolaydır, çünkü bu, "bugün genel blok zincirinde bu [sistemik olarak önemli/sosyal olarak özgürlük kazanmış] faaliyeti yapmak çok riskli olur" şeklinde özetlenebilir, ancak bu, sosyal ve teknik değişimin nabzıyla bağdaşmamaktadır.

Kripto uzun vadeli bir projedir. Projenin bir parçası, kullanıcıları güçlendiren ve açık ve erişilebilir olan yeni bir teknoloji seti kullanarak sosyal koordinasyon için mevcut sistemleri güncellemeyi içerir — bunlar arasında para ve finans da bulunmaktadır. Projenin diğer bir parçası, tamamen yeni şeyler yaratmayı içerir; bu şeyler eski şeylere benzeyebilir ancak yalnızca yeterince göz kırparak bakarsanız.

Sınırı zorlamak, açıkça anlaşılana kadar deli gibi görünen ürünler ve hizmetler anlamına gelir.

Disclaimer:

  1. Bu makale [den alıntılanmıştırPolitika]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Brendan Malone]. Bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin.Gate Learnekip, ve hızlı bir şekilde bununla ilgilenecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.

Finansın Kenarları

Orta SeviyeSep 18, 2024
Banka kredisi kullanarak DeFi kredilerini analiz etmeye başlamak, her kredi şeklinin benzersiz özelliklerini göz ardı eder. Ayrıca, bankaların kredi aracılığı etrafında neredeyse geçilmez bir hendekleri olduğunu ima ederken, küresel finansal mimarinin kenarlarında teknik ve sosyal değişimin daha geniş bir zeminini kabul etmeden yapılır.
Finansın Kenarları

Çok uzun; okunmadı

Uluslararası Uzlaşma Bankası (BIS) son zamanlarda bir yayınladı kağıtDeFi kredilendirme hakkında. Bazı provokatif çerçevelerle başlar:

Geleneksel bankacılıkta olduğu gibi DeFi kredilerinde aşırı teminat gereksinimi olmasına rağmen (karşıt olarak), bu platformlarda hiç borçlanma faaliyetinin gerçekleşmesi biraz şaşırtıcıdır.

Tüm ekonomistlerin DeFi'yi incelemesi için BIS'in ödeme yapması bizi ciddi şekilde heyecanlandırmalı! Bu tür makaleler zamanla alana meşruiyet kazandırır, aynı zamanda BIS İnovasyon Merkezi'nin yaptığı deneysel çalışmalar da öyle (bkz.Proje Mariana). Bununla birlikte, kripto endüstrisi dışındaki kaynaklardan gelen makaleler dar bir odaklanmaya sahip olduğunda daha geniş bir perspektif sunmak için bir adım atmalıyız. Önemli bir kurumun personel araştırması (anlaşılabilir bir şekilde) resmi politika olarak yorumlanır. Olumsuz yönde saparsa, diğerlerinin katılım isteği üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

DeFi borç verme analizine başlangıç noktası olarak banka kredilerinin kullanılması, her borç verme şeklinin benzersiz özelliklerini göz ardı eder. Ayrıca, bankaların kredi aracılığı etrafında geçirimsiz bir hendek olduğunu ima ederken, küresel finans mimarisinin kenarlarında teknik ve sosyal değişimin daha geniş arka planını kabul etmemektedir.

Teminatlandırma, risk, likidite ve sermaye verimliliğini dengeleyen bir spektrumdur.

Bankalar yapısal olarak risklidir, gördüğümüz gibiMart 2023Vade uyuşmazlığı zorunlu olarak istikrarsızlığa yol açar, bu nedenle merkez bankaları ve düzenleyici kurumlar var. Teminatsız banka kredileri aracılığıyla elde ettiğimiz sermaye verimliliği toplumsal maliyetlidir ve operasyonel olarak kontrol etmesi zordur.

Son yıllarda, özel kredi piyasalarında teminatlı borçlanmada büyük bir artış yaşandı. Bu ürünler genellikle borçlu bir temerrüt durumunda alacaklıların varlıklarını talep etmelerine izin veren anlaşmalara sahiptir. (Aşağıda daha fazla bilgi bulunmaktadır.)

Örneğin, geri alım anlaşmaları piyasası olarak bilinen repo piyasasında aşırı teminat görünümüne oldukça benzediğini görüyoruz. Alice ve Bob bir gece süren bir repo işlemi için anlaştığında, Alice Bob'a 100 dolar nakit karşılığında 100 dolarlık hazine tahvilleri verir. Ertesi gün, Bob Alice'e 100 doları ve bir miktar faizi geri öder ve Alice de Bob'a 100 dolarlık hazine tahvillerini iade eder.

Repo'da çok yüksek bir teminat-kredi oranına ihtiyaç duyulmasına rağmen, repo piyasasında herhangi bir borçlanmanın gerçekleşmesi şaşırtıcı olabilir. Ancak, sadece ABD repo piyasası yalnızca yaklaşık olarak işlemlerini yönetir.4 trilyon USDher gün işlem hacmi artmaktadır. Sayılar son yıllarda artmıştır. Aslında, Federal Rezerv şimdi bir dizi repo tesisi işletiyor ve bunlar finansal sistem alt kümesi tarafından her zaman nakit veya menkul kıymet kaynağı olarak kullanılabilir. Birçok kuruluş, repo piyasasını işlem yapmak için kaldıraç elde etmek için kullanır, benzer şekilde kripto tüccarlarının karlı işlemler için kripto borç verme piyasalarını kullanmaları (bu kısmen, birçok tüccarın önemli sermaye kazançları yaşamasından dolayı aşırı teminatlandırmanın sermaye etkisini sönümler).

Kripto varlıkların aşırı teminatlandırılması kısmen kripto piyasalarının dalgalı olmasının bir sonucudur - ancak mevcut model amaçlanan amacı için çalışıyor. Bazı istisnalar olabilir, ancak bugün DeFi kredisi için hedef müşteri, banka kredisi için hedef müşteriyle aynı değil. Endüstri kullanıcılarının değişen ihtiyaçlarını karşılamak için evrim geçirdikçe bu gelecekte değişebilir; ancak bugün, ortalama bir Aave kullanıcısı, ortalama repo kullanıcısı gibi, bir ev satın almak için Aave kredisi aramıyor.

Finansal hizmetler, bankalardan giderek uzaklaşıyor (kripto para birimlerinde ne olursa olsun)

Bankalar, hem kelimenin tam anlamıyla hem de sosyal algı açısından finansal sistemde hala önemli bir rol oynamaktadır, ancak faaliyetleri 20 yıl içinde önemli ölçüde değişmiştir. DeFi kredilerinin yükselişi, bankaların çeşitli dikeylerde yeni girişimcilere alan açma eğilimine dair iyi belgelenmiş bir trendi takip etmektedir.

2008-09'dan beri, banka dışı finansal kuruluşlarda dramatik bir artış oldu - hem toplamda hem de bankalara göre pay olarak. Bunun büyük bir kısmı kriz sonrası düzenlemelerin bankaların büyüme ve karmaşıklık konusunda teşvikini engellemesinin bir sonucudur. Bu, bankaların faaliyetlerini kısmaları gerektiği anlamına gelir ve banka dışı kuruluşların bu boşluğu doldurmak için harekete geçtiği anlamına gelir.

İşte bir dizi grafik Gate.io'danNew York Fednonbanks have become over the last decade. TheFinansal İstikrar Kurulu ayrıca bu trendi neredeyse gerçek zamanlı olarak belgelemektedir.

Özel kredi şu anda özellikle büyük bir patlama yaşıyor. Gate.io'ya göre,tahminlerFed'den, özel kredi aracılığıyla doğrudan kredilendirme, 2008'de neredeyse hiçbir şeyden bugün 800 milyar dolarlık bir pazar haline gelmiştir. Bunlar çoğunlukla teminatlı kredilerdir ve bankalar dışı kurumlar tarafından çeşitli derecelerde teminatla başlatılır. Özel kredi, banka aracılı kredilemede ortaya çıkan vade uyuşmazlığı sorunundan kaçınırken, çoğunlukla likit olmayan teminata dayalıdır. Bu durum, günümüzde likitasyon gerektiğinde teminatın likide edilebilme yeteneğine dayanan DeFi kredilerinden en azından bir önemli farklılık gösterir.

Vurgulamak gereken şey, bankaların hala çok önemli olmalarına rağmen, bugün finansta inovasyonun odağı olmadıklarıdır. Bankaları sarsan bir finansal krizden sonra, düzenleyiciler ve özel sektör, kredi aracılığının bazı şekillerini çekirdekten çıkarıp finansal sistem diğer kısımlarına yönlendirmek için sistemleri yeniden tasarladı. Kredi almak daha dar, kripto piyasalarındaki tüm faaliyetleri çıkarsanız bile, Gate.io’da

Bu, DeFi kredileri hakkındaki eleştirilerin bazılarını anlamanın zor olduğu nokta işte burası: bazıları, asıl mesele olan şeyin ne olduğu yerine (örneğin bankalar) veya nerede olmadığıyla daha az ciddi bir şekilde ilgileniyor gibi görünüyor.

Etkinlik çekirdekten uzaklaşıp kenarlara doğru ilerledikçe, sistemin durumunun birleşik (doğrulanabilir) bir temsilinin daha önemli hale gelmesi

Şimdiye kadar, çoğu insan biliyor ki nakit, dijital ödemelere alan açıyorABD gibi ülkelerFedNowveRTP), Brezilya (Pix) ve Hindistan (UPI) hızlı/anlık ödeme sistemlerine geçiyor - bunların hepsi bankalardan çıkan faaliyetlerle birlikte gerçekleşiyor. Bu sürekli olarak sayı ve yetenek bakımından artan parçalanmış sistemlerin birbirleriyle iletişim kurabilmesi gerekiyor.

BIS bunu kabul ediyor ve teknolojideki iyileşmelerin finansal sistem işleyişi ve birbirleriyle etkileşim biçiminde daha büyük değişikliklere yol açtığını kabul ediyor. BIS'nin Genel Müdürü yakın zamanda yayımlanan bir makalesindeYazdı:

İnternet ve akıllı telefonların ortaya çıkışından bu yana iletişimde yapılan ilerlemelerle finansal hizmetler yakınlaşmalıdır. Bu, tüm bireylerin ve işletmelerin finansal yaşamlarının tam kontrolünü sağlayacak kesintisiz, bağlantılı bir ağ oluşturmak için cesur bir adım atmayı gerektirecektir.

Ethereum ve diğer blok zincirleri zaten bu amaca hizmet ediyor. Sabit paralar ve kamu blok zincirleri üzerindeki gerçek dünya varlıkları (RWAs), finansal hizmetleri temsil etmek için küresel bir durum makinesinin nasıl kullanılabileceğinin ilk TradFi-okunaklı örneklerinden bazılarıdır. Zaman içinde, hatta büyük kurumsal oyuncular bile birleşiyorlar.küresel standart Bu, kripto topluluğuna bağlıdır. Hızla, endişelerin çoğu politika yapıcıları bir zamanlar uyarı verdi Finansta halka açık blok zincirlerinin kullanımı hakkında (ölçeklenebilirlik, anahtar yönetimi, operasyonel risk) teknoloji uzmanları tarafından çözülüyor.

Finansın tüm hareketli parçalarının, farklı pazarlarda, varlık türlerinde ve yargı alanlarında bir araya geldiği ancak tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yeterince genişletilebilir bir platformda bir araya geldiği mümkün olabilir. Ancak pek olası görünmüyor. Son 20 yılın en başarılı fintech şirketlerinden bazılarına baktığınızda, bugün birçokları, birbirinden farklı, uyumsuz sistemleri birbirine bağlayan yazılım katmanıdır.

Kısa vadede daha olası görünen şey, kurumların ve yenilikçilerin orta noktada buluşması ve zaten açık ve kullanımı kolay olan sistemlerin üzerine inşa etmesidir.

Kayıt çizilmesi: Kripto, mevcut finansal temelleri yeniden oluşturmaktan daha fazlasıyla ilgilidir.

Bu, en önemli gözlem.

Kripto ve genel blok zincirlerine yönelik zorluklar karşısında sinirlenmek kolaydır, çünkü bu, "bugün genel blok zincirinde bu [sistemik olarak önemli/sosyal olarak özgürlük kazanmış] faaliyeti yapmak çok riskli olur" şeklinde özetlenebilir, ancak bu, sosyal ve teknik değişimin nabzıyla bağdaşmamaktadır.

Kripto uzun vadeli bir projedir. Projenin bir parçası, kullanıcıları güçlendiren ve açık ve erişilebilir olan yeni bir teknoloji seti kullanarak sosyal koordinasyon için mevcut sistemleri güncellemeyi içerir — bunlar arasında para ve finans da bulunmaktadır. Projenin diğer bir parçası, tamamen yeni şeyler yaratmayı içerir; bu şeyler eski şeylere benzeyebilir ancak yalnızca yeterince göz kırparak bakarsanız.

Sınırı zorlamak, açıkça anlaşılana kadar deli gibi görünen ürünler ve hizmetler anlamına gelir.

Disclaimer:

  1. Bu makale [den alıntılanmıştırPolitika]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Brendan Malone]. Bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin.Gate Learnekip, ve hızlı bir şekilde bununla ilgilenecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!