Nesnelerin İnterneti Nedir?

Orta SeviyeNov 21, 2022
Başlangıcından bu yana internetin amacı, farklı lokasyonlardaki insanları telefon, masaüstü bilgisayar vb.
 Nesnelerin İnterneti Nedir?

Giriş

Başlangıcından bu yana internetin amacı, farklı lokasyonlardaki insanları telefon, masaüstü bilgisayar vb.

İnternet, bilgilerin yönetimi ve aktarımında sensörler ve bulut arasındaki bağlantıya yardımcı olan farklı protokollerle büyük ölçüde yardımcı olmuştur.

Kapsamlı bilimsel araştırmalar sonucunda internet, insanları birbirine bağlamaktan dijital sistemler, makineler, cihazlar, endüstriyel aletler vb. gibi 'şeyleri' birbirine bağlamaya ve bağlantılı şeyler ile İnternet arasındaki etkileşimi izleyip ayarlayabilen süreçlere olanak sağladı. Başka bir deyişle, Nesnelerin İnterneti, şeyler, sistemler ve kişiler arasında bağlantı sağlayan, onları uyarlanabilir ve duyarlı sistemler haline getiren ve verimliliklerini artırarak daha düşük maliyetlerle sonuçlanan teknolojidir.

Bu yazıda nesnelerin interneti, nasıl çalıştığı, insanlığa faydaları ve gelişen bu sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi edineceğiz.

Nesnelerin İnterneti (IoT) Nedir?

Nesnelerin İnterneti (IoT), sensörler ve aktüatörler kullanarak çevresinden veri toplayabilen ve bu toplanan verileri gönderen tüm cihazların (telefonlar, televizyon, kameralar, alarm sistemi, hava durumu sistemi, kapı zilleri, giyilebilir cihazlar vb.) toplamını ifade eder. verileri, verilerin işlenmesinin gerçekleşebileceği İnternet'e.

Nesnelerin İnterneti, günlük nesneleri veya nesneleri internetle bütünleştirerek bu öğeler arasında etkili iletişim ve etkileşime izin verir. İnternete bağlanabilen ve veri toplayıp paylaşabilen her şey Nesnelerin İnterneti'nin bir parçasıdır.

Akıllı telefonlar, akıllı saatler, akıllı buzdolapları, akıllı çiftlikler, akıllı evler vb. çoğu IoT cihazının adının başında akıllı kelimesi bulunur.

İnternetin arkasındaki teknoloji, gündelik nesneleri/şeyleri internetle bütünleştirmeye çalışır. IoT'nin arkasındaki temel teknoloji, akıllı nesnelerin internetten ve internetten otomatik olarak veri iletmesine yardımcı olan sensörlerin ve aktüatörlerin konuşlandırılmasıdır ve bu öğeler içinde yakın çevrelerinde belirli etkileşimlerin devam etmesine izin verir.

Nesnelerin interneti kavramı ilk olarak Peter T. Lewis tarafından 1985 yılında Congressional Black Caucus Foundation'da kullanıldı. Bay Lewis'e göre, "Nesnelerin İnterneti veya IoT, bu tür cihazların eğilimlerinin uzaktan izlenmesini, durumunu, manipüle edilmesini ve değerlendirilmesini sağlamak için insanların, süreçlerin ve teknolojinin bağlı cihazlar ve sensörlerle entegrasyonudur."

Ayrıca, NetSilicon'un CEO'su "Pete" Peterson Cornelius, nesnelerin internetini "insanlardan daha fazla şeyin veya nesnenin internete bağlı olduğu zaman noktası" olarak tanımlıyor.

Ancak 'Nesnelerin İnterneti' ifadesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki (MIT) Auto-ID Merkezi'nin kurucu ortağı Kevin Ashton tarafından 1999 yılında Procter & Gamble'a (P&G) yaptığı bir sunumda detaylandırıldı. Radyo frekansıyla tanımlamayı (RFID) nesnelerin interneti için çok önemli olarak gördü. Nesnelerin internetinin ana teması, insanlar ve nesneler arasında ve nesnelerin kendi aralarında yeni iletişim biçimleri sağlamak için kısa menzilli mobil alıcı-vericileri çeşitli araçlara ve günlük ihtiyaçlara yerleştirmektir.

IoT, internet bağlantısı yoluyla nesneler arasındaki etkileşimi kolaylaştırmayı, böylece odağı insanlardan uzaklaştırmayı ve bu tür öğeleri öğelere yerleştirmeyi amaçlamaktadır.

Ayrıca, ucuz bilgisayar çiplerinin ve yüksek bant genişliğine sahip telekomünikasyonun ortaya çıkışı, milyarlarca cihazın internete bağlanmasında bir patlamaya yol açıyor; 2050 yılına kadar tahminen 50 milyar öğe bağlanacak.

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT)

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), sensörlerin, işlemcilerin ve aktüatörlerin entegrasyonu yoluyla verimliliği artırmak, ürün çıktısını artırmak, işçilik maliyetlerini azaltmak ve ekipmanı izlemek için farklı endüstrilerde ve şirketlerde IoT teknolojisinin uygulanmasıdır.

IIoT farklı bir yol izler ancak yeni bir otomasyon katmanı elde etmek için bulut, analitik, makine öğrenimi, robotik ve yapay zeka gibi mevcut teknolojilerle birlikte çalışır. Bu, ekipman arasında bilgi veya sinyallerin bağlanmasına ve aktarılmasına yardımcı olur.

Bu yeni teknoloji, iş tehlikelerini azaltırken ve daha düşük maliyetle verimlilik sağlarken endüstrilerdeki üretkenliği tüm zamanların en yüksek düzeyine taşıdı.

Nesnelerin İnterneti Uygulaması

Nesnelerin interneti, yaşama biçimimizde, çevremizdeki nesnelerle etkileşim biçimimizde ve evde, endüstride veya şirketlerde ve topluluklarımızda günlük görevlerimizin performansında devrim yaratıyor. Önem aşağıdaki sektörlerde hissedilebilir:

Üretim: Nesnelerin İnterneti teknolojisinin ve Yapay Zeka, Robotik ve Bulut Bilişim gibi bazı bitişik teknolojilerin uygulanması çıktıyı, verimliliği ve işçi güvenliğini büyük ölçüde iyileştirdi. Birçok manuel işin yerini alan otomasyona sahiptir.

İmalat sanayi, IoT teknolojisi tarafından büyük ölçüde tercih edildi ve IoT teknolojisinden kaynaklanan inovasyonun artan kullanımına tanık oldu.

IoT yalnızca etkileşimi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda verimliliği, üretkenliği ve güvenliği de artıracaktır.

Sağlık hizmeti: teknolojinin ve özellikle IoT'nin uygulanması, hastalara ve evlerinin rahatlığında sağlık hizmeti sunumunu aldı. IoT, özellikle hasta COVID -19 gibi ölümcül bir hastalıktan muzdaripse, doktor ve hasta arasında etkili bir uzaktan etkileşim sağlar. Hekimin tedaviyi uygulamak için mutlaka yakın temas halinde olması gerekmez, ancak bunu IoT cihazlarını ve teknolojisini kullanarak yapabilir.

Ayrıca, bu teknoloji, otomatikleştirildikleri için hasta tıbbi veri analizini büyük ölçüde iyileştirdi ve böylece doktorların bilinçli kararlar vermesine ve doğru tanı koymasına olanak sağladı.

Tarım: Bu teknolojinin tarım arazilerinde en uygun şekilde kullanılması, tarımsal ürünlerin üretkenliğini ve yüksek verimini sağlayacaktır.

IoT teknolojisi, akıllı traktörler, akıllı ekiciler ve biçerdöverler gibi akıllı çiftlik ekipmanlarının kullanımı ve bu cihazların internete bağlanması yoluyla gıda üretiminin ve kullanılabilirliğinin sağlanmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Bu, toprağın ve çiftlik ekipmanlarının daha iyi bir veri analizi elde edilmesine yardımcı olacak ve çabuk bozulan ürünler için tedarik zincirine yardımcı olacaktır.

Ev Yönetimi: Akıllı evler, konfor sağlayan çeşitli özelliklere sahiptir, bu özellikler arasında, odadaki varlığınızı algılayarak yanan otomatik ışıklar veya sesle etkinleştirilebilen özellikler bulunur. Teknoloji aynı zamanda kapıları açıp kapatarak yetkili kişilerin evinize girmesine olanak tanır.

Ayrıca IoT, sıcaklık yönetimini takip eder ve çevre ve hava koşullarına göre en uygun sıcaklığa otomatik olarak ayarlanır. IoT gerçekten lüksü hayatımıza getiriyor ve yaşamamızı daha rahat hale getiriyor.

Eğitim: öğrencilere gerçek hayattaki hayvanlar ve hatta ortadan kaybolanlar hakkında daha iyi bir deneyim sunmak için artırılmış gerçekliğin kullanılması. dinozorlar, IoT teknolojisini kullanıyor.

Nesnelerin İnterneti nasıl çalışır?

IoT, farklı akıllı cihazlar ve İnternet üzerinden veri toplanması ve değiş tokuşu yoluyla çalışır ve düşük maliyetli bilgi işlem, bulut bilgi işlem, veri analitiği ve mobil teknolojiler gibi gelişmekte olan teknolojileri entegre eder.

Temel çalışma prensibi şunları içerir:

  • Algılama/Cihaz Katmanı:
    Akıllı cihazlar, belirli tetikleyicilere dayalı olarak çevrelerinden veri toplayan ve bunları Nesnelerin İnterneti Yazılım Uygulamaları (IoT Uygulamaları) aracılığıyla buluta (İnternet) ileten bilgi işlem cihazlarıdır.

Ayrıca akıllı/IoT cihazları, diğer cihazları algılama, hesaplama ve bunlara bağlanma yeteneğine sahip sensörler içerir. Benzersiz Tanımlayıcılar (UID'ler), IoT fikrini mümkün kılan sensörlerdir çünkü sensörlerin mevcudiyeti olmadan IoT Fikrinin tamamı saçmalık olurdu.

  • Bağlantı Katmanı:
    Bu katman, verileri RFID'ler, Bluetooth, WiFi, NFC vb. Yoluyla interneti kullanarak buluta gönderir.

  • Veri İşleme Katmanı (Bulut):
    Bu katman, sensör katmanından elde edilen tüm verileri işler ve anlamlı içgörü ve örüntüler elde etmek için toplanan verilerin türüne göre farklı algoritmalar kullanılarak analiz edilir ve mevcut bilgilere göre bir karar verilir. Analiz yapıldıktan sonra sonuçlar IoT cihazına Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI) aracılığıyla iletilir.

Ayrıca bulut, büyük satırların veya komut kümelerinin veya sensör verilerinin yüklenmesini, bunların bir nesneden diğerine aktarılmasını sağlar ve bulut bilgi işlem, uçtan uca şifreleme yoluyla verilere güvenilir güvenlik sağlar.

  • Uygulama Katmanı veya Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI):
    Bu katman bize görünür ve işleme katmanı tarafından analiz edilen verileri iletir. Bu katman, IoT cihazında görüntülenen arka uç işlemenin sonuçlarını içerir.

Ayrıca bu katman, üçüncü taraf uygulamalar ve yapılar arasında bir arayüz görevi görür.

IoT Tasarım Değerlendirmesi

Bir IoT çözümü seçmeden önce dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır, bunlar:

  • birlikte çalışabilirlik
  • işlevsellik
  • güvenli depolama
  • Tel ve yapı yeteneği
  • Kriptografik Kontrol
  • Güç yönetimi
  • Cihaz karakterizasyonu vb.

Tasarım değerlendirmesi, tüm bu bileşenlerin tahmini ortalamasının bir karışımı ve üretkenliği, etkinliği, azaltılmış işçilik maliyetlerini ve güvenliği garanti etmek için kullanıcı gereksinimlerine endeksli denge olmalıdır.

Nesnelerin İnternetinin faydaları

IoT teknolojisinin konuşlandırılmasından elde edilecek sayısız fayda vardır.

  • Evlerde IoT kullanımı, evi daha iyi koordine ettiği ve sabah sizi uyandırmaktan panjuru açmaya, suyunuzu ısıtmaya, oda sıcaklığını kontrol etmeye, sabah kahvenizi hazırlamaya kadar evi yaşayan bir mucizeye dönüştürdüğü için paha biçilmezdir. vesaire.

  • IoT, insanların daha akıllı yaşamasına ve çalışmasına yardımcı olmanın yanı sıra günlük planlama ve evlerindeki belirli etkinliklerin performansı aracılığıyla yaşamları üzerinde tam kontrol sahibi olmalarına yardımcı olur.

  • IoT teknolojisinin sağlık hizmetlerinde kullanılması hayat kurtardı ve hastalara evlerinin rahatlığında doktorları ve diğer bakıcılarla etkileşim kurma fırsatı sundu. Hastaların kontrol ve tetkikler için mutlaka hastaneye gelmeleri gerekmemektedir.

  • Ayrıca, bilezik gibi araçlar, hastalar tarafından vücut sıcaklıklarını ve diğer sağlık ihtiyaçlarını ölçmek için kullanılabilir, sizi acil bir sağlık durumunda uyarabilir, hastaneyi bilgilendirebilir ve ambulans çağırabilir.

  • IoT teknolojisinden en çok faydalanan imalat sektörüdür, çünkü IoT teknolojisinin devreye alınması gelir artışı ve zaman kaybını azaltmıştır. IoT teknolojisinin kullanımı üretim, ekipman bakımı, tedarik zinciri ve lojistik operasyonların izlenmesini sağladığından bu mümkündür.

  • Nesnelerin interneti, otomasyon süreçlerini destekler, işçilik maliyetlerini ve israfı azaltmanın yanı sıra hizmet sunumunu iyileştirerek üretim ve ürün teslimatını daha ucuz hale getirir.

  • Ayrıca müşteri işlemlerinde şeffaflık sunar.

IoT Teknolojisinin Zorlukları

Bu yeni teknolojinin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri, 'verilerin' güvenliği ve buna bağlı olarak bilgisayar korsanlığı ve diğer siber güvenlik saldırılarından kaynaklanan güvenlik ihlalleri nedeniyle hayati bilgilerin sızmasıdır.

Herhangi bir ihlal, bir kişinin günlük faaliyetleri veya bir kuruluşun operasyonel sistemi hakkında hassas ve gizli bilgileri açığa çıkarabilir, bu nedenle bu akıllı cihazlar ve altta yatan teknoloji üzerinde düzenli kontroller yapılması gerekir.

Ayrıca, bu algılama cihazlarını (sensörler, işlemciler ve aktüatörler) edinmenin yüksek maliyeti, endüstrinin bugün karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biridir.

Bu bileşenler hala geliştirme aşamasındadır ve çok pahalıdır, dolayısıyla bu endüstrinin gelişimini engellemektedir. Maliyetlerin düşürülmesi, verimliliği, üretkenliği ve kullanılabilirliği büyük ölçüde artıracaktır.

Çözüm

Nesnelerin İnterneti (IoT), günlük yaşamın en önemli teknolojilerinden biridir ve daha fazla işletme ve kuruluş bağlı cihazların doğasında var olan potansiyeli fark ettikçe, artan bir şekilde benimsenmeye devam edecektir.

Bu teknoloji son birkaç yılda muazzam bir şekilde büyüdü, dünyadaki IoT cihazlarının sayısı 7 milyarın üzerinde ve artıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, su ısıtıcılarından alarm sistemlerine, tarım arazilerine ve hatta bebek oyuncaklarına kadar her hanenin bir IoT cihazına sahip olacağı ölçüde büyük bir artış göreceğiz.

IoT teknolojisi ile gömülü sensörlere sahip nesneler, çok az insan müdahalesi ile veya hiç müdahale olmadan, yani insandan insana veya insandan bilgisayara etkileşim olmadan iletişim kurabilir. Fiziksel nesneler artık kesinlikle çok az veya azaltılmış insan yardımı ile bağlantı kurabilir ve bilgi toplayabilir.

Yazar: Paul
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Matheus, Ashley, Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Nesnelerin İnterneti Nedir?

Orta SeviyeNov 21, 2022
Başlangıcından bu yana internetin amacı, farklı lokasyonlardaki insanları telefon, masaüstü bilgisayar vb.
 Nesnelerin İnterneti Nedir?

Giriş

Başlangıcından bu yana internetin amacı, farklı lokasyonlardaki insanları telefon, masaüstü bilgisayar vb.

İnternet, bilgilerin yönetimi ve aktarımında sensörler ve bulut arasındaki bağlantıya yardımcı olan farklı protokollerle büyük ölçüde yardımcı olmuştur.

Kapsamlı bilimsel araştırmalar sonucunda internet, insanları birbirine bağlamaktan dijital sistemler, makineler, cihazlar, endüstriyel aletler vb. gibi 'şeyleri' birbirine bağlamaya ve bağlantılı şeyler ile İnternet arasındaki etkileşimi izleyip ayarlayabilen süreçlere olanak sağladı. Başka bir deyişle, Nesnelerin İnterneti, şeyler, sistemler ve kişiler arasında bağlantı sağlayan, onları uyarlanabilir ve duyarlı sistemler haline getiren ve verimliliklerini artırarak daha düşük maliyetlerle sonuçlanan teknolojidir.

Bu yazıda nesnelerin interneti, nasıl çalıştığı, insanlığa faydaları ve gelişen bu sektördeki son gelişmeler hakkında bilgi edineceğiz.

Nesnelerin İnterneti (IoT) Nedir?

Nesnelerin İnterneti (IoT), sensörler ve aktüatörler kullanarak çevresinden veri toplayabilen ve bu toplanan verileri gönderen tüm cihazların (telefonlar, televizyon, kameralar, alarm sistemi, hava durumu sistemi, kapı zilleri, giyilebilir cihazlar vb.) toplamını ifade eder. verileri, verilerin işlenmesinin gerçekleşebileceği İnternet'e.

Nesnelerin İnterneti, günlük nesneleri veya nesneleri internetle bütünleştirerek bu öğeler arasında etkili iletişim ve etkileşime izin verir. İnternete bağlanabilen ve veri toplayıp paylaşabilen her şey Nesnelerin İnterneti'nin bir parçasıdır.

Akıllı telefonlar, akıllı saatler, akıllı buzdolapları, akıllı çiftlikler, akıllı evler vb. çoğu IoT cihazının adının başında akıllı kelimesi bulunur.

İnternetin arkasındaki teknoloji, gündelik nesneleri/şeyleri internetle bütünleştirmeye çalışır. IoT'nin arkasındaki temel teknoloji, akıllı nesnelerin internetten ve internetten otomatik olarak veri iletmesine yardımcı olan sensörlerin ve aktüatörlerin konuşlandırılmasıdır ve bu öğeler içinde yakın çevrelerinde belirli etkileşimlerin devam etmesine izin verir.

Nesnelerin interneti kavramı ilk olarak Peter T. Lewis tarafından 1985 yılında Congressional Black Caucus Foundation'da kullanıldı. Bay Lewis'e göre, "Nesnelerin İnterneti veya IoT, bu tür cihazların eğilimlerinin uzaktan izlenmesini, durumunu, manipüle edilmesini ve değerlendirilmesini sağlamak için insanların, süreçlerin ve teknolojinin bağlı cihazlar ve sensörlerle entegrasyonudur."

Ayrıca, NetSilicon'un CEO'su "Pete" Peterson Cornelius, nesnelerin internetini "insanlardan daha fazla şeyin veya nesnenin internete bağlı olduğu zaman noktası" olarak tanımlıyor.

Ancak 'Nesnelerin İnterneti' ifadesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki (MIT) Auto-ID Merkezi'nin kurucu ortağı Kevin Ashton tarafından 1999 yılında Procter & Gamble'a (P&G) yaptığı bir sunumda detaylandırıldı. Radyo frekansıyla tanımlamayı (RFID) nesnelerin interneti için çok önemli olarak gördü. Nesnelerin internetinin ana teması, insanlar ve nesneler arasında ve nesnelerin kendi aralarında yeni iletişim biçimleri sağlamak için kısa menzilli mobil alıcı-vericileri çeşitli araçlara ve günlük ihtiyaçlara yerleştirmektir.

IoT, internet bağlantısı yoluyla nesneler arasındaki etkileşimi kolaylaştırmayı, böylece odağı insanlardan uzaklaştırmayı ve bu tür öğeleri öğelere yerleştirmeyi amaçlamaktadır.

Ayrıca, ucuz bilgisayar çiplerinin ve yüksek bant genişliğine sahip telekomünikasyonun ortaya çıkışı, milyarlarca cihazın internete bağlanmasında bir patlamaya yol açıyor; 2050 yılına kadar tahminen 50 milyar öğe bağlanacak.

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT)

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), sensörlerin, işlemcilerin ve aktüatörlerin entegrasyonu yoluyla verimliliği artırmak, ürün çıktısını artırmak, işçilik maliyetlerini azaltmak ve ekipmanı izlemek için farklı endüstrilerde ve şirketlerde IoT teknolojisinin uygulanmasıdır.

IIoT farklı bir yol izler ancak yeni bir otomasyon katmanı elde etmek için bulut, analitik, makine öğrenimi, robotik ve yapay zeka gibi mevcut teknolojilerle birlikte çalışır. Bu, ekipman arasında bilgi veya sinyallerin bağlanmasına ve aktarılmasına yardımcı olur.

Bu yeni teknoloji, iş tehlikelerini azaltırken ve daha düşük maliyetle verimlilik sağlarken endüstrilerdeki üretkenliği tüm zamanların en yüksek düzeyine taşıdı.

Nesnelerin İnterneti Uygulaması

Nesnelerin interneti, yaşama biçimimizde, çevremizdeki nesnelerle etkileşim biçimimizde ve evde, endüstride veya şirketlerde ve topluluklarımızda günlük görevlerimizin performansında devrim yaratıyor. Önem aşağıdaki sektörlerde hissedilebilir:

Üretim: Nesnelerin İnterneti teknolojisinin ve Yapay Zeka, Robotik ve Bulut Bilişim gibi bazı bitişik teknolojilerin uygulanması çıktıyı, verimliliği ve işçi güvenliğini büyük ölçüde iyileştirdi. Birçok manuel işin yerini alan otomasyona sahiptir.

İmalat sanayi, IoT teknolojisi tarafından büyük ölçüde tercih edildi ve IoT teknolojisinden kaynaklanan inovasyonun artan kullanımına tanık oldu.

IoT yalnızca etkileşimi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda verimliliği, üretkenliği ve güvenliği de artıracaktır.

Sağlık hizmeti: teknolojinin ve özellikle IoT'nin uygulanması, hastalara ve evlerinin rahatlığında sağlık hizmeti sunumunu aldı. IoT, özellikle hasta COVID -19 gibi ölümcül bir hastalıktan muzdaripse, doktor ve hasta arasında etkili bir uzaktan etkileşim sağlar. Hekimin tedaviyi uygulamak için mutlaka yakın temas halinde olması gerekmez, ancak bunu IoT cihazlarını ve teknolojisini kullanarak yapabilir.

Ayrıca, bu teknoloji, otomatikleştirildikleri için hasta tıbbi veri analizini büyük ölçüde iyileştirdi ve böylece doktorların bilinçli kararlar vermesine ve doğru tanı koymasına olanak sağladı.

Tarım: Bu teknolojinin tarım arazilerinde en uygun şekilde kullanılması, tarımsal ürünlerin üretkenliğini ve yüksek verimini sağlayacaktır.

IoT teknolojisi, akıllı traktörler, akıllı ekiciler ve biçerdöverler gibi akıllı çiftlik ekipmanlarının kullanımı ve bu cihazların internete bağlanması yoluyla gıda üretiminin ve kullanılabilirliğinin sağlanmasına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Bu, toprağın ve çiftlik ekipmanlarının daha iyi bir veri analizi elde edilmesine yardımcı olacak ve çabuk bozulan ürünler için tedarik zincirine yardımcı olacaktır.

Ev Yönetimi: Akıllı evler, konfor sağlayan çeşitli özelliklere sahiptir, bu özellikler arasında, odadaki varlığınızı algılayarak yanan otomatik ışıklar veya sesle etkinleştirilebilen özellikler bulunur. Teknoloji aynı zamanda kapıları açıp kapatarak yetkili kişilerin evinize girmesine olanak tanır.

Ayrıca IoT, sıcaklık yönetimini takip eder ve çevre ve hava koşullarına göre en uygun sıcaklığa otomatik olarak ayarlanır. IoT gerçekten lüksü hayatımıza getiriyor ve yaşamamızı daha rahat hale getiriyor.

Eğitim: öğrencilere gerçek hayattaki hayvanlar ve hatta ortadan kaybolanlar hakkında daha iyi bir deneyim sunmak için artırılmış gerçekliğin kullanılması. dinozorlar, IoT teknolojisini kullanıyor.

Nesnelerin İnterneti nasıl çalışır?

IoT, farklı akıllı cihazlar ve İnternet üzerinden veri toplanması ve değiş tokuşu yoluyla çalışır ve düşük maliyetli bilgi işlem, bulut bilgi işlem, veri analitiği ve mobil teknolojiler gibi gelişmekte olan teknolojileri entegre eder.

Temel çalışma prensibi şunları içerir:

  • Algılama/Cihaz Katmanı:
    Akıllı cihazlar, belirli tetikleyicilere dayalı olarak çevrelerinden veri toplayan ve bunları Nesnelerin İnterneti Yazılım Uygulamaları (IoT Uygulamaları) aracılığıyla buluta (İnternet) ileten bilgi işlem cihazlarıdır.

Ayrıca akıllı/IoT cihazları, diğer cihazları algılama, hesaplama ve bunlara bağlanma yeteneğine sahip sensörler içerir. Benzersiz Tanımlayıcılar (UID'ler), IoT fikrini mümkün kılan sensörlerdir çünkü sensörlerin mevcudiyeti olmadan IoT Fikrinin tamamı saçmalık olurdu.

  • Bağlantı Katmanı:
    Bu katman, verileri RFID'ler, Bluetooth, WiFi, NFC vb. Yoluyla interneti kullanarak buluta gönderir.

  • Veri İşleme Katmanı (Bulut):
    Bu katman, sensör katmanından elde edilen tüm verileri işler ve anlamlı içgörü ve örüntüler elde etmek için toplanan verilerin türüne göre farklı algoritmalar kullanılarak analiz edilir ve mevcut bilgilere göre bir karar verilir. Analiz yapıldıktan sonra sonuçlar IoT cihazına Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI) aracılığıyla iletilir.

Ayrıca bulut, büyük satırların veya komut kümelerinin veya sensör verilerinin yüklenmesini, bunların bir nesneden diğerine aktarılmasını sağlar ve bulut bilgi işlem, uçtan uca şifreleme yoluyla verilere güvenilir güvenlik sağlar.

  • Uygulama Katmanı veya Grafik Kullanıcı Arayüzü (GUI):
    Bu katman bize görünür ve işleme katmanı tarafından analiz edilen verileri iletir. Bu katman, IoT cihazında görüntülenen arka uç işlemenin sonuçlarını içerir.

Ayrıca bu katman, üçüncü taraf uygulamalar ve yapılar arasında bir arayüz görevi görür.

IoT Tasarım Değerlendirmesi

Bir IoT çözümü seçmeden önce dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır, bunlar:

  • birlikte çalışabilirlik
  • işlevsellik
  • güvenli depolama
  • Tel ve yapı yeteneği
  • Kriptografik Kontrol
  • Güç yönetimi
  • Cihaz karakterizasyonu vb.

Tasarım değerlendirmesi, tüm bu bileşenlerin tahmini ortalamasının bir karışımı ve üretkenliği, etkinliği, azaltılmış işçilik maliyetlerini ve güvenliği garanti etmek için kullanıcı gereksinimlerine endeksli denge olmalıdır.

Nesnelerin İnternetinin faydaları

IoT teknolojisinin konuşlandırılmasından elde edilecek sayısız fayda vardır.

  • Evlerde IoT kullanımı, evi daha iyi koordine ettiği ve sabah sizi uyandırmaktan panjuru açmaya, suyunuzu ısıtmaya, oda sıcaklığını kontrol etmeye, sabah kahvenizi hazırlamaya kadar evi yaşayan bir mucizeye dönüştürdüğü için paha biçilmezdir. vesaire.

  • IoT, insanların daha akıllı yaşamasına ve çalışmasına yardımcı olmanın yanı sıra günlük planlama ve evlerindeki belirli etkinliklerin performansı aracılığıyla yaşamları üzerinde tam kontrol sahibi olmalarına yardımcı olur.

  • IoT teknolojisinin sağlık hizmetlerinde kullanılması hayat kurtardı ve hastalara evlerinin rahatlığında doktorları ve diğer bakıcılarla etkileşim kurma fırsatı sundu. Hastaların kontrol ve tetkikler için mutlaka hastaneye gelmeleri gerekmemektedir.

  • Ayrıca, bilezik gibi araçlar, hastalar tarafından vücut sıcaklıklarını ve diğer sağlık ihtiyaçlarını ölçmek için kullanılabilir, sizi acil bir sağlık durumunda uyarabilir, hastaneyi bilgilendirebilir ve ambulans çağırabilir.

  • IoT teknolojisinden en çok faydalanan imalat sektörüdür, çünkü IoT teknolojisinin devreye alınması gelir artışı ve zaman kaybını azaltmıştır. IoT teknolojisinin kullanımı üretim, ekipman bakımı, tedarik zinciri ve lojistik operasyonların izlenmesini sağladığından bu mümkündür.

  • Nesnelerin interneti, otomasyon süreçlerini destekler, işçilik maliyetlerini ve israfı azaltmanın yanı sıra hizmet sunumunu iyileştirerek üretim ve ürün teslimatını daha ucuz hale getirir.

  • Ayrıca müşteri işlemlerinde şeffaflık sunar.

IoT Teknolojisinin Zorlukları

Bu yeni teknolojinin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri, 'verilerin' güvenliği ve buna bağlı olarak bilgisayar korsanlığı ve diğer siber güvenlik saldırılarından kaynaklanan güvenlik ihlalleri nedeniyle hayati bilgilerin sızmasıdır.

Herhangi bir ihlal, bir kişinin günlük faaliyetleri veya bir kuruluşun operasyonel sistemi hakkında hassas ve gizli bilgileri açığa çıkarabilir, bu nedenle bu akıllı cihazlar ve altta yatan teknoloji üzerinde düzenli kontroller yapılması gerekir.

Ayrıca, bu algılama cihazlarını (sensörler, işlemciler ve aktüatörler) edinmenin yüksek maliyeti, endüstrinin bugün karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biridir.

Bu bileşenler hala geliştirme aşamasındadır ve çok pahalıdır, dolayısıyla bu endüstrinin gelişimini engellemektedir. Maliyetlerin düşürülmesi, verimliliği, üretkenliği ve kullanılabilirliği büyük ölçüde artıracaktır.

Çözüm

Nesnelerin İnterneti (IoT), günlük yaşamın en önemli teknolojilerinden biridir ve daha fazla işletme ve kuruluş bağlı cihazların doğasında var olan potansiyeli fark ettikçe, artan bir şekilde benimsenmeye devam edecektir.

Bu teknoloji son birkaç yılda muazzam bir şekilde büyüdü, dünyadaki IoT cihazlarının sayısı 7 milyarın üzerinde ve artıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde, su ısıtıcılarından alarm sistemlerine, tarım arazilerine ve hatta bebek oyuncaklarına kadar her hanenin bir IoT cihazına sahip olacağı ölçüde büyük bir artış göreceğiz.

IoT teknolojisi ile gömülü sensörlere sahip nesneler, çok az insan müdahalesi ile veya hiç müdahale olmadan, yani insandan insana veya insandan bilgisayara etkileşim olmadan iletişim kurabilir. Fiziksel nesneler artık kesinlikle çok az veya azaltılmış insan yardımı ile bağlantı kurabilir ve bilgi toplayabilir.

Yazar: Paul
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Matheus, Ashley, Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!