Gate.io Ödünç Ver ve Kazan Nedir ve Nasıl Çalışır?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Borç Ver Kazan, yatırımcıların atıl varlıklarını daha iyi değerlendirmelerini sağlayan bir finansal üründür. Özellikle piyasa konusunda iyimser olan ve kripto para cinsinden yatırımlar yapmak isteyen sahipler için uygundur. Kısa vadeli defter değerinden çok varlığın gelecekteki değeriyle daha çok ilgilenirler. Kullanımı kolay olmasına rağmen, Ödünç Ver ve Kazan'a üye olmak, uzun bir pozisyon almak anlamına gelir. Fiyat dalgalanmalarının riskini bilmek ve piyasa sürekli değiştiği için bir zararı durdur fiyatı belirlemek ihtiyatlı bir davranıştır.
Gate.io Ödünç Ver ve Kazan Nedir ve Nasıl Çalışır?

Giriş

Bu çalkantılı belirsizlik piyasasında yatırımcılar için daha düşük riskli seçenekler var mı? Lend & Earn, Gate.io'nun atıl fonlarınızı güvenli ve kolay bir şekilde kullanmanızı sağlayan bir finansal ürünüdür.

Çoğu büyük kripto para birimini desteklemesi, abone olması ve kullanması kolay ve saatlik faiz kazandıran tüm bunlar, Ödünç Ver ve Kazan'ı en iyi yatırım seçeneğiniz haline getirir.

Ödünç Ver ve Kazan, aboneler için temel olarak, varlıklarınız depolandığında küçük miktarlarda faiz alacağınız bankadaki bir tasarruf hesabı gibi çalışır. Faiz aslında diğer borçlular tarafından ödenen ücretlerdir.

Şimdi, 22 milyon $'lık borçlanma hacmi ve 2.49 milyon $'lık borç verme hacmi ile Ödünç Ver ve Kazan, kullanımı kolay işlem süreci sayesinde kısa sürede birçok kullanıcının ilk tercihi haline geldi.

Ödünç Ver ve Kazan Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, Ödünç Ver ve Kazan, kullanılmayan varlıkları borç para alması gereken kullanıcılarla eşleştirir, yıllık getiriyi saatlik olarak hesaplar ve faizi gerçek zamanlı olarak hesaplar. Sonuç olarak, bir Ödünç Ver ve Kazan abonesi tarafından kazanılan faiz, diğer borçlu tarafından ödenen ücrettir.

Ödünç Ver ve Kazan, faizin saatlik olarak hesaplandığı bir P2P kripto borç verme hizmetine benzer.

Aboneler (alacaklılar) fonlarını en iyi şekilde değerlendirerek saatlik faizi kolay ve hızlı bir şekilde elde edebilirken, borç alanlar daha düşük faiz oranı ile kolay ve verimli geri ödeme olanağına sahip olurlar.

Ödünç Ver ve Kazan nasıl çalışır?

Sistem, "kredi için gerçek talep" ile eşleşmesi için belirlediğiniz "Minimum Faiz Oranı"na göre kredinin başarılı olup olmadığını belirleyecektir.

"Minimum Faiz Oranı", varlıklarınızı ödünç vermek için kabul etmeye hazır olduğunuz mümkün olan en düşük getiri oranıdır. Aşağıdaki örnekte, minimum borç verme oranı saat başına 0,01‱ olarak ayarlanmıştır ve bu, aşağıdaki tahmini sonraki saatlik oran ile aynıdır, dolayısıyla USDT'yi %0,88 APR ile borç verme fırsatınız olur.

Nasıl ayarlayacağınızdan emin olmasanız bile önemli değil. Faiz oranı saatte 0,01‱'den az ise, sistem “En Düşük APR ≥ Est. APR Sonraki Saat, teklifin ödünç verilmemesi muhtemeldir”

Varlığı bir sonraki saat içinde hemen ödünç vermenin en basit yolu “Tah. Nisan sonraki saat.” Daha yüksek bir faiz oranıyla borç vermek için beklemeye devam etmek istiyorsanız, kesinlikle tahmin edilenden daha yüksek bir faiz oranı belirleyebilirsiniz, ancak borç vermek zor olabilir, bu nedenle aboneler kendi değerlendirmelerini yapmalıdır.

İnsanlar neden borçlanır?

Faiz yaratılabilmesinin nedeni, maliyetleri başka bir kullanıcının ödeyecek olmasıdır. Deneyimli tüccarlar için kaldıraç, pozisyonları artırmaya ve daha yüksek getiri elde etmeye yardımcı olur.

Kripto para birimleri kısa vadede daha değişken olduğundan, bazı yatırımcılar daha yüksek getiri elde etmek için kısa vadede borç para almak için daha yüksek faiz oranları ödemeye isteklidir. Bununla birlikte, borç veren yatırımcıların anaparanın kaybı konusunda endişelenmesine gerek yoktur, çünkü tacirin varlıkları düştüğünde, borç verenin anaparasının geri dönmesini sağlamak için derhal tasfiye gerekecektir.

Borç verme faiz oranı nasıl belirlenir

Ödünç Ver ve Kazan sayfasında her kripto için önceki APR'yi, tahmini sonraki APR'yi, piyasa derinliğini, 24 saatlik toplam borçlanma hacmini vb. görüntüleyebilirsiniz.

Ödünç alınan toplam miktar, karar için yararlı bir ölçüttür. Daha yüksek borçlanma hacmi, daha fazla insanın varlığı ödünç almak için faiz ödemeye istekli olduğunu gösterir, bu da borçlanma talebinin nispeten yüksek olduğu anlamına gelir.

En önemli şey, sistemin tahmini “Tah. Sonraki APR” belirlenirken, faiz oranı değişimine göre aşağıdaki 3 durum oluşabilir.

Ödünç Ver ve Kazan'ın Özellikleri

Ödünç Ver ve Kazan'ın birincil mekanizmasının varlıkları ödünç vermek ve faiz kazanmak olduğunu zaten biliyorsunuz.

Mevduat, SharkFin ve Çift Para Birimi gibi diğer finansal ürünlerle karşılaştırıldığında, Ödünç Ver ve Kazan, kullanıcılar arasındaki hızlı popülaritesinin başlıca nedenleri olan ücretsiz oran ayarı, esnek varlık erişimi ve çoklu token seçenekleri ile tanımlanır.

1. Bireyselleştirilmiş Borç Verme Oranı

Borç vereceğiniz minimum faiz oranını belirleyin. Borç verenler beklediğinizden daha düşük faiz oranları ödemek isterse, varlığı ödünç vermeyi reddedebilirsiniz. Ancak borç vermezseniz faiz alamazsınız.

Kullanıcıların öncelikle piyasaya göre “beklenen faiz oranını” belirlemeleri önerilir. Varlığı birkaç kez başarılı bir şekilde ödünç verebiliyorsanız, bu aynı zamanda piyasa talebini de gösterir; daha yüksek bir faiz oranı tutturmaya çalışmak daha yüksek bir faiz geliri elde edebilir.

2. Kolay erişim ve kazançların anında ödenmesi

Ödünç Ver ve Kazan faiz oranı saatlik olarak hesaplandığından, varlıklara erişim oldukça esnektir. Bu, bir saatliğine borç verirseniz, sonraki saatte anapara artı faizi geri ödeyebileceğiniz veya bu oranda borç vermeye devam edebileceğiniz anlamına gelir.

Belirli bir süre için varlıkların kilitlenmesini gerektiren SharkFin ve Çift Para Birimi ürünlerinin aksine, Ödünç Ver ve Kazan'ın esnek erişimi, yatırımcıların değişken bir piyasada tahsisatlarını daha hızlı ayarlamasına olanak tanır.

3. BTC ve ETH gibi yüzlerce jeton desteği dahil olmak üzere çoklu seçenekler.

Genel olarak, BTC, ETH ve USDT gibi ana akım para birimlerinde borç verme en popüler ve en yüksek talep gören para birimidir. Ancak Gate Lend & Earn, çeşitli yatırımcı taleplerine yanıt olarak yüzlerce kripto kredi verme hizmetini desteklemektedir.

Ödünç Verme ve Kazanma Riskleri

Ödünç Ver ve Kazan, kripto para cinsinden bir finansal hizmettir. Para birimini elinizde tuttuğunuz sürece, piyasa fiyatı değişmeye devam edecek ve Ödünç Ver ve Kazan yoluyla para birimi cinsinden faiz kazanabilseniz bile, kötü piyasa koşulları nedeniyle itibari değer yine de düşebilir.

Bununla birlikte, belirli bir hedefte yükseliyorsanız, kısa vadeli dalgalanmalar konusunda çok fazla endişelenmeyin; Ödünç Ver ve Kazan, atıl varlıklarınızı kullanmanın etkili bir yolu olacaktır.

Sadece belirli bir jetona sahip olmak gelir getirmeyecektir, öyleyse neden varlıklarınızı faiz geliri elde etmek için Ödünç Ver ve Kazan aracılığıyla ödünç vermiyorsunuz?

Gate.io Ödünç Ver ve Kazan'a nasıl abone olunur?

1. Kazan > Ödünç Ver ve Kazan

Sayfaya erişmek için önce Gate web sitesine gidin ve "Ödünç Ver ve Kazan"a tıklayın. Sayfa, varsayılan olarak 24 saat içinde ödünç alınan toplam tutara göre sıralanır. Ayrıca, metnin yanındaki sembollere tıklayarak APR'yi en yüksekten en düşüğe doğru görüntüleyebilirsiniz.

2. Ödünç verme jetonunu seçin

Menüyü aşağı kaydırın ve ödünç vermek istediğiniz jetonu seçin, işte 0.1 ETH ödünç verme örneği.

“Minimum Faiz Oranı” kısmına minimum borç verme oranını girin, sistem otomatik olarak yıllık orana çevirecektir.

Aşağıdaki örnekte, 0,1 ETH ödünç vermek için %0,88 yıllık faiz oranına eşdeğer olan 0,01‱/saat faiz oranını girin.

Sizden fon şifresini girmeniz istenecek ve onayın ardından başarılı borç verme işlemi görüntülenecektir.

3. Ödünç verme durumunu ve ödemeyi kontrol edin

Başarılı borç vermenin ardından, mevcut borç verme miktarı, birikmiş faiz, beklenen APR vb. dahil olmak üzere borç verme durumunu "Varlıklarım" bölümünde görüntüleyebilirsiniz.

Varlığı çekmek istiyorsanız, "Kullan"a tıklayın ve tutarı girin; başarılı bir kullanım bildirimi görünecektir. Ödünç verilmeyen varlıklar doğrudan geri alınabilir ve ödünç verilen varlıklar bir saat içinde iade edilir.

Çözüm

Borç Ver Kazan, yatırımcıların atıl varlıklarını daha iyi değerlendirmelerini sağlayan bir finansal üründür. Özellikle piyasa konusunda iyimser olan ve kripto para cinsinden yatırımlar yapmak isteyen sahipler için uygundur. Kısa vadeli defter değerinden çok varlığın gelecekteki değeriyle daha çok ilgilenirler.

Kullanımı kolay olmasına rağmen, Ödünç Ver ve Kazan'a üye olmak, uzun bir pozisyon almak anlamına gelir. Fiyat dalgalanmalarının riskini bilmek ve piyasa sürekli değiştiği için bir zararı durdur fiyatı belirlemek ihtiyatlı bir davranıştır.

Yazar: Hugo, Cecilia
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Gate.io Ödünç Ver ve Kazan Nedir ve Nasıl Çalışır?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Borç Ver Kazan, yatırımcıların atıl varlıklarını daha iyi değerlendirmelerini sağlayan bir finansal üründür. Özellikle piyasa konusunda iyimser olan ve kripto para cinsinden yatırımlar yapmak isteyen sahipler için uygundur. Kısa vadeli defter değerinden çok varlığın gelecekteki değeriyle daha çok ilgilenirler. Kullanımı kolay olmasına rağmen, Ödünç Ver ve Kazan'a üye olmak, uzun bir pozisyon almak anlamına gelir. Fiyat dalgalanmalarının riskini bilmek ve piyasa sürekli değiştiği için bir zararı durdur fiyatı belirlemek ihtiyatlı bir davranıştır.
Gate.io Ödünç Ver ve Kazan Nedir ve Nasıl Çalışır?

Giriş

Bu çalkantılı belirsizlik piyasasında yatırımcılar için daha düşük riskli seçenekler var mı? Lend & Earn, Gate.io'nun atıl fonlarınızı güvenli ve kolay bir şekilde kullanmanızı sağlayan bir finansal ürünüdür.

Çoğu büyük kripto para birimini desteklemesi, abone olması ve kullanması kolay ve saatlik faiz kazandıran tüm bunlar, Ödünç Ver ve Kazan'ı en iyi yatırım seçeneğiniz haline getirir.

Ödünç Ver ve Kazan, aboneler için temel olarak, varlıklarınız depolandığında küçük miktarlarda faiz alacağınız bankadaki bir tasarruf hesabı gibi çalışır. Faiz aslında diğer borçlular tarafından ödenen ücretlerdir.

Şimdi, 22 milyon $'lık borçlanma hacmi ve 2.49 milyon $'lık borç verme hacmi ile Ödünç Ver ve Kazan, kullanımı kolay işlem süreci sayesinde kısa sürede birçok kullanıcının ilk tercihi haline geldi.

Ödünç Ver ve Kazan Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, Ödünç Ver ve Kazan, kullanılmayan varlıkları borç para alması gereken kullanıcılarla eşleştirir, yıllık getiriyi saatlik olarak hesaplar ve faizi gerçek zamanlı olarak hesaplar. Sonuç olarak, bir Ödünç Ver ve Kazan abonesi tarafından kazanılan faiz, diğer borçlu tarafından ödenen ücrettir.

Ödünç Ver ve Kazan, faizin saatlik olarak hesaplandığı bir P2P kripto borç verme hizmetine benzer.

Aboneler (alacaklılar) fonlarını en iyi şekilde değerlendirerek saatlik faizi kolay ve hızlı bir şekilde elde edebilirken, borç alanlar daha düşük faiz oranı ile kolay ve verimli geri ödeme olanağına sahip olurlar.

Ödünç Ver ve Kazan nasıl çalışır?

Sistem, "kredi için gerçek talep" ile eşleşmesi için belirlediğiniz "Minimum Faiz Oranı"na göre kredinin başarılı olup olmadığını belirleyecektir.

"Minimum Faiz Oranı", varlıklarınızı ödünç vermek için kabul etmeye hazır olduğunuz mümkün olan en düşük getiri oranıdır. Aşağıdaki örnekte, minimum borç verme oranı saat başına 0,01‱ olarak ayarlanmıştır ve bu, aşağıdaki tahmini sonraki saatlik oran ile aynıdır, dolayısıyla USDT'yi %0,88 APR ile borç verme fırsatınız olur.

Nasıl ayarlayacağınızdan emin olmasanız bile önemli değil. Faiz oranı saatte 0,01‱'den az ise, sistem “En Düşük APR ≥ Est. APR Sonraki Saat, teklifin ödünç verilmemesi muhtemeldir”

Varlığı bir sonraki saat içinde hemen ödünç vermenin en basit yolu “Tah. Nisan sonraki saat.” Daha yüksek bir faiz oranıyla borç vermek için beklemeye devam etmek istiyorsanız, kesinlikle tahmin edilenden daha yüksek bir faiz oranı belirleyebilirsiniz, ancak borç vermek zor olabilir, bu nedenle aboneler kendi değerlendirmelerini yapmalıdır.

İnsanlar neden borçlanır?

Faiz yaratılabilmesinin nedeni, maliyetleri başka bir kullanıcının ödeyecek olmasıdır. Deneyimli tüccarlar için kaldıraç, pozisyonları artırmaya ve daha yüksek getiri elde etmeye yardımcı olur.

Kripto para birimleri kısa vadede daha değişken olduğundan, bazı yatırımcılar daha yüksek getiri elde etmek için kısa vadede borç para almak için daha yüksek faiz oranları ödemeye isteklidir. Bununla birlikte, borç veren yatırımcıların anaparanın kaybı konusunda endişelenmesine gerek yoktur, çünkü tacirin varlıkları düştüğünde, borç verenin anaparasının geri dönmesini sağlamak için derhal tasfiye gerekecektir.

Borç verme faiz oranı nasıl belirlenir

Ödünç Ver ve Kazan sayfasında her kripto için önceki APR'yi, tahmini sonraki APR'yi, piyasa derinliğini, 24 saatlik toplam borçlanma hacmini vb. görüntüleyebilirsiniz.

Ödünç alınan toplam miktar, karar için yararlı bir ölçüttür. Daha yüksek borçlanma hacmi, daha fazla insanın varlığı ödünç almak için faiz ödemeye istekli olduğunu gösterir, bu da borçlanma talebinin nispeten yüksek olduğu anlamına gelir.

En önemli şey, sistemin tahmini “Tah. Sonraki APR” belirlenirken, faiz oranı değişimine göre aşağıdaki 3 durum oluşabilir.

Ödünç Ver ve Kazan'ın Özellikleri

Ödünç Ver ve Kazan'ın birincil mekanizmasının varlıkları ödünç vermek ve faiz kazanmak olduğunu zaten biliyorsunuz.

Mevduat, SharkFin ve Çift Para Birimi gibi diğer finansal ürünlerle karşılaştırıldığında, Ödünç Ver ve Kazan, kullanıcılar arasındaki hızlı popülaritesinin başlıca nedenleri olan ücretsiz oran ayarı, esnek varlık erişimi ve çoklu token seçenekleri ile tanımlanır.

1. Bireyselleştirilmiş Borç Verme Oranı

Borç vereceğiniz minimum faiz oranını belirleyin. Borç verenler beklediğinizden daha düşük faiz oranları ödemek isterse, varlığı ödünç vermeyi reddedebilirsiniz. Ancak borç vermezseniz faiz alamazsınız.

Kullanıcıların öncelikle piyasaya göre “beklenen faiz oranını” belirlemeleri önerilir. Varlığı birkaç kez başarılı bir şekilde ödünç verebiliyorsanız, bu aynı zamanda piyasa talebini de gösterir; daha yüksek bir faiz oranı tutturmaya çalışmak daha yüksek bir faiz geliri elde edebilir.

2. Kolay erişim ve kazançların anında ödenmesi

Ödünç Ver ve Kazan faiz oranı saatlik olarak hesaplandığından, varlıklara erişim oldukça esnektir. Bu, bir saatliğine borç verirseniz, sonraki saatte anapara artı faizi geri ödeyebileceğiniz veya bu oranda borç vermeye devam edebileceğiniz anlamına gelir.

Belirli bir süre için varlıkların kilitlenmesini gerektiren SharkFin ve Çift Para Birimi ürünlerinin aksine, Ödünç Ver ve Kazan'ın esnek erişimi, yatırımcıların değişken bir piyasada tahsisatlarını daha hızlı ayarlamasına olanak tanır.

3. BTC ve ETH gibi yüzlerce jeton desteği dahil olmak üzere çoklu seçenekler.

Genel olarak, BTC, ETH ve USDT gibi ana akım para birimlerinde borç verme en popüler ve en yüksek talep gören para birimidir. Ancak Gate Lend & Earn, çeşitli yatırımcı taleplerine yanıt olarak yüzlerce kripto kredi verme hizmetini desteklemektedir.

Ödünç Verme ve Kazanma Riskleri

Ödünç Ver ve Kazan, kripto para cinsinden bir finansal hizmettir. Para birimini elinizde tuttuğunuz sürece, piyasa fiyatı değişmeye devam edecek ve Ödünç Ver ve Kazan yoluyla para birimi cinsinden faiz kazanabilseniz bile, kötü piyasa koşulları nedeniyle itibari değer yine de düşebilir.

Bununla birlikte, belirli bir hedefte yükseliyorsanız, kısa vadeli dalgalanmalar konusunda çok fazla endişelenmeyin; Ödünç Ver ve Kazan, atıl varlıklarınızı kullanmanın etkili bir yolu olacaktır.

Sadece belirli bir jetona sahip olmak gelir getirmeyecektir, öyleyse neden varlıklarınızı faiz geliri elde etmek için Ödünç Ver ve Kazan aracılığıyla ödünç vermiyorsunuz?

Gate.io Ödünç Ver ve Kazan'a nasıl abone olunur?

1. Kazan > Ödünç Ver ve Kazan

Sayfaya erişmek için önce Gate web sitesine gidin ve "Ödünç Ver ve Kazan"a tıklayın. Sayfa, varsayılan olarak 24 saat içinde ödünç alınan toplam tutara göre sıralanır. Ayrıca, metnin yanındaki sembollere tıklayarak APR'yi en yüksekten en düşüğe doğru görüntüleyebilirsiniz.

2. Ödünç verme jetonunu seçin

Menüyü aşağı kaydırın ve ödünç vermek istediğiniz jetonu seçin, işte 0.1 ETH ödünç verme örneği.

“Minimum Faiz Oranı” kısmına minimum borç verme oranını girin, sistem otomatik olarak yıllık orana çevirecektir.

Aşağıdaki örnekte, 0,1 ETH ödünç vermek için %0,88 yıllık faiz oranına eşdeğer olan 0,01‱/saat faiz oranını girin.

Sizden fon şifresini girmeniz istenecek ve onayın ardından başarılı borç verme işlemi görüntülenecektir.

3. Ödünç verme durumunu ve ödemeyi kontrol edin

Başarılı borç vermenin ardından, mevcut borç verme miktarı, birikmiş faiz, beklenen APR vb. dahil olmak üzere borç verme durumunu "Varlıklarım" bölümünde görüntüleyebilirsiniz.

Varlığı çekmek istiyorsanız, "Kullan"a tıklayın ve tutarı girin; başarılı bir kullanım bildirimi görünecektir. Ödünç verilmeyen varlıklar doğrudan geri alınabilir ve ödünç verilen varlıklar bir saat içinde iade edilir.

Çözüm

Borç Ver Kazan, yatırımcıların atıl varlıklarını daha iyi değerlendirmelerini sağlayan bir finansal üründür. Özellikle piyasa konusunda iyimser olan ve kripto para cinsinden yatırımlar yapmak isteyen sahipler için uygundur. Kısa vadeli defter değerinden çok varlığın gelecekteki değeriyle daha çok ilgilenirler.

Kullanımı kolay olmasına rağmen, Ödünç Ver ve Kazan'a üye olmak, uzun bir pozisyon almak anlamına gelir. Fiyat dalgalanmalarının riskini bilmek ve piyasa sürekli değiştiği için bir zararı durdur fiyatı belirlemek ihtiyatlı bir davranıştır.

Yazar: Hugo, Cecilia
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!