DeFi'de Sentetik Varlık nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Sentetik varlıklar, geleneksel türevleri yeniden icat eden ve kripto yatırımcılarını blok zincirinin dışında yaşayan yatırım fırsatlarına maruz bırakan merkezi olmayan bir finans ürünüdür.
DeFi'de Sentetik Varlık nedir?

Giriş

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) dünyası, geleneksel finansal hizmetleri blockchain topluluğuna getirmeye odaklanmıştır. Bunun da ötesinde, adından da anlaşılacağı gibi DeFi, tamamen ademi merkeziyetçilik kavramına dayanmaktadır. Bu nedenle, kripto para birimi endüstrisindeki merkezi olmayan uygulamalar ve protokoller, tek bir kurum tarafından kontrol edilmeyen finansal hizmetler ve sistemler sağlamak için oluşturulmuştur.

Şimdiye kadar, endeksler, stablecoin'ler , merkezi olmayan borsalar ve verim çiftçiliği dahil olmak üzere geleneksel finans alanında pek çok kavram piyasaya sürüldü. Buna oldukça yeni bir ek, sentetik varlıklardır. Bu yazıda, bu gelecek vaat eden varlık grubu hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğreneceksiniz.

Sentetik Varlık nedir?

Genellikle sentez olarak adlandırılan sentetik varlık, finansal türevlerin zincir üstü versiyonudur . Geleneksel finans dünyasında türevler, bir ölçütün, bir varlığın veya bir varlık grubunun değerine maruz kalma sağlayan finansal sözleşmelerdir. Bu nedenle, sentetik varlıklar tokenleştirilmiş türevler olarak kabul edilir.

DeFi dünyası aracılığıyla kripto kullanıcıları, sentetik varlıklara yatırım yaparak finansal türevlere erişebilir. Her sentetik varlık, bir varlığın, varlık grubunun veya karşılaştırmalı değerlendirmenin değerini temel alan bir belirteçtir. Türevler gibi, bir sentez satın almak sahibine dayanak varlığın mülkiyetini vermez. Bunun yerine, kullanıcılar varlığın değerindeki dalgalanmadan yararlanır. Bir sentez belirteci, kripto para birimleri, itibari para birimleri, altın gibi sabit emtialar ve hatta endeks fonları dahil olmak üzere her şeyin değerini temsil edebilir.

Ek olarak, sentetik varlıklar her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde uyarlanabilecek kadar esnektir.

Sentetik Varlıklar nasıl çalışır?

Sentezler, taklit ettiği finansal ürün olan türevlerin aksine, dayanak varlık ile türev ürün arasında bir bağlantı oluşturmak için sözleşmeler kullanmaz.

Bunun yerine kripto paralar, sabitlendikleri varlığın fiyat değerini taklit ederek bu bağlantıyı temsil eder. Kripto yatırımcıları, mevcut bir varlığa zaten bağlı olan bir türevi kullanarak ve ardından bu türevi tokenize ederek herhangi bir varlık grubundan bir sentez yapabilir. Belirteçleştirme, esas olarak, anlamlı verileri rastgele bir karakter zincirine dönüştürmek ve son ürünün orijinal verilere geri izlenemeyeceği şekilde bir kriptografik işlev aracılığıyla işlemektir.

Çoğu sentetik varlık protokolü, dayanak varlığın değeri hakkında doğru verileri toplamak için Chainlink gibi kehanetleri kullanır. Her bir sentez belirtecini alma ve satma süreci, her işlemin şartlarını içeren otomatik kod satırları olan akıllı sözleşmelerle desteklenir.

Sentetik Varlıklar ve her şeyin tokenleştirilmesi

Sentetik varlıkların belki de en belirleyici özelliği, herhangi bir şeyi tokenize edilmiş bir varlığa dönüştürme yeteneğidir. Fırsatlar neredeyse sınırsızdır; hisse senetleri gibi geleneksel varlıkların ötesine geçer. Sentetik varlıklarla, her şey blok zincirinde temsil edilebilir.

Sentetik varlıklar, gerçek dünyada bir şeyi temsil eden zincir üstü bir varlık yaratma süreci olan tokenizasyonu kullanır. Bu mekanizma, kullanıcıların neredeyse sınırsız küresel likiditeden yararlanmalarına olanak tanır. Varlıklar, blok zincirindeki cüzdanlar, borsalar ve diğer uygulamalar arasında aktarılabilir.

Sentetik Varlıkların Faydaları

Sentetik varlıklar, esas olarak blok zincirine geleneksel bir finans stratejisi getirdiği için kripto kullanıcıları arasında ilgi görüyor. Bunun ötesinde, sentetik varlıklar kullanıcılara başka birçok avantaj sağlar. İçerirler:

Açık kaynak ve Merkezi Olmayan

DeFi hareketinin özünde açıklık ve şeffaflık vardır. Bu nedenle, geleneksel finansta türevlerden türetilen bir kavram olan sentetik varlıklar, DeFi'nin değerlerini temsil eder . Merkezi olmayan protokoller ve değiş tokuşlarla, sentez basma ve yazma sistemi merkezi bir organ tarafından değil, her işlemi kaydeden ve doğrulayan bir genel defter tarafından kontrol edilir. Akıllı sözleşmeler sayesinde aracılara ihtiyaç yoktur. Kullanıcılar, her işlemi denetleyen ve yürüten akıllı sözleşmeleri kolayca kullanabilir.

Erişilebilirlik Kolaylığı

DeFi ve bu alanda inşa edilen projeler, kullanıcıların finansal ürünlerini kullanmak için titiz geçmiş kontrollerinden geçmesi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. DeFi'deki Sentetik Varlıklar, herhangi bir yerden herkes tarafından kullanılabilir. Ethereum gibi akıllı sözleşme uyumlu blok zincirleri kullanarak, herhangi bir kripto kullanıcısı kendi bireysel yatırım ihtiyaçlarına göre uyarlanmış sentetik bir varlık oluşturabilir. Ek olarak, sentetik varlıklar, kripto yatırımcılarını başka türlü blok zincirinde bulunmayan daha fazla yatırım stratejisine maruz bırakıyor. Yatırımcılar, riskten korunma ve spekülasyon gibi geleneksel türevlerle uyumlu yatırım stratejilerinden yararlanabilir.

Sonsuz Likidite

Çoğu Synth, özellikle Synthetix aracılığıyla basılanlar, ERC-20 belirteçleridir ve bu da onları çoklu takas platformları, likidite havuzları ve standart kripto cüzdanları ile uyumlu hale getirir. Her sentetik varlık için risk, sonsuz likidite olarak adlandırılan bir konsepte izin veren bir borç havuzuyla (bir sentez basmak için yatırılan teminat) desteklenir.

Aktarılabilirlik

Sentezlere sahip kripto kullanıcıları da kolay aktarılabilirlik avantajına sahiptir. Tercih ettikleri dayanak varlığa dayalı yeni bir sentez yaparak çeşitli varlık grupları arasında kolayca geçiş yapabilirler. Synth'e sahip olmadıkları için bir varlık grubundan diğerine geçiş sorunsuzdur.

Sentetik Varlıklar Güvenli mi?

Bir yatırım seçeneği olarak sentetik varlıklar, kripto topluluğundaki kullanıcılar arasında büyük ilerleme kaydediyor. Ancak, ekosistemin geri kalanında olduğu gibi, bazı riskler mevcuttur. Sentetik varlıkların içerdiği risklerden bazıları şunlardır:

Akıllı Sözleşme Riski

Daha önce de belirtildiği gibi, sentezlerin basılması, yazılması ve aktarılması süreci akıllı sözleşmeler tarafından kontrol edilir. Daha büyük DeFi hareketinin bir parçası olarak, sentezler, kötü niyetli aktörlerin saldırılarına maruz kalma riski taşıyan akıllı sözleşmelere büyük ölçüde bağımlıdır.

Oracle Riski

Oracle'lar, sentetik varlıkları destekleyen akıllı sözleşmelere çok ihtiyaç duyulan doğru verileri sağlayan harici düğümlerdir. Bir dayanak varlığın fiyatına ilişkin veriler tahrif edilmişse, akıllı sözleşmenin tamamı başarısız olur.

Platform Riski

Hiçbir protokol, kötü niyetli aktörlerden tamamen muaf veya tamamen mükemmel değildir. Bilgisayar korsanlarının hedefli saldırılarının yanı sıra, sentetik varlık platformu, üzerine inşa edildiği ağa bağlı olarak önemli ücret piyasası dalgalanmaları riski de taşıyor.

Sentetik Varlık Platformları

Sentetik varlıklar, DeFi alanındaki birçok yeniliğin temeli haline geldi. Birçok merkezi olmayan platform, sentetik varlıklar oluşturmak, satmak veya satın almak isteyen kripto kullanıcılarına hizmet veren protokoller oluşturuyor. Bazı platformlar şunları içerir:

Sentetik

Synthetix, sentetik varlıklar için merkezi olmayan bir protokoldür. Teminat tabanlı protokol, yeni sentezler yayınlar, ticaret sentezleri için bir değişim sağlar ve kullanıcıların çeşitli temel varlıkları kullanarak yeni sentezler basmasına izin verir. Synthetix'te sentetik bir varlık oluşturmak için, her kullanıcının teminat olarak bir miktar kripto para yatırması gerekir. Basılan sentez daha sonra, borsada kullanıcılar tarafından satılan diğer sentezler için platformun merkezi olmayan borsasında alınıp satılabilir. Teminatlarını geri almak için, kullanıcıların yeni sentezler çıkararak aldıkları krediyi geri ödemeleri gerekir. Synthetix'in mimarisi, kullanıcının sentetik varlıklarının konumlarını korumak için büyük ölçüde havuzlanmış teminat mekanizmasına dayanır.

Abra

2014 yılında kurulan Abra, sektördeki önde gelen sentetik varlık protokollerinden biridir. Merkezi olmayan platform, her kullanıcının mevduatını Bitcoin'e dönüştüren ve USD olarak temsil eden otomatik bir sistem kullanır. Abra modeli, bir BTC/USD çıpasına dayanmaktadır. Bu yapı, kripto teminatlı stablecoin ve riskten korunma tekniklerine dayanmaktadır.

Oluşturucu Protokolü

Bu merkezi olmayan protokol, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ve blok zincirinde en yaygın kullanılan sentetik varlığa sahiptir. Maker, kullanıcıların önce ETH şeklinde teminat sağlayarak stabilcoin DAI'sini alıp satmalarına olanak tanır. Dai, dayanak varlığı olan USD'nin değerini temsil eden sentetik bir varlık olarak hizmet eder. DAI, EVM uyumlu bir belirteçtir ve bu nedenle blok zincirindeki çoğu borsa, cüzdan ve likidite havuzuyla uyumludur.

UMA Evrensel Pazar Erişimi

UMA'nın mimarisi diğerlerinden biraz farklı. UMA'nın Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Toplam getiri Swap'ları, dayanak varlıkların fiyatına sentetik maruz kalma sağlamak için kullanılabilir. UMA'daki işlemler, işlem için doğru veriler sağlayan fiyat oracle'ları ve iki kullanıcı arasında sonlandırma, ekonomi ve marj gereksinimleri olan bir dizi akıllı sözleşme ile mümkün olur. Bu sistem bir zamanlar popüler S&P 500 Endeksine dayalı sentetik varlık USStocks'u oluşturmak için kullanılmıştır.

Çözüm

Sentetik varlıkların arkasındaki modeller, finansal sistemleri yeniden icat etme yönünde büyük adımlar atma gücüne sahiptir. Yalnızca geleneksel finansal piyasalara maruz kalma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sentetik varlıklar da dijital ekonominin erişilebilir kalmasını sağlar. Bununla birlikte, sentetik varlıklar ve buna bağlı olarak DeFi hareketi emekleme aşamasındadır. Yeni inovasyonların ve finansal ürünlerin geliştirilmesi, kripto türevlerinin başarısı için önemlidir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

DeFi'de Sentetik Varlık nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Sentetik varlıklar, geleneksel türevleri yeniden icat eden ve kripto yatırımcılarını blok zincirinin dışında yaşayan yatırım fırsatlarına maruz bırakan merkezi olmayan bir finans ürünüdür.
DeFi'de Sentetik Varlık nedir?

Giriş

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) dünyası, geleneksel finansal hizmetleri blockchain topluluğuna getirmeye odaklanmıştır. Bunun da ötesinde, adından da anlaşılacağı gibi DeFi, tamamen ademi merkeziyetçilik kavramına dayanmaktadır. Bu nedenle, kripto para birimi endüstrisindeki merkezi olmayan uygulamalar ve protokoller, tek bir kurum tarafından kontrol edilmeyen finansal hizmetler ve sistemler sağlamak için oluşturulmuştur.

Şimdiye kadar, endeksler, stablecoin'ler , merkezi olmayan borsalar ve verim çiftçiliği dahil olmak üzere geleneksel finans alanında pek çok kavram piyasaya sürüldü. Buna oldukça yeni bir ek, sentetik varlıklardır. Bu yazıda, bu gelecek vaat eden varlık grubu hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğreneceksiniz.

Sentetik Varlık nedir?

Genellikle sentez olarak adlandırılan sentetik varlık, finansal türevlerin zincir üstü versiyonudur . Geleneksel finans dünyasında türevler, bir ölçütün, bir varlığın veya bir varlık grubunun değerine maruz kalma sağlayan finansal sözleşmelerdir. Bu nedenle, sentetik varlıklar tokenleştirilmiş türevler olarak kabul edilir.

DeFi dünyası aracılığıyla kripto kullanıcıları, sentetik varlıklara yatırım yaparak finansal türevlere erişebilir. Her sentetik varlık, bir varlığın, varlık grubunun veya karşılaştırmalı değerlendirmenin değerini temel alan bir belirteçtir. Türevler gibi, bir sentez satın almak sahibine dayanak varlığın mülkiyetini vermez. Bunun yerine, kullanıcılar varlığın değerindeki dalgalanmadan yararlanır. Bir sentez belirteci, kripto para birimleri, itibari para birimleri, altın gibi sabit emtialar ve hatta endeks fonları dahil olmak üzere her şeyin değerini temsil edebilir.

Ek olarak, sentetik varlıklar her kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde uyarlanabilecek kadar esnektir.

Sentetik Varlıklar nasıl çalışır?

Sentezler, taklit ettiği finansal ürün olan türevlerin aksine, dayanak varlık ile türev ürün arasında bir bağlantı oluşturmak için sözleşmeler kullanmaz.

Bunun yerine kripto paralar, sabitlendikleri varlığın fiyat değerini taklit ederek bu bağlantıyı temsil eder. Kripto yatırımcıları, mevcut bir varlığa zaten bağlı olan bir türevi kullanarak ve ardından bu türevi tokenize ederek herhangi bir varlık grubundan bir sentez yapabilir. Belirteçleştirme, esas olarak, anlamlı verileri rastgele bir karakter zincirine dönüştürmek ve son ürünün orijinal verilere geri izlenemeyeceği şekilde bir kriptografik işlev aracılığıyla işlemektir.

Çoğu sentetik varlık protokolü, dayanak varlığın değeri hakkında doğru verileri toplamak için Chainlink gibi kehanetleri kullanır. Her bir sentez belirtecini alma ve satma süreci, her işlemin şartlarını içeren otomatik kod satırları olan akıllı sözleşmelerle desteklenir.

Sentetik Varlıklar ve her şeyin tokenleştirilmesi

Sentetik varlıkların belki de en belirleyici özelliği, herhangi bir şeyi tokenize edilmiş bir varlığa dönüştürme yeteneğidir. Fırsatlar neredeyse sınırsızdır; hisse senetleri gibi geleneksel varlıkların ötesine geçer. Sentetik varlıklarla, her şey blok zincirinde temsil edilebilir.

Sentetik varlıklar, gerçek dünyada bir şeyi temsil eden zincir üstü bir varlık yaratma süreci olan tokenizasyonu kullanır. Bu mekanizma, kullanıcıların neredeyse sınırsız küresel likiditeden yararlanmalarına olanak tanır. Varlıklar, blok zincirindeki cüzdanlar, borsalar ve diğer uygulamalar arasında aktarılabilir.

Sentetik Varlıkların Faydaları

Sentetik varlıklar, esas olarak blok zincirine geleneksel bir finans stratejisi getirdiği için kripto kullanıcıları arasında ilgi görüyor. Bunun ötesinde, sentetik varlıklar kullanıcılara başka birçok avantaj sağlar. İçerirler:

Açık kaynak ve Merkezi Olmayan

DeFi hareketinin özünde açıklık ve şeffaflık vardır. Bu nedenle, geleneksel finansta türevlerden türetilen bir kavram olan sentetik varlıklar, DeFi'nin değerlerini temsil eder . Merkezi olmayan protokoller ve değiş tokuşlarla, sentez basma ve yazma sistemi merkezi bir organ tarafından değil, her işlemi kaydeden ve doğrulayan bir genel defter tarafından kontrol edilir. Akıllı sözleşmeler sayesinde aracılara ihtiyaç yoktur. Kullanıcılar, her işlemi denetleyen ve yürüten akıllı sözleşmeleri kolayca kullanabilir.

Erişilebilirlik Kolaylığı

DeFi ve bu alanda inşa edilen projeler, kullanıcıların finansal ürünlerini kullanmak için titiz geçmiş kontrollerinden geçmesi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. DeFi'deki Sentetik Varlıklar, herhangi bir yerden herkes tarafından kullanılabilir. Ethereum gibi akıllı sözleşme uyumlu blok zincirleri kullanarak, herhangi bir kripto kullanıcısı kendi bireysel yatırım ihtiyaçlarına göre uyarlanmış sentetik bir varlık oluşturabilir. Ek olarak, sentetik varlıklar, kripto yatırımcılarını başka türlü blok zincirinde bulunmayan daha fazla yatırım stratejisine maruz bırakıyor. Yatırımcılar, riskten korunma ve spekülasyon gibi geleneksel türevlerle uyumlu yatırım stratejilerinden yararlanabilir.

Sonsuz Likidite

Çoğu Synth, özellikle Synthetix aracılığıyla basılanlar, ERC-20 belirteçleridir ve bu da onları çoklu takas platformları, likidite havuzları ve standart kripto cüzdanları ile uyumlu hale getirir. Her sentetik varlık için risk, sonsuz likidite olarak adlandırılan bir konsepte izin veren bir borç havuzuyla (bir sentez basmak için yatırılan teminat) desteklenir.

Aktarılabilirlik

Sentezlere sahip kripto kullanıcıları da kolay aktarılabilirlik avantajına sahiptir. Tercih ettikleri dayanak varlığa dayalı yeni bir sentez yaparak çeşitli varlık grupları arasında kolayca geçiş yapabilirler. Synth'e sahip olmadıkları için bir varlık grubundan diğerine geçiş sorunsuzdur.

Sentetik Varlıklar Güvenli mi?

Bir yatırım seçeneği olarak sentetik varlıklar, kripto topluluğundaki kullanıcılar arasında büyük ilerleme kaydediyor. Ancak, ekosistemin geri kalanında olduğu gibi, bazı riskler mevcuttur. Sentetik varlıkların içerdiği risklerden bazıları şunlardır:

Akıllı Sözleşme Riski

Daha önce de belirtildiği gibi, sentezlerin basılması, yazılması ve aktarılması süreci akıllı sözleşmeler tarafından kontrol edilir. Daha büyük DeFi hareketinin bir parçası olarak, sentezler, kötü niyetli aktörlerin saldırılarına maruz kalma riski taşıyan akıllı sözleşmelere büyük ölçüde bağımlıdır.

Oracle Riski

Oracle'lar, sentetik varlıkları destekleyen akıllı sözleşmelere çok ihtiyaç duyulan doğru verileri sağlayan harici düğümlerdir. Bir dayanak varlığın fiyatına ilişkin veriler tahrif edilmişse, akıllı sözleşmenin tamamı başarısız olur.

Platform Riski

Hiçbir protokol, kötü niyetli aktörlerden tamamen muaf veya tamamen mükemmel değildir. Bilgisayar korsanlarının hedefli saldırılarının yanı sıra, sentetik varlık platformu, üzerine inşa edildiği ağa bağlı olarak önemli ücret piyasası dalgalanmaları riski de taşıyor.

Sentetik Varlık Platformları

Sentetik varlıklar, DeFi alanındaki birçok yeniliğin temeli haline geldi. Birçok merkezi olmayan platform, sentetik varlıklar oluşturmak, satmak veya satın almak isteyen kripto kullanıcılarına hizmet veren protokoller oluşturuyor. Bazı platformlar şunları içerir:

Sentetik

Synthetix, sentetik varlıklar için merkezi olmayan bir protokoldür. Teminat tabanlı protokol, yeni sentezler yayınlar, ticaret sentezleri için bir değişim sağlar ve kullanıcıların çeşitli temel varlıkları kullanarak yeni sentezler basmasına izin verir. Synthetix'te sentetik bir varlık oluşturmak için, her kullanıcının teminat olarak bir miktar kripto para yatırması gerekir. Basılan sentez daha sonra, borsada kullanıcılar tarafından satılan diğer sentezler için platformun merkezi olmayan borsasında alınıp satılabilir. Teminatlarını geri almak için, kullanıcıların yeni sentezler çıkararak aldıkları krediyi geri ödemeleri gerekir. Synthetix'in mimarisi, kullanıcının sentetik varlıklarının konumlarını korumak için büyük ölçüde havuzlanmış teminat mekanizmasına dayanır.

Abra

2014 yılında kurulan Abra, sektördeki önde gelen sentetik varlık protokollerinden biridir. Merkezi olmayan platform, her kullanıcının mevduatını Bitcoin'e dönüştüren ve USD olarak temsil eden otomatik bir sistem kullanır. Abra modeli, bir BTC/USD çıpasına dayanmaktadır. Bu yapı, kripto teminatlı stablecoin ve riskten korunma tekniklerine dayanmaktadır.

Oluşturucu Protokolü

Bu merkezi olmayan protokol, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ve blok zincirinde en yaygın kullanılan sentetik varlığa sahiptir. Maker, kullanıcıların önce ETH şeklinde teminat sağlayarak stabilcoin DAI'sini alıp satmalarına olanak tanır. Dai, dayanak varlığı olan USD'nin değerini temsil eden sentetik bir varlık olarak hizmet eder. DAI, EVM uyumlu bir belirteçtir ve bu nedenle blok zincirindeki çoğu borsa, cüzdan ve likidite havuzuyla uyumludur.

UMA Evrensel Pazar Erişimi

UMA'nın mimarisi diğerlerinden biraz farklı. UMA'nın Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen Toplam getiri Swap'ları, dayanak varlıkların fiyatına sentetik maruz kalma sağlamak için kullanılabilir. UMA'daki işlemler, işlem için doğru veriler sağlayan fiyat oracle'ları ve iki kullanıcı arasında sonlandırma, ekonomi ve marj gereksinimleri olan bir dizi akıllı sözleşme ile mümkün olur. Bu sistem bir zamanlar popüler S&P 500 Endeksine dayalı sentetik varlık USStocks'u oluşturmak için kullanılmıştır.

Çözüm

Sentetik varlıkların arkasındaki modeller, finansal sistemleri yeniden icat etme yönünde büyük adımlar atma gücüne sahiptir. Yalnızca geleneksel finansal piyasalara maruz kalma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sentetik varlıklar da dijital ekonominin erişilebilir kalmasını sağlar. Bununla birlikte, sentetik varlıklar ve buna bağlı olarak DeFi hareketi emekleme aşamasındadır. Yeni inovasyonların ve finansal ürünlerin geliştirilmesi, kripto türevlerinin başarısı için önemlidir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!