Yıldız (XLM) nedir?

Yeni BaşlayanDec 19, 2022
Stellar'ın genel defteri, paylaşılan, merkezi olmayan ve dağıtılmış bir şekilde çalışır ve veritabanına dünya çapında herkes erişebilir. Stellar, işlemsel fikir birliğine hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmak için XLM tabanlı benzersiz bir fikir birliği protokolü kullanır.
 Yıldız (XLM) nedir?

Giriş


Stellar (XLM), açık kaynaklı merkezi olmayan bir protokoldür. Stellar ağı, herhangi bir para birimi çifti arasında hızlı sınır ötesi işlemlere olanak tanır. XML, Stellar ağını ve tüm işlemlerini, ETH'nin Ethereum ağını yönlendirdiği şekilde yönlendirir.

Stellar web sitesindeki profiline göre Stellar, ödemeler ve varlık ihraçları için optimize edilmiş açık kaynaklı bir ağdır. Stellar, dolar, Arjantin pesosu, bitcoin, emlak ve hemen hemen her şey dahil olmak üzere her türden değerin dijital temsillerini oluşturmanıza, göndermenize ve ticaret yapmanıza olanak tanır. Dünyanın tüm finansal sistemlerinin tek bir ağ üzerinde serbestçe birbirleriyle etkileşime girmesi amaçlanmaktadır.

Herkese açık bir ağ olarak Stellar'ın sahibi yoktur; aslında kamunun sahibidir. Yazılım merkezi olmayan ve açıktır ve günde milyonlarca işlemi işler. Stellar, Bitcoin ve Ether gibi, ağı senkronize tutmak için blok zincirini kullanır, ancak son kullanıcı deneyimi daha çok nakit paraya benzer. Stellar, tipik blockchain tabanlı sistemlerden daha hızlı, daha ucuz ve daha enerji verimlidir.

Yıldızların Kökeni

Günümüzde çeşitli ana akım kripto paraların kurucuları arasında yer alan Stellar'ın kurucusu Jed McCaleb, çok parlak bir girişimcilik geçmişine sahip olduğu için efsanevi bir figür.

Jed McCaleb, kripto dünyasına girmeden önce 2000 yılında, daha sonra kullanıcılar açısından en büyük P2P dosya paylaşım yazılımlarından biri olan eDonkey'i yarattı.

BTC ile tanıştıktan sonra Jed McCaleb, ticaret mekanizması olmayan alanda yalnızca madencilik olduğuna karar verdi ve bu nedenle 2010'da insanların bitcoin alıp satabilecekleri bir borsa olan Mt.Gox'u kurdu, ancak altı ay sonra sahipliğini değiştirdi. başlatıyorum.

Mt.Gox, bir zamanlar dünyanın en büyük bitcoin borsasıydı ve küresel ticaret hacminin yaklaşık %70'ini oluşturuyordu. Jed McCaleb'in nakit çıkışı, Mt.Gox'un dünya çapında 1 numara olmasının ihtişamını kaçırmasına neden oldu ve kesinlikle krizden kaçınmasına izin verdi. Jed McCaleb, sınır ötesi ödeme sorununu çözmek için Ripple protokolünü geliştirerek 2012 yılında Ripple'ı kurdu. Ancak ekibin geri kalanıyla olan büyük anlaşmazlıklar nedeniyle ertesi yıl Ripple'dan ayrıldı ve 2014'te Stellar'ı kurdu.

Stellar ilk başta Ripple protokolü üzerine inşa edildi, ancak kodu hızla çatallandı ve değiştirildi. Stellar madeni para, esasen Ripple'ın sert bir çatalıdır.

Konumlandırma açısından Stellar ve Ripple temelde aynıdır; her ikisi de "sınır ötesi ödemeler"dir ve her ikisi de sistemler arasındaki yüksek işlem maliyetleri, yavaş sermaye transferi ve zayıf likidite gibi mevcut kapalı finansal sistemin sorunlu noktalarını hafifletmeye adanmıştır.

Yıldız Mutabakat Protokolü (SCP) nedir?

XLM'yi anlamadan önce, Stellar'ın işlem mutabakat yapısına aşina olunmalıdır.

Stellar'ın genel defteri, paylaşılan, merkezi olmayan ve dağıtılmış bir şekilde çalışır ve veritabanına dünya çapında herkes erişebilir. Stellar, hızlı ve doğru işlem mutabakatı sağlamak için XLM'ye dayalı yeni bir mutabakat yaklaşımı kullanır.

Stellar Mutabakat Protokolü (SCP), Stellar Network'ün altında yatan mutabakat algoritmasıdır ve Federe Bizans Anlaşma Sistemi (FBAS) için güvenli bir yapı görevi görürken aynı zamanda Stellar Network'ü merkezi olmayan ve izinsiz bir ağ haline getirir.

Stellar'ın mutabakat yaklaşımı, ağdaki herkesin saniyeler içinde bir işlemin geçerliliği konusunda hemfikir olmasıyla hızlı ve düşük maliyetli işlemlere olanak tanır. Bir katılımcı, bir işlem düğümüne bir işlem eklediğinde, diğer güvenilir katılımcılarla aynı fikirde olan kendi mini ağını oluşturur ve bu mini ağlar örtüştüğünde, tüm Stellar ağı bu işlemlerin geçerliliği konusunda bir anlaşmaya varabilir ve bunları ekleyebilir. hızlı bir şekilde deftere.

Stellar tarafından kullanılan FBAS anlaşma sistemi, her düğüm için bir veya daha fazla Çekirdek Dilimi belirtebilen bir "V" düğüm seti çifti ve "Q" dağıtılmış sistemdir. SCP'deki düğümler, önemli ve güvenilir buldukları diğer düğümleri kullanarak Çekirdek Dilimlerini seçebilir.

Dört temel bileşenle: merkezi olmayan kontrol, esnek güven, düşük gecikme süresi ve aşamalı güvenlik, FBAS, Stellar işlemlerinde fikir birliğini destekleyen temel anlaşma sistemidir.

XLM'nin değeri nedir?

Stellar'ın bazı pratik uygulamaları vardır, en önemlisi, saniyede binlerce para birimini ve jetonu barındırabilen küresel bir değişim ağıdır.

Stellar, daha önce zor ve zaman alan kripto para birimlerini itibari para birimleriyle takas etme sürecini basitleştiriyor.

Stellar ağında XLM, işlem ücretlerini ödemek ve kullanıcı hesaplarını korumak için ve bir dizi blockchain cüzdanı tarafından desteklenen bir kripto varlığı olarak kullanılır.

Bugün Stellar, tüm para birimleri arası işlemleri kolaylaştıran yerel token XLM üzerine kurulu bir ağ ile dünya çapında hızlı, ucuz ve güvenli sınır ötesi işlemler sunuyor.

XLM'nin ana özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Yüksek kapasite (saniyede 1000 işleme kadar) ve mükemmel ağ ölçeklenebilirliği.
  • Ortalama işlem gecikmesi 5 sn'den azdır.
  • En düşük işlem ücreti - 0.0001XLM.
  • Platform içinde belirteç alışverişi yapma yeteneği.

XLM 2014 yılında oluşturuldu ve 2017 yılına kadar bir borsada görünmedi. XLM için ilk iniş platformu, başlangıç fiyatı yaklaşık 0,002 $ olan Poloniex idi.

XLM'nin fiyatı takip eden yıllarda dalgalanarak 0,01 $ ile 0,02 $ arasına düştü, ancak XLM yüksek işlem hacmini ve likiditeyi sürdürdü ve ardından piyasa değiştikçe fiyatı arttı.


XLM şu anda genel piyasa gerilemesine rağmen makul bir ticaret hacmini ve değerini koruyor.

Ticari çıkarları engellemek için proje ekibi, açık kaynaklı Stellar ağının gelişimini desteklemek amacıyla Stellar Geliştirme Vakfı'nı oluşturdu.

Buna ek olarak, XLM'nin ilk ihraç büyüklüğü 100 milyar adettir ve sonrasında yıllık %1'lik hafif bir enflasyon vardır. İlk 100 milyar birim için spesifik dağıtım oranı aşağıdaki gibidir.

  • %50'si doğrudan bir dağıtım programı aracılığıyla dünya çapında dağıtılacak
  • Mali açıdan yetersiz hizmet alan kişilere vermek üzere kâr amacı gütmeyen kuruluşlara %25
  • %20 Bitcoin programı aracılığıyla dağıtıldı (dağıtım tamamlandı)
  • Stellar Development Foundation tarafından tutulan işletme giderleri için %5 alıkonuldu

Bu, XLM'nin %95'inin airdrop yoluyla ücretsiz olarak dağıtıldığı anlamına gelir. XML, o sırada yeni bir token dağıtım biçimini keşfetti ve büyük bir airdrop şeklini alan önceki paralardan biriydi.

Stellar'a katılım, tüm hesapların en az 20 XLM tutmasını gerektirir ve işlem başına yaklaşık 0,00001 XLM gibi çok küçük bir ücret alınır, yani 1 XLM ile 100.000 işlem tamamlayabilirsiniz. Bu, XLM'nin enstrümantal bir token ve bir ara köprü para birimi olarak her zaman yüksek bir tiraja sahip olmasının nedenlerinden biridir, ancak çok sayıda insan onu kullanıyor olsa bile XLM'nin fiyatını arz ve talep açısından yönlendiremez. .

Stellar ve XLM sektöre ne getiriyor?

Stellar, açık kaynak kodunu temel alır ve kriptodan itibari paraya döviz bozdurma hizmeti sunar. Uygun protokolleri uygulayan düğümler, ilgili bilgileri ortaya çıkaran ve paylaşan tek bir merkezi olmayan ağ oluşturacaktır.

Her bir bağımsız düğüm, kullanıcı tarafından seçilen zinciri ve ait olduğu hesabı korur ve herhangi bir ağ düğümü, belirli hesapların özelliklerini değiştirmek için hesap veritabanını değiştirme ihtiyacı beyan edebilir. Değişiklik yapmak için, değişikliklerin yürürlüğe girmesi için tüm düğümlerin "uzlaşma" adı verilen bir tür anlaşmaya varması gerekir. Mutabakat algoritması 3 ila 5 saniyelik aralıklarla tetiklenir. Blok zincirinin değiştirilmiş kopyası, her düğümün sunucusunda aynı biçimde saklanır ve bir veya daha fazla düğümün devre dışı bırakılması, tüm ekosistemin performansını etkilemez.

Çözüm

Mevcut XLM kullanıcı sayısı aslında azalıyor ve ilk zamanlarda iyi bir teknolojik atılım gerçekleştirirken, Stellar'ın rakipleri yıllar içinde teknolojik avantajlarını giderek kaybettiler, sonuçlara bakılırsa.

XLM, yaklaşık beş yıldır büyük borsalarda yer alıyor ve her zaman dolaşımda olmasına rağmen, 2019'daki piyasa oynaklığı nedeniyle fiyatı düştüğü için ticaret alanında onun hakkında giderek daha az bilgi var.

Mevcut ekibin ana organı olan Stellar Geliştirme Vakfı, bu yıl 2022 için yol haritasını yayınladı, ancak vurgu şimdiden ağ ve uygulamalara kaydı. Stellar'ın merkezi olmayan topluluğu hala aktiftir ve ilgili teknolojik trendleri ve yönleri araştırmak için kullanılabilir.

Genel olarak, XLM şu anda Altcoins dizisinin bir üyesidir ve BTC'nin fiyat eğilimi ve Stellar'ın enflasyon mekanizmasındaki değişiklikleri ve ayarlamaları gibi birçok faktör gelecekteki değerini etkileyecektir.

Yazar: Charles
Çevirmen: piper
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Yıldız (XLM) nedir?

Yeni BaşlayanDec 19, 2022
Stellar'ın genel defteri, paylaşılan, merkezi olmayan ve dağıtılmış bir şekilde çalışır ve veritabanına dünya çapında herkes erişebilir. Stellar, işlemsel fikir birliğine hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmak için XLM tabanlı benzersiz bir fikir birliği protokolü kullanır.
 Yıldız (XLM) nedir?

Giriş


Stellar (XLM), açık kaynaklı merkezi olmayan bir protokoldür. Stellar ağı, herhangi bir para birimi çifti arasında hızlı sınır ötesi işlemlere olanak tanır. XML, Stellar ağını ve tüm işlemlerini, ETH'nin Ethereum ağını yönlendirdiği şekilde yönlendirir.

Stellar web sitesindeki profiline göre Stellar, ödemeler ve varlık ihraçları için optimize edilmiş açık kaynaklı bir ağdır. Stellar, dolar, Arjantin pesosu, bitcoin, emlak ve hemen hemen her şey dahil olmak üzere her türden değerin dijital temsillerini oluşturmanıza, göndermenize ve ticaret yapmanıza olanak tanır. Dünyanın tüm finansal sistemlerinin tek bir ağ üzerinde serbestçe birbirleriyle etkileşime girmesi amaçlanmaktadır.

Herkese açık bir ağ olarak Stellar'ın sahibi yoktur; aslında kamunun sahibidir. Yazılım merkezi olmayan ve açıktır ve günde milyonlarca işlemi işler. Stellar, Bitcoin ve Ether gibi, ağı senkronize tutmak için blok zincirini kullanır, ancak son kullanıcı deneyimi daha çok nakit paraya benzer. Stellar, tipik blockchain tabanlı sistemlerden daha hızlı, daha ucuz ve daha enerji verimlidir.

Yıldızların Kökeni

Günümüzde çeşitli ana akım kripto paraların kurucuları arasında yer alan Stellar'ın kurucusu Jed McCaleb, çok parlak bir girişimcilik geçmişine sahip olduğu için efsanevi bir figür.

Jed McCaleb, kripto dünyasına girmeden önce 2000 yılında, daha sonra kullanıcılar açısından en büyük P2P dosya paylaşım yazılımlarından biri olan eDonkey'i yarattı.

BTC ile tanıştıktan sonra Jed McCaleb, ticaret mekanizması olmayan alanda yalnızca madencilik olduğuna karar verdi ve bu nedenle 2010'da insanların bitcoin alıp satabilecekleri bir borsa olan Mt.Gox'u kurdu, ancak altı ay sonra sahipliğini değiştirdi. başlatıyorum.

Mt.Gox, bir zamanlar dünyanın en büyük bitcoin borsasıydı ve küresel ticaret hacminin yaklaşık %70'ini oluşturuyordu. Jed McCaleb'in nakit çıkışı, Mt.Gox'un dünya çapında 1 numara olmasının ihtişamını kaçırmasına neden oldu ve kesinlikle krizden kaçınmasına izin verdi. Jed McCaleb, sınır ötesi ödeme sorununu çözmek için Ripple protokolünü geliştirerek 2012 yılında Ripple'ı kurdu. Ancak ekibin geri kalanıyla olan büyük anlaşmazlıklar nedeniyle ertesi yıl Ripple'dan ayrıldı ve 2014'te Stellar'ı kurdu.

Stellar ilk başta Ripple protokolü üzerine inşa edildi, ancak kodu hızla çatallandı ve değiştirildi. Stellar madeni para, esasen Ripple'ın sert bir çatalıdır.

Konumlandırma açısından Stellar ve Ripple temelde aynıdır; her ikisi de "sınır ötesi ödemeler"dir ve her ikisi de sistemler arasındaki yüksek işlem maliyetleri, yavaş sermaye transferi ve zayıf likidite gibi mevcut kapalı finansal sistemin sorunlu noktalarını hafifletmeye adanmıştır.

Yıldız Mutabakat Protokolü (SCP) nedir?

XLM'yi anlamadan önce, Stellar'ın işlem mutabakat yapısına aşina olunmalıdır.

Stellar'ın genel defteri, paylaşılan, merkezi olmayan ve dağıtılmış bir şekilde çalışır ve veritabanına dünya çapında herkes erişebilir. Stellar, hızlı ve doğru işlem mutabakatı sağlamak için XLM'ye dayalı yeni bir mutabakat yaklaşımı kullanır.

Stellar Mutabakat Protokolü (SCP), Stellar Network'ün altında yatan mutabakat algoritmasıdır ve Federe Bizans Anlaşma Sistemi (FBAS) için güvenli bir yapı görevi görürken aynı zamanda Stellar Network'ü merkezi olmayan ve izinsiz bir ağ haline getirir.

Stellar'ın mutabakat yaklaşımı, ağdaki herkesin saniyeler içinde bir işlemin geçerliliği konusunda hemfikir olmasıyla hızlı ve düşük maliyetli işlemlere olanak tanır. Bir katılımcı, bir işlem düğümüne bir işlem eklediğinde, diğer güvenilir katılımcılarla aynı fikirde olan kendi mini ağını oluşturur ve bu mini ağlar örtüştüğünde, tüm Stellar ağı bu işlemlerin geçerliliği konusunda bir anlaşmaya varabilir ve bunları ekleyebilir. hızlı bir şekilde deftere.

Stellar tarafından kullanılan FBAS anlaşma sistemi, her düğüm için bir veya daha fazla Çekirdek Dilimi belirtebilen bir "V" düğüm seti çifti ve "Q" dağıtılmış sistemdir. SCP'deki düğümler, önemli ve güvenilir buldukları diğer düğümleri kullanarak Çekirdek Dilimlerini seçebilir.

Dört temel bileşenle: merkezi olmayan kontrol, esnek güven, düşük gecikme süresi ve aşamalı güvenlik, FBAS, Stellar işlemlerinde fikir birliğini destekleyen temel anlaşma sistemidir.

XLM'nin değeri nedir?

Stellar'ın bazı pratik uygulamaları vardır, en önemlisi, saniyede binlerce para birimini ve jetonu barındırabilen küresel bir değişim ağıdır.

Stellar, daha önce zor ve zaman alan kripto para birimlerini itibari para birimleriyle takas etme sürecini basitleştiriyor.

Stellar ağında XLM, işlem ücretlerini ödemek ve kullanıcı hesaplarını korumak için ve bir dizi blockchain cüzdanı tarafından desteklenen bir kripto varlığı olarak kullanılır.

Bugün Stellar, tüm para birimleri arası işlemleri kolaylaştıran yerel token XLM üzerine kurulu bir ağ ile dünya çapında hızlı, ucuz ve güvenli sınır ötesi işlemler sunuyor.

XLM'nin ana özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Yüksek kapasite (saniyede 1000 işleme kadar) ve mükemmel ağ ölçeklenebilirliği.
  • Ortalama işlem gecikmesi 5 sn'den azdır.
  • En düşük işlem ücreti - 0.0001XLM.
  • Platform içinde belirteç alışverişi yapma yeteneği.

XLM 2014 yılında oluşturuldu ve 2017 yılına kadar bir borsada görünmedi. XLM için ilk iniş platformu, başlangıç fiyatı yaklaşık 0,002 $ olan Poloniex idi.

XLM'nin fiyatı takip eden yıllarda dalgalanarak 0,01 $ ile 0,02 $ arasına düştü, ancak XLM yüksek işlem hacmini ve likiditeyi sürdürdü ve ardından piyasa değiştikçe fiyatı arttı.


XLM şu anda genel piyasa gerilemesine rağmen makul bir ticaret hacmini ve değerini koruyor.

Ticari çıkarları engellemek için proje ekibi, açık kaynaklı Stellar ağının gelişimini desteklemek amacıyla Stellar Geliştirme Vakfı'nı oluşturdu.

Buna ek olarak, XLM'nin ilk ihraç büyüklüğü 100 milyar adettir ve sonrasında yıllık %1'lik hafif bir enflasyon vardır. İlk 100 milyar birim için spesifik dağıtım oranı aşağıdaki gibidir.

  • %50'si doğrudan bir dağıtım programı aracılığıyla dünya çapında dağıtılacak
  • Mali açıdan yetersiz hizmet alan kişilere vermek üzere kâr amacı gütmeyen kuruluşlara %25
  • %20 Bitcoin programı aracılığıyla dağıtıldı (dağıtım tamamlandı)
  • Stellar Development Foundation tarafından tutulan işletme giderleri için %5 alıkonuldu

Bu, XLM'nin %95'inin airdrop yoluyla ücretsiz olarak dağıtıldığı anlamına gelir. XML, o sırada yeni bir token dağıtım biçimini keşfetti ve büyük bir airdrop şeklini alan önceki paralardan biriydi.

Stellar'a katılım, tüm hesapların en az 20 XLM tutmasını gerektirir ve işlem başına yaklaşık 0,00001 XLM gibi çok küçük bir ücret alınır, yani 1 XLM ile 100.000 işlem tamamlayabilirsiniz. Bu, XLM'nin enstrümantal bir token ve bir ara köprü para birimi olarak her zaman yüksek bir tiraja sahip olmasının nedenlerinden biridir, ancak çok sayıda insan onu kullanıyor olsa bile XLM'nin fiyatını arz ve talep açısından yönlendiremez. .

Stellar ve XLM sektöre ne getiriyor?

Stellar, açık kaynak kodunu temel alır ve kriptodan itibari paraya döviz bozdurma hizmeti sunar. Uygun protokolleri uygulayan düğümler, ilgili bilgileri ortaya çıkaran ve paylaşan tek bir merkezi olmayan ağ oluşturacaktır.

Her bir bağımsız düğüm, kullanıcı tarafından seçilen zinciri ve ait olduğu hesabı korur ve herhangi bir ağ düğümü, belirli hesapların özelliklerini değiştirmek için hesap veritabanını değiştirme ihtiyacı beyan edebilir. Değişiklik yapmak için, değişikliklerin yürürlüğe girmesi için tüm düğümlerin "uzlaşma" adı verilen bir tür anlaşmaya varması gerekir. Mutabakat algoritması 3 ila 5 saniyelik aralıklarla tetiklenir. Blok zincirinin değiştirilmiş kopyası, her düğümün sunucusunda aynı biçimde saklanır ve bir veya daha fazla düğümün devre dışı bırakılması, tüm ekosistemin performansını etkilemez.

Çözüm

Mevcut XLM kullanıcı sayısı aslında azalıyor ve ilk zamanlarda iyi bir teknolojik atılım gerçekleştirirken, Stellar'ın rakipleri yıllar içinde teknolojik avantajlarını giderek kaybettiler, sonuçlara bakılırsa.

XLM, yaklaşık beş yıldır büyük borsalarda yer alıyor ve her zaman dolaşımda olmasına rağmen, 2019'daki piyasa oynaklığı nedeniyle fiyatı düştüğü için ticaret alanında onun hakkında giderek daha az bilgi var.

Mevcut ekibin ana organı olan Stellar Geliştirme Vakfı, bu yıl 2022 için yol haritasını yayınladı, ancak vurgu şimdiden ağ ve uygulamalara kaydı. Stellar'ın merkezi olmayan topluluğu hala aktiftir ve ilgili teknolojik trendleri ve yönleri araştırmak için kullanılabilir.

Genel olarak, XLM şu anda Altcoins dizisinin bir üyesidir ve BTC'nin fiyat eğilimi ve Stellar'ın enflasyon mekanizmasındaki değişiklikleri ve ayarlamaları gibi birçok faktör gelecekteki değerini etkileyecektir.

Yazar: Charles
Çevirmen: piper
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!