Altcoin Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Bir altcoin, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini ifade eden Bitcoin Alternative veya Alternative Cryptocoin olarak da bilinir. Erken aşamadaki kripto para birimlerinin çoğu çatallanma (Bitcoin kodlarının kopyalanması) yoluyla oluşturulmuştur.
Altcoin Nedir?

Bir altcoin, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini ifade eden Bitcoin Alternative veya Alternative Cryptocoin olarak da bilinir. Erken aşamadaki kripto para birimlerinin çoğu çatallanma (Bitcoin kodlarının kopyalanması) yoluyla oluşturulmuştur.

Blockchain teknolojisinin ve ilgili projelerin geliştirilmesiyle birlikte, arkasında Bitcoin ve Ethereum'dan farklı bir teknolojik yenilik olan, ortaya çıkan birçok halka açık zincir ve yüksek potansiyele sahip belirteçlerin yanı sıra birçok farklı altcoin varyasyonu vardır. Bu nedenle, altcoinler artık daha yaygın olarak "ana akım paralar" olarak biliniyor.

Altcoin'den her bahsettiğimizde, "coin" yerine "token"ı kastediyoruz. Bunun nedeni, madeni paraların yalnızca bir ödeme ve ticaret aracı veya bir değer saklama aracı olarak kullanılmasıdır. Buna karşılık, bir belirteç, bir projenin akıllı sözleşmesine bağlı olarak değişir ve böylece daha çeşitli işlevlerden yararlanır.

En önemli belirteç standardı, açık kaynak yapısı, halkın kendi altcoinlerini geliştirmesini ve yayınlamasını kolaylaştıran ERC-20'dir. Referans olarak, CoinMarketCap'te listelenen 20.000'den fazla altcoin var.

Altcoin Türleri

sabit para

Stablecoin'ler, değeri bir fiat para birimine sabitlenmiş kripto para birimleridir. Genellikle bir ödeme, teminat veya uzlaşma para birimi olarak kullanılır. Şu anda, piyasa değeri ve işlem hacmi açısından en büyük stablecoin, 1 USDT = 1 USD ile ABD dolarına sabitlenen USDT'dir.

USDT'ye ek olarak, USDC ve BUSD gibi zincir dışı destekli stablecoin'lerin yanı sıra blockchain destekli stablecoin'ler ve blokaj zincirlerinde çalışan algoritmik stablecoin'ler dahil olmak üzere yatırımcıların seçebileceği birçok güvenilir seçenek vardır.

memecoin

Memecoin'ler meme kültüründen kaynaklanır. Ancak çoğu zaman yalnızca İnternet memlerini temsil ederler (İnternette yayılırlar ve kısa sürede büyük popülerlik kazanırlar). Bir memecoin, faydadan yoksun olduğu için kendisini diğer kripto para birimlerinden ayırır.

Memecoin'ler bir tür internet mizahını temsil ettiğinden, fiyatları topluluk duyarlılığına ve sosyal medyaya daha duyarlıdır, bu da onları BTC ve ETH gibi ana akım paralardan daha yüksek fiyat oynaklığına maruz bırakır. Sonuç olarak, genellikle abartılırlar ve Kaybetme Korkusu (FOMO) uyandırmaya eğilimlidirler. Kripto alanında, FOMO genellikle bir para biriminin fiyatı yükselmeye devam ettiğinde görülür.

Yönetişim Simgesi

Yönetişim belirteçleri genellikle merkezi olmayan bir protokolün karar alma sürecinin oylama gücünü temsil eder. Token sahipleri, yeni ürünlerin geliştirilmesi, hazine bütçesinin kullanılması, üçüncü taraf projelerin entegrasyonu ve diğer protokollerle işbirliği dahil olmak üzere protokolün geliştirilmesine teklif veya oylama yoluyla karar verebilir.

Yardımcı Jeton

Yardımcı jetonlar, blok zinciri hizmetlerine erişim veya blok zincirindeki işlemlerin düzenlenmesi aracıdır. Hizmet belirteçleri, borsalarda temel yatırımlar olarak kullanılabilse de, ana işlevleri blok zinciri ağının işleyişini sürdürmektir.

Ortak hizmet belirteçleri: Ethereum blok zincirinde ve Ethereum Sanal Makinesinde işlem ücretlerini ödemek için kullanılan ETH; Solana'da oluşturulan sözde “Ethereum katili” SOL; ve Ethereum yan zinciri olan Polygon'un alternatifi olarak kullanılan MATIC.

Bilmeniz Gereken Birkaç Altcoin

USDC

USD Coin olarak da bilinen USDC, blockchain tabanlı bir finans şirketi olan Circle ve bir kripto para borsası olan Coinbase tarafından ortaklaşa çıkarılır. Her USDC, rezerv olarak bir dolar ile desteklenir.

USDC, mevcut kripto para piyasasında vazgeçilmez bir varlık olmuştur. Hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalarda spot ticaret, krediler veya anında ödemeler gibi senaryolarda yaygın olarak kullanılır.

Doge

Dogecoin, 2013 yılında Litecoin'den türetilen temel teknolojisi ile oluşturuldu. Tüm zamanların en ünlü memlerinden ilham almıştır. Hiciv niteliğindeki doğası, dijital para birimi dünyasında popüler bir madeni paraya dönüşmesini asla engellemedi. Dogecoin'in en büyük özelliği, düşük fiyatı, bu sayede yatırımcılar tarafından doğumundan sonraki ilk birkaç yılda başkalarını ödüllendirmek için bir araç haline gelmesi ve sınırsız arzıdır.

UNI

UNI, 2020'de ilk kullanıcılarına jeton airdropu başlatan önde gelen merkezi olmayan borsa Uniswap tarafından verilen bir tokendir. Eşsiz ticaret mekanizması - otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı (AMM) - DeFi'nin hızlı gelişimi için önemli itici güçlerden biridir. UNI belirteci, tam bir yönetişim belirtecidir. Sahipleri, Uniswap yönetişim konularında oy kullanabilir.

ETH

ETH, Ethereum blok zincirine erişmek için gerekli bir yardımcı program belirtecidir. Blockchain 2.0 olarak bilinen Ethereum, DeFi'nin müreffeh çağını açtı. Ethereum üzerindeki çeşitli DeFi protokollerine erişmek için Ethereum'a olan talep de artıyor ve fiyat yükseliyor. Ethereum'da işlem ücretlerinin ödenmesine ek olarak, ETH genellikle NFT'leri fiyatlandırmak için bir araç olarak kullanılır.

AAVE

Aave, merkezi olmayan bir borç verme protokolüdür. DeFi dünyasında kilitli toplam değere göre en büyük borç verme protokolüdür. Yönetim belirteci AAVE'dir. AAVE sahipleri protokolün yönetimine katılabilir ve staking yaparak platformdan gelir elde edebilir. Stake edilen AAVE tokenleri, AAVE protokolünün korunmasından sorumludur. Çok sayıda kötü borç varsa, borçları geri ödemek için stake edilmiş jetonlar konuşlandırılacaktır.

Alt mevsimler

Genel olarak, bir boğa piyasası, BTC ve ETH gibi ana akım koinlerin önde gelen yükselişinde ve ardından daha düşük piyasa değerine sahip diğer altcoinlerde görülür. Bu fenomen için daha makul bir açıklama, ana akım madeni paraların yükselişinin genellikle piyasaya yeni artımlı fonlar getirebilmesidir. Bu fonlar yatırımcılara kâr getirdiğinde, sahipleri kârın bir kısmını daha yüksek riskli hedeflere yatıracaktır.

Alternatif Mevsimler genellikle yalnızca geriye bakarak tanımlanabilen bir dönemdir. Bu dönemde çeşitli yeni tokenlar doğdu, internet yatırımdan yüzlerce kat kâr haberiyle doldu ve pek çok zenginlik efsanesinin cazibesine kapılan yeni yatırımcılar piyasaya girdi. Bu dönemde oldukça dikkat çeken olaylar arasında 2017'deki ICO, 2020'deki DeFi Yazı ve 2021'deki Memecoins ve GameFi tokenlerinin doğuşu sayılabilir.

Alternatif Sezonlar sona erdiğinde, pazar genellikle büyük bir geri çekilme görür. Altcoin'ler küçük piyasa kapitalizasyonuna, yüksek oynaklığa ve hızlı trend değişikliklerine sahip olduğundan, yatırımcılar trend değiştiğinde risklere çok dikkat etmelidir.

Altcoinlere Yatırım Yapmanın Riskleri

Küçük Piyasa Değeri ve Yüksek Volatilite

BTC veya ETH gibi ana akım koinlerle karşılaştırıldığında, çoğu altcoin 24 saatte daha yüksek değişime sahiptir. Boğa piyasasında bir altcoinin hareket yönünü doğru tahmin ederseniz, hayal bile edilemeyecek ödüller kazanırsınız. Bununla birlikte, ayı piyasasında çok sayıda altcoine yatırım yapmak, yatırımcılara önemli kayıplar getirebilir.

Sayısız Dolandırıcılık ve Halı Çekme

DeFi ve Dex'in gelişmesiyle birlikte, herkes bir Dex'teki tokenlar için likidite sağlayabilir, bu nedenle yatırımcılar dolandırıcılık ve hilelere karşı son derece dikkatli olmalıdır. Dolandırıcılık, etkin olmayan bir proje ekibine güveninizi kazanmak için yapılan dolandırıcılık anlamına gelir; rug pulls, bir proje ekibinin likiditeyi boşaltarak veya yatırımcıların parasını alarak döviz fiyatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak şekilde yatırımcıları aldatmasını ifade eder.

Bazı projeler güvenli ve güvenilir görünüyor. Ancak, yatırım yaptıktan sonra ekibin kademeli olarak devre dışı kaldığını ve topluluk grubuna daha az güncelleme sağladığını görebiliriz.

Yeterince yatırımcıyı cezbettiklerinde parayla kaçan birçok proje ekibi de var. Bunların arasında, döviz fiyatının anında %99 oranında 3.000'den 0,0033'e düşmesine neden olan büyük Squid rug pull olayı da var. Ekip, projenin başlangıçta saldırıya uğradığını ancak yatırımcıların şüphelerine yanıt vermeyi reddettiğini ve daha sonra tüm topluluk gruplarını kapattığını duyurdu.

Artık değeri olmayan bu altcoinler için, insanlar genellikle gerçek kullanım durumlarından yoksun ve gerçekçi olmayan ideallere sahip projelere atıfta bulunarak Shitcoin gibi aşağılayıcı kelimelerle anıyorlar.

Çözüm

Netizenlerin sık sık Bitcoin Maksimalizmini savunduğunu görüyoruz ve mevcut altcoinlerin Bitcoin'in özünden saptığına inanıyoruz. Ancak altcoinlerin toplam kripto para birimi piyasa kapitalizasyonuna oranına bakılırsa, 2014'te %6'dan 2022'de %58'e yükselen kayda değer bir büyüme görüyoruz, bu da yatırımcıların altcoinlere olan talebinin arttığının bir göstergesi. Basitçe bir takas aracı veya bir değer saklama aracı olarak kullanılan kripto para birimleri artık yatırımcıların taleplerini karşılayamıyor.

Altcoin'ler, Bitcoin'den geliştirilerek, bu iyi geliştirilmiş projenin faydalı deneyiminden yararlanmayı ve sürekli değişen çağı karşılayan daha fazla uygulama oluşturmayı kolaylaştırıyor.

Stablecoin'ler, tanıdık ödeme yöntemlerini kullanmamıza veya işlemleri tamamlamamıza izin verir. Yönetişim belirteçleri, yatırımcıların bir protokolün gelecekteki gelişiminin planlanmasına kişisel olarak katılmalarına izin verir. Memecoin'ler gerçek bir işe yaramasalar da toplumu bir araya getirmek için güçlü bir güce sahiptirler. Bu yenilikçi uygulamalar, daha çeşitli blok zincirlerine erişmemizi ve daha iyi DeFi hizmetlerini deneyimlememizi sağlıyor. Bu amaçla birçok ekip, projelerinde kendilerine olan güvenin bir göstergesi olarak ve kendi toplulukları dışından gelen yorum ve önerileri kabul ederek kendilerini daha da geliştirmenin bir yolu olarak ürünlerini açık kaynaklı hale getirdi.

Altcoinler sağlam bir beklentiye sahip gibi görünse de yatırımcılar her gün yüksek iniş çıkışlar yaşadıkları için risklere özellikle dikkat etmelidir. Belirli altcoinlerde yükselişe geçsek bile, varlık tahsisini taşıyabileceğimiz risk düzeyine göre ayarlamalıyız.

Yazar: James
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Hugo, Jiji, Yuler
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Altcoin Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Bir altcoin, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini ifade eden Bitcoin Alternative veya Alternative Cryptocoin olarak da bilinir. Erken aşamadaki kripto para birimlerinin çoğu çatallanma (Bitcoin kodlarının kopyalanması) yoluyla oluşturulmuştur.
Altcoin Nedir?

Bir altcoin, Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimlerini ifade eden Bitcoin Alternative veya Alternative Cryptocoin olarak da bilinir. Erken aşamadaki kripto para birimlerinin çoğu çatallanma (Bitcoin kodlarının kopyalanması) yoluyla oluşturulmuştur.

Blockchain teknolojisinin ve ilgili projelerin geliştirilmesiyle birlikte, arkasında Bitcoin ve Ethereum'dan farklı bir teknolojik yenilik olan, ortaya çıkan birçok halka açık zincir ve yüksek potansiyele sahip belirteçlerin yanı sıra birçok farklı altcoin varyasyonu vardır. Bu nedenle, altcoinler artık daha yaygın olarak "ana akım paralar" olarak biliniyor.

Altcoin'den her bahsettiğimizde, "coin" yerine "token"ı kastediyoruz. Bunun nedeni, madeni paraların yalnızca bir ödeme ve ticaret aracı veya bir değer saklama aracı olarak kullanılmasıdır. Buna karşılık, bir belirteç, bir projenin akıllı sözleşmesine bağlı olarak değişir ve böylece daha çeşitli işlevlerden yararlanır.

En önemli belirteç standardı, açık kaynak yapısı, halkın kendi altcoinlerini geliştirmesini ve yayınlamasını kolaylaştıran ERC-20'dir. Referans olarak, CoinMarketCap'te listelenen 20.000'den fazla altcoin var.

Altcoin Türleri

sabit para

Stablecoin'ler, değeri bir fiat para birimine sabitlenmiş kripto para birimleridir. Genellikle bir ödeme, teminat veya uzlaşma para birimi olarak kullanılır. Şu anda, piyasa değeri ve işlem hacmi açısından en büyük stablecoin, 1 USDT = 1 USD ile ABD dolarına sabitlenen USDT'dir.

USDT'ye ek olarak, USDC ve BUSD gibi zincir dışı destekli stablecoin'lerin yanı sıra blockchain destekli stablecoin'ler ve blokaj zincirlerinde çalışan algoritmik stablecoin'ler dahil olmak üzere yatırımcıların seçebileceği birçok güvenilir seçenek vardır.

memecoin

Memecoin'ler meme kültüründen kaynaklanır. Ancak çoğu zaman yalnızca İnternet memlerini temsil ederler (İnternette yayılırlar ve kısa sürede büyük popülerlik kazanırlar). Bir memecoin, faydadan yoksun olduğu için kendisini diğer kripto para birimlerinden ayırır.

Memecoin'ler bir tür internet mizahını temsil ettiğinden, fiyatları topluluk duyarlılığına ve sosyal medyaya daha duyarlıdır, bu da onları BTC ve ETH gibi ana akım paralardan daha yüksek fiyat oynaklığına maruz bırakır. Sonuç olarak, genellikle abartılırlar ve Kaybetme Korkusu (FOMO) uyandırmaya eğilimlidirler. Kripto alanında, FOMO genellikle bir para biriminin fiyatı yükselmeye devam ettiğinde görülür.

Yönetişim Simgesi

Yönetişim belirteçleri genellikle merkezi olmayan bir protokolün karar alma sürecinin oylama gücünü temsil eder. Token sahipleri, yeni ürünlerin geliştirilmesi, hazine bütçesinin kullanılması, üçüncü taraf projelerin entegrasyonu ve diğer protokollerle işbirliği dahil olmak üzere protokolün geliştirilmesine teklif veya oylama yoluyla karar verebilir.

Yardımcı Jeton

Yardımcı jetonlar, blok zinciri hizmetlerine erişim veya blok zincirindeki işlemlerin düzenlenmesi aracıdır. Hizmet belirteçleri, borsalarda temel yatırımlar olarak kullanılabilse de, ana işlevleri blok zinciri ağının işleyişini sürdürmektir.

Ortak hizmet belirteçleri: Ethereum blok zincirinde ve Ethereum Sanal Makinesinde işlem ücretlerini ödemek için kullanılan ETH; Solana'da oluşturulan sözde “Ethereum katili” SOL; ve Ethereum yan zinciri olan Polygon'un alternatifi olarak kullanılan MATIC.

Bilmeniz Gereken Birkaç Altcoin

USDC

USD Coin olarak da bilinen USDC, blockchain tabanlı bir finans şirketi olan Circle ve bir kripto para borsası olan Coinbase tarafından ortaklaşa çıkarılır. Her USDC, rezerv olarak bir dolar ile desteklenir.

USDC, mevcut kripto para piyasasında vazgeçilmez bir varlık olmuştur. Hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalarda spot ticaret, krediler veya anında ödemeler gibi senaryolarda yaygın olarak kullanılır.

Doge

Dogecoin, 2013 yılında Litecoin'den türetilen temel teknolojisi ile oluşturuldu. Tüm zamanların en ünlü memlerinden ilham almıştır. Hiciv niteliğindeki doğası, dijital para birimi dünyasında popüler bir madeni paraya dönüşmesini asla engellemedi. Dogecoin'in en büyük özelliği, düşük fiyatı, bu sayede yatırımcılar tarafından doğumundan sonraki ilk birkaç yılda başkalarını ödüllendirmek için bir araç haline gelmesi ve sınırsız arzıdır.

UNI

UNI, 2020'de ilk kullanıcılarına jeton airdropu başlatan önde gelen merkezi olmayan borsa Uniswap tarafından verilen bir tokendir. Eşsiz ticaret mekanizması - otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı (AMM) - DeFi'nin hızlı gelişimi için önemli itici güçlerden biridir. UNI belirteci, tam bir yönetişim belirtecidir. Sahipleri, Uniswap yönetişim konularında oy kullanabilir.

ETH

ETH, Ethereum blok zincirine erişmek için gerekli bir yardımcı program belirtecidir. Blockchain 2.0 olarak bilinen Ethereum, DeFi'nin müreffeh çağını açtı. Ethereum üzerindeki çeşitli DeFi protokollerine erişmek için Ethereum'a olan talep de artıyor ve fiyat yükseliyor. Ethereum'da işlem ücretlerinin ödenmesine ek olarak, ETH genellikle NFT'leri fiyatlandırmak için bir araç olarak kullanılır.

AAVE

Aave, merkezi olmayan bir borç verme protokolüdür. DeFi dünyasında kilitli toplam değere göre en büyük borç verme protokolüdür. Yönetim belirteci AAVE'dir. AAVE sahipleri protokolün yönetimine katılabilir ve staking yaparak platformdan gelir elde edebilir. Stake edilen AAVE tokenleri, AAVE protokolünün korunmasından sorumludur. Çok sayıda kötü borç varsa, borçları geri ödemek için stake edilmiş jetonlar konuşlandırılacaktır.

Alt mevsimler

Genel olarak, bir boğa piyasası, BTC ve ETH gibi ana akım koinlerin önde gelen yükselişinde ve ardından daha düşük piyasa değerine sahip diğer altcoinlerde görülür. Bu fenomen için daha makul bir açıklama, ana akım madeni paraların yükselişinin genellikle piyasaya yeni artımlı fonlar getirebilmesidir. Bu fonlar yatırımcılara kâr getirdiğinde, sahipleri kârın bir kısmını daha yüksek riskli hedeflere yatıracaktır.

Alternatif Mevsimler genellikle yalnızca geriye bakarak tanımlanabilen bir dönemdir. Bu dönemde çeşitli yeni tokenlar doğdu, internet yatırımdan yüzlerce kat kâr haberiyle doldu ve pek çok zenginlik efsanesinin cazibesine kapılan yeni yatırımcılar piyasaya girdi. Bu dönemde oldukça dikkat çeken olaylar arasında 2017'deki ICO, 2020'deki DeFi Yazı ve 2021'deki Memecoins ve GameFi tokenlerinin doğuşu sayılabilir.

Alternatif Sezonlar sona erdiğinde, pazar genellikle büyük bir geri çekilme görür. Altcoin'ler küçük piyasa kapitalizasyonuna, yüksek oynaklığa ve hızlı trend değişikliklerine sahip olduğundan, yatırımcılar trend değiştiğinde risklere çok dikkat etmelidir.

Altcoinlere Yatırım Yapmanın Riskleri

Küçük Piyasa Değeri ve Yüksek Volatilite

BTC veya ETH gibi ana akım koinlerle karşılaştırıldığında, çoğu altcoin 24 saatte daha yüksek değişime sahiptir. Boğa piyasasında bir altcoinin hareket yönünü doğru tahmin ederseniz, hayal bile edilemeyecek ödüller kazanırsınız. Bununla birlikte, ayı piyasasında çok sayıda altcoine yatırım yapmak, yatırımcılara önemli kayıplar getirebilir.

Sayısız Dolandırıcılık ve Halı Çekme

DeFi ve Dex'in gelişmesiyle birlikte, herkes bir Dex'teki tokenlar için likidite sağlayabilir, bu nedenle yatırımcılar dolandırıcılık ve hilelere karşı son derece dikkatli olmalıdır. Dolandırıcılık, etkin olmayan bir proje ekibine güveninizi kazanmak için yapılan dolandırıcılık anlamına gelir; rug pulls, bir proje ekibinin likiditeyi boşaltarak veya yatırımcıların parasını alarak döviz fiyatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak şekilde yatırımcıları aldatmasını ifade eder.

Bazı projeler güvenli ve güvenilir görünüyor. Ancak, yatırım yaptıktan sonra ekibin kademeli olarak devre dışı kaldığını ve topluluk grubuna daha az güncelleme sağladığını görebiliriz.

Yeterince yatırımcıyı cezbettiklerinde parayla kaçan birçok proje ekibi de var. Bunların arasında, döviz fiyatının anında %99 oranında 3.000'den 0,0033'e düşmesine neden olan büyük Squid rug pull olayı da var. Ekip, projenin başlangıçta saldırıya uğradığını ancak yatırımcıların şüphelerine yanıt vermeyi reddettiğini ve daha sonra tüm topluluk gruplarını kapattığını duyurdu.

Artık değeri olmayan bu altcoinler için, insanlar genellikle gerçek kullanım durumlarından yoksun ve gerçekçi olmayan ideallere sahip projelere atıfta bulunarak Shitcoin gibi aşağılayıcı kelimelerle anıyorlar.

Çözüm

Netizenlerin sık sık Bitcoin Maksimalizmini savunduğunu görüyoruz ve mevcut altcoinlerin Bitcoin'in özünden saptığına inanıyoruz. Ancak altcoinlerin toplam kripto para birimi piyasa kapitalizasyonuna oranına bakılırsa, 2014'te %6'dan 2022'de %58'e yükselen kayda değer bir büyüme görüyoruz, bu da yatırımcıların altcoinlere olan talebinin arttığının bir göstergesi. Basitçe bir takas aracı veya bir değer saklama aracı olarak kullanılan kripto para birimleri artık yatırımcıların taleplerini karşılayamıyor.

Altcoin'ler, Bitcoin'den geliştirilerek, bu iyi geliştirilmiş projenin faydalı deneyiminden yararlanmayı ve sürekli değişen çağı karşılayan daha fazla uygulama oluşturmayı kolaylaştırıyor.

Stablecoin'ler, tanıdık ödeme yöntemlerini kullanmamıza veya işlemleri tamamlamamıza izin verir. Yönetişim belirteçleri, yatırımcıların bir protokolün gelecekteki gelişiminin planlanmasına kişisel olarak katılmalarına izin verir. Memecoin'ler gerçek bir işe yaramasalar da toplumu bir araya getirmek için güçlü bir güce sahiptirler. Bu yenilikçi uygulamalar, daha çeşitli blok zincirlerine erişmemizi ve daha iyi DeFi hizmetlerini deneyimlememizi sağlıyor. Bu amaçla birçok ekip, projelerinde kendilerine olan güvenin bir göstergesi olarak ve kendi toplulukları dışından gelen yorum ve önerileri kabul ederek kendilerini daha da geliştirmenin bir yolu olarak ürünlerini açık kaynaklı hale getirdi.

Altcoinler sağlam bir beklentiye sahip gibi görünse de yatırımcılar her gün yüksek iniş çıkışlar yaşadıkları için risklere özellikle dikkat etmelidir. Belirli altcoinlerde yükselişe geçsek bile, varlık tahsisini taşıyabileceğimiz risk düzeyine göre ayarlamalıyız.

Yazar: James
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Hugo, Jiji, Yuler
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!