THORChain Nedir? RUNE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
THORChain (RUNE), farklı zincirler arasında yerel kripto para birimlerinin takasını sağlama iddialı hedefi olan bir blok zinciridir.
THORChain Nedir? RUNE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

THORChain (RUNE) Nedir?

DeFi protokollerinin geliştirilmesi, teminatlı krediler dünyasını ve çok daha fazlasını demokratikleştirme yeteneğine sahip merkezileştirilmiş finanstan merkezi olmayan finansa büyük bir sermaye kaymasına neden oldu. Merkezi olmayan finans alanından çıkan en önemli yeniliklerden biri, sözde otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelidir. AMM'ler, kripto kullanıcılarının bir likidite havuzuna belirli miktarda kripto para yatırmasına izin verir; bunun amacı, katılımcıların bu fonları alım satım çifti olarak hareket eden havuzlanmış kripto para birimleri ile alım satım yapmak için kullanmalarına izin vermektir. Çoğu durumda, bir kullanıcının karşılaştığı bir sorun, AMM'lerin çoğunluğunun, işlemlerin yalnızca tek bir blockchain ağı içinde gerçekleşmesine izin vermesidir.

THORChain'in amacı, genellikle birbiriyle iletişim kurmayan farklı blok zincirlerinden kripto para takası sunmaktır.

THORChain projesi, 2018 yılında anonim bir ekip tarafından, geliştirilmesinde herhangi bir yönetim hiyerarşisi olmayan merkezi olmayan bir özgür yazılım projesi olarak kuruldu. Bir CEO, müdürler vb. dahil olmak üzere tanımlanmış bir organizasyon yapısı olmadığı için ağı tamamen topluluğa aittir. Bu proje, onu geliştirmeye ve güvenli hale getirmeye aktif olarak katılmak isteyen herkese tamamen açıktır. THORChain ekibi, harici manipülasyon olmadan kendini nasıl koruyacağını bilen ve birden fazla blok zincirini merkezi olmayan bir şekilde bağlayabilen bir likidite merkezi işlevi gören tamamen bağımsız bir blok zinciri oluşturmayı hedefliyor.

Merkezi olmayan finansta çalışırken, sıklıkla farklı ağlar arasında bir madeni paranın veya jetonun taşınması gerekir. Örneğin, bir kullanıcı Bitcoin'i Ethereum zincirinde veya Ethereum'u Solana zincirinde taşımak isteyebilir. Bunu yapmak için en popüler çözüm, akıllı bir sözleşmede kilitlenmiş ve kendi zincirinden başka bir zincirde 'serbest bırakılmış' belirli bir belirtecin kopyası olan sentetik ve 'sarılmış' belirteçler elde etmektir. Ancak, bu sentetik varlıkların kullanımıyla ilgili birçok risk vardır. Bu belirteçlerin değerlerini garanti eden teminatları olmalıdır, aksi takdirde var olamazlar. Bunun için güvenlik teminatı görevi gören özel akıllı sözleşmeler var.

Sorun şu ki, bazen bu sözleşmeler saldırıya uğrayabilir ve hacklenebilir veya barındırma platformunda bazı hatalar veya arızalar olabilir. Arada sırada bu mekanizmanın karmaşıklığı sektöre yeni başlayanları uzaklaştırıyor. THORChain, farklı blok zincirleri arasındaki bu birlikte çalışabilirlik sorununu çözmek için tasarlandı, bu da onu yerel bir çok zincirli DEX'e hayat veren bir altyapı haline getiriyor.

THORChain Nasıl Çalışır? Sürekli Likidite Havuzları (CLP'ler) ve Düğüm Operatörleri

THORChain, zincirler arası izinsiz Merkezi Olmayan Değişim (DEX) olarak çalışan bir katman-1 ağıdır. Blockchain uygulamaları oluşturmak için bir tür çerçeve olan ünlü Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuştur. Kullanıcıların özel blok zincirleri oluşturmasına izin veren açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kiti olarak görülebilir.

Daha önce de belirtildiği gibi, THORChain varlıkları takastan önce sarmaz (diğer zincirler arası protokollerin aksine). Bunun yerine, otonom ve şeffaf varlık takasları gerçekleştirmek için THORChain'deki yerel varlıkları kullanır.

Bu merkezi olmayan borsanın işleyişi, bir tür AMM'ye (Otomatik Piyasa Yapıcı) dayalıdır, bu nedenle herhangi bir sipariş defteri gerekmez, ancak her şey belirli algoritmalar ve Sürekli Likidite Havuzu (CLP) adı verilen özel bir likidite havuzu tarafından yönetilir. CLP'ler, bir borsada alıcı veya satıcı bulmaya gerek kalmadan likiditeye erişim sağlar. Havuzlardaki likidite herkes tarafından yatırılabilir ve aynı zamanda onlara getiri sağlar. Böylece likidite izinsiz ve teşvikli hale gelir.

Bu yenilikçi Likidite Havuzu türü, her takas için aracı olarak THORChain'in yerel belirteci RUNE'yi kullanır. THORChain'de herhangi iki varlık değiş tokuş edildiğinde, aslında iki farklı havuz arasında değiştirilirler, çünkü bu varlıkların her biri RUNE ile eşleştirilir. Bir kullanıcı A belirtecini B belirteci ile değiştirmek isterse, protokol önce A belirtecini RUNE ile, ardından RUNE ile B'yi değiştirir. Tüm bunlar, kullanıcının iki veya daha fazla havuz arasında hareket etmesine gerek kalmadan otomatik olarak gerçekleşir. Bu prosedür, THORChain aracılığıyla bağlanan ve yönetilen, takas mekanizması tarafından desteklenen belirteçleri içeren bir dizi kasa ile etkileşimi içerir. Aynı zamanda kullanıcılar, diğer kullanıcıların ödünç alması için fonlarını likidite havuzlarına yatırabilir ve bu nedenle yatırdıkları miktara göre bir getiri elde ederler.

Thorchain, THORNodes adı verilen düğüm operatörleri tarafından korunan ve sürdürülen bir Proof of Stake (PoS) blok zinciridir. Düğüm olmak isteyen herkes için 100 ila 300 doğrulayıcı nokta mevcuttur. Bu noktalar, bir doğrulayıcı düğümün değiştirilmesine yol açan bir eylem olan bir 'çalkalama'da periyodik olarak geri dönüştürülür. Bu eylem zorunlu veya gönüllü olabilir ve düğüm, öncelikli olarak bekleme listesindeki ilk kişi olan beklemedekilerden biri tarafından değiştirilecektir. Bu bekleme listesi en yüksek miktarları ödüllendirir: en çok RUNE'ye sahip olan, sıralamada daha yüksek bir konuma hak kazanır. Bu nedenle, rekabetçi olabilmek için, düğümler önemli bir yatırım yapmaya ve RUNE 'bağlarını' yerleştirmeye zorlanırlar. Bu tahviller, düğüm operatörlerinin THORChain'in çıkarlarına en uygun şekilde davranmasını sağlamak için teminat olarak tutulur. Toplam bağlanmanın, havuzlanan RUNE'nin iki katı olması gerekir, bu nedenle işlenecek miktar koşullara bağlı olarak değişir. Bir düğüm düzgün çalışmıyorsa veya zincir için bir tehdit olarak görülüyorsa, buna karşı 'kesme' adı verilen bir ceza tetiklenir. Bir düğüm herhangi bir nedenle fon kaybına neden olursa, kesinti de etkinleştirilir ve düğüm, verimsizliği nedeniyle kaybedilen toplamın 1,5 katı kadar ilk tahvilinden alınır.

RUNE belirteci nedir?

RUNE, Thorchain'in THORChain ağına güç sağlayan yerel varlığıdır. Maksimum arzı 500 milyon adettir ve bunların 330'u (%66) halihazırda dolaşımdadır (Eylül 2022). Başlangıçta, belirteç, BNB zinciri için BEP-20 tipi bir belirteç olarak oluşturuldu. Ancak, şu anda kendi zincirinde yerel bir belirteç olarak çalışıyor.

RUNE'nin birçok kullanım durumu vardır ve THORChain ekosistemi içinde farklı etkinliklere hizmet eder. Aşağıda ana faaliyetler verilmiştir.

  • Yönetişim: RUNE token sahipleri likiditeleriyle oy kullanabilir. Sahipler özellikle yeni bir varlık listeleme süreci, bir likidite havuzunu listeden çıkarmak veya ağın parametrelerini değiştirmek için oy kullanabilir;
  • Staking: RUNE stakingi, kullanıcılara yönetişim tekliflerinde oy ve ticaretten ücretler kazandırır. Aslında takas ücretlerinin büyük bir kısmı stake yapanlara gidiyor;
  • Bağlama: Bir Proof of Stake blok zinciri olan THORChain, büyük miktarda RUNE bağlayan düğüm operatörleri tarafından korunur ve korunur. Bu düğümler, takasları doğrulayan ve varlıklar için havuzlar oluşturan ve karşılığında ödüller alan bilgisayarlardır;
  • Ödüller: blok ödülleri ve takas ücretleri, RUNE'daki likidite sağlayıcılarına ve düğüm operatörlerine belirli bir emisyon planına göre ödenir. RUNE ayrıca gaz ücretlerini ödemek için de kullanılabilir;
  • Ticaret: RUNE, tüm havuzlar için temel varlık çiftidir, yani bu, THORChain ekosisteminde gerçekleşen tüm borsalarda kullanıldığı anlamına gelir. Her likidite havuzu, belirteçlerin RUNE ile eşleştirilmesini gerektirir. Kullanıcı BTC, ETH veya başka bir şey yatırmış olsun, bu belirteçler her zaman RUNE ile eşleştirilecek ve bu kriptoyu bu ekosisteme bir veya daha fazla varlık yatırmak isteyen herkes için vazgeçilmez kılacaktır.

RUNE sorunu, üstel bir düşüş eğrisi izliyor: ilk aylarda yüksek enflasyon, ardından giderek daha fazla düşüyor. Bu faktör, sınırlı bir arz ile birlikte, bir anti-enflasyon mekanizması görevi görür ve bu nedenle, potansiyel olarak RUNE'u uzun vadeli iyi bir değer deposu haline getirebilir.


Kaynak: rebase.foundation_

THORChain Ekosistemi

THORChain'in çok yenilikçi bir proje olduğuna şüphe yok. Sentetik veya sarılmış varlıklar kullanılmadan farklı zincirlerden para ve jeton takas etme yeteneği, DeFi dünyasının birçok kullanıcısı için yararlı olabilir. Özellikle aşağıdaki sektörlerde iyi sonuçlar veren düzinelerce kullanım durumu zaten var:

  • Arbitrajcı Araçları
  • DAO'lar
  • Sigorta
  • Likidite Sağlayıcı Araçları
  • Ağ Gezginleri
  • Ad Hizmeti
  • NFT Koleksiyonları
  • Takas/Havuz Arayüzleri
  • Yazılım Donanım Cüzdanları
  • Proje finansmanı

Aşağıda, şu anda THORChain üzerinde inşa edilen en popüler projelerden bazıları bulunmaktadır. \

  • THORSwap: çok zincirli bir DEX toplayıcı ve THORNames ve Sentetik Varlıklar gibi tüm THORChain hizmetleri için 1 numaralı arayüz. THORswap şu anda merkezi olmayan ve gözetimsiz bir şekilde 8 büyük L1 blok zincirinde 25'ten fazla kripto varlığı arasında zincirler arası L1 takaslarını desteklemektedir.
  • THORYield: Kullanıcıların, staking ödülleri, portföy bakiyeleri, LP pozisyonları ve düğüm faaliyetleri gibi THORChain'de gerçekleşen her şeyi takip etmelerini sağlayan çok verimli bir uygulama.
  • ASGARDEX: THORChain için bir cüzdan ve Exchange İstemcisi. Mevcut herhangi bir dijital borsadan daha güvenli, güvenilir ve güçlü olurken, merkezi borsaların tüm en iyi uygulamalarını sunmayı amaçlar. Aslında ASGARDEX, kaldıraçlı marj ticareti ve vadeli işlemler ticareti gibi piyasa emirlerinin ötesinde daha sofistike ticaret seçeneklerine izin verir.
  • XDEFI Wallet: DeFi kullanıcıları ve NFT tutkunları için oluşturulmuş zincirler arası bir cüzdan ve Dex (tarayıcı uzantısı). XDEFI Wallet ile kullanıcılar: kripto para birimlerini yönetebilir, merkezi olmayan uygulamalara ve NFT platformlarına bağlanabilir, kripto para birimlerini takas edebilir/çapraz takas edebilir ve diğer birçok kripto para birimi arasında köprü kurabilir. Tüm bunlar tek, güvenli, gözetimsiz ve merkezi olmayan bir Cüzdandan yapılabilir.

THORChain etrafında dönen, çoğu topluluk temelli ve herkese açık olan birçok başka proje var.

RUNE İyi Bir Yatırım mı?

THORChain, birçok kişi tarafından oldukça yenilikçi bir proje olarak kabul edilir. Sentetik veya sarılmış varlıklar kullanılmadan farklı zincirlerden madeni para ve jeton takas etme olasılığı caziptir ve bu projeyi kripto takasları için kesin zincir olarak taçlandırabilir. THORChain sistemi, kullanıcıların talebi artıran ve dolayısıyla gelecekte çok önemli bir fiyat artışı olasılığını artıran RUNE belirteci ile etkileşime girme teşvikini en üst düzeye çıkarır. Ek olarak, RUNE'nin 500 milyon adetlik sınırlı bir arzı vardır ve emisyonu üstel bir düşüş eğrisi izler: ilk birkaç ayda yüksek enflasyon ve giderek daha fazla düşerek neredeyse sıfıra ulaşır.

Hafife alınmaması gereken başka bir şey de, THORChain'in, paketlenmiş varlıkların aşırı kullanımı ve gereken yüksek işlem sayısı gibi olağan DeFi engellerini yıkarak piyasada bulunan tüm ticaret ve borç verme araçlarını içeren eksiksiz bir DeFi ekosistemi oluşturmasıdır. bir DEX'te çalışır.

Bu adımların karmaşıklığı mümkün olduğunca azaltılarak kitlesel benimseme sağlanmalıdır. THORChain'in arkasındaki fikir tam olarak bu yönde ilerliyor ve başarılı olursa DeFi için referans blok zincirlerinden biri haline gelebilir.

RUNE'a Nasıl Sahip Olunur?

RUNE'a kripto merkezli bir borsa aracılığıyla sahip olabilirsiniz, böylece bir Gate.io hesabı oluşturarak başlayabilirsiniz. Hesap doğrulandıktan ve para yatırıldıktan sonra, RUNE satın alma adımlarını öğrenin. Özetle, bunu flash swap, spot piyasada alım satım ve hatta kaldıraç kullanarak yapabilirsiniz.

THORChain ile ilgili haberler

Haziran 2022'de THORChain'in uzun zamandır beklenen Mainnet lansmanı nihayet resmi olarak duyuruldu. Ekip bunu 2021'in sonlarından beri planlıyordu, ancak birkaç sorun gerçek sürümü geciktirdi. Merkezi olmayan likidite protokolü çoğunlukla bir araştırma projesiydi, ancak şimdi bu başarı, yeni bir geliştirme, ölçeklendirme ve benimseme aşamasına işaret eden önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

Duyurunun ardından THORChain, yerel olmayan tokenleri devre dışı bırakma sürecini başlattı; bu, BEP-2 (Binance zinciri) ve ERC-20'ye (Ethereum zinciri) dayalı varyantların yükseltilmiş yerel RUNE tokeni ile değiştirildiği anlamına geliyor. THORChain'in ana hedefi herhangi bir üçüncü tarafa, kuruma, blok zincirine veya bir tür harici likiditeye bağlı olmamak olduğundan, bu hareket, ağın daha fazla merkezden uzaklaştırılmasına yönelik bir itmenin parçasıdır.

Yararlı Referanslar

THORChain ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

RUNE'da Harekete Geçin

RUNE fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Mauro F.
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

THORChain Nedir? RUNE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
THORChain (RUNE), farklı zincirler arasında yerel kripto para birimlerinin takasını sağlama iddialı hedefi olan bir blok zinciridir.
THORChain Nedir? RUNE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

THORChain (RUNE) Nedir?

DeFi protokollerinin geliştirilmesi, teminatlı krediler dünyasını ve çok daha fazlasını demokratikleştirme yeteneğine sahip merkezileştirilmiş finanstan merkezi olmayan finansa büyük bir sermaye kaymasına neden oldu. Merkezi olmayan finans alanından çıkan en önemli yeniliklerden biri, sözde otomatik piyasa yapıcı (AMM) modelidir. AMM'ler, kripto kullanıcılarının bir likidite havuzuna belirli miktarda kripto para yatırmasına izin verir; bunun amacı, katılımcıların bu fonları alım satım çifti olarak hareket eden havuzlanmış kripto para birimleri ile alım satım yapmak için kullanmalarına izin vermektir. Çoğu durumda, bir kullanıcının karşılaştığı bir sorun, AMM'lerin çoğunluğunun, işlemlerin yalnızca tek bir blockchain ağı içinde gerçekleşmesine izin vermesidir.

THORChain'in amacı, genellikle birbiriyle iletişim kurmayan farklı blok zincirlerinden kripto para takası sunmaktır.

THORChain projesi, 2018 yılında anonim bir ekip tarafından, geliştirilmesinde herhangi bir yönetim hiyerarşisi olmayan merkezi olmayan bir özgür yazılım projesi olarak kuruldu. Bir CEO, müdürler vb. dahil olmak üzere tanımlanmış bir organizasyon yapısı olmadığı için ağı tamamen topluluğa aittir. Bu proje, onu geliştirmeye ve güvenli hale getirmeye aktif olarak katılmak isteyen herkese tamamen açıktır. THORChain ekibi, harici manipülasyon olmadan kendini nasıl koruyacağını bilen ve birden fazla blok zincirini merkezi olmayan bir şekilde bağlayabilen bir likidite merkezi işlevi gören tamamen bağımsız bir blok zinciri oluşturmayı hedefliyor.

Merkezi olmayan finansta çalışırken, sıklıkla farklı ağlar arasında bir madeni paranın veya jetonun taşınması gerekir. Örneğin, bir kullanıcı Bitcoin'i Ethereum zincirinde veya Ethereum'u Solana zincirinde taşımak isteyebilir. Bunu yapmak için en popüler çözüm, akıllı bir sözleşmede kilitlenmiş ve kendi zincirinden başka bir zincirde 'serbest bırakılmış' belirli bir belirtecin kopyası olan sentetik ve 'sarılmış' belirteçler elde etmektir. Ancak, bu sentetik varlıkların kullanımıyla ilgili birçok risk vardır. Bu belirteçlerin değerlerini garanti eden teminatları olmalıdır, aksi takdirde var olamazlar. Bunun için güvenlik teminatı görevi gören özel akıllı sözleşmeler var.

Sorun şu ki, bazen bu sözleşmeler saldırıya uğrayabilir ve hacklenebilir veya barındırma platformunda bazı hatalar veya arızalar olabilir. Arada sırada bu mekanizmanın karmaşıklığı sektöre yeni başlayanları uzaklaştırıyor. THORChain, farklı blok zincirleri arasındaki bu birlikte çalışabilirlik sorununu çözmek için tasarlandı, bu da onu yerel bir çok zincirli DEX'e hayat veren bir altyapı haline getiriyor.

THORChain Nasıl Çalışır? Sürekli Likidite Havuzları (CLP'ler) ve Düğüm Operatörleri

THORChain, zincirler arası izinsiz Merkezi Olmayan Değişim (DEX) olarak çalışan bir katman-1 ağıdır. Blockchain uygulamaları oluşturmak için bir tür çerçeve olan ünlü Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuştur. Kullanıcıların özel blok zincirleri oluşturmasına izin veren açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kiti olarak görülebilir.

Daha önce de belirtildiği gibi, THORChain varlıkları takastan önce sarmaz (diğer zincirler arası protokollerin aksine). Bunun yerine, otonom ve şeffaf varlık takasları gerçekleştirmek için THORChain'deki yerel varlıkları kullanır.

Bu merkezi olmayan borsanın işleyişi, bir tür AMM'ye (Otomatik Piyasa Yapıcı) dayalıdır, bu nedenle herhangi bir sipariş defteri gerekmez, ancak her şey belirli algoritmalar ve Sürekli Likidite Havuzu (CLP) adı verilen özel bir likidite havuzu tarafından yönetilir. CLP'ler, bir borsada alıcı veya satıcı bulmaya gerek kalmadan likiditeye erişim sağlar. Havuzlardaki likidite herkes tarafından yatırılabilir ve aynı zamanda onlara getiri sağlar. Böylece likidite izinsiz ve teşvikli hale gelir.

Bu yenilikçi Likidite Havuzu türü, her takas için aracı olarak THORChain'in yerel belirteci RUNE'yi kullanır. THORChain'de herhangi iki varlık değiş tokuş edildiğinde, aslında iki farklı havuz arasında değiştirilirler, çünkü bu varlıkların her biri RUNE ile eşleştirilir. Bir kullanıcı A belirtecini B belirteci ile değiştirmek isterse, protokol önce A belirtecini RUNE ile, ardından RUNE ile B'yi değiştirir. Tüm bunlar, kullanıcının iki veya daha fazla havuz arasında hareket etmesine gerek kalmadan otomatik olarak gerçekleşir. Bu prosedür, THORChain aracılığıyla bağlanan ve yönetilen, takas mekanizması tarafından desteklenen belirteçleri içeren bir dizi kasa ile etkileşimi içerir. Aynı zamanda kullanıcılar, diğer kullanıcıların ödünç alması için fonlarını likidite havuzlarına yatırabilir ve bu nedenle yatırdıkları miktara göre bir getiri elde ederler.

Thorchain, THORNodes adı verilen düğüm operatörleri tarafından korunan ve sürdürülen bir Proof of Stake (PoS) blok zinciridir. Düğüm olmak isteyen herkes için 100 ila 300 doğrulayıcı nokta mevcuttur. Bu noktalar, bir doğrulayıcı düğümün değiştirilmesine yol açan bir eylem olan bir 'çalkalama'da periyodik olarak geri dönüştürülür. Bu eylem zorunlu veya gönüllü olabilir ve düğüm, öncelikli olarak bekleme listesindeki ilk kişi olan beklemedekilerden biri tarafından değiştirilecektir. Bu bekleme listesi en yüksek miktarları ödüllendirir: en çok RUNE'ye sahip olan, sıralamada daha yüksek bir konuma hak kazanır. Bu nedenle, rekabetçi olabilmek için, düğümler önemli bir yatırım yapmaya ve RUNE 'bağlarını' yerleştirmeye zorlanırlar. Bu tahviller, düğüm operatörlerinin THORChain'in çıkarlarına en uygun şekilde davranmasını sağlamak için teminat olarak tutulur. Toplam bağlanmanın, havuzlanan RUNE'nin iki katı olması gerekir, bu nedenle işlenecek miktar koşullara bağlı olarak değişir. Bir düğüm düzgün çalışmıyorsa veya zincir için bir tehdit olarak görülüyorsa, buna karşı 'kesme' adı verilen bir ceza tetiklenir. Bir düğüm herhangi bir nedenle fon kaybına neden olursa, kesinti de etkinleştirilir ve düğüm, verimsizliği nedeniyle kaybedilen toplamın 1,5 katı kadar ilk tahvilinden alınır.

RUNE belirteci nedir?

RUNE, Thorchain'in THORChain ağına güç sağlayan yerel varlığıdır. Maksimum arzı 500 milyon adettir ve bunların 330'u (%66) halihazırda dolaşımdadır (Eylül 2022). Başlangıçta, belirteç, BNB zinciri için BEP-20 tipi bir belirteç olarak oluşturuldu. Ancak, şu anda kendi zincirinde yerel bir belirteç olarak çalışıyor.

RUNE'nin birçok kullanım durumu vardır ve THORChain ekosistemi içinde farklı etkinliklere hizmet eder. Aşağıda ana faaliyetler verilmiştir.

  • Yönetişim: RUNE token sahipleri likiditeleriyle oy kullanabilir. Sahipler özellikle yeni bir varlık listeleme süreci, bir likidite havuzunu listeden çıkarmak veya ağın parametrelerini değiştirmek için oy kullanabilir;
  • Staking: RUNE stakingi, kullanıcılara yönetişim tekliflerinde oy ve ticaretten ücretler kazandırır. Aslında takas ücretlerinin büyük bir kısmı stake yapanlara gidiyor;
  • Bağlama: Bir Proof of Stake blok zinciri olan THORChain, büyük miktarda RUNE bağlayan düğüm operatörleri tarafından korunur ve korunur. Bu düğümler, takasları doğrulayan ve varlıklar için havuzlar oluşturan ve karşılığında ödüller alan bilgisayarlardır;
  • Ödüller: blok ödülleri ve takas ücretleri, RUNE'daki likidite sağlayıcılarına ve düğüm operatörlerine belirli bir emisyon planına göre ödenir. RUNE ayrıca gaz ücretlerini ödemek için de kullanılabilir;
  • Ticaret: RUNE, tüm havuzlar için temel varlık çiftidir, yani bu, THORChain ekosisteminde gerçekleşen tüm borsalarda kullanıldığı anlamına gelir. Her likidite havuzu, belirteçlerin RUNE ile eşleştirilmesini gerektirir. Kullanıcı BTC, ETH veya başka bir şey yatırmış olsun, bu belirteçler her zaman RUNE ile eşleştirilecek ve bu kriptoyu bu ekosisteme bir veya daha fazla varlık yatırmak isteyen herkes için vazgeçilmez kılacaktır.

RUNE sorunu, üstel bir düşüş eğrisi izliyor: ilk aylarda yüksek enflasyon, ardından giderek daha fazla düşüyor. Bu faktör, sınırlı bir arz ile birlikte, bir anti-enflasyon mekanizması görevi görür ve bu nedenle, potansiyel olarak RUNE'u uzun vadeli iyi bir değer deposu haline getirebilir.


Kaynak: rebase.foundation_

THORChain Ekosistemi

THORChain'in çok yenilikçi bir proje olduğuna şüphe yok. Sentetik veya sarılmış varlıklar kullanılmadan farklı zincirlerden para ve jeton takas etme yeteneği, DeFi dünyasının birçok kullanıcısı için yararlı olabilir. Özellikle aşağıdaki sektörlerde iyi sonuçlar veren düzinelerce kullanım durumu zaten var:

  • Arbitrajcı Araçları
  • DAO'lar
  • Sigorta
  • Likidite Sağlayıcı Araçları
  • Ağ Gezginleri
  • Ad Hizmeti
  • NFT Koleksiyonları
  • Takas/Havuz Arayüzleri
  • Yazılım Donanım Cüzdanları
  • Proje finansmanı

Aşağıda, şu anda THORChain üzerinde inşa edilen en popüler projelerden bazıları bulunmaktadır. \

  • THORSwap: çok zincirli bir DEX toplayıcı ve THORNames ve Sentetik Varlıklar gibi tüm THORChain hizmetleri için 1 numaralı arayüz. THORswap şu anda merkezi olmayan ve gözetimsiz bir şekilde 8 büyük L1 blok zincirinde 25'ten fazla kripto varlığı arasında zincirler arası L1 takaslarını desteklemektedir.
  • THORYield: Kullanıcıların, staking ödülleri, portföy bakiyeleri, LP pozisyonları ve düğüm faaliyetleri gibi THORChain'de gerçekleşen her şeyi takip etmelerini sağlayan çok verimli bir uygulama.
  • ASGARDEX: THORChain için bir cüzdan ve Exchange İstemcisi. Mevcut herhangi bir dijital borsadan daha güvenli, güvenilir ve güçlü olurken, merkezi borsaların tüm en iyi uygulamalarını sunmayı amaçlar. Aslında ASGARDEX, kaldıraçlı marj ticareti ve vadeli işlemler ticareti gibi piyasa emirlerinin ötesinde daha sofistike ticaret seçeneklerine izin verir.
  • XDEFI Wallet: DeFi kullanıcıları ve NFT tutkunları için oluşturulmuş zincirler arası bir cüzdan ve Dex (tarayıcı uzantısı). XDEFI Wallet ile kullanıcılar: kripto para birimlerini yönetebilir, merkezi olmayan uygulamalara ve NFT platformlarına bağlanabilir, kripto para birimlerini takas edebilir/çapraz takas edebilir ve diğer birçok kripto para birimi arasında köprü kurabilir. Tüm bunlar tek, güvenli, gözetimsiz ve merkezi olmayan bir Cüzdandan yapılabilir.

THORChain etrafında dönen, çoğu topluluk temelli ve herkese açık olan birçok başka proje var.

RUNE İyi Bir Yatırım mı?

THORChain, birçok kişi tarafından oldukça yenilikçi bir proje olarak kabul edilir. Sentetik veya sarılmış varlıklar kullanılmadan farklı zincirlerden madeni para ve jeton takas etme olasılığı caziptir ve bu projeyi kripto takasları için kesin zincir olarak taçlandırabilir. THORChain sistemi, kullanıcıların talebi artıran ve dolayısıyla gelecekte çok önemli bir fiyat artışı olasılığını artıran RUNE belirteci ile etkileşime girme teşvikini en üst düzeye çıkarır. Ek olarak, RUNE'nin 500 milyon adetlik sınırlı bir arzı vardır ve emisyonu üstel bir düşüş eğrisi izler: ilk birkaç ayda yüksek enflasyon ve giderek daha fazla düşerek neredeyse sıfıra ulaşır.

Hafife alınmaması gereken başka bir şey de, THORChain'in, paketlenmiş varlıkların aşırı kullanımı ve gereken yüksek işlem sayısı gibi olağan DeFi engellerini yıkarak piyasada bulunan tüm ticaret ve borç verme araçlarını içeren eksiksiz bir DeFi ekosistemi oluşturmasıdır. bir DEX'te çalışır.

Bu adımların karmaşıklığı mümkün olduğunca azaltılarak kitlesel benimseme sağlanmalıdır. THORChain'in arkasındaki fikir tam olarak bu yönde ilerliyor ve başarılı olursa DeFi için referans blok zincirlerinden biri haline gelebilir.

RUNE'a Nasıl Sahip Olunur?

RUNE'a kripto merkezli bir borsa aracılığıyla sahip olabilirsiniz, böylece bir Gate.io hesabı oluşturarak başlayabilirsiniz. Hesap doğrulandıktan ve para yatırıldıktan sonra, RUNE satın alma adımlarını öğrenin. Özetle, bunu flash swap, spot piyasada alım satım ve hatta kaldıraç kullanarak yapabilirsiniz.

THORChain ile ilgili haberler

Haziran 2022'de THORChain'in uzun zamandır beklenen Mainnet lansmanı nihayet resmi olarak duyuruldu. Ekip bunu 2021'in sonlarından beri planlıyordu, ancak birkaç sorun gerçek sürümü geciktirdi. Merkezi olmayan likidite protokolü çoğunlukla bir araştırma projesiydi, ancak şimdi bu başarı, yeni bir geliştirme, ölçeklendirme ve benimseme aşamasına işaret eden önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

Duyurunun ardından THORChain, yerel olmayan tokenleri devre dışı bırakma sürecini başlattı; bu, BEP-2 (Binance zinciri) ve ERC-20'ye (Ethereum zinciri) dayalı varyantların yükseltilmiş yerel RUNE tokeni ile değiştirildiği anlamına geliyor. THORChain'in ana hedefi herhangi bir üçüncü tarafa, kuruma, blok zincirine veya bir tür harici likiditeye bağlı olmamak olduğundan, bu hareket, ağın daha fazla merkezden uzaklaştırılmasına yönelik bir itmenin parçasıdır.

Yararlı Referanslar

THORChain ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

RUNE'da Harekete Geçin

RUNE fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Mauro F.
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!