PolygonScan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Yeni BaşlayanNov 11, 2023
PolygonScan, kullanıcıların Polygon ağında herkese açık olarak paylaşılan işlem ayrıntılarına erişmesine olanak tanıyan bir blockchain gezginidir. Kullanıcıların işlemleri takip etmesine ve varlık akışına ilişkin daha derin içgörüler elde etmesine yardımcı olur.
PolygonScan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Ethereum, Tron ve Polygon gibi birçok blockchain protokolü, blockchain kaşifleri aracılığıyla görüntülenebilen yerel tokenlara ve işlem kayıtlarına sahiptir. Blockchain kaşifleri, herhangi bir kripto para birimiyle ilişkili verileri depolamak ve kaydetmek için mevcuttur. Kullanıcıların bir kripto para birimi işlemiyle ilgili bilgileri aramasına yardımcı olan arama motorları (Google gibi) görevi görürler.

Polygon'un yerel token'ı Matic'tir ve PolygonScan, Polygon ekosistemindeki işlem ayrıntılarını kaydeden bir blockchain kaşifidir. PolygonScan, Polygon ağının yükselişi sayesinde en ünlü blockchain kaşiflerinden biridir. Polygon'un kuruluşundan bu yana 3 milyarın üzerinde işlem kaydedildi. Bu işlemlerin ayrıntıları kamuya açık olarak kaydedilir ve PolygonScan'de görüntülenebilir.

Bu makale, PolygonScan'in ne olduğunu ve onu Polygon'da neredeyse gerçek zamanlı ve geçmiş verileri aramak için nasıl kullanabileceğinizi açıklayacaktır.

PolygonScan nedir?

PolygonScan, Etherscan ekibi tarafından oluşturulmuş bir yazılımdır (blockchain gezgini). PolygonScan, kullanıcıların işlem karmaları, cüzdan adresleri, tokenler ve fiyatlar gibi bilgiler de dahil olmak üzere Polygon blockchain ağında gerçekleştirilen işlemlerin kayıtlarına erişmesini sağlar.

PolygonScan'de gerçekleştirilebilecek diğer faaliyetler arasında arama, API, analiz ve ardından Dapps oluşturulması yer alır.

PolygonScan aşağıdaki özellikleri sunar:

İşlem Bilgileri

Kullanıcılar Polygon ağındaki bireysel işlemlere ilişkin ayrıntıları arayabilir ve görüntüleyebilir. Ayrıntılar gönderen, alıcı, işlem tutarı, zaman damgası ve daha fazlası hakkında bilgileri içerir.

Blok Bilgileri

Kullanıcılar ayrıca Polygon blok zincirindeki bireysel bloklarla ilgili işlemlerin ayrıntılarını da görüntüleyebilir. Bu, kullanıcıların ekosistemdeki her blokta yer alan verileri keşfetmesine ve bunlara erişmesine olanak tanır.

adres bilgisi

Kullanıcılar Polygon ağındaki belirli adresleri arayabilir. Bu, belirli bir cüzdan adresinin veya akıllı sözleşmenin geçmişini görüntülemenize yardımcı olabilir. 'Balinaları' ve tokenleri nasıl satın aldıklarını izlemekle ilgilenen kullanıcılar için bu bilgi, yatırım kararları verirken gerekli olabilir. Web sitesinde, bu adresleri gözlemlemenize ve cüzdanlardaki tokenlerin değerini görmenize yardımcı olacak en iyi hesapları görüntüleyebilirsiniz.

Jeton ve Sözleşme Bilgileri

Kullanıcılar Polygon ağındaki tokenlar ve akıllı sözleşmelerle ilgili verilere erişebilir. Bu, token bakiyeleri, sözleşme kodları vb. hakkındaki bilgileri içerir.

Gerçek zamanlı veri

Genellikle gerçek zamanlı veya gerçek zamanlıya yakın güncellemeler sağlayarak kullanıcıların Polygon ağındaki en son işlemleri ve blokları görüntülemesine olanak tanır.

Bir işlemle ilgili ayrıntıları almak için Polygonscan'i nasıl kullanabileceğinizi inceleyelim.

PolygonScan'i Kullanmaya İlişkin Adım Adım Kılavuz

PolygonScan'e Erişim ve Kontrol Panelinde Gezinme

Polygonscan'e erişmenin ilk adımı Polygonscan.com web sitesine gitmektir. Gördüğünüz ilk şey kontrol panelidir.

Kaynak: Polygonscan.com

MATIC'in fiyatını, piyasa değerini, işlem sayısını, son bloğu ve gas fiyatını ana sayfada görebilirsiniz. Ayrıca ev, blockchain, tokenlar, kaynaklar ve daha fazlası bölümü de bulunmaktadır (her bölümde neler yapabileceğimizi daha sonra inceleyeceğiz). Ayrıca ücretsiz olarak oturum açabilir ve bir hesap oluşturabilirsiniz.

İşlem Arama

Bunu hayal edin. Bazı Matic tokenları almaya çalışıyorsunuz ve birkaç dakika geçmesine rağmen bunları henüz cüzdan adresinize alamadınız. Gönderen bunu gönderdiğini iddia ediyor ancak siz jetonları cüzdanınızda görmediniz. Kripto para birimlerinin ulaşması için gereken süre değişiklik gösterir ve bazı faktörler gecikmelere neden olabilir. Ancak işlemi Polygonscan'de takip etmek, gönderenin işlemi başlatıp başlatmadığını doğrulamanıza olanak tanır ve tokenlarınızın cüzdan adresinize ulaşmasını neyin geciktirdiğini öğrenebilirsiniz.

Bir cüzdan adresi kullanarak Polygonscan'deki işlem kayıtlarının ayrıntılarını nasıl bulacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Öncelikle cüzdan adresinizi kopyalayın. Bu örnek için MetaMask cüzdanından bir Polygon adresi kullanıldı. M-cüzdan adresini kopyaladıktan sonra arama çubuğuna yapıştırın ve aşağıda gösterildiği gibi ara seçeneğine tıklayın.

Kaynak: PolygonScan.com

Kaynak: Polygonscan.com

Aramanın sonucu, cüzdanın ne kadar MATIC tuttuğu ve değeri hakkında ayrıntıların yanı sıra, kullanılan işlem yöntemi de dahil olmak üzere gerçekleştirilen işlemlerin kayıtlarını da ortaya çıkarıyor. Resimde her işlemin gerçekleştirildiği blok ve işlemin gönderildiği yer gösterilmektedir. Ayrıca tahsil edilen işlem ücretini de içerir.

Herhangi bir işlemde hata olması durumunda hatayı içeren bilgi gösterilecektir.

Blokları Keşfetmek

Ayrıca blokları inceleyebilir ve en son bloktan önceki bloka kadar her blokta gerçekleştirilen işlemlere ilişkin ayrıntıları bulabilirsiniz. Blockchain bölümünün altında aşağıdaki resimde gösterildiği gibi blokları görüntüle seçeneğine tıklayın.

Kaynak: Polygonscan.com

Kaynak: Polygonscan.com

Kaşif, son blokların ayrıntılarını eski bloklara kadar çıkaracaktır. Yukarıdaki resimde vurgulandığı gibi, bu illüstrasyon için yeni bir blok kullanılmıştır.

Kaynak: Polygonscan.com

Bloktaki bilgiler arasında zaman damgası, işlem sayısı, gerçekleştirilen sözleşme içi işlemler, doğrulayıcı, ödül, boyut, gaz ücreti ve limitler yer alıyor. Her bloğun inşa edilmesi ortalama 2,1 saniye sürüyor.

Adresleri Görüntüleme

Polygon ağındaki en iyi performansa sahip hesapları veya adresleri aramak için aşağıda gösterildiği gibi blockchain bölümünün altındaki 'en iyi hesaplar'ı tıklayın. En iyi performans gösteren adresleri yukarı çekecektir.

Kaynak: Polygonscan.com

Belirli bir cüzdan adresini seçtikten sonra adresin bakiyesi, değeri ve tokeninin ayrıntılarını bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıda gösterilen cüzdan adresi üzerinden gerçekleştirilen işlem detaylarını da görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak: Polygonscan.com

Bu özellik, tüccarların ve yatırımcıların 'balinalar' adı verilen büyük yatırımcıları takip etmelerine olanak tanır. Balinalar, bir tokenın büyük bir yüzdesine sahip olan kripto sahipleridir. Yatırımcılar, işlem aktivitelerini izleyerek ne zaman kripto para satın alacakları konusunda fikir sahibi olabilirler.

Jeton ve Sözleşme Bilgileri

Ana sayfadaki 'token' bölümünün altında ERC-20, ERC-721 ve ERC-1155 tokenlarının listelerini görebilirsiniz. Bu illüstrasyon için 'Piyasa değerine göre ERC-20 tokenleri' tıklandı.

Kaynak: Polygonscan.com

Burada toplam arz, sahip sayısı ve yapılan transferler, sözleşme adresi, tokenın resmi sitesi ve sosyal medya hesapları gibi ayrıntıları bulabilirsiniz.

Aşağıda gösterildiği gibi, token üzerinde alım satım faaliyetlerine ilişkin işlem kayıtlarının ayrıntılarını da bulabilirsiniz.

Kaynak: Polygonscan.com

Gaz Verileri

Polygonscan ayrıca gas fiyatı, her işlem için kullanılan gas ve ücretler gibi ayrıntıları da görüntüler. Gaz verilerinin nasıl okunacağı ve yorumlanacağı aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak: Polygonscan.com

  • Gas Fiyatı: Gas fiyatı, validatöre bir işlemi gerçekleştirmek için teklif edilen tutardır. Yukarıdaki anlık görüntüye göre, işlemin gas fiyatı 46 Gwei idi. Gwei, bu durumda MATIC gibi bir varlığın daha küçük bir birimidir. 1 MATIC 1 milyar Gwei'ye eşittir. Dolayısıyla bu işlem için doğrulayıcıya işlemi onaylaması için 0,000000046 MATIC token teklif edildi.
  • Gaz Limiti ve Txn'ye Göre Kullanım: Gaz limiti ve işleme göre kullanım, işlem için sağlanan gaz miktarını ve sonuçta kullanılan gaz miktarını gösterir. Böylece yukarıdaki işlemde 19,5 milyon adet gaz tedarik edilmiş olup, tedarik edilen miktarın yalnızca %45,29'u işlem sırasında tüketilmiştir.
  • Gas Ücretleri: İşlem gerçekleştiğinde alınan baz gas ücretidir. Baz gaz ücretinin her seferinde değiştiğini unutmayın. Tipik olarak, işlenecek işlem sayısı arttıkça gas ücretleri de artar. Yukarıdaki işlem için baz gaz ücreti 42.070838626 Gwei idi.
  • Yakma Ücretleri: Bu işlem için yakılan MATIC'in toplam tutarıdır. Bu aynı zamanda kullanıcının ödemeye razı olduğu değerden tasarruf edilen ücret miktarıdır; bu durumda bu 0,37157 MATIC'tir.

Polygonscan'in Gaz Takipçisini Anlamak

Polygonscan, işlem başına ortalama gazı ortaya çıkaran bir gaz izleyicisine sahiptir. Gas tracker, kullanıcıların belirli bir zamanda beklenen işlem ücretlerini bilmelerine yardımcı olur. Özellikle, gas sözleşme ücretleri genellikle normal işlemler için gas ücretlerinden daha yüksektir.

Gaz izleyiciye erişmek için aşağıdaki resimde vurgulandığı gibi “Gaz” bölümüne tıklayın:

Kaynak: Polygonscan.com

İşte Gaz izleyicinin bir görünümü:

Kaynak: Polygonscan.com

Yukarıdaki anlık görüntüden, standart işlemlerin hızlı ve seri işlemlere göre daha az maliyetli olduğu açıkça görülmektedir.

PolygonScan ve Diğer Taramalar Arasındaki Fark

PolygonScan ve Etherscan

Polygonscan, aynı geliştirme ekibi tarafından Etherscan çerçevesi üzerine kurulmuş ve benzer özelliklere sahip olmasına rağmen temel farkı blockchain ağıdır. PolygonScan, Polygon ağında, Etherscan ise Ethereum ağında çalışır.

Ayrıca ikisi arasındaki bir diğer fark, her birinin sunduğu özelliklerdir. Etherscan, Polygonscan'den önce geliştirildiği için özellikleri daha kapsamlıdır. Buna karşılık, Polygonscan'in hala beta sürümündeki özellikleri var ve gelecekte kullanıma sunulacak.

Sıkça Sorulan Sorular

PolygonScan'in Kullanımı Ücretsiz mi?

Temel Polygon ekosisteminde gezinmek için Polygonscan'e erişim tamamen ücretsizdir. Bekleyen işlemleri görüntülemek, sözleşme dahili işlemlerini görüntülemek, blokları görüntülemek, en iyi hesapları görmek ve sözleşmeleri doğrulamak için Poligon Gezgini'ni kullanabilirsiniz. Ayrıca ERC-20, ERC-721 ve ERC-1155 üst tokenlarını ve transferlerini de görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Polygon'daki grafikleri ve en iyi istatistikleri görebilirsiniz.

PolygonScan.com , geliştiriciler için iki API planı sunduğunu belirtiyor: bir dizi ücretsiz topluluk uç noktası ve ek blockchain verilerine erişmek için kullanılabilecek API PRO. Polygonscan API'lerine yönelik premium planın aylık maliyeti 199$/ay ile 399$ arasında değişmektedir. Ancak Polygon Explorer'ın ücretsiz sürümü normal kullanıcılar için yeterli bilgi sağlar.

PolygonScan'deki Veriler Ne Sıklıkta Güncellenir?

Tipik olarak, Polygonscan'deki güncellemelerin sıklığı gerçek zamanlıdır. Veriler, Polygon ağında gerçekleştirilen yeni işlemleri ve blokları sürekli olarak günceller. Bu, kullanıcıların ağdaki en güncel ve en doğru bilgilere ulaşabilmesini sağlar. Web sitesinde bir saniye önce yapılan işlemleri görebilirsiniz.

PolygonScan'i Diğer Ağlar İçin Kullanabilir miyim?

Diğer ağların ayrıntılarına erişmek için Polygonscan'i kullanamazsınız. PolygonScan öncelikle Polygon ağını keşfetmek için tasarlanmıştır. Bu nedenle her blockchain ağının kendi blockchain kaşifi vardır. Örneğin Binance Smart Chain'in kaşifi Bscscan, Solana'nınki Explorer.solana.com, Ethereum'unki Etherscan'dir ve diğer ağların kendi kaşifleri vardır.

Ancak ERCs-20, ERC-721 ve ERC-1155'in en iyi token'larını ve transferlerini görüntülemek için Polygonscan'i kullanabilirsiniz.

Keşfetmek istediğiniz belirli ağ için uygun blockchain gezginini kullanmak en iyisidir çünkü her blockchain ağının genellikle farklı adresleri, belirteçleri ve işlem verileri vardır.

Çözüm

PolygonScan, yatırımcılar, geliştiriciler ve Polygon ağındaki etkinlikleri izlemek ve anlamakla ilgilenen herkes için değerli bir araçtır. Ayrıca kullanıcıların işlemleri ve akıllı sözleşmeleri izlemesine ve doğrulamasına yardımcı olarak Polygon blockchain ekosisteminde şeffaflık ve görünürlük sağlar. Explorer'ın, geliştiricilerin daha fazla veriye erişmesi için özel olarak oluşturulmuş premium bir sürümü olsa da, ücretsiz yazılım, ortalama bir kullanıcı için yeterli bilgi sağlar.

Yazar: Bravo
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Matheus、KOWEI、Ashley He
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

PolygonScan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Yeni BaşlayanNov 11, 2023
PolygonScan, kullanıcıların Polygon ağında herkese açık olarak paylaşılan işlem ayrıntılarına erişmesine olanak tanıyan bir blockchain gezginidir. Kullanıcıların işlemleri takip etmesine ve varlık akışına ilişkin daha derin içgörüler elde etmesine yardımcı olur.
PolygonScan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Ethereum, Tron ve Polygon gibi birçok blockchain protokolü, blockchain kaşifleri aracılığıyla görüntülenebilen yerel tokenlara ve işlem kayıtlarına sahiptir. Blockchain kaşifleri, herhangi bir kripto para birimiyle ilişkili verileri depolamak ve kaydetmek için mevcuttur. Kullanıcıların bir kripto para birimi işlemiyle ilgili bilgileri aramasına yardımcı olan arama motorları (Google gibi) görevi görürler.

Polygon'un yerel token'ı Matic'tir ve PolygonScan, Polygon ekosistemindeki işlem ayrıntılarını kaydeden bir blockchain kaşifidir. PolygonScan, Polygon ağının yükselişi sayesinde en ünlü blockchain kaşiflerinden biridir. Polygon'un kuruluşundan bu yana 3 milyarın üzerinde işlem kaydedildi. Bu işlemlerin ayrıntıları kamuya açık olarak kaydedilir ve PolygonScan'de görüntülenebilir.

Bu makale, PolygonScan'in ne olduğunu ve onu Polygon'da neredeyse gerçek zamanlı ve geçmiş verileri aramak için nasıl kullanabileceğinizi açıklayacaktır.

PolygonScan nedir?

PolygonScan, Etherscan ekibi tarafından oluşturulmuş bir yazılımdır (blockchain gezgini). PolygonScan, kullanıcıların işlem karmaları, cüzdan adresleri, tokenler ve fiyatlar gibi bilgiler de dahil olmak üzere Polygon blockchain ağında gerçekleştirilen işlemlerin kayıtlarına erişmesini sağlar.

PolygonScan'de gerçekleştirilebilecek diğer faaliyetler arasında arama, API, analiz ve ardından Dapps oluşturulması yer alır.

PolygonScan aşağıdaki özellikleri sunar:

İşlem Bilgileri

Kullanıcılar Polygon ağındaki bireysel işlemlere ilişkin ayrıntıları arayabilir ve görüntüleyebilir. Ayrıntılar gönderen, alıcı, işlem tutarı, zaman damgası ve daha fazlası hakkında bilgileri içerir.

Blok Bilgileri

Kullanıcılar ayrıca Polygon blok zincirindeki bireysel bloklarla ilgili işlemlerin ayrıntılarını da görüntüleyebilir. Bu, kullanıcıların ekosistemdeki her blokta yer alan verileri keşfetmesine ve bunlara erişmesine olanak tanır.

adres bilgisi

Kullanıcılar Polygon ağındaki belirli adresleri arayabilir. Bu, belirli bir cüzdan adresinin veya akıllı sözleşmenin geçmişini görüntülemenize yardımcı olabilir. 'Balinaları' ve tokenleri nasıl satın aldıklarını izlemekle ilgilenen kullanıcılar için bu bilgi, yatırım kararları verirken gerekli olabilir. Web sitesinde, bu adresleri gözlemlemenize ve cüzdanlardaki tokenlerin değerini görmenize yardımcı olacak en iyi hesapları görüntüleyebilirsiniz.

Jeton ve Sözleşme Bilgileri

Kullanıcılar Polygon ağındaki tokenlar ve akıllı sözleşmelerle ilgili verilere erişebilir. Bu, token bakiyeleri, sözleşme kodları vb. hakkındaki bilgileri içerir.

Gerçek zamanlı veri

Genellikle gerçek zamanlı veya gerçek zamanlıya yakın güncellemeler sağlayarak kullanıcıların Polygon ağındaki en son işlemleri ve blokları görüntülemesine olanak tanır.

Bir işlemle ilgili ayrıntıları almak için Polygonscan'i nasıl kullanabileceğinizi inceleyelim.

PolygonScan'i Kullanmaya İlişkin Adım Adım Kılavuz

PolygonScan'e Erişim ve Kontrol Panelinde Gezinme

Polygonscan'e erişmenin ilk adımı Polygonscan.com web sitesine gitmektir. Gördüğünüz ilk şey kontrol panelidir.

Kaynak: Polygonscan.com

MATIC'in fiyatını, piyasa değerini, işlem sayısını, son bloğu ve gas fiyatını ana sayfada görebilirsiniz. Ayrıca ev, blockchain, tokenlar, kaynaklar ve daha fazlası bölümü de bulunmaktadır (her bölümde neler yapabileceğimizi daha sonra inceleyeceğiz). Ayrıca ücretsiz olarak oturum açabilir ve bir hesap oluşturabilirsiniz.

İşlem Arama

Bunu hayal edin. Bazı Matic tokenları almaya çalışıyorsunuz ve birkaç dakika geçmesine rağmen bunları henüz cüzdan adresinize alamadınız. Gönderen bunu gönderdiğini iddia ediyor ancak siz jetonları cüzdanınızda görmediniz. Kripto para birimlerinin ulaşması için gereken süre değişiklik gösterir ve bazı faktörler gecikmelere neden olabilir. Ancak işlemi Polygonscan'de takip etmek, gönderenin işlemi başlatıp başlatmadığını doğrulamanıza olanak tanır ve tokenlarınızın cüzdan adresinize ulaşmasını neyin geciktirdiğini öğrenebilirsiniz.

Bir cüzdan adresi kullanarak Polygonscan'deki işlem kayıtlarının ayrıntılarını nasıl bulacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Öncelikle cüzdan adresinizi kopyalayın. Bu örnek için MetaMask cüzdanından bir Polygon adresi kullanıldı. M-cüzdan adresini kopyaladıktan sonra arama çubuğuna yapıştırın ve aşağıda gösterildiği gibi ara seçeneğine tıklayın.

Kaynak: PolygonScan.com

Kaynak: Polygonscan.com

Aramanın sonucu, cüzdanın ne kadar MATIC tuttuğu ve değeri hakkında ayrıntıların yanı sıra, kullanılan işlem yöntemi de dahil olmak üzere gerçekleştirilen işlemlerin kayıtlarını da ortaya çıkarıyor. Resimde her işlemin gerçekleştirildiği blok ve işlemin gönderildiği yer gösterilmektedir. Ayrıca tahsil edilen işlem ücretini de içerir.

Herhangi bir işlemde hata olması durumunda hatayı içeren bilgi gösterilecektir.

Blokları Keşfetmek

Ayrıca blokları inceleyebilir ve en son bloktan önceki bloka kadar her blokta gerçekleştirilen işlemlere ilişkin ayrıntıları bulabilirsiniz. Blockchain bölümünün altında aşağıdaki resimde gösterildiği gibi blokları görüntüle seçeneğine tıklayın.

Kaynak: Polygonscan.com

Kaynak: Polygonscan.com

Kaşif, son blokların ayrıntılarını eski bloklara kadar çıkaracaktır. Yukarıdaki resimde vurgulandığı gibi, bu illüstrasyon için yeni bir blok kullanılmıştır.

Kaynak: Polygonscan.com

Bloktaki bilgiler arasında zaman damgası, işlem sayısı, gerçekleştirilen sözleşme içi işlemler, doğrulayıcı, ödül, boyut, gaz ücreti ve limitler yer alıyor. Her bloğun inşa edilmesi ortalama 2,1 saniye sürüyor.

Adresleri Görüntüleme

Polygon ağındaki en iyi performansa sahip hesapları veya adresleri aramak için aşağıda gösterildiği gibi blockchain bölümünün altındaki 'en iyi hesaplar'ı tıklayın. En iyi performans gösteren adresleri yukarı çekecektir.

Kaynak: Polygonscan.com

Belirli bir cüzdan adresini seçtikten sonra adresin bakiyesi, değeri ve tokeninin ayrıntılarını bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıda gösterilen cüzdan adresi üzerinden gerçekleştirilen işlem detaylarını da görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak: Polygonscan.com

Bu özellik, tüccarların ve yatırımcıların 'balinalar' adı verilen büyük yatırımcıları takip etmelerine olanak tanır. Balinalar, bir tokenın büyük bir yüzdesine sahip olan kripto sahipleridir. Yatırımcılar, işlem aktivitelerini izleyerek ne zaman kripto para satın alacakları konusunda fikir sahibi olabilirler.

Jeton ve Sözleşme Bilgileri

Ana sayfadaki 'token' bölümünün altında ERC-20, ERC-721 ve ERC-1155 tokenlarının listelerini görebilirsiniz. Bu illüstrasyon için 'Piyasa değerine göre ERC-20 tokenleri' tıklandı.

Kaynak: Polygonscan.com

Burada toplam arz, sahip sayısı ve yapılan transferler, sözleşme adresi, tokenın resmi sitesi ve sosyal medya hesapları gibi ayrıntıları bulabilirsiniz.

Aşağıda gösterildiği gibi, token üzerinde alım satım faaliyetlerine ilişkin işlem kayıtlarının ayrıntılarını da bulabilirsiniz.

Kaynak: Polygonscan.com

Gaz Verileri

Polygonscan ayrıca gas fiyatı, her işlem için kullanılan gas ve ücretler gibi ayrıntıları da görüntüler. Gaz verilerinin nasıl okunacağı ve yorumlanacağı aşağıda açıklanmıştır.

Kaynak: Polygonscan.com

  • Gas Fiyatı: Gas fiyatı, validatöre bir işlemi gerçekleştirmek için teklif edilen tutardır. Yukarıdaki anlık görüntüye göre, işlemin gas fiyatı 46 Gwei idi. Gwei, bu durumda MATIC gibi bir varlığın daha küçük bir birimidir. 1 MATIC 1 milyar Gwei'ye eşittir. Dolayısıyla bu işlem için doğrulayıcıya işlemi onaylaması için 0,000000046 MATIC token teklif edildi.
  • Gaz Limiti ve Txn'ye Göre Kullanım: Gaz limiti ve işleme göre kullanım, işlem için sağlanan gaz miktarını ve sonuçta kullanılan gaz miktarını gösterir. Böylece yukarıdaki işlemde 19,5 milyon adet gaz tedarik edilmiş olup, tedarik edilen miktarın yalnızca %45,29'u işlem sırasında tüketilmiştir.
  • Gas Ücretleri: İşlem gerçekleştiğinde alınan baz gas ücretidir. Baz gaz ücretinin her seferinde değiştiğini unutmayın. Tipik olarak, işlenecek işlem sayısı arttıkça gas ücretleri de artar. Yukarıdaki işlem için baz gaz ücreti 42.070838626 Gwei idi.
  • Yakma Ücretleri: Bu işlem için yakılan MATIC'in toplam tutarıdır. Bu aynı zamanda kullanıcının ödemeye razı olduğu değerden tasarruf edilen ücret miktarıdır; bu durumda bu 0,37157 MATIC'tir.

Polygonscan'in Gaz Takipçisini Anlamak

Polygonscan, işlem başına ortalama gazı ortaya çıkaran bir gaz izleyicisine sahiptir. Gas tracker, kullanıcıların belirli bir zamanda beklenen işlem ücretlerini bilmelerine yardımcı olur. Özellikle, gas sözleşme ücretleri genellikle normal işlemler için gas ücretlerinden daha yüksektir.

Gaz izleyiciye erişmek için aşağıdaki resimde vurgulandığı gibi “Gaz” bölümüne tıklayın:

Kaynak: Polygonscan.com

İşte Gaz izleyicinin bir görünümü:

Kaynak: Polygonscan.com

Yukarıdaki anlık görüntüden, standart işlemlerin hızlı ve seri işlemlere göre daha az maliyetli olduğu açıkça görülmektedir.

PolygonScan ve Diğer Taramalar Arasındaki Fark

PolygonScan ve Etherscan

Polygonscan, aynı geliştirme ekibi tarafından Etherscan çerçevesi üzerine kurulmuş ve benzer özelliklere sahip olmasına rağmen temel farkı blockchain ağıdır. PolygonScan, Polygon ağında, Etherscan ise Ethereum ağında çalışır.

Ayrıca ikisi arasındaki bir diğer fark, her birinin sunduğu özelliklerdir. Etherscan, Polygonscan'den önce geliştirildiği için özellikleri daha kapsamlıdır. Buna karşılık, Polygonscan'in hala beta sürümündeki özellikleri var ve gelecekte kullanıma sunulacak.

Sıkça Sorulan Sorular

PolygonScan'in Kullanımı Ücretsiz mi?

Temel Polygon ekosisteminde gezinmek için Polygonscan'e erişim tamamen ücretsizdir. Bekleyen işlemleri görüntülemek, sözleşme dahili işlemlerini görüntülemek, blokları görüntülemek, en iyi hesapları görmek ve sözleşmeleri doğrulamak için Poligon Gezgini'ni kullanabilirsiniz. Ayrıca ERC-20, ERC-721 ve ERC-1155 üst tokenlarını ve transferlerini de görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Polygon'daki grafikleri ve en iyi istatistikleri görebilirsiniz.

PolygonScan.com , geliştiriciler için iki API planı sunduğunu belirtiyor: bir dizi ücretsiz topluluk uç noktası ve ek blockchain verilerine erişmek için kullanılabilecek API PRO. Polygonscan API'lerine yönelik premium planın aylık maliyeti 199$/ay ile 399$ arasında değişmektedir. Ancak Polygon Explorer'ın ücretsiz sürümü normal kullanıcılar için yeterli bilgi sağlar.

PolygonScan'deki Veriler Ne Sıklıkta Güncellenir?

Tipik olarak, Polygonscan'deki güncellemelerin sıklığı gerçek zamanlıdır. Veriler, Polygon ağında gerçekleştirilen yeni işlemleri ve blokları sürekli olarak günceller. Bu, kullanıcıların ağdaki en güncel ve en doğru bilgilere ulaşabilmesini sağlar. Web sitesinde bir saniye önce yapılan işlemleri görebilirsiniz.

PolygonScan'i Diğer Ağlar İçin Kullanabilir miyim?

Diğer ağların ayrıntılarına erişmek için Polygonscan'i kullanamazsınız. PolygonScan öncelikle Polygon ağını keşfetmek için tasarlanmıştır. Bu nedenle her blockchain ağının kendi blockchain kaşifi vardır. Örneğin Binance Smart Chain'in kaşifi Bscscan, Solana'nınki Explorer.solana.com, Ethereum'unki Etherscan'dir ve diğer ağların kendi kaşifleri vardır.

Ancak ERCs-20, ERC-721 ve ERC-1155'in en iyi token'larını ve transferlerini görüntülemek için Polygonscan'i kullanabilirsiniz.

Keşfetmek istediğiniz belirli ağ için uygun blockchain gezginini kullanmak en iyisidir çünkü her blockchain ağının genellikle farklı adresleri, belirteçleri ve işlem verileri vardır.

Çözüm

PolygonScan, yatırımcılar, geliştiriciler ve Polygon ağındaki etkinlikleri izlemek ve anlamakla ilgilenen herkes için değerli bir araçtır. Ayrıca kullanıcıların işlemleri ve akıllı sözleşmeleri izlemesine ve doğrulamasına yardımcı olarak Polygon blockchain ekosisteminde şeffaflık ve görünürlük sağlar. Explorer'ın, geliştiricilerin daha fazla veriye erişmesi için özel olarak oluşturulmuş premium bir sürümü olsa da, ücretsiz yazılım, ortalama bir kullanıcı için yeterli bilgi sağlar.

Yazar: Bravo
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Matheus、KOWEI、Ashley He
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!