Fiat Para Birimi Nasıl Ticaret Yapılır?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Geleneksel finans ve kripto para birimi arasında köprü kuran itibari para ticareti rehberi.
Fiat Para Birimi Nasıl Ticaret Yapılır?

Fiat Para Birimi Nedir?

Fiat para birimi, hükümet kararnamelerine dayanarak piyasada yasal olarak dolaşan, CNY, ABD Doları, Euro vb. gibi devlet tarafından çıkarılan bir para birimidir. Buna karşılık, kripto para birimleri hükümetler tarafından desteklenmez, Bitcoin, Ether, Dogecoin vb. gibi belirli protokollerin algoritmaları ve kuralları aracılığıyla verilir.

Fiat Döviz Ticareti (veya P2P Ticareti) nedir?

Fiat döviz ticareti, fiat para birimi ile kripto para birimlerinin satın alınması, satılması veya ticaretini ifade eder. Günümüzde çoğu borsa, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiat para birimleriyle doğrudan satın alınmasını desteklemediğinden, ilgili para birimini, kripto para birimini elinde bulunduran satıcıya ödeme yaparak bir kullanıcı ile bir kullanıcı arasındaki bir işlem yoluyla satın almak mümkündür. Kripto para birimleri borsa dışındaki kullanıcılar arasında gerçekleştirilir, fiat para birimi ile kripto para satın alma ticareti "tezgah üstü" veya "P2P işlemi" olarak da bilinir.

P2P İşlem Platformları Nasıl Çalışır?

Gate.io, işlem sürecinde alıcıları ve satıcıları eşleştirmeye yardımcı olmak için güvenli bir aracı görevi görür. Kullanıcılar, Gate.io'nun ana sayfasındaki "Kripto Satın Al" seçeneğine tek tıkla tıklayabilir. Gate.io, mevcut piyasanın optimal döviz kuruna göre iki tarafı eşleştirecektir. Fiat ticaret tüccarları, diğer kullanıcıların göz atması ve alması için piyasada emir yayınlayabilir.

Gate.io P2P İşlemi, hem alıcıların hem de satıcıların çıkarlarını korumak için, her iki taraf da işlemin tamamlandığını onaylamadan önce kripto para birimlerinin Gate.io'nun gözetiminde olduğu saklama modelini benimser. Bu, madeni paraların alıcıya uygun şekilde bırakılmasını sağlar. Ayrıca Gate.io'nun geri bildirim ve derecelendirme mekanizması, kullanıcıların işlemlerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olur ve dolandırıcılık riskini azaltır. İşlem sırasında herhangi bir sorun veya ihtilaf meydana gelirse, taraflardan herhangi biri şikayette bulunabilir ve bir itibari para komisyoncusu mümkün olan en kısa sürede arabuluculuk yapacaktır.

Gate.io P2P İşleminin Avantajları

  1. Hızlı ve uygun para yatırma ve çekme.

  2. Banka kartı, Alipay ve WeChat ödemesi dahil olmak üzere birden çok ödeme yöntemi desteklenir.

  3. Şu anda sıfır ücret. Karşılaştırıldığında, birçok tezgah üstü ticaret platformu %1'lik bir ücret alır.

  4. Gözetim modeli, kullanıcıların işlemlerini güvence altına alır.

  5. Doğrulanmış iş yerlerinin VIP seviyesi değerlendirilirken itibari para işlem hacmi de dikkate alınır. VIP seviyesi ne kadar yüksek olursa, doğrulanmış satıcılar o kadar fazla ayrıcalığın keyfini çıkarabilir.

Gate.io P2P İşlemi Nasıl Kullanılır?

Web'de:

  1. Gate.io'da itibari para ticareti yapmak için KYC'yi tamamlamanız ve cep telefonu numaranızı ve banka kartınızı eklemeniz gerekir. Üst gezinme çubuğundaki "Kripto Satın Al" → "P2P Alım Satım" seçeneğine veya ana sayfadaki mavi renkli "Kripto Satın Al" düğmesine tıklayarak P2P işlem sayfasına girebilirsiniz.
  1. Burada örnek olarak USDT alımını ele alalım. P2P işlem sayfasında "Esnek"i seçin.

① "Satın Al"a tıklayın.

② USDT'yi seçin.

③ Satın alma miktarına, ödeme yöntemine vb. göre uygun siparişleri filtreleyebilirsiniz.

④ Listeden ticaret yapmak istediğiniz satıcıyı seçin ve "USDT Satın Al"a tıklayın. (Not: Satıcının belirttiği bir yöntemle ödeme yapmanız gerekecektir.)

  1. Bir satın alma miktarı girin, hisse değeri otomatik olarak hesaplanacak ve görüntülenecektir.
  1. Bilgileri tekrar kontrol edin ve “Tamam”a tıklayın.
  1. Emir eşleştiğinde “Fiat Emir” - “Mevcut Emir” altında bulabilirsiniz. Lütfen ekranda görüntülenen tutara göre satıcıya ödeme yapın ve "Ödedim" düğmesine tıklayın.

Not: Gate.io, ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyecektir. 20 dakika içinde manuel ödeme yapmanız ve "Ödedim" düğmesine tıklamanız gerekir. Aksi takdirde sipariş otomatik olarak iptal edilecek ve para satıcının hesabına iade edilecektir. Bu kurala uymazsanız hem madeni paralarınızı hem de itibari paranızı kaybedebilirsiniz.

  1. Tamamlanan siparişler “Fiat Siparişi”-“Tamamlanan Siparişler” bölümünde bulunabilir.

Uygulamada:

  1. "Piyasalar" sayfasında "P2P Alım Satım" veya "Kripto Satın Al"/"Kredi Kartı ile Satın Al" seçeneğine tıklayarak itibari para işlem sayfasına girebilirsiniz.
  1. Sayfanın üst kısmındaki "Satın Al" veya "Sat" öğesini seçin.

Burada örnek olarak kripto satın almayı ele alalım:

① Bir ticaret çifti seçin.

② Satın almak istediğiniz miktarı girin.

③ Tercih ettiğiniz işlem türünü ve ödeme yöntemini ayarlamak için "Filtrele"ye tıklayın.

Ticaret yapmak istediğiniz satıcıyı seçin ve "Satın Al"a tıklayın.

  1. Satın almak istediğiniz tutarı girin ve alttaki "Satın Al" düğmesine tıklayın, ardından açılan pencerede satın alma işleminizi onaylayın. Tüm bilgiler doğruysa, "Şimdi Satın Al"a tıklayın.
  1. Sistem siparişi sizin için otomatik olarak eşleştirecektir. Eşleştiğinde, "Sipariş" - "Ödenmemiş/Ödenmiş" bölümünden kontrol edebilirsiniz.
  1. Alıcının bilgilerini kontrol etmek için “Bekleyen Ödeme”ye tıklayın. Lütfen satıcının verdiği bilgilere göre karşı tarafa 20 dakika içinde ödeme yapın ve "Ödedim" düğmesini tıklayın.

Not: Gate.io, ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyecektir. 20 dakika içinde manuel ödeme yapmanız ve "Ödedim" düğmesine tıklamanız gerekir. Aksi takdirde sipariş otomatik olarak iptal edilecek ve fiat satıcının hesabına iade edilecektir. Bu kurala uymazsanız hem madeni paralarınızı hem de itibari paranızı kaybedebilirsiniz.

  1. Sipariş tamamlandığında, ayrıntıları "Sipariş" → "Tamamlandı" bölümünde görüntüleyebilirsiniz.

Gate.io P2P İşleminde Hangi Kripto Paraların Ticareti Yapılabilir?

Şu anda, Gate.io P2P İşlemleri bölümünde aşağıdaki para birimlerinin ticareti yapılabilir:

  1. BTC (Bitcoin)

  2. USDT (İp)

  3. ETH (Eter)

  4. DOGE (Dogecoin)

P2P İşlem Notları

  1. İşlem güvenliğini sağlamak ve ihtilafları ve banka hesaplarının dondurulması gibi sorunları önlemek için, kullanıcılar kripto para satın aldıktan sonraki 24 saat içinde fiat para birimini çekemez veya satamaz.

  2. Gate.io, ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyecektir. Alıcı, sipariş eşleştirildikten sonra 20 dakika içinde satıcının sağladığı alıcı bilgilerine göre satıcıya ödeme yapmalıdır. Ödemeyi tamamladıktan sonra, "Ödedim"i tıkladığınızdan emin olun ve karşı tarafın makbuzu onaylamasını bekleyin. Aksi takdirde sipariş iptal edilecektir.

  3. Banka kartımızın donmasını önlemek için para transferi yaparken Bitcoin, BTC, USDT ve kripto para birimi ile ilgili diğer hassas kelimelerden bahsetmeyin.

  4. Hem alıcı hem de ödeme adresi olarak kendi banka kartınızı, Alipay veya WeChat hesaplarınızı kullandığınızdan emin olun.

  5. Ödeme yapmak için ATM veya Alipay kullanmak veya ödeme yapmadan önce WeChat'ten banka kartlarına para çekmek yasaktır.

Doğrulanmış Satıcı nedir?

Sipariş işlemlerinin verimliliğini ve düzenli kullanıcılar ile satıcılar arasındaki güveni artırmak ve her iki taraf için de güvenli, güvenilir, sorunsuz ve dostane bir işlem deneyimini teşvik etmek için Gate.io, iyi ticaret geçmişine sahip satıcılara mavi onaylı bir rozet verir ve itibar. Nitelikli satıcılar, Gate.io tarafından önerildiklerini ve tanındıklarını belirtmek için sipariş listelerinde "Mavi V" rozeti ile gösterilecektir.

Doğrulanmış tüccarlar zaman zaman Gate.io tarafından değerlendirilecektir. Herhangi bir anormal hesap durumu, mantıksız emir iptali ve diğer kötü niyetli davranışlarda bulunduklarını OTC kullanıcıları tarafından bildirmeleri kesinlikle yasaktır. Son üç ayda, doğrulanmış iş yerlerinin kullanıcı memnuniyet oranı %80 veya üzerine ulaşmalıdır. En önemlisi, Gate.io, kullanıcılar üzerinde katı KYC ve kara para aklamayı önleme (AML) denetimleri gerçekleştirerek, kullanıcıların doğrulanmış satıcılarla ticaret yapmaları için daha yüksek garantiler sağlayacaktır.

P2P İşlem SSS

S: Nasıl itibari para ticaret tüccarı olunur?

Y: En az 5.000 USDT veya eşdeğeri ya da 5.000 GT'ye sahip VIP 3 ve üzeri kullanıcılar, otomatik olarak itibari para tüccarı olarak tanınacaktır.

S: T+1 nedir?

Y: Banka hesaplarının donmasını önlemek ve işlem güvenliğini sağlamak için, kullanıcılar satın aldıktan sonraki 24 saat içinde itibari para ile bir kripto para birimini çekemez veya satamaz.

S: Bir satın alma siparişi nasıl iptal edilir?

C: Satın alma işleminde, siparişiniz eşleştikten sonra 20 dakika içerisinde "Ödedim" butonuna tıklamayı unutmayınız, aksi halde sipariş otomatik olarak iptal edilecektir. Bir siparişi iptal etmek isterseniz, itirazda bulunarak yardım için müşteri hizmetleri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. Varlıklarınızı kaybetmemek için, lütfen iptal etmeden önce ödeme yapmadığınızı onaylayın. Aynı gün içinde birden fazla emir iptal ederseniz, 24 saat boyunca itibari para alım satım emri vermeniz yasaklanır.

S: Ödedim. Nasıl oluyor da sipariş hala iptal ediliyor?

C: Siparişiniz eşleştikten sonra 20 dakika içinde ödemeyi tamamlamanız ve "ödedim" butonuna tıklamanız gerekmektedir, aksi takdirde siparişiniz otomatik olarak iptal edilecektir. Ödeme yaptıktan sonra “Ödedim” butonuna tıklamazsanız varlık kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda, lütfen en kısa sürede itirazda bulunun.

S: Gate.io itibari para birimi ticaretini destekliyor mu?

C: Gate.io, OTC tüccarları için bir platform sağlar ancak herhangi bir işleme müdahale etmez. İşlemler, üçüncü bir taraf olmaksızın tüccarlar ve alıcılar arasında yapılır.

S: Fiat para birimi işlemleri için ödenmesi gereken tutar neden gösterilenden farklı? İşlem ücreti ne kadar?

C: Gate.io, sıradan kullanıcılardan işlem ücreti almaz. Ancak, kullandığınız banka veya para transferi sağlayıcısı, transfer için bir ücret talep edebilir. USDT'yi fiat para birimiyle satın alırsanız, yalnızca USDT miktarının doğru olduğundan emin olmanız gerekir. Sayfada görüntülenen CNY, yalnızca 6,6 sabit döviz kuru üzerinden hesaplanan bir değerlemedir. Gerçek zamanlı döviz kurunu kontrol etmek için dalgalı döviz kuru işlevini etkinleştirebilirsiniz.

S: Ödemeyi tamamladıktan sonra jetonları ne zaman alacağım?

C: "Ödedim"i tıkladıktan sonra, Gate.io sizin için olası kayıpları önlemek için satıcının kripto para varlıklarını otomatik olarak kilitleyecektir. Satıcı, transferinizin alındığını onayladığında, kripto para birimi size bırakılacaktır. Satıcı, jetonları 30 dakikadan uzun bir süredir serbest bırakmadıysa ve ona ulaşılamıyorsa, itibari para birimi uzmanımızdan yardım istemek için "Şikayette Bulun" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

S: Ben bir satıcıyım. Alıcı, fiilen ödeme yapmadan "ödedim"i tıkladı ve ben de gerçekten kontrol etmeden onayla düğmesini tıkladım. Yani mesele şu ki, jetonları serbest bıraktım ama parayı almadım. Ne yapmalıyım?

C: Lütfen hemen bir şikayette bulunun ve ödemeyi almadığınızı kanıtlamak için kanıt yükleyin. Özel bir uyarı: Olası varlık kayıplarını önlemek için yalnızca ödemeyi gerçekten aldığınızda onayla düğmesini tıklamalısınız.

Çözüm

Fiat ticareti, geleneksel finans ile kripto dünyası arasındaki boşluğu daralttı ve sıradan kullanıcıların bu alana girmesi ve kendi kripto varlıklarına daha kolay bir şekilde sahip olması için bir yol sağladı. Gate.io'nun itibari para birimi işlemi, saklama modelinin yanı sıra bir geri bildirim ve derecelendirme mekanizmasını benimser. Bir işlem sırasında sorunla karşılaşan herhangi bir taraf şikayette bulunabilir. Bir Gate.io itibari para ticaret uzmanı, sorununuzu mümkün olan en kısa sürede çözmenize yardımcı olacaktır.

Banka kartı, Alipay ve WeChat pay dahil olmak üzere çeşitli ödeme yöntemlerinin desteklendiği Gate.io P2P İşleminde para yatırmak ve çekmek hızlı ve kolaydır. Gate.io'nun ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyeceği unutulmamalıdır. Alıcı, siparişi eşleştirdikten sonra 20 dakika içinde parayı satıcıya manuel olarak aktaracak ve "ödedim" düğmesine basacaktır.

Gate.io P2P Trading, para birimlerini takas etmeniz ve harika bir kripto yolculuğuna başlamanız için en uygun seçenek olarak hizmet eder.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Hugo, Ashley, Echo, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Fiat Para Birimi Nasıl Ticaret Yapılır?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Geleneksel finans ve kripto para birimi arasında köprü kuran itibari para ticareti rehberi.
Fiat Para Birimi Nasıl Ticaret Yapılır?

Fiat Para Birimi Nedir?

Fiat para birimi, hükümet kararnamelerine dayanarak piyasada yasal olarak dolaşan, CNY, ABD Doları, Euro vb. gibi devlet tarafından çıkarılan bir para birimidir. Buna karşılık, kripto para birimleri hükümetler tarafından desteklenmez, Bitcoin, Ether, Dogecoin vb. gibi belirli protokollerin algoritmaları ve kuralları aracılığıyla verilir.

Fiat Döviz Ticareti (veya P2P Ticareti) nedir?

Fiat döviz ticareti, fiat para birimi ile kripto para birimlerinin satın alınması, satılması veya ticaretini ifade eder. Günümüzde çoğu borsa, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiat para birimleriyle doğrudan satın alınmasını desteklemediğinden, ilgili para birimini, kripto para birimini elinde bulunduran satıcıya ödeme yaparak bir kullanıcı ile bir kullanıcı arasındaki bir işlem yoluyla satın almak mümkündür. Kripto para birimleri borsa dışındaki kullanıcılar arasında gerçekleştirilir, fiat para birimi ile kripto para satın alma ticareti "tezgah üstü" veya "P2P işlemi" olarak da bilinir.

P2P İşlem Platformları Nasıl Çalışır?

Gate.io, işlem sürecinde alıcıları ve satıcıları eşleştirmeye yardımcı olmak için güvenli bir aracı görevi görür. Kullanıcılar, Gate.io'nun ana sayfasındaki "Kripto Satın Al" seçeneğine tek tıkla tıklayabilir. Gate.io, mevcut piyasanın optimal döviz kuruna göre iki tarafı eşleştirecektir. Fiat ticaret tüccarları, diğer kullanıcıların göz atması ve alması için piyasada emir yayınlayabilir.

Gate.io P2P İşlemi, hem alıcıların hem de satıcıların çıkarlarını korumak için, her iki taraf da işlemin tamamlandığını onaylamadan önce kripto para birimlerinin Gate.io'nun gözetiminde olduğu saklama modelini benimser. Bu, madeni paraların alıcıya uygun şekilde bırakılmasını sağlar. Ayrıca Gate.io'nun geri bildirim ve derecelendirme mekanizması, kullanıcıların işlemlerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olur ve dolandırıcılık riskini azaltır. İşlem sırasında herhangi bir sorun veya ihtilaf meydana gelirse, taraflardan herhangi biri şikayette bulunabilir ve bir itibari para komisyoncusu mümkün olan en kısa sürede arabuluculuk yapacaktır.

Gate.io P2P İşleminin Avantajları

  1. Hızlı ve uygun para yatırma ve çekme.

  2. Banka kartı, Alipay ve WeChat ödemesi dahil olmak üzere birden çok ödeme yöntemi desteklenir.

  3. Şu anda sıfır ücret. Karşılaştırıldığında, birçok tezgah üstü ticaret platformu %1'lik bir ücret alır.

  4. Gözetim modeli, kullanıcıların işlemlerini güvence altına alır.

  5. Doğrulanmış iş yerlerinin VIP seviyesi değerlendirilirken itibari para işlem hacmi de dikkate alınır. VIP seviyesi ne kadar yüksek olursa, doğrulanmış satıcılar o kadar fazla ayrıcalığın keyfini çıkarabilir.

Gate.io P2P İşlemi Nasıl Kullanılır?

Web'de:

  1. Gate.io'da itibari para ticareti yapmak için KYC'yi tamamlamanız ve cep telefonu numaranızı ve banka kartınızı eklemeniz gerekir. Üst gezinme çubuğundaki "Kripto Satın Al" → "P2P Alım Satım" seçeneğine veya ana sayfadaki mavi renkli "Kripto Satın Al" düğmesine tıklayarak P2P işlem sayfasına girebilirsiniz.
  1. Burada örnek olarak USDT alımını ele alalım. P2P işlem sayfasında "Esnek"i seçin.

① "Satın Al"a tıklayın.

② USDT'yi seçin.

③ Satın alma miktarına, ödeme yöntemine vb. göre uygun siparişleri filtreleyebilirsiniz.

④ Listeden ticaret yapmak istediğiniz satıcıyı seçin ve "USDT Satın Al"a tıklayın. (Not: Satıcının belirttiği bir yöntemle ödeme yapmanız gerekecektir.)

  1. Bir satın alma miktarı girin, hisse değeri otomatik olarak hesaplanacak ve görüntülenecektir.
  1. Bilgileri tekrar kontrol edin ve “Tamam”a tıklayın.
  1. Emir eşleştiğinde “Fiat Emir” - “Mevcut Emir” altında bulabilirsiniz. Lütfen ekranda görüntülenen tutara göre satıcıya ödeme yapın ve "Ödedim" düğmesine tıklayın.

Not: Gate.io, ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyecektir. 20 dakika içinde manuel ödeme yapmanız ve "Ödedim" düğmesine tıklamanız gerekir. Aksi takdirde sipariş otomatik olarak iptal edilecek ve para satıcının hesabına iade edilecektir. Bu kurala uymazsanız hem madeni paralarınızı hem de itibari paranızı kaybedebilirsiniz.

  1. Tamamlanan siparişler “Fiat Siparişi”-“Tamamlanan Siparişler” bölümünde bulunabilir.

Uygulamada:

  1. "Piyasalar" sayfasında "P2P Alım Satım" veya "Kripto Satın Al"/"Kredi Kartı ile Satın Al" seçeneğine tıklayarak itibari para işlem sayfasına girebilirsiniz.
  1. Sayfanın üst kısmındaki "Satın Al" veya "Sat" öğesini seçin.

Burada örnek olarak kripto satın almayı ele alalım:

① Bir ticaret çifti seçin.

② Satın almak istediğiniz miktarı girin.

③ Tercih ettiğiniz işlem türünü ve ödeme yöntemini ayarlamak için "Filtrele"ye tıklayın.

Ticaret yapmak istediğiniz satıcıyı seçin ve "Satın Al"a tıklayın.

  1. Satın almak istediğiniz tutarı girin ve alttaki "Satın Al" düğmesine tıklayın, ardından açılan pencerede satın alma işleminizi onaylayın. Tüm bilgiler doğruysa, "Şimdi Satın Al"a tıklayın.
  1. Sistem siparişi sizin için otomatik olarak eşleştirecektir. Eşleştiğinde, "Sipariş" - "Ödenmemiş/Ödenmiş" bölümünden kontrol edebilirsiniz.
  1. Alıcının bilgilerini kontrol etmek için “Bekleyen Ödeme”ye tıklayın. Lütfen satıcının verdiği bilgilere göre karşı tarafa 20 dakika içinde ödeme yapın ve "Ödedim" düğmesini tıklayın.

Not: Gate.io, ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyecektir. 20 dakika içinde manuel ödeme yapmanız ve "Ödedim" düğmesine tıklamanız gerekir. Aksi takdirde sipariş otomatik olarak iptal edilecek ve fiat satıcının hesabına iade edilecektir. Bu kurala uymazsanız hem madeni paralarınızı hem de itibari paranızı kaybedebilirsiniz.

  1. Sipariş tamamlandığında, ayrıntıları "Sipariş" → "Tamamlandı" bölümünde görüntüleyebilirsiniz.

Gate.io P2P İşleminde Hangi Kripto Paraların Ticareti Yapılabilir?

Şu anda, Gate.io P2P İşlemleri bölümünde aşağıdaki para birimlerinin ticareti yapılabilir:

  1. BTC (Bitcoin)

  2. USDT (İp)

  3. ETH (Eter)

  4. DOGE (Dogecoin)

P2P İşlem Notları

  1. İşlem güvenliğini sağlamak ve ihtilafları ve banka hesaplarının dondurulması gibi sorunları önlemek için, kullanıcılar kripto para satın aldıktan sonraki 24 saat içinde fiat para birimini çekemez veya satamaz.

  2. Gate.io, ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyecektir. Alıcı, sipariş eşleştirildikten sonra 20 dakika içinde satıcının sağladığı alıcı bilgilerine göre satıcıya ödeme yapmalıdır. Ödemeyi tamamladıktan sonra, "Ödedim"i tıkladığınızdan emin olun ve karşı tarafın makbuzu onaylamasını bekleyin. Aksi takdirde sipariş iptal edilecektir.

  3. Banka kartımızın donmasını önlemek için para transferi yaparken Bitcoin, BTC, USDT ve kripto para birimi ile ilgili diğer hassas kelimelerden bahsetmeyin.

  4. Hem alıcı hem de ödeme adresi olarak kendi banka kartınızı, Alipay veya WeChat hesaplarınızı kullandığınızdan emin olun.

  5. Ödeme yapmak için ATM veya Alipay kullanmak veya ödeme yapmadan önce WeChat'ten banka kartlarına para çekmek yasaktır.

Doğrulanmış Satıcı nedir?

Sipariş işlemlerinin verimliliğini ve düzenli kullanıcılar ile satıcılar arasındaki güveni artırmak ve her iki taraf için de güvenli, güvenilir, sorunsuz ve dostane bir işlem deneyimini teşvik etmek için Gate.io, iyi ticaret geçmişine sahip satıcılara mavi onaylı bir rozet verir ve itibar. Nitelikli satıcılar, Gate.io tarafından önerildiklerini ve tanındıklarını belirtmek için sipariş listelerinde "Mavi V" rozeti ile gösterilecektir.

Doğrulanmış tüccarlar zaman zaman Gate.io tarafından değerlendirilecektir. Herhangi bir anormal hesap durumu, mantıksız emir iptali ve diğer kötü niyetli davranışlarda bulunduklarını OTC kullanıcıları tarafından bildirmeleri kesinlikle yasaktır. Son üç ayda, doğrulanmış iş yerlerinin kullanıcı memnuniyet oranı %80 veya üzerine ulaşmalıdır. En önemlisi, Gate.io, kullanıcılar üzerinde katı KYC ve kara para aklamayı önleme (AML) denetimleri gerçekleştirerek, kullanıcıların doğrulanmış satıcılarla ticaret yapmaları için daha yüksek garantiler sağlayacaktır.

P2P İşlem SSS

S: Nasıl itibari para ticaret tüccarı olunur?

Y: En az 5.000 USDT veya eşdeğeri ya da 5.000 GT'ye sahip VIP 3 ve üzeri kullanıcılar, otomatik olarak itibari para tüccarı olarak tanınacaktır.

S: T+1 nedir?

Y: Banka hesaplarının donmasını önlemek ve işlem güvenliğini sağlamak için, kullanıcılar satın aldıktan sonraki 24 saat içinde itibari para ile bir kripto para birimini çekemez veya satamaz.

S: Bir satın alma siparişi nasıl iptal edilir?

C: Satın alma işleminde, siparişiniz eşleştikten sonra 20 dakika içerisinde "Ödedim" butonuna tıklamayı unutmayınız, aksi halde sipariş otomatik olarak iptal edilecektir. Bir siparişi iptal etmek isterseniz, itirazda bulunarak yardım için müşteri hizmetleri temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. Varlıklarınızı kaybetmemek için, lütfen iptal etmeden önce ödeme yapmadığınızı onaylayın. Aynı gün içinde birden fazla emir iptal ederseniz, 24 saat boyunca itibari para alım satım emri vermeniz yasaklanır.

S: Ödedim. Nasıl oluyor da sipariş hala iptal ediliyor?

C: Siparişiniz eşleştikten sonra 20 dakika içinde ödemeyi tamamlamanız ve "ödedim" butonuna tıklamanız gerekmektedir, aksi takdirde siparişiniz otomatik olarak iptal edilecektir. Ödeme yaptıktan sonra “Ödedim” butonuna tıklamazsanız varlık kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda, lütfen en kısa sürede itirazda bulunun.

S: Gate.io itibari para birimi ticaretini destekliyor mu?

C: Gate.io, OTC tüccarları için bir platform sağlar ancak herhangi bir işleme müdahale etmez. İşlemler, üçüncü bir taraf olmaksızın tüccarlar ve alıcılar arasında yapılır.

S: Fiat para birimi işlemleri için ödenmesi gereken tutar neden gösterilenden farklı? İşlem ücreti ne kadar?

C: Gate.io, sıradan kullanıcılardan işlem ücreti almaz. Ancak, kullandığınız banka veya para transferi sağlayıcısı, transfer için bir ücret talep edebilir. USDT'yi fiat para birimiyle satın alırsanız, yalnızca USDT miktarının doğru olduğundan emin olmanız gerekir. Sayfada görüntülenen CNY, yalnızca 6,6 sabit döviz kuru üzerinden hesaplanan bir değerlemedir. Gerçek zamanlı döviz kurunu kontrol etmek için dalgalı döviz kuru işlevini etkinleştirebilirsiniz.

S: Ödemeyi tamamladıktan sonra jetonları ne zaman alacağım?

C: "Ödedim"i tıkladıktan sonra, Gate.io sizin için olası kayıpları önlemek için satıcının kripto para varlıklarını otomatik olarak kilitleyecektir. Satıcı, transferinizin alındığını onayladığında, kripto para birimi size bırakılacaktır. Satıcı, jetonları 30 dakikadan uzun bir süredir serbest bırakmadıysa ve ona ulaşılamıyorsa, itibari para birimi uzmanımızdan yardım istemek için "Şikayette Bulun" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

S: Ben bir satıcıyım. Alıcı, fiilen ödeme yapmadan "ödedim"i tıkladı ve ben de gerçekten kontrol etmeden onayla düğmesini tıkladım. Yani mesele şu ki, jetonları serbest bıraktım ama parayı almadım. Ne yapmalıyım?

C: Lütfen hemen bir şikayette bulunun ve ödemeyi almadığınızı kanıtlamak için kanıt yükleyin. Özel bir uyarı: Olası varlık kayıplarını önlemek için yalnızca ödemeyi gerçekten aldığınızda onayla düğmesini tıklamalısınız.

Çözüm

Fiat ticareti, geleneksel finans ile kripto dünyası arasındaki boşluğu daralttı ve sıradan kullanıcıların bu alana girmesi ve kendi kripto varlıklarına daha kolay bir şekilde sahip olması için bir yol sağladı. Gate.io'nun itibari para birimi işlemi, saklama modelinin yanı sıra bir geri bildirim ve derecelendirme mekanizmasını benimser. Bir işlem sırasında sorunla karşılaşan herhangi bir taraf şikayette bulunabilir. Bir Gate.io itibari para ticaret uzmanı, sorununuzu mümkün olan en kısa sürede çözmenize yardımcı olacaktır.

Banka kartı, Alipay ve WeChat pay dahil olmak üzere çeşitli ödeme yöntemlerinin desteklendiği Gate.io P2P İşleminde para yatırmak ve çekmek hızlı ve kolaydır. Gate.io'nun ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirmeyeceği unutulmamalıdır. Alıcı, siparişi eşleştirdikten sonra 20 dakika içinde parayı satıcıya manuel olarak aktaracak ve "ödedim" düğmesine basacaktır.

Gate.io P2P Trading, para birimlerini takas etmeniz ve harika bir kripto yolculuğuna başlamanız için en uygun seçenek olarak hizmet eder.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Hugo, Ashley, Echo, Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!