Nakamigos nedir?

Orta SeviyeJun 16, 2023
Nakamigos, her biri 24x24 pikselden oluşan toplam 20.000 ayrı öğeden oluşan bir PFP NFT projesidir. Proje esas olarak insan (6 tür) ve insan olmayan kategorilere ayrılıyor; ikincisi kurbağalar, timsahlar, robotlar, hayaletler, kardan adamlar ve balonlar gibi nadir türleri içeriyor. Toplamdan 17.000 NFT basım için tahsis edildi ve proje ekibi 500'ünü ayırdı. Nakamigos'un tarzı, birinci sınıf NFT projesi CryptoPunks'a çarpıcı bir benzerlik taşıyor ve birçok kişi tarafından ikincisinin yeni çağ versiyonu olarak görülüyor. Dahası, Nakamigos NFT sahiplerine ilgili ticari haklar verildi; bu, Yuga Labs'ın 2022'de CryptoPunks'u satın aldıktan sonra ticari lisans hakları sunma hamlesini yansıtan bir jest.7
Nakamigos nedir?

Halka açık madenciliğin hemen ardından, NFT projesi Nakamigos'un kısa vadeli piyasa performansı, BAYC, Azuki, CLONE X ve Moonbirds gibi birinci sınıf NFT projelerini geride bırakarak Opensea'deki günlük işlem sıralamasında zirveye ulaştı. Başka bir PFP NFT projesi olan Nakamigos'un son derece rekabetçi NFT pazarında kendisini öne çıkarmasını sağlayan şey neydi?

En dikkat çekici trendlerden biri, Mart ayının sonunda Twitter'da Nakamigos projesi için artan Fomo heyecanıydı; projenin benzersiz özellikleri, NFT oyuncu topluluğu arasında geniş çapta yayılmaya başladı. Nakamigos isminin kökeni özellikle ilgi çekicidir; BTC kurucusu Satoshi Nakamoto'nun isminden gelmektedir. 'Migos' İspanyolca'da 'arkadaşlar' anlamına gelir ve böylece Nakamigos'a incelikli bir yorum kazandırılır: 'Satoshi Nakamoto'nun Arkadaşları'.

İlginç bir şekilde, Nakamigos'un doğumu, 31 Ekim 2022'de BTC teknik incelemesinin yayınlanmasının 14. yıldönümüne denk geldi; bu, açıkça saygı duruşu niteliğinde bir jestti.

Nakamigos nedir?

Nakamigos, her biri 24x24 piksel içeren 20.000 parçadan oluşan bir PFP NFT projesidir. Öncelikle insan türleri (altı tür) ve insan olmayan türler olmak üzere ikiye ayrılır. İkincisi kurbağalar, timsahlar, robotlar, hayaletler, kardan adamlar ve balonlar gibi nadir kategorileri içerir. Bunlardan 17.000 NFT basım için kullanılıyor ve proje ekibi toplamın %2,5'ine karşılık gelen 500'ünü ayırıyor.

Nakamigos'un tarzı, NFT'nin birinci sınıf projesi CryptoPunks'a benzer ve birçok kişi tarafından CryptoPunks'ın yeni çağ klonu olarak kabul edilir. Dahası, Nakamigos NFT sahiplerine aynı zamanda ilgili ticari haklar da veriliyor; bu, Yuga Labs'ın 2022'de CryptoPunks'u satın aldıktan sonra ticari lisans hakları sağlamasını hatırlatan bir hareket.

Bu yılki yıllık NFT sektör etkinliği NFT.NYC sırasında Nakamigos, Sartoshi'nin Sonu (EOS) sahiplerine ücretsiz ve halka açık darphaneler sundu. Halka açık darphaneler, fiyatların 1ETH ile 0,01ETH arasında değiştiği ve nihai fiyatın 0,01 ETH olduğu Hollanda açık artırma formatında gerçekleştirildi.

Burada bahsi geçen EOS, mfers'in kurucusunun emekli olmadan önce yayınladığı ve ardından eş zamanlı olarak Twitter hesabını da devre dışı bıraktığı son NFT'ydi. Ancak mfers bu yıl yeniden ortaya çıktı ve EOS'u geçiş kartı olarak kullanarak kendisiyle işbirliği yaparak projelerin ücretsiz basılmasına olanak sağladı.

O zamanlar Nakamigos NFT'nin başarısı pek etkileyici değildi. Halka açık satışın ardından NFT'nin fiyatı 0,01ETH'den 0,005ETH'ye düştü ve neredeyse taban fiyatı aşarak sıfıra geriledi. Sonuç olarak pek çok kullanıcı projenin geleceği hakkındaki iyimserliğini yitirdi.

Nakamigos'un Olağanüstü Ribaund'u

Piyasaya sürüldüğünde Nakamigos'u karşılayan düşüş eğilimine rağmen, kartlarda hızlı bir geri dönüş bekleniyordu.

Sadece 24 saat içinde Nakamigos'un taban fiyatı, sonraki iki gün boyunca aralıksız bir artışa yol açan yükselişle 0,03ETH'ye yükseldi. Eş zamanlı olarak birçok NFT OG ve KOL, Fomo'yu desteklemek için aktif olarak Twitter'a akın etti ve en yüksek taban fiyatı kısaca 0,25ETH'ye yükseltti.

Sadece birkaç gün içinde Nakamigos toplam 4305ETH işlem hacmine ulaştı.

Nakamigos'a ilişkin en son veriler, Opensea'de canlı bir şekilde gösterilen bir gözlem olan ilk satış rakamlarını geride bırakıyor. Şu anda Nakamigos'un toplam işlem hacmi 29415ETH olup taban fiyatı 0,3299 ETH'de zirve yapıyor.

Düşüş eğilimi gösteren bir NFT pazarında bu kadar dikkat çekici sonuçlara ulaşmak Nakamigos için gerçekten şaşırtıcı. Bu başarının bir kısmı proje ekibi tarafından alınan stratejik önlemlere atfedilebilir, ancak bu şu anda spekülatif olmaya devam ediyor.

KOL'lerin desteğini bir kenara bırakırsak Nakamigos NFT'lerinin sanatsal tarzı, CryptoPunks NFT meraklılarının ve diğer NFT OG'lerin tercihleriyle oldukça örtüşüyor. Üstelik NFT tasarımlarının kalitesi oldukça övgüye değer. Kalite açısından bakıldığında Nakamigos gerçekten dikkate değer ve büyüleyicidir.

Ayrıca Nakamigos'un bu sürümünün teknik desteği, daha önce Doodles ve mfers gibi tanınmış NFT projelerinin yayınlanmasına katılan @WestCoastNFT teknik ekibi tarafından sağlandı.

Bu bilgi, Nakamigos projesinin henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen potansiyel taşıdığını gösteriyor. Piyasa performansını tam olarak değerlendirmek için daha fazla gözlem yapılması gerekmektedir.

Ancak Nakamigos'un piyasaya sürülmesinden bu yana piyasadaki toparlanmaya bakıldığında, kısa süreli iflas tehdidinin beklenmedik bir gelişme olduğu düşünülebilir. Projenin kendisi, adı ve NFT tasarım stili gibi, gelen kullanıcıların çoğunluğunu cezbetme eğiliminde olan ilgi çekici yönlere sahiptir.

Elbette Nakamigos'u çevreleyen tartışma, proje ekibi HiFo Labs'ı çevreleyen gizem perdesi gibi daha da heyecan verici konuları içeriyor.

Gizemli HiFo Laboratuvarları

Projenin kamuya açıklanması ve lansmanından bu yana HiFo Labs'ın tamamen anonim kalmayı tercih etmesi büyük miktarda spekülasyona yol açtı.

Nakamigoların popülaritesinin artmasının ardından bu spekülasyon eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı. HiFo Labs'ın, ekibin NFT projelerinde uzun yıllara dayanan deneyime sahip olduğunu belirten kısa tanıtımı, bu şüpheleri ortadan kaldırmak için çok az şey yaptı.

HiFo Labs, tanıtım kampanyası sırasında sıklıkla kriptopunklardan bahsetti. Yuga Labs'ın CryptoPunks'la yaptığı uygulamalara benzer şekilde, neredeyse aynı NFT tasarımı ve kullanıcılara ticari lisans hakları verme konusunda benzer bir duruşla birleştiğinde, Nakamigos'un takipçileri arasında merak alevlerini körüklediler. Sonuçta, CryptoPunks'ın kurucu ekipleri, Larva Labs ve arkalarındaki Yuga Labs, NFT pazarında büyük ilgi görüyor.

HiFo Labs, Larva Labs veya Yuga Labs ile dahili bir ortaklığa sahipse veya doğrudan Yuga Labs'in bir yan kuruluşuysa, kullanıcılar ve pazar tarafından artan tanınırlıkla Nakamigos'un gelecekteki ekosistem görünümü kaçınılmaz olarak daha parlak olacaktır.

Nakamigos ve CryptoPunks arasında, HiFo Lab ekibinin kuruluşunun 2017 yılında CryptoPunks'a denk gelmesi de dahil olmak üzere pek çok benzerlik bulunsa da bunlar yalnızca varsayımlardan ibaret ve ikisi arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Mart ayı sonunda Nakamigos proje ekibi bu spekülasyonlara resmi olarak Twitter'da yanıt verdi: "Larva değil, Yuga değil, Nakamigos."

(Resim kaynağı:twitter.com)

Bu açıklamanın ortaya çıkmasıyla birlikte geçmişteki birçok varsayım ortadan kalkmış gibi görünüyor ancak HiFo Laboratuvarlarının gerçek kimliğine ilişkin tartışma birçok Nakamigos kullanıcısı için hâlâ heyecan konusu olmaya devam ediyor.

Ancak Nakamigos'a olan ilginin artmasıyla birlikte HiFo Labs birçok girişimde bulundu. Şirket, projenin tanıtım aşamasında Nakamigos'un eserlerinin uzun yıllardır kripto sanatıyla uğraşan sayısız sanatçıdan geldiğini açıkladı. Şu anda anonim kalsalar da proje ile kripto sanatı arasında belli bir bağlantı var.

HiFo Labs da bu konu etrafında aktif olarak çalışmaktadır. HiFo Labs, 24 ünlü kripto sanatçısına saygı duruşunda bulunarak yeni bir Onursal Nakamigos NFT serisini tanıttı ve bunu hediye olarak sundu.

Buna Layer2 projesi Manifold'un kurucu ortağı Richerd Chan, NFT projesi Art Blocks CEO'su Erick Calderon, Amerikalı rap süperstarı Snoop Dogg, NFT koleksiyoncusu GMoney, kripto sanatçısı XCOPY, ünlü Amerikalı DJ Steve Aoki ve NFT koleksiyoncusu Farokh.eth dahildir. diğerleri arasında.

Bu tür pazarlama faaliyetleri, projenin popülerliğini sürdürmek için görünüşte haklı. Yine de bu, HiFo Labs'ın şu anda kendisini NFT kripto sanatı alanında tanımladığını gösteriyor.

Bu fikir, Nakamigos'un resmi olarak yayınlanmadan önce mfers ile yaptığı işbirliğinden anlaşılabilir. Yeni kullanıcılar ve NFT uygulamalarının değeri arayışı, HiFo Labs ile mfers yaratıcısı Sartoshi arasındaki yakın ilişkiyle birleştiğinde sonuçta bu işbirliğini kolaylaştırdı.

Bu aynı zamanda EOS PASS için üçüncü NFT proje işbirliği olacak. Önceki iki işbirliği çekiliş yoluyla gerçekleştirilmişti ve nihai satış sonuçları ılımlıydı.

Ancak HiFo Laboratuvarlarının gerçek yüzü, ekip üyeleri ve onların NFT projelerine geçmişte dahil olmaları da dahil olmak üzere dış dünya tarafından hâlâ bilinmiyor. Bağımsız bir NFT proje stüdyosu olabilirler ancak çoğu kişi buna inanmakta zorlanıyor.

Birkaç ipucu HiFo Labs'ın oldukça önemli bir geçmişe sahip olduğunu gösteriyor.

HiFo Laboratuvarları ve Larva Laboratuvarları arasındaki spekülasyonlar

Nakamigos ve CryptoPunks arasındaki benzerliklere dair önceki analizde de belirtildiği gibi kullanıcılara ticari lisans hakları veriliyordu. Bu haber ilk olarak HiFo Labs'tan sosyal medyada geldi ve Nakamigos'un piyasaya sürülmesinin ardından projenin resmi web sitesinde sunuldu.

(Resim kaynağı: nakamigos.io)

Nakamigos, ilk tanıtım aşamasından bu yana kendisini CryptoPunks'la ilişkilendirdi ve HiFo Labs, bilinçli veya bilinçsiz olarak kendisini Larva Labs ile karşılaştırdı, başarılı bir tanıtım vakası olmuş gibi görünüyor.

Ancak, bu kadar açık bir şekilde belirtilmesi Larva Laboratuvarları ve Yuga Laboratuvarlarından yanıt vermedi ki bu da oldukça sıra dışı görünüyor.

Son zamanlarda Larva Labs, Twitter biyografisini "ve birkaç başka şeyle" güncelledi ve bazıları bunun Nakamigos'a dair ince bir ipucu olduğuna inanıyor.

İlginç bir şekilde, hem Larva Labs hem de HiFo Labs, Twitter'da benzersiz bir özelliği paylaşıyor; ikisi de başka hesapları takip etmiyor.

Tüm bu ilgi çekici unsurlar, Larva Laboratuvarları ile HiFo Laboratuvarları arasında yüksek bir bağlantı olasılığını ima ediyor. İşbirliği yapmasalar bile iki stüdyo arasında bazı bağlantılar olmalı. Ancak Nakamigos'un piyasaya sürülmesinden önceki ve sonraki performansına bakıldığında Larva Labs'ın takma adla pazarlama yapması pek mümkün görünmüyor.

Çözüm

Kısacası HiFo Laboratuvarları ile Larva Laboratuvarları arasında muhtemelen kasıtlı rehberlik veya taklitten kaynaklanan pek çok benzerlik vardır. Ancak bunlar muhtemelen hala bağımsız stüdyolardır.

Ne olursa olsun Nakamigos, son NFT pazarında HiFo Laboratuvarları için parlak bir başarı olan etkileyici yaratımları nedeniyle büyük ilgi ve beğeni topladı.

Her ne kadar etrafındaki çeşitli spekülasyonlar projenin piyasa performansını etkileyen en önemli faktörlerden biri haline gelse de Nakamigos, rekabetin yoğun olduğu NFT dünyasında öncelikle yüksek kaliteli ve benzersiz yaratıcı ifadeleriyle övgü topluyor.

Nakamigos'un gelecekteki gelişimi, birinci sınıf bir proje potansiyeline sahip bir NFT serisi olduğu göz önüne alındığında büyük bir merakla bekleniyor.

Yazar: Charles
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward、KOWEI、Hin、Ashley He
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Nakamigos nedir?

Orta SeviyeJun 16, 2023
Nakamigos, her biri 24x24 pikselden oluşan toplam 20.000 ayrı öğeden oluşan bir PFP NFT projesidir. Proje esas olarak insan (6 tür) ve insan olmayan kategorilere ayrılıyor; ikincisi kurbağalar, timsahlar, robotlar, hayaletler, kardan adamlar ve balonlar gibi nadir türleri içeriyor. Toplamdan 17.000 NFT basım için tahsis edildi ve proje ekibi 500'ünü ayırdı. Nakamigos'un tarzı, birinci sınıf NFT projesi CryptoPunks'a çarpıcı bir benzerlik taşıyor ve birçok kişi tarafından ikincisinin yeni çağ versiyonu olarak görülüyor. Dahası, Nakamigos NFT sahiplerine ilgili ticari haklar verildi; bu, Yuga Labs'ın 2022'de CryptoPunks'u satın aldıktan sonra ticari lisans hakları sunma hamlesini yansıtan bir jest.7
Nakamigos nedir?

Halka açık madenciliğin hemen ardından, NFT projesi Nakamigos'un kısa vadeli piyasa performansı, BAYC, Azuki, CLONE X ve Moonbirds gibi birinci sınıf NFT projelerini geride bırakarak Opensea'deki günlük işlem sıralamasında zirveye ulaştı. Başka bir PFP NFT projesi olan Nakamigos'un son derece rekabetçi NFT pazarında kendisini öne çıkarmasını sağlayan şey neydi?

En dikkat çekici trendlerden biri, Mart ayının sonunda Twitter'da Nakamigos projesi için artan Fomo heyecanıydı; projenin benzersiz özellikleri, NFT oyuncu topluluğu arasında geniş çapta yayılmaya başladı. Nakamigos isminin kökeni özellikle ilgi çekicidir; BTC kurucusu Satoshi Nakamoto'nun isminden gelmektedir. 'Migos' İspanyolca'da 'arkadaşlar' anlamına gelir ve böylece Nakamigos'a incelikli bir yorum kazandırılır: 'Satoshi Nakamoto'nun Arkadaşları'.

İlginç bir şekilde, Nakamigos'un doğumu, 31 Ekim 2022'de BTC teknik incelemesinin yayınlanmasının 14. yıldönümüne denk geldi; bu, açıkça saygı duruşu niteliğinde bir jestti.

Nakamigos nedir?

Nakamigos, her biri 24x24 piksel içeren 20.000 parçadan oluşan bir PFP NFT projesidir. Öncelikle insan türleri (altı tür) ve insan olmayan türler olmak üzere ikiye ayrılır. İkincisi kurbağalar, timsahlar, robotlar, hayaletler, kardan adamlar ve balonlar gibi nadir kategorileri içerir. Bunlardan 17.000 NFT basım için kullanılıyor ve proje ekibi toplamın %2,5'ine karşılık gelen 500'ünü ayırıyor.

Nakamigos'un tarzı, NFT'nin birinci sınıf projesi CryptoPunks'a benzer ve birçok kişi tarafından CryptoPunks'ın yeni çağ klonu olarak kabul edilir. Dahası, Nakamigos NFT sahiplerine aynı zamanda ilgili ticari haklar da veriliyor; bu, Yuga Labs'ın 2022'de CryptoPunks'u satın aldıktan sonra ticari lisans hakları sağlamasını hatırlatan bir hareket.

Bu yılki yıllık NFT sektör etkinliği NFT.NYC sırasında Nakamigos, Sartoshi'nin Sonu (EOS) sahiplerine ücretsiz ve halka açık darphaneler sundu. Halka açık darphaneler, fiyatların 1ETH ile 0,01ETH arasında değiştiği ve nihai fiyatın 0,01 ETH olduğu Hollanda açık artırma formatında gerçekleştirildi.

Burada bahsi geçen EOS, mfers'in kurucusunun emekli olmadan önce yayınladığı ve ardından eş zamanlı olarak Twitter hesabını da devre dışı bıraktığı son NFT'ydi. Ancak mfers bu yıl yeniden ortaya çıktı ve EOS'u geçiş kartı olarak kullanarak kendisiyle işbirliği yaparak projelerin ücretsiz basılmasına olanak sağladı.

O zamanlar Nakamigos NFT'nin başarısı pek etkileyici değildi. Halka açık satışın ardından NFT'nin fiyatı 0,01ETH'den 0,005ETH'ye düştü ve neredeyse taban fiyatı aşarak sıfıra geriledi. Sonuç olarak pek çok kullanıcı projenin geleceği hakkındaki iyimserliğini yitirdi.

Nakamigos'un Olağanüstü Ribaund'u

Piyasaya sürüldüğünde Nakamigos'u karşılayan düşüş eğilimine rağmen, kartlarda hızlı bir geri dönüş bekleniyordu.

Sadece 24 saat içinde Nakamigos'un taban fiyatı, sonraki iki gün boyunca aralıksız bir artışa yol açan yükselişle 0,03ETH'ye yükseldi. Eş zamanlı olarak birçok NFT OG ve KOL, Fomo'yu desteklemek için aktif olarak Twitter'a akın etti ve en yüksek taban fiyatı kısaca 0,25ETH'ye yükseltti.

Sadece birkaç gün içinde Nakamigos toplam 4305ETH işlem hacmine ulaştı.

Nakamigos'a ilişkin en son veriler, Opensea'de canlı bir şekilde gösterilen bir gözlem olan ilk satış rakamlarını geride bırakıyor. Şu anda Nakamigos'un toplam işlem hacmi 29415ETH olup taban fiyatı 0,3299 ETH'de zirve yapıyor.

Düşüş eğilimi gösteren bir NFT pazarında bu kadar dikkat çekici sonuçlara ulaşmak Nakamigos için gerçekten şaşırtıcı. Bu başarının bir kısmı proje ekibi tarafından alınan stratejik önlemlere atfedilebilir, ancak bu şu anda spekülatif olmaya devam ediyor.

KOL'lerin desteğini bir kenara bırakırsak Nakamigos NFT'lerinin sanatsal tarzı, CryptoPunks NFT meraklılarının ve diğer NFT OG'lerin tercihleriyle oldukça örtüşüyor. Üstelik NFT tasarımlarının kalitesi oldukça övgüye değer. Kalite açısından bakıldığında Nakamigos gerçekten dikkate değer ve büyüleyicidir.

Ayrıca Nakamigos'un bu sürümünün teknik desteği, daha önce Doodles ve mfers gibi tanınmış NFT projelerinin yayınlanmasına katılan @WestCoastNFT teknik ekibi tarafından sağlandı.

Bu bilgi, Nakamigos projesinin henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen potansiyel taşıdığını gösteriyor. Piyasa performansını tam olarak değerlendirmek için daha fazla gözlem yapılması gerekmektedir.

Ancak Nakamigos'un piyasaya sürülmesinden bu yana piyasadaki toparlanmaya bakıldığında, kısa süreli iflas tehdidinin beklenmedik bir gelişme olduğu düşünülebilir. Projenin kendisi, adı ve NFT tasarım stili gibi, gelen kullanıcıların çoğunluğunu cezbetme eğiliminde olan ilgi çekici yönlere sahiptir.

Elbette Nakamigos'u çevreleyen tartışma, proje ekibi HiFo Labs'ı çevreleyen gizem perdesi gibi daha da heyecan verici konuları içeriyor.

Gizemli HiFo Laboratuvarları

Projenin kamuya açıklanması ve lansmanından bu yana HiFo Labs'ın tamamen anonim kalmayı tercih etmesi büyük miktarda spekülasyona yol açtı.

Nakamigoların popülaritesinin artmasının ardından bu spekülasyon eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı. HiFo Labs'ın, ekibin NFT projelerinde uzun yıllara dayanan deneyime sahip olduğunu belirten kısa tanıtımı, bu şüpheleri ortadan kaldırmak için çok az şey yaptı.

HiFo Labs, tanıtım kampanyası sırasında sıklıkla kriptopunklardan bahsetti. Yuga Labs'ın CryptoPunks'la yaptığı uygulamalara benzer şekilde, neredeyse aynı NFT tasarımı ve kullanıcılara ticari lisans hakları verme konusunda benzer bir duruşla birleştiğinde, Nakamigos'un takipçileri arasında merak alevlerini körüklediler. Sonuçta, CryptoPunks'ın kurucu ekipleri, Larva Labs ve arkalarındaki Yuga Labs, NFT pazarında büyük ilgi görüyor.

HiFo Labs, Larva Labs veya Yuga Labs ile dahili bir ortaklığa sahipse veya doğrudan Yuga Labs'in bir yan kuruluşuysa, kullanıcılar ve pazar tarafından artan tanınırlıkla Nakamigos'un gelecekteki ekosistem görünümü kaçınılmaz olarak daha parlak olacaktır.

Nakamigos ve CryptoPunks arasında, HiFo Lab ekibinin kuruluşunun 2017 yılında CryptoPunks'a denk gelmesi de dahil olmak üzere pek çok benzerlik bulunsa da bunlar yalnızca varsayımlardan ibaret ve ikisi arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Mart ayı sonunda Nakamigos proje ekibi bu spekülasyonlara resmi olarak Twitter'da yanıt verdi: "Larva değil, Yuga değil, Nakamigos."

(Resim kaynağı:twitter.com)

Bu açıklamanın ortaya çıkmasıyla birlikte geçmişteki birçok varsayım ortadan kalkmış gibi görünüyor ancak HiFo Laboratuvarlarının gerçek kimliğine ilişkin tartışma birçok Nakamigos kullanıcısı için hâlâ heyecan konusu olmaya devam ediyor.

Ancak Nakamigos'a olan ilginin artmasıyla birlikte HiFo Labs birçok girişimde bulundu. Şirket, projenin tanıtım aşamasında Nakamigos'un eserlerinin uzun yıllardır kripto sanatıyla uğraşan sayısız sanatçıdan geldiğini açıkladı. Şu anda anonim kalsalar da proje ile kripto sanatı arasında belli bir bağlantı var.

HiFo Labs da bu konu etrafında aktif olarak çalışmaktadır. HiFo Labs, 24 ünlü kripto sanatçısına saygı duruşunda bulunarak yeni bir Onursal Nakamigos NFT serisini tanıttı ve bunu hediye olarak sundu.

Buna Layer2 projesi Manifold'un kurucu ortağı Richerd Chan, NFT projesi Art Blocks CEO'su Erick Calderon, Amerikalı rap süperstarı Snoop Dogg, NFT koleksiyoncusu GMoney, kripto sanatçısı XCOPY, ünlü Amerikalı DJ Steve Aoki ve NFT koleksiyoncusu Farokh.eth dahildir. diğerleri arasında.

Bu tür pazarlama faaliyetleri, projenin popülerliğini sürdürmek için görünüşte haklı. Yine de bu, HiFo Labs'ın şu anda kendisini NFT kripto sanatı alanında tanımladığını gösteriyor.

Bu fikir, Nakamigos'un resmi olarak yayınlanmadan önce mfers ile yaptığı işbirliğinden anlaşılabilir. Yeni kullanıcılar ve NFT uygulamalarının değeri arayışı, HiFo Labs ile mfers yaratıcısı Sartoshi arasındaki yakın ilişkiyle birleştiğinde sonuçta bu işbirliğini kolaylaştırdı.

Bu aynı zamanda EOS PASS için üçüncü NFT proje işbirliği olacak. Önceki iki işbirliği çekiliş yoluyla gerçekleştirilmişti ve nihai satış sonuçları ılımlıydı.

Ancak HiFo Laboratuvarlarının gerçek yüzü, ekip üyeleri ve onların NFT projelerine geçmişte dahil olmaları da dahil olmak üzere dış dünya tarafından hâlâ bilinmiyor. Bağımsız bir NFT proje stüdyosu olabilirler ancak çoğu kişi buna inanmakta zorlanıyor.

Birkaç ipucu HiFo Labs'ın oldukça önemli bir geçmişe sahip olduğunu gösteriyor.

HiFo Laboratuvarları ve Larva Laboratuvarları arasındaki spekülasyonlar

Nakamigos ve CryptoPunks arasındaki benzerliklere dair önceki analizde de belirtildiği gibi kullanıcılara ticari lisans hakları veriliyordu. Bu haber ilk olarak HiFo Labs'tan sosyal medyada geldi ve Nakamigos'un piyasaya sürülmesinin ardından projenin resmi web sitesinde sunuldu.

(Resim kaynağı: nakamigos.io)

Nakamigos, ilk tanıtım aşamasından bu yana kendisini CryptoPunks'la ilişkilendirdi ve HiFo Labs, bilinçli veya bilinçsiz olarak kendisini Larva Labs ile karşılaştırdı, başarılı bir tanıtım vakası olmuş gibi görünüyor.

Ancak, bu kadar açık bir şekilde belirtilmesi Larva Laboratuvarları ve Yuga Laboratuvarlarından yanıt vermedi ki bu da oldukça sıra dışı görünüyor.

Son zamanlarda Larva Labs, Twitter biyografisini "ve birkaç başka şeyle" güncelledi ve bazıları bunun Nakamigos'a dair ince bir ipucu olduğuna inanıyor.

İlginç bir şekilde, hem Larva Labs hem de HiFo Labs, Twitter'da benzersiz bir özelliği paylaşıyor; ikisi de başka hesapları takip etmiyor.

Tüm bu ilgi çekici unsurlar, Larva Laboratuvarları ile HiFo Laboratuvarları arasında yüksek bir bağlantı olasılığını ima ediyor. İşbirliği yapmasalar bile iki stüdyo arasında bazı bağlantılar olmalı. Ancak Nakamigos'un piyasaya sürülmesinden önceki ve sonraki performansına bakıldığında Larva Labs'ın takma adla pazarlama yapması pek mümkün görünmüyor.

Çözüm

Kısacası HiFo Laboratuvarları ile Larva Laboratuvarları arasında muhtemelen kasıtlı rehberlik veya taklitten kaynaklanan pek çok benzerlik vardır. Ancak bunlar muhtemelen hala bağımsız stüdyolardır.

Ne olursa olsun Nakamigos, son NFT pazarında HiFo Laboratuvarları için parlak bir başarı olan etkileyici yaratımları nedeniyle büyük ilgi ve beğeni topladı.

Her ne kadar etrafındaki çeşitli spekülasyonlar projenin piyasa performansını etkileyen en önemli faktörlerden biri haline gelse de Nakamigos, rekabetin yoğun olduğu NFT dünyasında öncelikle yüksek kaliteli ve benzersiz yaratıcı ifadeleriyle övgü topluyor.

Nakamigos'un gelecekteki gelişimi, birinci sınıf bir proje potansiyeline sahip bir NFT serisi olduğu göz önüne alındığında büyük bir merakla bekleniyor.

Yazar: Charles
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward、KOWEI、Hin、Ashley He
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!