Ayna Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Merkezi olmayan bir içerik oluşturma platformu olarak Mirror, Web 3.0'daki en önemli içerik merkezlerinden biridir. Hayran ekonomisi, NFT ve DAO'yu birleştiren Mirror, blockchain teknolojisini yaratıcı ekonomiye beklenmedik ama makul bir şekilde uyguladı. a16z'nin eski bir ortağı olan Denis Nazarov tarafından oluşturulan Mirror, kullanıcıların üzerinde herhangi bir içeriği özgürce yazmasına, yayınlamasına ve yaymasına izin veren merkezi olmayan bir içerik oluşturma platformudur. Ancak platformun içeriği inceleme ve değiştirme yetkisi yoktur. Ayrıca Mirror, platformda kendi kendine yayınlanabilen, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği tokenize ederek gerçek anlamda merkezi olmayan yazıya ulaşır. Mirror, Ekim 2021'deki lansmanından bu yana kripto alanında dikkate değer bir ilgi gördü. Aynı zamanda yaratıcı ekonomide Web 3.0'ın en iyi örneğidir. Geç kurulmasına rağmen Mirror, Web 3.0'daki en önemli içerik merkezlerinden biri olmak için Twitter ve Telegram gibi yerleşik platformları yakalamak için hızını ar
Ayna Nedir?

Mirror'ın temel işlevleri

İçeriğin sahipliğini "yeniden ele geçirmek"

Mirror'ı oluşturan ekip, projenin hedefini şu şekilde tanımladı: "Kripto teknolojisi tarafından sağlanan araçları yaratıcıları güçlendirmek ve çevrimiçi yayınlamayı yeniden tanımlamak için kullanmak." Mirror'ın en büyük yeniliği, Twitter ve Telegram gibi geleneksel içerik platformlarından farklı olarak ademi merkeziyettir. Kullanıcıların, Web 3.0'ın temel çağrışımına uygun olarak, geleneksel merkezi trafik platformları tarafından istismar edilmeden kendi makalelerine gerçekten "sahip olmalarına" ve karşılık gelen geliri elde etmelerine olanak tanır.

Girdileri

Mirror, içerik yayınlama işlevini, başlamak için yalnızca bir Ethereum cüzdanına bağlanması gereken tüm kullanıcılara açar.

Geleneksel içerik oluşturma platformlarına benzer şekilde Mirror, düzenli bir metin düzenleme işlevine sahiptir ve ayrıca Markdown sözdizimini destekler. Ayrıca, kullanıcıların istedikleri zaman metin, video, bağlantı vb. ekleyebildiği veya gerçek zamanlı önizleme için belirli bir NFT ekleyebildiği çok popüler içerik blokları konseptini de benimser. Not alma yazılımının sayfaları olan Notion gibi Mirror da arayüzünü temiz hale getirir.

Grafik: Mirror.xyz

İçerik yayınlama sayfasının sağ üst köşesinde, kullanıcıların makalenin yayınlanma biçimini ve makalenin finansmanının fiyatını ve miktarını belirlemesine olanak tanıyan bazı ayarlar vardır. İçerik yayınlandıktan sonra, kullanıcıların belirli bir gas ücreti ödemesini gerektiren, dağıtılmış depolama zinciri olan Arweave'de kalıcı olarak depolanacaktır. Şu anda, bir kullanıcının Mirror'da oluşturduğu her makale, Optimism zincirinde bir Girişler NFT'si olarak basılabilir. Kullanıcılar fiyatlarını ve sarf malzemelerini belirleyebilir ve diğer hayran okuyucular, en sevdikleri yazarları desteklemek için bu makaleleri "toplayabilir".

Grafik: Mirror.xyz

Mirror'ın düzenleme deneyimi bazı Web 2.0 platformlarına yakındır. Kullanıcılar, cüzdanı bağladıktan sonra sezgilerini takip ederek içerik düzenlemeden yayınlamaya kadar tüm iş akışını keşfedebilir ve tamamlayabilir. Kullanıcılar, Mirror'ın düzenleme deneyiminden hâlâ memnun değillerse aracı, Medium gibi harici kaynaklardan içe aktarmak için kullanabilirler. Sansürün veya hassas kelimelerin olmadığı merkezi olmayan bir platform olarak, yazarlar özgürce gerçek anlamda eserler yaratabiliyorlar. Mirror, içerik oluşturucular için şüphesiz son derece çekici.

Web3 sürümünde Medium'a eşdeğer olmasına rağmen Mirror, ödeme duvarları ve öneri algoritmaları gibi işlevlere sahip değildir ve sınırlı SEO desteğine sahiptir, bu da mükemmel makalelerin arama motorları tarafından alınmasını zorlaştırır. Ayrıca Mirror, makaleleri izlemek için yerel veri izleme yöntemlerini kullanmaz. Bu nedenle içerik oluşturucular, makalelerin okunma sayısı da dahil olmak üzere bazı ilgili verileri bilemezler. Analiz yapmak için yalnızca GA web sitesini ekleyebilirler.

Erken aşamadaki diğer özellikler

Mirror, temel düzenleme ve yazma işlevlerini desteklemenin yanı sıra, ilk aşamalarında sosyal iletişimi güçlü bir şekilde destekleyen bir topluluk işbirliği içerik platformu ve içerik kitlesel fonlama platformuydu. Mükemmel özellikleri ve güçlü işlevleriyle Mirror, aynı zamanda birçok DAO için ana yayın platformuydu. Mirror'ın altı temel işlevi Girişler, Kitle Fonları, Sürümler, Müzayedeler, Bölünmeler ve Token Yarışlarıdır. Ancak, Ağustos 2022'den sonra Mirror, düzenleme ve yayınlama deneyimini geliştirmeye odaklandı ve kitle fonlaması, NFT sürümleri ve bölmeler dahil eklenti işlevlerini askıya alacağını ve bunları yayınlama işlevi olan Girişlere entegre edeceğini resmen duyurdu.

Grafik: Mirror'ın ilk işlevleri

Etkililik açısından, güncellenmiş Mirror'ın Web 3.0'da kullanımı kolay bir yerel içerik yayınlama platformu olma olasılığı daha yüksektir. Ancak bu makalede, Mirror'ın önceden sahip olduğu DAO sürümüyle ilgili işlevler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kitle fonları

Kullanıcılar, genel kitle fonlaması platformlarının aksine, temelde Ethereum üzerinde akıllı bir sözleşme olan Mirror'daki Crowdfunds işlevi aracılığıyla projeler veya fikirler için para toplayabilir. İçerik oluşturucular, makalelere dayalı olarak belirteç verebilir. Bu belirteçler hisselere eşittir. Kitlesel fonlamaya katılanlar, yaratıcının yazısını desteklemek için ETH yatırırlar. Buna göre, karşılık gelen belirteçleri de alacaklar. Bir çalışma oluşturulduktan sonra, içerik oluşturucular onu satış için NFT'ye basacak ve önceki kitlesel fon sağlayıcılar da belirli bir mekanizmaya göre gelirden pay alabilecekler.

Kitlesel fonlama projeleri elbette yazmakla sınırlı değil. Kullanıcılar ayrıca kitle fonlaması için tablolar, filmler, NFT'ler vb. oluşturabilirler. Spesifik olarak, kullanıcılar, kitle fonlamasını başlatmadan önce proje ayrıntılarını kullanıcılara tanıtmalı, ayrıca kitle fonlaması hedef miktarlarını ve gelir paylaşım yöntemlerini belirlemelidir. Bu özelliğin içerik oluşturucuların gelir elde etme şeklini değiştirmesinin yanı sıra Mirror'ın daha fazla senaryoda kullanılmasını büyük ölçüde sağladığı söylenebilir.

Jeton Yarışı

Kitle fonlaması ve oylama özellikleriyle, Mirror'da birçok DAO yayınlanabilir. Aslında, kitle fonlamasına katılanlar, içerik oluşturucular kitle fonlamasını başlattığında bir DAO oluşturur ve bu içerik oluşturucuların sahip olduğu tokenlar oy haklarını temsil eder. Mirror, oylama teklifleri, belirteç anlık görüntüleri, çoklu imza ve vekaleten oylama dahil olmak üzere oylama araçlarında nispeten eksiksizdir.

Crowdfunds da dahil olmak üzere birçok DAO başlangıçla ilgili işlev, Mirror'ın resmi web sitesinde çevrimdışı durumda, ancak halihazırda tamamlanmış projeler çevrimiçi olmaya devam ediyor. Kullanıcılar, Mirror's bress.xyz de dahil olmak üzere tarayıcılarda daha önce yayınlanan kitlesel fonlama projelerini görüntülemeye devam edebilir.

Grafik: bress.xyz/crowdfunds

Belirteç Ekonomisi

Mirror.xyz temel olarak Ethereum ve Arweave üzerine kuruludur. Ethereum cüzdan adresi, Mirror'a kullanıcıların merkezi olmayan kimliğini sağlar. Mirror üzerinde yapılan işlemler için Ether ile yapılan ödeme de bulunmaktadır. Arweave, kullanıcılara veri yazma olanağı sağlayan dağıtılmış bir depolama alanı görevi görür. Axie Infinity tarafından önerilen "Play-to-Earn" moduna atıfta bulunan Mirror, projenin ilk günlerinde "Write-to-Earn" adlı bir moda da sahipti, bu da Mirror'ı etkinleştiren nedenlerden biri. büyük popülerlik kazanmak için.

Mirror'da makaleler yayınladıktan sonra, kullanıcılar kitle fonlaması işlevi aracılığıyla destekçilerden ETH ödülleri alırken, destekçiler karşılığında projenin ilgili tokenlerini alacaklar. Bu belirteçler ayrıca DAO'daki oy haklarını temsil edecek. Bu nedenle, Mirror erken aşamada içerik oluşturucular için bir içerik oluşturma platformundan çok bir kitlesel fonlama platformu gibidir.

Ayrıca Mirror.xyz, Mart 2021'de projenin lansmanının başlangıcında resmi belirteci olan WRITE'ı piyasaya sürdü. Kullanıcıların bir Mirror hesabına kaydolmak için bir YAZMA yazması gerekiyordu. Ancak satışın başında WRITE sayısı çok azdı ve kullanıcıların WRITE edinme şansı yakalayabilmesi için “yazı yarışmasına” katılması gerekiyordu. Her hafta, kullanıcı anketlerinde en yüksek sıralamaya sahip yalnızca on yazarın her biri bir YAZMA alabildi. Böylece sosyal medyada “YAZMAK zorlaştı”. Geçen yıl Ekim ayına kadar YAZMA, artık bir Mirror hesabına kaydolmak için bir gereklilik olarak belirlenmiyordu. Bunun yerine, Mirror.xyz altındaki bir alt etki alanı için WRITE kullanılabilir.

Grafik: Mirror'ın geliştirme ekibinin alt alanı (dev.mirror.xyz)

Web 3 abonelik hizmetinin lansmanı

Şu anda, Mirror yetkilisi, kitle fonlaması da dahil olmak üzere bir dizi eklenti işlevini listeden çıkardı. Bu nedenle Mirror, işlevleri açısından geleneksel web sitesi bloguna daha yakındır. Bununla birlikte, ağ etkileri sayesinde Mirror, geçen yıl Ekim ayında kullanıma açıldığından beri artan sayıda kripto kullanıcısı tarafından tercih ediliyor. Büyük ekipler, DAO'lar ve yatırımcılar, projelerini tanıtmak ve fon sağlamak için Mirror hakkındaki görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Mirror ile oluşturmak Web 3'te popüler bir uygulama olmuştur.

Ancak Mirror, yerel içerik aramayı desteklemez. Ancak Mirror içeriğinin üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen Ask Mirror ve bress.xyz gibi arama motoru uygulamaları vardır. Mirror Curator DAO düzenli olarak kaliteli içerikler seçecek ve resmi hesabında paylaşacaktır çünkü içerik Mirror'a dağılmıştır ve kullanıcıların makaleleri bulmasına yardımcı olacak bir öneri algoritması yoktur. Bu arada içerik oluşturucuların kendileri de Discord kanalı üzerinden aktif olarak içerik gönderebilecek ve çalışmaları da haftalık öne çıkan içeriklerde yer alma şansına sahip olacak.

27 Temmuz 2022'de Mirror, Web 3 abonelik hizmetini resmi olarak başlattı. Bu, kullanıcıların kendi Web 3 cüzdanlarını kullanarak Mirror'da içerik oluşturucular tarafından oluşturulan herhangi bir içeriğe abone olmalarına ve böylece anında içerik güncellemeleri almalarına olanak tanır. Ek olarak Mirror, içerik oluşturucuları, abonelere jeton veya NFT airdrop'ları verme, bir beyaz listeye abone adresleri ekleme ve yalnızca aboneler için yönetişim kurma dahil olmak üzere cüzdan tabanlı kullanıcı toplulukları oluşturmaya teşvik eder.

Başlık: Bir Mirror makalesinin sonundaki sahiplik tanımlama içeriği, abone ol düğmesini, makalenin Arweave işlemini, yazarın adresini, makalenin NFT adresini ve içeriğin bir özetini içerir.

Bu aynı zamanda cüzdanların, zincir üstü adresin kullanıcıların en temel tanımlaması olarak hizmet ettiği Web 3 sosyal ağındaki önemli rolünü de yansıtıyor. Cüzdan adresine dayalı olarak kurulan topluluğun, gelecekte e-posta adreslerine ve uygulama hesaplarına dayalı mevcut topluluk sisteminin yerini alması bekleniyor. Aynı zamanda, cüzdanlar Web 3'teki sosyal ve ekonomik kimlikler arasındaki sınırları da bulanıklaştırarak yeni iş formatları ve modelleri ortaya çıkarabilir.

Çözüm

Öncü bir çağ olan Web 3.0'da sınırlayan tek şey hayal gücüdür. Sloganının dediği gibi, “Her zamanki gibi yazmak. Daha önce hiç olmadığı gibi yayın yapıyor”, Mirror, fan ekonomisini, NFT'yi, DAO'yu ve diğer birçok konsepti birleştirdi ve blockchain teknolojisini beklenmedik ama makul bir şekilde yaratıcı ekonomiye entegre etti.

Mirror neredeyse beklediğimiz ideal Web 3.0 olsa da, Mirror uygulamasının hala kripto ekosistemiyle sınırlı olduğu söylenmelidir. Mirror dışında, birçok Web 3.0 ürününün de şu soruyu düşünmesi gerekiyor: Kullanıcılar için değer yaratmak için blockchain, tokenlar, akıllı sözleşmeler ve diğer teknolojileri nasıl kullanırız, böylece "güzel ama işe yaramaz" gizemini kırarız?

Yazar: Ashley
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Hugo、Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Ayna Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Merkezi olmayan bir içerik oluşturma platformu olarak Mirror, Web 3.0'daki en önemli içerik merkezlerinden biridir. Hayran ekonomisi, NFT ve DAO'yu birleştiren Mirror, blockchain teknolojisini yaratıcı ekonomiye beklenmedik ama makul bir şekilde uyguladı. a16z'nin eski bir ortağı olan Denis Nazarov tarafından oluşturulan Mirror, kullanıcıların üzerinde herhangi bir içeriği özgürce yazmasına, yayınlamasına ve yaymasına izin veren merkezi olmayan bir içerik oluşturma platformudur. Ancak platformun içeriği inceleme ve değiştirme yetkisi yoktur. Ayrıca Mirror, platformda kendi kendine yayınlanabilen, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği tokenize ederek gerçek anlamda merkezi olmayan yazıya ulaşır. Mirror, Ekim 2021'deki lansmanından bu yana kripto alanında dikkate değer bir ilgi gördü. Aynı zamanda yaratıcı ekonomide Web 3.0'ın en iyi örneğidir. Geç kurulmasına rağmen Mirror, Web 3.0'daki en önemli içerik merkezlerinden biri olmak için Twitter ve Telegram gibi yerleşik platformları yakalamak için hızını ar
Ayna Nedir?

Mirror'ın temel işlevleri

İçeriğin sahipliğini "yeniden ele geçirmek"

Mirror'ı oluşturan ekip, projenin hedefini şu şekilde tanımladı: "Kripto teknolojisi tarafından sağlanan araçları yaratıcıları güçlendirmek ve çevrimiçi yayınlamayı yeniden tanımlamak için kullanmak." Mirror'ın en büyük yeniliği, Twitter ve Telegram gibi geleneksel içerik platformlarından farklı olarak ademi merkeziyettir. Kullanıcıların, Web 3.0'ın temel çağrışımına uygun olarak, geleneksel merkezi trafik platformları tarafından istismar edilmeden kendi makalelerine gerçekten "sahip olmalarına" ve karşılık gelen geliri elde etmelerine olanak tanır.

Girdileri

Mirror, içerik yayınlama işlevini, başlamak için yalnızca bir Ethereum cüzdanına bağlanması gereken tüm kullanıcılara açar.

Geleneksel içerik oluşturma platformlarına benzer şekilde Mirror, düzenli bir metin düzenleme işlevine sahiptir ve ayrıca Markdown sözdizimini destekler. Ayrıca, kullanıcıların istedikleri zaman metin, video, bağlantı vb. ekleyebildiği veya gerçek zamanlı önizleme için belirli bir NFT ekleyebildiği çok popüler içerik blokları konseptini de benimser. Not alma yazılımının sayfaları olan Notion gibi Mirror da arayüzünü temiz hale getirir.

Grafik: Mirror.xyz

İçerik yayınlama sayfasının sağ üst köşesinde, kullanıcıların makalenin yayınlanma biçimini ve makalenin finansmanının fiyatını ve miktarını belirlemesine olanak tanıyan bazı ayarlar vardır. İçerik yayınlandıktan sonra, kullanıcıların belirli bir gas ücreti ödemesini gerektiren, dağıtılmış depolama zinciri olan Arweave'de kalıcı olarak depolanacaktır. Şu anda, bir kullanıcının Mirror'da oluşturduğu her makale, Optimism zincirinde bir Girişler NFT'si olarak basılabilir. Kullanıcılar fiyatlarını ve sarf malzemelerini belirleyebilir ve diğer hayran okuyucular, en sevdikleri yazarları desteklemek için bu makaleleri "toplayabilir".

Grafik: Mirror.xyz

Mirror'ın düzenleme deneyimi bazı Web 2.0 platformlarına yakındır. Kullanıcılar, cüzdanı bağladıktan sonra sezgilerini takip ederek içerik düzenlemeden yayınlamaya kadar tüm iş akışını keşfedebilir ve tamamlayabilir. Kullanıcılar, Mirror'ın düzenleme deneyiminden hâlâ memnun değillerse aracı, Medium gibi harici kaynaklardan içe aktarmak için kullanabilirler. Sansürün veya hassas kelimelerin olmadığı merkezi olmayan bir platform olarak, yazarlar özgürce gerçek anlamda eserler yaratabiliyorlar. Mirror, içerik oluşturucular için şüphesiz son derece çekici.

Web3 sürümünde Medium'a eşdeğer olmasına rağmen Mirror, ödeme duvarları ve öneri algoritmaları gibi işlevlere sahip değildir ve sınırlı SEO desteğine sahiptir, bu da mükemmel makalelerin arama motorları tarafından alınmasını zorlaştırır. Ayrıca Mirror, makaleleri izlemek için yerel veri izleme yöntemlerini kullanmaz. Bu nedenle içerik oluşturucular, makalelerin okunma sayısı da dahil olmak üzere bazı ilgili verileri bilemezler. Analiz yapmak için yalnızca GA web sitesini ekleyebilirler.

Erken aşamadaki diğer özellikler

Mirror, temel düzenleme ve yazma işlevlerini desteklemenin yanı sıra, ilk aşamalarında sosyal iletişimi güçlü bir şekilde destekleyen bir topluluk işbirliği içerik platformu ve içerik kitlesel fonlama platformuydu. Mükemmel özellikleri ve güçlü işlevleriyle Mirror, aynı zamanda birçok DAO için ana yayın platformuydu. Mirror'ın altı temel işlevi Girişler, Kitle Fonları, Sürümler, Müzayedeler, Bölünmeler ve Token Yarışlarıdır. Ancak, Ağustos 2022'den sonra Mirror, düzenleme ve yayınlama deneyimini geliştirmeye odaklandı ve kitle fonlaması, NFT sürümleri ve bölmeler dahil eklenti işlevlerini askıya alacağını ve bunları yayınlama işlevi olan Girişlere entegre edeceğini resmen duyurdu.

Grafik: Mirror'ın ilk işlevleri

Etkililik açısından, güncellenmiş Mirror'ın Web 3.0'da kullanımı kolay bir yerel içerik yayınlama platformu olma olasılığı daha yüksektir. Ancak bu makalede, Mirror'ın önceden sahip olduğu DAO sürümüyle ilgili işlevler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kitle fonları

Kullanıcılar, genel kitle fonlaması platformlarının aksine, temelde Ethereum üzerinde akıllı bir sözleşme olan Mirror'daki Crowdfunds işlevi aracılığıyla projeler veya fikirler için para toplayabilir. İçerik oluşturucular, makalelere dayalı olarak belirteç verebilir. Bu belirteçler hisselere eşittir. Kitlesel fonlamaya katılanlar, yaratıcının yazısını desteklemek için ETH yatırırlar. Buna göre, karşılık gelen belirteçleri de alacaklar. Bir çalışma oluşturulduktan sonra, içerik oluşturucular onu satış için NFT'ye basacak ve önceki kitlesel fon sağlayıcılar da belirli bir mekanizmaya göre gelirden pay alabilecekler.

Kitlesel fonlama projeleri elbette yazmakla sınırlı değil. Kullanıcılar ayrıca kitle fonlaması için tablolar, filmler, NFT'ler vb. oluşturabilirler. Spesifik olarak, kullanıcılar, kitle fonlamasını başlatmadan önce proje ayrıntılarını kullanıcılara tanıtmalı, ayrıca kitle fonlaması hedef miktarlarını ve gelir paylaşım yöntemlerini belirlemelidir. Bu özelliğin içerik oluşturucuların gelir elde etme şeklini değiştirmesinin yanı sıra Mirror'ın daha fazla senaryoda kullanılmasını büyük ölçüde sağladığı söylenebilir.

Jeton Yarışı

Kitle fonlaması ve oylama özellikleriyle, Mirror'da birçok DAO yayınlanabilir. Aslında, kitle fonlamasına katılanlar, içerik oluşturucular kitle fonlamasını başlattığında bir DAO oluşturur ve bu içerik oluşturucuların sahip olduğu tokenlar oy haklarını temsil eder. Mirror, oylama teklifleri, belirteç anlık görüntüleri, çoklu imza ve vekaleten oylama dahil olmak üzere oylama araçlarında nispeten eksiksizdir.

Crowdfunds da dahil olmak üzere birçok DAO başlangıçla ilgili işlev, Mirror'ın resmi web sitesinde çevrimdışı durumda, ancak halihazırda tamamlanmış projeler çevrimiçi olmaya devam ediyor. Kullanıcılar, Mirror's bress.xyz de dahil olmak üzere tarayıcılarda daha önce yayınlanan kitlesel fonlama projelerini görüntülemeye devam edebilir.

Grafik: bress.xyz/crowdfunds

Belirteç Ekonomisi

Mirror.xyz temel olarak Ethereum ve Arweave üzerine kuruludur. Ethereum cüzdan adresi, Mirror'a kullanıcıların merkezi olmayan kimliğini sağlar. Mirror üzerinde yapılan işlemler için Ether ile yapılan ödeme de bulunmaktadır. Arweave, kullanıcılara veri yazma olanağı sağlayan dağıtılmış bir depolama alanı görevi görür. Axie Infinity tarafından önerilen "Play-to-Earn" moduna atıfta bulunan Mirror, projenin ilk günlerinde "Write-to-Earn" adlı bir moda da sahipti, bu da Mirror'ı etkinleştiren nedenlerden biri. büyük popülerlik kazanmak için.

Mirror'da makaleler yayınladıktan sonra, kullanıcılar kitle fonlaması işlevi aracılığıyla destekçilerden ETH ödülleri alırken, destekçiler karşılığında projenin ilgili tokenlerini alacaklar. Bu belirteçler ayrıca DAO'daki oy haklarını temsil edecek. Bu nedenle, Mirror erken aşamada içerik oluşturucular için bir içerik oluşturma platformundan çok bir kitlesel fonlama platformu gibidir.

Ayrıca Mirror.xyz, Mart 2021'de projenin lansmanının başlangıcında resmi belirteci olan WRITE'ı piyasaya sürdü. Kullanıcıların bir Mirror hesabına kaydolmak için bir YAZMA yazması gerekiyordu. Ancak satışın başında WRITE sayısı çok azdı ve kullanıcıların WRITE edinme şansı yakalayabilmesi için “yazı yarışmasına” katılması gerekiyordu. Her hafta, kullanıcı anketlerinde en yüksek sıralamaya sahip yalnızca on yazarın her biri bir YAZMA alabildi. Böylece sosyal medyada “YAZMAK zorlaştı”. Geçen yıl Ekim ayına kadar YAZMA, artık bir Mirror hesabına kaydolmak için bir gereklilik olarak belirlenmiyordu. Bunun yerine, Mirror.xyz altındaki bir alt etki alanı için WRITE kullanılabilir.

Grafik: Mirror'ın geliştirme ekibinin alt alanı (dev.mirror.xyz)

Web 3 abonelik hizmetinin lansmanı

Şu anda, Mirror yetkilisi, kitle fonlaması da dahil olmak üzere bir dizi eklenti işlevini listeden çıkardı. Bu nedenle Mirror, işlevleri açısından geleneksel web sitesi bloguna daha yakındır. Bununla birlikte, ağ etkileri sayesinde Mirror, geçen yıl Ekim ayında kullanıma açıldığından beri artan sayıda kripto kullanıcısı tarafından tercih ediliyor. Büyük ekipler, DAO'lar ve yatırımcılar, projelerini tanıtmak ve fon sağlamak için Mirror hakkındaki görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. Mirror ile oluşturmak Web 3'te popüler bir uygulama olmuştur.

Ancak Mirror, yerel içerik aramayı desteklemez. Ancak Mirror içeriğinin üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen Ask Mirror ve bress.xyz gibi arama motoru uygulamaları vardır. Mirror Curator DAO düzenli olarak kaliteli içerikler seçecek ve resmi hesabında paylaşacaktır çünkü içerik Mirror'a dağılmıştır ve kullanıcıların makaleleri bulmasına yardımcı olacak bir öneri algoritması yoktur. Bu arada içerik oluşturucuların kendileri de Discord kanalı üzerinden aktif olarak içerik gönderebilecek ve çalışmaları da haftalık öne çıkan içeriklerde yer alma şansına sahip olacak.

27 Temmuz 2022'de Mirror, Web 3 abonelik hizmetini resmi olarak başlattı. Bu, kullanıcıların kendi Web 3 cüzdanlarını kullanarak Mirror'da içerik oluşturucular tarafından oluşturulan herhangi bir içeriğe abone olmalarına ve böylece anında içerik güncellemeleri almalarına olanak tanır. Ek olarak Mirror, içerik oluşturucuları, abonelere jeton veya NFT airdrop'ları verme, bir beyaz listeye abone adresleri ekleme ve yalnızca aboneler için yönetişim kurma dahil olmak üzere cüzdan tabanlı kullanıcı toplulukları oluşturmaya teşvik eder.

Başlık: Bir Mirror makalesinin sonundaki sahiplik tanımlama içeriği, abone ol düğmesini, makalenin Arweave işlemini, yazarın adresini, makalenin NFT adresini ve içeriğin bir özetini içerir.

Bu aynı zamanda cüzdanların, zincir üstü adresin kullanıcıların en temel tanımlaması olarak hizmet ettiği Web 3 sosyal ağındaki önemli rolünü de yansıtıyor. Cüzdan adresine dayalı olarak kurulan topluluğun, gelecekte e-posta adreslerine ve uygulama hesaplarına dayalı mevcut topluluk sisteminin yerini alması bekleniyor. Aynı zamanda, cüzdanlar Web 3'teki sosyal ve ekonomik kimlikler arasındaki sınırları da bulanıklaştırarak yeni iş formatları ve modelleri ortaya çıkarabilir.

Çözüm

Öncü bir çağ olan Web 3.0'da sınırlayan tek şey hayal gücüdür. Sloganının dediği gibi, “Her zamanki gibi yazmak. Daha önce hiç olmadığı gibi yayın yapıyor”, Mirror, fan ekonomisini, NFT'yi, DAO'yu ve diğer birçok konsepti birleştirdi ve blockchain teknolojisini beklenmedik ama makul bir şekilde yaratıcı ekonomiye entegre etti.

Mirror neredeyse beklediğimiz ideal Web 3.0 olsa da, Mirror uygulamasının hala kripto ekosistemiyle sınırlı olduğu söylenmelidir. Mirror dışında, birçok Web 3.0 ürününün de şu soruyu düşünmesi gerekiyor: Kullanıcılar için değer yaratmak için blockchain, tokenlar, akıllı sözleşmeler ve diğer teknolojileri nasıl kullanırız, böylece "güzel ama işe yaramaz" gizemini kırarız?

Yazar: Ashley
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Hugo、Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!