LookRare nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
OpenSea'nin baskın bir ticaret platformu olduğu NFT pazarının parlak bir geleceği var. LookRare, pazara bir savaşçı gibi gelir ve hızla gelişir. Bu makale size, LookRare'in temel özelliklerinin kapsamlı bir tanıtımını sunacak ve LookRare'in benzersizliğini tam olarak gösterecektir. 2021'de yıllık En İyi 10 moda kelimeden biri olarak, NFT kavramını ayrıntılı olarak açıklamaya gerek yoktur. NFT, gelecekteki değeri 100 milyar doları aşan yeni bir pazarı temsil ediyor. Messi, Curry, Kanye, Jay Chou gibi tanınmış süperstarlar ve uluslararası devler Adi, Nike, Tencent ve SoftBank, NFT alanına katıldı. Nonfungible.com'a göre, 2021'de NFT işlem hacmi, 2020'deki 82 milyon dolardan %21.000 artışla 17,6 milyar dolara NFT'ler alanında, OpenSea uzun süredir en üst noktayı elinde tutuyor. LookRare, 2022'nin başlarında hızla yükseldi ve çoğu NFT tacirinin odak noktası haline geldi. Ancak, LookRare nedir? LookRare nasıl popüler oldu?
LookRare nedir?

Egemen Açık Deniz

NFT'nin patlaması OpenSea ile yakından ilgilidir. NFT işlemlerinin ilk katılımcılarından biri olan OpenSea, pazardaki NFT işlemlerinin %90'ından fazlasını tekeline aldı ve popülaritesi, kullanıcı sayısı ve işlem hacmi ilk sırada yer aldı.

Bununla birlikte, 2021'in sonunda OpenSea benzeri görülmemiş bir türbülans yaşadı: zayıf kullanıcı deneyimi ve artan merkezileşme eğilimi, onu şimdiden bir eleştiri hedefi haline getirdi. Eski ürün müdürünün açığa çıkan "fare deposu" olayı ve yeni CFO'nun yaptığı konuşma, daha fazla kullanıcının güvenini tamamen kaybetmesine neden oldu.

LookRare: Doğrudan OpenSea ile rekabet etti

OpenSea, gelişen NFT pazarıyla birlikte sürekli olarak olumsuz haberlerle karşı karşıya kaldı. Piyasa tarafından "OpenSea Killer" olarak tanınan kaliteli bir proje olan LookRare, bu ortamda Ocak 2022'de resmen başlatıldı.

Merkezi Olmayan Bir Platforma Yönelik Stratejiler

OpenSea her zaman merkezi bir ticaret platformu olarak görülmüştür. LookRare'in özü, merkezi olmayan NFT ticaret platformudur. AMA'da bahsedilen platformun başkanı Arya: LookRare geliştirme ekibi, toplulukla birlikte bir Web3 NFT ticaret pazarı oluşturmak ve tüm kullanıcıların DAO'nun karar alma sürecine katılmasına izin vermek amacıyla isimsiz kalıyor.

LookRare, sansürsüz mekanizmasının reklamını yapıyor. Topluluk oluşturuculara dost olduğunu ve en zamanında desteği sağlayabildiğini ve proje taraflarının hızla sertifika almasına olanak tanıdığını teşvik eder. Aksine, OpenSea'de çok daha yavaştır. Birçok mükemmel NFT serisi, kullanıcıların doğru ile yanlışı ayırt etmesini zorlaştıran Mavi Tik sertifikasını henüz almamıştır.

Telif hakları açısından, LookRare içerik oluşturuculara telif ücretlerini gerçek zamanlı olarak öderken, OpenSea bunları yalnızca iki haftada bir hesaplar.

Web3'te ademi merkeziyetçilik en önemli özellikken, topluluk ve kullanıcılar çekirdektir. LookRare, topluluğu, kullanıcıları ve projeleri merkezi olmayan bir şekilde birbirine bağlar. Bu nedenle aynı gemide olacaklardır.

Belirteç LOOKS yayınlandı, hassas saldırılar yaptı

OpenSea'nin almak istediği, geleneksel halka arz rotasıdır ve kullanıcılarının sürekli jeton airdrop çağrısını görmezden gelir. Bununla birlikte, LookRare, kullanıcıların NFT ticaret platformunun belirteçlerine yönelik acil talebini karşılayan, platform başlatılır başlatılmaz resmi simge LOOKS'u yayınladı. Platform başlatıldıktan sonra, topluluğun FOMO duyarlılığı patladı ve kullanıcı sayısı katlanarak arttı.

Teknik incelemeye göre, LOOKS'un %75'i topluluğa tahsis edildi ve geri kazanılan %2'lik ücret, WETH biçiminde token taahhüt eden kullanıcılara dağıtılacak ve böylece karları NFT sahiplerine iade etme hedefine ulaşılacak.
Topluluğa tahsis edilen tokenlerin %75'inin %44,1'i LookRare'de NFT ticareti yapan kullanıcılar için ödül olarak ve %18,9'u ödülleri staking için kullanılır.

Merkezi olmayan strateji ve belirteçlerin çıkarılması, platformun iyi çalışması için temel oluşturduysa, o zaman, LookRare'i başarılı kılan kesin eylemdir.

Look'un ekonomik modelinde, airdrop ödülünün %12'si OpenSea platformundaki aktif ticaret cüzdanlarına gidecek. Başka bir deyişle, LookRare, NFT alanındaki en aktif kullanıcıları LookRare platformuna çekmek için belirteçlerin yalnızca %12'sini kullanır. Yeni tanıtılan aktif kullanıcılar, NFT varlıkları ve ticaret sıklığı açısından birinci sırada yer aldı ve ticaret piyasasının %40'ından fazlasını oluşturuyor!

Farklılaştırılmış bir pazar stratejisi, jetonun ilk sunumu ve airdrop'lar yoluyla OpenSea çekirdek kullanıcılarına yönelik hedefli saldırılar yoluyla, LookRare kullanıcı ve işlemlerde en hızlı büyümeyi elde etti. Lansmanından bu yana, platformun cirosu art arda aylarca OpenSea'yi geride bıraktı. Zirvede, LookRare ve OpenSea'nın ciro oranı bile yaklaşık 4,3:1'e ulaştı.

LookRare'in benzersiz özellikleri

LookRare, ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılayan ve NFT kullanıcılarının takılma sorunlarını çözen bazı benzersiz özellikler geliştirmiştir.

ETH ve WETH ile karışık ödeme

OpenSea'de satın alma fiyatı ödemek için ETH, teklif vermek için WETH kullanılır. Bazen kullanıcıların ikisini dönüştürmesi gerekir ki bu sadece gaz ücretini tüketmekle kalmaz, aynı zamanda hantaldır. Ancak, LookRare tarafından desteklenen ETH ve WETH karma ödemesi bu sorunu çözer.

Tek tıkla Teklif işlevi

Günümüzde, on binlerce NFT yayınlayan artan sayıda proje var. Bu misli olmayan jetonlar giderek daha fazla takas edilebilir hale geliyor, bu da birçok insanın satın aldıkları NFT'nin görünümünü umursamamasına, yalnızca NFT serisini önemsemesine neden oluyor.

Örneğin, 70 ETH karşılığında rastgele bir Bored Ape satın almak istiyorsanız. Öncelikle 70 ETH'yi WETH'ye dönüştürmeniz, ardından piyasada Bored Ape'e toplu teklif vermek için bir kod yazmanız ve son olarak satıcının teklifinizi kabul etmesini beklemeniz gerekir. Cüzdanınızda 140 WETH varsa ve yalnızca bir Bored Ape satın almak istiyorsanız, bir işlem yapıldıktan hemen sonra siparişi toplu olarak iptal etmeniz gerekir. Bu, büyük bir gaz ücreti tüketecektir.

Kod yazmak kolay bir iş değildir. NFT kullanıcılarının %90'ı nasıl kod yazılacağını bilmiyor. Sonuç olarak, tek tek manuel sipariş vermeyi gerektirir. Süreç hantal ve karmaşıktır ve kullanıcı deneyimi son derece zayıftır.

LookRare, herkesin kolayca kullanabileceği tek tıkla Teklif verme işlevi sunar ve LookRare platformundaki tüm açık siparişlerin tek tıkla iptal edilebilmesi, kullanıcıların işlem yapmasını kolaylaştırır ve kullanıcı deneyimini geliştirir.

LookRare'den olumsuz haberler

Nakit çıkışı olayı

Bir savaşçı gibi piyasaya çıksa da, LookRare bazı olumsuz haberlere de karışıyor.

Şubat 2022'de Twitter kullanıcıları, LookRare ekip üyelerinin, ekibin platformun yönetim belirteci LOOKS'u stake ederek gelir elde ettiğini ve birikmiş nakit çıkışının 10'dan fazla personele dağıtılan 10.500 ETH'ye (yaklaşık 30 milyon $) yakın olduğunu açıkça kabul ettiğini açıkladı. üyeler. Ekip geleceği vaat etse de bu davranış topluluktaki paniği artırdı ve LOOKS'un fiyatının sonuna kadar düşmesine neden oldu.

İşlem madenciliği modeli

Kıdemli oyuncular, işlem madenciliği modeline aşinadır. Bu tür değiş tokuşlar, 2017 civarında dünya çapında popüler hale geldi, ancak mekanizmanın kötüye kullanılması nedeniyle hepsi öldü.

(Kaynak: Dune analytics)

Verilerde görüldüğü gibi, LookRare'de ciddi "fırçalama" izleri var: Kullanıcıları OpenSea'nın onda birinden az, ancak toplam hacmi OpenSea'den çok daha fazla!

“İşlem madenciliği” modelinin getirdiği kriz çoktan geldi. İşlem ödüllerinin, kullanıcıların “hacimi kaydırdığı” bir oyuna dönüşmesi engellenemezse, sonuçta bu, LookRare'in kaliteli kullanıcılarının kaybına, promosyonlardan yararlanan kullanıcıların ayrılmasına ve sonunda platformun düşmesine neden olacaktır. ölüm sarmalı.

Sonuç ve Beklentiler

Ağustos 2022 Dune Analytics verilerine göre, LookRare NFT pazarının toplam kullanıcı sayısı 110.000'i, toplam işlem sayısı 270.000'i ve toplam işlem hacmi 26,4 milyar dolara ulaştı.

OpenSea'nin milyonlarca kullanıcısı ile karşılaştırıldığında, LookRare hala geliştirmenin ilk aşamasındadır. İster kullanıcılara ister pazar payına göre büyüyor olsun, LookRare'in doğrulanması için hâlâ zamana ihtiyacı var.

NFT ticaret pazarında, hiçbir platform kısa sürede OpenSea'nin lider konumunun yerini alamasa da, LookRare'in ortaya çıkışı piyasaya yeni bir canlılık kazandırdı. “NFT çalışanları tarafından, NFT çalışanları için” denildiği gibi, kullanıcılar Opensea'nin tekelini kırmak için gerçekten Web3 dünyasında doğmuş bir NFT'yi dört gözle bekliyorlar. LookRare'in daha gidecek çok yolu var.

Mevcut NFT pazarı patlama yaşıyor. Coinbase'in girişiyle, NFT pazarının rekabetçi arenası yeniden şekillenecek. Hiç kimse deneyimli bir teknik ekibin ve mükemmel bir ekonomik modelin yeni başlatılan NFT ticaret platformunu başarılı kılacağını garanti edemez, ancak Web3'ün blockchain ekosisteminin refahını ortaklaşa desteklemek için farklı platformlar arasında sağlıklı rekabete ihtiyacı var.

Yazar: Kaka
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Ashely、Hugo、Edward、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

LookRare nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
OpenSea'nin baskın bir ticaret platformu olduğu NFT pazarının parlak bir geleceği var. LookRare, pazara bir savaşçı gibi gelir ve hızla gelişir. Bu makale size, LookRare'in temel özelliklerinin kapsamlı bir tanıtımını sunacak ve LookRare'in benzersizliğini tam olarak gösterecektir. 2021'de yıllık En İyi 10 moda kelimeden biri olarak, NFT kavramını ayrıntılı olarak açıklamaya gerek yoktur. NFT, gelecekteki değeri 100 milyar doları aşan yeni bir pazarı temsil ediyor. Messi, Curry, Kanye, Jay Chou gibi tanınmış süperstarlar ve uluslararası devler Adi, Nike, Tencent ve SoftBank, NFT alanına katıldı. Nonfungible.com'a göre, 2021'de NFT işlem hacmi, 2020'deki 82 milyon dolardan %21.000 artışla 17,6 milyar dolara NFT'ler alanında, OpenSea uzun süredir en üst noktayı elinde tutuyor. LookRare, 2022'nin başlarında hızla yükseldi ve çoğu NFT tacirinin odak noktası haline geldi. Ancak, LookRare nedir? LookRare nasıl popüler oldu?
LookRare nedir?

Egemen Açık Deniz

NFT'nin patlaması OpenSea ile yakından ilgilidir. NFT işlemlerinin ilk katılımcılarından biri olan OpenSea, pazardaki NFT işlemlerinin %90'ından fazlasını tekeline aldı ve popülaritesi, kullanıcı sayısı ve işlem hacmi ilk sırada yer aldı.

Bununla birlikte, 2021'in sonunda OpenSea benzeri görülmemiş bir türbülans yaşadı: zayıf kullanıcı deneyimi ve artan merkezileşme eğilimi, onu şimdiden bir eleştiri hedefi haline getirdi. Eski ürün müdürünün açığa çıkan "fare deposu" olayı ve yeni CFO'nun yaptığı konuşma, daha fazla kullanıcının güvenini tamamen kaybetmesine neden oldu.

LookRare: Doğrudan OpenSea ile rekabet etti

OpenSea, gelişen NFT pazarıyla birlikte sürekli olarak olumsuz haberlerle karşı karşıya kaldı. Piyasa tarafından "OpenSea Killer" olarak tanınan kaliteli bir proje olan LookRare, bu ortamda Ocak 2022'de resmen başlatıldı.

Merkezi Olmayan Bir Platforma Yönelik Stratejiler

OpenSea her zaman merkezi bir ticaret platformu olarak görülmüştür. LookRare'in özü, merkezi olmayan NFT ticaret platformudur. AMA'da bahsedilen platformun başkanı Arya: LookRare geliştirme ekibi, toplulukla birlikte bir Web3 NFT ticaret pazarı oluşturmak ve tüm kullanıcıların DAO'nun karar alma sürecine katılmasına izin vermek amacıyla isimsiz kalıyor.

LookRare, sansürsüz mekanizmasının reklamını yapıyor. Topluluk oluşturuculara dost olduğunu ve en zamanında desteği sağlayabildiğini ve proje taraflarının hızla sertifika almasına olanak tanıdığını teşvik eder. Aksine, OpenSea'de çok daha yavaştır. Birçok mükemmel NFT serisi, kullanıcıların doğru ile yanlışı ayırt etmesini zorlaştıran Mavi Tik sertifikasını henüz almamıştır.

Telif hakları açısından, LookRare içerik oluşturuculara telif ücretlerini gerçek zamanlı olarak öderken, OpenSea bunları yalnızca iki haftada bir hesaplar.

Web3'te ademi merkeziyetçilik en önemli özellikken, topluluk ve kullanıcılar çekirdektir. LookRare, topluluğu, kullanıcıları ve projeleri merkezi olmayan bir şekilde birbirine bağlar. Bu nedenle aynı gemide olacaklardır.

Belirteç LOOKS yayınlandı, hassas saldırılar yaptı

OpenSea'nin almak istediği, geleneksel halka arz rotasıdır ve kullanıcılarının sürekli jeton airdrop çağrısını görmezden gelir. Bununla birlikte, LookRare, kullanıcıların NFT ticaret platformunun belirteçlerine yönelik acil talebini karşılayan, platform başlatılır başlatılmaz resmi simge LOOKS'u yayınladı. Platform başlatıldıktan sonra, topluluğun FOMO duyarlılığı patladı ve kullanıcı sayısı katlanarak arttı.

Teknik incelemeye göre, LOOKS'un %75'i topluluğa tahsis edildi ve geri kazanılan %2'lik ücret, WETH biçiminde token taahhüt eden kullanıcılara dağıtılacak ve böylece karları NFT sahiplerine iade etme hedefine ulaşılacak.
Topluluğa tahsis edilen tokenlerin %75'inin %44,1'i LookRare'de NFT ticareti yapan kullanıcılar için ödül olarak ve %18,9'u ödülleri staking için kullanılır.

Merkezi olmayan strateji ve belirteçlerin çıkarılması, platformun iyi çalışması için temel oluşturduysa, o zaman, LookRare'i başarılı kılan kesin eylemdir.

Look'un ekonomik modelinde, airdrop ödülünün %12'si OpenSea platformundaki aktif ticaret cüzdanlarına gidecek. Başka bir deyişle, LookRare, NFT alanındaki en aktif kullanıcıları LookRare platformuna çekmek için belirteçlerin yalnızca %12'sini kullanır. Yeni tanıtılan aktif kullanıcılar, NFT varlıkları ve ticaret sıklığı açısından birinci sırada yer aldı ve ticaret piyasasının %40'ından fazlasını oluşturuyor!

Farklılaştırılmış bir pazar stratejisi, jetonun ilk sunumu ve airdrop'lar yoluyla OpenSea çekirdek kullanıcılarına yönelik hedefli saldırılar yoluyla, LookRare kullanıcı ve işlemlerde en hızlı büyümeyi elde etti. Lansmanından bu yana, platformun cirosu art arda aylarca OpenSea'yi geride bıraktı. Zirvede, LookRare ve OpenSea'nın ciro oranı bile yaklaşık 4,3:1'e ulaştı.

LookRare'in benzersiz özellikleri

LookRare, ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılayan ve NFT kullanıcılarının takılma sorunlarını çözen bazı benzersiz özellikler geliştirmiştir.

ETH ve WETH ile karışık ödeme

OpenSea'de satın alma fiyatı ödemek için ETH, teklif vermek için WETH kullanılır. Bazen kullanıcıların ikisini dönüştürmesi gerekir ki bu sadece gaz ücretini tüketmekle kalmaz, aynı zamanda hantaldır. Ancak, LookRare tarafından desteklenen ETH ve WETH karma ödemesi bu sorunu çözer.

Tek tıkla Teklif işlevi

Günümüzde, on binlerce NFT yayınlayan artan sayıda proje var. Bu misli olmayan jetonlar giderek daha fazla takas edilebilir hale geliyor, bu da birçok insanın satın aldıkları NFT'nin görünümünü umursamamasına, yalnızca NFT serisini önemsemesine neden oluyor.

Örneğin, 70 ETH karşılığında rastgele bir Bored Ape satın almak istiyorsanız. Öncelikle 70 ETH'yi WETH'ye dönüştürmeniz, ardından piyasada Bored Ape'e toplu teklif vermek için bir kod yazmanız ve son olarak satıcının teklifinizi kabul etmesini beklemeniz gerekir. Cüzdanınızda 140 WETH varsa ve yalnızca bir Bored Ape satın almak istiyorsanız, bir işlem yapıldıktan hemen sonra siparişi toplu olarak iptal etmeniz gerekir. Bu, büyük bir gaz ücreti tüketecektir.

Kod yazmak kolay bir iş değildir. NFT kullanıcılarının %90'ı nasıl kod yazılacağını bilmiyor. Sonuç olarak, tek tek manuel sipariş vermeyi gerektirir. Süreç hantal ve karmaşıktır ve kullanıcı deneyimi son derece zayıftır.

LookRare, herkesin kolayca kullanabileceği tek tıkla Teklif verme işlevi sunar ve LookRare platformundaki tüm açık siparişlerin tek tıkla iptal edilebilmesi, kullanıcıların işlem yapmasını kolaylaştırır ve kullanıcı deneyimini geliştirir.

LookRare'den olumsuz haberler

Nakit çıkışı olayı

Bir savaşçı gibi piyasaya çıksa da, LookRare bazı olumsuz haberlere de karışıyor.

Şubat 2022'de Twitter kullanıcıları, LookRare ekip üyelerinin, ekibin platformun yönetim belirteci LOOKS'u stake ederek gelir elde ettiğini ve birikmiş nakit çıkışının 10'dan fazla personele dağıtılan 10.500 ETH'ye (yaklaşık 30 milyon $) yakın olduğunu açıkça kabul ettiğini açıkladı. üyeler. Ekip geleceği vaat etse de bu davranış topluluktaki paniği artırdı ve LOOKS'un fiyatının sonuna kadar düşmesine neden oldu.

İşlem madenciliği modeli

Kıdemli oyuncular, işlem madenciliği modeline aşinadır. Bu tür değiş tokuşlar, 2017 civarında dünya çapında popüler hale geldi, ancak mekanizmanın kötüye kullanılması nedeniyle hepsi öldü.

(Kaynak: Dune analytics)

Verilerde görüldüğü gibi, LookRare'de ciddi "fırçalama" izleri var: Kullanıcıları OpenSea'nın onda birinden az, ancak toplam hacmi OpenSea'den çok daha fazla!

“İşlem madenciliği” modelinin getirdiği kriz çoktan geldi. İşlem ödüllerinin, kullanıcıların “hacimi kaydırdığı” bir oyuna dönüşmesi engellenemezse, sonuçta bu, LookRare'in kaliteli kullanıcılarının kaybına, promosyonlardan yararlanan kullanıcıların ayrılmasına ve sonunda platformun düşmesine neden olacaktır. ölüm sarmalı.

Sonuç ve Beklentiler

Ağustos 2022 Dune Analytics verilerine göre, LookRare NFT pazarının toplam kullanıcı sayısı 110.000'i, toplam işlem sayısı 270.000'i ve toplam işlem hacmi 26,4 milyar dolara ulaştı.

OpenSea'nin milyonlarca kullanıcısı ile karşılaştırıldığında, LookRare hala geliştirmenin ilk aşamasındadır. İster kullanıcılara ister pazar payına göre büyüyor olsun, LookRare'in doğrulanması için hâlâ zamana ihtiyacı var.

NFT ticaret pazarında, hiçbir platform kısa sürede OpenSea'nin lider konumunun yerini alamasa da, LookRare'in ortaya çıkışı piyasaya yeni bir canlılık kazandırdı. “NFT çalışanları tarafından, NFT çalışanları için” denildiği gibi, kullanıcılar Opensea'nin tekelini kırmak için gerçekten Web3 dünyasında doğmuş bir NFT'yi dört gözle bekliyorlar. LookRare'in daha gidecek çok yolu var.

Mevcut NFT pazarı patlama yaşıyor. Coinbase'in girişiyle, NFT pazarının rekabetçi arenası yeniden şekillenecek. Hiç kimse deneyimli bir teknik ekibin ve mükemmel bir ekonomik modelin yeni başlatılan NFT ticaret platformunu başarılı kılacağını garanti edemez, ancak Web3'ün blockchain ekosisteminin refahını ortaklaşa desteklemek için farklı platformlar arasında sağlıklı rekabete ihtiyacı var.

Yazar: Kaka
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Ashely、Hugo、Edward、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!