Helyum nedir? HNT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
İnsan Kaynaklı Ağ olarak bilinen Helium (HNT), kullanıcıların Hotspot olarak hareket ederek ağ kapsamını katlanarak artırdığı IoT cihazları için bir kablosuz ağdır.
Helyum nedir? HNT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Helyum Ağı Nedir?

Helyum Ağı, merkezi olmayan ve küresel bir şekilde düşük maliyetli internet sağlamayı amaçlayan bir projedir. Buradaki fikir, Helyum Ağı kullanıcıları tarafından satın alınan Hotspots cihazlarını internet verilerini geniş bir kapsama alanında, düşük maliyetle paylaşmak ve hatta kullanıcıları ağın yerel belirteci aracılığıyla ödüllendirmek için kullanmaktır. Böylece, proje çok büyük bir ölçeklenebilirliğe sahiptir ve daha fazla kişiye ve internet erişimi düşük veya hiç olmayan yerlere ulaşır.

Helyum Ağının Tarihçesi: IoT Ağının Dağıtılması

Helium projesi, 2013 yılında kurucu ortakları Amir Haleem, Shawn Fanning ve Sean Carey tarafından oluşturuldu. Ancak, ağ yalnızca Temmuz 2019'da başlatıldı. Kurucu ortaklardan oluşan ekibe gelince, şirket, ideallerinde yer alan isimler nedeniyle pazara büyük bir ağırlıkla girmiştir. Haleem, eSpor ve bazı oyunlar geliştirme konusunda kapsamlı bir geçmişe sahiptir. Shawn Fanning'in adı, 1990'ların sonlarında ilk eşler arası internet hizmeti (P2P) ağlarından biri olan ve şu anda Rhapsody International Inc.'e ait olan Napster müzik akışının oluşturulmasıyla bağlantılıdır. Ve son olarak Carey, Brightcove ve Basho Technologies'e ek olarak PayPal tarafından satın alınan Where gibi projelerden sorumlu, Helium'dan önce bile toplulukta iyi bilinen bir geliştiricidir.

Bu etkileyici ekiple bile Helyum Ağı, ağın neredeyse tüm işleyişinden ve ölçeklenebilirliğinden sorumlu olan kullanıcıları tarafından oluşturulur. Milyarlarca dolarlık bir sektör, 8 milyardan fazla bağlı cihaz ve 2025 için 22 milyardan fazla tahmin ile bu ölçeklenebilirliğe rehberlik eden şey, Nesnelerin İnterneti (IoT) endüstrisine girmekti. Yazıcılar, bebek monitörleri ve hatta ünlü Alexa gibi ev cihazlarından karmaşık, gelişmiş endüstriyel cihazlara kadar, IoT teknolojisini kullanan cihazların %100 kullanımla çalışması için yerleşik cihazlar aracılığıyla İnternete bağlanması gerekir. Bu, günlük hayatımızda vazgeçilmez olan insanlar, süreçler ve anlar arasında tam bir bağlantı oluşturur.

Ancak WiFi ve Bluetooth gibi bazı bağlantı modellerinin bu bağlantıyı sağlamakla sınırlı olduğu gösterilmiş. Tipik olarak, bu modeller çok pahalı, çok fazla güce ihtiyaç duyuyor veya menzil açısından çok sınırlı.

Helium, geniş bir kapsama alanına ve düşük bakım maliyetine sahip, kullanıcılar tarafından desteklenen ve bakımı yapılan merkezi olmayan bir ağ oluşturmak amacıyla sahneye çıktı. Ayrıca, etkin nokta cihazları aracılığıyla bilgi paylaşmaları karşılığında kullanıcılara yerel ağ belirteci HNT ile ödeme yapan ödül sistemi. Böylece Helium, kendi blok zinciri ağı olan Helium Blockchain'i yarattı ve farklı cihazları birbirine bağlayarak küresel olarak herkesin kullanabileceği Nesnelerin İnterneti'ni oluşturan, küresel bir uçtan uca kablosuz ağa öncülük etti.

Helium Network'ün Özellikleri: LoRaWAN cihazları ve Kapsam Kanıtı

Helyum Ağı, LoRaWAN ile uyumlu fiziksel cihazlar aracılığıyla bilgi paylaşarak çalışır ve bugün dünyanın en büyük LoRaWAN ağıdır. LoRaWAN, Semtech'in LoRa teknolojisine dayalı olarak oluşturulan ve şehirlere dağılmış ağlar aracılığıyla erişim ve bağlantı sağlamayı amaçlayan LoRA Alliance tarafından kullanılan bir Uzun Menzilli Geniş Alan Ağı iletişim protokolüdür. Protokol, radyo dalgaları aracılığıyla düşük güç tüketimi ile uzun menzile sahip cihazlarla çalışır.

LoRa, iletim modeli olarak radyo frekansını kullanan, uzun menzilli, düşük güçlü bir iletişim protokolüdür. Bu nedenle protokol, P2P (Noktadan Noktaya) iletişimlerinde, hatta daha basit bir şekilde yaygın olarak kullanılmaktadır.

LoRaWAN, en karmaşık uygulama katmanlarına erişme ve internet ile iletişim yoluyla cihazları entegre etme amacı ile LoRa'ya dayalı gelişmiş sürümdür. LoRaWAN cihazları radyo frekans modülleridir, ancak cihazı ağa bağlamaktan ve bağlantı güvenliğini sağlamaktan sorumlu özel mikro denetleyicilere sahiptir.

LoRaWAN cihazları tarafından kullanılan radyo frekansı dalgalarının güvenliği, geniş menzili ve maliyeti nedeniyle protokol, Helium Network'ün blockchain madenciliği ve doğrulama modeli için mükemmel hale geldi. Helyum blok zinciri, kablosuz kapsama alanı sağladığı ve Helyum Ağını doğruladığı için kullanıcıları ödüllendirir. Bu doğrulama, Kapsam Kanıtı adı verilen benzersiz Helyum Ağı işlemi aracılığıyla yapılır.

Kapsam Kanıtı, kullanıcı bağlantısını doğrulayarak çalışan, konumlarında bağlantı oluşturan kullanıcılar karşılığında HNT belirteçleri sunan ve çevrelerini daha akıllı hale getiren bir protokoldür.

Kaynak: Helium Explorer - Market

Bu protokol, Helium'un kendi blockchain ağ kullanıcıları tarafından oynanan bazı adımlara ve rollere sahiptir. Doğrulama, ilk olarak ağın Hotspot'larına gönderilen ve bu Hotspot'lardan biri tarafından ve bu kullanıcı tarafından sağlanan ağın bağlanabilirliğinin ve kullanılabilirliğinin doğrulanması için gerçekleştirilecek bir sorgulamayı temsil eden bir Kapsam Sorgulaması yoluyla gerçekleşir.

Challenge'ı alan kullanıcıya Beaconer denir ve blok doğrulama sürecinde çok önemli bir rol oynar. "Challengee" olarak da bilinen bu Hotspot, doğrulamadan sorumlu olacak ve ödülün çoğunu alacak olan Challenge'ın hedefidir.

Challenge'ın alınmasının, tamamlanmasının ve gönderilmesinin garantisi olarak, başka bir Hotspot Tanık olarak hareket eder ve coğrafi yakınlık yoluyla Challenge verilerinin iletiminin varlığını ve doğruluğunu garanti eder.

Bu ağ belirteç madenciliği bağlamında, tüm Challenge kullanıcıları HNT'deki ödülden pay alırlar. Ek olarak, kullanıcılar LoRaWAN uyumlu cihazları kullanarak ağ üzerinden veri paylaşırken de jeton alırlar.

Kaynak: Helium Explorer - IoT

HNT Jetonu nedir?

HNT, Helium Network'ün yerel simgesidir. Helyum blok zincirinde madencilik yapmak ve ağ üzerinden veri aktarmak için bir ödül olarak kullanılır. Ağ ekonomisinin çoğu, HNT belirtecinin etrafında döner. Aynı zamanda topluluk oylaması için bir yönetişim belirteci olarak da kullanılır.

Tokenomik ve Ekosistem


Kaynak: Helyum - Maden

Helyum Ağı ekosistemi, ağın düzgün çalışmasını sağlamanın yanı sıra jetonun nispeten kıt kalmasını sağlayan bazı mekanizmalara sahiptir.

Başlangıçta, aylık 5.000.000 HNT arzı vardı, ancak kullanıcılar maksimum arzı 223.000.000 olarak belirlemek için oy kullandı. Ek olarak, her 2 yılda bir token, basılan token miktarını belirli bir süre için sınırlayan bir yarıya iner.

Ağ tokenomiklerinin bir diğer önemli detayı, yardımcı program belirteci Data Credits ve Burn-and-Mint modelinin kullanılmasıdır. Tüm işlem ücretlerinin DC ile ödenmesi gerekmektedir. Veri Kredileri, belirli miktarda HNT'nin yanan bir işleminden oluşturulan $USD'ye sabitlenmiş belirteçlerdir. Bu model, ağ kullanıldıkça HNT kıtlığını artırmak için bir denge oluşturur. Veri aktarımlarını gerçekleştirmek için kullanıcıların HNT yazarak DC ücreti ödemesi gerekir. Oluşturulan DC'ler yalnızca HNT'nin yakılmasını gerçekleştiren ve kullanılana kadar cüzdanında kalan kullanıcıya aittir ve ağın diğer kullanıcılarına aktarılamaz. DC'nin değeri, HNT'nin dolar cinsinden fiyatına bağlıdır ve HNT Oracles adlı bir mekanizma aracılığıyla sürekli olarak ayarlanır.

Helyum iyi bir yatırım mı?

Proje, blockchain teknolojisi ortamında tanınmış bir ekibe sahiptir, ancak Helyum Ağı'nın başarısını en çok gösteren faktör topluluk kabulüdür. Bugün, ağa katılan Hotspot'ların sayısında üstel bir büyüme görmek mümkün, bu da projenin giderek daha fazla bilinir hale geldiğini gösteriyor.

Döviz ticareti hacmi başka bir ilginç faktördür ve topluluğun jetona ve ekonomisine olan ilgisini gösterir. Ek olarak, proje belirteçlerinin tasarımı, büyük sorunlar veya kullanıcı şikayetleri olmadan çalışıyor gibi görünüyor ve Burn-and-Mint ve HNT Oracles modelleri, ağın çalışması için yeterli belirteç olmasını sağlayan, ancak hala nispeten kıttır ve değerini korumaktadır.

Helyum Ağına yatırım yapmayı düşünüyorsanız, HIP 70 teklifi de dikkate alınması gereken bir noktadır. Projeyi Solana'nın ağına eklemek, ağ menzilinden faydalanabilir ve projede henüz yerinde olmayan mevcut protokolleri iyileştirebilir. Geliştiriciler birleşme konusunda iyimserler ve kullanıcılar tarafından oylama yoluyla onaylanması, iyimserliğin çoğunlukta olduğunu gösteriyor.

Helium'a (HNT) nasıl sahip olunur?

HNT'ye sahip olmanın bir yolu, merkezi bir kripto borsasından geçmektir, bu nedenle ilk adım bir Gate.io hesabı oluşturmak ve KYC sürecini tamamlamaktır. Hesabınıza para ekledikten sonra, spot veya türev piyasasında HNT satın alma adımlarını inceleyin.

Helyum Ağı ile ilgili haberler

Topluluk, tüm ağın Solana'nın blok zincirine taşınmasını öneren HIP 70 yönetişim teklifini oylamaya başladı. Temel olarak, daha iyi birleştirilmiş bir blok zincirine, daha hızlı ve daha ucuza gitme fikri, daha fazla uygulama gerektirmeden çok çeşitli sistemler ve kullanıcılar tarafından kabul edilen bir blok zincirine sahip olmanın yanı sıra doğrulama (Kapsam Kanıtı) ve ağ işlemleri maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olacaktır. .

Kaynak: Helyum Oyu

Bu yönde ilerleyen oylamaya rağmen, projeye katılan Reddit ağının bazı kullanıcıları, yeni blok zincirinde Helium'un geleceği konusunda endişeli görünüyor. Diğer kullanıcılar, endişe dalgasının yalnızca spekülasyon tarafından üretilen FUD olduğuna inanıyor.

Yararlı Referanslar

Helyum projesiyle ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

Helyum (HNT) konusunda harekete geçin

HNT fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Gabriel
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Helyum nedir? HNT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
İnsan Kaynaklı Ağ olarak bilinen Helium (HNT), kullanıcıların Hotspot olarak hareket ederek ağ kapsamını katlanarak artırdığı IoT cihazları için bir kablosuz ağdır.
Helyum nedir? HNT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Helyum Ağı Nedir?

Helyum Ağı, merkezi olmayan ve küresel bir şekilde düşük maliyetli internet sağlamayı amaçlayan bir projedir. Buradaki fikir, Helyum Ağı kullanıcıları tarafından satın alınan Hotspots cihazlarını internet verilerini geniş bir kapsama alanında, düşük maliyetle paylaşmak ve hatta kullanıcıları ağın yerel belirteci aracılığıyla ödüllendirmek için kullanmaktır. Böylece, proje çok büyük bir ölçeklenebilirliğe sahiptir ve daha fazla kişiye ve internet erişimi düşük veya hiç olmayan yerlere ulaşır.

Helyum Ağının Tarihçesi: IoT Ağının Dağıtılması

Helium projesi, 2013 yılında kurucu ortakları Amir Haleem, Shawn Fanning ve Sean Carey tarafından oluşturuldu. Ancak, ağ yalnızca Temmuz 2019'da başlatıldı. Kurucu ortaklardan oluşan ekibe gelince, şirket, ideallerinde yer alan isimler nedeniyle pazara büyük bir ağırlıkla girmiştir. Haleem, eSpor ve bazı oyunlar geliştirme konusunda kapsamlı bir geçmişe sahiptir. Shawn Fanning'in adı, 1990'ların sonlarında ilk eşler arası internet hizmeti (P2P) ağlarından biri olan ve şu anda Rhapsody International Inc.'e ait olan Napster müzik akışının oluşturulmasıyla bağlantılıdır. Ve son olarak Carey, Brightcove ve Basho Technologies'e ek olarak PayPal tarafından satın alınan Where gibi projelerden sorumlu, Helium'dan önce bile toplulukta iyi bilinen bir geliştiricidir.

Bu etkileyici ekiple bile Helyum Ağı, ağın neredeyse tüm işleyişinden ve ölçeklenebilirliğinden sorumlu olan kullanıcıları tarafından oluşturulur. Milyarlarca dolarlık bir sektör, 8 milyardan fazla bağlı cihaz ve 2025 için 22 milyardan fazla tahmin ile bu ölçeklenebilirliğe rehberlik eden şey, Nesnelerin İnterneti (IoT) endüstrisine girmekti. Yazıcılar, bebek monitörleri ve hatta ünlü Alexa gibi ev cihazlarından karmaşık, gelişmiş endüstriyel cihazlara kadar, IoT teknolojisini kullanan cihazların %100 kullanımla çalışması için yerleşik cihazlar aracılığıyla İnternete bağlanması gerekir. Bu, günlük hayatımızda vazgeçilmez olan insanlar, süreçler ve anlar arasında tam bir bağlantı oluşturur.

Ancak WiFi ve Bluetooth gibi bazı bağlantı modellerinin bu bağlantıyı sağlamakla sınırlı olduğu gösterilmiş. Tipik olarak, bu modeller çok pahalı, çok fazla güce ihtiyaç duyuyor veya menzil açısından çok sınırlı.

Helium, geniş bir kapsama alanına ve düşük bakım maliyetine sahip, kullanıcılar tarafından desteklenen ve bakımı yapılan merkezi olmayan bir ağ oluşturmak amacıyla sahneye çıktı. Ayrıca, etkin nokta cihazları aracılığıyla bilgi paylaşmaları karşılığında kullanıcılara yerel ağ belirteci HNT ile ödeme yapan ödül sistemi. Böylece Helium, kendi blok zinciri ağı olan Helium Blockchain'i yarattı ve farklı cihazları birbirine bağlayarak küresel olarak herkesin kullanabileceği Nesnelerin İnterneti'ni oluşturan, küresel bir uçtan uca kablosuz ağa öncülük etti.

Helium Network'ün Özellikleri: LoRaWAN cihazları ve Kapsam Kanıtı

Helyum Ağı, LoRaWAN ile uyumlu fiziksel cihazlar aracılığıyla bilgi paylaşarak çalışır ve bugün dünyanın en büyük LoRaWAN ağıdır. LoRaWAN, Semtech'in LoRa teknolojisine dayalı olarak oluşturulan ve şehirlere dağılmış ağlar aracılığıyla erişim ve bağlantı sağlamayı amaçlayan LoRA Alliance tarafından kullanılan bir Uzun Menzilli Geniş Alan Ağı iletişim protokolüdür. Protokol, radyo dalgaları aracılığıyla düşük güç tüketimi ile uzun menzile sahip cihazlarla çalışır.

LoRa, iletim modeli olarak radyo frekansını kullanan, uzun menzilli, düşük güçlü bir iletişim protokolüdür. Bu nedenle protokol, P2P (Noktadan Noktaya) iletişimlerinde, hatta daha basit bir şekilde yaygın olarak kullanılmaktadır.

LoRaWAN, en karmaşık uygulama katmanlarına erişme ve internet ile iletişim yoluyla cihazları entegre etme amacı ile LoRa'ya dayalı gelişmiş sürümdür. LoRaWAN cihazları radyo frekans modülleridir, ancak cihazı ağa bağlamaktan ve bağlantı güvenliğini sağlamaktan sorumlu özel mikro denetleyicilere sahiptir.

LoRaWAN cihazları tarafından kullanılan radyo frekansı dalgalarının güvenliği, geniş menzili ve maliyeti nedeniyle protokol, Helium Network'ün blockchain madenciliği ve doğrulama modeli için mükemmel hale geldi. Helyum blok zinciri, kablosuz kapsama alanı sağladığı ve Helyum Ağını doğruladığı için kullanıcıları ödüllendirir. Bu doğrulama, Kapsam Kanıtı adı verilen benzersiz Helyum Ağı işlemi aracılığıyla yapılır.

Kapsam Kanıtı, kullanıcı bağlantısını doğrulayarak çalışan, konumlarında bağlantı oluşturan kullanıcılar karşılığında HNT belirteçleri sunan ve çevrelerini daha akıllı hale getiren bir protokoldür.

Kaynak: Helium Explorer - Market

Bu protokol, Helium'un kendi blockchain ağ kullanıcıları tarafından oynanan bazı adımlara ve rollere sahiptir. Doğrulama, ilk olarak ağın Hotspot'larına gönderilen ve bu Hotspot'lardan biri tarafından ve bu kullanıcı tarafından sağlanan ağın bağlanabilirliğinin ve kullanılabilirliğinin doğrulanması için gerçekleştirilecek bir sorgulamayı temsil eden bir Kapsam Sorgulaması yoluyla gerçekleşir.

Challenge'ı alan kullanıcıya Beaconer denir ve blok doğrulama sürecinde çok önemli bir rol oynar. "Challengee" olarak da bilinen bu Hotspot, doğrulamadan sorumlu olacak ve ödülün çoğunu alacak olan Challenge'ın hedefidir.

Challenge'ın alınmasının, tamamlanmasının ve gönderilmesinin garantisi olarak, başka bir Hotspot Tanık olarak hareket eder ve coğrafi yakınlık yoluyla Challenge verilerinin iletiminin varlığını ve doğruluğunu garanti eder.

Bu ağ belirteç madenciliği bağlamında, tüm Challenge kullanıcıları HNT'deki ödülden pay alırlar. Ek olarak, kullanıcılar LoRaWAN uyumlu cihazları kullanarak ağ üzerinden veri paylaşırken de jeton alırlar.

Kaynak: Helium Explorer - IoT

HNT Jetonu nedir?

HNT, Helium Network'ün yerel simgesidir. Helyum blok zincirinde madencilik yapmak ve ağ üzerinden veri aktarmak için bir ödül olarak kullanılır. Ağ ekonomisinin çoğu, HNT belirtecinin etrafında döner. Aynı zamanda topluluk oylaması için bir yönetişim belirteci olarak da kullanılır.

Tokenomik ve Ekosistem


Kaynak: Helyum - Maden

Helyum Ağı ekosistemi, ağın düzgün çalışmasını sağlamanın yanı sıra jetonun nispeten kıt kalmasını sağlayan bazı mekanizmalara sahiptir.

Başlangıçta, aylık 5.000.000 HNT arzı vardı, ancak kullanıcılar maksimum arzı 223.000.000 olarak belirlemek için oy kullandı. Ek olarak, her 2 yılda bir token, basılan token miktarını belirli bir süre için sınırlayan bir yarıya iner.

Ağ tokenomiklerinin bir diğer önemli detayı, yardımcı program belirteci Data Credits ve Burn-and-Mint modelinin kullanılmasıdır. Tüm işlem ücretlerinin DC ile ödenmesi gerekmektedir. Veri Kredileri, belirli miktarda HNT'nin yanan bir işleminden oluşturulan $USD'ye sabitlenmiş belirteçlerdir. Bu model, ağ kullanıldıkça HNT kıtlığını artırmak için bir denge oluşturur. Veri aktarımlarını gerçekleştirmek için kullanıcıların HNT yazarak DC ücreti ödemesi gerekir. Oluşturulan DC'ler yalnızca HNT'nin yakılmasını gerçekleştiren ve kullanılana kadar cüzdanında kalan kullanıcıya aittir ve ağın diğer kullanıcılarına aktarılamaz. DC'nin değeri, HNT'nin dolar cinsinden fiyatına bağlıdır ve HNT Oracles adlı bir mekanizma aracılığıyla sürekli olarak ayarlanır.

Helyum iyi bir yatırım mı?

Proje, blockchain teknolojisi ortamında tanınmış bir ekibe sahiptir, ancak Helyum Ağı'nın başarısını en çok gösteren faktör topluluk kabulüdür. Bugün, ağa katılan Hotspot'ların sayısında üstel bir büyüme görmek mümkün, bu da projenin giderek daha fazla bilinir hale geldiğini gösteriyor.

Döviz ticareti hacmi başka bir ilginç faktördür ve topluluğun jetona ve ekonomisine olan ilgisini gösterir. Ek olarak, proje belirteçlerinin tasarımı, büyük sorunlar veya kullanıcı şikayetleri olmadan çalışıyor gibi görünüyor ve Burn-and-Mint ve HNT Oracles modelleri, ağın çalışması için yeterli belirteç olmasını sağlayan, ancak hala nispeten kıttır ve değerini korumaktadır.

Helyum Ağına yatırım yapmayı düşünüyorsanız, HIP 70 teklifi de dikkate alınması gereken bir noktadır. Projeyi Solana'nın ağına eklemek, ağ menzilinden faydalanabilir ve projede henüz yerinde olmayan mevcut protokolleri iyileştirebilir. Geliştiriciler birleşme konusunda iyimserler ve kullanıcılar tarafından oylama yoluyla onaylanması, iyimserliğin çoğunlukta olduğunu gösteriyor.

Helium'a (HNT) nasıl sahip olunur?

HNT'ye sahip olmanın bir yolu, merkezi bir kripto borsasından geçmektir, bu nedenle ilk adım bir Gate.io hesabı oluşturmak ve KYC sürecini tamamlamaktır. Hesabınıza para ekledikten sonra, spot veya türev piyasasında HNT satın alma adımlarını inceleyin.

Helyum Ağı ile ilgili haberler

Topluluk, tüm ağın Solana'nın blok zincirine taşınmasını öneren HIP 70 yönetişim teklifini oylamaya başladı. Temel olarak, daha iyi birleştirilmiş bir blok zincirine, daha hızlı ve daha ucuza gitme fikri, daha fazla uygulama gerektirmeden çok çeşitli sistemler ve kullanıcılar tarafından kabul edilen bir blok zincirine sahip olmanın yanı sıra doğrulama (Kapsam Kanıtı) ve ağ işlemleri maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olacaktır. .

Kaynak: Helyum Oyu

Bu yönde ilerleyen oylamaya rağmen, projeye katılan Reddit ağının bazı kullanıcıları, yeni blok zincirinde Helium'un geleceği konusunda endişeli görünüyor. Diğer kullanıcılar, endişe dalgasının yalnızca spekülasyon tarafından üretilen FUD olduğuna inanıyor.

Yararlı Referanslar

Helyum projesiyle ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

Helyum (HNT) konusunda harekete geçin

HNT fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Gabriel
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!