Gate Pay nedir?

Yeni BaşlayanJan 10, 2023
Gate Pay, tamamen Gate.io tarafından geliştirilen temassız, sınırsız, güvenli bir kripto para birimi ödeme teknolojisidir. Hızlı kripto para birimi ödemesini destekler ve kullanımı ücretsizdir. Kullanıcılar, çevrimiçi alışveriş, uçak bileti ve otel rezervasyonu ve üçüncü taraf iş ortaklarından eğlence hizmetleri gibi çeşitli hizmetler almak için yalnızca bir Gate.io hesabına kaydolarak Gate Pay'e erişebilir.
Gate Pay nedir?

Giriş

Kripto para birimleri, blockchain teknolojisinin ve merkezi olmayan finansın gelişmesiyle küresel olarak artan bir popülerlik kazanıyor. Giderek daha fazla insan kripto para birimlerini ödeme, değer saklama ve yatırım aracı olarak kullanmaya başlıyor. Son yıllarda kripto para biriminde birkaç büyük olay yaşandı: 2020'de DeFi yazı, merkezi olmayan finans (DeFi) patlamasına öncülük etti; 2021 yılında aralarında Tesla , Mastercard ve Goldman Sachs'ın da bulunduğu birçok ünlü kuruluş birbiri ardına kripto para işine başladı; ayrıca El Salvador, Bitcoin'i yasal bir ihale olarak kabul etmek için yasa çıkardı ve dünyada bunu yapan ilk egemen ülke oldu. Kripto para biriminin popülerleşmesi karşı konulamaz.

DataReportal'ın en son sektör raporu Digital 2022: Global Genel Bakış Raporu'na göre, dünya çapında kripto penetrasyon oranı sürekli artıyor ve kripto para birimlerine sahip küresel nüfusun oranı, bir yıl öncesine göre %30'dan fazla bir artışla %10'a ulaştı. . Ve Tayland, Filipinler, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerde, kripto para birimlerinin penetrasyon oranı %20'ye kadar çıkıyor ve bu da kripto para birimlerini tutmanın bir yaygınlık haline geldiğine işaret ediyor.

Son yıllarda kripto para birimlerine sahip olan kullanıcıların yüzdesindeki patlamayla birlikte, kripto para sahipleri, kripto para birimlerinin kullanımı için giderek çeşitlenen ihtiyaçlar geliştirdiler. Kripto sahipleri, temel finansal ticaret hizmetlerine ek olarak, günlük yaşamda veya iş senaryolarında kripto para birimleri ile transfer etmek veya ödeme yapmak için de ürünler arıyor. Gate Pay böyle bir bağlamda oluşturuldu.

Kaynak: DIGITAL 2022: KÜRESEL GENEL BAKIŞ RAPORU

Gate Pay nedir?

Gate Pay, tamamen Gate.io tarafından geliştirilen temassız, sınırsız, güvenli bir kripto ödeme teknolojisidir. Hızlı kripto para birimi ödemesini destekler ve kullanımı ücretsizdir. Kullanıcılar, çevrimiçi alışveriş, uçak bileti ve otel rezervasyonu gibi çeşitli hizmetleri ve üçüncü taraf iş ortaklarından eğlence hizmetlerini almak için yalnızca bir Gate.io hesabına kaydolarak Gate Pay'e erişebilir. Gate Pay, Gate.io ticaret platformunun zengin çeşitlilikteki kripto para birimleri, uygun ticaret ve hızlı transferler dahil olmak üzere birçok avantajından yararlanır ve dünya çapında artan sayıda kullanıcı için uygun bir kripto tabanlı ödeme deneyimi sağlar. Ayrıca, ödeme yapmadan önce fiat para birimlerine dönüştürmenin sıkıcı sürecini ortadan kaldırarak kullanıcıların Web 3.0 dünyasındaki kripto para birimi ödeme devrimine bizzat tanık olmalarını sağlar.

Şu anda Gate Pay iki ödeme yöntemini etkinleştiriyor: QR kodu ödemesi ve adres ödemesi. 20'den fazla kripto para birimini destekler, tüccarların ve bireysel kullanıcıların Web 3.0 dünyasında her zaman, her yerde kripto para ödeme ve alma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Gelecekte Gate Pay, kullanıcıdan kullanıcıya kripto para ödeme hizmetleri sağlamayı planlıyor ve desteklenen kripto para birimlerini 130'un üzerine çıkararak kullanıcıların dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarından ve ailelerinden istedikleri zaman kripto para gönderip almalarına olanak tanıyacak. Gate.io ekosistemindeki uygulamaların yaygınlaşması ve yaygınlaşmasıyla Gate Pay, kripto para dünyasındaki ortak kullanıcılar arasındaki uçurumu kapatmaya ve kripto para birimini günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmeye yardımcı olacak.

Gate Pay, bireysel kullanıcılar için alışveriş yaparken, sınır ötesi transferler yaparken veya e-ticaret hizmetlerini daha kolay bir şekilde alırken kripto para birimleri ile ödeme yapmak için kullanılabilir. Kurumsal kullanıcılar için Gate Pay, geleneksel finansın engellerini aşan tek elden bir kripto para birimi ödeme çözümü sunarak düşük maliyetli ve hızlı entegre edilebilir. Gate Pay aracılığıyla tüccarlar, küresel kripto para birimi kullanıcılarından istedikleri zaman doğrudan binlerce kripto para alabilirler. Gelecekte Gate Pay, yerel bir yasal ödeme aracı olarak gerçek zamanlı uzlaşmayı destekleyerek finansal sisteme daha geniş bir kullanıcı grubu getirecektir. Bu şekilde Gate Pay, Web 3.0 yaşam tarzını halka sunmaya ve bireysel kullanıcılara ve iş ortaklarına daha iyi hizmet vermeye, dolayısıyla kripto varlıkların dünya çapında büyük ölçekli popülerleşmesine ve kitlesel olarak benimsenmesine katkıda bulunmaya kararlıdır.

Geleneksel Elektronik Ödemelerin Dezavantajları

Geleneksel elektronik ödeme, pek çok aracıyı ve genel kamuoyunun aslında bilmediği ticari nakit akışını içerdiğinden çok pahalıdır. İster banka kartıyla ister kredi kartıyla ya da sadece QR kodu okutarak ödeme yapıyor olun, kaçınılmaz olarak banka veya takas kurumu tarafından basılacaksınız. Dijital 2022: Global Genel Bakış Raporunu da örnek olarak alalım. 2022'de, çevrimiçi tüketim malları satın almayla ilgili küresel gelirler, 3,78 milyardan fazla insanın çevrimiçi alışveriş yapmasıyla 3,85 trilyon dolara ulaştı. Sınır ötesi ödemelerin döviz kuru dikkate alınmaksızın, geleneksel elektronik ödeme, toplam işlem hacminin yaklaşık 2'sini %~4% oluşturur ve 100 milyar doları aşan bir piyasa değerini temsil eder.

Kaynak: DIGITAL 2022: KÜRESEL GENEL BAKIŞ RAPORU

Bu nedenle, geleneksel elektronik ödeme yöntemleriyle mal veya hizmet satın aldığınızda, ödediğiniz anda paranız azalır. O zaman tüm para nereye gitti? Ne için kullanılır? Bunu kredi kartı ödemelerinin nakit akışını kullanarak açıklayalım. Tüketim kayıtlarınız, önce alım hizmeti veren banka tarafından işlenecek, ardından veri birleştirme için takas merkezine ve daha sonra mutabakat ve fatura kesilmek üzere kartı veren bankaya aktarılacaktır. Son adım için, aşağıda gösterildiği gibi faturaya göre ödeme yaparsınız.

Kaynak: web sitesi

Kredi kartıyla ödeme sürecinin tamamında, alıcı banka, takas merkezi ve kartı veren banka komisyon alacaktır. Tüccar, tüketicinin ödediği paranın tamamını alamayacaktır: Aracılar, tüketici tarafından ödenen toplam tutarın %2 ila %4'ünü komisyon ücreti olarak tahsil eder ve geri kalanı tüccara gider. Örneğin, bugün kredi kartıyla alışverişe 100$ harcarsanız, satıcı en fazla 98$ alır. Sınır ötesi ödeme ve döviz kuru içeriyorsa komisyon daha yüksek olacaktır. Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalara sahip tüccarlar, POS makinelerini kurmak için fazladan para harcamak zorunda kalıyor ve bu da makinenin kurulum ve bakım maliyeti yüksek olduğundan karlarını azaltıyor.

O zaman karlar aracılar tarafından nasıl bölünür? Bir kredi kartı işleminin komisyon ücreti %2 ise, takas kurumu en az %0,05, alıcı banka %0,45 ve en büyük hak sahibi olan kartı veren banka %1,5 alır. Kartı veren banka tam olarak alıcı banka ise, neredeyse tüm karı alır. Kart çıkaran bankalar pazarlamaya bir kuruş harcamadıkları için insanları kart başvurusunda bulunmaya teşvik etmek için ödül puanları veya hediyeler vermek isterler. Aslında, kullanıcılar harcadıkları toplam miktarın bir kısmını bu sözde ödül puanları veya hediyeleri satın almak için kullanırlar. Bu gerçekten aracılar için karlı bir anlaşma.

Gate Pay nasıl çalışır?

Gate Pay, blockchain teknolojisine dayalı bir kripto para birimi ödeme ürünüdür. Bir ödeme aracısı olarak hizmet etmez, ancak iş ortaklarının blok zinciri ağına entegre olması için gerekli altyapıyı sağlar ve blok zincirindeki madencilerin veya doğrulayıcı düğümlerin, onu geleneksel elektronik ödemeden ayıran nakit akışını ve tasfiyeyi yönetmesini sağlar. Gate Pay, tüm hizmetleri ücretsiz olarak sunarak kendisini her bir işlem için işlem ücreti alan geleneksel bankalardan daha rekabetçi hale getiriyor. Özellikle Solana , Polygon , Apt ve Sui gibi birçok yüksek performanslı blockchain ağı da yeni ödeme hizmetleri başlatıyor. Blockchain teknolojisinin ilerlemesiyle, sıfır işlem ücretiyle kripto para ödemek çok yakın.

Gate Pay'i, yalnızca alacaklı tarafından Gate.io uygulamasını kullanarak sağlanan QR kodunu tarayarak kullanabilirsiniz. Gate Pay, kullanıcı sipariş verdikten sonra her ürün için farklı QR kodları üretecektir. Kullanıcı ödemeyi tamamladıktan sonra, ödeme durumu satıcıya bildirilir. Süreç boyunca, kullanıcıların para çekme, para yatırma, para yatırma zamanı ve blok zinciri ağı ile tüccar platformunun entegrasyonu hakkında endişelenmelerine gerek yoktur. Gate Pay, gelecekteki Web 3.0 ekonomisinde gerekli bir araç olarak kabul edilebilir. Gate Pay'in işleyişi ve kurulumuyla ilgili ayrıntılar için lütfen Gate Pay QR kodu ödemesinin API belgelerine bakın.

Gate Pay nasıl kullanılır?

Gate Pay artık tüm kayıtlı kullanıcılar tarafından kullanılabilir. KYC doğrulamasını tamamladığınız ve hesabınızda yeterli kripto varlığınız olduğu sürece Gate Pay'i, Gate.io Uygulamasına entegre olmuş üçüncü taraf tüccarlardan mal ve hizmet satın almak için kullanabilirsiniz. Gate Pay'in hem web sayfasında hem de Gate.io Uygulamasındaki yerleşik MiniApp'te nasıl kullanılacağını göstermek için Web 3.0 çevrimiçi alışveriş platformu Uquid'i örnek olarak alacağız.

Web'de

  1. Uquid web sitesine gidin, kaydolun ve sağ üstteki hesabınıza giriş yapın. Doğrudan Apple, Facebook, Google veya WalletConnect hesabınızı kullanarak oturum açmayı seçebilirsiniz.

  1. Satın almak istediğiniz ürünü bulun ve "Şimdi Satın Al"a tıklayın.

  1. Sağ üstteki alışveriş sepeti simgesini ve ardından "Ödeme İşlemine Devam Et"i tıklayın.

  1. Alışveriş adresini ve fatura adresini girin.

  1. Ödeme sayfasının en altına gidin ve "Kripto ödeme, Kullandıkça öde!" seçeneğini işaretleyin.

  1. Bu sayfada birkaç farklı kripto para birimi ödeme kanalı göreceksiniz. Gate Pay'i seçin ve "Ödeme" düğmesini tıklayın.

  1. Sipariş bilgileri, ödeme QR kodu ile birlikte görüntülenecektir.

  1. Gate.io uygulamanızı açın. QR kodunu taramak için sağ üstteki tarayıcıyı kullanın. Ardından, ödemeyi onaylamanız istenecektir.

  1. Sipariş bilgilerini tekrar kontrol edin ve ödemeyi tamamlamak için "Onayla"ya tıklayın. Ödeme hesabınızda yetersiz bakiye varsa, satın alma işlemine geçmeden önce diğer hesaplardan (spot hesap, marj hesabı, vadeli hesap vb.) ödeme hesabına para aktarmanız gerekir.

Uygulamada

  1. Gate.io uygulamasının gezinme bölümünde MiniApp'e tıklayın. MiniApp'i bulamıyorsanız, erişmek için "Daha fazla"ya tıklayın.

  1. MiniApp, oyun, hediye kartları, ulaşım, seyahat, çevrimiçi alışveriş vb. dahil olmak üzere çeşitli hizmetler ve ürünler sunar. Burada da Uquid mağazasını örnek alıyoruz. Girmek için “Uquid Shop”a tıklayın. MiniApp'teki satıcılar ve hizmetlerin tamamı üçüncü taraf iş ortakları tarafından sağlanır ve önceden kullanıcı yetkilendirmesi ile erişilebilir.

  1. Satın almak istediğiniz ürünü seçin ve “Şimdi Satın Al” butonuna tıklayın.

  1. Sağ alttaki sepet simgesine tıklayın. Bilgileri tekrar kontrol edin ve "Ödeme İşlemine Devam Et"i tıklayın.

  1. MiniApp'teki ürünler doğrudan Gate Pay ile ödenecek ve Web'de ödeme kanalını seçme gibi ekstra bir adımı ortadan kaldıracaktır. Devam etmek için “Ödeme Yap”a tıklayın.

  1. Tüm bilgiler doğruysa, ödemeyi tamamlamak için "Onayla" düğmesine tıklayın. Ödeme hesabınızda yetersiz bakiye varsa, satın alma işlemine geçmeden önce diğer hesaplardan (spot hesap, marj hesabı, vadeli hesap vb.) ödeme hesabına para aktarmanız gerekir.

Gate Pay'in Avantajları

1. Kripto para birimleri ile ödeme yapın

Gate Pay, kullanıcıların önce fiat para birimlerine dönüştürmeye gerek kalmadan kripto para birimleri ile istedikleri hizmetleri ve ürünleri satın almalarına olanak tanır. Gate Pay'i kuran satıcılar, bunu doğrudan arka uçlarına entegre ederek müşterilerin her zaman, her yerde cep telefonlarında düzinelerce kripto para birimi ile ödeme yapmasına olanak tanır.

2. Düşük maliyetli

Gate Pay, blockchain teknolojisine dayalı bir kripto para birimi ödeme çözümüdür. İşlem yerleşimi, aracılar olmadan zincirdeki madenciler ve düğümler tarafından tamamlanır. Hizmet ücreti almaz ve özel POS makineleri veya QR kod tarama cihazları satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Kullanıcıların hizmeti kullanmak için yalnızca mobil cihazlarına Gate.io uygulamasını indirmeleri yeterlidir. Gate Pay'in kurulumu ve işletimi çok ucuzdur ve bu da satıcıların mobil ödeme hizmetini sağlama maliyetlerini büyük ölçüde azaltır. Bu şekilde müşteriler, geleneksel finans kurumları tarafından alınan devasa komisyonlar yerine her kuruşunu gerçek ürün ve hizmetlere harcıyor.

3. Ticari pazarı genişletin

Gate.io, milyonlarca kripto kullanıcısını barındırmaktadır. Gate Pay'i etkinleştiren satıcılar, görünürlüğü artırmak ve yeni satış kanalları geliştirmek için kendi uygulamalarını MiniApp'ta dağıtabilir. İşletmeler kripto para ödemelerini kabul ederlerse daha fazla hedef kitleye ulaşabilirler.

4. Kripto varlıklarınızı tek bir cüzdanla yönetin

Gate Pay, kullanıcıların kripto kazançlarına erişmesi, göndermesi, harcaması ve yönetmesi için hepsi bir arada bir çözüm sunar. Kripto para birimleri, tedarikçilere toplu olarak maaş veya ödeme olarak veya yalnızca ticaret, yatırım, riskten korunma ve Gate.io uygulamasında fiat para birimlerine dönüştürme için dağıtılabilir.

5. Teknik destek

Gate Pay, iş gereksinimlerinize uygun ödeme ürünleri oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ekibinizde geliştiriciler yoksa kodsuz çözümü seçebilir veya daha iyi görünürlük elde etmek için MiniApp'te yerleşik bir uygulama oluşturabilirsiniz. Hizmet, geleneksel elektronik ödeme sistemlerinden farklı olarak bakım ücreti almaz. Bir satıcıysanız ve Gate Pay'in ödeme hizmetini dağıtmak istiyorsanız, lütfen satıcı kayıt formunu doldurun ve <a href=" mailto:gatepay@gate.io "">gatepay@gate.io adresinden bize e-posta gönderin.

Finansal özgürlüğün anahtarını elinizde tutun

Gate.io, daha yüksek bir finansal özgürlük düzeyine ulaşmak amacıyla Nisan 2013'te kuruldu. Burada “finansal özgürlük”ten kastedilen, bir ömür boyu harcayacak kadar paraya sahip olmak değildir. “Maldan mahrum olmaktan muaf tutulan hürriyet” demektir ki, herkes kendi iradesine göre ideal hayatını sürdürebilsin. Çağdaş finansal sistemi titizlikle değerlendirdiğimizde, bu dünyada birçok sınırlama bulabiliriz.

Bankacı Mayer Amschel Rothschild'in dediği gibi: "Bırakın bir ulusun parasını basıp kontrol edeyim ve yasaları kimin yazdığı umurumda değil." Para tüm ekonomik faaliyetlerin kanıdır, hükümetler ve bankalar ise insan vücudunun kalbi gibidir. Yurtdışında bir denizaşırı hesap açmayı planladığınızda ancak reddedildiğinizde, geleneksel finansın insanları yeni olasılıkları keşfetmeye sıcak karşılamadığını görürsünüz; yurtiçi banka hesabınız sebepsiz yere dondurulduğunda, banka mevduatınızın aslında size ait olmadığını anlarsınız; Herhangi bir ülkedeki insanlar hızla yükselen fiyatlarla karşılaştıklarında, servetlerinin yağmalandığını görürler.

Kaynak: A'dan Z'ye Alıntılar

Hükümetler tarafından değil, merkezi olmayan bir finansal sistem tarafından basılan para birimleri, özel mülkiyeti korumaya ve yaşam özgürlüğünü garanti etmeye yönelik yegane yaklaşımlardır. Geleneksel finansal sistemin prangalarından kurtulmak için kişinin öncelikle kendi cüzdanına sahip olması ve günlük ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerini kullanması gerekiyor. Gate Pay, kripto para birimi sahipleri ve henüz kripto para birimini Web3 ekonomisine sorunsuz bir şekilde girmek için kullanmamış sıradan insanlar için bir ağ geçidi olarak yaratılmıştır.

Gate.io'nun kurucusu Dr. Lin Han'ın Busan'daki Blockchain Haftasında söylediği gibi, “Gate Pay, kriptoyu daha fazla benimsemeye yönelik bir sonraki büyük taahhüdümüzdür. Kullanıcıların ve tüccarların kripto para birimini tam olarak kullanması önündeki engelleri azaltarak Web3 ile günlük yaşam arasındaki boşluğu dolduracak.” Gate.io, kripto para birimlerinin, yalnızca DeFi gibi merkezi olmayan finansal hizmetlerin gelişimini teşvik ederek değil, aynı zamanda her kullanıcıya kişisel servetin kilidini açmanın anahtarını vererek ademi merkeziyet hedefine çok katkıda bulunduğuna inanıyor. Zenginliği kendiniz kontrol ettiğiniz sürece, kendi hayatınızı kontrol edersiniz.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Gate Pay nedir?

Yeni BaşlayanJan 10, 2023
Gate Pay, tamamen Gate.io tarafından geliştirilen temassız, sınırsız, güvenli bir kripto para birimi ödeme teknolojisidir. Hızlı kripto para birimi ödemesini destekler ve kullanımı ücretsizdir. Kullanıcılar, çevrimiçi alışveriş, uçak bileti ve otel rezervasyonu ve üçüncü taraf iş ortaklarından eğlence hizmetleri gibi çeşitli hizmetler almak için yalnızca bir Gate.io hesabına kaydolarak Gate Pay'e erişebilir.
Gate Pay nedir?

Giriş

Kripto para birimleri, blockchain teknolojisinin ve merkezi olmayan finansın gelişmesiyle küresel olarak artan bir popülerlik kazanıyor. Giderek daha fazla insan kripto para birimlerini ödeme, değer saklama ve yatırım aracı olarak kullanmaya başlıyor. Son yıllarda kripto para biriminde birkaç büyük olay yaşandı: 2020'de DeFi yazı, merkezi olmayan finans (DeFi) patlamasına öncülük etti; 2021 yılında aralarında Tesla , Mastercard ve Goldman Sachs'ın da bulunduğu birçok ünlü kuruluş birbiri ardına kripto para işine başladı; ayrıca El Salvador, Bitcoin'i yasal bir ihale olarak kabul etmek için yasa çıkardı ve dünyada bunu yapan ilk egemen ülke oldu. Kripto para biriminin popülerleşmesi karşı konulamaz.

DataReportal'ın en son sektör raporu Digital 2022: Global Genel Bakış Raporu'na göre, dünya çapında kripto penetrasyon oranı sürekli artıyor ve kripto para birimlerine sahip küresel nüfusun oranı, bir yıl öncesine göre %30'dan fazla bir artışla %10'a ulaştı. . Ve Tayland, Filipinler, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerde, kripto para birimlerinin penetrasyon oranı %20'ye kadar çıkıyor ve bu da kripto para birimlerini tutmanın bir yaygınlık haline geldiğine işaret ediyor.

Son yıllarda kripto para birimlerine sahip olan kullanıcıların yüzdesindeki patlamayla birlikte, kripto para sahipleri, kripto para birimlerinin kullanımı için giderek çeşitlenen ihtiyaçlar geliştirdiler. Kripto sahipleri, temel finansal ticaret hizmetlerine ek olarak, günlük yaşamda veya iş senaryolarında kripto para birimleri ile transfer etmek veya ödeme yapmak için de ürünler arıyor. Gate Pay böyle bir bağlamda oluşturuldu.

Kaynak: DIGITAL 2022: KÜRESEL GENEL BAKIŞ RAPORU

Gate Pay nedir?

Gate Pay, tamamen Gate.io tarafından geliştirilen temassız, sınırsız, güvenli bir kripto ödeme teknolojisidir. Hızlı kripto para birimi ödemesini destekler ve kullanımı ücretsizdir. Kullanıcılar, çevrimiçi alışveriş, uçak bileti ve otel rezervasyonu gibi çeşitli hizmetleri ve üçüncü taraf iş ortaklarından eğlence hizmetlerini almak için yalnızca bir Gate.io hesabına kaydolarak Gate Pay'e erişebilir. Gate Pay, Gate.io ticaret platformunun zengin çeşitlilikteki kripto para birimleri, uygun ticaret ve hızlı transferler dahil olmak üzere birçok avantajından yararlanır ve dünya çapında artan sayıda kullanıcı için uygun bir kripto tabanlı ödeme deneyimi sağlar. Ayrıca, ödeme yapmadan önce fiat para birimlerine dönüştürmenin sıkıcı sürecini ortadan kaldırarak kullanıcıların Web 3.0 dünyasındaki kripto para birimi ödeme devrimine bizzat tanık olmalarını sağlar.

Şu anda Gate Pay iki ödeme yöntemini etkinleştiriyor: QR kodu ödemesi ve adres ödemesi. 20'den fazla kripto para birimini destekler, tüccarların ve bireysel kullanıcıların Web 3.0 dünyasında her zaman, her yerde kripto para ödeme ve alma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Gelecekte Gate Pay, kullanıcıdan kullanıcıya kripto para ödeme hizmetleri sağlamayı planlıyor ve desteklenen kripto para birimlerini 130'un üzerine çıkararak kullanıcıların dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarından ve ailelerinden istedikleri zaman kripto para gönderip almalarına olanak tanıyacak. Gate.io ekosistemindeki uygulamaların yaygınlaşması ve yaygınlaşmasıyla Gate Pay, kripto para dünyasındaki ortak kullanıcılar arasındaki uçurumu kapatmaya ve kripto para birimini günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmeye yardımcı olacak.

Gate Pay, bireysel kullanıcılar için alışveriş yaparken, sınır ötesi transferler yaparken veya e-ticaret hizmetlerini daha kolay bir şekilde alırken kripto para birimleri ile ödeme yapmak için kullanılabilir. Kurumsal kullanıcılar için Gate Pay, geleneksel finansın engellerini aşan tek elden bir kripto para birimi ödeme çözümü sunarak düşük maliyetli ve hızlı entegre edilebilir. Gate Pay aracılığıyla tüccarlar, küresel kripto para birimi kullanıcılarından istedikleri zaman doğrudan binlerce kripto para alabilirler. Gelecekte Gate Pay, yerel bir yasal ödeme aracı olarak gerçek zamanlı uzlaşmayı destekleyerek finansal sisteme daha geniş bir kullanıcı grubu getirecektir. Bu şekilde Gate Pay, Web 3.0 yaşam tarzını halka sunmaya ve bireysel kullanıcılara ve iş ortaklarına daha iyi hizmet vermeye, dolayısıyla kripto varlıkların dünya çapında büyük ölçekli popülerleşmesine ve kitlesel olarak benimsenmesine katkıda bulunmaya kararlıdır.

Geleneksel Elektronik Ödemelerin Dezavantajları

Geleneksel elektronik ödeme, pek çok aracıyı ve genel kamuoyunun aslında bilmediği ticari nakit akışını içerdiğinden çok pahalıdır. İster banka kartıyla ister kredi kartıyla ya da sadece QR kodu okutarak ödeme yapıyor olun, kaçınılmaz olarak banka veya takas kurumu tarafından basılacaksınız. Dijital 2022: Global Genel Bakış Raporunu da örnek olarak alalım. 2022'de, çevrimiçi tüketim malları satın almayla ilgili küresel gelirler, 3,78 milyardan fazla insanın çevrimiçi alışveriş yapmasıyla 3,85 trilyon dolara ulaştı. Sınır ötesi ödemelerin döviz kuru dikkate alınmaksızın, geleneksel elektronik ödeme, toplam işlem hacminin yaklaşık 2'sini %~4% oluşturur ve 100 milyar doları aşan bir piyasa değerini temsil eder.

Kaynak: DIGITAL 2022: KÜRESEL GENEL BAKIŞ RAPORU

Bu nedenle, geleneksel elektronik ödeme yöntemleriyle mal veya hizmet satın aldığınızda, ödediğiniz anda paranız azalır. O zaman tüm para nereye gitti? Ne için kullanılır? Bunu kredi kartı ödemelerinin nakit akışını kullanarak açıklayalım. Tüketim kayıtlarınız, önce alım hizmeti veren banka tarafından işlenecek, ardından veri birleştirme için takas merkezine ve daha sonra mutabakat ve fatura kesilmek üzere kartı veren bankaya aktarılacaktır. Son adım için, aşağıda gösterildiği gibi faturaya göre ödeme yaparsınız.

Kaynak: web sitesi

Kredi kartıyla ödeme sürecinin tamamında, alıcı banka, takas merkezi ve kartı veren banka komisyon alacaktır. Tüccar, tüketicinin ödediği paranın tamamını alamayacaktır: Aracılar, tüketici tarafından ödenen toplam tutarın %2 ila %4'ünü komisyon ücreti olarak tahsil eder ve geri kalanı tüccara gider. Örneğin, bugün kredi kartıyla alışverişe 100$ harcarsanız, satıcı en fazla 98$ alır. Sınır ötesi ödeme ve döviz kuru içeriyorsa komisyon daha yüksek olacaktır. Gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalara sahip tüccarlar, POS makinelerini kurmak için fazladan para harcamak zorunda kalıyor ve bu da makinenin kurulum ve bakım maliyeti yüksek olduğundan karlarını azaltıyor.

O zaman karlar aracılar tarafından nasıl bölünür? Bir kredi kartı işleminin komisyon ücreti %2 ise, takas kurumu en az %0,05, alıcı banka %0,45 ve en büyük hak sahibi olan kartı veren banka %1,5 alır. Kartı veren banka tam olarak alıcı banka ise, neredeyse tüm karı alır. Kart çıkaran bankalar pazarlamaya bir kuruş harcamadıkları için insanları kart başvurusunda bulunmaya teşvik etmek için ödül puanları veya hediyeler vermek isterler. Aslında, kullanıcılar harcadıkları toplam miktarın bir kısmını bu sözde ödül puanları veya hediyeleri satın almak için kullanırlar. Bu gerçekten aracılar için karlı bir anlaşma.

Gate Pay nasıl çalışır?

Gate Pay, blockchain teknolojisine dayalı bir kripto para birimi ödeme ürünüdür. Bir ödeme aracısı olarak hizmet etmez, ancak iş ortaklarının blok zinciri ağına entegre olması için gerekli altyapıyı sağlar ve blok zincirindeki madencilerin veya doğrulayıcı düğümlerin, onu geleneksel elektronik ödemeden ayıran nakit akışını ve tasfiyeyi yönetmesini sağlar. Gate Pay, tüm hizmetleri ücretsiz olarak sunarak kendisini her bir işlem için işlem ücreti alan geleneksel bankalardan daha rekabetçi hale getiriyor. Özellikle Solana , Polygon , Apt ve Sui gibi birçok yüksek performanslı blockchain ağı da yeni ödeme hizmetleri başlatıyor. Blockchain teknolojisinin ilerlemesiyle, sıfır işlem ücretiyle kripto para ödemek çok yakın.

Gate Pay'i, yalnızca alacaklı tarafından Gate.io uygulamasını kullanarak sağlanan QR kodunu tarayarak kullanabilirsiniz. Gate Pay, kullanıcı sipariş verdikten sonra her ürün için farklı QR kodları üretecektir. Kullanıcı ödemeyi tamamladıktan sonra, ödeme durumu satıcıya bildirilir. Süreç boyunca, kullanıcıların para çekme, para yatırma, para yatırma zamanı ve blok zinciri ağı ile tüccar platformunun entegrasyonu hakkında endişelenmelerine gerek yoktur. Gate Pay, gelecekteki Web 3.0 ekonomisinde gerekli bir araç olarak kabul edilebilir. Gate Pay'in işleyişi ve kurulumuyla ilgili ayrıntılar için lütfen Gate Pay QR kodu ödemesinin API belgelerine bakın.

Gate Pay nasıl kullanılır?

Gate Pay artık tüm kayıtlı kullanıcılar tarafından kullanılabilir. KYC doğrulamasını tamamladığınız ve hesabınızda yeterli kripto varlığınız olduğu sürece Gate Pay'i, Gate.io Uygulamasına entegre olmuş üçüncü taraf tüccarlardan mal ve hizmet satın almak için kullanabilirsiniz. Gate Pay'in hem web sayfasında hem de Gate.io Uygulamasındaki yerleşik MiniApp'te nasıl kullanılacağını göstermek için Web 3.0 çevrimiçi alışveriş platformu Uquid'i örnek olarak alacağız.

Web'de

  1. Uquid web sitesine gidin, kaydolun ve sağ üstteki hesabınıza giriş yapın. Doğrudan Apple, Facebook, Google veya WalletConnect hesabınızı kullanarak oturum açmayı seçebilirsiniz.

  1. Satın almak istediğiniz ürünü bulun ve "Şimdi Satın Al"a tıklayın.

  1. Sağ üstteki alışveriş sepeti simgesini ve ardından "Ödeme İşlemine Devam Et"i tıklayın.

  1. Alışveriş adresini ve fatura adresini girin.

  1. Ödeme sayfasının en altına gidin ve "Kripto ödeme, Kullandıkça öde!" seçeneğini işaretleyin.

  1. Bu sayfada birkaç farklı kripto para birimi ödeme kanalı göreceksiniz. Gate Pay'i seçin ve "Ödeme" düğmesini tıklayın.

  1. Sipariş bilgileri, ödeme QR kodu ile birlikte görüntülenecektir.

  1. Gate.io uygulamanızı açın. QR kodunu taramak için sağ üstteki tarayıcıyı kullanın. Ardından, ödemeyi onaylamanız istenecektir.

  1. Sipariş bilgilerini tekrar kontrol edin ve ödemeyi tamamlamak için "Onayla"ya tıklayın. Ödeme hesabınızda yetersiz bakiye varsa, satın alma işlemine geçmeden önce diğer hesaplardan (spot hesap, marj hesabı, vadeli hesap vb.) ödeme hesabına para aktarmanız gerekir.

Uygulamada

  1. Gate.io uygulamasının gezinme bölümünde MiniApp'e tıklayın. MiniApp'i bulamıyorsanız, erişmek için "Daha fazla"ya tıklayın.

  1. MiniApp, oyun, hediye kartları, ulaşım, seyahat, çevrimiçi alışveriş vb. dahil olmak üzere çeşitli hizmetler ve ürünler sunar. Burada da Uquid mağazasını örnek alıyoruz. Girmek için “Uquid Shop”a tıklayın. MiniApp'teki satıcılar ve hizmetlerin tamamı üçüncü taraf iş ortakları tarafından sağlanır ve önceden kullanıcı yetkilendirmesi ile erişilebilir.

  1. Satın almak istediğiniz ürünü seçin ve “Şimdi Satın Al” butonuna tıklayın.

  1. Sağ alttaki sepet simgesine tıklayın. Bilgileri tekrar kontrol edin ve "Ödeme İşlemine Devam Et"i tıklayın.

  1. MiniApp'teki ürünler doğrudan Gate Pay ile ödenecek ve Web'de ödeme kanalını seçme gibi ekstra bir adımı ortadan kaldıracaktır. Devam etmek için “Ödeme Yap”a tıklayın.

  1. Tüm bilgiler doğruysa, ödemeyi tamamlamak için "Onayla" düğmesine tıklayın. Ödeme hesabınızda yetersiz bakiye varsa, satın alma işlemine geçmeden önce diğer hesaplardan (spot hesap, marj hesabı, vadeli hesap vb.) ödeme hesabına para aktarmanız gerekir.

Gate Pay'in Avantajları

1. Kripto para birimleri ile ödeme yapın

Gate Pay, kullanıcıların önce fiat para birimlerine dönüştürmeye gerek kalmadan kripto para birimleri ile istedikleri hizmetleri ve ürünleri satın almalarına olanak tanır. Gate Pay'i kuran satıcılar, bunu doğrudan arka uçlarına entegre ederek müşterilerin her zaman, her yerde cep telefonlarında düzinelerce kripto para birimi ile ödeme yapmasına olanak tanır.

2. Düşük maliyetli

Gate Pay, blockchain teknolojisine dayalı bir kripto para birimi ödeme çözümüdür. İşlem yerleşimi, aracılar olmadan zincirdeki madenciler ve düğümler tarafından tamamlanır. Hizmet ücreti almaz ve özel POS makineleri veya QR kod tarama cihazları satın alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Kullanıcıların hizmeti kullanmak için yalnızca mobil cihazlarına Gate.io uygulamasını indirmeleri yeterlidir. Gate Pay'in kurulumu ve işletimi çok ucuzdur ve bu da satıcıların mobil ödeme hizmetini sağlama maliyetlerini büyük ölçüde azaltır. Bu şekilde müşteriler, geleneksel finans kurumları tarafından alınan devasa komisyonlar yerine her kuruşunu gerçek ürün ve hizmetlere harcıyor.

3. Ticari pazarı genişletin

Gate.io, milyonlarca kripto kullanıcısını barındırmaktadır. Gate Pay'i etkinleştiren satıcılar, görünürlüğü artırmak ve yeni satış kanalları geliştirmek için kendi uygulamalarını MiniApp'ta dağıtabilir. İşletmeler kripto para ödemelerini kabul ederlerse daha fazla hedef kitleye ulaşabilirler.

4. Kripto varlıklarınızı tek bir cüzdanla yönetin

Gate Pay, kullanıcıların kripto kazançlarına erişmesi, göndermesi, harcaması ve yönetmesi için hepsi bir arada bir çözüm sunar. Kripto para birimleri, tedarikçilere toplu olarak maaş veya ödeme olarak veya yalnızca ticaret, yatırım, riskten korunma ve Gate.io uygulamasında fiat para birimlerine dönüştürme için dağıtılabilir.

5. Teknik destek

Gate Pay, iş gereksinimlerinize uygun ödeme ürünleri oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ekibinizde geliştiriciler yoksa kodsuz çözümü seçebilir veya daha iyi görünürlük elde etmek için MiniApp'te yerleşik bir uygulama oluşturabilirsiniz. Hizmet, geleneksel elektronik ödeme sistemlerinden farklı olarak bakım ücreti almaz. Bir satıcıysanız ve Gate Pay'in ödeme hizmetini dağıtmak istiyorsanız, lütfen satıcı kayıt formunu doldurun ve <a href=" mailto:gatepay@gate.io "">gatepay@gate.io adresinden bize e-posta gönderin.

Finansal özgürlüğün anahtarını elinizde tutun

Gate.io, daha yüksek bir finansal özgürlük düzeyine ulaşmak amacıyla Nisan 2013'te kuruldu. Burada “finansal özgürlük”ten kastedilen, bir ömür boyu harcayacak kadar paraya sahip olmak değildir. “Maldan mahrum olmaktan muaf tutulan hürriyet” demektir ki, herkes kendi iradesine göre ideal hayatını sürdürebilsin. Çağdaş finansal sistemi titizlikle değerlendirdiğimizde, bu dünyada birçok sınırlama bulabiliriz.

Bankacı Mayer Amschel Rothschild'in dediği gibi: "Bırakın bir ulusun parasını basıp kontrol edeyim ve yasaları kimin yazdığı umurumda değil." Para tüm ekonomik faaliyetlerin kanıdır, hükümetler ve bankalar ise insan vücudunun kalbi gibidir. Yurtdışında bir denizaşırı hesap açmayı planladığınızda ancak reddedildiğinizde, geleneksel finansın insanları yeni olasılıkları keşfetmeye sıcak karşılamadığını görürsünüz; yurtiçi banka hesabınız sebepsiz yere dondurulduğunda, banka mevduatınızın aslında size ait olmadığını anlarsınız; Herhangi bir ülkedeki insanlar hızla yükselen fiyatlarla karşılaştıklarında, servetlerinin yağmalandığını görürler.

Kaynak: A'dan Z'ye Alıntılar

Hükümetler tarafından değil, merkezi olmayan bir finansal sistem tarafından basılan para birimleri, özel mülkiyeti korumaya ve yaşam özgürlüğünü garanti etmeye yönelik yegane yaklaşımlardır. Geleneksel finansal sistemin prangalarından kurtulmak için kişinin öncelikle kendi cüzdanına sahip olması ve günlük ödeme yöntemi olarak kripto para birimlerini kullanması gerekiyor. Gate Pay, kripto para birimi sahipleri ve henüz kripto para birimini Web3 ekonomisine sorunsuz bir şekilde girmek için kullanmamış sıradan insanlar için bir ağ geçidi olarak yaratılmıştır.

Gate.io'nun kurucusu Dr. Lin Han'ın Busan'daki Blockchain Haftasında söylediği gibi, “Gate Pay, kriptoyu daha fazla benimsemeye yönelik bir sonraki büyük taahhüdümüzdür. Kullanıcıların ve tüccarların kripto para birimini tam olarak kullanması önündeki engelleri azaltarak Web3 ile günlük yaşam arasındaki boşluğu dolduracak.” Gate.io, kripto para birimlerinin, yalnızca DeFi gibi merkezi olmayan finansal hizmetlerin gelişimini teşvik ederek değil, aynı zamanda her kullanıcıya kişisel servetin kilidini açmanın anahtarını vererek ademi merkeziyet hedefine çok katkıda bulunduğuna inanıyor. Zenginliği kendiniz kontrol ettiğiniz sürece, kendi hayatınızı kontrol edersiniz.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!