Dash Nedir?

Yeni BaşlayanJan 03, 2023
Eskiden Darkcoin olarak bilinen DASH, açık kaynaklı bir anonimlik "dijital nakit" ve en önemli gizlilik paralarından biridir. DASH, BTC algoritmasını geliştirerek hızlı, uygun fiyatlı ve merkezi olmayan bir küresel kripto ödeme ağı oluşturarak daha güçlü gizlilik özellikleri ve daha hızlı işlemler elde ediyor.
Dash Nedir?

2008'deki tanıtımından bu yana Bitcoin, yalnızca küresel fon dolaşımı ve ödeme gibi alanlarda sıkça görülmekle kalmadı, aynı zamanda kara para aklama ve karanlık ağ ödemesi için de yaygın olarak kullanıldı. Bunun nedeni finansal nitelikleri, anonim yapısı ve diğer özellikleridir.

Bununla birlikte, insanlar Bitcoin'i uzun süre kullandıktan sonra, Bitcoin'in gerçekten anonim olmadığını veya izlemeye ve sansüre karşı dayanıklı olmadığını keşfettiler. Sonuç olarak, bazı geliştiriciler, gelişmiş gizlilik ve anonimliğin yanı sıra daha hızlı ve daha düşük maliyetli işlemlere sahip kripto para birimleri yaratmaya başladı ve bu da gizlilik madeni paraları kavramını doğurdu.

DASH, Bitcoin'in algoritmasını geliştirerek kullanıcılara daha güçlü gizlilik koruması ve daha hızlı işlemler sunan, Bitcoin'den çatallanan anonim bir kripto para birimidir. DASH yavaş yavaş pazarın en önemli gizlilik paralarından biri haline geldi ve netizenler tarafından Satoshi Nakamoto'nun hayalini en iyi gerçekleştirebilecek para olarak görülüyor.

DASH nedir?

DASH, Ocak 2014'te Evan Duffield tarafından "Xcoin" olarak piyasaya sürüldü ve aynı zamanda piyasa spekülasyonu ve dark web ticaretinden gelen erken medya ilgisi nedeniyle Darkcoin olarak biliniyordu ve daha sonra Mart 2015'te "DigitalCash" olarak da bilinen DASH olarak yeniden markalandı. DASH, çevrimiçi işlemler ve anonim ödemeler için anında işlemler, anonim ticaret ve kripto para birimi özelliği sunan ayrılabilir, hızlı ve özel bir açık kaynaklı P2P kripto para birimidir.

Elektronik nakit ve fiat para birimlerine alternatif olarak dünya çapında yaygın olarak kullanılan DASH, daha düşük ücretler ve hızlı, anonim işlemler nedeniyle tüccarlar, finansal hizmetler, tüccarlar ve döviz hedefleri gibi kişi ve kurumlara hizmet vermektedir. DASH, Venezuela gibi geleneksel ödeme sistemlerinin teknik engellerle karşılaştığı veya hiperenflasyonun mevcut para birimlerini işe yaramaz hale getirdiği alanlarda özellikle popülerdir.


Şekil: Venezuela'da DASH çevrimdışı promosyonu Kaynak: https://sfl.global/news_post/dashzaiweineiruilazhenshishishiyongzhuangkuangburuyuqi/

DASH düzenlemesi, maksimum toplam 18.921.005 adet olmak üzere geometrik bir toplam olarak hesaplanır. Ancak, yönetim grubu bütçe teklifi için ayrılan %10'luk genel ikramiyeyi tahsis etmezse, azami toplam DASH 17.742.696 adettir. Ayrıca, DASH çıktı oranı her 210.240 bloğun dörtte biri veya yaklaşık olarak her 383 günde bir azalır ve ihraç oranı yaklaşık %7 azalarak yılda yaklaşık bir azalmaya neden olur.


Grafik: DASH'ın 20 Ekim 2022 tarihli son fiyatı Kaynak: coinmarketcap

Blok ödülünün %100'ünü madencilere tahsis eden bitcoinlerin aksine, blok ödülünün %10'u Dash ekosistemini güçlendirmek için tasarlanmış teklifler için finansman olarak ayrılmıştır. Kalan blok ödülleri ve herhangi bir işlem ücreti, madenciler ve Dash ana düğümleri arasında 50/50 paylaştırılır. Dash, yılda 1 Dash'ten az kripto para birimi üretene kadar yaklaşık 192 yıl madencilik yapmaya devam edecek.

DASH, öncelikle X11 hisse ispatı (PoS) algoritması kullanılarak üretilir. X11 karma algoritması, iş yükü kanıtı için 11 bilimsel karma algoritma dizisi kullanır ve bu da mevcut kriptografik dijital para birimi madenciliği uygulamalarında yüksek güvenlik düzeyine sahip karmaşık bir kriptografik algoritma ile sonuçlanır, dijital para birimi güvenliğini artırır ve belirsizliği azaltır.

Bu arada DASH, madencilerin Bitcoin'e benzer algoritma sunucuları sağlayarak ve algoritma bulmacalarını çözerek ödüller kazanabilecekleri veya ana düğüm olmak ve düğüm kazanmak için 1000 DASH satın alarak DASH ağına katılabilecekleri iki katmanlı bir PoW+PoS ağ mekanizması kullanır. ödüller. Dash ağı, madenciler ve ana düğümler arasındaki blok ödülü dağıtımını 50/50'den 40/60'a değiştirmek için 13 Ağustos 2020'de bir teklifi onayladı.

DASH ağı, ödüllerin yüzde payını ayarlamak için her üç süper blok döngüsünde bir ödülleri yeniden tahsis ediyor ve ödüllerin 22 Mayıs 2025'e kadar madencilerle ana düğümler arasında yeniden dağıtılması bekleniyor.


Şekil: DASH madencileri ve masternode'ların ödül yeniden dağıtım süreci ve tahmini tarih
Kaynak: https://docs.dash.org/zh_CN/stable/introduction/features.html#masternodes

Dash "Yarıya inme" nedir?

BTC, LTC, ZCash ve diğer PoW belirteçlerinden bahsederken, insanlar madencilere sunulan blok ödüllerinin sayısını azaltarak periyodik blok yarıya indirme olaylarını tanımlamak için genellikle "yarıya inme" terimini kullanacaklardır. Bitcoin'in yarılanma mekanizması gibi, Dash da dolaşıma giren Dash miktarını kademeli olarak azaltan yerleşik bir mekanizmaya sahiptir.

Dash'in yeni madeni paraların emisyonunu azaltmaya yönelik sistemi, Dash madencilik ekosistemi için daha fazla istikrar ve öngörülebilirlik sağlaması gereken Bitcoin'den daha kademeli olacak şekilde tasarlanmıştır. Dash, bir madencilik deflasyon mekanizması kullanır: her 210.240 blokta (~383,25 gün), ihraç oranı yaklaşık %7,14 oranında azalır. DASH yarılanmasının bu mekanizmanın kontrolü altında yılda neredeyse bir kez gerçekleşmesine ek olarak, her bloğun arzının tüm ağlardaki toplam madenci sayısıyla doğrudan bir ilişkisi vardır ve daha fazla madencinin katılımı, daha az madencilik ödülü anlamına gelir.

Bu yazının yazıldığı sırada, dolaşımda yaklaşık 11.03 milyon Dash coin bulunuyor. Dash bloğu ödülü 2.7637 DASH'dir ve çıkarılacak toplam DASH miktarı 7.855.031 DASH'dir. Bir sonraki Dash halving tarihinin 20 Haziran 2023'te gerçekleşeceği tahmin ediliyor ve yarılanmadan sonra Dash blok ödülü yaklaşık 2,5663 DASH olacak.


Şekil: Bitcoin ve dash madeni para ihracının karşılaştırılması. Kaynak: docs.dash.org

DASH'ın anonim ticaret mekanizması

DASH'ın anonim işlemleri, kullanıcılara yüksek düzeyde ayrıntı düzeyi ve finansal gizlilik sağlayabilen bir kripto para birimi miktar bölme ve karıştırma teknolojisi olan Coinjoin'i kullanır. Bir işlem başlatıcı anonim bir işlem başlattığında, işlem girişi standart miktarlara bölünür ve rastgele bir dizi ana düğüme dağıtılır. Her turda, ana düğümler, üç farklı başlatıcının fonlarını karıştırıp böler ve anonim işlemler gerçekleştirmek için bunları çıkarır. Başlatıcı, işlemi izleme ve takip etme zorluğunu artırarak birden çok turu karıştırabilir.


Şekil: Coinjoin anonim işlemlerini gerçekleştirirken bir DASH parasının nasıl çalıştığına dair örnek. Kaynak: DASH raporu

CoinJoin, işlem girdilerinizi standart değerlere bölerek başlar. Bu mezhepler 0.001, 0.01, 0.1, 1 ve 10 Dash'dir. Ardından, kullanıcının cüzdanı aracılığıyla ana düğüme bir istek gönderilir. Bu ana düğümlere, işleminizin CoinJoin kullanılarak belirli bir kupürde oluşturulacağı bilgisi verilir, bu sırada ana düğüme tanımlanabilir hiçbir bilgi gönderilmez, bu nedenle işlemi kimin başlattığını bilmenin bir yolu yoktur.

Ardından iki kişinin daha Coinjoin kullanması beklenir, üç kişi bir araya gelince işlem başlar. Ana düğümler, üç kullanıcının cüzdanlarına artık dönüştürülmüş girişi kendileri için ödeme talimatı verir. Kullanıcının cüzdanı bu değeri doğrudan kendisine, ancak farklı bir adrese (adres değişikliği denir) öder. Kullanıcılar 2-16 tur CoinJoin arasından seçim yapabilir. Paranız, gizliliği daha da artırmak için en fazla üç ek tur ile en azından belirttiğiniz turlarda belirli bir mezhebe eklenecektir. Kupür fonlarınızla işlem yapmak istediğinizde ek bekleme yoktur.

DASH'ın Coinjoin teknolojisi, ilk kullanıcıların anonim işlemlerde muazzam güvenlik ve rahatlık elde etmelerine izin vermesi açısından devrim niteliğinde olsa da, aynı zamanda sınırlamaları da vardı.

  • Her Coinjoin, üç eşit işlemle karıştırılmalı veya miktarlar farklıysa beklenmelidir ve büyük işlemler, anonimlik elde etmek için sıklıkla birden fazla Coinjoin turu gerektirir.
  • Ana düğümlerin varlığı, onları devlet kurumları veya kötü niyetli saldırganlar için kolay bir hedef haline getirir.
  • Bugün ağdaki benzer projelerle karşılaştırıldığında gizlilik performansı ılımlıdır ve Coinjoin'i geçen jetonlar, birden çok izleme turundan sonra hala kilitlenebilir.

DASH, "dijital nakit"ten daha fazlasıdır

DASH, son sekiz yılda “dijital nakit” olarak gelişti ve BD ve pazarlama ekiplerinin çabaları sayesinde, DASH artık küresel nakit ticareti sektöründe çok sayıda bireysel ve kurumsal müşteriye sahip.

  • DASH, 180'den fazla değiş tokuşla çevrimiçi olarak kullanılabilir ve arbitraj ve para akışı için uygun bir ortam yaratır.
  • Çevrimdışı: DASH, ATM'lerin ve kapsamlı yer gerçeği reklamcılığının ve satış noktası kurulumlarının dahil edilmesiyle Venezuela ve Amerika Birleşik Devletleri'nde on binlerce satış noktası entegrasyonuna ulaştı.
  • DASH, Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela'da milyonlarca kullanıcıya hizmet veren anlık işlemlerin teknik özelliklerine ve düşük ücretlere dayalı havale, kredi işlemleri ve tüketici ödemeleri gibi hizmet özellikleri sağlamak için çeşitli kredi bürolarının yanı sıra bankacılık ve finans kurumlarıyla ortaklık kurmuştur. ve Brezilya.

Ancak DASH'ın tutkusu “dijital nakit”in ötesine geçiyor. DASH Platformunun 2022'nin 4. çeyreğinde piyasaya sürülmesi, DASH'ı programlanabilir çağa taşıyacak ve DASH kullanıcıları, merkezi olmayan uygulamaların rahatlığından ve avantajlarından yararlanacak.

Dash Platformu, Dash ağında merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için bir Web3 teknoloji yığınıdır. İki ana mimari bileşen olan Drive ve DAPI, Dash P2P ağını, geliştiricilerin uygulamalarıyla entegre olabileceği bir buluta dönüştürür. Amacı, Dash ağının avantajlarından yararlanırken değer yaratmayı ve aktarmayı sorunsuz bir şekilde sağlamaktır. Anında Anında Veri Onayı, güçlü proje yönetimi ve muazzam ölçeklendirme potansiyeli gibi avantajlar, kuruluşların ödemelere meta veri eklemek için araçlardan yararlanmasına olanak tanıyarak daha güçlü ve kullanıcı dostu bir uygulama deneyimi sağlar.

DASH Platformunun piyasaya sürülmesiyle DASH'ın konumu "dijital nakit"ten Web 3.0 finansal hizmetler platformuna kayacak ve DASH geliştiricileri, dünyanın her yerindeki kullanıcıların gönderip alabilmesi için DashPay mobil cüzdanıyla kullanım için merkezi olmayan bir kullanıcı adı oluşturdu. karmaşık cüzdan adreslerini girmek zorunda kalmadan dijital nakit. Ayrıca, Ethereum'un akıllı sözleşmelerine benzer, ancak maliyetleri, oluşturma hızı ve güvenliği Ethereum'u çok aşan devrim niteliğindeki veri sözleşmelerinin yanı sıra veri depolamalı merkezi olmayan bir bulut hizmet sistemi de vardır.

DASH'deki değişim, CointelegraphResearch tarafından Dash'in 2022'deki yatırım tahsisi üzerine ankete katılan 2.000 fondan 200 fonun yanıt vermesiyle önemli ölçüde sermaye ilgisini çekti. Ankete katılanlardan 19'u DASH'a sahip ve 40'tan fazlası önümüzdeki 12 ay içinde DASH'a yatırım yapmayı planlıyor.

DASH ile ilgili sorun

DASH, dünyanın birçok yerinde ödeme alanında iyi bilinen ve saygı duyulan bir marka olsa da, son zamanlarda kara para aklama ve varlık uyumluluğu için düzenleyici incelemeye girmiştir. Teknoloji geliştikçe ve düzenleyici teknoloji geliştikçe, mali otoriteler hızla değişen piyasaya ayak uydurmak için yeni teknoloji türleri ve politika düzenlemeleri uygulamaya zorlanacak. İşlem izlemeyi uygulamak için dijital varlık hizmet sağlayıcıları (Sanal Varlıklar ve Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları) için düzenleyici politikaların Mali Eylem Görev Gücü (FATF) uygulaması. Bu politikalar ayrıca istihbarat teşkilatlarıyla uyumluluğu ve Kara Para Aklamanın Önlenmesi (AML)/Terörizmin Finansmanıyla Mücadelenin (CFT) uygulanmasını gerektirir.

DASH'ın blok zinciri defteri, tam zaman damgaları ve işlem bilgileriyle açık ve denetlenebilir olmasına rağmen, DASH, Bitcoin gibi halka arzlara katılmadı ve sermaye artırma geçmişi yok. DASH, işinde ilerlerken, bazı ülkelerde onu özel madeni paralar olarak sınıflandıran mali inceleme kuruluşlarının daha sıkı inceleme standartlarıyla karşılaştı. Bununla birlikte, bazı ülkelerin mali inceleme kurumları, işini geliştirirken DASH'ı 'gizlilik madeni paraları' olarak sınıflandırdığından, hala daha katı denetim standartlarına tabidir.

Çözüm

DASH şu anda piyasa değeri açısından ilk 100 kripto para birimi arasında yer alıyor ve toplam piyasa değeri yaklaşık 443 milyon dolar.

DASH'ın yeni DASH Platformunun 2022'nin 4. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bazı yatırımcıların ilgisini çekerken aynı zamanda dApp geliştiricilerini bir veri sözleşmesi akıllı ağı olan DASH Platformunun testine katılmaya teşvik etti. Çok sayıda kullanıcı, düşük ücretler, hızlı ticaret, düşük maliyetli sözleşmeler ve yeni bir Web 3.0 finans platformunun birleşimi DASH'ı değer olarak daha da yükseltiyor.

Yazar: Jovance
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward、Hugo
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Dash Nedir?

Yeni BaşlayanJan 03, 2023
Eskiden Darkcoin olarak bilinen DASH, açık kaynaklı bir anonimlik "dijital nakit" ve en önemli gizlilik paralarından biridir. DASH, BTC algoritmasını geliştirerek hızlı, uygun fiyatlı ve merkezi olmayan bir küresel kripto ödeme ağı oluşturarak daha güçlü gizlilik özellikleri ve daha hızlı işlemler elde ediyor.
Dash Nedir?

2008'deki tanıtımından bu yana Bitcoin, yalnızca küresel fon dolaşımı ve ödeme gibi alanlarda sıkça görülmekle kalmadı, aynı zamanda kara para aklama ve karanlık ağ ödemesi için de yaygın olarak kullanıldı. Bunun nedeni finansal nitelikleri, anonim yapısı ve diğer özellikleridir.

Bununla birlikte, insanlar Bitcoin'i uzun süre kullandıktan sonra, Bitcoin'in gerçekten anonim olmadığını veya izlemeye ve sansüre karşı dayanıklı olmadığını keşfettiler. Sonuç olarak, bazı geliştiriciler, gelişmiş gizlilik ve anonimliğin yanı sıra daha hızlı ve daha düşük maliyetli işlemlere sahip kripto para birimleri yaratmaya başladı ve bu da gizlilik madeni paraları kavramını doğurdu.

DASH, Bitcoin'in algoritmasını geliştirerek kullanıcılara daha güçlü gizlilik koruması ve daha hızlı işlemler sunan, Bitcoin'den çatallanan anonim bir kripto para birimidir. DASH yavaş yavaş pazarın en önemli gizlilik paralarından biri haline geldi ve netizenler tarafından Satoshi Nakamoto'nun hayalini en iyi gerçekleştirebilecek para olarak görülüyor.

DASH nedir?

DASH, Ocak 2014'te Evan Duffield tarafından "Xcoin" olarak piyasaya sürüldü ve aynı zamanda piyasa spekülasyonu ve dark web ticaretinden gelen erken medya ilgisi nedeniyle Darkcoin olarak biliniyordu ve daha sonra Mart 2015'te "DigitalCash" olarak da bilinen DASH olarak yeniden markalandı. DASH, çevrimiçi işlemler ve anonim ödemeler için anında işlemler, anonim ticaret ve kripto para birimi özelliği sunan ayrılabilir, hızlı ve özel bir açık kaynaklı P2P kripto para birimidir.

Elektronik nakit ve fiat para birimlerine alternatif olarak dünya çapında yaygın olarak kullanılan DASH, daha düşük ücretler ve hızlı, anonim işlemler nedeniyle tüccarlar, finansal hizmetler, tüccarlar ve döviz hedefleri gibi kişi ve kurumlara hizmet vermektedir. DASH, Venezuela gibi geleneksel ödeme sistemlerinin teknik engellerle karşılaştığı veya hiperenflasyonun mevcut para birimlerini işe yaramaz hale getirdiği alanlarda özellikle popülerdir.


Şekil: Venezuela'da DASH çevrimdışı promosyonu Kaynak: https://sfl.global/news_post/dashzaiweineiruilazhenshishishiyongzhuangkuangburuyuqi/

DASH düzenlemesi, maksimum toplam 18.921.005 adet olmak üzere geometrik bir toplam olarak hesaplanır. Ancak, yönetim grubu bütçe teklifi için ayrılan %10'luk genel ikramiyeyi tahsis etmezse, azami toplam DASH 17.742.696 adettir. Ayrıca, DASH çıktı oranı her 210.240 bloğun dörtte biri veya yaklaşık olarak her 383 günde bir azalır ve ihraç oranı yaklaşık %7 azalarak yılda yaklaşık bir azalmaya neden olur.


Grafik: DASH'ın 20 Ekim 2022 tarihli son fiyatı Kaynak: coinmarketcap

Blok ödülünün %100'ünü madencilere tahsis eden bitcoinlerin aksine, blok ödülünün %10'u Dash ekosistemini güçlendirmek için tasarlanmış teklifler için finansman olarak ayrılmıştır. Kalan blok ödülleri ve herhangi bir işlem ücreti, madenciler ve Dash ana düğümleri arasında 50/50 paylaştırılır. Dash, yılda 1 Dash'ten az kripto para birimi üretene kadar yaklaşık 192 yıl madencilik yapmaya devam edecek.

DASH, öncelikle X11 hisse ispatı (PoS) algoritması kullanılarak üretilir. X11 karma algoritması, iş yükü kanıtı için 11 bilimsel karma algoritma dizisi kullanır ve bu da mevcut kriptografik dijital para birimi madenciliği uygulamalarında yüksek güvenlik düzeyine sahip karmaşık bir kriptografik algoritma ile sonuçlanır, dijital para birimi güvenliğini artırır ve belirsizliği azaltır.

Bu arada DASH, madencilerin Bitcoin'e benzer algoritma sunucuları sağlayarak ve algoritma bulmacalarını çözerek ödüller kazanabilecekleri veya ana düğüm olmak ve düğüm kazanmak için 1000 DASH satın alarak DASH ağına katılabilecekleri iki katmanlı bir PoW+PoS ağ mekanizması kullanır. ödüller. Dash ağı, madenciler ve ana düğümler arasındaki blok ödülü dağıtımını 50/50'den 40/60'a değiştirmek için 13 Ağustos 2020'de bir teklifi onayladı.

DASH ağı, ödüllerin yüzde payını ayarlamak için her üç süper blok döngüsünde bir ödülleri yeniden tahsis ediyor ve ödüllerin 22 Mayıs 2025'e kadar madencilerle ana düğümler arasında yeniden dağıtılması bekleniyor.


Şekil: DASH madencileri ve masternode'ların ödül yeniden dağıtım süreci ve tahmini tarih
Kaynak: https://docs.dash.org/zh_CN/stable/introduction/features.html#masternodes

Dash "Yarıya inme" nedir?

BTC, LTC, ZCash ve diğer PoW belirteçlerinden bahsederken, insanlar madencilere sunulan blok ödüllerinin sayısını azaltarak periyodik blok yarıya indirme olaylarını tanımlamak için genellikle "yarıya inme" terimini kullanacaklardır. Bitcoin'in yarılanma mekanizması gibi, Dash da dolaşıma giren Dash miktarını kademeli olarak azaltan yerleşik bir mekanizmaya sahiptir.

Dash'in yeni madeni paraların emisyonunu azaltmaya yönelik sistemi, Dash madencilik ekosistemi için daha fazla istikrar ve öngörülebilirlik sağlaması gereken Bitcoin'den daha kademeli olacak şekilde tasarlanmıştır. Dash, bir madencilik deflasyon mekanizması kullanır: her 210.240 blokta (~383,25 gün), ihraç oranı yaklaşık %7,14 oranında azalır. DASH yarılanmasının bu mekanizmanın kontrolü altında yılda neredeyse bir kez gerçekleşmesine ek olarak, her bloğun arzının tüm ağlardaki toplam madenci sayısıyla doğrudan bir ilişkisi vardır ve daha fazla madencinin katılımı, daha az madencilik ödülü anlamına gelir.

Bu yazının yazıldığı sırada, dolaşımda yaklaşık 11.03 milyon Dash coin bulunuyor. Dash bloğu ödülü 2.7637 DASH'dir ve çıkarılacak toplam DASH miktarı 7.855.031 DASH'dir. Bir sonraki Dash halving tarihinin 20 Haziran 2023'te gerçekleşeceği tahmin ediliyor ve yarılanmadan sonra Dash blok ödülü yaklaşık 2,5663 DASH olacak.


Şekil: Bitcoin ve dash madeni para ihracının karşılaştırılması. Kaynak: docs.dash.org

DASH'ın anonim ticaret mekanizması

DASH'ın anonim işlemleri, kullanıcılara yüksek düzeyde ayrıntı düzeyi ve finansal gizlilik sağlayabilen bir kripto para birimi miktar bölme ve karıştırma teknolojisi olan Coinjoin'i kullanır. Bir işlem başlatıcı anonim bir işlem başlattığında, işlem girişi standart miktarlara bölünür ve rastgele bir dizi ana düğüme dağıtılır. Her turda, ana düğümler, üç farklı başlatıcının fonlarını karıştırıp böler ve anonim işlemler gerçekleştirmek için bunları çıkarır. Başlatıcı, işlemi izleme ve takip etme zorluğunu artırarak birden çok turu karıştırabilir.


Şekil: Coinjoin anonim işlemlerini gerçekleştirirken bir DASH parasının nasıl çalıştığına dair örnek. Kaynak: DASH raporu

CoinJoin, işlem girdilerinizi standart değerlere bölerek başlar. Bu mezhepler 0.001, 0.01, 0.1, 1 ve 10 Dash'dir. Ardından, kullanıcının cüzdanı aracılığıyla ana düğüme bir istek gönderilir. Bu ana düğümlere, işleminizin CoinJoin kullanılarak belirli bir kupürde oluşturulacağı bilgisi verilir, bu sırada ana düğüme tanımlanabilir hiçbir bilgi gönderilmez, bu nedenle işlemi kimin başlattığını bilmenin bir yolu yoktur.

Ardından iki kişinin daha Coinjoin kullanması beklenir, üç kişi bir araya gelince işlem başlar. Ana düğümler, üç kullanıcının cüzdanlarına artık dönüştürülmüş girişi kendileri için ödeme talimatı verir. Kullanıcının cüzdanı bu değeri doğrudan kendisine, ancak farklı bir adrese (adres değişikliği denir) öder. Kullanıcılar 2-16 tur CoinJoin arasından seçim yapabilir. Paranız, gizliliği daha da artırmak için en fazla üç ek tur ile en azından belirttiğiniz turlarda belirli bir mezhebe eklenecektir. Kupür fonlarınızla işlem yapmak istediğinizde ek bekleme yoktur.

DASH'ın Coinjoin teknolojisi, ilk kullanıcıların anonim işlemlerde muazzam güvenlik ve rahatlık elde etmelerine izin vermesi açısından devrim niteliğinde olsa da, aynı zamanda sınırlamaları da vardı.

  • Her Coinjoin, üç eşit işlemle karıştırılmalı veya miktarlar farklıysa beklenmelidir ve büyük işlemler, anonimlik elde etmek için sıklıkla birden fazla Coinjoin turu gerektirir.
  • Ana düğümlerin varlığı, onları devlet kurumları veya kötü niyetli saldırganlar için kolay bir hedef haline getirir.
  • Bugün ağdaki benzer projelerle karşılaştırıldığında gizlilik performansı ılımlıdır ve Coinjoin'i geçen jetonlar, birden çok izleme turundan sonra hala kilitlenebilir.

DASH, "dijital nakit"ten daha fazlasıdır

DASH, son sekiz yılda “dijital nakit” olarak gelişti ve BD ve pazarlama ekiplerinin çabaları sayesinde, DASH artık küresel nakit ticareti sektöründe çok sayıda bireysel ve kurumsal müşteriye sahip.

  • DASH, 180'den fazla değiş tokuşla çevrimiçi olarak kullanılabilir ve arbitraj ve para akışı için uygun bir ortam yaratır.
  • Çevrimdışı: DASH, ATM'lerin ve kapsamlı yer gerçeği reklamcılığının ve satış noktası kurulumlarının dahil edilmesiyle Venezuela ve Amerika Birleşik Devletleri'nde on binlerce satış noktası entegrasyonuna ulaştı.
  • DASH, Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela'da milyonlarca kullanıcıya hizmet veren anlık işlemlerin teknik özelliklerine ve düşük ücretlere dayalı havale, kredi işlemleri ve tüketici ödemeleri gibi hizmet özellikleri sağlamak için çeşitli kredi bürolarının yanı sıra bankacılık ve finans kurumlarıyla ortaklık kurmuştur. ve Brezilya.

Ancak DASH'ın tutkusu “dijital nakit”in ötesine geçiyor. DASH Platformunun 2022'nin 4. çeyreğinde piyasaya sürülmesi, DASH'ı programlanabilir çağa taşıyacak ve DASH kullanıcıları, merkezi olmayan uygulamaların rahatlığından ve avantajlarından yararlanacak.

Dash Platformu, Dash ağında merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için bir Web3 teknoloji yığınıdır. İki ana mimari bileşen olan Drive ve DAPI, Dash P2P ağını, geliştiricilerin uygulamalarıyla entegre olabileceği bir buluta dönüştürür. Amacı, Dash ağının avantajlarından yararlanırken değer yaratmayı ve aktarmayı sorunsuz bir şekilde sağlamaktır. Anında Anında Veri Onayı, güçlü proje yönetimi ve muazzam ölçeklendirme potansiyeli gibi avantajlar, kuruluşların ödemelere meta veri eklemek için araçlardan yararlanmasına olanak tanıyarak daha güçlü ve kullanıcı dostu bir uygulama deneyimi sağlar.

DASH Platformunun piyasaya sürülmesiyle DASH'ın konumu "dijital nakit"ten Web 3.0 finansal hizmetler platformuna kayacak ve DASH geliştiricileri, dünyanın her yerindeki kullanıcıların gönderip alabilmesi için DashPay mobil cüzdanıyla kullanım için merkezi olmayan bir kullanıcı adı oluşturdu. karmaşık cüzdan adreslerini girmek zorunda kalmadan dijital nakit. Ayrıca, Ethereum'un akıllı sözleşmelerine benzer, ancak maliyetleri, oluşturma hızı ve güvenliği Ethereum'u çok aşan devrim niteliğindeki veri sözleşmelerinin yanı sıra veri depolamalı merkezi olmayan bir bulut hizmet sistemi de vardır.

DASH'deki değişim, CointelegraphResearch tarafından Dash'in 2022'deki yatırım tahsisi üzerine ankete katılan 2.000 fondan 200 fonun yanıt vermesiyle önemli ölçüde sermaye ilgisini çekti. Ankete katılanlardan 19'u DASH'a sahip ve 40'tan fazlası önümüzdeki 12 ay içinde DASH'a yatırım yapmayı planlıyor.

DASH ile ilgili sorun

DASH, dünyanın birçok yerinde ödeme alanında iyi bilinen ve saygı duyulan bir marka olsa da, son zamanlarda kara para aklama ve varlık uyumluluğu için düzenleyici incelemeye girmiştir. Teknoloji geliştikçe ve düzenleyici teknoloji geliştikçe, mali otoriteler hızla değişen piyasaya ayak uydurmak için yeni teknoloji türleri ve politika düzenlemeleri uygulamaya zorlanacak. İşlem izlemeyi uygulamak için dijital varlık hizmet sağlayıcıları (Sanal Varlıklar ve Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları) için düzenleyici politikaların Mali Eylem Görev Gücü (FATF) uygulaması. Bu politikalar ayrıca istihbarat teşkilatlarıyla uyumluluğu ve Kara Para Aklamanın Önlenmesi (AML)/Terörizmin Finansmanıyla Mücadelenin (CFT) uygulanmasını gerektirir.

DASH'ın blok zinciri defteri, tam zaman damgaları ve işlem bilgileriyle açık ve denetlenebilir olmasına rağmen, DASH, Bitcoin gibi halka arzlara katılmadı ve sermaye artırma geçmişi yok. DASH, işinde ilerlerken, bazı ülkelerde onu özel madeni paralar olarak sınıflandıran mali inceleme kuruluşlarının daha sıkı inceleme standartlarıyla karşılaştı. Bununla birlikte, bazı ülkelerin mali inceleme kurumları, işini geliştirirken DASH'ı 'gizlilik madeni paraları' olarak sınıflandırdığından, hala daha katı denetim standartlarına tabidir.

Çözüm

DASH şu anda piyasa değeri açısından ilk 100 kripto para birimi arasında yer alıyor ve toplam piyasa değeri yaklaşık 443 milyon dolar.

DASH'ın yeni DASH Platformunun 2022'nin 4. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bazı yatırımcıların ilgisini çekerken aynı zamanda dApp geliştiricilerini bir veri sözleşmesi akıllı ağı olan DASH Platformunun testine katılmaya teşvik etti. Çok sayıda kullanıcı, düşük ücretler, hızlı ticaret, düşük maliyetli sözleşmeler ve yeni bir Web 3.0 finans platformunun birleşimi DASH'ı değer olarak daha da yükseltiyor.

Yazar: Jovance
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward、Hugo
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!