DappRadar Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Orta SeviyeFeb 21, 2024
DappRadar, blockchain odaklı uygulamalar için dünyanın Web3 Appstore'udur. DappRadar'ın ekosisteminde gezinmek, faydalı pazar içgörülerinin ve finansal fırsatların kilidini açabilir.
DappRadar Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Merkezi olmayan uygulamalar (DApp'ler) kullanıcı deneyimini iyileştirmek, güvenliği teşvik etmek, topluluklarla etkileşim kurmak, pazar araştırması yapmak ve finansal fırsatlardan yararlanmak gibi birçok nedenle oluşturulur ve kullanıcıların bunları izleyebilmesini ve gezinebilmesini önemli hale getirir. Çoğu DApp Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş olsa da, DappRadar Avalanche, BNB Chain ve Solana gibi diğer ağlar üzerine inşa edilmiş DApp'ler arasında gezinmeyi kolaylaştırır.

DappRadar nedir?

DappRadar, merkezi olmayan uygulamalara ilişkin gerçek zamanlı içgörüler ve analizler sunan bir Web3 aracıdır. Bu, kullanıcıların çeşitli blok zinciri ağlarından gelen verileri keşfetmelerini ve bu veriler arasında gezinmelerini sağlar.

DappRadar'ı Google Playstore'a benzer ancak blok zinciri ağları üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan uygulamalara odaklanan bir Web3 Appstore olarak düşünün. Tıpkı mobil uygulamaları keşfetmek, indirmek ve bunlarla etkileşime geçmek için uygulama mağazalarını ziyaret ettiğiniz gibi, DappRadar da blok zinciri ağlarındaki çeşitli DApp'leri keşfetmek, izlemek ve analiz etmek için bir dizindir.

Her iki durumda da, kullanıcılar ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre uygulama aramakta ve platform, kullanıcıların bilinçli seçimler yapmasına yardımcı olmak için içgörüler, incelemeler ve performans verileri sağlamaktadır. Bununla birlikte, DappRadar özellikle DeFi ve GameFi protokolleri ve NFT'ler gibi merkezi olmayan ve blok zinciri odaklı uygulamalara hitap etmektedir.

DappRadar'ın Blockchain ve DApp Ekosistemindeki Önemi

DappRadar'ın blok zinciri ekosistemindeki önemi, DappRadar'ın özellikleri ve işlevlerinde yerleşik olan birkaç temel hususta yatmaktadır. Onlar:

Keşif ve Görünürlük

DappRadar, kullanıcıların çeşitli blok zinciri ağlarında yenileri de dahil olmak üzere çok çeşitli DApp'leri keşfetmelerini sağlar. Bu özellik, geliştiriciler için görünürlüğü artırır ve kullanıcıları çeşitli, merkezi olmayan uygulamalar arasında gezinmeye teşvik eder.

Analitik ve İzleme

DappRadar, DApp'lerin performansı, kullanıcı etkinliği ve pazar eğilimleri hakkında ayrıntılı analizler sağlar. Geliştiriciler uygulamalarının başarısını değerlendirebilir ve kullanıcılar bu bilgilere dayanarak bilinçli seçimler yapabilir. Bu bilgiler, geliştiricilerin uygulamalarının başarısını değerlendirmeleri için çok önemlidir. Ayrıca kullanıcıların bilinçli seçimler yapmasını sağlar.

Pazar Araştırması

Şirketler ve bireyler pazar araştırması yapmak için DappRadar'ı kullanabilir. DApp ekosistemindeki kullanıcı tercihleri ve eğilimleri hakkında içgörüler sunar.

DApp Optimizasyonu

Geliştiriciler, DApp'lerini daha iyi görünürlük ve kullanıcı etkileşimi için optimize etmek üzere DappRadar'ın analizlerinden yararlanabilirler. Kullanıcı davranışlarını ve tercihlerini anlamak için bu aracı kullanabilirler, bu da geliştiricilerin uygulamalarının işlevselliğini ve kullanılabilirliğini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

RADAR Token Ekosistemi

RADAR tokenlerinin piyasaya sürülmesiyle DappRadar token ekonomisine katkıda bulunuyor. RADAR, DappRadar ekosisteminde stake etme ve yönetişim gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. RADAR token entegrasyonu, kullanıcılar ve geliştiriciler için ek teşvikler yaratmaktadır.

Bireyler ve şirketler ihtiyaçlarını karşılamak için DappRadar'daki bu özellikleri nasıl kullanabilir?

Bireyler için Adım Adım Kılavuz

DappRadar'da Hesap Oluşturma

DappRadar'da bir hesap oluştururken aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek vardır. Dijital cüzdanları, e-postayı veya sosyal ağları kullanarak bir hesap oluşturabilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

E-postanızı kullanarak bir hesap açarsanız, kaydınızı tamamlamak için e-postanızı doğrulamanız gerekir. Sayfayı yeniden yükleyebilir ve web sitesine giriş yapabilirsiniz.

DappRadar Pro özelliklerinden yararlanmak için cüzdanınızı bağlayın. Bunu yapmak için hesabınıza tıklayın ve cüzdanınızı bağlamak için komut istemini izleyin.

DappRadar Platformunda Gezinme

DappRadar platformu keşfedilebilecek milyonlarca özelliğe sahiptir. Sayfa başlığında şu özellikleri bulacaksınız; Sıralamalar, Ödüller, Katkıda Bulun, Hizmetler, Blog ve RADAR. Ana sayfada gezinirken DApp'leri, oyunları, NFT'leri, DeFi protokollerini, token'ları ve zincirleri inceleyen bir bölüm göreceksiniz.

Ayrıca, DappRadar kullanıcıları token kazanmak ve airdrop'lara erişmek için web3 görevlerine katılabilirler. Platformda ayrıca kullanıcıların yeni ürün lansmanlarını ve token faaliyetlerini öğrenmek için yararlanabilecekleri bir uyarı özelliği de bulunuyor.

DappRadar'ın Sayfa Başlığında Gezinme

Kaynak: dappradar.com

Sıralamalar

Sıralamalardan kaşif, görevler, zincirler, NFT'ler, Oyunlar, DeFi ve Jetonlar gibi kategorilere erişebilirsiniz. Örneğin, NFT kategorisini görüntülemek Ethereum, TRON ve Polygon zincirlerindeki çeşitli NFT'lere erişmenizi sağlar. En iyi performans gösteren NFT koleksiyonlarını görüntüleyebilir ve filtreler uygulayarak aramanızı basitleştirebilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Ödüller

Ödüllerde, görevleri ve airdrop kategorilerini görüntüleyebilirsiniz. Airdrop kategorisi, katılabileceğiniz mevcut airdrop'ları görüntülemenizi sağlar.

Kaynak: dappradar.com

Katkıda bulunun

Burada, bir proje gönderebilir ve sunmuş olabileceklerinizi yönetebilirsiniz. Bir proje göndermek istiyorsanız, bir hesap oluşturun ve bu menü altındaki "proje gönder" seçeneğine tıklayın.

Hizmetler

DappRadar API, yönlendirme programları ve reklam gibi hizmetler sunmaktadır. Bir geliştiriciyseniz ve tavsiye programıyla ilgileniyorsanız, 'tavsiye programı'na tıklayarak ve istenen ayrıntıları doldurarak kayıt olabilirsiniz. Bir proje adı ve proje hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini unutmayın.

Blog

DappRadar'ın DApp endüstrisi ve BGA oyunları hakkında raporlar, merkezi olmayan borsalar ve yield farming hakkında DeFi haberleri, oyunlar (move2earn ve mobil oyunlar), NFT'ler, metaverse, sosyaller, blockchain, kripto cüzdan (ünlü cüzdanları), şirket haberleri ve ürün güncellemesi gibi DappRadar gibi konularda birçok makalesi bulunmaktadır)

RADAR

Pro üyeliğe erişebilir ve RADAR, yönetişim, beyaz kitap ve Discord topluluğunu buradan keşfedebilirsiniz.

DappRadar'ın Ana Sayfasında Gezinme

Kaynak: dappradar.com

Ana sayfa aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Dapps'i Keşfedin

Dapps'i Keşfet bölümünde, kullanıcılar sektör trendlerine genel bir bakış elde edebilirler. Bu bölüm, çeşitli Dapps'lerdeki zincir içi işlemlerin istatistikleriyle doludur.

Örneğin, bir kullanıcının en büyük işlem hacmine sahip merkezi olmayan uygulamalara ev sahipliği yapan blok zinciri ağı hakkında bilgi edinmek istediğini varsayalım. Kullanıcı bu verilere Dapps'i Keşfet bölümünden erişebilir. Aşağıdaki resim, Ethereum ağındaki Dapp'lerin şu anda diğer blok zinciri ağlarına kıyasla en büyük işlem hacmine sahip olduğunu göstermektedir.

Kümülatif olarak, Ethereum Dapps günlük 3,17 milyar dolarlık bir hacme sahipken, Arbitrum, BNB Chain, Polygon, zkSync Era ve Optimism takip ediyor.

Kaynak: dappradar.com

Oyunlar

Oyunlar bölümünde kullanıcılar önde gelen blok zinciri oyunları, aktif cüzdan sayısı, işlem sıklığı ve oyun protokollerindeki işlem hacmi hakkında bilgi edinebilirler.

Kaynak: dappradar.com

NFT'ler

NFT'ler bölümü, çeşitli NFT projeleri için en iyi NFT'leri, taban fiyatları, işlem hacmini, aktif cüzdan sayısını ve diğer bazı verileri ortaya koymaktadır. DeGods NFT projesi şu anda listenin başında yer alıyor. Son 24 saat içinde proje 1,7 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip oldu.

Ayrıca NFT'ler bölümünde her bir zincirle ilgili belirli verileri de görüntüleyebilirsiniz. Ethereum blok zincirindeki önde gelen NFT pazar yerlerini bilmek istediğinizi varsayalım. Aşağıdaki adımları izleyerek bunu elde edebilirsiniz:

Adım 1: NFT'lere tıklayın

Adım 2: Pazar Yerlerine Tıklayın

Adım 3: Görüntülemek istediğiniz zincirin verilerini seçin, bu durumda Ethereum'u seçin

Aşağıdaki resim aramanın sonucunu göstermektedir. DappRadar'ın verileri şu anda Blur'u lider NFT pazarı olarak sıralıyor ve OpenSea de onu takip ediyor. Veriler ayrıca Blur'un son 24 saatteki işlem hacminin 20 milyon doları aştığını, OpenSea'nin ise 3,15 milyon dolarlık bir işlem hacmi kaydettiğini ortaya koyuyor.

Kaynak: dappradar.com

DeFi

DeFi bölümü, kullanıcılara en iyi merkezi olmayan protokoller hakkında fikir verir. Kullanıcılar ayrıca her bir protokoldeki kilitli tokenlerin toplam değerini (TVL) de görüntüleyebilir. TVL, kullanıcılara yatırımcıların iştahı hakkında genel bir bakış sunar. Protokoller arasında daha fazla token kilitlendiğinde, bu durum olumlu bir piyasa duyarlılığına işaret eder. Daha yüksek bir TVL aynı zamanda daha yüksek token fiyatlarını yansıtır ve bunun tersi de geçerlidir.

Aşağıdaki grafik DeFi ekosistemindeki mevcut TVL'yi göstermektedir. Ayrıca Düzeltilmiş TVL'yi de gösterir. Düzeltilmiş TVL, 90 gün önce kilitlenen tokenların değeridir. Grafikteki her iki parametre de kullanıcılara son üç ay içinde DeFi tokenlarının değerindeki büyüme veya gerileme hakkında fikir verir.

Kaynak: dappradar.com

Tokenler

Tokenlar bölümü, çeşitli kripto para birimleri hakkında nicel ve nitel veriler sağlar. Bu bölümde listelenen kripto paralar piyasa değerine göre sıralanmıştır ve Bitcoin başı çekmektedir. Şu anda, DappRadar 8224 kripto para birimi hakkında veri içermektedir.

Kaynak: dappradar.com

Zincirler

Hangi blok zinciri ağı üzerinde en çok DApp inşa edilmiştir? Listedeki ilk zincir sizi şaşırtabilir. Ethereum değil! Bu, 5.194 merkezi olmayan uygulamaya sahip BNB Zinciridir. Ardından 4.480 DApp ile Ethereum geliyor. Özellikle, Ethereum zinciri TVL, işlem hacmi ve toplam akıllı sözleşme sayısında hala lider konumdadır. Kullanıcılar ayrıca bu bölümde belirli blok zinciri katmanlarına ilişkin verileri de görüntüleyebilir.

Kaynak: dappradar.com

DApp Performansını İzleme ve Analiz Etme

Kaynak: dappradar.com

İlgilendiğiniz DApp'ler hakkında bilgi bulmak için, yukarıdaki resimde gösterildiği gibi ana sayfadaki 'Explore dapps' seçeneğine tıklayarak bunlara erişebilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Burada, DappRadar'da en üst sıralarda yer alan blockchain Dapp'lerini görüntüleyebilirsiniz. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, DApp'ın akıllı sözleşmesiyle etkileşime giren veya işlem yapan benzersiz aktif cüzdanların (UAW) sayısı, benzersiz aktif cüzdanlar (UAW) ile DApp'ın akıllı sözleşmesi arasında yapılan toplam işlem sayısı, hacim (belirli bir süre içinde gelen DApp işlemlerinin fiat değeri) ve bakiye (DApp'ın akıllı sözleşmelerindeki varlıkların toplam fiat değeri) gibi Dapp'lar hakkındaki bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Bir DApp'e tıkladığınızda, sosyal medya kolları ve geçmiş etkinlik gibi dapp hakkında içgörü sağlayan ek bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Portföyünüzü Yönetme

Kaynak: dappradar.com

Cüzdan adresinizi DappRadar'ın ekosistemine bağladıysanız, portföyünüzü platformdan yönetebilirsiniz. Cüzdanınızdaki tokenleri ve bunların bakiyelerini, sahip olduğunuz NFT'leri ve cüzdan adresinin gerçekleştirdiği etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz. Diğer zincirlerdeki varlıklarınızla ilgili bilgileri görüntülemek için blok zincirlerini değiştirebilirsiniz.

Şirketler için Adım Adım Kılavuz

Bir DApp Kaydettirme ve DappRadar'da Ücretsiz Listeleme Alma

Kaynak: dappradar.com

DappRadar'da bir DApp kaydetmek ve projenizi listelemek için bir hesap oluşturmalısınız. Formu doldurmadan önce elinizin altında bulundurmanız gerekebilecek ayrıntılar şunlardır:

  • Proje adı
  • PNG veya JPEG formatında 250×250 piksel özellikli logo, maksimum 150kb
  • Web sitesi URL'si
  • Sosyal medya kolları
  • Projenin kısa bir açıklaması (160 karakter veya daha az)
  • Projenin tam bir açıklaması
  • Projenizle ilgili bazı medya ekran görüntüleri

Ardından bir DApp kaydetmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. 'Katkıda bulun' butonuna tıklayın
  2. 'Proje gönder'i seçin

Kaynak: dappradar.com

  1. Kaydetmek istediğiniz proje/DApp hakkında bilgi gireceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Kaydolmak için komut istemini izleyin.

Formu doldururken dikkat edilmesi gereken bazı özel bilgiler şunlardır

  1. DApp projeleri için, akıllı sözleşmelerinizle ilgili bilgileri doldurur (1) ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi projenin yayınlanıp yayınlanmadığını (2) belirtirsiniz:

Kaynak: dappradar.com

  1. Projeniz için 'kategori' seçerken, alt kategoriler seçilmeden önce ana kategori seçilmelidir. Daha iyi indeksleme için seçiminizi 4 ile sınırlayın. Daha iyi keşfedilebilirlik için 'etiketler' menüsünde en fazla 5 etiket seçebilirsiniz.
  2. DApp projenizin yayınlandığını seçtiyseniz, aşağıda gösterildiği gibi akıllı sözleşmelerinizin aktif olduğu blok zincirini ve adresleri belirtin.

Kaynak: dappradar.com

  1. Projenizin bir DApp olmadığını seçtiyseniz, aşağıda gösterildiği gibi Web3 projeleri için mevcut seçeneklerden projenize en uygun olanı seçin.

Kaynak: dappradar.com

  1. Sosyal medya ve diğer gerekli bilgileri doldurmaya devam edin. İşiniz bittiğinde captcha'yı doğrulayın ve projenizi ücretsiz olarak gönderin.

DappRadar'da Bir Projeyi Tanıtma

Projenizi DappRadar'da tanıtmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Bir hesap oluşturun: Dijital cüzdanınızı, e-postanızı veya sosyal ağlarınızı kullanarak kaydolun
  2. Cüzdanınızı bağlayın: DappRadar Pro özellikleri için hesap ayarlarınızdan cüzdanınızı bağlayın
  3. 'Hizmetler'e gidin: Ana Sayfa'dan 'Hizmetler'e tıklayın
  4. Reklam Seçiniz: Projenizi tanıtmak için 'reklam' seçeneğini seçin
  5. Proje Bilgilerini Sağlayın: Projeleriniz, ihtiyaçlarınız ve zaman çizelgenizle ilgili ayrıntıları doldurun ve gerekli tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun

DappRadar reklam sürecinin bazı özel yönergeler ve hususlar içerdiğini unutmayın. Devam etmeden önce, DappRadar'ın reklam "hüküm ve koşulları" ile ilgili resmi belgelerine bakın.

DappRadar Pro nedir?

DappRadar Pro, kullanıcıların ücretsiz standart sürümün ötesinde gelişmiş özelliklere ve işlevlere sahip olduğu premium üyelik sunar. DappRadar'ı değerlendirmek ücretsiz olsa da, Pro sürümü kullanıcıların daha fazla veri noktası elde etmesini sağlar. En az 30.000 RADAR jetonu stake ederek DappRadar Pro'yu etkinleştirebilirsiniz.

Ancak, RADAR jetonlarını geri alana kadar 30 günlük bir bekleme süresi geçerlidir. DappRadar, bu dayatılan sürenin yalnızca RADAR tokenlerini kısa süreliğine stake etmek isteyen kullanıcıları ortadan kaldırdığını açıklıyor.

Kaynak dappradar.com

DappRadar Pro üyesi olarak yararlanabileceğiniz bazı temel özellikler şunlardır:

Premium İçerik

Profesyonel üyeler araştırma, analiz ve raporlarla ilgili özel bilgilere erişim kazanırlar. Bu bilgiler, kullanıcıların ve geliştiricilerin DApp'ler ve diğer Web3 projeleri hakkında diğerlerinden önce içgörü ve derinlemesine bilgi edinmelerine yardımcı olabilir.

Kaynak: dappradar.com

Özel Uyarılar

Seçtiğiniz zaman dilimine bağlı olarak, ilgilendiğiniz projeler ve DApp'ler hakkında birçok zincir ve kategoride özel uyarılar alabilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Gelişmiş Filtreler

Sıralamalarda kolaylaştırılmış bir arama için DApp'ler aracılığıyla arama yaparken gelişmiş ve çoklu filtreler uygulayabilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Ödüller Kazanın

Pro üye olarak stake edilmiş RADAR üzerinden %15 APR kazanabilirsiniz. Ödül sistemi ekosistemin büyümesine katkıda bulunur.

Kaynak: dappradar.com

Özel Airdroplar ve Görevler

Standart sürümde bulunmayan özel airdrop'lara ve görevlere erişebilirsiniz. Ayrıca daha yüksek ödüller kazanabilir ve katıldığınız airdrop'ları alma şansınızı artırabilirsiniz.

RADAR nedir?

RADAR, DappRadar'ın yerel token'ıdır. RADAR tokenleri, kullanıcıların DappRadar Pro'ya erişmesine, hisse almasına ve yönetişime katılmasına olanak tanır. DApp geliştiricileri, katkıda bulunanlar, ortaklar, yayıncılar ve bireyler DappRadar ekosisteminde RADAR tokenlerini kullanarak fayda sağlayabilir.

RADAR tokenı şu anda Ethereum ve BNB akıllı zincir blok zincirleri üzerinde çalışmakta olup diğer zincirlere genişleme planları bulunmaktadır. RADAR tokenleri, piyasadaki çeşitli DApp'leri keşfetmek için derinlemesine içgörüler ve güçlü araçlar elde etmek için kullanılabilir. Temel olarak, geliştiriciler belirteçleri DApp sayfalarını özelleştirmek ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamak için kullanabilirler.

Kullanıcılar, takas için SushiSwap ve QuickSwap gibi merkezi olmayan borsalarda ve satın almak ve elde tutmak için Gate.io gibi merkezi borsalarda RADAR tokenleriyle etkileşime girebilir. Pro'yu etkinleştirmek için RADAR tokenlerinizi MetaMask gibi gözetim altında olmayan bir cüzdana aktarmanız gerekebilir.

Sonuç

DappRadar, kullanıcıların merkezi olmayan uygulamalar dünyasında kolayca gezinmelerine yardımcı olur. Sağlam bir ekosistem sayesinde kullanıcılar, geliştiriciler ve şirketler çeşitli blok zinciri ağlarındaki DApp'leri keşfedebilir, optimize edebilir ve analiz edebilir.

DappRadar yeni DApp'ler keşfetmek ve derinlemesine pazar araştırması yapmak için kullanılabilir. Bu, DappRadar'ın analitik, görünürlük ve RADAR belirteci gibi özellikleri sayesinde mümkündür. Bireyler ve şirketler için sağlanan adım adım kılavuzlar, platformda etkin bir şekilde gezinmelerine ve gelişmiş işlevler için Pro özelliğini kullanmalarına yardımcı olabilir.

Yazar: Bravo
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

DappRadar Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Orta SeviyeFeb 21, 2024
DappRadar, blockchain odaklı uygulamalar için dünyanın Web3 Appstore'udur. DappRadar'ın ekosisteminde gezinmek, faydalı pazar içgörülerinin ve finansal fırsatların kilidini açabilir.
DappRadar Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Merkezi olmayan uygulamalar (DApp'ler) kullanıcı deneyimini iyileştirmek, güvenliği teşvik etmek, topluluklarla etkileşim kurmak, pazar araştırması yapmak ve finansal fırsatlardan yararlanmak gibi birçok nedenle oluşturulur ve kullanıcıların bunları izleyebilmesini ve gezinebilmesini önemli hale getirir. Çoğu DApp Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş olsa da, DappRadar Avalanche, BNB Chain ve Solana gibi diğer ağlar üzerine inşa edilmiş DApp'ler arasında gezinmeyi kolaylaştırır.

DappRadar nedir?

DappRadar, merkezi olmayan uygulamalara ilişkin gerçek zamanlı içgörüler ve analizler sunan bir Web3 aracıdır. Bu, kullanıcıların çeşitli blok zinciri ağlarından gelen verileri keşfetmelerini ve bu veriler arasında gezinmelerini sağlar.

DappRadar'ı Google Playstore'a benzer ancak blok zinciri ağları üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan uygulamalara odaklanan bir Web3 Appstore olarak düşünün. Tıpkı mobil uygulamaları keşfetmek, indirmek ve bunlarla etkileşime geçmek için uygulama mağazalarını ziyaret ettiğiniz gibi, DappRadar da blok zinciri ağlarındaki çeşitli DApp'leri keşfetmek, izlemek ve analiz etmek için bir dizindir.

Her iki durumda da, kullanıcılar ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre uygulama aramakta ve platform, kullanıcıların bilinçli seçimler yapmasına yardımcı olmak için içgörüler, incelemeler ve performans verileri sağlamaktadır. Bununla birlikte, DappRadar özellikle DeFi ve GameFi protokolleri ve NFT'ler gibi merkezi olmayan ve blok zinciri odaklı uygulamalara hitap etmektedir.

DappRadar'ın Blockchain ve DApp Ekosistemindeki Önemi

DappRadar'ın blok zinciri ekosistemindeki önemi, DappRadar'ın özellikleri ve işlevlerinde yerleşik olan birkaç temel hususta yatmaktadır. Onlar:

Keşif ve Görünürlük

DappRadar, kullanıcıların çeşitli blok zinciri ağlarında yenileri de dahil olmak üzere çok çeşitli DApp'leri keşfetmelerini sağlar. Bu özellik, geliştiriciler için görünürlüğü artırır ve kullanıcıları çeşitli, merkezi olmayan uygulamalar arasında gezinmeye teşvik eder.

Analitik ve İzleme

DappRadar, DApp'lerin performansı, kullanıcı etkinliği ve pazar eğilimleri hakkında ayrıntılı analizler sağlar. Geliştiriciler uygulamalarının başarısını değerlendirebilir ve kullanıcılar bu bilgilere dayanarak bilinçli seçimler yapabilir. Bu bilgiler, geliştiricilerin uygulamalarının başarısını değerlendirmeleri için çok önemlidir. Ayrıca kullanıcıların bilinçli seçimler yapmasını sağlar.

Pazar Araştırması

Şirketler ve bireyler pazar araştırması yapmak için DappRadar'ı kullanabilir. DApp ekosistemindeki kullanıcı tercihleri ve eğilimleri hakkında içgörüler sunar.

DApp Optimizasyonu

Geliştiriciler, DApp'lerini daha iyi görünürlük ve kullanıcı etkileşimi için optimize etmek üzere DappRadar'ın analizlerinden yararlanabilirler. Kullanıcı davranışlarını ve tercihlerini anlamak için bu aracı kullanabilirler, bu da geliştiricilerin uygulamalarının işlevselliğini ve kullanılabilirliğini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

RADAR Token Ekosistemi

RADAR tokenlerinin piyasaya sürülmesiyle DappRadar token ekonomisine katkıda bulunuyor. RADAR, DappRadar ekosisteminde stake etme ve yönetişim gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. RADAR token entegrasyonu, kullanıcılar ve geliştiriciler için ek teşvikler yaratmaktadır.

Bireyler ve şirketler ihtiyaçlarını karşılamak için DappRadar'daki bu özellikleri nasıl kullanabilir?

Bireyler için Adım Adım Kılavuz

DappRadar'da Hesap Oluşturma

DappRadar'da bir hesap oluştururken aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek vardır. Dijital cüzdanları, e-postayı veya sosyal ağları kullanarak bir hesap oluşturabilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

E-postanızı kullanarak bir hesap açarsanız, kaydınızı tamamlamak için e-postanızı doğrulamanız gerekir. Sayfayı yeniden yükleyebilir ve web sitesine giriş yapabilirsiniz.

DappRadar Pro özelliklerinden yararlanmak için cüzdanınızı bağlayın. Bunu yapmak için hesabınıza tıklayın ve cüzdanınızı bağlamak için komut istemini izleyin.

DappRadar Platformunda Gezinme

DappRadar platformu keşfedilebilecek milyonlarca özelliğe sahiptir. Sayfa başlığında şu özellikleri bulacaksınız; Sıralamalar, Ödüller, Katkıda Bulun, Hizmetler, Blog ve RADAR. Ana sayfada gezinirken DApp'leri, oyunları, NFT'leri, DeFi protokollerini, token'ları ve zincirleri inceleyen bir bölüm göreceksiniz.

Ayrıca, DappRadar kullanıcıları token kazanmak ve airdrop'lara erişmek için web3 görevlerine katılabilirler. Platformda ayrıca kullanıcıların yeni ürün lansmanlarını ve token faaliyetlerini öğrenmek için yararlanabilecekleri bir uyarı özelliği de bulunuyor.

DappRadar'ın Sayfa Başlığında Gezinme

Kaynak: dappradar.com

Sıralamalar

Sıralamalardan kaşif, görevler, zincirler, NFT'ler, Oyunlar, DeFi ve Jetonlar gibi kategorilere erişebilirsiniz. Örneğin, NFT kategorisini görüntülemek Ethereum, TRON ve Polygon zincirlerindeki çeşitli NFT'lere erişmenizi sağlar. En iyi performans gösteren NFT koleksiyonlarını görüntüleyebilir ve filtreler uygulayarak aramanızı basitleştirebilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Ödüller

Ödüllerde, görevleri ve airdrop kategorilerini görüntüleyebilirsiniz. Airdrop kategorisi, katılabileceğiniz mevcut airdrop'ları görüntülemenizi sağlar.

Kaynak: dappradar.com

Katkıda bulunun

Burada, bir proje gönderebilir ve sunmuş olabileceklerinizi yönetebilirsiniz. Bir proje göndermek istiyorsanız, bir hesap oluşturun ve bu menü altındaki "proje gönder" seçeneğine tıklayın.

Hizmetler

DappRadar API, yönlendirme programları ve reklam gibi hizmetler sunmaktadır. Bir geliştiriciyseniz ve tavsiye programıyla ilgileniyorsanız, 'tavsiye programı'na tıklayarak ve istenen ayrıntıları doldurarak kayıt olabilirsiniz. Bir proje adı ve proje hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini unutmayın.

Blog

DappRadar'ın DApp endüstrisi ve BGA oyunları hakkında raporlar, merkezi olmayan borsalar ve yield farming hakkında DeFi haberleri, oyunlar (move2earn ve mobil oyunlar), NFT'ler, metaverse, sosyaller, blockchain, kripto cüzdan (ünlü cüzdanları), şirket haberleri ve ürün güncellemesi gibi DappRadar gibi konularda birçok makalesi bulunmaktadır)

RADAR

Pro üyeliğe erişebilir ve RADAR, yönetişim, beyaz kitap ve Discord topluluğunu buradan keşfedebilirsiniz.

DappRadar'ın Ana Sayfasında Gezinme

Kaynak: dappradar.com

Ana sayfa aşağıdaki özelliklere sahiptir:

Dapps'i Keşfedin

Dapps'i Keşfet bölümünde, kullanıcılar sektör trendlerine genel bir bakış elde edebilirler. Bu bölüm, çeşitli Dapps'lerdeki zincir içi işlemlerin istatistikleriyle doludur.

Örneğin, bir kullanıcının en büyük işlem hacmine sahip merkezi olmayan uygulamalara ev sahipliği yapan blok zinciri ağı hakkında bilgi edinmek istediğini varsayalım. Kullanıcı bu verilere Dapps'i Keşfet bölümünden erişebilir. Aşağıdaki resim, Ethereum ağındaki Dapp'lerin şu anda diğer blok zinciri ağlarına kıyasla en büyük işlem hacmine sahip olduğunu göstermektedir.

Kümülatif olarak, Ethereum Dapps günlük 3,17 milyar dolarlık bir hacme sahipken, Arbitrum, BNB Chain, Polygon, zkSync Era ve Optimism takip ediyor.

Kaynak: dappradar.com

Oyunlar

Oyunlar bölümünde kullanıcılar önde gelen blok zinciri oyunları, aktif cüzdan sayısı, işlem sıklığı ve oyun protokollerindeki işlem hacmi hakkında bilgi edinebilirler.

Kaynak: dappradar.com

NFT'ler

NFT'ler bölümü, çeşitli NFT projeleri için en iyi NFT'leri, taban fiyatları, işlem hacmini, aktif cüzdan sayısını ve diğer bazı verileri ortaya koymaktadır. DeGods NFT projesi şu anda listenin başında yer alıyor. Son 24 saat içinde proje 1,7 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip oldu.

Ayrıca NFT'ler bölümünde her bir zincirle ilgili belirli verileri de görüntüleyebilirsiniz. Ethereum blok zincirindeki önde gelen NFT pazar yerlerini bilmek istediğinizi varsayalım. Aşağıdaki adımları izleyerek bunu elde edebilirsiniz:

Adım 1: NFT'lere tıklayın

Adım 2: Pazar Yerlerine Tıklayın

Adım 3: Görüntülemek istediğiniz zincirin verilerini seçin, bu durumda Ethereum'u seçin

Aşağıdaki resim aramanın sonucunu göstermektedir. DappRadar'ın verileri şu anda Blur'u lider NFT pazarı olarak sıralıyor ve OpenSea de onu takip ediyor. Veriler ayrıca Blur'un son 24 saatteki işlem hacminin 20 milyon doları aştığını, OpenSea'nin ise 3,15 milyon dolarlık bir işlem hacmi kaydettiğini ortaya koyuyor.

Kaynak: dappradar.com

DeFi

DeFi bölümü, kullanıcılara en iyi merkezi olmayan protokoller hakkında fikir verir. Kullanıcılar ayrıca her bir protokoldeki kilitli tokenlerin toplam değerini (TVL) de görüntüleyebilir. TVL, kullanıcılara yatırımcıların iştahı hakkında genel bir bakış sunar. Protokoller arasında daha fazla token kilitlendiğinde, bu durum olumlu bir piyasa duyarlılığına işaret eder. Daha yüksek bir TVL aynı zamanda daha yüksek token fiyatlarını yansıtır ve bunun tersi de geçerlidir.

Aşağıdaki grafik DeFi ekosistemindeki mevcut TVL'yi göstermektedir. Ayrıca Düzeltilmiş TVL'yi de gösterir. Düzeltilmiş TVL, 90 gün önce kilitlenen tokenların değeridir. Grafikteki her iki parametre de kullanıcılara son üç ay içinde DeFi tokenlarının değerindeki büyüme veya gerileme hakkında fikir verir.

Kaynak: dappradar.com

Tokenler

Tokenlar bölümü, çeşitli kripto para birimleri hakkında nicel ve nitel veriler sağlar. Bu bölümde listelenen kripto paralar piyasa değerine göre sıralanmıştır ve Bitcoin başı çekmektedir. Şu anda, DappRadar 8224 kripto para birimi hakkında veri içermektedir.

Kaynak: dappradar.com

Zincirler

Hangi blok zinciri ağı üzerinde en çok DApp inşa edilmiştir? Listedeki ilk zincir sizi şaşırtabilir. Ethereum değil! Bu, 5.194 merkezi olmayan uygulamaya sahip BNB Zinciridir. Ardından 4.480 DApp ile Ethereum geliyor. Özellikle, Ethereum zinciri TVL, işlem hacmi ve toplam akıllı sözleşme sayısında hala lider konumdadır. Kullanıcılar ayrıca bu bölümde belirli blok zinciri katmanlarına ilişkin verileri de görüntüleyebilir.

Kaynak: dappradar.com

DApp Performansını İzleme ve Analiz Etme

Kaynak: dappradar.com

İlgilendiğiniz DApp'ler hakkında bilgi bulmak için, yukarıdaki resimde gösterildiği gibi ana sayfadaki 'Explore dapps' seçeneğine tıklayarak bunlara erişebilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Burada, DappRadar'da en üst sıralarda yer alan blockchain Dapp'lerini görüntüleyebilirsiniz. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, DApp'ın akıllı sözleşmesiyle etkileşime giren veya işlem yapan benzersiz aktif cüzdanların (UAW) sayısı, benzersiz aktif cüzdanlar (UAW) ile DApp'ın akıllı sözleşmesi arasında yapılan toplam işlem sayısı, hacim (belirli bir süre içinde gelen DApp işlemlerinin fiat değeri) ve bakiye (DApp'ın akıllı sözleşmelerindeki varlıkların toplam fiat değeri) gibi Dapp'lar hakkındaki bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Bir DApp'e tıkladığınızda, sosyal medya kolları ve geçmiş etkinlik gibi dapp hakkında içgörü sağlayan ek bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

Portföyünüzü Yönetme

Kaynak: dappradar.com

Cüzdan adresinizi DappRadar'ın ekosistemine bağladıysanız, portföyünüzü platformdan yönetebilirsiniz. Cüzdanınızdaki tokenleri ve bunların bakiyelerini, sahip olduğunuz NFT'leri ve cüzdan adresinin gerçekleştirdiği etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz. Diğer zincirlerdeki varlıklarınızla ilgili bilgileri görüntülemek için blok zincirlerini değiştirebilirsiniz.

Şirketler için Adım Adım Kılavuz

Bir DApp Kaydettirme ve DappRadar'da Ücretsiz Listeleme Alma

Kaynak: dappradar.com

DappRadar'da bir DApp kaydetmek ve projenizi listelemek için bir hesap oluşturmalısınız. Formu doldurmadan önce elinizin altında bulundurmanız gerekebilecek ayrıntılar şunlardır:

  • Proje adı
  • PNG veya JPEG formatında 250×250 piksel özellikli logo, maksimum 150kb
  • Web sitesi URL'si
  • Sosyal medya kolları
  • Projenin kısa bir açıklaması (160 karakter veya daha az)
  • Projenin tam bir açıklaması
  • Projenizle ilgili bazı medya ekran görüntüleri

Ardından bir DApp kaydetmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. 'Katkıda bulun' butonuna tıklayın
  2. 'Proje gönder'i seçin

Kaynak: dappradar.com

  1. Kaydetmek istediğiniz proje/DApp hakkında bilgi gireceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Kaydolmak için komut istemini izleyin.

Formu doldururken dikkat edilmesi gereken bazı özel bilgiler şunlardır

  1. DApp projeleri için, akıllı sözleşmelerinizle ilgili bilgileri doldurur (1) ve aşağıdaki resimde gösterildiği gibi projenin yayınlanıp yayınlanmadığını (2) belirtirsiniz:

Kaynak: dappradar.com

  1. Projeniz için 'kategori' seçerken, alt kategoriler seçilmeden önce ana kategori seçilmelidir. Daha iyi indeksleme için seçiminizi 4 ile sınırlayın. Daha iyi keşfedilebilirlik için 'etiketler' menüsünde en fazla 5 etiket seçebilirsiniz.
  2. DApp projenizin yayınlandığını seçtiyseniz, aşağıda gösterildiği gibi akıllı sözleşmelerinizin aktif olduğu blok zincirini ve adresleri belirtin.

Kaynak: dappradar.com

  1. Projenizin bir DApp olmadığını seçtiyseniz, aşağıda gösterildiği gibi Web3 projeleri için mevcut seçeneklerden projenize en uygun olanı seçin.

Kaynak: dappradar.com

  1. Sosyal medya ve diğer gerekli bilgileri doldurmaya devam edin. İşiniz bittiğinde captcha'yı doğrulayın ve projenizi ücretsiz olarak gönderin.

DappRadar'da Bir Projeyi Tanıtma

Projenizi DappRadar'da tanıtmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Bir hesap oluşturun: Dijital cüzdanınızı, e-postanızı veya sosyal ağlarınızı kullanarak kaydolun
  2. Cüzdanınızı bağlayın: DappRadar Pro özellikleri için hesap ayarlarınızdan cüzdanınızı bağlayın
  3. 'Hizmetler'e gidin: Ana Sayfa'dan 'Hizmetler'e tıklayın
  4. Reklam Seçiniz: Projenizi tanıtmak için 'reklam' seçeneğini seçin
  5. Proje Bilgilerini Sağlayın: Projeleriniz, ihtiyaçlarınız ve zaman çizelgenizle ilgili ayrıntıları doldurun ve gerekli tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun

DappRadar reklam sürecinin bazı özel yönergeler ve hususlar içerdiğini unutmayın. Devam etmeden önce, DappRadar'ın reklam "hüküm ve koşulları" ile ilgili resmi belgelerine bakın.

DappRadar Pro nedir?

DappRadar Pro, kullanıcıların ücretsiz standart sürümün ötesinde gelişmiş özelliklere ve işlevlere sahip olduğu premium üyelik sunar. DappRadar'ı değerlendirmek ücretsiz olsa da, Pro sürümü kullanıcıların daha fazla veri noktası elde etmesini sağlar. En az 30.000 RADAR jetonu stake ederek DappRadar Pro'yu etkinleştirebilirsiniz.

Ancak, RADAR jetonlarını geri alana kadar 30 günlük bir bekleme süresi geçerlidir. DappRadar, bu dayatılan sürenin yalnızca RADAR tokenlerini kısa süreliğine stake etmek isteyen kullanıcıları ortadan kaldırdığını açıklıyor.

Kaynak dappradar.com

DappRadar Pro üyesi olarak yararlanabileceğiniz bazı temel özellikler şunlardır:

Premium İçerik

Profesyonel üyeler araştırma, analiz ve raporlarla ilgili özel bilgilere erişim kazanırlar. Bu bilgiler, kullanıcıların ve geliştiricilerin DApp'ler ve diğer Web3 projeleri hakkında diğerlerinden önce içgörü ve derinlemesine bilgi edinmelerine yardımcı olabilir.

Kaynak: dappradar.com

Özel Uyarılar

Seçtiğiniz zaman dilimine bağlı olarak, ilgilendiğiniz projeler ve DApp'ler hakkında birçok zincir ve kategoride özel uyarılar alabilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Gelişmiş Filtreler

Sıralamalarda kolaylaştırılmış bir arama için DApp'ler aracılığıyla arama yaparken gelişmiş ve çoklu filtreler uygulayabilirsiniz.

Kaynak: dappradar.com

Ödüller Kazanın

Pro üye olarak stake edilmiş RADAR üzerinden %15 APR kazanabilirsiniz. Ödül sistemi ekosistemin büyümesine katkıda bulunur.

Kaynak: dappradar.com

Özel Airdroplar ve Görevler

Standart sürümde bulunmayan özel airdrop'lara ve görevlere erişebilirsiniz. Ayrıca daha yüksek ödüller kazanabilir ve katıldığınız airdrop'ları alma şansınızı artırabilirsiniz.

RADAR nedir?

RADAR, DappRadar'ın yerel token'ıdır. RADAR tokenleri, kullanıcıların DappRadar Pro'ya erişmesine, hisse almasına ve yönetişime katılmasına olanak tanır. DApp geliştiricileri, katkıda bulunanlar, ortaklar, yayıncılar ve bireyler DappRadar ekosisteminde RADAR tokenlerini kullanarak fayda sağlayabilir.

RADAR tokenı şu anda Ethereum ve BNB akıllı zincir blok zincirleri üzerinde çalışmakta olup diğer zincirlere genişleme planları bulunmaktadır. RADAR tokenleri, piyasadaki çeşitli DApp'leri keşfetmek için derinlemesine içgörüler ve güçlü araçlar elde etmek için kullanılabilir. Temel olarak, geliştiriciler belirteçleri DApp sayfalarını özelleştirmek ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamak için kullanabilirler.

Kullanıcılar, takas için SushiSwap ve QuickSwap gibi merkezi olmayan borsalarda ve satın almak ve elde tutmak için Gate.io gibi merkezi borsalarda RADAR tokenleriyle etkileşime girebilir. Pro'yu etkinleştirmek için RADAR tokenlerinizi MetaMask gibi gözetim altında olmayan bir cüzdana aktarmanız gerekebilir.

Sonuç

DappRadar, kullanıcıların merkezi olmayan uygulamalar dünyasında kolayca gezinmelerine yardımcı olur. Sağlam bir ekosistem sayesinde kullanıcılar, geliştiriciler ve şirketler çeşitli blok zinciri ağlarındaki DApp'leri keşfedebilir, optimize edebilir ve analiz edebilir.

DappRadar yeni DApp'ler keşfetmek ve derinlemesine pazar araştırması yapmak için kullanılabilir. Bu, DappRadar'ın analitik, görünürlük ve RADAR belirteci gibi özellikleri sayesinde mümkündür. Bireyler ve şirketler için sağlanan adım adım kılavuzlar, platformda etkin bir şekilde gezinmelerine ve gelişmiş işlevler için Pro özelliğini kullanmalarına yardımcı olabilir.

Yazar: Bravo
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!