Kripto Sigortası Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Kripto sigortası, dijital varlıkların tutulması sonucunda oluşan kurumsal veya kişisel kayıpları karşılamak için tasarlanmış bir poliçedir. Bu kayıplar siber güvenlik ihlalleri veya hizmet sağlayıcıların kapatılması olabilir.
Kripto Sigortası Nedir?

Giriş

Kripto Sigortası, yatırımcıları dolandırıcılık, cihaz hırsızlığı, hizmet sağlayıcıların kapatılması ve siber saldırılar (hackleme, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı, fidye yazılımı, truva atı yazılımı ve kaba kuvvet saldırıları) ile ilişkili herhangi bir kayba karşı korumak için tasarlanmış bir poliçedir.

Kripto alanı çok sayıda saldırıya eğilimlidir ve bu nedenle politika, çoğunlukla kripto borsalarına ve dijital varlıklarını öngörülemeyen koşullardan korumak isteyen bazı yatırımcılara bir tür güvenlik ve yardım sağlar.

Bununla birlikte, sigorta poliçesi genellikle fiyat dalgalanmalarından, blok zinciri arızasından veya doğrudan donanım kaybından veya hasarından kaynaklanan kayıpları veya kripto para biriminin üçüncü bir tarafa transferini veya bir kayıp nedeniyle saklama dışı cüzdanlarınıza yetkisiz erişimle ilişkili kayıpları kapsamaz. bir saadet zincirine yatırım yapmanın bir sonucu olarak özel anahtarlarınızın kaybı veya kaybı.

Kripto varlıklarını büyük ölçüde sigortalamak, kripto projelerinin, yatırımcıların, tüccarların ve meraklıların çıkarlarını güvence altına alır; kripto para birimi ve blockchain teknolojisinin kırılgan dünyasını güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Kripto para biriminin ve bitişik teknolojinin on yıllık varlığı boyunca yaşanan ahlaksız kripto para cüzdanı saldırıları ve hırsızlığının üstesinden gelmeye yardımcı olmak için geniş kapsamlı yenilikler benimsenebilir.

Kripto Saldırılarına Genel Bakış

Kripto para birimi ve blockchain teknolojisinin umut verici doğası ve bir bireyin ve bir ulusun finansal durumunu dönüştürme potansiyeli, geniş çapta kabul görmesinin ve kullanılmasının nedenleri arasındadır. Bu süreçte çevrimiçi suçluların, dolandırıcıların ve bilgisayar korsanlarının dikkatini çekti.

Bu suçlular, kurbanlarını dolandırmak ve hesaplarını/birikimlerini boşaltmak için gözetim altında tutulan ve tutulmayan kripto cüzdanlarına girmek için gece gündüz çalışıyor.

Çoğu zaman sıcak (çevrimiçi) cüzdanlar, bu saldırılara karşı soğuk (çevrimdışı) cüzdanlardan daha hassastır; bu, çoğu kripto borsasının dijital varlıklarının büyük bir bölümünü soğuk cüzdanlarda depolamaya bel bağlamasının başlıca nedenidir.

İlk kripto para biriminin lansmanından itibaren; 2009 yılında Bitcoin, kripto dünyası dolandırıcılık, bilgisayar korsanlığı, hırsızlık, blockchain başarısızlıkları ve proje geliştiricilerin bir projeyi terk edip milyonlarca yatırımcı fonunu alıp kaçtığı kripto dünyasında kötü niyetli bir strateji olan proje rug pull raporlarıyla dolup taştı.

İstatistikler, kripto alanında 2009 - 2022 yılları arasında kaydedilen kötü niyetli saldırı sayısının, bu dönemde diğer finans sektörlerinde yaşananların toplamından daha yüksek olduğunu gösteriyor.

CNBC'ye göre, "Kripto dolandırıcıları 2021'de 14 milyar dolarlık rekor bir rekor kırdı" Bu, rapora göre 2020'ye göre %516'lık rekor bir artış. Bu toplamın çalınan fonların %72'si, kripto endüstrisinde gelişen bir alan olan DeFi protokollerinden alındı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yayınlanan benzer bir raporda, 1 Ocak 2021'den 31 Mart 2022'ye kadar sadece 14 aylık bir süre içinde dolandırıcılık nedeniyle 1 milyar dolardan fazla kripto para birimi kaybedildi ve 46.000'den fazla kişi etkilendi. Rapor, bunun diğer ödeme yöntemlerine kıyasla rekor bir artış olduğunu kaydetti.

Bu yıllar içinde milyonlarca dolar değerinde kripto varlığı kaybedildi ve yatırımcıların anlatmak için korkunç bir deneyimi oldu. Yeni ve mevcut yatırımcıların moralini ve dijital para biriminin dünyadaki geniş kabulünü azaltan çok sayıda dolandırıcılık, bilgisayar korsanlığı, hırsızlık ve kilim çekme rapor edildi.

Suçlular, blockchain teknolojisinin anonimliğinden yararlanır ve akıllı sözleşmelerdeki ve diğer boşluklardaki hataları arar.

Olağanüstü Cryptocurrency Hack'leri

madeni para rayı

Güney Kore borsası Coinrail, Bithumb'tan yedi gün önce hacklendi. Bilgisayar korsanları yaklaşık 40 milyon dolar değerinde dijital para birimi ve jeton aldı.

bithumb

Bithumb, 19 Haziran 2018'deki hacklenmeden önce dünyanın altıncı en büyük kripto borsası ve Güney Kore'nin lider borsasıydı. Borsa, hack sonucu kripto para birimlerinde yaklaşık 31 milyon dolar kaybetti ve birçok kişi tarafından içeriden öğrenilen bir iş olarak görüldü.

Coincheck

Asya'nın bir diğer önde gelen kripto para borsası Coincheck, blockchain teknolojisi tarihindeki en büyük hack olaylarından biri gibi görünen bir olaya maruz kaldı. Ocak 2018'de korkunç bir saldırıya uğradı ve 533 milyon dolar değerinde 58 milyar yen'e eşdeğer olan 500 milyon yerli parası NEM'i kaybetti.

KuCoin

26 Eylül 2020'de, Singapur merkezli bir kripto para borsası olan KuCoin, saldırıya uğradığını bildirdi. Kaybedilen toplam miktar 285 milyon dolardı, ancak ortakları ve kolluk kuvvetleri aracılığıyla çalınan fonun %84'ünü geri alabildi; bilgisayar korsanları% 16, yani 45,55 milyon doları aldı. Kripto borsası bu kaybı sigorta fonu aracılığıyla karşıladı.

Krem Finans

Cream Finance'ten yaklaşık 130 milyon dolarlık Cream Liquidity Pool (LP) jetonu ve diğer ERC-20 jetonları iki ayrı saldırıda çalındı ve bu borsanın geleceğini alt üst etti. Coingecko'ya göre, haberlerin ardından krema (CREAM) fiyatı dakikalar içinde 152 dolardan 111 dolara düştü - %27'lik bir düşüş.

Ekim 2021 olayı, bilgisayar korsanlarının veya dolandırıcıların genç veya yaşlı, erkek veya kadın olabileceğini ortaya koyuyor. Bu siber saldırıda, 18 yaşındaki bir kişi Indexed Finance'i hackledi ve kripto borsasından 16 milyon dolar çaldı.

Poli Ağ

Hacker'lar tarafından düzenlenen en büyük siber güvenlik ihlallerinden biri, Ethereum, Binance Smart Chain ve Polygon cüzdanlarından 600 milyon dolardan fazla çalınan "Poly Network Hack" idi. Ancak 'Mr. White Hat', 500.000 dolarlık bir ödül vaadinden ve kripto firmasında 'baş güvenlik danışmanı' pozisyonundan sonra fonların çoğunu iade etti.

kripto.com

Ayrıca ABD merkezli bir kripto para borsası olan Crypto.com, 20 Ocak 2022 tarihinde 400'den fazla kullanıcının hesabının hacklendiğini ve hesaplarından izinsiz para çekme işlemleri gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ronin Ağı

Ardından, Poly Network'ün Hack'inin ciddiyetini Ronin Hack'i takip ediyor. Ronin Network, 23 Mart 2022'de popüler mobil oyun Axie Infinity'ye güç veren kilit bir platformdur ve bilgisayar korsanlarına 625 milyon $ değerinde kripto para (173.600 ether ve 25.5 milyon USDC) kaybetmiştir.

Solana

Katman 1 blok zinciri Solana, yaklaşık 8000 kullanıcının cüzdanının saldırıya uğradığını ve yaklaşık 6 milyon dolarlık dijital varlığın çalındığını bildirdi. Bu, yatırımcılar için iyi değil ve ayrıca kripto sigortası ile fonların ve yedekleme seçeneklerinin katı güvenliğine olan ihtiyacı vurguluyor.

Her geçen hafta kripto dünyası, siber güvenlik ihlalleri, dolandırıcılık, hırsızlık, akıllı sözleşmelerdeki bir hata ve kripto cüzdanlarında dolandırıcılık faaliyetlerine ve büyük dijital varlık kaybına yol açan özel veya yönetim anahtarlarının ele geçirilmesine ilişkin rahatsız edici raporlarla çalkalanıyor.

Bununla birlikte, Kripto Sigortası, kripto şirketlerinin veya yatırımcıların operasyonlar veya işlemler sırasında maruz kalabileceği öngörülemeyen zorluklar için teminat sağlar ve bu kayıpların tahribatını azaltmaya yardımcı olur.

Ek olarak, bu saldırıların çoğu, soğuk veya çevrimdışı bir depolama sisteminden daha az güvenli bir çevrimiçi depolama mekanizması olan sıcak cüzdanlara odaklanır. Sonuç olarak, katı güvenlik, kripto varlıkları için sıcak depolama yerine soğuk depolama kullanımı ve cüzdanınızın ve akıllı sözleşmelerinizin düzenli kontrollerinin gerçekleştirilmesiyle, çevrimiçi suçluların hain faaliyetleri azaltılacaktır.

Kripto Sigortasının Önemi

Dijital bir para birimi olarak kripto para birimi son derece değerlidir, bu nedenle hem bu varlıkları tutanları - Merkezi Borsalar (CEx'ler) ve Merkezi Olmayan Borsalar (DEx'ler) - hem de zor kazanılmış kaynaklarına yatırım yapan veya bir tür ticaret faaliyeti gerçekleştirenleri koruma ihtiyacı - balina ve perakende yatırımcılar.

Bu sektörü korumanın birçok yolundan biri Kripto Sigortasıdır. Ancak bir kripto borsası veya yatırımcı neden sigortayı tercih etsin?

Kripto Sigortası, çeşitli saklama cüzdanları veya borsalar tarafından tutulan dijital varlıkların bir kısmının siber güvenlik saldırılarına karşı korunmasına yardımcı olur.

Kripto varlıklarını özel endüstrilerde veya borsalarda sigortalamak, kayıpları azaltmaya yardımcı olur ve bireyi veya projeyi olası çöküşten kurtarır.

Ayrıca Kripto Sigortası, bilgisayar korsanlığı ve diğer kötücül saldırıların kurbanı olabilecek kripto projeleri ve yatırımcılar için yumuşak bir iniş sağlar.

Ayrıca, kripto dünyasındaki kripto sigortası, yorgun yatırımcılar arasında güven aşılamaya yardımcı olur ve endüstrinin gerçekten ihtiyaç duyduğu meşruiyeti sağlar. Böylece potansiyel yatırımcıları çekmek.

Ayrıca, dijital varlıklarınızın iyi bir şekilde sigortalandığını bilmek, müşteri güvenini büyük ölçüde artırır ve geleneksel finans kurumlarında görüldüğü gibi sektöre büyük getiriler sağlar.

Ek olarak, kripto sigortasını benimsemek, büyük kripto para birimi kayıplarının bir sonucu olarak yıllar içinde yaşanan sayısız kalp kırıklığını ve önlenebilir ölümleri azaltacaktır.

Sigorta Şirketleri ve Kripto Kabulü

Kripto para biriminin ve diğer blok zincir tabanlı dijital varlıkların hem özel hem de kurumsal yatırımcılar tarafından artan şekilde benimsenmesiyle birlikte, sigorta kapsamı veya kripto para birimi alma nedeniyle müşterilerine para birimi ile talep ödemeye istekli geleneksel sigorta şirketlerinin sayısı arttı.

Diğerleri, diğerlerinin yanı sıra bilgisayar korsanlığı, hırsızlık ve akıllı sözleşme başarısızlıklarına karşı bireyleri ve kurumları korumakla ilgilenen sigorta sağlayıcıları olarak doğrudan kripto pazarına giriyor.

Dünyanın ilk kredi derecelendirme kuruluşu olan AM Best'in "kripto para birimi: Sigorta Endüstrisi yeni girişimlerle suyu test ediyor" başlıklı bir yayını, kripto para birimine ve altta yatan teknolojiye dahil olan sigorta şirketlerinin listesini dikkatlice inceledi.

Örneğin, risk, emeklilik ve sağlık konularında profesyonel hizmet kuruluşu olan Aon, kısa bir süre önce Nayms ile dijital varlık riskleri için sigorta pazarında ekstra kapasite ve ürün teklifleri oluşturmak ve kripto risklerini dijital para birimlerinde fiyatlandırmak ve üstlenmek için bir platform oluşturmak üzere ortaklık kurdu. sigortalı olmak.

Ayrıca, mil başına ödemeli otomatik sigorta şirketi Metromile Inc., müşterilerinin kripto para biriminde prim ödemelerine ve talep ödemelerini almalarına izin vermeyi planlıyor ve yakın zamanda genel hesapları için Bitcoin'de 10 milyon dolar satın aldı.

New York merkezli bir Bitcoin için teknoloji ve yatırım çözümleri sağlayıcısı olan NYIDG, Starr sigorta, Liberty karşılıklı sigorta, Massachusetts Mutual ve diğerleri dahil olmak üzere ortaklardan 100 milyon dolarlık ek büyüme sermayesi topladı.

Eskiden BlockRe olan Evertas, tohum fonunda yaklaşık 5,8 milyon dolar topladı ve kurumsal kripto varlık sahipleri için sigorta kapsamı sunmaya çalışıyor ve cüzdanların özel anahtarlarının çalınmasından kaynaklanan kayıpları karşılamayı amaçlıyor.

Ayrıca, Michigan merkezli çok hatlı bir mülk/kaza sigortası şirketi olan Universal Fire and Casualty Insurance Company, doğrudan çevrimiçi lisans ve izin tahvilleri ve diğer kefalet tahvili ürünleri için prim ödemeleri için birkaç farklı kripto para birimini (BTC, ETH, BCH, LTC, vb.) kabul etmektedir.

Birçok sigorta şirketi hala kripto piyasasını inceliyor ve kripto para birimini güvenilir bir varlık sınıfı olarak görmüyor.

Önemli Kripto Sigorta Şirketleri

Pek çok tanınmış geleneksel sigorta şirketi, kripto para biriminin fırtınalı sularına dalmak söz konusu olduğunda şüpheci davranıyor. Bu, düzenleyici çerçevelerin neredeyse yokluğunun ve dijital para biriminin pek çok spekülasyon ve belirsizlikle dolu son derece değişken doğasının bir sonucudur.

Sektörü sarsan bu ürkütücü zorluklardan bağımsız olarak, aşağıdaki kripto para sigorta şirketleri ve sigorta sunan kripto borsaları öne çıkıyor ve belirli bir sırayla listelenmiyor.

Kase

Kase, web sitelerine göre "dijital para birimlerinin kaybına neden olan bilgisayar korsanlığı ve dolandırıcılığa karşı tam koruma" sunan Kanada merkezli önde gelen kripto sigorta şirketlerinden biridir.

Hizmetleri, Kanada vatandaşlarına ve sakinlerine özeldir.

bozuk para kapağı

CoinCover, kripto yatırımları, teknolojileri ve şirketleri için güvenlik ve kurtarma çözümleri sunan, sigorta destekli bir kripto para birimi koruma platformudur. Şirket, bazı seçilmiş kripto cüzdanları sağlar - BitGo, Vesto, Civic. Sigorta, cihaz hırsızlığı, siber saldırılar ve cüzdanları kullanarak bilgisayar korsanlığı yoluyla kaybedilen veya çalınan fonları kapsar. Ödenecek miktar, cüzdanın sunduğu korumaya bağlıdır.

Ayrıca CoinCover, teknoloji/sistem arızası durumunda kripto varlıklarınızın sorumluluğunu üstlenerek kripto borsalarına ve yatırımcılara bir nebze de olsa kolaylık sağlar.

EmBroker'lar

EmBrokers ayrıca, kripto destekli iş konusundaki bilgilerini kullanarak kapsamlı teminat sağlayarak, sigortalanması zor endüstrilerde (kripto/blok zinciri projeleri) uzmanlaşmış kripto para birimi ve blok zinciri sigortası sunar.

Nexus Karşılıklı

Nexus Mutual, tamamen üyelerin sahip olduğu ve yönettiği, Akıllı Sözleşme başarısızlığına ve Exchange hack'lerine karşı sigorta teminatı sağlayan, Ethereum tabanlı Merkezi Olmayan Otonom Organizasyondur (DAO). Başka bir deyişle, platform "akıllı sözleşme kodundaki riskleri ve olası hataları güvence altına alıyor." NXM belirteci üyeliği korur, ödüller verir ve Nexus Mutual ağında yönetişim oylama haklarına sahiptir.

Ayrıca, dijital varlıkları sağlamanın yanı sıra, çoklu imza cüzdanlarının kullanımı, çevrimdışı soğuk depolama, sunucu tarafı güvenliği, hem saklamaya yönelik hem de saklamaya yönelik olmayan cüzdanları şifreleme ve özel anahtarlarınızı şifreli bir cüzdanda saklama gibi hafifletme stratejileri benimsenmelidir. dosya.

Merkezi Kripto Borsaları

Bazı CEX'ler, gözaltındaki kripto varlıklarınız için bir tür koruma sunar. Bunlar arasında dikkat çekenler; Diğerleri arasında Coinbase, Binance, BlockFi ve Bitstamp.

Çözüm

Kripto sigortası hala yeni bir sınır ancak kripto borsalarını ve yatırımcıları siber güvenlik ihlalleri ve sistem arızası nedeniyle kripto kayıplarına karşı korumayı vaat ediyor.

Pek çok geleneksel sigorta şirketi, operasyonları işlemek ve talepleri ele almak ve kripto para birimlerinin ödemesini ve kabulünü teşvik etmek için blockchain teknolojisinin kademeli olarak benimsenmesine artan bir ilgi gösteriyor.

Bununla birlikte, kripto endüstrisinin değişkenliği, belirsizliği ve çok az düzenlemesi veya hiç düzenlemesi olmaması bu şirketler için büyük endişe kaynağıdır, ancak dijital para biriminin ve altta yatan teknolojinin milyonlarca kişi tarafından artan şekilde benimsenmesi, bir tür sigorta teminatı gerektirmektedir.

Yazar: Paul
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Matheus, Hugo, Joyce, Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Kripto Sigortası Nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Kripto sigortası, dijital varlıkların tutulması sonucunda oluşan kurumsal veya kişisel kayıpları karşılamak için tasarlanmış bir poliçedir. Bu kayıplar siber güvenlik ihlalleri veya hizmet sağlayıcıların kapatılması olabilir.
Kripto Sigortası Nedir?

Giriş

Kripto Sigortası, yatırımcıları dolandırıcılık, cihaz hırsızlığı, hizmet sağlayıcıların kapatılması ve siber saldırılar (hackleme, kötü amaçlı yazılım, kimlik avı, fidye yazılımı, truva atı yazılımı ve kaba kuvvet saldırıları) ile ilişkili herhangi bir kayba karşı korumak için tasarlanmış bir poliçedir.

Kripto alanı çok sayıda saldırıya eğilimlidir ve bu nedenle politika, çoğunlukla kripto borsalarına ve dijital varlıklarını öngörülemeyen koşullardan korumak isteyen bazı yatırımcılara bir tür güvenlik ve yardım sağlar.

Bununla birlikte, sigorta poliçesi genellikle fiyat dalgalanmalarından, blok zinciri arızasından veya doğrudan donanım kaybından veya hasarından kaynaklanan kayıpları veya kripto para biriminin üçüncü bir tarafa transferini veya bir kayıp nedeniyle saklama dışı cüzdanlarınıza yetkisiz erişimle ilişkili kayıpları kapsamaz. bir saadet zincirine yatırım yapmanın bir sonucu olarak özel anahtarlarınızın kaybı veya kaybı.

Kripto varlıklarını büyük ölçüde sigortalamak, kripto projelerinin, yatırımcıların, tüccarların ve meraklıların çıkarlarını güvence altına alır; kripto para birimi ve blockchain teknolojisinin kırılgan dünyasını güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Kripto para biriminin ve bitişik teknolojinin on yıllık varlığı boyunca yaşanan ahlaksız kripto para cüzdanı saldırıları ve hırsızlığının üstesinden gelmeye yardımcı olmak için geniş kapsamlı yenilikler benimsenebilir.

Kripto Saldırılarına Genel Bakış

Kripto para birimi ve blockchain teknolojisinin umut verici doğası ve bir bireyin ve bir ulusun finansal durumunu dönüştürme potansiyeli, geniş çapta kabul görmesinin ve kullanılmasının nedenleri arasındadır. Bu süreçte çevrimiçi suçluların, dolandırıcıların ve bilgisayar korsanlarının dikkatini çekti.

Bu suçlular, kurbanlarını dolandırmak ve hesaplarını/birikimlerini boşaltmak için gözetim altında tutulan ve tutulmayan kripto cüzdanlarına girmek için gece gündüz çalışıyor.

Çoğu zaman sıcak (çevrimiçi) cüzdanlar, bu saldırılara karşı soğuk (çevrimdışı) cüzdanlardan daha hassastır; bu, çoğu kripto borsasının dijital varlıklarının büyük bir bölümünü soğuk cüzdanlarda depolamaya bel bağlamasının başlıca nedenidir.

İlk kripto para biriminin lansmanından itibaren; 2009 yılında Bitcoin, kripto dünyası dolandırıcılık, bilgisayar korsanlığı, hırsızlık, blockchain başarısızlıkları ve proje geliştiricilerin bir projeyi terk edip milyonlarca yatırımcı fonunu alıp kaçtığı kripto dünyasında kötü niyetli bir strateji olan proje rug pull raporlarıyla dolup taştı.

İstatistikler, kripto alanında 2009 - 2022 yılları arasında kaydedilen kötü niyetli saldırı sayısının, bu dönemde diğer finans sektörlerinde yaşananların toplamından daha yüksek olduğunu gösteriyor.

CNBC'ye göre, "Kripto dolandırıcıları 2021'de 14 milyar dolarlık rekor bir rekor kırdı" Bu, rapora göre 2020'ye göre %516'lık rekor bir artış. Bu toplamın çalınan fonların %72'si, kripto endüstrisinde gelişen bir alan olan DeFi protokollerinden alındı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yayınlanan benzer bir raporda, 1 Ocak 2021'den 31 Mart 2022'ye kadar sadece 14 aylık bir süre içinde dolandırıcılık nedeniyle 1 milyar dolardan fazla kripto para birimi kaybedildi ve 46.000'den fazla kişi etkilendi. Rapor, bunun diğer ödeme yöntemlerine kıyasla rekor bir artış olduğunu kaydetti.

Bu yıllar içinde milyonlarca dolar değerinde kripto varlığı kaybedildi ve yatırımcıların anlatmak için korkunç bir deneyimi oldu. Yeni ve mevcut yatırımcıların moralini ve dijital para biriminin dünyadaki geniş kabulünü azaltan çok sayıda dolandırıcılık, bilgisayar korsanlığı, hırsızlık ve kilim çekme rapor edildi.

Suçlular, blockchain teknolojisinin anonimliğinden yararlanır ve akıllı sözleşmelerdeki ve diğer boşluklardaki hataları arar.

Olağanüstü Cryptocurrency Hack'leri

madeni para rayı

Güney Kore borsası Coinrail, Bithumb'tan yedi gün önce hacklendi. Bilgisayar korsanları yaklaşık 40 milyon dolar değerinde dijital para birimi ve jeton aldı.

bithumb

Bithumb, 19 Haziran 2018'deki hacklenmeden önce dünyanın altıncı en büyük kripto borsası ve Güney Kore'nin lider borsasıydı. Borsa, hack sonucu kripto para birimlerinde yaklaşık 31 milyon dolar kaybetti ve birçok kişi tarafından içeriden öğrenilen bir iş olarak görüldü.

Coincheck

Asya'nın bir diğer önde gelen kripto para borsası Coincheck, blockchain teknolojisi tarihindeki en büyük hack olaylarından biri gibi görünen bir olaya maruz kaldı. Ocak 2018'de korkunç bir saldırıya uğradı ve 533 milyon dolar değerinde 58 milyar yen'e eşdeğer olan 500 milyon yerli parası NEM'i kaybetti.

KuCoin

26 Eylül 2020'de, Singapur merkezli bir kripto para borsası olan KuCoin, saldırıya uğradığını bildirdi. Kaybedilen toplam miktar 285 milyon dolardı, ancak ortakları ve kolluk kuvvetleri aracılığıyla çalınan fonun %84'ünü geri alabildi; bilgisayar korsanları% 16, yani 45,55 milyon doları aldı. Kripto borsası bu kaybı sigorta fonu aracılığıyla karşıladı.

Krem Finans

Cream Finance'ten yaklaşık 130 milyon dolarlık Cream Liquidity Pool (LP) jetonu ve diğer ERC-20 jetonları iki ayrı saldırıda çalındı ve bu borsanın geleceğini alt üst etti. Coingecko'ya göre, haberlerin ardından krema (CREAM) fiyatı dakikalar içinde 152 dolardan 111 dolara düştü - %27'lik bir düşüş.

Ekim 2021 olayı, bilgisayar korsanlarının veya dolandırıcıların genç veya yaşlı, erkek veya kadın olabileceğini ortaya koyuyor. Bu siber saldırıda, 18 yaşındaki bir kişi Indexed Finance'i hackledi ve kripto borsasından 16 milyon dolar çaldı.

Poli Ağ

Hacker'lar tarafından düzenlenen en büyük siber güvenlik ihlallerinden biri, Ethereum, Binance Smart Chain ve Polygon cüzdanlarından 600 milyon dolardan fazla çalınan "Poly Network Hack" idi. Ancak 'Mr. White Hat', 500.000 dolarlık bir ödül vaadinden ve kripto firmasında 'baş güvenlik danışmanı' pozisyonundan sonra fonların çoğunu iade etti.

kripto.com

Ayrıca ABD merkezli bir kripto para borsası olan Crypto.com, 20 Ocak 2022 tarihinde 400'den fazla kullanıcının hesabının hacklendiğini ve hesaplarından izinsiz para çekme işlemleri gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ronin Ağı

Ardından, Poly Network'ün Hack'inin ciddiyetini Ronin Hack'i takip ediyor. Ronin Network, 23 Mart 2022'de popüler mobil oyun Axie Infinity'ye güç veren kilit bir platformdur ve bilgisayar korsanlarına 625 milyon $ değerinde kripto para (173.600 ether ve 25.5 milyon USDC) kaybetmiştir.

Solana

Katman 1 blok zinciri Solana, yaklaşık 8000 kullanıcının cüzdanının saldırıya uğradığını ve yaklaşık 6 milyon dolarlık dijital varlığın çalındığını bildirdi. Bu, yatırımcılar için iyi değil ve ayrıca kripto sigortası ile fonların ve yedekleme seçeneklerinin katı güvenliğine olan ihtiyacı vurguluyor.

Her geçen hafta kripto dünyası, siber güvenlik ihlalleri, dolandırıcılık, hırsızlık, akıllı sözleşmelerdeki bir hata ve kripto cüzdanlarında dolandırıcılık faaliyetlerine ve büyük dijital varlık kaybına yol açan özel veya yönetim anahtarlarının ele geçirilmesine ilişkin rahatsız edici raporlarla çalkalanıyor.

Bununla birlikte, Kripto Sigortası, kripto şirketlerinin veya yatırımcıların operasyonlar veya işlemler sırasında maruz kalabileceği öngörülemeyen zorluklar için teminat sağlar ve bu kayıpların tahribatını azaltmaya yardımcı olur.

Ek olarak, bu saldırıların çoğu, soğuk veya çevrimdışı bir depolama sisteminden daha az güvenli bir çevrimiçi depolama mekanizması olan sıcak cüzdanlara odaklanır. Sonuç olarak, katı güvenlik, kripto varlıkları için sıcak depolama yerine soğuk depolama kullanımı ve cüzdanınızın ve akıllı sözleşmelerinizin düzenli kontrollerinin gerçekleştirilmesiyle, çevrimiçi suçluların hain faaliyetleri azaltılacaktır.

Kripto Sigortasının Önemi

Dijital bir para birimi olarak kripto para birimi son derece değerlidir, bu nedenle hem bu varlıkları tutanları - Merkezi Borsalar (CEx'ler) ve Merkezi Olmayan Borsalar (DEx'ler) - hem de zor kazanılmış kaynaklarına yatırım yapan veya bir tür ticaret faaliyeti gerçekleştirenleri koruma ihtiyacı - balina ve perakende yatırımcılar.

Bu sektörü korumanın birçok yolundan biri Kripto Sigortasıdır. Ancak bir kripto borsası veya yatırımcı neden sigortayı tercih etsin?

Kripto Sigortası, çeşitli saklama cüzdanları veya borsalar tarafından tutulan dijital varlıkların bir kısmının siber güvenlik saldırılarına karşı korunmasına yardımcı olur.

Kripto varlıklarını özel endüstrilerde veya borsalarda sigortalamak, kayıpları azaltmaya yardımcı olur ve bireyi veya projeyi olası çöküşten kurtarır.

Ayrıca Kripto Sigortası, bilgisayar korsanlığı ve diğer kötücül saldırıların kurbanı olabilecek kripto projeleri ve yatırımcılar için yumuşak bir iniş sağlar.

Ayrıca, kripto dünyasındaki kripto sigortası, yorgun yatırımcılar arasında güven aşılamaya yardımcı olur ve endüstrinin gerçekten ihtiyaç duyduğu meşruiyeti sağlar. Böylece potansiyel yatırımcıları çekmek.

Ayrıca, dijital varlıklarınızın iyi bir şekilde sigortalandığını bilmek, müşteri güvenini büyük ölçüde artırır ve geleneksel finans kurumlarında görüldüğü gibi sektöre büyük getiriler sağlar.

Ek olarak, kripto sigortasını benimsemek, büyük kripto para birimi kayıplarının bir sonucu olarak yıllar içinde yaşanan sayısız kalp kırıklığını ve önlenebilir ölümleri azaltacaktır.

Sigorta Şirketleri ve Kripto Kabulü

Kripto para biriminin ve diğer blok zincir tabanlı dijital varlıkların hem özel hem de kurumsal yatırımcılar tarafından artan şekilde benimsenmesiyle birlikte, sigorta kapsamı veya kripto para birimi alma nedeniyle müşterilerine para birimi ile talep ödemeye istekli geleneksel sigorta şirketlerinin sayısı arttı.

Diğerleri, diğerlerinin yanı sıra bilgisayar korsanlığı, hırsızlık ve akıllı sözleşme başarısızlıklarına karşı bireyleri ve kurumları korumakla ilgilenen sigorta sağlayıcıları olarak doğrudan kripto pazarına giriyor.

Dünyanın ilk kredi derecelendirme kuruluşu olan AM Best'in "kripto para birimi: Sigorta Endüstrisi yeni girişimlerle suyu test ediyor" başlıklı bir yayını, kripto para birimine ve altta yatan teknolojiye dahil olan sigorta şirketlerinin listesini dikkatlice inceledi.

Örneğin, risk, emeklilik ve sağlık konularında profesyonel hizmet kuruluşu olan Aon, kısa bir süre önce Nayms ile dijital varlık riskleri için sigorta pazarında ekstra kapasite ve ürün teklifleri oluşturmak ve kripto risklerini dijital para birimlerinde fiyatlandırmak ve üstlenmek için bir platform oluşturmak üzere ortaklık kurdu. sigortalı olmak.

Ayrıca, mil başına ödemeli otomatik sigorta şirketi Metromile Inc., müşterilerinin kripto para biriminde prim ödemelerine ve talep ödemelerini almalarına izin vermeyi planlıyor ve yakın zamanda genel hesapları için Bitcoin'de 10 milyon dolar satın aldı.

New York merkezli bir Bitcoin için teknoloji ve yatırım çözümleri sağlayıcısı olan NYIDG, Starr sigorta, Liberty karşılıklı sigorta, Massachusetts Mutual ve diğerleri dahil olmak üzere ortaklardan 100 milyon dolarlık ek büyüme sermayesi topladı.

Eskiden BlockRe olan Evertas, tohum fonunda yaklaşık 5,8 milyon dolar topladı ve kurumsal kripto varlık sahipleri için sigorta kapsamı sunmaya çalışıyor ve cüzdanların özel anahtarlarının çalınmasından kaynaklanan kayıpları karşılamayı amaçlıyor.

Ayrıca, Michigan merkezli çok hatlı bir mülk/kaza sigortası şirketi olan Universal Fire and Casualty Insurance Company, doğrudan çevrimiçi lisans ve izin tahvilleri ve diğer kefalet tahvili ürünleri için prim ödemeleri için birkaç farklı kripto para birimini (BTC, ETH, BCH, LTC, vb.) kabul etmektedir.

Birçok sigorta şirketi hala kripto piyasasını inceliyor ve kripto para birimini güvenilir bir varlık sınıfı olarak görmüyor.

Önemli Kripto Sigorta Şirketleri

Pek çok tanınmış geleneksel sigorta şirketi, kripto para biriminin fırtınalı sularına dalmak söz konusu olduğunda şüpheci davranıyor. Bu, düzenleyici çerçevelerin neredeyse yokluğunun ve dijital para biriminin pek çok spekülasyon ve belirsizlikle dolu son derece değişken doğasının bir sonucudur.

Sektörü sarsan bu ürkütücü zorluklardan bağımsız olarak, aşağıdaki kripto para sigorta şirketleri ve sigorta sunan kripto borsaları öne çıkıyor ve belirli bir sırayla listelenmiyor.

Kase

Kase, web sitelerine göre "dijital para birimlerinin kaybına neden olan bilgisayar korsanlığı ve dolandırıcılığa karşı tam koruma" sunan Kanada merkezli önde gelen kripto sigorta şirketlerinden biridir.

Hizmetleri, Kanada vatandaşlarına ve sakinlerine özeldir.

bozuk para kapağı

CoinCover, kripto yatırımları, teknolojileri ve şirketleri için güvenlik ve kurtarma çözümleri sunan, sigorta destekli bir kripto para birimi koruma platformudur. Şirket, bazı seçilmiş kripto cüzdanları sağlar - BitGo, Vesto, Civic. Sigorta, cihaz hırsızlığı, siber saldırılar ve cüzdanları kullanarak bilgisayar korsanlığı yoluyla kaybedilen veya çalınan fonları kapsar. Ödenecek miktar, cüzdanın sunduğu korumaya bağlıdır.

Ayrıca CoinCover, teknoloji/sistem arızası durumunda kripto varlıklarınızın sorumluluğunu üstlenerek kripto borsalarına ve yatırımcılara bir nebze de olsa kolaylık sağlar.

EmBroker'lar

EmBrokers ayrıca, kripto destekli iş konusundaki bilgilerini kullanarak kapsamlı teminat sağlayarak, sigortalanması zor endüstrilerde (kripto/blok zinciri projeleri) uzmanlaşmış kripto para birimi ve blok zinciri sigortası sunar.

Nexus Karşılıklı

Nexus Mutual, tamamen üyelerin sahip olduğu ve yönettiği, Akıllı Sözleşme başarısızlığına ve Exchange hack'lerine karşı sigorta teminatı sağlayan, Ethereum tabanlı Merkezi Olmayan Otonom Organizasyondur (DAO). Başka bir deyişle, platform "akıllı sözleşme kodundaki riskleri ve olası hataları güvence altına alıyor." NXM belirteci üyeliği korur, ödüller verir ve Nexus Mutual ağında yönetişim oylama haklarına sahiptir.

Ayrıca, dijital varlıkları sağlamanın yanı sıra, çoklu imza cüzdanlarının kullanımı, çevrimdışı soğuk depolama, sunucu tarafı güvenliği, hem saklamaya yönelik hem de saklamaya yönelik olmayan cüzdanları şifreleme ve özel anahtarlarınızı şifreli bir cüzdanda saklama gibi hafifletme stratejileri benimsenmelidir. dosya.

Merkezi Kripto Borsaları

Bazı CEX'ler, gözaltındaki kripto varlıklarınız için bir tür koruma sunar. Bunlar arasında dikkat çekenler; Diğerleri arasında Coinbase, Binance, BlockFi ve Bitstamp.

Çözüm

Kripto sigortası hala yeni bir sınır ancak kripto borsalarını ve yatırımcıları siber güvenlik ihlalleri ve sistem arızası nedeniyle kripto kayıplarına karşı korumayı vaat ediyor.

Pek çok geleneksel sigorta şirketi, operasyonları işlemek ve talepleri ele almak ve kripto para birimlerinin ödemesini ve kabulünü teşvik etmek için blockchain teknolojisinin kademeli olarak benimsenmesine artan bir ilgi gösteriyor.

Bununla birlikte, kripto endüstrisinin değişkenliği, belirsizliği ve çok az düzenlemesi veya hiç düzenlemesi olmaması bu şirketler için büyük endişe kaynağıdır, ancak dijital para biriminin ve altta yatan teknolojinin milyonlarca kişi tarafından artan şekilde benimsenmesi, bir tür sigorta teminatı gerektirmektedir.

Yazar: Paul
Çevirmen: Binyu
İnceleyen(ler): Matheus, Hugo, Joyce, Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!