Apto nedir? Girişim Kapitalisti Destekli Katman 1 Blok Zincirine Bir Bakış.

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Meta'daki kilit oyunculardan Aptos, web3'teki en güvenli ve ölçeklenebilir ağlardan biri olmaya ayarlanmış bir Katman 1 blok zinciridir.
Apto nedir? Girişim Kapitalisti Destekli Katman 1 Blok Zincirine Bir Bakış.

Apto nedir?

Diem geliştiricileri tarafından oluşturulan Aptos, üç ana blok zinciri sorununa çözüm vaat eden bir katman 1 blok zinciridir: güvenlik, ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik ( İmkansız üçgen problemi ). Blok zinciri ağı, güvenliği ve verimliliği destekleyen bir akıllı sözleşme programlama dili olan Move programlama dili olarak bilinen Diem blok zincirinden (Aptos'un öncülü) ilham alan yeni bir özelliği bünyesinde barındırır.

Projenin arkasındaki ekip olan Aptos Labs, Diem ile yaşadıkları deneyimlerden ders alarak meta'nın projesinden ilham aldı. Aptos'un ölçekleme ve güvenlik performansını iyileştirmek için ekip, işlemleri işlemek için alternatif yöntemler ve web3 alanı içinde merkezsizleştirmeye yeni bir yaklaşımı temsil eden özellikler dahil etti.

Aptos'un Kısa Tarihi

Aptos, gerçekten merkezi olmayan ve evrensel varlıklar yaratmak amacıyla Aptos laboratuvarları tarafından oluşturuldu. Kurucu ortaklar Avery Ching ve Mo Shaikh liderliğindeki Aptos Labs ekibi, etkileyici doktora sahiplerine, araştırmacılara, mühendislere, stratejistlere ve tasarımcılara sahiptir.

Kurucular Shaikh ve Ching, daha önce Facebook olarak da bilinen Meta'da çalıştı. Meta'nın blockchain girişimi Diem'e ( Libra ) öncülük ettiler. Ancak, düzenleyicilerin muhalefeti nedeniyle proje durduruldu . Özel sermaye gurusu Shaikh daha sonra yetenekli yazılım mühendisi Ching'e katılarak "Herkes için 1. Katman Oluşturma" sloganıyla Aptos Labs'ı yarattı.

Projenin perde arkasında gelişmeye başlamasından bu yana geçen üç yıl içinde Aptos, finansman turlarında büyük destek topladı. Multicoin Capital ve Andreessen Horowitz gibi büyük girişim sermayesi şirketlerinin yanı sıra FTX liderliğindeki bir dizi finansman turu, şirketin değerini 350 milyon doların üzerine çıkardı. Başlıca yatırımcılarından biri olan Binance Labs'ın kurucusu, Aptos'un arkasındaki programlama diline olan güvenini dile getirdi.

O nasıl çalışır?

Aptos blok zinciri, bir Bizans hata Toleranslı (BFT) motoruna, Proof of Stake mutabakat mekanizmasına dayanmaktadır. Güvenli, enerji tasarruflu ve hızlı bir mutabakat mekanizması. Test ağı aşamasında, Aptos'un saniyede 130.000'e kadar işlem yaptığı bildirildi. Ancak Aptos, başarısını konsensüs mekanizmasına borçlu değil. Bunun yerine ağ, güvenliği ve hızlı işlem gerçekleştirmeyi kolaylaştıran temel özellikler sayesinde başarılı oldu. İçerirler:

Dili Taşı

C++'a benzer şekilde Move, güvenlik ve esnekliği destekleyen bir akıllı sözleşme programlama dilidir. Aptos mimarisinde Move, bir defter görevi görür ve işlem kurallarını belirlemekten sorumludur. Move programlama dili, ağ içinde güvenliği garanti eder. Bu özelliğin merkezinde, bir sistem içinde bilgi depolamak için güvenli bir seçenek olan kaynaklar bulunur. Hareket Halinde, kaynaklar kurcalanamaz veya yok edilemez, böylece blok zincirinde başarılı kötü niyetli saldırıların şansı azaltılır.

Aynı zamanda bir sanal makine ve derleyici, blok zincirindeki geliştiricilerin ihtiyaçlarını çözen araçlar içerir. Kod açık kaynak olduğundan, web3 geliştiricileri ağ üzerinde projeler oluşturmaya teşvik edilir.

BFT protokolü

Aptos mutabakat mekanizması, Bizans Genel Sorununa yanıt olarak bizans hatasına dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bir itibar sistemi, doğrulayıcı rotasyonlarını sık sık günceller ve oylamayı kontrol ederek işlemlerin bir saniyeden daha kısa sürede doğrulanmasını sağlar.

Toplu işleme/Paralel yürütme

Aptos Blockchain, birden fazla işlemin aynı anda işlenmesine izin veren bir Block Stm teknolojisine dayalı akıllı sözleşmeler içerir. Çoğu ana akım blok zincirindeki eğilim, işlemleri sıralı bir şekilde, yani tek tek işlemektir. Tüm işlemler tek bir deftere eklendiğinden, doğrulayıcıların bir sonrakini işlemeden önce bir işlemin doğrulanmasını ve güncellenmesini (uzlaşmaya varmasını) beklemesi gerekir. Tersine, Aptos blok zinciri paralel yürütme üzerinde çalışır; bu, blok zincirinin birden fazla işlemin aynı anda işlenmesine izin veren birkaç paralel zincir çalıştırdığı anlamına gelir. Bu özellik aynı zamanda gas ücretlerini de düşürür çünkü işlemler partiler halinde gruplandırılmıştır.

Aptos'u diğer Blockchain'lerden ayıran nedir?

Testnet ağının piyasaya sürülmesinden bu yana Aptos, tüm temel özelliklerini başarıyla inceledi ve geliştirdi. Blok zinciri içinde ademi merkeziyetçiliği garanti eden yönetişim özelliklerini bile bünyesine katmıştır. Şimdiye kadar, Aptos blok zinciri, çoğunlukla hız, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından halihazırda aktif olan diğer ağlardan ayrılıyor. Aptos'un geleceğini doğru bir şekilde anlamak için, Aptos'un en büyük rakipleri Ethereum ve Solana'ya karşı bir göz atmalıyız.

Aptos ve Ethereum

İkinci en büyük blok zinciri ve DeFi hareketine ev sahipliği yapan Ethereum , yakın zamanda büyük bir yükseltme geçirdi ve TPS oranını 100.000'e çıkardı. Tamamlanması yıllar süren bu yükseltmede bile Aptos, 160.000 TPS oranıyla zirveye çıkıyor. Ek olarak, işlemlerin sonuçlanma süresi ve işlemlerin işlenmesi için kullanılan ortalama süre açısından Aptos, 15 saniye ile 5 dakika arasında değişen Ethereum'a kıyasla bir saniyeden daha kısa sürede zirveye çıkıyor.

Aptos'un konsensüs mekanizması, Ethereum'un daha yeni geçiş yaptığı Proof of Stake konsensüs mekanizmasına da yeni bir yaklaşım getiriyor. BFT protokolü, kullanıcılarına ek güvenlik sağladı.

Ethereum bir CPU çekirdeğine sahipken, Aptos 16 çekirdek üzerinde çalışır. Son olarak, kullanıcılar Ethereum'a daha fazla güven duysa da, Aptos'un ağ kesintileri ile ilgili herhangi bir sorunu yoktur. Ağ, durdurulmayı neredeyse imkansız hale getirecek şekilde inşa edilmiştir.

Aptos, Solana'ya Karşı

Muhtemelen Aptos'un en büyük rakibi Solana , şu anda sektördeki en iyi performans gösteren 1. katman blok zinciridir. Paralel hesaplamalardaki benzerlik nedeniyle her iki ağ da rekabet eden hız seviyelerine sahip olsa da, Aptos hala Solana'yı gölgede bırakıyor. Solana'nın ağı için kesinleşme süresi de 2,5 saniye ile Aptos'unkinden 1,5 saniye daha kısa düşüyor.

Diğer kategorilerde değerli bir rakip olduğunu kanıtlamasına rağmen, güvenilirlik açısından Solana'nın itibarı büyük bir darbe aldı. Geçen yıl boyunca Solana, ağı tıkayan spam botları nedeniyle birkaç ağ kesintisi yaşadı. Ağ ayrıca 8000'den fazla cüzdanı etkileyen bir cüzdan hackleme olayı yaşadı. Bu sorunlar, kullanıcıları daha güvenilir alternatifler aramaya zorladı, bunlardan biri piyasaya sürüldükten sonra Aptos olabilir.

Aptos Test Ağı

Aptos Blockchain resmi olarak yayınlanmış olsa da, proje sektördeki önemli oyunculardan büyük ilgi topladı. Bunun nedeni, "Aptos Incentivized vasiyet" olarak adlandırılan Aptos test ağı kampanyasıdır. Kampanya, katılımcıları ağ üzerinde zorluklar gerçekleştirerek ve ödüller alarak Aptos blok zincirini test etmeye davet ediyor.

Resmi sürüm ışığında Aptos, test ağını dört aşamaya ayırdı. Tüm aşamalar tek bir özelliğe odaklanacak şekilde tasarlanmıştır ve Aptos Labs ekibine performansını inceleme ve gerekirse iyileştirme şansı verir.

Aşama 1 veya AIT1, bu yıl Mayıs ve Haziran ayları arasında konuşlandırıldı. 100'ünün katılımı onaylanan 30.00'e kadar başvuru aldı. Bu aşamanın amacı, 7 günden fazla süren merkezi olmayan bir ağ kurmaktı .

AIT2 stakinge odaklandı ve 2022'nin ikinci yarısının ilk ayında başladı. İşlem ücretleri özelliği hedeflenerek vasiyetname için gaz programı da iyileştirildi.

Faz 3/ AIT3, 30 Ağustos'ta canlıya alındı ve Eylül'ün ikinci haftasında sona erdi. Şimdiye kadar ağ, milyonlarca işlemi başarıyla gerçekleştirdi ve daha fazla düğüm ekledi. Ayrıca Protagonist ve Pontem Network gibi projeleri de bünyesine katmıştır.

Uzun Ömür test ağı olarak da bilinen son aşama henüz başlamadı. Süreç boyunca Aptos, katılımcılara 500 ila 5000 arasında değişen Aptos paraları (APT) yayınladı. Yeni geliştiriciler yine de web sitesi aracılığıyla Aptos ekosistemine katılabilir.

Aptos Mainnet ve Başlatma Bilgileri

Aptos ana ağının piyasaya sürülmesi 23 Eylül ile 22 Aralık arasında planlanıyor. Yayının kesin tarihleri henüz onaylanmadı, ancak Aptos yetkilileri tarafından iletilecek.

Aptos Cüzdan

Aptos ana ağı henüz başlatılmamış olsa da Aptos Cüzdanı, APT'yi AIT3 aşamasında ödül olarak verilen diğer belirteçlerle birlikte saklamanıza olanak tanır.

Bir Aptos cüzdanına sahip olmak, aşağıdaki bilgileri not etmenizi gerektirir: Cüzdan Adresi, parola ve özel anahtar.

Mobil cihazınızda bir Aptos cüzdanı oluşturmak için: şu adımları izleyin.

  1. Coin 98 süper uygulamasını iOS veya Android App Store'dan indirin.
  2. Uygulamada, blockchain'i etkinleştir'e tıklayın ve "Aptos Blockchain"i seçin.
  3. Ana sayfaya geri dönün, cüzdana tıklayın ve Cüzdan ekle'yi seçin.
  4. Aptos simgesini seçin ve "oluştur"a tıklayın.
  5. İşiniz bittiğinde, bir dahaki sefere hatırlamak ve parolanızı farklı ama güvenli bir yerde yedeklemek için cüzdanın adını değiştirebilirsiniz.

Aptos İyi Bir Yatırım mı?

Tarihinde gösterildiği gibi, Aptos blok zinciri, birçok risk sermayesi firmasının desteğini topladı. Ancak, projenin sonucunu tahmin etmek neredeyse imkansızdır. Şüphesiz, yoğun bir şekilde desteklenmektedir ve güvenilir bir ağ olarak oluşturulmuştur, ancak hiçbir proje başarısızlıktan muaf değildir.

Projenin aldığı destek ve ICO Drop'un öngörüsüne göre Aptos, yüksek bir yatırım getirisi sağlama potansiyeline sahip. Bu potansiyel başarı, ortalama ile düşük risk oranı arasında birleştirilir.

Aptos başarılı olursa, bunun nedeni, katman 1 blok zincirine özgü yeni ama gelecek vaat eden özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir. Test ağı aşamasında bile Aptos, Ethereum (Merge yükseltmesiyle bile), Solana ve Avalanche gibi ana akım ağlarla rekabet etme potansiyeline sahip olduğunu kanıtladı.

Bununla birlikte, Aptos projesinin arkasındaki teknoloji, keşfedilmemiş sular olarak kabul edilir. Bu nedenle, projeye temkinli bir şekilde yatırım yapmak akıllıca olabilir.

Çözüm

Aptos projesi, blok zincirinin ölçeklenebilirliğini ve güvenilirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Aptos şimdiye kadar birçok yatırımcıyı ve ticari ilgiyi çekmiştir. Test ağları, iddialarının birçoğunu zaten doğrulayabildi, ancak abartılı bir şekilde yaşayıp yaşamayacaklarını belirlemek imkansız.

Aptos'un gerçekten iddia ettiği kadar devrimci olup olmadığını belirlemek zaman alacak olsa da, inanılmaz hızlı işlem süreleri ve yetenekli geliştirme personeli, Aptos'u akıllıca bir yatırım gibi gösteriyor. Görünüşe göre Aptos, böylesine sağlam bir geliştirme stratejisi ve tecrübeli uzmanlardan oluşan bir kadro ile gerçekten en iyi blok zincirleri arasında yer alabilir. Bununla birlikte, emin olmadan önce, tokenomik ayrıntılar gibi belirsiz unsurların açıklığa kavuşturulması gerekir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Apto nedir? Girişim Kapitalisti Destekli Katman 1 Blok Zincirine Bir Bakış.

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Meta'daki kilit oyunculardan Aptos, web3'teki en güvenli ve ölçeklenebilir ağlardan biri olmaya ayarlanmış bir Katman 1 blok zinciridir.
Apto nedir? Girişim Kapitalisti Destekli Katman 1 Blok Zincirine Bir Bakış.

Apto nedir?

Diem geliştiricileri tarafından oluşturulan Aptos, üç ana blok zinciri sorununa çözüm vaat eden bir katman 1 blok zinciridir: güvenlik, ölçeklenebilirlik ve ademi merkeziyetçilik ( İmkansız üçgen problemi ). Blok zinciri ağı, güvenliği ve verimliliği destekleyen bir akıllı sözleşme programlama dili olan Move programlama dili olarak bilinen Diem blok zincirinden (Aptos'un öncülü) ilham alan yeni bir özelliği bünyesinde barındırır.

Projenin arkasındaki ekip olan Aptos Labs, Diem ile yaşadıkları deneyimlerden ders alarak meta'nın projesinden ilham aldı. Aptos'un ölçekleme ve güvenlik performansını iyileştirmek için ekip, işlemleri işlemek için alternatif yöntemler ve web3 alanı içinde merkezsizleştirmeye yeni bir yaklaşımı temsil eden özellikler dahil etti.

Aptos'un Kısa Tarihi

Aptos, gerçekten merkezi olmayan ve evrensel varlıklar yaratmak amacıyla Aptos laboratuvarları tarafından oluşturuldu. Kurucu ortaklar Avery Ching ve Mo Shaikh liderliğindeki Aptos Labs ekibi, etkileyici doktora sahiplerine, araştırmacılara, mühendislere, stratejistlere ve tasarımcılara sahiptir.

Kurucular Shaikh ve Ching, daha önce Facebook olarak da bilinen Meta'da çalıştı. Meta'nın blockchain girişimi Diem'e ( Libra ) öncülük ettiler. Ancak, düzenleyicilerin muhalefeti nedeniyle proje durduruldu . Özel sermaye gurusu Shaikh daha sonra yetenekli yazılım mühendisi Ching'e katılarak "Herkes için 1. Katman Oluşturma" sloganıyla Aptos Labs'ı yarattı.

Projenin perde arkasında gelişmeye başlamasından bu yana geçen üç yıl içinde Aptos, finansman turlarında büyük destek topladı. Multicoin Capital ve Andreessen Horowitz gibi büyük girişim sermayesi şirketlerinin yanı sıra FTX liderliğindeki bir dizi finansman turu, şirketin değerini 350 milyon doların üzerine çıkardı. Başlıca yatırımcılarından biri olan Binance Labs'ın kurucusu, Aptos'un arkasındaki programlama diline olan güvenini dile getirdi.

O nasıl çalışır?

Aptos blok zinciri, bir Bizans hata Toleranslı (BFT) motoruna, Proof of Stake mutabakat mekanizmasına dayanmaktadır. Güvenli, enerji tasarruflu ve hızlı bir mutabakat mekanizması. Test ağı aşamasında, Aptos'un saniyede 130.000'e kadar işlem yaptığı bildirildi. Ancak Aptos, başarısını konsensüs mekanizmasına borçlu değil. Bunun yerine ağ, güvenliği ve hızlı işlem gerçekleştirmeyi kolaylaştıran temel özellikler sayesinde başarılı oldu. İçerirler:

Dili Taşı

C++'a benzer şekilde Move, güvenlik ve esnekliği destekleyen bir akıllı sözleşme programlama dilidir. Aptos mimarisinde Move, bir defter görevi görür ve işlem kurallarını belirlemekten sorumludur. Move programlama dili, ağ içinde güvenliği garanti eder. Bu özelliğin merkezinde, bir sistem içinde bilgi depolamak için güvenli bir seçenek olan kaynaklar bulunur. Hareket Halinde, kaynaklar kurcalanamaz veya yok edilemez, böylece blok zincirinde başarılı kötü niyetli saldırıların şansı azaltılır.

Aynı zamanda bir sanal makine ve derleyici, blok zincirindeki geliştiricilerin ihtiyaçlarını çözen araçlar içerir. Kod açık kaynak olduğundan, web3 geliştiricileri ağ üzerinde projeler oluşturmaya teşvik edilir.

BFT protokolü

Aptos mutabakat mekanizması, Bizans Genel Sorununa yanıt olarak bizans hatasına dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bir itibar sistemi, doğrulayıcı rotasyonlarını sık sık günceller ve oylamayı kontrol ederek işlemlerin bir saniyeden daha kısa sürede doğrulanmasını sağlar.

Toplu işleme/Paralel yürütme

Aptos Blockchain, birden fazla işlemin aynı anda işlenmesine izin veren bir Block Stm teknolojisine dayalı akıllı sözleşmeler içerir. Çoğu ana akım blok zincirindeki eğilim, işlemleri sıralı bir şekilde, yani tek tek işlemektir. Tüm işlemler tek bir deftere eklendiğinden, doğrulayıcıların bir sonrakini işlemeden önce bir işlemin doğrulanmasını ve güncellenmesini (uzlaşmaya varmasını) beklemesi gerekir. Tersine, Aptos blok zinciri paralel yürütme üzerinde çalışır; bu, blok zincirinin birden fazla işlemin aynı anda işlenmesine izin veren birkaç paralel zincir çalıştırdığı anlamına gelir. Bu özellik aynı zamanda gas ücretlerini de düşürür çünkü işlemler partiler halinde gruplandırılmıştır.

Aptos'u diğer Blockchain'lerden ayıran nedir?

Testnet ağının piyasaya sürülmesinden bu yana Aptos, tüm temel özelliklerini başarıyla inceledi ve geliştirdi. Blok zinciri içinde ademi merkeziyetçiliği garanti eden yönetişim özelliklerini bile bünyesine katmıştır. Şimdiye kadar, Aptos blok zinciri, çoğunlukla hız, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından halihazırda aktif olan diğer ağlardan ayrılıyor. Aptos'un geleceğini doğru bir şekilde anlamak için, Aptos'un en büyük rakipleri Ethereum ve Solana'ya karşı bir göz atmalıyız.

Aptos ve Ethereum

İkinci en büyük blok zinciri ve DeFi hareketine ev sahipliği yapan Ethereum , yakın zamanda büyük bir yükseltme geçirdi ve TPS oranını 100.000'e çıkardı. Tamamlanması yıllar süren bu yükseltmede bile Aptos, 160.000 TPS oranıyla zirveye çıkıyor. Ek olarak, işlemlerin sonuçlanma süresi ve işlemlerin işlenmesi için kullanılan ortalama süre açısından Aptos, 15 saniye ile 5 dakika arasında değişen Ethereum'a kıyasla bir saniyeden daha kısa sürede zirveye çıkıyor.

Aptos'un konsensüs mekanizması, Ethereum'un daha yeni geçiş yaptığı Proof of Stake konsensüs mekanizmasına da yeni bir yaklaşım getiriyor. BFT protokolü, kullanıcılarına ek güvenlik sağladı.

Ethereum bir CPU çekirdeğine sahipken, Aptos 16 çekirdek üzerinde çalışır. Son olarak, kullanıcılar Ethereum'a daha fazla güven duysa da, Aptos'un ağ kesintileri ile ilgili herhangi bir sorunu yoktur. Ağ, durdurulmayı neredeyse imkansız hale getirecek şekilde inşa edilmiştir.

Aptos, Solana'ya Karşı

Muhtemelen Aptos'un en büyük rakibi Solana , şu anda sektördeki en iyi performans gösteren 1. katman blok zinciridir. Paralel hesaplamalardaki benzerlik nedeniyle her iki ağ da rekabet eden hız seviyelerine sahip olsa da, Aptos hala Solana'yı gölgede bırakıyor. Solana'nın ağı için kesinleşme süresi de 2,5 saniye ile Aptos'unkinden 1,5 saniye daha kısa düşüyor.

Diğer kategorilerde değerli bir rakip olduğunu kanıtlamasına rağmen, güvenilirlik açısından Solana'nın itibarı büyük bir darbe aldı. Geçen yıl boyunca Solana, ağı tıkayan spam botları nedeniyle birkaç ağ kesintisi yaşadı. Ağ ayrıca 8000'den fazla cüzdanı etkileyen bir cüzdan hackleme olayı yaşadı. Bu sorunlar, kullanıcıları daha güvenilir alternatifler aramaya zorladı, bunlardan biri piyasaya sürüldükten sonra Aptos olabilir.

Aptos Test Ağı

Aptos Blockchain resmi olarak yayınlanmış olsa da, proje sektördeki önemli oyunculardan büyük ilgi topladı. Bunun nedeni, "Aptos Incentivized vasiyet" olarak adlandırılan Aptos test ağı kampanyasıdır. Kampanya, katılımcıları ağ üzerinde zorluklar gerçekleştirerek ve ödüller alarak Aptos blok zincirini test etmeye davet ediyor.

Resmi sürüm ışığında Aptos, test ağını dört aşamaya ayırdı. Tüm aşamalar tek bir özelliğe odaklanacak şekilde tasarlanmıştır ve Aptos Labs ekibine performansını inceleme ve gerekirse iyileştirme şansı verir.

Aşama 1 veya AIT1, bu yıl Mayıs ve Haziran ayları arasında konuşlandırıldı. 100'ünün katılımı onaylanan 30.00'e kadar başvuru aldı. Bu aşamanın amacı, 7 günden fazla süren merkezi olmayan bir ağ kurmaktı .

AIT2 stakinge odaklandı ve 2022'nin ikinci yarısının ilk ayında başladı. İşlem ücretleri özelliği hedeflenerek vasiyetname için gaz programı da iyileştirildi.

Faz 3/ AIT3, 30 Ağustos'ta canlıya alındı ve Eylül'ün ikinci haftasında sona erdi. Şimdiye kadar ağ, milyonlarca işlemi başarıyla gerçekleştirdi ve daha fazla düğüm ekledi. Ayrıca Protagonist ve Pontem Network gibi projeleri de bünyesine katmıştır.

Uzun Ömür test ağı olarak da bilinen son aşama henüz başlamadı. Süreç boyunca Aptos, katılımcılara 500 ila 5000 arasında değişen Aptos paraları (APT) yayınladı. Yeni geliştiriciler yine de web sitesi aracılığıyla Aptos ekosistemine katılabilir.

Aptos Mainnet ve Başlatma Bilgileri

Aptos ana ağının piyasaya sürülmesi 23 Eylül ile 22 Aralık arasında planlanıyor. Yayının kesin tarihleri henüz onaylanmadı, ancak Aptos yetkilileri tarafından iletilecek.

Aptos Cüzdan

Aptos ana ağı henüz başlatılmamış olsa da Aptos Cüzdanı, APT'yi AIT3 aşamasında ödül olarak verilen diğer belirteçlerle birlikte saklamanıza olanak tanır.

Bir Aptos cüzdanına sahip olmak, aşağıdaki bilgileri not etmenizi gerektirir: Cüzdan Adresi, parola ve özel anahtar.

Mobil cihazınızda bir Aptos cüzdanı oluşturmak için: şu adımları izleyin.

  1. Coin 98 süper uygulamasını iOS veya Android App Store'dan indirin.
  2. Uygulamada, blockchain'i etkinleştir'e tıklayın ve "Aptos Blockchain"i seçin.
  3. Ana sayfaya geri dönün, cüzdana tıklayın ve Cüzdan ekle'yi seçin.
  4. Aptos simgesini seçin ve "oluştur"a tıklayın.
  5. İşiniz bittiğinde, bir dahaki sefere hatırlamak ve parolanızı farklı ama güvenli bir yerde yedeklemek için cüzdanın adını değiştirebilirsiniz.

Aptos İyi Bir Yatırım mı?

Tarihinde gösterildiği gibi, Aptos blok zinciri, birçok risk sermayesi firmasının desteğini topladı. Ancak, projenin sonucunu tahmin etmek neredeyse imkansızdır. Şüphesiz, yoğun bir şekilde desteklenmektedir ve güvenilir bir ağ olarak oluşturulmuştur, ancak hiçbir proje başarısızlıktan muaf değildir.

Projenin aldığı destek ve ICO Drop'un öngörüsüne göre Aptos, yüksek bir yatırım getirisi sağlama potansiyeline sahip. Bu potansiyel başarı, ortalama ile düşük risk oranı arasında birleştirilir.

Aptos başarılı olursa, bunun nedeni, katman 1 blok zincirine özgü yeni ama gelecek vaat eden özelliklerinden kaynaklanıyor olabilir. Test ağı aşamasında bile Aptos, Ethereum (Merge yükseltmesiyle bile), Solana ve Avalanche gibi ana akım ağlarla rekabet etme potansiyeline sahip olduğunu kanıtladı.

Bununla birlikte, Aptos projesinin arkasındaki teknoloji, keşfedilmemiş sular olarak kabul edilir. Bu nedenle, projeye temkinli bir şekilde yatırım yapmak akıllıca olabilir.

Çözüm

Aptos projesi, blok zincirinin ölçeklenebilirliğini ve güvenilirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Aptos şimdiye kadar birçok yatırımcıyı ve ticari ilgiyi çekmiştir. Test ağları, iddialarının birçoğunu zaten doğrulayabildi, ancak abartılı bir şekilde yaşayıp yaşamayacaklarını belirlemek imkansız.

Aptos'un gerçekten iddia ettiği kadar devrimci olup olmadığını belirlemek zaman alacak olsa da, inanılmaz hızlı işlem süreleri ve yetenekli geliştirme personeli, Aptos'u akıllıca bir yatırım gibi gösteriyor. Görünüşe göre Aptos, böylesine sağlam bir geliştirme stratejisi ve tecrübeli uzmanlardan oluşan bir kadro ile gerçekten en iyi blok zincirleri arasında yer alabilir. Bununla birlikte, emin olmadan önce, tokenomik ayrıntılar gibi belirsiz unsurların açıklığa kavuşturulması gerekir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!