Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Dolar maliyet ortalaması (DCA) olarak da bilinen otomobil yatırımı, belirli bir varlık portföyünü aynı anda ve düzenli aralıklarla satın almak için kullanılan yaygın bir yatırım stratejisidir.
Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) nedir?

Giriş

Almak ve satmak için doğru zamanın nasıl seçileceği, kripto piyasasındaki tüm tüccarlar için her zaman bir zorluk olmuştur. Son derece değişken kripto pazarında, satın almak için tam fiyatı bulmak samanlıkta iğne bulmak kadar zor. İyi bir ticaret stratejisi olmadan, yatırımcılar boğa ve ayı piyasalarında kolayca zarar görebilirler. Dolar Maliyet Ortalaması (DCA), yatırımcıların belirsiz piyasalarla başa çıkmalarına yardımcı olan bir yatırım stratejisidir. Strateji, belirli bir süre boyunca düzenli aralıklarla aynı miktarda parayı bir hedef menkul kıymete yatırmayı ifade eder. Satın alma işlemlerini otomatik hale getirerek çalışır. Yatırımınızın ortalama maliyetini düşürmek için, hisse fiyatı düşükken daha fazla, hisse fiyatı yüksekken daha az hisse satın alırsınız.

DCA'nın avantajları nelerdir?

Kripto para birimlerinin ortaya çıkmasından önce, DCA stratejileri geleneksel finans alanında yaygın olarak kullanılıyordu ve birçok profesyonel yatırım yöneticisi tarafından tercih ediliyor. Avantajları şu şekilde ifade edilebilir:

  1. Doğru yatırım zamanlamasını aramanıza gerek yok, çünkü dayanak varlığın uzun vadeli potansiyeli konusunda iyimserseniz, istediğiniz zaman satın alabilirsiniz.
  2. Her seferinde küçük bir miktar satın alarak, yatırımcılar ekonomik olarak daha az stresli olurlar ve kolayca yatırım yapmaya devam edebilirler.
  3. Geçici fon sıkıntısından kaçınmak için yatırımcıların önceden bir plan yapması kolaydır.
  4. İlke o kadar basit ki, yeni başlayanlar bile onunla kolayca başlayabilir.
  5. Düşen bir piyasada toplu alım yapmak riski çeşitlendirebilir ve yatırımcıları büyük miktardaki sermayelerini kilitlemekten koruyabilir ve düşük bir fiyat noktasından alım yapmayı kaçırmaz.
  6. Yatırımcıların iyi bir disiplin ve tasarruf yapma alışkanlığı geliştirmelerine yardımcı olun.
  7. Yatırımcıları piyasa karmaşasından ve psikolojik baskıdan uzak tutun. Bunun yerine, yatırımcıların diğer alanlarda zaman geçirmesine yardımcı olacaktır.
  8. Genel olarak, finansal piyasalar zamanla büyüyor ve uzun vadeli alımlar yapan ve mavi çipli varlıklara sahip olan yatırımcılar önemli getiriler elde edebilir.

DCA Prensibi

DCA neden genellikle oldukça basit bir yatırım stratejisi olarak görülüyor? Aslında, zengin olmanın kısayolu değil. Sadece yatırımcıların giriş eşiğini düşürmelerine ve yatırım riskleriyle başa çıkmalarına yardımcı olur. Yatırımcıların uzun vadeli kar elde etmeleri için iyi dayanak varlıklarla eşleştirmeleri gerekir.

Bir örneğe bakalım.

Aşağıdaki K-çizgileri, sırasıyla varlık A ve varlık B'nin fiyat eğilimidir ve mavi bir çizgi ile gösterilen 30 günlük hareketli ortalama ek olarak işaretlenmiştir. Zaman geçtikçe, A varlığının fiyatının önce hızla yükseldiğini, ardından uzun bir düşüşe geçtiğini görebiliriz. B varlığının fiyatı şiddetli bir şekilde dalgalanmasına rağmen, uzun süre yavaş bir yükseliş eğilimini sürdürdü.

Kaynak: TradingView- A varlığının fiyat eğilimi

Kaynak: TradingView-B varlığının fiyat eğilimi
Hareketli ortalamanın DCA'da özel bir anlamı vardır. Matematiksel olarak, hareketli ortalamanın DCA'nın maliyet çizgisi olduğu kanıtlanabilir. Bir yatırımcı aynı varlığı son 30 gün içinde her gün sabit bir tutar kullanarak satın almışsa elde tutma maliyeti 30 günlük hareketli ortalamanın değeridir. A varlığı için ilk aşamada iyi bir performans gösterdi. Ancak, kesintiyi durduracak ani bir satış yoksa, müteakip yavaş düşüş yalnızca sürekli amortize edilmiş maliyet nedeniyle kayıplara yol açacaktır. Yatırımcı, geniş bir dalgalanma ile başlayan B varlığına yatırım yapmaya karar verirse, uzun vadeli yükseliş eğilimi, sahibinin varlıklarının çok fazla yönetim olmaksızın istikrarlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır.
Yukarıdaki tablodan da DCA'nın risklerle başa çıkmada rol oynadığı görülmektedir. Şiddetli fiyat dalgalanmaları durumunda, DCA'nın yaptığı şey, trende göre kademeli olarak ayarlamalar yapmaktır ve anlık dalgalanmalar veya düşüşler olsa bile yatırım aşırı değişikliklere uğramaz.

Yatırımcılar DCA'ya ne zaman başlamalı?

DCA stratejisi, yatırımcıların çok iyi bir zamanlamada alım yapmasını gerektirmez. Fiyatları uzun süre yükselecek olan yüksek kaliteli varlıklar için, kullanıcılar istedikleri zaman satın alabilirler. Bu nedenle, en önemli olan, DCA'yı başlatmak için zamanlamayı seçmek yerine piyasada mavi çipli hisse senetleri bulmaktır. Bununla birlikte, DCA'nın performansı nihai olarak yatırımın maliyetine bağlıdır. Yatırımcılar, yatırıma başlamadan önce görece düşük fiyat noktasını bulmak için DCA yatırım stratejisini temel ve teknik analizle birleştirerek getirilerin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

DCA stratejisi nasıl kullanılır?

DCA yatırımı yapmak söz konusu olduğunda, yatırımcıların aşağıdaki adımları izlemesi gerekir:

  1. En uygun yatırım projesini bulun
  2. Toplam tutara ve yatırım süresine karar verin
  3. Satın alma aralıklarını göz önünde bulundurun
  4. Toplam yatırım tutarına ve satın alma sayısına göre her satın alımın tutarını hesaplayın
  5. Kâr Al fiyatını belirleyin

Bir DCA planı formüle ettikten sonra, kullanıcılar aynı varlığı aynı değerde satın almak için manuel olarak sabit bir süre belirleyebilir. Tüm süreç mekanize işlemlerle tamamlandığından ve yanlış miktar girmek gibi yatırımı bozabilecek hataların önüne geçmek için birçok platform DCA yatırım araçlarını özelleştirmiştir. Örneğin kullanıcılar Otomatik Yatırım platformuna Gate.io Bardan Kazan bölümü altından giriş yapabilirler. Gate.io Otomatik Yatırım, birden çok para biriminin ve farklı oranların esnek kombinasyonlarını destekler. Kullanıcıların kendi özel otomatik yatırım planlarını oluşturması ve uzun vadeli değer yatırımı yapması uygundur.

DCA'ya başlarken dikkat edilmesi gereken noktalar

Hiçbir yatırım stratejisi karı garanti edemez. DCA dalgalanmalara direnebilse de, dayanak varlığın fiyatı uzun süre düşerse kayıplar yine de mümkündür. Kullanıcılar, piyasada temel analizler yaptıkları sürece daha iyi kararlar alabilir ve batık maliyetleri azaltabilirler. Ayrıca, Otomatik Yatırım uzun vadeli bir strateji olduğundan, yatırımcıların belirli bir miktarda varlık biriktirmesi daha fazla zaman alacaktır çünkü çok sayıda küçük tutarda satın alma işlemi, işlem ücretlerinde tek bir satın alma işlemine göre daha maliyetlidir. Toplu ve düzenli aralıklarla alım yapmak, varlıkların yanlış sermaye tahsisi nedeniyle kilitlenmesini engellese de, kullanıcıların dipten alım yapma şansını kaçırmasına da neden olacaktır.
Finans piyasasındaki boğa ayı geçişi birkaç yıl içinde kolayca gerçekleşebilir. Yatırımcılar, bir ayı piyasasının erken aşamasında otomatik yatırım stratejisini uygulamaya başlarsa, uzun süre kağıt kayıpları yaşamak zorunda kalabilirler. Aksine, stratejiyi boğa piyasasının erken aşamasında uygularlarsa, ayı piyasasının getirilerini hala elde edebilmelerine rağmen, getiriler de fiyatın yükselme noktasında tek seferlik satın almaya kıyasla çok daha azdır. Ayrıca, uzun vadeli otomatik yatırım, birçok fonu tek bir varlığa yığacaktır ve bu da risk çeşitlendirmesinin etkisini zayıflatabilir.
Yatırımcılar, otomatik yatırıma başlamayı planlarken yukarıdaki tüm noktaları göz önünde bulundurmalıdır.

Geriye Dönük Test

Hangi stratejiler uygulanırsa uygulansın, geriye dönük testler kanıtlanmış bir uygulamadır. Binlerce alım satım çiftinden mükemmel bir dayanak varlık bulmak ve satın almak için, kişinin yeterince geçmiş fiyatları gözden geçirmesi gerekir. Bitcoin'i örnek alarak, yatırımcılar dcaBTC web sitesinde getirileri görmek için otomatik yatırım testi yapabilirler.
Örneğin, A kullanıcısı, Ağustos 2018'de başlayan dört yıllık bir süre boyunca her hafta 10 $ BTC satın almaya başlar. A kullanıcısının şu ana kadar elinde tuttuğu Bitcoin'in değeri, 2.090 $'lık girdi maliyetine kıyasla %299 artışla 8.350 $'dır. A kullanıcısı bir yıl önce 10 $ BTC almaya başlasaydı, elindeki bitcoinlerin mevcut değeri 494 $ olurdu, bu da 530 $'lık yatırım maliyetinden %6 daha azdır. Oto yatırım getiri oranının dayanak varlığın dönem içindeki fiyat eğilimine bağlı olduğu görülebilir. Kullanıcılar ayrıca oto yatırım sonuçlarının ABD hisse senedi Dow Jones endeksi ve Altın ile karşılaştırmasını web sitesinde kontrol edebilir ve otomatik yatırım stratejisi farklı pazarlara uygulandığında sonuçlardaki farkı gözlemleyebilir.

Çözüm

Otomatik yatırım, fiyat dalgalanmalarına direnmek ve riskleri çeşitlendirmek için birçok kez az miktarda sermaye satın almak için kullanılan bir stratejidir. Uzun vadeli bir değer yatırım stratejisi olarak birçok kurum ve pasif fon yöneticisi tarafından kullanılmaktadır. Tecrübesi olmayan yatırımcılar ve piyasa trendlerini gözlemlemeye vakti olmayan kullanıcılar için de uygundur. Bununla birlikte, otomatik yatırım yalnızca giriş eşiğini düşürmeye ve yatırım riskleriyle başa çıkmaya yardımcı olabilir. Uzun vadede kar elde etmek için, kullanıcıların başlangıçta kaliteli bir temel varlık bulması gerekir. Otomatik yatırımın pazara girme zamanlaması için yüksek gereksinimleri yoktur. Kullanıcılar fiyatlar düştüğünde girebilir, ancak strateji yalnızca gelecekte fiyat yükseleceği zaman işe yarar. Otomatik yatırım, genellikle zararı durdurmak yerine kar elde etmeye yardımcı olan uzun vadeli bir yatırım stratejisidir. Yanlış dayanak varlığı satın almamak veya fiyat düşüşünün yarısında vazgeçmemek için kullanıcılar ileri görüşlü olmalıdır. Ayrıca, varlığın önceki performanslarını zamanında gözden geçirmek ve yatırımcıların kesintileri durdurmak, kayıpları durdurmak, kesintilere devam etmek veya karları durdurmak için karar vermesine yardımcı olabilecek temel analizler yapmak, otomatik yatırımın üstünlüğünü tam anlamıyla devreye sokacak ve böylece yüksek kazanç sağlayacaktır. teslim olmak.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Hugo, Ashley, Jiji, Piper
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) nedir?

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Dolar maliyet ortalaması (DCA) olarak da bilinen otomobil yatırımı, belirli bir varlık portföyünü aynı anda ve düzenli aralıklarla satın almak için kullanılan yaygın bir yatırım stratejisidir.
Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) nedir?

Giriş

Almak ve satmak için doğru zamanın nasıl seçileceği, kripto piyasasındaki tüm tüccarlar için her zaman bir zorluk olmuştur. Son derece değişken kripto pazarında, satın almak için tam fiyatı bulmak samanlıkta iğne bulmak kadar zor. İyi bir ticaret stratejisi olmadan, yatırımcılar boğa ve ayı piyasalarında kolayca zarar görebilirler. Dolar Maliyet Ortalaması (DCA), yatırımcıların belirsiz piyasalarla başa çıkmalarına yardımcı olan bir yatırım stratejisidir. Strateji, belirli bir süre boyunca düzenli aralıklarla aynı miktarda parayı bir hedef menkul kıymete yatırmayı ifade eder. Satın alma işlemlerini otomatik hale getirerek çalışır. Yatırımınızın ortalama maliyetini düşürmek için, hisse fiyatı düşükken daha fazla, hisse fiyatı yüksekken daha az hisse satın alırsınız.

DCA'nın avantajları nelerdir?

Kripto para birimlerinin ortaya çıkmasından önce, DCA stratejileri geleneksel finans alanında yaygın olarak kullanılıyordu ve birçok profesyonel yatırım yöneticisi tarafından tercih ediliyor. Avantajları şu şekilde ifade edilebilir:

  1. Doğru yatırım zamanlamasını aramanıza gerek yok, çünkü dayanak varlığın uzun vadeli potansiyeli konusunda iyimserseniz, istediğiniz zaman satın alabilirsiniz.
  2. Her seferinde küçük bir miktar satın alarak, yatırımcılar ekonomik olarak daha az stresli olurlar ve kolayca yatırım yapmaya devam edebilirler.
  3. Geçici fon sıkıntısından kaçınmak için yatırımcıların önceden bir plan yapması kolaydır.
  4. İlke o kadar basit ki, yeni başlayanlar bile onunla kolayca başlayabilir.
  5. Düşen bir piyasada toplu alım yapmak riski çeşitlendirebilir ve yatırımcıları büyük miktardaki sermayelerini kilitlemekten koruyabilir ve düşük bir fiyat noktasından alım yapmayı kaçırmaz.
  6. Yatırımcıların iyi bir disiplin ve tasarruf yapma alışkanlığı geliştirmelerine yardımcı olun.
  7. Yatırımcıları piyasa karmaşasından ve psikolojik baskıdan uzak tutun. Bunun yerine, yatırımcıların diğer alanlarda zaman geçirmesine yardımcı olacaktır.
  8. Genel olarak, finansal piyasalar zamanla büyüyor ve uzun vadeli alımlar yapan ve mavi çipli varlıklara sahip olan yatırımcılar önemli getiriler elde edebilir.

DCA Prensibi

DCA neden genellikle oldukça basit bir yatırım stratejisi olarak görülüyor? Aslında, zengin olmanın kısayolu değil. Sadece yatırımcıların giriş eşiğini düşürmelerine ve yatırım riskleriyle başa çıkmalarına yardımcı olur. Yatırımcıların uzun vadeli kar elde etmeleri için iyi dayanak varlıklarla eşleştirmeleri gerekir.

Bir örneğe bakalım.

Aşağıdaki K-çizgileri, sırasıyla varlık A ve varlık B'nin fiyat eğilimidir ve mavi bir çizgi ile gösterilen 30 günlük hareketli ortalama ek olarak işaretlenmiştir. Zaman geçtikçe, A varlığının fiyatının önce hızla yükseldiğini, ardından uzun bir düşüşe geçtiğini görebiliriz. B varlığının fiyatı şiddetli bir şekilde dalgalanmasına rağmen, uzun süre yavaş bir yükseliş eğilimini sürdürdü.

Kaynak: TradingView- A varlığının fiyat eğilimi

Kaynak: TradingView-B varlığının fiyat eğilimi
Hareketli ortalamanın DCA'da özel bir anlamı vardır. Matematiksel olarak, hareketli ortalamanın DCA'nın maliyet çizgisi olduğu kanıtlanabilir. Bir yatırımcı aynı varlığı son 30 gün içinde her gün sabit bir tutar kullanarak satın almışsa elde tutma maliyeti 30 günlük hareketli ortalamanın değeridir. A varlığı için ilk aşamada iyi bir performans gösterdi. Ancak, kesintiyi durduracak ani bir satış yoksa, müteakip yavaş düşüş yalnızca sürekli amortize edilmiş maliyet nedeniyle kayıplara yol açacaktır. Yatırımcı, geniş bir dalgalanma ile başlayan B varlığına yatırım yapmaya karar verirse, uzun vadeli yükseliş eğilimi, sahibinin varlıklarının çok fazla yönetim olmaksızın istikrarlı bir şekilde büyümesini sağlayacaktır.
Yukarıdaki tablodan da DCA'nın risklerle başa çıkmada rol oynadığı görülmektedir. Şiddetli fiyat dalgalanmaları durumunda, DCA'nın yaptığı şey, trende göre kademeli olarak ayarlamalar yapmaktır ve anlık dalgalanmalar veya düşüşler olsa bile yatırım aşırı değişikliklere uğramaz.

Yatırımcılar DCA'ya ne zaman başlamalı?

DCA stratejisi, yatırımcıların çok iyi bir zamanlamada alım yapmasını gerektirmez. Fiyatları uzun süre yükselecek olan yüksek kaliteli varlıklar için, kullanıcılar istedikleri zaman satın alabilirler. Bu nedenle, en önemli olan, DCA'yı başlatmak için zamanlamayı seçmek yerine piyasada mavi çipli hisse senetleri bulmaktır. Bununla birlikte, DCA'nın performansı nihai olarak yatırımın maliyetine bağlıdır. Yatırımcılar, yatırıma başlamadan önce görece düşük fiyat noktasını bulmak için DCA yatırım stratejisini temel ve teknik analizle birleştirerek getirilerin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

DCA stratejisi nasıl kullanılır?

DCA yatırımı yapmak söz konusu olduğunda, yatırımcıların aşağıdaki adımları izlemesi gerekir:

  1. En uygun yatırım projesini bulun
  2. Toplam tutara ve yatırım süresine karar verin
  3. Satın alma aralıklarını göz önünde bulundurun
  4. Toplam yatırım tutarına ve satın alma sayısına göre her satın alımın tutarını hesaplayın
  5. Kâr Al fiyatını belirleyin

Bir DCA planı formüle ettikten sonra, kullanıcılar aynı varlığı aynı değerde satın almak için manuel olarak sabit bir süre belirleyebilir. Tüm süreç mekanize işlemlerle tamamlandığından ve yanlış miktar girmek gibi yatırımı bozabilecek hataların önüne geçmek için birçok platform DCA yatırım araçlarını özelleştirmiştir. Örneğin kullanıcılar Otomatik Yatırım platformuna Gate.io Bardan Kazan bölümü altından giriş yapabilirler. Gate.io Otomatik Yatırım, birden çok para biriminin ve farklı oranların esnek kombinasyonlarını destekler. Kullanıcıların kendi özel otomatik yatırım planlarını oluşturması ve uzun vadeli değer yatırımı yapması uygundur.

DCA'ya başlarken dikkat edilmesi gereken noktalar

Hiçbir yatırım stratejisi karı garanti edemez. DCA dalgalanmalara direnebilse de, dayanak varlığın fiyatı uzun süre düşerse kayıplar yine de mümkündür. Kullanıcılar, piyasada temel analizler yaptıkları sürece daha iyi kararlar alabilir ve batık maliyetleri azaltabilirler. Ayrıca, Otomatik Yatırım uzun vadeli bir strateji olduğundan, yatırımcıların belirli bir miktarda varlık biriktirmesi daha fazla zaman alacaktır çünkü çok sayıda küçük tutarda satın alma işlemi, işlem ücretlerinde tek bir satın alma işlemine göre daha maliyetlidir. Toplu ve düzenli aralıklarla alım yapmak, varlıkların yanlış sermaye tahsisi nedeniyle kilitlenmesini engellese de, kullanıcıların dipten alım yapma şansını kaçırmasına da neden olacaktır.
Finans piyasasındaki boğa ayı geçişi birkaç yıl içinde kolayca gerçekleşebilir. Yatırımcılar, bir ayı piyasasının erken aşamasında otomatik yatırım stratejisini uygulamaya başlarsa, uzun süre kağıt kayıpları yaşamak zorunda kalabilirler. Aksine, stratejiyi boğa piyasasının erken aşamasında uygularlarsa, ayı piyasasının getirilerini hala elde edebilmelerine rağmen, getiriler de fiyatın yükselme noktasında tek seferlik satın almaya kıyasla çok daha azdır. Ayrıca, uzun vadeli otomatik yatırım, birçok fonu tek bir varlığa yığacaktır ve bu da risk çeşitlendirmesinin etkisini zayıflatabilir.
Yatırımcılar, otomatik yatırıma başlamayı planlarken yukarıdaki tüm noktaları göz önünde bulundurmalıdır.

Geriye Dönük Test

Hangi stratejiler uygulanırsa uygulansın, geriye dönük testler kanıtlanmış bir uygulamadır. Binlerce alım satım çiftinden mükemmel bir dayanak varlık bulmak ve satın almak için, kişinin yeterince geçmiş fiyatları gözden geçirmesi gerekir. Bitcoin'i örnek alarak, yatırımcılar dcaBTC web sitesinde getirileri görmek için otomatik yatırım testi yapabilirler.
Örneğin, A kullanıcısı, Ağustos 2018'de başlayan dört yıllık bir süre boyunca her hafta 10 $ BTC satın almaya başlar. A kullanıcısının şu ana kadar elinde tuttuğu Bitcoin'in değeri, 2.090 $'lık girdi maliyetine kıyasla %299 artışla 8.350 $'dır. A kullanıcısı bir yıl önce 10 $ BTC almaya başlasaydı, elindeki bitcoinlerin mevcut değeri 494 $ olurdu, bu da 530 $'lık yatırım maliyetinden %6 daha azdır. Oto yatırım getiri oranının dayanak varlığın dönem içindeki fiyat eğilimine bağlı olduğu görülebilir. Kullanıcılar ayrıca oto yatırım sonuçlarının ABD hisse senedi Dow Jones endeksi ve Altın ile karşılaştırmasını web sitesinde kontrol edebilir ve otomatik yatırım stratejisi farklı pazarlara uygulandığında sonuçlardaki farkı gözlemleyebilir.

Çözüm

Otomatik yatırım, fiyat dalgalanmalarına direnmek ve riskleri çeşitlendirmek için birçok kez az miktarda sermaye satın almak için kullanılan bir stratejidir. Uzun vadeli bir değer yatırım stratejisi olarak birçok kurum ve pasif fon yöneticisi tarafından kullanılmaktadır. Tecrübesi olmayan yatırımcılar ve piyasa trendlerini gözlemlemeye vakti olmayan kullanıcılar için de uygundur. Bununla birlikte, otomatik yatırım yalnızca giriş eşiğini düşürmeye ve yatırım riskleriyle başa çıkmaya yardımcı olabilir. Uzun vadede kar elde etmek için, kullanıcıların başlangıçta kaliteli bir temel varlık bulması gerekir. Otomatik yatırımın pazara girme zamanlaması için yüksek gereksinimleri yoktur. Kullanıcılar fiyatlar düştüğünde girebilir, ancak strateji yalnızca gelecekte fiyat yükseleceği zaman işe yarar. Otomatik yatırım, genellikle zararı durdurmak yerine kar elde etmeye yardımcı olan uzun vadeli bir yatırım stratejisidir. Yanlış dayanak varlığı satın almamak veya fiyat düşüşünün yarısında vazgeçmemek için kullanıcılar ileri görüşlü olmalıdır. Ayrıca, varlığın önceki performanslarını zamanında gözden geçirmek ve yatırımcıların kesintileri durdurmak, kayıpları durdurmak, kesintilere devam etmek veya karları durdurmak için karar vermesine yardımcı olabilecek temel analizler yapmak, otomatik yatırımın üstünlüğünü tam anlamıyla devreye sokacak ve böylece yüksek kazanç sağlayacaktır. teslim olmak.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Hugo, Ashley, Jiji, Piper
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!