Kripto Kredisi Nedir?

Yeni BaşlayanDec 06, 2022
Tıpkı geleneksel krediler gibi, DeFi dünyası da kripto kredi vermeyi mümkün kılar. Kripto krediler teminatlı, teminatsız veya faizli olabilir.
Kripto Kredisi Nedir?

Giriş

Nispeten keşfedilmemiş bir varlık sınıfı olarak kabul edilse de, kripto para birimleri çok fazla potansiyele sahiptir. Kripto paraya yeni başlayanların çoğu için, kripto para birimi volatilite ile eşanlamlıdır ve HODLing'in zincirde kar elde etmenin tek yolu olduğuna inanırlar, ancak bu doğru değildir.

DeFi dünyası ve kripto para borsaları, kripto kullanıcılarına fonlarından gelir elde etmeleri için çeşitli fırsatlar sunar. Tersine, kripto kullanıcıları da gerektiğinde likiditeye erişim kazanma seçeneğine sahiptir. Blok zincirindeki farklı borç verme yöntemleri, değişen risk seviyelerine sahiptir. Bu makale, farklı kripto kredi türlerini, nasıl çalıştıklarını ve faydalarını keşfedecek. Son olarak, kripto kredisinin riskleri ve kripto kredisinin nereden alınacağı araştırılacaktır.

Kripto Kredisi Nedir?

Kripto kredisi, alınan kredinin teminatı, ücreti veya faizi karşılığında kripto para biriminin transferidir. Teminat oranı veya faiz oranı genellikle farklı platformlarda değişiklik gösterir. Kripto para ödünç vermek, çoğunlukla bir bankadan borç para vermekle aynıdır çünkü daha sonra geri ödemek için bir süre borç para almayı içerir.

Bununla birlikte, kripto kredileri daha az doğrulama gerektirir ve nadiren bir kripto kullanıcısının kredi puanını dikkate alır. DeFi dünyasıyla, dünyanın dört bir yanından kripto kullanıcıları kripto para birimi kredilerine erişebilir.

Kripto kredileri, merkezi veya merkezi olmayan bir borsadan gelebilir, ancak borç alma ve sonra geri ödeme ilkesi aynı kalır. Bazı platformlarda, kullanıcılar pasif gelir elde etmek için kriptolarını stake edebilir. Bu stake edilen kripto, o platformda talep edilen kredileri finanse eden bir likidite havuzuna gider.

Kripto Kredileri nasıl çalışır?

Bir kripto kredisinin arkasındaki mekanizma, kredinin talep edildiği platforma göre değişir. Merkezi bir borsada, bir kredi anlaşmasının tarafları, merkezi borsa ve borçludur. Çoğu merkezi borsada, kripto kullanıcılarının bir kripto kredisi başlatmadan önce kimlik belgelerini göndermeleri ve bir KYC doğrulamasını tamamlamaları gerekir.

Tersine, merkezi olmayan borsalar açık kaynaklıdır ve izin gerektirmez; Kripto para cüzdanı olan herkes kredi alabilir. Merkezi olmayan borsalar herhangi bir kimlik belgesi göndermenizi gerektirmez. Bunun yerine, bir kripto kredisi almak için bir kripto kullanıcısının kripto para birimini teminat olarak sunması gerekir. DEX'ler merkezi olmayan bir topluluk tarafından yönetilir, bu nedenle bir kripto kredisinin üç ana unsuru borç alan, borç veren ve akıllı sözleşmedir. Akıllı sözleşme, taraflar arasındaki bir anlaşmanın şartlarını yerine getiren otomatik bir programdır. Bu nedenle, DEX'lerde borç verme ve borçlanma süreci bu sözleşmeler tarafından yürütülür.

Kripto Kredi Türleri

Daha önce de belirtildiği gibi, kripto para birimi endüstrisi, kullanıcılara kripto para birimleri için kullanım durumları açısından çok çeşitli seçenekler sunar. Kripto kredileri bu nedenle farklı terimlerle çeşitli biçimlerde gelir. Farklı kripto kredi türleri şunları içerir:

Teminatlı Krediler

Adından da anlaşılacağı gibi, teminatlı krediler, borçlunun krediyi alabilmesi için genellikle kripto para birimi biçiminde teminat vermesini gerektirir. Merkezi olmayan borsaların çoğu, aşırı teminatlandırma yöntemini, yani gereken kredinin değerinden daha fazla teminat yatırmayı tercih eder. Yatırılan kriptonun piyasa değerinde önemli bir değişiklik olduğu durumlarda kullanıcıları tasfiyeden korumak için aşırı teminatlandırma gereklidir.

MakerDAO , kullanıcıların kredilerini desteklemek için ETH gibi kripto paralara teminat yatırmasını gerektiren merkezi olmayan bir borsadır. MakerDAO'da teminatlandırma oranı %150'dir, yani 50$ kredi almak için bir kullanıcının 75$ yatırması gerekir.

Flaş Krediler

Hızlı kredi , tacirler tarafından arbitraj fırsatlarından yararlanmak için sıklıkla kullanılan açık kaynaklı, teminatsız bir kredidir. Flaş kredi için teminat yatırmaya gerek yoktur. Bunun yerine, kullanıcılar kredinin yaklaşık %0,09'u kadar minimum bir ücret öderler. Tüm flaş krediler, işlemi saniyeler içinde gerçekleştiren akıllı sözleşmelerle desteklenir.

Teminatsız Krediler

Teminatsız krediler, bankalardan alınan geleneksel kredilere çok benzer. Çoğunlukla merkezi borsalarda bulunurlar. Teminatsız bir kredi almak için, kullanıcıların borsa platformunda bir hesabı olması, bir KYC doğrulamasından geçmesi ve bir kredi başvurusu yapması gerekir. Teminat desteğinin olmaması nedeniyle teminatsız kredilerin ücretleri biraz daha yüksektir.

Kripto Kredisinin Faydaları Nelerdir?

Son birkaç yılda, DeFi alanı ve bununla birlikte kripto finansmanı genişledi. Kripto kredileri, hem tüccarlar hem de normal kullanıcılar tarafından kullanılan temel bir araç haline geldi. Kripto kredilerinin faydalarından bazıları şunlardır:

  • Erişilebilirlik: CeFi kredilerinin yokluğunda, DeFi platformları, dünya çapında bir kripto para cüzdanı olan herkesin finansmana erişmesine izin verecek şekilde kurulur. Bazı DeFi ödünç verme işlemleri anında gerçekleşir ve kullanıcının neredeyse anında kar elde etmesine olanak tanır. Diğer krediler daha uzun sürebilirken, süreç geleneksel kredilere göre önemli ölçüde daha az külfetlidir.
  • Akıllı sözleşmeler: Akıllı sözleşmeler artık blockchain alanında yaklaşmakta olan bir teknolojik özellik değildir. Bu programlar, işlemlerin sorunsuz ve hızlı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur. Borç verme süreci otomatik olduğundan, kullanıcılar krediyi manuel olarak geri ödeme konusunda nadiren endişelenirler.
  • Daha düşük faiz oranı: Kredi kartları, araba kredileri ve ipotek gibi geleneksel finansal hizmetlerle karşılaştırıldığında, hem DeFi hem de CeFi kredilerinin faiz oranı önemli ölçüde daha düşüktür. Buna karşılık, ortalama kredi sahibi %14'ün üzerinde faiz ödüyor ve blok zincirindeki borç verme oranları yüzde 3 ila 8 arasında düşüyor.
  • İzinsiz: DeFi dünyası, kripto para cüzdanı olan herkesin hemen hemen her kripto para birimindeki likidite havuzlarına erişmesine izin verir. Yorucu doğrulama süreçleri ortadan kalkar ve insanlar dünyanın her yerinden ve her zaman kripto kredilere erişebilir. Ayrıca, hem CeFi hem de DeFi platformlarında çoğu kullanıcı meçhul kalır; bu itibarla cinsiyet, din veya ırka dayalı ayrımcılık diye bir şey yoktur.
  • Şeffaflık: Blok zincirindeki tüm işlemler, herkesin erişebileceği dağıtılmış bir deftere eklenir. Bu, düzenleme yükünü azaltır çünkü tüm işlemler aranabilir ve izlenebilir.
  • Fonlara hızlı erişim: Geleneksel kredilerin aksine, çoğu kripto kredisi dakikalar içinde gelir. Merkezi olmayan finans durumunda, kullanıcılar fonlarını saniyeler içinde alırlar.

Kripto Kredilerinin İçerdiği Riskler Nelerdir?

Mevduat ve krediler sürekli dalgalanan kripto para piyasasına dayandığından, kripto para birimi alanında borç vermek borç verenler ve borç alanlar için risklidir.

Kripto Oynaklığı ve Tasfiye

Kripto piyasası oynaklığıyla ünlüdür. Kripto kredileri söz konusu olduğunda, kripto piyasasının bu eksikliği çok daha belirgindir. DeFi kredileri teminatlandırılmış olsa da ayı piyasasının oluşması kripto fiyatlarında ani düşüşlere neden olabilir ve tasfiyeyi tetikleyebilir.

Akıllı Sözleşme Riski

Akıllı sözleşmeler, çoğu DeFi platformunun çalışması için gerekli bir teknolojidir. Topluluğun sahip olduğu merkezi olmayan finansın bir özelliği olduğu göz önüne alındığında, kötü yazılmış akıllı sözleşmeler olabilir. Akıllı sözleşmelere kötü yazılmış kod, teminatınızın veya kredinizin kaybolmasına ve hatta kredi işleminin tehlikeye girmesine neden olabilir.

Nereden Kripto Kredisi Alabilirim?

Daha önce de belirtildiği gibi, iki tür kripto kredisi vardır. Bir CeFi ve DeFi kredisi arasında seçim yapmak, tamamen kullanıcının ne kadar likiditeye sahip olduğuna ve krediyi alma nedenine bağlıdır.

AAVE

Ethereum ağındaki bir DeFi protokolü olan Aave, kullanıcıların hem kripto ödünç verebileceği hem de ödünç alabileceği ana akım bir protokoldür. Likidite protokolü teminat bazında çalışır; Bir krediyi tahsil etmek için, kullanıcıların MetaMask gibi Ethereum destekli bir cüzdan aracılığıyla kripto para yatırması gerekir. AAVE ayrıca istikrarlı ve değişken faiz oranları sunar ve kullanıcıların protokolden borç para verirken seçim yapmasına olanak tanır.

Gate.io

Gate, kripto kredisi özelliği sunan merkezi bir kripto para birimi değişim platformudur. Kapı kredisi özelliği, kullanıcıların kriptolarını teminat olarak yatırarak kripto para ödünç almalarına olanak tanır. Gate'te faiz oranı saatlik olarak hesaplanır ve özellik 200 jetona kadar destekler. Yatırılan teminat, platformun yerel belirteci olan BTC, ETH, EOS veya GT cinsinden olabilir. Temerrüt geri ödeme süresi 10 gündür, yenileme seçeneği ve günlük %0,01'e kadar düşük faiz oranları.

Ödünç verilen fonlar, kullanıcının Spot Marjı ve Vadeli İşlemleri hesaplarında saklanabilir ve kullanıcının isteğine göre geri çekilebilir.

Gate.io'da Kripto Kredisi Nasıl Alınır?

Adım 1: Gate.io web sitesinde hesabınıza giriş yapın, "Kazan"a gidin ve "Kripto Kredisi"ne tıklayın.

Adım 2: Sağdaki arama çubuğunda ödünç almak istediğiniz para birimini arayın ve seçin. Mevcut fiyatlar listesinden bir öğe seçin ve "Ödünç Al"ı tıklayın.

Adım 3: “Ödünç Tutarı” bölümünde ödünç almak istediğiniz hacmi girin. Altında, teminat yatırmak için kullanmak istediğiniz para birimini seçin ve teminat tutarını girin. Ardından "Kredi Onayla"yı tıklayın.

4. Adım: Kredi ayrıntılarınızı görüntülemek ve geri ödeme yapmak için, "Borç Alma Geçmişi"ni bulmak için Kripto Kredisi sayfasının en altına gidin.

Çözüm

Doğru kullanıldığında, kripto krediler, borç verenler için kârı en üst düzeye çıkarma potansiyeline sahiptir. Yatırımcılar artık teminat olarak kullanarak paralarının potansiyelinden yararlanabilir ve HODLers'a pasif gelir elde etmenin başka bir yolunu verebilir. Bir DeFi veya CeFi projesini tercih edin, kredilerinizi yönetirken şartları anlamak ve güvenilir bir platform kullanmak en büyük önceliğiniz olmalıdır. Kripto kredileri, ilgilenenler için etkili bir araçtır çünkü blockchain teknolojisi, krediye erişmeyi ve kredi vermeyi her zamankinden daha kolay hale getirmiştir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashely
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Kripto Kredisi Nedir?

Yeni BaşlayanDec 06, 2022
Tıpkı geleneksel krediler gibi, DeFi dünyası da kripto kredi vermeyi mümkün kılar. Kripto krediler teminatlı, teminatsız veya faizli olabilir.
Kripto Kredisi Nedir?

Giriş

Nispeten keşfedilmemiş bir varlık sınıfı olarak kabul edilse de, kripto para birimleri çok fazla potansiyele sahiptir. Kripto paraya yeni başlayanların çoğu için, kripto para birimi volatilite ile eşanlamlıdır ve HODLing'in zincirde kar elde etmenin tek yolu olduğuna inanırlar, ancak bu doğru değildir.

DeFi dünyası ve kripto para borsaları, kripto kullanıcılarına fonlarından gelir elde etmeleri için çeşitli fırsatlar sunar. Tersine, kripto kullanıcıları da gerektiğinde likiditeye erişim kazanma seçeneğine sahiptir. Blok zincirindeki farklı borç verme yöntemleri, değişen risk seviyelerine sahiptir. Bu makale, farklı kripto kredi türlerini, nasıl çalıştıklarını ve faydalarını keşfedecek. Son olarak, kripto kredisinin riskleri ve kripto kredisinin nereden alınacağı araştırılacaktır.

Kripto Kredisi Nedir?

Kripto kredisi, alınan kredinin teminatı, ücreti veya faizi karşılığında kripto para biriminin transferidir. Teminat oranı veya faiz oranı genellikle farklı platformlarda değişiklik gösterir. Kripto para ödünç vermek, çoğunlukla bir bankadan borç para vermekle aynıdır çünkü daha sonra geri ödemek için bir süre borç para almayı içerir.

Bununla birlikte, kripto kredileri daha az doğrulama gerektirir ve nadiren bir kripto kullanıcısının kredi puanını dikkate alır. DeFi dünyasıyla, dünyanın dört bir yanından kripto kullanıcıları kripto para birimi kredilerine erişebilir.

Kripto kredileri, merkezi veya merkezi olmayan bir borsadan gelebilir, ancak borç alma ve sonra geri ödeme ilkesi aynı kalır. Bazı platformlarda, kullanıcılar pasif gelir elde etmek için kriptolarını stake edebilir. Bu stake edilen kripto, o platformda talep edilen kredileri finanse eden bir likidite havuzuna gider.

Kripto Kredileri nasıl çalışır?

Bir kripto kredisinin arkasındaki mekanizma, kredinin talep edildiği platforma göre değişir. Merkezi bir borsada, bir kredi anlaşmasının tarafları, merkezi borsa ve borçludur. Çoğu merkezi borsada, kripto kullanıcılarının bir kripto kredisi başlatmadan önce kimlik belgelerini göndermeleri ve bir KYC doğrulamasını tamamlamaları gerekir.

Tersine, merkezi olmayan borsalar açık kaynaklıdır ve izin gerektirmez; Kripto para cüzdanı olan herkes kredi alabilir. Merkezi olmayan borsalar herhangi bir kimlik belgesi göndermenizi gerektirmez. Bunun yerine, bir kripto kredisi almak için bir kripto kullanıcısının kripto para birimini teminat olarak sunması gerekir. DEX'ler merkezi olmayan bir topluluk tarafından yönetilir, bu nedenle bir kripto kredisinin üç ana unsuru borç alan, borç veren ve akıllı sözleşmedir. Akıllı sözleşme, taraflar arasındaki bir anlaşmanın şartlarını yerine getiren otomatik bir programdır. Bu nedenle, DEX'lerde borç verme ve borçlanma süreci bu sözleşmeler tarafından yürütülür.

Kripto Kredi Türleri

Daha önce de belirtildiği gibi, kripto para birimi endüstrisi, kullanıcılara kripto para birimleri için kullanım durumları açısından çok çeşitli seçenekler sunar. Kripto kredileri bu nedenle farklı terimlerle çeşitli biçimlerde gelir. Farklı kripto kredi türleri şunları içerir:

Teminatlı Krediler

Adından da anlaşılacağı gibi, teminatlı krediler, borçlunun krediyi alabilmesi için genellikle kripto para birimi biçiminde teminat vermesini gerektirir. Merkezi olmayan borsaların çoğu, aşırı teminatlandırma yöntemini, yani gereken kredinin değerinden daha fazla teminat yatırmayı tercih eder. Yatırılan kriptonun piyasa değerinde önemli bir değişiklik olduğu durumlarda kullanıcıları tasfiyeden korumak için aşırı teminatlandırma gereklidir.

MakerDAO , kullanıcıların kredilerini desteklemek için ETH gibi kripto paralara teminat yatırmasını gerektiren merkezi olmayan bir borsadır. MakerDAO'da teminatlandırma oranı %150'dir, yani 50$ kredi almak için bir kullanıcının 75$ yatırması gerekir.

Flaş Krediler

Hızlı kredi , tacirler tarafından arbitraj fırsatlarından yararlanmak için sıklıkla kullanılan açık kaynaklı, teminatsız bir kredidir. Flaş kredi için teminat yatırmaya gerek yoktur. Bunun yerine, kullanıcılar kredinin yaklaşık %0,09'u kadar minimum bir ücret öderler. Tüm flaş krediler, işlemi saniyeler içinde gerçekleştiren akıllı sözleşmelerle desteklenir.

Teminatsız Krediler

Teminatsız krediler, bankalardan alınan geleneksel kredilere çok benzer. Çoğunlukla merkezi borsalarda bulunurlar. Teminatsız bir kredi almak için, kullanıcıların borsa platformunda bir hesabı olması, bir KYC doğrulamasından geçmesi ve bir kredi başvurusu yapması gerekir. Teminat desteğinin olmaması nedeniyle teminatsız kredilerin ücretleri biraz daha yüksektir.

Kripto Kredisinin Faydaları Nelerdir?

Son birkaç yılda, DeFi alanı ve bununla birlikte kripto finansmanı genişledi. Kripto kredileri, hem tüccarlar hem de normal kullanıcılar tarafından kullanılan temel bir araç haline geldi. Kripto kredilerinin faydalarından bazıları şunlardır:

  • Erişilebilirlik: CeFi kredilerinin yokluğunda, DeFi platformları, dünya çapında bir kripto para cüzdanı olan herkesin finansmana erişmesine izin verecek şekilde kurulur. Bazı DeFi ödünç verme işlemleri anında gerçekleşir ve kullanıcının neredeyse anında kar elde etmesine olanak tanır. Diğer krediler daha uzun sürebilirken, süreç geleneksel kredilere göre önemli ölçüde daha az külfetlidir.
  • Akıllı sözleşmeler: Akıllı sözleşmeler artık blockchain alanında yaklaşmakta olan bir teknolojik özellik değildir. Bu programlar, işlemlerin sorunsuz ve hızlı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur. Borç verme süreci otomatik olduğundan, kullanıcılar krediyi manuel olarak geri ödeme konusunda nadiren endişelenirler.
  • Daha düşük faiz oranı: Kredi kartları, araba kredileri ve ipotek gibi geleneksel finansal hizmetlerle karşılaştırıldığında, hem DeFi hem de CeFi kredilerinin faiz oranı önemli ölçüde daha düşüktür. Buna karşılık, ortalama kredi sahibi %14'ün üzerinde faiz ödüyor ve blok zincirindeki borç verme oranları yüzde 3 ila 8 arasında düşüyor.
  • İzinsiz: DeFi dünyası, kripto para cüzdanı olan herkesin hemen hemen her kripto para birimindeki likidite havuzlarına erişmesine izin verir. Yorucu doğrulama süreçleri ortadan kalkar ve insanlar dünyanın her yerinden ve her zaman kripto kredilere erişebilir. Ayrıca, hem CeFi hem de DeFi platformlarında çoğu kullanıcı meçhul kalır; bu itibarla cinsiyet, din veya ırka dayalı ayrımcılık diye bir şey yoktur.
  • Şeffaflık: Blok zincirindeki tüm işlemler, herkesin erişebileceği dağıtılmış bir deftere eklenir. Bu, düzenleme yükünü azaltır çünkü tüm işlemler aranabilir ve izlenebilir.
  • Fonlara hızlı erişim: Geleneksel kredilerin aksine, çoğu kripto kredisi dakikalar içinde gelir. Merkezi olmayan finans durumunda, kullanıcılar fonlarını saniyeler içinde alırlar.

Kripto Kredilerinin İçerdiği Riskler Nelerdir?

Mevduat ve krediler sürekli dalgalanan kripto para piyasasına dayandığından, kripto para birimi alanında borç vermek borç verenler ve borç alanlar için risklidir.

Kripto Oynaklığı ve Tasfiye

Kripto piyasası oynaklığıyla ünlüdür. Kripto kredileri söz konusu olduğunda, kripto piyasasının bu eksikliği çok daha belirgindir. DeFi kredileri teminatlandırılmış olsa da ayı piyasasının oluşması kripto fiyatlarında ani düşüşlere neden olabilir ve tasfiyeyi tetikleyebilir.

Akıllı Sözleşme Riski

Akıllı sözleşmeler, çoğu DeFi platformunun çalışması için gerekli bir teknolojidir. Topluluğun sahip olduğu merkezi olmayan finansın bir özelliği olduğu göz önüne alındığında, kötü yazılmış akıllı sözleşmeler olabilir. Akıllı sözleşmelere kötü yazılmış kod, teminatınızın veya kredinizin kaybolmasına ve hatta kredi işleminin tehlikeye girmesine neden olabilir.

Nereden Kripto Kredisi Alabilirim?

Daha önce de belirtildiği gibi, iki tür kripto kredisi vardır. Bir CeFi ve DeFi kredisi arasında seçim yapmak, tamamen kullanıcının ne kadar likiditeye sahip olduğuna ve krediyi alma nedenine bağlıdır.

AAVE

Ethereum ağındaki bir DeFi protokolü olan Aave, kullanıcıların hem kripto ödünç verebileceği hem de ödünç alabileceği ana akım bir protokoldür. Likidite protokolü teminat bazında çalışır; Bir krediyi tahsil etmek için, kullanıcıların MetaMask gibi Ethereum destekli bir cüzdan aracılığıyla kripto para yatırması gerekir. AAVE ayrıca istikrarlı ve değişken faiz oranları sunar ve kullanıcıların protokolden borç para verirken seçim yapmasına olanak tanır.

Gate.io

Gate, kripto kredisi özelliği sunan merkezi bir kripto para birimi değişim platformudur. Kapı kredisi özelliği, kullanıcıların kriptolarını teminat olarak yatırarak kripto para ödünç almalarına olanak tanır. Gate'te faiz oranı saatlik olarak hesaplanır ve özellik 200 jetona kadar destekler. Yatırılan teminat, platformun yerel belirteci olan BTC, ETH, EOS veya GT cinsinden olabilir. Temerrüt geri ödeme süresi 10 gündür, yenileme seçeneği ve günlük %0,01'e kadar düşük faiz oranları.

Ödünç verilen fonlar, kullanıcının Spot Marjı ve Vadeli İşlemleri hesaplarında saklanabilir ve kullanıcının isteğine göre geri çekilebilir.

Gate.io'da Kripto Kredisi Nasıl Alınır?

Adım 1: Gate.io web sitesinde hesabınıza giriş yapın, "Kazan"a gidin ve "Kripto Kredisi"ne tıklayın.

Adım 2: Sağdaki arama çubuğunda ödünç almak istediğiniz para birimini arayın ve seçin. Mevcut fiyatlar listesinden bir öğe seçin ve "Ödünç Al"ı tıklayın.

Adım 3: “Ödünç Tutarı” bölümünde ödünç almak istediğiniz hacmi girin. Altında, teminat yatırmak için kullanmak istediğiniz para birimini seçin ve teminat tutarını girin. Ardından "Kredi Onayla"yı tıklayın.

4. Adım: Kredi ayrıntılarınızı görüntülemek ve geri ödeme yapmak için, "Borç Alma Geçmişi"ni bulmak için Kripto Kredisi sayfasının en altına gidin.

Çözüm

Doğru kullanıldığında, kripto krediler, borç verenler için kârı en üst düzeye çıkarma potansiyeline sahiptir. Yatırımcılar artık teminat olarak kullanarak paralarının potansiyelinden yararlanabilir ve HODLers'a pasif gelir elde etmenin başka bir yolunu verebilir. Bir DeFi veya CeFi projesini tercih edin, kredilerinizi yönetirken şartları anlamak ve güvenilir bir platform kullanmak en büyük önceliğiniz olmalıdır. Kripto kredileri, ilgilenenler için etkili bir araçtır çünkü blockchain teknolojisi, krediye erişmeyi ve kredi vermeyi her zamankinden daha kolay hale getirmiştir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashely
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!