Üçlü üst ve Alt Sinyaller nedir?

Orta SeviyeJan 16, 2023
Üçlü üst ve alt kalıplar, bir grafikte trend dönüşlerini tanımlamak için kullanılır. İyi öğrenildiğinde, her iki model de bir trendden ne zaman çıkacağınızı bilmenize yardımcı olabilir.
Üçlü üst ve Alt Sinyaller nedir?

Üçlü üst ve alt kalıplar, piyasanın yönünü tahmin etmek için kullanılan nadir grafik kalıplarıdır. Bu model grafiklerde pek görülmese de çok güçlüdür. Üçlü tepe formasyonunun tersine dönüş formasyonudur, üçlü dip formasyonunun tersine yükseliş formasyonudur.

Üçlü Top Kalıbı nedir?

Üç tepeli formasyon, bir yükseliş trendinin sonunda oluşan düşüş eğilimi formasyonudur. Desen, üç "ters V" veya koni görünümünü alır. Adından da anlaşılacağı gibi, modelin üç tepe noktası veya direnç noktası vardır. Üç direnç noktası da eşit fiyat bölgelerinde.

Tek başına üç tepe noktasının görünümü, üçlü tepe modelinin varlığını garanti etmez. Üçlü tepe formasyonunun oluşması için başlangıçta bir yükseliş hareketi olması gerekir.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Tepe Kalıbı Nasıl Oluşur?

Üçlü tepe formasyonunun tersine bir düşüş formasyonu olmasına rağmen, bir yükseliş koşusundan kaynaklanır. Tüccarlar belirli bir süre için bir kripto para birimi satın aldıklarında fiyat yükselmeye devam ediyor. Satın alma baskısı arttıkça, kripto varlığı bir dizi yüksek seviye oluşturur.

Sonunda, trendin satın alma gücü veya yükseliş momentumu soğur. Bu olduğunda ve kripto para birimi zirveye ulaştığında, bir çukur oluşmasına yol açan önemli bir fiyat düşüşü meydana gelir.

Bu noktada, bazı trader'lar fiyat düşüşünü tekrar satın alma fırsatı olarak görüyor. Öte yandan, diğer bazı tüccarlar karlarının bir kısmını veya tamamını alarak dikkatli davranırlar.

İyimser alıcılar alım pozisyonları açmak için tekrar geldiğinde, kripto para birimi fiyatı yukarı doğru itilir ve başka bir zirve oluşturur. İlginç bir şekilde, bu yeni zirve, oluşan önceki zirveyi neredeyse hiç geçmiyor. Bunun nedeni, birçok tacir kâr elde ettiğinden, bu noktada piyasanın daha az alıcıya sahip olmasıdır.

Yeni zirve, bir önceki zirve ile aynı fiyat seviyesinde oluşur ve satıcılar tekrar gelerek fiyatı aşağı gönderir. Zirve gibi, yeni dip de bir önceki dip ile aynı fiyat seviyesi etrafında şekilleniyor. Aynı işlem üçüncü kez gerçekleşir ve hemen hemen eşit bir tepe noktası oluşur.

Grafik paterni, yükseliş gücünün düştüğünü ve ayıların satış baskısının boğaların alım baskısına eşit olduğunu gösteriyor. Sonunda, boğalar ayılarla olan savaşlarını kaybeder ve eşit tepe ve çukurların tutarlı oluşumu sona erer.

Oluşan çukurlar veya önceki dipler nihayet kırılır ve kripto varlığının satış hacmi önemli ölçüde artar.

Üçlü Üst Kalıbı Nasıl Alım Satım Yapılır?

Üçlü tepe formasyonunda başarılı bir şekilde ticaret yapmak için formasyonun oluşumunu ve önemli fiyat seviyelerini anlamanız gerekir. Bunları doğru bir şekilde anlayarak, ticaretinizi iyi bir şekilde gerçekleştirebilir ve fiyat hedeflerinizi kusursuz bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Girişinizi Ayarlama

Aşağı yönlü bir kırılma onaylandıktan sonra piyasaya girer veya bir satış pozisyonu açarsınız. Bu, oluşan son düşüklerin altındaki bölge çevresinde bir satış emri oluşturulması gerektiği anlamına gelir. Canlı piyasa hareketini takip ediyorsanız, satış emrinizi etkinleştirmeden önce dip veya desteğin altında bir mumun kapanmasını beklemelisiniz. Bir mum kapanışı daha düşük bir zaman diliminde onaylanabilir.

Desteğin altında bir kapanış beklemek neden önemlidir? Bunun nedeni, bazen bir kırılma gibi görünen şeyin, yükseliş momentumu devam etmeden önce sadece bir konsolidasyon olarak sona ermesidir.

Stop-Loss'unuzu ayarlama

Stop-loss, modelin zirvesinin hemen üzerine yerleştirilmelidir. Bu direncin üzerinde bir kırılma genellikle üçlü dip modelini geçersiz kılar ve yükseliş hareketinin devamı anlamına gelebilir. Bu nedenle, stop-loss genişliği, dirençten desteğe olan mesafeye bağlıdır.

Kar Al'ınızı ayarlama

Kâr alma değeri genellikle zararı durdurma ile orantılıdır. Bazı tacirler, zararı durdur ile kar alma oranlarını 1:1 olarak belirler. Bu, TP'nin dirençle girişten eşit bir mesafeye sahip olması gerektiği anlamına gelir. Potansiyel karları en üst düzeye çıkarmak için, bazı tüccarlar kar seviyelerini belirlemek için üçlü tepe oluşumundan önceki boğa koşusunun uzunluğunu kullanır. Bu, özellikle uzun bir boğa koşusundan oluşan üçlü tepe kalıpları için TP seviyesini uzatır.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Dip Kalıbı nedir?

Üçlü alt formasyon, aralarında bir "M" bulunan bir "W" gibi görünen bir grafik formasyonudur. Tıpkı üçlü tepe formasyonunda olduğu gibi, tepe ve diplerden veya destek ve direnç seviyelerinden oluşur. Temel fark, zirvelerin ve çukurların konumu ve fiyatın yönüdür.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Dip Modelinin Oluşumu

Üçlü taban modeli, bir varlığın fiyatındaki uzun bir düşüşün ardından oluşur. Ayılar kontrol altına aldıklarında, bir kripto para biriminin fiyatını düşürmeye zorlarlar. Grafiğin düşüş trendini ve daha düşük diplerin oluşmasını takiben, ayıların bir noktada "yakıtı" biter. Bununla birlikte, piyasa yönündeki değişim kendiliğinden değildir. Bir dizi iniş ve çıkıştan sonra kademeli olarak ortaya çıkar.

Ayıların benzini bittiğinde ve alıcılar tekrar piyasaya girdiğinde, kripto para biriminin fiyatını yukarı itme eğilimindedirler, ancak bu çok uzun sürmez. Satıcılar fiyatı tekrar aşağı çekmek için devreye girdikçe, hafif yukarı itme başlangıçta sürdürülmez. Bu yukarı ve aşağı hareketler, bir fiyat kırılması meydana gelmeden önce yaklaşık 2-3 kez gerçekleşir.

Yukarı yönlü bir fiyat kırılması, piyasa yönünde bir kaymaya ve bir yükseliş hareketinin başlangıcına işaret eder. Büyük bir hacim yukarı hareketi destekliyorsa, bir yükseliş koşusunun uzunluğu uzun sürebilir.

Üçlü Dip Formasyonu Nasıl Ticaret Yapılır?

Önemli fiyat seviyeleri belirlendikten sonra Üçlü dip formasyonunda kolayca işlem yapılabilir.

Giriş

Üçlü tepe formasyonunda olduğu gibi, piyasa yapısındaki kırılmaya yakın bir üçlü dip girişi yerleştirilmelidir. Fiyat, oluşan son direncin üzerinde kapandığında, bir satın alma pozisyonu açılabilir.

Ayrıca, destek ve direnç seviyeleri yatay olarak tam olarak hizalanamayabileceğinden, girişi belirlemek için direnç seviyelerini birleştiren bir trend çizgisi kullanılabilir. Fiyat trend çizgisinin üzerinde kapandığında bir satın alma pozisyonu açılabilir.

Stop-Loss

Stop-loss, destek seviyeleri etrafında ayarlanmalıdır. Yine, fiyat seviyeleri tam olarak aynı hizada değilse, bir trend çizgisi kullanışlı olabilir.

Kar Al

Kâr alma, destek ve direnç arasındaki mesafeye eşit olmalıdır. Alternatif olarak, kar alma, düşüş trendinin başlangıcındaki yüksek ile sonundaki yüksek arasındaki mesafeye eşdeğer olabilir.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Üst ve Alt Kalıpların Artıları

  • Üçlü üst ve alt kalıpların oynama olasılığı yüksektir. Yine de, diğer tüm grafik modellerinde olduğu gibi, %100 başarı oranı elde edilemez.
  • Her iki model de yatırımcılara olası bir geri dönüş için erken uyarı sağlayabilir. Üçlü tepe ve dip oluşumunun başlangıcı, tüccarların bir tersine dönmeden önce kar elde etmelerini tetikleyebilir.

Üçlü Üst ve Alt Kalıpların Eksileri

  • Üçlü üst ve alt kalıplar, kripto varlıklarında nadiren görülür.
  • Grafikte, özellikle yeni tüccarlar için analiz zorluğunu artırabilecek, mükemmel şekilde oluşturulmuş üçlü bir üst ve alt formasyon bulmak zordur.
  • Formasyonun oluşumu uzun zaman aldığı için tacirlerin sabrını test edebilir. Özellikle, bu aynı zamanda analizin yürütüldüğü zaman dilimine de bağlıdır.
  • Üçlü üst ve alt kalıplar için Risk-Ödül Oranı (RRR) nispeten küçüktür. Tipik olarak, 1:1 risk-ödül oranı sunar. Bu, modeli düşük risk iştahına sahip tüccarlar için uygun hale getirir.

H&S Kalıbı ile Üçlü Üst Kalıbı Arasındaki Fark

Baş ve omuzlar modelinin oluşumunun arkasındaki psikoloji, üçlü üst ile aynıdır. Bu nedenle, bazı ticaret acemileri bunu genellikle karıştırır. İlginç bir şekilde, her iki model de ayırt edilebilir.

Her iki model arasındaki temel fark kafadadır. Baş ve omuzlar paterni için ikinci tepe, sağ ve sol tarafta oluşan tepe noktalarından önemli ölçüde daha yüksektir. Bu, desene ünlü adını verir - Baş ve Omuzlar .

H&S modelinin aksine, üçlü tepe modeli eşit veya hemen hemen eşit tepe noktalarına sahiptir. Zirvelerin fiyat seviyeleri farklıysa, tutarsızlık ihmal edilebilir düzeydedir. Sağ ve sol tepe noktalarının üzerinde kayda değer bir orta tepe noktası yükselmez. Aynı prensip, ters H&S ve üçlü dip kalıpları için de geçerlidir.

Çözüm

Üçlü üst ve alt kalıplar, kripto para birimi çizelgelerinde günlük olarak görünmese de, kripto para tüccarları için hala çok etkili kalıplardır. Üçlü tepe formasyonunun oluşumu sadece satıcılar için bir giriş sinyali değil aynı zamanda alıcılar için de bir çıkış sinyalidir. Aynı şekilde üçlü dip formasyonunun oluşması satıcılar için bir çıkış sinyali görevi görebilir. Her iki model de yatırımcıların piyasanın yönünde bir değişiklik algıladıklarında portföylerini korumalarına yardımcı olabilir.

Diğer grafik modellerinde olduğu gibi, diğer sinyaller veya göstergelerle birlikte üçlü üst ve alt modeli kullanmak en iyisidir. Modeli ticaret hacmiyle birleştirmenin tüccarlar için etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Yazar: Bravo
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Üçlü üst ve Alt Sinyaller nedir?

Orta SeviyeJan 16, 2023
Üçlü üst ve alt kalıplar, bir grafikte trend dönüşlerini tanımlamak için kullanılır. İyi öğrenildiğinde, her iki model de bir trendden ne zaman çıkacağınızı bilmenize yardımcı olabilir.
Üçlü üst ve Alt Sinyaller nedir?

Üçlü üst ve alt kalıplar, piyasanın yönünü tahmin etmek için kullanılan nadir grafik kalıplarıdır. Bu model grafiklerde pek görülmese de çok güçlüdür. Üçlü tepe formasyonunun tersine dönüş formasyonudur, üçlü dip formasyonunun tersine yükseliş formasyonudur.

Üçlü Top Kalıbı nedir?

Üç tepeli formasyon, bir yükseliş trendinin sonunda oluşan düşüş eğilimi formasyonudur. Desen, üç "ters V" veya koni görünümünü alır. Adından da anlaşılacağı gibi, modelin üç tepe noktası veya direnç noktası vardır. Üç direnç noktası da eşit fiyat bölgelerinde.

Tek başına üç tepe noktasının görünümü, üçlü tepe modelinin varlığını garanti etmez. Üçlü tepe formasyonunun oluşması için başlangıçta bir yükseliş hareketi olması gerekir.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Tepe Kalıbı Nasıl Oluşur?

Üçlü tepe formasyonunun tersine bir düşüş formasyonu olmasına rağmen, bir yükseliş koşusundan kaynaklanır. Tüccarlar belirli bir süre için bir kripto para birimi satın aldıklarında fiyat yükselmeye devam ediyor. Satın alma baskısı arttıkça, kripto varlığı bir dizi yüksek seviye oluşturur.

Sonunda, trendin satın alma gücü veya yükseliş momentumu soğur. Bu olduğunda ve kripto para birimi zirveye ulaştığında, bir çukur oluşmasına yol açan önemli bir fiyat düşüşü meydana gelir.

Bu noktada, bazı trader'lar fiyat düşüşünü tekrar satın alma fırsatı olarak görüyor. Öte yandan, diğer bazı tüccarlar karlarının bir kısmını veya tamamını alarak dikkatli davranırlar.

İyimser alıcılar alım pozisyonları açmak için tekrar geldiğinde, kripto para birimi fiyatı yukarı doğru itilir ve başka bir zirve oluşturur. İlginç bir şekilde, bu yeni zirve, oluşan önceki zirveyi neredeyse hiç geçmiyor. Bunun nedeni, birçok tacir kâr elde ettiğinden, bu noktada piyasanın daha az alıcıya sahip olmasıdır.

Yeni zirve, bir önceki zirve ile aynı fiyat seviyesinde oluşur ve satıcılar tekrar gelerek fiyatı aşağı gönderir. Zirve gibi, yeni dip de bir önceki dip ile aynı fiyat seviyesi etrafında şekilleniyor. Aynı işlem üçüncü kez gerçekleşir ve hemen hemen eşit bir tepe noktası oluşur.

Grafik paterni, yükseliş gücünün düştüğünü ve ayıların satış baskısının boğaların alım baskısına eşit olduğunu gösteriyor. Sonunda, boğalar ayılarla olan savaşlarını kaybeder ve eşit tepe ve çukurların tutarlı oluşumu sona erer.

Oluşan çukurlar veya önceki dipler nihayet kırılır ve kripto varlığının satış hacmi önemli ölçüde artar.

Üçlü Üst Kalıbı Nasıl Alım Satım Yapılır?

Üçlü tepe formasyonunda başarılı bir şekilde ticaret yapmak için formasyonun oluşumunu ve önemli fiyat seviyelerini anlamanız gerekir. Bunları doğru bir şekilde anlayarak, ticaretinizi iyi bir şekilde gerçekleştirebilir ve fiyat hedeflerinizi kusursuz bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Girişinizi Ayarlama

Aşağı yönlü bir kırılma onaylandıktan sonra piyasaya girer veya bir satış pozisyonu açarsınız. Bu, oluşan son düşüklerin altındaki bölge çevresinde bir satış emri oluşturulması gerektiği anlamına gelir. Canlı piyasa hareketini takip ediyorsanız, satış emrinizi etkinleştirmeden önce dip veya desteğin altında bir mumun kapanmasını beklemelisiniz. Bir mum kapanışı daha düşük bir zaman diliminde onaylanabilir.

Desteğin altında bir kapanış beklemek neden önemlidir? Bunun nedeni, bazen bir kırılma gibi görünen şeyin, yükseliş momentumu devam etmeden önce sadece bir konsolidasyon olarak sona ermesidir.

Stop-Loss'unuzu ayarlama

Stop-loss, modelin zirvesinin hemen üzerine yerleştirilmelidir. Bu direncin üzerinde bir kırılma genellikle üçlü dip modelini geçersiz kılar ve yükseliş hareketinin devamı anlamına gelebilir. Bu nedenle, stop-loss genişliği, dirençten desteğe olan mesafeye bağlıdır.

Kar Al'ınızı ayarlama

Kâr alma değeri genellikle zararı durdurma ile orantılıdır. Bazı tacirler, zararı durdur ile kar alma oranlarını 1:1 olarak belirler. Bu, TP'nin dirençle girişten eşit bir mesafeye sahip olması gerektiği anlamına gelir. Potansiyel karları en üst düzeye çıkarmak için, bazı tüccarlar kar seviyelerini belirlemek için üçlü tepe oluşumundan önceki boğa koşusunun uzunluğunu kullanır. Bu, özellikle uzun bir boğa koşusundan oluşan üçlü tepe kalıpları için TP seviyesini uzatır.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Dip Kalıbı nedir?

Üçlü alt formasyon, aralarında bir "M" bulunan bir "W" gibi görünen bir grafik formasyonudur. Tıpkı üçlü tepe formasyonunda olduğu gibi, tepe ve diplerden veya destek ve direnç seviyelerinden oluşur. Temel fark, zirvelerin ve çukurların konumu ve fiyatın yönüdür.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Dip Modelinin Oluşumu

Üçlü taban modeli, bir varlığın fiyatındaki uzun bir düşüşün ardından oluşur. Ayılar kontrol altına aldıklarında, bir kripto para biriminin fiyatını düşürmeye zorlarlar. Grafiğin düşüş trendini ve daha düşük diplerin oluşmasını takiben, ayıların bir noktada "yakıtı" biter. Bununla birlikte, piyasa yönündeki değişim kendiliğinden değildir. Bir dizi iniş ve çıkıştan sonra kademeli olarak ortaya çıkar.

Ayıların benzini bittiğinde ve alıcılar tekrar piyasaya girdiğinde, kripto para biriminin fiyatını yukarı itme eğilimindedirler, ancak bu çok uzun sürmez. Satıcılar fiyatı tekrar aşağı çekmek için devreye girdikçe, hafif yukarı itme başlangıçta sürdürülmez. Bu yukarı ve aşağı hareketler, bir fiyat kırılması meydana gelmeden önce yaklaşık 2-3 kez gerçekleşir.

Yukarı yönlü bir fiyat kırılması, piyasa yönünde bir kaymaya ve bir yükseliş hareketinin başlangıcına işaret eder. Büyük bir hacim yukarı hareketi destekliyorsa, bir yükseliş koşusunun uzunluğu uzun sürebilir.

Üçlü Dip Formasyonu Nasıl Ticaret Yapılır?

Önemli fiyat seviyeleri belirlendikten sonra Üçlü dip formasyonunda kolayca işlem yapılabilir.

Giriş

Üçlü tepe formasyonunda olduğu gibi, piyasa yapısındaki kırılmaya yakın bir üçlü dip girişi yerleştirilmelidir. Fiyat, oluşan son direncin üzerinde kapandığında, bir satın alma pozisyonu açılabilir.

Ayrıca, destek ve direnç seviyeleri yatay olarak tam olarak hizalanamayabileceğinden, girişi belirlemek için direnç seviyelerini birleştiren bir trend çizgisi kullanılabilir. Fiyat trend çizgisinin üzerinde kapandığında bir satın alma pozisyonu açılabilir.

Stop-Loss

Stop-loss, destek seviyeleri etrafında ayarlanmalıdır. Yine, fiyat seviyeleri tam olarak aynı hizada değilse, bir trend çizgisi kullanışlı olabilir.

Kar Al

Kâr alma, destek ve direnç arasındaki mesafeye eşit olmalıdır. Alternatif olarak, kar alma, düşüş trendinin başlangıcındaki yüksek ile sonundaki yüksek arasındaki mesafeye eşdeğer olabilir.

Resim Kaynağı: TradingView

Üçlü Üst ve Alt Kalıpların Artıları

  • Üçlü üst ve alt kalıpların oynama olasılığı yüksektir. Yine de, diğer tüm grafik modellerinde olduğu gibi, %100 başarı oranı elde edilemez.
  • Her iki model de yatırımcılara olası bir geri dönüş için erken uyarı sağlayabilir. Üçlü tepe ve dip oluşumunun başlangıcı, tüccarların bir tersine dönmeden önce kar elde etmelerini tetikleyebilir.

Üçlü Üst ve Alt Kalıpların Eksileri

  • Üçlü üst ve alt kalıplar, kripto varlıklarında nadiren görülür.
  • Grafikte, özellikle yeni tüccarlar için analiz zorluğunu artırabilecek, mükemmel şekilde oluşturulmuş üçlü bir üst ve alt formasyon bulmak zordur.
  • Formasyonun oluşumu uzun zaman aldığı için tacirlerin sabrını test edebilir. Özellikle, bu aynı zamanda analizin yürütüldüğü zaman dilimine de bağlıdır.
  • Üçlü üst ve alt kalıplar için Risk-Ödül Oranı (RRR) nispeten küçüktür. Tipik olarak, 1:1 risk-ödül oranı sunar. Bu, modeli düşük risk iştahına sahip tüccarlar için uygun hale getirir.

H&S Kalıbı ile Üçlü Üst Kalıbı Arasındaki Fark

Baş ve omuzlar modelinin oluşumunun arkasındaki psikoloji, üçlü üst ile aynıdır. Bu nedenle, bazı ticaret acemileri bunu genellikle karıştırır. İlginç bir şekilde, her iki model de ayırt edilebilir.

Her iki model arasındaki temel fark kafadadır. Baş ve omuzlar paterni için ikinci tepe, sağ ve sol tarafta oluşan tepe noktalarından önemli ölçüde daha yüksektir. Bu, desene ünlü adını verir - Baş ve Omuzlar .

H&S modelinin aksine, üçlü tepe modeli eşit veya hemen hemen eşit tepe noktalarına sahiptir. Zirvelerin fiyat seviyeleri farklıysa, tutarsızlık ihmal edilebilir düzeydedir. Sağ ve sol tepe noktalarının üzerinde kayda değer bir orta tepe noktası yükselmez. Aynı prensip, ters H&S ve üçlü dip kalıpları için de geçerlidir.

Çözüm

Üçlü üst ve alt kalıplar, kripto para birimi çizelgelerinde günlük olarak görünmese de, kripto para tüccarları için hala çok etkili kalıplardır. Üçlü tepe formasyonunun oluşumu sadece satıcılar için bir giriş sinyali değil aynı zamanda alıcılar için de bir çıkış sinyalidir. Aynı şekilde üçlü dip formasyonunun oluşması satıcılar için bir çıkış sinyali görevi görebilir. Her iki model de yatırımcıların piyasanın yönünde bir değişiklik algıladıklarında portföylerini korumalarına yardımcı olabilir.

Diğer grafik modellerinde olduğu gibi, diğer sinyaller veya göstergelerle birlikte üçlü üst ve alt modeli kullanmak en iyisidir. Modeli ticaret hacmiyle birleştirmenin tüccarlar için etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Yazar: Bravo
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Edward
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!