En İyi Yedi Telegram Botu

Yeni BaşlayanMar 06, 2024
Ticaret botları nedir ve en iyi 7 telegram ticaret botu hangileridir? Daha fazlasını öğrenmek için bağlantıya tıklayın.
En İyi Yedi Telegram Botu

Telegram, popüler sosyal medya platformları arasında hızla yükseldi ve şu anda 800 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Sosyal medya topluluğunda bir güç merkezi haline geldi ve bu büyük ölçüde kolay entegrasyon ve sohbet robotlarının gelişmiş kullanımından kaynaklanıyor. Bu makalede, bu sohbet botlarının ne olduğuna, De-Fi dünyasını nasıl etkilediklerine ve hem yeni hem de mevcut kullanıcıların yararlanabileceği en iyi yedi bota bakacağız.

Telegram Botları nedir?

Kaynak: cashify

Telegram botları, normal sohbet ortakları gibi işlev gören ancak kullanıcının girişi olmadan bağımsız görevleri yerine getirme, bilgi ve hatırlatıcılar gönderme, şarkı çalma, bilgilendirme ve tepki verme, mesajları farklı kişilere iletme ve farklı kişilerden mesaj alma gibi ek işlevlerle donatılmış programlardır. Her botun geliştirici tarafından verilen benzersiz bir adı vardır. Bu ad, kullanıcıların botu tanımlamak ve messenger'a eklemek için ihtiyaç duydukları benzersiz bir tanımlayıcıdır.

Kripto Telegram Botları Nedir?

Kripto telgraf botları, Telegram uygulaması üzerinde çalışan şekillendirilebilir otomatik uygulamalardır. Merkezi Olmayan finans dünyasına bağlıdırlar ve yaratıcının programladığı ve kullanıcının bota yapmasını emrettiği şeylere göre De-fi tabanlı çeşitli görevleri yerine getirmekle görevlidirler. Botlar, Telegram'ın uygulama programlama arayüzü (API) aracılığıyla kolayca entegre edilir.

Botların ve merkezi olmayan finans dünyasının bu entegrasyonu, kullanıcılara sohbetler üzerinden emir girmelerine, güncellemeler almalarına ve telegram uygulaması içinde yerleşik düğmeler ve belirlenmiş metinler aracılığıyla işlem yapmalarına olanak tanıyan ticaret botlarına erişim sağlar.

Telegram Botları Nasıl Çalışır?

Telegram botları, Telegram üzerinden çalışan üçüncü taraf bir program olan API'ler kullanılarak çalıştırılır. Bot API, telegram için botların geliştirilmesi için oluşturulan HTTP tabanlı bir arayüzdür. Kullanıcıların görüntü, konum, metin, paragraf, komut ve satır içi istek göndermelerini sağlayarak botlarla etkileşime girmelerine olanak tanır.

Telegram, geliştiricilere botlarını geliştirmeleri için iki API seçeneği sunar. Bunlardan ilki, kullanıcıların telegram mesajlarını kullanarak botlar oluşturmasına olanak tanıyan ve platformun şifreleme protokolünün nasıl çalıştığı hakkında önceden bilgi sahibi olmayı gerektirmeyen bir bot API'sidir.

İkinci API, geliştiriciye botları üzerinde tam özelleştirme sağlayan Telegram API ve TDLib'dir (Telegram Veritabanı Kitaplığı). TDLib veri depolama, ağ şifreleme ve ağ uygulama ayrıntılarını ele alır.

Botlar geliştiricinin zevkine göre oluşturulduktan sonra sunuculara bırakılır ve geliştirici tarafından talimat verilen ilk programa göre çeşitli görevleri yerine getirirler.

En İyi 7 Telegram Botu

Sayısız amaç ve yetenekleriyle Telegram botları, De-Fi sektörünün önemli bir parçası haline geldi. Çeşitli kullanıcı tercihlerini ve benimsemek istedikleri stratejileri karşılamak için çeşitli botlar oluşturulmuştur. Bu botlar, sorunsuz ve verimli ticaretin yanı sıra kullanıcıların gerçek zamanlı olarak piyasa olaylarıyla iletişim halinde olmalarını sağlar. İşte kullanıcılar tarafından benimsenen en popüler botlardan bazıları:

Unibot

Kaynak: resmi web sitesi

Unibot, 2023 yılında Diamond Protocol tarafından başlatılan bir Telegram ticaret botudur. Telegram uygulaması üzerinde çalışır ve kullanıcıların doğrudan Uniswap V3 üzerinden kripto token alıp satmasına olanak tanır. Telegram'ın yardımıyla bot, hızlı alım satımlar sunabilir ve UNIBOT token sahipleri için gelir yaratabilir.

Unibot ile kullanıcılar Telegram'daki cüzdanlarından token satabilir ve satın alabilir. Bot, kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği üç cüzdan oluşturur veya kullanıcı kendi cüzdanını içe aktarmayı seçebilir. Kullanıcı daha sonra kendi seçtiği cüzdanı seçer ve bota bir emir verir, bu da botun token havuzu sözleşmelerini kullanarak kullanıcı adına işlem yapmasına olanak tanır.

Unibot, Mayıs 2023'teki başlangıcından bu yana kullanıcılar arasında popüler hale gelen bir Kaldıraçlı Likidite Sağlama (LLP) platformudur. Alışılagelmiş yöntemden farklı bir likidite sağlama sistemi kullanır. Bu, likidite sağlayıcılarının farklı bir token sağladıktan sonra likidite havuzundan değişken tokenleri ödünç almalarına olanak tanır.

Unibot'taki Likidite Sağlayıcıları ödünç aldıkları değişken tokenleri satabilir. Bu, Unibot'un likidite sağlama modeli ile LP'lerin piyasa akışına göre kar elde etme yolları ile ekstra bir likidite sağlama kaynağına sahip olduğu anlamına gelir.

Maestro

Kaynak: Resmi web sitesi

Maestro Telegram keskin nişancı botu, tüccarlar için ticaret sürecini kolaylaştıran başka bir araçtır. Maestro bot ile kullanıcılar, normal De-Fi borsalarından daha hızlı varlık alıp satabilirler. Telegram üzerinden çalışan üç bottan oluşan bir gruptan oluşur:

  • Maestro Sniper Bot: Bu bot kripto token alım ve satımından sorumludur. Genellikle piyasaya yeni sürülen tokenları hedeflerler. Bu süreç genellikle Sniping olarak adlandırılır.

Maestro ticaret botu, yeni tokenları erkenden satın almak, kullanıcılara yakın zamanda piyasaya sürülen projelerin yeni tokenlarına sahiplik vermek ve tokenın değeri yükseldiğinde kullanıcının kar elde etmesi için daha fazla şans yaratmak için mükemmel bir şekilde uygundur. Kullanıcı veya bot tarafından gerçekleştirilen her başarılı işlem üzerinden %1 vergi almaktadır.

  • Maestro Balina Botu: Bu, balinaların işlemlerini ve hareketlerini takip etmek için tasarlanmış Maestro altında bir ticaret botudur. Bu bot, balinalar tarafından yapılan büyük işlemleri izler ve analiz eder ve toplanan bilgileri, kârı en üst düzeye çıkarmak için hangi adımların atılacağını belirlemek için kullanır.
    Bot, büyük piyasa hareketleri hakkında bilgi sağlayarak ve geçmiş performansları analiz ederek, potansiyel olarak karlı yatırımlar hakkında fikir verebilir. Diğer botlardan farklı olarak, balina bot tarafından sunulan hizmetler kullanıcıya aylık bir abonelik ücreti karşılığında sağlanmaktadır.
  • Maestro Cüzdan Botu: Bu, kullanıcıların portföylerini farklı borsalardan ve cüzdanlardan yönetmeye ve izlemeye yardımcı olur. Cüzdan botu, tokenlerin fiyatlarını ve belirli bir süre boyunca performanslarını izlemeye yardımcı olur. Bir kullanıcı portföyünün toplam değerini hesaplar ve kullanıcının portföyündeki varlıkların ilerlemesini izler.

Maestro bot ile kullanıcılar, varlıklarının merkezi bir görünümünün yanı sıra kullanıcı portföyündeki tüm varlıkların durumu hakkında yararlı bilgiler elde eder.

WagieBot

Kaynak: Resmi web sitesi

WagieBot, Telegram ve Discord topluluklarına kripto hizmetlerini kolaylaştırmak için 2023 yılında piyasaya sürülen bir De-Fi botudur. Uniswap ve diğer popüler borsaları aşan hızlara sahip süper hızlı bir ticaret botudur. WagieBot ile kullanıcılar işlemleri takip edebilir ve kopyalayabilir, ticaret yapabilir ve sniping işlemleri gerçekleştirebilir.

WagieBot, Arbitrum, Ethereum ve Binance Akıllı Zincir ağlarındaki ayrı node'lar üzerinde çalışır. Sorunsuz bir kullanıcı arayüzü ve kullanıcılar için tercih edilebilir bir bot olmasını sağlayan hızlı veri alma özelliği ile donatılmıştır. Bot ayrıca Madenci Çıkarılabilir Değer (MEV) savunmalarıyla donatılmıştır. İşlemlerden ekstra kar elde ederek konumlarını kötüye kullanmak isteyen kötü niyetli blok zinciri madencilerinin veya doğrulayıcılarının saldırılarını önlemek için hazırlanmıştır.

WagieBot, abonelik ücretleri için kullanılan ve ekosistemdeki diğer amaçlara hizmet eden token'ına sahiptir.

Mizar

Kaynak: Resmi web sitesi

Mizar, kullanıcıların bot temel tokeni olan MZR'yi stake etmelerine, farklı kripto tokenleri ve varlıkları takas etmelerine ve son olarak ticareti kopyalamalarına olanak tanıyan popüler bir bottur. KuCoin Labs ve Huobi Ventures Mizar'ı destekliyor ve iki ana ürün sunuyor

DeFi (Merkeziyetsiz Finans) Telegram Botları

Mizar ticaret botu, Uniswapv2.0'ı destekleyen bir DeFi ticaret botuna sahiptir ve Ethereum ağında v3.0. Bu sayede kullanıcılar keskin nişancılık, akıllı gaz ve kayma, anti-rug koruması ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli özelliklere erişebilirler. Kullanıcıların ERC-20 belirtecinin güvenliğini doğrulamasına olanak tanıyan bir güvenlik özelliği ile birlikte gelir.

CeFi (Merkezi Finans) Ticaret Botları

CeFi ticaret botu web sitesinde mevcuttur ancak Telegram'da desteklenmemektedir. Ticaret botu, kullanıcıların token alıp satmasına olanak tanır. Ayrıca, cüzdan adreslerini girerek ve o cüzdanın işlemlerini ve işlemlerini otomatik olarak tarayıp kopyalayarak işlemleri kopyalamalarına olanak tanır. CeFi botu, kullanıcıların ticaretle ilgili riskleri azaltmasına olanak tanıyan Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) ile donatılmıştır.

Muz Silahı Botu

Banana Gun Bot, cüzdan oluşturma, anti-blacklist ve daha birçok özelliğe sahip bir ticaret botudur. Kısa süre önce Telegram'da, kullanıcıların seçtikleri herhangi bir jetonu otomatik olarak satın almalarına olanak tanıyan bir özellik yayınladı. Seçilen token, kendi seçtikleri herhangi bir kanalda yayınlanan bir varlık listesinden gelir.

Banana Gun Bot, Manuel Satın Alma ve Otomatik Keskin Nişancı olmak üzere iki benzer hizmet sunmaktadır. Bu iki hizmet oldukça benzerdir, ancak Auto Sniper kullanıcı adına otomatik ekleme avantajına sahiptir. Banana botu, ekosistemde ek avantajlar elde etmek için kullanılan bot içi krediler için yakılabilen kendi yerel jetonu BANANA ile birlikte gelir.

OpenCryptoBot

OpenCryptoBot, popüler olarak kripto bilgisindeki en iyi Telegram botu olarak anılır. Kripto ile ilgili her şey hakkında bilgi içerir ve kullanıcılara hacim grafikleri ve fiyat grafikleri, mum çubuğu seçenekleri, fiyat zirveleri, ICO hakkında bilgi, piyasa değeri, hacim, token ile ilgili haberler ve çok daha fazlasını sağlar.

Coinmatics

Kaynak Resmi Web Sitesi

Coinmatics, sektörde yeni olan kullanıcılar ve ekosistemin yollarını iyi bilen gaziler için para kazanmanın bir yolu olarak kopya ticaretinde uzmanlaşmış bir telgraf botudur. Platform, ücretsiz piyasa araştırma araçları, gerçek zamanlı ticker uyarıları ve topluluktaki olayların ayrıntılı analizini içeren başka özelliklere de sahiptir.

Coinmatics, kullanıcının girişini kolaylaştıran ve hızlı katılım sağlayan kullanıcı dostu bir yaklaşım sunar. Kusursuz strateji seçimi ve şeffaf performans takibi, yeni kullanıcılara ilk kez işlem yaparken avantaj sağlayan gerçek zamanlı oyun değiştiricilerdir.

Telegram Botları ile İlgili Riskler ve Güvenlik

Telegram ticaret botlarının kullanıcılara çeşitli faydaları vardır; ancak, aynı zamanda kendi riskleri ve güvenlik endişeleri ile birlikte gelirler. Kullanıcıların otomatik ticaret dünyasına girmeden önce bu riskleri anlamaları gerekir. Ticaret botlarıyla ilgili en büyük riskler Telegram platformunun kendisinden kaynaklanmaktadır. Güvenli finansal işlemler için oluşturulmadığından, özel anahtarlar gibi hassas verileri bilgisayar korsanlarının ve diğer şüpheli varlıkların saldırılarına karşı savunmasız bırakabilir.

Platform, WhatsApp gibi uçtan uca korumalı olmayan şifreleme yöntemi nedeniyle eleştiriliyor. Bu sorun, ticaret botlarının kullanıcıların bu botlara hesaplara ve cüzdanlara erişim izni vermesini gerektirmesi ve bunun da siber suçlulara erişim sağlayarak önemli kayıplara yol açabileceği gerçeğiyle daha da karmaşık hale gelmektedir. Diğer bazı riskler şunlardır:

Sim Değiştirme

Bilgisayar korsanları siminize gönderilen telegram kodları aracılığıyla telegram hesabınıza erişebilir. Sim'leri değiştirerek doğrulama kodunuzu alabilir, hesabınıza erişebilir ve nihayetinde varlıklarınıza erişebilirler.

Şeffaflık ve Düzenleme Eksikliği

Telegram botlarını kullanan kullanıcılar belirli bilgileri bu botlara vermek zorunda kalmaktadır ki bu da ciddi bir risktir çünkü bu botların çoğu kapalı kaynaklıdır ve denetlenmemektedir, yani sağlanan bilgiler anonim ekiplere ve kişilere verilmektedir.

Varlıkları Korumanın En İyi Yolları

Ticaret deneyimlerini artırmak için telgraf botlarından ve çeşitli avantajlarından yararlanmak isteyen kullanıcıların, botlarla deneyimlerinin sorunsuz olmasını sağlamak ve ayrıca varlıklarının güvenliğini sağlamak için bu adımları benimsemeleri gerekir.

Botları Seçerken Durum Tespiti Yapın

Kullanıcıların kullanmak istedikleri bot hakkında yeterince araştırma yapmaları gerekir. Botun sicilini, geliştiricisini ve kripto sektöründeki geçmişini araştırmaları gerekir. Kullanıcının, botun güvenli ve güvenilir olup olmadığını anlamak için düzenli güvenlik denetimlerinin kanıtlarını araması gerekir.

Cüzdan Hijyeni

Kullanıcı, birincil cüzdanının güvenliğini sağlamalı ve birincil cüzdanının özel anahtarlarını asla bir ticaret botuyla paylaşmamalıdır. Bunun yerine bu botlar için yeni cüzdanlar oluşturmalıdırlar. Yalnızca riske atmaya istekli oldukları fonlara erişimlerini sağlamak.

Cüzdanın Aktif İzlenmesi

Kullanıcılar, herhangi bir yetkisiz işlemi tespit etmek için bot tarafından cüzdan faaliyetlerini izleme alışkanlığını benimsemelidir. Ayrıca, bir hacklenme meydana gelirse veya botlar ya da geliştiriciler şüpheli eylemlerde bulunursa kayıpları önlemek için karlarını daha güvenli bir cüzdana aktarmayı öğrenmelidirler.

Sonuç

Ticaret Botları kripto ekosisteminde dalgalar yaratıyor, mevcut kullanıcılar için yararlı ve yeni kullanıcıları dahil etmek için yeterince kullanıcı dostu hizmetler sunuyor. Telegram'ın ve diğer teknolojilerin gücünden yararlanan bu botlar, kripto dünyasını günlük kullanıcının ellerine getirerek ekosistemin genel olarak büyümesini hızlandırdı.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

En İyi Yedi Telegram Botu

Yeni BaşlayanMar 06, 2024
Ticaret botları nedir ve en iyi 7 telegram ticaret botu hangileridir? Daha fazlasını öğrenmek için bağlantıya tıklayın.
En İyi Yedi Telegram Botu

Telegram, popüler sosyal medya platformları arasında hızla yükseldi ve şu anda 800 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Sosyal medya topluluğunda bir güç merkezi haline geldi ve bu büyük ölçüde kolay entegrasyon ve sohbet robotlarının gelişmiş kullanımından kaynaklanıyor. Bu makalede, bu sohbet botlarının ne olduğuna, De-Fi dünyasını nasıl etkilediklerine ve hem yeni hem de mevcut kullanıcıların yararlanabileceği en iyi yedi bota bakacağız.

Telegram Botları nedir?

Kaynak: cashify

Telegram botları, normal sohbet ortakları gibi işlev gören ancak kullanıcının girişi olmadan bağımsız görevleri yerine getirme, bilgi ve hatırlatıcılar gönderme, şarkı çalma, bilgilendirme ve tepki verme, mesajları farklı kişilere iletme ve farklı kişilerden mesaj alma gibi ek işlevlerle donatılmış programlardır. Her botun geliştirici tarafından verilen benzersiz bir adı vardır. Bu ad, kullanıcıların botu tanımlamak ve messenger'a eklemek için ihtiyaç duydukları benzersiz bir tanımlayıcıdır.

Kripto Telegram Botları Nedir?

Kripto telgraf botları, Telegram uygulaması üzerinde çalışan şekillendirilebilir otomatik uygulamalardır. Merkezi Olmayan finans dünyasına bağlıdırlar ve yaratıcının programladığı ve kullanıcının bota yapmasını emrettiği şeylere göre De-fi tabanlı çeşitli görevleri yerine getirmekle görevlidirler. Botlar, Telegram'ın uygulama programlama arayüzü (API) aracılığıyla kolayca entegre edilir.

Botların ve merkezi olmayan finans dünyasının bu entegrasyonu, kullanıcılara sohbetler üzerinden emir girmelerine, güncellemeler almalarına ve telegram uygulaması içinde yerleşik düğmeler ve belirlenmiş metinler aracılığıyla işlem yapmalarına olanak tanıyan ticaret botlarına erişim sağlar.

Telegram Botları Nasıl Çalışır?

Telegram botları, Telegram üzerinden çalışan üçüncü taraf bir program olan API'ler kullanılarak çalıştırılır. Bot API, telegram için botların geliştirilmesi için oluşturulan HTTP tabanlı bir arayüzdür. Kullanıcıların görüntü, konum, metin, paragraf, komut ve satır içi istek göndermelerini sağlayarak botlarla etkileşime girmelerine olanak tanır.

Telegram, geliştiricilere botlarını geliştirmeleri için iki API seçeneği sunar. Bunlardan ilki, kullanıcıların telegram mesajlarını kullanarak botlar oluşturmasına olanak tanıyan ve platformun şifreleme protokolünün nasıl çalıştığı hakkında önceden bilgi sahibi olmayı gerektirmeyen bir bot API'sidir.

İkinci API, geliştiriciye botları üzerinde tam özelleştirme sağlayan Telegram API ve TDLib'dir (Telegram Veritabanı Kitaplığı). TDLib veri depolama, ağ şifreleme ve ağ uygulama ayrıntılarını ele alır.

Botlar geliştiricinin zevkine göre oluşturulduktan sonra sunuculara bırakılır ve geliştirici tarafından talimat verilen ilk programa göre çeşitli görevleri yerine getirirler.

En İyi 7 Telegram Botu

Sayısız amaç ve yetenekleriyle Telegram botları, De-Fi sektörünün önemli bir parçası haline geldi. Çeşitli kullanıcı tercihlerini ve benimsemek istedikleri stratejileri karşılamak için çeşitli botlar oluşturulmuştur. Bu botlar, sorunsuz ve verimli ticaretin yanı sıra kullanıcıların gerçek zamanlı olarak piyasa olaylarıyla iletişim halinde olmalarını sağlar. İşte kullanıcılar tarafından benimsenen en popüler botlardan bazıları:

Unibot

Kaynak: resmi web sitesi

Unibot, 2023 yılında Diamond Protocol tarafından başlatılan bir Telegram ticaret botudur. Telegram uygulaması üzerinde çalışır ve kullanıcıların doğrudan Uniswap V3 üzerinden kripto token alıp satmasına olanak tanır. Telegram'ın yardımıyla bot, hızlı alım satımlar sunabilir ve UNIBOT token sahipleri için gelir yaratabilir.

Unibot ile kullanıcılar Telegram'daki cüzdanlarından token satabilir ve satın alabilir. Bot, kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği üç cüzdan oluşturur veya kullanıcı kendi cüzdanını içe aktarmayı seçebilir. Kullanıcı daha sonra kendi seçtiği cüzdanı seçer ve bota bir emir verir, bu da botun token havuzu sözleşmelerini kullanarak kullanıcı adına işlem yapmasına olanak tanır.

Unibot, Mayıs 2023'teki başlangıcından bu yana kullanıcılar arasında popüler hale gelen bir Kaldıraçlı Likidite Sağlama (LLP) platformudur. Alışılagelmiş yöntemden farklı bir likidite sağlama sistemi kullanır. Bu, likidite sağlayıcılarının farklı bir token sağladıktan sonra likidite havuzundan değişken tokenleri ödünç almalarına olanak tanır.

Unibot'taki Likidite Sağlayıcıları ödünç aldıkları değişken tokenleri satabilir. Bu, Unibot'un likidite sağlama modeli ile LP'lerin piyasa akışına göre kar elde etme yolları ile ekstra bir likidite sağlama kaynağına sahip olduğu anlamına gelir.

Maestro

Kaynak: Resmi web sitesi

Maestro Telegram keskin nişancı botu, tüccarlar için ticaret sürecini kolaylaştıran başka bir araçtır. Maestro bot ile kullanıcılar, normal De-Fi borsalarından daha hızlı varlık alıp satabilirler. Telegram üzerinden çalışan üç bottan oluşan bir gruptan oluşur:

  • Maestro Sniper Bot: Bu bot kripto token alım ve satımından sorumludur. Genellikle piyasaya yeni sürülen tokenları hedeflerler. Bu süreç genellikle Sniping olarak adlandırılır.

Maestro ticaret botu, yeni tokenları erkenden satın almak, kullanıcılara yakın zamanda piyasaya sürülen projelerin yeni tokenlarına sahiplik vermek ve tokenın değeri yükseldiğinde kullanıcının kar elde etmesi için daha fazla şans yaratmak için mükemmel bir şekilde uygundur. Kullanıcı veya bot tarafından gerçekleştirilen her başarılı işlem üzerinden %1 vergi almaktadır.

  • Maestro Balina Botu: Bu, balinaların işlemlerini ve hareketlerini takip etmek için tasarlanmış Maestro altında bir ticaret botudur. Bu bot, balinalar tarafından yapılan büyük işlemleri izler ve analiz eder ve toplanan bilgileri, kârı en üst düzeye çıkarmak için hangi adımların atılacağını belirlemek için kullanır.
    Bot, büyük piyasa hareketleri hakkında bilgi sağlayarak ve geçmiş performansları analiz ederek, potansiyel olarak karlı yatırımlar hakkında fikir verebilir. Diğer botlardan farklı olarak, balina bot tarafından sunulan hizmetler kullanıcıya aylık bir abonelik ücreti karşılığında sağlanmaktadır.
  • Maestro Cüzdan Botu: Bu, kullanıcıların portföylerini farklı borsalardan ve cüzdanlardan yönetmeye ve izlemeye yardımcı olur. Cüzdan botu, tokenlerin fiyatlarını ve belirli bir süre boyunca performanslarını izlemeye yardımcı olur. Bir kullanıcı portföyünün toplam değerini hesaplar ve kullanıcının portföyündeki varlıkların ilerlemesini izler.

Maestro bot ile kullanıcılar, varlıklarının merkezi bir görünümünün yanı sıra kullanıcı portföyündeki tüm varlıkların durumu hakkında yararlı bilgiler elde eder.

WagieBot

Kaynak: Resmi web sitesi

WagieBot, Telegram ve Discord topluluklarına kripto hizmetlerini kolaylaştırmak için 2023 yılında piyasaya sürülen bir De-Fi botudur. Uniswap ve diğer popüler borsaları aşan hızlara sahip süper hızlı bir ticaret botudur. WagieBot ile kullanıcılar işlemleri takip edebilir ve kopyalayabilir, ticaret yapabilir ve sniping işlemleri gerçekleştirebilir.

WagieBot, Arbitrum, Ethereum ve Binance Akıllı Zincir ağlarındaki ayrı node'lar üzerinde çalışır. Sorunsuz bir kullanıcı arayüzü ve kullanıcılar için tercih edilebilir bir bot olmasını sağlayan hızlı veri alma özelliği ile donatılmıştır. Bot ayrıca Madenci Çıkarılabilir Değer (MEV) savunmalarıyla donatılmıştır. İşlemlerden ekstra kar elde ederek konumlarını kötüye kullanmak isteyen kötü niyetli blok zinciri madencilerinin veya doğrulayıcılarının saldırılarını önlemek için hazırlanmıştır.

WagieBot, abonelik ücretleri için kullanılan ve ekosistemdeki diğer amaçlara hizmet eden token'ına sahiptir.

Mizar

Kaynak: Resmi web sitesi

Mizar, kullanıcıların bot temel tokeni olan MZR'yi stake etmelerine, farklı kripto tokenleri ve varlıkları takas etmelerine ve son olarak ticareti kopyalamalarına olanak tanıyan popüler bir bottur. KuCoin Labs ve Huobi Ventures Mizar'ı destekliyor ve iki ana ürün sunuyor

DeFi (Merkeziyetsiz Finans) Telegram Botları

Mizar ticaret botu, Uniswapv2.0'ı destekleyen bir DeFi ticaret botuna sahiptir ve Ethereum ağında v3.0. Bu sayede kullanıcılar keskin nişancılık, akıllı gaz ve kayma, anti-rug koruması ve çok daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli özelliklere erişebilirler. Kullanıcıların ERC-20 belirtecinin güvenliğini doğrulamasına olanak tanıyan bir güvenlik özelliği ile birlikte gelir.

CeFi (Merkezi Finans) Ticaret Botları

CeFi ticaret botu web sitesinde mevcuttur ancak Telegram'da desteklenmemektedir. Ticaret botu, kullanıcıların token alıp satmasına olanak tanır. Ayrıca, cüzdan adreslerini girerek ve o cüzdanın işlemlerini ve işlemlerini otomatik olarak tarayıp kopyalayarak işlemleri kopyalamalarına olanak tanır. CeFi botu, kullanıcıların ticaretle ilgili riskleri azaltmasına olanak tanıyan Dolar Maliyet Ortalaması (DCA) ile donatılmıştır.

Muz Silahı Botu

Banana Gun Bot, cüzdan oluşturma, anti-blacklist ve daha birçok özelliğe sahip bir ticaret botudur. Kısa süre önce Telegram'da, kullanıcıların seçtikleri herhangi bir jetonu otomatik olarak satın almalarına olanak tanıyan bir özellik yayınladı. Seçilen token, kendi seçtikleri herhangi bir kanalda yayınlanan bir varlık listesinden gelir.

Banana Gun Bot, Manuel Satın Alma ve Otomatik Keskin Nişancı olmak üzere iki benzer hizmet sunmaktadır. Bu iki hizmet oldukça benzerdir, ancak Auto Sniper kullanıcı adına otomatik ekleme avantajına sahiptir. Banana botu, ekosistemde ek avantajlar elde etmek için kullanılan bot içi krediler için yakılabilen kendi yerel jetonu BANANA ile birlikte gelir.

OpenCryptoBot

OpenCryptoBot, popüler olarak kripto bilgisindeki en iyi Telegram botu olarak anılır. Kripto ile ilgili her şey hakkında bilgi içerir ve kullanıcılara hacim grafikleri ve fiyat grafikleri, mum çubuğu seçenekleri, fiyat zirveleri, ICO hakkında bilgi, piyasa değeri, hacim, token ile ilgili haberler ve çok daha fazlasını sağlar.

Coinmatics

Kaynak Resmi Web Sitesi

Coinmatics, sektörde yeni olan kullanıcılar ve ekosistemin yollarını iyi bilen gaziler için para kazanmanın bir yolu olarak kopya ticaretinde uzmanlaşmış bir telgraf botudur. Platform, ücretsiz piyasa araştırma araçları, gerçek zamanlı ticker uyarıları ve topluluktaki olayların ayrıntılı analizini içeren başka özelliklere de sahiptir.

Coinmatics, kullanıcının girişini kolaylaştıran ve hızlı katılım sağlayan kullanıcı dostu bir yaklaşım sunar. Kusursuz strateji seçimi ve şeffaf performans takibi, yeni kullanıcılara ilk kez işlem yaparken avantaj sağlayan gerçek zamanlı oyun değiştiricilerdir.

Telegram Botları ile İlgili Riskler ve Güvenlik

Telegram ticaret botlarının kullanıcılara çeşitli faydaları vardır; ancak, aynı zamanda kendi riskleri ve güvenlik endişeleri ile birlikte gelirler. Kullanıcıların otomatik ticaret dünyasına girmeden önce bu riskleri anlamaları gerekir. Ticaret botlarıyla ilgili en büyük riskler Telegram platformunun kendisinden kaynaklanmaktadır. Güvenli finansal işlemler için oluşturulmadığından, özel anahtarlar gibi hassas verileri bilgisayar korsanlarının ve diğer şüpheli varlıkların saldırılarına karşı savunmasız bırakabilir.

Platform, WhatsApp gibi uçtan uca korumalı olmayan şifreleme yöntemi nedeniyle eleştiriliyor. Bu sorun, ticaret botlarının kullanıcıların bu botlara hesaplara ve cüzdanlara erişim izni vermesini gerektirmesi ve bunun da siber suçlulara erişim sağlayarak önemli kayıplara yol açabileceği gerçeğiyle daha da karmaşık hale gelmektedir. Diğer bazı riskler şunlardır:

Sim Değiştirme

Bilgisayar korsanları siminize gönderilen telegram kodları aracılığıyla telegram hesabınıza erişebilir. Sim'leri değiştirerek doğrulama kodunuzu alabilir, hesabınıza erişebilir ve nihayetinde varlıklarınıza erişebilirler.

Şeffaflık ve Düzenleme Eksikliği

Telegram botlarını kullanan kullanıcılar belirli bilgileri bu botlara vermek zorunda kalmaktadır ki bu da ciddi bir risktir çünkü bu botların çoğu kapalı kaynaklıdır ve denetlenmemektedir, yani sağlanan bilgiler anonim ekiplere ve kişilere verilmektedir.

Varlıkları Korumanın En İyi Yolları

Ticaret deneyimlerini artırmak için telgraf botlarından ve çeşitli avantajlarından yararlanmak isteyen kullanıcıların, botlarla deneyimlerinin sorunsuz olmasını sağlamak ve ayrıca varlıklarının güvenliğini sağlamak için bu adımları benimsemeleri gerekir.

Botları Seçerken Durum Tespiti Yapın

Kullanıcıların kullanmak istedikleri bot hakkında yeterince araştırma yapmaları gerekir. Botun sicilini, geliştiricisini ve kripto sektöründeki geçmişini araştırmaları gerekir. Kullanıcının, botun güvenli ve güvenilir olup olmadığını anlamak için düzenli güvenlik denetimlerinin kanıtlarını araması gerekir.

Cüzdan Hijyeni

Kullanıcı, birincil cüzdanının güvenliğini sağlamalı ve birincil cüzdanının özel anahtarlarını asla bir ticaret botuyla paylaşmamalıdır. Bunun yerine bu botlar için yeni cüzdanlar oluşturmalıdırlar. Yalnızca riske atmaya istekli oldukları fonlara erişimlerini sağlamak.

Cüzdanın Aktif İzlenmesi

Kullanıcılar, herhangi bir yetkisiz işlemi tespit etmek için bot tarafından cüzdan faaliyetlerini izleme alışkanlığını benimsemelidir. Ayrıca, bir hacklenme meydana gelirse veya botlar ya da geliştiriciler şüpheli eylemlerde bulunursa kayıpları önlemek için karlarını daha güvenli bir cüzdana aktarmayı öğrenmelidirler.

Sonuç

Ticaret Botları kripto ekosisteminde dalgalar yaratıyor, mevcut kullanıcılar için yararlı ve yeni kullanıcıları dahil etmek için yeterince kullanıcı dostu hizmetler sunuyor. Telegram'ın ve diğer teknolojilerin gücünden yararlanan bu botlar, kripto dünyasını günlük kullanıcının ellerine getirerek ekosistemin genel olarak büyümesini hızlandırdı.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!