Pandora/ERC404 bir halıdan doğdu

Yeni BaşlayanMar 03, 2024
Makale, 404 Token'ın NFT pazarındaki etkileşimli ve gelişimsel potansiyelini tartışmaktadır.
Pandora/ERC404 bir halıdan doğdu

Orijinal Başlığı İletin: PANDORA'nın Kutusunu Açmak

Pandora/ERC404 bir kilimden doğdu.

Her şey yeni bir simge olan EMERALD ile başladı. Bu, ERC-20 (değiştirilebilir) & ERC-721 (değiştirilemez) tokenlerin bir karışımı olarak kavramsallaştırıldı ancak dev beceriksizliği nedeniyle istismar edildi.

Küllerinden kararlı bir üçlü ortaya çıktı: 0xacme (eski Coinbase mühendisi), ctrl ve searnseele bu fikri gerçeğe dönüştürme görevini üstlendi.

Annem bana kutuları açarken dikkatli olmamı söylemişti.

Ve başardılar. Pandora (ilk ERC404 tokenı) 2 Şubat'taki başlangıcından bu yana meteorik bir büyüme yaşadı ve bilinmezlikten 100+ milyon dolarlık bir piyasa değerine yükseldi.

Yükselişi, yeni 404 tokenlarının piyasaya sürülmesine yönelik bir ilgi çılgınlığına yol açtı. Ve sadece 2 hafta içinde, şimdiden diğer 404 token standartlarının ortaya çıkışına tanık oluyoruz. Örneğin, bu alanda önemli bir geliştirici olan cygaar, ERC404 ile benzer özellikleri paylaşan gelişmiş ve açık kaynaklı bir token standardı olan DN404'ü tanıttı.

Ama bu yaygara niye?

(Basitlik açısından ERC404, DN404 ve benzer token standartlarından sadece "404" olarak bahsedeceğim).

NFT Fraksiyonlaşma Başarısız Oldu

NFT'nin bölünmesi yeni bir şey değildir. İnsanlar yıllardır NFT fraksiyonelleşmesine hayranlık duyuyor.

Fikir basit: Bir CryptoPunk NFT bugün 150.000 $ değerindedir. Çok az insan tek bir Punk satın alabiliyor.

Peki ya aynı Punk'ın 1/00'üne sadece 1.500 dolara sahip olabilseydiniz? Birdenbire fırsat çok daha erişilebilir hale gelir. Ve eğer bir sonraki NFT boğa piyasasında Punk'ın değeri üçe katlanırsa, bu 1.500 dolarlık yatırım 4.500 doların üzerine çıkabilir.

ANCAK, daha önceki bölünme girişimleri her zaman ilgi çekmekte zorlanmıştır:

  • NFTX bunu yıllarca kesirli kasalarla yapmaya çalıştı (Punk NFT 'leri yatırın ve PUNK değiştirilebilir tokenleri alın) ancak bugün bile önemli bir benimseme yok.
  • Flooring Lab birkaç ay önce benzer bir fikirle faaliyete geçti: bir Azuki NFT yatırın ve meme coin gibi alınıp satılabilen 1.000.000 uAzuki token kazanın. İyi gidiyor, çünkü büyük ölçüde likiditeyi teşvik etmek ve protokolü başlatmak için yeni bir token FLC kullanıyor.

Benim naçizane görüşüme göre, en iyi niyetli yaklaşımlara rağmen, bu tür protokoller varış noktasında oldukça ölüdür.

Bu küsuratlandırma protokollerini kullanmaya başlamak için bile bir kullanıcının birden fazla işlemi onaylaması gerekir. Her işlem ücrete tabidir. Bu, harcanan para ve her adımı kavramak için gereken zihinsel çaba açısından hızla artar. Hataların değerli NFT'lerin kaybına yol açabileceğine dair sürekli bir endişe var. NFT kalıcıları(nftperp veya Tribe3) muhtemelen çoğu insan için NFT'lerden yukarı yönlü kazanç elde etmenin daha etkili bir yoludur.

Aradaki fark şu: 404, her NFT'yi varsayılan olarak kesirli ancak bir bütün olarak sorunsuz bir şekilde birleştirilebilir hale getirerek, kesirli hale getirme ile ilgili kullanıcı deneyimi sorunlarını ele alıyor.

Evet, teknolojide eski bir atasözüdür: Daha az adım = Daha fazla dönüşüm.

404'ün potansiyel kullanım durumları için birbirini tamamlayan iki açı düşündüm:

  1. NFT'ler daha fazla değiştirilebilirlikten faydalanabilir mi?
  2. Değiştirilebilir tokenlar NFT olmalarından faydalanabilir mi?

1. NFT'ler daha fazla değiştirilebilirlikten faydalanabilir mi?

Kriptoda likidite üstündür.

Fraksiyonelleştirme, yatırımcıların bir NFT'nin uygun fiyatlı fraksiyonlarını alıp satmalarına olanak tanıyarak ve potansiyel katılımcı pazarını genişleterek likiditeyi büyük ölçüde artırabilir.

Dahası, fraksiyonelleşme fiyat keşfinin daha hızlı gerçekleşmesini sağlar. 2023 yılında, birçok NFT'nin yaşadığı yavaş düşüş eğilimi, temellerin fiyatlarla uyumlu hale gelmesi için gereken süreyi uzatan doğal likidite eksikliğinden kaynaklanmıştır.

Değiştirilebilirliğin likiditeyi nasıl artırdığını göstermek için: PANDORA'ya ne olduğuna bakın. İşlem hacminin %99'u NFT yerine fungible token üzerinden yapıldı.

Ctrl, NFT'leri değiştirilebilir hale getirerek, artan sermaye akışları nedeniyle NFT koleksiyonlarının değerinin (en üst kademede ~ 1 milyar $) en iyi memecoin'lerin değerine (60 milyar $ +) yaklaşabileceğine inanıyor.

Bu da 404 token için bazı ilginç kullanım durumları yaratmaktadır:

  1. Yüksek Değerli Sanat ve Koleksiyon Eşyaları. Tipik olarak bunlar oldukça az bulunur ve değerlidir. Paradigm destekli Tessera bunu fraksiyonel platformuyla yapmaya çalıştı ancak sınırlı benimseme nedeniyle geçen yıl kapanmak zorunda kaldı. En önemli engel, yeniden satış için parçalara ayırma işleminden sonra NFT'lerin etkili bir şekilde yeniden oluşturulmasıydı; bu süreç genellikle karmaşık DAO yönetişimine saplanıp kalıyordu. 404 belirteçleri bu sorunu hafifletir.
  2. Gayrimenkul: Gayrimenkul, RWA trendine bağlı olarak blok zincirinde tokenlaştırılıyor. Çeşitli girişimler, mülkleri doğrudan temsil etmek için NFT'leri kullanmaktan(Roofstock) mülk edinmek için ICO benzeri bağış toplama için değiştirilebilir tokenlerden yararlanmaya(CitaDAO) kadar farklı yaklaşımları araştırdı. 404 bu yaklaşımları birleştirme potansiyeline sahiptir.

Palette buna bir örnek: 404'ü kullanarak jeneratif sanata doğal fraksiyonalizasyon getiren bir koleksiyon ve koleksiyonundaki sanat eserleri için bir "re-roll" özelliği var. Sanat koleksiyonculuğunu yeni bir etkileşim katmanı ile daha ilginç hale getiriyor.

2. Değiştirilebilir tokenlar NFT olmalarından faydalanabilir mi?

404 spot ışığının çoğu NFT'lerin daha fazla değiştirilebilirliği etrafında olsa da, madalyonun başka bir yüzü daha var: Değiştirilebilir tokenler de NFT'lere geçişten faydalanabilir.

Çeşitli türlerdeki değiştirilebilir tokenlerin 404 ile nasıl önemli bir yükseltme alabileceği aşağıda açıklanmıştır:

  • Yönetişim tokenları, sahiplerine DAO'larda oy hakkı verir. Bu tokenlerin aynı zamanda sahiplerinin katkılarına bağlı olarak değişen itibar durumlarına (meta verilerde) sahip NFT'ler haline gelmesini sağlayarak yeni bir yönetişim boyutu ortaya çıkabilir. Sahibinin topluluk içindeki tarihsel katılımına bağlı olarak özel özelliklere farklı düzeylerde erişim sağlayan bir yönetişim NFT'si hayal edin. Bu, aktif katılımı teşvik eder ve daha meritokratik bir yönetişim modelini destekler.
  • Yardımcı tokenlar, kullanıcılara kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için benzersiz özellikler içerebilir. Örneğin, bir oyun platformunun jetonu, özelliklere ve nadirliklere dayalı olarak farklı oyun içi varlıklara veya yeteneklere sahip bir NFT'ye bağlanabilir. Bu, yalnızca token etrafındaki topluluk katılımını artırmakla kalmaz, aynı zamanda token için yeni bir fayda da yaratır.
  • Genellikle internet kültürü ve viral trendlerle ilişkilendirilen Memecoin'ler (WIF, DOGE, PEPE'yi düşünün), topluluklarını daha iyi meşgul etmek ve büyütmek için NFT mekanizmalarını kullanabilir. Nadirlik özellikleri ve ganimet kutusu mekanikleri sunarak kullanıcı etkileşimlerini oyunlaştırabilirler. 2021 NFT boğa döngüsü, "resimli altcoinleri" ne kadar sevdiğimizi gösterdi. Memler ve NFT'lerin birleşimi sadece eğlence faktörünü güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda daha güçlü bir aidiyet duygusu geliştirir.

Bir opsiyon ve perp DEX'i olan Aevo, 404 token'ı entegre etme konusunda ilk hareket edenlerden biridir. DeFi verim çiftçiliğini daha eğlenceli hale getirmek için arka uçtaki 404 mekanizmasını kullanır. Kullanıcılar platformda alım satım yaparak AEVO airdrop'unu yetiştirirken, potansiyel olarak 100 kat yetiştirme artışı elde edebilirler.

404'ü neler bekliyor?

404 topluluğu muhtemelen token standartlarını geliştirmek ve gaz ücretleri gibi konuları ele almak için çalışacaktır. Protokollerle işbirliği yapmak ve borsalar ile blok kaşiflerinin bu standartlar hakkında bilgilendirilmesini sağlamak temel öncelikler olacaktır. Açık kaynak kullanımı 404'ün geliştirilmesine daha geniş bir katılımı teşvik eder.

Ancak gerçek kullanım durumlarının ortaya çıkması zaman alacaktır. Bu hikayeyi daha önce yeni token standartlarında görmüştük:

  • Ordinaller (Bitcoin NFT'leri) Aralık 2022'de piyasaya sürüldü, ancak sayı yazıtları yalnızca 4 ay sonra Nisan 2023'te parabolik hale gelmeye başladı.

  • Benzer şekilde, NFT'lerin cüzdan sahibi olmasına izin veren çığır açan bir standart olan ERC-6551, Mayıs 2023 lansmanından altı ay sonra ilgi görüyor gibi görünüyor.

Yeni kullanım alanları oluşturmak ve kullanıcıları 404'ün potansiyeli konusunda eğitmek şüphesiz zaman alacaktır. Ancak bunlar 404'ün uzun vadeli vizyonunu gerçekleştirmeye yönelik önemli adımlardır.

Peki ya Pandora?

Pandora, 1. 404 token'ın yaratıcısı olmasına rağmen herhangi bir doğrudan değer tahakkuk mekanizmasından yoksundur. 404 standardını kullanmak için herhangi bir ücret alınmaz. Sonuçta 404'ün açık kaynaklı ve herkes tarafından erişilebilir olması amaçlanmıştır.

Piyasa bunun farkına varıyor: spekülatif coşkuyla 32.000$'a kadar yükselen ilk fiyatın ardından PANDORA %60 düşüşle 12.600$'a geriledi.

Yine de, önümüzdeki günlerde PANDORA için iki ilgi çekici anlatı ortaya çıkabilir:

  1. Memecoin: İlk 404 token olan Pandora, 404 tokenlerin daha geniş çapta benimsenmesi halinde, ORDI'nin sadece ilk BRC-20 token olması nedeniyle 1,5 milyar dolarlık şaşırtıcı piyasa değerini anımsatan önemli bir ilgi çekebilir.
  2. "TIA tezi": TIA'nın Cosmos protokolü airdrop'ları beklentisiyle staker'lar tarafından yönlendirilen üstel fiyat artışına benzer şekilde, yeni 404 projeleri, sahiplerinin muhtemelen 404'ün sadık destekçileri olduğu göz önüne alındığında, Pandora sahiplerine drop tahsis edebilir. Örneğin Palette, tokenlarının %5'ini Pandora sahiplerine dağıtmayı planlıyor.

Yeni işlevler sağlayan tokenlar inkar edilemez derecede heyecan vericidir. Bu gibi yenilikler, kriptonun gelişmesi için tam da ihtiyacımız olan şeydir.

Her zaman olduğu gibi, lütfen kendi araştırmanızı yapın.

Şerefe,

Teng Yan

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale[Teng Yan], Forward The Original Title'Opening PANDORA's Box' adlı kaynaktan yeniden basılmıştır, Tüm telif hakları orijinal yazar[Teng Yan]'a aittir. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Pandora/ERC404 bir halıdan doğdu

Yeni BaşlayanMar 03, 2024
Makale, 404 Token'ın NFT pazarındaki etkileşimli ve gelişimsel potansiyelini tartışmaktadır.
Pandora/ERC404 bir halıdan doğdu

Orijinal Başlığı İletin: PANDORA'nın Kutusunu Açmak

Pandora/ERC404 bir kilimden doğdu.

Her şey yeni bir simge olan EMERALD ile başladı. Bu, ERC-20 (değiştirilebilir) & ERC-721 (değiştirilemez) tokenlerin bir karışımı olarak kavramsallaştırıldı ancak dev beceriksizliği nedeniyle istismar edildi.

Küllerinden kararlı bir üçlü ortaya çıktı: 0xacme (eski Coinbase mühendisi), ctrl ve searnseele bu fikri gerçeğe dönüştürme görevini üstlendi.

Annem bana kutuları açarken dikkatli olmamı söylemişti.

Ve başardılar. Pandora (ilk ERC404 tokenı) 2 Şubat'taki başlangıcından bu yana meteorik bir büyüme yaşadı ve bilinmezlikten 100+ milyon dolarlık bir piyasa değerine yükseldi.

Yükselişi, yeni 404 tokenlarının piyasaya sürülmesine yönelik bir ilgi çılgınlığına yol açtı. Ve sadece 2 hafta içinde, şimdiden diğer 404 token standartlarının ortaya çıkışına tanık oluyoruz. Örneğin, bu alanda önemli bir geliştirici olan cygaar, ERC404 ile benzer özellikleri paylaşan gelişmiş ve açık kaynaklı bir token standardı olan DN404'ü tanıttı.

Ama bu yaygara niye?

(Basitlik açısından ERC404, DN404 ve benzer token standartlarından sadece "404" olarak bahsedeceğim).

NFT Fraksiyonlaşma Başarısız Oldu

NFT'nin bölünmesi yeni bir şey değildir. İnsanlar yıllardır NFT fraksiyonelleşmesine hayranlık duyuyor.

Fikir basit: Bir CryptoPunk NFT bugün 150.000 $ değerindedir. Çok az insan tek bir Punk satın alabiliyor.

Peki ya aynı Punk'ın 1/00'üne sadece 1.500 dolara sahip olabilseydiniz? Birdenbire fırsat çok daha erişilebilir hale gelir. Ve eğer bir sonraki NFT boğa piyasasında Punk'ın değeri üçe katlanırsa, bu 1.500 dolarlık yatırım 4.500 doların üzerine çıkabilir.

ANCAK, daha önceki bölünme girişimleri her zaman ilgi çekmekte zorlanmıştır:

  • NFTX bunu yıllarca kesirli kasalarla yapmaya çalıştı (Punk NFT 'leri yatırın ve PUNK değiştirilebilir tokenleri alın) ancak bugün bile önemli bir benimseme yok.
  • Flooring Lab birkaç ay önce benzer bir fikirle faaliyete geçti: bir Azuki NFT yatırın ve meme coin gibi alınıp satılabilen 1.000.000 uAzuki token kazanın. İyi gidiyor, çünkü büyük ölçüde likiditeyi teşvik etmek ve protokolü başlatmak için yeni bir token FLC kullanıyor.

Benim naçizane görüşüme göre, en iyi niyetli yaklaşımlara rağmen, bu tür protokoller varış noktasında oldukça ölüdür.

Bu küsuratlandırma protokollerini kullanmaya başlamak için bile bir kullanıcının birden fazla işlemi onaylaması gerekir. Her işlem ücrete tabidir. Bu, harcanan para ve her adımı kavramak için gereken zihinsel çaba açısından hızla artar. Hataların değerli NFT'lerin kaybına yol açabileceğine dair sürekli bir endişe var. NFT kalıcıları(nftperp veya Tribe3) muhtemelen çoğu insan için NFT'lerden yukarı yönlü kazanç elde etmenin daha etkili bir yoludur.

Aradaki fark şu: 404, her NFT'yi varsayılan olarak kesirli ancak bir bütün olarak sorunsuz bir şekilde birleştirilebilir hale getirerek, kesirli hale getirme ile ilgili kullanıcı deneyimi sorunlarını ele alıyor.

Evet, teknolojide eski bir atasözüdür: Daha az adım = Daha fazla dönüşüm.

404'ün potansiyel kullanım durumları için birbirini tamamlayan iki açı düşündüm:

  1. NFT'ler daha fazla değiştirilebilirlikten faydalanabilir mi?
  2. Değiştirilebilir tokenlar NFT olmalarından faydalanabilir mi?

1. NFT'ler daha fazla değiştirilebilirlikten faydalanabilir mi?

Kriptoda likidite üstündür.

Fraksiyonelleştirme, yatırımcıların bir NFT'nin uygun fiyatlı fraksiyonlarını alıp satmalarına olanak tanıyarak ve potansiyel katılımcı pazarını genişleterek likiditeyi büyük ölçüde artırabilir.

Dahası, fraksiyonelleşme fiyat keşfinin daha hızlı gerçekleşmesini sağlar. 2023 yılında, birçok NFT'nin yaşadığı yavaş düşüş eğilimi, temellerin fiyatlarla uyumlu hale gelmesi için gereken süreyi uzatan doğal likidite eksikliğinden kaynaklanmıştır.

Değiştirilebilirliğin likiditeyi nasıl artırdığını göstermek için: PANDORA'ya ne olduğuna bakın. İşlem hacminin %99'u NFT yerine fungible token üzerinden yapıldı.

Ctrl, NFT'leri değiştirilebilir hale getirerek, artan sermaye akışları nedeniyle NFT koleksiyonlarının değerinin (en üst kademede ~ 1 milyar $) en iyi memecoin'lerin değerine (60 milyar $ +) yaklaşabileceğine inanıyor.

Bu da 404 token için bazı ilginç kullanım durumları yaratmaktadır:

  1. Yüksek Değerli Sanat ve Koleksiyon Eşyaları. Tipik olarak bunlar oldukça az bulunur ve değerlidir. Paradigm destekli Tessera bunu fraksiyonel platformuyla yapmaya çalıştı ancak sınırlı benimseme nedeniyle geçen yıl kapanmak zorunda kaldı. En önemli engel, yeniden satış için parçalara ayırma işleminden sonra NFT'lerin etkili bir şekilde yeniden oluşturulmasıydı; bu süreç genellikle karmaşık DAO yönetişimine saplanıp kalıyordu. 404 belirteçleri bu sorunu hafifletir.
  2. Gayrimenkul: Gayrimenkul, RWA trendine bağlı olarak blok zincirinde tokenlaştırılıyor. Çeşitli girişimler, mülkleri doğrudan temsil etmek için NFT'leri kullanmaktan(Roofstock) mülk edinmek için ICO benzeri bağış toplama için değiştirilebilir tokenlerden yararlanmaya(CitaDAO) kadar farklı yaklaşımları araştırdı. 404 bu yaklaşımları birleştirme potansiyeline sahiptir.

Palette buna bir örnek: 404'ü kullanarak jeneratif sanata doğal fraksiyonalizasyon getiren bir koleksiyon ve koleksiyonundaki sanat eserleri için bir "re-roll" özelliği var. Sanat koleksiyonculuğunu yeni bir etkileşim katmanı ile daha ilginç hale getiriyor.

2. Değiştirilebilir tokenlar NFT olmalarından faydalanabilir mi?

404 spot ışığının çoğu NFT'lerin daha fazla değiştirilebilirliği etrafında olsa da, madalyonun başka bir yüzü daha var: Değiştirilebilir tokenler de NFT'lere geçişten faydalanabilir.

Çeşitli türlerdeki değiştirilebilir tokenlerin 404 ile nasıl önemli bir yükseltme alabileceği aşağıda açıklanmıştır:

  • Yönetişim tokenları, sahiplerine DAO'larda oy hakkı verir. Bu tokenlerin aynı zamanda sahiplerinin katkılarına bağlı olarak değişen itibar durumlarına (meta verilerde) sahip NFT'ler haline gelmesini sağlayarak yeni bir yönetişim boyutu ortaya çıkabilir. Sahibinin topluluk içindeki tarihsel katılımına bağlı olarak özel özelliklere farklı düzeylerde erişim sağlayan bir yönetişim NFT'si hayal edin. Bu, aktif katılımı teşvik eder ve daha meritokratik bir yönetişim modelini destekler.
  • Yardımcı tokenlar, kullanıcılara kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için benzersiz özellikler içerebilir. Örneğin, bir oyun platformunun jetonu, özelliklere ve nadirliklere dayalı olarak farklı oyun içi varlıklara veya yeteneklere sahip bir NFT'ye bağlanabilir. Bu, yalnızca token etrafındaki topluluk katılımını artırmakla kalmaz, aynı zamanda token için yeni bir fayda da yaratır.
  • Genellikle internet kültürü ve viral trendlerle ilişkilendirilen Memecoin'ler (WIF, DOGE, PEPE'yi düşünün), topluluklarını daha iyi meşgul etmek ve büyütmek için NFT mekanizmalarını kullanabilir. Nadirlik özellikleri ve ganimet kutusu mekanikleri sunarak kullanıcı etkileşimlerini oyunlaştırabilirler. 2021 NFT boğa döngüsü, "resimli altcoinleri" ne kadar sevdiğimizi gösterdi. Memler ve NFT'lerin birleşimi sadece eğlence faktörünü güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda daha güçlü bir aidiyet duygusu geliştirir.

Bir opsiyon ve perp DEX'i olan Aevo, 404 token'ı entegre etme konusunda ilk hareket edenlerden biridir. DeFi verim çiftçiliğini daha eğlenceli hale getirmek için arka uçtaki 404 mekanizmasını kullanır. Kullanıcılar platformda alım satım yaparak AEVO airdrop'unu yetiştirirken, potansiyel olarak 100 kat yetiştirme artışı elde edebilirler.

404'ü neler bekliyor?

404 topluluğu muhtemelen token standartlarını geliştirmek ve gaz ücretleri gibi konuları ele almak için çalışacaktır. Protokollerle işbirliği yapmak ve borsalar ile blok kaşiflerinin bu standartlar hakkında bilgilendirilmesini sağlamak temel öncelikler olacaktır. Açık kaynak kullanımı 404'ün geliştirilmesine daha geniş bir katılımı teşvik eder.

Ancak gerçek kullanım durumlarının ortaya çıkması zaman alacaktır. Bu hikayeyi daha önce yeni token standartlarında görmüştük:

  • Ordinaller (Bitcoin NFT'leri) Aralık 2022'de piyasaya sürüldü, ancak sayı yazıtları yalnızca 4 ay sonra Nisan 2023'te parabolik hale gelmeye başladı.

  • Benzer şekilde, NFT'lerin cüzdan sahibi olmasına izin veren çığır açan bir standart olan ERC-6551, Mayıs 2023 lansmanından altı ay sonra ilgi görüyor gibi görünüyor.

Yeni kullanım alanları oluşturmak ve kullanıcıları 404'ün potansiyeli konusunda eğitmek şüphesiz zaman alacaktır. Ancak bunlar 404'ün uzun vadeli vizyonunu gerçekleştirmeye yönelik önemli adımlardır.

Peki ya Pandora?

Pandora, 1. 404 token'ın yaratıcısı olmasına rağmen herhangi bir doğrudan değer tahakkuk mekanizmasından yoksundur. 404 standardını kullanmak için herhangi bir ücret alınmaz. Sonuçta 404'ün açık kaynaklı ve herkes tarafından erişilebilir olması amaçlanmıştır.

Piyasa bunun farkına varıyor: spekülatif coşkuyla 32.000$'a kadar yükselen ilk fiyatın ardından PANDORA %60 düşüşle 12.600$'a geriledi.

Yine de, önümüzdeki günlerde PANDORA için iki ilgi çekici anlatı ortaya çıkabilir:

  1. Memecoin: İlk 404 token olan Pandora, 404 tokenlerin daha geniş çapta benimsenmesi halinde, ORDI'nin sadece ilk BRC-20 token olması nedeniyle 1,5 milyar dolarlık şaşırtıcı piyasa değerini anımsatan önemli bir ilgi çekebilir.
  2. "TIA tezi": TIA'nın Cosmos protokolü airdrop'ları beklentisiyle staker'lar tarafından yönlendirilen üstel fiyat artışına benzer şekilde, yeni 404 projeleri, sahiplerinin muhtemelen 404'ün sadık destekçileri olduğu göz önüne alındığında, Pandora sahiplerine drop tahsis edebilir. Örneğin Palette, tokenlarının %5'ini Pandora sahiplerine dağıtmayı planlıyor.

Yeni işlevler sağlayan tokenlar inkar edilemez derecede heyecan vericidir. Bu gibi yenilikler, kriptonun gelişmesi için tam da ihtiyacımız olan şeydir.

Her zaman olduğu gibi, lütfen kendi araştırmanızı yapın.

Şerefe,

Teng Yan

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale[Teng Yan], Forward The Original Title'Opening PANDORA's Box' adlı kaynaktan yeniden basılmıştır, Tüm telif hakları orijinal yazar[Teng Yan]'a aittir. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!