Kitlelerin Benimsemesi Kripto'yu Mahveder. Bir Niche Olarak Tutun

Orta SeviyeJul 17, 2024
Herhangi bir blok zinciri veya B2C uygulamasının geniş çapta benimsenmesi, kripto parasının fiyatına veya daha doğrusu, endüstrinin sürekli olarak yaklaşan çöküş riskiyle karşı karşıya olmamasına bağlıdır. Kripto paranın gelişimindeki en büyük sorunun büyümesi olduğu büyük ölçüde. Yaklaşık her dört yılda bir meydana gelen piyasa patlamaları sırasında coşku ve durgunluk dönemlerinde umutsuzluk, kripto paranın kitlesel benimsemesini arayışının bir sonucudur.
Kitlelerin Benimsemesi Kripto'yu Mahveder. Bir Niche Olarak Tutun

Kripto alanının bir niş olarak kalması daha iyi olurdu.

Şimdiye kadar kripto dünyasında yaşanan en büyük kriz, şüphesiz ki ftx'in hızla düşüşü ve büyük düşüşü olmuştur. Sam Bankman-Fried'in kişisel kumbarası olduğu ortaya çıkan bu çöküş sırasında, üçüncü büyük kripto borsasıydı. Çöküşü sadece fiyatları değil, bir dizi şirketi de etkiledi ve endüstri üzerinde şok dalgaları yarattı.

not: bu köşede ifade edilen görüşler yazarın kendi görüşleridir ve coindesk, inc. veya sahipleri ve iştirakleri ile mutlaka aynı fikirleri yansıtmaz.

Bu makale, blok zinciri ve kripto haberlerinde en önemli hikayelerin günlük özetini sunan Node'un bir bölümünden alınmıştır. Tamamını almak için abone olabilirsiniz.bülten burada.

o zaman, 2022'nin sonlarında, kripto kavramının hiçbir zaman iyileşip iyileşmeyeceği belirsizdi - o zamana kadar en tüketici dostu ve güvenilir kripto şirketlerden biri olan açık sahtekarlık, tüm bunların sadece dolandırıcılığı örtbas eden bir hile olduğu yaygın varsayımını doğrulamış gibi görünüyordu.

bugün, şeyler iyiye gidiyor gibi görünüyor, ancak sektörün eski hataları tekrarladığı ve başka bir aşağılama için koştuğu yaygın bir korku var. tecrübeli kripto yatırımcıları ve gözlemcileri için bu normaldir ve her zaman böyle olmuştur: bitcoin'den beri.(BTC)2014 piyasa çöküşü, mt. gox'un başarısızlığını takip etti, vesonraki toparlanmaPiyasanın döngüsel doğası, hayatın kabul edilen bir parçası haline gelmiştir.

Ancak, bu olgunlaşan endüstrinin bu patlama ve çöküş döngülerini normalleştirmesi tuhaf değil mi? Bana öyle geliyor ki, herhangi bir blok zinciri veya tüketici uygulamasının geniş çapta benimsenmesi, kendi jetonunun fiyatına - veya endüstrinin kendisine - her zaman yakın bir çöküş riski altında olmamasına bağlıdır.

bkz: Kripto düzenlemesi istiyorsun? Sana kripto düzenlemesi vereceğim| görüş

ve işte asıl mesele burada. büyük ölçüde, büyüyen kriptonun en büyük sorunu, kriptonun büyümesidir. Piyasaların yükseldiği zamanlarda yaşanan coşku ile daraldığında yaşanan umutsuzluk arasındaki bu sarsıntı, kriptonun kitleler tarafından benimsenme çabasının bir sonucudur, her dört yılda bir gerçekleşir.

kaba benimseme

süreç açıktır, ekonomist robert shiller'ın tipik bir durumu“mantıksız coşku.”) yeniden her şeyi para biriminden internete kadar yeniden icat etme vaatleri ilgi çekiyor. İnsanlar merkezsizleşme hayaline (ya da birçokları için hızlı para vaadine) inanıyor. Popülerlik fiyatları yükseltir, bu darefleks olarakdaha fazla insan yatırım yaptıkça onları daha da yükseltiyor - ta ki bir şey kırılana kadar.

Neredeyse her zaman, başarısız olan şeyler, blok zincirlerinin mitiGate.io veya değiştirmek için inşa edildiği şeylerdir. Ve bu şeyler, neredeyse her zaman, kriptoyu lezzetli ve/veya kullanımı kolay hale getirmek için inşa edildi. "Kitlelerin" muhtemelen kendi kendine velayet etmeyeceği alışılmadık bir görüş değil. Ancak kendi kendine saklama olmadan, Bitcoin gibi bir şeyin ne anlamı var?

"büyüyen benimseme riski, yeni girenlerin bitcoin'in temel prensiplerinden haberdar olmamasıdır: merkezi olmayanlık, kendi kendine saklama, sert para vb. yeni girenler bu temel inançları öğrenmez, anlamaz ve benimsemezse, onları gerçeklik haline getiren özellikler zamanla protokollerde kalmayabilir," dedi yatırım bankası galaxy digital'in firma genelinde araştırmadan sorumlu alex thorn.

ayrıca bakınız: Localbitcoins'e bir övgü | görüş

Benimseme, sık sık kriptonun değerleriyle çelişen yasaları takip etmek ve kolay kullanımlı girişler ve ağ geçitleri oluşturmak (ki bunlar tehlikeye atılabilir) anlamına gelir. Merkezsizleşme ve kitle benimsemesi arasında bir gerilim var - hatta doğrudan bir rekabet var. Kripto para birimini çok büyütürseniz, aslında ne işe yaradığını yok etme riski taşırsınız. “Baskın finansal sisteme basitçe katılmak, bu teknolojinin önemli olan fırsatlarının birçoğunu vazgeçmek anlamına gelir,” dedi Nathan Schnieder, Colorado Boulder Üniversitesi Medya Çalışmaları Profesörü ve “Yönetilebilir Alanlar” kitabının yazarı.

Bu, üniversite kolejinde ders veren Paul Dylan-Ennis tarafından tekrarlanan bir noktadır. Dylan-Ennis şöyle diyor: "Kripto bir alt kültürdür ve bir alt kültür olduğunu kabul edemeyiz. Sorunlarımızın çoğu, 'bir sonraki milyarı ona katma' konuşması değerlerimizi çürütmesine yol açar.

hep oradaydı

Geliştiricilerin, kurucuların ve yatırımcıların 15 yıl ve milyarlarca dolar harcadığı ve blockchain için bir 'öldürücü uygulama' aradığına dair bir ironi var ve bununla birlikte zaten bir tane var.

satoshi nakamoto, ve onun adımlarını takip edenler, herhangi bir şekilde kullanılabilen ve sizden (kolayca) alınamayan dijital taşıyıcı enstrümanlar inşa etmiştir.

işte bu. işte kripto'nun tamamı bu.

Bu nedenle, neredeyse hiç kimse kahve için bitcoin ile ödeme yapmasa da, birçok kişi gizlilik parası monero'yu kullanıyor.(XMR)bu veya şunu darkweb'den satın almak. kripto paranın gerçekte nasıl gerçek ekonomiyle bağlantı kurmak için kullanıldığına bakarsanız, aslında niş alanlarda kullanıldığını göreceksiniz. Bunlar arasındasiyah veya gri pazarlar, istikrarlı kripto transfer koridorlarıvehobici uğraşlar.

dikkat edin, bunlar büyük pazarlar. ancak bugün, kripto para biriminin çıkış yapmaya çok yakın olduğu dönemlerde olduğu gibi, bu kullanım, kripto paranın spekülatif kullanımıyla karşılaştırıldığında soluk kalır. Burada sermaye giriş yapar, coin'den coin'e veya protokolden protokole atlar ve sayıyı yükseltir - esasen döngüsel bir ekonomi yaratır.

ve bu iyi. Kumar oynamak belli bir ölçüde bir kullanım durumudur. ancak insanlar kriptonun sansüre dayanıklı para ve araçlara gerçekten ihtiyacı olan insanlar için kullanılmasını istiyorlarsa, geliştiriciler, kurucular ve yatırımcılar buna göre inşa etmelidir. neredeyse tanım gereği, bu sınırlı bir kitledir.

bu sadece benim fikrim. birçok kişi katılmıyor.

diğer görüşler

“web3isgoinggreat” ve “citation needed” adlı kripto-kritik haber hizmetlerinin yazarı Molly White, kriptonun zaten mainstream olduğunu savunuyor. “Hala küçük ve niş olan bireysel projeler olabilir, ancak Brian Armstrong ve Sam Bankman-Fried'in Kongre'de kol kola girmesi, BlackRock ve Fidelity'nin Bitcoin ETF'lerini piyasaya sürmesiyle, bu gemi büyük olasılıkla hareket etti,” dediği bir doğrudan mesajda.

Gizlilik savunucusu, eğitimci ve monero süper kullanıcısı Sethforprivacy farklı düşünüyor. "Maalesef gerçek şu ki çoğu insan henüz Bitcoin'in gerekliliğini fark etmiyor ve o kadar kişisel sorumluluğu üstlenmek istemiyor, bu yüzden bugün gerekliliğinin farkında olanlar için Bitcoin'i geliştirmeye odaklanmamız gerekiyor" dedi.

bakınız:Meme coinlerin savunusu| görüş

Ayrıca, merkezi olmamasının kriptonun küresel olarak yayılmasının nedeni olduğu argümanı da vardır, sözüm ona.

“başlıca kripto yükselişini mümkün kılan tek şey, hiç kimsenin sahibi olmaması ve kullanıcıların, devletlerin veya şirketlerin değil, işletilmesidir,” insan hakları vakfı'nın baş strateji görevlisi alex gladstein söyledi.

Ancak, kitlelerin ne istediği tam olarak net değil. Örneğin, Ethereum savunucusu Emmanuel Awosika, "İnanırken bile", diyor ki, herkesGizlilik, sansür direnci ve ulus-devlet saldırılarına karşı koruma isteyen bazı insanlar, bir sorunu çözen ve iyi bir kullanıcı deneyimi olan bir ürünle yetinen kişilerdir.

herkesin ihtiyacı olmadığı, hatta istemediği gizlilik, sansür direnci ve maksimum merkezsizlik olduğunu belirtirken, awosika 'mümkün olduğunca çok insanın eline kripto geçirmeyi keşfetmeliyiz.' dedi.

aynı şekilde, "roko mijic", Roko'nun basiliski“ ün, aslında merkezi olmayan araçlara güç verenin ölçek olduğunu savunuyor ve bu, bitcoin'in dünya çapında dağılmış madencileri olduğu için saldırıya karşı zor olduğunu gözlemlediğimiz doğrudur. Mijic, “küçük ölçekli bir kripto ağı içinden sansürü engelleyemezsiniz çünkü hükümet sadece tüm ağı çökertecek” dedi.

Chicago'daki Moonstone Research'ün kurucusu Justin Ehrenhofer, bir para biriminin yalnızca geniş çapta kabul görmesi durumunda yararlı olduğuna ve bu nedenle "cypherpunk'ların yabancılara hitap eden sistemler oluşturmaya odaklanması gerektiğine" işaret ederek bu duyguyu yineledi. Bununla birlikte, ortalama bir kullanıcının servetini saklama borsalarında sakladığı göz önüne alındığında, "geniş ölçekli benimseme ile" kripto ruhunda bir bozulma olduğunu da sözlerine ekledi.

Sanırım soru şu, kripto'nun temel değerleri ne kadar değerli?

uyarı:

  1. bu makale [den yeniden basıldıcoindesk]. tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [ daniel kuhn]. eğer bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate öğreninekip, ve onlar hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. makalelerin çevirileri, Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılmaktadır. belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Kitlelerin Benimsemesi Kripto'yu Mahveder. Bir Niche Olarak Tutun

Orta SeviyeJul 17, 2024
Herhangi bir blok zinciri veya B2C uygulamasının geniş çapta benimsenmesi, kripto parasının fiyatına veya daha doğrusu, endüstrinin sürekli olarak yaklaşan çöküş riskiyle karşı karşıya olmamasına bağlıdır. Kripto paranın gelişimindeki en büyük sorunun büyümesi olduğu büyük ölçüde. Yaklaşık her dört yılda bir meydana gelen piyasa patlamaları sırasında coşku ve durgunluk dönemlerinde umutsuzluk, kripto paranın kitlesel benimsemesini arayışının bir sonucudur.
Kitlelerin Benimsemesi Kripto'yu Mahveder. Bir Niche Olarak Tutun

Kripto alanının bir niş olarak kalması daha iyi olurdu.

Şimdiye kadar kripto dünyasında yaşanan en büyük kriz, şüphesiz ki ftx'in hızla düşüşü ve büyük düşüşü olmuştur. Sam Bankman-Fried'in kişisel kumbarası olduğu ortaya çıkan bu çöküş sırasında, üçüncü büyük kripto borsasıydı. Çöküşü sadece fiyatları değil, bir dizi şirketi de etkiledi ve endüstri üzerinde şok dalgaları yarattı.

not: bu köşede ifade edilen görüşler yazarın kendi görüşleridir ve coindesk, inc. veya sahipleri ve iştirakleri ile mutlaka aynı fikirleri yansıtmaz.

Bu makale, blok zinciri ve kripto haberlerinde en önemli hikayelerin günlük özetini sunan Node'un bir bölümünden alınmıştır. Tamamını almak için abone olabilirsiniz.bülten burada.

o zaman, 2022'nin sonlarında, kripto kavramının hiçbir zaman iyileşip iyileşmeyeceği belirsizdi - o zamana kadar en tüketici dostu ve güvenilir kripto şirketlerden biri olan açık sahtekarlık, tüm bunların sadece dolandırıcılığı örtbas eden bir hile olduğu yaygın varsayımını doğrulamış gibi görünüyordu.

bugün, şeyler iyiye gidiyor gibi görünüyor, ancak sektörün eski hataları tekrarladığı ve başka bir aşağılama için koştuğu yaygın bir korku var. tecrübeli kripto yatırımcıları ve gözlemcileri için bu normaldir ve her zaman böyle olmuştur: bitcoin'den beri.(BTC)2014 piyasa çöküşü, mt. gox'un başarısızlığını takip etti, vesonraki toparlanmaPiyasanın döngüsel doğası, hayatın kabul edilen bir parçası haline gelmiştir.

Ancak, bu olgunlaşan endüstrinin bu patlama ve çöküş döngülerini normalleştirmesi tuhaf değil mi? Bana öyle geliyor ki, herhangi bir blok zinciri veya tüketici uygulamasının geniş çapta benimsenmesi, kendi jetonunun fiyatına - veya endüstrinin kendisine - her zaman yakın bir çöküş riski altında olmamasına bağlıdır.

bkz: Kripto düzenlemesi istiyorsun? Sana kripto düzenlemesi vereceğim| görüş

ve işte asıl mesele burada. büyük ölçüde, büyüyen kriptonun en büyük sorunu, kriptonun büyümesidir. Piyasaların yükseldiği zamanlarda yaşanan coşku ile daraldığında yaşanan umutsuzluk arasındaki bu sarsıntı, kriptonun kitleler tarafından benimsenme çabasının bir sonucudur, her dört yılda bir gerçekleşir.

kaba benimseme

süreç açıktır, ekonomist robert shiller'ın tipik bir durumu“mantıksız coşku.”) yeniden her şeyi para biriminden internete kadar yeniden icat etme vaatleri ilgi çekiyor. İnsanlar merkezsizleşme hayaline (ya da birçokları için hızlı para vaadine) inanıyor. Popülerlik fiyatları yükseltir, bu darefleks olarakdaha fazla insan yatırım yaptıkça onları daha da yükseltiyor - ta ki bir şey kırılana kadar.

Neredeyse her zaman, başarısız olan şeyler, blok zincirlerinin mitiGate.io veya değiştirmek için inşa edildiği şeylerdir. Ve bu şeyler, neredeyse her zaman, kriptoyu lezzetli ve/veya kullanımı kolay hale getirmek için inşa edildi. "Kitlelerin" muhtemelen kendi kendine velayet etmeyeceği alışılmadık bir görüş değil. Ancak kendi kendine saklama olmadan, Bitcoin gibi bir şeyin ne anlamı var?

"büyüyen benimseme riski, yeni girenlerin bitcoin'in temel prensiplerinden haberdar olmamasıdır: merkezi olmayanlık, kendi kendine saklama, sert para vb. yeni girenler bu temel inançları öğrenmez, anlamaz ve benimsemezse, onları gerçeklik haline getiren özellikler zamanla protokollerde kalmayabilir," dedi yatırım bankası galaxy digital'in firma genelinde araştırmadan sorumlu alex thorn.

ayrıca bakınız: Localbitcoins'e bir övgü | görüş

Benimseme, sık sık kriptonun değerleriyle çelişen yasaları takip etmek ve kolay kullanımlı girişler ve ağ geçitleri oluşturmak (ki bunlar tehlikeye atılabilir) anlamına gelir. Merkezsizleşme ve kitle benimsemesi arasında bir gerilim var - hatta doğrudan bir rekabet var. Kripto para birimini çok büyütürseniz, aslında ne işe yaradığını yok etme riski taşırsınız. “Baskın finansal sisteme basitçe katılmak, bu teknolojinin önemli olan fırsatlarının birçoğunu vazgeçmek anlamına gelir,” dedi Nathan Schnieder, Colorado Boulder Üniversitesi Medya Çalışmaları Profesörü ve “Yönetilebilir Alanlar” kitabının yazarı.

Bu, üniversite kolejinde ders veren Paul Dylan-Ennis tarafından tekrarlanan bir noktadır. Dylan-Ennis şöyle diyor: "Kripto bir alt kültürdür ve bir alt kültür olduğunu kabul edemeyiz. Sorunlarımızın çoğu, 'bir sonraki milyarı ona katma' konuşması değerlerimizi çürütmesine yol açar.

hep oradaydı

Geliştiricilerin, kurucuların ve yatırımcıların 15 yıl ve milyarlarca dolar harcadığı ve blockchain için bir 'öldürücü uygulama' aradığına dair bir ironi var ve bununla birlikte zaten bir tane var.

satoshi nakamoto, ve onun adımlarını takip edenler, herhangi bir şekilde kullanılabilen ve sizden (kolayca) alınamayan dijital taşıyıcı enstrümanlar inşa etmiştir.

işte bu. işte kripto'nun tamamı bu.

Bu nedenle, neredeyse hiç kimse kahve için bitcoin ile ödeme yapmasa da, birçok kişi gizlilik parası monero'yu kullanıyor.(XMR)bu veya şunu darkweb'den satın almak. kripto paranın gerçekte nasıl gerçek ekonomiyle bağlantı kurmak için kullanıldığına bakarsanız, aslında niş alanlarda kullanıldığını göreceksiniz. Bunlar arasındasiyah veya gri pazarlar, istikrarlı kripto transfer koridorlarıvehobici uğraşlar.

dikkat edin, bunlar büyük pazarlar. ancak bugün, kripto para biriminin çıkış yapmaya çok yakın olduğu dönemlerde olduğu gibi, bu kullanım, kripto paranın spekülatif kullanımıyla karşılaştırıldığında soluk kalır. Burada sermaye giriş yapar, coin'den coin'e veya protokolden protokole atlar ve sayıyı yükseltir - esasen döngüsel bir ekonomi yaratır.

ve bu iyi. Kumar oynamak belli bir ölçüde bir kullanım durumudur. ancak insanlar kriptonun sansüre dayanıklı para ve araçlara gerçekten ihtiyacı olan insanlar için kullanılmasını istiyorlarsa, geliştiriciler, kurucular ve yatırımcılar buna göre inşa etmelidir. neredeyse tanım gereği, bu sınırlı bir kitledir.

bu sadece benim fikrim. birçok kişi katılmıyor.

diğer görüşler

“web3isgoinggreat” ve “citation needed” adlı kripto-kritik haber hizmetlerinin yazarı Molly White, kriptonun zaten mainstream olduğunu savunuyor. “Hala küçük ve niş olan bireysel projeler olabilir, ancak Brian Armstrong ve Sam Bankman-Fried'in Kongre'de kol kola girmesi, BlackRock ve Fidelity'nin Bitcoin ETF'lerini piyasaya sürmesiyle, bu gemi büyük olasılıkla hareket etti,” dediği bir doğrudan mesajda.

Gizlilik savunucusu, eğitimci ve monero süper kullanıcısı Sethforprivacy farklı düşünüyor. "Maalesef gerçek şu ki çoğu insan henüz Bitcoin'in gerekliliğini fark etmiyor ve o kadar kişisel sorumluluğu üstlenmek istemiyor, bu yüzden bugün gerekliliğinin farkında olanlar için Bitcoin'i geliştirmeye odaklanmamız gerekiyor" dedi.

bakınız:Meme coinlerin savunusu| görüş

Ayrıca, merkezi olmamasının kriptonun küresel olarak yayılmasının nedeni olduğu argümanı da vardır, sözüm ona.

“başlıca kripto yükselişini mümkün kılan tek şey, hiç kimsenin sahibi olmaması ve kullanıcıların, devletlerin veya şirketlerin değil, işletilmesidir,” insan hakları vakfı'nın baş strateji görevlisi alex gladstein söyledi.

Ancak, kitlelerin ne istediği tam olarak net değil. Örneğin, Ethereum savunucusu Emmanuel Awosika, "İnanırken bile", diyor ki, herkesGizlilik, sansür direnci ve ulus-devlet saldırılarına karşı koruma isteyen bazı insanlar, bir sorunu çözen ve iyi bir kullanıcı deneyimi olan bir ürünle yetinen kişilerdir.

herkesin ihtiyacı olmadığı, hatta istemediği gizlilik, sansür direnci ve maksimum merkezsizlik olduğunu belirtirken, awosika 'mümkün olduğunca çok insanın eline kripto geçirmeyi keşfetmeliyiz.' dedi.

aynı şekilde, "roko mijic", Roko'nun basiliski“ ün, aslında merkezi olmayan araçlara güç verenin ölçek olduğunu savunuyor ve bu, bitcoin'in dünya çapında dağılmış madencileri olduğu için saldırıya karşı zor olduğunu gözlemlediğimiz doğrudur. Mijic, “küçük ölçekli bir kripto ağı içinden sansürü engelleyemezsiniz çünkü hükümet sadece tüm ağı çökertecek” dedi.

Chicago'daki Moonstone Research'ün kurucusu Justin Ehrenhofer, bir para biriminin yalnızca geniş çapta kabul görmesi durumunda yararlı olduğuna ve bu nedenle "cypherpunk'ların yabancılara hitap eden sistemler oluşturmaya odaklanması gerektiğine" işaret ederek bu duyguyu yineledi. Bununla birlikte, ortalama bir kullanıcının servetini saklama borsalarında sakladığı göz önüne alındığında, "geniş ölçekli benimseme ile" kripto ruhunda bir bozulma olduğunu da sözlerine ekledi.

Sanırım soru şu, kripto'nun temel değerleri ne kadar değerli?

uyarı:

  1. bu makale [den yeniden basıldıcoindesk]. tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [ daniel kuhn]. eğer bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate öğreninekip, ve onlar hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. makalelerin çevirileri, Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılmaktadır. belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!