Kantitatif Strateji Ticareti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Nicel ticaret stratejisi, programları kullanarak otomatik ticaret anlamına gelir. Nicel ticaret stratejisinin birçok türü ve avantajı vardır. İyi kantitatif ticaret stratejileri istikrarlı karlar sağlayabilir.
 Kantitatif Strateji Ticareti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kantitatif ticaret stratejisi nedir

Nicel ticaret stratejisi, bilgisayar veri analizi, model oluşturma, geriye dönük test doğrulaması, işlem yürütme, optimizasyon ve diğer süreçler aracılığıyla birçok matematiksel ve istatistiksel araç kullanarak piyasada yüksek olasılıklı ve etkili ticaret stratejileri bulmayı ifade eder. Rasyonel, nesnel ve otomatikleştirilmiş bir ticaret süreci, insanın sübjektif yargılarına dayanmadan elde edilebilir, bu nedenle nicel ticaret stratejisine genellikle otomatik ticaret denir.

Kantitatif ticaret stratejisinin tarihi

Entegre devrelerin icadı ve bilgisayar biliminin gelişmesiyle birlikte insanlar, bilgisayarların güçlü veri işleme ve bilgi işlem gücünü finansal ticaret piyasasına uygulama olasılığını keşfetmeye başladı. Ekonomi alanında Nobel Ödülü sahibi Harry Max Markowitz, kantitatif ticaret stratejisinin babası olarak da bilinir. “Portföy Seçimi” adlı temsili makalesinde, varlık tahsisinin verimliliğini sayısal bir şekilde tartıştı ve iki fon yöneticisine finans piyasasındaki ilk bilgisayar arbitraj işlemini gerçekleştirmelerinde yardımcı oldu.

1970'den 1980'e kadar kantitatif ticaret stratejisi ortaya çıkmaya başladı. New York Menkul Kıymetler Borsası, yatırımcıların siparişlerinin gecikmesini büyük ölçüde kısaltan ve operasyonel verimliliği artıran Belirlenmiş Sipariş Geri Dönüşü (DOT) sistemini benimsedi. 1990'dan bu yana, algoritma sistemleri giderek daha popüler hale geldi ve birçok hedge fon da kantitatif ticaret stratejisinin kollarına yatırım yaptı. 2000'deki dot-com balonu, niceliksel strateji ticaretinin etkinliğini ve gücünü kanıtladı. Piyasa hala son tarafa dalmışken, niceliksel ticaret stratejisi, yatırım kurumlarının yüksek riskli nokta-com hisselerindeki pozisyonlarını azaltmalarına yardımcı oldu ve müteakip piyasa çöküşünü başarıyla önledi.

İstatistiklere göre, 2010 yılında ABD hisse senedi piyasasının işlem hacminin %60'ından fazlası, niceliksel stratejiler kullanan yüksek frekanslı işlem yapan yatırımcılardan ve piyasa yapıcılardan geldi. Onlarca yıllık geliştirme sürecinin ardından, otomatik ticaret robotları artık finans piyasasının yarısını oluşturuyor.

Kantitatif ticaret stratejisinin avantajları

Otomatik olarak yürütülen nicel ticaret stratejisi, kullanıcıların kendi başlarına işlem yaptıkları sıradan işlemlere göre aşağıdaki avantajlara sahiptir:

Kantitatif ticaret stratejisi türleri

Pek çok kantitatif ticaret stratejisi türü vardır. Aşağıda, dijital para birimi alanında yaygın olarak kullanılan bazı nicel stratejiler yer almaktadır:

  1. Izgara Ticareti:

    Kantitatif strateji, varlıkların belirlenen şebeke miktarına göre eşit parçalara bölünmesini ve belirlenen fiyat aralığında farklı şebeke fiyatlarından bekleyen emirleri ifade eder. Piyasa dalgalanması farklı şebeke fiyatlarını geçtiğinde, program şebeke farklılıklarından kar elde etmek için otomatik olarak partiler halinde alım ve satım yapar.

  2. Akıllı Yeniden Dengeleme:

    Kantitatif strateji, seçilen orana göre farklı yatırım nesnelerini birleştiren, yüksek pozisyonlu varlıkları satan ve piyasa fiyatı değiştiğinde düşük pozisyonlu varlıkları satın alan ve her birinin başlangıç oranını eski haline getirmek için pozisyonları dinamik olarak ayarlayan endeks fonuna benzer. uzun vadeli istikrarlı getiri elde etmek için yatırım nesnesi.

  3. Gelecek Noktası Arbitrajı:

    Sürekli sözleşme piyasasında sermaye oranı nedeniyle vadeli işlem fiyatı ile spot fiyat arasında bir fark olduğunda, zaman içinde azalan cari fiyat farkını kazanmak için vadeli işlem ve spot riskten korunma yapılabilir. Örneğin, sermaye oranı pozitif olduğunda, belirli bir değerde spot satın almak ve eşit değerde bir vadeli kısa emir vermek, yükseliş ve düşüşün neden olduğu kazanç ve kayıpları dengeleyebilir ve sürekli sözleşme piyasasının sermaye oranı getirilerini elde edebilir.

  4. Emtia Ticareti Danışmanı (CTA) Stratejisi:

    Kantitatif strateji, piyasa izleme için tek veya çoklu teknik göstergelerin kullanılması anlamına gelir. Toplanan işlem verileri, göstergelerin ayarlanan koşullarını karşıladığında, işlem sinyali tetiklenecek ve program otomatik olarak işlem yapacaktır.

  5. Arbitraj için Yüksek Al Düşük Al

    Çoğu para birimi farklı platformlarda alınıp satılabilir. Fiyatlandırma yöntemleri, işlem hacmi ve piyasa derinliğindeki farklılıklar nedeniyle, bazen aynı para biriminin farklı platformlarda farklı kotasyonları olabilir. Arbitraj için yüksek satın al düşük fiyat farkı kazanmak için daha düşük bir fiyat platformunda satın alma ve daha yüksek bir fiyat platformunda satış yapma davranışını ifade eder. Arbitraj için yüksek al düşük satma fırsatı kısacıktır ve birden fazla ticaret platformunun gerçek zamanlı olarak izlenmesi gerekir, bu nedenle genellikle yüksek frekanslı ticaret hesabıyla tamamlanır.

Kantitatif bir ticaret stratejisi nasıl oluşturulur?

Kantitatif bir ticaret stratejisi formüle etmek genellikle aşağıdaki adımları içerir:

  1. Strateji tasarımı

    Herhangi bir nicel stratejinin, kazanç dağılımı, oynaklık, zaman değeri, arbitraj vb. gibi net kâr araçlarına ve boyutlarına sahip olması gerekir. Stratejik fikir, istatistiksel analiz ve model oluşturma için belirli parametreler için büyük miktarda pazar verisi toplayabilir.

  2. Model kuruluşu

    Yeterince veri topladıktan sonra veri keşfine başlayabiliriz. Bu aşamada matematiksel istatistiksel araçlar kullanılarak aykırı değer taraması, kümeleme, varyans analizi (ANOVA), regresyon analizi veya makine öğrenimi algoritmaları vb. ticaret stratejileri olarak kullanılabilir.

  3. Veri geriye dönük test

    Verilerin geriye dönük testi, herhangi bir nicel stratejinin resmi olarak başlatılmasından ve çalıştırılmasından önce gerekli bir süreçtir. Kazanma oranı, kar/zarar oranı, performans eğrisi, maksimum geri dönüş, geçersiz faktör vb. dahil olmak üzere nicel stratejinin çeşitli veri performanslarını değerlendirebilir. İyi veri geriye dönük testi, sonraki modeli optimize etmek ve yinelemek için nicel strateji tasarımcılarının potansiyel sorunları mümkün olan en kısa sürede bulmasına yardımcı olabilir.

  4. kesin pazarlık

    Kantitatif ticaret stratejisi, ticaret piyasasının pratik deneyiminden geçmezse, sonunda tartışmalı bir konu haline gelecektir. Bazı platformlar, kullanıcıların gerçek piyasa koşullarına göre kar ve zararları kaydetmek için MIMIK fonlarını kullanabilmeleri ve oluşturulan nicel stratejinin beklenen istikrarlı karları karşılayıp karşılamadığını teyit edebilmeleri için kağıt ticareti sağlar.

Risk ve strateji yönetimi

Kantitatif strateji ticareti, kullanıcılarına birçok kolaylık ve avantaj sağlamış olsa da, diğer risk faktörlerinin kantitatif ticaret stratejilerinin başarısız olmasına neden olabileceği ihtimaline dikkat etmek gerekir. Hizmet sağlayıcıların istikrarı çok önemli bir bağlantıdır. Ekipman arızası veya ağ kesintisi durumunda, yalnızca niceliksel strateji programının normal şekilde çalışmamasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda pozisyonların kapatılamaması nedeniyle riske maruz kalmaya ve mülk kayıplarına neden olur. Alıntı verilerinin kaynağı, ağ korsanı saldırısıyla aynıdır. Yanlış kotasyon verileri, programın yanlış değerlendirilmesine yol açacağı gibi, program kodundaki boşluklar ve algoritma kusurları piyasadaki diğer katılımcılar tarafından saldırıya uğrayarak kayıplara neden olacaktır.

Kantitatif stratejilerin sayısındaki artış ve modelin karmaşıklığı nedeniyle, farklı stratejiler ve farklı ticaret parametreleri arasında korelasyonlar ve beklenmedik etkileşimler olabilir. Düzenli güncelleme bakımı ve geriye dönük test denetimi gereklidir. Büyük sermaye hacmi veya yüksek risk içeren bazı işlemlerde, tam otomatik işlemden ziyade operatörlerin pozisyon açma ve kapama işlemleri için sayısal strateji sadece referans olarak kullanılmaktadır. Bu tür kantitatif yardımcı işlemler için, manuel işlemin ihmal edilmesini önlemek için mükemmel bir standart işletim süreci ve eğitim ve öğretim olmalıdır.

Kantitatif ticaret stratejisinin sınırlamaları

1. Herhangi bir pazar veya teklif için geçerli değildir

Kantitatif ticaret stratejisini kullanmadan önce, kantitatif ticaret stratejisinin herhangi bir piyasa veya kotasyon için her derde deva olmadığını anlamalıyız. Geleneksel finans piyasasındaki etkin parametre endeksi kripto para piyasasına çevrilirse başarısız olabilir. Ayrıca, herhangi bir niceliksel ticaret stratejisinin geçmişteki geriye dönük test sonuçları, gelecekteki performansın garantisi olarak kullanılamaz. Örneğin, bir ticaret stratejisi, mükemmel performansı nedeniyle birçok yatırımcıyı cezbederse, piyasadaki birçok tüccar aynı noktada alım satım yapmak için acele edecek ve kar getirmesi gereken stratejiyi kârsız hale getirecektir.

2. Soyut hisse senedi hissinin veri gösterimi gerçekleştirilemiyor

Ayrıca ticaret sadece derin bir bilgi değil, aynı zamanda bir sanattır. Bazı üst düzey profesyonel tüccarlar, giriş ve çıkış kararlarını yerine getirirken tamamen objektif endeks verilerine güvenmezler, aynı zamanda bazen soyut "hisse senedi hissine" de güvenirler. Satranç, Japon satrancı, Go gibi tam bilgi oyunları alanlarında yapay zekanın hızlı gelişimi insanoğlunun çok ötesinde bir düzeye ulaşmış olsa da sözde "sezgi" ve "altıncı his"i ortaya koymak hala mümkün değil. ” kaotik eksik bilgi ticaret piyasasında.

3. Yeterli mesleki bilgi ve deneyim gereklidir

Tüccarların performansı kişisel deneyimlerine ve yeteneklerine bağlıdır ve niceliksel strateji ticareti bir istisna değildir. Yeterli mesleki bilgi ve deneyime sahip olmayan geliştiriciler tarafından yazılan kantitatif ticaret stratejisinin iyi performans göstermesi zordur. Kantitatif stratejinin tasarımı birçok farklı alanı içerir, bu nedenle mükemmel kantitatif ticaret stratejileri geliştirmek için matematik, istatistik, finans, bilgisayarlar vb.

Kantitatif ticaret stratejisini kullanmak ne zaman uygundur?

Nicel ticaret stratejisi, karmaşık üst düzey algoritmalar kullanmak zorunda değildir. Aslında, herhangi bir ticaret davranışında sabit bir işlem mantığı olduğu sürece, geliştiriciler yürütme sürecini otomatikleştirmek için kod yazabilirler. En yaygın olanı, manuel işlemlerin yerini alacak otomatik prosedürler için çok uygun olan grid ticaret stratejisidir, çünkü mekanik olarak satın alma ve satış emirlerini ileri geri askıya alır.

Kantitatif stratejiler, manuel ticaret kararı için yardımcı bir referans olarak da uygundur. Modern finansal piyasalar hızla değişiyor ve yatırım kararları vermek için büyük miktarda bilgiyi sindirmek için kişinin kendi çabalarına güvenmek uygun değil. Bilgisayarların muazzam bilgi toplama yeteneğinden ve istatistiksel araçlarından iyi bir şekilde yararlanmak, kullanıcılara daha iyi ticaret fırsatları bulmak için daha geniş bir vizyon sağlayabilir.

Yüksek frekanslı ticaret

Kantitatif ticaretin ortaya çıkışı, yüksek frekanslı ticaretin gelişmesine de katkıda bulunmuştur.

Yüksek frekanslı ticaret, otomatik programın çok kısa sürede birçok ticaret işlemini gerçekleştirmesini ifade eder. Piyasadaki değişikliklere göre, yüksek frekanslı ticaret robotu, saniyenin binde birinde bile uzun ve kısa dönüşüm kararı verebilir ve bir dizi bekleyen emir ve iptal işlemini gerçekleştirebilir. Yani, elde tutma süresini sıfır riske meylettirerek çok sayıda anlık işlem yoluyla sermaye kullanım verimliliğini en üst düzeye çıkaran yüksek frekanslı ticaret.

Yüksek frekanslı ticaretin amacı, kısa süreli ticaret fırsatları ve insanların fiyatların günlük dalgalanmalarından yakalayamayacağı küçük karlar bulmaktır. Bilgisayar biliminin hızlı gelişimi nedeniyle, yüksek frekanslı ticaret oldukça talepkar ve rekabetçi bir alandır ve ekipman yükseltme ve algoritma optimizasyonu için birçok gereksinim vardır. Arbitraj programı aynı kodu kullansa bile, piyasa bilgilerinin örnekleme oranı farklıysa veya ekipmanın performansı farklıysa, birinin kazandığı, diğerinin kaybettiği farklı sonuçlara yol açabilir. Genel olarak konuşursak, piyasa bilgilerinin örnekleme oranı ne kadar yüksek ve program yürütme hızı ne kadar hızlıysa, ticaret piyasasında yüksek frekanslı algoritmalar o kadar avantajlıdır.

Yüksek frekanslı ticaret, küresel finans piyasasındaki ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Piyasa yayılımını azaltır ve çok fazla likidite sağlar. Ancak, farklı yüksek frekanslı ticaret prosedürleri arasındaki rekabet, piyasa fiyatlarındaki dalgalanmayı da artırdı. Yüksek frekanslı ticaret algoritmaları genellikle karmaşıktır ve geliştirilmesi zordur. Genellikle, yalnızca büyük finansal kurumlar veya piyasa yapıcılar bu tür kantitatif ticaret stratejisi araçlarına sahiptir.

Çözüm

Bilgisayar alanının gelişmesi ve finansal türevlerin icadıyla birlikte, profesyonel yatırım yönetim ekipleri ve piyasa yapıcılar, niceliksel ticaret için otomatikleştirilmiş prosedürleri benimsemeye başladılar. Geleneksel manuel işlemin genel işlemiyle karşılaştırıldığında, nicel ticaret stratejisinin disipline uyma, hızlı uygulama, tutarlı mantık, nesnel karar verme, yıl boyunca kesintisiz, kolay performans doğrulama, büyük bir eşzamanlı izleme gibi birçok avantajı vardır. ticaret piyasalarının sayısı, kendi kendine öğrenme vb.

Bununla birlikte, kantitatif stratejilerin geliştirilmesi için gerekli olan alanlar arası bilgi birikimi ve giderek artan rekabet, kantitatif ticaret stratejisinin eşiğini de gitgide yükseltmektedir ve işleyişi sırasında ekipman, ağ, kod ve model üzerindeki hatalar ve kusurlar da ortadan kaldırılmaktadır. dikkate alınması gereken faktörler.

Şu anda, kantitatif ticaret küresel finans piyasasında bir yer işgal etti. Uzun vadeli varlık eğrisinin istikrarlı bir şekilde büyümesini nasıl sağlayacağınız ve performansın piyasa dalgalanmaları nedeniyle inişli çıkışlı iniş çıkışlardan nasıl kaçınılacağı, en iyi nicel stratejilerin ve ekiplerin çoğunun hedefidir. Algoritma yinelemesine ve yeni pazarlar geliştirmeye ek olarak, yüksek frekans, yüksek kazanma oranı, düşük risk ve arbitraj birikimi, nicel stratejilerin gelecekteki gelişme eğilimi olacaktır.

Nicel ticaret stratejisi kutsal kâse değildir ve kar garantisi yoktur. Geleneksel olağan ticaret gibi, kayıp riskiyle karşılaşacaktır. Ancak avantaj ve dezavantajlarını öğrendikten sonra bu aracı iyi kontrol edebiliriz.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: Joy
İnceleyen(ler): Hugo, Echo, Yuler
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Kantitatif Strateji Ticareti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Nicel ticaret stratejisi, programları kullanarak otomatik ticaret anlamına gelir. Nicel ticaret stratejisinin birçok türü ve avantajı vardır. İyi kantitatif ticaret stratejileri istikrarlı karlar sağlayabilir.
 Kantitatif Strateji Ticareti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kantitatif ticaret stratejisi nedir

Nicel ticaret stratejisi, bilgisayar veri analizi, model oluşturma, geriye dönük test doğrulaması, işlem yürütme, optimizasyon ve diğer süreçler aracılığıyla birçok matematiksel ve istatistiksel araç kullanarak piyasada yüksek olasılıklı ve etkili ticaret stratejileri bulmayı ifade eder. Rasyonel, nesnel ve otomatikleştirilmiş bir ticaret süreci, insanın sübjektif yargılarına dayanmadan elde edilebilir, bu nedenle nicel ticaret stratejisine genellikle otomatik ticaret denir.

Kantitatif ticaret stratejisinin tarihi

Entegre devrelerin icadı ve bilgisayar biliminin gelişmesiyle birlikte insanlar, bilgisayarların güçlü veri işleme ve bilgi işlem gücünü finansal ticaret piyasasına uygulama olasılığını keşfetmeye başladı. Ekonomi alanında Nobel Ödülü sahibi Harry Max Markowitz, kantitatif ticaret stratejisinin babası olarak da bilinir. “Portföy Seçimi” adlı temsili makalesinde, varlık tahsisinin verimliliğini sayısal bir şekilde tartıştı ve iki fon yöneticisine finans piyasasındaki ilk bilgisayar arbitraj işlemini gerçekleştirmelerinde yardımcı oldu.

1970'den 1980'e kadar kantitatif ticaret stratejisi ortaya çıkmaya başladı. New York Menkul Kıymetler Borsası, yatırımcıların siparişlerinin gecikmesini büyük ölçüde kısaltan ve operasyonel verimliliği artıran Belirlenmiş Sipariş Geri Dönüşü (DOT) sistemini benimsedi. 1990'dan bu yana, algoritma sistemleri giderek daha popüler hale geldi ve birçok hedge fon da kantitatif ticaret stratejisinin kollarına yatırım yaptı. 2000'deki dot-com balonu, niceliksel strateji ticaretinin etkinliğini ve gücünü kanıtladı. Piyasa hala son tarafa dalmışken, niceliksel ticaret stratejisi, yatırım kurumlarının yüksek riskli nokta-com hisselerindeki pozisyonlarını azaltmalarına yardımcı oldu ve müteakip piyasa çöküşünü başarıyla önledi.

İstatistiklere göre, 2010 yılında ABD hisse senedi piyasasının işlem hacminin %60'ından fazlası, niceliksel stratejiler kullanan yüksek frekanslı işlem yapan yatırımcılardan ve piyasa yapıcılardan geldi. Onlarca yıllık geliştirme sürecinin ardından, otomatik ticaret robotları artık finans piyasasının yarısını oluşturuyor.

Kantitatif ticaret stratejisinin avantajları

Otomatik olarak yürütülen nicel ticaret stratejisi, kullanıcıların kendi başlarına işlem yaptıkları sıradan işlemlere göre aşağıdaki avantajlara sahiptir:

Kantitatif ticaret stratejisi türleri

Pek çok kantitatif ticaret stratejisi türü vardır. Aşağıda, dijital para birimi alanında yaygın olarak kullanılan bazı nicel stratejiler yer almaktadır:

  1. Izgara Ticareti:

    Kantitatif strateji, varlıkların belirlenen şebeke miktarına göre eşit parçalara bölünmesini ve belirlenen fiyat aralığında farklı şebeke fiyatlarından bekleyen emirleri ifade eder. Piyasa dalgalanması farklı şebeke fiyatlarını geçtiğinde, program şebeke farklılıklarından kar elde etmek için otomatik olarak partiler halinde alım ve satım yapar.

  2. Akıllı Yeniden Dengeleme:

    Kantitatif strateji, seçilen orana göre farklı yatırım nesnelerini birleştiren, yüksek pozisyonlu varlıkları satan ve piyasa fiyatı değiştiğinde düşük pozisyonlu varlıkları satın alan ve her birinin başlangıç oranını eski haline getirmek için pozisyonları dinamik olarak ayarlayan endeks fonuna benzer. uzun vadeli istikrarlı getiri elde etmek için yatırım nesnesi.

  3. Gelecek Noktası Arbitrajı:

    Sürekli sözleşme piyasasında sermaye oranı nedeniyle vadeli işlem fiyatı ile spot fiyat arasında bir fark olduğunda, zaman içinde azalan cari fiyat farkını kazanmak için vadeli işlem ve spot riskten korunma yapılabilir. Örneğin, sermaye oranı pozitif olduğunda, belirli bir değerde spot satın almak ve eşit değerde bir vadeli kısa emir vermek, yükseliş ve düşüşün neden olduğu kazanç ve kayıpları dengeleyebilir ve sürekli sözleşme piyasasının sermaye oranı getirilerini elde edebilir.

  4. Emtia Ticareti Danışmanı (CTA) Stratejisi:

    Kantitatif strateji, piyasa izleme için tek veya çoklu teknik göstergelerin kullanılması anlamına gelir. Toplanan işlem verileri, göstergelerin ayarlanan koşullarını karşıladığında, işlem sinyali tetiklenecek ve program otomatik olarak işlem yapacaktır.

  5. Arbitraj için Yüksek Al Düşük Al

    Çoğu para birimi farklı platformlarda alınıp satılabilir. Fiyatlandırma yöntemleri, işlem hacmi ve piyasa derinliğindeki farklılıklar nedeniyle, bazen aynı para biriminin farklı platformlarda farklı kotasyonları olabilir. Arbitraj için yüksek satın al düşük fiyat farkı kazanmak için daha düşük bir fiyat platformunda satın alma ve daha yüksek bir fiyat platformunda satış yapma davranışını ifade eder. Arbitraj için yüksek al düşük satma fırsatı kısacıktır ve birden fazla ticaret platformunun gerçek zamanlı olarak izlenmesi gerekir, bu nedenle genellikle yüksek frekanslı ticaret hesabıyla tamamlanır.

Kantitatif bir ticaret stratejisi nasıl oluşturulur?

Kantitatif bir ticaret stratejisi formüle etmek genellikle aşağıdaki adımları içerir:

  1. Strateji tasarımı

    Herhangi bir nicel stratejinin, kazanç dağılımı, oynaklık, zaman değeri, arbitraj vb. gibi net kâr araçlarına ve boyutlarına sahip olması gerekir. Stratejik fikir, istatistiksel analiz ve model oluşturma için belirli parametreler için büyük miktarda pazar verisi toplayabilir.

  2. Model kuruluşu

    Yeterince veri topladıktan sonra veri keşfine başlayabiliriz. Bu aşamada matematiksel istatistiksel araçlar kullanılarak aykırı değer taraması, kümeleme, varyans analizi (ANOVA), regresyon analizi veya makine öğrenimi algoritmaları vb. ticaret stratejileri olarak kullanılabilir.

  3. Veri geriye dönük test

    Verilerin geriye dönük testi, herhangi bir nicel stratejinin resmi olarak başlatılmasından ve çalıştırılmasından önce gerekli bir süreçtir. Kazanma oranı, kar/zarar oranı, performans eğrisi, maksimum geri dönüş, geçersiz faktör vb. dahil olmak üzere nicel stratejinin çeşitli veri performanslarını değerlendirebilir. İyi veri geriye dönük testi, sonraki modeli optimize etmek ve yinelemek için nicel strateji tasarımcılarının potansiyel sorunları mümkün olan en kısa sürede bulmasına yardımcı olabilir.

  4. kesin pazarlık

    Kantitatif ticaret stratejisi, ticaret piyasasının pratik deneyiminden geçmezse, sonunda tartışmalı bir konu haline gelecektir. Bazı platformlar, kullanıcıların gerçek piyasa koşullarına göre kar ve zararları kaydetmek için MIMIK fonlarını kullanabilmeleri ve oluşturulan nicel stratejinin beklenen istikrarlı karları karşılayıp karşılamadığını teyit edebilmeleri için kağıt ticareti sağlar.

Risk ve strateji yönetimi

Kantitatif strateji ticareti, kullanıcılarına birçok kolaylık ve avantaj sağlamış olsa da, diğer risk faktörlerinin kantitatif ticaret stratejilerinin başarısız olmasına neden olabileceği ihtimaline dikkat etmek gerekir. Hizmet sağlayıcıların istikrarı çok önemli bir bağlantıdır. Ekipman arızası veya ağ kesintisi durumunda, yalnızca niceliksel strateji programının normal şekilde çalışmamasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda pozisyonların kapatılamaması nedeniyle riske maruz kalmaya ve mülk kayıplarına neden olur. Alıntı verilerinin kaynağı, ağ korsanı saldırısıyla aynıdır. Yanlış kotasyon verileri, programın yanlış değerlendirilmesine yol açacağı gibi, program kodundaki boşluklar ve algoritma kusurları piyasadaki diğer katılımcılar tarafından saldırıya uğrayarak kayıplara neden olacaktır.

Kantitatif stratejilerin sayısındaki artış ve modelin karmaşıklığı nedeniyle, farklı stratejiler ve farklı ticaret parametreleri arasında korelasyonlar ve beklenmedik etkileşimler olabilir. Düzenli güncelleme bakımı ve geriye dönük test denetimi gereklidir. Büyük sermaye hacmi veya yüksek risk içeren bazı işlemlerde, tam otomatik işlemden ziyade operatörlerin pozisyon açma ve kapama işlemleri için sayısal strateji sadece referans olarak kullanılmaktadır. Bu tür kantitatif yardımcı işlemler için, manuel işlemin ihmal edilmesini önlemek için mükemmel bir standart işletim süreci ve eğitim ve öğretim olmalıdır.

Kantitatif ticaret stratejisinin sınırlamaları

1. Herhangi bir pazar veya teklif için geçerli değildir

Kantitatif ticaret stratejisini kullanmadan önce, kantitatif ticaret stratejisinin herhangi bir piyasa veya kotasyon için her derde deva olmadığını anlamalıyız. Geleneksel finans piyasasındaki etkin parametre endeksi kripto para piyasasına çevrilirse başarısız olabilir. Ayrıca, herhangi bir niceliksel ticaret stratejisinin geçmişteki geriye dönük test sonuçları, gelecekteki performansın garantisi olarak kullanılamaz. Örneğin, bir ticaret stratejisi, mükemmel performansı nedeniyle birçok yatırımcıyı cezbederse, piyasadaki birçok tüccar aynı noktada alım satım yapmak için acele edecek ve kar getirmesi gereken stratejiyi kârsız hale getirecektir.

2. Soyut hisse senedi hissinin veri gösterimi gerçekleştirilemiyor

Ayrıca ticaret sadece derin bir bilgi değil, aynı zamanda bir sanattır. Bazı üst düzey profesyonel tüccarlar, giriş ve çıkış kararlarını yerine getirirken tamamen objektif endeks verilerine güvenmezler, aynı zamanda bazen soyut "hisse senedi hissine" de güvenirler. Satranç, Japon satrancı, Go gibi tam bilgi oyunları alanlarında yapay zekanın hızlı gelişimi insanoğlunun çok ötesinde bir düzeye ulaşmış olsa da sözde "sezgi" ve "altıncı his"i ortaya koymak hala mümkün değil. ” kaotik eksik bilgi ticaret piyasasında.

3. Yeterli mesleki bilgi ve deneyim gereklidir

Tüccarların performansı kişisel deneyimlerine ve yeteneklerine bağlıdır ve niceliksel strateji ticareti bir istisna değildir. Yeterli mesleki bilgi ve deneyime sahip olmayan geliştiriciler tarafından yazılan kantitatif ticaret stratejisinin iyi performans göstermesi zordur. Kantitatif stratejinin tasarımı birçok farklı alanı içerir, bu nedenle mükemmel kantitatif ticaret stratejileri geliştirmek için matematik, istatistik, finans, bilgisayarlar vb.

Kantitatif ticaret stratejisini kullanmak ne zaman uygundur?

Nicel ticaret stratejisi, karmaşık üst düzey algoritmalar kullanmak zorunda değildir. Aslında, herhangi bir ticaret davranışında sabit bir işlem mantığı olduğu sürece, geliştiriciler yürütme sürecini otomatikleştirmek için kod yazabilirler. En yaygın olanı, manuel işlemlerin yerini alacak otomatik prosedürler için çok uygun olan grid ticaret stratejisidir, çünkü mekanik olarak satın alma ve satış emirlerini ileri geri askıya alır.

Kantitatif stratejiler, manuel ticaret kararı için yardımcı bir referans olarak da uygundur. Modern finansal piyasalar hızla değişiyor ve yatırım kararları vermek için büyük miktarda bilgiyi sindirmek için kişinin kendi çabalarına güvenmek uygun değil. Bilgisayarların muazzam bilgi toplama yeteneğinden ve istatistiksel araçlarından iyi bir şekilde yararlanmak, kullanıcılara daha iyi ticaret fırsatları bulmak için daha geniş bir vizyon sağlayabilir.

Yüksek frekanslı ticaret

Kantitatif ticaretin ortaya çıkışı, yüksek frekanslı ticaretin gelişmesine de katkıda bulunmuştur.

Yüksek frekanslı ticaret, otomatik programın çok kısa sürede birçok ticaret işlemini gerçekleştirmesini ifade eder. Piyasadaki değişikliklere göre, yüksek frekanslı ticaret robotu, saniyenin binde birinde bile uzun ve kısa dönüşüm kararı verebilir ve bir dizi bekleyen emir ve iptal işlemini gerçekleştirebilir. Yani, elde tutma süresini sıfır riske meylettirerek çok sayıda anlık işlem yoluyla sermaye kullanım verimliliğini en üst düzeye çıkaran yüksek frekanslı ticaret.

Yüksek frekanslı ticaretin amacı, kısa süreli ticaret fırsatları ve insanların fiyatların günlük dalgalanmalarından yakalayamayacağı küçük karlar bulmaktır. Bilgisayar biliminin hızlı gelişimi nedeniyle, yüksek frekanslı ticaret oldukça talepkar ve rekabetçi bir alandır ve ekipman yükseltme ve algoritma optimizasyonu için birçok gereksinim vardır. Arbitraj programı aynı kodu kullansa bile, piyasa bilgilerinin örnekleme oranı farklıysa veya ekipmanın performansı farklıysa, birinin kazandığı, diğerinin kaybettiği farklı sonuçlara yol açabilir. Genel olarak konuşursak, piyasa bilgilerinin örnekleme oranı ne kadar yüksek ve program yürütme hızı ne kadar hızlıysa, ticaret piyasasında yüksek frekanslı algoritmalar o kadar avantajlıdır.

Yüksek frekanslı ticaret, küresel finans piyasasındaki ticaret hacminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Piyasa yayılımını azaltır ve çok fazla likidite sağlar. Ancak, farklı yüksek frekanslı ticaret prosedürleri arasındaki rekabet, piyasa fiyatlarındaki dalgalanmayı da artırdı. Yüksek frekanslı ticaret algoritmaları genellikle karmaşıktır ve geliştirilmesi zordur. Genellikle, yalnızca büyük finansal kurumlar veya piyasa yapıcılar bu tür kantitatif ticaret stratejisi araçlarına sahiptir.

Çözüm

Bilgisayar alanının gelişmesi ve finansal türevlerin icadıyla birlikte, profesyonel yatırım yönetim ekipleri ve piyasa yapıcılar, niceliksel ticaret için otomatikleştirilmiş prosedürleri benimsemeye başladılar. Geleneksel manuel işlemin genel işlemiyle karşılaştırıldığında, nicel ticaret stratejisinin disipline uyma, hızlı uygulama, tutarlı mantık, nesnel karar verme, yıl boyunca kesintisiz, kolay performans doğrulama, büyük bir eşzamanlı izleme gibi birçok avantajı vardır. ticaret piyasalarının sayısı, kendi kendine öğrenme vb.

Bununla birlikte, kantitatif stratejilerin geliştirilmesi için gerekli olan alanlar arası bilgi birikimi ve giderek artan rekabet, kantitatif ticaret stratejisinin eşiğini de gitgide yükseltmektedir ve işleyişi sırasında ekipman, ağ, kod ve model üzerindeki hatalar ve kusurlar da ortadan kaldırılmaktadır. dikkate alınması gereken faktörler.

Şu anda, kantitatif ticaret küresel finans piyasasında bir yer işgal etti. Uzun vadeli varlık eğrisinin istikrarlı bir şekilde büyümesini nasıl sağlayacağınız ve performansın piyasa dalgalanmaları nedeniyle inişli çıkışlı iniş çıkışlardan nasıl kaçınılacağı, en iyi nicel stratejilerin ve ekiplerin çoğunun hedefidir. Algoritma yinelemesine ve yeni pazarlar geliştirmeye ek olarak, yüksek frekans, yüksek kazanma oranı, düşük risk ve arbitraj birikimi, nicel stratejilerin gelecekteki gelişme eğilimi olacaktır.

Nicel ticaret stratejisi kutsal kâse değildir ve kar garantisi yoktur. Geleneksel olağan ticaret gibi, kayıp riskiyle karşılaşacaktır. Ancak avantaj ve dezavantajlarını öğrendikten sonra bu aracı iyi kontrol edebiliriz.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: Joy
İnceleyen(ler): Hugo, Echo, Yuler
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!