Limit Emri Açıklandı: Avantajları, Dezavantajları ve Uygulamaları

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Bir ticaret yöntemi olarak, bir limit emri, kullanıcıların bir varlığı belirli bir fiyattan almalarına veya satmalarına olanak tanır. İşlem, yalnızca piyasa fiyatı limit emrinin koşullarını karşıladığında gerçekleştirilecektir.
Limit Emri Açıklandı: Avantajları, Dezavantajları ve Uygulamaları

Giriş

Piyasadaki kripto para birimlerinin fiyatı birçok faktöre bağlı olarak değişmeye devam ediyor. Kullanıcılar, kripto para birimleri alırken veya satarken, geçerli fiyattan işlem yapmak için bir Piyasa Emri veya işlemin gerçekleştirileceği fiyatı belirlemek için bir Limit Emri kullanabilir.

Kripto para sahiplerinin ticaret yöntemleri arasındaki farkı bilmesi büyük önem taşıyor çünkü kripto para birimlerinin fiyatı büyük ölçüde dalgalanıyor. Bu nedenle, işlem yapmak için limit emirleri nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, kripto para satın alırken maliyetlere katlanmanız veya kripto para satarken daha az kar elde etmeniz muhtemeldir.

Limit emirleri, tüccarların ve kurumların farklı ticaret stratejileri oluşturmasına ve sermayeyi verimli bir şekilde yönetmesine yardımcı olabilir, böylece fiyatlar düştüğünde risklerden kaçınır veya fiyatlar yükseldiğinde karları kilitler. Ayrıca, kripto para piyasasında daha iyi ticaret yapmak istiyorlarsa, kripto para alıp satabilecekleri fiyatı sınırlamak için limit emirlerinden iyi bir şekilde yararlanabilirler.

Limit ve piyasa emirleri nedir?

Limit emri, adından da anlaşılacağı gibi, sınırlı bir fiyattan yürütülen bir emri ifade eder. Bir kullanıcı borsada bir limit emri verdikten sonra, emir hemen tamamlanmayacak, Emir Defterinde gerçekleştirilmeyi bekleyecektir. Piyasa fiyatı limit emrinin fiyatı ile buluştuğunda, satıcı ve alıcı eşleştirilerek limit emri uygulanacaktır.

Limit emir veren hem alıcılar hem de satıcılar, likidite sağlamak için emir defterine emir verecek ve böylece bir ticaret piyasası yaratacaktır. Bu nedenle, işlem yapmak için limit emirleri kullanan kullanıcılara Yapıcılar da denir. Kullanıcıları alım satım piyasasında likidite sağlamaya teşvik etmek için, çoğu durumda limit emirlerle alım satım yapan kullanıcılar daha düşük işlem ücretinden yararlanabilir.

Alım satım yapmak için limitli emir kullanan kullanıcılar, alım satım fiyatını net bir şekilde bilirler ancak fiyatın ne zaman dolacağını bilemezler. Limit emir ticaretinin odak noktası fiyattır. Fiyat, kullanıcı tarafından belirtilen fiyatı karşılamazsa işlem gerçekleştirilmez.

Piyasa emri, limit emrine karşı başka bir ticaret yöntemidir. Bu emir, mevcut piyasa fiyatından bir işlem gerçekleştirir. Kullanıcı bir piyasa emri verdiğinde, işlem sayısı karşılanana veya eşleşen başka alıcı veya satıcı kalmayana kadar işlem, emir defterindeki mevcut bekleyen emirlere karşı hemen yürütülür.

Piyasa emirleri veren alıcılar ve satıcılar, emir defterindeki likiditeyi azaltacak ve alım satım piyasasında bekleyen emirler için fon sayısını azaltacaktır. Bu nedenle, piyasa emirlerini kullanarak işlem yapan kullanıcılara Alıcılar da denir. Çoğu durumda, bir piyasa emri kullanarak işlem yapan kullanıcıların daha yüksek işlem ücretleri ödemesi gerekir.

Bir piyasa emri kullanarak işlem yapan kullanıcılar, emrin hemen yerine getirileceğini açıkça bilebilirler ancak işlem fiyatı hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Alım satım sırasında fiyat önemli ölçüde dalgalanırsa, kullanıcılar piyasa fiyatından daha yüksek veya daha düşük bir fiyattan satın alabilirler. Yani, piyasa emri ticaretinin odak noktası zamandır. Piyasa emirleri, emir defterinde diğer kullanıcılardan bekleyen emirler olduğu sürece anında gerçekleştirilir.

Limit Emirleri Nasıl Çalışır?

Bir kullanıcı bir limit emir işlemi gönderdikten sonra, işlem gerçekleştirilmek üzere emir defterine gönderilir. Emir defteri, Alış Emri (satın alma teklifleri) ve Satış Emri (satış teklifleri) olmak üzere iki bloğa ayrılmıştır.

Teklif emirleri, fiyatlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır. Daha yüksek bir fiyattan bir teklif emrinin satıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha yüksektir, bu nedenle daha erken doldurulacaktır. Tersine, daha düşük bir fiyattan bir teklif emrinin bir satıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha düşüktür, bu nedenle daha sonra doldurulacaktır.

Satış emirleri, fiyatlara göre en düşükten en yükseğe doğru sıralanır. Daha düşük fiyatlı bir satış emrinin alıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha yüksektir, bu nedenle daha erken doldurulacaktır. Tersine, daha yüksek fiyatlı bir satış emrinin bir alıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha düşük olacaktır, bu nedenle daha sonra doldurulacaktır.

Satın alırken, bir limit emri, yalnızca piyasa fiyatı belirtilen fiyata eşit veya daha düşük olduğunda satıcıyla yapılan ticareti eşleştirir. Dolayısıyla kullanıcıların bildiği alış fiyatının limit emrinde belirtilen fiyattan yüksek olmayacağıdır. Örneğin, 20.000$'dan 1 bitcoin almak için bir limit emri varsa, bitcoin fiyatı 20.000$'ın altına düşmedikçe limit emri uygulanmayacaktır.

Bir limit emrin işlem fiyatı, işlemin cari piyasa fiyatından yüksek olamaz, aksi takdirde otomatik olarak piyasa emri işlemine dönüşür. Örneğin, bitcoin'in şu anki piyasa fiyatı 20.000 dolardır. Ancak, 20.500$'lık bir limit emriyle bitcoin satın alan bir emir veriyorsunuz. Sipariş defterindeki satış fiyatı, belirtilen alış fiyatından düşük olduğu için, 20.000$'lık bir bitcoin fiyatı teklif eden alıcı ile otomatik olarak siparişi eşleştirecektir. İşlem fiyatı belirlenen 20.500$ fiyatı olmayacak ve işlem hemen gerçekleştirilecek ve emir defterinden kaybolacaktır.

Satış yaparken, bir limit emri, yalnızca piyasa fiyatı belirtilen fiyata eşit veya daha yüksek olduğunda alıcıyla yapılan ticareti eşleştirir. Bu nedenle kullanıcıların bildiği şey, satış fiyatının limit emrinde belirtilen fiyattan düşük olmayacağıdır. Örneğin, 1 Bitcoin'i 21.000$'dan satmak için bir limit emri verirseniz, Bitcoin'in fiyatı 21.000$'ın üzerinde olmadığı sürece limit emri uygulanmayacaktır.

Bir limit emrin satış fiyatı, işlemin cari piyasa fiyatından düşük olamaz, aksi takdirde otomatik olarak piyasa emri işlemine dönüşür. Örneğin, Bitcoin'in şu anki piyasa fiyatı 20.000 dolardır. Ancak, Bitcoin'i 19.500$'lık limitli bir emirle satmak için emir veriyorsunuz. Sipariş defterindeki teklif fiyatı belirtilen satış fiyatından yüksek olduğu için 20.000$ bitcoin fiyatını teklif eden alıcı ile otomatik olarak eşleştirilecektir. İşlem fiyatı belirlenen 19.500$ fiyatı olmayacak ve işlem hemen gerçekleştirilecek ve emir defterinden kaybolacaktır.

Limitli emir işlemi, alıcının mevcut piyasa fiyatından daha düşük bir fiyattan satın almasına veya satıcının mevcut piyasa fiyatından daha yüksek bir fiyattan satış yapmasına olanak tanır. Bu nedenle, genellikle yüksek zamanlama gerektirmeyen, satın alma maliyetlerini azaltacak veya satıştan elde edilecek karı artıracak işlemler için limitli emir kullanılır.

Limit emri ile piyasa emri arasındaki fark

Limit emrini piyasa emrinden ayıran en önemli şey odak noktasıdır. Bir piyasa emrinde vurgulanan fiyat değil, işlemin ne zaman tamamlanabileceğidir. Ancak limitli emir, işlemin ne zaman tamamlanabileceği ile ilgilenmez, işlemin belirli bir fiyattan tamamlanmasını gerektirir.

Aslında günlük hayatımızda limit emirlerin ve piyasa emirlerinin pek çok izini görebiliriz. Örneğin, şimdi özel bir elma aromasının bol olduğu ve yakındaki bir satıcının bir elmayı 1 dolara sattığı bir turistik yere seyahat ediyorsunuz. Bu fiyatın uygun olduğunu düşünüyorsanız ve alıp tatmak istiyorsanız, fiyatı kabul ettiğiniz ve anlaşmanın şimdi gerçekleşmesini umduğunuz için satıcıdan piyasa emriyle satın almasını istiyorsunuz.

1 doların 1 elma için pahalı olduğunu düşünüyorsanız, ancak yine de daha düşük bir fiyata satın almak ve tatmak istiyorsanız, satıcıyla pazarlık yapabilir ve 1 elmayı 0,50 dolara satın alabilirsiniz. Şu anda, satıcıdan limitli bir emirle satın almasını istiyorsunuz, ancak satıcı size daha düşük bir fiyattan satmak istemeyebileceğinden işlem başarılı olmayabilir. Ancak satıcı bir süre sonra dinlenmek için eve gitmek isterse, tezgah kapandığında bu elmayı özel bir fiyatla rahatsız etme şansınız olabilir.

Limit emir işlemleri ile piyasa emri işlemlerinin ödünleşimlerinin farklı olduğunu görebiliriz. Piyasa emri işlemlerinin kullanıcıları, işlemi hemen gerçekleştirmenin kesinliğinin tadını çıkarabilir, ancak daha düşük maliyetlerle veya daha yüksek getirilerle işlem yapma fırsatından vazgeçebilirler. Aksine, bir limit emrinin kullanıcıları, daha düşük bir maliyetle veya daha yüksek getiriyle alım satımın kesinliğini seçerler, ancak aynı zamanda alım satımı gerçekleştirme fırsatından hemen vazgeçmek zorundadırlar.

Limitli emir işleminin başarılı bir şekilde tamamlanıp tamamlanmayacağı alış fiyatı ile piyasa fiyatı arasındaki farka bağlıdır. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi, 0,10$'dan bir elma almak istiyorsunuz ama o 1$'a ayarlı, ya da satıcı 1$'lık bir elmayı 10$'a satmak istiyor, bu durumda işlemin maliyetinin düşük olduğunu açıkça bilirsiniz ya da Satıcı, işlem tamamlandığında yüksek karı belirleyebilirse, bu tür bir limit emrinin gerçekleşmesi imkansız olabilir.

Limit Emirlerinin Diğer Uygulamaları

Bir limit emri, kullanıcıların piyasa fiyatını yalnızca pasif olarak kabul edebildiği bir piyasa emrinden daha esnektir çünkü limit emri, işlemin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin koşullar ekler. Kullanıcılar, emir defterine limit emir vermenin yanı sıra, limit emir + limit emir, limit emir + piyasa emri vb. farklı kombinasyonlarda da emir başlatabilirler. Limit emirlerin fiyat koşulu tetikleme işlevinden yararlanarak birçok farklı işlem stratejisi ortaya çıkar. En yaygın kullanımları zararı durdur emri ve kârı al emridir.

Stop-Loss Limit Emirleri

Zararı Durdur, anaparayı korumak ve kaybın artmaya devam etmesini önlemek için piyasa trendi açılış yönünün tersi olduğunda pozisyonu kapatmayı amaçlayan bir alım satım stratejisidir. Stop Loss, kar ve zararları artıracak kaldıraç kullanan profesyonel tüccarlar veya yatırım kurumlarının tüccarları için çok önemlidir. Belirlenmiş bir limit yoksa, yalnızca bir yanlış yön tasfiyenin patlamasına neden olur ve önceki kazanma oranı ne kadar yüksek olursa olsun ve birikmiş kâr ne kadar büyük olursa olsun her şeyinizi kaybedersiniz.

Zararı durdur emri, bir limit fiyat koşulu karşılandığında tetiklenecek olan bir piyasa emri türüdür. Örneğin, Bitcoin fiyatının 25.000$'a yükseleceğini umarak 18.000$'dan uzun pozisyon açıp kâr amaçlı kapatıyorsunuz ama aynı zamanda Bitcoin'in 17.000$'ın altına düşmeye devam edeceğinden endişe ediyorsunuz. Şu anda, artan kayıpları önlemek için 25.000$'da bir kar al limiti emri ve 17.000$'da bir stop limiti emri verebilirsiniz.

Bitcoin fiyatı 25.000$'a yükselirse, limit emri tetiklendiğinde bitcoin başına 7.000$'lık bir marj karı kazanabilirsiniz. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatı beklendiği gibi yükselmez ve 11.000$'a düşerse, stop-limit emri 17.000$'da stop-stop'u tetiklediğinden, spread'de Bitcoin başına yalnızca 1.000$'lık zarara katlanmak zorunda kalacaksınız.

Kâr Al limit emirleri

Kâr Al aynı zamanda bir ticaret stratejisidir. Piyasa trendi, pozisyonun açılış yönü ile aynı yönde olduğunda bir pozisyonu kapatmak için tasarlanmıştır. Bunu yapmak, kazançların kaybolmamasını sağlayacaktır. Kâr almak da ticaretin önemli bir parçasıdır. Sadece sürekli kar elde ederek fonlar büyümeye devam edebilir.

Kâr alma emri, olağan bir limit emri veya limit fiyat koşulları karşılandığında tetiklenen bir piyasa emri olabilir. Örneğin, Bitcoin fiyatı 18.000$ iken uzun pozisyon açarsanız ve Bitcoin fiyatının 25.000$'a yükselmesini beklerseniz ve ardından kâr etmek için pozisyonu kapatırsanız, kâr elde etmek için 25.000$'dan limit emri verebilirsiniz. .

Daha sonra, Bitcoin'in fiyatı beklendiği gibi yükselirse ancak 25.000$'a ulaşmaz, ancak 24.000$ civarında dalgalanırsa, endişe duyduğunuzda kar elde edebileceğinizden emin olmak için 22.000$'da bir limitli kar al emri vererek karınızı koruyabilirsiniz. yukarı doğru yanlış bir kopuşun, daha sonra aşağı doğru gerçek bir kırılmaya yol açabileceğini.

Bitcoin fiyatı sonunda 25.000$'a ulaşırsa, limit emri tetiklendikten sonra bitcoin başına 7.000$'lık bir spread karı elde edebilirsiniz. Bununla birlikte, Bitcoin'in fiyatı tersine döner ve 18.000$'a düşerse, limit al emri zaten 22.000$'da kâr alma işlemini tetiklediğinden Bitcoin başına yine de 4.000$'lık bir kâr elde edeceksiniz.

Limit emirlerinin avantajları ve dezavantajları

Alım satım yapmak için limit emirleri kullanarak çok fayda sağlayabilirsiniz:

Daha uygun işlem oranları

Limit emir işlemi, sık tüccarlar veya bol sermayeli kurumlar için daha faydalıdır. Bunun nedeni, işlem maliyetlerini azaltabilmeleridir çünkü limitli emir işlemleri için uygulanan işlem ücreti oranı genellikle piyasa emirlerinden daha ucuzdur.

Daha esnek zaman

Fiyatların hızla değiştiği bir piyasada, tam zamanlı bir tüccar veya bir yatırım kurumu tüccarı dışındaki sıradan tüccarlar, ticaret için uygun bir fiyat bulmak için genellikle piyasayı sürekli olarak izleyemezler. Ancak limit emri, yalnızca fiyat hedefe ulaştığında alım veya satım emrini tetikleyecek koşulları belirlemelerine olanak tanır. Yani her zaman varlığın fiyat değişimlerine dikkat etmeseler de işlem yapılabilir.

Daha fazla strateji kombinasyonu

Daha önce de belirtildiği gibi, farklı limit emirleri ve piyasa emirleri kombinasyonları, kullanıcıların her bir ticaretteki kayıpları sınırlamak ve karlı olduğunda karı kilitlemek için farklı ticaret stratejileri planlamasına olanak tanır.

Daha iyi anlaşma fiyatları

Bir limit emri, yalnızca fiyat ayarlanan koşula eşit veya daha düşük olduğunda satın almak veya fiyat, ayarlanan koşula eşit veya daha yüksek olduğunda satmak için tetiklenir. Fiyat şiddetli bir şekilde dalgalandığında pozitif bir kayma bile olabilir. Örneğin, başlangıçta 20$ olarak ayarlanan alış limiti emrinin bir kısmı 19,5$'dan satın alınır veya başlangıçta 30$ olarak ayarlanan satış limiti emrinin bir kısmı 31$'dan satılır.

Kullanıcılar ayrıca limit emirlerin bazı dezavantajlarına da dikkat etmelidir:

Başarıyla işlem yapma şansı azaltıldı

Bir kullanıcı emir defterine bir limit emri gönderdikten sonra, alış emrinin fiyatı güncel piyasa fiyatından düşük, satış emri fiyatı ise güncel piyasa fiyatından yüksek olmalıdır. Piyasa fiyatı ile sipariş fiyatı arasındaki fark büyükse, uzun bir süre beklemiş olmanız ve yine de anlaşma sağlayamamanız çok muhtemeldir.

Ayrıca, piyasa fiyatı limit emrin belirlediği koşullara ulaşmış olsa bile, alım veya satımın hala gerçekleşmemesi durumunda işlemin başarısız olması da mümkündür. Bunun nedeni ticaretin eşleşmesinin kronolojik sırayla yapılmasıdır. Aynı fiyattan alım veya satım emri veren çok fazla kullanıcı varsa, limit emri işlemi tamamlayamadan uygun fiyatın gitmiş olma olasılığı yüksektir.

Fiyatın zamanı geldiğinde sıfırlanması gerekiyor

Limitli emir serbest bırakıldıktan sonra, süre dolduğunda veya kullanıcı tarafından iptal edildiğinde kaybolmadığı sürece her zaman bekleyen emirler listesinde görünecek ve işlemi bekleyecektir. Kullanıcı, bir yönde keskin bir yükseliş veya düşüş olabileceğini keşfederse, limit emrinin gelecekte korkunç bir fiyatla işlemi tamamladığını görmemek için kullanıcının limit emrini iptal etmesi veya yeniden göndermesi gerekir. .

Bekleyen sipariş fonları başka amaçlar için kullanılamaz

Emir defterindeki bekleyen emrin geçerli olduğundan emin olmak için, kullanıcı limit emri verdikten sonra bekleyen emrin fonları kilitlenir ve emir iptal edilmedikçe fonlar geri alınamaz. Örneğin, ticaret hesabınızda 1.000$ varsa ve 1.000$'ı emir defterinde limit emirleri satın almak için kullanırsanız, 1.000$'ınız kilitlenecek ve geçici olarak kullanılamayacak. 1.000$'a yalnızca sipariş iptal edildikten sonra erişebilirsiniz.

Gate.io'da limit emirleri nasıl verilir?

Kripto para birimlerini mevcut piyasa fiyatından daha düşük bir fiyattan almayı beklediğinizi varsayarsak, bir limit satın alma emri verebilir ve ödemek istediğiniz en yüksek fiyatı belirtebilirsiniz. Bu ticareti tamamlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Gate.io Web'deki Adımlar

1.Gate.io hesabınızda oturum açın ve ana sayfa çubuğundaki "Ticaret" - "Spot Alım Satım" seçeneğine tıklayın. Ardından, standart sürümü veya profesyonel sürümü seçebilirsiniz. Aşağıda örnek olarak standart sürüm gösterilmektedir:

2.Spot Ticaret sayfasının sol tarafında bir ticaret çifti seçin. Burada örnek olarak GT_USDT'yi alıyoruz.

3.K-çizgisi grafiğinin altındaki al ve sat alanında, “al/sat” fiyatını ve “al/sat” tutarını veya takas tutarını ayarlayabilir ve ardından “Al”/”Sat” düğmesine tıklayabilirsiniz. .

Not: Miktarın altındaki yüzde (%25), hesap bakiyesinin %25'inin sipariş vermek için kullanıldığını ve diğer yüzdeler için aynı olduğunu ifade eder.

4.Sağdaki fiyat hareketi bölümünde (aynı zamanda emir defteri veya al/sat emir alanı olarak da adlandırılır), "al/sat" fiyatını hızlı bir şekilde ayarlamak için fiyata tıklayabilirsiniz.

5.Sipariş fiyatının ve miktarının doğru olduğunu onayladıktan sonra "Siparişi onayla"ya tıklayın.

6.Ardından işlem sayfasının en altında yer alan “Current Order” alanında bekleyen emir kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca siparişi iptal etmek için mevcut siparişin önündeki “Siparişi İptal Et” butonuna tıklayabilirsiniz.

Gate.io Uygulamasındaki Adımlar

1. Gate.io Uygulamasını açın, Gate.io hesabınızda oturum açın ve "Spot Trading" sayfasına girmek için sayfanın altındaki "Coins" seçeneğine tıklayın. Ardından, aşağıdaki ayrıntılı adımları izleyin:

① Bir ticaret çifti seçin;

② “Al/Sat” sayfasında emir koşullarını seçin ve ardından “Emir Fiyatı” ve “Sipariş Miktarı”nı ayarlayın;

③ Emri ayarlamak için sağdaki fiyat hareketi bölümünden bir fiyat seçin;

④ Seçilen işlem çiftinin K-çizgisi tablosundan girin.

İlgili içeriği sayfada istendiği gibi girdikten sonra, "Spot Buy/Spot Sell" seçeneğine tıklayın.

2.Sipariş fiyatının ve miktarının doğru olduğunu onayladıktan sonra "Onayla"ya tıklayın.

3.Ardından işlem sayfasının en altında yer alan “Current Order” kısmından bekleyen emir kayıtlarını kontrol edebilirsiniz.

4.Sipariş ayrıntılarını görüntülemek için siparişe tıklayın. Siparişi verilmeden önce iptal etmek için aşağıdaki "İptal" düğmesine de tıklayabilirsiniz.

Çözüm

Limit emirleri, kripto ticaretinde kullanışlı bir araçtır. Kullanıcıların işlemin fiyatına karar vermelerine ve limit emirleri birleştirerek farklı stratejiler geliştirmelerine olanak tanır. Limit emri, yalnızca fiyat koşulları karşıladığında tetiklenir ve kullanıcıların her işlemin kar, zarar ve sermaye oranını önceden planlamasına olanak tanır. Bir limit emrinin en yaygın işlevlerinden biri, bir ticaretin zararı durdur ve kârı al'ı ayarlamaktır.

Kullanıcılar, limit emirlerin kullanımından çok faydalanabilir. Genel olarak, kullanıcılar limitli emir işlemlerinde daha uygun fiyatlardan yararlanabileceklerdir. Ek olarak, kullanıcıların fiyat değişikliklerini sürekli olarak izlemesi gerekmez, bu da 7/24 çalışan bir kripto pazarındaki kullanıcılar için kesinlikle kolay bir durumdur. Ancak, limit emri sadece bekleyen emri garanti edebilir, işlemi garanti edemez ve bekleyen emir sırasında fonlar kilitlenir ve serbestçe kullanılamaz. Kullanıcıların en uygun ticaret yöntemini seçmeden önce kendi ihtiyaçlarını ve amaçlarını anlamaları gerekir. Farklı sipariş türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Bu Gate Learn makalesine bakın: Farklı Sipariş Türlerini Anlamak.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Limit Emri Açıklandı: Avantajları, Dezavantajları ve Uygulamaları

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Bir ticaret yöntemi olarak, bir limit emri, kullanıcıların bir varlığı belirli bir fiyattan almalarına veya satmalarına olanak tanır. İşlem, yalnızca piyasa fiyatı limit emrinin koşullarını karşıladığında gerçekleştirilecektir.
Limit Emri Açıklandı: Avantajları, Dezavantajları ve Uygulamaları

Giriş

Piyasadaki kripto para birimlerinin fiyatı birçok faktöre bağlı olarak değişmeye devam ediyor. Kullanıcılar, kripto para birimleri alırken veya satarken, geçerli fiyattan işlem yapmak için bir Piyasa Emri veya işlemin gerçekleştirileceği fiyatı belirlemek için bir Limit Emri kullanabilir.

Kripto para sahiplerinin ticaret yöntemleri arasındaki farkı bilmesi büyük önem taşıyor çünkü kripto para birimlerinin fiyatı büyük ölçüde dalgalanıyor. Bu nedenle, işlem yapmak için limit emirleri nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, kripto para satın alırken maliyetlere katlanmanız veya kripto para satarken daha az kar elde etmeniz muhtemeldir.

Limit emirleri, tüccarların ve kurumların farklı ticaret stratejileri oluşturmasına ve sermayeyi verimli bir şekilde yönetmesine yardımcı olabilir, böylece fiyatlar düştüğünde risklerden kaçınır veya fiyatlar yükseldiğinde karları kilitler. Ayrıca, kripto para piyasasında daha iyi ticaret yapmak istiyorlarsa, kripto para alıp satabilecekleri fiyatı sınırlamak için limit emirlerinden iyi bir şekilde yararlanabilirler.

Limit ve piyasa emirleri nedir?

Limit emri, adından da anlaşılacağı gibi, sınırlı bir fiyattan yürütülen bir emri ifade eder. Bir kullanıcı borsada bir limit emri verdikten sonra, emir hemen tamamlanmayacak, Emir Defterinde gerçekleştirilmeyi bekleyecektir. Piyasa fiyatı limit emrinin fiyatı ile buluştuğunda, satıcı ve alıcı eşleştirilerek limit emri uygulanacaktır.

Limit emir veren hem alıcılar hem de satıcılar, likidite sağlamak için emir defterine emir verecek ve böylece bir ticaret piyasası yaratacaktır. Bu nedenle, işlem yapmak için limit emirleri kullanan kullanıcılara Yapıcılar da denir. Kullanıcıları alım satım piyasasında likidite sağlamaya teşvik etmek için, çoğu durumda limit emirlerle alım satım yapan kullanıcılar daha düşük işlem ücretinden yararlanabilir.

Alım satım yapmak için limitli emir kullanan kullanıcılar, alım satım fiyatını net bir şekilde bilirler ancak fiyatın ne zaman dolacağını bilemezler. Limit emir ticaretinin odak noktası fiyattır. Fiyat, kullanıcı tarafından belirtilen fiyatı karşılamazsa işlem gerçekleştirilmez.

Piyasa emri, limit emrine karşı başka bir ticaret yöntemidir. Bu emir, mevcut piyasa fiyatından bir işlem gerçekleştirir. Kullanıcı bir piyasa emri verdiğinde, işlem sayısı karşılanana veya eşleşen başka alıcı veya satıcı kalmayana kadar işlem, emir defterindeki mevcut bekleyen emirlere karşı hemen yürütülür.

Piyasa emirleri veren alıcılar ve satıcılar, emir defterindeki likiditeyi azaltacak ve alım satım piyasasında bekleyen emirler için fon sayısını azaltacaktır. Bu nedenle, piyasa emirlerini kullanarak işlem yapan kullanıcılara Alıcılar da denir. Çoğu durumda, bir piyasa emri kullanarak işlem yapan kullanıcıların daha yüksek işlem ücretleri ödemesi gerekir.

Bir piyasa emri kullanarak işlem yapan kullanıcılar, emrin hemen yerine getirileceğini açıkça bilebilirler ancak işlem fiyatı hakkında hiçbir fikirleri yoktur. Alım satım sırasında fiyat önemli ölçüde dalgalanırsa, kullanıcılar piyasa fiyatından daha yüksek veya daha düşük bir fiyattan satın alabilirler. Yani, piyasa emri ticaretinin odak noktası zamandır. Piyasa emirleri, emir defterinde diğer kullanıcılardan bekleyen emirler olduğu sürece anında gerçekleştirilir.

Limit Emirleri Nasıl Çalışır?

Bir kullanıcı bir limit emir işlemi gönderdikten sonra, işlem gerçekleştirilmek üzere emir defterine gönderilir. Emir defteri, Alış Emri (satın alma teklifleri) ve Satış Emri (satış teklifleri) olmak üzere iki bloğa ayrılmıştır.

Teklif emirleri, fiyatlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır. Daha yüksek bir fiyattan bir teklif emrinin satıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha yüksektir, bu nedenle daha erken doldurulacaktır. Tersine, daha düşük bir fiyattan bir teklif emrinin bir satıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha düşüktür, bu nedenle daha sonra doldurulacaktır.

Satış emirleri, fiyatlara göre en düşükten en yükseğe doğru sıralanır. Daha düşük fiyatlı bir satış emrinin alıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha yüksektir, bu nedenle daha erken doldurulacaktır. Tersine, daha yüksek fiyatlı bir satış emrinin bir alıcıyla başarılı bir şekilde eşleşme olasılığı daha düşük olacaktır, bu nedenle daha sonra doldurulacaktır.

Satın alırken, bir limit emri, yalnızca piyasa fiyatı belirtilen fiyata eşit veya daha düşük olduğunda satıcıyla yapılan ticareti eşleştirir. Dolayısıyla kullanıcıların bildiği alış fiyatının limit emrinde belirtilen fiyattan yüksek olmayacağıdır. Örneğin, 20.000$'dan 1 bitcoin almak için bir limit emri varsa, bitcoin fiyatı 20.000$'ın altına düşmedikçe limit emri uygulanmayacaktır.

Bir limit emrin işlem fiyatı, işlemin cari piyasa fiyatından yüksek olamaz, aksi takdirde otomatik olarak piyasa emri işlemine dönüşür. Örneğin, bitcoin'in şu anki piyasa fiyatı 20.000 dolardır. Ancak, 20.500$'lık bir limit emriyle bitcoin satın alan bir emir veriyorsunuz. Sipariş defterindeki satış fiyatı, belirtilen alış fiyatından düşük olduğu için, 20.000$'lık bir bitcoin fiyatı teklif eden alıcı ile otomatik olarak siparişi eşleştirecektir. İşlem fiyatı belirlenen 20.500$ fiyatı olmayacak ve işlem hemen gerçekleştirilecek ve emir defterinden kaybolacaktır.

Satış yaparken, bir limit emri, yalnızca piyasa fiyatı belirtilen fiyata eşit veya daha yüksek olduğunda alıcıyla yapılan ticareti eşleştirir. Bu nedenle kullanıcıların bildiği şey, satış fiyatının limit emrinde belirtilen fiyattan düşük olmayacağıdır. Örneğin, 1 Bitcoin'i 21.000$'dan satmak için bir limit emri verirseniz, Bitcoin'in fiyatı 21.000$'ın üzerinde olmadığı sürece limit emri uygulanmayacaktır.

Bir limit emrin satış fiyatı, işlemin cari piyasa fiyatından düşük olamaz, aksi takdirde otomatik olarak piyasa emri işlemine dönüşür. Örneğin, Bitcoin'in şu anki piyasa fiyatı 20.000 dolardır. Ancak, Bitcoin'i 19.500$'lık limitli bir emirle satmak için emir veriyorsunuz. Sipariş defterindeki teklif fiyatı belirtilen satış fiyatından yüksek olduğu için 20.000$ bitcoin fiyatını teklif eden alıcı ile otomatik olarak eşleştirilecektir. İşlem fiyatı belirlenen 19.500$ fiyatı olmayacak ve işlem hemen gerçekleştirilecek ve emir defterinden kaybolacaktır.

Limitli emir işlemi, alıcının mevcut piyasa fiyatından daha düşük bir fiyattan satın almasına veya satıcının mevcut piyasa fiyatından daha yüksek bir fiyattan satış yapmasına olanak tanır. Bu nedenle, genellikle yüksek zamanlama gerektirmeyen, satın alma maliyetlerini azaltacak veya satıştan elde edilecek karı artıracak işlemler için limitli emir kullanılır.

Limit emri ile piyasa emri arasındaki fark

Limit emrini piyasa emrinden ayıran en önemli şey odak noktasıdır. Bir piyasa emrinde vurgulanan fiyat değil, işlemin ne zaman tamamlanabileceğidir. Ancak limitli emir, işlemin ne zaman tamamlanabileceği ile ilgilenmez, işlemin belirli bir fiyattan tamamlanmasını gerektirir.

Aslında günlük hayatımızda limit emirlerin ve piyasa emirlerinin pek çok izini görebiliriz. Örneğin, şimdi özel bir elma aromasının bol olduğu ve yakındaki bir satıcının bir elmayı 1 dolara sattığı bir turistik yere seyahat ediyorsunuz. Bu fiyatın uygun olduğunu düşünüyorsanız ve alıp tatmak istiyorsanız, fiyatı kabul ettiğiniz ve anlaşmanın şimdi gerçekleşmesini umduğunuz için satıcıdan piyasa emriyle satın almasını istiyorsunuz.

1 doların 1 elma için pahalı olduğunu düşünüyorsanız, ancak yine de daha düşük bir fiyata satın almak ve tatmak istiyorsanız, satıcıyla pazarlık yapabilir ve 1 elmayı 0,50 dolara satın alabilirsiniz. Şu anda, satıcıdan limitli bir emirle satın almasını istiyorsunuz, ancak satıcı size daha düşük bir fiyattan satmak istemeyebileceğinden işlem başarılı olmayabilir. Ancak satıcı bir süre sonra dinlenmek için eve gitmek isterse, tezgah kapandığında bu elmayı özel bir fiyatla rahatsız etme şansınız olabilir.

Limit emir işlemleri ile piyasa emri işlemlerinin ödünleşimlerinin farklı olduğunu görebiliriz. Piyasa emri işlemlerinin kullanıcıları, işlemi hemen gerçekleştirmenin kesinliğinin tadını çıkarabilir, ancak daha düşük maliyetlerle veya daha yüksek getirilerle işlem yapma fırsatından vazgeçebilirler. Aksine, bir limit emrinin kullanıcıları, daha düşük bir maliyetle veya daha yüksek getiriyle alım satımın kesinliğini seçerler, ancak aynı zamanda alım satımı gerçekleştirme fırsatından hemen vazgeçmek zorundadırlar.

Limitli emir işleminin başarılı bir şekilde tamamlanıp tamamlanmayacağı alış fiyatı ile piyasa fiyatı arasındaki farka bağlıdır. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi, 0,10$'dan bir elma almak istiyorsunuz ama o 1$'a ayarlı, ya da satıcı 1$'lık bir elmayı 10$'a satmak istiyor, bu durumda işlemin maliyetinin düşük olduğunu açıkça bilirsiniz ya da Satıcı, işlem tamamlandığında yüksek karı belirleyebilirse, bu tür bir limit emrinin gerçekleşmesi imkansız olabilir.

Limit Emirlerinin Diğer Uygulamaları

Bir limit emri, kullanıcıların piyasa fiyatını yalnızca pasif olarak kabul edebildiği bir piyasa emrinden daha esnektir çünkü limit emri, işlemin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin koşullar ekler. Kullanıcılar, emir defterine limit emir vermenin yanı sıra, limit emir + limit emir, limit emir + piyasa emri vb. farklı kombinasyonlarda da emir başlatabilirler. Limit emirlerin fiyat koşulu tetikleme işlevinden yararlanarak birçok farklı işlem stratejisi ortaya çıkar. En yaygın kullanımları zararı durdur emri ve kârı al emridir.

Stop-Loss Limit Emirleri

Zararı Durdur, anaparayı korumak ve kaybın artmaya devam etmesini önlemek için piyasa trendi açılış yönünün tersi olduğunda pozisyonu kapatmayı amaçlayan bir alım satım stratejisidir. Stop Loss, kar ve zararları artıracak kaldıraç kullanan profesyonel tüccarlar veya yatırım kurumlarının tüccarları için çok önemlidir. Belirlenmiş bir limit yoksa, yalnızca bir yanlış yön tasfiyenin patlamasına neden olur ve önceki kazanma oranı ne kadar yüksek olursa olsun ve birikmiş kâr ne kadar büyük olursa olsun her şeyinizi kaybedersiniz.

Zararı durdur emri, bir limit fiyat koşulu karşılandığında tetiklenecek olan bir piyasa emri türüdür. Örneğin, Bitcoin fiyatının 25.000$'a yükseleceğini umarak 18.000$'dan uzun pozisyon açıp kâr amaçlı kapatıyorsunuz ama aynı zamanda Bitcoin'in 17.000$'ın altına düşmeye devam edeceğinden endişe ediyorsunuz. Şu anda, artan kayıpları önlemek için 25.000$'da bir kar al limiti emri ve 17.000$'da bir stop limiti emri verebilirsiniz.

Bitcoin fiyatı 25.000$'a yükselirse, limit emri tetiklendiğinde bitcoin başına 7.000$'lık bir marj karı kazanabilirsiniz. Bununla birlikte, Bitcoin fiyatı beklendiği gibi yükselmez ve 11.000$'a düşerse, stop-limit emri 17.000$'da stop-stop'u tetiklediğinden, spread'de Bitcoin başına yalnızca 1.000$'lık zarara katlanmak zorunda kalacaksınız.

Kâr Al limit emirleri

Kâr Al aynı zamanda bir ticaret stratejisidir. Piyasa trendi, pozisyonun açılış yönü ile aynı yönde olduğunda bir pozisyonu kapatmak için tasarlanmıştır. Bunu yapmak, kazançların kaybolmamasını sağlayacaktır. Kâr almak da ticaretin önemli bir parçasıdır. Sadece sürekli kar elde ederek fonlar büyümeye devam edebilir.

Kâr alma emri, olağan bir limit emri veya limit fiyat koşulları karşılandığında tetiklenen bir piyasa emri olabilir. Örneğin, Bitcoin fiyatı 18.000$ iken uzun pozisyon açarsanız ve Bitcoin fiyatının 25.000$'a yükselmesini beklerseniz ve ardından kâr etmek için pozisyonu kapatırsanız, kâr elde etmek için 25.000$'dan limit emri verebilirsiniz. .

Daha sonra, Bitcoin'in fiyatı beklendiği gibi yükselirse ancak 25.000$'a ulaşmaz, ancak 24.000$ civarında dalgalanırsa, endişe duyduğunuzda kar elde edebileceğinizden emin olmak için 22.000$'da bir limitli kar al emri vererek karınızı koruyabilirsiniz. yukarı doğru yanlış bir kopuşun, daha sonra aşağı doğru gerçek bir kırılmaya yol açabileceğini.

Bitcoin fiyatı sonunda 25.000$'a ulaşırsa, limit emri tetiklendikten sonra bitcoin başına 7.000$'lık bir spread karı elde edebilirsiniz. Bununla birlikte, Bitcoin'in fiyatı tersine döner ve 18.000$'a düşerse, limit al emri zaten 22.000$'da kâr alma işlemini tetiklediğinden Bitcoin başına yine de 4.000$'lık bir kâr elde edeceksiniz.

Limit emirlerinin avantajları ve dezavantajları

Alım satım yapmak için limit emirleri kullanarak çok fayda sağlayabilirsiniz:

Daha uygun işlem oranları

Limit emir işlemi, sık tüccarlar veya bol sermayeli kurumlar için daha faydalıdır. Bunun nedeni, işlem maliyetlerini azaltabilmeleridir çünkü limitli emir işlemleri için uygulanan işlem ücreti oranı genellikle piyasa emirlerinden daha ucuzdur.

Daha esnek zaman

Fiyatların hızla değiştiği bir piyasada, tam zamanlı bir tüccar veya bir yatırım kurumu tüccarı dışındaki sıradan tüccarlar, ticaret için uygun bir fiyat bulmak için genellikle piyasayı sürekli olarak izleyemezler. Ancak limit emri, yalnızca fiyat hedefe ulaştığında alım veya satım emrini tetikleyecek koşulları belirlemelerine olanak tanır. Yani her zaman varlığın fiyat değişimlerine dikkat etmeseler de işlem yapılabilir.

Daha fazla strateji kombinasyonu

Daha önce de belirtildiği gibi, farklı limit emirleri ve piyasa emirleri kombinasyonları, kullanıcıların her bir ticaretteki kayıpları sınırlamak ve karlı olduğunda karı kilitlemek için farklı ticaret stratejileri planlamasına olanak tanır.

Daha iyi anlaşma fiyatları

Bir limit emri, yalnızca fiyat ayarlanan koşula eşit veya daha düşük olduğunda satın almak veya fiyat, ayarlanan koşula eşit veya daha yüksek olduğunda satmak için tetiklenir. Fiyat şiddetli bir şekilde dalgalandığında pozitif bir kayma bile olabilir. Örneğin, başlangıçta 20$ olarak ayarlanan alış limiti emrinin bir kısmı 19,5$'dan satın alınır veya başlangıçta 30$ olarak ayarlanan satış limiti emrinin bir kısmı 31$'dan satılır.

Kullanıcılar ayrıca limit emirlerin bazı dezavantajlarına da dikkat etmelidir:

Başarıyla işlem yapma şansı azaltıldı

Bir kullanıcı emir defterine bir limit emri gönderdikten sonra, alış emrinin fiyatı güncel piyasa fiyatından düşük, satış emri fiyatı ise güncel piyasa fiyatından yüksek olmalıdır. Piyasa fiyatı ile sipariş fiyatı arasındaki fark büyükse, uzun bir süre beklemiş olmanız ve yine de anlaşma sağlayamamanız çok muhtemeldir.

Ayrıca, piyasa fiyatı limit emrin belirlediği koşullara ulaşmış olsa bile, alım veya satımın hala gerçekleşmemesi durumunda işlemin başarısız olması da mümkündür. Bunun nedeni ticaretin eşleşmesinin kronolojik sırayla yapılmasıdır. Aynı fiyattan alım veya satım emri veren çok fazla kullanıcı varsa, limit emri işlemi tamamlayamadan uygun fiyatın gitmiş olma olasılığı yüksektir.

Fiyatın zamanı geldiğinde sıfırlanması gerekiyor

Limitli emir serbest bırakıldıktan sonra, süre dolduğunda veya kullanıcı tarafından iptal edildiğinde kaybolmadığı sürece her zaman bekleyen emirler listesinde görünecek ve işlemi bekleyecektir. Kullanıcı, bir yönde keskin bir yükseliş veya düşüş olabileceğini keşfederse, limit emrinin gelecekte korkunç bir fiyatla işlemi tamamladığını görmemek için kullanıcının limit emrini iptal etmesi veya yeniden göndermesi gerekir. .

Bekleyen sipariş fonları başka amaçlar için kullanılamaz

Emir defterindeki bekleyen emrin geçerli olduğundan emin olmak için, kullanıcı limit emri verdikten sonra bekleyen emrin fonları kilitlenir ve emir iptal edilmedikçe fonlar geri alınamaz. Örneğin, ticaret hesabınızda 1.000$ varsa ve 1.000$'ı emir defterinde limit emirleri satın almak için kullanırsanız, 1.000$'ınız kilitlenecek ve geçici olarak kullanılamayacak. 1.000$'a yalnızca sipariş iptal edildikten sonra erişebilirsiniz.

Gate.io'da limit emirleri nasıl verilir?

Kripto para birimlerini mevcut piyasa fiyatından daha düşük bir fiyattan almayı beklediğinizi varsayarsak, bir limit satın alma emri verebilir ve ödemek istediğiniz en yüksek fiyatı belirtebilirsiniz. Bu ticareti tamamlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Gate.io Web'deki Adımlar

1.Gate.io hesabınızda oturum açın ve ana sayfa çubuğundaki "Ticaret" - "Spot Alım Satım" seçeneğine tıklayın. Ardından, standart sürümü veya profesyonel sürümü seçebilirsiniz. Aşağıda örnek olarak standart sürüm gösterilmektedir:

2.Spot Ticaret sayfasının sol tarafında bir ticaret çifti seçin. Burada örnek olarak GT_USDT'yi alıyoruz.

3.K-çizgisi grafiğinin altındaki al ve sat alanında, “al/sat” fiyatını ve “al/sat” tutarını veya takas tutarını ayarlayabilir ve ardından “Al”/”Sat” düğmesine tıklayabilirsiniz. .

Not: Miktarın altındaki yüzde (%25), hesap bakiyesinin %25'inin sipariş vermek için kullanıldığını ve diğer yüzdeler için aynı olduğunu ifade eder.

4.Sağdaki fiyat hareketi bölümünde (aynı zamanda emir defteri veya al/sat emir alanı olarak da adlandırılır), "al/sat" fiyatını hızlı bir şekilde ayarlamak için fiyata tıklayabilirsiniz.

5.Sipariş fiyatının ve miktarının doğru olduğunu onayladıktan sonra "Siparişi onayla"ya tıklayın.

6.Ardından işlem sayfasının en altında yer alan “Current Order” alanında bekleyen emir kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca siparişi iptal etmek için mevcut siparişin önündeki “Siparişi İptal Et” butonuna tıklayabilirsiniz.

Gate.io Uygulamasındaki Adımlar

1. Gate.io Uygulamasını açın, Gate.io hesabınızda oturum açın ve "Spot Trading" sayfasına girmek için sayfanın altındaki "Coins" seçeneğine tıklayın. Ardından, aşağıdaki ayrıntılı adımları izleyin:

① Bir ticaret çifti seçin;

② “Al/Sat” sayfasında emir koşullarını seçin ve ardından “Emir Fiyatı” ve “Sipariş Miktarı”nı ayarlayın;

③ Emri ayarlamak için sağdaki fiyat hareketi bölümünden bir fiyat seçin;

④ Seçilen işlem çiftinin K-çizgisi tablosundan girin.

İlgili içeriği sayfada istendiği gibi girdikten sonra, "Spot Buy/Spot Sell" seçeneğine tıklayın.

2.Sipariş fiyatının ve miktarının doğru olduğunu onayladıktan sonra "Onayla"ya tıklayın.

3.Ardından işlem sayfasının en altında yer alan “Current Order” kısmından bekleyen emir kayıtlarını kontrol edebilirsiniz.

4.Sipariş ayrıntılarını görüntülemek için siparişe tıklayın. Siparişi verilmeden önce iptal etmek için aşağıdaki "İptal" düğmesine de tıklayabilirsiniz.

Çözüm

Limit emirleri, kripto ticaretinde kullanışlı bir araçtır. Kullanıcıların işlemin fiyatına karar vermelerine ve limit emirleri birleştirerek farklı stratejiler geliştirmelerine olanak tanır. Limit emri, yalnızca fiyat koşulları karşıladığında tetiklenir ve kullanıcıların her işlemin kar, zarar ve sermaye oranını önceden planlamasına olanak tanır. Bir limit emrinin en yaygın işlevlerinden biri, bir ticaretin zararı durdur ve kârı al'ı ayarlamaktır.

Kullanıcılar, limit emirlerin kullanımından çok faydalanabilir. Genel olarak, kullanıcılar limitli emir işlemlerinde daha uygun fiyatlardan yararlanabileceklerdir. Ek olarak, kullanıcıların fiyat değişikliklerini sürekli olarak izlemesi gerekmez, bu da 7/24 çalışan bir kripto pazarındaki kullanıcılar için kesinlikle kolay bir durumdur. Ancak, limit emri sadece bekleyen emri garanti edebilir, işlemi garanti edemez ve bekleyen emir sırasında fonlar kilitlenir ve serbestçe kullanılamaz. Kullanıcıların en uygun ticaret yöntemini seçmeden önce kendi ihtiyaçlarını ve amaçlarını anlamaları gerekir. Farklı sipariş türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Bu Gate Learn makalesine bakın: Farklı Sipariş Türlerini Anlamak.

Yazar: Piccolo
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!