Swap Borsalarının AMM Modeline (Piyasa Yapıcı Model) İlişkin Resimli Kılavuz

Orta SeviyeDec 23, 2023
Bu makale, Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) algoritmalarının ekonomideki önemini ve geleneksel finanstaki talep perspektifini tartışmaktadır. Daha büyük para birimi likidite havuzlarının merkezi borsalar (CEX) için daha avantajlı olduğu kripto para piyasasında takas borsalarının ve AMM modellerinin önemini vurguluyor ve böylece ticaret çiftlerinin sağlıklı gelişimini destekliyor.
Swap Borsalarının AMM Modeline (Piyasa Yapıcı Model) İlişkin Resimli Kılavuz

AMM modeli, kripto para piyasasının mevcut boğa turundaki en önemli yeniliklerden biridir.

Otomatik Piyasa Yapıcı anlamına gelen AMM, hesaplanan sonuçlara göre işlemlerin otomatik olarak yürütüldüğü piyasa yapıcı modelini ifade eder.

AMM'yi kullanan en iyi bilinen borsalardan biri ünlü Uniswap'tir ve daha sonra AMM kullanan çeşitli merkezi olmayan borsalar Sushiswap, ZKSwap, Moonswap ve daha fazlası gibi benzer isimleri benimsemiştir.

AMM'yi gösterin

Hiperbolik Eğrinin Sağ Dalı

Swap borsalarında Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) modeli olarak bilinen temel bir model vardır:

X * Y = m (burada m bir sabittir). Bu ortaokul matematiğinde öğretilen bir hiperbolik eğri modelidir.

Elbette AMM ticaret modeli hiperbolik eğrinin sağ dalını temsil ediyor. Sonuçta likidite havuzundaki coin miktarları pozitif. Eğri üzerindeki her nokta, işlem çiftinin likidite havuzundaki token A ve token B'nin miktarlarını temsil eder.

Asimptotik Çizgiler:

X ekseni ve Y ekseni hiperbolik eğrinin asimptotik çizgileridir. Asimptotik çizgiler, eğrinin sonsuza kadar yaklaşabileceği ancak asla kesişemeyeceği çizgilerdir.

Bir nokta bu eğri boyunca sağa doğru hareket ettiğinde, likidite havuzunda artan miktarda A tokenına ve azalan miktarda token B'ye karşılık gelir. Eğri, X eksenine aşırı derecede yaklaşabilir ancak hiçbir zaman onunla kesişmez, bu da havuzdaki B tokeninin miktarının asla sıfır olamayacağı anlamına gelir.

Benzer şekilde, bir nokta eğri boyunca yukarı doğru hareket ettiğinde, B jetonunun artan miktarına ve A jetonunun azalan miktarına karşılık gelir. Eğri, Y eksenine sonsuza kadar yaklaşabilir ancak hiçbir zaman onunla kesişmez, bu da jeton miktarının arttığı anlamına gelir. Havuzdaki A asla sıfır olamaz.

Eğim:

Eğrinin P noktasındaki eğimi, teğet çizgisi ile X ekseni arasındaki açının teğet değeridir. Başka bir deyişle grafikteki B' ve A' oranıdır.

Ve B''nin A''ya oranı, tam olarak P noktasındaki likidite havuzundaki B tokeni miktarlarının A tokenine oranını temsil eder.

Eğimin pratik önemi, B'deki azalmanın A'daki artışa oranını veya B'deki artışın A'daki azalmaya oranını yansıtmasıdır. Bu, A jetonu ile B jetonu arasındaki döviz kurudur, yani, fiyat.

Hiperbolik eğrinin asimptotik çizgileri X ekseni ve Y eksenidir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu eğri hiçbir zaman koordinatlarla kesişmeyecektir, bu da eğrinin hiçbir zaman X eksenine veya Y eksenine paralel olmayacağı anlamına gelir. Başka bir deyişle eğrinin eğimi hiçbir zaman sıfır veya sonsuz olmayacaktır. Bu, A'nın B'ye karşı fiyatının ve B'nin A'ya karşı fiyatının sonsuza kadar sıfıra yaklaşabileceği, ancak hiçbir zaman gerçek anlamda sıfır olamayacağı anlamına gelir.

Talep eğrisi

Basit gibi görünen bu model öyle bir hevesle düşünülmüş bir şey değil. Şekli aslında talep eğrisiyle tutarlıdır. Talep eğrisini internetten araştırdığınızda iki tür bulacaksınız: biri düz çizgi, diğeri ise eğri çizgi.

Sağ alt tarafa doğru eğilme:

İster düz ister kavisli olsun, talep eğrisi her zaman sağ alt tarafa doğru eğilir. Talep eğrisi, insanların iki mal için talep kombinasyonlarını yansıtır. Sağ alta doğru eğim, bir mala olan talebin artması durumunda diğer mala olan talebin azalması anlamına gelir.

AMM modelinin eğrisi de aynı mantığı izliyor. İki coinin işlem havuzlarında bir coinin miktarı arttığında diğer coinin miktarı azalır. Elbette bu önemsiz görünebilir, ancak okumaya devam edelim.

Azalan Marjinal İkame Oranı:

Düz talep eğrisinde iki mal arasındaki ikame oranı sabit kalır. O noktasından P noktasına ve P'den Q'ya, B azaldıkça ve A arttıkça, talep eğrisinin eğimi değişmediğinden B ile A arasındaki ikame oranı değişmeden kalır.

Gerçekte, eğer bir erkekseniz ve sizden 2 saat daha az oyun oynamanız istenirse ve ardından bir ıstakoz verilirse, bunu kabul edebilirsiniz. Ancak ertesi gün sizden tekrar 2 saat daha az oynamanız istenirse ve bir ıstakoz daha verilirse o kadar istekli olmayabilirsiniz. Zaman geçtikçe, her gün 2 saat daha az oynamanız istenirse, sizi tatmin etmek için daha fazla ıstakoz gerekebilir. İkinci gün, üçüncü gün, dördüncü gün, 2 saat daha az oynamayı kabul etmek için daha fazla ıstakoz yemeniz gerekir. Bu azalan marjinal ikame oranıdır.

Ve kavisli talep eğrisi bu noktayı tam olarak yansıtabilir.

P1 noktasından P2 noktasına, Q1'den Q2'ye, B malına olan talepteki azalma eşitken, Q malına olan talepteki artış önemli ölçüde farklıdır. A malına olan talepteki artış, P1'den P2'ye giderken daha azdır, ancak Q1'den Q2'ye giderken daha fazladır.

Buna azalan marjinal ikame kanunu denir. B malına olan talep azaldıkça, onun yerini alacak A malına daha fazla talep gerekir.

Aynı prensip, AMM ticaret modelindeki iki para birimi için de geçerlidir. Kullanıcılar A para birimini B para birimiyle değiştirdiğinde, havuzdaki A para birimi miktarı artarken B para birimi miktarı azalır, bu da eğri üzerindeki noktanın aşağı ve sağa hareket etmesine neden olur.

Nokta aşağı ve sağa doğru ilerledikçe eğrinin eğiminin azaldığını görebiliriz. Bu, havuzdaki B malının miktarı azaldıkça B malının A (B/A) cinsinden fiyatının arttığı anlamına gelir.

Tersine, nokta eğri üzerinde yukarıya ve sola doğru hareket ettiğinde eğrinin eğimi artar. Bu, A malının miktarı azaldıkça A malının B (A/B) cinsinden fiyatının arttığı anlamına gelir.

Bu nedenle, bir swap borsasının tasarımı idealleştirilmiş talep eğrisi modeline dayanmaktadır.

Pazar Yapılışını Gösterme

Kullanıcılar piyasa yapımına katıldığında havuzdaki hem A hem de B miktarları artar ve bu da noktanın yukarı-sağ yönde hareket etmesine neden olur. Ek olarak, piyasa yapıcılık A ve B'nin oranını değiştiremez.

Bu nedenle piyasa oluşumundan sonra eğrinin yukarıya ve sağa kayması gerekir.

Takasın Önemi

Swapın önemi nedir? Ticaret için başka bir yer mi? Bu sadece kolay token basımı ve listelenmesi için bir platform mu? Bundan çok daha fazla.

Aslında iki para biriminin ticaretinin talep eğrisini takip etmesi gerektiğini biliyoruz. Ancak geleneksel borsaları ifade eden CEX’te fiyat dalgalanmaları olabiliyor. Bu nedenle eğrisi dalgalıdır.

Ve eğimin işlem fiyatını yansıtabileceğini biliyoruz. Yani CEX ve SWAP borsaları arasında fiyat farkı oluştuğunda kullanıcılar arbitraj yapacaktır. SWAP'tan coin alıyorlar ve bunları CEX'te satmak için yatırıyorlar ya da CEX'ten alıp SWAP'ta satmak için yatırıyorlar. Sonuçta bu, SWAP ve CEX'teki madeni para fiyatlarının birbirine yakınlaşmasına neden olacaktır.

M'nin bir sabit olduğu X*Y=m denkleminin sabit bir miktar olmadığını unutmamak önemlidir. Piyasa yapımına daha fazla fon eklendiğinde m artar; fonlar piyasa yapıcılıktan çekildiğinde m azalır.

Aslında swap borsalarında tüm spot işlemler aynı modeli kullanır. Bu modelde m'nin spesifik değeri ve likidite havuzunun büyüklüğü iki tokenin piyasasına bağlıdır.

AMM yapay olarak tanımlanmış ancak ekonomik ilkelere daha yakın bir modeldir. Swap borsaları spot ticaret piyasasında görünmez eller gibidir.

Öte yandan, merkezi borsalar (CEX) özgür görünebilir ancak manipülasyon fırsatlarıyla doludur. CEX görünen elleri gizleyebilir.

AMM modelinin swap borsalarındaki önemi, ücretsiz gibi görünen ancak gerçekte manipülasyona açık olan CEX üzerinde belirli bir düzeltici etki sağlamasıdır.

Piyasa Yapıcılığının Önemi

Bir swap borsasının boyutu çok küçükse aslında CEX'i etkilemek yeterli değildir. Aksine swap borsaları CEX'in takipçisi olacak.

Piyasa oluşturmaya gelince, AMM model eğrisini sağ üst tarafa kaydırarak CEX'e ölçek olarak yaklaştıracağını görebiliriz. Bir ticaret çiftinin büyük bir ticaret likidite havuzuna sahip olması durumunda fiyat manipülasyonunun büyük ölçüde kontrol edileceğini hayal edin.

Grafikteki cex eğrisi aslında idealleştirilmiş bir durumdur. Gerçekte cex eğrisi fiyat manipülasyonu da dahil olmak üzere birçok faktörden etkilenir. Piyasa oluşturma, takas borsalarının ve AMM modellerinin daha büyük bir piyasa etkisine sahip olmasına olanak tanır ve cex'teki bazı yapay faktörleri ve öngörülemeyen olayları bir dereceye kadar düzeltebilir.

Son düşünceler

Likidite madenciliğinin sadece bir anda ortaya çıkan bir flaş olup olmadığını bilmiyorum. Ancak swap borsaları ve AMM modelleri kripto para piyasası için dikkat çekicidir.

Belirli bir token çiftinin işlem havuzu ne kadar büyük olursa, CEX üzerindeki etkisi de o kadar büyük olur ve işlem çifti o kadar sağlıklı olur. Likidite madenciliği ayrıca AMM model eğrisinin belirli bir süre içinde yukarı doğru sağa kaymasını da sağlayabilir; bu da takas borsalarının gelişimi ve hatta kripto para piyasasının genel sağlığı için olumlu bir durumdur.

Bu olumlu etki geçici olsa da yine de gereklidir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [海盗号 DeFi] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [TVBee聊财经]. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle ( gatelearn@gate.io ) iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Swap Borsalarının AMM Modeline (Piyasa Yapıcı Model) İlişkin Resimli Kılavuz

Orta SeviyeDec 23, 2023
Bu makale, Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) algoritmalarının ekonomideki önemini ve geleneksel finanstaki talep perspektifini tartışmaktadır. Daha büyük para birimi likidite havuzlarının merkezi borsalar (CEX) için daha avantajlı olduğu kripto para piyasasında takas borsalarının ve AMM modellerinin önemini vurguluyor ve böylece ticaret çiftlerinin sağlıklı gelişimini destekliyor.
Swap Borsalarının AMM Modeline (Piyasa Yapıcı Model) İlişkin Resimli Kılavuz

AMM modeli, kripto para piyasasının mevcut boğa turundaki en önemli yeniliklerden biridir.

Otomatik Piyasa Yapıcı anlamına gelen AMM, hesaplanan sonuçlara göre işlemlerin otomatik olarak yürütüldüğü piyasa yapıcı modelini ifade eder.

AMM'yi kullanan en iyi bilinen borsalardan biri ünlü Uniswap'tir ve daha sonra AMM kullanan çeşitli merkezi olmayan borsalar Sushiswap, ZKSwap, Moonswap ve daha fazlası gibi benzer isimleri benimsemiştir.

AMM'yi gösterin

Hiperbolik Eğrinin Sağ Dalı

Swap borsalarında Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) modeli olarak bilinen temel bir model vardır:

X * Y = m (burada m bir sabittir). Bu ortaokul matematiğinde öğretilen bir hiperbolik eğri modelidir.

Elbette AMM ticaret modeli hiperbolik eğrinin sağ dalını temsil ediyor. Sonuçta likidite havuzundaki coin miktarları pozitif. Eğri üzerindeki her nokta, işlem çiftinin likidite havuzundaki token A ve token B'nin miktarlarını temsil eder.

Asimptotik Çizgiler:

X ekseni ve Y ekseni hiperbolik eğrinin asimptotik çizgileridir. Asimptotik çizgiler, eğrinin sonsuza kadar yaklaşabileceği ancak asla kesişemeyeceği çizgilerdir.

Bir nokta bu eğri boyunca sağa doğru hareket ettiğinde, likidite havuzunda artan miktarda A tokenına ve azalan miktarda token B'ye karşılık gelir. Eğri, X eksenine aşırı derecede yaklaşabilir ancak hiçbir zaman onunla kesişmez, bu da havuzdaki B tokeninin miktarının asla sıfır olamayacağı anlamına gelir.

Benzer şekilde, bir nokta eğri boyunca yukarı doğru hareket ettiğinde, B jetonunun artan miktarına ve A jetonunun azalan miktarına karşılık gelir. Eğri, Y eksenine sonsuza kadar yaklaşabilir ancak hiçbir zaman onunla kesişmez, bu da jeton miktarının arttığı anlamına gelir. Havuzdaki A asla sıfır olamaz.

Eğim:

Eğrinin P noktasındaki eğimi, teğet çizgisi ile X ekseni arasındaki açının teğet değeridir. Başka bir deyişle grafikteki B' ve A' oranıdır.

Ve B''nin A''ya oranı, tam olarak P noktasındaki likidite havuzundaki B tokeni miktarlarının A tokenine oranını temsil eder.

Eğimin pratik önemi, B'deki azalmanın A'daki artışa oranını veya B'deki artışın A'daki azalmaya oranını yansıtmasıdır. Bu, A jetonu ile B jetonu arasındaki döviz kurudur, yani, fiyat.

Hiperbolik eğrinin asimptotik çizgileri X ekseni ve Y eksenidir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu eğri hiçbir zaman koordinatlarla kesişmeyecektir, bu da eğrinin hiçbir zaman X eksenine veya Y eksenine paralel olmayacağı anlamına gelir. Başka bir deyişle eğrinin eğimi hiçbir zaman sıfır veya sonsuz olmayacaktır. Bu, A'nın B'ye karşı fiyatının ve B'nin A'ya karşı fiyatının sonsuza kadar sıfıra yaklaşabileceği, ancak hiçbir zaman gerçek anlamda sıfır olamayacağı anlamına gelir.

Talep eğrisi

Basit gibi görünen bu model öyle bir hevesle düşünülmüş bir şey değil. Şekli aslında talep eğrisiyle tutarlıdır. Talep eğrisini internetten araştırdığınızda iki tür bulacaksınız: biri düz çizgi, diğeri ise eğri çizgi.

Sağ alt tarafa doğru eğilme:

İster düz ister kavisli olsun, talep eğrisi her zaman sağ alt tarafa doğru eğilir. Talep eğrisi, insanların iki mal için talep kombinasyonlarını yansıtır. Sağ alta doğru eğim, bir mala olan talebin artması durumunda diğer mala olan talebin azalması anlamına gelir.

AMM modelinin eğrisi de aynı mantığı izliyor. İki coinin işlem havuzlarında bir coinin miktarı arttığında diğer coinin miktarı azalır. Elbette bu önemsiz görünebilir, ancak okumaya devam edelim.

Azalan Marjinal İkame Oranı:

Düz talep eğrisinde iki mal arasındaki ikame oranı sabit kalır. O noktasından P noktasına ve P'den Q'ya, B azaldıkça ve A arttıkça, talep eğrisinin eğimi değişmediğinden B ile A arasındaki ikame oranı değişmeden kalır.

Gerçekte, eğer bir erkekseniz ve sizden 2 saat daha az oyun oynamanız istenirse ve ardından bir ıstakoz verilirse, bunu kabul edebilirsiniz. Ancak ertesi gün sizden tekrar 2 saat daha az oynamanız istenirse ve bir ıstakoz daha verilirse o kadar istekli olmayabilirsiniz. Zaman geçtikçe, her gün 2 saat daha az oynamanız istenirse, sizi tatmin etmek için daha fazla ıstakoz gerekebilir. İkinci gün, üçüncü gün, dördüncü gün, 2 saat daha az oynamayı kabul etmek için daha fazla ıstakoz yemeniz gerekir. Bu azalan marjinal ikame oranıdır.

Ve kavisli talep eğrisi bu noktayı tam olarak yansıtabilir.

P1 noktasından P2 noktasına, Q1'den Q2'ye, B malına olan talepteki azalma eşitken, Q malına olan talepteki artış önemli ölçüde farklıdır. A malına olan talepteki artış, P1'den P2'ye giderken daha azdır, ancak Q1'den Q2'ye giderken daha fazladır.

Buna azalan marjinal ikame kanunu denir. B malına olan talep azaldıkça, onun yerini alacak A malına daha fazla talep gerekir.

Aynı prensip, AMM ticaret modelindeki iki para birimi için de geçerlidir. Kullanıcılar A para birimini B para birimiyle değiştirdiğinde, havuzdaki A para birimi miktarı artarken B para birimi miktarı azalır, bu da eğri üzerindeki noktanın aşağı ve sağa hareket etmesine neden olur.

Nokta aşağı ve sağa doğru ilerledikçe eğrinin eğiminin azaldığını görebiliriz. Bu, havuzdaki B malının miktarı azaldıkça B malının A (B/A) cinsinden fiyatının arttığı anlamına gelir.

Tersine, nokta eğri üzerinde yukarıya ve sola doğru hareket ettiğinde eğrinin eğimi artar. Bu, A malının miktarı azaldıkça A malının B (A/B) cinsinden fiyatının arttığı anlamına gelir.

Bu nedenle, bir swap borsasının tasarımı idealleştirilmiş talep eğrisi modeline dayanmaktadır.

Pazar Yapılışını Gösterme

Kullanıcılar piyasa yapımına katıldığında havuzdaki hem A hem de B miktarları artar ve bu da noktanın yukarı-sağ yönde hareket etmesine neden olur. Ek olarak, piyasa yapıcılık A ve B'nin oranını değiştiremez.

Bu nedenle piyasa oluşumundan sonra eğrinin yukarıya ve sağa kayması gerekir.

Takasın Önemi

Swapın önemi nedir? Ticaret için başka bir yer mi? Bu sadece kolay token basımı ve listelenmesi için bir platform mu? Bundan çok daha fazla.

Aslında iki para biriminin ticaretinin talep eğrisini takip etmesi gerektiğini biliyoruz. Ancak geleneksel borsaları ifade eden CEX’te fiyat dalgalanmaları olabiliyor. Bu nedenle eğrisi dalgalıdır.

Ve eğimin işlem fiyatını yansıtabileceğini biliyoruz. Yani CEX ve SWAP borsaları arasında fiyat farkı oluştuğunda kullanıcılar arbitraj yapacaktır. SWAP'tan coin alıyorlar ve bunları CEX'te satmak için yatırıyorlar ya da CEX'ten alıp SWAP'ta satmak için yatırıyorlar. Sonuçta bu, SWAP ve CEX'teki madeni para fiyatlarının birbirine yakınlaşmasına neden olacaktır.

M'nin bir sabit olduğu X*Y=m denkleminin sabit bir miktar olmadığını unutmamak önemlidir. Piyasa yapımına daha fazla fon eklendiğinde m artar; fonlar piyasa yapıcılıktan çekildiğinde m azalır.

Aslında swap borsalarında tüm spot işlemler aynı modeli kullanır. Bu modelde m'nin spesifik değeri ve likidite havuzunun büyüklüğü iki tokenin piyasasına bağlıdır.

AMM yapay olarak tanımlanmış ancak ekonomik ilkelere daha yakın bir modeldir. Swap borsaları spot ticaret piyasasında görünmez eller gibidir.

Öte yandan, merkezi borsalar (CEX) özgür görünebilir ancak manipülasyon fırsatlarıyla doludur. CEX görünen elleri gizleyebilir.

AMM modelinin swap borsalarındaki önemi, ücretsiz gibi görünen ancak gerçekte manipülasyona açık olan CEX üzerinde belirli bir düzeltici etki sağlamasıdır.

Piyasa Yapıcılığının Önemi

Bir swap borsasının boyutu çok küçükse aslında CEX'i etkilemek yeterli değildir. Aksine swap borsaları CEX'in takipçisi olacak.

Piyasa oluşturmaya gelince, AMM model eğrisini sağ üst tarafa kaydırarak CEX'e ölçek olarak yaklaştıracağını görebiliriz. Bir ticaret çiftinin büyük bir ticaret likidite havuzuna sahip olması durumunda fiyat manipülasyonunun büyük ölçüde kontrol edileceğini hayal edin.

Grafikteki cex eğrisi aslında idealleştirilmiş bir durumdur. Gerçekte cex eğrisi fiyat manipülasyonu da dahil olmak üzere birçok faktörden etkilenir. Piyasa oluşturma, takas borsalarının ve AMM modellerinin daha büyük bir piyasa etkisine sahip olmasına olanak tanır ve cex'teki bazı yapay faktörleri ve öngörülemeyen olayları bir dereceye kadar düzeltebilir.

Son düşünceler

Likidite madenciliğinin sadece bir anda ortaya çıkan bir flaş olup olmadığını bilmiyorum. Ancak swap borsaları ve AMM modelleri kripto para piyasası için dikkat çekicidir.

Belirli bir token çiftinin işlem havuzu ne kadar büyük olursa, CEX üzerindeki etkisi de o kadar büyük olur ve işlem çifti o kadar sağlıklı olur. Likidite madenciliği ayrıca AMM model eğrisinin belirli bir süre içinde yukarı doğru sağa kaymasını da sağlayabilir; bu da takas borsalarının gelişimi ve hatta kripto para piyasasının genel sağlığı için olumlu bir durumdur.

Bu olumlu etki geçici olsa da yine de gereklidir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [海盗号 DeFi] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [TVBee聊财经]. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle ( gatelearn@gate.io ) iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!