Sorumlu Bir Şekilde Kripto Ticareti Yapmaya İlişkin En İyi Uygulamalar

Orta SeviyeNov 21, 2022
Bu Gate Learn makalesi, kripto ticaretini sorumlu bir şekilde gerçekleştirmek için kripto ticaretinde akılda tutulması gereken en önemli faktörleri ortaya koymaktadır.
Sorumlu Bir Şekilde Kripto Ticareti Yapmaya İlişkin En İyi Uygulamalar

Kripto piyasasında çalışıyorsanız veya bu alanda kariyer yapmayı düşünüyorsanız, muhtemelen kripto ticaretinin birçok riski beraberinde getiren bir uygulama olduğunu duymuşsunuzdur. Peki bu aktivite gerçekten katılanlara zarar veriyor mu? Yeni başlayanların, yatırım yapmaya başlamak için en iyi segment (en uygun fiyatlı, en güvenli veya en fazla getiriyi sunan) hakkında ipuçları ve uzman görüşleri araması yaygındır. Ancak bazı öneriler yeni başlayanlar için oldukça olumsuz olabilir.

Pek çok tartışmalı fikir ve hata payı varken, yeni başlayanlar için bu uygulamanın gerçekte neyle ilgili olduğunu ve güvenli bir şekilde nasıl gerçekleştirilebileceğini ayırt etmek zor olabilir. Bunu akılda tutarak, bu makale kripto ticaretinde sorumlu bir şekilde kripto ticareti yapmak için akılda tutulması gereken en önemli faktörleri ortaya koymaktadır.

Kripto Piyasasının Nasıl Çalıştığını Öğrenin

Öncelikle piyasanın nasıl çalıştığını anlamadan, özellikle kripto ticareti gibi dikkat gerektiren yeni bir finansal faaliyete başlamak imkansızdır. Ve bu sadece günlük kripto alım ve satımını içeren uygulamalar için değil, aynı zamanda kripto para birimlerini ve onların işleyişini içeren tüm mekanizma için de geçerlidir. Sonuçta, tüccarın borsanın sinyallerini ve nasıl çalıştığını doğru bir şekilde yorumlayabilmesinin yanı sıra ne zaman harekete geçeceğini ve ne zaman bekleyeceğini anlayabilmesi için büyük miktarda bilgiye ihtiyacı olacaktır. Haberin kendisinden bahsetmiyorum bile; proje güncellemeleri, kullanıma sunmalar, politikalar ve daha fazlası.

Bu nedenle sorumlu bir kripto yatırımcısı olmaya karar verirken ilk adım dünyadaki en değişken finansal piyasanın nasıl çalıştığını ve özelliklerinin neler olduğunu anlamaktır. Ticaretten bağımsız olarak yatırım yapmaya başlayan daha muhafazakar yatırımcıların bile bölge hakkında daha fazla bilgi araması gerekiyor.

En iyi bilgi kaynaklarından biri Gate Learn bölümünde bulunabilir. Kriptodaki ana konular hakkında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar içerik bulabilirsiniz; hepsini sizin için ele aldık. Ayrıca diğer ana bilgi kaynaklarını da ayırdık:

  • Kapı Öğren;
  • Coindesk: Gerçek zamanlı piyasa bilgileri sunan ana kripto haber kaynaklarından biri;
  • Cointelegraph: Kriptodaki en son gelişmelerin yer aldığı kripto haber ve analiz sitesi;
  • Blok Kripto: yalnızca haberleri değil aynı zamanda sektörle ilgili zincir içi verileri ve raporları da sağlar.

Teknik Analiz Çalışması

Bu hiç akıllıca değil; Kripto ticaretiyle ilgileniyorsanız ve bunu sorumlu bir şekilde yürütmek istiyorsanız, o zaman nasıl ticaret yapacağınızı öğrenmelisiniz. Piyasanın işleyişini bir bütün olarak anladıktan sonraki adım, pratik teknik analizin nasıl gerçekleştirileceğini anlamaktır. Bu alanda eğitimli olmayan tüccarlar, piyasayı yeterince okumadıkları için eğitimli olanlara göre çok daha sık kötü kararlar alma eğilimindedirler.

Başarılı bir şekilde kripto ticareti yapmak, daha fazla risk ve dinamizme sahip bir yatırım olduğundan zaten başlı başına büyük bir mesleki bilgi gerektirir. Piyasa sürekli hareket halindedir ve küçük değişiklikler birkaç dakika içinde hisselerin oluşmasına veya bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle yatırımcının analizleri sırasında bu noktaları nasıl yorumlayacağını bilmesi, faaliyetin karlı olması açısından önemlidir.

Örneğin gün boyunca volatilite şansı en yüksek olan kripto paraları belirlemek, hangi grafik noktalarının önemli olduğunu anlamak ve hatta o dönemde hangi olayların piyasayı etkileyeceğini bilmek. Bu teknik vizyon olmadan, ticaretle çalışmak daha da zorlaşır, bu da günlük ticaretin sıkıcı olduğunu düşünmek gibi uygulama hakkında olumsuz bir görüşe yol açabilir.

Alıştırma, Alıştırma, Alıştırma

Kripto ticaretinin "başla ve devam et" işi olduğunu düşünen acemi yatırımcıların en büyük kusurlarından biri, özsermayelerinin bir gecede katlanacağına inanmalarıdır. Ancak bu alanın en önemli noktalarından biri tonlarca, tonlarca pratiğe ihtiyaç duymasıdır. Bu, yatırımcının başarılı bir kripto tüccarı olabilmesi için günlük olarak çok fazla eğitim alması gerektiği anlamına gelir.

Piyasanın nasıl hareket ettiğini ve sizin buna nasıl tepki vermeniz gerektiğini pratikte ancak uzun süre boyunca birkaç işlem gerçekleştirerek anlamak mümkün olacaktır. Ayrıca, tahminlerini ve yatırımlarını doğru yapmak için gereken değişkenleri tanımlayacak olan yatırımcıya bilgi katar.

Kalıpları, Bollinger bantları gibi ticaret araçlarını, piyasa akışlarını ve hacim korelasyonlarını ezberlemek bir şeydir; bunu pratikte defalarca görmek bambaşka bir şey. Yatırımlarınıza hemen atlamak için istekli olmayın ve simüle edilmiş sonuçlarınız karlı oluncaya kadar zihninizi eğitin.

Kripto Etkileyenlerden Kaçının

Kripto, önceki rakiplerle arasında çok büyük bir fark olmasına rağmen finans tarihindeki en hızlı büyüyen pazardır. Bu nedenle, burası gerçekten yüksek karlar için bir fırsatlar ülkesidir ve bu da kaçınılmaz olarak birçok katılımcının diğerlerinden yararlanma arayışıyla birlikte gelir. En yaygın olanları, yeni başlayanlara ticaretin kolay olduğu ve tavsiyelerine sadık kalırsanız sizi kesinlikle zengin yapacak kriptoda birkaç "mücevher" buldukları fikrini satan sosyal medya kripto etkileyicileridir.

Bu, kripto etkileyicilerinin doğası gereği kötü olduğu anlamına mı geliyor? Hayır, hiç de değil, aslında pek çok harika şey var. Ancak çoğu durumda bunlar:

a) Ticaretten değil, çoğunlukla sosyal medya kanallarından para kazanıyorlar;

b) Önerdikleri projelerin sponsorluğunu üstlenirler;

c) Şanslıydım ve başkalarına destek sağlayacak alanda pek deneyimim yoktu.

Ya da belki önceki tüm seçenekler.

Hızlı kar elde etmeyi ve birkaç hafta veya ay içinde "Aya gidebilecek" gelecek vaat eden kripto paraları bulmayı düşünmek heyecan verici. Ancak sorumlu bir kripto yatırımcısı olarak finansla ilgili şu mutlak gerçeği bilmelisiniz: para kolay elde edilmez. Kolay görünüyorsa, daha önce onu tam olarak anlayacak kadar pratik yapmamışsınız demektir.

Basit Bir Stratejiyle Başlayın ve Ne Olursa Olsun Onu Takip Edin

Kripto ticareti ilginizi çekebilir ancak bu alanda henüz acemiyseniz basit ticaret stratejileriyle başlamak her zaman daha iyidir. Örneğin, kripto swing ticareti ve pozisyon ticareti, günlük ticaret gibi daha riskli seçeneklerin bazı parametrelerini takip ederek, ancak daha uzun bir zaman diliminde, kısa ve orta vadede kripto ticaretine olanak tanır. Bu nedenle, ticarete atılmaya başlayan yatırımcılar için, çok fazla sermaye taahhüt etmemeleri ve çok fazla yüksek risk sunmamalarının yanı sıra avantajlı seçenekler de olabilirler.

Stratejiye ilişkin zihinsel bütünlüğünüz aynı zamanda acemi yatırımcılar için önemli kayıplara ve uzun vadede önemli kazançlara yol açan ana faktörlerden biridir. Para kaybetmek, insanların duygularını, hayattaki birçok şeyden daha fazla etkileyen bir şeydir. Bu nedenle, birçok yeni kripto tüccarı, işler yolunda gitmediğinde stratejiyi geride bırakıyor; bir projenin "taciri" olmaktan çıkıp, iyileşene kadar "destekçilerine" geçiyor. Kendinizi bir stratejiyi sürdüren biri olarak düşünmek kolaydır, ancak gerçek ortaya çıktığında ve bir pozisyonu terk etmek zorunda kaldığınızda bu farklı bir oyundur. Ancak bu, son adıma giden organize bir yolu takip etmek anlamına geliyorsa yapılması gereken doğru şeydir.

Kripto Ticaretinde Başarı Sadece Disiplinle Gelir

Kripto ticareti, ne zaman harekete geçilmeyeceği, iç güdülerinize rağmen bir pozisyonu ne zaman terk edeceğiniz veya ne zaman bir pozisyon uygulayacağınız gibi kararların kurbanı olur. Duygulara yer yoktur ve hızlı profesyonel uygulamalarda, başlaması son derece kolaydır ancak ustalaşması zordur. Sorumlu bir şekilde ticaret yapmak için yeni yatırımcıların karşılaştığı en büyük zorluk disiplindir. Kripto ticaretinde ne zaman harekete geçileceğini bilme disiplini, vizyonlar; yalnızca mantık ve kalıplar. Ancak yatırımcıların öğrenmeye ve pratik yapmaya zaman ayırmaya istekli olması durumunda, sorumlu kripto ticaretine giden yol heyecan verici bir yoldur. Kendinizi eğitin, çok pratik yapın, piyasadaki dikkat dağıtıcı şeylerle hayallere dalmaktan kaçının, basit başlayın ve devam edin; ilerlemenin tek yolu budur.

Yazar: Victor B
Çevirmen: Yuanyuan
İnceleyen(ler): Matheus, Ashley, Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Sorumlu Bir Şekilde Kripto Ticareti Yapmaya İlişkin En İyi Uygulamalar

Orta SeviyeNov 21, 2022
Bu Gate Learn makalesi, kripto ticaretini sorumlu bir şekilde gerçekleştirmek için kripto ticaretinde akılda tutulması gereken en önemli faktörleri ortaya koymaktadır.
Sorumlu Bir Şekilde Kripto Ticareti Yapmaya İlişkin En İyi Uygulamalar

Kripto piyasasında çalışıyorsanız veya bu alanda kariyer yapmayı düşünüyorsanız, muhtemelen kripto ticaretinin birçok riski beraberinde getiren bir uygulama olduğunu duymuşsunuzdur. Peki bu aktivite gerçekten katılanlara zarar veriyor mu? Yeni başlayanların, yatırım yapmaya başlamak için en iyi segment (en uygun fiyatlı, en güvenli veya en fazla getiriyi sunan) hakkında ipuçları ve uzman görüşleri araması yaygındır. Ancak bazı öneriler yeni başlayanlar için oldukça olumsuz olabilir.

Pek çok tartışmalı fikir ve hata payı varken, yeni başlayanlar için bu uygulamanın gerçekte neyle ilgili olduğunu ve güvenli bir şekilde nasıl gerçekleştirilebileceğini ayırt etmek zor olabilir. Bunu akılda tutarak, bu makale kripto ticaretinde sorumlu bir şekilde kripto ticareti yapmak için akılda tutulması gereken en önemli faktörleri ortaya koymaktadır.

Kripto Piyasasının Nasıl Çalıştığını Öğrenin

Öncelikle piyasanın nasıl çalıştığını anlamadan, özellikle kripto ticareti gibi dikkat gerektiren yeni bir finansal faaliyete başlamak imkansızdır. Ve bu sadece günlük kripto alım ve satımını içeren uygulamalar için değil, aynı zamanda kripto para birimlerini ve onların işleyişini içeren tüm mekanizma için de geçerlidir. Sonuçta, tüccarın borsanın sinyallerini ve nasıl çalıştığını doğru bir şekilde yorumlayabilmesinin yanı sıra ne zaman harekete geçeceğini ve ne zaman bekleyeceğini anlayabilmesi için büyük miktarda bilgiye ihtiyacı olacaktır. Haberin kendisinden bahsetmiyorum bile; proje güncellemeleri, kullanıma sunmalar, politikalar ve daha fazlası.

Bu nedenle sorumlu bir kripto yatırımcısı olmaya karar verirken ilk adım dünyadaki en değişken finansal piyasanın nasıl çalıştığını ve özelliklerinin neler olduğunu anlamaktır. Ticaretten bağımsız olarak yatırım yapmaya başlayan daha muhafazakar yatırımcıların bile bölge hakkında daha fazla bilgi araması gerekiyor.

En iyi bilgi kaynaklarından biri Gate Learn bölümünde bulunabilir. Kriptodaki ana konular hakkında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar içerik bulabilirsiniz; hepsini sizin için ele aldık. Ayrıca diğer ana bilgi kaynaklarını da ayırdık:

  • Kapı Öğren;
  • Coindesk: Gerçek zamanlı piyasa bilgileri sunan ana kripto haber kaynaklarından biri;
  • Cointelegraph: Kriptodaki en son gelişmelerin yer aldığı kripto haber ve analiz sitesi;
  • Blok Kripto: yalnızca haberleri değil aynı zamanda sektörle ilgili zincir içi verileri ve raporları da sağlar.

Teknik Analiz Çalışması

Bu hiç akıllıca değil; Kripto ticaretiyle ilgileniyorsanız ve bunu sorumlu bir şekilde yürütmek istiyorsanız, o zaman nasıl ticaret yapacağınızı öğrenmelisiniz. Piyasanın işleyişini bir bütün olarak anladıktan sonraki adım, pratik teknik analizin nasıl gerçekleştirileceğini anlamaktır. Bu alanda eğitimli olmayan tüccarlar, piyasayı yeterince okumadıkları için eğitimli olanlara göre çok daha sık kötü kararlar alma eğilimindedirler.

Başarılı bir şekilde kripto ticareti yapmak, daha fazla risk ve dinamizme sahip bir yatırım olduğundan zaten başlı başına büyük bir mesleki bilgi gerektirir. Piyasa sürekli hareket halindedir ve küçük değişiklikler birkaç dakika içinde hisselerin oluşmasına veya bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle yatırımcının analizleri sırasında bu noktaları nasıl yorumlayacağını bilmesi, faaliyetin karlı olması açısından önemlidir.

Örneğin gün boyunca volatilite şansı en yüksek olan kripto paraları belirlemek, hangi grafik noktalarının önemli olduğunu anlamak ve hatta o dönemde hangi olayların piyasayı etkileyeceğini bilmek. Bu teknik vizyon olmadan, ticaretle çalışmak daha da zorlaşır, bu da günlük ticaretin sıkıcı olduğunu düşünmek gibi uygulama hakkında olumsuz bir görüşe yol açabilir.

Alıştırma, Alıştırma, Alıştırma

Kripto ticaretinin "başla ve devam et" işi olduğunu düşünen acemi yatırımcıların en büyük kusurlarından biri, özsermayelerinin bir gecede katlanacağına inanmalarıdır. Ancak bu alanın en önemli noktalarından biri tonlarca, tonlarca pratiğe ihtiyaç duymasıdır. Bu, yatırımcının başarılı bir kripto tüccarı olabilmesi için günlük olarak çok fazla eğitim alması gerektiği anlamına gelir.

Piyasanın nasıl hareket ettiğini ve sizin buna nasıl tepki vermeniz gerektiğini pratikte ancak uzun süre boyunca birkaç işlem gerçekleştirerek anlamak mümkün olacaktır. Ayrıca, tahminlerini ve yatırımlarını doğru yapmak için gereken değişkenleri tanımlayacak olan yatırımcıya bilgi katar.

Kalıpları, Bollinger bantları gibi ticaret araçlarını, piyasa akışlarını ve hacim korelasyonlarını ezberlemek bir şeydir; bunu pratikte defalarca görmek bambaşka bir şey. Yatırımlarınıza hemen atlamak için istekli olmayın ve simüle edilmiş sonuçlarınız karlı oluncaya kadar zihninizi eğitin.

Kripto Etkileyenlerden Kaçının

Kripto, önceki rakiplerle arasında çok büyük bir fark olmasına rağmen finans tarihindeki en hızlı büyüyen pazardır. Bu nedenle, burası gerçekten yüksek karlar için bir fırsatlar ülkesidir ve bu da kaçınılmaz olarak birçok katılımcının diğerlerinden yararlanma arayışıyla birlikte gelir. En yaygın olanları, yeni başlayanlara ticaretin kolay olduğu ve tavsiyelerine sadık kalırsanız sizi kesinlikle zengin yapacak kriptoda birkaç "mücevher" buldukları fikrini satan sosyal medya kripto etkileyicileridir.

Bu, kripto etkileyicilerinin doğası gereği kötü olduğu anlamına mı geliyor? Hayır, hiç de değil, aslında pek çok harika şey var. Ancak çoğu durumda bunlar:

a) Ticaretten değil, çoğunlukla sosyal medya kanallarından para kazanıyorlar;

b) Önerdikleri projelerin sponsorluğunu üstlenirler;

c) Şanslıydım ve başkalarına destek sağlayacak alanda pek deneyimim yoktu.

Ya da belki önceki tüm seçenekler.

Hızlı kar elde etmeyi ve birkaç hafta veya ay içinde "Aya gidebilecek" gelecek vaat eden kripto paraları bulmayı düşünmek heyecan verici. Ancak sorumlu bir kripto yatırımcısı olarak finansla ilgili şu mutlak gerçeği bilmelisiniz: para kolay elde edilmez. Kolay görünüyorsa, daha önce onu tam olarak anlayacak kadar pratik yapmamışsınız demektir.

Basit Bir Stratejiyle Başlayın ve Ne Olursa Olsun Onu Takip Edin

Kripto ticareti ilginizi çekebilir ancak bu alanda henüz acemiyseniz basit ticaret stratejileriyle başlamak her zaman daha iyidir. Örneğin, kripto swing ticareti ve pozisyon ticareti, günlük ticaret gibi daha riskli seçeneklerin bazı parametrelerini takip ederek, ancak daha uzun bir zaman diliminde, kısa ve orta vadede kripto ticaretine olanak tanır. Bu nedenle, ticarete atılmaya başlayan yatırımcılar için, çok fazla sermaye taahhüt etmemeleri ve çok fazla yüksek risk sunmamalarının yanı sıra avantajlı seçenekler de olabilirler.

Stratejiye ilişkin zihinsel bütünlüğünüz aynı zamanda acemi yatırımcılar için önemli kayıplara ve uzun vadede önemli kazançlara yol açan ana faktörlerden biridir. Para kaybetmek, insanların duygularını, hayattaki birçok şeyden daha fazla etkileyen bir şeydir. Bu nedenle, birçok yeni kripto tüccarı, işler yolunda gitmediğinde stratejiyi geride bırakıyor; bir projenin "taciri" olmaktan çıkıp, iyileşene kadar "destekçilerine" geçiyor. Kendinizi bir stratejiyi sürdüren biri olarak düşünmek kolaydır, ancak gerçek ortaya çıktığında ve bir pozisyonu terk etmek zorunda kaldığınızda bu farklı bir oyundur. Ancak bu, son adıma giden organize bir yolu takip etmek anlamına geliyorsa yapılması gereken doğru şeydir.

Kripto Ticaretinde Başarı Sadece Disiplinle Gelir

Kripto ticareti, ne zaman harekete geçilmeyeceği, iç güdülerinize rağmen bir pozisyonu ne zaman terk edeceğiniz veya ne zaman bir pozisyon uygulayacağınız gibi kararların kurbanı olur. Duygulara yer yoktur ve hızlı profesyonel uygulamalarda, başlaması son derece kolaydır ancak ustalaşması zordur. Sorumlu bir şekilde ticaret yapmak için yeni yatırımcıların karşılaştığı en büyük zorluk disiplindir. Kripto ticaretinde ne zaman harekete geçileceğini bilme disiplini, vizyonlar; yalnızca mantık ve kalıplar. Ancak yatırımcıların öğrenmeye ve pratik yapmaya zaman ayırmaya istekli olması durumunda, sorumlu kripto ticaretine giden yol heyecan verici bir yoldur. Kendinizi eğitin, çok pratik yapın, piyasadaki dikkat dağıtıcı şeylerle hayallere dalmaktan kaçının, basit başlayın ve devam edin; ilerlemenin tek yolu budur.

Yazar: Victor B
Çevirmen: Yuanyuan
İnceleyen(ler): Matheus, Ashley, Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!