Gate Araştırma: FTX $16B İddiaları Oylama Yakın, Pump.fun Yeni Trafik Sürüyor, SUI Ekosistemi Parlıyor

İleri SeviyeAug 15, 2024
Gate Araştırma Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünüm raporları. Bu hafta, BTC ve ETH çoğunlukla ayı piyasasına yansıyan bir konsolidasyon aşamasına girdi. Pump.fun platformundaki çoğu token yüksek piyasa değerini koruyamadı. FTX iddia oylama süreci sona yaklaşıyor, onay bekleyen büyük bir ödeme planı var. Sahara gibi projeler önemli finansman turu duyurdu. Teknik alanda, Uniswap'ın gelir büyümesi, FTX olayı güncellemeleri, WazirX güvenlik olayı ve yaklaşan Monad test ağı dikkat çekti. XION projesinin hava atışı planı topluluk ilgisini çekti. Gelecek hafta planlanan token kilidini açma ve makroekonomik veri yayınları piyasa trendlerini etkilemesi bekleniyor.
Gate Araştırma: FTX $16B İddiaları Oylama Yakın, Pump.fun Yeni Trafik Sürüyor, SUI Ekosistemi Parlıyor

ÖZET

  • BTC, 8 Ağustos'ta tek bir günde %11,89 arttıktan sonra konsolidasyon ve geri çekilme dönemine girdi. Ardından, $58.000 ile $62.000 arasında dalgalanıyor.
  • ETH'nin fiyat hareketi BTC'yi yakından takip etti. 2.730 dolar seviyesine ulaştıktan sonra konsolidasyon ve geri çekilme yaşadı. Bununla birlikte, ETH spot ETF'leri olumlu girişler gördü.
  • SUI ekosistem projeleri bu hafta etkileyici bir performans sergiledi. SUI, son yedi günde %61,4 artarak, yaklaşık 2.502 milyar dolarlık dolaşımdaki piyasa değeri ile yükseldi.
  • Pump.fun platformu yaklaşık 1.7 milyon jeton başlattı, bunların sadece 15'i birkaç haftadan beri 10 milyon doların üzerinde piyasa değerini korudu.
  • FTX müşteri talepleri planı için oy verme süresi sona eriyor. 16 milyar dolarlık bir tazminat planı oylamayı bekliyor.
  • ARB, 16 Ağustos'ta toplam arzın %3.87'sini temsil eden yaklaşık 51.25 milyon dolarlık jetonun kilidini açmaya hazırlanıyor.
  • Bu hafta on projeye finansman duyuruldu. Sahra, merkezi olmayan bir yapay zeka ağı altyapısı, 43 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu tamamladı.

Piyasa Analizi

İnceleme ve İçgörüler

  • BTC Piyasa- Bitcoin'ın fiyatı, 9 Ağustos'ta 55.000 dolardan dönüşünden bu yana 58.000 ile 62.000 dolar arasında konsolide oldu. 62.000 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkamama, piyasada yukarı yönlü bir momentum eksikliğini göstermektedir. Tersine, 58.000 dolar destek seviyesinin altına düşememe, bazı temel gücün olduğunu göstermektedir. Teknik olarak, bu fiyat seviyelerinden herhangi birinin ihlali, orta-ve-kısa vadeli piyasa trendini önemli ölçüde etkileyebilir.
  • ETH Piyasası- ETH'nin fiyat hareketi, geçen hafta BTC'nin hareketini büyük ölçüde yansıtmıştır. 9 Ağustos'ta 2.730 dolarla zirve yaptıktan sonra, 2.530 ila 2.700 dolar arasında konsolidasyon yapmaktadır. Bu, onaylarından bu yana ETH spot ETF'lerine ikinci art arda pozitif giriş haftasıdır. Hafta boyunca toplam girişler 29,27 milyon dolara ulaştı.[2]
  • Alternatif kripto para birimleriAltcoin piyasası geçtiğimiz hafta BTC'nin fiyat hareketinden önemli ölçüde etkilendi, ancak genel olarak yukarı yönlü bir eğilim gösterdi. Kripto para piyasasının genel piyasa değeri 2,239 trilyon dolara ulaştı. Bitcoin yazıları, BRC-20, Modüler Blockchain'ler ve Veri Erişilebilirliği gibi sektörler özellikle iyi performans gösterdi ve birçok token %20'den fazla kazanç elde etti.[3]
  • Vadeli Piyasa— Bitcoin'ın al-sat oranı son 7 günde negatif oldu, bu da Bitcoin'in fiyatı hakkında kısa vadeli düşüş eğilimini gösteriyor. 14 Ağustos'ta açıklanan ABD TÜFE raporu çekirdek TÜFE'de yıllık %3,2'lik bir artışı gösterdi, bu beklentileri karşıladı. Ancak mütevazı TÜFE verileri hemen piyasa güvenini artırmayı başaramadı. BTC ETF'leri önemli çıkışlar yaşadı, kurumsal yatırımcılardan Bitcoin yatırımlarına ilginin eksikliğini gösterdi. BTC'nin ağırlıklı fonlama oranı negatif ve BTC/ETH kontratlarının genel pozisyonu çoğunlukla kısa.[4][5]
  • Makroekonomik Veriler - Temmuz ayı için ABD Üretici Fiyat Endeksi (PPI), beklenen %2.3'ün altında %2.2 olarak gerçekleşti ve önceki %2.7'den önemli ölçüde düşük oldu. Temmuz PPI'daki aylık artış %0.1 olarak gerçekleşti ve bu da beklenen %0.2'nin altında oldu. Çekirdek PPI aylık bazda sabit kalırken yıllık bazda %2.4 arttı, önceki %3.0'den daha düşük. Bu veriler, enflasyonun hafiflediğini, ekonomik faaliyetin ise zayıflık belirtileri gösterdiğini göstermektedir. Bu durum, hem piyasalar hem de politika yapıcılar için sonuçları olabilir.
  • Stabilcoin'ler — Stabil kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri %0,64 artarak 166,93 milyar dolar oldu. Tezgah üstü piyasalardan daha fazla fon girişi oldu.[7]
  • Gas Ücreti- Ethereum ağ aktivitesi son zamanlarda yavaşladı. 10 Ağustos'ta günlük ETH yakma işlemi, yılın en düşük seviyesi olan 121.23 ETH'ye ulaştı ve ortalama günlük gaz ücreti sadece 1 Gwei oldu.[8]

Bitcoin fiyatı bu hafta 57.500 dolar ile 61.500 dolar arasında geniş bir aralıkta dalgalanırken, altcoinler farklı sektörlerde değişen performans sergiledi. CoinGecko ve CoinMarketCap'ten gelen verilere göre, BRC-20 yazıları, modüler blockchain/veri erişilebilirliği ve zincirler arası etkileşim (Köprü Yönetişimi) sektörleri bu hafta önemli ilerlemeler kaydetmiş ve son yedi günde sırasıyla yaklaşık %27, %27 ve %16 artış göstermiştir. Bu üç sektör arasındaki ortaklık, nispeten yeni anlatılar veya teknolojik gelişmelerinin olması, bu boğa döngüsünde popüler hale gelmeleridir.[9]

Bitcoin İşaretleri (BRC-20)- Bitcoin yazıtları 2022'nin sonlarında ortaya çıktı. Başlangıçta, bunlar Ordinals protokolü aracılığıyla oluşturuldu. Bu protokol, Bitcoin'in en küçük birimine ("satoshis") ek veri (görüntüler, videolar, metin vb.) gömülmesine izin verir ve böylece onlara değiştirilemez token (NFT) benzeri özellikler kazandırır. Öte yandan BRC-20, Ordinals protokolüne dayalı bir "token standardı"dır. Token adlarını, toplam arzı ve diğer bilgileri standartlaştırılmış bir JSON formatında satoshilere yazarak tokenlerin dağıtılmasını, basılmasını ve transferini sağlar. - Bitcoin'in fiyatının toparlanmasıyla bu sektör son yedi günde önemli bir artış gördü. 15 Ağustos'ta UTC+0 02:00 itibarıyla, genel sektör son yedi günde SATS, ORDI, TRAC ve Ordiswap'tan dikkate değer kazançlarla birlikte% 27'nin üzerinde yükseldi.

Modüler Blockchainler / Veri Erişilebilirliği— Veri erişilebilirliği, blok zincirinde depolanan verilere erişim ve doğrulama yapabilme yeteneği olarak tanımlanır. Veri erişilebilirliği çözümleri, Veri Erişilebilirlik Katmanları (DAL), Veri Erişilebilirlik Örnekleme (DAS) ve Veri Erişilebilirlik Komiteleri (DAC) gibi çeşitli yöntemler içermektedir. Modüler blok zincirleri, yenilikçi bir tasarım paradigması olarak, özelleşme ve iş bölümü yoluyla sistem verimliliğini ve ölçeklenebilirliğini artırmayı hedeflemektedir. Veri Erişilebilirlik Katmanları (DAL), modüler blok zincirleri için kritik bir teknik temel görevi görmektedir. — 15 Ağustos UTC+0 2:00 AM itibariyle, NEAR son yedi günde %12,8 artış gösterirken, TIA ve DYM %20'den fazla kazanç sağladı ve AVAIL ve SAGA %50'den fazla arttı.

Çapraz Zincir İşbirliği —Çoklu zincir döneminde, farklı zincirler arasındaki etkileşim ve iletişim hayati öneme sahiptir. Çapraz zincir etkileşim protokolleri, çeşitli blok zincirleri arasında veri ve jeton değişimleri için temel altyapıdır. — 15 Ağustos UTC+0 2:00 itibarıyla, W ve AXL %10'dan fazla artarken, ZETA son yedi günde neredeyse %50 yükseldi.

En İyi Performans Gösterenler

CoinGecko'ya göre, son 7 günde en iyi performans gösterenler: [10]

SUI — 7 Ağustos'ta Grayscale, Sui'ye yatırım yapan bir kripto yatırım trustı olan Grayscale Sui Trust'ın başlatılmasını duyurdu. Sui'nin Toplam Değer Kilidi (TVL) 15 Ağustos itibarıyla 600 milyon doları aşarak son yedi günde %46'dan fazla arttı. On-chain aktivitesi güçlü oldu. SUI Trust'ın kurulmasına ilişkin haberler ve aktif on-chain verilerin etkisiyle, token'ın fiyatı hızla yükseldi ve son yedi günde %61,4 artış gösterdi ve dolaşımdaki piyasa değeri yaklaşık 2.502 milyar doları buldu. Sui, düşük gecikmeli blockchain transferlerine odaklanan Move dilinde yazılmış ilk katmanlı bir blockchaindir. Anında işlem kesinliği ve yüksek hızlı işlem kapasitesine odaklanması, Sui'nin oyun, finans ve diğer gerçek zamanlı uygulamalar gibi on-chain kullanım durumları için uygun bir platform olmasını sağlar.

HNT— 10 Ağustos'ta, Helium, iki büyük Amerikan taşıyıcının mobil trafiğini merkezi olmayan testler için Helium ağına aktardığını duyurdu. Helium, kullanıcı tabanının 100.000'i aştığını ve en son yol haritasını paylaştığını 23 Temmuz'da duyurmuştu. Bu haber serisiyle hareketlenen jetonun fiyatı hızla yükseldi ve 7 günlük artış %56,1 oldu ve dolaşımdaki piyasa değeri yaklaşık olarak 1,206 milyar dolar oldu. Helium, merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe önde gelen projelerden biridir. Blok zinciri üzerine inşa edilen merkezi olmayan bir kablosuz ağdır ve temel olarak IoT cihazları arasında veri iletimini sağlar ve ağ sağlayıcılara ödül verir.[12]

Aptos— Aptos, Sui ile birlikte Move dilinde yazılan başka bir ilk katman blok zinciri projesidir ve merkezi olmayan uygulamalar ve güvenli dijital işlemler aracılığıyla endüstrileri devrim yapmayı hedeflemektedir. Ölçeklenebilirlik ve enerji verimliliği sağlayan PoS (Proof-of-Stake) konsensüs mekanizması ve kırılma teknolojisinin bir kombinasyonunu kullanır. Haberler açısından, Aptos CTO'su 12 Ağustos'ta FORESIGHT 2024 Yıllık Zirvesi'nde Aptos yazılımının gelecek nesli için vizyonu tanıttı. 14 Ağustos'ta Aptos ağı, son zamanlarda zincir üstü aktivitedeki artış ve APT'nin gaz ücreti olarak kullanım talebinin artmasıyla 144 milyon günlük işlemle yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Token bu hafta önemli bir kilidin açılmasına rağmen, yukarıda bahsedilen haberlerle desteklenerek 7 günde %32,9 değer kazanmayı başardı ve dolaşımdaki piyasa değeri yaklaşık 3,333 milyar dolar olarak belirlendi.[13]

Haftalık Odak Noktası

Sıcak Konu İncelemesi

Pump.fun, yaklaşık 1,7 milyon jeton başlattı, ancak sadece 15 jeton birkaç hafta boyunca 10 milyon doların üzerinde bir piyasa değerini korudu.
Pump.fun, sadece bir isim, kod ve JPG resmi gerektiren, başlangıç finansmanı olmadan herkesin hızla kendi meme coin'ini dağıtmasına olanak tanır. Bu jetonların sadece küçük bir kısmı başarılı oldu, ancak Pump.fun için önemli ücretler oluşturdular. Sadece son yedi günde Pump.fun, 6,18 milyon dolarlık bir rekor yükseklikte üretti ve bu toplamın 5,33 milyon doları 13 Ağustos'ta üretildi. [14]

14 Ağustos itibarıyla, Pump.fun[15] üzerinde 1.700.691 token başlatıldı, bunların sadece %1,4'ü (23.800) Raydium'da başarılı bir şekilde listelendi (trading havuzu SOL piyasa değeri üzerinde 69.000 doların üzerinde gerektirir). Sadece %0,008'i (141 token) CoinGecko'da listelendi ve daha küçük bir yüzde (0,002 veya 41 token) birkaç hafta boyunca 1 milyon doların üzerinde bir piyasa değerini korumayı başardı. Sadece %0,001'i (15 token) 10 milyon doların üzerinde bir piyasa değerini sürdürdü.

Pump.fun'un son derece düşük giriş bariyeri, birçok kullanıcının mizah jetonları çıkarmasını çekti. Bu jetonların sadece %1.4'ü başarıyla listelense de, Pump.fun bazı zamanlarda Ethereum'u aşarak %1'lik bir işlem ücreti talep ederek yüksek gelir elde etti. Pump.fun'daki yüksek volatilite ve pompala ve boşalt fenomenleri, yatırımcıları ciddi risklere maruz bırakan vahşi fiyat dalgalanmalarına neden oldu. Düşük kaliteli jetonların yaygınlaşması, şüpheli varlıklarla piyasayı doyurdu ve geliştirici boşaltma ve fiyat manipülasyonu gibi potansiyel sahtekarlık faaliyetleri, yatırımcılar için önemli kayıplara neden olabilir. Düşük teknik engellerden dolayı herkes kolayca bir jeton oluşturabilir, bu da piyasadaki belirsizliği artırır. Pump.fun, kullanıcılar için jeton oluşturmanın basit ve uygun bir yolunu sunsa da, ilişkili riskler göz ardı edilemez ve yatırımcıların aşırı dikkatli olmaları gerekmektedir.

Uniswap'ın Toplam Ön Uç Geliri 50 Milyon Doları Aştı
Ekim 2023'ten bu yana Uniswap, web arayüzü ve cüzdan uygulamalarındaki kullanıcı işlemlerinden %0,15 ücret almaya başladı. Bu ücretler, yalnızca protokolün arkasındaki şirket olan ve gelir akışlarından biri olarak hizmet veren Uniswap Labs'a aittir. Bu yılın Nisan ayı ortalarında Uniswap Labs bu ücreti %0,15'ten %0,25'e çıkardı. [17] Bu önemli gelir, Uniswap'ın DEX piyasasındaki "baskın" konumuna bağlanıyor ve Uniswap, Temmuz ayında toplam DEX işlem hacminin (birden fazla zincirde) %50'sinden fazlasını oluşturuyor. Aslında Uniswap, zincirler arası işlem hacmi göz önüne alındığında geçen yıl DEX'ler arasında sürekli olarak en büyük pazar payına sahip oldu. [18]

Uniswap'ın başarısı, DeFi'deki ilk hareket avantajının yanı sıra yüksek kaliteli ürününden de kaynaklanmaktadır. 20'den fazla blok zincirine hizmet veren Uniswap, Ethereum'daki erken günlerinden bu yana genişledi ve çoğu varlık işlemi için yeterli likidite sağlayarak neredeyse 4.5 milyar dolarlık bir TVL biriktirdi. Bu, güçlü bir rekabet avantajı yarattı. Uniswap'ın çeşitli sürümleri farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmektedir: V1'den V3'e kadar işletim maliyetleri, verimlilik ve piyasa rekabetiyle uğraşırken, V4, işlem havuzu özelleştirmesini geliştirerek daha büyük bir ifade özgürlüğü sağlamaktadır. Uniswap X, yönlendirme optimizasyonunu daha da iyileştirir ve zincir dışı emir eşleştirmesini tanıtarak mükemmel bir ticaret deneyimi sunar. Bu yenilikler, tüccarların en iyi ticaret deneyimini elde etmelerini sağlamış ve Uniswap'ın DEX ticaret hacmindeki lider konumunu uzun bir süre korumasını sağlamıştır.

FTX Oylama Son Tarihe Yaklaşıyor, 16 Milyar Dolarlık Ödeme Planı Oylamaya Sunuldu
FTX'in yeniden yapılandırma danışmanı olarak görev yapan Kroll, alacaklılar ve müşterilerle iletişimi yönetmek ve koordine etmek, ilgili bilgilerin şeffaf bir şekilde iletilmesini sağlamakla sorumludur. Kroll web sitesine göre, FTX alacakları planı için oy verme süresi 16 Ağustos'ta TSİ 4:00 PM'de (UTC+0) sona erecek. [19] Bu yılın 10 Temmuz'undan bu yana FTX, iflas ödeme planı konusunda müşteri ve alacaklılara Kroll aracılığıyla oy verme bildirimleri gönderdi.

FTX iddia oy hakk primarily alacaklıların ABD iflas sürecini feragat edip Bahamalı süreci seçip seçmeyecekleri, ayrıca FTX iflas planını kabul edip etmeme konusunda hızlı tazminat için kolaylaştırılmış bir talebi kabul edip etmeme konusunda bir anket yapılmasını içerir. Bu oy, FTX yeniden yapılandırma sürecinde önemli bir adım olup müşterilere ve alacaklılara 16 milyar doları aşan bir ödeme planı hakkında oy kullanma fırsatı verir.

FTX'in iflas yeniden yapılandırma planı, alacaklılara FTX'in çöküşü sırasında kripto varlıklarının ABD doları değerine göre geri ödeme yapmayı teklif ediyor ve alacaklılar nakit veya kripto para biriminde geri ödeme almayı seçebiliyor. Bu oylama aynı zamanda alacaklıları bu ödeme yöntemini kabul edip etmedikleri konusunda da araştıracak. Küçük talepler için (50.000 ABD Dolarının altında) %118'lik bir iyileşme oranı beklenmektedir. Bazı alacaklılar, özellikle kripto para piyasasındaki önemli artıştan sonra, çöküş anındaki dolar değerine dayalı tazminatın haksız olduğuna inandıkları için planın adilliğini sorguladılar.

Bu oylamadan sonra, FTX borçluları 7 Ekim tarihinde planın mahkeme onayı için başvuruda bulunacak. Eğer onaylanırsa, uzun süredir beklenen FTX iflas davası sona erecek. Ancak, ödenecek 16 milyar dolarlık varlık göz önüne alındığında, bazı kısa vadeli piyasa satış baskısı olabilir, yatırımcıların dikkat etmesi gerekmektedir.

Güvenlik Olayı

WazirX Güvenlik Olayı Güncellemesi
Hint bir kripto para borsası olan WazirX, Temmuz ayında meydana gelen güvenlik olayı hakkında bir güncelleme sağladı. Güncelleme, WazirX'in Temmuz 18-21 tarihleri arasındaki işlem bakiyelerini kurtarmak, bir çekim planı geliştirmek, çalınan fonları takip etmek ve siber saldırının finansal etkisini hafifletmek için yasal uzmanlarla işbirliği yaptığını ortaya koyuyor. Daha önce, 18 Temmuz 2024 tarihinde WazirX'e ait çoklu imza cüzdanı ele geçirilmiş ve 230 milyon doların üzerinde bir miktar çalınmıştır. WazirX'in fonlarını yönetmek için başlıca sorumlu olan bir kripto para saklama hizmeti sağlayıcısı olan Liminal ile müzakereler yapılmaktadır.

Hem Liminal hem de WazirX'ten gelen raporlara göre, kötü niyetli çoklu imza işlemi şu şekilde başlatıldı:

  1. Saldırgan, WazirX'in vekillerinden üçünü Liminal platformunda işlemlere imza atmaya nasıl ikna etti bilinmiyor. Bununla birlikte, bu imzaların gerçek içeriği token transferleri için değil, çoklu imza cüzdanının sözleşmesini güncellemek içindi.
  2. Liminal, iddia edilen transfer işlemlerine gerçek işlem içeriği uymadığı için bu üç işlemi reddetti.
  3. Sözleşme yükseltme işlemi için üç imzacının imzalarını topladıktan sonra saldırgan, bu üç doğru imza ile birlikte kötü niyetli sözleşme yükseltme işlemini Liminal platformuna yeniden gönderdi.
  4. Liminal imzaları doğruladı ve dördüncü imzacı olarak işlemi başlattı. İşlem blockchain'de olduğunda, cüzdan sözleşmesi yükseltildi ve kontrol saldırgan'a devredildi.

Bu olayda hem WazirX hem de Liminal bazı sorunları ortaya çıkardı: Liminal'in risk kontrol önlemleri yetersizdi. Üç şüpheli işlemi tespit etmesine rağmen, kullanıcılara zamanında uyarı vermedi veya ilgili işlemleri dondurmadı ve saldırganın başarılı bir şekilde sözleşme yükseltme işlemini gerçekleştirmesine izin verdi. Öte yandan, WazirX'in imzalayıcıları, donanım cüzdanlarında gerçek işlem içeriğini dikkatlice doğrulamadı, ancak Liminal sayfasında görüntülenen işlem bilgisine güvendi ve saldırganın sözleşme yükseltme işlemi için gerekli imzaları sağlamasıyla sonuçlandı. Bu hatalar bir araya gelerek bu güvenlik olayına yol açtı. 14 Ağustos'ta WazirX, Liminal ile ortaklığını sonlandıracağını ve Liminal'daki kalan fonları yeni bir çok imzalı cüzdana transfer edeceğini duyurdu. [21]

Proje Vurgusu

Monad: Yüksek Performanslı, EVM-Uyumlu Katman 1 Blokzinciri, Testnet Lansmanına Yaklaşıyor
Yüksek performanslı bir Katman 1 blok zinciri olan Monad, 9 Nisan'da 3 milyar dolar değerlemeyle 225 milyon dolarlık fon sağladı. [22]

Yenilikçi teknolojileri, MonadBFT (Bir Bizans hatasına dayanıklı uzlaşma mekanizması), gecikmeli yürütme, paralel yürütme ve MonadDb (yüksek performanslı veritabanı) gibi kullanarak Monad, etkileyici bir işlem kapasitesi olan 10.000 işlem/saniye (TPS) elde etmiştir. [23] Son zamanlarda, Monad ekosistemi içindeki birkaç proje, 8 milyon dolar toplamış olan bir MEV altyapı platformu olan aPriori, 4 milyon dolar toplamış olan bir likidite paylaşım protokolü olan Kintsu ve 2 milyon dolar toplamış olan bir on-chain emir platformu olan Kuru dahil olmak üzere finansman sağlamıştır.

Resmi Monad X hesabı, Backpack ile işbirliği yaparak 17 Temmuz'da test ağı başlatacağını duyurdu. Yüksek hızda EVM-uyumlu bir blok zinciri olarak, birçok EVM zincir projesi test ağına katılmak için hazırlanıyor. Rootdata tarafından yapılan eksik istatistiklere göre, PancakeSwap, Pyth Network ve Balancer gibi 10'dan fazla çok zincirli uygulama ve altyapı Monad ile işbirliği kurmuştur. Ek olarak, DeFi ve NFT sektörlerinde 10'dan fazla yerel uygulama ve altyapı bulunmaktadır. Monad, erken katılımcılar için airdrop olup olmayacağını henüz resmi olarak duyurmasa da, gelişmiş ekosistemi ve yüksek performanslı teknik altyapısı sürekli olarak geliştiricileri cezbetmektedir. Eko sistemdeki bazı yerel projeler, topluluğa belli bir yüzde token airdropu yapacaklarını ima etmiştir.

Veri Vurguları

Makro Fonlar

15 Ağustos saat 02:00'da (UTC+0) BTC ETF'lerinin toplam net varlıkları 53,6 milyar doları aşarak, birikimli toplam net giriş 17,32 milyar doları geçti. BTC ETF'lerinin genel işlem piyasası bu hafta oldukça sakin kaldı. 14 Ağustos akşamı, ABD TÜFE endeksi yayınlandı ve enflasyonda bir düşüş olduğu gözlendi. Ancak, olumlu veriler durgun piyasa duyarlılığını artıramadı. BTC ETF'leri 14 Ağustos'ta 80 milyon doların üzerinde bir net çıkış yaşadı, bunun ana nedeni Grayscale'in GBTC'sinden 56 milyon dolarlık çıkıştı. Kurumsal yatırımcılar, kısa dönemde rezerv olarak altın gibi büyük varlıkları tercih ettiler ve Bitcoin'in yatırımcı ilgisini daha da uyarmak için daha fazla olumlu haberlere ihtiyacı var. [24]

15 Ağustos, 02:00 (UTC+0) itibarıyla ETH ETF'lerinin toplam net varlığı 7.54 milyar doları aşmıştır ve kümülatif toplam net çıkış 36.589 milyon dolar olmuştur. ETH ETF'leri bu hafta da net girişlerini sürdürmektedir. 14 Ağustos'ta ETH ETF'lerinde 10.77 milyon dolarlık bir net giriş görülmüştür. Grayscale'in ETHE'sinin sürekli çıkışına rağmen, BlackRock'ın ETHA'sının güçlü alımlarından faydalanan ETH ETF'leri hem önceki hem de mevcut haftalarda iyi performans göstermiş ve fonlar sürekli net girişler göstermiştir.

Son yedi günde, istikrarlı coin'lerin piyasa değeri hafifçe artarak %0.64 oranında 166.932 milyar dolara yükseldi ve dış borsalardan gelen artımlı fonlar oldu. 13 Ağustos'ta Tether Hazinesi Ethereum üzerinde ek olarak 1 milyar USDT bastı ve 1 milyar USDT bastırma yetkilendirildi ancak henüz çıkarılmadı. [25]

Bitcoin Satın Al/Satış Oranı
ABD TÜFE endeksinin açıklanmasının ardından Bitcoin'in fiyatı 61.800 dolardan 59.000 doların altına düştü ve uzun vadeli sözleşmelerin tasfiyesine neden oldu. 15 Ağustos saat 02:00'de (UTC+0) son 24 saat içinde tüm borsalarda tasfiye edilen sözleşmelerin toplam tutarı 128 milyon doları aştı ve uzun vadeli sözleşmelerin payı 96 milyon doların üzerinde oldu. Son 7 günde Bitcoin al-sat oranı zamanın yarısından fazlası negatif oldu ve mevcut oran yaklaşık olarak 0,98 olarak duruyor, bu da piyasa katılımcıları arasında Bitcoin'in kısa vadeli fiyat trendi konusunda bir pesimist beklenti olduğunu gösteriyor. [26]

Ağırlıklı Finansman Oranı
15 Ağustos saat 02:00'da (UTC+0) Bitcoin pozisyonları için ağırlıklı fonlama oranı -0,0032%, Ethereum için ise 0,0035% idi. Son yedi günde Bitcoin pozisyonları için ağırlıklı fonlama oranı genellikle olumlu oldu. Ancak, Bitcoin'in fiyatı 14 Ağustos akşamı 60.000 doların altına düştüğünde, ağırlıklı fonlama oranı negatif oldu. Bitcoin ve Ethereum için genel sözleşme uzun-kısa oranı kısa pozisyonlar tarafından domine edildi. [27]

Piyasa Fırsatları

Proje Airdrops

Bu hafta izlenecek bir airdrop projesi: XION

XION, Burnt Banksy tarafından kurulan bir Katman 1 blok zincir platformudur. Tüketici odaklı Web3 ürünleri oluşturmak için zincir soyutlama teknolojisini kullanmaya odaklanmaktadır. Geliştiricilere tüketicilere yönelik uygulamaları baştan sona oluşturmak, başlatmak ve ölçeklendirmek için imkan sağlar. Proje, Multicoin, Circle, Animoca, Hashkey ve Spartan gibi dikkate değer yatırımcılardan destek toplamıştır ve 36 milyon doların üzerinde fon toplamıştır.

Teknik olarak, XION evrensel bir soyutlama katmanı tanıtır, birincil ticaret para birimi olarak USDC'yi benimser ve cüzdan ve gaz ücreti yapılarını yeniden tasarlayarak optimize edilmiş bir kullanıcı deneyimi olan merkezi olmayan bir blok zinciri ağı oluşturur. Tokenomics modeli, USDC stabil koininin kullanımını, geliştirilmiş bir token ihraç stratejisini ve kararlı ve çekici bir ekonomik sistem kurmak için yenilikçi bir Gaz ücreti mekanizmasını birleştirir.

XION Vakfı, XION ekosisteminin büyümesi ve yönetiminden sorumlu olan, resmi tokeni $XION'un piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu token, XION Proof-of-Stake (PoS) ağı için yönetim tokeni olarak hizmet edecek ve topluluk üyelerine hava atma programları ve geliştirici finansmanı da dahil olmak üzere çeşitli destek ve teşvikler sunacak. [28]

Nasıl Katılabilirim

Kullanıcılar çeşitli yöntemlerle XION havadan atm programına katılabilirler:

  1. Kaydolun ve Test Ağına Katılın: Kullanıcılar resmi bağlantı üzerinden XION'un test ağında kaydolabilir ve katılabilirler. Örneğin, kullanıcılar xion.bonusblock'u ziyaret edebilir ve e-postalarıyla kaydolup genelleştirilmiş soyutlamayı deneyimlemeye ve hoş geldin etkinliklerine katılmaya başlayabilirler.
  2. Ödül Kazanmak İçin Görevleri Tamamlayın: Testnet üzerinde belirli görevleri tamamlamak, Hoşgeldin NFT'leri oluşturmak, yönlendirme etkinliklerine katılmak vb. gibi, puan biriktirebilir ve BonusBlock lider tablosunda yarışabilirsiniz, bu da airdrop ödülleriyle ilişkilendirilebilir.
  3. Topluluk Katılımı ve Sosyal Aktiviteler: XION, topluluk üyelerini lansman hakkında bilgilendirmeye, topluluk etkinliklerine katılmaya, Discord sunucusuna katılmaya ve gelecekteki etkinlikler ve airdrop fırsatları için takipte kalmaya teşvik ediyor.
  4. XION Maceralarına katılın: XION maceraları, kullanıcılara ekosistemi keşfetme, büyümesine katkıda bulunma ve ağın sınırlarını zorlayan erken kullanıcılar olarak önemli bir rol oynama fırsatı sunar ve bu, airdrop ödülleriyle ilişkilendirilebilir.
  5. NFT'ler Üretin ve Loncalarına Katılın: Kullanıcılar etkinliklere katılarak Hoş Geldiniz NFT'leri gibi NFT'ler üretebilir ve özel roller elde etmek ve hava damlaları için potansiyel uygunluk elde etmek için XION loncalarına katılabilirler.
  6. Galxe Platform Görevleri: Kullanıcılar, Galxe platformunda XION'un etkinliklerine ve görevlerine de katılarak tamamlama durumunda rozetler kazanabilir ve bu bir airdrop elde etme yolu olabilir.
Not: Airdrop programı ve katılım yöntemleri her zaman güncellenebilir. Kullanıcılara, en güncel bilgiler için XION'ın resmi kanallarını takip etmeleri önerilir. Ayrıca, kullanıcıların dikkatli bir şekilde katılım sağlamaları, riskleri fark etmeleri ve katılmadan önce detaylı araştırma yapmaları gerekmektedir. Gate.io, airdrop ödüllerinin sonraki dağıtımını garanti etmez.

Haftalık Bağış Raporu

Bu hafta çeşitli kripto projeleri, altyapı, DeFi ve oyun gibi geniş bir uygulama yelpazesinde finansman sağladı. RootData'ya göre, 9 Ağustos ile 15 Ağustos arasında 10 proje toplamda 920 milyon dolarlık bir fon duyurdu. İşte en üst üç fon toplama turu: [29]

Sahara14 Ağustos'ta Binance Labs, Pantera Capital ve Polychain Capital tarafından yönlendirilen 43 milyon dolarlık bir Seri A fonlama turunu tamamladı ve birçok üst düzey yatırım kuruluşunun desteğiyle kullanılacak. Fonlar, ekibi genişletmek, yapay zeka blok zinciri performansını artırmak ve geliştirici ekosisteminin hızlı gelişimini hızlandırmak için kullanılacaktır. Sahara AI, kullanıcıların kişiselleştirilmiş otonom bilgi ajanları (Sahara KAs) oluşturmalarına ve verileri otomatik olarak analiz etmelerine ve karar vermelerine yardımcı olmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan bir ağ tabanlı yapay zeka altyapısıdır. Ayrıca Sahara Data hizmeti aracılığıyla yapay zeka model eğitiminin veri güvenliğini ve gizliliğini sağlar.

Temel13 Ağustos'ta başarılı bir şekilde tamamlanan 11 milyon dolarlık Seri A finansman turunda. Essential, blockchain etkileşimlerini basitleştirmeye odaklanan bir niyet tabanlı blockchain altyapı projesidir. Yeni fonlar, Essential'ın temel hedefini ilerletmek için kullanılacak: deklaratif, niyet tabanlı bir mimari yaklaşım kullanarak blockchain etkileşimlerini yeniden tasarlamak ve hem küresel geliştiriciler hem de sıradan kullanıcılar için blockchain teknolojisini daha sezgisel ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Parfin14 Ağustos'ta 10 milyon dolarlık bir Seri A finansman turunu duyurdu. Parfin, dijital varlık saklama, ticaret, tokenleştirme ve yönetim araçları da dahil olmak üzere Latin Amerika'daki finansal kurumlara kapsamlı dijital varlık hizmetleri sunan bir altyapı sağlayıcısıdır. Parfin şu anda, düzenlenmiş kuruluşların merkezi olmayan finans (DeFi) ve varlık tokenleştirme alanında güvenli ve uygun şekilde katılımını sağlamak üzere tasarlanmış yetkilendirilmiş bir EVM-uyumlu blokzinciri olan Parchain'i geliştiriyor. Bu finansman turu, Parfin'in hizmet tekliflerini genişletmesine, teknik yeteneklerini geliştirmesine ve Latin Amerika dijital varlık alanında daha fazla gelişime öncülük etmesine destek olacaktır.

Gelecek Hafta Ne İzleyeceğiz

Token Kilidi Açma

Token Kilidini Açma verilerine göre, önümüzdeki hafta için birkaç önemli jeton kilidini açma etkinliği planlanmıştır (16 Ağustos - 22 Ağustos). İşte haftanın en üst 3 kilidini açma olayı: [30]

ARB Tokenlar, yaklaşık 92.65 milyon tokenin 16 Ağustos'ta 1:00 PM (UTC+0) tarihinde kilidini açması planlanıyor. Bu, dolaşımdaki arzın %2.77'sine denk geliyor ve yaklaşık 53.4 milyon dolar değerinde. ARB'nin mevcut günlük ticaret hacmi yaklaşık 200 milyon dolar olduğu için, bu kilidin piyasa fiyatını potansiyel olarak etkileme olasılığı bulunuyor.

APE 17 Ağustos saat 12:00'de (UTC+0) 15.6 milyon jetonun kilidi açılacak ve bunlar dolaşımdaki arzın %2.31'ini oluşturacak. Bunların arasında, 7.34 milyon jeton APE hazine hesabından kilidi açılacak ve bu kilidin %47'sini oluşturacak.

ROSE18 Ağustos saat 16:00'da (UTC+0) 151 milyon jetonun kilitleri açılacak ve dolaşımdaki arzın %2.24'ünü oluşturacak. Bunların içinde, toplamın %79'unu oluşturan, çekirdek katkıda bulunanlardan 120 milyon jeton açılacak.

Açığa çıkarmanın detayları aşağıdaki gibidir:

Kripto Takvimi

Önümüzdeki hafta, blok zinciri ve kripto endüstrisinde birkaç önemli olay görecek. Önemli makroekonomik verilerin açıklanmasının sektör üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor.

16 Ağustos'ta, "ARB istaking'in etkinleştirilmesi ve yönetişimle uyumlu hale getirilmesi" üzerine Arbitrum topluluk oylaması sona erdi. Bu, ARB jetonunun istaking'inin uygulanmasıyla yönetişim mekanizmasını ve güvenliği geliştirmeyi amaçlıyor. Likid istaking jetonu olarak stARB'ın tanıtılması, kullanıcıların jetonlarını istake etmelerine olanak tanırken yine de bu jetonları DeFi ekosisteminde ticaret ve borç verme yapabilmelerini sağlar, jeton kullanımını artırır.

21 Ağustos'ta, Scroll Darwin proof recursive yükseltmesini başlatıyor. Bu yükseltme, birden fazla kanıt topluluğunu tek bir geçerlilik kanıtına bağlar ve doğrulama maliyetlerini azaltır. Şu anda, Scroll ağı üzerindeki her işlem yaklaşık 0.02 ABD doları tutarında ücret alıyor. Bu yükseltme, gaz ücretlerini yaklaşık %34 azaltacaktır. [32]

20 Ağustos'ta Euro Bölgesi, Temmuz ayı için Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP) final okumasını yayınlayacak, enflasyon baskılarının önemli bir göstergesi. HICP, bir tüketici mal ve hizmet sepetinin fiyat değişikliklerini ölçer ve Euro Bölgesi ülkeleri arasında birlikte karşılaştırma imkanı sağlar. Bu final okuma, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararları için kritik veriler sağlayacak ve olası olarak gelecekteki faiz oranı hareketleri için piyasa beklentilerini etkileyebilecek. Eğer TÜFE beklenenden düşükse, bu faiz indirimi olasılığını artırabilir, aksi takdirde piyasa gerilimini şiddetlendirebilir.



Referanslar

  1. Gate.io, https://www.gate.io/fiyat/bitcoin-btc
  2. Sosovalue,https://sosovalue.xyz/zh/assets/etf/us-eth-spot
  3. Gate.io, https://www.gate.io/bigdata/estimate、
  4. Cryptoquant,https://cryptoquant.com
  5. Coinglass, https://www.coinglass.com/pro/AvgFunding/ETH
  6. Bls https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm
  7. Defillama, https://defillama.com/stablecoins
  8. Etherscan https://etherscan.io/gastracker
  9. Coingecko, https://www.coingecko.com/tr/kategoriler/moduler-blok-zinciri
  10. Coingecko, https://www.coingecko.com/
  11. Orta,https://medium.com
  12. Helium,https://x.com/helium/status/1821968144422072814
  13. Foresight2024,https://foresightnews.pro/foresight2024
  14. Tanım Lama, https://defillama.com/fees/pump
  15. DUNE https://dune.com/hashed_official/pumpdotfun
  16. Coingecko, https://www.coingecko.com/zh/categories/pump-fun
  17. Uniswap,https://support.uniswap.org/hc/tr/articles/20131678274957-Uniswap-Labs-%C3%BCcretleri-nelerdir
  18. Duen, https://dune.com/hagaetc/dex-metrics
  19. Kroll,https://restructuring.ra.kroll.com/FTX/
  20. X,https://x.com/WazirXIndia/status/1823253241553182988
  21. WazirX, https://wazirx.com/blog/wazirx-cyber-attack-key-insights-and-learnings/
  22. Rootdata, https://www.rootdata.com/zh/Projects/detail/Monad?k=Mjc3NA%3D%3D
  23. Monad, https://docs.monad.xyz/
  24. Sosovalue, https://sosovalue.xyz/zh/assets/etf/us-eth-spot
  25. Tanım Lama, https://defillama.com/stablecoins
  26. Cryptoquant,https://cryptoquant.com
  27. Coinglass,https://www.coinglass.com/zh/pro/AvgFunding/ETH
  28. XION, https://xion.burnt.com/blog/xion-foundation-introduction
  29. Rootdata, https://www.rootdata.com/Fundraising
  30. Token kilidini açar,https://token.unlocks.app/
  31. Snapshoot,https://snapshot.org
  32. X, https://x.com/Scroll_ZKP/status/1820877768894394771
  33. WallStreet, https://wallstreetcn.com/calendar



Kapı Araştırması
Gate Araştırma, derinlemesine içerik sunan kapsamlı bir blok zinciri ve kripto para birimi araştırma platformudur. Bu, teknik analizler, sıcak konu görüşleri, piyasa incelemeleri, endüstri araştırmaları, trend tahminleri ve makroekonomik politika analizlerini içerir.

Tıkla burada Ziyaret etmek



Açıklama
Kripto para piyasasına yatırım yapmak yüksek risk içerir ve yatırımcıların herhangi bir yatırım kararı vermeden önce bağımsız araştırma yapmaları ve satın aldıkları varlıkların ve ürünlerin doğasını tam olarak anlamaları önerilir. Gate.io, bu tür yatırım kararlarından kaynaklanan herhangi bir kayıp veya hasardan sorumlu değildir.

Yazar: Doris、Jean、Evelyn、Neo Chen
Çevirmen: Sonia
İnceleyen(ler): Addie、Edward、Wayne

Gate Araştırma: FTX $16B İddiaları Oylama Yakın, Pump.fun Yeni Trafik Sürüyor, SUI Ekosistemi Parlıyor

İleri SeviyeAug 15, 2024
Gate Araştırma Haftalık Piyasa İncelemesi ve Görünüm raporları. Bu hafta, BTC ve ETH çoğunlukla ayı piyasasına yansıyan bir konsolidasyon aşamasına girdi. Pump.fun platformundaki çoğu token yüksek piyasa değerini koruyamadı. FTX iddia oylama süreci sona yaklaşıyor, onay bekleyen büyük bir ödeme planı var. Sahara gibi projeler önemli finansman turu duyurdu. Teknik alanda, Uniswap'ın gelir büyümesi, FTX olayı güncellemeleri, WazirX güvenlik olayı ve yaklaşan Monad test ağı dikkat çekti. XION projesinin hava atışı planı topluluk ilgisini çekti. Gelecek hafta planlanan token kilidini açma ve makroekonomik veri yayınları piyasa trendlerini etkilemesi bekleniyor.
Gate Araştırma: FTX $16B İddiaları Oylama Yakın, Pump.fun Yeni Trafik Sürüyor, SUI Ekosistemi Parlıyor

ÖZET

  • BTC, 8 Ağustos'ta tek bir günde %11,89 arttıktan sonra konsolidasyon ve geri çekilme dönemine girdi. Ardından, $58.000 ile $62.000 arasında dalgalanıyor.
  • ETH'nin fiyat hareketi BTC'yi yakından takip etti. 2.730 dolar seviyesine ulaştıktan sonra konsolidasyon ve geri çekilme yaşadı. Bununla birlikte, ETH spot ETF'leri olumlu girişler gördü.
  • SUI ekosistem projeleri bu hafta etkileyici bir performans sergiledi. SUI, son yedi günde %61,4 artarak, yaklaşık 2.502 milyar dolarlık dolaşımdaki piyasa değeri ile yükseldi.
  • Pump.fun platformu yaklaşık 1.7 milyon jeton başlattı, bunların sadece 15'i birkaç haftadan beri 10 milyon doların üzerinde piyasa değerini korudu.
  • FTX müşteri talepleri planı için oy verme süresi sona eriyor. 16 milyar dolarlık bir tazminat planı oylamayı bekliyor.
  • ARB, 16 Ağustos'ta toplam arzın %3.87'sini temsil eden yaklaşık 51.25 milyon dolarlık jetonun kilidini açmaya hazırlanıyor.
  • Bu hafta on projeye finansman duyuruldu. Sahra, merkezi olmayan bir yapay zeka ağı altyapısı, 43 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu tamamladı.

Piyasa Analizi

İnceleme ve İçgörüler

  • BTC Piyasa- Bitcoin'ın fiyatı, 9 Ağustos'ta 55.000 dolardan dönüşünden bu yana 58.000 ile 62.000 dolar arasında konsolide oldu. 62.000 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkamama, piyasada yukarı yönlü bir momentum eksikliğini göstermektedir. Tersine, 58.000 dolar destek seviyesinin altına düşememe, bazı temel gücün olduğunu göstermektedir. Teknik olarak, bu fiyat seviyelerinden herhangi birinin ihlali, orta-ve-kısa vadeli piyasa trendini önemli ölçüde etkileyebilir.
  • ETH Piyasası- ETH'nin fiyat hareketi, geçen hafta BTC'nin hareketini büyük ölçüde yansıtmıştır. 9 Ağustos'ta 2.730 dolarla zirve yaptıktan sonra, 2.530 ila 2.700 dolar arasında konsolidasyon yapmaktadır. Bu, onaylarından bu yana ETH spot ETF'lerine ikinci art arda pozitif giriş haftasıdır. Hafta boyunca toplam girişler 29,27 milyon dolara ulaştı.[2]
  • Alternatif kripto para birimleriAltcoin piyasası geçtiğimiz hafta BTC'nin fiyat hareketinden önemli ölçüde etkilendi, ancak genel olarak yukarı yönlü bir eğilim gösterdi. Kripto para piyasasının genel piyasa değeri 2,239 trilyon dolara ulaştı. Bitcoin yazıları, BRC-20, Modüler Blockchain'ler ve Veri Erişilebilirliği gibi sektörler özellikle iyi performans gösterdi ve birçok token %20'den fazla kazanç elde etti.[3]
  • Vadeli Piyasa— Bitcoin'ın al-sat oranı son 7 günde negatif oldu, bu da Bitcoin'in fiyatı hakkında kısa vadeli düşüş eğilimini gösteriyor. 14 Ağustos'ta açıklanan ABD TÜFE raporu çekirdek TÜFE'de yıllık %3,2'lik bir artışı gösterdi, bu beklentileri karşıladı. Ancak mütevazı TÜFE verileri hemen piyasa güvenini artırmayı başaramadı. BTC ETF'leri önemli çıkışlar yaşadı, kurumsal yatırımcılardan Bitcoin yatırımlarına ilginin eksikliğini gösterdi. BTC'nin ağırlıklı fonlama oranı negatif ve BTC/ETH kontratlarının genel pozisyonu çoğunlukla kısa.[4][5]
  • Makroekonomik Veriler - Temmuz ayı için ABD Üretici Fiyat Endeksi (PPI), beklenen %2.3'ün altında %2.2 olarak gerçekleşti ve önceki %2.7'den önemli ölçüde düşük oldu. Temmuz PPI'daki aylık artış %0.1 olarak gerçekleşti ve bu da beklenen %0.2'nin altında oldu. Çekirdek PPI aylık bazda sabit kalırken yıllık bazda %2.4 arttı, önceki %3.0'den daha düşük. Bu veriler, enflasyonun hafiflediğini, ekonomik faaliyetin ise zayıflık belirtileri gösterdiğini göstermektedir. Bu durum, hem piyasalar hem de politika yapıcılar için sonuçları olabilir.
  • Stabilcoin'ler — Stabil kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri %0,64 artarak 166,93 milyar dolar oldu. Tezgah üstü piyasalardan daha fazla fon girişi oldu.[7]
  • Gas Ücreti- Ethereum ağ aktivitesi son zamanlarda yavaşladı. 10 Ağustos'ta günlük ETH yakma işlemi, yılın en düşük seviyesi olan 121.23 ETH'ye ulaştı ve ortalama günlük gaz ücreti sadece 1 Gwei oldu.[8]

Bitcoin fiyatı bu hafta 57.500 dolar ile 61.500 dolar arasında geniş bir aralıkta dalgalanırken, altcoinler farklı sektörlerde değişen performans sergiledi. CoinGecko ve CoinMarketCap'ten gelen verilere göre, BRC-20 yazıları, modüler blockchain/veri erişilebilirliği ve zincirler arası etkileşim (Köprü Yönetişimi) sektörleri bu hafta önemli ilerlemeler kaydetmiş ve son yedi günde sırasıyla yaklaşık %27, %27 ve %16 artış göstermiştir. Bu üç sektör arasındaki ortaklık, nispeten yeni anlatılar veya teknolojik gelişmelerinin olması, bu boğa döngüsünde popüler hale gelmeleridir.[9]

Bitcoin İşaretleri (BRC-20)- Bitcoin yazıtları 2022'nin sonlarında ortaya çıktı. Başlangıçta, bunlar Ordinals protokolü aracılığıyla oluşturuldu. Bu protokol, Bitcoin'in en küçük birimine ("satoshis") ek veri (görüntüler, videolar, metin vb.) gömülmesine izin verir ve böylece onlara değiştirilemez token (NFT) benzeri özellikler kazandırır. Öte yandan BRC-20, Ordinals protokolüne dayalı bir "token standardı"dır. Token adlarını, toplam arzı ve diğer bilgileri standartlaştırılmış bir JSON formatında satoshilere yazarak tokenlerin dağıtılmasını, basılmasını ve transferini sağlar. - Bitcoin'in fiyatının toparlanmasıyla bu sektör son yedi günde önemli bir artış gördü. 15 Ağustos'ta UTC+0 02:00 itibarıyla, genel sektör son yedi günde SATS, ORDI, TRAC ve Ordiswap'tan dikkate değer kazançlarla birlikte% 27'nin üzerinde yükseldi.

Modüler Blockchainler / Veri Erişilebilirliği— Veri erişilebilirliği, blok zincirinde depolanan verilere erişim ve doğrulama yapabilme yeteneği olarak tanımlanır. Veri erişilebilirliği çözümleri, Veri Erişilebilirlik Katmanları (DAL), Veri Erişilebilirlik Örnekleme (DAS) ve Veri Erişilebilirlik Komiteleri (DAC) gibi çeşitli yöntemler içermektedir. Modüler blok zincirleri, yenilikçi bir tasarım paradigması olarak, özelleşme ve iş bölümü yoluyla sistem verimliliğini ve ölçeklenebilirliğini artırmayı hedeflemektedir. Veri Erişilebilirlik Katmanları (DAL), modüler blok zincirleri için kritik bir teknik temel görevi görmektedir. — 15 Ağustos UTC+0 2:00 AM itibariyle, NEAR son yedi günde %12,8 artış gösterirken, TIA ve DYM %20'den fazla kazanç sağladı ve AVAIL ve SAGA %50'den fazla arttı.

Çapraz Zincir İşbirliği —Çoklu zincir döneminde, farklı zincirler arasındaki etkileşim ve iletişim hayati öneme sahiptir. Çapraz zincir etkileşim protokolleri, çeşitli blok zincirleri arasında veri ve jeton değişimleri için temel altyapıdır. — 15 Ağustos UTC+0 2:00 itibarıyla, W ve AXL %10'dan fazla artarken, ZETA son yedi günde neredeyse %50 yükseldi.

En İyi Performans Gösterenler

CoinGecko'ya göre, son 7 günde en iyi performans gösterenler: [10]

SUI — 7 Ağustos'ta Grayscale, Sui'ye yatırım yapan bir kripto yatırım trustı olan Grayscale Sui Trust'ın başlatılmasını duyurdu. Sui'nin Toplam Değer Kilidi (TVL) 15 Ağustos itibarıyla 600 milyon doları aşarak son yedi günde %46'dan fazla arttı. On-chain aktivitesi güçlü oldu. SUI Trust'ın kurulmasına ilişkin haberler ve aktif on-chain verilerin etkisiyle, token'ın fiyatı hızla yükseldi ve son yedi günde %61,4 artış gösterdi ve dolaşımdaki piyasa değeri yaklaşık 2.502 milyar doları buldu. Sui, düşük gecikmeli blockchain transferlerine odaklanan Move dilinde yazılmış ilk katmanlı bir blockchaindir. Anında işlem kesinliği ve yüksek hızlı işlem kapasitesine odaklanması, Sui'nin oyun, finans ve diğer gerçek zamanlı uygulamalar gibi on-chain kullanım durumları için uygun bir platform olmasını sağlar.

HNT— 10 Ağustos'ta, Helium, iki büyük Amerikan taşıyıcının mobil trafiğini merkezi olmayan testler için Helium ağına aktardığını duyurdu. Helium, kullanıcı tabanının 100.000'i aştığını ve en son yol haritasını paylaştığını 23 Temmuz'da duyurmuştu. Bu haber serisiyle hareketlenen jetonun fiyatı hızla yükseldi ve 7 günlük artış %56,1 oldu ve dolaşımdaki piyasa değeri yaklaşık olarak 1,206 milyar dolar oldu. Helium, merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe önde gelen projelerden biridir. Blok zinciri üzerine inşa edilen merkezi olmayan bir kablosuz ağdır ve temel olarak IoT cihazları arasında veri iletimini sağlar ve ağ sağlayıcılara ödül verir.[12]

Aptos— Aptos, Sui ile birlikte Move dilinde yazılan başka bir ilk katman blok zinciri projesidir ve merkezi olmayan uygulamalar ve güvenli dijital işlemler aracılığıyla endüstrileri devrim yapmayı hedeflemektedir. Ölçeklenebilirlik ve enerji verimliliği sağlayan PoS (Proof-of-Stake) konsensüs mekanizması ve kırılma teknolojisinin bir kombinasyonunu kullanır. Haberler açısından, Aptos CTO'su 12 Ağustos'ta FORESIGHT 2024 Yıllık Zirvesi'nde Aptos yazılımının gelecek nesli için vizyonu tanıttı. 14 Ağustos'ta Aptos ağı, son zamanlarda zincir üstü aktivitedeki artış ve APT'nin gaz ücreti olarak kullanım talebinin artmasıyla 144 milyon günlük işlemle yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Token bu hafta önemli bir kilidin açılmasına rağmen, yukarıda bahsedilen haberlerle desteklenerek 7 günde %32,9 değer kazanmayı başardı ve dolaşımdaki piyasa değeri yaklaşık 3,333 milyar dolar olarak belirlendi.[13]

Haftalık Odak Noktası

Sıcak Konu İncelemesi

Pump.fun, yaklaşık 1,7 milyon jeton başlattı, ancak sadece 15 jeton birkaç hafta boyunca 10 milyon doların üzerinde bir piyasa değerini korudu.
Pump.fun, sadece bir isim, kod ve JPG resmi gerektiren, başlangıç finansmanı olmadan herkesin hızla kendi meme coin'ini dağıtmasına olanak tanır. Bu jetonların sadece küçük bir kısmı başarılı oldu, ancak Pump.fun için önemli ücretler oluşturdular. Sadece son yedi günde Pump.fun, 6,18 milyon dolarlık bir rekor yükseklikte üretti ve bu toplamın 5,33 milyon doları 13 Ağustos'ta üretildi. [14]

14 Ağustos itibarıyla, Pump.fun[15] üzerinde 1.700.691 token başlatıldı, bunların sadece %1,4'ü (23.800) Raydium'da başarılı bir şekilde listelendi (trading havuzu SOL piyasa değeri üzerinde 69.000 doların üzerinde gerektirir). Sadece %0,008'i (141 token) CoinGecko'da listelendi ve daha küçük bir yüzde (0,002 veya 41 token) birkaç hafta boyunca 1 milyon doların üzerinde bir piyasa değerini korumayı başardı. Sadece %0,001'i (15 token) 10 milyon doların üzerinde bir piyasa değerini sürdürdü.

Pump.fun'un son derece düşük giriş bariyeri, birçok kullanıcının mizah jetonları çıkarmasını çekti. Bu jetonların sadece %1.4'ü başarıyla listelense de, Pump.fun bazı zamanlarda Ethereum'u aşarak %1'lik bir işlem ücreti talep ederek yüksek gelir elde etti. Pump.fun'daki yüksek volatilite ve pompala ve boşalt fenomenleri, yatırımcıları ciddi risklere maruz bırakan vahşi fiyat dalgalanmalarına neden oldu. Düşük kaliteli jetonların yaygınlaşması, şüpheli varlıklarla piyasayı doyurdu ve geliştirici boşaltma ve fiyat manipülasyonu gibi potansiyel sahtekarlık faaliyetleri, yatırımcılar için önemli kayıplara neden olabilir. Düşük teknik engellerden dolayı herkes kolayca bir jeton oluşturabilir, bu da piyasadaki belirsizliği artırır. Pump.fun, kullanıcılar için jeton oluşturmanın basit ve uygun bir yolunu sunsa da, ilişkili riskler göz ardı edilemez ve yatırımcıların aşırı dikkatli olmaları gerekmektedir.

Uniswap'ın Toplam Ön Uç Geliri 50 Milyon Doları Aştı
Ekim 2023'ten bu yana Uniswap, web arayüzü ve cüzdan uygulamalarındaki kullanıcı işlemlerinden %0,15 ücret almaya başladı. Bu ücretler, yalnızca protokolün arkasındaki şirket olan ve gelir akışlarından biri olarak hizmet veren Uniswap Labs'a aittir. Bu yılın Nisan ayı ortalarında Uniswap Labs bu ücreti %0,15'ten %0,25'e çıkardı. [17] Bu önemli gelir, Uniswap'ın DEX piyasasındaki "baskın" konumuna bağlanıyor ve Uniswap, Temmuz ayında toplam DEX işlem hacminin (birden fazla zincirde) %50'sinden fazlasını oluşturuyor. Aslında Uniswap, zincirler arası işlem hacmi göz önüne alındığında geçen yıl DEX'ler arasında sürekli olarak en büyük pazar payına sahip oldu. [18]

Uniswap'ın başarısı, DeFi'deki ilk hareket avantajının yanı sıra yüksek kaliteli ürününden de kaynaklanmaktadır. 20'den fazla blok zincirine hizmet veren Uniswap, Ethereum'daki erken günlerinden bu yana genişledi ve çoğu varlık işlemi için yeterli likidite sağlayarak neredeyse 4.5 milyar dolarlık bir TVL biriktirdi. Bu, güçlü bir rekabet avantajı yarattı. Uniswap'ın çeşitli sürümleri farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmektedir: V1'den V3'e kadar işletim maliyetleri, verimlilik ve piyasa rekabetiyle uğraşırken, V4, işlem havuzu özelleştirmesini geliştirerek daha büyük bir ifade özgürlüğü sağlamaktadır. Uniswap X, yönlendirme optimizasyonunu daha da iyileştirir ve zincir dışı emir eşleştirmesini tanıtarak mükemmel bir ticaret deneyimi sunar. Bu yenilikler, tüccarların en iyi ticaret deneyimini elde etmelerini sağlamış ve Uniswap'ın DEX ticaret hacmindeki lider konumunu uzun bir süre korumasını sağlamıştır.

FTX Oylama Son Tarihe Yaklaşıyor, 16 Milyar Dolarlık Ödeme Planı Oylamaya Sunuldu
FTX'in yeniden yapılandırma danışmanı olarak görev yapan Kroll, alacaklılar ve müşterilerle iletişimi yönetmek ve koordine etmek, ilgili bilgilerin şeffaf bir şekilde iletilmesini sağlamakla sorumludur. Kroll web sitesine göre, FTX alacakları planı için oy verme süresi 16 Ağustos'ta TSİ 4:00 PM'de (UTC+0) sona erecek. [19] Bu yılın 10 Temmuz'undan bu yana FTX, iflas ödeme planı konusunda müşteri ve alacaklılara Kroll aracılığıyla oy verme bildirimleri gönderdi.

FTX iddia oy hakk primarily alacaklıların ABD iflas sürecini feragat edip Bahamalı süreci seçip seçmeyecekleri, ayrıca FTX iflas planını kabul edip etmeme konusunda hızlı tazminat için kolaylaştırılmış bir talebi kabul edip etmeme konusunda bir anket yapılmasını içerir. Bu oy, FTX yeniden yapılandırma sürecinde önemli bir adım olup müşterilere ve alacaklılara 16 milyar doları aşan bir ödeme planı hakkında oy kullanma fırsatı verir.

FTX'in iflas yeniden yapılandırma planı, alacaklılara FTX'in çöküşü sırasında kripto varlıklarının ABD doları değerine göre geri ödeme yapmayı teklif ediyor ve alacaklılar nakit veya kripto para biriminde geri ödeme almayı seçebiliyor. Bu oylama aynı zamanda alacaklıları bu ödeme yöntemini kabul edip etmedikleri konusunda da araştıracak. Küçük talepler için (50.000 ABD Dolarının altında) %118'lik bir iyileşme oranı beklenmektedir. Bazı alacaklılar, özellikle kripto para piyasasındaki önemli artıştan sonra, çöküş anındaki dolar değerine dayalı tazminatın haksız olduğuna inandıkları için planın adilliğini sorguladılar.

Bu oylamadan sonra, FTX borçluları 7 Ekim tarihinde planın mahkeme onayı için başvuruda bulunacak. Eğer onaylanırsa, uzun süredir beklenen FTX iflas davası sona erecek. Ancak, ödenecek 16 milyar dolarlık varlık göz önüne alındığında, bazı kısa vadeli piyasa satış baskısı olabilir, yatırımcıların dikkat etmesi gerekmektedir.

Güvenlik Olayı

WazirX Güvenlik Olayı Güncellemesi
Hint bir kripto para borsası olan WazirX, Temmuz ayında meydana gelen güvenlik olayı hakkında bir güncelleme sağladı. Güncelleme, WazirX'in Temmuz 18-21 tarihleri arasındaki işlem bakiyelerini kurtarmak, bir çekim planı geliştirmek, çalınan fonları takip etmek ve siber saldırının finansal etkisini hafifletmek için yasal uzmanlarla işbirliği yaptığını ortaya koyuyor. Daha önce, 18 Temmuz 2024 tarihinde WazirX'e ait çoklu imza cüzdanı ele geçirilmiş ve 230 milyon doların üzerinde bir miktar çalınmıştır. WazirX'in fonlarını yönetmek için başlıca sorumlu olan bir kripto para saklama hizmeti sağlayıcısı olan Liminal ile müzakereler yapılmaktadır.

Hem Liminal hem de WazirX'ten gelen raporlara göre, kötü niyetli çoklu imza işlemi şu şekilde başlatıldı:

  1. Saldırgan, WazirX'in vekillerinden üçünü Liminal platformunda işlemlere imza atmaya nasıl ikna etti bilinmiyor. Bununla birlikte, bu imzaların gerçek içeriği token transferleri için değil, çoklu imza cüzdanının sözleşmesini güncellemek içindi.
  2. Liminal, iddia edilen transfer işlemlerine gerçek işlem içeriği uymadığı için bu üç işlemi reddetti.
  3. Sözleşme yükseltme işlemi için üç imzacının imzalarını topladıktan sonra saldırgan, bu üç doğru imza ile birlikte kötü niyetli sözleşme yükseltme işlemini Liminal platformuna yeniden gönderdi.
  4. Liminal imzaları doğruladı ve dördüncü imzacı olarak işlemi başlattı. İşlem blockchain'de olduğunda, cüzdan sözleşmesi yükseltildi ve kontrol saldırgan'a devredildi.

Bu olayda hem WazirX hem de Liminal bazı sorunları ortaya çıkardı: Liminal'in risk kontrol önlemleri yetersizdi. Üç şüpheli işlemi tespit etmesine rağmen, kullanıcılara zamanında uyarı vermedi veya ilgili işlemleri dondurmadı ve saldırganın başarılı bir şekilde sözleşme yükseltme işlemini gerçekleştirmesine izin verdi. Öte yandan, WazirX'in imzalayıcıları, donanım cüzdanlarında gerçek işlem içeriğini dikkatlice doğrulamadı, ancak Liminal sayfasında görüntülenen işlem bilgisine güvendi ve saldırganın sözleşme yükseltme işlemi için gerekli imzaları sağlamasıyla sonuçlandı. Bu hatalar bir araya gelerek bu güvenlik olayına yol açtı. 14 Ağustos'ta WazirX, Liminal ile ortaklığını sonlandıracağını ve Liminal'daki kalan fonları yeni bir çok imzalı cüzdana transfer edeceğini duyurdu. [21]

Proje Vurgusu

Monad: Yüksek Performanslı, EVM-Uyumlu Katman 1 Blokzinciri, Testnet Lansmanına Yaklaşıyor
Yüksek performanslı bir Katman 1 blok zinciri olan Monad, 9 Nisan'da 3 milyar dolar değerlemeyle 225 milyon dolarlık fon sağladı. [22]

Yenilikçi teknolojileri, MonadBFT (Bir Bizans hatasına dayanıklı uzlaşma mekanizması), gecikmeli yürütme, paralel yürütme ve MonadDb (yüksek performanslı veritabanı) gibi kullanarak Monad, etkileyici bir işlem kapasitesi olan 10.000 işlem/saniye (TPS) elde etmiştir. [23] Son zamanlarda, Monad ekosistemi içindeki birkaç proje, 8 milyon dolar toplamış olan bir MEV altyapı platformu olan aPriori, 4 milyon dolar toplamış olan bir likidite paylaşım protokolü olan Kintsu ve 2 milyon dolar toplamış olan bir on-chain emir platformu olan Kuru dahil olmak üzere finansman sağlamıştır.

Resmi Monad X hesabı, Backpack ile işbirliği yaparak 17 Temmuz'da test ağı başlatacağını duyurdu. Yüksek hızda EVM-uyumlu bir blok zinciri olarak, birçok EVM zincir projesi test ağına katılmak için hazırlanıyor. Rootdata tarafından yapılan eksik istatistiklere göre, PancakeSwap, Pyth Network ve Balancer gibi 10'dan fazla çok zincirli uygulama ve altyapı Monad ile işbirliği kurmuştur. Ek olarak, DeFi ve NFT sektörlerinde 10'dan fazla yerel uygulama ve altyapı bulunmaktadır. Monad, erken katılımcılar için airdrop olup olmayacağını henüz resmi olarak duyurmasa da, gelişmiş ekosistemi ve yüksek performanslı teknik altyapısı sürekli olarak geliştiricileri cezbetmektedir. Eko sistemdeki bazı yerel projeler, topluluğa belli bir yüzde token airdropu yapacaklarını ima etmiştir.

Veri Vurguları

Makro Fonlar

15 Ağustos saat 02:00'da (UTC+0) BTC ETF'lerinin toplam net varlıkları 53,6 milyar doları aşarak, birikimli toplam net giriş 17,32 milyar doları geçti. BTC ETF'lerinin genel işlem piyasası bu hafta oldukça sakin kaldı. 14 Ağustos akşamı, ABD TÜFE endeksi yayınlandı ve enflasyonda bir düşüş olduğu gözlendi. Ancak, olumlu veriler durgun piyasa duyarlılığını artıramadı. BTC ETF'leri 14 Ağustos'ta 80 milyon doların üzerinde bir net çıkış yaşadı, bunun ana nedeni Grayscale'in GBTC'sinden 56 milyon dolarlık çıkıştı. Kurumsal yatırımcılar, kısa dönemde rezerv olarak altın gibi büyük varlıkları tercih ettiler ve Bitcoin'in yatırımcı ilgisini daha da uyarmak için daha fazla olumlu haberlere ihtiyacı var. [24]

15 Ağustos, 02:00 (UTC+0) itibarıyla ETH ETF'lerinin toplam net varlığı 7.54 milyar doları aşmıştır ve kümülatif toplam net çıkış 36.589 milyon dolar olmuştur. ETH ETF'leri bu hafta da net girişlerini sürdürmektedir. 14 Ağustos'ta ETH ETF'lerinde 10.77 milyon dolarlık bir net giriş görülmüştür. Grayscale'in ETHE'sinin sürekli çıkışına rağmen, BlackRock'ın ETHA'sının güçlü alımlarından faydalanan ETH ETF'leri hem önceki hem de mevcut haftalarda iyi performans göstermiş ve fonlar sürekli net girişler göstermiştir.

Son yedi günde, istikrarlı coin'lerin piyasa değeri hafifçe artarak %0.64 oranında 166.932 milyar dolara yükseldi ve dış borsalardan gelen artımlı fonlar oldu. 13 Ağustos'ta Tether Hazinesi Ethereum üzerinde ek olarak 1 milyar USDT bastı ve 1 milyar USDT bastırma yetkilendirildi ancak henüz çıkarılmadı. [25]

Bitcoin Satın Al/Satış Oranı
ABD TÜFE endeksinin açıklanmasının ardından Bitcoin'in fiyatı 61.800 dolardan 59.000 doların altına düştü ve uzun vadeli sözleşmelerin tasfiyesine neden oldu. 15 Ağustos saat 02:00'de (UTC+0) son 24 saat içinde tüm borsalarda tasfiye edilen sözleşmelerin toplam tutarı 128 milyon doları aştı ve uzun vadeli sözleşmelerin payı 96 milyon doların üzerinde oldu. Son 7 günde Bitcoin al-sat oranı zamanın yarısından fazlası negatif oldu ve mevcut oran yaklaşık olarak 0,98 olarak duruyor, bu da piyasa katılımcıları arasında Bitcoin'in kısa vadeli fiyat trendi konusunda bir pesimist beklenti olduğunu gösteriyor. [26]

Ağırlıklı Finansman Oranı
15 Ağustos saat 02:00'da (UTC+0) Bitcoin pozisyonları için ağırlıklı fonlama oranı -0,0032%, Ethereum için ise 0,0035% idi. Son yedi günde Bitcoin pozisyonları için ağırlıklı fonlama oranı genellikle olumlu oldu. Ancak, Bitcoin'in fiyatı 14 Ağustos akşamı 60.000 doların altına düştüğünde, ağırlıklı fonlama oranı negatif oldu. Bitcoin ve Ethereum için genel sözleşme uzun-kısa oranı kısa pozisyonlar tarafından domine edildi. [27]

Piyasa Fırsatları

Proje Airdrops

Bu hafta izlenecek bir airdrop projesi: XION

XION, Burnt Banksy tarafından kurulan bir Katman 1 blok zincir platformudur. Tüketici odaklı Web3 ürünleri oluşturmak için zincir soyutlama teknolojisini kullanmaya odaklanmaktadır. Geliştiricilere tüketicilere yönelik uygulamaları baştan sona oluşturmak, başlatmak ve ölçeklendirmek için imkan sağlar. Proje, Multicoin, Circle, Animoca, Hashkey ve Spartan gibi dikkate değer yatırımcılardan destek toplamıştır ve 36 milyon doların üzerinde fon toplamıştır.

Teknik olarak, XION evrensel bir soyutlama katmanı tanıtır, birincil ticaret para birimi olarak USDC'yi benimser ve cüzdan ve gaz ücreti yapılarını yeniden tasarlayarak optimize edilmiş bir kullanıcı deneyimi olan merkezi olmayan bir blok zinciri ağı oluşturur. Tokenomics modeli, USDC stabil koininin kullanımını, geliştirilmiş bir token ihraç stratejisini ve kararlı ve çekici bir ekonomik sistem kurmak için yenilikçi bir Gaz ücreti mekanizmasını birleştirir.

XION Vakfı, XION ekosisteminin büyümesi ve yönetiminden sorumlu olan, resmi tokeni $XION'un piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu token, XION Proof-of-Stake (PoS) ağı için yönetim tokeni olarak hizmet edecek ve topluluk üyelerine hava atma programları ve geliştirici finansmanı da dahil olmak üzere çeşitli destek ve teşvikler sunacak. [28]

Nasıl Katılabilirim

Kullanıcılar çeşitli yöntemlerle XION havadan atm programına katılabilirler:

  1. Kaydolun ve Test Ağına Katılın: Kullanıcılar resmi bağlantı üzerinden XION'un test ağında kaydolabilir ve katılabilirler. Örneğin, kullanıcılar xion.bonusblock'u ziyaret edebilir ve e-postalarıyla kaydolup genelleştirilmiş soyutlamayı deneyimlemeye ve hoş geldin etkinliklerine katılmaya başlayabilirler.
  2. Ödül Kazanmak İçin Görevleri Tamamlayın: Testnet üzerinde belirli görevleri tamamlamak, Hoşgeldin NFT'leri oluşturmak, yönlendirme etkinliklerine katılmak vb. gibi, puan biriktirebilir ve BonusBlock lider tablosunda yarışabilirsiniz, bu da airdrop ödülleriyle ilişkilendirilebilir.
  3. Topluluk Katılımı ve Sosyal Aktiviteler: XION, topluluk üyelerini lansman hakkında bilgilendirmeye, topluluk etkinliklerine katılmaya, Discord sunucusuna katılmaya ve gelecekteki etkinlikler ve airdrop fırsatları için takipte kalmaya teşvik ediyor.
  4. XION Maceralarına katılın: XION maceraları, kullanıcılara ekosistemi keşfetme, büyümesine katkıda bulunma ve ağın sınırlarını zorlayan erken kullanıcılar olarak önemli bir rol oynama fırsatı sunar ve bu, airdrop ödülleriyle ilişkilendirilebilir.
  5. NFT'ler Üretin ve Loncalarına Katılın: Kullanıcılar etkinliklere katılarak Hoş Geldiniz NFT'leri gibi NFT'ler üretebilir ve özel roller elde etmek ve hava damlaları için potansiyel uygunluk elde etmek için XION loncalarına katılabilirler.
  6. Galxe Platform Görevleri: Kullanıcılar, Galxe platformunda XION'un etkinliklerine ve görevlerine de katılarak tamamlama durumunda rozetler kazanabilir ve bu bir airdrop elde etme yolu olabilir.
Not: Airdrop programı ve katılım yöntemleri her zaman güncellenebilir. Kullanıcılara, en güncel bilgiler için XION'ın resmi kanallarını takip etmeleri önerilir. Ayrıca, kullanıcıların dikkatli bir şekilde katılım sağlamaları, riskleri fark etmeleri ve katılmadan önce detaylı araştırma yapmaları gerekmektedir. Gate.io, airdrop ödüllerinin sonraki dağıtımını garanti etmez.

Haftalık Bağış Raporu

Bu hafta çeşitli kripto projeleri, altyapı, DeFi ve oyun gibi geniş bir uygulama yelpazesinde finansman sağladı. RootData'ya göre, 9 Ağustos ile 15 Ağustos arasında 10 proje toplamda 920 milyon dolarlık bir fon duyurdu. İşte en üst üç fon toplama turu: [29]

Sahara14 Ağustos'ta Binance Labs, Pantera Capital ve Polychain Capital tarafından yönlendirilen 43 milyon dolarlık bir Seri A fonlama turunu tamamladı ve birçok üst düzey yatırım kuruluşunun desteğiyle kullanılacak. Fonlar, ekibi genişletmek, yapay zeka blok zinciri performansını artırmak ve geliştirici ekosisteminin hızlı gelişimini hızlandırmak için kullanılacaktır. Sahara AI, kullanıcıların kişiselleştirilmiş otonom bilgi ajanları (Sahara KAs) oluşturmalarına ve verileri otomatik olarak analiz etmelerine ve karar vermelerine yardımcı olmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan bir ağ tabanlı yapay zeka altyapısıdır. Ayrıca Sahara Data hizmeti aracılığıyla yapay zeka model eğitiminin veri güvenliğini ve gizliliğini sağlar.

Temel13 Ağustos'ta başarılı bir şekilde tamamlanan 11 milyon dolarlık Seri A finansman turunda. Essential, blockchain etkileşimlerini basitleştirmeye odaklanan bir niyet tabanlı blockchain altyapı projesidir. Yeni fonlar, Essential'ın temel hedefini ilerletmek için kullanılacak: deklaratif, niyet tabanlı bir mimari yaklaşım kullanarak blockchain etkileşimlerini yeniden tasarlamak ve hem küresel geliştiriciler hem de sıradan kullanıcılar için blockchain teknolojisini daha sezgisel ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Parfin14 Ağustos'ta 10 milyon dolarlık bir Seri A finansman turunu duyurdu. Parfin, dijital varlık saklama, ticaret, tokenleştirme ve yönetim araçları da dahil olmak üzere Latin Amerika'daki finansal kurumlara kapsamlı dijital varlık hizmetleri sunan bir altyapı sağlayıcısıdır. Parfin şu anda, düzenlenmiş kuruluşların merkezi olmayan finans (DeFi) ve varlık tokenleştirme alanında güvenli ve uygun şekilde katılımını sağlamak üzere tasarlanmış yetkilendirilmiş bir EVM-uyumlu blokzinciri olan Parchain'i geliştiriyor. Bu finansman turu, Parfin'in hizmet tekliflerini genişletmesine, teknik yeteneklerini geliştirmesine ve Latin Amerika dijital varlık alanında daha fazla gelişime öncülük etmesine destek olacaktır.

Gelecek Hafta Ne İzleyeceğiz

Token Kilidi Açma

Token Kilidini Açma verilerine göre, önümüzdeki hafta için birkaç önemli jeton kilidini açma etkinliği planlanmıştır (16 Ağustos - 22 Ağustos). İşte haftanın en üst 3 kilidini açma olayı: [30]

ARB Tokenlar, yaklaşık 92.65 milyon tokenin 16 Ağustos'ta 1:00 PM (UTC+0) tarihinde kilidini açması planlanıyor. Bu, dolaşımdaki arzın %2.77'sine denk geliyor ve yaklaşık 53.4 milyon dolar değerinde. ARB'nin mevcut günlük ticaret hacmi yaklaşık 200 milyon dolar olduğu için, bu kilidin piyasa fiyatını potansiyel olarak etkileme olasılığı bulunuyor.

APE 17 Ağustos saat 12:00'de (UTC+0) 15.6 milyon jetonun kilidi açılacak ve bunlar dolaşımdaki arzın %2.31'ini oluşturacak. Bunların arasında, 7.34 milyon jeton APE hazine hesabından kilidi açılacak ve bu kilidin %47'sini oluşturacak.

ROSE18 Ağustos saat 16:00'da (UTC+0) 151 milyon jetonun kilitleri açılacak ve dolaşımdaki arzın %2.24'ünü oluşturacak. Bunların içinde, toplamın %79'unu oluşturan, çekirdek katkıda bulunanlardan 120 milyon jeton açılacak.

Açığa çıkarmanın detayları aşağıdaki gibidir:

Kripto Takvimi

Önümüzdeki hafta, blok zinciri ve kripto endüstrisinde birkaç önemli olay görecek. Önemli makroekonomik verilerin açıklanmasının sektör üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor.

16 Ağustos'ta, "ARB istaking'in etkinleştirilmesi ve yönetişimle uyumlu hale getirilmesi" üzerine Arbitrum topluluk oylaması sona erdi. Bu, ARB jetonunun istaking'inin uygulanmasıyla yönetişim mekanizmasını ve güvenliği geliştirmeyi amaçlıyor. Likid istaking jetonu olarak stARB'ın tanıtılması, kullanıcıların jetonlarını istake etmelerine olanak tanırken yine de bu jetonları DeFi ekosisteminde ticaret ve borç verme yapabilmelerini sağlar, jeton kullanımını artırır.

21 Ağustos'ta, Scroll Darwin proof recursive yükseltmesini başlatıyor. Bu yükseltme, birden fazla kanıt topluluğunu tek bir geçerlilik kanıtına bağlar ve doğrulama maliyetlerini azaltır. Şu anda, Scroll ağı üzerindeki her işlem yaklaşık 0.02 ABD doları tutarında ücret alıyor. Bu yükseltme, gaz ücretlerini yaklaşık %34 azaltacaktır. [32]

20 Ağustos'ta Euro Bölgesi, Temmuz ayı için Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP) final okumasını yayınlayacak, enflasyon baskılarının önemli bir göstergesi. HICP, bir tüketici mal ve hizmet sepetinin fiyat değişikliklerini ölçer ve Euro Bölgesi ülkeleri arasında birlikte karşılaştırma imkanı sağlar. Bu final okuma, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararları için kritik veriler sağlayacak ve olası olarak gelecekteki faiz oranı hareketleri için piyasa beklentilerini etkileyebilecek. Eğer TÜFE beklenenden düşükse, bu faiz indirimi olasılığını artırabilir, aksi takdirde piyasa gerilimini şiddetlendirebilir.



Referanslar

  1. Gate.io, https://www.gate.io/fiyat/bitcoin-btc
  2. Sosovalue,https://sosovalue.xyz/zh/assets/etf/us-eth-spot
  3. Gate.io, https://www.gate.io/bigdata/estimate、
  4. Cryptoquant,https://cryptoquant.com
  5. Coinglass, https://www.coinglass.com/pro/AvgFunding/ETH
  6. Bls https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm
  7. Defillama, https://defillama.com/stablecoins
  8. Etherscan https://etherscan.io/gastracker
  9. Coingecko, https://www.coingecko.com/tr/kategoriler/moduler-blok-zinciri
  10. Coingecko, https://www.coingecko.com/
  11. Orta,https://medium.com
  12. Helium,https://x.com/helium/status/1821968144422072814
  13. Foresight2024,https://foresightnews.pro/foresight2024
  14. Tanım Lama, https://defillama.com/fees/pump
  15. DUNE https://dune.com/hashed_official/pumpdotfun
  16. Coingecko, https://www.coingecko.com/zh/categories/pump-fun
  17. Uniswap,https://support.uniswap.org/hc/tr/articles/20131678274957-Uniswap-Labs-%C3%BCcretleri-nelerdir
  18. Duen, https://dune.com/hagaetc/dex-metrics
  19. Kroll,https://restructuring.ra.kroll.com/FTX/
  20. X,https://x.com/WazirXIndia/status/1823253241553182988
  21. WazirX, https://wazirx.com/blog/wazirx-cyber-attack-key-insights-and-learnings/
  22. Rootdata, https://www.rootdata.com/zh/Projects/detail/Monad?k=Mjc3NA%3D%3D
  23. Monad, https://docs.monad.xyz/
  24. Sosovalue, https://sosovalue.xyz/zh/assets/etf/us-eth-spot
  25. Tanım Lama, https://defillama.com/stablecoins
  26. Cryptoquant,https://cryptoquant.com
  27. Coinglass,https://www.coinglass.com/zh/pro/AvgFunding/ETH
  28. XION, https://xion.burnt.com/blog/xion-foundation-introduction
  29. Rootdata, https://www.rootdata.com/Fundraising
  30. Token kilidini açar,https://token.unlocks.app/
  31. Snapshoot,https://snapshot.org
  32. X, https://x.com/Scroll_ZKP/status/1820877768894394771
  33. WallStreet, https://wallstreetcn.com/calendar



Kapı Araştırması
Gate Araştırma, derinlemesine içerik sunan kapsamlı bir blok zinciri ve kripto para birimi araştırma platformudur. Bu, teknik analizler, sıcak konu görüşleri, piyasa incelemeleri, endüstri araştırmaları, trend tahminleri ve makroekonomik politika analizlerini içerir.

Tıkla burada Ziyaret etmek



Açıklama
Kripto para piyasasına yatırım yapmak yüksek risk içerir ve yatırımcıların herhangi bir yatırım kararı vermeden önce bağımsız araştırma yapmaları ve satın aldıkları varlıkların ve ürünlerin doğasını tam olarak anlamaları önerilir. Gate.io, bu tür yatırım kararlarından kaynaklanan herhangi bir kayıp veya hasardan sorumlu değildir.

Yazar: Doris、Jean、Evelyn、Neo Chen
Çevirmen: Sonia
İnceleyen(ler): Addie、Edward、Wayne
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!