Gate Araştırması: Bitcoin Madencilik Zorluğu Tüm Zamanların En Yükseğine Ulaştı, ENS PayPal ile Ortaklık Kurdu

İleri SeviyeSep 11, 2024
Gate Research Günlük Raporu: 11 Eylül —Son 24 saatte Bitcoin %0.94 yükseldi, Ethereum ise %1.34 kazandı. Altcoin'ler arasında, oyun blok zincirleri, depolama ve yapay zeka ajanları gibi sektörlerde belirgin artışlar görüldü. ABD Bitcoin ve Ethereum spot ETF'leri sırasıyla 116.9 milyon dolar ve 11.44 milyon dolar net giriş gördü. Bitcoin madencilik zorluğu son altı ayda yukarı yönlü bir trend gösterdi ve Eylül ayında yeni bir zirveye ulaştı. ENS Labs, PayPal ve Venmo'nun Ethereum Name Service (ENS)'yi destekleyeceğini duyurdu. Ayrıca, son 24 saatte üç proje, genellikle oyun ve DeFi sektörlerinde toplamda 17.1 milyon doların üzerinde fon topladılar.
Gate Araştırması: Bitcoin Madencilik Zorluğu Tüm Zamanların En Yükseğine Ulaştı, ENS PayPal ile Ortaklık Kurdu

Çok uzun; okunmadı

  • Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde %0.94 artarken, Ethereum %1.34 arttı. 11 Eylül 04:00 UTC itibariyle BTC yaklaşık $56,967'den işlem görürken, ETH $2,353.61'den işlem görüyordu.
  • Altcoinlar arasında, oyun blok zincirleri, depolama ve yapay zeka ajanları gibi sektörler önemli kazanımlar gördü.
  • 10 Eylül'de ABD Bitcoin ve Ethereum spot ETF'leri sırasıyla 116.9 milyon dolar ve 11.44 milyon dolar net giriş kaydetti.
  • Bitcoin madencilik zorluğu son altı ayda yukarı yönlü bir trend göstermiş ve Eylül ayında yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştır.
  • ENS Labs, PayPal ve Venmo'nun artık Ethereum Name Service (ENS) desteğini sağlayacağını duyurdu.
  • Son 24 saatte, oyun ve DeFi sektörlerine odaklanarak toplamda 17,1 milyon doların üzerinde fon toplayan üç proje duyurdu.

Piyasa Analizi

Gate.io Piyasa Verileri (04:00 UTC, 11 Eylül itibariyle):

BTC—— Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte %0,94 artarak 11 Eylül 04:00 itibarıyla yaklaşık olarak 56.967 dolara ulaştı. Genel trend istikrarlı bir yükseliş hareketi oldu. 57.000 doları aşmasının ardından, 58.000 dolar civarında dirençle karşılaştı. Boğalar ve ayılar arasındaki kısa vadeli mücadele yoğunlaştı. BTC, 58.000 dolar direnç seviyesini aşabilirse, daha fazla kazanç mümkün olabilir; aksi takdirde, 56.000 dolar destek seviyesine geri çekilebilir[1].

ETH- Ethereum'ın fiyatı son 24 saatte %1,34 artarak 11 Eylül 04:00 UTC'de yaklaşık 2.353,61 dolar seviyesine ulaştı. ETH, yaklaşık 2.388 USDT'den 2.400 USDT'ye çıkarak geri çekildi. Hem MA5 hem de MA10, MA30'un üzerine çıkarak altın haç oluşturdu ve kısa vadeli boğa trendini işaret eden bir işaret oluşturdu. Mevcut direnç seviyesi 2.400 USDT'de bulunuyor. Ticaret hacmi artarsa ve ETH bu direnci kırarsa, daha fazla kazanç mümkün olabilir; aksi takdirde, aşağı yönlü risklerle karşılaşabilir[2].

ETF—— SoSoValue verilerine göre, 10 Eylül’de ABD Bitcoin spot ETF’leri 116,9 milyon dolarlık net giriş gördü[3], bu arada ABD Ethereum spot ETF’leri 6 gün süren net çıkışların ardından 11,44 milyon dolarlık net giriş yaşadı[4].

Altcoinler—— BTC'nin yükseliş ivmesiyle desteklenen Altcoinler son 24 saat içinde yükselmeye devam etti. Oyun blok zincirleri, depolama ve yapay zeka acenteleri[5] gibi sektörlerde dikkate değer kazançlar görüldü.

ABD Borsa Endeksleri- 11 Eylül UTC 04:00 itibarıyla, S&P 500 0.45% arttı, Nasdaq ise 0.84% arttı, Dow Jones ise% 0.23 düştü[6].

Spot Altın- 11 Eylül UTC 04:00 itibarıyla, spot altın ons başına 2.517,46 $ fiyatla işlem gördü, günlük olarak %0,04'lük hafif bir artışla[7].

Korku ve Hırs EndeksiKorku ve Hırs Endeksi, son 24 saat içinde BTC fiyatları yükselmeye devam ederken piyasa güveninde hafif bir iyileşmeyi yansıtan 33'ten 37'ye kaydı. Ancak duygu genel olarak dikkatli ve kötümser bir görünümü işaret eden 'korku' bölgesinde kalmaya devam ediyor[8].

En İyi Performans Gösterenler

Gate.io piyasa verilerine göre, son 24 saatlik ticaret hacmi ve fiyat performansına dayanarak, aşağıdaki en iyi performans gösteren alternatif coinler:

Süper —— Günlük yaklaşık %18.84 kazançla, dolaşımdaki piyasa değeri 390 milyon dolar.

SuperVerse, NFT'ler ve blockchain oyunlarına odaklanan bir Web3 platformudur, sonraki nesil NFT pazarlarını içeren birleşik bir çerçeve sağlayarak, dijital alanı dönüştürürken etkileşimli video oyunlarıyla entegre olmayı hedeflemektedir.

Son zamanlarda SuperVerse, 12 Eylül 2024'te Metalcore adlı yeni bir oyunun piyasaya sürüleceğini duyurdu. Oyun, üst düzey bir savaş ve bölgesel savaş deneyimi vaat ediyor ve ödül olarak 30 milyon jeton sunacak. Bu fiyat artışı, projenin son gelişmeleriyle bağlantılı olabilir[9].

AERGO—— Günlük kazançlar yaklaşık olarak %16.03 artışla, dolaşımdaki piyasa değeri 45.56 milyon dolar.

AERGO, genel ve özel blok zincirlerinin faydalarını birleştiren, işletmeler ve devlet kullanım durumları için uyarlanmış yeni nesil blok zinciri çözümleri sunan açık kaynaklı bir Katman 1 blok zinciri platformudur.

10 Eylül'de AERGO'nun sözleşmesi merkezi bir borsada aktif hale geldi, bu da son 24 saatte fiyat artışını tetikleyen önemli bir faktör olabilir.

WOO—— Günlük yaklaşık %15.87 kazançla, dolaşımdaki piyasa değeri 313 milyon dolar.

WOO Network, tüccarları, borsaları, kurumları ve diğer merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarını birbirine bağlamayı amaçlayan, derin likidite ve sıfır ücretli ticaret sağlayan bir DeFi platformudur. Başlıca ürünleri arasında, perakende ve kurumsal yatırımcılar için sıfır ücretli ticaret ve derin likidite sunan WOO X ve merkezi olmayan ticaret için daha iyi fiyatlar ve daha düşük kayma sağlamak için likidite ağından ve kurumsal piyasa yapıcı teknolojisinden yararlanan WOOFi Swap yer alıyor.
Son zamanlarda, WOO Network tanıtıldıWOO X Sosyal Trading, karşı ticaret, bir tıklama strateji kopyalama ve pozisyon izolasyonu risk yönetimi gibi özellikler içeren bir platformdur. Bu son fiyat artışı, bu gelişmelerle ilgili olabilir[10].

Öne Çıkan Veriler

Bitcoin Madencilik Zorluğu Yeni Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaşarak %3.58 Artarak 92.67 T oldu
BTC.com verilerine göre, Bitcoin madenciliği zorluğu son altı ayda önemli ölçüde dalgalanmış ve genel olarak yukarı doğru bir eğilim göstermiştir. Özellikle, zorluk Haziran sonundan itibaren keskin bir şekilde yükselmeye başladı ve Eylül ayında yeni bir zirve noktasına ulaştı. Son ayarlamalar 860.832 blok yüksekliğinde, 11 Eylül 03:25'te (UTC+0) gerçekleşti ve madencilik zorluğunda %3.58'lik bir artışla 92.67 T, başka bir tüm zamanların en yüksek seviyesini işaretledi[11].

Solana Ücretleri Üç Aylık Bir Düşüşe İndi
The Block'un verilerine göre, Solana ağı tarafından oluşturulan toplam ücretler üç ayın en düşük seviyesine geriledi. 31 Ağustos'ta Solana, yaklaşık olarak 3.800 SOL ücret oluşturdu. Bu rakam biraz toparlandı, ancak 11 Eylül 00:00 UTC itibarıyla günlük ücretler 4.500 SOL civarında kalarak büyük ölçüde değişmeden kaldı. Bu, günlük ücretlerin rahatlıkla 10.000 SOL'ü aştığı Q2'ye kıyasla önemli bir düşüş.

Solana ücretlerindeki düşüş, geliri son haftalarda keskin bir şekilde azalan Pump.fun'ın popülaritesinin azalmasıyla ilişkili olabilir. 11 Eylül'de Pump.fun, bir günde 2,31 milyon dolarlık zirvesinden %82 düşüşle yalnızca 425.000 dolar gelir elde etti[13].

Bitcoin ETF'leri Dün 116.9 Milyon Dolarlık Net Giriş Gördü
SoSoValue verilerine göre, 10 Eylül'de ABD Bitcoin spot ETF'leri günlük olarak 116,9 milyon dolarlık bir net giriş kaydetti ve toplam işlem hacmi 712 milyon dolar olarak gerçekleşti. Kumulatif net giriş şu anda 17,04 milyar doları bulurken, bu ETF'ler tarafından yönetilen BTC'nin toplam değeri 52,2 milyar doları temsil ederek Bitcoin'in toplam piyasa değerinin %4,59'unu oluşturuyor[14].

Ethereum ETF'leri, 11,44 milyon dolarlık net girişle altı günlük çıkış serisini bozdu.
SoSoValue verilerine göre, 10 Eylül'de ABD Ethereum spot ETF'leri, net çıkışların ardından altı ardışık günün ardından günlük net 11,44 milyon dolarlık giriş kaydetti. Toplam günlük işlem hacmi 102 milyon dolara ulaştı. Birikmiş net çıkış 562 milyon doları bulurken, bu ETF'ler tarafından yönetilen toplam ETH değeri yaklaşık 6,53 milyar dolar, Ethereum'un toplam piyasa değerinin %2,28'ini oluşturuyor [15].

Korku & Hırs Endeksi 37'ye Yükselir
Piyasa duyarlılığı kademeli olarak iyileştikçe ve Bitcoin fiyatları toparlandıkça, Korku ve Açgözlülük Endeksi 37'ye yükseldi. Hala "korku" bölgesindeyken, bu paniğin hafif bir şekilde hafiflediğine işaret ediyor. Yatırımcı korkusunun ılımlı olduğunu, ancak piyasa duyarlılığının temkinli olmaya devam ettiğini ve birçok yatırımcının yakın vadeli piyasa trendlerine yönelik bekle ve gör yaklaşımını benimsediğini gösteriyor[16].

Spotlight Analizi

ENS Labs, PayPal ve Venmo ile ortaklık duyurdu
10 Eylül'de ENS Labs, PayPal ve Venmo'nun Ethereum Adı Hizmeti (ENS)'ni destekleyeceğini duyurdu ve potansiyel olarak 270 milyondan fazla ABD'li kullanıcıya ulaşabileceğini duyurdu. Duyurudan sonra ENS jetonlarının fiyatı kısa sürede %4,07 arttı[17]. Bu entegrasyon, kullanıcıların karmaşık blok zinciri adreslerini manuel olarak girmek yerine ENS isimlerini kullanarak kripto para transferlerini basitleştirmelerine olanak tanır ve hataların riskini azaltır. İş birliği, dijital varlıkları yönetmek için daha sezgisel ve kullanıcı dostu bir deneyim sunarken, Web2 ödeme platformlarına aşina olan kullanıcılara kripto paraların dünyasına daha kolay bir geçiş sağlar.

PayPal, istikrarlı kripto para birimi PayPal USD (PYUSD) ile blockchain alanında aktif olarak yer almaktadır ve geçtiğimiz ay sonunda 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmıştır[18]. PYUSD ayrıca Solana ağı üzerinde de başlatılmıştır. ENS ile ortaklık yaparak, PayPal ve Venmo kullanıcıları daha basit bir kripto para transfer sürecinden faydalanacaklar ve böylece operasyonel karmaşıklığı ve güvenlik risklerini daha da azaltacaklar.

ENS, İnternetin Alan Adı Sistemi (DNS) gibi açık bir blockchain tabanlı protokoldür. Karmaşık blockchain adreslerini kolay hatırlanan isimlere eşleştirerek kripto para transferlerini ve blockchain işlemlerini basitleştirir. Lansmanından bu yana, ENS kullanıcı tabanında sürekli bir büyüme görmüştür[19]. PayPal ve Venmo ile ortaklık yaparak, ENS teknolojisinin benimsenmesini hızlandırıyor ve kripto piyasasında daha uygun ve güvenli bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

dYdX Topluluğu, Tüccarlara 5 Milyon DYDX Jeton Dağıtımı Öneriyor
Son zamanlarda, dYdX topluluğu, teşvik programının 6. sezonunu başlatmak için bir öneride bulundu. Topluluk hazinesinden 2,850 uygun hesaba 5 milyon dolarlık DYDX jetonu tahsisini önererek platformda gerçek ticaret faaliyetlerini ödüllendirmeyi ve yıkama ticaretini veya manipülatif davranışları engellemeyi amaçlıyor[20].

Chaos Labs tarafından sunulan öneri, 5 milyon dYdX jetonunun tüccarlara nasıl dağıtılacağını açıklar. Ödül mekanizması, uygun kullanıcılar için kriterler, anti-dolandırıcılık önlemleri, dağıtım özellikleri ve teşviklerin dYdX platformundaki faaliyeti artırmak için nasıl optimize edilebileceği ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Plan ayrıca testnet üzerinde bir test aşaması içermekte ve ardından uygulanmasını belirlemek için bir topluluk oylaması yapılacaktır.

Oylama sayfasına göre, oylama süresi 14 Eylül'de 05:22 UTC'de sona eren üç gün sürüyor. Şimdiye kadar, seçmen katılımı gerekli kota altında olan %29.69'dur. Oy kullananlar arasında, %79.47'si lehine, %0.04'ü aleyhine ve %20.5'i çekimserdir[21].

11 Eylül saat 04:00 UTC itibarıyla DYDX, son 24 saatte %2.65 düşüş gösterdi ve mevcut piyasa değeri 201 milyon dolar[22].

ABD SEC, 2024'te Kripto Para Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor, Toplam Cezalar 4.68 Milyar Dolara Ulaşıyor
BeInCrypto'ya göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2024 yılında kripto para endüstrisine 4.68 milyar dolarlık bir para cezası uyguladı, bu da 2023 yılında 150 milyon dolar olan cezayla karşılaştırıldığında dramatik bir %3,018'lik bir artışı temsil ediyor. En büyük ceza, Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon'a 4.68 milyar dolar tutarında uygulandı. Cezanın nedeni, algoritmik stablecoin TerraUSD (UST)'ye bağlı kayıtlı olmayan menkul kıymetlerin yasadışı satışı ve yatırımcıları yanıltma iddialarıyla ilgiliydi [23].

Bu yıl, SEC düzenleyici odak noktasını küçük ihlallerden daha geniş piyasa etkileri olan daha önemli vakalara kaydırdı. Bu uygulama stratejisindeki değişiklik, özellikle piyasaya ciddi riskler oluşturabilecek faaliyetlere karşı SEC'nin artan dikkatini yansıtıyor. 2024'te dava başına ortalama ceza yaklaşık 426 milyon doları buldu, bu da SEC'nin ağır cezalarla uyumun sağlanmasına kararlılığını vurgulamaktadır. Bununla birlikte, bu agresif düzenleyici tutumun, aşırı sıkı düzenlemenin endüstrideki inovasyonu baskılayabileceği endişelerine yol açabileceği düşünülebilir.

Finansman Haberleri

RootData[24]'e göre, son 24 saat içinde üç proje, en büyükleri 8 milyon dolar olan fonlama turunu kamuoyuna duyurdu. Toplam fonlama 17,1 milyon doları aşarak oyun ve DeFi gibi sektörleri kapsadı.

Syrupal ProtokolüSyrupal Protokolü, henüz açıklanmayan yatırımcılarla 3.75 milyon dolarlık bir tohum turunu tamamladığını duyurdu. Syrupal Protokolü, opsiyon ticareti ve yapılandırılmış ürünlere odaklanan on-chain merkezi olmayan finans (DeFi) platformudur. Kullanıcılara riski yönetmek ve getirileri optimize etmek için gelişmiş finansal araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

CASTILECASTILE, SevenX Ventures ve Aptos Labs tarafından yönlendirilen bir fon turunda $8 milyon topladı. Nytro Lab tarafından geliştirilen CASTILE, Aptos zinciri üzerine dağıtılan bir blockchain tabanlı Roguelike rol yapma oyunudur (RPG). Oyun, geleneksel Roguelike mekaniğini RPG unsurlarıyla harmanlar ve oyuncuların oyun içi kartlarını takas etmelerine izin veren bir NFT pazarını entegre eder.

Moku— Moku, Sky Mavis ve A16Z GAMES liderliğinde Arca, hiFramework, 32bitventures ve Ronin'in kurucu ortağı Jeff Zirlin'in katılımıyla 5.35 milyon dolarlık bir finansman sağladı. Moku, Ronin blockchain üzerine inşa edilmiş bir Web3 oyun yayınlama platformudur ve oyun geliştiricileri ve oyuncular için yaratıcı ve işbirlikçi bir ekosistem sunmayı amaçlamaktadır.

Airdrop Fırsatları

SoMon (İngilizce)
SoMon (Sosyal Canavarın kısaltması) OpenSocial protokolü üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir Web3 sosyal uygulama platformudur ve kullanıcılara merkezi olmayan sosyal forum hizmetleri sunar. Kullanıcılar ilgi alanları, yaratıcılar ve hayran kitleleri etrafında topluluklar oluşturabilir ve katılabilirler. SoMon'un geliştiricisi OpenSocial Labs, Portal Ventures, SNZ Capital ve Gate.io Labs gibi önde gelen yatırımcılardan 11 milyon dolarlık bir fon açıklamıştır.

19 Haziran 2024'te piyasaya sürülmesinden bu yana SoMon hızlı bir büyüme yaşadı. Dune verilerine göre, platform şu anda 220.000'den fazla on-chain kullanıcı ve 7 milyondan fazla on-chain etkinliğe sahip, son 24 saatte 60.000'den fazla aktif adres bulunmaktadır[25]. 5 Eylül'de SoMon resmi olarak X platformunda Q3 hava atış etkinliğini duyurdu[26]. Kullanıcılar, etkinliğe aşağıdaki adımlar aracılığıyla katılabilirler:

  1. SoMon web sitesini ziyaret edin ve kayıt işlemini tamamlayın.
  2. Websitesinde kontrol etme, gönderi yapma, beğenme ve rozet kazanma gibi sosyal görevlere katılın.
  3. Tribeler oluşturarak veya katılarak ve diğerlerini katılmaya davet ederek kabile puanları kazanın.
  4. SoMon'ın Discord ve X platformlarında belirlenen görevleri tamamlayın.



Referans:

  1. Gate, https://www.gate.io/trade/BTC_USDT
  2. Gate, https://www.gate.io/trade/ETH_USDT
  3. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-btc-spot
  4. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-eth-spot
  5. Coingecko,https://www.coingecko.com/tr/kategoriler
  6. Yatırım yapmak, https://investing.com/indices/usa-indices
  7. Yatırım yapmak, https://investing.com/currencies/xau-usd
  8. Gate, https://www.gate.io/bigdata/homeindex
  9. X,https://x.com/SuperVerse/status/1833218357446762660
  10. Woo,https://woo.org/blog/woo-x-sosyal-ticaret-için-countertrading'i-yeniliyor
  11. Btc.com, https://btc.com/btc/insights-difficulty
  12. The,block, https://www.theblock.co/data/on-chain-metrics/solana
  13. DefiLlama,https://defillama.com/protocol/pump?fees=true&revenue=true&denomination=SOL
  14. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-btc-spot
  15. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-eth-spot
  16. Gate, https://www.gate.io/bigdata/homeindex
  17. X, https://x.com/ensdomains/status/1833536140529570039
  18. CoinMarketCap, https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum-name-service/
  19. Dune, https://dune.com/queries/650661/1209226
  20. X,https://x.com/dydxfoundation/status/1833447537627320797
  21. Mintscan, https://www.mintscan.io/dydx/proposals/152
  22. Gate.io, https://www.gate.io/price/dydx-dydx
  23. Beincrypto, https://beincrypto.com/us-sec-crypto-fine-2024/
  24. Root verisi, https://www.rootdata.com/Fundraising
  25. Dune, https://dune.com/somon/somon-owo
  26. X,https://x.com/SoMon_OwO/status/1831669721588248774



Kapı Araştırması
Gate Research, okuyuculara derinlemesine teknik analiz, sıcak içgörüler, piyasa incelemeleri, endüstri araştırmaları, trend tahminleri ve makroekonomik politika analizi de dahil olmak üzere kapsamlı bir blockchain ve kripto araştırma platformudur.

TıklaLink daha fazla bilgi edinmek için



Feragatname
Kripto para piyasasına yatırım yapmak yüksek risk içerir ve kullanıcıların bağımsız araştırma yapması ve yatırım kararı vermeden önce satın aldıkları varlık ve ürünlerin niteliğini tam olarak anlaması önerilir.Gate.io bu tür yatırım kararlarından kaynaklanan kayıp veya zararlardan sorumlu değildir.

Yazar: Neo、Charles、Mary、Evelyn
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Addie、Edward

Gate Araştırması: Bitcoin Madencilik Zorluğu Tüm Zamanların En Yükseğine Ulaştı, ENS PayPal ile Ortaklık Kurdu

İleri SeviyeSep 11, 2024
Gate Research Günlük Raporu: 11 Eylül —Son 24 saatte Bitcoin %0.94 yükseldi, Ethereum ise %1.34 kazandı. Altcoin'ler arasında, oyun blok zincirleri, depolama ve yapay zeka ajanları gibi sektörlerde belirgin artışlar görüldü. ABD Bitcoin ve Ethereum spot ETF'leri sırasıyla 116.9 milyon dolar ve 11.44 milyon dolar net giriş gördü. Bitcoin madencilik zorluğu son altı ayda yukarı yönlü bir trend gösterdi ve Eylül ayında yeni bir zirveye ulaştı. ENS Labs, PayPal ve Venmo'nun Ethereum Name Service (ENS)'yi destekleyeceğini duyurdu. Ayrıca, son 24 saatte üç proje, genellikle oyun ve DeFi sektörlerinde toplamda 17.1 milyon doların üzerinde fon topladılar.
Gate Araştırması: Bitcoin Madencilik Zorluğu Tüm Zamanların En Yükseğine Ulaştı, ENS PayPal ile Ortaklık Kurdu

Çok uzun; okunmadı

  • Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde %0.94 artarken, Ethereum %1.34 arttı. 11 Eylül 04:00 UTC itibariyle BTC yaklaşık $56,967'den işlem görürken, ETH $2,353.61'den işlem görüyordu.
  • Altcoinlar arasında, oyun blok zincirleri, depolama ve yapay zeka ajanları gibi sektörler önemli kazanımlar gördü.
  • 10 Eylül'de ABD Bitcoin ve Ethereum spot ETF'leri sırasıyla 116.9 milyon dolar ve 11.44 milyon dolar net giriş kaydetti.
  • Bitcoin madencilik zorluğu son altı ayda yukarı yönlü bir trend göstermiş ve Eylül ayında yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştır.
  • ENS Labs, PayPal ve Venmo'nun artık Ethereum Name Service (ENS) desteğini sağlayacağını duyurdu.
  • Son 24 saatte, oyun ve DeFi sektörlerine odaklanarak toplamda 17,1 milyon doların üzerinde fon toplayan üç proje duyurdu.

Piyasa Analizi

Gate.io Piyasa Verileri (04:00 UTC, 11 Eylül itibariyle):

BTC—— Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte %0,94 artarak 11 Eylül 04:00 itibarıyla yaklaşık olarak 56.967 dolara ulaştı. Genel trend istikrarlı bir yükseliş hareketi oldu. 57.000 doları aşmasının ardından, 58.000 dolar civarında dirençle karşılaştı. Boğalar ve ayılar arasındaki kısa vadeli mücadele yoğunlaştı. BTC, 58.000 dolar direnç seviyesini aşabilirse, daha fazla kazanç mümkün olabilir; aksi takdirde, 56.000 dolar destek seviyesine geri çekilebilir[1].

ETH- Ethereum'ın fiyatı son 24 saatte %1,34 artarak 11 Eylül 04:00 UTC'de yaklaşık 2.353,61 dolar seviyesine ulaştı. ETH, yaklaşık 2.388 USDT'den 2.400 USDT'ye çıkarak geri çekildi. Hem MA5 hem de MA10, MA30'un üzerine çıkarak altın haç oluşturdu ve kısa vadeli boğa trendini işaret eden bir işaret oluşturdu. Mevcut direnç seviyesi 2.400 USDT'de bulunuyor. Ticaret hacmi artarsa ve ETH bu direnci kırarsa, daha fazla kazanç mümkün olabilir; aksi takdirde, aşağı yönlü risklerle karşılaşabilir[2].

ETF—— SoSoValue verilerine göre, 10 Eylül’de ABD Bitcoin spot ETF’leri 116,9 milyon dolarlık net giriş gördü[3], bu arada ABD Ethereum spot ETF’leri 6 gün süren net çıkışların ardından 11,44 milyon dolarlık net giriş yaşadı[4].

Altcoinler—— BTC'nin yükseliş ivmesiyle desteklenen Altcoinler son 24 saat içinde yükselmeye devam etti. Oyun blok zincirleri, depolama ve yapay zeka acenteleri[5] gibi sektörlerde dikkate değer kazançlar görüldü.

ABD Borsa Endeksleri- 11 Eylül UTC 04:00 itibarıyla, S&P 500 0.45% arttı, Nasdaq ise 0.84% arttı, Dow Jones ise% 0.23 düştü[6].

Spot Altın- 11 Eylül UTC 04:00 itibarıyla, spot altın ons başına 2.517,46 $ fiyatla işlem gördü, günlük olarak %0,04'lük hafif bir artışla[7].

Korku ve Hırs EndeksiKorku ve Hırs Endeksi, son 24 saat içinde BTC fiyatları yükselmeye devam ederken piyasa güveninde hafif bir iyileşmeyi yansıtan 33'ten 37'ye kaydı. Ancak duygu genel olarak dikkatli ve kötümser bir görünümü işaret eden 'korku' bölgesinde kalmaya devam ediyor[8].

En İyi Performans Gösterenler

Gate.io piyasa verilerine göre, son 24 saatlik ticaret hacmi ve fiyat performansına dayanarak, aşağıdaki en iyi performans gösteren alternatif coinler:

Süper —— Günlük yaklaşık %18.84 kazançla, dolaşımdaki piyasa değeri 390 milyon dolar.

SuperVerse, NFT'ler ve blockchain oyunlarına odaklanan bir Web3 platformudur, sonraki nesil NFT pazarlarını içeren birleşik bir çerçeve sağlayarak, dijital alanı dönüştürürken etkileşimli video oyunlarıyla entegre olmayı hedeflemektedir.

Son zamanlarda SuperVerse, 12 Eylül 2024'te Metalcore adlı yeni bir oyunun piyasaya sürüleceğini duyurdu. Oyun, üst düzey bir savaş ve bölgesel savaş deneyimi vaat ediyor ve ödül olarak 30 milyon jeton sunacak. Bu fiyat artışı, projenin son gelişmeleriyle bağlantılı olabilir[9].

AERGO—— Günlük kazançlar yaklaşık olarak %16.03 artışla, dolaşımdaki piyasa değeri 45.56 milyon dolar.

AERGO, genel ve özel blok zincirlerinin faydalarını birleştiren, işletmeler ve devlet kullanım durumları için uyarlanmış yeni nesil blok zinciri çözümleri sunan açık kaynaklı bir Katman 1 blok zinciri platformudur.

10 Eylül'de AERGO'nun sözleşmesi merkezi bir borsada aktif hale geldi, bu da son 24 saatte fiyat artışını tetikleyen önemli bir faktör olabilir.

WOO—— Günlük yaklaşık %15.87 kazançla, dolaşımdaki piyasa değeri 313 milyon dolar.

WOO Network, tüccarları, borsaları, kurumları ve diğer merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarını birbirine bağlamayı amaçlayan, derin likidite ve sıfır ücretli ticaret sağlayan bir DeFi platformudur. Başlıca ürünleri arasında, perakende ve kurumsal yatırımcılar için sıfır ücretli ticaret ve derin likidite sunan WOO X ve merkezi olmayan ticaret için daha iyi fiyatlar ve daha düşük kayma sağlamak için likidite ağından ve kurumsal piyasa yapıcı teknolojisinden yararlanan WOOFi Swap yer alıyor.
Son zamanlarda, WOO Network tanıtıldıWOO X Sosyal Trading, karşı ticaret, bir tıklama strateji kopyalama ve pozisyon izolasyonu risk yönetimi gibi özellikler içeren bir platformdur. Bu son fiyat artışı, bu gelişmelerle ilgili olabilir[10].

Öne Çıkan Veriler

Bitcoin Madencilik Zorluğu Yeni Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaşarak %3.58 Artarak 92.67 T oldu
BTC.com verilerine göre, Bitcoin madenciliği zorluğu son altı ayda önemli ölçüde dalgalanmış ve genel olarak yukarı doğru bir eğilim göstermiştir. Özellikle, zorluk Haziran sonundan itibaren keskin bir şekilde yükselmeye başladı ve Eylül ayında yeni bir zirve noktasına ulaştı. Son ayarlamalar 860.832 blok yüksekliğinde, 11 Eylül 03:25'te (UTC+0) gerçekleşti ve madencilik zorluğunda %3.58'lik bir artışla 92.67 T, başka bir tüm zamanların en yüksek seviyesini işaretledi[11].

Solana Ücretleri Üç Aylık Bir Düşüşe İndi
The Block'un verilerine göre, Solana ağı tarafından oluşturulan toplam ücretler üç ayın en düşük seviyesine geriledi. 31 Ağustos'ta Solana, yaklaşık olarak 3.800 SOL ücret oluşturdu. Bu rakam biraz toparlandı, ancak 11 Eylül 00:00 UTC itibarıyla günlük ücretler 4.500 SOL civarında kalarak büyük ölçüde değişmeden kaldı. Bu, günlük ücretlerin rahatlıkla 10.000 SOL'ü aştığı Q2'ye kıyasla önemli bir düşüş.

Solana ücretlerindeki düşüş, geliri son haftalarda keskin bir şekilde azalan Pump.fun'ın popülaritesinin azalmasıyla ilişkili olabilir. 11 Eylül'de Pump.fun, bir günde 2,31 milyon dolarlık zirvesinden %82 düşüşle yalnızca 425.000 dolar gelir elde etti[13].

Bitcoin ETF'leri Dün 116.9 Milyon Dolarlık Net Giriş Gördü
SoSoValue verilerine göre, 10 Eylül'de ABD Bitcoin spot ETF'leri günlük olarak 116,9 milyon dolarlık bir net giriş kaydetti ve toplam işlem hacmi 712 milyon dolar olarak gerçekleşti. Kumulatif net giriş şu anda 17,04 milyar doları bulurken, bu ETF'ler tarafından yönetilen BTC'nin toplam değeri 52,2 milyar doları temsil ederek Bitcoin'in toplam piyasa değerinin %4,59'unu oluşturuyor[14].

Ethereum ETF'leri, 11,44 milyon dolarlık net girişle altı günlük çıkış serisini bozdu.
SoSoValue verilerine göre, 10 Eylül'de ABD Ethereum spot ETF'leri, net çıkışların ardından altı ardışık günün ardından günlük net 11,44 milyon dolarlık giriş kaydetti. Toplam günlük işlem hacmi 102 milyon dolara ulaştı. Birikmiş net çıkış 562 milyon doları bulurken, bu ETF'ler tarafından yönetilen toplam ETH değeri yaklaşık 6,53 milyar dolar, Ethereum'un toplam piyasa değerinin %2,28'ini oluşturuyor [15].

Korku & Hırs Endeksi 37'ye Yükselir
Piyasa duyarlılığı kademeli olarak iyileştikçe ve Bitcoin fiyatları toparlandıkça, Korku ve Açgözlülük Endeksi 37'ye yükseldi. Hala "korku" bölgesindeyken, bu paniğin hafif bir şekilde hafiflediğine işaret ediyor. Yatırımcı korkusunun ılımlı olduğunu, ancak piyasa duyarlılığının temkinli olmaya devam ettiğini ve birçok yatırımcının yakın vadeli piyasa trendlerine yönelik bekle ve gör yaklaşımını benimsediğini gösteriyor[16].

Spotlight Analizi

ENS Labs, PayPal ve Venmo ile ortaklık duyurdu
10 Eylül'de ENS Labs, PayPal ve Venmo'nun Ethereum Adı Hizmeti (ENS)'ni destekleyeceğini duyurdu ve potansiyel olarak 270 milyondan fazla ABD'li kullanıcıya ulaşabileceğini duyurdu. Duyurudan sonra ENS jetonlarının fiyatı kısa sürede %4,07 arttı[17]. Bu entegrasyon, kullanıcıların karmaşık blok zinciri adreslerini manuel olarak girmek yerine ENS isimlerini kullanarak kripto para transferlerini basitleştirmelerine olanak tanır ve hataların riskini azaltır. İş birliği, dijital varlıkları yönetmek için daha sezgisel ve kullanıcı dostu bir deneyim sunarken, Web2 ödeme platformlarına aşina olan kullanıcılara kripto paraların dünyasına daha kolay bir geçiş sağlar.

PayPal, istikrarlı kripto para birimi PayPal USD (PYUSD) ile blockchain alanında aktif olarak yer almaktadır ve geçtiğimiz ay sonunda 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmıştır[18]. PYUSD ayrıca Solana ağı üzerinde de başlatılmıştır. ENS ile ortaklık yaparak, PayPal ve Venmo kullanıcıları daha basit bir kripto para transfer sürecinden faydalanacaklar ve böylece operasyonel karmaşıklığı ve güvenlik risklerini daha da azaltacaklar.

ENS, İnternetin Alan Adı Sistemi (DNS) gibi açık bir blockchain tabanlı protokoldür. Karmaşık blockchain adreslerini kolay hatırlanan isimlere eşleştirerek kripto para transferlerini ve blockchain işlemlerini basitleştirir. Lansmanından bu yana, ENS kullanıcı tabanında sürekli bir büyüme görmüştür[19]. PayPal ve Venmo ile ortaklık yaparak, ENS teknolojisinin benimsenmesini hızlandırıyor ve kripto piyasasında daha uygun ve güvenli bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

dYdX Topluluğu, Tüccarlara 5 Milyon DYDX Jeton Dağıtımı Öneriyor
Son zamanlarda, dYdX topluluğu, teşvik programının 6. sezonunu başlatmak için bir öneride bulundu. Topluluk hazinesinden 2,850 uygun hesaba 5 milyon dolarlık DYDX jetonu tahsisini önererek platformda gerçek ticaret faaliyetlerini ödüllendirmeyi ve yıkama ticaretini veya manipülatif davranışları engellemeyi amaçlıyor[20].

Chaos Labs tarafından sunulan öneri, 5 milyon dYdX jetonunun tüccarlara nasıl dağıtılacağını açıklar. Ödül mekanizması, uygun kullanıcılar için kriterler, anti-dolandırıcılık önlemleri, dağıtım özellikleri ve teşviklerin dYdX platformundaki faaliyeti artırmak için nasıl optimize edilebileceği ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Plan ayrıca testnet üzerinde bir test aşaması içermekte ve ardından uygulanmasını belirlemek için bir topluluk oylaması yapılacaktır.

Oylama sayfasına göre, oylama süresi 14 Eylül'de 05:22 UTC'de sona eren üç gün sürüyor. Şimdiye kadar, seçmen katılımı gerekli kota altında olan %29.69'dur. Oy kullananlar arasında, %79.47'si lehine, %0.04'ü aleyhine ve %20.5'i çekimserdir[21].

11 Eylül saat 04:00 UTC itibarıyla DYDX, son 24 saatte %2.65 düşüş gösterdi ve mevcut piyasa değeri 201 milyon dolar[22].

ABD SEC, 2024'te Kripto Para Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor, Toplam Cezalar 4.68 Milyar Dolara Ulaşıyor
BeInCrypto'ya göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2024 yılında kripto para endüstrisine 4.68 milyar dolarlık bir para cezası uyguladı, bu da 2023 yılında 150 milyon dolar olan cezayla karşılaştırıldığında dramatik bir %3,018'lik bir artışı temsil ediyor. En büyük ceza, Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon'a 4.68 milyar dolar tutarında uygulandı. Cezanın nedeni, algoritmik stablecoin TerraUSD (UST)'ye bağlı kayıtlı olmayan menkul kıymetlerin yasadışı satışı ve yatırımcıları yanıltma iddialarıyla ilgiliydi [23].

Bu yıl, SEC düzenleyici odak noktasını küçük ihlallerden daha geniş piyasa etkileri olan daha önemli vakalara kaydırdı. Bu uygulama stratejisindeki değişiklik, özellikle piyasaya ciddi riskler oluşturabilecek faaliyetlere karşı SEC'nin artan dikkatini yansıtıyor. 2024'te dava başına ortalama ceza yaklaşık 426 milyon doları buldu, bu da SEC'nin ağır cezalarla uyumun sağlanmasına kararlılığını vurgulamaktadır. Bununla birlikte, bu agresif düzenleyici tutumun, aşırı sıkı düzenlemenin endüstrideki inovasyonu baskılayabileceği endişelerine yol açabileceği düşünülebilir.

Finansman Haberleri

RootData[24]'e göre, son 24 saat içinde üç proje, en büyükleri 8 milyon dolar olan fonlama turunu kamuoyuna duyurdu. Toplam fonlama 17,1 milyon doları aşarak oyun ve DeFi gibi sektörleri kapsadı.

Syrupal ProtokolüSyrupal Protokolü, henüz açıklanmayan yatırımcılarla 3.75 milyon dolarlık bir tohum turunu tamamladığını duyurdu. Syrupal Protokolü, opsiyon ticareti ve yapılandırılmış ürünlere odaklanan on-chain merkezi olmayan finans (DeFi) platformudur. Kullanıcılara riski yönetmek ve getirileri optimize etmek için gelişmiş finansal araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

CASTILECASTILE, SevenX Ventures ve Aptos Labs tarafından yönlendirilen bir fon turunda $8 milyon topladı. Nytro Lab tarafından geliştirilen CASTILE, Aptos zinciri üzerine dağıtılan bir blockchain tabanlı Roguelike rol yapma oyunudur (RPG). Oyun, geleneksel Roguelike mekaniğini RPG unsurlarıyla harmanlar ve oyuncuların oyun içi kartlarını takas etmelerine izin veren bir NFT pazarını entegre eder.

Moku— Moku, Sky Mavis ve A16Z GAMES liderliğinde Arca, hiFramework, 32bitventures ve Ronin'in kurucu ortağı Jeff Zirlin'in katılımıyla 5.35 milyon dolarlık bir finansman sağladı. Moku, Ronin blockchain üzerine inşa edilmiş bir Web3 oyun yayınlama platformudur ve oyun geliştiricileri ve oyuncular için yaratıcı ve işbirlikçi bir ekosistem sunmayı amaçlamaktadır.

Airdrop Fırsatları

SoMon (İngilizce)
SoMon (Sosyal Canavarın kısaltması) OpenSocial protokolü üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir Web3 sosyal uygulama platformudur ve kullanıcılara merkezi olmayan sosyal forum hizmetleri sunar. Kullanıcılar ilgi alanları, yaratıcılar ve hayran kitleleri etrafında topluluklar oluşturabilir ve katılabilirler. SoMon'un geliştiricisi OpenSocial Labs, Portal Ventures, SNZ Capital ve Gate.io Labs gibi önde gelen yatırımcılardan 11 milyon dolarlık bir fon açıklamıştır.

19 Haziran 2024'te piyasaya sürülmesinden bu yana SoMon hızlı bir büyüme yaşadı. Dune verilerine göre, platform şu anda 220.000'den fazla on-chain kullanıcı ve 7 milyondan fazla on-chain etkinliğe sahip, son 24 saatte 60.000'den fazla aktif adres bulunmaktadır[25]. 5 Eylül'de SoMon resmi olarak X platformunda Q3 hava atış etkinliğini duyurdu[26]. Kullanıcılar, etkinliğe aşağıdaki adımlar aracılığıyla katılabilirler:

  1. SoMon web sitesini ziyaret edin ve kayıt işlemini tamamlayın.
  2. Websitesinde kontrol etme, gönderi yapma, beğenme ve rozet kazanma gibi sosyal görevlere katılın.
  3. Tribeler oluşturarak veya katılarak ve diğerlerini katılmaya davet ederek kabile puanları kazanın.
  4. SoMon'ın Discord ve X platformlarında belirlenen görevleri tamamlayın.



Referans:

  1. Gate, https://www.gate.io/trade/BTC_USDT
  2. Gate, https://www.gate.io/trade/ETH_USDT
  3. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-btc-spot
  4. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-eth-spot
  5. Coingecko,https://www.coingecko.com/tr/kategoriler
  6. Yatırım yapmak, https://investing.com/indices/usa-indices
  7. Yatırım yapmak, https://investing.com/currencies/xau-usd
  8. Gate, https://www.gate.io/bigdata/homeindex
  9. X,https://x.com/SuperVerse/status/1833218357446762660
  10. Woo,https://woo.org/blog/woo-x-sosyal-ticaret-için-countertrading'i-yeniliyor
  11. Btc.com, https://btc.com/btc/insights-difficulty
  12. The,block, https://www.theblock.co/data/on-chain-metrics/solana
  13. DefiLlama,https://defillama.com/protocol/pump?fees=true&revenue=true&denomination=SOL
  14. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-btc-spot
  15. SoSoValue, https://sosovalue.xyz/assets/etf/us-eth-spot
  16. Gate, https://www.gate.io/bigdata/homeindex
  17. X, https://x.com/ensdomains/status/1833536140529570039
  18. CoinMarketCap, https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum-name-service/
  19. Dune, https://dune.com/queries/650661/1209226
  20. X,https://x.com/dydxfoundation/status/1833447537627320797
  21. Mintscan, https://www.mintscan.io/dydx/proposals/152
  22. Gate.io, https://www.gate.io/price/dydx-dydx
  23. Beincrypto, https://beincrypto.com/us-sec-crypto-fine-2024/
  24. Root verisi, https://www.rootdata.com/Fundraising
  25. Dune, https://dune.com/somon/somon-owo
  26. X,https://x.com/SoMon_OwO/status/1831669721588248774



Kapı Araştırması
Gate Research, okuyuculara derinlemesine teknik analiz, sıcak içgörüler, piyasa incelemeleri, endüstri araştırmaları, trend tahminleri ve makroekonomik politika analizi de dahil olmak üzere kapsamlı bir blockchain ve kripto araştırma platformudur.

TıklaLink daha fazla bilgi edinmek için



Feragatname
Kripto para piyasasına yatırım yapmak yüksek risk içerir ve kullanıcıların bağımsız araştırma yapması ve yatırım kararı vermeden önce satın aldıkları varlık ve ürünlerin niteliğini tam olarak anlaması önerilir.Gate.io bu tür yatırım kararlarından kaynaklanan kayıp veya zararlardan sorumlu değildir.

Yazar: Neo、Charles、Mary、Evelyn
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Addie、Edward
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!