Tartışmalı Kripto Piyasa Yapıcısı DWF Labs'i Keşfetmek

İleri SeviyeJul 10, 2024
Bu makale, kuşbakışı bir bakış açısından tanınmış kripto para piyasa yapıcısı DWF Labs'i tanıtıyor. Son yıllarda, bu piyasa yapıcısı tartışmaların içine çekildi. Makale, DWF Labs'in iş modelini, son yatırımlarını ve endüstrideki itibarını tartışıyor. Ayrıca piyasa yapıcıların neden gerekliliğinden, DWF olayından ve endüstriye etkisinden bahsediyor. Bazı insanlar DWF Labs'in endüstride bir bozucu güç olduğuna inanırken, diğerleri piyasayı manipüle ettiklerini düşünüyor. Genel olarak, makale DWF Labs'ın kripto para piyasasındaki rolünün karmaşıklığını keşfediyor.
Tartışmalı Kripto Piyasa Yapıcısı DWF Labs'i Keşfetmek

Bu makale, piyasa yapıcıların ne olduğunu, piyasanın neden piyasa yapıcılara ihtiyaç duyduğunu, DWF olayını ve endüstri üzerindeki etkisini bir 'kıdemli pırasa'nın (Tanrı'nın vizyonu) perspektifinden 'rasyonel' analizler yapabilen birinin bakış açısından açıklar.

İster birincil piyasa olsun isterse ikincil piyasa olsun, her gün hızlı zengin olma efsaneleriyle doludur, ancak görünüşe göre asla 'efsane' nin kahramanı olmayacaksınız ve bazen sadece kahraman olmayacak, hatta yardımcı rol bile olamayacak ve sadece top yemi olabilirsiniz.

Çoğu insan buraya değer yatırımı bulmak için gelmez, tersine dönmek için gelir. Bir gün ansızın tanrıların savaştığını görürsünüz, piyasa komplo teorileriyle çevrili ve dönmeyi sorgulamaya başlarsınız. Paranızı mı aldılar acaba? Kripto piyasasının en üst düşmanları, para ile en yakın ilişkide olan ve doğrudan işlemlere dahil olan piyasa yapıcılar, kaçınılmaz olarak piyasa düşmanlığının hedefi haline gelirler.

Bu duygu, ister ayı piyasası ister boğa piyasası olsun, hiçbir zaman kesilmedi. Örneğin, ilk çıkışından bu yana 16 ayda 470 projeye yatırım yapan DWF Labs'ın bu kadar çok projeye yatırım yapmakla hiçbir ilgisi yoktu, ancak para sıkıntısı çekmediğini, fon toplamadığını ve yatırdığı tüm paranın kendisi tarafından kazanıldığını söyledi. Bu, finansmanı emen piyasa yapıcılar gibi birçok insanı rahatsız etti. Tıpkı "Karayip Korsanları" ndaki Kaptan Jack gibi, denizdeki ve kıyıdaki herkesi rahatsız etti ve onu gören herkes ona iki kez vurmak istedi.

Kurnazlık, hile, piyasa manipülasyonu, pompalama ve satma, ve pırasa kesmek, kripto piyasa yapıcıları ile eş anlamlıdır. Ancak kripto piyasa yapıcılarına her türlü şapka takmadan önce, endüstri "kıdemli pırasa" olarak, "mantıklı" bir şekilde analiz yapabilen bir "kıdemli pırasa" olarak, özellikle erken coin listeleme projelerinde piyasa yapıcıların önemli rolüyle yüzleşmek zorundayız.

Bu makale, piyasa yapıcıların ne olduğunu, piyasanın neden piyasa yapıcılara ihtiyaç duyduğunu, DWF olayını ve bunun sektör üzerindeki etkisini, halihazırda "rasyonel" analizler yapabilen bir "kıdemli pırasa" (Tanrı'nın vizyonu) perspektifinden açıklamaktadır.

Umarım bu makale, para çevresinde Kaptan Jack gibi olabilir ve gören herkes bana büyük bir tokat atmak isteyecektir. Aynı zamanda, Tanrı vizyonuna sahip olan büyük tanrıları da gelip tartışmaya davet ediyoruz.

1. Piyasa, piyasa yapıcı olmadan yapamaz

Birçok insan uzun süredir sektörde, ancak piyasa yapıcıların ne olduğunu, neden piyasa yapıcıların olduğunu bilmiyorlar ve hatta piyasa yapıcılar bazı insanlar tarafından manipülatör olarak kabul ediliyor çünkü bazı eylemleri piyasa fiyatlarını etkilemeye veya manipüle etmeye çalışıyor olarak kabul edilebilir. Tıpkı tüm denizcilerin "Uçan Hollandalı"yı görmenin ölüm anlamına geldiğini düşünmesi gibi.

Denizde ölüm yaratmayan 'Flying Dutchman'ın belirli bir görevi vardı, denizde ruhları taşımak ve denizcilerin yeniden doğmasına izin vermekti.

Benzer şekilde, tüm piyasa yapıcıları kötü değildir. Birini karşılamak demek, seni kesmek istedikleri anlamına gelir. Piyasa yapıcıları ayrıca çalışma içeriğine sahiptir. Piyasa likiditesinde ve sermaye verimliliğinde hayati bir rol oynarlar. Sermaye akışı olmayan bazı jetonlar, piyasa yapıcılarıyla hemen aktif hale gelebilir.

"Uçan Hollandalı" gibi, birçok insan yüzünü göremiyor. Piyasa yapıcılar için de aynı şey geçerlidir, sanki kripto dünyasının bir köşesinde gizlenmişler, kaçınılmaz bir şekilde kimse onları ilk seferde görmeyecek. Onlar, projelerin ihtiyaç duyduğu fonların bulunduğu, ikincil piyasa token'larının likidite eksikliği yaşadığı ve kar marjı bulunan yerlerde ortaya çıkacaklar.

Bu durumu gördüğünüzde daha da şaşırabilirsiniz. Eğer piyasa yapıcıları derseniz, piyasa yapıcıları demelisiniz. Neden bir an Kaptan Jack ve "Uçan Hollandalı" dediğinizi söylerseniz? Bu bir metafordur ve çoğunlukla kripto dünyasındaki piyasa yapıcıların önemini yansıtır. Kripto dünyasındaki gizli şeylerdir. Kurumlar tarafından işaret edilmediyse, onları genellikle sezgisel olarak bulamayız.

O zaman piyasa yapıcıların ne olduğunu anlayalım.

(I) Piyasa yapıcı nedir?

Finans kavramı ortaya çıktığından beri, buna karşılık gelen bir finansal "piyasa" var. Finansın en önemli şeyi likiditedir. Likidite, tüccarlar, yatırımcılar ve tüm piyasa için varlıkları hızlı ve verimli bir şekilde alıp satma yeteneği, tüm finansal sistemleri sorunsuz çalıştıran güçtür.

Ortalama olarak, Nasdaq'daki her hisse senedi için 14 piyasa yapıcısı bulunmaktadır ve toplam piyasa yapıcısı sayısı yaklaşık 260'tır. Ayrıca, hisse senetlerinden daha az likiditeye sahip olan tahviller, emtialar ve döviz gibi piyasalarda, işlemlerin çoğu piyasa yapıcılar aracılığıyla gerçekleştirilir.

Piyasa yapıcılar, büyük likidite sağlayarak, etkin işlem yürütme, yatırımcı güvenini artırma ve daha düzgün bir piyasa işleyişi elde etme yoluyla, volatilitenin ve işlem maliyetlerinin azaltılmasına büyük katkıda bulunmuşlardır.

Kripto endüstrisindeki piyasa yapıcılar, projelere likidite sağlamalarına ve kripto işlemlerinde alım satım teklifleri sunmalarına yardımcı olan kurumlar veya bireyler olarak bilinir. Onların temel sorumluluğu, bir veya daha fazla kripto piyasasında işlemler için likidite ve piyasa derinliği sağlamak ve algoritmalar ve stratejiler aracılığıyla piyasa volatilitesinden ve arz-talep farklarından faydalanarak kar elde etmektir.

Geleneksel piyasalarla benzer şekilde, piyasa yapma faaliyetleri için net kurallar, kripto para piyasasının sorunsuz çalışması için önemlidir. Kripto piyasa yapıcıları, yalnızca işlem maliyetlerini azaltmak ve işlem verimliliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda yeni projelerin gelişimini ve tanıtımını da teşvik eder.

Kısacası, piyasa yapmak, herhangi bir verilen piyasaya çift taraflı teklifler sunmak ve hem alıcıların hem de satıcıların piyasa büyüklüğünü sağlamak anlamına gelir; piyasa yapıcılar olmadan, piyasa nispeten likit olmayacak ve bu da işlem yapma kolaylığını engelleyecektir.

(II) Kripto Piyasa Yapıcıları ve Geleneksel Finans

Geleneksel finansla karşılaştırıldığında, kripto piyasa yapıcı işi esas olarak farklı değildir, ancak işletme modunda, teknolojide, risk yönetiminde ve denetimde dünya kadar fark vardır:

İlk olarak, kripto piyasa yapıcılarının ölçeği nispeten küçüktür;

İkinci olarak, kripto piyasasının likiditesi göreceli olarak düşüktür ve oynaklığı yüksektir, bu nedenle piyasa yapıcılar risk yönetiminde daha dikkatli olmalıdır;

Son nokta, teknik mimari açısından kripto endüstrisinin işlemlerin güvenliğini sağlamak için daha yüksek teknik yeteneklere sahip olması gerektiği şeklindedir. Piyasa yapıcılar, likidite sağlamak ve kar elde etmek için çeşitli ticaret stratejileri kullanır. Bu stratejiler arasında istatistiksel arbitraj, emir akış ticareti ve piyasa tarafsız stratejiler bulunur. Bu stratejiler, piyasa verimsizlikleri ve fiyat farklılıklarını sömürmeyi amaçlar.

(III) Piyasa yapıcıları neden gereklidir?

(1) Yeterli likidite sağlamak

Piyasa yapmanın ana amacı, piyasanın yeterli likiditeye sahip olmasını sağlamaktır. Likidite, bir varlığın finansal kayıp olmadan hızlı ve kolay bir şekilde nakde dönüştürülebilme yeteneğine referans verir. Yüksek piyasa likiditesi, herhangi bir işlemin işlem maliyetleri üzerindeki etkisini hafifletir, kayıpları en aza indirir ve büyük siparişlerin büyük fiyat dalgalanmalarına neden olmadan verimli bir şekilde yürütülmesine izin verir.

Piyasa yapıcılar, temel olarak yatırımcıların belirli bir zamanda daha hızlı, daha büyük miktarlarda ve daha kolay bir şekilde token satın almasına veya satmasına yardımcı olurlar ve büyük aksaklıklara neden olmadan.

Örneğin, hemen 40 jeton satın alması gereken bir yatırımcı, çok likit bir piyasada (A emir defteri) anında 40 jeton satın alabilir. Ancak, düşük likidite piyasasında (B emir defteri), 2 seçeneği vardır: 1) $101.2 fiyatla 10 jeton, $102.6 fiyatla 5 jeton, $103.1 fiyatla 10 jeton ve $105.2 fiyatla 15 jeton alarak ortalama $103.35 fiyatla; veya 2) istenen fiyata ulaşması için jetonun daha uzun bir süre beklemek.

Likitide erken listelenen projeler için hayati öneme sahiptir. Düşük likidite piyasalarında işlemler, yatırımcıların ticaret güvenini ve ticaret stratejilerini etkileyecek ve ayrıca projenin 'ölümüne' dolaylı olarak neden olabilir.

(2)Piyasa derinliği sağlamak ve para birimi fiyatlarını stabilize etmek

Kripto piyasasında, çoğu varlık düşük likiditeye sahiptir ve piyasa derinliği eksiktir, hatta küçük işlemler bile önemli fiyat değişikliklerine neden olabilir.

Yukarıdaki senaryoda, yatırımcı 40 jeton satın aldıktan hemen sonra, B sipariş defterindeki bir sonraki uygun fiyat 105.2 dolar oldu, bu da bir işlemin yaklaşık %5'lik bir fiyat dalgalanmasına neden olduğunu gösteriyor. Bu özellikle piyasa dalgalanmaları sırasında geçerlidir, çünkü daha az katılımcı önemli fiyat dalgalanmalarına neden olabilir.

Piyasa yapıcıların sağladığı büyük likidite miktarı, sipariş defteri için dar bir alış-satış farkı oluşturur. Dar alış-satış farkları genellikle sağlam piyasa derinliği ile birlikte gelir ve para birimi fiyatlarını stabilize etmeye ve fiyat dalgalanmalarını hafifletmeye yardımcı olur.

Piyasa derinliği, belirli bir anda emir defterinde farklı fiyat seviyelerinde mevcut olan alım ve satım emirlerinin sayısına işaret eder. Piyasa derinliği aynı zamanda bir varlığın büyük emirleri önemli fiyat değişiklikleri olmaksızın absorbe etme yeteneğini ölçebilir.

Piyasa yapıcılar, arz ve talep arasındaki boşluğu doldurarak likidite sağlar ve bu şekilde piyasada önemli bir rol oynarlar.

Borsa tarafından yayınlanan piyasa yapıcı alımı ile, piyasanın piyasa yapıcıları açmadığı da doğrulandı.

İşlem platformlarının piyasa yapıcılar için sunulan bazı faaliyetleri aşağıda verilmiştir, bu da endüstrinin piyasa yapıcılara ihtiyaç duymadan yapamayacağını dolaylı olarak doğrular:

Yukarıdaki bilgilerden, ticaret platformlarının ayrıca piyasa yapıcılar için 0 faizli kredi kotaları da dahil olmak üzere bazı hizmetler sağladığı görülebilir.

Piyasa yapıcılar spot, vadeli ve opsiyon piyasalarında yer almaktadır ve eşik gittikçe yükselmektedir. Buna karşılık, işlem platformları da farklı katılım piyasalarında farklı ayrıcalıklar sağlayacaktır. Genel olarak, işlem platformları piyasa yapıcılara aşağıdaki konularda öncelikli muamele yapabilir:

  • İşlem ücreti indirimi
  • Kaldıraçlı fonlar
  • Giriş ve çıkış tutarı
  • API iç kanalı
  • Kurumsal müşteri hesap/muhasebe sistemi

Piyasa yapıcılar için, özellikle yüksek frekanslı işlem süreçlerinde işlem ücretleri son derece önemlidir. Tabii ki, işlem platformunun erken günlerinde, özellikle vadeli işlemler ve opsiyonlar için bazı piyasa yapıcıların piyasa yapmak için ödeme alacağı çok olasıdır.

2. Neden DWF her zaman tartışmalı olmuştur

(I) DWF Labs'ın başlatıldığı ortam

2022'de FTX patladı, piyasa çöktü ve bir dizi önde gelen platform ağır zararlar yaşadı. Piyasa yapıcılar ve kredi en çok zarar gören alanlar haline geldi: Kripto endüstrisindeki en büyük piyasa yapıcılarından biri olan Alameda, bu farsın içinde çöktü ve resmen 10 Kasım'da sona erdi; DCG'nin bir iştiraki olan Genesis de yetersiz öz kaynaklarla karşı karşıya olan bir piyasa yapıcı ve kredi şirketidir.

Üst piyasa yapıcılarının çöküşü, büyük miktarda sermayenin yok olması ve keskin tek taraflı piyasa... Bu, endüstrideki piyasa yapıcıları arasında eşi benzeri görülmemiş bir panik yarattı. Artçı sarsıntılarda, piyasa yapıcıları kapanma eğilimindeydi, topluluklar ve projeler büyük stres testleriyle karşı karşıya kaldı ve kripto endüstrisinin piyasa likiditesi keskin bir düşüş yaşadı.

DWF Labs, böyle bir piyasa ortamında hızla yükseldi. Yatırım projelerinin sayısı 2023 Kasım'ından bu yana önemli ölçüde arttı. Sadece 16 ayda 740'tan fazla projeye yatırım yaptı.

DWF Labs, Eylül 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana tartışmalı olmuştur. Bazı makaleler ve röportajlar birleştirildiğinde, aşağıdaki tartışmalı sonuçlar çıkarılabilir:

  • Bu çok hızlı gelişti. GSR ve Jump gibi eski tip piyasa yapıcılarının on yıllık yolculuğunu bir veya iki yılda tamamladı ve henüz piyasa testi dönemini tamamlamadı;
  • Aynı zamanda bir hakem ve bir oyuncu olarak hareket eden ve piyasa yapıcı endüstrisindeki akranları tarafından tanınmayan bir VC ve piyasa yapıcıdır;
  • Binance'nin şüpheleri bir kez daha onu fırtınanın eşiğine getirdi (Binance, ilgili çalışanların işten çıkarıldığını netleştirdi)

(II) DWF Labs sermaye piyasasında kabul edilmemektedir

Piyasa yapıcılar arasında özellikle değişimler ve belirsizliklerle dolu bir piyasa ortamında şiddetli rekabet ve çatışma da vardır. DWF Labs, meslektaşları tarafından halka açık bir şekilde dışlanmış ve saldırıya uğramıştır. Belirli süreç aşağıdaki gibidir:

C² Ventures, 23 Eylül'de Token 2049 sırasında "Web3 Connect" forumunu düzenledi ve DWF Labs ile birlikte GSR, Wintermute ve OKX gibi üç diğer piyasa yapıcısını tartışmaya davet etti.

  • GSR, 2013 yılında kurulmuş uzun süredir var olan bir piyasa yapıcısı olup, kurumsal müşterilere kripto türevleri ve likidite çözümleri sunmaya odaklanmaktadır.
  • Wintermute, 2017 yılında kurulan algoritmik bir piyasa yapıcıdır ve merkezi olmayan finans (DeFi) ve Metaverse projeleri için likidite sağlamaya odaklanmaktadır.
  • OKX, 2014 yılında kurulan önde gelen küresel bir kripto para ticaret platformudur ve aynı zamanda kendi piyasa yapma hizmetlerini de sunar.

GSR, Twitter'da paylaştığı bir gönderide, DWF Labs'un gerçek piyasa yapma yetenekleri ve deneyimleri olmadığı gibi gerçek yatırım yetenekleri ve niyetleri de olmadığı için aynı sahnede onlarla tartışmaya hakkı olmadığını belirtti.

GSR ayrıca DWF Labs'in kendilerine bir hakaret olduğunu belirtti ve DWF Labs ile işbirliği yapmayacaklarını veya tanımayacaklarını söyledi. Wintermute CEO'su Evgeny Gaevoy, GSR'ın tweetini beğendi ve DWF Labs ile işbirliği yapmayacaklarını söyledi. OKX net bir açıklama yapmadı.

Bak, tanrılar arasındaki savaş da sihirli, dövüş etiği olmadan, doğrudan insanları yüzlerine vuruyor ve kusurlarını ortaya çıkarıyor. O zaman birçok insan, DWF Labs olmasaydı, hiç GSR'ı tanımayacaklarını söyledi. Uh... . . .

DWF Labs akranlarını şımartmıyor. DWF Labs'in ortak kurucusu Andrei Grachev, GSR'ın suçlamalarına Twitter'da yanıt vererek, GSR'ın yenilik ve ilerleme olmayan bir 'eski antika' olduğunu ve sadece sosyal medyada şikayet ettiğini söyledi. Ayrıca DWF Labs'in teknoloji, işlem, iş geliştirme ve diğer yönlerden akranlarından daha iyi olduğunu belirtti. Rekabet adil ise, akranlar kesinlikle kaybeder. Ayrıca GSR'ın performansını ve itibarını alay ederek "beceriksiz dolandırıcılar" olarak nitelendirdi.

Sadece DWF Labs'ın kurucularından Andrei Grachev'in söylediği şeye bir bakın: "Teknoloji, ticaret, iş geliştirme veya diğer yönler olsun, GSR'den daha iyiyim." Hadi DWF Labs'i söküp inceleyelim.

3. DWF Labs'ın tüm yönleri hakkında

DWF Labs'in Öncesi - Kurucunun ünlenme süreci

DWF Labs'in kurucu ortağı ve kamu imajı temsilcisi Grachev'dir. Grachev Rusyalı olmasına rağmen, işinin başlangıç evresinde Avrupa'da olduğu gibi Huobi (şimdi HTX) ve OKX ile derin köklere sahiptir ve Asya'da geniş bir bağlantı ağına sahiptir. Bu nedenle, DWF Labs tarafından yatırım yapılan yüzlerce proje arasında birçok Asya projesi bulunduğunu görebiliriz. Bu, Grachev'in kuluçka makinesi olarak erken çalışmalarıyla da ilgilidir. Aynı zamanda, DWF Labs'in hem bir yatırım kurumu hem de bir piyasa yapıcı olmasının nedenini de açıklar.

DWF, 23 yıl önce popüler değildi ve ana şirketi Digital Wave Finance da Avrupa ve Amerika'da çok düşük profilli idi. Gerçekten popüler hale geldiği zaman Grachev, Eylül 2022'de Singapur'da DWF Labs'ı kurdu. FTX ve bağlı şirketi Alameda kapanınca kasım ayında, piyasa bir karışıklık dönemine girdi ve küçük ve orta ölçekli WEB3 projeleri fonlarla likiditeyi artırmaya devam etti. DWF Labs o zaman bir kurtarıcı gibi oldu ve birçok potansiyel projeye umut getirdi.

Makale burada bitmez. Bu makale, dönemin iç yüzünü analiz edecek detaylı bir WEB3 makalesidir, bu yüzden DWF Labs'in ortak kurucusu Grachev'in küresel birincil ve ikincil piyasaların refahını nasıl sürdürdüğüne bir göz atalım.

Zamana göre, Grachev'in geçmişi ve DWF Labs'in fırsatlarına göre.

(1) DWF Labs'ın Kökeni - Huobi Rusya'nın İşleyişi

  • Grachev, Özbekistan'da doğdu. Orenburg Devlet Üniversitesi'nde örgütsel yönetim okudu ve ardından iki yıl boyunca petrol tüccarı olarak çalıştı. 2016 yılında küçük bir madencilik çiftliğini işletip bazı kişisel işlemler yaparak kripto para alanına girdi.
  • 2018 yılında sadece 30 yaşında olan Grachev, Huobi Rusya'nın CEO'su oldu ve Huobi Rusya'nın başlatılması için elinden gelen her şeyi yaptı. Huobi Rusya, bulut programı aracılığıyla resmi olarak Huobi Global (şimdi HTX olarak biliniyor) tarafından yetkilendirilmiş yerel bir borsadır.
  • Huobi Rusya'nın hazırlanması zor değil. Yetkilendirme alındıktan sonra, platformu oluşturmak için teknik personel işe almak yeterlidir. Grachev'i rahatsız eden şey, Huobi Russia çevrimiçi olduğunda likidite olmazsa ne olacağıdır? Likiditesizlik gelir olmadığı anlamına gelir.
  • Bu sırada, Grachev, düşük faiz oranlarına sahip bir borsa arayan İsviçre'deki küçük bir yüksek frekanslı işlem (HFT) şirketinin varlığından haberdar oldu. Grachev, bu durumun ticaret karlılığı üzerinde önemli bir etkisi olacağının farkındaydı.
  • Huobi Russia sadece markasını, yazılımını ve ticaret likiditesini kullanma hakkına sahiptir. Token’ların listelenmesi ve müşteri işlem ücretlerinin ayarlanması hala merkez olan Huobi Global Station'ın yetkilendirmesini gerektirmektedir. Grachev, İsviçreli HFT şirketine tercihli faiz oranları sunmasına izin vermesi için borsayı 2 ay boyunca ikna etti ve Rus acenteler aracılığıyla Huobi'nin likiditesini ucuz bir şekilde elde etmelerini sağladı.
  • Huobi Rusya'nın resmi olarak başlatıldığı 8 Aralık 2018'de işlem hacmi 10 milyon dolara ulaşmıştı ve ertesi gün bu rakam 22 milyon dolara yükseldi. Bu sırada pazarlama dehası Grachev, Huobi Rusya'yı tanıtmaya başladı.

Şirket, HFT olarak adlandırılan, Grachev'i ünlü yaptı ve tüm kripto para topluluğunun dikkatini ve incelemesini çekti. Daha sonra 400'den fazla projeyi etkileyen ve yüz milyonlarca doları harekete geçiren bir dev haline geldi. Şirket daha sonra DWF Labs olarak adlandırılacaktı ve bu, köken hikayesi.

(2)Digital Wave Finance kuruldu

Huobi Rusya'nın resmi olarak başlamasından üç gün sonra, HFT, öncelikle piyasa yapımı ve öz sermaye işlemleriyle uğraşan Digital Wave Finance adında İsviçre'de bir şirket kurdu.

11 Aralık 2018'de kurulan bu yüksek frekanslı işlem şirketi, kardeşleri Marco ve Remo Schweizer ve Michael Rendchen tarafından yönetiliyor. Tümü IMC Trading piyasa yapma şirketiyle yakın çalışmış olan ve otomatik işlem stratejilerinde uzman olan üç traderdır. Hedefleri, bu tür stratejileri kripto para birimlerine uygulamaktır.

Bu sırada, Grachev Digital Wave Finance'e katılmadı. Digital Wave Finance'in üç erken ortak kurucusu çok alçakgönüllü görünüyor ve nadiren kamuya çıkıyor, bu yüzden başlangıçta pek çok kişi Digital Wave Finance'e dikkat etmedi.

Digital Wave Finance, spot ve vadeli işlem piyasalarına odaklanıyor. 2020'nin sonuna kadar, Digital Wave Finance başlangıçta başarılı oldu ve erken aşamalarda 50 milyon dolarlık bir sermaye biriktirdi.

(3) Grachev Huobi'den ayrıldıktan sonra

Huobi Rusya'daki görev süresi boyunca Grachev, kripto para borsası OKEx'in (şu anda OKX olarak bilinen) bölgesel pazarlama direktörü Zac Zou ile tanıştı.

Huobi Russia kapatılmadan önce Grachev, Vroom adında bir Letonya kuruluşu kurdu ve VRM Trade adlı bir web sitesi başlattı. Web sitesinin ana stratejilerinden biri diğer ticaret şirketlerini kuluçkalamak ve yetenekleri keşfetmektir.

VRM Trade'nin çok büyük bir planı var. Geleceğin kripto tekboynuzu şirketine yatırım yaparak en etkili tekboynuzu kripto grubu olmak istiyor ve çekirdek çevresi “merkezi olmayan Wall Street” oluşturacak. Planı, 2021 yılına kadar değerlemesini 100 milyon dolar artırmak ve temel hedefi “tüm yetenekleri çeken ve kripto dünyasını “hükmeden” en etkili şirket olmak”.

Bu, Grachev'in DWF Labs'in ortağı olduktan sonra DWF Labs'in kuluçka sürecini tamamlamasının nedeni olabilir.

2020'den 2012'ye kadar olan dönemde, Grachev'in en yakın ilişkisi Digital Wave Finance ileydi. Grachev'in Çin'deki bağlantıları nedeniyle, Digital Wave Finance'in diğer borsalarla entegrasyonuna ve karşılık gelen düşük ücretlerin elde edilmesine yardımcı oldu. Ortak girişim aracılığıyla, yüksek frekanslı ticaret şirketi, büyük borsalarda token ticaretinden sorumlu olurken, Grachev diğer küçük borsalarda borsalarla etkileşim ve token ticaretinden sorumlu oldu.

Şu ana kadar, Digital Wave Finance daha fazla borsada işlem yapmış ve genel olarak yüksek bir seviyeye sahip olmuştur. Bitfinex ve OKEx'te VIP 7 seviyesine sahiptir ve en az 7 borsada negatif emir ücretleri vardır.

Bu seviye büyük faydalar sağlar. Örneğin, DWF'nin Binance'de emirler yerleştirmek için piyasa yapıcı ücreti -0.002%, emirleri elde etmek için piyasa yapıcı ücreti ise 0.0157%'dir. Bu kadar düşük bir ücret, piyasa yapıcıların borsalara sürekli likidite sağlamasına olanak tanır.

(4) DWF Labs kuruldu

Haziran 2022'de, VRM Trade markası terk edildi ve Grachev, DWF Labs için Singapur bir kuruluş kurdu; bu kuruluş, Digital Wave Finance'ın kamusal yüzü olma sorumluluğunu üstlenecekti.

Grachev, Schweizers ve Rendchen ilk hissedarlardı.

Eylül ayında DWF Labs resmi olarak başlatıldı, bu olumlu bir şirketin doğuşu anlamına geliyordu. Kurucusunun kişiliği nedeniyle DWF Labs kendi internet ünlüsü trafiğine sahip ve gittiği her yerde parlaklık yaratır.

(5) DWF Labs'in büyümesi

Ocak 2023'te, Zou (eskiden OKEx üyesi), Heng Yu Lee ve Ng (eskiden Gemini üyesi) ayrıca DWF Labs Singapur şirketinin ortakları haline geldi.

Ng, fonları Singapur Parasal Otorite tarafından düzenlenen bir kayıtlı fon yönetim şirketi tarafından yönetilen OpenEden'in ortak kurucusudur ve Zodia Custary, Standard Chartered Bank'ın kripto birimi ile ortaklık yapmaktadır. OpenEden web sitesine göre, Darley Technologies'in yatırım koludarley Labs da OpenEden'e yatırımcıdır.

Şubat 2023'te, o zamanlar Darley Technologies'te tezgah üstü ticaretin başında olan Sylvain Barbezange, kurumların başı olarak Digital Wave Finance'e geçti.

DWF Labs' yetenek yapısı açısından, DWF Labs'ın yeni bir şirket olmasına rağmen, ortakları hepsi şifreleme çemberinde zengin deneyime sahip yüksek kalibreli yeteneklerdir, bu durum DWF Labs'ın kuluçka departmanının daha iyi potansiyel projeler keşfetmesini kolaylaştırır, ki bu durum aynı zamanda DWF Labs'ın VC konusunda iyi işler yapma konusundaki güvenidir.

Şirket, kripto şirketleri için ilk kuluçka programını başlatıyor ve Grachev'in uygunluk piyasa yapıcı olarak adlandırdığı kripto para birimi tezgah üstü ticareti için uygun bir pazar oluşturmayı planlıyor.

Dijital Dalga Finansmanı'nın finansal desteği ve yol boyunca oluşturulan zengin iletişim ağı sayesinde, DWF Labs yakın gelecekte kripto para alanında önemli bir güç haline gelebilme yeteneğine sahiptir.

(II) DWF Labs Yatırım Getiri Oranı

DWF Labs, dalgalı piyasanın yatırım alanına girmek için en iyi zaman olduğuna inanıyor. Bu nedenle 2022'deki FTX patlamasından sonra piyasa durgunken, DWF Labs hızla birincil ve ikincil piyasalarda genişledi ve yüzlerce projeye girdi. Bu adım gerçekten işe yaradı. Karlardan yeterli fon biriktirdiler ve projelere yatırım yapmak için.

DWF Labs, resmi web sitesinde "pazar koşullarından bağımsız olarak, DWF Labs ortalama olarak ayda 5 projeye yatırım yapar" şeklinde belirtiyor. Piyasa yapma ve yüksek frekanslı işlem yapma faaliyetlerinin ana işi olduğu bir şirket olarak, performansına bir göz atalım.

DWF Labs, piyasa yapıcı para birimlerini seçerken temel olarak Doğu Asya projelerini ve çeşitli yeni ve eski duygusal temaları hedefliyor. Şu anda, toplam piyasa değeri 64.026.720.062,54 olan DWF Labs anlatılarına ait 140 token toplanabilir. DWF Labs narrative tokenlerinin son 7 gündeki ortalama fiyat dalgalanması %9,1 oldu. Bu dönemde en iyi performans gösteren tokenler MRST, ORT ve JASMY oldu.

Veri platformu Cryptorank, geçen yıldan bu yana DWF Labs'in birincil piyasa yatırımlarında kapsamlı ROI'nin %3.54'e ulaştığını gösteriyor. Yatırım aralığı 3-10 milyon dolar arasında olan DWF Labs, Ethereum ekosistemi, DEX, Metaverse, oyunlar ve gizlilik alanlarına başlıca yatırım yapmaktadır ve yatırım bankaları arasında 2. sırada yer almaktadır.

  • Bu arada, bunların arasında 1 adet 50 kat artış, 2 adet 25 kat artış, 3 adet 10 kat artış ve çoğunluğu 5 kat geri dönüşle sona erdi.

  • En yüksek artışı olan proje Fetch.ai;

Herhangi bir projeye tıkladığımızda tarihsel büyüme oranını görebiliriz. Örneğin, Fetch.ai'nin bir yıllık büyüme oranı %807.3'tür, bu da DWF Labs'ın kendi yatırım hedeflerine sahip olduğunu gösteriyor.

(III) DWF Labs’ son yatırım yönü

DWF Labs, her ay yatırım için 5 token seçmekte her zaman ısrar etti. Haziran ayının başında DWF Labs, seri üretim yapan bir "karşı saldırı" pisti olan Memecoin'e gözünü dikti.

DWF Labs, yüksek profilli bir Meme iziyle girdi. Ortak kurucu Andrei Grachev resmi olarak Meme projelerine daha fazla fon yatıracağını duyurdu: $LADYS ve $FLOKI açık yatırımlar yapmıştır ve üç diğer proje ile iletişim halindedir.

DWF Labs, $FLOKI'yi satın aldıktan sonra 4 Haziran'da, token 5 Haziran'da tarihi yüksek seviyesi $0.000343'ü kırarak %45 arttı.

3 Haziran'da DWF Labs, $LADYS'e 5 milyon dolar yatırdı.

DWF Labs, $LADYS'e yatırım yaptıktan sonra, geçen 7 günde %4,16 artışla $FLOKI kadar tepki vermedi. Acaba bu bir fırsat mı?

Bu yüzden analiz edelim:

(IV) Hakkında $LADYS

Milady projesi 5 Mayıs 2023 tarihinde başlatıldı. Bu, Milady NFT serisi ile ilgili bir projedir. Token'ı $LADYS olarak adlandırılır. Tüm PEPE token ve Milady Yapıcı NFT sahipleri $LADYS talep edebilir.

Resmi olarak belirtildiği gibi:

$LADYS, içsel değeri veya getiri beklentisi olmayan bir meme coindir. Bu token, Charlotte Fang veya onun yaratımı Milady Maker ile hiçbir bağlantısı yoktur. Sadece hepimizin sevdiği ve kimlikleştirdiği bir meme için bir saygı duruşudur. Bu proje resmi bir ekibi veya yol haritası olmayıp tamamen eğlence amaçlı var olmaktadır.

(1)Token hakkında

  • Proje Adı: Milady
  • Token Adı: Milady Meme Coin ($LADYS)
  • Dolaşım Piyasa Değeri: $217,114,922.00
  • Piyasa Değeri Sıralaması: 301
  • Tam Sulandırılmış Piyasa Değeri: $217,114,922.00

(3)$LADYS Boğa Göstergesi

  • Anlatı: LADYS Meme anlatısına aittir. Meme sektörü, toplam güncel piyasa değeri 68.346.212.796,40 olan 614 normal işleyen jetonla birlikte gelir. Sektörün jetonları son 7 günde ortalama olarak %3,1 artmıştır.

  • Son 7 günde $LADYS'deki artış -2.39 olarak gerçekleşmiştir, bu da $LADYS'nin son fiyatlarda zayıf olduğunu göstermektedir. Bu ayrıca piyasanın henüz potansiyel değerini tam anlamıyla fark etmediği anlamına gelmektedir. $LADYS'ın gelecekteki büyüme için bir katalizör olarak hizmet edebilecek diğer avantajları veya kullanılmamış potansiyeli olabilir.
  • Finansman oranı perspektifinden bakıldığında: $LADYS şu anda Bybit (vadeli işlemler) üzerinde %0.06 finansman oranına sahiptir, bu da daha fazla uzun pozisyon olduğunu gösterir ve tüccarlara airdrop için %0.06 ücret ödemeye istekli olduklarını gösterir. Toplam açık pozisyon şu anda $18,763,223.56 değerindedir ve son 24 saatteki işlem hacmi $11,190,797.76'dır.

(4)Nötr göstergeler

  • BOLL göstergesi: $LADYS'in mevcut fiyatı orta çizgi ile üst çizgi arasında, bu son dönem performansının oldukça güçlü olduğunu gösterir. Orta çizgi destek olarak hizmet edebilir, üst çizgi ise kısa vadeli bir hedef olabilir.
  • RSI: Mevcut RSI 54.89, piyasa koşulunun nötr olduğunu, açıkça aşırı alım veya aşırı satım sinyallerinin olmadığını gösteriyor.

İşte, bu uzun makale temelde sona erdi. DWF Labs, önceki piyasa yapıcılar arasında hayal bile edilemeyen kendi benzersiz "risk sermayesi + piyasa yapıcılığı + kuluçka" modeliyle faaliyet gösteren tartışmalı bir gelişmekte olan piyasa yapıcıdır, bu nedenle şu anda tartışmalıdır.

DWF Labs, 'Karayip Korsanları'ndaki Kaptan Jack gibi. Asla kurallara uymaz. Denizde ve kıyıda çoğu insanı incitiyor. Onu gördüklerinde herkes onu çağırmak istiyor. Ama diğerlerinin gerçekten yetenekli olduğu gerçeğine dayanamıyor, bu yüzden büyük bir 'beyinsiz hayranlar' kitlesi edinmiş.

Yazılı açıklamaya göre, DWF Labs endüstride bir balıkçıdır. DWF üzerindeki tartışmalar durmayacak ve yakın gelecekte şiddetlenecektir. Bazı insanlar, DWF Labs'ın Kripto endüstrisinde yenilikçi bir öncü olduğunu düşünürken, diğerleri onların piyasa istikrarsızlığının hasatçıları ve yaratıcıları olduğunu düşünüyor.

Ne görünürse görünsün, endüstrinin bir üyesi olarak, işleri düzeltmek için buradayız ve isteklere kolayca kapılmamalıyız. Her zaman en çok insanlar tarafından anlaşılmayanların daha büyük fırsatlara sahip olduğuna inanıyorum.

DWF Labs Haziran başında bize net bir sinyal verdi ve 3 proje müzakere ediliyor. Endüstri ataletine göre, resmi olarak duyurulduğunda, piyasaya sızmak için zamanı gelmiş demektir, bu nedenle takip etmek ve satın almak istiyorsanız, iyi bir şekilde on-chain takip yapmalı ve para kazanmak için resmi duyuruyu beklemelisiniz.

Dikkat:

  1. Bu makale [den tekrar basılmıştırJinseFinance]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Kripto Köpek]. Bu yeniden basım konusunda itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Öğrenekibin ve onlar hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Tartışmalı Kripto Piyasa Yapıcısı DWF Labs'i Keşfetmek

İleri SeviyeJul 10, 2024
Bu makale, kuşbakışı bir bakış açısından tanınmış kripto para piyasa yapıcısı DWF Labs'i tanıtıyor. Son yıllarda, bu piyasa yapıcısı tartışmaların içine çekildi. Makale, DWF Labs'in iş modelini, son yatırımlarını ve endüstrideki itibarını tartışıyor. Ayrıca piyasa yapıcıların neden gerekliliğinden, DWF olayından ve endüstriye etkisinden bahsediyor. Bazı insanlar DWF Labs'in endüstride bir bozucu güç olduğuna inanırken, diğerleri piyasayı manipüle ettiklerini düşünüyor. Genel olarak, makale DWF Labs'ın kripto para piyasasındaki rolünün karmaşıklığını keşfediyor.
Tartışmalı Kripto Piyasa Yapıcısı DWF Labs'i Keşfetmek

Bu makale, piyasa yapıcıların ne olduğunu, piyasanın neden piyasa yapıcılara ihtiyaç duyduğunu, DWF olayını ve endüstri üzerindeki etkisini bir 'kıdemli pırasa'nın (Tanrı'nın vizyonu) perspektifinden 'rasyonel' analizler yapabilen birinin bakış açısından açıklar.

İster birincil piyasa olsun isterse ikincil piyasa olsun, her gün hızlı zengin olma efsaneleriyle doludur, ancak görünüşe göre asla 'efsane' nin kahramanı olmayacaksınız ve bazen sadece kahraman olmayacak, hatta yardımcı rol bile olamayacak ve sadece top yemi olabilirsiniz.

Çoğu insan buraya değer yatırımı bulmak için gelmez, tersine dönmek için gelir. Bir gün ansızın tanrıların savaştığını görürsünüz, piyasa komplo teorileriyle çevrili ve dönmeyi sorgulamaya başlarsınız. Paranızı mı aldılar acaba? Kripto piyasasının en üst düşmanları, para ile en yakın ilişkide olan ve doğrudan işlemlere dahil olan piyasa yapıcılar, kaçınılmaz olarak piyasa düşmanlığının hedefi haline gelirler.

Bu duygu, ister ayı piyasası ister boğa piyasası olsun, hiçbir zaman kesilmedi. Örneğin, ilk çıkışından bu yana 16 ayda 470 projeye yatırım yapan DWF Labs'ın bu kadar çok projeye yatırım yapmakla hiçbir ilgisi yoktu, ancak para sıkıntısı çekmediğini, fon toplamadığını ve yatırdığı tüm paranın kendisi tarafından kazanıldığını söyledi. Bu, finansmanı emen piyasa yapıcılar gibi birçok insanı rahatsız etti. Tıpkı "Karayip Korsanları" ndaki Kaptan Jack gibi, denizdeki ve kıyıdaki herkesi rahatsız etti ve onu gören herkes ona iki kez vurmak istedi.

Kurnazlık, hile, piyasa manipülasyonu, pompalama ve satma, ve pırasa kesmek, kripto piyasa yapıcıları ile eş anlamlıdır. Ancak kripto piyasa yapıcılarına her türlü şapka takmadan önce, endüstri "kıdemli pırasa" olarak, "mantıklı" bir şekilde analiz yapabilen bir "kıdemli pırasa" olarak, özellikle erken coin listeleme projelerinde piyasa yapıcıların önemli rolüyle yüzleşmek zorundayız.

Bu makale, piyasa yapıcıların ne olduğunu, piyasanın neden piyasa yapıcılara ihtiyaç duyduğunu, DWF olayını ve bunun sektör üzerindeki etkisini, halihazırda "rasyonel" analizler yapabilen bir "kıdemli pırasa" (Tanrı'nın vizyonu) perspektifinden açıklamaktadır.

Umarım bu makale, para çevresinde Kaptan Jack gibi olabilir ve gören herkes bana büyük bir tokat atmak isteyecektir. Aynı zamanda, Tanrı vizyonuna sahip olan büyük tanrıları da gelip tartışmaya davet ediyoruz.

1. Piyasa, piyasa yapıcı olmadan yapamaz

Birçok insan uzun süredir sektörde, ancak piyasa yapıcıların ne olduğunu, neden piyasa yapıcıların olduğunu bilmiyorlar ve hatta piyasa yapıcılar bazı insanlar tarafından manipülatör olarak kabul ediliyor çünkü bazı eylemleri piyasa fiyatlarını etkilemeye veya manipüle etmeye çalışıyor olarak kabul edilebilir. Tıpkı tüm denizcilerin "Uçan Hollandalı"yı görmenin ölüm anlamına geldiğini düşünmesi gibi.

Denizde ölüm yaratmayan 'Flying Dutchman'ın belirli bir görevi vardı, denizde ruhları taşımak ve denizcilerin yeniden doğmasına izin vermekti.

Benzer şekilde, tüm piyasa yapıcıları kötü değildir. Birini karşılamak demek, seni kesmek istedikleri anlamına gelir. Piyasa yapıcıları ayrıca çalışma içeriğine sahiptir. Piyasa likiditesinde ve sermaye verimliliğinde hayati bir rol oynarlar. Sermaye akışı olmayan bazı jetonlar, piyasa yapıcılarıyla hemen aktif hale gelebilir.

"Uçan Hollandalı" gibi, birçok insan yüzünü göremiyor. Piyasa yapıcılar için de aynı şey geçerlidir, sanki kripto dünyasının bir köşesinde gizlenmişler, kaçınılmaz bir şekilde kimse onları ilk seferde görmeyecek. Onlar, projelerin ihtiyaç duyduğu fonların bulunduğu, ikincil piyasa token'larının likidite eksikliği yaşadığı ve kar marjı bulunan yerlerde ortaya çıkacaklar.

Bu durumu gördüğünüzde daha da şaşırabilirsiniz. Eğer piyasa yapıcıları derseniz, piyasa yapıcıları demelisiniz. Neden bir an Kaptan Jack ve "Uçan Hollandalı" dediğinizi söylerseniz? Bu bir metafordur ve çoğunlukla kripto dünyasındaki piyasa yapıcıların önemini yansıtır. Kripto dünyasındaki gizli şeylerdir. Kurumlar tarafından işaret edilmediyse, onları genellikle sezgisel olarak bulamayız.

O zaman piyasa yapıcıların ne olduğunu anlayalım.

(I) Piyasa yapıcı nedir?

Finans kavramı ortaya çıktığından beri, buna karşılık gelen bir finansal "piyasa" var. Finansın en önemli şeyi likiditedir. Likidite, tüccarlar, yatırımcılar ve tüm piyasa için varlıkları hızlı ve verimli bir şekilde alıp satma yeteneği, tüm finansal sistemleri sorunsuz çalıştıran güçtür.

Ortalama olarak, Nasdaq'daki her hisse senedi için 14 piyasa yapıcısı bulunmaktadır ve toplam piyasa yapıcısı sayısı yaklaşık 260'tır. Ayrıca, hisse senetlerinden daha az likiditeye sahip olan tahviller, emtialar ve döviz gibi piyasalarda, işlemlerin çoğu piyasa yapıcılar aracılığıyla gerçekleştirilir.

Piyasa yapıcılar, büyük likidite sağlayarak, etkin işlem yürütme, yatırımcı güvenini artırma ve daha düzgün bir piyasa işleyişi elde etme yoluyla, volatilitenin ve işlem maliyetlerinin azaltılmasına büyük katkıda bulunmuşlardır.

Kripto endüstrisindeki piyasa yapıcılar, projelere likidite sağlamalarına ve kripto işlemlerinde alım satım teklifleri sunmalarına yardımcı olan kurumlar veya bireyler olarak bilinir. Onların temel sorumluluğu, bir veya daha fazla kripto piyasasında işlemler için likidite ve piyasa derinliği sağlamak ve algoritmalar ve stratejiler aracılığıyla piyasa volatilitesinden ve arz-talep farklarından faydalanarak kar elde etmektir.

Geleneksel piyasalarla benzer şekilde, piyasa yapma faaliyetleri için net kurallar, kripto para piyasasının sorunsuz çalışması için önemlidir. Kripto piyasa yapıcıları, yalnızca işlem maliyetlerini azaltmak ve işlem verimliliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda yeni projelerin gelişimini ve tanıtımını da teşvik eder.

Kısacası, piyasa yapmak, herhangi bir verilen piyasaya çift taraflı teklifler sunmak ve hem alıcıların hem de satıcıların piyasa büyüklüğünü sağlamak anlamına gelir; piyasa yapıcılar olmadan, piyasa nispeten likit olmayacak ve bu da işlem yapma kolaylığını engelleyecektir.

(II) Kripto Piyasa Yapıcıları ve Geleneksel Finans

Geleneksel finansla karşılaştırıldığında, kripto piyasa yapıcı işi esas olarak farklı değildir, ancak işletme modunda, teknolojide, risk yönetiminde ve denetimde dünya kadar fark vardır:

İlk olarak, kripto piyasa yapıcılarının ölçeği nispeten küçüktür;

İkinci olarak, kripto piyasasının likiditesi göreceli olarak düşüktür ve oynaklığı yüksektir, bu nedenle piyasa yapıcılar risk yönetiminde daha dikkatli olmalıdır;

Son nokta, teknik mimari açısından kripto endüstrisinin işlemlerin güvenliğini sağlamak için daha yüksek teknik yeteneklere sahip olması gerektiği şeklindedir. Piyasa yapıcılar, likidite sağlamak ve kar elde etmek için çeşitli ticaret stratejileri kullanır. Bu stratejiler arasında istatistiksel arbitraj, emir akış ticareti ve piyasa tarafsız stratejiler bulunur. Bu stratejiler, piyasa verimsizlikleri ve fiyat farklılıklarını sömürmeyi amaçlar.

(III) Piyasa yapıcıları neden gereklidir?

(1) Yeterli likidite sağlamak

Piyasa yapmanın ana amacı, piyasanın yeterli likiditeye sahip olmasını sağlamaktır. Likidite, bir varlığın finansal kayıp olmadan hızlı ve kolay bir şekilde nakde dönüştürülebilme yeteneğine referans verir. Yüksek piyasa likiditesi, herhangi bir işlemin işlem maliyetleri üzerindeki etkisini hafifletir, kayıpları en aza indirir ve büyük siparişlerin büyük fiyat dalgalanmalarına neden olmadan verimli bir şekilde yürütülmesine izin verir.

Piyasa yapıcılar, temel olarak yatırımcıların belirli bir zamanda daha hızlı, daha büyük miktarlarda ve daha kolay bir şekilde token satın almasına veya satmasına yardımcı olurlar ve büyük aksaklıklara neden olmadan.

Örneğin, hemen 40 jeton satın alması gereken bir yatırımcı, çok likit bir piyasada (A emir defteri) anında 40 jeton satın alabilir. Ancak, düşük likidite piyasasında (B emir defteri), 2 seçeneği vardır: 1) $101.2 fiyatla 10 jeton, $102.6 fiyatla 5 jeton, $103.1 fiyatla 10 jeton ve $105.2 fiyatla 15 jeton alarak ortalama $103.35 fiyatla; veya 2) istenen fiyata ulaşması için jetonun daha uzun bir süre beklemek.

Likitide erken listelenen projeler için hayati öneme sahiptir. Düşük likidite piyasalarında işlemler, yatırımcıların ticaret güvenini ve ticaret stratejilerini etkileyecek ve ayrıca projenin 'ölümüne' dolaylı olarak neden olabilir.

(2)Piyasa derinliği sağlamak ve para birimi fiyatlarını stabilize etmek

Kripto piyasasında, çoğu varlık düşük likiditeye sahiptir ve piyasa derinliği eksiktir, hatta küçük işlemler bile önemli fiyat değişikliklerine neden olabilir.

Yukarıdaki senaryoda, yatırımcı 40 jeton satın aldıktan hemen sonra, B sipariş defterindeki bir sonraki uygun fiyat 105.2 dolar oldu, bu da bir işlemin yaklaşık %5'lik bir fiyat dalgalanmasına neden olduğunu gösteriyor. Bu özellikle piyasa dalgalanmaları sırasında geçerlidir, çünkü daha az katılımcı önemli fiyat dalgalanmalarına neden olabilir.

Piyasa yapıcıların sağladığı büyük likidite miktarı, sipariş defteri için dar bir alış-satış farkı oluşturur. Dar alış-satış farkları genellikle sağlam piyasa derinliği ile birlikte gelir ve para birimi fiyatlarını stabilize etmeye ve fiyat dalgalanmalarını hafifletmeye yardımcı olur.

Piyasa derinliği, belirli bir anda emir defterinde farklı fiyat seviyelerinde mevcut olan alım ve satım emirlerinin sayısına işaret eder. Piyasa derinliği aynı zamanda bir varlığın büyük emirleri önemli fiyat değişiklikleri olmaksızın absorbe etme yeteneğini ölçebilir.

Piyasa yapıcılar, arz ve talep arasındaki boşluğu doldurarak likidite sağlar ve bu şekilde piyasada önemli bir rol oynarlar.

Borsa tarafından yayınlanan piyasa yapıcı alımı ile, piyasanın piyasa yapıcıları açmadığı da doğrulandı.

İşlem platformlarının piyasa yapıcılar için sunulan bazı faaliyetleri aşağıda verilmiştir, bu da endüstrinin piyasa yapıcılara ihtiyaç duymadan yapamayacağını dolaylı olarak doğrular:

Yukarıdaki bilgilerden, ticaret platformlarının ayrıca piyasa yapıcılar için 0 faizli kredi kotaları da dahil olmak üzere bazı hizmetler sağladığı görülebilir.

Piyasa yapıcılar spot, vadeli ve opsiyon piyasalarında yer almaktadır ve eşik gittikçe yükselmektedir. Buna karşılık, işlem platformları da farklı katılım piyasalarında farklı ayrıcalıklar sağlayacaktır. Genel olarak, işlem platformları piyasa yapıcılara aşağıdaki konularda öncelikli muamele yapabilir:

  • İşlem ücreti indirimi
  • Kaldıraçlı fonlar
  • Giriş ve çıkış tutarı
  • API iç kanalı
  • Kurumsal müşteri hesap/muhasebe sistemi

Piyasa yapıcılar için, özellikle yüksek frekanslı işlem süreçlerinde işlem ücretleri son derece önemlidir. Tabii ki, işlem platformunun erken günlerinde, özellikle vadeli işlemler ve opsiyonlar için bazı piyasa yapıcıların piyasa yapmak için ödeme alacağı çok olasıdır.

2. Neden DWF her zaman tartışmalı olmuştur

(I) DWF Labs'ın başlatıldığı ortam

2022'de FTX patladı, piyasa çöktü ve bir dizi önde gelen platform ağır zararlar yaşadı. Piyasa yapıcılar ve kredi en çok zarar gören alanlar haline geldi: Kripto endüstrisindeki en büyük piyasa yapıcılarından biri olan Alameda, bu farsın içinde çöktü ve resmen 10 Kasım'da sona erdi; DCG'nin bir iştiraki olan Genesis de yetersiz öz kaynaklarla karşı karşıya olan bir piyasa yapıcı ve kredi şirketidir.

Üst piyasa yapıcılarının çöküşü, büyük miktarda sermayenin yok olması ve keskin tek taraflı piyasa... Bu, endüstrideki piyasa yapıcıları arasında eşi benzeri görülmemiş bir panik yarattı. Artçı sarsıntılarda, piyasa yapıcıları kapanma eğilimindeydi, topluluklar ve projeler büyük stres testleriyle karşı karşıya kaldı ve kripto endüstrisinin piyasa likiditesi keskin bir düşüş yaşadı.

DWF Labs, böyle bir piyasa ortamında hızla yükseldi. Yatırım projelerinin sayısı 2023 Kasım'ından bu yana önemli ölçüde arttı. Sadece 16 ayda 740'tan fazla projeye yatırım yaptı.

DWF Labs, Eylül 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana tartışmalı olmuştur. Bazı makaleler ve röportajlar birleştirildiğinde, aşağıdaki tartışmalı sonuçlar çıkarılabilir:

  • Bu çok hızlı gelişti. GSR ve Jump gibi eski tip piyasa yapıcılarının on yıllık yolculuğunu bir veya iki yılda tamamladı ve henüz piyasa testi dönemini tamamlamadı;
  • Aynı zamanda bir hakem ve bir oyuncu olarak hareket eden ve piyasa yapıcı endüstrisindeki akranları tarafından tanınmayan bir VC ve piyasa yapıcıdır;
  • Binance'nin şüpheleri bir kez daha onu fırtınanın eşiğine getirdi (Binance, ilgili çalışanların işten çıkarıldığını netleştirdi)

(II) DWF Labs sermaye piyasasında kabul edilmemektedir

Piyasa yapıcılar arasında özellikle değişimler ve belirsizliklerle dolu bir piyasa ortamında şiddetli rekabet ve çatışma da vardır. DWF Labs, meslektaşları tarafından halka açık bir şekilde dışlanmış ve saldırıya uğramıştır. Belirli süreç aşağıdaki gibidir:

C² Ventures, 23 Eylül'de Token 2049 sırasında "Web3 Connect" forumunu düzenledi ve DWF Labs ile birlikte GSR, Wintermute ve OKX gibi üç diğer piyasa yapıcısını tartışmaya davet etti.

  • GSR, 2013 yılında kurulmuş uzun süredir var olan bir piyasa yapıcısı olup, kurumsal müşterilere kripto türevleri ve likidite çözümleri sunmaya odaklanmaktadır.
  • Wintermute, 2017 yılında kurulan algoritmik bir piyasa yapıcıdır ve merkezi olmayan finans (DeFi) ve Metaverse projeleri için likidite sağlamaya odaklanmaktadır.
  • OKX, 2014 yılında kurulan önde gelen küresel bir kripto para ticaret platformudur ve aynı zamanda kendi piyasa yapma hizmetlerini de sunar.

GSR, Twitter'da paylaştığı bir gönderide, DWF Labs'un gerçek piyasa yapma yetenekleri ve deneyimleri olmadığı gibi gerçek yatırım yetenekleri ve niyetleri de olmadığı için aynı sahnede onlarla tartışmaya hakkı olmadığını belirtti.

GSR ayrıca DWF Labs'in kendilerine bir hakaret olduğunu belirtti ve DWF Labs ile işbirliği yapmayacaklarını veya tanımayacaklarını söyledi. Wintermute CEO'su Evgeny Gaevoy, GSR'ın tweetini beğendi ve DWF Labs ile işbirliği yapmayacaklarını söyledi. OKX net bir açıklama yapmadı.

Bak, tanrılar arasındaki savaş da sihirli, dövüş etiği olmadan, doğrudan insanları yüzlerine vuruyor ve kusurlarını ortaya çıkarıyor. O zaman birçok insan, DWF Labs olmasaydı, hiç GSR'ı tanımayacaklarını söyledi. Uh... . . .

DWF Labs akranlarını şımartmıyor. DWF Labs'in ortak kurucusu Andrei Grachev, GSR'ın suçlamalarına Twitter'da yanıt vererek, GSR'ın yenilik ve ilerleme olmayan bir 'eski antika' olduğunu ve sadece sosyal medyada şikayet ettiğini söyledi. Ayrıca DWF Labs'in teknoloji, işlem, iş geliştirme ve diğer yönlerden akranlarından daha iyi olduğunu belirtti. Rekabet adil ise, akranlar kesinlikle kaybeder. Ayrıca GSR'ın performansını ve itibarını alay ederek "beceriksiz dolandırıcılar" olarak nitelendirdi.

Sadece DWF Labs'ın kurucularından Andrei Grachev'in söylediği şeye bir bakın: "Teknoloji, ticaret, iş geliştirme veya diğer yönler olsun, GSR'den daha iyiyim." Hadi DWF Labs'i söküp inceleyelim.

3. DWF Labs'ın tüm yönleri hakkında

DWF Labs'in Öncesi - Kurucunun ünlenme süreci

DWF Labs'in kurucu ortağı ve kamu imajı temsilcisi Grachev'dir. Grachev Rusyalı olmasına rağmen, işinin başlangıç evresinde Avrupa'da olduğu gibi Huobi (şimdi HTX) ve OKX ile derin köklere sahiptir ve Asya'da geniş bir bağlantı ağına sahiptir. Bu nedenle, DWF Labs tarafından yatırım yapılan yüzlerce proje arasında birçok Asya projesi bulunduğunu görebiliriz. Bu, Grachev'in kuluçka makinesi olarak erken çalışmalarıyla da ilgilidir. Aynı zamanda, DWF Labs'in hem bir yatırım kurumu hem de bir piyasa yapıcı olmasının nedenini de açıklar.

DWF, 23 yıl önce popüler değildi ve ana şirketi Digital Wave Finance da Avrupa ve Amerika'da çok düşük profilli idi. Gerçekten popüler hale geldiği zaman Grachev, Eylül 2022'de Singapur'da DWF Labs'ı kurdu. FTX ve bağlı şirketi Alameda kapanınca kasım ayında, piyasa bir karışıklık dönemine girdi ve küçük ve orta ölçekli WEB3 projeleri fonlarla likiditeyi artırmaya devam etti. DWF Labs o zaman bir kurtarıcı gibi oldu ve birçok potansiyel projeye umut getirdi.

Makale burada bitmez. Bu makale, dönemin iç yüzünü analiz edecek detaylı bir WEB3 makalesidir, bu yüzden DWF Labs'in ortak kurucusu Grachev'in küresel birincil ve ikincil piyasaların refahını nasıl sürdürdüğüne bir göz atalım.

Zamana göre, Grachev'in geçmişi ve DWF Labs'in fırsatlarına göre.

(1) DWF Labs'ın Kökeni - Huobi Rusya'nın İşleyişi

  • Grachev, Özbekistan'da doğdu. Orenburg Devlet Üniversitesi'nde örgütsel yönetim okudu ve ardından iki yıl boyunca petrol tüccarı olarak çalıştı. 2016 yılında küçük bir madencilik çiftliğini işletip bazı kişisel işlemler yaparak kripto para alanına girdi.
  • 2018 yılında sadece 30 yaşında olan Grachev, Huobi Rusya'nın CEO'su oldu ve Huobi Rusya'nın başlatılması için elinden gelen her şeyi yaptı. Huobi Rusya, bulut programı aracılığıyla resmi olarak Huobi Global (şimdi HTX olarak biliniyor) tarafından yetkilendirilmiş yerel bir borsadır.
  • Huobi Rusya'nın hazırlanması zor değil. Yetkilendirme alındıktan sonra, platformu oluşturmak için teknik personel işe almak yeterlidir. Grachev'i rahatsız eden şey, Huobi Russia çevrimiçi olduğunda likidite olmazsa ne olacağıdır? Likiditesizlik gelir olmadığı anlamına gelir.
  • Bu sırada, Grachev, düşük faiz oranlarına sahip bir borsa arayan İsviçre'deki küçük bir yüksek frekanslı işlem (HFT) şirketinin varlığından haberdar oldu. Grachev, bu durumun ticaret karlılığı üzerinde önemli bir etkisi olacağının farkındaydı.
  • Huobi Russia sadece markasını, yazılımını ve ticaret likiditesini kullanma hakkına sahiptir. Token’ların listelenmesi ve müşteri işlem ücretlerinin ayarlanması hala merkez olan Huobi Global Station'ın yetkilendirmesini gerektirmektedir. Grachev, İsviçreli HFT şirketine tercihli faiz oranları sunmasına izin vermesi için borsayı 2 ay boyunca ikna etti ve Rus acenteler aracılığıyla Huobi'nin likiditesini ucuz bir şekilde elde etmelerini sağladı.
  • Huobi Rusya'nın resmi olarak başlatıldığı 8 Aralık 2018'de işlem hacmi 10 milyon dolara ulaşmıştı ve ertesi gün bu rakam 22 milyon dolara yükseldi. Bu sırada pazarlama dehası Grachev, Huobi Rusya'yı tanıtmaya başladı.

Şirket, HFT olarak adlandırılan, Grachev'i ünlü yaptı ve tüm kripto para topluluğunun dikkatini ve incelemesini çekti. Daha sonra 400'den fazla projeyi etkileyen ve yüz milyonlarca doları harekete geçiren bir dev haline geldi. Şirket daha sonra DWF Labs olarak adlandırılacaktı ve bu, köken hikayesi.

(2)Digital Wave Finance kuruldu

Huobi Rusya'nın resmi olarak başlamasından üç gün sonra, HFT, öncelikle piyasa yapımı ve öz sermaye işlemleriyle uğraşan Digital Wave Finance adında İsviçre'de bir şirket kurdu.

11 Aralık 2018'de kurulan bu yüksek frekanslı işlem şirketi, kardeşleri Marco ve Remo Schweizer ve Michael Rendchen tarafından yönetiliyor. Tümü IMC Trading piyasa yapma şirketiyle yakın çalışmış olan ve otomatik işlem stratejilerinde uzman olan üç traderdır. Hedefleri, bu tür stratejileri kripto para birimlerine uygulamaktır.

Bu sırada, Grachev Digital Wave Finance'e katılmadı. Digital Wave Finance'in üç erken ortak kurucusu çok alçakgönüllü görünüyor ve nadiren kamuya çıkıyor, bu yüzden başlangıçta pek çok kişi Digital Wave Finance'e dikkat etmedi.

Digital Wave Finance, spot ve vadeli işlem piyasalarına odaklanıyor. 2020'nin sonuna kadar, Digital Wave Finance başlangıçta başarılı oldu ve erken aşamalarda 50 milyon dolarlık bir sermaye biriktirdi.

(3) Grachev Huobi'den ayrıldıktan sonra

Huobi Rusya'daki görev süresi boyunca Grachev, kripto para borsası OKEx'in (şu anda OKX olarak bilinen) bölgesel pazarlama direktörü Zac Zou ile tanıştı.

Huobi Russia kapatılmadan önce Grachev, Vroom adında bir Letonya kuruluşu kurdu ve VRM Trade adlı bir web sitesi başlattı. Web sitesinin ana stratejilerinden biri diğer ticaret şirketlerini kuluçkalamak ve yetenekleri keşfetmektir.

VRM Trade'nin çok büyük bir planı var. Geleceğin kripto tekboynuzu şirketine yatırım yaparak en etkili tekboynuzu kripto grubu olmak istiyor ve çekirdek çevresi “merkezi olmayan Wall Street” oluşturacak. Planı, 2021 yılına kadar değerlemesini 100 milyon dolar artırmak ve temel hedefi “tüm yetenekleri çeken ve kripto dünyasını “hükmeden” en etkili şirket olmak”.

Bu, Grachev'in DWF Labs'in ortağı olduktan sonra DWF Labs'in kuluçka sürecini tamamlamasının nedeni olabilir.

2020'den 2012'ye kadar olan dönemde, Grachev'in en yakın ilişkisi Digital Wave Finance ileydi. Grachev'in Çin'deki bağlantıları nedeniyle, Digital Wave Finance'in diğer borsalarla entegrasyonuna ve karşılık gelen düşük ücretlerin elde edilmesine yardımcı oldu. Ortak girişim aracılığıyla, yüksek frekanslı ticaret şirketi, büyük borsalarda token ticaretinden sorumlu olurken, Grachev diğer küçük borsalarda borsalarla etkileşim ve token ticaretinden sorumlu oldu.

Şu ana kadar, Digital Wave Finance daha fazla borsada işlem yapmış ve genel olarak yüksek bir seviyeye sahip olmuştur. Bitfinex ve OKEx'te VIP 7 seviyesine sahiptir ve en az 7 borsada negatif emir ücretleri vardır.

Bu seviye büyük faydalar sağlar. Örneğin, DWF'nin Binance'de emirler yerleştirmek için piyasa yapıcı ücreti -0.002%, emirleri elde etmek için piyasa yapıcı ücreti ise 0.0157%'dir. Bu kadar düşük bir ücret, piyasa yapıcıların borsalara sürekli likidite sağlamasına olanak tanır.

(4) DWF Labs kuruldu

Haziran 2022'de, VRM Trade markası terk edildi ve Grachev, DWF Labs için Singapur bir kuruluş kurdu; bu kuruluş, Digital Wave Finance'ın kamusal yüzü olma sorumluluğunu üstlenecekti.

Grachev, Schweizers ve Rendchen ilk hissedarlardı.

Eylül ayında DWF Labs resmi olarak başlatıldı, bu olumlu bir şirketin doğuşu anlamına geliyordu. Kurucusunun kişiliği nedeniyle DWF Labs kendi internet ünlüsü trafiğine sahip ve gittiği her yerde parlaklık yaratır.

(5) DWF Labs'in büyümesi

Ocak 2023'te, Zou (eskiden OKEx üyesi), Heng Yu Lee ve Ng (eskiden Gemini üyesi) ayrıca DWF Labs Singapur şirketinin ortakları haline geldi.

Ng, fonları Singapur Parasal Otorite tarafından düzenlenen bir kayıtlı fon yönetim şirketi tarafından yönetilen OpenEden'in ortak kurucusudur ve Zodia Custary, Standard Chartered Bank'ın kripto birimi ile ortaklık yapmaktadır. OpenEden web sitesine göre, Darley Technologies'in yatırım koludarley Labs da OpenEden'e yatırımcıdır.

Şubat 2023'te, o zamanlar Darley Technologies'te tezgah üstü ticaretin başında olan Sylvain Barbezange, kurumların başı olarak Digital Wave Finance'e geçti.

DWF Labs' yetenek yapısı açısından, DWF Labs'ın yeni bir şirket olmasına rağmen, ortakları hepsi şifreleme çemberinde zengin deneyime sahip yüksek kalibreli yeteneklerdir, bu durum DWF Labs'ın kuluçka departmanının daha iyi potansiyel projeler keşfetmesini kolaylaştırır, ki bu durum aynı zamanda DWF Labs'ın VC konusunda iyi işler yapma konusundaki güvenidir.

Şirket, kripto şirketleri için ilk kuluçka programını başlatıyor ve Grachev'in uygunluk piyasa yapıcı olarak adlandırdığı kripto para birimi tezgah üstü ticareti için uygun bir pazar oluşturmayı planlıyor.

Dijital Dalga Finansmanı'nın finansal desteği ve yol boyunca oluşturulan zengin iletişim ağı sayesinde, DWF Labs yakın gelecekte kripto para alanında önemli bir güç haline gelebilme yeteneğine sahiptir.

(II) DWF Labs Yatırım Getiri Oranı

DWF Labs, dalgalı piyasanın yatırım alanına girmek için en iyi zaman olduğuna inanıyor. Bu nedenle 2022'deki FTX patlamasından sonra piyasa durgunken, DWF Labs hızla birincil ve ikincil piyasalarda genişledi ve yüzlerce projeye girdi. Bu adım gerçekten işe yaradı. Karlardan yeterli fon biriktirdiler ve projelere yatırım yapmak için.

DWF Labs, resmi web sitesinde "pazar koşullarından bağımsız olarak, DWF Labs ortalama olarak ayda 5 projeye yatırım yapar" şeklinde belirtiyor. Piyasa yapma ve yüksek frekanslı işlem yapma faaliyetlerinin ana işi olduğu bir şirket olarak, performansına bir göz atalım.

DWF Labs, piyasa yapıcı para birimlerini seçerken temel olarak Doğu Asya projelerini ve çeşitli yeni ve eski duygusal temaları hedefliyor. Şu anda, toplam piyasa değeri 64.026.720.062,54 olan DWF Labs anlatılarına ait 140 token toplanabilir. DWF Labs narrative tokenlerinin son 7 gündeki ortalama fiyat dalgalanması %9,1 oldu. Bu dönemde en iyi performans gösteren tokenler MRST, ORT ve JASMY oldu.

Veri platformu Cryptorank, geçen yıldan bu yana DWF Labs'in birincil piyasa yatırımlarında kapsamlı ROI'nin %3.54'e ulaştığını gösteriyor. Yatırım aralığı 3-10 milyon dolar arasında olan DWF Labs, Ethereum ekosistemi, DEX, Metaverse, oyunlar ve gizlilik alanlarına başlıca yatırım yapmaktadır ve yatırım bankaları arasında 2. sırada yer almaktadır.

  • Bu arada, bunların arasında 1 adet 50 kat artış, 2 adet 25 kat artış, 3 adet 10 kat artış ve çoğunluğu 5 kat geri dönüşle sona erdi.

  • En yüksek artışı olan proje Fetch.ai;

Herhangi bir projeye tıkladığımızda tarihsel büyüme oranını görebiliriz. Örneğin, Fetch.ai'nin bir yıllık büyüme oranı %807.3'tür, bu da DWF Labs'ın kendi yatırım hedeflerine sahip olduğunu gösteriyor.

(III) DWF Labs’ son yatırım yönü

DWF Labs, her ay yatırım için 5 token seçmekte her zaman ısrar etti. Haziran ayının başında DWF Labs, seri üretim yapan bir "karşı saldırı" pisti olan Memecoin'e gözünü dikti.

DWF Labs, yüksek profilli bir Meme iziyle girdi. Ortak kurucu Andrei Grachev resmi olarak Meme projelerine daha fazla fon yatıracağını duyurdu: $LADYS ve $FLOKI açık yatırımlar yapmıştır ve üç diğer proje ile iletişim halindedir.

DWF Labs, $FLOKI'yi satın aldıktan sonra 4 Haziran'da, token 5 Haziran'da tarihi yüksek seviyesi $0.000343'ü kırarak %45 arttı.

3 Haziran'da DWF Labs, $LADYS'e 5 milyon dolar yatırdı.

DWF Labs, $LADYS'e yatırım yaptıktan sonra, geçen 7 günde %4,16 artışla $FLOKI kadar tepki vermedi. Acaba bu bir fırsat mı?

Bu yüzden analiz edelim:

(IV) Hakkında $LADYS

Milady projesi 5 Mayıs 2023 tarihinde başlatıldı. Bu, Milady NFT serisi ile ilgili bir projedir. Token'ı $LADYS olarak adlandırılır. Tüm PEPE token ve Milady Yapıcı NFT sahipleri $LADYS talep edebilir.

Resmi olarak belirtildiği gibi:

$LADYS, içsel değeri veya getiri beklentisi olmayan bir meme coindir. Bu token, Charlotte Fang veya onun yaratımı Milady Maker ile hiçbir bağlantısı yoktur. Sadece hepimizin sevdiği ve kimlikleştirdiği bir meme için bir saygı duruşudur. Bu proje resmi bir ekibi veya yol haritası olmayıp tamamen eğlence amaçlı var olmaktadır.

(1)Token hakkında

  • Proje Adı: Milady
  • Token Adı: Milady Meme Coin ($LADYS)
  • Dolaşım Piyasa Değeri: $217,114,922.00
  • Piyasa Değeri Sıralaması: 301
  • Tam Sulandırılmış Piyasa Değeri: $217,114,922.00

(3)$LADYS Boğa Göstergesi

  • Anlatı: LADYS Meme anlatısına aittir. Meme sektörü, toplam güncel piyasa değeri 68.346.212.796,40 olan 614 normal işleyen jetonla birlikte gelir. Sektörün jetonları son 7 günde ortalama olarak %3,1 artmıştır.

  • Son 7 günde $LADYS'deki artış -2.39 olarak gerçekleşmiştir, bu da $LADYS'nin son fiyatlarda zayıf olduğunu göstermektedir. Bu ayrıca piyasanın henüz potansiyel değerini tam anlamıyla fark etmediği anlamına gelmektedir. $LADYS'ın gelecekteki büyüme için bir katalizör olarak hizmet edebilecek diğer avantajları veya kullanılmamış potansiyeli olabilir.
  • Finansman oranı perspektifinden bakıldığında: $LADYS şu anda Bybit (vadeli işlemler) üzerinde %0.06 finansman oranına sahiptir, bu da daha fazla uzun pozisyon olduğunu gösterir ve tüccarlara airdrop için %0.06 ücret ödemeye istekli olduklarını gösterir. Toplam açık pozisyon şu anda $18,763,223.56 değerindedir ve son 24 saatteki işlem hacmi $11,190,797.76'dır.

(4)Nötr göstergeler

  • BOLL göstergesi: $LADYS'in mevcut fiyatı orta çizgi ile üst çizgi arasında, bu son dönem performansının oldukça güçlü olduğunu gösterir. Orta çizgi destek olarak hizmet edebilir, üst çizgi ise kısa vadeli bir hedef olabilir.
  • RSI: Mevcut RSI 54.89, piyasa koşulunun nötr olduğunu, açıkça aşırı alım veya aşırı satım sinyallerinin olmadığını gösteriyor.

İşte, bu uzun makale temelde sona erdi. DWF Labs, önceki piyasa yapıcılar arasında hayal bile edilemeyen kendi benzersiz "risk sermayesi + piyasa yapıcılığı + kuluçka" modeliyle faaliyet gösteren tartışmalı bir gelişmekte olan piyasa yapıcıdır, bu nedenle şu anda tartışmalıdır.

DWF Labs, 'Karayip Korsanları'ndaki Kaptan Jack gibi. Asla kurallara uymaz. Denizde ve kıyıda çoğu insanı incitiyor. Onu gördüklerinde herkes onu çağırmak istiyor. Ama diğerlerinin gerçekten yetenekli olduğu gerçeğine dayanamıyor, bu yüzden büyük bir 'beyinsiz hayranlar' kitlesi edinmiş.

Yazılı açıklamaya göre, DWF Labs endüstride bir balıkçıdır. DWF üzerindeki tartışmalar durmayacak ve yakın gelecekte şiddetlenecektir. Bazı insanlar, DWF Labs'ın Kripto endüstrisinde yenilikçi bir öncü olduğunu düşünürken, diğerleri onların piyasa istikrarsızlığının hasatçıları ve yaratıcıları olduğunu düşünüyor.

Ne görünürse görünsün, endüstrinin bir üyesi olarak, işleri düzeltmek için buradayız ve isteklere kolayca kapılmamalıyız. Her zaman en çok insanlar tarafından anlaşılmayanların daha büyük fırsatlara sahip olduğuna inanıyorum.

DWF Labs Haziran başında bize net bir sinyal verdi ve 3 proje müzakere ediliyor. Endüstri ataletine göre, resmi olarak duyurulduğunda, piyasaya sızmak için zamanı gelmiş demektir, bu nedenle takip etmek ve satın almak istiyorsanız, iyi bir şekilde on-chain takip yapmalı ve para kazanmak için resmi duyuruyu beklemelisiniz.

Dikkat:

  1. Bu makale [den tekrar basılmıştırJinseFinance]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Kripto Köpek]. Bu yeniden basım konusunda itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Öğrenekibin ve onlar hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!