10.000'den 1 milyon kazanmak mümkün mü? Size uygun bir yatırım metodolojisi nasıl oluşturulur?

Yeni BaşlayanAug 27, 2024
Bu makale, özellikle kripto para yatırımı için özel bir yatırım metodolojisi geliştirmenin nasıl olduğunu araştırıyor. Sistematik yürütme stratejileri olmadan finansal hedeflere ulaşmanın zor olduğu öne sürülüyor ve deneysellik ve diğer yöntemler aracılığıyla yatırım stratejileri oluşturmanın yolları tanıtılıyor.
10.000'den 1 milyon kazanmak mümkün mü? Size uygun bir yatırım metodolojisi nasıl oluşturulur?

Birçok insan bir şeyde başarılı olmak istiyor ve genellikle umutlarını 10.000 doları 1 milyon dolara dönüştürmeyi umarak net nihai hedefleri var. Ancak, hedeflerine ulaşmak için sistemli bir uygulama stratejisine veya basitçe ifade edecek olursak, kendileri için uygun bir metodolojiye sahip değiller.

Bir metodolojinin oluşumu aslında birden fazla yaklaşıma sahip olabilir, örneğin:

- Kör Yaklaşım

Bu yaklaşım, yöntemleri veya stratejileri hiç düşünmemeyi, onların işe yaramaz olduğuna inanmayı içerir. İnsanlar, rastgele birkaç mizah paracığına yatırım yapmanın geceleyin zenginliğe yol açacağını veya hatta zenginlik hayallerini diğerlerine (çoğunlukla yabancılara) dayandırabileceklerini safça düşünebilirler. Sonuç genellikle hafif vakalarda bazı "harçlık ücretleri" kaybetmek veya ciddi vakalarda dolandırıcılıklara düşmek ve her şeyi kaybetmektir.

Bir veya hatta birden fazla başarısızlık sonrasında, pragmatik veya deneysel yaklaşıma geçebilirler.

- Pragmatik Yaklaşım

Bu, doğrudan başkalarının yöntemlerini öğrenmeyi veya kopyalamayı içerir. Örneğin, ben Bitcoin biriktirmek için genellikle herkesin benimseyebileceği bir DCA (Dolar Maliyet Ortalaması) stratejisi kullanıyorum. Bununla birlikte, bu yöntem herkes için uygun olmayabilir. Örneğin, amacınız 10x veya 100x getiri elde etmekse, bu yaklaşım açıkça kısa vadede hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olamaz.

- Deneysel Yaklaşım

Bu insanlar da diğerlerinden öğrenecekler, ancak genellikle sadece gözlem seviyesinde kalırlar ve altta yatan mantık hakkında fazla düşünmezler. Kendilerine daha çok güvenirler, içgüdülerine veya hislerine inanırlar, hatta bu alanda seçilmiş olduklarına inanırlar.

Onlar gerçek yatırımlar aracılığıyla deneyim biriktirmeye çalışacaklar, bu da iki sonuca yol açabilir. İlk olarak, para kazanma veya kaybetme sonrasında deneyimlerini etkili bir şekilde gözden geçirip özetleyebilirlerse, kendileri için uygun bir yürütme stratejisi geliştirmek ve oluşturmak için hızlı bir şekilde yapabilirler. İkinci olarak, para kazanma veya kaybetme sonrasında etkili bir şekilde yansıtmaz ve gözden geçirmezlerse, şanslarına dayanarak tüm karlarını veya hatta başlangıç sermayelerini kaybetme olasılığı yüksektir.

Genellikle başarısızlığın başarının annesi olduğunu sıkça duyarız, ancak yüksek kaldıraçlı işlemler gibi bazı başarısızlıklar gerçekleştiğinde geri dönüş olmaz ve kişi sadece bu alandan ayrılabilir.

Ancak, bir metodolojinin oluşturulması yalnızca yukarıda bahsedilen bu yürütme yöntemlerine dayanmaz, aynı zamanda kişinin davranış alışkanlıklarıyla da yakından ilgilidir. Peki, kendi metodolojimizi nasıl daha iyi oluşturabiliriz?

1. İlk olarak, Günlük Rutininizi Düzenli Hale Getirin

Bazı insanlar belirli bir madeni para satın aldıktan sonra grafiklere sürekli bakma alışkanlığına girerler, genellikle yarım günü grafiklere bakarak geçirirler. Bu tamamen gereksizdir, sadece zaman kaybı değil, aynı zamanda ticaret için de pek faydalı değildir. Dahası, bu alanın günün 24 saati çalışıyor olması nedeniyle, birçok insan grafikleri izlemek için geç saatlere kadar uyanık kalmayı tercih ediyor. Bu yöntemin para kazandırıp kazandırmadığı önemli değildir, ancak kesinlikle fiziksel sağlık için iyi değildir.

Eğer günlük rutininizin bile düzenli hale gelmesini sağlayamazsanız, nasıl disiplinli ve sistematik bir şekilde ticaret işlemlerinde başarılı olabilirsiniz?

Öncelikle günlük yaşam rutininizin düzenli olduğundan emin olmak ve ardından bu temel ön kabul altında nasıl öğreneceğinizi veya ticaret yapacağınızı planlamak daha iyi olur. Örneğin, grafik izleme konusunda, ana fiyat seviyelerinde ilgili alarmları ayarlayabilirsiniz. Bir alarm alırsanız, ilgili grafiği kontrol edin. Aksi takdirde, öğrenmek için bazı makaleleri okumaya odaklanın veya çalışmanıza odaklanın. Şu anda öğrenmek veya çalışmak istemiyorsanız, koşuya çıkabilir ve egzersiz yapabilirsiniz.

Ticaretin anahtarı, sürekli grafikleri izlemek değil, bekleme dönemlerinde gereksiz şeyler yapmamayı öğrenmektir.

2. Odak Alanlarınızı Netleştirin ve Azaltın

Herkesin zamanı ve enerjisi sınırlıdır. Her şeyde uzman ve profesyonel olamayız. Sadece odaklandığınız alanları netleştirin ve onlara daha da derinlemesine inmeye devam edin.

Örneğin, şu anda başlıca iki geniş alan üzerinde odaklanıyorum: ekonomi ve kripto.

Çünkü mevcut işlem sıklığım çok düşük (çoğunlukla coin biriktirme) olduğundan, zamanımın ve enerjimin daha çokunu e-kitap yazmaya harcıyorum, bu yüzden biraz daha geniş bir alan üzerinde odaklanabilirim. Ancak her bir geniş alan birçok alt alan (veya takip) olarak bölünmüştür. Eğer temel amacınız ticaret yoluyla para kazanmaksa, sadece 1-3 temel alt alanı (takibi) seçip derinlemesine araştırmayı öneririm. Ne kadar az, o kadar iyi.

Daha önceki makalelerde belirtildiği gibi, kripto alanını bir örnek olarak alırsak, mevcut kripto piyasası en az 200'den fazla farklı anlatı takibine (AI, RWA, GameFi vb. gibi) bölünebilir ve en az on binlerce farklı türde projeyi içerir (çeşitli MemeCoin'leri sayarsak, projelerin sayısının 1.7 milyonu aşmış olması tahmin edilmektedir). Tüm takip ve projeleri tamamen araştıramayız. Ana olarak, araştırmaya en umut verici bulduğunuz 1-3 takibi seçmekle ilgilidir.

Projelere odaklanma ve araştırma yapma zamanınızı optimize etmek için üçüncü taraf araçları bile kullanabilirsiniz. Örneğin, Chrome tarayıcınız aracılığıyla her proje web sitesinde geçirdiğiniz zamanı takip etmek için Clockify (bir zaman takip eklentisi) gibi araçları kullanın.

Zaman bu dünyadaki en adil dağıtımdır. Herkesin günde 24 saati vardır. Zaman yönetiminizi nasıl optimize edeceğiniz, diğerlerinin önünde kalmak için en önemli konulardan biridir.

Her zaman çeşitli popüler konuların arkasındaki fırsatları takip etmeyin. Bunun yerine, derinlemesine kazmaya çalışın ve odaklandığınız alanlarda potansiyel fırsatları keşfedin.

3. Çeşitli mesajların etkisini uygun şekilde ortadan kaldırın

Bazı insanlar, kendilerini öğrenmeye devam etmek için, onlarca farklı haber uygulaması yükleyebilir veya hatta sosyal platformlarda birçok kişiyi takip edebilir, sonra da günün çoğunu mesajları gözden geçirerek geçirebilirler.

Yüzeyde, tüm gün kaydırma yaptıktan sonra çok şey öğrendikleri gibi görünüyor, ancak sakinleşip gözden geçirir ve özetlerseniz, her gün 5-6 saatlik çeşitli bilgiyi kaydırmak çok etkili bir yardım getirmiyor. Hatta çeşitli bilgi etkileri nedeniyle planlarınızı etkileyebilir ve engelleyebilir.

Şimdi bilgi patlaması çağındayız ve insanları kolayca huzursuz eden bir çağ. Çoğu insanın bu ortamda giderek daha huzursuz hale geldiği bir dönemde, kendimizi sakinleştirmeye çalışmalıyız. Neden gereksiz yazılımları silmiyoruz, daha fazla kaliteli uzun makale veya kitap okumuyoruz, daha çok kayıt yapıyoruz, daha çok düşünüyoruz, daha çok özet çıkarıyoruz ve hedeflerinize yardımcı olmayan davranışları veya etkinlikleri azaltmaya çalışıyoruz? Daha yüksek değer yaratabilecek şeylere zaman harcayın.

Şimdi temel olarak sözde son dakika haberlerine bakmıyorum ve Twitter dinamiklerine nadiren göz atıyorum. Ancak, CMC Research, Messari Research, Coingecko Research, Binance Research vb. gibi çeşitli en son araştırma raporlarına ve derinlemesine uzun makalelere zaman ayıracağım.

4. Yürütme Disiplini ve Strateji Optimizasyonu

Sözde icraat disiplini, kendi amaçlarınıza ulaşmak için belirlenen işlem adımlarına atıfta bulunur ve bu adımlar plana göre sıkı bir şekilde takip edilmelidir.

Uzun vadeli düzenli yatırım operasyonları mı yapacaksınız yoksa kısa vadeli swing operasyonları mı yapacaksınız, yürütme disiplininizin ne olduğu konusunda net düşünmeniz gerekiyor, örneğin:

  • İyi pozisyon yönetimi yapın, asla hepsini yatırmayın

  • Her zaman büyük Bitcoin pozisyonları tutun, MemeCoin pozisyonları %1'in üzerine çıkmasın.

  • Aşırı pozisyon dağılımından kaçının, en fazla 10 çeşit koin tutun

  • Parti parti al, parti parti sat

  • İşlem yapmadan önce, yalnızca bir kar alma planı yapmak değil, aynı zamanda bir zarar durdurma planı da eşit derecede önemlidir

  • Belirli likiditeyi sağlamak için pozisyonların en az %10'unu istikrarlı paralarda tutun.

  • Daha önce birçok kez söylediğimiz gibi, yeni gelenler için en önemli iki nokta şunlardır: ana paranızı koruyun ve anlamadığınız şeye dokunmayın.

  • Ve benzeri…

Yukarıdaki bazı oldukça yaygın yürütme disiplinleri olabilir ve farklı disiplinler farklı insanlara uygun olabilir. Farklı insanlar ayrıca farklı disiplinler özelleştirmelidir. Bu, kendi düşünce ve yürütme denemeleri için genişletilmelidir.

Yürütme disiplini temelinde, bazı planlar pazar değişiklikleriyle optimize edilip ayarlanabilir, ancak bu ayarlamalar yürütme disiplini önünde olmalıdır. Örneğin, aslında disiplininiz Bitcoin'e pozisyonunuzun %60'ını ayırmak ise ve bir noktada belirli bir altcoin'in aniden iyi performans gösterdiğini fark ederseniz, basitçe tüm Bitcoin'inizi satıp karşılık gelen altcoin'e değiştirmeniz bu optimizasyon değil, yıkıcı bir değişiklik ve aynı zamanda risk tercihinizde bir değişiklik anlamına gelir.

5. Çeşitli Araçlar ve Verileri Makul Bir Şekilde Kullanmak

On-chain araçlar, önceki makalelerde önemli bir bileşen serisidir. Çeşitli on-chain verilerini iyi bir şekilde kullanmak, araştırma çalışmamızı yarı yarıya daha etkili hale getirebilir. Bazı insanlar on-chain verilerinin perakende yatırımcılar için olduğunu söyleyebilir. Ancak yine de, ilgili araçların verileri veya göstergeleri bize bazı yeni yardımlar veya rehberlik fikirleri sunabilirse, gerekli kullanım ve araştırma için de olasıdır. Şeyler diyalektiktir ve herhangi bir konuya karşı kabul edici bir tutuma sahip olabiliriz.

On-chain verileri genellikle iki tür grup için kullanılır: on-chain verileri araştırma ve analiz için kullanmak (kurumlar veya medya vb.), ve kar fırsatlarını keşfetmek için on-chain verileri kullanmak (tüccarlar veya yatırımcılar).

Bir ticaret perspektifinden bakıldığında, kar fırsatlarını bulmak için bazı on-chain verileri kullanmak istiyorsanız, o zaman:

İlk olarak, veri arama yönünü belirleyin. Örneğin, kayma yaşamamak için yüksek likidite varlıklarını bulmaya odaklanın, momentumu kullanarak trend varlıklarını belirleyin, akıllı para madenciliği yapın vb.

İkinci olarak, gerekli madencilik çalışmalarını yürütmek için farklı araçlar kullanın. Şu anda birçok farklı türde araç bulunmakta ve farklı araç platformları farklı odaklara sahip olabilir. Bazı yaygın olarak kullanılan araçlar, daha iyi anlayış için önceki makalelerde derlenen "toolbox" aracılığıyla da düşünülebilir.

Sonraki olarak, on zincir araçları kullanarak bir ticaret stratejisi oluşturmak için adım adım kısa bir açıklama yapalım.

Adım 1: Veri boyutlarına dayalı projeleri bulun.

Adım 2: Kendi izleme listenizi oluşturun

Adım 3: Ticaret stratejisini özelleştirin

Örneğin, Momentum (trend göstergesi olarak kullanılır) ve Mean Reversion (dalgalı para birimlerini tanımlamak için kullanılır) stratejilerini kullanabiliriz

Momentum, oldukça yaygın bir ticaret stratejisidir. Temel amacı kripto paranın yakın zamandaki fiyat trendine göre alım veya satım yapmaktır. Trendi takip etmeye odaklanır ve trendin tersine dönmeden pozisyonu kapatmayı hedefler.

Mean Reversion, istatistiksel arbitraj temellerine dayanan bir nicel işlem stratejisidir. Bu strateji, fiyatın kısa vadeli sapması ve uzun vadeli ortalama arasındaki regresyon ilişkisini işlem yapmak için kullanır. Bu stratejinin temel özü, fiyatların uzun vadeli ortalama değerlerinden sapması durumunda, fiyatların ortalama seviyelerine geri dönme eğilimi olduğudur. Bu nedenle, bu strateji ayrıca oynak para birimlerini belirlemek ve oynaklıklarını karlı bir şekilde işlem yapmak için kullanılabilir..

Açıklama:

  1. Bu makale [den alınmıştır.Huali Huawai]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Hualii Huawai]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Öğrenekip, ve hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

10.000'den 1 milyon kazanmak mümkün mü? Size uygun bir yatırım metodolojisi nasıl oluşturulur?

Yeni BaşlayanAug 27, 2024
Bu makale, özellikle kripto para yatırımı için özel bir yatırım metodolojisi geliştirmenin nasıl olduğunu araştırıyor. Sistematik yürütme stratejileri olmadan finansal hedeflere ulaşmanın zor olduğu öne sürülüyor ve deneysellik ve diğer yöntemler aracılığıyla yatırım stratejileri oluşturmanın yolları tanıtılıyor.
10.000'den 1 milyon kazanmak mümkün mü? Size uygun bir yatırım metodolojisi nasıl oluşturulur?

Birçok insan bir şeyde başarılı olmak istiyor ve genellikle umutlarını 10.000 doları 1 milyon dolara dönüştürmeyi umarak net nihai hedefleri var. Ancak, hedeflerine ulaşmak için sistemli bir uygulama stratejisine veya basitçe ifade edecek olursak, kendileri için uygun bir metodolojiye sahip değiller.

Bir metodolojinin oluşumu aslında birden fazla yaklaşıma sahip olabilir, örneğin:

- Kör Yaklaşım

Bu yaklaşım, yöntemleri veya stratejileri hiç düşünmemeyi, onların işe yaramaz olduğuna inanmayı içerir. İnsanlar, rastgele birkaç mizah paracığına yatırım yapmanın geceleyin zenginliğe yol açacağını veya hatta zenginlik hayallerini diğerlerine (çoğunlukla yabancılara) dayandırabileceklerini safça düşünebilirler. Sonuç genellikle hafif vakalarda bazı "harçlık ücretleri" kaybetmek veya ciddi vakalarda dolandırıcılıklara düşmek ve her şeyi kaybetmektir.

Bir veya hatta birden fazla başarısızlık sonrasında, pragmatik veya deneysel yaklaşıma geçebilirler.

- Pragmatik Yaklaşım

Bu, doğrudan başkalarının yöntemlerini öğrenmeyi veya kopyalamayı içerir. Örneğin, ben Bitcoin biriktirmek için genellikle herkesin benimseyebileceği bir DCA (Dolar Maliyet Ortalaması) stratejisi kullanıyorum. Bununla birlikte, bu yöntem herkes için uygun olmayabilir. Örneğin, amacınız 10x veya 100x getiri elde etmekse, bu yaklaşım açıkça kısa vadede hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olamaz.

- Deneysel Yaklaşım

Bu insanlar da diğerlerinden öğrenecekler, ancak genellikle sadece gözlem seviyesinde kalırlar ve altta yatan mantık hakkında fazla düşünmezler. Kendilerine daha çok güvenirler, içgüdülerine veya hislerine inanırlar, hatta bu alanda seçilmiş olduklarına inanırlar.

Onlar gerçek yatırımlar aracılığıyla deneyim biriktirmeye çalışacaklar, bu da iki sonuca yol açabilir. İlk olarak, para kazanma veya kaybetme sonrasında deneyimlerini etkili bir şekilde gözden geçirip özetleyebilirlerse, kendileri için uygun bir yürütme stratejisi geliştirmek ve oluşturmak için hızlı bir şekilde yapabilirler. İkinci olarak, para kazanma veya kaybetme sonrasında etkili bir şekilde yansıtmaz ve gözden geçirmezlerse, şanslarına dayanarak tüm karlarını veya hatta başlangıç sermayelerini kaybetme olasılığı yüksektir.

Genellikle başarısızlığın başarının annesi olduğunu sıkça duyarız, ancak yüksek kaldıraçlı işlemler gibi bazı başarısızlıklar gerçekleştiğinde geri dönüş olmaz ve kişi sadece bu alandan ayrılabilir.

Ancak, bir metodolojinin oluşturulması yalnızca yukarıda bahsedilen bu yürütme yöntemlerine dayanmaz, aynı zamanda kişinin davranış alışkanlıklarıyla da yakından ilgilidir. Peki, kendi metodolojimizi nasıl daha iyi oluşturabiliriz?

1. İlk olarak, Günlük Rutininizi Düzenli Hale Getirin

Bazı insanlar belirli bir madeni para satın aldıktan sonra grafiklere sürekli bakma alışkanlığına girerler, genellikle yarım günü grafiklere bakarak geçirirler. Bu tamamen gereksizdir, sadece zaman kaybı değil, aynı zamanda ticaret için de pek faydalı değildir. Dahası, bu alanın günün 24 saati çalışıyor olması nedeniyle, birçok insan grafikleri izlemek için geç saatlere kadar uyanık kalmayı tercih ediyor. Bu yöntemin para kazandırıp kazandırmadığı önemli değildir, ancak kesinlikle fiziksel sağlık için iyi değildir.

Eğer günlük rutininizin bile düzenli hale gelmesini sağlayamazsanız, nasıl disiplinli ve sistematik bir şekilde ticaret işlemlerinde başarılı olabilirsiniz?

Öncelikle günlük yaşam rutininizin düzenli olduğundan emin olmak ve ardından bu temel ön kabul altında nasıl öğreneceğinizi veya ticaret yapacağınızı planlamak daha iyi olur. Örneğin, grafik izleme konusunda, ana fiyat seviyelerinde ilgili alarmları ayarlayabilirsiniz. Bir alarm alırsanız, ilgili grafiği kontrol edin. Aksi takdirde, öğrenmek için bazı makaleleri okumaya odaklanın veya çalışmanıza odaklanın. Şu anda öğrenmek veya çalışmak istemiyorsanız, koşuya çıkabilir ve egzersiz yapabilirsiniz.

Ticaretin anahtarı, sürekli grafikleri izlemek değil, bekleme dönemlerinde gereksiz şeyler yapmamayı öğrenmektir.

2. Odak Alanlarınızı Netleştirin ve Azaltın

Herkesin zamanı ve enerjisi sınırlıdır. Her şeyde uzman ve profesyonel olamayız. Sadece odaklandığınız alanları netleştirin ve onlara daha da derinlemesine inmeye devam edin.

Örneğin, şu anda başlıca iki geniş alan üzerinde odaklanıyorum: ekonomi ve kripto.

Çünkü mevcut işlem sıklığım çok düşük (çoğunlukla coin biriktirme) olduğundan, zamanımın ve enerjimin daha çokunu e-kitap yazmaya harcıyorum, bu yüzden biraz daha geniş bir alan üzerinde odaklanabilirim. Ancak her bir geniş alan birçok alt alan (veya takip) olarak bölünmüştür. Eğer temel amacınız ticaret yoluyla para kazanmaksa, sadece 1-3 temel alt alanı (takibi) seçip derinlemesine araştırmayı öneririm. Ne kadar az, o kadar iyi.

Daha önceki makalelerde belirtildiği gibi, kripto alanını bir örnek olarak alırsak, mevcut kripto piyasası en az 200'den fazla farklı anlatı takibine (AI, RWA, GameFi vb. gibi) bölünebilir ve en az on binlerce farklı türde projeyi içerir (çeşitli MemeCoin'leri sayarsak, projelerin sayısının 1.7 milyonu aşmış olması tahmin edilmektedir). Tüm takip ve projeleri tamamen araştıramayız. Ana olarak, araştırmaya en umut verici bulduğunuz 1-3 takibi seçmekle ilgilidir.

Projelere odaklanma ve araştırma yapma zamanınızı optimize etmek için üçüncü taraf araçları bile kullanabilirsiniz. Örneğin, Chrome tarayıcınız aracılığıyla her proje web sitesinde geçirdiğiniz zamanı takip etmek için Clockify (bir zaman takip eklentisi) gibi araçları kullanın.

Zaman bu dünyadaki en adil dağıtımdır. Herkesin günde 24 saati vardır. Zaman yönetiminizi nasıl optimize edeceğiniz, diğerlerinin önünde kalmak için en önemli konulardan biridir.

Her zaman çeşitli popüler konuların arkasındaki fırsatları takip etmeyin. Bunun yerine, derinlemesine kazmaya çalışın ve odaklandığınız alanlarda potansiyel fırsatları keşfedin.

3. Çeşitli mesajların etkisini uygun şekilde ortadan kaldırın

Bazı insanlar, kendilerini öğrenmeye devam etmek için, onlarca farklı haber uygulaması yükleyebilir veya hatta sosyal platformlarda birçok kişiyi takip edebilir, sonra da günün çoğunu mesajları gözden geçirerek geçirebilirler.

Yüzeyde, tüm gün kaydırma yaptıktan sonra çok şey öğrendikleri gibi görünüyor, ancak sakinleşip gözden geçirir ve özetlerseniz, her gün 5-6 saatlik çeşitli bilgiyi kaydırmak çok etkili bir yardım getirmiyor. Hatta çeşitli bilgi etkileri nedeniyle planlarınızı etkileyebilir ve engelleyebilir.

Şimdi bilgi patlaması çağındayız ve insanları kolayca huzursuz eden bir çağ. Çoğu insanın bu ortamda giderek daha huzursuz hale geldiği bir dönemde, kendimizi sakinleştirmeye çalışmalıyız. Neden gereksiz yazılımları silmiyoruz, daha fazla kaliteli uzun makale veya kitap okumuyoruz, daha çok kayıt yapıyoruz, daha çok düşünüyoruz, daha çok özet çıkarıyoruz ve hedeflerinize yardımcı olmayan davranışları veya etkinlikleri azaltmaya çalışıyoruz? Daha yüksek değer yaratabilecek şeylere zaman harcayın.

Şimdi temel olarak sözde son dakika haberlerine bakmıyorum ve Twitter dinamiklerine nadiren göz atıyorum. Ancak, CMC Research, Messari Research, Coingecko Research, Binance Research vb. gibi çeşitli en son araştırma raporlarına ve derinlemesine uzun makalelere zaman ayıracağım.

4. Yürütme Disiplini ve Strateji Optimizasyonu

Sözde icraat disiplini, kendi amaçlarınıza ulaşmak için belirlenen işlem adımlarına atıfta bulunur ve bu adımlar plana göre sıkı bir şekilde takip edilmelidir.

Uzun vadeli düzenli yatırım operasyonları mı yapacaksınız yoksa kısa vadeli swing operasyonları mı yapacaksınız, yürütme disiplininizin ne olduğu konusunda net düşünmeniz gerekiyor, örneğin:

  • İyi pozisyon yönetimi yapın, asla hepsini yatırmayın

  • Her zaman büyük Bitcoin pozisyonları tutun, MemeCoin pozisyonları %1'in üzerine çıkmasın.

  • Aşırı pozisyon dağılımından kaçının, en fazla 10 çeşit koin tutun

  • Parti parti al, parti parti sat

  • İşlem yapmadan önce, yalnızca bir kar alma planı yapmak değil, aynı zamanda bir zarar durdurma planı da eşit derecede önemlidir

  • Belirli likiditeyi sağlamak için pozisyonların en az %10'unu istikrarlı paralarda tutun.

  • Daha önce birçok kez söylediğimiz gibi, yeni gelenler için en önemli iki nokta şunlardır: ana paranızı koruyun ve anlamadığınız şeye dokunmayın.

  • Ve benzeri…

Yukarıdaki bazı oldukça yaygın yürütme disiplinleri olabilir ve farklı disiplinler farklı insanlara uygun olabilir. Farklı insanlar ayrıca farklı disiplinler özelleştirmelidir. Bu, kendi düşünce ve yürütme denemeleri için genişletilmelidir.

Yürütme disiplini temelinde, bazı planlar pazar değişiklikleriyle optimize edilip ayarlanabilir, ancak bu ayarlamalar yürütme disiplini önünde olmalıdır. Örneğin, aslında disiplininiz Bitcoin'e pozisyonunuzun %60'ını ayırmak ise ve bir noktada belirli bir altcoin'in aniden iyi performans gösterdiğini fark ederseniz, basitçe tüm Bitcoin'inizi satıp karşılık gelen altcoin'e değiştirmeniz bu optimizasyon değil, yıkıcı bir değişiklik ve aynı zamanda risk tercihinizde bir değişiklik anlamına gelir.

5. Çeşitli Araçlar ve Verileri Makul Bir Şekilde Kullanmak

On-chain araçlar, önceki makalelerde önemli bir bileşen serisidir. Çeşitli on-chain verilerini iyi bir şekilde kullanmak, araştırma çalışmamızı yarı yarıya daha etkili hale getirebilir. Bazı insanlar on-chain verilerinin perakende yatırımcılar için olduğunu söyleyebilir. Ancak yine de, ilgili araçların verileri veya göstergeleri bize bazı yeni yardımlar veya rehberlik fikirleri sunabilirse, gerekli kullanım ve araştırma için de olasıdır. Şeyler diyalektiktir ve herhangi bir konuya karşı kabul edici bir tutuma sahip olabiliriz.

On-chain verileri genellikle iki tür grup için kullanılır: on-chain verileri araştırma ve analiz için kullanmak (kurumlar veya medya vb.), ve kar fırsatlarını keşfetmek için on-chain verileri kullanmak (tüccarlar veya yatırımcılar).

Bir ticaret perspektifinden bakıldığında, kar fırsatlarını bulmak için bazı on-chain verileri kullanmak istiyorsanız, o zaman:

İlk olarak, veri arama yönünü belirleyin. Örneğin, kayma yaşamamak için yüksek likidite varlıklarını bulmaya odaklanın, momentumu kullanarak trend varlıklarını belirleyin, akıllı para madenciliği yapın vb.

İkinci olarak, gerekli madencilik çalışmalarını yürütmek için farklı araçlar kullanın. Şu anda birçok farklı türde araç bulunmakta ve farklı araç platformları farklı odaklara sahip olabilir. Bazı yaygın olarak kullanılan araçlar, daha iyi anlayış için önceki makalelerde derlenen "toolbox" aracılığıyla da düşünülebilir.

Sonraki olarak, on zincir araçları kullanarak bir ticaret stratejisi oluşturmak için adım adım kısa bir açıklama yapalım.

Adım 1: Veri boyutlarına dayalı projeleri bulun.

Adım 2: Kendi izleme listenizi oluşturun

Adım 3: Ticaret stratejisini özelleştirin

Örneğin, Momentum (trend göstergesi olarak kullanılır) ve Mean Reversion (dalgalı para birimlerini tanımlamak için kullanılır) stratejilerini kullanabiliriz

Momentum, oldukça yaygın bir ticaret stratejisidir. Temel amacı kripto paranın yakın zamandaki fiyat trendine göre alım veya satım yapmaktır. Trendi takip etmeye odaklanır ve trendin tersine dönmeden pozisyonu kapatmayı hedefler.

Mean Reversion, istatistiksel arbitraj temellerine dayanan bir nicel işlem stratejisidir. Bu strateji, fiyatın kısa vadeli sapması ve uzun vadeli ortalama arasındaki regresyon ilişkisini işlem yapmak için kullanır. Bu stratejinin temel özü, fiyatların uzun vadeli ortalama değerlerinden sapması durumunda, fiyatların ortalama seviyelerine geri dönme eğilimi olduğudur. Bu nedenle, bu strateji ayrıca oynak para birimlerini belirlemek ve oynaklıklarını karlı bir şekilde işlem yapmak için kullanılabilir..

Açıklama:

  1. Bu makale [den alınmıştır.Huali Huawai]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Hualii Huawai]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Öğrenekip, ve hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!