Kanada'da Bitcoin Madenciliği: 2023 Özeti ve 2024'e Bakış

Orta SeviyeJan 26, 2024
Bu makale Kanada madencilik sektörünün mevcut durumunu ve gelecekteki beklentilerini tanıtmaktadır.
Kanada'da Bitcoin Madenciliği: 2023 Özeti ve 2024'e Bakış

2023'te küresel Bitcoin madenciliği endüstrisi, önceki yılın Kripto Kışı'nın derinliklerinden toparlandı. Çok çeşitli ekonomik göstergeler olumlu bir dönüş yaptı: Bitcoin fiyatı %154 arttı, halka açık Bitcoin madencilik hisseleri endeksi %246 arttı ve 2021 ortasından bu yana büyük ölçüde hareketsiz olan ağ işlem ücretleri madenci gelirinin önemli bir kısmı olarak yeniden ortaya çıktı . Ayrıca enerji, barındırma ve donanımla ilgili maliyetlerin tümü de değişen derecelerde azaldı.

Ancak Kanada'da Bitcoin madenciliği ortamı daha karışıktı. 2022'de sektörü açıkça hedef almak ve ayrımcılık yapmak için uygulanan zararlı hükümet politikaları 2023'te de yürürlükte kaldı ve sektörü savunmacı bir duruşa zorladı (Alberta dikkate değer bir istisnaydı). Bu eylemler, büyük oyuncuları yurtdışında daha uygun fırsatlar aramaya itti. Sonuç olarak, Kanada'nın Bitcoin'in küresel ağ hashrate'indeki payının 2022'nin sonundaki %7-8'den %4-5'e düştüğünü tahmin ediyoruz; bu, 2021'deki %13'lük zirveden önemli bir düşüş.

Kanada'da tahmini Bitcoin madenciliği hash oranı (2020 - 2023) | Kaynak: Hashrate Endeksi, Luxor iş verileri

Ekonomi 2023'te önemli ölçüde iyileşti ancak fırtına bulutları 2024'te de etkisini sürdürecek

Küresel Bitcoin madenciliği endüstrisi, zorlu bir 2022 yılının ardından 2023'te rahatladı. En çok dikkat çeken ölçüm olan Bitcoin fiyatı %154 arttı ve neredeyse önceki yıla göre düşüşünün tamamını geri aldı.

2023'te Bitcoin fiyatı ve zorluğu | Kaynak: Hashrate Endeksi

Yukarı yönlü asıl sürpriz, Bitcoin ağındaki işlem ücretlerinin yeniden canlanmasından geldi. Sıra sayılarının ve yazıtların gelişmesiyle desteklenen, yeni kullanım durumları ve Bitcoin'deki ağ etkinliği, madencilerin işlem ücretlerinden elde ettiği geliri önemli ölçüde artırdı. Bunu perspektife koymak gerekirse, işlem ücretleri 2022'deki %1,5'e kıyasla 2023'teki blok ödüllerinin %7,6'sını oluşturuyordu.

2023'teki Bitcoin madenciliği işlem ücretleri ile 2022, 2021 ve 2020 karşılaştırması | Kaynak: Hashrate Endeksi

Bitcoin madencilerinin hashrate birimi başına gelirinin kapsamlı bir ölçüsü olan Hashprice, işlem ücretleri nedeniyle Mayıs ve Aralık aylarında kayda değer artışlarla %70 artarak 59 $/PH/gün'den 101 $/PH/gün'e yükseldi. 2023'ün ortalama hash fiyatı 75$/PH/gündü.

2023 ve 2022'de Bitcoin USD hash fiyatı | Kaynak: Hashrate Endeksi

2023'ün nispeten iyi şansına rağmen, 2024'te ufukta bir fırtına bulutu var: yarılanma – her 4 yılda bir gerçekleşen ve blok sübvansiyonundan elde edilen geliri yarıya indiren bir olay (yani, işlem ücretlerinden elde edilen gelir değil, yeni oluşturulan bitcoin). Bu olayın Bitcoin fiyatı, ağ zorluğu ve işlem ücretleri üzerindeki ikinci dereceden etkisi belirsiz ve tartışılıyor. Bazıları Bitcoin arzının yarıya indirilmesinin fiyatını artırdığını savunurken, diğerleri kâr edemeyen madencilerin faaliyetlerini kapatması nedeniyle ağ zorluğunun düştüğüne işaret ediyor. Son yarılanma sırasında olduğu gibi yüksek işlem ücretleri sürdürülürse, bu aynı zamanda blok sübvansiyonunun %50 oranında azaltılmasından kaynaklanan gelir kaybının bir kısmını da telafi edebilir.

Ancak yarılanmanın birincil etkisi kesindir. Bitcoin madencileri kısa vadede önemli, olumsuz bir gelir şokuyla karşılaşacak. Şu anda 21 Nisan'da gerçekleşmesi tahmin ediliyor, az ya da çok bir gün.

Hükümet politikası sektöre zarar vermeye, Kanada genelinde fırsatları ve büyümeyi engellemeye devam ediyor

2022'de, kamyoncu protestosunun ardından ve Kripto Kışının derinliklerinde, Kanadalı Bitcoin madencilik şirketleri, sektörü özellikle hedef alan ve adil olmayan bir şekilde ayrımcılığa uğrayan yasa ve düzenlemelere tabi tutuldu. Temelde, hükümetin farklı düzeylerinde politika yapıcılar, dijital varlık madenciliği bilgisayarlarını (diğer tüm bilgisayar türlerinden) farklı bir dizi vergi, elektrik tarifesi ve ara bağlantı düzenlemesi için ayırmak gibi yanlış bir karar verdiler. Böylece 2023'te Kanada madencilik endüstrisi tamamen savunmacı bir konumdan Kanada genelinde ciddi, kalıcı ve koordineli savunuculuk kurumları oluşturma çalışmalarına başladı.

Ne yazık ki Kanada ekonomisi için zayıf kamu politikası ülkenin işlerine, yatırımlarına ve vergi gelirlerine mal oluyor. Ulusal düzeyde, Kanada Hükümeti belirsizlik yaratma, istihdamı ortadan kaldırma ve sürece yatırım yapma konusunda bir ustalık dersi verdi. Şubat 2022'de, Bitcoin madenciliği endüstrisine önceden bildirimde bulunmaksızın Maliye Bakanlığı, Tüketim Vergisi Kanunu'nda dijital varlık madenciliğinin Kanada'da "ticari bir faaliyet" olmadığını ilan edecek "açıklayıcı" bir değişiklik önerdi. Teklif, tüm dijital varlık madenciliği şirketlerini, diğer tüm ihracatçı işletmelere sunulan Girdi Satış Vergisi kredilerinden yararlanamayacak hale getirecekti. Benzeri görülmemiş teklif, Kanada'daki Bitcoin madenciliğinin maliyeti üzerinde %5 - %15 oranında gizli vergi oluşturacak ve küresel olarak rekabetçi bir pazarda rekabet eden Kanadalı şirketlere telafisi mümkün olmayan zararlar verecekti.

Neyse ki, yeni kurulan Dijital Varlık İş Konseyi'nin ve Hut 8, Hive, Bitfarms, Iris Energy, Argo ve DMG gibi üye şirketlerin çabaları sayesinde ASIC operatörlerinin kabul edilebilir bir çözüm konusunda iyimser olmak için nedenleri var. Teklif yasalaşmış olsa da yasa koyucular, CRA'nın vaka bazında, uluslararası bir havuza normal verilerle aynı şekilde hashrate sattıklarını belirlemesi koşuluyla, ASIC operatörlerine girdi satış vergisi kredilerine erişim olanağı tanıyan değişiklikler yaptı. merkez bilgisayar hizmetlerini uluslararası alanda satacaktı. Bu, Kanada'daki neredeyse tüm sektör oyuncuları için geçerli olmalı, ancak daha fazla güncelleme bekliyoruz. Yüz milyonlarca dolarlık vergi kredisi, istihdam ve yatırım dengede kalırken, sektör hala bu konularda genel CRA rehberliğini ve duruma özel kararları bekliyor. 2024'ün başlarında bir güncelleme bekleniyor.

Britanya Kolumbiyası, Manitoba, Quebec, New Brunswick ve Newfoundland ve Labrador'da, 2022'den itibaren yeni ara bağlantılara ilişkin moratoryumlar devam ediyor. Bu yetki alanları dünyadaki en temiz, en ucuz ve en bol elektriğe sahip ve dijital varlık madenciliği yatırımı için dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Bu iller, bu fırsattan yararlanmak ve başvuru değerlendirmelerini kolaylaştırmak ve şebeke sistemi esnekliğini geliştirmek için gerekli çalışmaları üstlenmek yerine kapılarını iş dünyasına kapatmayı tercih etti. Her durumda, iller en yüksek elektrik kullanımıyla ilgili endişeleri dile getirdi ve dijital varlık madenciliğinin güç kullanımındaki doğal esnekliğini görmezden geldi veya anlamadı. Moratoryumların hiçbiri, enerji kullanımına bakılmaksızın başka herhangi bir bilgi işlem veya sektör türüne uygulanmadı.

Britanya Kolumbiyası'nda, yüksek performanslı bilişime yatırım yapmak isteyen bir kağıt ve orman ürünleri şirketi olan Conifex Timber, eyalet moratoryumuna yanıt olarak Eyalet ve BC Hydro'ya karşı yasal işlem başlattı. Conifex'in halka açık bir Beyaz Kitabında, "eyalet kabinesinin eylemlerinin yasaya aykırı olduğu, düzenleyici sisteme müdahale ettiği ve aslında hükümetin kendi belirttiği ekonomik, karbon azaltımı ve uzlaşma hedeflerine aykırı çalıştığı çeşitli yolların ana hatları çiziliyor."

Bu zorlu ortamda Alberta dikkat çekici bir aykırılıktı. Eyaletteki seçilmiş yetkililer, dijital varlık madenciliği sektörünün faydalarının, yani özellikle kırsal ve uzak bölgelerdeki yüksek teknolojili işler, çeşitlilik, uluslararası pazar erişimi ve çevre ve enerji sistemi sürdürülebilirliğinde devrim yaratma potansiyelinin farkındadır. Aktif olarak yatırımı teşvik ediyorlar ve ekonomik kalkınmayı teşvik ediyorlar. Temmuz ayında Stampede sırasında Başbakan Danielle Smith ve Bakan Dale Nally, Kanada Blockchain Konsorsiyumu'nun Bitcoin Madenciliği ticaret misyonuna katılırken, Bakan Nate Glubish Bitcoin Rodeo'da madenciliğin faydalarından bahsetti. Bakan Dale Nally ayrıca Kanada Blockchain Konsorsiyumunun ikinci yıllık Teksas ticaret misyonuna da katıldı.

Ontario'da enerji departmanı, kripto para madencilerinin Endüstriyel Koruma Girişimi'ne (ICI) katılımını engellemek için 2022'den itibaren planlardan vazgeçmiş gibi görünüyor. ICI, katılımcıların talebin en yoğun olduğu beş saat boyunca talebi azaltma yeteneklerine dayalı olarak Küresel Uyum maliyetlerini azaltmalarına olanak tanıyan bir elektrik tasarrufu programıdır.

Kanadalı Bitcoin madencileri dayanıklılık gösteriyor ve yeni pazarlara açılıyor

Politikanın kötü yönetimi Kanadalı şirketlerin yenilik yapmasını ve yeni pazarlara açılmasını engelleyemedi.

Belki de en önemlisi, Kasım ayında Hut 8, US Bitcoin Corp. ile tüm hisselerin eşit olduğu bir birleşmeyle sektör tarihindeki en büyük birleşme ve satın alma işlemini tamamladı. Birleşen şirketin merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde olacak ve yaklaşık 825 MW brüt enerjiye erişimle Kuzey Amerika'daki en büyük dijital varlık madenciliği ve yüksek performanslı bilgi işlem altyapısı operatörlerinden biri olacak.

Temiz enerjiye odaklanan Kanada merkezli diğer büyük halka açık Bitcoin madencilik şirketleri (Hive ve Bitfarms), Kanada dışındaki faaliyetlerini genişletti. Bitfarms, Arjantin'de 100 MW'a kadar güç sağlamak için izinler aldı ve Paraguay'da 150 MW'a kadar hidroelektrik için sözleşmeler imzaladı; Hive ise yıl sonunda İsveç'te hidroelektrikle çalışan bir veri merkezinin satın alımını tamamladı.

Donanım tarafında ise 2023'te birkaç dikkate değer iş birliğine tanık olduk. Ocak ayında Hive, aylar süren planlama, mühendislik geliştirme, fabrika süreçlerinin uygulanması, saha testleri ve küresel işbirliğinin ardından Intel'in Blockscale ASIC'si tarafından desteklenen BuzzMiner'ı devreye aldı. Yılın ilerleyen saatlerinde Toronto merkezli ePIC Blockchain, ePIC'in Bitcoin madenciliği için yeni nesil karma sistemlerini üretmek üzere Chain Reaction ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Bitcoin madencilik şirketleri 2023'te gelir elde etmek için yeni alanlara yöneldi. DMG, yazıtlar ve sıra sayılarına girişerek işini genişletti ve kendisini bu pazarda lider olarak kabul ettirdi. Hut 8, güvenli ortak yerleşim hizmetleri sunmak için Güney Britanya Kolumbiyası'ndaki Interior Health ile bir anlaşma imzaladı ve Bitcoin madenciliğinin ötesindeki genişlemelerini sergiledi. Bu arada Iris Energy, tekliflerini çeşitlendirme ve yüksek performanslı bilgi işlem veri merkezi stratejisini genişletme konusundaki kararlılığını göstererek yapay zeka pazarına girdi.

BlockLAB, Bitcoin madenciliği süreci sırasında üretilen fazla ısıyı kullanarak sera operasyonları için çevre dostu ve uygun maliyetli bir ısıtma çözümü sağlamak amacıyla 2022'den beri pilot uygulaması yapılan yenilikçi bir sistemi tanıttı. Ayrıca Upstream Data, CryptoTherm, Bit-Ram ve Intelliflex gibi konteyner üreticileri Kuzey Amerika'da yenilikçi hava soğutmalı ve daldırma sistemlerindeki liderliklerini sürdürdüler.

2023'te Kanada'da Bitcoin Madenciliği Haberleri | Kaynak: Çeşitli haber siteleri, devlet kurumları

2024'te Bitcoin madencileri zorluklarla yüzleşmeli ve fırsatlar bulmalı

Bitcoin fiyatındaki ve işlem ücretlerindeki yükseliş madencilere çok ihtiyaç duydukları rahatlamayı sağlarken, yaklaşan yarılanma, sektörün dikkatini kârlılığa odaklayacak. Bitcoin fiyatının yönü, ağ zorluğu ve işlem ücretleri belirsizliğini korurken, blok sübvansiyonunun yarıya indirilmesi kesin ve önemli bir olumsuz gelir şoku olacak. Hayatta kalabilmek için şirketlerin maliyetleri düşürmesi, verimliliği artırması ve marjları koruması gerekiyor.

Politika açısından bakıldığında Alberta dışında durumun pek iyileşmesi pek mümkün görünmüyor. Maalesef federal Liberaller dijital varlık endüstrisini ekonomik bir fırsat olarak değil, siyasi rakiplerine saldırma fırsatı olarak görüyorlar. Bitcoin fiyatındaki toparlanma seçim hesaplarını değiştirebilir ancak anketlerin sonlarına doğru Justin Trudeau ve Liberallerin, dijital varlık endüstrisine verdikleri destek nedeniyle Pierre Poilievre ve Muhafazakarlara saldırmaya devam edeceklerine inanıyoruz. İl düzeyinde bürokratik atalet, 2024'te moratoryumların tersine çevrilmesini ihtimal dışı bırakacak. Eyalet hükümetlerini ve şebeke operatörlerini sektörün yararları konusunda eğitmek önemli ölçüde zaman ve çaba gerektirecektir.

Tüm bunlara rağmen Kanada genelinde ciddi, kalıcı ve koordineli savunuculuk kurumları oluşturmanın değerli bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Günün sonunda bol, düşük maliyetli ve sürdürülebilir enerjiye erişimle; yüksek vasıflı işgücü; soğuk iklim; yeterince kullanılmayan endüstriyel altyapı (özellikle kırsal alanlarda); ve nispeten istikrarlı, güvenli bir siyasi ortam ile Kanada, doğal olarak dijital varlık madenciliği ve diğer güç yoğun bilgi işlem endüstrilerinde lider olacak şekilde konumlandırılmıştır.

Eğer anketler bunun bir göstergesiyse, Kanada'da siyasi değişim ufukta görünüyor. Sermayeye ulaşmak için endüstrinin değerini duyurmaya devam etmesi gerekiyor. Dijital varlık madencileri, donanım üreticileri, altyapı sağlayıcıları ve yazılım mühendisleri de dahil olmak üzere site operatörlerinden hem yukarı hem de aşağı yönde işler yaratır. Çoğunlukla sınırlı fırsatlara ve yeterince kullanılmayan endüstriyel altyapıya sahip kırsal veya uzak bölgelerdeki yerel topluluklara yatırım getiriyorlar. Aksi halde yakılacak veya havalandırılacak olan atıl gazı kullanarak, talep yanıtı yoluyla elektrik şebekesi istikrarını destekleyerek ve yeni yenilenebilir üretim varlıklarının inşa edilmesini sağlayarak çevre ve enerji sistemi verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırırlar. Ve belki de en önemlisi, hashrate internet üzerinden satıldığı için mahsur kalan Kanada enerjisinin fiziksel iletim hatları veya boru hattı altyapısı olmadan uluslararası pazarlara ulaştırılmasına yardımcı oluyorlar.

Kanada'nın 2024 ve sonrasında dijital varlık madenciliğindeki başarısı, sektörün maliyetleri düşürme, verimliliği artırma ve marjları koruma becerisine bağlı olacak; ayrıca anlatıyı değiştirmeye devam etme ve halkı ve politika yapıcıları sorumlu dijital ortamın faydaları konusunda eğitme becerisine bağlı olacak. varlık madenciliği.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [hashrateindex] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [Ben Harper、Ethan Vera、Aaron Foste]. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Th
    Bu makalede ifade edilen görüş ve düşünceler yalnızca yazara ait olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Kanada'da Bitcoin Madenciliği: 2023 Özeti ve 2024'e Bakış

Orta SeviyeJan 26, 2024
Bu makale Kanada madencilik sektörünün mevcut durumunu ve gelecekteki beklentilerini tanıtmaktadır.
Kanada'da Bitcoin Madenciliği: 2023 Özeti ve 2024'e Bakış

2023'te küresel Bitcoin madenciliği endüstrisi, önceki yılın Kripto Kışı'nın derinliklerinden toparlandı. Çok çeşitli ekonomik göstergeler olumlu bir dönüş yaptı: Bitcoin fiyatı %154 arttı, halka açık Bitcoin madencilik hisseleri endeksi %246 arttı ve 2021 ortasından bu yana büyük ölçüde hareketsiz olan ağ işlem ücretleri madenci gelirinin önemli bir kısmı olarak yeniden ortaya çıktı . Ayrıca enerji, barındırma ve donanımla ilgili maliyetlerin tümü de değişen derecelerde azaldı.

Ancak Kanada'da Bitcoin madenciliği ortamı daha karışıktı. 2022'de sektörü açıkça hedef almak ve ayrımcılık yapmak için uygulanan zararlı hükümet politikaları 2023'te de yürürlükte kaldı ve sektörü savunmacı bir duruşa zorladı (Alberta dikkate değer bir istisnaydı). Bu eylemler, büyük oyuncuları yurtdışında daha uygun fırsatlar aramaya itti. Sonuç olarak, Kanada'nın Bitcoin'in küresel ağ hashrate'indeki payının 2022'nin sonundaki %7-8'den %4-5'e düştüğünü tahmin ediyoruz; bu, 2021'deki %13'lük zirveden önemli bir düşüş.

Kanada'da tahmini Bitcoin madenciliği hash oranı (2020 - 2023) | Kaynak: Hashrate Endeksi, Luxor iş verileri

Ekonomi 2023'te önemli ölçüde iyileşti ancak fırtına bulutları 2024'te de etkisini sürdürecek

Küresel Bitcoin madenciliği endüstrisi, zorlu bir 2022 yılının ardından 2023'te rahatladı. En çok dikkat çeken ölçüm olan Bitcoin fiyatı %154 arttı ve neredeyse önceki yıla göre düşüşünün tamamını geri aldı.

2023'te Bitcoin fiyatı ve zorluğu | Kaynak: Hashrate Endeksi

Yukarı yönlü asıl sürpriz, Bitcoin ağındaki işlem ücretlerinin yeniden canlanmasından geldi. Sıra sayılarının ve yazıtların gelişmesiyle desteklenen, yeni kullanım durumları ve Bitcoin'deki ağ etkinliği, madencilerin işlem ücretlerinden elde ettiği geliri önemli ölçüde artırdı. Bunu perspektife koymak gerekirse, işlem ücretleri 2022'deki %1,5'e kıyasla 2023'teki blok ödüllerinin %7,6'sını oluşturuyordu.

2023'teki Bitcoin madenciliği işlem ücretleri ile 2022, 2021 ve 2020 karşılaştırması | Kaynak: Hashrate Endeksi

Bitcoin madencilerinin hashrate birimi başına gelirinin kapsamlı bir ölçüsü olan Hashprice, işlem ücretleri nedeniyle Mayıs ve Aralık aylarında kayda değer artışlarla %70 artarak 59 $/PH/gün'den 101 $/PH/gün'e yükseldi. 2023'ün ortalama hash fiyatı 75$/PH/gündü.

2023 ve 2022'de Bitcoin USD hash fiyatı | Kaynak: Hashrate Endeksi

2023'ün nispeten iyi şansına rağmen, 2024'te ufukta bir fırtına bulutu var: yarılanma – her 4 yılda bir gerçekleşen ve blok sübvansiyonundan elde edilen geliri yarıya indiren bir olay (yani, işlem ücretlerinden elde edilen gelir değil, yeni oluşturulan bitcoin). Bu olayın Bitcoin fiyatı, ağ zorluğu ve işlem ücretleri üzerindeki ikinci dereceden etkisi belirsiz ve tartışılıyor. Bazıları Bitcoin arzının yarıya indirilmesinin fiyatını artırdığını savunurken, diğerleri kâr edemeyen madencilerin faaliyetlerini kapatması nedeniyle ağ zorluğunun düştüğüne işaret ediyor. Son yarılanma sırasında olduğu gibi yüksek işlem ücretleri sürdürülürse, bu aynı zamanda blok sübvansiyonunun %50 oranında azaltılmasından kaynaklanan gelir kaybının bir kısmını da telafi edebilir.

Ancak yarılanmanın birincil etkisi kesindir. Bitcoin madencileri kısa vadede önemli, olumsuz bir gelir şokuyla karşılaşacak. Şu anda 21 Nisan'da gerçekleşmesi tahmin ediliyor, az ya da çok bir gün.

Hükümet politikası sektöre zarar vermeye, Kanada genelinde fırsatları ve büyümeyi engellemeye devam ediyor

2022'de, kamyoncu protestosunun ardından ve Kripto Kışının derinliklerinde, Kanadalı Bitcoin madencilik şirketleri, sektörü özellikle hedef alan ve adil olmayan bir şekilde ayrımcılığa uğrayan yasa ve düzenlemelere tabi tutuldu. Temelde, hükümetin farklı düzeylerinde politika yapıcılar, dijital varlık madenciliği bilgisayarlarını (diğer tüm bilgisayar türlerinden) farklı bir dizi vergi, elektrik tarifesi ve ara bağlantı düzenlemesi için ayırmak gibi yanlış bir karar verdiler. Böylece 2023'te Kanada madencilik endüstrisi tamamen savunmacı bir konumdan Kanada genelinde ciddi, kalıcı ve koordineli savunuculuk kurumları oluşturma çalışmalarına başladı.

Ne yazık ki Kanada ekonomisi için zayıf kamu politikası ülkenin işlerine, yatırımlarına ve vergi gelirlerine mal oluyor. Ulusal düzeyde, Kanada Hükümeti belirsizlik yaratma, istihdamı ortadan kaldırma ve sürece yatırım yapma konusunda bir ustalık dersi verdi. Şubat 2022'de, Bitcoin madenciliği endüstrisine önceden bildirimde bulunmaksızın Maliye Bakanlığı, Tüketim Vergisi Kanunu'nda dijital varlık madenciliğinin Kanada'da "ticari bir faaliyet" olmadığını ilan edecek "açıklayıcı" bir değişiklik önerdi. Teklif, tüm dijital varlık madenciliği şirketlerini, diğer tüm ihracatçı işletmelere sunulan Girdi Satış Vergisi kredilerinden yararlanamayacak hale getirecekti. Benzeri görülmemiş teklif, Kanada'daki Bitcoin madenciliğinin maliyeti üzerinde %5 - %15 oranında gizli vergi oluşturacak ve küresel olarak rekabetçi bir pazarda rekabet eden Kanadalı şirketlere telafisi mümkün olmayan zararlar verecekti.

Neyse ki, yeni kurulan Dijital Varlık İş Konseyi'nin ve Hut 8, Hive, Bitfarms, Iris Energy, Argo ve DMG gibi üye şirketlerin çabaları sayesinde ASIC operatörlerinin kabul edilebilir bir çözüm konusunda iyimser olmak için nedenleri var. Teklif yasalaşmış olsa da yasa koyucular, CRA'nın vaka bazında, uluslararası bir havuza normal verilerle aynı şekilde hashrate sattıklarını belirlemesi koşuluyla, ASIC operatörlerine girdi satış vergisi kredilerine erişim olanağı tanıyan değişiklikler yaptı. merkez bilgisayar hizmetlerini uluslararası alanda satacaktı. Bu, Kanada'daki neredeyse tüm sektör oyuncuları için geçerli olmalı, ancak daha fazla güncelleme bekliyoruz. Yüz milyonlarca dolarlık vergi kredisi, istihdam ve yatırım dengede kalırken, sektör hala bu konularda genel CRA rehberliğini ve duruma özel kararları bekliyor. 2024'ün başlarında bir güncelleme bekleniyor.

Britanya Kolumbiyası, Manitoba, Quebec, New Brunswick ve Newfoundland ve Labrador'da, 2022'den itibaren yeni ara bağlantılara ilişkin moratoryumlar devam ediyor. Bu yetki alanları dünyadaki en temiz, en ucuz ve en bol elektriğe sahip ve dijital varlık madenciliği yatırımı için dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Bu iller, bu fırsattan yararlanmak ve başvuru değerlendirmelerini kolaylaştırmak ve şebeke sistemi esnekliğini geliştirmek için gerekli çalışmaları üstlenmek yerine kapılarını iş dünyasına kapatmayı tercih etti. Her durumda, iller en yüksek elektrik kullanımıyla ilgili endişeleri dile getirdi ve dijital varlık madenciliğinin güç kullanımındaki doğal esnekliğini görmezden geldi veya anlamadı. Moratoryumların hiçbiri, enerji kullanımına bakılmaksızın başka herhangi bir bilgi işlem veya sektör türüne uygulanmadı.

Britanya Kolumbiyası'nda, yüksek performanslı bilişime yatırım yapmak isteyen bir kağıt ve orman ürünleri şirketi olan Conifex Timber, eyalet moratoryumuna yanıt olarak Eyalet ve BC Hydro'ya karşı yasal işlem başlattı. Conifex'in halka açık bir Beyaz Kitabında, "eyalet kabinesinin eylemlerinin yasaya aykırı olduğu, düzenleyici sisteme müdahale ettiği ve aslında hükümetin kendi belirttiği ekonomik, karbon azaltımı ve uzlaşma hedeflerine aykırı çalıştığı çeşitli yolların ana hatları çiziliyor."

Bu zorlu ortamda Alberta dikkat çekici bir aykırılıktı. Eyaletteki seçilmiş yetkililer, dijital varlık madenciliği sektörünün faydalarının, yani özellikle kırsal ve uzak bölgelerdeki yüksek teknolojili işler, çeşitlilik, uluslararası pazar erişimi ve çevre ve enerji sistemi sürdürülebilirliğinde devrim yaratma potansiyelinin farkındadır. Aktif olarak yatırımı teşvik ediyorlar ve ekonomik kalkınmayı teşvik ediyorlar. Temmuz ayında Stampede sırasında Başbakan Danielle Smith ve Bakan Dale Nally, Kanada Blockchain Konsorsiyumu'nun Bitcoin Madenciliği ticaret misyonuna katılırken, Bakan Nate Glubish Bitcoin Rodeo'da madenciliğin faydalarından bahsetti. Bakan Dale Nally ayrıca Kanada Blockchain Konsorsiyumunun ikinci yıllık Teksas ticaret misyonuna da katıldı.

Ontario'da enerji departmanı, kripto para madencilerinin Endüstriyel Koruma Girişimi'ne (ICI) katılımını engellemek için 2022'den itibaren planlardan vazgeçmiş gibi görünüyor. ICI, katılımcıların talebin en yoğun olduğu beş saat boyunca talebi azaltma yeteneklerine dayalı olarak Küresel Uyum maliyetlerini azaltmalarına olanak tanıyan bir elektrik tasarrufu programıdır.

Kanadalı Bitcoin madencileri dayanıklılık gösteriyor ve yeni pazarlara açılıyor

Politikanın kötü yönetimi Kanadalı şirketlerin yenilik yapmasını ve yeni pazarlara açılmasını engelleyemedi.

Belki de en önemlisi, Kasım ayında Hut 8, US Bitcoin Corp. ile tüm hisselerin eşit olduğu bir birleşmeyle sektör tarihindeki en büyük birleşme ve satın alma işlemini tamamladı. Birleşen şirketin merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde olacak ve yaklaşık 825 MW brüt enerjiye erişimle Kuzey Amerika'daki en büyük dijital varlık madenciliği ve yüksek performanslı bilgi işlem altyapısı operatörlerinden biri olacak.

Temiz enerjiye odaklanan Kanada merkezli diğer büyük halka açık Bitcoin madencilik şirketleri (Hive ve Bitfarms), Kanada dışındaki faaliyetlerini genişletti. Bitfarms, Arjantin'de 100 MW'a kadar güç sağlamak için izinler aldı ve Paraguay'da 150 MW'a kadar hidroelektrik için sözleşmeler imzaladı; Hive ise yıl sonunda İsveç'te hidroelektrikle çalışan bir veri merkezinin satın alımını tamamladı.

Donanım tarafında ise 2023'te birkaç dikkate değer iş birliğine tanık olduk. Ocak ayında Hive, aylar süren planlama, mühendislik geliştirme, fabrika süreçlerinin uygulanması, saha testleri ve küresel işbirliğinin ardından Intel'in Blockscale ASIC'si tarafından desteklenen BuzzMiner'ı devreye aldı. Yılın ilerleyen saatlerinde Toronto merkezli ePIC Blockchain, ePIC'in Bitcoin madenciliği için yeni nesil karma sistemlerini üretmek üzere Chain Reaction ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Bitcoin madencilik şirketleri 2023'te gelir elde etmek için yeni alanlara yöneldi. DMG, yazıtlar ve sıra sayılarına girişerek işini genişletti ve kendisini bu pazarda lider olarak kabul ettirdi. Hut 8, güvenli ortak yerleşim hizmetleri sunmak için Güney Britanya Kolumbiyası'ndaki Interior Health ile bir anlaşma imzaladı ve Bitcoin madenciliğinin ötesindeki genişlemelerini sergiledi. Bu arada Iris Energy, tekliflerini çeşitlendirme ve yüksek performanslı bilgi işlem veri merkezi stratejisini genişletme konusundaki kararlılığını göstererek yapay zeka pazarına girdi.

BlockLAB, Bitcoin madenciliği süreci sırasında üretilen fazla ısıyı kullanarak sera operasyonları için çevre dostu ve uygun maliyetli bir ısıtma çözümü sağlamak amacıyla 2022'den beri pilot uygulaması yapılan yenilikçi bir sistemi tanıttı. Ayrıca Upstream Data, CryptoTherm, Bit-Ram ve Intelliflex gibi konteyner üreticileri Kuzey Amerika'da yenilikçi hava soğutmalı ve daldırma sistemlerindeki liderliklerini sürdürdüler.

2023'te Kanada'da Bitcoin Madenciliği Haberleri | Kaynak: Çeşitli haber siteleri, devlet kurumları

2024'te Bitcoin madencileri zorluklarla yüzleşmeli ve fırsatlar bulmalı

Bitcoin fiyatındaki ve işlem ücretlerindeki yükseliş madencilere çok ihtiyaç duydukları rahatlamayı sağlarken, yaklaşan yarılanma, sektörün dikkatini kârlılığa odaklayacak. Bitcoin fiyatının yönü, ağ zorluğu ve işlem ücretleri belirsizliğini korurken, blok sübvansiyonunun yarıya indirilmesi kesin ve önemli bir olumsuz gelir şoku olacak. Hayatta kalabilmek için şirketlerin maliyetleri düşürmesi, verimliliği artırması ve marjları koruması gerekiyor.

Politika açısından bakıldığında Alberta dışında durumun pek iyileşmesi pek mümkün görünmüyor. Maalesef federal Liberaller dijital varlık endüstrisini ekonomik bir fırsat olarak değil, siyasi rakiplerine saldırma fırsatı olarak görüyorlar. Bitcoin fiyatındaki toparlanma seçim hesaplarını değiştirebilir ancak anketlerin sonlarına doğru Justin Trudeau ve Liberallerin, dijital varlık endüstrisine verdikleri destek nedeniyle Pierre Poilievre ve Muhafazakarlara saldırmaya devam edeceklerine inanıyoruz. İl düzeyinde bürokratik atalet, 2024'te moratoryumların tersine çevrilmesini ihtimal dışı bırakacak. Eyalet hükümetlerini ve şebeke operatörlerini sektörün yararları konusunda eğitmek önemli ölçüde zaman ve çaba gerektirecektir.

Tüm bunlara rağmen Kanada genelinde ciddi, kalıcı ve koordineli savunuculuk kurumları oluşturmanın değerli bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Günün sonunda bol, düşük maliyetli ve sürdürülebilir enerjiye erişimle; yüksek vasıflı işgücü; soğuk iklim; yeterince kullanılmayan endüstriyel altyapı (özellikle kırsal alanlarda); ve nispeten istikrarlı, güvenli bir siyasi ortam ile Kanada, doğal olarak dijital varlık madenciliği ve diğer güç yoğun bilgi işlem endüstrilerinde lider olacak şekilde konumlandırılmıştır.

Eğer anketler bunun bir göstergesiyse, Kanada'da siyasi değişim ufukta görünüyor. Sermayeye ulaşmak için endüstrinin değerini duyurmaya devam etmesi gerekiyor. Dijital varlık madencileri, donanım üreticileri, altyapı sağlayıcıları ve yazılım mühendisleri de dahil olmak üzere site operatörlerinden hem yukarı hem de aşağı yönde işler yaratır. Çoğunlukla sınırlı fırsatlara ve yeterince kullanılmayan endüstriyel altyapıya sahip kırsal veya uzak bölgelerdeki yerel topluluklara yatırım getiriyorlar. Aksi halde yakılacak veya havalandırılacak olan atıl gazı kullanarak, talep yanıtı yoluyla elektrik şebekesi istikrarını destekleyerek ve yeni yenilenebilir üretim varlıklarının inşa edilmesini sağlayarak çevre ve enerji sistemi verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırırlar. Ve belki de en önemlisi, hashrate internet üzerinden satıldığı için mahsur kalan Kanada enerjisinin fiziksel iletim hatları veya boru hattı altyapısı olmadan uluslararası pazarlara ulaştırılmasına yardımcı oluyorlar.

Kanada'nın 2024 ve sonrasında dijital varlık madenciliğindeki başarısı, sektörün maliyetleri düşürme, verimliliği artırma ve marjları koruma becerisine bağlı olacak; ayrıca anlatıyı değiştirmeye devam etme ve halkı ve politika yapıcıları sorumlu dijital ortamın faydaları konusunda eğitme becerisine bağlı olacak. varlık madenciliği.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [hashrateindex] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [Ben Harper、Ethan Vera、Aaron Foste]. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Th
    Bu makalede ifade edilen görüş ve düşünceler yalnızca yazara ait olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!