BlackRock discusses Bitcoin: the risk and return drivers are completely different from traditional assets

Orijinal yazar: Samara Cohen, Robert Mitchnick, Russell Brownback, Blackrock

Orijinal derleme: 1912212.eth, Foresight News

BTC'nin doğuşundan bu yana 15 yıllık inişli çıkışlı bir yolculuk geçirdi, sessizce başladı ve şimdi dünyada giderek daha fazla kişi ve kurumun sahip olduğu bir varlık haline geldi.

Biz, Bitcoin'in küresel, merkezi olmayan ve sabit arzı olan bir egemen olmayan varlık olarak, risk ve getiri faktörlerinin geleneksel varlık sınıflarından tamamen farklı olduğuna ve uzun vadede temel olarak ilişkisiz olduğuna inanıyoruz. BTC'nin temelini zaman zaman (bazı durumlarda hatta derinden) etkileyen kısa vadeli piyasa işlemlerinden bile bağımsız olarak bu inancımızı sürdürüyoruz.

5 Ağustos 2024 tarihinde, S&P 500 endeksi %3 düşerken, BTC de %7 günlük düşüş yaşadı, çünkü Japon Yeni faiz farkı işlemleri nedeniyle küresel piyasalar Pozisyonu Kapat yaşadı ve ani bir geri çekilme yaşandı. Bu olay, Genesis, Mt. Gox gibi uzun süreli bekleyen iflas dağıtım ve tasfiyeyle ilgili bir dizi olayla aynı döneme denk geldi, bu olaylar son üç günde yaşanmıştı. Ardından, küresel piyasalardaki Likidite mücadelesi nedeniyle dumping artarak bu durumu daha da kötüleştirdi.

Bu dönemlerde genellikle kısa vadeli hızlı negatif ilişkili olan BTC fiyatı, Ribaund yaşayabilir ve üç gün içinde dumping öncesi seviyelere geri dönebilir. Bu modeli, temel faktörlerin kısa vadeli Marj Trade tepkisini aşma örneği olarak görüyoruz. Warren Buffett'ın dediği gibi, borsa, sermayenin sabırlı kişilere akıtıldığı hırslı insanların elinden geçen bir araçtır. Bu içgörü, BTC piyasasının tüm tarihinde de genellikle geçerlidir.

Noktalar

  1. BTC'nin benzersiz özellikleri ve tarihi göz önüne alındığında, yatırımcılar BTC'ye yatırım yapmayı düşünürken, onu TradFi varlıkları ile nasıl karşılaştırıp analiz edeceklerini araştırıyorlar.

  2. BTC, yüksek volatilitesi nedeniyle açıkça yüksek riskli bir varlıktır. Bununla birlikte, BTC'nin karşılaştığı çoğu risk ve potansiyel getiri faktörleri, geleneksel yüksek riskli varlıklardan temel olarak farklıdır, bu da onu çoğu TradFi çerçevesi için uygun olmadığını gösterir - bazı makro yorumcuların kullandığı risk varlıkları ve hedge varlıkları çerçevesini de içerir.

3.BTC, kıt, egemen olmayan, Merkeziyetsizlik küresel bir varlık olarak, bazı yatırımcılar piyasa panik ve bazı jeopolitik çalkantı olayları sırasında bir sığınak olarak görmektedir.

  1. Uzun vadede, BTC'nin benimsenme eğilimi küresel para istikrarı, jeopolitik istikrar, sürdürülebilir Amerikan maliye ve siyasi istikrar endişeleri tarafından etkilenme eğilimindedir. Bu, geleneksel risk varlıklarının bu güç tarafından etkilenme genel ilişkisinin aksine.

Tanıtım

BTC risk varlığı mı yoksa korunma varlığı mı? Bu, müşterilerimizin BTC'ye ilk kez yatırım yaparken bize en sık sorduğu sorulardan biridir. BTC'nin hisse senetleri ve tahvillerle uzun vadeli korelasyonu, ayrıca ABD'nin gerçek faiz oranı veya likiditesinden nasıl etkilendiği hakkında bilgi edinmek istiyorlar.

BTC'nin benzersiz özellikleri nedeniyle çoğu diğer TradFi çerçevesine uygun olmadığına inanıyoruz. BTC'nin uzun vadeli getiri sürücü faktörleri, diğer yatırım portföyü getiri kaynaklarıyla temel olarak ilgisizdir ve bazı durumlarda tam tersidir. Uzun vadede, BTC'nin benimsenme sürücü faktörleri, çoğu TradFi varlıklarını sürükleyen küresel makro faktörlerden farklı veya hatta zıt olabilir. BTC, Dalgalanma özelliğine sahip olsa da ve (özellikle piyasada şiddetli Dalgalanma dönemlerinde) hisse senetleri ile kısa süreli bir bağlantıya sahip olsa da, bu makalede bu dinamiği açıklamaya çalışıyoruz.

BTC Neden Önemlidir

Öncelikle, BTC'nin neden önemli olduğunu temel olarak anlamamız gerekiyor. 2009 yılından bu yana, BTC, küresel olarak yaygın olarak kabul edilen ilk internet doğal para birimi aracı haline geldi. Teknolojik yenilik, dijital doğal, küresel olarak kullanılabilen, kıt, Merkeziyetsizlik ve izinsiz bir para birimi oluşturdu. Bu özellikler sayesinde, BTC, diğer para birimi formlarının uzun süredir sorun yarattığı sorunları çözmede önemli bir ilerleme kaydetti:

  1. BTC'nin arzı 21 milyon adetle sınırlıdır, bu da kolayca değer kaybetmeyeceği anlamına gelir.

  2. Küresel ve dijital doğal özellikleri, neredeyse anında ve sıfıra yakın maliyetle küresel çapta transfer yapılabilmesini sağlar, bu da uzun süredir politik sınırları aşan değer transferindeki sürtünmeyi aşar.

  3. Merkeziyetsizlik ve izne gerek duymama özellikleri, onu dünyadaki ilk gerçekten açık erişimli para sistemine dönüştürüyor.

BTC'nin ilk çıkışından bu yana, diğer şifreleme varlıkları da ortaya çıktı, bunların birçoğu daha geniş bir uygulama alanı arayışında olsa da, BTC bu alandaki en önde gelen varlık olarak küresel düzeyde kabul görmüştür. Bu, BTC'nin şifreleme varlık alanında eşsiz bir konumda olmasını sağlamıştır, küresel bir para birimi alternatifi ve güvenilir bir kıtlık varlığı haline gelmiştir.

BTCPiyasa Değeri reached a path of 10 trillion dollars

BTC fiyatı önemli ölçüde pompalandı ve küresel olarak yaygın bir şekilde benimsenmesine rağmen, sonunda geniş çapta bir değer deposu ve/veya küresel ödeme varlığı olarak gelişip gelişemeyeceği hala belirsizdir ve BTC'nin sürekli değişen piyasa değeri bu belirsizliği yansıtmaktadır.

Son on yılda, BTC tüm ana varlık sınıflarından yedi yılda daha iyi performans gösterdi, bu da yıllık getirisini %100'ün üzerine çıkardı ve olağanüstü bir performans sergiledi. Bu on yılda, BTC üç yıl en kötü performansını gösterdi, dört kez %50'den fazla geri çekildi. Ancak, bu tarihi döngüler boyunca, BTC geri çekilmelerden toparlanma ve yeni zirvelere ulaşma yeteneği gösterdi, bu Ayı Piyasası döngüleri uzun sürse de.

BTC fiyatlarının bu Dalgalanma, zamanla sürekli olarak evrimleşen ve küresel bir para birimi alternatifi olarak geniş çapta benimsenme potansiyelini yansıtmaya devam ediyor.

贝莱德谈比特币:风险和回报驱动因素与传统资产截然不同

"Makro değişkenler arasında ilişki bulunmayan" varlık

BTC'nin diğer makro değişkenlerle temel korelasyonu oldukça düşüktür, bu da nedeniyle hisse senetleri ve diğer risk varlıklarıyla uzun vadeli ortalama korelasyonunun düşük olduğu anlamına gelir. BTC'nin kısa vadeli olarak, özellikle doların gerçek faiz oranı veya likiditenin aniden değiştiği dönemlerde korelasyonu hızla yükselir, ancak temel olarak kısa vadeli ve açıkça uzun vadeli istatistiksel olarak anlamlı bir korelasyon ilişkisi üretmez.

贝莱德谈比特币:风险和回报驱动因素与传统资产截然不同

BTC, Merkeziyetsizlik ve egemen olmayan bir para birimi olarak küresel olarak yaygın bir şekilde benimsenen ilk Bitcoin'dir. Geleneksel işlem riskine sahip değildir, herhangi bir merkezi sistemden bağımsızdır ve herhangi bir tek bir ülkenin kaderinden etkilenmez. Bu özellikler, BTC'nin temel olarak bazı önemli makro risk faktörleriyle (banka sistem krizi, egemen borç krizi, para değer kaybı, jeopolitik çalkantılar ve diğer ülkelere özgü siyasi ve ekonomik riskler dahil) temelde ayrılmış olmasını sağlar. Uzun vadede, BTC'nin benimsenme seyri, küresel para birimlerinin istikrarsızlığı, jeopolitik uyumsuzluk, Amerika'nın mali sürdürülebilirliği ve siyasi istikrar gibi konulara duyulan endişe seviyesi tarafından etkilenebilir ve yükselme veya düşme eğiliminde olabilir.

Bu özellikler nedeniyle, BTC son beş yıl boyunca küresel olarak meydana gelen bazı en yıkıcı olaylarda bir güvenli liman varlığı olarak bazı yatırımcılar tarafından görülmektedir. Önemli olan, bu olaylarda BTC'nin bazen kısa süreli negatif bir tepki vermesi ve ardından reboun yapmasıdır. Bu temel faktörlerle açıklanamayan kısa vadeli işlem tepkilerinin, aşağıdaki faktörlere bağlanabileceğini düşünüyoruz.

  1. BTC 24 saat kesintisiz işlem yapabilir ve neredeyse anında nakite Yerleşim olabilir, bu da onu geleneksel piyasa Likidite sıkı olduğunda, özellikle hafta sonlarında yüksek bir şekilde satılabilir bir varlık haline getirir.

İkinci olarak, Bitcoin ve şifreleme varlık piyasası hala olgunlaşmamış durumda ve yatırımcıların Bitcoin'e olan anlayışı yetersiz.

Çoğu durumda, son 5 Ağustos 2024 tarihli küresel piyasa dumping olayını da içeren, BTC birkaç gün veya hafta içinde önceki seviyelere geri döner ve birçok durumda daha da yükselir, çünkü insanlar bu yıkıcı olayların BTC'nin temelini olumlu yönde etkilediğini fark etmeye başlar.

贝莱德谈比特币:风险和回报驱动因素与传统资产截然不同

Amerikan Tahvillerinin Durumu Yeniden Odak Noktası Haline Geldi

Bu nedenle, ABD'de ve yurt dışında federal bütçe açığı ve borç durumuna yönelik endişeler artmaktadır, bu da olası Riskten Korunma alternatif rezerv varlıklarının doları etkileme potansiyelini artırmıştır. Bu dinamik, ciddi borç birikimi olan diğer ülkelerde de meydana gelmekte gibi görünmektedir. Şimdiye kadar müşterilerle yaptığımız iletişime dayanarak, bu durumun son zamanlarda kurumların Bitcoin'e olan ilgisinin büyük ölçüde artmasının ana nedenlerinden biri olduğunu açıklıyor.

BTC hala yatırım riski taşıyan bir varlık

Ön analizler, BTC'nin hala yüksek riskli bir varlık olduğu gerçeğini inkar etmedi. Yeni bir teknoloji olan BTC, küresel ödeme ve değer deposu aracı olma yolunda hala erken benimsenme aşamasında. BTC değişkenliği de yüksek olmuştur ve düzenleyici zorluklar, benimseme yollarındaki belirsizlik ve ekosistemin henüz olgunlaşmamış olması gibi birçok riskle karşı karşıyadır.

Ancak, önemli olan nokta, bu risklerin diğer geleneksel yatırım varlıklarında ortak olmayıp yalnızca BTC'ye özgü olmasıdır. Bu nedenle, BTC, basit risk varlıklarının ve korunma varlıklarının çerçevesinin ayrıntılı bir şekilde düşünülemediği için geniş kapsamlı olarak uygulanamayacağını açıklayan özel bir vaka.

Yatırım portföyü açısından bakıldığında, belirli bir Pozisyon'a sahip BTC'nin yatırımları çeşitlendirme etkisi yaratabileceği ve Pozisyon büyüdükçe, bağımsız yüksek volatilitesinin yatırım portföyü riskini artırmak için aşırı derecede etkili hale geldiği nedenlerini açıklar.

Sonuç

BTC, bazen kısa vadeli olarak hisse senetleri ve diğer riskli varlıklarla aynı yönde Dalgalanabilir, ancak uzun vadede temel faktörleri çoğu geleneksel yatırım aracından tamamen farklıdır ve birçok durumda tam tersidir.

Küresel yatırımın artan jeopolitik gerilim, ABD borcu ve açık durumuna duyulan endişe ve dünya genelindeki siyasi istikrarsızlık artışıyla birlikte, BTC, yatırımcıların muhtemel mali, para ve jeopolitik risk faktörlerine karşı direnç gösterebilecek giderek daha benzersiz bir çeşitlendirme portföyü olarak görülebilir.

Orijinal metin bağlantısı

Orijinali Görüntüle
  • Bahşiş
  • Yorum
  • Paylaş
Yorum
Yorum yok