En kötü Pump.fun rakibi, Cardano meme fırlatma platformu Snek.fun, bir göz boyama mı? | Web3 bugün eyewash

Son bir haftada, çeşitli cross-chain meme coin platformları on-chain olarak ortaya çıktı ve hepsi iyi bir artış gösterdi. Dün gece saat 10'da, Cardano ($ADA) on-chain'in ilk meme coin platformu olan Snek.fun resmen başlatıldı ve meme topluluğunda çeşitli cross-chain etkileşimleri, izleme araçları ve cüzdanlar gibi çeşitli araçlar hakkında bilgi paylaşıldı. 20 saatten fazla bir zaman geçti, Snek.fun nasıl başladı?

Snek.fun nedir?

Öncelikle Snek.fun'un Cardano'daki meme lideri $SNEK ve Cardano ekosistemi DEX Splash ile işbirliğiyle başlatılan meme coin başlatma platformu olduğunu belirtmek gerekir. Snek.fun, Temmuz sonlarında ısınmaya başladı ve dün akşam 10'da resmen açıldı.

Ve $SNEK, Mayıs 2023'te piyasa değeri 1.3 milyar doları aşan iki ay boyunca %1300 artış gösterdikten sonra, zirveden %70'den fazla düşüş yaşadı ve şu anda piyasa değeri hala 50 milyon dolar.

Snek.fun'nun mekanizması Pump.fun ile benzerdir, burada kısaca açıklamak gerekirse, Token'in %75 arzı piyasada satın alındığında ve Piyasa Değeri 42.069 ADA'ya ulaştığında, DEX Splash üzerinde %25 arzı içeren bir likidite havuzu oluşturulacak ve LP yok edilecektir.

Kötü etkileşim deneyimi

Dün gece etkinliğin başlamasından kısa bir süre sonra, snek.fun resmi hesabı birkaç tweet yayınladı ve Cüzdan API'nin aşırı yüklendiğini, her 10 saniyede 20.000 kullanıcının web sitesine akın ettiğini ve sistemin baskı altında olduğunu belirtti. Daha sonraki tweetlerin yorum bölümünde, bazı kullanıcıların işlemde 5 saatlik gecikme yaşadığını da dile getirdi.

snek.fun şu anda desteklenen cüzdanlar Eternl, Nami ve Vespr'dır. BlockBeats Eternl ve Vepr'i deneyimledi. Eternl'in kayıt süreci zahmetli, yükleme hızı da yavaş ve Chrome eklentisi kullanırken işlem yapmak için açılır pencere şeklinde kullanılamaz. Vepr'in kayıt süreci daha basit, kullanım deneyimi daha hafiftir.

Snek.fun'un arayüzü, Pump.fun'ın ön ucu 1:1 kopyasıdır, ancak işlem deneyimi Pump.fun'dan çok daha kötü. Çapraz Zincir Etkileşimi gibi birçok sorunun yanı sıra, işlem sürecinde çeşitli sorunlar ortaya çıktı.

Öncelikle varsayılan yüksek Slipaj. Snek.fun'a girip, DEX giriş gereksinimini karşılamayan bir meme coin üzerindeki piyasa değeri, çoğu meme coin için varsayılan işlem Slipajı %50'dir.

Snek.fun'da, Piyasa Değeri gereksinimlerini karşılayan ve Splash'e giriş yapan Token'leri almak istiyorsanız, ticaret ekranına girdikten sonra sadece Splash'te ticaret yapabileceğinizi belirten bir uyarı alırsınız. Ancak Splash, Snek.fun tarafından desteklenen Vespr Cüzdanını desteklemiyor. Eğer meme Token'larıyla Vespr Cüzdanı kullanarak işlem yapıyorsanız ve Token'ları Splash'e giriş yaptıktan sonra görüntülemek ve aynı anda ticaret yapmak istiyorsanız, farklı bir Cüzdan'a geçmeniz gerekir.

Pump.fun'da, DEX'e giriş yapmış Tokenler bile Pump.fun üzerinde işlem yapabilir.

Ayrıca, Snek.fun'da MEME jetonunu önizlerken, platformun notu olan piyasa değeri birimi $ADA olarak belirtilmiş, şu anda ADA'nın fiyatı 0.32 dolar. Bu durum MEME oyuncularına rahatsızlık verdi. Token ticaret detaylarına bile tıklasalar, U birimiyle belirtilen piyasa değeri numarasını bulamıyorlar.

Şimdilik, Token trendini gözlemleyebileceğiniz tek araç Taptools'tur ve trend sıcak listesinin ön sıralarında MEME coin tarafından ele geçirilmiştir.

Cardano topluluğu üyesi @store_optimal, snek.fun'da işlem başlamadan önce beklentilerini ifade eden ve Token'ın ortaya çıkmasını tartışmak için bir space düzenleyen iki tweet attı. Ancak beklenti tweeti yayınlandıktan bir gün sonra, işlem sürecinde karşılaştığı birçok sorunu anlatan uzun bir tweet yayınladı, 'Hiçbir şey alamadım'.

Popüler Varlıklar

交易体验虽然不佳,但 snek.fun 上仍然产生了市值百万的 meme coin。根据 Snek.fun 和 Taptool 上的数据,目前市值最高的 meme coin 是 ADADOG,其最高市值为 370 万美元,8 小时内上涨了超过百倍。目前市值为 114 万美元,距离最高点下跌了70%。

Resmi bilgilere göre, Snek.fun'da ilk oluşturulan üç meme coin $bjorn, $keren ve $THICC idi. Snek platformu, bjorn'un platformda 1 milyon ADA Piyasa Değeri'ne (yaklaşık 31,000 ABD doları) ulaşan ilk meme coin olduğunu duyurmuştu.

bjorn, 3 saat içinde yükseliş yaşadıktan sonra hızla %90'dan fazla düştü ve daha sonra yükselişe geçti, yazıldığı sırada piyasa değeri 23.000 ABD dolarıdır. Ancak $keren piyasa değeri henüz 40.000 ABD dolarını geçmedi.

Orijinali Görüntüle
  • Bahşiş
  • Yorum
  • Paylaş
Yorum
Yorum yok
  • Konu