BECM'leri Değerlendirirken Göz Önünde Bulundurulacak 7 Faktör

Orta SeviyeSep 01, 2024
Bu makale, blok zinciri teknolojisinin geleneksel koleksiyon piyasasını nasıl alt üst edebileceğinin ayrıntılı bir analizini sunar ve blok zinciri destekli koleksiyon pazarları (BECM'ler) kavramını önerir. Makale, koleksiyon işlemleri için üç temel gereksinimi belirtir: anlık yerleşim, fiziksel gözetim ve sertifikasyon ve BECM'lerin bu ihtiyaçları nasıl etkili bir şekilde karşılayabileceğini araştırır. Şarap, alkollü içecekler, el çantaları ve saatler gibi çeşitli koleksiyon kategorilerini ve potansiyel performanslarını BECM'lerde değerlendiriyoruz. BECM'lerin finansal, gerçek dünya ve duygusal yönlerini tartışıyoruz. Bu boyutlarda ana özellikler arasında dikey ticaret mekanlarının eksikliği, uygun fiyat noktaları, değer deposu olarak görülme, depolama zorlukları, güven sorunları, zaman ve marka kökeni ve tutkulu bir koleksiyoncu tabanının varlığı yer alıyor.
BECM'leri Değerlendirirken Göz Önünde Bulundurulacak 7 Faktör

Toplamak büyük bir iştir. Bugün, Amerikalıların üçte birinden fazlasıkendimi koleksiyoner olarak tanımlarım ve 2024 yılı itibarıyla koleksiyonluk ürünlerin pazar büyüklüğü neredeyse$500 milyar dolarKoleksiyon eşyaları patlayan bir endüstridir - ve blok zincirleri onlar için geliyor.

Dünya koleksiyonerlerinin giderek artan bir alt kümesi aslında sadece alım satım yapmak amacıyla nadir viskilerden lüks saatlere ve el çantalarına milyarlarca dolar değerinde koleksiyon eşyası satın alıp satmak.dijital ilanlartoher şey mağazalar için dikey pazar yerleri, henüz en verimli şekilde hizmet etmek için evrimleşmediler.

Tersine ticaretin maksimum verimlilikle gerçekleşmesi için, koleksiyon pazar yerlerinin 1) anlık uzlaşma, 2) fiziksel gözetim ve 3) doğrulamaya sahip olması gerekmektedir. Bugünün önde gelen koleksiyon pazar yerleri arasında hiçbiri, Satılık, StockX, ve Chrono24, hepsi sunar. Nakit uzlaşma bir seçenek değildir; bunun yerine fiziksel uzlaşma varsayılan olarak kabul edilir - çoğunlukla günler veya haftalar olarak ölçülen bir uzlaşma süresiyle. Arabalar gibi daha büyük koleksiyon eşyaları için fiziksel depolama da hızla sorun haline gelir (onları çevirirken 20 arabayı nereye koyarsınız?). Facebook Grupları gibi dikey pazarlarda alınıp satılan daha küçük koleksiyon eşyaları için dolandırıcılık sürekli bir zorluktur. Tüm bu faktörler, bugünkü pazarlarda koleksiyon eşyalarının ticaretini son derece verimsiz hale getirir.

Yeni bir koleksiyoncu ticareti için özel olarak tasarlanmış yeni bir pazar yeri tasarımı oluşturma fırsatı olduğunu görüyoruz, "Blok Zinciri Etkin Koleksiyonculuk Pazarları" (BECM) adı verilen. Bu pazar yerleri, anlık ticaret sunar, stabilcoin'leri kullanarak haftalar süren uzlaşma süresini saniyelere indirir ve güvenilir bir saklayıcı veya onaylayıcı tarafından tutulan fiziksel varlıkların dijital temsilleri olarak NFT'leri kullanır.

BECM'ler, milyonlarca dolarlık koleksiyon pazarını yeniden şekillendirmenin potansiyeline sahiptir, çünkü bunun mümkün olmasını sağlar: 1) pazarları birleştirir ve likiditeyi artırır (mevcut parçalı, karanlık pazarlara karşı), 2) kişisel fiziksel depolama ihtiyacını ortadan kaldırır, bu da daha fazla ticareti teşvik eder, 3) kimlik doğrulama sağlayarak güveni artırır ve 4) ödünç verme olanağını artırarak koleksiyon davranışını finansallaştırır, önce mümkün olmayan ödünç alma. Bu verimliliklerin sonucunun, daha fazla tüccar, likidite, envanter ve pazar yerinin çevrimiçi olmasıyla koleksiyon pazarları için TAM genişletici olacağına inanıyoruz.

Ancak, herhangi bir koleksiyon kategorisi için bir BECM oluşturmak teknik olarak mümkün olsa da, tüm BECM'ler eşit oluşturulmayabilir. Bu makalenin geri kalanı, bir BECM girişim yatırımı yapılabilir yapacak nitelikleri nelerdir üzerinde odaklanacaktır. Finansal eksen, gerçek dünya eksen ve duygusal eksen olmak üzere üç tasarım ekseninde yedi ana özelliği ele alacağız.

Finansal Eksen

Dikeyleştirilmiş Ticaret Mekanlarının Eksikliği

Bugün, çoğu koleksiyon ürünü, likiditeyi birleştirmek ve halka açık fiyat keşfini kolaylaştırmak için özel bir pazaryeri veya borsaya sahip değil; bunun yerine, WhatsApp sohbetleri, Facebook grupları, müzayede evleri vb. gibi birçok farklı mekânda işlem görürler ve likiditeyi dağıtırlar ve parçalarlar. Bu, hizmet vermeye hazır olmayan koleksiyon ürünü piyasalarına hizmet etmek için yeterli fırsat olduğu anlamına gelir; ancak, mevcut piyasa yapısı zaten verimli ise, BECM'lerin rekabet etmesi zor olacaktır. Bu pazar yerleri, risk sermayesi yatırımcıları için o kadar çekici değiller.

Koleksiyon manzarasının ilk değerlendirmemize dayanarak, şarap ve alkollü içkiler, el çantaları ve saatler alanları iyileşme potansiyeli en yüksek olan pazarlardır. Bu koleksiyonlar genellikle karanlık piyasalarda işlem görür ve likidite eksikliği ve fiyat keşfi sorunları yaşarlar, bu da mevcut pazar yerlerini bozulmaya elverişli hale getirir.

Goldilocks Fiyat Noktası

Bir koleksiyon kategorisinin girişim yatırımı yapılabilir olabilmesi için, koleksiyon ürünlerinin koleksiyonerlerin varlığı tamamen sahip olabilecekleri kadar ucuz olmalıdır. Bir varlığın bir kısmına sahip olmak finansal yatırımlar için uygun olsa da, bir koleksiyoner olarak lüks bir el çantasının yarısına sahip olmak koleksiyon yapmanın amacını boşa çıkarır. Ayrıca, aşırı pahalı koleksiyon ürünleri genel alıcı havuzunu azaltır, bu da bu koleksiyon kategorilerini daha az likit hale getirir. Örneğin, milyon dolarlık Ferrari'leri kimse 24/7 isteklerin tesadüfen denk gelmesi olmadığı için çevirmez.

Diğer yandan, bir koleksiyon eşyasının sahibine bazı sosyal statü kazandırması, ayrıcalıklı bir his vermesi ve duygusal bir tatmin sağlaması için yeterince pahalı olması gerekir. Eğer bir şey çok ucuzsa ve herkes tarafından sahip olunabiliyorsa, duygusal ve statü odaklı alıcıları çekmeyecek ve piyasayı daha az likit hale getirecektir. Ayrıca, fiyat noktası, piyasa yapıcı adaylarının koleksiyon kategorisini araştırmak için zaman harcamasını değerli kılacak kadar yüksek olmalıdır. Eğer ürünler çok ucuzsa, birim ekonominin mantıklı olması için daha fazla dönmesi gerekir. Ancak, ucuz koleksiyon eşyaları, likit bir piyasa oluşturmak için yeterli sosyal statü sağlamaz.

Yatırılabilir BECM'ler için ideal altın kilitli fiyat aralığının yaklaşık 1.000 ila 100.000 dolar olduğuna inanıyoruz. Bu, spor ayakkabılar, saatler, el çantaları ve antikalar gibi koleksiyon eşyalarının BECM için ideal adaylar olmasını sağlar. Güzel sanatlar ve arabalar gibi koleksiyon eşyaları, çoğu insanın sahip olmak için çok pahalıdır. Kayıtlar ve pullar gibi koleksiyon eşyaları, düşük fiyatlarından dolayı BECM'ler için daha az uygun olabilir. Dar pazarları ve düşük fiyatları, pazaryerlerinin yeterli hacim oluşturmasını zorlaştırır.

Kaynaklar: girişim yatırılabilirliği bizim subjektif değerlendirmemizdir, baloncuk büyüklüğü pazar büyüklüğüne karşılık gelir, buradaki kaynaklar Kayıtlar, Ticaret Kartları, Pullar, Nadir Kitaplar, Sneakers, Viski, El çantaları, Saatler, Antika, Güzel Sanat, Klasik Arabalar

Değer Deposu Olarak Algılanıyor

Koleksiyoncular statü arayışındaki alıcılar. Tabiri caizse, elmas eli olanlar. Bir koleksiyon ürünlerinin sağlıklı fiyat tabanlarına sahip olması için varlıkları hayati önem taşır. Bu, bir koleksiyon ürününün bir heves olmadığını, ancak kalıcı kültürel öneme sahip bir öğe olduğunu gösterir. Bu, yeterli sayıda insanın bir öğenin gelecekte kültürel olarak önemli olacağına inandığı zaman, yalnızca değer deposu olarak algılanma şansı olabileceği anlamına gelir. Değer deposu olan koleksiyon ürünleri nesiller boyunca ilgi çeker ve genellikle teknolojideki değişikliklere dayanıklıdır.

Güzel sanatlar harika bir örnektir. İnsanlar binlerce yıldır sanatın tadını çıkarmışlardır ve insanların binlerce yıl boyunca sanatın tadını çıkarmaya devam edecekleri konusunda güvenli bir bahis yapmak mümkündür. Vinil kayıtlar daha belirsiz bir örnektir. Daha yaşlı nesillere geniş bir çekiciliği vardı, ancak iPod sonrası büyüyen nesillerin onlara değer vermeye devam edip etmeyeceği henüz görülmüş değildir.

Gerçek Dünya Eksen

Depolama Zordur

Anlamlı fiziksel alan kaplayan veya düzenli ev ortamlarında bozulmaya yatkın olan koleksiyonlar, BECM'ler için ideal adaylardır ve bu nedenle iyi yatırımcı kategorilerini temsil ederler. Bir kişi olarak, şarap ve sanat gibi hassas koleksiyonları uzun süre saklamak zordur çevresel önlemler almadan (nem, sıcaklık, ışık, vb.). Bu endişeleri sihirli bir şekilde çözebilseydiniz bile, hızlı bir şekilde mekân sınırlamalarıyla karşılaşırsınız - çoğu insanın evlerinde 50'den fazla tablo veya 100 şişe şarap saklamak zor olurdu. Ve hatta sihirli bir şekilde mekân kısıtlamalarını kaldırabilseydiniz, sigorta baş ağrılarına neden olabilirsiniz.

Eğer bir koleksiyon kategorisinin saklanması önemsizse, BECM inşa etmek yine de karlı olabilir, ancak giriş engeli daha düşük olacağından daha fazla rekabet, likidite parçalanması ve daha düşük fiyatlandırma gücüne yol açacaktır. NFT'ler bu kategorideki en iyi örnektir: çevreye duyarlı değillerdir ve fiziksel olarak hiçbir alan kaplamazlar, blok zincirinde şeffaf kökeni neredeyse dolandırıcılığı olanaksız hale getirir, bu da savunmasız bir NFT piyasası oluşturmayı zorlaştırır.

Kaynak: Blok Zinciri

BECM'lerden en çok kazanç sağlayanlar, depolama konusundaki en büyük zorlukları olan koleksiyoncular olduğunu düşünüyoruz. Şarap ve viski, sıcaklık, nem, ışık ve diğer faktörleri kontrol eden özel kasa sistemlerini gerektiren son derece çevresel duyarlılık gösterir.Baxus'taki yatırımımızBu tam da bu sorunu çözüyor). Arabalar büyük fiziksel garajlara ihtiyaç duyar - çoğu insan evde 3 veya 4 arabayı saklamakta zorlanır. Takas kartları, spor ayakkabılar, saatler ve çantalar saklamak daha zor değildir - bunların koleksiyonerleri hala dış kaynaklı depolamadan faydalanabilir, ancak marjinal iyileşme daha küçüktür.

Güven Sorunları Var

Fiziksel saklama sorununu çözmenin yanı sıra, BECM'ler yatırımcıların dikkatini çekmek için aynı zamanda otantiklik sorununu da çözmeli.

Bugün koleksiyonerler büyük güven sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır; grup sohbetlerindeki alıcılar ve satıcılar, karşı tarafın doğruluğunu tespit etmek için topluluk referanslarına ve anonim moderatörlere güvenmektedir. Dolandırıcılık, hemen hemen her koleksiyon ürününde beklenildiği gibi yaygındır. Piyasa katılımcılarının satın almalarında %100 güven duymaları çok zordur. Piyasa standartları ve güvenilir doğrulayıcıların oluşturulması, koleksiyonerlerden, alternatif varlık yatırımcılarından ve spekülatörlere kadar likidite çekmek için önemlidir.

Kimlik doğrulama yapmanın iki yolu vardır:

  1. İçeride – Bu, alan uzmanlığı gerektirir ve daha işletmesel olarak karmaşıktır. Eğer piyasa eşyaları yanlış şekilde doğrularsa, koleksiyoncuları tazmin etmekle yükümlü olacaktır. Ancak, özellikle doğrulaması zor olan bir koleksiyon ürünü söz konusuysa, harika bir hendek olabilir. Bununla birlikte, doğrulamayı içeride yapan piyasaların, olası çıkar çatışmalarını yönetmesi gerekecek ve alıcı güvenini sağlamak için bazı denetimler yapılması gerekecektir.
  2. Dış kaynak kullanımı – Bu, daha kolaydır, ancak pazaryerinin talep edebileceği marjı azaltır, bu nedenle dış kaynak kullanımı, koleksiyon kategorisinin daha kolay doğrulanabildiği durumlarda daha mantıklı hale gelir. Başka bir fayda, dış kaynak kullanımının doğal olarak pazaryeriyle doğrulayıcı arasında bir ayrım sağlamasıdır ve bu da potansiyel çıkar çatışmalarını hafifletir.

Eğer bir BECM güven oluşturabilir ve para iade garantisi sağlayabilirse, bu, girişim yatırımı yapılabilir hale getiren bir hendek oluşturabilir. Saatler, el çantaları ve şarap gibi koleksiyonlar sahte ürünlerle doludur. BECM'lerin dolandırıcılık endişeleri nedeniyle toplama isteksiz olan yeni koleksiyonerleri güvenlerini artırma ve kayıt etme konusunda büyük bir fırsatı var.

Duygusal Eksen

Zaman Karşısında Marka Tabanlı Menşe

Koleksiyon eşyaları bağlamında kanıt, bir öğenin değer kazanma şeklidir. Koleksiyon eşyaları için genellikle zaman temelli veya marka temelli olur.

Zaman temelli menşe, bir varlığın yaş ve tarihsel bağlamından kaynaklanan değer artışı demektir. Nadir kitaplar bu kategoriye bir örnektir. Zaman temelli menşeli varlıklar sadece ikincil piyasalarda işlem görür - merkezi bir ihraççı yoktur, varlıklar genellikle tekil veya birkaç adettir. Bu kalite, koleksiyonerlerin sürekli olarak yeni ihraç satın almaları için sermayeye ihtiyaç duymamaları ve elmas gibi sağlam koleksiyonerlerin mevcut arzı baskılaması nedeniyle ikincil piyasa faaliyetini kısıtlayabilir.Constitution DAOBlok Zinciri, bu konunun harika bir örneğidir - satın aldıkları anayasa kopyası henüz ikincil piyasaya dönmemiştir. Zaman tabanlı mülkiyeti olan diğer koleksiyonlar arasında antika eşyalar, güzel sanatlar, arabalar ve silahlar bulunur.

Öte yandan, marka temelli köken, bir markanın zamanla prestij oluşturduğu ve pazarın ürünlerini değerli olarak gördüğü durumdur. Saatler marka temelli kökenin başlıca bir örneğidir. En üst düzey lüks saat üreticileri olan Rolex, Patek Philippe, Richard Mille ve Audemars Piguet, ...neredeyse yarıLüks saat pazarının önemli bir parçasıdırlar çünkü isimleri ile ilişkilendirilen değerden dolayı. Marka tabanlı koleksiyon ürünleri, sürekli olarak yeni ürünler çıkaran merkezi, kar amacı güden bir ihraççıya sahiptir. Zaman tabanlı provence koleksiyon ürünlerinin aksine, bu kategori koleksiyonerlerin yeni arz satın almak için sermaye gerektirmesi nedeniyle ikincil piyasa faaliyetlerini teşvik eder ve koleksiyonerler ikincil piyasalara dönüp satış yaparlar.

Marka tabanlı BECM'ler, zaman tabanlı BECM'lerden bir risk yatırımı için daha cazip adaylardır.

Tutkulu Koleksiyoner Tabanı Mevcut

Girişim sermayedarları, bir koleksiyon için güçlü duygulara sahip insanları görmek istiyor; bu, elmas elindeki koleksiyonerlere öncülük eden bir öncüdür. Onlar olmadan organik likiditeye sahip olmak zordur. Sonuç olarak, zayıf bir topluluğa sahip bir BECM, hacimleri çekmekte zorlanacak ve yatırım cazibesini kaybedecektir.

Blok Zinciri topluluğunun en iyi sinyali tartışma noktasına kadar tutkudur. Araba koleksiyoncularının tartışmasını görmek istiyoruz.en iyi süper arabatüm zamanların en iyi veya el çantası sevenlerin inandıkları şeyler için savunuculuk yaparhak ettiği değeri bulamayan markalar. Tutkulu bir koleksiyoncu tabanı, internetin tüm köşelerinde aktif olacak -altredditler, forumlar, ve grup sohbetleri.

Toplama Kambriyen Çağı

Gelecek, saatler, el çantaları ve şaraplar için sınırlı değil. Yatırım yapılabilir yüzlerce başka kategori var.

BECM'ler için fırsat, her türlü koleksiyon ürünü için yeni pazarları aydınlatmak, alternatif yatırımların yeni bir sınıfına erişimi iyileştirmektir.

2019'dan bu yana kriptonun gerçek dünyaya nasıl dokunabileceğine olan ilgimiz uzun zamandır var.Helium'da başlangıç yatırımı, şimdi DePIN olarak bilinen şeyin öncüsüydü. DePIN'de erken olmaktan çok şey öğrendik ve DePIN pazarı fırsatları hakkındaki düşüncelerimizi paylaştık burada.

BECM'ler, DePIN'ler gibi başka bir fırsat sunar ve sahip olmak ve toplamak ne anlama geldiğini temel olarak yeniden tanımlar. Bu alanda çalışıyorsanız, sizden haber almak isteriz. Lütfen bize ulaşın.buradaveyaburada.

Açıklama:

  1. Bu makale [multicoin.capital)], Özgün Başlık 'Tüm Piyasalar Eşit Değildir: Blok Zinciri Yetenekli Koleksiyon Piyasalarını Değerlendirirken Dikkate Almanız Gereken 7 Faktör (BECM)', Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [VISHAL KANKANI VE ELI QIAN]. Bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen irtibata geçin Gate Öğrenekip ve zamanında ilgilenecekler.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

BECM'leri Değerlendirirken Göz Önünde Bulundurulacak 7 Faktör

Orta SeviyeSep 01, 2024
Bu makale, blok zinciri teknolojisinin geleneksel koleksiyon piyasasını nasıl alt üst edebileceğinin ayrıntılı bir analizini sunar ve blok zinciri destekli koleksiyon pazarları (BECM'ler) kavramını önerir. Makale, koleksiyon işlemleri için üç temel gereksinimi belirtir: anlık yerleşim, fiziksel gözetim ve sertifikasyon ve BECM'lerin bu ihtiyaçları nasıl etkili bir şekilde karşılayabileceğini araştırır. Şarap, alkollü içecekler, el çantaları ve saatler gibi çeşitli koleksiyon kategorilerini ve potansiyel performanslarını BECM'lerde değerlendiriyoruz. BECM'lerin finansal, gerçek dünya ve duygusal yönlerini tartışıyoruz. Bu boyutlarda ana özellikler arasında dikey ticaret mekanlarının eksikliği, uygun fiyat noktaları, değer deposu olarak görülme, depolama zorlukları, güven sorunları, zaman ve marka kökeni ve tutkulu bir koleksiyoncu tabanının varlığı yer alıyor.
BECM'leri Değerlendirirken Göz Önünde Bulundurulacak 7 Faktör

Toplamak büyük bir iştir. Bugün, Amerikalıların üçte birinden fazlasıkendimi koleksiyoner olarak tanımlarım ve 2024 yılı itibarıyla koleksiyonluk ürünlerin pazar büyüklüğü neredeyse$500 milyar dolarKoleksiyon eşyaları patlayan bir endüstridir - ve blok zincirleri onlar için geliyor.

Dünya koleksiyonerlerinin giderek artan bir alt kümesi aslında sadece alım satım yapmak amacıyla nadir viskilerden lüks saatlere ve el çantalarına milyarlarca dolar değerinde koleksiyon eşyası satın alıp satmak.dijital ilanlartoher şey mağazalar için dikey pazar yerleri, henüz en verimli şekilde hizmet etmek için evrimleşmediler.

Tersine ticaretin maksimum verimlilikle gerçekleşmesi için, koleksiyon pazar yerlerinin 1) anlık uzlaşma, 2) fiziksel gözetim ve 3) doğrulamaya sahip olması gerekmektedir. Bugünün önde gelen koleksiyon pazar yerleri arasında hiçbiri, Satılık, StockX, ve Chrono24, hepsi sunar. Nakit uzlaşma bir seçenek değildir; bunun yerine fiziksel uzlaşma varsayılan olarak kabul edilir - çoğunlukla günler veya haftalar olarak ölçülen bir uzlaşma süresiyle. Arabalar gibi daha büyük koleksiyon eşyaları için fiziksel depolama da hızla sorun haline gelir (onları çevirirken 20 arabayı nereye koyarsınız?). Facebook Grupları gibi dikey pazarlarda alınıp satılan daha küçük koleksiyon eşyaları için dolandırıcılık sürekli bir zorluktur. Tüm bu faktörler, bugünkü pazarlarda koleksiyon eşyalarının ticaretini son derece verimsiz hale getirir.

Yeni bir koleksiyoncu ticareti için özel olarak tasarlanmış yeni bir pazar yeri tasarımı oluşturma fırsatı olduğunu görüyoruz, "Blok Zinciri Etkin Koleksiyonculuk Pazarları" (BECM) adı verilen. Bu pazar yerleri, anlık ticaret sunar, stabilcoin'leri kullanarak haftalar süren uzlaşma süresini saniyelere indirir ve güvenilir bir saklayıcı veya onaylayıcı tarafından tutulan fiziksel varlıkların dijital temsilleri olarak NFT'leri kullanır.

BECM'ler, milyonlarca dolarlık koleksiyon pazarını yeniden şekillendirmenin potansiyeline sahiptir, çünkü bunun mümkün olmasını sağlar: 1) pazarları birleştirir ve likiditeyi artırır (mevcut parçalı, karanlık pazarlara karşı), 2) kişisel fiziksel depolama ihtiyacını ortadan kaldırır, bu da daha fazla ticareti teşvik eder, 3) kimlik doğrulama sağlayarak güveni artırır ve 4) ödünç verme olanağını artırarak koleksiyon davranışını finansallaştırır, önce mümkün olmayan ödünç alma. Bu verimliliklerin sonucunun, daha fazla tüccar, likidite, envanter ve pazar yerinin çevrimiçi olmasıyla koleksiyon pazarları için TAM genişletici olacağına inanıyoruz.

Ancak, herhangi bir koleksiyon kategorisi için bir BECM oluşturmak teknik olarak mümkün olsa da, tüm BECM'ler eşit oluşturulmayabilir. Bu makalenin geri kalanı, bir BECM girişim yatırımı yapılabilir yapacak nitelikleri nelerdir üzerinde odaklanacaktır. Finansal eksen, gerçek dünya eksen ve duygusal eksen olmak üzere üç tasarım ekseninde yedi ana özelliği ele alacağız.

Finansal Eksen

Dikeyleştirilmiş Ticaret Mekanlarının Eksikliği

Bugün, çoğu koleksiyon ürünü, likiditeyi birleştirmek ve halka açık fiyat keşfini kolaylaştırmak için özel bir pazaryeri veya borsaya sahip değil; bunun yerine, WhatsApp sohbetleri, Facebook grupları, müzayede evleri vb. gibi birçok farklı mekânda işlem görürler ve likiditeyi dağıtırlar ve parçalarlar. Bu, hizmet vermeye hazır olmayan koleksiyon ürünü piyasalarına hizmet etmek için yeterli fırsat olduğu anlamına gelir; ancak, mevcut piyasa yapısı zaten verimli ise, BECM'lerin rekabet etmesi zor olacaktır. Bu pazar yerleri, risk sermayesi yatırımcıları için o kadar çekici değiller.

Koleksiyon manzarasının ilk değerlendirmemize dayanarak, şarap ve alkollü içkiler, el çantaları ve saatler alanları iyileşme potansiyeli en yüksek olan pazarlardır. Bu koleksiyonlar genellikle karanlık piyasalarda işlem görür ve likidite eksikliği ve fiyat keşfi sorunları yaşarlar, bu da mevcut pazar yerlerini bozulmaya elverişli hale getirir.

Goldilocks Fiyat Noktası

Bir koleksiyon kategorisinin girişim yatırımı yapılabilir olabilmesi için, koleksiyon ürünlerinin koleksiyonerlerin varlığı tamamen sahip olabilecekleri kadar ucuz olmalıdır. Bir varlığın bir kısmına sahip olmak finansal yatırımlar için uygun olsa da, bir koleksiyoner olarak lüks bir el çantasının yarısına sahip olmak koleksiyon yapmanın amacını boşa çıkarır. Ayrıca, aşırı pahalı koleksiyon ürünleri genel alıcı havuzunu azaltır, bu da bu koleksiyon kategorilerini daha az likit hale getirir. Örneğin, milyon dolarlık Ferrari'leri kimse 24/7 isteklerin tesadüfen denk gelmesi olmadığı için çevirmez.

Diğer yandan, bir koleksiyon eşyasının sahibine bazı sosyal statü kazandırması, ayrıcalıklı bir his vermesi ve duygusal bir tatmin sağlaması için yeterince pahalı olması gerekir. Eğer bir şey çok ucuzsa ve herkes tarafından sahip olunabiliyorsa, duygusal ve statü odaklı alıcıları çekmeyecek ve piyasayı daha az likit hale getirecektir. Ayrıca, fiyat noktası, piyasa yapıcı adaylarının koleksiyon kategorisini araştırmak için zaman harcamasını değerli kılacak kadar yüksek olmalıdır. Eğer ürünler çok ucuzsa, birim ekonominin mantıklı olması için daha fazla dönmesi gerekir. Ancak, ucuz koleksiyon eşyaları, likit bir piyasa oluşturmak için yeterli sosyal statü sağlamaz.

Yatırılabilir BECM'ler için ideal altın kilitli fiyat aralığının yaklaşık 1.000 ila 100.000 dolar olduğuna inanıyoruz. Bu, spor ayakkabılar, saatler, el çantaları ve antikalar gibi koleksiyon eşyalarının BECM için ideal adaylar olmasını sağlar. Güzel sanatlar ve arabalar gibi koleksiyon eşyaları, çoğu insanın sahip olmak için çok pahalıdır. Kayıtlar ve pullar gibi koleksiyon eşyaları, düşük fiyatlarından dolayı BECM'ler için daha az uygun olabilir. Dar pazarları ve düşük fiyatları, pazaryerlerinin yeterli hacim oluşturmasını zorlaştırır.

Kaynaklar: girişim yatırılabilirliği bizim subjektif değerlendirmemizdir, baloncuk büyüklüğü pazar büyüklüğüne karşılık gelir, buradaki kaynaklar Kayıtlar, Ticaret Kartları, Pullar, Nadir Kitaplar, Sneakers, Viski, El çantaları, Saatler, Antika, Güzel Sanat, Klasik Arabalar

Değer Deposu Olarak Algılanıyor

Koleksiyoncular statü arayışındaki alıcılar. Tabiri caizse, elmas eli olanlar. Bir koleksiyon ürünlerinin sağlıklı fiyat tabanlarına sahip olması için varlıkları hayati önem taşır. Bu, bir koleksiyon ürününün bir heves olmadığını, ancak kalıcı kültürel öneme sahip bir öğe olduğunu gösterir. Bu, yeterli sayıda insanın bir öğenin gelecekte kültürel olarak önemli olacağına inandığı zaman, yalnızca değer deposu olarak algılanma şansı olabileceği anlamına gelir. Değer deposu olan koleksiyon ürünleri nesiller boyunca ilgi çeker ve genellikle teknolojideki değişikliklere dayanıklıdır.

Güzel sanatlar harika bir örnektir. İnsanlar binlerce yıldır sanatın tadını çıkarmışlardır ve insanların binlerce yıl boyunca sanatın tadını çıkarmaya devam edecekleri konusunda güvenli bir bahis yapmak mümkündür. Vinil kayıtlar daha belirsiz bir örnektir. Daha yaşlı nesillere geniş bir çekiciliği vardı, ancak iPod sonrası büyüyen nesillerin onlara değer vermeye devam edip etmeyeceği henüz görülmüş değildir.

Gerçek Dünya Eksen

Depolama Zordur

Anlamlı fiziksel alan kaplayan veya düzenli ev ortamlarında bozulmaya yatkın olan koleksiyonlar, BECM'ler için ideal adaylardır ve bu nedenle iyi yatırımcı kategorilerini temsil ederler. Bir kişi olarak, şarap ve sanat gibi hassas koleksiyonları uzun süre saklamak zordur çevresel önlemler almadan (nem, sıcaklık, ışık, vb.). Bu endişeleri sihirli bir şekilde çözebilseydiniz bile, hızlı bir şekilde mekân sınırlamalarıyla karşılaşırsınız - çoğu insanın evlerinde 50'den fazla tablo veya 100 şişe şarap saklamak zor olurdu. Ve hatta sihirli bir şekilde mekân kısıtlamalarını kaldırabilseydiniz, sigorta baş ağrılarına neden olabilirsiniz.

Eğer bir koleksiyon kategorisinin saklanması önemsizse, BECM inşa etmek yine de karlı olabilir, ancak giriş engeli daha düşük olacağından daha fazla rekabet, likidite parçalanması ve daha düşük fiyatlandırma gücüne yol açacaktır. NFT'ler bu kategorideki en iyi örnektir: çevreye duyarlı değillerdir ve fiziksel olarak hiçbir alan kaplamazlar, blok zincirinde şeffaf kökeni neredeyse dolandırıcılığı olanaksız hale getirir, bu da savunmasız bir NFT piyasası oluşturmayı zorlaştırır.

Kaynak: Blok Zinciri

BECM'lerden en çok kazanç sağlayanlar, depolama konusundaki en büyük zorlukları olan koleksiyoncular olduğunu düşünüyoruz. Şarap ve viski, sıcaklık, nem, ışık ve diğer faktörleri kontrol eden özel kasa sistemlerini gerektiren son derece çevresel duyarlılık gösterir.Baxus'taki yatırımımızBu tam da bu sorunu çözüyor). Arabalar büyük fiziksel garajlara ihtiyaç duyar - çoğu insan evde 3 veya 4 arabayı saklamakta zorlanır. Takas kartları, spor ayakkabılar, saatler ve çantalar saklamak daha zor değildir - bunların koleksiyonerleri hala dış kaynaklı depolamadan faydalanabilir, ancak marjinal iyileşme daha küçüktür.

Güven Sorunları Var

Fiziksel saklama sorununu çözmenin yanı sıra, BECM'ler yatırımcıların dikkatini çekmek için aynı zamanda otantiklik sorununu da çözmeli.

Bugün koleksiyonerler büyük güven sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır; grup sohbetlerindeki alıcılar ve satıcılar, karşı tarafın doğruluğunu tespit etmek için topluluk referanslarına ve anonim moderatörlere güvenmektedir. Dolandırıcılık, hemen hemen her koleksiyon ürününde beklenildiği gibi yaygındır. Piyasa katılımcılarının satın almalarında %100 güven duymaları çok zordur. Piyasa standartları ve güvenilir doğrulayıcıların oluşturulması, koleksiyonerlerden, alternatif varlık yatırımcılarından ve spekülatörlere kadar likidite çekmek için önemlidir.

Kimlik doğrulama yapmanın iki yolu vardır:

  1. İçeride – Bu, alan uzmanlığı gerektirir ve daha işletmesel olarak karmaşıktır. Eğer piyasa eşyaları yanlış şekilde doğrularsa, koleksiyoncuları tazmin etmekle yükümlü olacaktır. Ancak, özellikle doğrulaması zor olan bir koleksiyon ürünü söz konusuysa, harika bir hendek olabilir. Bununla birlikte, doğrulamayı içeride yapan piyasaların, olası çıkar çatışmalarını yönetmesi gerekecek ve alıcı güvenini sağlamak için bazı denetimler yapılması gerekecektir.
  2. Dış kaynak kullanımı – Bu, daha kolaydır, ancak pazaryerinin talep edebileceği marjı azaltır, bu nedenle dış kaynak kullanımı, koleksiyon kategorisinin daha kolay doğrulanabildiği durumlarda daha mantıklı hale gelir. Başka bir fayda, dış kaynak kullanımının doğal olarak pazaryeriyle doğrulayıcı arasında bir ayrım sağlamasıdır ve bu da potansiyel çıkar çatışmalarını hafifletir.

Eğer bir BECM güven oluşturabilir ve para iade garantisi sağlayabilirse, bu, girişim yatırımı yapılabilir hale getiren bir hendek oluşturabilir. Saatler, el çantaları ve şarap gibi koleksiyonlar sahte ürünlerle doludur. BECM'lerin dolandırıcılık endişeleri nedeniyle toplama isteksiz olan yeni koleksiyonerleri güvenlerini artırma ve kayıt etme konusunda büyük bir fırsatı var.

Duygusal Eksen

Zaman Karşısında Marka Tabanlı Menşe

Koleksiyon eşyaları bağlamında kanıt, bir öğenin değer kazanma şeklidir. Koleksiyon eşyaları için genellikle zaman temelli veya marka temelli olur.

Zaman temelli menşe, bir varlığın yaş ve tarihsel bağlamından kaynaklanan değer artışı demektir. Nadir kitaplar bu kategoriye bir örnektir. Zaman temelli menşeli varlıklar sadece ikincil piyasalarda işlem görür - merkezi bir ihraççı yoktur, varlıklar genellikle tekil veya birkaç adettir. Bu kalite, koleksiyonerlerin sürekli olarak yeni ihraç satın almaları için sermayeye ihtiyaç duymamaları ve elmas gibi sağlam koleksiyonerlerin mevcut arzı baskılaması nedeniyle ikincil piyasa faaliyetini kısıtlayabilir.Constitution DAOBlok Zinciri, bu konunun harika bir örneğidir - satın aldıkları anayasa kopyası henüz ikincil piyasaya dönmemiştir. Zaman tabanlı mülkiyeti olan diğer koleksiyonlar arasında antika eşyalar, güzel sanatlar, arabalar ve silahlar bulunur.

Öte yandan, marka temelli köken, bir markanın zamanla prestij oluşturduğu ve pazarın ürünlerini değerli olarak gördüğü durumdur. Saatler marka temelli kökenin başlıca bir örneğidir. En üst düzey lüks saat üreticileri olan Rolex, Patek Philippe, Richard Mille ve Audemars Piguet, ...neredeyse yarıLüks saat pazarının önemli bir parçasıdırlar çünkü isimleri ile ilişkilendirilen değerden dolayı. Marka tabanlı koleksiyon ürünleri, sürekli olarak yeni ürünler çıkaran merkezi, kar amacı güden bir ihraççıya sahiptir. Zaman tabanlı provence koleksiyon ürünlerinin aksine, bu kategori koleksiyonerlerin yeni arz satın almak için sermaye gerektirmesi nedeniyle ikincil piyasa faaliyetlerini teşvik eder ve koleksiyonerler ikincil piyasalara dönüp satış yaparlar.

Marka tabanlı BECM'ler, zaman tabanlı BECM'lerden bir risk yatırımı için daha cazip adaylardır.

Tutkulu Koleksiyoner Tabanı Mevcut

Girişim sermayedarları, bir koleksiyon için güçlü duygulara sahip insanları görmek istiyor; bu, elmas elindeki koleksiyonerlere öncülük eden bir öncüdür. Onlar olmadan organik likiditeye sahip olmak zordur. Sonuç olarak, zayıf bir topluluğa sahip bir BECM, hacimleri çekmekte zorlanacak ve yatırım cazibesini kaybedecektir.

Blok Zinciri topluluğunun en iyi sinyali tartışma noktasına kadar tutkudur. Araba koleksiyoncularının tartışmasını görmek istiyoruz.en iyi süper arabatüm zamanların en iyi veya el çantası sevenlerin inandıkları şeyler için savunuculuk yaparhak ettiği değeri bulamayan markalar. Tutkulu bir koleksiyoncu tabanı, internetin tüm köşelerinde aktif olacak -altredditler, forumlar, ve grup sohbetleri.

Toplama Kambriyen Çağı

Gelecek, saatler, el çantaları ve şaraplar için sınırlı değil. Yatırım yapılabilir yüzlerce başka kategori var.

BECM'ler için fırsat, her türlü koleksiyon ürünü için yeni pazarları aydınlatmak, alternatif yatırımların yeni bir sınıfına erişimi iyileştirmektir.

2019'dan bu yana kriptonun gerçek dünyaya nasıl dokunabileceğine olan ilgimiz uzun zamandır var.Helium'da başlangıç yatırımı, şimdi DePIN olarak bilinen şeyin öncüsüydü. DePIN'de erken olmaktan çok şey öğrendik ve DePIN pazarı fırsatları hakkındaki düşüncelerimizi paylaştık burada.

BECM'ler, DePIN'ler gibi başka bir fırsat sunar ve sahip olmak ve toplamak ne anlama geldiğini temel olarak yeniden tanımlar. Bu alanda çalışıyorsanız, sizden haber almak isteriz. Lütfen bize ulaşın.buradaveyaburada.

Açıklama:

  1. Bu makale [multicoin.capital)], Özgün Başlık 'Tüm Piyasalar Eşit Değildir: Blok Zinciri Yetenekli Koleksiyon Piyasalarını Değerlendirirken Dikkate Almanız Gereken 7 Faktör (BECM)', Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [VISHAL KANKANI VE ELI QIAN]. Bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen irtibata geçin Gate Öğrenekip ve zamanında ilgilenecekler.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Mulai Sekarang
Daftar dan dapatkan Voucher
$100
!