Yeni kurulan girişimciler için sosyal medya: Çevrimiçi varlık oluşturmanın pratik rehberi

Orta SeviyeAug 27, 2024
Sosyal medya kullanımı genellikle tatlı bir düşkünlüğe benzetilir, ancak çoğu startup kurucusu için sosyal bir varlık oluşturmak kritik bir görevdir. Bu platformlar, hedef kitleleri araştırmak, organik büyümeyi teşvik etmek, bir marka oluşturmak ve mesajları etkili bir şekilde yaymak için önemlidir. Sıfırdan başlamak, net hedefler belirlemeyi, hedef kitleyi tanımlamayı ve başarıyı ölçmeyi gerektirir.
Yeni kurulan girişimciler için sosyal medya: Çevrimiçi varlık oluşturmanın pratik rehberi

İnsanlar sosyal medyada vakit geçirmeyi tatlı bir dişe sahip olmaya benzetiyor. Ancak çoğu startup kurucusu için sosyal bir varlık oluşturmak temel bir gereklilik. Seçtiğimiz platformlar bize kitlelerimizi araştırmamızda, organik büyümeyi sağlamamızda, markalarımızı oluşturmamızda ve haberleri yaymamızda yardımcı olabilir - sosyal medya stratejisi oluşturmanın argümanı oldukça açıktır. Bununla birlikte, etkili ve gerçekçi bir planı bir araya getirmek ise kolay değildir.

En iyi içerik oluşturucular bunu kolay gösterir — bir bok gönderisi 1 milyon gösterim alabilir, tek bir mavi nokta emojisi aylarca heyecan yaratabilir — ancak ustalık zordur. Birincisi, meta her zaman değişiyor. X, harici sitelere bağlantı veren gönderilerin sıralamasını düşürebilir; Instagram, yeni içerik türlerine öncelik vermeye başlayabilir; Ve her ne kadar kriptoyu düşünsek de burada yardımcı olabilir, kurallar kaçınılmaz bir şekilde en geleceğe uygun planları bile zayıflatan şekillerde değişir.

Algoritmalar gelişiyor, trend platformlar ortaya çıkıyor, yeni viral içerik türleri popüler oluyor. Her zaman oluşturulacak başka bir hesap veya denenecek bir deney var. Bu nedenle, kaynakları sınırlı olan başlangıç şirketleri nereden başlayacaklarını nasıl belirleyebilirler? Ve bir kere başladıklarında, neyin işe yaradığını nasıl anlayabilirler? Bu alan dinamiktir, ancak meta içinde neler olursa olsun, bazı pratik profesyonel ipuçları ve en iyi uygulamalar mevcuttur.

Bu yazı, sıfırdan başlamak ve sosyal medya varlığını 1'e çıkarmak için zaman test edilmiş kuralları kapsar. Bu kurallar arasında hedefler belirlemek, hedef kitleyi belirlemek ve başarıyı ölçmek bulunur. Ayrıca, zaman en büyük kısıtlama ise, kurucuların ne zaman, nasıl ve ne yayınlayacakları konusunda bilgi sahibi olabilecekleri araçlar ve çerçeveler de bulunur.

Başlarken: Gerçekçi hedefler belirleme

Herhangi büyük bir ürün girişimi gibi, momentum sağlamak ve güven oluşturmak için dalış yapmadan önce gerçekçi hedefler belirlemek önemlidir. Bunlar, başlangıçtan kuruluşa ve kurucudan kurucuya geniş ölçüde değişecektir, ancak işte başlamak için birkaç soru:

  • Sosyal medya hangi rolü oynayacak? Müşteri hizmetleri odaklı sosyal varlıklar, bir kurucusunun kişisel hesabından çok farklı görünecek. İçerik dağıtımına odaklanan hesaplar, dağıtılmış bir topluluğu yönetenlerden farklı bir yaklaşım gerektirecektir. Bu konuların hepsini atlamadan önce bunları tanımlamak önemlidir.
  • Son oyun ne? Şirketler, projeleri halka açılmadan önce yüksek niyetli bir izleyici kitlesine sahip olmak için sosyal takipçi oluşturmak isteyebilirler. Veya markaları etrafındaki algıları sıfırlamak isteyebilirler. Bir kurucu olarak, neye çalışıyorsunuz? Ve sosyal varlık planlarınızı nasıl destekleyecek?
  • Zaman çizelgesi nedir? Hız kazanmak için belirli tarihlerle kısa vadeli hedefler belirleyin. Örneğin, bir hesabın takipçilerini ilk ay 100 kişi, ikinci ay 200 kişi, ve benzeri şekilde artırmak. Gerçekçi olun ve plana bağlı kalın.

Bu hedeflerin, takip eden her şeyin temeli olarak hizmet etmesine izin verin. Bir kez yerlerine konulduğunda, takımlar neyi başarmaya çalıştıklarından kimlere ulaşmaya çalıştıklarına geçebilirler.

Hedef kitlelerin belirlenmesi: İnsanlarınızı nasıl bulursunuz

Yeni bir sosyal hesaba gönderi yapmak, bir kara deliğe bağırmak gibi hissettirebilir. Takımların ürünleri henüz piyasaya sürülmemiş olsa bile, mümkün olan en kısa sürede bir izleyici kitlesi oluşturmaya başlamaları önemlidir.

Boşluğa göndermeden önce, öncelikle hedef kitleyi düşünün: Yukarıda belirtilen hedeflere ulaşmak için kime ulaşmanız gerekiyor? Potansiyel müşteriler mi, kripto degensler mi, yatırımcılar mı yoksa tamamen başka biri mi?

Çok sayıda kripto takımı genellikle ilk sınıf veya deneysel ürünleri başlatırken veya ürün-pazar uyumunu hala ararken tamamen yeni bir hedef kitleye ihtiyaç duyar. Bu tamam: Hedef kitle her şey değildir, ancak öncelik verilecek platformlar ve oluşturulacak içerik türleri için faydalı bir girdidir.

Daralmaya başlamak için, bu altı soru çerçevesini kullanmayı deneyin:

  1. Hangi hesaplar hedef kitleye dahil? Bu yanıtı daha genel bir stratejiyle bağlayın: Örneğin, geniş tüketici ürünleri olan kripto başlangıçlar bile, öncelikle seçilmiş bir kripto yerli kitlesini önceliklendirmek isteyebilir. Daha önce daha geniş bir lansmandan önce bir başlangıç ​​ürün yol haritasını iyileştirmeye yardımcı olan daha bilgili, satın alınmış bir grup erken benimseyici.
  2. En çok hangi sosyal platformları kullanıyorlar? Bir takımın dahil olmak istediği konuşmaların hepsi Instagram'da gerçekleşiyorsa, tamamen Instagram'a odaklanmak açık bir hatadır. Ancak bu sorunun cevapları her zaman net değildir. Örneğin, bazı son derece özgül kitlelere (kripto yeniliğini yönlendiren bazı araştırma ve akademik topluluklar dahil) ulaşmak için e-posta ve yüz yüze konferanslar en iyi yoldur.
  3. Hedef kitle dünya genelinde nerede bulunuyor? Bu, web3 için zor olabilir çünkü çok sayıda insan anonimdir, ancak kitlelerinin dünya genelinde nerede bulunduğuna dair elde edebileceğiniz daha fazla veri varsa, o kadar iyi olur. Hedef kitlenizin yarısının İngiltere'de olduğunu öğrenirseniz, muhtemelen uyudukları sırada gönderi yapmak istemezsiniz. Twitter Analytics gibi araçlar bu konuda yardımcı olabilir. Ancak bu bilgiyi elde etmenin gerçekten basit bir büyüme taktiği yolu, Discord'unuza girip insanlardan bayraklarını sohbet bölümüne bırakmalarını istemektir.
  4. Izleyici hangi diğer hesapları takip ediyor? Izleyici hangi popüler hesapları, etkileyicileri ve markaları takip ediyor, içerik türlerini ve marka sesini göz önünde bulundurarak bir göz atın. Sonra içeriğin takipçilerinizin beslenme alışkanlıklarına nasıl görüneceğini düşünün: Sivrilecek mi, yoksa bilgi alışkanlıklarına sorunsuz bir şekilde mi karışacak? Hızlı bir manzara, erken yayınlar için sağlam bir temel olarak hizmet edebilir.
  5. Nelerle ilgilenmekten hoşlanıyorlar? Yüksek performanslı içerik yayınlayan hesapları inceleyin. Son 50 gönderilerine bakın, hangi konuların işe yaradığını ve hangilerinin işe yaramadığını görün ve sonra en iyi çalışan temaları ilham kaynağı olarak kullanın.
  6. Sosyal medyayı nasıl kullanıyorlar? Herkes sosyal medyayı farklı şekillerde kullanıyor. Ve farklı platformlar, kullanıcıların hayatında farklı işlevlere sahip olabilir, olsun bu hafif eğlence ile rahatlamak, bağlantı kurmak veya yeni şeyler öğrenmek.

Bu sadece temel bir çerçeve. Bu soruları nereden başlayacağınızı belirlemek için bir harita olarak düşünün. Özellikle hangi platformlarda çalışmaya başlayacağınızı ve hangi içerik türlerini yayınlamaya başlayacağınızı belirleyin.

Nereye gönderileceğini bilmek: Platformları ve hesapları önceliklendirmek

Hedef kitleyi daraltmak birkaç önemli kararın kilidini açar. Özellikle, hangi platformlara ve hesaplara öncelik verileceği.

Kullanıcıların her gün birden fazla platform arasında kaydırma yapması alışılmadık bir durum değil. Öte yandan, içerik oluşturucuları için aynı anda her yerde bulunmaya çalışmak gerçekten bir sosyal stratejiyi sabote edebilir. Bu özellikle kurucular için bir nedenle doğrudur: Aynı anda iki sosyal platformdan fazlasını sürdürmek sadece sürdürülebilir değil.

Hedef, küçük başlamak ve zamanla harika içerik oluşturma becerisini geliştirmektir. Daha sonra her zaman daha fazla platforma ölçeklendirme yapabilirsiniz (muhtemelen insanları işe alarak içerik oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olmak için). Bu arada, genellikle kuruculara, çeşitli platformlarda başarılı olmadan önce 1-2 platforma odaklanmalarını öneriyoruz.

Kurucular, örneğin LinkedIn ve X gibi marka hesaplarıyla sınırlı kalmamalıdır. Ayrıca, kendi sosyal medya hesaplarının genel stratejiye nasıl katkı sağladığını da düşünmek önemlidir (aşağıda daha fazla bilgi).

Bir kişisel hesabı çalıştırmak

Kurucular sıklıkla bize işlerini tanıtmak için hangi tür bir hesap kullanmaları gerektiğini sorarlar. Kendi markalarını oluşturmak için kişisel LinkedIn hesaplarına daha fazla zaman yatırmalılar mı? Yoksa başlangıçları için sıfırdan bir hesap mı oluşturmalılar?

Cevap, özel hedeflerine bağlı olacaktır; ancak, kurucuların kişisel hesaplarını birkaç nedenle kullanmalarını önermeye giderek daha fazla karar veriyoruz.

  1. İnsanlar markalardan değil, insanlardan duymak istiyor. Marka hesapları pazarlama hedefleri için tanıtım yaparmış gibi gelebilirken, bir kurucudan duymak daha otantik ve saf pazarlama gibi hissedilebilir.
  2. Kişisel hesapların marka hesaplarından daha iyi performans gösterdiği görünüyor. Ayrıca, algoritmanın en azından şu anda bireysel sesleri tercih ettiği X gibi platformlarda kişisel hesapların etkileşim ve erişim açısından marka hesaplarını geride bıraktığını da görüyoruz.
  3. Bir kişisel marka oluşturmak, ürün-agnostik bir kitle yaratır. Kurucunun üzerinde çalıştığı fikir veya ürün yaşam döngüsünde nerede olursa olsun, sosyal platformlarda güçlü bir varlık, gelecekteki projeler, yaklaşan lansmanlar ve hatta yeni sosyal hesaplar için yerleşik bir kitle yaratabilir.

Kurucuların diğer hesabı diğerinin yerine seçmesine gerek yoktur. Aslında, her iki hesabı da etkinleştirmek şirketlerin topluluklarına daha etkili bir şekilde iletişim kurmalarına izin verir (çünkü her takipçinin sadece bir kısmı her organik gönderiyi görecektir). Kurucu vs marka hesapları konusunda daha fazlası için, buraya bak.

Yayınlamak için karar vermek: İçerik türlerini test etmek ve sesinizi bulmak

Girişimcilerden sıkça duyduğumuz bir diğer şey de, "Sosyal medyada var olmam gerektiğini biliyorum, ancak ne göndermem gerektiğinden emin değilim."

Buradaki amaç, insanların başka yerde bulamayacakları değerli bilgi ve uzmanlık sağladığı için takip etmek istedikleri sosyal akışlar oluşturmaktır - bunun olup olmadığına bakılmaksızın.popüler bir proje iç görünümü, ilginç bakış açılarıSektördeki gelişmelere veya niş ipuçlarına dair bilgilendirici hesaplar. Kısacası, harika hesaplar onları diğerlerinden ayıran bir perspektife sahiptir.

Perspektifinizi nasıl bulursunuz? Başlamak için, genellikle kuruculara kişisel yaşam deneyimlerine, ilgi ve takıntılarına ve benzersiz uzmanlık alanlarına bakmalarını söyleriz. Ardından, eğitici, ilham verici ve öğretici hikayeler anlatın. Kariyerlerine, boş zamanlarını nasıl geçirdiklerine, kendilerini tüketen kitaplara veya takip ettikleri yaratıcılara objektif bir bakış atabilirler. Ve sonra hepsini 1'e özelleştirin.

Daha fazla ilham için, çoğu şirket için çalışan birkaç farklı tema ve konu vardır ve değer katmaya başlamak için iyi bir yerdir:

  • Nasıl yapılır içeriği (insanlara bir şeyi nasıl yapacaklarını gösterme)
  • Perde Arkası (şirketinizin iç işleyişine insanlara bir bakış ver)
  • Endüstri içgörüleri (izleyicinizin ilgilendiği makro trendleri paylaşın)
  • Ürün güncellemeleri (ürün paylaşımı ve herhangi yeni özellikleri)
  • Şirket duyuruları (örneğin büyük bir kazanımı paylaşın)
  • Topluluk soruları (izleyicilerinizin konuşmaktan ilgi duyabileceği bir soruyu paylaşın)
  • Kurucu düşünceleri (öğrendiğiniz bir şeyi paylaşın, okuduğunuz bir kitabı önerin veya sadece izleyicilerinizin ilgisini çeken bir konu hakkında düşüncelerinizi paylaşın)

Sonuç olarak? Bir niş bulun. Benzersiz bir bakış açısına sahip hesaplar ve farklı içerik türleri ve formatlarıyla deney yapanlar çok değer katabilir.

Meta değişiklikleri ne olur

Hepimiz bir sosyal platformdaki değişikliklerin, insanların içeriği nasıl etkileşime girdiği ve etkileşimde bulunduğunu yeniden şekillendirebileceğine şahit olduk. Son örnek olarak, X harici bağlantıları aşağıya doğru sıralamaya başladı,özellikle Substack'e işaret edenler. Bu değişiklik, platformda Substack'lerini tanıtan insanları temel olarak stratejilerini yeniden düşünmeye zorladı - linkleri gömmekten X'e tam haber bültenlerini çapraz yayınlamaya kadar.

Ancak X'in değişiklikleri çok dikkat çekse de, gerçek şu ki buzaman zaman olur, ve sosyal medya platformları, kullanıcıları uygulamalarında ve sitelerinde başka yerde olmaktan alıkoymak için sürekli yeni yollar deniyorlar. Yaratıcılar, belirli bir platformun inceliklerini öğrenebilir ve iyi sıralama alacak içerikler için optimize edebilirler, ancak kurallar her zaman değişebilir.

Bu nedenle, manzara değiştikçe esnek olmak ve yeni içerik türleriyle denemeye istekli olmak giderek daha önemli hale geliyor. Bu değişiklikler acı verici olabilirken, aynı zamanda kutudan çıkmayı düşünmek ve takipçilerle etkileşim kurmanın yeni yollarını test etmek için fırsatlar sunar.

Yani şimdi hangi tür içeriğin yayınlanmaya başlanacağını kapsadığımıza göre, şimdi ne sıklıkla yayın yapılacağını - veya ritim - konuşalım.

Yapılanma sıklığı: Ne sıklıkla gönderi yapılmalı

Sosyal medyayı anlamayan insanların genellikle sahip oldukları bir içgüdü, daha fazla her zaman daha iyidir — eğer gönderiler bağlantı kurmuyorsa, genellikle hesabın dünyaya yayınladığı gönderi sayısıdır.

Bu büyük bir yanılgıdır. Vurgu konusunda, önem sırası şöyledir:

Kalite > Tutarlılık > Miktar

Bir sonraki bölümde daha fazla bilgi verilecek olan bir uygulama içi analitik aracı tarafından ölçülen kalite ile başlayın ve insanların etkileşimde bulunduğu, yorum yaptığı ve paylaştığı gönderilere bakın.

Ardından tutarlılık hakkında düşünün. Ayda sadece bir iyi gönderiyle başlamak ve sonra bunu ikiye çıkarmak mümkündür. Metrikler ne söylüyorsa ona bakın ve işler iyi görünüyorsa, sıklığı günlük olarak artırın.

İnsanların yaptığı yaygın bir hata, kitlelerine bağlanmayı umarak yayınlarını doldurmaktır. Hedef, zamanla süreç, zevk, zamanlama ve daha fazlasını içeren sosyal bir kas geliştirmektir.

Cadence oluşturma için hızlı başlangıç kılavuzu

İlhama güvenme. Her zaman yayınlandığında etkili olacak içeriklerden oluşan bir geri plan oluşturmak, büyük ürün güncellemeleri ve zamanında yayınlanacak içerikler arasındaki boşlukları doldurmaya yardımcı olabilir.

Harika içerik fikirleri için uyanıp umutlanmak yerine, birkaç odaklanmış saat ve biraz yaratıcılıkla sağlam bir bekleme listesi oluşturabilirsiniz. İşte nasıl yapılır: İlk olarak, mümkün olduğunca çok fikir yazın ve sonra birkaç favori seçin. Onları yazıp gelecek haftalar için programlayın. Hareketi sürdürmek için, her gün beslemedeki yorumlarla ilgilenmek için yaklaşık 30 dakika harcamayı unutmayın.

Tüm bu önceden yapılan çalışma büyük bir zaman taahhüdü gibi görünebilir, bu yüzden takımlar çabalarının karşılığını nasıl anlayabilirler? Başarı için metriklere kısa bir göz atalım...

Sosyal medya başarısını ölçme: Sosyal metriklerin tanıtımı

Sosyal gönderilerle ilgili başarıyı ölçmenin temel ve tamamlayıcı iki yaklaşımı vardır:

  1. Niteliksel olarak veya duygu ölçütü (insanların şirketiniz/markanız hakkında nasıl hissettiği, temel olarak). Geri bildirimler, yanıtlar ve sorular, alıntı tweetlerinin içeriği, bahsetmeler ve DM'ler gibi şeyler.
  2. Nicel olarak, ya da büyümenin bir ölçüsü. Katılım, izlenimler, erişim, paylaşımlar, dönüşümler, takipçiler ve yönlendirmeler gibi şeyler.

Çoğu kurucu için nicel verilerin değeri açıktır - ürün metrikleri gibi bir dizi, hedef kitle büyümesini, paylaşımları ve beğenileri ölçmek kolaydır. Öte yandan, nitel geri bildirimler ölçmenin daha zor olduğu bir şeydir; ancak insanların (ve önemli olan hangi insanların) bir markayla nasıl bağlantı kurduklarının en iyi ölçüsüdür.

Başlamak için, nicel veriler için birkaç çok temel ölçümü inceleyelim...

Nicel veri

Sosyal stratejilerine yeni başlayan kişiler, uygulama içi analitik araçlar (Twitter Analytics, LinkedIn Analytics vb.) gibi temel araçlar, ihtiyaç duydukları tüm verileri sağlar. Sprout Social ve HubSpot gibi özel araçlar, gönderileri planlamak için faydalı olabilir, ancak gelişmiş analitikler açısından aşırı olabilirler. Hangi araçları seçerse seçsin, ekip için başlamak için birkaç önemli ölçüt vardır:

Katılım

Katılım genellikle elinizdeki en önemli niteliksel metrik olacaktır. Katılım arttıkça, içeriğin ne sıklıkta kullanıcılar tarafından görüldüğü olan izlenimler artabilir. İzlenimlerin artması, profil ziyaretlerini de artırabilir, takipçi sayısını artırabilir ve daha fazlasını sağlayabilir.

Çoğu analitik araç - uygulama içi analizler dahil - etkileşimleri nicelendirmek için bir formül sağlar (genellikle Toplam Etkileşim / Toplam Takipçi veya Etkileşimler x 100 olarak ifade edilen bir oran), ancak bu platformdan platforma değişebilir. Tam formül genellikle kullanılan tutarlı bir temelden daha az önemlidir ve metodolojileri karıştırmamaktır.

Uygulama içi analitik araçlarının iyi bir kullanımı, son 30 veya 60 gün içinde ters kronolojik sırayla en iyi ve en kötü performans gösteren gönderilere bakmak ve onların yükselmesine veya düşmesine neyin sebep olduğunu açmaya çalışmaktır.

Ekipler, mizah içeren gönderilerin çok iyi (veya çok kötü!) performans gösterebileceğini, blog gönderilerine yapılan bağlantıların tıklanmadığını veya belirli konuların etkileşimi artırdığını veya azalttığını fark edebilirler. Bu şeyleri zamanla takip ederek, belirli bir kanaldan hedef kitlenin ne beklediğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Haftalık olarak, toplam paylaşım, yanıt, yeniden paylaşım vb. gibi metrikleri de takip etmek iyi bir fikirdir. Tam sayılar konusunda çok ayrıntılı olmaya gerek yoktur - daha önemli olan şeylerin zaman içinde nasıl değiştiğidir. Örneğin, sayılar tutarlı bir şekilde artıyorsa, daha fazla insan bir hesabın içeriğini görüyor, erişimini artırıyor ve daha fazla potansiyel takipçiye maruz kalıyor.

Dönüşümler

Varsayalım ki ekiplerin bir ürünü piyasada var, takip etmek için başka bir önemli istatistik dönüşümlerdir, ki bu da bir sosyal gönderiye tıklayan kişi sayısıdır ürünün web sitesine, bültenine, podcast'ine ve benzeri.

Takımlar ayrıca organik gönderilerden dönüşümleri de takip edebilir (ücretli reklamlardan farklı olarak) tıklamadan kayıt olmaya veya satın almaya kadar kullanarakGoogle Analytics, UTM bağlantıları, ve diğer araçlar. Ancak bu ayrıntı seviyesi genellikle erken günlerde bir zorunluluk yerine güzel bir seçenektir.

Izleyici

Toplam takipçileri izlemekten daha önemli olan, takipçilerdeki artışların ne tür içeriğin olduğunu anlamaktır. Belli türdeki gönderilerin belirli bir kitleyi güvenilir bir şekilde artırdığı durumlar son derece değerlidir. Ve daha önce belirtildiği gibi, en iyi performans gösteren ve en kötü performans gösteren gönderileri takip etmek ve bir gönderiyi başarılı veya başarısız yapan şeyi anlamaya çalışmak iyi bir fikirdir.

Bir hesabın takipçi sayısının artması, hesabın daha fazla kişiye ulaştığının iyi bir göstergesidir, ancak bu hesabın doğru kişilere ulaşıp ulaşmadığı hakkında çok fazla bilgi sunmaz. İşte bu noktada nitel veriler devreye girer.

Kalitatif veri

Kalitatif verileri göz ardı etmeyin. Aslında, nicel verilerden daha faydalı olabilirler, ancak bazı veriye dayalı kurucular için bu zor bir düşünce tarzıdır. Bununla ilgili zaman harcamak, nicel veriler üzerinde düşünmekten daha faydalı olabilir.

Örneğin, birçok işletme, kelimenin yayılmasına “etkileyicilerin” gücüne güvenmektedir. Geniş bir ağa ve güvenilir bir markaya sahip bir kişinin paylaşımı, daha küçük hesaplardan yüzlerce paylaşımdan daha güçlü olabilir. Bir start-up'ın ürününe ihtiyacı olmayan birine ulaşmaktan daha dramatik bir şekilde iğneyi oynatabileceği daha yüksek kaliteli bir müşteriye ulaşmak da aynı derecede önemlidir. Takipçi artışına baktığımızda, “Doğru insanlara ulaşıyor muyuz” sorusunu sormak, “Daha fazla insanlara ulaşıyor muyuz” sorusu kadar önemlidir (ve belki daha da önemlidir).

Kalitatif verilerden eyleme geçilebilecek bilgi çıkarmakla ilgili zor olan şey, bunun daha çok bir sanat olduğudur. Bunun en iyi yolu başlangıçta manuel olarak yapmaktır - farklı duygu analiz araçları olsa da, bu analiz kesinlikle tam değildir. Amaç, gelen mesajlar ve DM'lerdeki temaları ortaya çıkarmak ve insanların sürekli kullandığı kelimelere ve bunların olumlu, olumsuz veya tarafsız olup olmadığına özellikle dikkat etmektir. Ve bunu zamanla takip etmek.

Tüm bu materyal, müşteri hizmetlerinde iyileştirme yapmak, ürün tekliflerindeki açıklıkları belirlemek ve hatta ürün-pazar uyumunu bulmak için insanların kendileri hakkında nasıl hissettikleri konusunda şirketlere bir fikir verir - önemli bilgiler.

Kalitatif 🤝 kantitatif

Her ölçüm stratejisi, performansı birden çok açıdan incelemelidir. Bu, bir metriğe diğerine göre fazla eğilmenin gönderilerin performansı hakkındaki görüşünüzü bozabileceği anlamına gelir. Ayrıca, uzun vadede sosyal stratejilere zarar veren teşvikler oluşturabilir. Bunun bilinen bir örneği, görüntülenme ve izlenimlere aşırı odaklanmadır. En çok görüntülenen ve izlenen gönderiler (tıklama tuzağı, diyelim) sevilen veya güvenilir bir marka oluşturmak için gerekliliği içermeyebilir.

Bunun yerine, daha çeşitli bir metrik portföyüne odaklanın. Buna yeni olan ekipler her şeyi ölçmeye başlamak zorunda değiller, ancak niteliksel performansı geniş bir şekilde ölçen birini (örneğin etkileşimler gibi) ve kaliteyi ölçen birini (örneğin etkileşim ve tıklamalar gibi) eşleştirmelidirler. Bu çok temel çerçeve, gönderilerin nasıl performans gösterdiğine daha doğru bir resim sağlayabilir.

Sessiz destekçilerin zorluğu

Duygu durumunu doğru bir şekilde anlamanın en büyük zorluklarından biri, yorum veya beğeni bırakmadan bir startup'ın içeriğini okuyan 'sessiz destekçilerin' yükselişi. Bazı insanlar birçok içerik tüketirken aslında çeşitli nedenlerden dolayı beslemeye katılmazlar; örneğin, LinkedIn gibi platformlarda kamuya açık bir tepki yayınlamaktan kaçınmak.

Eksik parçalardan deterlenmeyin - içerik oluşturucuları etkileşimi teşvik edebilecek ve bulmacayı tamamlamaya yardımcı olabilecek birkaç farklı yaklaşım deneyebilir.

  1. Başlangıç konuşmaları: İçeriğinizle etkileşimde bulunan (ve bulunmayan) kişilerle konuşmalar yapın ve işe yarayanları çoğaltmak, işe yaramayanları ise atmak için geri bildirim isteyin.
  2. Etkinlik düzenle: Bir izleyici kitlesiyle ilişkiyi derinleştirmek için sanal veya yüz yüze etkinlikler düzenleyin (içerik oluşturucular, bir etkinliğe katıldıktan sonra takipçilerinin daha fazla destek sunduğunu fark edebilirler)
  3. Topluluk yönetimine odaklanın: Daha fazla dışa yönelik topluluk yönetimi yapmaya çalışın (örneğin, günlük olarak 5 farklı takipçiyle etkileşime geçin)
  4. Farklı gönderi türlerini test edin: Bazen insanlar destekleyicidir, ancak içerik biçimini kullanmaktan hoşlanmazlar. Videolarla ve fotoğraflarla, kısa biçimle uzun biçimle ve daha fazlasıyla denemeler yapın. Veya anketler, sorular ve AMA'lar gibi yeni etkileşim yolları getirin.
  5. Moralinizi bozmayın: Sosyal medya başarısı, potansiyel müşteriler, e-posta aboneleri, marka duyarlılığı, bire bir ilişki kurma, ürün geri bildirim döngüleri ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok farklı şekilde ortaya çıkabilir. İstediğiniz etkileşimi görmüyor olmanız, sosyal medya çabalarınızın etkili olmadığı anlamına gelmez.

İnsanlar sosyal medya ile daha fazla bombardımana uğradıkça, yaratıcıların etkilerini ölçmenin farklı yollarını bulmaları ve aynı zamanda izleyicileri dahil etmek için fikirler üretmeleri gerekiyor.

"Büyüme uçuş tekerleğini" anlama

Bir şirketin sosyal hesaplarını bir anda 10 kat büyütemeyecek sihirli bir çözüm yok. Ancak zamanla sağlam bir sosyal strateji, artan etkileşimin artan erişime, daha fazla takipçiye ve daha fazla etkileşime yol açacağı bir kısır döngü oluşturur, ve bu döngü devam eder.

>>>>> gd2md-html uyarısı: burada iç içe resim bağlantısı (images/image6.jpg'ye) var. Gerekirse resmi resim sunucunuza kaydedin ve yol/ad/uzantıyı ayarlayın.
(Başa dön)(Sonraki uyarı)
>>>>>

alt_text

Ekran görüntüsü

İşte bu döngüyü hızlandırmanın birkaç yolu:

  • Topluluk yönetimi: Yanıtlarla ilgilenmeden gönderi paylaşmak, masada büyük miktarda büyüme bırakır. Gönderilere yapılan yorumlara yanıt vermek, bu gönderilerin akışın en üstüne çıkmasına yardımcı olur ve onları daha fazla kişiye gösterir. Yorumlarınızı her yanıtladığınızda, beğendiğinizde veya başka bir şekilde etkileşimde bulunduğunuzda, yeni kitlelerle tanışırsınız.
  • Cazip paylaşımlar ve yanıtlar: Topluluk yönetimi fikrini bir adım ileri götürün ve insanların tartışmak istediği türden gönderiler oluşturun. Sorular sorun ("En sevdiğiniz kripto mizahı nedir?"), özenle hazırlanmış listeler oluşturun ("ZK ispatları için 10 temel kaynak"), görüş isteyin ("Web3'ü kripto konusunda yeni olan birine nasıl anlatırdınız?").
  • Tutarlı bir sesi sürdürmek: Bu nedenle, kurucuların şirket hesaplarıyla tam olarak aynı olmayan kişisel hesaplar oluşturması faydalıdır. Onları farklı kılmak, insanların hem kurucuyu hem de şirket hesaplarını takip etmek için bir neden yaratır.
  • Çapraz platform tanıtımı: Buradaki fikir, bir platformdaki (mesela Discord) kitleyi kullanarak farklı bir platformdaki (mesela bir bülten) bir hesabı takip etmeye yönlendirmektir. Basit.
  • Mümkün olduğunda bağlantılardan kaçının: Sosyal platformlar hedef kitlelerini tutsak etmek istediğinden, algoritmaları giden bağlantılara sahip gönderilerin önceliğini azaltma eğilimindedir. Bunu aşmanın bir yolu, paylaşmaya çalıştığınız şeyin ekran görüntüsünü yayınlamaktır. "Bio'daki bağlantı", bu sorunu aşmanın başka bir yaygın yoludur.
  • Yapay zekaya güvenmeyin: Şu anda (sosyal medyada) gördüğümüz en büyük hatalardan biri, insanların sosyal varlıklarını tamamen yapay zekaya yaptırmalarıdır. Yapay zeka odaklı hesaplar çok fazla bağlam ve kişilik kaybeder. Ve birçok insan için, hesabı yönetenin bir kişi olmadığını söylemek çok açıktır - bu da güvensizliğe, katılım eksikliğine ve genel olarak utanmaya yol açabilir.

Sözün özü? Yardımcı olun, nişinize odaklanın ve (özellikle başlangıçta) kendinizi iki platformla sınırlayın. Zamanla kitlenizi büyüteceksiniz.

Sosyal medya, birçok işi bir arada yürüten kurucular için yan iş gibi hissedebilir. İyi haber ise, küçük başlamak, zaman yönetimi için değil, büyüme için de iyidir. Bazı pratik önceliklendirmeyle, hatta küçük ekipler bile takip edilecek yayınlar oluşturabilir ve belki de bu süreçte biraz eğlenebilirler.

Editörlere, Stephanie Zinn ve Jonathan Ringen'a teşekkürlerle birlikte

Burada ifade edilen görüşler, a16z veya bağlı kuruluşlarının görüşleri değildir ve alıntı yapılan bireysel AH Capital Management, L.L.C. (“a16z”) personelinin görüşleridir. Burada yer alan bazı bilgiler, a16z tarafından yönetilen fonların portföy şirketlerinden de dahil olmak üzere üçüncü taraf kaynaklardan elde edilmiştir. Güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınsa da, a16z bu tür bilgileri bağımsız olarak doğrulamamıştır ve bilgilerin sürekli doğruluğu veya uygunluğu konusunda herhangi bir temsil veya garanti vermemektedir.

Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yasal, ticari, yatırım veya vergi tavsiyesi olarak güvenilmemelidir. Bu konularda kendi danışmanlarınıza danışmalısınız. Herhangi bir menkul kıymete, dijital varlığa, jetona ve/veya kripto para birimine yapılan atıflar yalnızca açıklama amaçlıdır ve bu tür herhangi bir araca yatırım yapmak için bir tavsiye teşkil etmez veya bu tür referanslar yatırım danışmanlığı hizmetleri sağlamak için bir teklif teşkil etmez. Ayrıca, bu içerik herhangi bir yatırımcıya veya potansiyel yatırımcıya yönelik değildir ve bunlar tarafından kullanılması amaçlanmamıştır ve a16z tarafından yönetilen herhangi bir fona yatırım yapma kararı verirken hiçbir koşulda güvenilemez. (Bir a16z fonuna yatırım yapma teklifi, yalnızca özel yerleştirme memorandumu, abonelik sözleşmesi ve bu tür bir fonun diğer ilgili belgeleri ile yapılacaktır ve bütünüyle okunmalıdır.) Bahsedilen, atıfta bulunulan veya açıklanan herhangi bir yatırım veya portföy şirketi, a16z tarafından yönetilen araçlara yapılan tüm yatırımları temsil etmez ve yatırımların karlı olacağına veya gelecekte yapılan diğer yatırımların benzer özelliklere veya sonuçlara sahip olacağına dair hiçbir güvence verilemez. Andreessen Horowitz tarafından yönetilen fonlar tarafından yapılan yatırımların bir listesi (ihraççının a16z'nin kamuya açıklanmasına izin vermediği yatırımlar ve halka açık dijital varlıklara yapılan habersiz yatırımlar hariç) şu adreste mevcuttur: https://a16z.com/investments/.

İçeride verilen çizelgeler ve grafikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir yatırım kararı verirken bunlara güvenilmemelidir. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların göstergesi değildir. İçerik yalnızca belirtilen tarih itibariyle konuşur. Bu materyallerde ifade edilen tüm projeksiyonlar, tahminler, tahminler, hedefler, beklentiler ve/veya görüşler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir ve başkaları tarafından ifade edilen görüşlerden farklı veya bunlara aykırı olabilir. Lütfen bakınız https://a16z.com/disclosuresek bilgi için.

Açıklama:

  1. Bu makale [dan alınmıştıra16zcrypto]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Ish Verduzco]. Bu yeniden basım hakkında itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Öğrenekip, ve onlar hızlı bir şekilde bununla ilgilenecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Öğrenme ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilmiş makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.

Yeni kurulan girişimciler için sosyal medya: Çevrimiçi varlık oluşturmanın pratik rehberi

Orta SeviyeAug 27, 2024
Sosyal medya kullanımı genellikle tatlı bir düşkünlüğe benzetilir, ancak çoğu startup kurucusu için sosyal bir varlık oluşturmak kritik bir görevdir. Bu platformlar, hedef kitleleri araştırmak, organik büyümeyi teşvik etmek, bir marka oluşturmak ve mesajları etkili bir şekilde yaymak için önemlidir. Sıfırdan başlamak, net hedefler belirlemeyi, hedef kitleyi tanımlamayı ve başarıyı ölçmeyi gerektirir.
Yeni kurulan girişimciler için sosyal medya: Çevrimiçi varlık oluşturmanın pratik rehberi

İnsanlar sosyal medyada vakit geçirmeyi tatlı bir dişe sahip olmaya benzetiyor. Ancak çoğu startup kurucusu için sosyal bir varlık oluşturmak temel bir gereklilik. Seçtiğimiz platformlar bize kitlelerimizi araştırmamızda, organik büyümeyi sağlamamızda, markalarımızı oluşturmamızda ve haberleri yaymamızda yardımcı olabilir - sosyal medya stratejisi oluşturmanın argümanı oldukça açıktır. Bununla birlikte, etkili ve gerçekçi bir planı bir araya getirmek ise kolay değildir.

En iyi içerik oluşturucular bunu kolay gösterir — bir bok gönderisi 1 milyon gösterim alabilir, tek bir mavi nokta emojisi aylarca heyecan yaratabilir — ancak ustalık zordur. Birincisi, meta her zaman değişiyor. X, harici sitelere bağlantı veren gönderilerin sıralamasını düşürebilir; Instagram, yeni içerik türlerine öncelik vermeye başlayabilir; Ve her ne kadar kriptoyu düşünsek de burada yardımcı olabilir, kurallar kaçınılmaz bir şekilde en geleceğe uygun planları bile zayıflatan şekillerde değişir.

Algoritmalar gelişiyor, trend platformlar ortaya çıkıyor, yeni viral içerik türleri popüler oluyor. Her zaman oluşturulacak başka bir hesap veya denenecek bir deney var. Bu nedenle, kaynakları sınırlı olan başlangıç şirketleri nereden başlayacaklarını nasıl belirleyebilirler? Ve bir kere başladıklarında, neyin işe yaradığını nasıl anlayabilirler? Bu alan dinamiktir, ancak meta içinde neler olursa olsun, bazı pratik profesyonel ipuçları ve en iyi uygulamalar mevcuttur.

Bu yazı, sıfırdan başlamak ve sosyal medya varlığını 1'e çıkarmak için zaman test edilmiş kuralları kapsar. Bu kurallar arasında hedefler belirlemek, hedef kitleyi belirlemek ve başarıyı ölçmek bulunur. Ayrıca, zaman en büyük kısıtlama ise, kurucuların ne zaman, nasıl ve ne yayınlayacakları konusunda bilgi sahibi olabilecekleri araçlar ve çerçeveler de bulunur.

Başlarken: Gerçekçi hedefler belirleme

Herhangi büyük bir ürün girişimi gibi, momentum sağlamak ve güven oluşturmak için dalış yapmadan önce gerçekçi hedefler belirlemek önemlidir. Bunlar, başlangıçtan kuruluşa ve kurucudan kurucuya geniş ölçüde değişecektir, ancak işte başlamak için birkaç soru:

  • Sosyal medya hangi rolü oynayacak? Müşteri hizmetleri odaklı sosyal varlıklar, bir kurucusunun kişisel hesabından çok farklı görünecek. İçerik dağıtımına odaklanan hesaplar, dağıtılmış bir topluluğu yönetenlerden farklı bir yaklaşım gerektirecektir. Bu konuların hepsini atlamadan önce bunları tanımlamak önemlidir.
  • Son oyun ne? Şirketler, projeleri halka açılmadan önce yüksek niyetli bir izleyici kitlesine sahip olmak için sosyal takipçi oluşturmak isteyebilirler. Veya markaları etrafındaki algıları sıfırlamak isteyebilirler. Bir kurucu olarak, neye çalışıyorsunuz? Ve sosyal varlık planlarınızı nasıl destekleyecek?
  • Zaman çizelgesi nedir? Hız kazanmak için belirli tarihlerle kısa vadeli hedefler belirleyin. Örneğin, bir hesabın takipçilerini ilk ay 100 kişi, ikinci ay 200 kişi, ve benzeri şekilde artırmak. Gerçekçi olun ve plana bağlı kalın.

Bu hedeflerin, takip eden her şeyin temeli olarak hizmet etmesine izin verin. Bir kez yerlerine konulduğunda, takımlar neyi başarmaya çalıştıklarından kimlere ulaşmaya çalıştıklarına geçebilirler.

Hedef kitlelerin belirlenmesi: İnsanlarınızı nasıl bulursunuz

Yeni bir sosyal hesaba gönderi yapmak, bir kara deliğe bağırmak gibi hissettirebilir. Takımların ürünleri henüz piyasaya sürülmemiş olsa bile, mümkün olan en kısa sürede bir izleyici kitlesi oluşturmaya başlamaları önemlidir.

Boşluğa göndermeden önce, öncelikle hedef kitleyi düşünün: Yukarıda belirtilen hedeflere ulaşmak için kime ulaşmanız gerekiyor? Potansiyel müşteriler mi, kripto degensler mi, yatırımcılar mı yoksa tamamen başka biri mi?

Çok sayıda kripto takımı genellikle ilk sınıf veya deneysel ürünleri başlatırken veya ürün-pazar uyumunu hala ararken tamamen yeni bir hedef kitleye ihtiyaç duyar. Bu tamam: Hedef kitle her şey değildir, ancak öncelik verilecek platformlar ve oluşturulacak içerik türleri için faydalı bir girdidir.

Daralmaya başlamak için, bu altı soru çerçevesini kullanmayı deneyin:

  1. Hangi hesaplar hedef kitleye dahil? Bu yanıtı daha genel bir stratejiyle bağlayın: Örneğin, geniş tüketici ürünleri olan kripto başlangıçlar bile, öncelikle seçilmiş bir kripto yerli kitlesini önceliklendirmek isteyebilir. Daha önce daha geniş bir lansmandan önce bir başlangıç ​​ürün yol haritasını iyileştirmeye yardımcı olan daha bilgili, satın alınmış bir grup erken benimseyici.
  2. En çok hangi sosyal platformları kullanıyorlar? Bir takımın dahil olmak istediği konuşmaların hepsi Instagram'da gerçekleşiyorsa, tamamen Instagram'a odaklanmak açık bir hatadır. Ancak bu sorunun cevapları her zaman net değildir. Örneğin, bazı son derece özgül kitlelere (kripto yeniliğini yönlendiren bazı araştırma ve akademik topluluklar dahil) ulaşmak için e-posta ve yüz yüze konferanslar en iyi yoldur.
  3. Hedef kitle dünya genelinde nerede bulunuyor? Bu, web3 için zor olabilir çünkü çok sayıda insan anonimdir, ancak kitlelerinin dünya genelinde nerede bulunduğuna dair elde edebileceğiniz daha fazla veri varsa, o kadar iyi olur. Hedef kitlenizin yarısının İngiltere'de olduğunu öğrenirseniz, muhtemelen uyudukları sırada gönderi yapmak istemezsiniz. Twitter Analytics gibi araçlar bu konuda yardımcı olabilir. Ancak bu bilgiyi elde etmenin gerçekten basit bir büyüme taktiği yolu, Discord'unuza girip insanlardan bayraklarını sohbet bölümüne bırakmalarını istemektir.
  4. Izleyici hangi diğer hesapları takip ediyor? Izleyici hangi popüler hesapları, etkileyicileri ve markaları takip ediyor, içerik türlerini ve marka sesini göz önünde bulundurarak bir göz atın. Sonra içeriğin takipçilerinizin beslenme alışkanlıklarına nasıl görüneceğini düşünün: Sivrilecek mi, yoksa bilgi alışkanlıklarına sorunsuz bir şekilde mi karışacak? Hızlı bir manzara, erken yayınlar için sağlam bir temel olarak hizmet edebilir.
  5. Nelerle ilgilenmekten hoşlanıyorlar? Yüksek performanslı içerik yayınlayan hesapları inceleyin. Son 50 gönderilerine bakın, hangi konuların işe yaradığını ve hangilerinin işe yaramadığını görün ve sonra en iyi çalışan temaları ilham kaynağı olarak kullanın.
  6. Sosyal medyayı nasıl kullanıyorlar? Herkes sosyal medyayı farklı şekillerde kullanıyor. Ve farklı platformlar, kullanıcıların hayatında farklı işlevlere sahip olabilir, olsun bu hafif eğlence ile rahatlamak, bağlantı kurmak veya yeni şeyler öğrenmek.

Bu sadece temel bir çerçeve. Bu soruları nereden başlayacağınızı belirlemek için bir harita olarak düşünün. Özellikle hangi platformlarda çalışmaya başlayacağınızı ve hangi içerik türlerini yayınlamaya başlayacağınızı belirleyin.

Nereye gönderileceğini bilmek: Platformları ve hesapları önceliklendirmek

Hedef kitleyi daraltmak birkaç önemli kararın kilidini açar. Özellikle, hangi platformlara ve hesaplara öncelik verileceği.

Kullanıcıların her gün birden fazla platform arasında kaydırma yapması alışılmadık bir durum değil. Öte yandan, içerik oluşturucuları için aynı anda her yerde bulunmaya çalışmak gerçekten bir sosyal stratejiyi sabote edebilir. Bu özellikle kurucular için bir nedenle doğrudur: Aynı anda iki sosyal platformdan fazlasını sürdürmek sadece sürdürülebilir değil.

Hedef, küçük başlamak ve zamanla harika içerik oluşturma becerisini geliştirmektir. Daha sonra her zaman daha fazla platforma ölçeklendirme yapabilirsiniz (muhtemelen insanları işe alarak içerik oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olmak için). Bu arada, genellikle kuruculara, çeşitli platformlarda başarılı olmadan önce 1-2 platforma odaklanmalarını öneriyoruz.

Kurucular, örneğin LinkedIn ve X gibi marka hesaplarıyla sınırlı kalmamalıdır. Ayrıca, kendi sosyal medya hesaplarının genel stratejiye nasıl katkı sağladığını da düşünmek önemlidir (aşağıda daha fazla bilgi).

Bir kişisel hesabı çalıştırmak

Kurucular sıklıkla bize işlerini tanıtmak için hangi tür bir hesap kullanmaları gerektiğini sorarlar. Kendi markalarını oluşturmak için kişisel LinkedIn hesaplarına daha fazla zaman yatırmalılar mı? Yoksa başlangıçları için sıfırdan bir hesap mı oluşturmalılar?

Cevap, özel hedeflerine bağlı olacaktır; ancak, kurucuların kişisel hesaplarını birkaç nedenle kullanmalarını önermeye giderek daha fazla karar veriyoruz.

  1. İnsanlar markalardan değil, insanlardan duymak istiyor. Marka hesapları pazarlama hedefleri için tanıtım yaparmış gibi gelebilirken, bir kurucudan duymak daha otantik ve saf pazarlama gibi hissedilebilir.
  2. Kişisel hesapların marka hesaplarından daha iyi performans gösterdiği görünüyor. Ayrıca, algoritmanın en azından şu anda bireysel sesleri tercih ettiği X gibi platformlarda kişisel hesapların etkileşim ve erişim açısından marka hesaplarını geride bıraktığını da görüyoruz.
  3. Bir kişisel marka oluşturmak, ürün-agnostik bir kitle yaratır. Kurucunun üzerinde çalıştığı fikir veya ürün yaşam döngüsünde nerede olursa olsun, sosyal platformlarda güçlü bir varlık, gelecekteki projeler, yaklaşan lansmanlar ve hatta yeni sosyal hesaplar için yerleşik bir kitle yaratabilir.

Kurucuların diğer hesabı diğerinin yerine seçmesine gerek yoktur. Aslında, her iki hesabı da etkinleştirmek şirketlerin topluluklarına daha etkili bir şekilde iletişim kurmalarına izin verir (çünkü her takipçinin sadece bir kısmı her organik gönderiyi görecektir). Kurucu vs marka hesapları konusunda daha fazlası için, buraya bak.

Yayınlamak için karar vermek: İçerik türlerini test etmek ve sesinizi bulmak

Girişimcilerden sıkça duyduğumuz bir diğer şey de, "Sosyal medyada var olmam gerektiğini biliyorum, ancak ne göndermem gerektiğinden emin değilim."

Buradaki amaç, insanların başka yerde bulamayacakları değerli bilgi ve uzmanlık sağladığı için takip etmek istedikleri sosyal akışlar oluşturmaktır - bunun olup olmadığına bakılmaksızın.popüler bir proje iç görünümü, ilginç bakış açılarıSektördeki gelişmelere veya niş ipuçlarına dair bilgilendirici hesaplar. Kısacası, harika hesaplar onları diğerlerinden ayıran bir perspektife sahiptir.

Perspektifinizi nasıl bulursunuz? Başlamak için, genellikle kuruculara kişisel yaşam deneyimlerine, ilgi ve takıntılarına ve benzersiz uzmanlık alanlarına bakmalarını söyleriz. Ardından, eğitici, ilham verici ve öğretici hikayeler anlatın. Kariyerlerine, boş zamanlarını nasıl geçirdiklerine, kendilerini tüketen kitaplara veya takip ettikleri yaratıcılara objektif bir bakış atabilirler. Ve sonra hepsini 1'e özelleştirin.

Daha fazla ilham için, çoğu şirket için çalışan birkaç farklı tema ve konu vardır ve değer katmaya başlamak için iyi bir yerdir:

  • Nasıl yapılır içeriği (insanlara bir şeyi nasıl yapacaklarını gösterme)
  • Perde Arkası (şirketinizin iç işleyişine insanlara bir bakış ver)
  • Endüstri içgörüleri (izleyicinizin ilgilendiği makro trendleri paylaşın)
  • Ürün güncellemeleri (ürün paylaşımı ve herhangi yeni özellikleri)
  • Şirket duyuruları (örneğin büyük bir kazanımı paylaşın)
  • Topluluk soruları (izleyicilerinizin konuşmaktan ilgi duyabileceği bir soruyu paylaşın)
  • Kurucu düşünceleri (öğrendiğiniz bir şeyi paylaşın, okuduğunuz bir kitabı önerin veya sadece izleyicilerinizin ilgisini çeken bir konu hakkında düşüncelerinizi paylaşın)

Sonuç olarak? Bir niş bulun. Benzersiz bir bakış açısına sahip hesaplar ve farklı içerik türleri ve formatlarıyla deney yapanlar çok değer katabilir.

Meta değişiklikleri ne olur

Hepimiz bir sosyal platformdaki değişikliklerin, insanların içeriği nasıl etkileşime girdiği ve etkileşimde bulunduğunu yeniden şekillendirebileceğine şahit olduk. Son örnek olarak, X harici bağlantıları aşağıya doğru sıralamaya başladı,özellikle Substack'e işaret edenler. Bu değişiklik, platformda Substack'lerini tanıtan insanları temel olarak stratejilerini yeniden düşünmeye zorladı - linkleri gömmekten X'e tam haber bültenlerini çapraz yayınlamaya kadar.

Ancak X'in değişiklikleri çok dikkat çekse de, gerçek şu ki buzaman zaman olur, ve sosyal medya platformları, kullanıcıları uygulamalarında ve sitelerinde başka yerde olmaktan alıkoymak için sürekli yeni yollar deniyorlar. Yaratıcılar, belirli bir platformun inceliklerini öğrenebilir ve iyi sıralama alacak içerikler için optimize edebilirler, ancak kurallar her zaman değişebilir.

Bu nedenle, manzara değiştikçe esnek olmak ve yeni içerik türleriyle denemeye istekli olmak giderek daha önemli hale geliyor. Bu değişiklikler acı verici olabilirken, aynı zamanda kutudan çıkmayı düşünmek ve takipçilerle etkileşim kurmanın yeni yollarını test etmek için fırsatlar sunar.

Yani şimdi hangi tür içeriğin yayınlanmaya başlanacağını kapsadığımıza göre, şimdi ne sıklıkla yayın yapılacağını - veya ritim - konuşalım.

Yapılanma sıklığı: Ne sıklıkla gönderi yapılmalı

Sosyal medyayı anlamayan insanların genellikle sahip oldukları bir içgüdü, daha fazla her zaman daha iyidir — eğer gönderiler bağlantı kurmuyorsa, genellikle hesabın dünyaya yayınladığı gönderi sayısıdır.

Bu büyük bir yanılgıdır. Vurgu konusunda, önem sırası şöyledir:

Kalite > Tutarlılık > Miktar

Bir sonraki bölümde daha fazla bilgi verilecek olan bir uygulama içi analitik aracı tarafından ölçülen kalite ile başlayın ve insanların etkileşimde bulunduğu, yorum yaptığı ve paylaştığı gönderilere bakın.

Ardından tutarlılık hakkında düşünün. Ayda sadece bir iyi gönderiyle başlamak ve sonra bunu ikiye çıkarmak mümkündür. Metrikler ne söylüyorsa ona bakın ve işler iyi görünüyorsa, sıklığı günlük olarak artırın.

İnsanların yaptığı yaygın bir hata, kitlelerine bağlanmayı umarak yayınlarını doldurmaktır. Hedef, zamanla süreç, zevk, zamanlama ve daha fazlasını içeren sosyal bir kas geliştirmektir.

Cadence oluşturma için hızlı başlangıç kılavuzu

İlhama güvenme. Her zaman yayınlandığında etkili olacak içeriklerden oluşan bir geri plan oluşturmak, büyük ürün güncellemeleri ve zamanında yayınlanacak içerikler arasındaki boşlukları doldurmaya yardımcı olabilir.

Harika içerik fikirleri için uyanıp umutlanmak yerine, birkaç odaklanmış saat ve biraz yaratıcılıkla sağlam bir bekleme listesi oluşturabilirsiniz. İşte nasıl yapılır: İlk olarak, mümkün olduğunca çok fikir yazın ve sonra birkaç favori seçin. Onları yazıp gelecek haftalar için programlayın. Hareketi sürdürmek için, her gün beslemedeki yorumlarla ilgilenmek için yaklaşık 30 dakika harcamayı unutmayın.

Tüm bu önceden yapılan çalışma büyük bir zaman taahhüdü gibi görünebilir, bu yüzden takımlar çabalarının karşılığını nasıl anlayabilirler? Başarı için metriklere kısa bir göz atalım...

Sosyal medya başarısını ölçme: Sosyal metriklerin tanıtımı

Sosyal gönderilerle ilgili başarıyı ölçmenin temel ve tamamlayıcı iki yaklaşımı vardır:

  1. Niteliksel olarak veya duygu ölçütü (insanların şirketiniz/markanız hakkında nasıl hissettiği, temel olarak). Geri bildirimler, yanıtlar ve sorular, alıntı tweetlerinin içeriği, bahsetmeler ve DM'ler gibi şeyler.
  2. Nicel olarak, ya da büyümenin bir ölçüsü. Katılım, izlenimler, erişim, paylaşımlar, dönüşümler, takipçiler ve yönlendirmeler gibi şeyler.

Çoğu kurucu için nicel verilerin değeri açıktır - ürün metrikleri gibi bir dizi, hedef kitle büyümesini, paylaşımları ve beğenileri ölçmek kolaydır. Öte yandan, nitel geri bildirimler ölçmenin daha zor olduğu bir şeydir; ancak insanların (ve önemli olan hangi insanların) bir markayla nasıl bağlantı kurduklarının en iyi ölçüsüdür.

Başlamak için, nicel veriler için birkaç çok temel ölçümü inceleyelim...

Nicel veri

Sosyal stratejilerine yeni başlayan kişiler, uygulama içi analitik araçlar (Twitter Analytics, LinkedIn Analytics vb.) gibi temel araçlar, ihtiyaç duydukları tüm verileri sağlar. Sprout Social ve HubSpot gibi özel araçlar, gönderileri planlamak için faydalı olabilir, ancak gelişmiş analitikler açısından aşırı olabilirler. Hangi araçları seçerse seçsin, ekip için başlamak için birkaç önemli ölçüt vardır:

Katılım

Katılım genellikle elinizdeki en önemli niteliksel metrik olacaktır. Katılım arttıkça, içeriğin ne sıklıkta kullanıcılar tarafından görüldüğü olan izlenimler artabilir. İzlenimlerin artması, profil ziyaretlerini de artırabilir, takipçi sayısını artırabilir ve daha fazlasını sağlayabilir.

Çoğu analitik araç - uygulama içi analizler dahil - etkileşimleri nicelendirmek için bir formül sağlar (genellikle Toplam Etkileşim / Toplam Takipçi veya Etkileşimler x 100 olarak ifade edilen bir oran), ancak bu platformdan platforma değişebilir. Tam formül genellikle kullanılan tutarlı bir temelden daha az önemlidir ve metodolojileri karıştırmamaktır.

Uygulama içi analitik araçlarının iyi bir kullanımı, son 30 veya 60 gün içinde ters kronolojik sırayla en iyi ve en kötü performans gösteren gönderilere bakmak ve onların yükselmesine veya düşmesine neyin sebep olduğunu açmaya çalışmaktır.

Ekipler, mizah içeren gönderilerin çok iyi (veya çok kötü!) performans gösterebileceğini, blog gönderilerine yapılan bağlantıların tıklanmadığını veya belirli konuların etkileşimi artırdığını veya azalttığını fark edebilirler. Bu şeyleri zamanla takip ederek, belirli bir kanaldan hedef kitlenin ne beklediğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Haftalık olarak, toplam paylaşım, yanıt, yeniden paylaşım vb. gibi metrikleri de takip etmek iyi bir fikirdir. Tam sayılar konusunda çok ayrıntılı olmaya gerek yoktur - daha önemli olan şeylerin zaman içinde nasıl değiştiğidir. Örneğin, sayılar tutarlı bir şekilde artıyorsa, daha fazla insan bir hesabın içeriğini görüyor, erişimini artırıyor ve daha fazla potansiyel takipçiye maruz kalıyor.

Dönüşümler

Varsayalım ki ekiplerin bir ürünü piyasada var, takip etmek için başka bir önemli istatistik dönüşümlerdir, ki bu da bir sosyal gönderiye tıklayan kişi sayısıdır ürünün web sitesine, bültenine, podcast'ine ve benzeri.

Takımlar ayrıca organik gönderilerden dönüşümleri de takip edebilir (ücretli reklamlardan farklı olarak) tıklamadan kayıt olmaya veya satın almaya kadar kullanarakGoogle Analytics, UTM bağlantıları, ve diğer araçlar. Ancak bu ayrıntı seviyesi genellikle erken günlerde bir zorunluluk yerine güzel bir seçenektir.

Izleyici

Toplam takipçileri izlemekten daha önemli olan, takipçilerdeki artışların ne tür içeriğin olduğunu anlamaktır. Belli türdeki gönderilerin belirli bir kitleyi güvenilir bir şekilde artırdığı durumlar son derece değerlidir. Ve daha önce belirtildiği gibi, en iyi performans gösteren ve en kötü performans gösteren gönderileri takip etmek ve bir gönderiyi başarılı veya başarısız yapan şeyi anlamaya çalışmak iyi bir fikirdir.

Bir hesabın takipçi sayısının artması, hesabın daha fazla kişiye ulaştığının iyi bir göstergesidir, ancak bu hesabın doğru kişilere ulaşıp ulaşmadığı hakkında çok fazla bilgi sunmaz. İşte bu noktada nitel veriler devreye girer.

Kalitatif veri

Kalitatif verileri göz ardı etmeyin. Aslında, nicel verilerden daha faydalı olabilirler, ancak bazı veriye dayalı kurucular için bu zor bir düşünce tarzıdır. Bununla ilgili zaman harcamak, nicel veriler üzerinde düşünmekten daha faydalı olabilir.

Örneğin, birçok işletme, kelimenin yayılmasına “etkileyicilerin” gücüne güvenmektedir. Geniş bir ağa ve güvenilir bir markaya sahip bir kişinin paylaşımı, daha küçük hesaplardan yüzlerce paylaşımdan daha güçlü olabilir. Bir start-up'ın ürününe ihtiyacı olmayan birine ulaşmaktan daha dramatik bir şekilde iğneyi oynatabileceği daha yüksek kaliteli bir müşteriye ulaşmak da aynı derecede önemlidir. Takipçi artışına baktığımızda, “Doğru insanlara ulaşıyor muyuz” sorusunu sormak, “Daha fazla insanlara ulaşıyor muyuz” sorusu kadar önemlidir (ve belki daha da önemlidir).

Kalitatif verilerden eyleme geçilebilecek bilgi çıkarmakla ilgili zor olan şey, bunun daha çok bir sanat olduğudur. Bunun en iyi yolu başlangıçta manuel olarak yapmaktır - farklı duygu analiz araçları olsa da, bu analiz kesinlikle tam değildir. Amaç, gelen mesajlar ve DM'lerdeki temaları ortaya çıkarmak ve insanların sürekli kullandığı kelimelere ve bunların olumlu, olumsuz veya tarafsız olup olmadığına özellikle dikkat etmektir. Ve bunu zamanla takip etmek.

Tüm bu materyal, müşteri hizmetlerinde iyileştirme yapmak, ürün tekliflerindeki açıklıkları belirlemek ve hatta ürün-pazar uyumunu bulmak için insanların kendileri hakkında nasıl hissettikleri konusunda şirketlere bir fikir verir - önemli bilgiler.

Kalitatif 🤝 kantitatif

Her ölçüm stratejisi, performansı birden çok açıdan incelemelidir. Bu, bir metriğe diğerine göre fazla eğilmenin gönderilerin performansı hakkındaki görüşünüzü bozabileceği anlamına gelir. Ayrıca, uzun vadede sosyal stratejilere zarar veren teşvikler oluşturabilir. Bunun bilinen bir örneği, görüntülenme ve izlenimlere aşırı odaklanmadır. En çok görüntülenen ve izlenen gönderiler (tıklama tuzağı, diyelim) sevilen veya güvenilir bir marka oluşturmak için gerekliliği içermeyebilir.

Bunun yerine, daha çeşitli bir metrik portföyüne odaklanın. Buna yeni olan ekipler her şeyi ölçmeye başlamak zorunda değiller, ancak niteliksel performansı geniş bir şekilde ölçen birini (örneğin etkileşimler gibi) ve kaliteyi ölçen birini (örneğin etkileşim ve tıklamalar gibi) eşleştirmelidirler. Bu çok temel çerçeve, gönderilerin nasıl performans gösterdiğine daha doğru bir resim sağlayabilir.

Sessiz destekçilerin zorluğu

Duygu durumunu doğru bir şekilde anlamanın en büyük zorluklarından biri, yorum veya beğeni bırakmadan bir startup'ın içeriğini okuyan 'sessiz destekçilerin' yükselişi. Bazı insanlar birçok içerik tüketirken aslında çeşitli nedenlerden dolayı beslemeye katılmazlar; örneğin, LinkedIn gibi platformlarda kamuya açık bir tepki yayınlamaktan kaçınmak.

Eksik parçalardan deterlenmeyin - içerik oluşturucuları etkileşimi teşvik edebilecek ve bulmacayı tamamlamaya yardımcı olabilecek birkaç farklı yaklaşım deneyebilir.

  1. Başlangıç konuşmaları: İçeriğinizle etkileşimde bulunan (ve bulunmayan) kişilerle konuşmalar yapın ve işe yarayanları çoğaltmak, işe yaramayanları ise atmak için geri bildirim isteyin.
  2. Etkinlik düzenle: Bir izleyici kitlesiyle ilişkiyi derinleştirmek için sanal veya yüz yüze etkinlikler düzenleyin (içerik oluşturucular, bir etkinliğe katıldıktan sonra takipçilerinin daha fazla destek sunduğunu fark edebilirler)
  3. Topluluk yönetimine odaklanın: Daha fazla dışa yönelik topluluk yönetimi yapmaya çalışın (örneğin, günlük olarak 5 farklı takipçiyle etkileşime geçin)
  4. Farklı gönderi türlerini test edin: Bazen insanlar destekleyicidir, ancak içerik biçimini kullanmaktan hoşlanmazlar. Videolarla ve fotoğraflarla, kısa biçimle uzun biçimle ve daha fazlasıyla denemeler yapın. Veya anketler, sorular ve AMA'lar gibi yeni etkileşim yolları getirin.
  5. Moralinizi bozmayın: Sosyal medya başarısı, potansiyel müşteriler, e-posta aboneleri, marka duyarlılığı, bire bir ilişki kurma, ürün geri bildirim döngüleri ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok farklı şekilde ortaya çıkabilir. İstediğiniz etkileşimi görmüyor olmanız, sosyal medya çabalarınızın etkili olmadığı anlamına gelmez.

İnsanlar sosyal medya ile daha fazla bombardımana uğradıkça, yaratıcıların etkilerini ölçmenin farklı yollarını bulmaları ve aynı zamanda izleyicileri dahil etmek için fikirler üretmeleri gerekiyor.

"Büyüme uçuş tekerleğini" anlama

Bir şirketin sosyal hesaplarını bir anda 10 kat büyütemeyecek sihirli bir çözüm yok. Ancak zamanla sağlam bir sosyal strateji, artan etkileşimin artan erişime, daha fazla takipçiye ve daha fazla etkileşime yol açacağı bir kısır döngü oluşturur, ve bu döngü devam eder.

>>>>> gd2md-html uyarısı: burada iç içe resim bağlantısı (images/image6.jpg'ye) var. Gerekirse resmi resim sunucunuza kaydedin ve yol/ad/uzantıyı ayarlayın.
(Başa dön)(Sonraki uyarı)
>>>>>

alt_text

Ekran görüntüsü

İşte bu döngüyü hızlandırmanın birkaç yolu:

  • Topluluk yönetimi: Yanıtlarla ilgilenmeden gönderi paylaşmak, masada büyük miktarda büyüme bırakır. Gönderilere yapılan yorumlara yanıt vermek, bu gönderilerin akışın en üstüne çıkmasına yardımcı olur ve onları daha fazla kişiye gösterir. Yorumlarınızı her yanıtladığınızda, beğendiğinizde veya başka bir şekilde etkileşimde bulunduğunuzda, yeni kitlelerle tanışırsınız.
  • Cazip paylaşımlar ve yanıtlar: Topluluk yönetimi fikrini bir adım ileri götürün ve insanların tartışmak istediği türden gönderiler oluşturun. Sorular sorun ("En sevdiğiniz kripto mizahı nedir?"), özenle hazırlanmış listeler oluşturun ("ZK ispatları için 10 temel kaynak"), görüş isteyin ("Web3'ü kripto konusunda yeni olan birine nasıl anlatırdınız?").
  • Tutarlı bir sesi sürdürmek: Bu nedenle, kurucuların şirket hesaplarıyla tam olarak aynı olmayan kişisel hesaplar oluşturması faydalıdır. Onları farklı kılmak, insanların hem kurucuyu hem de şirket hesaplarını takip etmek için bir neden yaratır.
  • Çapraz platform tanıtımı: Buradaki fikir, bir platformdaki (mesela Discord) kitleyi kullanarak farklı bir platformdaki (mesela bir bülten) bir hesabı takip etmeye yönlendirmektir. Basit.
  • Mümkün olduğunda bağlantılardan kaçının: Sosyal platformlar hedef kitlelerini tutsak etmek istediğinden, algoritmaları giden bağlantılara sahip gönderilerin önceliğini azaltma eğilimindedir. Bunu aşmanın bir yolu, paylaşmaya çalıştığınız şeyin ekran görüntüsünü yayınlamaktır. "Bio'daki bağlantı", bu sorunu aşmanın başka bir yaygın yoludur.
  • Yapay zekaya güvenmeyin: Şu anda (sosyal medyada) gördüğümüz en büyük hatalardan biri, insanların sosyal varlıklarını tamamen yapay zekaya yaptırmalarıdır. Yapay zeka odaklı hesaplar çok fazla bağlam ve kişilik kaybeder. Ve birçok insan için, hesabı yönetenin bir kişi olmadığını söylemek çok açıktır - bu da güvensizliğe, katılım eksikliğine ve genel olarak utanmaya yol açabilir.

Sözün özü? Yardımcı olun, nişinize odaklanın ve (özellikle başlangıçta) kendinizi iki platformla sınırlayın. Zamanla kitlenizi büyüteceksiniz.

Sosyal medya, birçok işi bir arada yürüten kurucular için yan iş gibi hissedebilir. İyi haber ise, küçük başlamak, zaman yönetimi için değil, büyüme için de iyidir. Bazı pratik önceliklendirmeyle, hatta küçük ekipler bile takip edilecek yayınlar oluşturabilir ve belki de bu süreçte biraz eğlenebilirler.

Editörlere, Stephanie Zinn ve Jonathan Ringen'a teşekkürlerle birlikte

Burada ifade edilen görüşler, a16z veya bağlı kuruluşlarının görüşleri değildir ve alıntı yapılan bireysel AH Capital Management, L.L.C. (“a16z”) personelinin görüşleridir. Burada yer alan bazı bilgiler, a16z tarafından yönetilen fonların portföy şirketlerinden de dahil olmak üzere üçüncü taraf kaynaklardan elde edilmiştir. Güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan alınsa da, a16z bu tür bilgileri bağımsız olarak doğrulamamıştır ve bilgilerin sürekli doğruluğu veya uygunluğu konusunda herhangi bir temsil veya garanti vermemektedir.

Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve yasal, ticari, yatırım veya vergi tavsiyesi olarak güvenilmemelidir. Bu konularda kendi danışmanlarınıza danışmalısınız. Herhangi bir menkul kıymete, dijital varlığa, jetona ve/veya kripto para birimine yapılan atıflar yalnızca açıklama amaçlıdır ve bu tür herhangi bir araca yatırım yapmak için bir tavsiye teşkil etmez veya bu tür referanslar yatırım danışmanlığı hizmetleri sağlamak için bir teklif teşkil etmez. Ayrıca, bu içerik herhangi bir yatırımcıya veya potansiyel yatırımcıya yönelik değildir ve bunlar tarafından kullanılması amaçlanmamıştır ve a16z tarafından yönetilen herhangi bir fona yatırım yapma kararı verirken hiçbir koşulda güvenilemez. (Bir a16z fonuna yatırım yapma teklifi, yalnızca özel yerleştirme memorandumu, abonelik sözleşmesi ve bu tür bir fonun diğer ilgili belgeleri ile yapılacaktır ve bütünüyle okunmalıdır.) Bahsedilen, atıfta bulunulan veya açıklanan herhangi bir yatırım veya portföy şirketi, a16z tarafından yönetilen araçlara yapılan tüm yatırımları temsil etmez ve yatırımların karlı olacağına veya gelecekte yapılan diğer yatırımların benzer özelliklere veya sonuçlara sahip olacağına dair hiçbir güvence verilemez. Andreessen Horowitz tarafından yönetilen fonlar tarafından yapılan yatırımların bir listesi (ihraççının a16z'nin kamuya açıklanmasına izin vermediği yatırımlar ve halka açık dijital varlıklara yapılan habersiz yatırımlar hariç) şu adreste mevcuttur: https://a16z.com/investments/.

İçeride verilen çizelgeler ve grafikler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir yatırım kararı verirken bunlara güvenilmemelidir. Geçmiş performans, gelecekteki sonuçların göstergesi değildir. İçerik yalnızca belirtilen tarih itibariyle konuşur. Bu materyallerde ifade edilen tüm projeksiyonlar, tahminler, tahminler, hedefler, beklentiler ve/veya görüşler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir ve başkaları tarafından ifade edilen görüşlerden farklı veya bunlara aykırı olabilir. Lütfen bakınız https://a16z.com/disclosuresek bilgi için.

Açıklama:

  1. Bu makale [dan alınmıştıra16zcrypto]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Ish Verduzco]. Bu yeniden basım hakkında itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Öğrenekip, ve onlar hızlı bir şekilde bununla ilgilenecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Öğrenme ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmedikçe, çevrilmiş makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.
Empieza ahora
¡Regístrate y recibe un bono de
$100
!