Tronscan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Yeni BaşlayanNov 22, 2023
Tronscan, temel bilgilerin ötesine geçen, cüzdan yönetimi, token takibi, akıllı sözleşme içgörüleri ve yönetişim katılımı sunan bir blockchain araştırmacısıdır.
Tronscan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Blockchain teknolojisi gelişmeye devam ettikçe TRON kullanıcıları, geliştiricileri ve meraklıları TronScan'in TRON ekosistemi için sağladığı özelliklerden yararlanabilir. TronScan bir kaşiften daha fazlasıdır; TRON blok zincirinin iç işleyişine açılan bir kapıdır.

Bu makale, TronScan'in ne olduğunu ve özelliklerinin nasıl kullanılacağını anlamanızda size yol gösterecek, başlangıç konusunda adım adım bir kılavuz sağlayacak ve Polygonscan gibi diğer taramalarla karşılaştırmalar yapacaktır.

TronScan nedir?

TronScan, TRON ağının resmi blockchain kaşifidir. İşlem verilerine gerçek zamanlı erişim sağlayarak geleneksel blockchain kaşiflerinin yaptıklarını sunar. Kullanıcılar işlemleri onaylayıp doğrulayabilir ve hesapları, bakiyeleri, blokları, düğümleri ve akıllı sözleşmeleri görüntüleyebilir.

TronScan, bu temel özellikleri sunmanın ötesinde, cüzdan yönetimi (yerleşik web cüzdanı aracılığıyla), token oluşturma, sözleşme dağıtımı, Dapps etkileşimleri ve oylama biçiminde yönetim katılımı için de kullanılabilir.

TronScan, birçok hayati amaç ve özellik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Bunlar arasında işlem takibi, cüzdan yönetimi, token bakiyeleri, yönetişim ve akıllı sözleşme öngörüleri yer alıyor.

İşlem Takibi

TronScan, kullanıcıların TRON'un işlem geçmişini gerçek zamanlı olarak keşfetmesine olanak tanır. Bu özellik, kullanıcıların TRX ve çeşitli TRC tokenlerinin akışını izlemesine, işlem ayrıntılarını görüntülemesine ve ağdaki işlemleri doğrulamasına olanak tanır.

Cüzdan Yönetimi

TronScan'in bir diğer yararlı özelliği, kullanıcıların Tron cüzdanları oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanır. Mevcut bir cüzdanı içe aktarmanız veya yeni bir tane oluşturmanız gerekiyorsa platform, cüzdanınızı yönetmenize olanak tanır ve varlıklarınızı depolamak için güvenlidir.

Jeton Bakiyeleri

TronScan, cüzdanınızın token bakiyelerine genel bir bakış sunarak kaç tane TRX ve TRC tokeni tuttuğunuzu görmenize olanak tanır. Bu bilgi, dijital varlıklarınızı etkili bir şekilde yönetmek için çok önemlidir.

Yönetişime Katılım

Kullanıcılar TRON'un ekosistemini keşfetmekten daha fazlasını yapabilir. Ayrıca TRON'un yönetişim süreçlerine aktif katılım sağlar. Örneğin, TRX'inizi stake edebilir ve Süper Temsilcilere oy verebilirsiniz, böylece TRON'un karar alma süreçlerine katılabilirsiniz.

Akıllı Sözleşmeler

TronScan, Tron ağında akıllı sözleşmelerin yürütülmesine ilişkin bilgiler veriyor. Akıllı sözleşme işlemlerini takip edebilir, kaynak kodlarını görüntüleyebilir ve Tron Dapp ekosistemini değerlendirebilirsiniz.

TronScan'i keşfetmek herkes için ücretsiz ve erişilebilir olsa da kullanıcılar hesap oluşturarak platformun tüm özelliklerinden faydalanabiliyor.

TronScan Hesabı Nasıl Oluşturulur

TronScan hesabı oluşturmak kolaydır. Bir hesap oluşturmak için tronscan.org web sitesine gidin. Ana sayfadan geçerli bir e-posta adresi ve şifreyle kaydolarak bir hesap oluşturun. Telefon numaranızı kullanarak bir hesap oluşturmayı da seçebilirsiniz. Alternatif olarak Tronlink veya Ledger cüzdanı gibi merkezi olmayan bir cüzdana bağlanabilirsiniz.


Kaynak: tronscan.org.

Hesap oluşturduktan sonra, hesabınızı etkinleştirmenizi isteyen bir e-posta gönderilecektir. Hesabınızı aktif hale getirdikten sonra siteye giriş yapıp keşfedebilirsiniz.

TronScan'i Kullanma: Adım Adım Kılavuz

TronScan Cüzdanına Erişim ve Cüzdan Varlıklarını Yönetme

Tronscan, dijital varlıklarınızı Tron blok zincirinde yönetmenize olanak tanır. Tronscan kullanarak cüzdan oluşturma ve varlıklarınızı yönetme konusunda bir kılavuz burada.

  1. Tronlink cüzdanına erişmek için Bağlan'a tıklayın.

    Kaynak: tronscan.org

  2. Tronlink'i seçin. Daha önce bir cüzdan oluşturduysanız ve Chrome uzantınızda Tronlink yüklüyse, cüzdanınızı içe aktarabilirsiniz. Yüklemediyseniz ve daha önce bir cüzdan hesabı oluşturmadıysanız, uygulama uzantısını tarayıcınıza yüklemeniz istenecektir.

    Kaynak: tronscan.org

  3. Cüzdanınızı oluşturmak için istemi takip edin. Bir kullanıcı adı ve şifre seçmeniz istenecektir. Anımsatıcılarınızı alfabetik olarak yazarak güvenli bir şekilde saklayın (sakladığınızı doğrulamak için bunları girmeniz istenecektir).

    Kaynak: tronscan.org

  4. Cüzdanınızı oluşturduktan sonra cüzdanınızı TronScan'e bağlamak için “Bağlan”a tıklayın. Sorunla karşılaşırsanız sayfayı yeniden yükleyip tekrar bağlanmanız yeterlidir. Tebrikler! Başarılı bir Tronlink cüzdanı oluşturdunuz. Ayrıca sahip olduğunuz tokenleri, miktarlarını ve değerlerini de görebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org

Jeton Transferleri

Tronscan, token transferlerini başlatmanıza ve izlemenize olanak tanır. TRX'i veya herhangi bir TRC tokenını başka bir adrese göndermek istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Tronlink'i kullanarak cüzdanınızı TronScan'e bağlayın. Cüzdanınızda 'gönder'i tıklayın.
  2. Alıcının adresini, gönderilecek tutarı ve varsa ek bilgileri girin.
  3. İşlemi onaylayın, ayrıntıları Tron ağında görünecek.
  4. Ayrıca bu makaledeki “tron blockchain işlemlerini kontrol etme” kılavuzunu takip ederek 'işlem' bölümünde işlemlerinizin ilerlemesini takip edebilirsiniz.

Tronscan Kontrol Panelinde Gezinme


Kaynak: tronscan.org

  1. Ana sayfa
    Ana sayfa Tronscan hakkında genel bir bakışa sahip olmanızı sağlar. Ana sayfadan, bir bakışta TRX'in fiyatını ve piyasa değerini, TRON'da etkinleştirilen toplam hesap sayısını, tüm TRON protokollerinde kilitlenen varlıkların TVL (kilitli toplam değeri) değerini, toplam işlem sayısını görebilirsiniz. TRON'da kaydedilen, TRON'daki sıcak tokenlerin toplam transfer değeri. Tüm bu rakamları gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org_

  2. Blockchain
    'Blockchain'den düğümlere, bloklara, hesaplara, sözleşmelere, transferlere ve işlemlere erişebilirsiniz.

  • Düğümler
    Her bölgedeki toplam düğüm sayısının grafiksel gösterimini gösteren bir harita da dahil olmak üzere, düğümlerin toplam sayısını ve düğümlerin mevcut olduğu ülkeleri ve bölgeleri görebilirsiniz. Harita, TRON blok zincirine nereden eriştiğinizi bile tanımlar.

    kaynak:tronscan.org_
  • Hesaplar
    Hesaplardan toplam hesap sayısını, TRX sahiplerini ve aktif hesapları görüntüleyebilirsiniz. 'Hesap sayısı' altında 'daha fazla'ya tıkladığınızda, cüzdan ve transfer hesapları dahil olmak üzere TRON'da transfer kaydı bulunan toplam hesap sayısını gösteren grafiği görebilirsiniz.
    'TRX sahipleri'nde 'daha fazla'yı tıkladığınızda TRON'da TRX tutan toplam hesapların eğilimini gösteren grafiği görebilirsiniz. Bu bilgi, bir yatırımcının TRON ekosistemine erişmesine ve ekosistemin ne kadar ilerleme kaydettiğini belirlemesine, ardından TRX'e yatırım yapıp yapmayacağına karar vermesine yardımcı olur.
    Ayrıca TRON ekosistemindeki en iyi performansa sahip hesapları da görüntüleyebilirsiniz. Herhangi bir cüzdan hesabına tıkladığınızda işlemler ve transferler de dahil olmak üzere toplam varlıkları görebilirsiniz. Bu bilgi, tüccarların ve yatırımcıların en iyi performans gösteren cüzdanları ve portföylerini farklı tokenlar arasında nasıl çeşitlendirdiklerini takip etmelerine olanak tanır.

    Kaynak: tronscan.org_
  • Sözleşmeler

    Kaynak: tronscan.org_
    Doğrulanmış sözleşmeler de dahil olmak üzere toplam sözleşme sayısına buradan erişebilirsiniz. Yatırımcılar, akıllı sözleşme hesaplarını görebilecekleri ve her birinin ayrıntılarını gözlemleyebilecekleri 24 saatlik üst sözleşme bölümüyle ilgilenebilirler.
  1. Jetonlar

    Kaynak: tronscan.org
    Tokenlar bölümü, TRON ekosistemindeki TRX, USDT ve USDD gibi tokenlar için token izleyiciye erişmenizi sağlar. Örneğin, 'TRX'i tıklarsanız TRX'in toplam arzı, dolaşımdaki arzı, resmi web sitesi, teknik incelemesi, sosyal profilleri ve işlem hacmi gibi bilgileri görebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org

  2. Veri
    'Veriler', TRON blok zinciri hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak grafikleri, sıralamaları ve analizleri görüntülemenizi sağlar.

    Kaynak: tronscan.org
    Örneğin, 'grafikler' altında, 'protokol geliri'ne tıklarsanız, ayrıntılara erişebilir ve kaynakları almak ve işlemler için ödeme yapmak için harcanan TRX kullanıcılarının değerini gösteren TRON'un gelir eğilimi grafiğini görebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org

  3. Yönetim
    'Yönetim' bölümü aracılığıyla süper temsilcileri görüntüleyebilir ve oy verebilir, TRX staking yönetimine katılabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Süper temsilci olmak için bile başvurabilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org_

  4. TRON Ekosistemi
    TRON Ekosistemi', DeFi'yi (stUSDT, SUN, APENFT gibi) ve altyapıyı (TronLink, BTTC ve BTFS gibi) keşfetmenize olanak tanır.

    Kaynak: tronscan.org
    Örneğin, 'DeFi' altında 'stUSDT'yi tıklarsanız tokenla doğrudan etkileşimde bulunmak ve Gerçek Dünya Varlıklarında (RWA) stake etme gibi eylemleri gerçekleştirmek için stusdt.io web sitesine yönlendirileceksiniz.

    Kaynak: stusdt.io

  5. Geliştiriciler
    Geliştiriciler, ürünlerini, geliştirici araçlarını ve kaynaklarını özelleştirmek ve Tron topluluğunun bir parçası olmak amacıyla Tron'un API'sine erişmek için 'Geliştiriciler' bölümünü kullanabilir.

    Kaynak: tronscan.org_

Örneğin, 'Geliştirme Araçları' altında, 'TronGrid'i tıklarsanız, TRON ve BTTC ağına erişebileceğiniz TronGrid web sitesine yönlendirileceksiniz. Burada barındırılan API'yi kullanabilir, dengeli düğümleri yükleyebilir ve blok zincirine erişmek için güvenilir ve ölçeklenebilir araçlar bulabilirsiniz.

Tron Blockchain İşlemlerini Kontrol Etme

Bir cüzdan adresinin işlem ayrıntılarını aramak istediğinizi varsayalım. M-cüzdan adresini kopyalayın ve tronscan.org web sitesine gidin. Giriş yapmayı seçebilirsiniz. Ancak giriş yapmadan işlem ayrıntılarını arayabilirsiniz.


Kaynak: tronscan.org

  1. İşlem ayrıntılarını görüntülemek için kopyalanan cüzdan adresini arama çubuğuna yapıştırın.
  2. Şekil (i.) cüzdanın tuttuğu toplam TRX varlıklarını gösterirken, şekil (ii.) cüzdan adresindeki tokenleri (TRX & LOVE) ve bakiyeleri göstermektedir.

Daha fazla kaydırdığınızda işlem sayısını, stake edilen tokenleri ve hatta cüzdan adresinin oylamaya katılıp katılmadığını görebilirsiniz.

Tron Blockchain Bloklarını Keşfetmek

Kaynak: tronscan.org

  1. TRON blockchain bloklarına erişmek için 'blockchain'e tıklayın ve 'bloklar'ı seçin.
  2. Toplam blok sayısı, inşa edilen en son blokların sayısı, toplam blok ödülleri, yakılan TRX istatistikleri ve daha fazlası gibi istatistiklere kısa bir genel bakış görebilirsiniz.
  3. Daha fazla blok ayrıntısını görüntülemek için her bir bloğa da tıklayabilirsiniz.

TronScan'de Staking ve Oylama

TronScan'in benzersiz özelliklerinden biri, Tron'un yönetimine katılmak ve ödüller kazanmak için TRX'i stake etme ve Süper Temsilcilere (SR'ler) oy verme yeteneğidir. Bahis yapmak ve oy vermek için:

  1. 'Cüzdan' bölümünde, 'varlık yönetimi'ne tıklayın ve 'Tron Power'ı edinin' seçeneğine gidin.
  2. TRX'inizi dondurup Tron Gücünüzü artırmak için stake edin. Bunu yapmak için en az 1 TRX'e sahip olmanız ve TRX'in üç gün süreyle dondurulmasını onaylamanız gerekir.
  3. Bu başarılı olduktan sonra, 'yönetim' altında 'oylar'ı tıklayın. Hangi Süper Temsilcilere oy vereceğinizi seçmek ve seçimlerinizi onaylamak için 'süper temsilcileri görüntüle'yi tıklayın. Bunun karşılığında oy verdiğiniz SR'ler, oylarınız için sizi Tron tokenlarıyla ödüllendirebilir. Tokenları TronScan DEX'te TRX ile değiştirebilirsiniz.

TronScan ve PolyScan

Tronscan ve Polyscan arasındaki seçim sizin özel blockchain ilgi alanlarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Tronscan, Tron blok zinciriyle ilgilenenler için idealdir; bu, Tron'un özelliklerini ve yönetişime katılım fırsatlarını keşfetmelerine olanak tanır. Öte yandan PolyScan, Polkadot ekosistemine erişmek için kullanılıyor ve Polkadot ve Parachain'leri hakkında kapsamlı bilgiler sağlıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Tronscan ne kadar güvenli?

Tronscan, TRON varlıklarınızı yönetmek ve blok zincirini keşfetmek için güvenli bir ortam sağlar. Ancak, herhangi bir çevrimiçi platformda olduğu gibi, bazı güvenlik hususları şunları içerir:

  • Kullanıcı Sorumluluğu: Güvenlik, kullanıcıların çevrimiçi etkileşimde bulunma şekliyle büyük ölçüde ilgilidir. Güçlü ve benzersiz şifreler kullanmak, ekstra bir koruma katmanı ekleyen 2FA'yı etkinleştirmek ve oturum açma kimlik bilgilerinizi gizli tutmak gibi çevrimiçi güvenlik için en iyi uygulamaları takip etmek çok önemlidir.
  • Dolandırıcılık ve Kimlik Avı: Kimlik avı web sitelerine ve dolandırıcılıklara karşı dikkatli olun. TronScan'in resmi web sitesi olan tronscan.org'u ziyaret ederek kendinizi koruyabilirsiniz. ve özel anahtarlarınızı ve şifrelerinizi asla paylaşmayın.
  • Akıllı Sözleşme Güvenliği: TronScan'deki DApp'lerle etkileşimde bulunurken akıllı sözleşmeyi inceleyin ve yalnızca güvenilir ve doğrulanmış uygulamaları kullanın.

Kayıp bir TronScan Cüzdanını kurtarabilir miyim?

Kayıp bir Tronscan cüzdanını kurtarmak zor olabilir, ancak bu ancak hesabı oluştururken gerekli önlemleri almanız durumunda mümkündür. Cüzdanınızı kurtarmaya yönelik bazı adımlar şunlardır:

  • Yedekleme kurtarma: Telefonunuzu veya bilgisayarınızı kaybettiyseniz ve cüzdanınızın özel anahtarı veya kurtarma tohum ifadesi için bir yedek oluşturduysanız, bunu cüzdanınızı geri yüklemek için kullanabilirsiniz.
  • Güvenlik ayrıntıları: Şifrenizi veya PIN'inizi unuttuysanız, özel anahtarınızı veya kurtarma tohum ifadenizi kullanarak cüzdanınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Tronscan desteği şifrenizi veya tohum ifadenizi saklamaz, bu nedenle bunları hafızaya kaydederek, yazarak ve güvenli bir yerde saklayarak veya güvenli bir bulut ağında yedekleyerek başka bir yere yedeklemeniz önemlidir.

Çözüm

Tronscan, işlem takibinden cüzdan yönetimine, token bakiyelerine, yönetişime katılıma ve akıllı sözleşmelere ilişkin içgörülere kadar çok çeşitli özellikler sunar. TronScan'in birçok kullanım durumu nedeniyle Tron varlıklarını yönetmek için güvenliği dikkate almak kullanıcıların sorumluluğundadır.

Autor: Bravo
Traductor: Cedar
Revisor(es): Matheus、Edward、Ashley He
* La información no pretende ser ni constituye un consejo financiero ni ninguna otra recomendación de ningún tipo ofrecida o respaldada por Gate.io.
* Este artículo no se puede reproducir, transmitir ni copiar sin hacer referencia a Gate.io. La contravención es una infracción de la Ley de derechos de autor y puede estar sujeta a acciones legales.

Tronscan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Yeni BaşlayanNov 22, 2023
Tronscan, temel bilgilerin ötesine geçen, cüzdan yönetimi, token takibi, akıllı sözleşme içgörüleri ve yönetişim katılımı sunan bir blockchain araştırmacısıdır.
Tronscan Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?

Blockchain teknolojisi gelişmeye devam ettikçe TRON kullanıcıları, geliştiricileri ve meraklıları TronScan'in TRON ekosistemi için sağladığı özelliklerden yararlanabilir. TronScan bir kaşiften daha fazlasıdır; TRON blok zincirinin iç işleyişine açılan bir kapıdır.

Bu makale, TronScan'in ne olduğunu ve özelliklerinin nasıl kullanılacağını anlamanızda size yol gösterecek, başlangıç konusunda adım adım bir kılavuz sağlayacak ve Polygonscan gibi diğer taramalarla karşılaştırmalar yapacaktır.

TronScan nedir?

TronScan, TRON ağının resmi blockchain kaşifidir. İşlem verilerine gerçek zamanlı erişim sağlayarak geleneksel blockchain kaşiflerinin yaptıklarını sunar. Kullanıcılar işlemleri onaylayıp doğrulayabilir ve hesapları, bakiyeleri, blokları, düğümleri ve akıllı sözleşmeleri görüntüleyebilir.

TronScan, bu temel özellikleri sunmanın ötesinde, cüzdan yönetimi (yerleşik web cüzdanı aracılığıyla), token oluşturma, sözleşme dağıtımı, Dapps etkileşimleri ve oylama biçiminde yönetim katılımı için de kullanılabilir.

TronScan, birçok hayati amaç ve özellik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Bunlar arasında işlem takibi, cüzdan yönetimi, token bakiyeleri, yönetişim ve akıllı sözleşme öngörüleri yer alıyor.

İşlem Takibi

TronScan, kullanıcıların TRON'un işlem geçmişini gerçek zamanlı olarak keşfetmesine olanak tanır. Bu özellik, kullanıcıların TRX ve çeşitli TRC tokenlerinin akışını izlemesine, işlem ayrıntılarını görüntülemesine ve ağdaki işlemleri doğrulamasına olanak tanır.

Cüzdan Yönetimi

TronScan'in bir diğer yararlı özelliği, kullanıcıların Tron cüzdanları oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanır. Mevcut bir cüzdanı içe aktarmanız veya yeni bir tane oluşturmanız gerekiyorsa platform, cüzdanınızı yönetmenize olanak tanır ve varlıklarınızı depolamak için güvenlidir.

Jeton Bakiyeleri

TronScan, cüzdanınızın token bakiyelerine genel bir bakış sunarak kaç tane TRX ve TRC tokeni tuttuğunuzu görmenize olanak tanır. Bu bilgi, dijital varlıklarınızı etkili bir şekilde yönetmek için çok önemlidir.

Yönetişime Katılım

Kullanıcılar TRON'un ekosistemini keşfetmekten daha fazlasını yapabilir. Ayrıca TRON'un yönetişim süreçlerine aktif katılım sağlar. Örneğin, TRX'inizi stake edebilir ve Süper Temsilcilere oy verebilirsiniz, böylece TRON'un karar alma süreçlerine katılabilirsiniz.

Akıllı Sözleşmeler

TronScan, Tron ağında akıllı sözleşmelerin yürütülmesine ilişkin bilgiler veriyor. Akıllı sözleşme işlemlerini takip edebilir, kaynak kodlarını görüntüleyebilir ve Tron Dapp ekosistemini değerlendirebilirsiniz.

TronScan'i keşfetmek herkes için ücretsiz ve erişilebilir olsa da kullanıcılar hesap oluşturarak platformun tüm özelliklerinden faydalanabiliyor.

TronScan Hesabı Nasıl Oluşturulur

TronScan hesabı oluşturmak kolaydır. Bir hesap oluşturmak için tronscan.org web sitesine gidin. Ana sayfadan geçerli bir e-posta adresi ve şifreyle kaydolarak bir hesap oluşturun. Telefon numaranızı kullanarak bir hesap oluşturmayı da seçebilirsiniz. Alternatif olarak Tronlink veya Ledger cüzdanı gibi merkezi olmayan bir cüzdana bağlanabilirsiniz.


Kaynak: tronscan.org.

Hesap oluşturduktan sonra, hesabınızı etkinleştirmenizi isteyen bir e-posta gönderilecektir. Hesabınızı aktif hale getirdikten sonra siteye giriş yapıp keşfedebilirsiniz.

TronScan'i Kullanma: Adım Adım Kılavuz

TronScan Cüzdanına Erişim ve Cüzdan Varlıklarını Yönetme

Tronscan, dijital varlıklarınızı Tron blok zincirinde yönetmenize olanak tanır. Tronscan kullanarak cüzdan oluşturma ve varlıklarınızı yönetme konusunda bir kılavuz burada.

  1. Tronlink cüzdanına erişmek için Bağlan'a tıklayın.

    Kaynak: tronscan.org

  2. Tronlink'i seçin. Daha önce bir cüzdan oluşturduysanız ve Chrome uzantınızda Tronlink yüklüyse, cüzdanınızı içe aktarabilirsiniz. Yüklemediyseniz ve daha önce bir cüzdan hesabı oluşturmadıysanız, uygulama uzantısını tarayıcınıza yüklemeniz istenecektir.

    Kaynak: tronscan.org

  3. Cüzdanınızı oluşturmak için istemi takip edin. Bir kullanıcı adı ve şifre seçmeniz istenecektir. Anımsatıcılarınızı alfabetik olarak yazarak güvenli bir şekilde saklayın (sakladığınızı doğrulamak için bunları girmeniz istenecektir).

    Kaynak: tronscan.org

  4. Cüzdanınızı oluşturduktan sonra cüzdanınızı TronScan'e bağlamak için “Bağlan”a tıklayın. Sorunla karşılaşırsanız sayfayı yeniden yükleyip tekrar bağlanmanız yeterlidir. Tebrikler! Başarılı bir Tronlink cüzdanı oluşturdunuz. Ayrıca sahip olduğunuz tokenleri, miktarlarını ve değerlerini de görebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org

Jeton Transferleri

Tronscan, token transferlerini başlatmanıza ve izlemenize olanak tanır. TRX'i veya herhangi bir TRC tokenını başka bir adrese göndermek istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Tronlink'i kullanarak cüzdanınızı TronScan'e bağlayın. Cüzdanınızda 'gönder'i tıklayın.
  2. Alıcının adresini, gönderilecek tutarı ve varsa ek bilgileri girin.
  3. İşlemi onaylayın, ayrıntıları Tron ağında görünecek.
  4. Ayrıca bu makaledeki “tron blockchain işlemlerini kontrol etme” kılavuzunu takip ederek 'işlem' bölümünde işlemlerinizin ilerlemesini takip edebilirsiniz.

Tronscan Kontrol Panelinde Gezinme


Kaynak: tronscan.org

  1. Ana sayfa
    Ana sayfa Tronscan hakkında genel bir bakışa sahip olmanızı sağlar. Ana sayfadan, bir bakışta TRX'in fiyatını ve piyasa değerini, TRON'da etkinleştirilen toplam hesap sayısını, tüm TRON protokollerinde kilitlenen varlıkların TVL (kilitli toplam değeri) değerini, toplam işlem sayısını görebilirsiniz. TRON'da kaydedilen, TRON'daki sıcak tokenlerin toplam transfer değeri. Tüm bu rakamları gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org_

  2. Blockchain
    'Blockchain'den düğümlere, bloklara, hesaplara, sözleşmelere, transferlere ve işlemlere erişebilirsiniz.

  • Düğümler
    Her bölgedeki toplam düğüm sayısının grafiksel gösterimini gösteren bir harita da dahil olmak üzere, düğümlerin toplam sayısını ve düğümlerin mevcut olduğu ülkeleri ve bölgeleri görebilirsiniz. Harita, TRON blok zincirine nereden eriştiğinizi bile tanımlar.

    kaynak:tronscan.org_
  • Hesaplar
    Hesaplardan toplam hesap sayısını, TRX sahiplerini ve aktif hesapları görüntüleyebilirsiniz. 'Hesap sayısı' altında 'daha fazla'ya tıkladığınızda, cüzdan ve transfer hesapları dahil olmak üzere TRON'da transfer kaydı bulunan toplam hesap sayısını gösteren grafiği görebilirsiniz.
    'TRX sahipleri'nde 'daha fazla'yı tıkladığınızda TRON'da TRX tutan toplam hesapların eğilimini gösteren grafiği görebilirsiniz. Bu bilgi, bir yatırımcının TRON ekosistemine erişmesine ve ekosistemin ne kadar ilerleme kaydettiğini belirlemesine, ardından TRX'e yatırım yapıp yapmayacağına karar vermesine yardımcı olur.
    Ayrıca TRON ekosistemindeki en iyi performansa sahip hesapları da görüntüleyebilirsiniz. Herhangi bir cüzdan hesabına tıkladığınızda işlemler ve transferler de dahil olmak üzere toplam varlıkları görebilirsiniz. Bu bilgi, tüccarların ve yatırımcıların en iyi performans gösteren cüzdanları ve portföylerini farklı tokenlar arasında nasıl çeşitlendirdiklerini takip etmelerine olanak tanır.

    Kaynak: tronscan.org_
  • Sözleşmeler

    Kaynak: tronscan.org_
    Doğrulanmış sözleşmeler de dahil olmak üzere toplam sözleşme sayısına buradan erişebilirsiniz. Yatırımcılar, akıllı sözleşme hesaplarını görebilecekleri ve her birinin ayrıntılarını gözlemleyebilecekleri 24 saatlik üst sözleşme bölümüyle ilgilenebilirler.
  1. Jetonlar

    Kaynak: tronscan.org
    Tokenlar bölümü, TRON ekosistemindeki TRX, USDT ve USDD gibi tokenlar için token izleyiciye erişmenizi sağlar. Örneğin, 'TRX'i tıklarsanız TRX'in toplam arzı, dolaşımdaki arzı, resmi web sitesi, teknik incelemesi, sosyal profilleri ve işlem hacmi gibi bilgileri görebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org

  2. Veri
    'Veriler', TRON blok zinciri hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak grafikleri, sıralamaları ve analizleri görüntülemenizi sağlar.

    Kaynak: tronscan.org
    Örneğin, 'grafikler' altında, 'protokol geliri'ne tıklarsanız, ayrıntılara erişebilir ve kaynakları almak ve işlemler için ödeme yapmak için harcanan TRX kullanıcılarının değerini gösteren TRON'un gelir eğilimi grafiğini görebilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org

  3. Yönetim
    'Yönetim' bölümü aracılığıyla süper temsilcileri görüntüleyebilir ve oy verebilir, TRX staking yönetimine katılabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Süper temsilci olmak için bile başvurabilirsiniz.

    Kaynak: tronscan.org_

  4. TRON Ekosistemi
    TRON Ekosistemi', DeFi'yi (stUSDT, SUN, APENFT gibi) ve altyapıyı (TronLink, BTTC ve BTFS gibi) keşfetmenize olanak tanır.

    Kaynak: tronscan.org
    Örneğin, 'DeFi' altında 'stUSDT'yi tıklarsanız tokenla doğrudan etkileşimde bulunmak ve Gerçek Dünya Varlıklarında (RWA) stake etme gibi eylemleri gerçekleştirmek için stusdt.io web sitesine yönlendirileceksiniz.

    Kaynak: stusdt.io

  5. Geliştiriciler
    Geliştiriciler, ürünlerini, geliştirici araçlarını ve kaynaklarını özelleştirmek ve Tron topluluğunun bir parçası olmak amacıyla Tron'un API'sine erişmek için 'Geliştiriciler' bölümünü kullanabilir.

    Kaynak: tronscan.org_

Örneğin, 'Geliştirme Araçları' altında, 'TronGrid'i tıklarsanız, TRON ve BTTC ağına erişebileceğiniz TronGrid web sitesine yönlendirileceksiniz. Burada barındırılan API'yi kullanabilir, dengeli düğümleri yükleyebilir ve blok zincirine erişmek için güvenilir ve ölçeklenebilir araçlar bulabilirsiniz.

Tron Blockchain İşlemlerini Kontrol Etme

Bir cüzdan adresinin işlem ayrıntılarını aramak istediğinizi varsayalım. M-cüzdan adresini kopyalayın ve tronscan.org web sitesine gidin. Giriş yapmayı seçebilirsiniz. Ancak giriş yapmadan işlem ayrıntılarını arayabilirsiniz.


Kaynak: tronscan.org

  1. İşlem ayrıntılarını görüntülemek için kopyalanan cüzdan adresini arama çubuğuna yapıştırın.
  2. Şekil (i.) cüzdanın tuttuğu toplam TRX varlıklarını gösterirken, şekil (ii.) cüzdan adresindeki tokenleri (TRX & LOVE) ve bakiyeleri göstermektedir.

Daha fazla kaydırdığınızda işlem sayısını, stake edilen tokenleri ve hatta cüzdan adresinin oylamaya katılıp katılmadığını görebilirsiniz.

Tron Blockchain Bloklarını Keşfetmek

Kaynak: tronscan.org

  1. TRON blockchain bloklarına erişmek için 'blockchain'e tıklayın ve 'bloklar'ı seçin.
  2. Toplam blok sayısı, inşa edilen en son blokların sayısı, toplam blok ödülleri, yakılan TRX istatistikleri ve daha fazlası gibi istatistiklere kısa bir genel bakış görebilirsiniz.
  3. Daha fazla blok ayrıntısını görüntülemek için her bir bloğa da tıklayabilirsiniz.

TronScan'de Staking ve Oylama

TronScan'in benzersiz özelliklerinden biri, Tron'un yönetimine katılmak ve ödüller kazanmak için TRX'i stake etme ve Süper Temsilcilere (SR'ler) oy verme yeteneğidir. Bahis yapmak ve oy vermek için:

  1. 'Cüzdan' bölümünde, 'varlık yönetimi'ne tıklayın ve 'Tron Power'ı edinin' seçeneğine gidin.
  2. TRX'inizi dondurup Tron Gücünüzü artırmak için stake edin. Bunu yapmak için en az 1 TRX'e sahip olmanız ve TRX'in üç gün süreyle dondurulmasını onaylamanız gerekir.
  3. Bu başarılı olduktan sonra, 'yönetim' altında 'oylar'ı tıklayın. Hangi Süper Temsilcilere oy vereceğinizi seçmek ve seçimlerinizi onaylamak için 'süper temsilcileri görüntüle'yi tıklayın. Bunun karşılığında oy verdiğiniz SR'ler, oylarınız için sizi Tron tokenlarıyla ödüllendirebilir. Tokenları TronScan DEX'te TRX ile değiştirebilirsiniz.

TronScan ve PolyScan

Tronscan ve Polyscan arasındaki seçim sizin özel blockchain ilgi alanlarınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Tronscan, Tron blok zinciriyle ilgilenenler için idealdir; bu, Tron'un özelliklerini ve yönetişime katılım fırsatlarını keşfetmelerine olanak tanır. Öte yandan PolyScan, Polkadot ekosistemine erişmek için kullanılıyor ve Polkadot ve Parachain'leri hakkında kapsamlı bilgiler sağlıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Tronscan ne kadar güvenli?

Tronscan, TRON varlıklarınızı yönetmek ve blok zincirini keşfetmek için güvenli bir ortam sağlar. Ancak, herhangi bir çevrimiçi platformda olduğu gibi, bazı güvenlik hususları şunları içerir:

  • Kullanıcı Sorumluluğu: Güvenlik, kullanıcıların çevrimiçi etkileşimde bulunma şekliyle büyük ölçüde ilgilidir. Güçlü ve benzersiz şifreler kullanmak, ekstra bir koruma katmanı ekleyen 2FA'yı etkinleştirmek ve oturum açma kimlik bilgilerinizi gizli tutmak gibi çevrimiçi güvenlik için en iyi uygulamaları takip etmek çok önemlidir.
  • Dolandırıcılık ve Kimlik Avı: Kimlik avı web sitelerine ve dolandırıcılıklara karşı dikkatli olun. TronScan'in resmi web sitesi olan tronscan.org'u ziyaret ederek kendinizi koruyabilirsiniz. ve özel anahtarlarınızı ve şifrelerinizi asla paylaşmayın.
  • Akıllı Sözleşme Güvenliği: TronScan'deki DApp'lerle etkileşimde bulunurken akıllı sözleşmeyi inceleyin ve yalnızca güvenilir ve doğrulanmış uygulamaları kullanın.

Kayıp bir TronScan Cüzdanını kurtarabilir miyim?

Kayıp bir Tronscan cüzdanını kurtarmak zor olabilir, ancak bu ancak hesabı oluştururken gerekli önlemleri almanız durumunda mümkündür. Cüzdanınızı kurtarmaya yönelik bazı adımlar şunlardır:

  • Yedekleme kurtarma: Telefonunuzu veya bilgisayarınızı kaybettiyseniz ve cüzdanınızın özel anahtarı veya kurtarma tohum ifadesi için bir yedek oluşturduysanız, bunu cüzdanınızı geri yüklemek için kullanabilirsiniz.
  • Güvenlik ayrıntıları: Şifrenizi veya PIN'inizi unuttuysanız, özel anahtarınızı veya kurtarma tohum ifadenizi kullanarak cüzdanınıza erişim sağlayabilirsiniz.

Tronscan desteği şifrenizi veya tohum ifadenizi saklamaz, bu nedenle bunları hafızaya kaydederek, yazarak ve güvenli bir yerde saklayarak veya güvenli bir bulut ağında yedekleyerek başka bir yere yedeklemeniz önemlidir.

Çözüm

Tronscan, işlem takibinden cüzdan yönetimine, token bakiyelerine, yönetişime katılıma ve akıllı sözleşmelere ilişkin içgörülere kadar çok çeşitli özellikler sunar. TronScan'in birçok kullanım durumu nedeniyle Tron varlıklarını yönetmek için güvenliği dikkate almak kullanıcıların sorumluluğundadır.

Autor: Bravo
Traductor: Cedar
Revisor(es): Matheus、Edward、Ashley He
* La información no pretende ser ni constituye un consejo financiero ni ninguna otra recomendación de ningún tipo ofrecida o respaldada por Gate.io.
* Este artículo no se puede reproducir, transmitir ni copiar sin hacer referencia a Gate.io. La contravención es una infracción de la Ley de derechos de autor y puede estar sujeta a acciones legales.
Empieza ahora
¡Regístrate y recibe un bono de
$100
!