Favori Web2 Platformlarınıza En İyi 7 Web3 Alternatifi 2024

Yeni BaşlayanJun 03, 2024
Web3'ün yükselişi, geleneksel Web2 platformlarının yerini alacak, pazar tekellerini ele alacak ve kullanıcı kontrolünü ve gizliliğini artıracak bir dizi çözüm sunuyor.
Favori Web2 Platformlarınıza En İyi 7 Web3 Alternatifi 2024

İçindekiler

  1. Bu yazımızda web2 platformlarına 7 web3 alternatifini derliyoruz
    1. 1. Audius: Spotify'a Alternatif
    2. 2. Presearch: Gelişmiş Google alternatif arama motoru
    3. 3. Web3 e-postaları: E2EE koruması Dmail
    4. 4. Spheron Network: Sınırsız Bilgi İşlem Gücü Sadece Bir Tık Uzağınızda
    5. 5. Odysee: İçeriğin mülkiyeti
    6. 6. Durum: Neden Eski Mesajlaşma Uygulamalarına Bağlı Kalmalısınız? Web3 Alternatifleri, Gizlice Dinlemeden Gizlilik Sunar
    7. 7. Cesur Web3 Tarayıcıları: Dapp'lere Erişmenin Özel Yolu
  2. Son

Web3'ün ortaya çıkışı, günümüz internetinde ve daha geniş ekonomide yaygın olan kritik sorunlarla yüzleşen ve bunları çözen çevrimiçi alan için yeni bir çağa işaret ediyor. Web3, ağırlıklı olarak blok zinciri tabanlı ve kripto para birimleri olmak üzere DLT teknolojileriyle özünde bağlantılıdır. Netizenlere doğal gizlilik sağlamayı, verilerinden, içeriklerinden ve etkinliklerinden para kazanmalarını ve büyük teknoloji ve devlet kontrolündeki ortamların dışında işbirliği yapmalarını sağlamayı amaçlar. Web3, daha merkezi olmayan, şeffaf ve verimli bir internete doğru çok önemli bir adımı temsil ediyor ve yakında yeni norm haline geleceğine şüphe yok.

Çevrimiçi içerik pazarlarının geçmişte bazı önemli eksiklikleri vardı. YouTube, Facebook ve Spotify gibi platformlar çok büyüdü ve tekele yol açtı. Ancak Web3 artık Web2'nin zorluklarına çözümler sunuyor. Örneğin, DIMO, Uber'e uygun bir alternatif sunuyor ve Hivemapper, Google Haritalar'ın daha erişilebilir ve topluluk odaklı bir sürümünü oluşturmayı hedefliyor. Bulut depolama ve bilgi işlemi merkeziyetsiz hale getirmek için araçlar ve hizmetler sağlayan bir Web3 altyapı platformu olan Spheron, AWS'ye bir alternatiftir. Bu alternatifler, geleneksel uygulamalardan nasıl farklı olduklarını görmek için keşfetmeye değer.

Bu yazımızda web2 platformlarına 7 web3 alternatifini derliyoruz

Merkezileşme ve ademi merkeziyetçilik tartışması, Web3 ve Web2 arasındaki temel farktır. Web2 dünyasında mimari, uygulamalar ve bilgiler, erişimi olan herkesin kolayca değiştirebileceği bulut ve sunucu gibi sistemlerde merkezileştirilmiştir. Ancak Web3, bireylere kimlikleri ve varlıkları üzerinde yetki veren ve doğrudan çevrimiçi iş yapmalarını sağlayan merkezi olmayan bir internettir. Sonuç olarak, Web3 platformları, Web2 platformlarına şiddetli rakipler haline geliyor. İşte geleneksel Web2 platformları yerine kullanılabilecek bazı Web3 ikameleri.

1. Audius: Spotify'a Alternatif

Audius, müziklerinin ve kârlarının kontrolünü ele geçirmek isteyen sanatçılar için nihai merkezi olmayan müzik platformudur. Benzersiz teklifleriyle Audius, sanatçıların satış gelirlerinin etkileyici bir şekilde %90'ını kazanmalarına, içeriklerine tamamen sahip olmalarına ve müziklerinden müdahale olmadan nasıl para kazanacaklarına karar vermelerine olanak tanır.

Audius, eşler arası bir ağa dayalıdır ve merkezi olmayan düğüm operatörleri tarafından desteklenir. Platform ayrıca, 414.179.028 dolarlık piyasa değeri ile temeli olarak hizmet veren bir yönetişim tokeni olan $AUDIO tarafından desteklenmektedir.

Bu ademi merkeziyetçilik, sanatçıların hayranlarıyla doğrudan bağlantı kurmasını ve önemli bir pay talep etmesini sağlar. Bununla birlikte, Audius'un sınırlı bir katalog ve marka bilinirliği ve merkezi olmayan yapısı nedeniyle telif hakkı desteği sağlayamama gibi sınırlamaları vardır. Bu sınırlamalara rağmen Audius, müzikleri ve gelirleri üzerinde nihai kontrol sahibi olmak isteyen sanatçılar için en iyi seçim olmaya devam ediyor.

2. Presearch: Gelişmiş Google alternatif arama motoru

Presearch, kullanıcılarına çeşitlendirilmiş bir arama deneyimi sunan devrim niteliğinde bir arama motorudur. Google'dan farklı olarak Presearch, kullanıcıların birden fazla arama motoru ve platform arasında geçiş yapmasına olanak tanıyarak daha kapsamlı ve kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sağlar. Blockchain teknolojisiyle desteklenen Presearch, kullanıcıları yapılan her arama için PRE token'lerle ödüllendiriyor.

Bununla birlikte, bu jetonların yalnızca kullanıcı 1000 PRE bakiyesine ulaştığında çekilebileceğini unutmayın. Ayrıca platform, kullanıcıları günde 30 arama ile sınırlar, ancak yine de kullanıcıların günde 3 PRE'ye kadar kazanmasına izin verir. Arama motorlarına yönelik bu ademi merkeziyetçilik yaklaşımı, Web3 hareketinin hayati bir özelliğidir ve hiçbir varlığın arama sonuçlarına hakim olamamasını sağlayarak Presearch'ü Google'a daha adil ve daha demokratik bir alternatif haline getirir.

3. Web3 e-postaları: E2EE koruması Dmail

E-posta, uzun süredir var olan önemli ancak modası geçmiş bir web hizmetidir. Mesajlaşma uygulamaları tercih edilen iletişim aracı olarak yerini almış olsa da, e-posta kalıcıdır. Ancak, web2 e-posta hizmetleri spam, kimlik avı, güvenlik ihlalleri ve gizlilik ihlalleri konusunda kötü bir üne sahiptir. Kullanıcı deneyimi sağlayıcıya bağlı olsa da, eski e-posta hesaplarının gizlilik maliyeti de önemli ölçüde değişir.

Şüpheleri önlemenin bir yolu, Dmail gibi bir Web3 e-posta hizmetine geçmektir. Dmail, Web3 kullanıcıları için mesajlaşma, veri depolama, çalışma alanı ve merkezi olmayan kimliği (DID) entegre eden işbirliğine dayalı bir platformdur. Uçtan uca şifreleme (E2EE) kullanır ve bu da onu çoğu Web2 hizmetinden ayırır.

E2EE ile mesajlar aracılardan gizli kalır ve yalnızca alıcı tarafından şifresi çözülebilir. Gizliliğinize değer veriyorsanız ve bu tür yanlış uygulamalardan kaçınmak istiyorsanız, E2EE tabanlı web3 e-posta hizmetleri dikkate alınmaya değer. Dmail, Tildamail, Ledgermail, Hashmail, Mailchain, Ethermail, Metamail ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok web3 posta kutusu sağlayıcısından yalnızca biridir.

4. Spheron Network: Sınırsız Bilgi İşlem Gücü Sadece Bir Tık Uzağınızda

Spheron Network , bulut depolama ve bilgi işlemi merkeziyetsiz hale getirmek için araçlar ve hizmetler sağlayan bir Web3 altyapı platformudur. Denetlenen veri merkezlerinin Spheron pazarına katılmasına izin verir. Spheron, altyapının merkezi olmayan ve yönetilen doğasını denetleyerek tüm kullanıcılar için izinsiz erişim ve yüksek güvenlik sağlar . Spheron Compute, maliyetin yalnızca üçte biri karşılığında geleneksel bulut hizmetlerine zengin özelliklere sahip bir alternatif sunar.

Spheron, kullanıcıların veritabanlarını, düğümleri, araçları veya yapay zekayı dağıtmak isteyip istemediklerine bakılmaksızın değerli araçları hızlı ve kolay bir şekilde kurmalarına olanak tanıyan bir Hesaplama Pazarı sunar. Spheron ile teknik konular hakkında endişelenmenize gerek kalmaz ve Node'unuzu kolaylıkla dağıtmaya odaklanabilirsiniz. Spheron Network, erişimi yeniden tanımlamak ve daha merkezi olmayan, kapsayıcı ve topluluk merkezli bir ekosistemi teşvik etmek için Shardeum, Avail, Elixir, Filecoin, Arbitrum vb. kuruluşlarla ortaklık kurmuştur.

Spheron, Özel görüntüler, Bulut sunucularını otomatik ölçeklendirme, İsteğe bağlı ölçeklendirme, Gerçek zamanlı bulut sunucusu ölçümleri, Daha Hızlı GPU'lar, Ücretsiz Bant Genişlikleri, Terraform Sağlayıcıları ve SDK'lar, Bulut sunucusu durum denetimleri, etkinlik, kabuk erişimi ve daha fazlası gibi özellikler sunar. Spheron, küresel CDN'si aracılığıyla uzun vadeli veri depolama ve bant genişliği hızlandırma için ek depolama çözümleri sunar. Spheron ile düğümlerinizi sadece birkaç dakika içinde kolayca kurabilir ve düşük bakım ve işletme maliyetlerinin ve harika bir geliştirici deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

Henüz bir Spheron hesabınız yoksa, buradan kaydolun!

5. Odysee: İçeriğin mülkiyeti

Google'ın YouTube platformu, %75'in üzerinde pazar payıyla video paylaşım pazarında yer alırken, Vimeo da dahil olmak üzere rakipleri çok geride kalıyor.

Yaygın popülaritesine rağmen, YouTube uzun süredir sansür, hesap kaldırma ve seçici anlatıları zorlamakla suçlanıyor. Ayrıca YouTube, çocuklardan yasa dışı bir şekilde kişisel bilgi toplarken yakalandı ve 2019'da 170 milyon dolarlık rekor bir anlaşmaya yol açtı.

Gizliliğe değer veren ve içerikleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isteyenler için Odysee gibi web3 video paylaşım platformları daha uygun olabilir. Odysee, LBRY protokolü üzerinde çalışan ve kullanıcılara yerel LBRY Credits (LBC) kripto para birimi aracılığıyla kazanç fırsatları sunan blok zinciri tabanlı bir video platformudur. İçeriğiniz için bir fiyat belirleyebilir veya hayranlar tarafından bahşiş alabilirsiniz ve hatta platforma daha fazla içerik çekmek için YouTube videolarınızı Odysee kanalınızla senkronize edebilirsiniz. Daha fazla web3 video paylaşım platformu arıyorsanız BitChute, DTube, DLive ve LensTube.xyz, Theta.tv'yi deneyin.

6. Durum: Neden Eski Mesajlaşma Uygulamalarına Bağlı Kalmalısınız? Web3 Alternatifleri, Gizlice Dinlemeden Gizlilik Sunar

Büyük oyuncular mesajlaşma uygulamalarına hakim ve Google'ın bu alanda söz sahibi olmaması hayal kırıklığı yaratıyor. WhatsApp ve Facebook Messenger'ın sahibi Meta, dünyanın birçok yerinde pazara hükmediyor. WhatsApp, Facebook Messenger'ın iki katından fazla olan yaklaşık 2 milyarlık bir kullanıcı tabanına sahip olsa da, Messenger'ın dezavantajları, kullanıcı verilerini aşırı miktarda tüketen bir sosyal medya devinin parçası olduğu için iyi bilinmektedir.

Gizlilik ve güvenlik konusunda endişeleriniz varsa, eşler arası bir ortamda %100 gizlilik sunan Status gibi web3 alternatiflerini keşfetmeye değer.

Güvenli bir mesajlaşma hizmeti, bir kripto cüzdanı ve bir web3 tarayıcısını birleştiren bir uygulama olarak Status, genç ama gelecek vaat eden bir araçtır. Sansüre karşı tamamen bağışıktır ve uygulama içinde dünya çapında ödemeleri destekler. Messenger'ın gözetimsiz kripto cüzdanı, SNT (Status Network Token) ve ERC721 tokenleri (bir NFT standardı) dahil olmak üzere tüm ERC20 tokenlerini saklamanıza ve göndermenize olanak tanır.

Daha fazla web3 habercisi arıyorsanız, hepsi benzer özellikler sunan Secretum, Nansen Connect, 0XChat ve BChat'a göz atabilirsiniz.

7. Cesur Web3 Tarayıcıları: Dapp'lere Erişmenin Özel Yolu

Google'ın Web2 tarayıcıları da dahil olmak üzere temel çevrimiçi hizmetleri sağlamadaki ezici hakimiyetini fark etmek endişe verici. Chrome'un pazar payı şimdiden dünya çapında şaşırtıcı bir şekilde %65.4'ü aştı. Bu kısmen Google'ın sahip olduğu Android'in mobil işletim sistemi pazarındaki tekelinden (yaklaşık% 72) kaynaklanmaktadır, ancak Chrome aynı zamanda masaüstü tarayıcılarda pazar payının% 66'sını elinde tutmaktadır.

Edge, Firefox, Safari veya DuckDuckGo gibi alternatiflerin mevcudiyetine rağmen, hiçbiri yerel web3 tarayıcılarının yapabildiği ölçüde "sonraki web" modeli için mükemmel bir uyum olarak kabul edilemez.

Bunun bir örneği, Kasım 2019'da piyasaya sürülen, yerleşik bir cüzdana ve kripto ödüllerine sahip ücretsiz, açık kaynaklı, Chromium tabanlı bir web3 tarayıcısı olan Brave'dir. Web sitesi izleyicilerinin ve çevrimiçi reklamların otomatik olarak engellenmesi de dahil olmak üzere gelişmiş gizlilik özellikleriyle Brave, kullanıcıların Ethereum, Solana, Filecoin ve daha fazlası gibi 100'den fazla blok zinciri ağında NFT'ler de dahil olmak üzere binlerce varlığı satın almasına, göndermesine, depolamasına ve takas etmesine olanak tanır.

Brave ayrıca, kullanıcıların isteğe bağlı reklamları açarak Basic Attention Tokens (BAT) kripto para birimi aracılığıyla para kazanmalarına olanak tanıyan, oyunun kurallarını değiştiren bir özellik sunar.

Son

Yukarıda paylaşılan örnekler, web3 alanının sunduğu inanılmaz çözümlerin yalnızca yüzeyini çiziyor. Müzik akışından profesyonel ağlara, uzaktan çalışmadan kitle fonlamasına, sigortadan oyun oynamaya ve hatta kodsuz web geliştirme ve flört etmeye kadar web3, çeşitli nişlere hitap eden çok sayıda dijital araç ve platform sunar. Bu nişleri keşfetmeniz ve hangi web paradigmasının ve hizmetinin ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize uygun olduğunu belirlemeniz zorunludur.

Bunu yaparken gizliliğinizin, verilerinizin ve çevrimiçi etkinliğinizin değerini göz önünde bulundurmalısınız. Web2 platformlarından farklı olarak, web3 sağlayıcıları verilerinizi kontrol etmenize ve bunlardan para kazanmanıza olanak tanırken, web2 platformları özel kazançları için kimliğinizi ve yaratıcılığınızı kullanma eğilimindedir. Bu nedenle, web3 platformlarını modası geçmiş muadillerine tercih ederek çevrimiçi gizliliğinize ve güvenliğinize öncelik vermeniz çok önemlidir.

Feragatname:

  1. Bu makale [Spheron Network]'ten yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [Spheron Network] aittir. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Favori Web2 Platformlarınıza En İyi 7 Web3 Alternatifi 2024

Yeni BaşlayanJun 03, 2024
Web3'ün yükselişi, geleneksel Web2 platformlarının yerini alacak, pazar tekellerini ele alacak ve kullanıcı kontrolünü ve gizliliğini artıracak bir dizi çözüm sunuyor.
Favori Web2 Platformlarınıza En İyi 7 Web3 Alternatifi 2024

İçindekiler

  1. Bu yazımızda web2 platformlarına 7 web3 alternatifini derliyoruz
    1. 1. Audius: Spotify'a Alternatif
    2. 2. Presearch: Gelişmiş Google alternatif arama motoru
    3. 3. Web3 e-postaları: E2EE koruması Dmail
    4. 4. Spheron Network: Sınırsız Bilgi İşlem Gücü Sadece Bir Tık Uzağınızda
    5. 5. Odysee: İçeriğin mülkiyeti
    6. 6. Durum: Neden Eski Mesajlaşma Uygulamalarına Bağlı Kalmalısınız? Web3 Alternatifleri, Gizlice Dinlemeden Gizlilik Sunar
    7. 7. Cesur Web3 Tarayıcıları: Dapp'lere Erişmenin Özel Yolu
  2. Son

Web3'ün ortaya çıkışı, günümüz internetinde ve daha geniş ekonomide yaygın olan kritik sorunlarla yüzleşen ve bunları çözen çevrimiçi alan için yeni bir çağa işaret ediyor. Web3, ağırlıklı olarak blok zinciri tabanlı ve kripto para birimleri olmak üzere DLT teknolojileriyle özünde bağlantılıdır. Netizenlere doğal gizlilik sağlamayı, verilerinden, içeriklerinden ve etkinliklerinden para kazanmalarını ve büyük teknoloji ve devlet kontrolündeki ortamların dışında işbirliği yapmalarını sağlamayı amaçlar. Web3, daha merkezi olmayan, şeffaf ve verimli bir internete doğru çok önemli bir adımı temsil ediyor ve yakında yeni norm haline geleceğine şüphe yok.

Çevrimiçi içerik pazarlarının geçmişte bazı önemli eksiklikleri vardı. YouTube, Facebook ve Spotify gibi platformlar çok büyüdü ve tekele yol açtı. Ancak Web3 artık Web2'nin zorluklarına çözümler sunuyor. Örneğin, DIMO, Uber'e uygun bir alternatif sunuyor ve Hivemapper, Google Haritalar'ın daha erişilebilir ve topluluk odaklı bir sürümünü oluşturmayı hedefliyor. Bulut depolama ve bilgi işlemi merkeziyetsiz hale getirmek için araçlar ve hizmetler sağlayan bir Web3 altyapı platformu olan Spheron, AWS'ye bir alternatiftir. Bu alternatifler, geleneksel uygulamalardan nasıl farklı olduklarını görmek için keşfetmeye değer.

Bu yazımızda web2 platformlarına 7 web3 alternatifini derliyoruz

Merkezileşme ve ademi merkeziyetçilik tartışması, Web3 ve Web2 arasındaki temel farktır. Web2 dünyasında mimari, uygulamalar ve bilgiler, erişimi olan herkesin kolayca değiştirebileceği bulut ve sunucu gibi sistemlerde merkezileştirilmiştir. Ancak Web3, bireylere kimlikleri ve varlıkları üzerinde yetki veren ve doğrudan çevrimiçi iş yapmalarını sağlayan merkezi olmayan bir internettir. Sonuç olarak, Web3 platformları, Web2 platformlarına şiddetli rakipler haline geliyor. İşte geleneksel Web2 platformları yerine kullanılabilecek bazı Web3 ikameleri.

1. Audius: Spotify'a Alternatif

Audius, müziklerinin ve kârlarının kontrolünü ele geçirmek isteyen sanatçılar için nihai merkezi olmayan müzik platformudur. Benzersiz teklifleriyle Audius, sanatçıların satış gelirlerinin etkileyici bir şekilde %90'ını kazanmalarına, içeriklerine tamamen sahip olmalarına ve müziklerinden müdahale olmadan nasıl para kazanacaklarına karar vermelerine olanak tanır.

Audius, eşler arası bir ağa dayalıdır ve merkezi olmayan düğüm operatörleri tarafından desteklenir. Platform ayrıca, 414.179.028 dolarlık piyasa değeri ile temeli olarak hizmet veren bir yönetişim tokeni olan $AUDIO tarafından desteklenmektedir.

Bu ademi merkeziyetçilik, sanatçıların hayranlarıyla doğrudan bağlantı kurmasını ve önemli bir pay talep etmesini sağlar. Bununla birlikte, Audius'un sınırlı bir katalog ve marka bilinirliği ve merkezi olmayan yapısı nedeniyle telif hakkı desteği sağlayamama gibi sınırlamaları vardır. Bu sınırlamalara rağmen Audius, müzikleri ve gelirleri üzerinde nihai kontrol sahibi olmak isteyen sanatçılar için en iyi seçim olmaya devam ediyor.

2. Presearch: Gelişmiş Google alternatif arama motoru

Presearch, kullanıcılarına çeşitlendirilmiş bir arama deneyimi sunan devrim niteliğinde bir arama motorudur. Google'dan farklı olarak Presearch, kullanıcıların birden fazla arama motoru ve platform arasında geçiş yapmasına olanak tanıyarak daha kapsamlı ve kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sağlar. Blockchain teknolojisiyle desteklenen Presearch, kullanıcıları yapılan her arama için PRE token'lerle ödüllendiriyor.

Bununla birlikte, bu jetonların yalnızca kullanıcı 1000 PRE bakiyesine ulaştığında çekilebileceğini unutmayın. Ayrıca platform, kullanıcıları günde 30 arama ile sınırlar, ancak yine de kullanıcıların günde 3 PRE'ye kadar kazanmasına izin verir. Arama motorlarına yönelik bu ademi merkeziyetçilik yaklaşımı, Web3 hareketinin hayati bir özelliğidir ve hiçbir varlığın arama sonuçlarına hakim olamamasını sağlayarak Presearch'ü Google'a daha adil ve daha demokratik bir alternatif haline getirir.

3. Web3 e-postaları: E2EE koruması Dmail

E-posta, uzun süredir var olan önemli ancak modası geçmiş bir web hizmetidir. Mesajlaşma uygulamaları tercih edilen iletişim aracı olarak yerini almış olsa da, e-posta kalıcıdır. Ancak, web2 e-posta hizmetleri spam, kimlik avı, güvenlik ihlalleri ve gizlilik ihlalleri konusunda kötü bir üne sahiptir. Kullanıcı deneyimi sağlayıcıya bağlı olsa da, eski e-posta hesaplarının gizlilik maliyeti de önemli ölçüde değişir.

Şüpheleri önlemenin bir yolu, Dmail gibi bir Web3 e-posta hizmetine geçmektir. Dmail, Web3 kullanıcıları için mesajlaşma, veri depolama, çalışma alanı ve merkezi olmayan kimliği (DID) entegre eden işbirliğine dayalı bir platformdur. Uçtan uca şifreleme (E2EE) kullanır ve bu da onu çoğu Web2 hizmetinden ayırır.

E2EE ile mesajlar aracılardan gizli kalır ve yalnızca alıcı tarafından şifresi çözülebilir. Gizliliğinize değer veriyorsanız ve bu tür yanlış uygulamalardan kaçınmak istiyorsanız, E2EE tabanlı web3 e-posta hizmetleri dikkate alınmaya değer. Dmail, Tildamail, Ledgermail, Hashmail, Mailchain, Ethermail, Metamail ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok web3 posta kutusu sağlayıcısından yalnızca biridir.

4. Spheron Network: Sınırsız Bilgi İşlem Gücü Sadece Bir Tık Uzağınızda

Spheron Network , bulut depolama ve bilgi işlemi merkeziyetsiz hale getirmek için araçlar ve hizmetler sağlayan bir Web3 altyapı platformudur. Denetlenen veri merkezlerinin Spheron pazarına katılmasına izin verir. Spheron, altyapının merkezi olmayan ve yönetilen doğasını denetleyerek tüm kullanıcılar için izinsiz erişim ve yüksek güvenlik sağlar . Spheron Compute, maliyetin yalnızca üçte biri karşılığında geleneksel bulut hizmetlerine zengin özelliklere sahip bir alternatif sunar.

Spheron, kullanıcıların veritabanlarını, düğümleri, araçları veya yapay zekayı dağıtmak isteyip istemediklerine bakılmaksızın değerli araçları hızlı ve kolay bir şekilde kurmalarına olanak tanıyan bir Hesaplama Pazarı sunar. Spheron ile teknik konular hakkında endişelenmenize gerek kalmaz ve Node'unuzu kolaylıkla dağıtmaya odaklanabilirsiniz. Spheron Network, erişimi yeniden tanımlamak ve daha merkezi olmayan, kapsayıcı ve topluluk merkezli bir ekosistemi teşvik etmek için Shardeum, Avail, Elixir, Filecoin, Arbitrum vb. kuruluşlarla ortaklık kurmuştur.

Spheron, Özel görüntüler, Bulut sunucularını otomatik ölçeklendirme, İsteğe bağlı ölçeklendirme, Gerçek zamanlı bulut sunucusu ölçümleri, Daha Hızlı GPU'lar, Ücretsiz Bant Genişlikleri, Terraform Sağlayıcıları ve SDK'lar, Bulut sunucusu durum denetimleri, etkinlik, kabuk erişimi ve daha fazlası gibi özellikler sunar. Spheron, küresel CDN'si aracılığıyla uzun vadeli veri depolama ve bant genişliği hızlandırma için ek depolama çözümleri sunar. Spheron ile düğümlerinizi sadece birkaç dakika içinde kolayca kurabilir ve düşük bakım ve işletme maliyetlerinin ve harika bir geliştirici deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz.

Henüz bir Spheron hesabınız yoksa, buradan kaydolun!

5. Odysee: İçeriğin mülkiyeti

Google'ın YouTube platformu, %75'in üzerinde pazar payıyla video paylaşım pazarında yer alırken, Vimeo da dahil olmak üzere rakipleri çok geride kalıyor.

Yaygın popülaritesine rağmen, YouTube uzun süredir sansür, hesap kaldırma ve seçici anlatıları zorlamakla suçlanıyor. Ayrıca YouTube, çocuklardan yasa dışı bir şekilde kişisel bilgi toplarken yakalandı ve 2019'da 170 milyon dolarlık rekor bir anlaşmaya yol açtı.

Gizliliğe değer veren ve içerikleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isteyenler için Odysee gibi web3 video paylaşım platformları daha uygun olabilir. Odysee, LBRY protokolü üzerinde çalışan ve kullanıcılara yerel LBRY Credits (LBC) kripto para birimi aracılığıyla kazanç fırsatları sunan blok zinciri tabanlı bir video platformudur. İçeriğiniz için bir fiyat belirleyebilir veya hayranlar tarafından bahşiş alabilirsiniz ve hatta platforma daha fazla içerik çekmek için YouTube videolarınızı Odysee kanalınızla senkronize edebilirsiniz. Daha fazla web3 video paylaşım platformu arıyorsanız BitChute, DTube, DLive ve LensTube.xyz, Theta.tv'yi deneyin.

6. Durum: Neden Eski Mesajlaşma Uygulamalarına Bağlı Kalmalısınız? Web3 Alternatifleri, Gizlice Dinlemeden Gizlilik Sunar

Büyük oyuncular mesajlaşma uygulamalarına hakim ve Google'ın bu alanda söz sahibi olmaması hayal kırıklığı yaratıyor. WhatsApp ve Facebook Messenger'ın sahibi Meta, dünyanın birçok yerinde pazara hükmediyor. WhatsApp, Facebook Messenger'ın iki katından fazla olan yaklaşık 2 milyarlık bir kullanıcı tabanına sahip olsa da, Messenger'ın dezavantajları, kullanıcı verilerini aşırı miktarda tüketen bir sosyal medya devinin parçası olduğu için iyi bilinmektedir.

Gizlilik ve güvenlik konusunda endişeleriniz varsa, eşler arası bir ortamda %100 gizlilik sunan Status gibi web3 alternatiflerini keşfetmeye değer.

Güvenli bir mesajlaşma hizmeti, bir kripto cüzdanı ve bir web3 tarayıcısını birleştiren bir uygulama olarak Status, genç ama gelecek vaat eden bir araçtır. Sansüre karşı tamamen bağışıktır ve uygulama içinde dünya çapında ödemeleri destekler. Messenger'ın gözetimsiz kripto cüzdanı, SNT (Status Network Token) ve ERC721 tokenleri (bir NFT standardı) dahil olmak üzere tüm ERC20 tokenlerini saklamanıza ve göndermenize olanak tanır.

Daha fazla web3 habercisi arıyorsanız, hepsi benzer özellikler sunan Secretum, Nansen Connect, 0XChat ve BChat'a göz atabilirsiniz.

7. Cesur Web3 Tarayıcıları: Dapp'lere Erişmenin Özel Yolu

Google'ın Web2 tarayıcıları da dahil olmak üzere temel çevrimiçi hizmetleri sağlamadaki ezici hakimiyetini fark etmek endişe verici. Chrome'un pazar payı şimdiden dünya çapında şaşırtıcı bir şekilde %65.4'ü aştı. Bu kısmen Google'ın sahip olduğu Android'in mobil işletim sistemi pazarındaki tekelinden (yaklaşık% 72) kaynaklanmaktadır, ancak Chrome aynı zamanda masaüstü tarayıcılarda pazar payının% 66'sını elinde tutmaktadır.

Edge, Firefox, Safari veya DuckDuckGo gibi alternatiflerin mevcudiyetine rağmen, hiçbiri yerel web3 tarayıcılarının yapabildiği ölçüde "sonraki web" modeli için mükemmel bir uyum olarak kabul edilemez.

Bunun bir örneği, Kasım 2019'da piyasaya sürülen, yerleşik bir cüzdana ve kripto ödüllerine sahip ücretsiz, açık kaynaklı, Chromium tabanlı bir web3 tarayıcısı olan Brave'dir. Web sitesi izleyicilerinin ve çevrimiçi reklamların otomatik olarak engellenmesi de dahil olmak üzere gelişmiş gizlilik özellikleriyle Brave, kullanıcıların Ethereum, Solana, Filecoin ve daha fazlası gibi 100'den fazla blok zinciri ağında NFT'ler de dahil olmak üzere binlerce varlığı satın almasına, göndermesine, depolamasına ve takas etmesine olanak tanır.

Brave ayrıca, kullanıcıların isteğe bağlı reklamları açarak Basic Attention Tokens (BAT) kripto para birimi aracılığıyla para kazanmalarına olanak tanıyan, oyunun kurallarını değiştiren bir özellik sunar.

Son

Yukarıda paylaşılan örnekler, web3 alanının sunduğu inanılmaz çözümlerin yalnızca yüzeyini çiziyor. Müzik akışından profesyonel ağlara, uzaktan çalışmadan kitle fonlamasına, sigortadan oyun oynamaya ve hatta kodsuz web geliştirme ve flört etmeye kadar web3, çeşitli nişlere hitap eden çok sayıda dijital araç ve platform sunar. Bu nişleri keşfetmeniz ve hangi web paradigmasının ve hizmetinin ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize uygun olduğunu belirlemeniz zorunludur.

Bunu yaparken gizliliğinizin, verilerinizin ve çevrimiçi etkinliğinizin değerini göz önünde bulundurmalısınız. Web2 platformlarından farklı olarak, web3 sağlayıcıları verilerinizi kontrol etmenize ve bunlardan para kazanmanıza olanak tanırken, web2 platformları özel kazançları için kimliğinizi ve yaratıcılığınızı kullanma eğilimindedir. Bu nedenle, web3 platformlarını modası geçmiş muadillerine tercih ederek çevrimiçi gizliliğinize ve güvenliğinize öncelik vermeniz çok önemlidir.

Feragatname:

  1. Bu makale [Spheron Network]'ten yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [Spheron Network] aittir. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
即刻开始交易
注册并交易即可获得
$100
和价值
$5500
理财体验金奖励!