Japon Finansal Fırtınası Geçti mi? Kripto Piyasa İçin Sonraki Adım Ne?

İleri SeviyeAug 15, 2024
Japonya İnc. taşıma işlemi çözülmesinin potansiyel etkilerinin boyutunu ve büyüklüğünü size etkilemek için, Kasım 2023 tarihli Deutsche Bank'ın mükemmel bir araştırma parçasını adım adım inceleyeceğim. Sonra, Şeytan'ın bir eylemiyle, ABD Hazinesi'ne görevlendirilmiş olsaydım, nasıl bir kurtarma paketi oluşturacağımı anlatacağım.
Japon Finansal Fırtınası Geçti mi? Kripto Piyasa İçin Sonraki Adım Ne?

Piyasa düşükken seçim kazanmanız gerektiğinde ne yaparsınız?

Eğer bir siyasetçiyseniz, bu kolay bir cevaptır. Bir numaralı hedefiniz yeniden seçilmeyi güvence altına almaktır. Bu nedenle para basar ve fiyatları yükseltirsiniz.

Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris olduğunuzu ve karşınızda güçlü bir Turuncu Adamla yüzleştiğinizi hayal edin. Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığınız süre boyunca son seçimlerden bu yana çok şey yanlış gittiği için her şeyin doğru gitmesine ihtiyacınız var. Seçim günü ihtiyacınız olan son şey küresel bir finansal krizdir.

Harris uyanık bir politikacı. Ve Obama'nın uşağı olduğu göz önüne alındığında, bahse girerim kulağına 2008 Küresel Finans Krizi'nin (GF) seçimden birkaç ay önce eşiğine inmesinin ne kadar kötü olacağını uyarıyor. ABD Başkanı Yavaş Joe Biden sebze bahçesinde, bu nedenle Harris'in işi yürüttüğü varsayılıyor.

Lehman Brothers iflas ettiği için, Geroge W. Bush ikinci dönemini bitirirken 2008 yılında GFC'yi gerçekleştirdi. Cumhuriyetçi bir başkan olduğundan, bir argüman, Demokrat olan Obama'nın diğer partinin üyesi olması ve bu nedenle ekonomik durgunluktan sorumlu olmaması nedeniyle cazibesinin bir kısmının olduğunu iddia edebilir. Obama, 2008 başkanlık seçimini kazandı.

Harris'ın, Japonya Inc.'in canavar yen taşıma işleminin çözülmesiyle başlayan gelişmekte olan küresel bir finansal krizle ilgili ne yapacağı konusundaki çıkmazına odaklanalım. Cipslerin düşmesine izin verebilir, aşırı kaldıraçlı işletmelerin yok edilmesine serbest piyasanın izin vermesine ve zengin bebek patlaması finansal varlık sahiplerinin gerçek acılar yaşamasına izin verebilir. Veya, ABD Hazine Bakanı Bad Gurl Yellen'a basılı para ile düzeltmesini emretmesini söyleyebilir.

Herhangi bir siyasetçi gibi, parti aidiyeti veya ekonomik inançları ne olursa olsun, Harris, finansal bir krizi önlemek için Yellen'a mevcut para araçlarını kullanmasını talimat verecektir. Tabii ki, bu, para basma makinesinin bir şekilde, şekilde veya formda çalışacağı anlamına gelir. Harris, Yellen'ın beklemesini istemeyecek - Yellen'ın güçlü ve hemen hareket etmesini isteyecek. Bu nedenle, bu yen taşıma işleminin çözülmesinin tüm küresel finansal sistemini çökerteceğine inanıyorsanız, Yellen'ın en geç gelecek Pazartesi günü, 12 Ağustos'ta Asya ticaretinin açılışından önce harekete geçeceğine de inanmalısınız.

Sana Japonya İnc. taşıma işlemi çözülmesinin potansiyel etkilerinin boyutunu ve büyüklüğünü etkilemek için, Kasım 2023 tarihli Deutsche Bank'ın mükemmel bir araştırma parçasını adım adım inceleyeceğim. Sonra, şeytanın bir eylemiyle, ABD Hazine'sine başkanlık etmek durumunda kurtarma paketi nasıl oluşturacağımı anlatacağım.

The Widow Maker

Carry trade nedir? Carry trade, düşük faiz oranına sahip bir para birimini ödünç aldığınız ve başka bir para biriminde daha fazla getiri sağlayan veya değer kazanma şansı daha yüksek olan finansal varlıklar satın aldığınız zamandır. Krediyi geri ödeme zamanı geldiğinde, ödünç alınan para birimi satın aldığınız varlıkların para birimine göre değer kazanırsa para kaybedilir. Ödünç alınan para birimi değer kaybederse, para kazanılır. Bazı yatırımcılar kur riskinden korunur; bazıları yok. Bu durumda, BOJ sonsuz miktarda yen basabildiğinden, Japan Inc.'in ödünç aldığı yen'i korumasına gerek yoktur.

Japan Inc., BOJ, şirketler, hane halkı, emeklilik fonları ve sigorta şirketleri anlamına gelir. Bazı kurumlar kamu, bazıları özel olabilir, ancak hepsi birlikte Nippon'u daha iyi hale getirmek için hareket eder, ya da en azından niyet ederler.

Deutsche Bank, 13 Kasım 2023 tarihinde “Dünyanın En Büyük Taşıma Ticareti” başlıklı mükemmel bir rapor yazdı. Yazar, “Neden yen taşıma ticareti patlamadı ve Japon ekonomisini de beraberinde götürmedi?” retorik sorusunu sordu. Bugünkü durum, geçen yılın sonunda olduğundan oldukça farklı.

Anlatı, Japonya'nın oldukça borçlu olduğu yönünde. Hedge fonu kardeşi, hedge fonu kardeşi, bir çöküşün yakın olduğuna bahse girdi. Ancak Japonya'ya karşı bahis oynayanlar her zaman kaybetti. Boşuna "Dul Yapıcı" ticareti denmiyor. Pek çok makro yatırımcı, Japonya'nın konsolide kamu ve özel bilançolarını anlayamadıkları için Japonya'da çok fazla düşüş eğilimi gösteriyor. Bireysel haklara inanan Batılı bir yatırımcı için kolay bir zihinsel hatadır. Ancak Japonya'da kolektif üstündür. Bu nedenle, Batı'da özel olarak kabul edilecek bazı aktörler sadece hükümetin alternatif kollarıdır.

Öncelikle sorumluluk tarafıyla başlayalım. Bunlar taşıma işlemini finanse eden unsurlardır. Bu, yen'in nasıl borçlandırıldığıdır. Bunlara bağlı bir faiz maliyeti bulunmaktadır. İki ana kalemi Banka Rezervleri ve Tahviller & Hazine Bonolarıdır.

Banka Rezervleri — bunlar bankaların BOJ'da tuttuğu fonlardır. Miktar önemlidir çünkü BOJ tahvil alımları yaparken banka rezervleri yaratır. Unutmayın, BOJ JGB pazarının neredeyse yarısına sahip. Bu nedenle, banka rezervlerinin miktarı GSYİH'nın% 102'sinde çok büyüktür. Bu rezervlerin maliyeti %0.25., BOJ bankalara ödeme yapar. Bağlam için, Fed fazla banka rezervleri için %5.4 ödeme yapar. Bu finansman maliyeti neredeyse sıfırdır.

Tahviller ve T-bonoları - bunlar hükümet tarafından verilen JGB'lerdir. BOJ'un piyasa manipülasyonu nedeniyle, JGB getirileri en düşük seviyelerde. Mevcut 10 yıllık JGB getirisi, bu yazının yayınlandığı sıralarda %0,77'dir. Bu finansman maliyeti yetersizdir.

Varlık tarafında, en geniş kalemi Yabancı Menkul Kıymetler oluşturur. Bunlar, kamu ve özel sektörün yurtdışında sahip olduğu finansal varlıklardır. Yabancı varlıkların büyük bir özel sahibi, Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF)'dur. 1.14 trilyon dolarlık bir değeriyle, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri, hatta belki de en büyüğüdür. Yabancı hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkulleri sahiptir.

Yerel Krediler, Menkul Kıymetler ve Hisse Senetleri de tümü BOJ fiyatlarına bağlandığında iyi performans gösterir. Son olarak, Japon Yeni'nin yüksek miktarda yen yükümlülüklerinin yaratılmasının bir sonucu olarak değer kaybetmesi, yerel hisse senedi ve gayrimenkul piyasasını yükseltir.

Dolar-yen (beyaz) yükseldi, bu da demek ki yen dolar karşısında zayıfladı. Bu, Nasdaq 100 Endeksi'ni (yeşil) ve Nikkei 225'i (sarı) de beraberinde getirdi.

Genel olarak, Japonya Şirketleri, BOJ tarafından dayatılan finansal baskıyı kullanarak kendini finanse ediyor ve bu durumdan kaynaklanan zayıf yen nedeniyle yüksek getiriler elde ediyor. Bu, BOJ'un küresel enflasyon artışı karşısında dünyadaki en gevşek para politikasını sürdürebilmesinin nedenidir. Bu inanılmaz derecede karlıdır.

Kaynak: GPIF

GPIF kripto para biriminde dikkat çekici bir performans sergiliyor, ve bu performans son on yılda daha da artmış durumda. Önceki on yıl boyunca olanlar ise, yen'in büyük ölçüde değer kaybetmesidir. Yen değer kaybettiğinde, yabancı varlıklardan elde edilen getiri artar.

Kaynak GPIF

GPIF, yabancı hisse senedi ve tahvil portföyünün yıldız gibi getirileri olmasaydı, geçen çeyrekte para kaybetmiş olacaktı. BOJ, YCC'den çıktığı için yerli tahviller para kaybetti, bu durum JGB verimlerinin yükselmesine ve fiyatların düşmesine neden oldu. Bununla birlikte, faiz oranı farkı BOJ ve Fed arasında Sam Bankman-Fried'ın Emsam hapı gördüğünde gözleri gibi geniş olduğu için yen zayıflamaya devam etti.

Japonya Şirketleri bu işlemi DEVASA boyutta gerçekleştirdi. Japonya'nın GSYİH'sı yaklaşık olarak 4 trilyon dolar ve brüt maruziyeti %505, ayrıca 24 trilyon dolarlık risk taşıyorlar. Cardi B diyor ki, 'Büyük Mack kamyonunu bu küçük garaja park etmek istiyorum.' Kesinlikle Japonya'daki gösteriyi yöneten Japon erkekler hakkında rap yapıyordu.

Bu işlem açıkça işe yaradı, ancak yen çok zayıf hale geldi. Temmuz ayının başlarında 162 seviyesinde olan Dolar-yen çifti, iç enflasyonun şiddetli olması nedeniyle çok fazlaydı ve hala öyle.

BOJ bu ticareti hemen kapatmak istemedi, bunun yerine zaman içinde yavaş yavaş çıkmayı hedefledi ... Her zaman söyledikleri bu. Ueda-domo, Nisan 2023'te BOJ başkanlığını bu devasa ticaretin baş mimarı Kuroda-domo'dan devraldı. Gidiş iyiyken dışarı çıktı. Ueda-domo, bu ticareti gevşetmeye çalışarak seppuku yapmak isteyen uygun adaylar havuzunda kalan tek serseriydi. Piyasa, Ueda-domo'nun BOJ'u bu taşıma ticaretinden kurtarmaya çalışacağını biliyordu. Soru her zaman normalleşmenin hızıyla ilgiliydi.

Çözme

Düzensiz bir çözülme nasıl olabilir? Japonya İnc.'in sahip olduğu çeşitli varlıklar ne olacak? Yen ne kadar değer kazanacak?

Bu ticareti gevşetmek için BOJ'un JGB'leri satın almayı bırakarak ve nihayetinde bunları piyasaya geri satarak oranları yükseltmesi gerekiyor.

Yükümlülük tarafında neler olur?

BOJ sürekli olarak JGB getirilerini ezmediğinde, piyasa talep ettiğinde, en azından enflasyona eşit bir getiri ile yükselecekler. Japonya'nın tüketici fiyat endeksi (TÜFE), Haziran ayında yıllık bazda %2.8 arttı. JGB getirileri, faiz eğrisinin herhangi bir noktasındaki herhangi bir tahvil getirisinden daha yüksek olan %2.8'e yükselirse, herhangi bir vadenin borç maliyeti artacaktır. Tahvillerin faiz maliyeti ve T-bill borç kalemi sıçrar.

BOJ, bu paranın pençelerinden kaçmasını önlemek için banka rezervlerine ödenen faizi de artırmalıdır. Yine, ilgili kavramlar göz önüne alındığında, bu maliyet neredeyse sıfırdan devasa hale gelecektir.

Kısacası, faiz oranlarının piyasa temizleme seviyesine yükselmesine izin vermek, BOJ'un pozisyonunu finanse etmek için yıllık milyarlarca yenlik faiz ödemesi yapmasını gerektirecektir. Defterin diğer tarafındaki varlık satışlarından hiçbir gelir olmadan, BOJ yükümlülüklerinde güncel kalmak için muazzam miktarda yen basmak zorunda kalacaktı. Bunu yapmak durumu kötüleştirecekti; enflasyon yükselir ve yen zayıflardı. Bu nedenle, varlıklar satılmalıdır.

Varlık tarafında ne olur?

BOJ için en büyük baş ağrısı, devasa doo-doo JGB yığınını nasıl satacağıdır. Son yirmi yılda BOJ, çeşitli niceliksel genişleme (QE) ve getiri eğrisi kontrolü (YCC) programları aracılığıyla JGB piyasasını yok etti. Tüm niyet ve amaçlar için, artık JGB pazarı yok. BOJ, Japan Inc.'in başka bir üyesini görevini yapmaya ve BOJ'u iflasa sürüklemeyecek bir fiyattan JGB'leri satın almaya zorlamalıdır. Şüpheye düştüğünüzde, bankaları arayın.

1989'da mülk ve hisse senedi piyasası balonu patladıktan sonra, Japon ticari bankaları deleveraj yapmak zorunda kaldı. O zamandan beri, banka kredileri durgun oldu. Şirketlerin bankalardan borç almadığı için BOJ para basma oyununa dahil oldu. Bankaların sağlıklı olduğu göz önüne alındığında, denge tablolarına birkaç katrilyon yen değerinde JGB eklemek için zamanıdır.

BOJ bankalara tahvil almalarını söyleyebilirken, bankaların sermayeyi bir yerden almaları gerekiyor. JGB getirileri yükseldikçe, trilyonlarca dolar değerinde yabancı varlığa sahip bankaların yanı sıra kâr peşinde koşan Japon işletmeleri bunları satacak, sermayeyi Japonya'ya geri gönderecek ve bir bankaya yatıracak. Banka ve bu şirketler, SIZE'da JGB'ler satın alacak. Yen, içe doğru sermaye akışları nedeniyle güçleniyor ve JGB getirileri, varlıklarını azaltırken BOJ'u işsiz bırakacak seviyelere yükselmiyor.

Başlıca mağduriyet, Japonya İnc.'nin sermaye repatrie etmek için sattığı yabancı hisse senetleri ve tahvillerin düşen fiyatlarıdır. Bu carry trade'nin muazzam boyutu göz önüne alındığında, Japonya İnc.'nin küresel olarak hisse senetleri ve tahviller için marjinal fiyat belirleyicisi olduğu görülmektedir. Bu durum özellikle Japon Yeni carry trade finanse edilmiş sermayenin tercih edilen varış noktası olan Pax Americana listelenmiş güvenlikler için geçerlidir. Yen'in serbestçe çevrilebilir bir para birimi olması nedeniyle birçok TradFi ticaret kitabı Japonya İnc.'i yansıtmaktadır.

Yen zayıfladıkça, küresel olarak giderek daha fazla yatırımcı yen ödünç almaya ve ABD hisse senetleri ve tahvilleri satın almaya teşvik ediliyor. Yen güçlendikçe herkes aynı anda korunmak için acele ediyor çünkü yüksek kaldıraçlılar.

Daha önce yenin zayıfladığı zaman ne olduğunu gösteren bir grafik gösterdim. Biraz güçlendiğinde ne olur? 90'dan 160'ya 15 yılda dolar-yen'in yürüyüşünü gösteren erken bir grafik hatırlıyor musunuz? 4 işlem gününde 160'tan 142'ye düştü ve işte bu olanlar:

Dolar-yen (beyaz) %10, Nasdaq 100 (beyaz) %10 ve Nikkei 225 (yeşil) %13 düştü. Bu, yen'in yüzde yükselişi ile hisse senedi endekslerinin düşüşü arasında kabaca 1:1'lik bir orandır. Bunu daha da genişletirsek, dolar-yen %38'lik bir hareketle 100'e ulaşırsa, Nasdaq ~12.600'e ve Nikkei ~25.365'e düşecek.

Dolar-yen'in 100'e doğru bir hareketi makul. Japan Inc.'in taşıma ticaretinin %1'lik bir brüt düşüşü, ~240 milyar dolarlık bir kavrama karşılık gelir. Kenarda, bu lanet olası bir sermaye tonu. Japan Inc.'deki farklı oyuncuların farklı alt öncelikleri vardır. Bunu Japonya'nın en büyük beşinci ticari bankasında gördük. Norinchukin. Carry trade'nin bu kısmı patladı ve çözmeye başlamak zorunda kaldılar. Yabancı tahvillerdeki pozisyonlarını azaltıyorlar ve dolar-yen forward FX hedge'lerini kapatıyorlar. Bu duyuru sadece birkaç ay önce yapıldı. Sigorta şirketleri ve emeklilik fonları, gerçekleşmemiş kayıpları açıklamak ve işlemlerden çıkmak zorunda kalacaklar. Yanlarında, para birimi ve hisse senedi volatilitesi arttıkça brokerları tarafından hızla tasfiye edilen tüm kopya tüccarlar var. Unutmayın, herkes aynı işlemi aynı anda çözüyor. Ne biz ne de küresel para politikasını yöneten elitler, finansal sistem içinde bekleyen yen carry trade-finanse edilen pozisyonlarının toplam büyüklüğünü bilmiyoruz. Durumun opaklığı, piyasanın küresel finansal sistemin bu yüksek kaldıraçlı bölümüne ışık tutmasıyla hızlı bir aşırı düzeltme anlamına geliyor.

Korkmuş

Neden Kötü Kız Yellen umursuyor?

2008 GFC'den bu yana, Çin ve Japonya'nın Pax Americana'yı daha da ciddi bir ekonomik gerilemeden kurtardığını savunuyorum. Çin, insanlık tarihindeki en büyük mali teşvik tatbikatlarından birine girişti ve borçla beslenen bir altyapı inşasıyla kendini gösterdi. Çin'in projeleri tamamlamak için dünyanın geri kalanından mal ve hammadde satın alması gerekiyordu. Japonya, BOJ aracılığıyla, taşıma ticaretini brütleştirmek için muazzam miktarda para bastı. Bu yen ile Japan Inc., ABD hisse senetleri ve tahvilleri satın aldı.

ABD hükümeti, muazzam bir gelir elde eder, ki bu da hareketli bir borsa piyasasının sonucu olan sermaye kazanç vergilerinden kaynaklanır. Ocak 2009'dan Temmuz 2024'ün başlarına kadar, Nasdaq 100 16 kat arttı ve S&P 500 6 kat arttı. Sermaye kazanç vergisi oranları yaklaşık olarak %20 ile %40 arasında değişmektedir.

Rekor sermaye kazanç vergisi gelirine rağmen, ABD hükümeti hala açık veriyor. Bu açığı finanse etmek için Hazine borç çıkarmak zorundadır. Japonya Şirketi, Hazine borcunun en büyük marjinal alıcılarından biridir ... ya da en azından, yen güçlenmeye başlayana kadar öyleydi. Japonlar, vergi indirimleriyle (Cumhuriyetçiler) veya çeşitli sosyal yardım çekleriyle (Demokratlar) oy satın alması gereken kârlı Gate siyasetçileri için ABD borcunu uygun fiyatlı tutmaya yardımcı olur.

ABD'nin toplam borç miktarı (sarı) yukarı doğru çıkıyor. Ancak, 10 yıllık Hazine bonosu getirileri (beyaz) oldukça dar bir aralıkta seyretti ve borç yığınıyla neredeyse hiç ilişkisizdi.

Benim noktam, ABD ekonomisinin yapısının Japonya İnc. ve onları taklit edenlerin bu taşıma işleminde kalmalarını gerektirdiği yönündedir. Bu işlem çözülürse, ABD hükümetinin finansları paramparça olacak.

Kurtarma Paketi

Japonya İnc.'nin taşıma işlemlerinin koordine bir kurtarma beklentim, Harris'in seçim şanslarının yabancıların orada bazı işlemlerden çıkmak için zaman geldiğine karar vermesine izin vermeyeceği inancıma dayanmaktadır. Belki de anlamıyor bile. Seçmenleri kesinlikle neler olduğunu bilmiyorlar ve umursamıyorlar. Ya hisse senedi portföyleri artıyor ya da değil. Ve eğer artmıyorsa, seçim günü Demokratlara oy vermeye gelmeyecekler. Seçmen katılımı palyaço imparatorun Trump veya Harris olmasını belirleyecek.

Japonya İnc. pozisyonlarını çözmelidir, ancak belirli varlıkları açık piyasada satamaz. Bu, ABD'deki bazı hükümet kurumunun para basması ve Japonya İnc.'nin bir üyesine borç vermesi gerektiği anlamına gelir. Kendimi tanıtmama izin verin. Benim adım Merkez Bankası Para Takası (CSWAP).

Eğer Bad Gurl Yellen olsaydım, bir kurtarma operasyonu nasıl yürütürdümü sana anlatayım.

11 Ağustos Pazar gecesi bir bildiri yayımlayacağım (Yellen gibi konuşuyorum):

ABD Hazine Bakanlığı, Federal Rezerv ve Japonya'daki mevkidaşlarımız, geçen haftanın değişken piyasa koşulları hakkında uzun uzadıya konuştu. Bu görüşmede dolar-yen Merkez Bankası Swap hatlarının kullanılmasına desteğimizi yineledim.

Bu kadar. Halka tamamen zararsız görünüyor. Bu, Fed'in QE'nin yeniden başlatılmasıyla birlikte agresif bir faiz indirimi yaptığı ve uyguladığı bir açıklama değil. Bunun nedeni, pleblerin bunlardan herhangi birini yapmanın, zaten rahatsız edici derecede yüksek olan enflasyonun yeniden hızlanmasıyla sonuçlanacağını bilmeleridir. Enflasyon seçim günü şiddetlenirse ve Fed'e kadar kolayca takip edilirse, Harris kaybedecek.

Amerikalı seçmenlerin çoğu, CSWAP'ın ne olduğu, neden yaratıldığı veya sonsuz miktarda para basmak için nasıl kullanılabileceği hakkında hiçbir fikre sahip değil. Bununla birlikte, piyasa, tesisin nasıl kullanılacağı nedeniyle bunu doğru bir şekilde gizli bir kurtarma paketi olarak görecektir.

  1. BOJ milyarlarca dolar borç alır ve Fed'e teminat olarak yen sağlar. Bu takaslar BOJ'un istediği kadar tekrarlanır.
  2. BOJ, büyük şirketler ve bankalarla özel olarak konuşur ve onlara ABD hisse senetleri ve ABD Hazine bonoları karşılığında dolar ödemeye hazır olduğunu söyler.

Bu, yabancı varlıkların mülkiyetini Japon şirketlerinden ve bankalarından BOJ'a devrediyor. Dolarla dolup taşan bu özel kuruluşlar, dolar satarak ve yen satın alarak bu sermayeyi Japonya'ya geri gönderiyor. Ardından, BOJ'dan JGB'leri mevcut yüksek fiyatlardan / düşük getirilerden satın alırlar. Sonuç, ödenmemiş CSWAPS balonlarının büyüklüğü ve bu dolar miktarının Fed tarafından basılan para miktarına benzer olması olacaktır.

Akışı açıklamaya yardımcı olacak çirkin bir kutu ve ok diyagramı oluşturdum.

Önemli olan net etkidir.

Fed - dolar arzını artırdı ya da başka bir deyişle, taşıma işlemi büyümesi tarafından önceden oluşturulan yen alımı karşılığında.

CSWAP — Fed, BOJ tarafından USD borçlu. Ve BOJ, Fed tarafından JPY borçlu.

BOJ - artık daha fazla ABD hisse senedi ve tahviline sahiptir, bu da USD miktarının CSWAP bakiyesinin artması nedeniyle yükselmesine bağlı olarak fiyatının artmasına yol açacaktır.

Japon Bankaları — artık ek JGB'lere sahipler.

Görebileceğiniz gibi, ABD hisse senedi veya tahvil piyasasına hiçbir etkisi yok ve Japonya'nın brüt carry trade maruziyeti sabit kalıyor. Yen, dolara karşı güçlenir ve en önemlisi, Fed dolar basımı nedeniyle ABD hisse senetleri ve tahvilleri fiyat artışı yaşar. Ek bir bonus ise, Japon bankaları yeni bulunan JGB teminatı ile sonsuz miktarda yen cinsinden kredi verebilirler. Bu işlem hem ABD'de hem de Japonya'da sistem yeniden şişirir.

Zaman Çizelgesi

Japonya Inc.'in taşıma işlemlerinin geri çözülmesi olacak; bundan eminim. Soru, Fed ve Hazine'nin Pax Americana üzerindeki etkisini azaltmak için para basacağı zaman.

ABD hisse senedi piyasaları 9 Ağustos Cuma gününe kadar, hem S&P 500 hem de Nasdaq 100'ün Temmuz ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %20 düştüğü ölçüde, hafta sonu bir tür hareket olması muhtemeldir. S&P 500 için seviye 4.533; Nasdaq 100 için 16.540'tır. Ayrıca 2 yıllık Hazine bonosu %3,80 veya daha az getiri sağlamasını bekliyorum. Bu getiriye, Banka Vadeli Fonlama Programı kurtarma paketi yoluyla ele alınan Mart 2023 Bölgesel Bankacılık Krizi sırasında ulaşıldı.

Yen tekrar zayıflamaya başlarsa, kriz kısa vadede sona erer. Gevşeme daha yavaş bir hızda da olsa devam edecek. Dolar-yen paritesi 100'e doğru ölüm yürüyüşüne devam ederken piyasaların Eylül ve Kasım ayları arasında başka bir öfke nöbeti geçireceğine inanıyorum. ABD başkanlık seçimlerine haftalar veya günler kalacağından bu sefer kesinlikle bir yanıt olacaktır.

Bunu kripto bir tarzda ticaret etmek zor.

Kripto pozisyonumu etkileyen iki zıt güç var.

Likitlik Pozitif Güç:

Yüzde net kısıtlayıcı politikadan sonra, ABD Hazine, Hazine bonoları ihraç edeceği ve muhtemelen Hazine Genel Hesabı'nı tüketebileceği için dolar likiditesi enjekte etmeyecek. Bu politika değişikliği en son Dönemlik İade Bildirimi'nde açıklandı. TL;DR: Kötü Kız Yellen, şu anda ve yıl sonuna kadar 301 milyar ila 1,05 trilyon dolar enjekte edecek. Bu gerektiği takdirde sonraki bir makalede açıklayacağım.

Likitide Negatif Güç:

Bu, yenin güçlenmesidir. İşlemin çözülmesi, tüm finansal varlıkların, her bir tikle daha pahalı hale gelen yen borcunun geri ödenmesi gerektiği için koordineli bir şekilde küresel satışa neden olur.

Hangi gücün daha güçlü olduğu gerçekten taşıma işleminin çözülme hızına bağlıdır. Bunu a priori olarak bilemeyiz. Tek gözlemlenebilir etki, Bitcoin'in dolar-yen ile nasıl ilişkili olduğudur. Eğer Bitcoin konkav bir şekilde işlem görüyorsa, yani Bitcoin hem dolar-yen çifti güçlendiğinde hem de zayıfladığında yükselirse, o zaman piyasa, yen'in çok güçlü olduğunda bir kurtarma beklediğini ve ABD Hazine tarafından sağlanan likiditenin yeterli olduğunu düşünüyor demektir. Bu konkav-Bitcoin'dir. Eğer Bitcoin yen güçlendikçe düşer ve yen zayıfladıkça yükselirse, o zaman Bitcoin TradFi piyasalarıyla aynı adımlarda hareket eder. Bu korelasyonlu-Bitcoin'dir.

Eğer kurulum kılıç şeklindeyse, yerel dibimize ulaştığımız için pozisyonları agresif bir şekilde ekleyeceğim. Eğer kurulum Bitcoin ile ilişkiliyse, kenarda oturup sonunda piyasa çöküşünü bekleyeceğim. Büyük varsayım BOJ'nin yönünü değiştirmeyecek olması, mevduat faizlerini tekrar %0'a indirmeyecek ve sınırsız JGB alımlarına devam etmeyecek. BOJ son toplantısında ortaya koyduğu plana sadık kalırsa, carry trade çözülmesi devam edecek.

Bu, şu anda olabileceğim kadar kuralcı. Her zaman olduğu gibi, bu işlem günleri ve ayları, bu boğa döngüsü için getirilerinizi belirleyecektir. Kaldıraç kullanmanız gerekiyorsa, akıllıca kullanın ve pozisyonlarınızı sürekli izleyin. Kaldıraçlı bir pozisyonunuz olduğunda, Bitcoin veya shitcoin'lerinize bakıcılık yapsanız iyi olur. Aksi takdirde tasfiye edilirsiniz.

Feragatname:

  1. Bu makale [orta], İleriye Doğru Orijinal Başlık 'Spirited Away', Tüm telif hakları orijinal yazar [Arthur Hayes]'e aittir. Bu yeniden basım hakkında itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Öğrenekip ve onlar hızla bunu halledecekler.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilmiş makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.

Japon Finansal Fırtınası Geçti mi? Kripto Piyasa İçin Sonraki Adım Ne?

İleri SeviyeAug 15, 2024
Japonya İnc. taşıma işlemi çözülmesinin potansiyel etkilerinin boyutunu ve büyüklüğünü size etkilemek için, Kasım 2023 tarihli Deutsche Bank'ın mükemmel bir araştırma parçasını adım adım inceleyeceğim. Sonra, Şeytan'ın bir eylemiyle, ABD Hazinesi'ne görevlendirilmiş olsaydım, nasıl bir kurtarma paketi oluşturacağımı anlatacağım.
Japon Finansal Fırtınası Geçti mi? Kripto Piyasa İçin Sonraki Adım Ne?

Piyasa düşükken seçim kazanmanız gerektiğinde ne yaparsınız?

Eğer bir siyasetçiyseniz, bu kolay bir cevaptır. Bir numaralı hedefiniz yeniden seçilmeyi güvence altına almaktır. Bu nedenle para basar ve fiyatları yükseltirsiniz.

Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris olduğunuzu ve karşınızda güçlü bir Turuncu Adamla yüzleştiğinizi hayal edin. Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığınız süre boyunca son seçimlerden bu yana çok şey yanlış gittiği için her şeyin doğru gitmesine ihtiyacınız var. Seçim günü ihtiyacınız olan son şey küresel bir finansal krizdir.

Harris uyanık bir politikacı. Ve Obama'nın uşağı olduğu göz önüne alındığında, bahse girerim kulağına 2008 Küresel Finans Krizi'nin (GF) seçimden birkaç ay önce eşiğine inmesinin ne kadar kötü olacağını uyarıyor. ABD Başkanı Yavaş Joe Biden sebze bahçesinde, bu nedenle Harris'in işi yürüttüğü varsayılıyor.

Lehman Brothers iflas ettiği için, Geroge W. Bush ikinci dönemini bitirirken 2008 yılında GFC'yi gerçekleştirdi. Cumhuriyetçi bir başkan olduğundan, bir argüman, Demokrat olan Obama'nın diğer partinin üyesi olması ve bu nedenle ekonomik durgunluktan sorumlu olmaması nedeniyle cazibesinin bir kısmının olduğunu iddia edebilir. Obama, 2008 başkanlık seçimini kazandı.

Harris'ın, Japonya Inc.'in canavar yen taşıma işleminin çözülmesiyle başlayan gelişmekte olan küresel bir finansal krizle ilgili ne yapacağı konusundaki çıkmazına odaklanalım. Cipslerin düşmesine izin verebilir, aşırı kaldıraçlı işletmelerin yok edilmesine serbest piyasanın izin vermesine ve zengin bebek patlaması finansal varlık sahiplerinin gerçek acılar yaşamasına izin verebilir. Veya, ABD Hazine Bakanı Bad Gurl Yellen'a basılı para ile düzeltmesini emretmesini söyleyebilir.

Herhangi bir siyasetçi gibi, parti aidiyeti veya ekonomik inançları ne olursa olsun, Harris, finansal bir krizi önlemek için Yellen'a mevcut para araçlarını kullanmasını talimat verecektir. Tabii ki, bu, para basma makinesinin bir şekilde, şekilde veya formda çalışacağı anlamına gelir. Harris, Yellen'ın beklemesini istemeyecek - Yellen'ın güçlü ve hemen hareket etmesini isteyecek. Bu nedenle, bu yen taşıma işleminin çözülmesinin tüm küresel finansal sistemini çökerteceğine inanıyorsanız, Yellen'ın en geç gelecek Pazartesi günü, 12 Ağustos'ta Asya ticaretinin açılışından önce harekete geçeceğine de inanmalısınız.

Sana Japonya İnc. taşıma işlemi çözülmesinin potansiyel etkilerinin boyutunu ve büyüklüğünü etkilemek için, Kasım 2023 tarihli Deutsche Bank'ın mükemmel bir araştırma parçasını adım adım inceleyeceğim. Sonra, şeytanın bir eylemiyle, ABD Hazine'sine başkanlık etmek durumunda kurtarma paketi nasıl oluşturacağımı anlatacağım.

The Widow Maker

Carry trade nedir? Carry trade, düşük faiz oranına sahip bir para birimini ödünç aldığınız ve başka bir para biriminde daha fazla getiri sağlayan veya değer kazanma şansı daha yüksek olan finansal varlıklar satın aldığınız zamandır. Krediyi geri ödeme zamanı geldiğinde, ödünç alınan para birimi satın aldığınız varlıkların para birimine göre değer kazanırsa para kaybedilir. Ödünç alınan para birimi değer kaybederse, para kazanılır. Bazı yatırımcılar kur riskinden korunur; bazıları yok. Bu durumda, BOJ sonsuz miktarda yen basabildiğinden, Japan Inc.'in ödünç aldığı yen'i korumasına gerek yoktur.

Japan Inc., BOJ, şirketler, hane halkı, emeklilik fonları ve sigorta şirketleri anlamına gelir. Bazı kurumlar kamu, bazıları özel olabilir, ancak hepsi birlikte Nippon'u daha iyi hale getirmek için hareket eder, ya da en azından niyet ederler.

Deutsche Bank, 13 Kasım 2023 tarihinde “Dünyanın En Büyük Taşıma Ticareti” başlıklı mükemmel bir rapor yazdı. Yazar, “Neden yen taşıma ticareti patlamadı ve Japon ekonomisini de beraberinde götürmedi?” retorik sorusunu sordu. Bugünkü durum, geçen yılın sonunda olduğundan oldukça farklı.

Anlatı, Japonya'nın oldukça borçlu olduğu yönünde. Hedge fonu kardeşi, hedge fonu kardeşi, bir çöküşün yakın olduğuna bahse girdi. Ancak Japonya'ya karşı bahis oynayanlar her zaman kaybetti. Boşuna "Dul Yapıcı" ticareti denmiyor. Pek çok makro yatırımcı, Japonya'nın konsolide kamu ve özel bilançolarını anlayamadıkları için Japonya'da çok fazla düşüş eğilimi gösteriyor. Bireysel haklara inanan Batılı bir yatırımcı için kolay bir zihinsel hatadır. Ancak Japonya'da kolektif üstündür. Bu nedenle, Batı'da özel olarak kabul edilecek bazı aktörler sadece hükümetin alternatif kollarıdır.

Öncelikle sorumluluk tarafıyla başlayalım. Bunlar taşıma işlemini finanse eden unsurlardır. Bu, yen'in nasıl borçlandırıldığıdır. Bunlara bağlı bir faiz maliyeti bulunmaktadır. İki ana kalemi Banka Rezervleri ve Tahviller & Hazine Bonolarıdır.

Banka Rezervleri — bunlar bankaların BOJ'da tuttuğu fonlardır. Miktar önemlidir çünkü BOJ tahvil alımları yaparken banka rezervleri yaratır. Unutmayın, BOJ JGB pazarının neredeyse yarısına sahip. Bu nedenle, banka rezervlerinin miktarı GSYİH'nın% 102'sinde çok büyüktür. Bu rezervlerin maliyeti %0.25., BOJ bankalara ödeme yapar. Bağlam için, Fed fazla banka rezervleri için %5.4 ödeme yapar. Bu finansman maliyeti neredeyse sıfırdır.

Tahviller ve T-bonoları - bunlar hükümet tarafından verilen JGB'lerdir. BOJ'un piyasa manipülasyonu nedeniyle, JGB getirileri en düşük seviyelerde. Mevcut 10 yıllık JGB getirisi, bu yazının yayınlandığı sıralarda %0,77'dir. Bu finansman maliyeti yetersizdir.

Varlık tarafında, en geniş kalemi Yabancı Menkul Kıymetler oluşturur. Bunlar, kamu ve özel sektörün yurtdışında sahip olduğu finansal varlıklardır. Yabancı varlıkların büyük bir özel sahibi, Hükümet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF)'dur. 1.14 trilyon dolarlık bir değeriyle, dünyanın en büyük emeklilik fonlarından biri, hatta belki de en büyüğüdür. Yabancı hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkulleri sahiptir.

Yerel Krediler, Menkul Kıymetler ve Hisse Senetleri de tümü BOJ fiyatlarına bağlandığında iyi performans gösterir. Son olarak, Japon Yeni'nin yüksek miktarda yen yükümlülüklerinin yaratılmasının bir sonucu olarak değer kaybetmesi, yerel hisse senedi ve gayrimenkul piyasasını yükseltir.

Dolar-yen (beyaz) yükseldi, bu da demek ki yen dolar karşısında zayıfladı. Bu, Nasdaq 100 Endeksi'ni (yeşil) ve Nikkei 225'i (sarı) de beraberinde getirdi.

Genel olarak, Japonya Şirketleri, BOJ tarafından dayatılan finansal baskıyı kullanarak kendini finanse ediyor ve bu durumdan kaynaklanan zayıf yen nedeniyle yüksek getiriler elde ediyor. Bu, BOJ'un küresel enflasyon artışı karşısında dünyadaki en gevşek para politikasını sürdürebilmesinin nedenidir. Bu inanılmaz derecede karlıdır.

Kaynak: GPIF

GPIF kripto para biriminde dikkat çekici bir performans sergiliyor, ve bu performans son on yılda daha da artmış durumda. Önceki on yıl boyunca olanlar ise, yen'in büyük ölçüde değer kaybetmesidir. Yen değer kaybettiğinde, yabancı varlıklardan elde edilen getiri artar.

Kaynak GPIF

GPIF, yabancı hisse senedi ve tahvil portföyünün yıldız gibi getirileri olmasaydı, geçen çeyrekte para kaybetmiş olacaktı. BOJ, YCC'den çıktığı için yerli tahviller para kaybetti, bu durum JGB verimlerinin yükselmesine ve fiyatların düşmesine neden oldu. Bununla birlikte, faiz oranı farkı BOJ ve Fed arasında Sam Bankman-Fried'ın Emsam hapı gördüğünde gözleri gibi geniş olduğu için yen zayıflamaya devam etti.

Japonya Şirketleri bu işlemi DEVASA boyutta gerçekleştirdi. Japonya'nın GSYİH'sı yaklaşık olarak 4 trilyon dolar ve brüt maruziyeti %505, ayrıca 24 trilyon dolarlık risk taşıyorlar. Cardi B diyor ki, 'Büyük Mack kamyonunu bu küçük garaja park etmek istiyorum.' Kesinlikle Japonya'daki gösteriyi yöneten Japon erkekler hakkında rap yapıyordu.

Bu işlem açıkça işe yaradı, ancak yen çok zayıf hale geldi. Temmuz ayının başlarında 162 seviyesinde olan Dolar-yen çifti, iç enflasyonun şiddetli olması nedeniyle çok fazlaydı ve hala öyle.

BOJ bu ticareti hemen kapatmak istemedi, bunun yerine zaman içinde yavaş yavaş çıkmayı hedefledi ... Her zaman söyledikleri bu. Ueda-domo, Nisan 2023'te BOJ başkanlığını bu devasa ticaretin baş mimarı Kuroda-domo'dan devraldı. Gidiş iyiyken dışarı çıktı. Ueda-domo, bu ticareti gevşetmeye çalışarak seppuku yapmak isteyen uygun adaylar havuzunda kalan tek serseriydi. Piyasa, Ueda-domo'nun BOJ'u bu taşıma ticaretinden kurtarmaya çalışacağını biliyordu. Soru her zaman normalleşmenin hızıyla ilgiliydi.

Çözme

Düzensiz bir çözülme nasıl olabilir? Japonya İnc.'in sahip olduğu çeşitli varlıklar ne olacak? Yen ne kadar değer kazanacak?

Bu ticareti gevşetmek için BOJ'un JGB'leri satın almayı bırakarak ve nihayetinde bunları piyasaya geri satarak oranları yükseltmesi gerekiyor.

Yükümlülük tarafında neler olur?

BOJ sürekli olarak JGB getirilerini ezmediğinde, piyasa talep ettiğinde, en azından enflasyona eşit bir getiri ile yükselecekler. Japonya'nın tüketici fiyat endeksi (TÜFE), Haziran ayında yıllık bazda %2.8 arttı. JGB getirileri, faiz eğrisinin herhangi bir noktasındaki herhangi bir tahvil getirisinden daha yüksek olan %2.8'e yükselirse, herhangi bir vadenin borç maliyeti artacaktır. Tahvillerin faiz maliyeti ve T-bill borç kalemi sıçrar.

BOJ, bu paranın pençelerinden kaçmasını önlemek için banka rezervlerine ödenen faizi de artırmalıdır. Yine, ilgili kavramlar göz önüne alındığında, bu maliyet neredeyse sıfırdan devasa hale gelecektir.

Kısacası, faiz oranlarının piyasa temizleme seviyesine yükselmesine izin vermek, BOJ'un pozisyonunu finanse etmek için yıllık milyarlarca yenlik faiz ödemesi yapmasını gerektirecektir. Defterin diğer tarafındaki varlık satışlarından hiçbir gelir olmadan, BOJ yükümlülüklerinde güncel kalmak için muazzam miktarda yen basmak zorunda kalacaktı. Bunu yapmak durumu kötüleştirecekti; enflasyon yükselir ve yen zayıflardı. Bu nedenle, varlıklar satılmalıdır.

Varlık tarafında ne olur?

BOJ için en büyük baş ağrısı, devasa doo-doo JGB yığınını nasıl satacağıdır. Son yirmi yılda BOJ, çeşitli niceliksel genişleme (QE) ve getiri eğrisi kontrolü (YCC) programları aracılığıyla JGB piyasasını yok etti. Tüm niyet ve amaçlar için, artık JGB pazarı yok. BOJ, Japan Inc.'in başka bir üyesini görevini yapmaya ve BOJ'u iflasa sürüklemeyecek bir fiyattan JGB'leri satın almaya zorlamalıdır. Şüpheye düştüğünüzde, bankaları arayın.

1989'da mülk ve hisse senedi piyasası balonu patladıktan sonra, Japon ticari bankaları deleveraj yapmak zorunda kaldı. O zamandan beri, banka kredileri durgun oldu. Şirketlerin bankalardan borç almadığı için BOJ para basma oyununa dahil oldu. Bankaların sağlıklı olduğu göz önüne alındığında, denge tablolarına birkaç katrilyon yen değerinde JGB eklemek için zamanıdır.

BOJ bankalara tahvil almalarını söyleyebilirken, bankaların sermayeyi bir yerden almaları gerekiyor. JGB getirileri yükseldikçe, trilyonlarca dolar değerinde yabancı varlığa sahip bankaların yanı sıra kâr peşinde koşan Japon işletmeleri bunları satacak, sermayeyi Japonya'ya geri gönderecek ve bir bankaya yatıracak. Banka ve bu şirketler, SIZE'da JGB'ler satın alacak. Yen, içe doğru sermaye akışları nedeniyle güçleniyor ve JGB getirileri, varlıklarını azaltırken BOJ'u işsiz bırakacak seviyelere yükselmiyor.

Başlıca mağduriyet, Japonya İnc.'nin sermaye repatrie etmek için sattığı yabancı hisse senetleri ve tahvillerin düşen fiyatlarıdır. Bu carry trade'nin muazzam boyutu göz önüne alındığında, Japonya İnc.'nin küresel olarak hisse senetleri ve tahviller için marjinal fiyat belirleyicisi olduğu görülmektedir. Bu durum özellikle Japon Yeni carry trade finanse edilmiş sermayenin tercih edilen varış noktası olan Pax Americana listelenmiş güvenlikler için geçerlidir. Yen'in serbestçe çevrilebilir bir para birimi olması nedeniyle birçok TradFi ticaret kitabı Japonya İnc.'i yansıtmaktadır.

Yen zayıfladıkça, küresel olarak giderek daha fazla yatırımcı yen ödünç almaya ve ABD hisse senetleri ve tahvilleri satın almaya teşvik ediliyor. Yen güçlendikçe herkes aynı anda korunmak için acele ediyor çünkü yüksek kaldıraçlılar.

Daha önce yenin zayıfladığı zaman ne olduğunu gösteren bir grafik gösterdim. Biraz güçlendiğinde ne olur? 90'dan 160'ya 15 yılda dolar-yen'in yürüyüşünü gösteren erken bir grafik hatırlıyor musunuz? 4 işlem gününde 160'tan 142'ye düştü ve işte bu olanlar:

Dolar-yen (beyaz) %10, Nasdaq 100 (beyaz) %10 ve Nikkei 225 (yeşil) %13 düştü. Bu, yen'in yüzde yükselişi ile hisse senedi endekslerinin düşüşü arasında kabaca 1:1'lik bir orandır. Bunu daha da genişletirsek, dolar-yen %38'lik bir hareketle 100'e ulaşırsa, Nasdaq ~12.600'e ve Nikkei ~25.365'e düşecek.

Dolar-yen'in 100'e doğru bir hareketi makul. Japan Inc.'in taşıma ticaretinin %1'lik bir brüt düşüşü, ~240 milyar dolarlık bir kavrama karşılık gelir. Kenarda, bu lanet olası bir sermaye tonu. Japan Inc.'deki farklı oyuncuların farklı alt öncelikleri vardır. Bunu Japonya'nın en büyük beşinci ticari bankasında gördük. Norinchukin. Carry trade'nin bu kısmı patladı ve çözmeye başlamak zorunda kaldılar. Yabancı tahvillerdeki pozisyonlarını azaltıyorlar ve dolar-yen forward FX hedge'lerini kapatıyorlar. Bu duyuru sadece birkaç ay önce yapıldı. Sigorta şirketleri ve emeklilik fonları, gerçekleşmemiş kayıpları açıklamak ve işlemlerden çıkmak zorunda kalacaklar. Yanlarında, para birimi ve hisse senedi volatilitesi arttıkça brokerları tarafından hızla tasfiye edilen tüm kopya tüccarlar var. Unutmayın, herkes aynı işlemi aynı anda çözüyor. Ne biz ne de küresel para politikasını yöneten elitler, finansal sistem içinde bekleyen yen carry trade-finanse edilen pozisyonlarının toplam büyüklüğünü bilmiyoruz. Durumun opaklığı, piyasanın küresel finansal sistemin bu yüksek kaldıraçlı bölümüne ışık tutmasıyla hızlı bir aşırı düzeltme anlamına geliyor.

Korkmuş

Neden Kötü Kız Yellen umursuyor?

2008 GFC'den bu yana, Çin ve Japonya'nın Pax Americana'yı daha da ciddi bir ekonomik gerilemeden kurtardığını savunuyorum. Çin, insanlık tarihindeki en büyük mali teşvik tatbikatlarından birine girişti ve borçla beslenen bir altyapı inşasıyla kendini gösterdi. Çin'in projeleri tamamlamak için dünyanın geri kalanından mal ve hammadde satın alması gerekiyordu. Japonya, BOJ aracılığıyla, taşıma ticaretini brütleştirmek için muazzam miktarda para bastı. Bu yen ile Japan Inc., ABD hisse senetleri ve tahvilleri satın aldı.

ABD hükümeti, muazzam bir gelir elde eder, ki bu da hareketli bir borsa piyasasının sonucu olan sermaye kazanç vergilerinden kaynaklanır. Ocak 2009'dan Temmuz 2024'ün başlarına kadar, Nasdaq 100 16 kat arttı ve S&P 500 6 kat arttı. Sermaye kazanç vergisi oranları yaklaşık olarak %20 ile %40 arasında değişmektedir.

Rekor sermaye kazanç vergisi gelirine rağmen, ABD hükümeti hala açık veriyor. Bu açığı finanse etmek için Hazine borç çıkarmak zorundadır. Japonya Şirketi, Hazine borcunun en büyük marjinal alıcılarından biridir ... ya da en azından, yen güçlenmeye başlayana kadar öyleydi. Japonlar, vergi indirimleriyle (Cumhuriyetçiler) veya çeşitli sosyal yardım çekleriyle (Demokratlar) oy satın alması gereken kârlı Gate siyasetçileri için ABD borcunu uygun fiyatlı tutmaya yardımcı olur.

ABD'nin toplam borç miktarı (sarı) yukarı doğru çıkıyor. Ancak, 10 yıllık Hazine bonosu getirileri (beyaz) oldukça dar bir aralıkta seyretti ve borç yığınıyla neredeyse hiç ilişkisizdi.

Benim noktam, ABD ekonomisinin yapısının Japonya İnc. ve onları taklit edenlerin bu taşıma işleminde kalmalarını gerektirdiği yönündedir. Bu işlem çözülürse, ABD hükümetinin finansları paramparça olacak.

Kurtarma Paketi

Japonya İnc.'nin taşıma işlemlerinin koordine bir kurtarma beklentim, Harris'in seçim şanslarının yabancıların orada bazı işlemlerden çıkmak için zaman geldiğine karar vermesine izin vermeyeceği inancıma dayanmaktadır. Belki de anlamıyor bile. Seçmenleri kesinlikle neler olduğunu bilmiyorlar ve umursamıyorlar. Ya hisse senedi portföyleri artıyor ya da değil. Ve eğer artmıyorsa, seçim günü Demokratlara oy vermeye gelmeyecekler. Seçmen katılımı palyaço imparatorun Trump veya Harris olmasını belirleyecek.

Japonya İnc. pozisyonlarını çözmelidir, ancak belirli varlıkları açık piyasada satamaz. Bu, ABD'deki bazı hükümet kurumunun para basması ve Japonya İnc.'nin bir üyesine borç vermesi gerektiği anlamına gelir. Kendimi tanıtmama izin verin. Benim adım Merkez Bankası Para Takası (CSWAP).

Eğer Bad Gurl Yellen olsaydım, bir kurtarma operasyonu nasıl yürütürdümü sana anlatayım.

11 Ağustos Pazar gecesi bir bildiri yayımlayacağım (Yellen gibi konuşuyorum):

ABD Hazine Bakanlığı, Federal Rezerv ve Japonya'daki mevkidaşlarımız, geçen haftanın değişken piyasa koşulları hakkında uzun uzadıya konuştu. Bu görüşmede dolar-yen Merkez Bankası Swap hatlarının kullanılmasına desteğimizi yineledim.

Bu kadar. Halka tamamen zararsız görünüyor. Bu, Fed'in QE'nin yeniden başlatılmasıyla birlikte agresif bir faiz indirimi yaptığı ve uyguladığı bir açıklama değil. Bunun nedeni, pleblerin bunlardan herhangi birini yapmanın, zaten rahatsız edici derecede yüksek olan enflasyonun yeniden hızlanmasıyla sonuçlanacağını bilmeleridir. Enflasyon seçim günü şiddetlenirse ve Fed'e kadar kolayca takip edilirse, Harris kaybedecek.

Amerikalı seçmenlerin çoğu, CSWAP'ın ne olduğu, neden yaratıldığı veya sonsuz miktarda para basmak için nasıl kullanılabileceği hakkında hiçbir fikre sahip değil. Bununla birlikte, piyasa, tesisin nasıl kullanılacağı nedeniyle bunu doğru bir şekilde gizli bir kurtarma paketi olarak görecektir.

  1. BOJ milyarlarca dolar borç alır ve Fed'e teminat olarak yen sağlar. Bu takaslar BOJ'un istediği kadar tekrarlanır.
  2. BOJ, büyük şirketler ve bankalarla özel olarak konuşur ve onlara ABD hisse senetleri ve ABD Hazine bonoları karşılığında dolar ödemeye hazır olduğunu söyler.

Bu, yabancı varlıkların mülkiyetini Japon şirketlerinden ve bankalarından BOJ'a devrediyor. Dolarla dolup taşan bu özel kuruluşlar, dolar satarak ve yen satın alarak bu sermayeyi Japonya'ya geri gönderiyor. Ardından, BOJ'dan JGB'leri mevcut yüksek fiyatlardan / düşük getirilerden satın alırlar. Sonuç, ödenmemiş CSWAPS balonlarının büyüklüğü ve bu dolar miktarının Fed tarafından basılan para miktarına benzer olması olacaktır.

Akışı açıklamaya yardımcı olacak çirkin bir kutu ve ok diyagramı oluşturdum.

Önemli olan net etkidir.

Fed - dolar arzını artırdı ya da başka bir deyişle, taşıma işlemi büyümesi tarafından önceden oluşturulan yen alımı karşılığında.

CSWAP — Fed, BOJ tarafından USD borçlu. Ve BOJ, Fed tarafından JPY borçlu.

BOJ - artık daha fazla ABD hisse senedi ve tahviline sahiptir, bu da USD miktarının CSWAP bakiyesinin artması nedeniyle yükselmesine bağlı olarak fiyatının artmasına yol açacaktır.

Japon Bankaları — artık ek JGB'lere sahipler.

Görebileceğiniz gibi, ABD hisse senedi veya tahvil piyasasına hiçbir etkisi yok ve Japonya'nın brüt carry trade maruziyeti sabit kalıyor. Yen, dolara karşı güçlenir ve en önemlisi, Fed dolar basımı nedeniyle ABD hisse senetleri ve tahvilleri fiyat artışı yaşar. Ek bir bonus ise, Japon bankaları yeni bulunan JGB teminatı ile sonsuz miktarda yen cinsinden kredi verebilirler. Bu işlem hem ABD'de hem de Japonya'da sistem yeniden şişirir.

Zaman Çizelgesi

Japonya Inc.'in taşıma işlemlerinin geri çözülmesi olacak; bundan eminim. Soru, Fed ve Hazine'nin Pax Americana üzerindeki etkisini azaltmak için para basacağı zaman.

ABD hisse senedi piyasaları 9 Ağustos Cuma gününe kadar, hem S&P 500 hem de Nasdaq 100'ün Temmuz ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %20 düştüğü ölçüde, hafta sonu bir tür hareket olması muhtemeldir. S&P 500 için seviye 4.533; Nasdaq 100 için 16.540'tır. Ayrıca 2 yıllık Hazine bonosu %3,80 veya daha az getiri sağlamasını bekliyorum. Bu getiriye, Banka Vadeli Fonlama Programı kurtarma paketi yoluyla ele alınan Mart 2023 Bölgesel Bankacılık Krizi sırasında ulaşıldı.

Yen tekrar zayıflamaya başlarsa, kriz kısa vadede sona erer. Gevşeme daha yavaş bir hızda da olsa devam edecek. Dolar-yen paritesi 100'e doğru ölüm yürüyüşüne devam ederken piyasaların Eylül ve Kasım ayları arasında başka bir öfke nöbeti geçireceğine inanıyorum. ABD başkanlık seçimlerine haftalar veya günler kalacağından bu sefer kesinlikle bir yanıt olacaktır.

Bunu kripto bir tarzda ticaret etmek zor.

Kripto pozisyonumu etkileyen iki zıt güç var.

Likitlik Pozitif Güç:

Yüzde net kısıtlayıcı politikadan sonra, ABD Hazine, Hazine bonoları ihraç edeceği ve muhtemelen Hazine Genel Hesabı'nı tüketebileceği için dolar likiditesi enjekte etmeyecek. Bu politika değişikliği en son Dönemlik İade Bildirimi'nde açıklandı. TL;DR: Kötü Kız Yellen, şu anda ve yıl sonuna kadar 301 milyar ila 1,05 trilyon dolar enjekte edecek. Bu gerektiği takdirde sonraki bir makalede açıklayacağım.

Likitide Negatif Güç:

Bu, yenin güçlenmesidir. İşlemin çözülmesi, tüm finansal varlıkların, her bir tikle daha pahalı hale gelen yen borcunun geri ödenmesi gerektiği için koordineli bir şekilde küresel satışa neden olur.

Hangi gücün daha güçlü olduğu gerçekten taşıma işleminin çözülme hızına bağlıdır. Bunu a priori olarak bilemeyiz. Tek gözlemlenebilir etki, Bitcoin'in dolar-yen ile nasıl ilişkili olduğudur. Eğer Bitcoin konkav bir şekilde işlem görüyorsa, yani Bitcoin hem dolar-yen çifti güçlendiğinde hem de zayıfladığında yükselirse, o zaman piyasa, yen'in çok güçlü olduğunda bir kurtarma beklediğini ve ABD Hazine tarafından sağlanan likiditenin yeterli olduğunu düşünüyor demektir. Bu konkav-Bitcoin'dir. Eğer Bitcoin yen güçlendikçe düşer ve yen zayıfladıkça yükselirse, o zaman Bitcoin TradFi piyasalarıyla aynı adımlarda hareket eder. Bu korelasyonlu-Bitcoin'dir.

Eğer kurulum kılıç şeklindeyse, yerel dibimize ulaştığımız için pozisyonları agresif bir şekilde ekleyeceğim. Eğer kurulum Bitcoin ile ilişkiliyse, kenarda oturup sonunda piyasa çöküşünü bekleyeceğim. Büyük varsayım BOJ'nin yönünü değiştirmeyecek olması, mevduat faizlerini tekrar %0'a indirmeyecek ve sınırsız JGB alımlarına devam etmeyecek. BOJ son toplantısında ortaya koyduğu plana sadık kalırsa, carry trade çözülmesi devam edecek.

Bu, şu anda olabileceğim kadar kuralcı. Her zaman olduğu gibi, bu işlem günleri ve ayları, bu boğa döngüsü için getirilerinizi belirleyecektir. Kaldıraç kullanmanız gerekiyorsa, akıllıca kullanın ve pozisyonlarınızı sürekli izleyin. Kaldıraçlı bir pozisyonunuz olduğunda, Bitcoin veya shitcoin'lerinize bakıcılık yapsanız iyi olur. Aksi takdirde tasfiye edilirsiniz.

Feragatname:

  1. Bu makale [orta], İleriye Doğru Orijinal Başlık 'Spirited Away', Tüm telif hakları orijinal yazar [Arthur Hayes]'e aittir. Bu yeniden basım hakkında itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Öğrenekip ve onlar hızla bunu halledecekler.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilmiş makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.

即刻开始交易
注册并交易即可获得
$100
和价值
$5500
理财体验金奖励!