Vara Network nedir? Vara Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJul 17, 2024
Vara Network, Gear protokolü tarafından desteklenen merkezi olmayan bir ağdır. Geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar (dApps) geliştirmeleri için bir ortam sağlar.
Vara Network nedir? Vara Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

vara ağ nedir?

Vara ağı, Gear protokolü üzerine inşa edilmiş bir blok zincir platformudur ve hızlı, ölçeklenebilir ve yükseltilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Vara projesi, önceki blok zinciri tasarımlarının hız ve ölçeklenebilirlik sınırlamalarını ele alarak iyileştirir.

dişli protokolü bir yürütme motorudur. webassembly (wasm)'nin verimlilik ve esnekliğini, substrate, sharding ve aktör modeli ile birleştirerek uygulamaları çalıştırır.

vara ağı, dağıtılmış uygulamalar için bir ortam oluşturmak için gear protokol altyapısını kullanır. Geliştiricilere uygulamalarını geliştirmek için asenkron mesajlaşma ve paralel işleme erişimi sağlar.

VARA ağı tarihi

nikolay volf, ilya veller ve alex bugorkov, 2021 yılında VARA ağını başlattı. Volf, polkadot'un bir çekirdek geliştiricisi ve parity technologies'te bir öncüdür.

ilya veller, vara'nın cfo'su, bank of america ve morgan stanley gibi finans kuruluşlarıyla çalışma deneyimine sahiptir. on yıldan fazla bir süredir birkaç büyük web2 şirketinde yöneticilik pozisyonları üstlenen alex bugorkov, uzmanlığını vara ağına getirdi.

Aralık 2021'de proje, 12 milyon dolar toplayarak önceden tohum turu düzenledi. Bu turun lideri Blockchange Venture'dı ve dikkate değer katılımcılar arasında Three Arrows Capital, Lemniscap ve Dr. Gavin Wood, önemli bir bireysel yatırımcı yer aldı.

2022 boyunca, vara ağı ölçeklendirme ve gelişmeye odaklandı, bu da 2022'nin dördüncü çeyreğinde test ağlarının başlatılmasıyla sonuçlandı. Bunu, 2023'ün birinci çeyreğinde proof of authority (poa) onay ağı başlatımı takip etti.

projenin devam eden gelişmeleri, aktör modeli özelliklerini test etmeyi, vara jetonlarını kullanarak önemli dapp'leri başlatmayı ve dapp geliştiricilerini teşvik etmek için blok ödülü dağıtımını araştırmayı içerir.

vara ağının temel bileşenleri: substrate çerçevesi, aktör modeli, kalıcı bellek, webassembly (wasm) ve aday gösterilen proof-of-stake (npos)

alt taban çerçevesi

substrate, geliştiricilere özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir blockchain ağları oluşturma imkanı sağlayan açık kaynaklı bir blockchain geliştirme çerçevesidir. Blockchain oluşturma sürecini basitleştiren araçlar, kütüphaneler ve modüller sağlayarak geliştiricilerin benzersiz özellikler oluşturmaya odaklanmalarını sağlar.

vara ağı, substrate çerçevesi kullanılarak inşa edilmiştir. Bu, vara'ya güvenli, ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamaların (dapp'lerin) dağıtımı için yükseltilebilir bir temel sağlar. Substrate tabanlı mimari, aynı zamanda vara'nın Polkadot ekosistemiyle entegre olmasına olanak tanır ve etkileşimlilik ve paylaşılan güvenlik özellikleri sağlar.

aktör modeli

aktör modeli, bağımsız mini-programlardan veya oyunculardan oluşan bir hesaplama modelidir. Ağdaki görevleri yürüten ve zincirdeki diğer oyuncularla iletişim kurabilen aktörlerden oluşur.

her aktör ağıdaki mesajları işlemek ve diğerlerine mesaj göndermekten sorumludur. vara ağı, akör modelini kullanarak akıllı sözleşmeleri ve kullanıcıları aktörler olarak ele alarak ölçeklenebilirlik ve güvenlik zorluklarına çözüm bulur.

her bir aktörün kendi durumu vardır ve diğerleriyle mesajlar aracılığıyla iletişim kurar. vara ağı da projedeki aktörler arasında iletişim kurmak için asenkron mesajlaşma kullanır.

Bu, bir aktörün bir mesaj gönderip anında yanıt beklemeksizin görevleri sürdürmesine olanak tanır. Bu tasarım, alıcı ağın durdurulmasına gerek kalmadan uygun olduğunda yanıt verebileceği için ölçeklenebilirliği ve işlem hacmini artırır.

kalıcı bellek

kalıcı bellek, verilerin bir bilgisayar sisteminde saklanma sürecidir. verilere pc ram gibi son derece hızlı erişim sağlar.

ancak, bir cihazın ram'ine zıt olarak, kalıcı bellek sistem gücü kapalıyken bile verileri korur. vara ağı, karmaşık depolama erişimi ihtiyacını ortadan kaldırarak geliştirmeyi basitleştirmek için kalıcı belleği kullanır.

proje, kalıcı belleğin sanallaştırma tekniklerini kullanarak sadece gereken verilere erişilip depolanmasını sağlayarak daha hızlı program yürütme ve geliştirilmiş ölçeklenebilirlik elde eder.

webassembly (wasm)

wasm, herhangi bir alternatif web2 sanal makineden daha hızlı olan bir sanal makinedir. wasm, çalışma zamanı mantığını verimli ve güvenli bir şekilde yürütme imkanı sağlar ve vara ağına işlemleri hızlı ve verimli bir şekilde işleme koyma imkanı sunar.

proje, üstün güvenliği ve işleme kapasitesini kullanarak ana yürütme ortamı olarak wasm'yi kullanıyor.

aday gösterilen ispatı (npos)

npos, birçok blok zincirinde kullanılan proof-of-stake (pos) konsensüs mekanizmasının bir varyasyonudur. npos, token'ların ağın güvenliğini sağlamak için güvendikleri doğrulayıcıları aday gösterdiği bir süreçtir.

bu, zengin token sahipleri arasında gücün yoğunlaşmasını önlemeye yardımcı olur. vara ağı, güvenliği ve merkeziyetin sağlanması için npos mekanizmasını kullanır.

Token sahiplerinin doğrulayıcıları aday göstermesine izin vererek, vara topluluk katılımını teşvik ediyor. NPOS mekanizması, vara ağının hızlı ve güvenilir işleyişine katkıda bulunur ve vara'nın ölçeklenebilirlik ve verimlilik odaklılığıyla uyumludur.

açık hükümet çerçevesi

opengov çerçevesi, proje'nin yerel yönetim modelidir. vara jeton sahipleri, ağın merkezi olmayan yönetimine katılabilir ve gelecekteki güncellemeleri veya değişiklikleri etkileyebilir.

ayrıca, vara yerel token sahipleri için yatırım özellikleri de sunar, böylece yönetimde yer alırken pasif bir şekilde kazanç elde etmelerine olanak tanır.

vara ağı ekosisteminin özellikleri: zincir oyunları, merkezi olmayan finans (defi), değiştirilemez tokenler (nfts), merkezi olmayan otonom organizasyonlar (daos), web3 altyapısı, vb.

on-chain oyun


kaynak: Vara ağı web sitesi

vara network, geliştiricilerin tamamen zincir üzerindeki oyunları oluşturmaları ve dağıtmaları için kullanıcı dostu bir çerçeve sunar. Sürekli otomasyon, ödemesiz ve işaretsiz işlemler ve gaz rezervasyonu gibi özellikler, geliştiricilerin ekosistem içinde başarılı bir şekilde inşa etmelerini sağlar.

vara ağının hızlı ve düşük maliyetli işlemleri, yüksek yük oyun uygulamaları için ideal hale getiriyor.

merkezi olmayan finans (defi)


kaynak: Vara ağı web sitesi

proje, hızlı işlemler ve minimum ücretlerle defi uygulamalarının oluşturulmasını ve dağıtılmasını kolaylaştırır. NPOS uzlaşı mekanizmasını kullanarak, defi işlemleri verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

vara ağının ölçeklenebilir mimarisi, kullanıcıya unut ve kazan defi deneyimi sağlar, kazançları otomatik olarak yatırır ve biriktirir. Bu maliyet ve verimlilik avantajları, artan işlemleri teşvik edebilir, ağdaki defi uygulamalarında likiditeyi ve aktiviteyi artırabilir.

değiştirilemez tokenlar (NFT'ler)


kaynak: Vara ağı web sitesi

vara ağı dinamik NFT odaklı uygulamaların ve projelerin oluşturulmasını destekler. Token özelliklerinin belirli koşullara göre otomatik olarak güncellenmesini sağlar.

geliştiriciler, dijital ve fiziksel varlıkların sahipliğini temsil etmek ve bu sahipliği ticari faaliyetler aracılığıyla aktarmak gibi geniş bir nft kullanım durumu uygulayabilirler.

merkezi olmayan otonom organizasyonlar (DAO'lar)


kaynak: Vara ağı web sitesi

vara’nın hızlı ve ucuz işlemleri, dao yönetimi, tartışmalar, oylama ve teklif mekanizmalarına uygundur. opengov özellikleri, merkezi olmayan yönetim faaliyetlerinde aktif, karlı katılımı sağlar.

Ağın güvenli, şeffaf doğası, güvenilir ve güvenilir dao işlemlerini sağlar. Ayrıca geliştiricilere vara'nın ağı üzerinde dao odaklı projeler oluşturma imkanı sunar.

yatırma


kaynak: Vara ağı web sitesi

proje, katılımı teşvik etmek ve ağı güvence altına almak için stakelemeyi temel bir özellik olarak içerir. vara ağı, güvenilir doğrulayıcılara vara jetonlarını temsilcilerine devretme olanağı sağlayan npos'u kullanır.

Bu doğrulayıcılar ağı güvende tutmak için işlemleri doğrular. Tokenlarını staking yaparak kullanıcılar ek vara şeklinde ödüller kazanır. Ödül miktarı, doğrulayıcının stakingle toplam miktarı ve genel ağ aktivitesi gibi faktörlere bağlıdır.

Staking aynı zamanda token sahiplerine ağ yönetim tekliflerinde oy hakkı da verir, böylece vara'nın gelecekteki gelişimini etkileme imkanı sağlar.

vara token nedir?


kaynak: Vara ağ wiki

Vara jetonu, Vara ağının yerli kripto parasıdır. Kullanıcıların ağda aktif olarak katılımını sağlayan merkezi olmayan bir jeton olarak işlev görür.

vara ağı toplam 10 milyar token arzına sahiptir, dolaşımda 541 milyon bulunmaktadır. Tokenomics, 3.55 milyar (yüzde 35.5) topluluğa tahsis edilmiştir ve bunun 1.25 milyar (yüzde 12.5) 'i vara ekosistemine geliştiricilere tahsis edilmiştir.

Enflasyonu dengelemek için %10 (1 milyar) ayrılmıştır. Topluluğa dağıtılmak üzere %7 (700 milyon) hava damlası olarak ve doğrulayıcıları teşvik etmek için %6 (600 milyon) kullanılacaktır.

%23'ü (2.3 milyar) vakfa gider, bunun %5'i (500 milyon) protokol için rezerv olarak ayrılır, %7'si (700 milyon) eğitim ve pr etkinlikleri için ayrılmıştır ve %4,5'i (450 milyon) ekosistemi geliştirmek için vakfa tahsis edilmiştir.

%3,5'i (350 milyon) piyasa yapıcılığı ve likidite yönetimine, %3'ü (300 milyon) ise protokolün geliştiricilerine ayrılmıştır. %21,5'i (2,15 milyar) yatırımcılara, %20'si (2 milyar) kuruculara, ekiplere ve danışmanlara gidiyor.

vara token iyi bir yatırım mı?

vara projesi, yenilikçi dapp'ler inşa etmek için geliştirici dostu bir ortam sağlar ve vara, ağın yerel token'ıdır. Bu, vara ekosisteminin üyelerinin ağın opengov çerçevesinden yararlanmasına olanak tanır.

vara ağı, diğer blok zincirlerinin ölçeklenebilirlik, hız ve güvenlik sınırlamalarını çözer. Bu, projenin defi, nft ve dao alanında nasıl uygulamaların oluşturulacağını etkileme konumunda olduğu anlamına gelir.

vara’nın faydası, işlem ücretleri, staking ve öz-yürütümlü akıllı sözleşmeler için gaz havuzları gibi yenilikçi özelliklere kadar uzanmaktadır. Erken yatırımcılar ve katılımcılar, yönetim faaliyetleri yürütmek ve proje'nin uzun vadeli kapasitesini etkilemek için iyi bir konumda bulunmaktadır.

risk analizi

avantajlar

vara ağı, kendisini blok zinciri alanında güçlü bir rakip olarak konumlandıran güvenli özellikler sunmaktadır. Projenin hız ve ölçeklenebilirliğe odaklanması, yüksek işlem hacmini verimli bir şekilde yönetmek için uygun hale getiriyor.

vara ağındaki düşük işlem maliyetleri, kullanıcılar ve geliştiriciler için maliyet etkin bir platform haline getiriyor. Ayrıca, proje güvenli zemin çerçevesini kullanarak yükseltilebilir dapp'ler için sağlam bir temel oluşturuyor.

dezavantajlar

Vara ağının başlıca dezavantajlarından biri, toplam arza kıyasla vara jetonlarının dolaşımdaki arzının oldukça düşük olmasıdır. Bu sınırlı arz, likidite sorunlarına yol açabilir ve projenin piyasa performansını etkileyebilir.

opengov çerçevesi, vara token sahiplerinin ağın yönetimine katılmasını sağlar, bu da daha yavaş karar verme süreçlerine ve ağın hızlı bir şekilde ortaya çıkan zorluklara ve fırsatlara yanıt verme yeteneğini engelleyebilir.

zorluklar

the vara network offers a scalable platform for building dapps and attracting developers and users is essential for its success, which can be challenging.

başka önemli bir zorluk ağ güvenliğini korumaktır. npos uzlaşma mekanizması merkeziyetçiliği teşvik etmek için tasarlanmış olsa da, yine de merkezileşme riski vardır. ayrıca, vara ekosisteminin işleyişine müdahale edebilen kötü niyetli aktörlerin riski de vardır.

sonunda, kripto alanındaki fiyat oynaklığı ve düzenleyici belirsizlik, yakın zamanda başlatılan VARA projesini zorlayabilir.

rekabet analizi

vara network ve aptos, dapp'lerin oluşturulmasını destekleyen iki blockchain platformudur. vara ağı hız, ölçeklenebilirlik ve güvenliği önceliklendirirken, aptos projesi yüksek işlem verimliliği ve düşük gecikme süresine odaklanmaktadır.

vara projesi, geliştiricilerin tercih ettikleri programlama dillerini kullanarak uygulamaları dağıtmalarına izin veren geliştirici dostu bir yapıya sahiptir. Aptos, güvenlik için tasarlanmış özel bir programlama dili kullanır, bu da geliştiriciler için daha yüksek bir öğrenme eğrisi ile sonuçlanabilir.

the vara ağı, defi uygulamaları, hızlı oyunlar ve mikro işlemler için ideal olan yüksek işlem hacmini verimli bir şekilde yönetir. Aptos projesi de sosyal ağ uygulamaları gibi yüksek performans gerektiren projeler için iyi bir seçenektir.

VARA nasıl sahip olunur?

Kullanıcılar, VARA tokenlerine sahip olmak ve VARA Network ekosisteminin bir parçası olmak için basit bir süreci takip edebilir.

bir cüzdan kurun

vara jetonlarına sahip olmanın bir yolu onları bir borsa aracılığıyla satın almaktır. bunun için kullanıcı Gate.ioHesap oluşturun, KYC sürecini tamamlayın ve token satın almak için hesaba fon ekleyin.

var tokenini kullan

Kullanıcılar VARA jetonlarını edindikten sonra, VARA jetonlarını staking yaparak, uygulamaları kullanmaya koyarak ve yönetişime katılarak VARA ağ ekosistemini keşfedebilirler.

vara üzerinde harekete geçin

Kullanıcılar VARA jetonunu takas edebilirburada.

Tác giả: Bravo
Thông dịch viên: Cedar
(Những) người đánh giá: KOWEI、Matheus、Ashley
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.

Vara Network nedir? Vara Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Orta SeviyeJul 17, 2024
Vara Network, Gear protokolü tarafından desteklenen merkezi olmayan bir ağdır. Geliştiricilere merkezi olmayan uygulamalar (dApps) geliştirmeleri için bir ortam sağlar.
Vara Network nedir? Vara Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

vara ağ nedir?

Vara ağı, Gear protokolü üzerine inşa edilmiş bir blok zincir platformudur ve hızlı, ölçeklenebilir ve yükseltilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Vara projesi, önceki blok zinciri tasarımlarının hız ve ölçeklenebilirlik sınırlamalarını ele alarak iyileştirir.

dişli protokolü bir yürütme motorudur. webassembly (wasm)'nin verimlilik ve esnekliğini, substrate, sharding ve aktör modeli ile birleştirerek uygulamaları çalıştırır.

vara ağı, dağıtılmış uygulamalar için bir ortam oluşturmak için gear protokol altyapısını kullanır. Geliştiricilere uygulamalarını geliştirmek için asenkron mesajlaşma ve paralel işleme erişimi sağlar.

VARA ağı tarihi

nikolay volf, ilya veller ve alex bugorkov, 2021 yılında VARA ağını başlattı. Volf, polkadot'un bir çekirdek geliştiricisi ve parity technologies'te bir öncüdür.

ilya veller, vara'nın cfo'su, bank of america ve morgan stanley gibi finans kuruluşlarıyla çalışma deneyimine sahiptir. on yıldan fazla bir süredir birkaç büyük web2 şirketinde yöneticilik pozisyonları üstlenen alex bugorkov, uzmanlığını vara ağına getirdi.

Aralık 2021'de proje, 12 milyon dolar toplayarak önceden tohum turu düzenledi. Bu turun lideri Blockchange Venture'dı ve dikkate değer katılımcılar arasında Three Arrows Capital, Lemniscap ve Dr. Gavin Wood, önemli bir bireysel yatırımcı yer aldı.

2022 boyunca, vara ağı ölçeklendirme ve gelişmeye odaklandı, bu da 2022'nin dördüncü çeyreğinde test ağlarının başlatılmasıyla sonuçlandı. Bunu, 2023'ün birinci çeyreğinde proof of authority (poa) onay ağı başlatımı takip etti.

projenin devam eden gelişmeleri, aktör modeli özelliklerini test etmeyi, vara jetonlarını kullanarak önemli dapp'leri başlatmayı ve dapp geliştiricilerini teşvik etmek için blok ödülü dağıtımını araştırmayı içerir.

vara ağının temel bileşenleri: substrate çerçevesi, aktör modeli, kalıcı bellek, webassembly (wasm) ve aday gösterilen proof-of-stake (npos)

alt taban çerçevesi

substrate, geliştiricilere özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir blockchain ağları oluşturma imkanı sağlayan açık kaynaklı bir blockchain geliştirme çerçevesidir. Blockchain oluşturma sürecini basitleştiren araçlar, kütüphaneler ve modüller sağlayarak geliştiricilerin benzersiz özellikler oluşturmaya odaklanmalarını sağlar.

vara ağı, substrate çerçevesi kullanılarak inşa edilmiştir. Bu, vara'ya güvenli, ölçeklenebilir merkeziyetsiz uygulamaların (dapp'lerin) dağıtımı için yükseltilebilir bir temel sağlar. Substrate tabanlı mimari, aynı zamanda vara'nın Polkadot ekosistemiyle entegre olmasına olanak tanır ve etkileşimlilik ve paylaşılan güvenlik özellikleri sağlar.

aktör modeli

aktör modeli, bağımsız mini-programlardan veya oyunculardan oluşan bir hesaplama modelidir. Ağdaki görevleri yürüten ve zincirdeki diğer oyuncularla iletişim kurabilen aktörlerden oluşur.

her aktör ağıdaki mesajları işlemek ve diğerlerine mesaj göndermekten sorumludur. vara ağı, akör modelini kullanarak akıllı sözleşmeleri ve kullanıcıları aktörler olarak ele alarak ölçeklenebilirlik ve güvenlik zorluklarına çözüm bulur.

her bir aktörün kendi durumu vardır ve diğerleriyle mesajlar aracılığıyla iletişim kurar. vara ağı da projedeki aktörler arasında iletişim kurmak için asenkron mesajlaşma kullanır.

Bu, bir aktörün bir mesaj gönderip anında yanıt beklemeksizin görevleri sürdürmesine olanak tanır. Bu tasarım, alıcı ağın durdurulmasına gerek kalmadan uygun olduğunda yanıt verebileceği için ölçeklenebilirliği ve işlem hacmini artırır.

kalıcı bellek

kalıcı bellek, verilerin bir bilgisayar sisteminde saklanma sürecidir. verilere pc ram gibi son derece hızlı erişim sağlar.

ancak, bir cihazın ram'ine zıt olarak, kalıcı bellek sistem gücü kapalıyken bile verileri korur. vara ağı, karmaşık depolama erişimi ihtiyacını ortadan kaldırarak geliştirmeyi basitleştirmek için kalıcı belleği kullanır.

proje, kalıcı belleğin sanallaştırma tekniklerini kullanarak sadece gereken verilere erişilip depolanmasını sağlayarak daha hızlı program yürütme ve geliştirilmiş ölçeklenebilirlik elde eder.

webassembly (wasm)

wasm, herhangi bir alternatif web2 sanal makineden daha hızlı olan bir sanal makinedir. wasm, çalışma zamanı mantığını verimli ve güvenli bir şekilde yürütme imkanı sağlar ve vara ağına işlemleri hızlı ve verimli bir şekilde işleme koyma imkanı sunar.

proje, üstün güvenliği ve işleme kapasitesini kullanarak ana yürütme ortamı olarak wasm'yi kullanıyor.

aday gösterilen ispatı (npos)

npos, birçok blok zincirinde kullanılan proof-of-stake (pos) konsensüs mekanizmasının bir varyasyonudur. npos, token'ların ağın güvenliğini sağlamak için güvendikleri doğrulayıcıları aday gösterdiği bir süreçtir.

bu, zengin token sahipleri arasında gücün yoğunlaşmasını önlemeye yardımcı olur. vara ağı, güvenliği ve merkeziyetin sağlanması için npos mekanizmasını kullanır.

Token sahiplerinin doğrulayıcıları aday göstermesine izin vererek, vara topluluk katılımını teşvik ediyor. NPOS mekanizması, vara ağının hızlı ve güvenilir işleyişine katkıda bulunur ve vara'nın ölçeklenebilirlik ve verimlilik odaklılığıyla uyumludur.

açık hükümet çerçevesi

opengov çerçevesi, proje'nin yerel yönetim modelidir. vara jeton sahipleri, ağın merkezi olmayan yönetimine katılabilir ve gelecekteki güncellemeleri veya değişiklikleri etkileyebilir.

ayrıca, vara yerel token sahipleri için yatırım özellikleri de sunar, böylece yönetimde yer alırken pasif bir şekilde kazanç elde etmelerine olanak tanır.

vara ağı ekosisteminin özellikleri: zincir oyunları, merkezi olmayan finans (defi), değiştirilemez tokenler (nfts), merkezi olmayan otonom organizasyonlar (daos), web3 altyapısı, vb.

on-chain oyun


kaynak: Vara ağı web sitesi

vara network, geliştiricilerin tamamen zincir üzerindeki oyunları oluşturmaları ve dağıtmaları için kullanıcı dostu bir çerçeve sunar. Sürekli otomasyon, ödemesiz ve işaretsiz işlemler ve gaz rezervasyonu gibi özellikler, geliştiricilerin ekosistem içinde başarılı bir şekilde inşa etmelerini sağlar.

vara ağının hızlı ve düşük maliyetli işlemleri, yüksek yük oyun uygulamaları için ideal hale getiriyor.

merkezi olmayan finans (defi)


kaynak: Vara ağı web sitesi

proje, hızlı işlemler ve minimum ücretlerle defi uygulamalarının oluşturulmasını ve dağıtılmasını kolaylaştırır. NPOS uzlaşı mekanizmasını kullanarak, defi işlemleri verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

vara ağının ölçeklenebilir mimarisi, kullanıcıya unut ve kazan defi deneyimi sağlar, kazançları otomatik olarak yatırır ve biriktirir. Bu maliyet ve verimlilik avantajları, artan işlemleri teşvik edebilir, ağdaki defi uygulamalarında likiditeyi ve aktiviteyi artırabilir.

değiştirilemez tokenlar (NFT'ler)


kaynak: Vara ağı web sitesi

vara ağı dinamik NFT odaklı uygulamaların ve projelerin oluşturulmasını destekler. Token özelliklerinin belirli koşullara göre otomatik olarak güncellenmesini sağlar.

geliştiriciler, dijital ve fiziksel varlıkların sahipliğini temsil etmek ve bu sahipliği ticari faaliyetler aracılığıyla aktarmak gibi geniş bir nft kullanım durumu uygulayabilirler.

merkezi olmayan otonom organizasyonlar (DAO'lar)


kaynak: Vara ağı web sitesi

vara’nın hızlı ve ucuz işlemleri, dao yönetimi, tartışmalar, oylama ve teklif mekanizmalarına uygundur. opengov özellikleri, merkezi olmayan yönetim faaliyetlerinde aktif, karlı katılımı sağlar.

Ağın güvenli, şeffaf doğası, güvenilir ve güvenilir dao işlemlerini sağlar. Ayrıca geliştiricilere vara'nın ağı üzerinde dao odaklı projeler oluşturma imkanı sunar.

yatırma


kaynak: Vara ağı web sitesi

proje, katılımı teşvik etmek ve ağı güvence altına almak için stakelemeyi temel bir özellik olarak içerir. vara ağı, güvenilir doğrulayıcılara vara jetonlarını temsilcilerine devretme olanağı sağlayan npos'u kullanır.

Bu doğrulayıcılar ağı güvende tutmak için işlemleri doğrular. Tokenlarını staking yaparak kullanıcılar ek vara şeklinde ödüller kazanır. Ödül miktarı, doğrulayıcının stakingle toplam miktarı ve genel ağ aktivitesi gibi faktörlere bağlıdır.

Staking aynı zamanda token sahiplerine ağ yönetim tekliflerinde oy hakkı da verir, böylece vara'nın gelecekteki gelişimini etkileme imkanı sağlar.

vara token nedir?


kaynak: Vara ağ wiki

Vara jetonu, Vara ağının yerli kripto parasıdır. Kullanıcıların ağda aktif olarak katılımını sağlayan merkezi olmayan bir jeton olarak işlev görür.

vara ağı toplam 10 milyar token arzına sahiptir, dolaşımda 541 milyon bulunmaktadır. Tokenomics, 3.55 milyar (yüzde 35.5) topluluğa tahsis edilmiştir ve bunun 1.25 milyar (yüzde 12.5) 'i vara ekosistemine geliştiricilere tahsis edilmiştir.

Enflasyonu dengelemek için %10 (1 milyar) ayrılmıştır. Topluluğa dağıtılmak üzere %7 (700 milyon) hava damlası olarak ve doğrulayıcıları teşvik etmek için %6 (600 milyon) kullanılacaktır.

%23'ü (2.3 milyar) vakfa gider, bunun %5'i (500 milyon) protokol için rezerv olarak ayrılır, %7'si (700 milyon) eğitim ve pr etkinlikleri için ayrılmıştır ve %4,5'i (450 milyon) ekosistemi geliştirmek için vakfa tahsis edilmiştir.

%3,5'i (350 milyon) piyasa yapıcılığı ve likidite yönetimine, %3'ü (300 milyon) ise protokolün geliştiricilerine ayrılmıştır. %21,5'i (2,15 milyar) yatırımcılara, %20'si (2 milyar) kuruculara, ekiplere ve danışmanlara gidiyor.

vara token iyi bir yatırım mı?

vara projesi, yenilikçi dapp'ler inşa etmek için geliştirici dostu bir ortam sağlar ve vara, ağın yerel token'ıdır. Bu, vara ekosisteminin üyelerinin ağın opengov çerçevesinden yararlanmasına olanak tanır.

vara ağı, diğer blok zincirlerinin ölçeklenebilirlik, hız ve güvenlik sınırlamalarını çözer. Bu, projenin defi, nft ve dao alanında nasıl uygulamaların oluşturulacağını etkileme konumunda olduğu anlamına gelir.

vara’nın faydası, işlem ücretleri, staking ve öz-yürütümlü akıllı sözleşmeler için gaz havuzları gibi yenilikçi özelliklere kadar uzanmaktadır. Erken yatırımcılar ve katılımcılar, yönetim faaliyetleri yürütmek ve proje'nin uzun vadeli kapasitesini etkilemek için iyi bir konumda bulunmaktadır.

risk analizi

avantajlar

vara ağı, kendisini blok zinciri alanında güçlü bir rakip olarak konumlandıran güvenli özellikler sunmaktadır. Projenin hız ve ölçeklenebilirliğe odaklanması, yüksek işlem hacmini verimli bir şekilde yönetmek için uygun hale getiriyor.

vara ağındaki düşük işlem maliyetleri, kullanıcılar ve geliştiriciler için maliyet etkin bir platform haline getiriyor. Ayrıca, proje güvenli zemin çerçevesini kullanarak yükseltilebilir dapp'ler için sağlam bir temel oluşturuyor.

dezavantajlar

Vara ağının başlıca dezavantajlarından biri, toplam arza kıyasla vara jetonlarının dolaşımdaki arzının oldukça düşük olmasıdır. Bu sınırlı arz, likidite sorunlarına yol açabilir ve projenin piyasa performansını etkileyebilir.

opengov çerçevesi, vara token sahiplerinin ağın yönetimine katılmasını sağlar, bu da daha yavaş karar verme süreçlerine ve ağın hızlı bir şekilde ortaya çıkan zorluklara ve fırsatlara yanıt verme yeteneğini engelleyebilir.

zorluklar

the vara network offers a scalable platform for building dapps and attracting developers and users is essential for its success, which can be challenging.

başka önemli bir zorluk ağ güvenliğini korumaktır. npos uzlaşma mekanizması merkeziyetçiliği teşvik etmek için tasarlanmış olsa da, yine de merkezileşme riski vardır. ayrıca, vara ekosisteminin işleyişine müdahale edebilen kötü niyetli aktörlerin riski de vardır.

sonunda, kripto alanındaki fiyat oynaklığı ve düzenleyici belirsizlik, yakın zamanda başlatılan VARA projesini zorlayabilir.

rekabet analizi

vara network ve aptos, dapp'lerin oluşturulmasını destekleyen iki blockchain platformudur. vara ağı hız, ölçeklenebilirlik ve güvenliği önceliklendirirken, aptos projesi yüksek işlem verimliliği ve düşük gecikme süresine odaklanmaktadır.

vara projesi, geliştiricilerin tercih ettikleri programlama dillerini kullanarak uygulamaları dağıtmalarına izin veren geliştirici dostu bir yapıya sahiptir. Aptos, güvenlik için tasarlanmış özel bir programlama dili kullanır, bu da geliştiriciler için daha yüksek bir öğrenme eğrisi ile sonuçlanabilir.

the vara ağı, defi uygulamaları, hızlı oyunlar ve mikro işlemler için ideal olan yüksek işlem hacmini verimli bir şekilde yönetir. Aptos projesi de sosyal ağ uygulamaları gibi yüksek performans gerektiren projeler için iyi bir seçenektir.

VARA nasıl sahip olunur?

Kullanıcılar, VARA tokenlerine sahip olmak ve VARA Network ekosisteminin bir parçası olmak için basit bir süreci takip edebilir.

bir cüzdan kurun

vara jetonlarına sahip olmanın bir yolu onları bir borsa aracılığıyla satın almaktır. bunun için kullanıcı Gate.ioHesap oluşturun, KYC sürecini tamamlayın ve token satın almak için hesaba fon ekleyin.

var tokenini kullan

Kullanıcılar VARA jetonlarını edindikten sonra, VARA jetonlarını staking yaparak, uygulamaları kullanmaya koyarak ve yönetişime katılarak VARA ağ ekosistemini keşfedebilirler.

vara üzerinde harekete geçin

Kullanıcılar VARA jetonunu takas edebilirburada.

Tác giả: Bravo
Thông dịch viên: Cedar
(Những) người đánh giá: KOWEI、Matheus、Ashley
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500