Perlin nedir? PERL hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni BaşlayanDec 25, 2023
Perlin'in merkezi olmayan ticaret ve bulut bilişim konusundaki dönüştürücü potansiyelini keşfetmek için tıklayın.
Perlin nedir? PERL hakkında bilmeniz gereken her şey

Zincirler arası bir likidite protokolü olarak konumlanan PerlinX, merkezi olmayan finansa (DeFi) yönelik yenilikçi yaklaşımıyla ses getiriyor. Proje, çoğu merkezi bulut tabanlı platforma benzer şekilde ışık hızında işlem hızlarına sahiptir.

PerlinX'in vizyonu, blockchain ve dağıtılmış defter teknolojilerinin benzersiz karışımı aracılığıyla temiz enerji ve bilgi işlem ortamını dönüştürmektir. Bu makale PerlinX'in inceliklerini, temel teknolojilerini ve endüstrilerin yeniden şekillendirilmesi ve merkezi olmayan olasılıkların yeni bir çağını teşvik etme üzerindeki potansiyel etkisini ele alıyor.

PerlinX nedir?

PerlinX, merkezi olmayan bir sentetik likidite havuzu ve varlık likidite değişimidir. Platform, kripto para birimleri, emtialar, fiat para birimleri ve hisse senetleri dahil olmak üzere sentetik varlıkların basılmasına ve ticaretine olanak tanıyor.

PerlinX, satıcılar ve müşteriler arasında bilgi işlem kaynakları için bir pazar yeri görevi görecek olan PerlinX Ağı olarak bilinen bir bulut bilgi işlem katmanını içerir. Bulut bilişim, sunucular, depolama, veritabanları, ağ oluşturma ve yazılım dahil olmak üzere bilgi işlem hizmetlerinin İnternet üzerinden sunulmasını ifade eder. Ağ, cep telefonları, bilgisayarlar ve oyun konsolları gibi cihazların boşta kalan bilgi işlem gücüne erişmeyi ve bunları bu kaynaklara ihtiyaç duyan diğer kullanıcılara satmayı, uygulanabilir bir süper bilgi işlem pazarı yaratmayı ve kullanıcıların teknolojilerini kâr amacıyla kitlesel kaynak olarak kullanmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.

PerlinX'in Tarihçesi

PerlinX, 2017 yılında Dorjee Sun, Kenta Iwasaki ve Ajay Prakash tarafından kuruldu. PerlinX'in proje yöneticisi Dorjee Sun, bir seri girişimci ve tropik yağmur ormanlarını korumaya ve yerel topluluklara karbon kredisi gelirleri sağlamaya yatırım yapan bir şirket olan Carbon Conservation'ın kurucusudur. Projenin CTO'su Kenta Iwasaki, yazılım geliştiricisi ve startup kurucusu olarak geniş deneyime sahip. Bir diğer seri girişimci olan Ajay Prakash ise projenin Ürün Başkanı olarak görev yapıyor.

PerlinX, Forbes, The New York Times, Coindesk, Yahoo Finance, Reuters ve Nasdaq dahil olmak üzere birçok endüstri deviyle ortaklık kurdu. Projede ayrıca Michael Arrington ve Vincent Zhou ( FBG Capital'in ortağı) dahil olmak üzere üst düzey danışmanlar bulunuyor. Proje aynı zamanda Uluslararası Ticaret Odası'nın (ICC) resmi blockchain ortağıdır .

PerlinX Nasıl Çalışır?

Sentetik varlıkların oluşturulmasını kolaylaştırmak için PerlinX, UMA Protokolü ve Dengeleyici gibi bazı DeFi protokollerini entegre etti. PerlinX, zincir dışı verileri toplayan ve akıllı sözleşmelere ileten UMA'nın Veri Doğrulama Mekanizmasını (DVM) bir kahin olarak kullanıyor. Öte yandan Balancer, özelleştirilebilir bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) ve Ethereum üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsadır. PerlinX ile entegrasyonu, kullanıcıların PERL'i stake ederek ve likidite sağlayarak BAL tokenleri kazanmalarına olanak tanır ve sonuçta PerlinX'in Varlık Likidite Motorunun bir parçasını oluşturur.

PerlinX'te oluşturulan sentetik varlıklar pxToken'lar olarak bilinir ve her biri blok zincirinde tokenleştirilmiş bir varlığı temsil eden birçok biçimde gelirler. Bazı pxtoken'lar pxGold, pxOil ve pxCarbon'dur ve her biri gerçek dünya varlıklarına sabitlenmiştir.

PerlinX'in dahil etmeye çalıştığı yeni teknolojilerden biri, geliştirilmesi daha sonra 2020'de durdurulan Wavelet fikir birliği mekanizmasıdır. Wavelet fikir birliği mekanizması, geliştiricilerin WebAssembly biçiminde sağlam ve ölçeklenebilir dApp'ler yazmasına olanak tanıyan yeni bir blockchain fikir birliği yöntemidir. Yeni fikir birliği mekanizmasının, 240 Digital Ocean düğümünü kullanarak saniyede 31.240'a kadar işlem sağladığının kanıtlanması nedeniyle PerlinX'in önceki Avalanche protokolünü geride bıraktığı söyleniyor. Wavelet ayrıca milyonlarca düğümde 2-4 saniyelik kesinlik sağlayarak işlemlerin sıralı ve tutarlı olmasını garanti eder. Bu özellikler, ağı sürekli olarak korumak ve doğrulamak için düğümlerin sanal ödüller yoluyla teşvik edildiği, güvenilmez bir blok zincirinin kolaylaştırılmasına olanak tanır.

Işık hızındaki gücüyle PerlinX, Microsoft Azure gibi mevcut merkezi bulut tabanlı platformlara rakip olabilecek bir performans sunabilir. Bu uygulama, küresel olarak dağıtılan bireysel cihazlardan oluşturulan milyonlarca düğüme ölçeklendirilebilir ve bu da PerlinX'in bulut bilişim hizmetleri sunmasına olanak tanır.

Diğer merkezi olmayan bilgi işlem platformlarının varlığına rağmen PerlinX, kullanıcılara görevlerini tamamlamak için gereken CPU ve RAM'i belirleme kapasitesini sunarak kendisini sektördeki en iyilerden biri olarak konumlandırıyor. Bu tür bir atama, Microsoft Azure ve Amazon AWS EC2 gibi mevcut bulut tabanlı merkezi sistemler arasında tipiktir.

Bilgi işlem gücüne olan talebin artmasıyla birlikte PerlinX, kullanıcılarına merkezi olmayan ve mevcut tekliflerden daha ucuz, büyük ölçekli bilgi işlem gücü sağlayabilen alternatif bir çözüm sunuyor. Böylelikle startuplar, araştırmacılar ve hatta küçük ölçekli geliştiricilerin tümü uygun fiyatlı ve büyük ölçekli bilişime erişebilecek.

PerlinX'in Ana Özellikleri

Özelleştirilebilir sentetik varlıklar, kesintisiz birlikte çalışabilirlik ve kullanıcı merkezli bir yaklaşımla PerlinX'in çeşitli özellikleri, onu kripto alanında öncü olarak konumlandırıyor. PerlinX'in dört ana ürünü vardır: Wavelet, PerlinX, Cloudify, Perlin Certify ve Perlin Clarify.

Perlin Açıklamak

PerlinX Clarify, 2019 yılında her boyut ve karmaşıklıktaki emtia ve ürün değer zincirleri için gerçek dünya dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) izlenebilirlik aracı olarak piyasaya sürüldü. Clarify, işletmelerin ürünlerinin sorumlu bir şekilde tedarik edildiğinden, işlendiğinden ve kullanıldığından emin olmak için kapsamlı çalışmalarını perde arkasında sunmalarına olanak tanır. Daha fazla şeffaflık, şirketlerin ilgili tüm sürdürülebilir kalkınma hedeflerine, endüstri standartlarına, düzenleyici kurallara ve diğer ilgili gereksinimlere uyumlarını göstermelerine olanak tanır.

PerlinX Clarify, ürün tedariki konusunda daha fazla görünürlük sağlamanın yanı sıra şirketlerin değer zincirleri hakkında daha iyi bir anlayışa sahip olmalarına ve daha fazla yenilik ve artırılmış operasyonel verimlilik için potansiyel fırsatları ortaya çıkarmalarına da olanak tanır.

PerlinX Sertifikası

PerlinX Certify'ın odak noktası sahte ürünlerin üretimini ve satışını durdurmaktır. Bunu, mağazadaki ve satın alma sonrasındaki sahte ürünleri tespit eden özel bir genel anahtar altyapısı olan ikili QR kilidi oluşturarak başardılar. Açık QR kodu, kullanıcıların ürün bilgilerini ve ürünün orijinal olup olmadığını tarayıp görüntülemesine olanak tanıyacak. Ürün bilgileri Wavelet defterinde saklanır, güvenlidir ve değiştirilemez. Authenticity QR kodu, QR formunda saklanan güvenli bir Keccak 256 özel anahtarıdır. Soyulup tarandığında defter güncellenecek ve açık olduğu anlamına gelecektir.

İkili kod hayati önem taşıyor çünkü kullanıcılar bir ürünü satın alabilir ve bu QR koduyla toplu üretim yapabilirler, ancak bir kişi öğeyi doğrulamak için özel anahtarı taradığında zincir güncellenecek ve diğer tüm kopyaların sahte olarak ortaya çıkmasına neden olacaktır.

PerlinX Bulutlaştırma

PerlinX'in Cloudify'ı, süper bilgi işlemi ekonomik olarak uygulanabilir ve küresel olarak erişilebilir hale getirmek için günlük akıllı cihazlarda yeterince kullanılmayan bilgi işlem gücünden yararlanan ilk pratik, güvenilmez, merkezi olmayan bulut bilişim pazarıdır.

Hesaplama, mevcut ve atıl bilgi işlem donanımlarından oluşan merkezi olmayan bir ağ üzerinden yapıldığından, bulut bilişimin fiyatı büyük ölçüde azaltılabilir. PerlinX'in tahminleri, tasarruf maliyetinin önde gelen merkezi bulut sağlayıcılarına göre beş kata kadar çıkabileceğini öngörüyor.

PerlinX'in bulut bilişim pazarı üç tarafa ayrılmıştır: madenciler, müşteriler ve doğrulayıcılar. Madenciler, boşta kalan bilgi işlem kaynaklarını PerlinX ağına kaydederek bilgi işlem gücünü sağlıyor. Bilgi işlem kaynaklarını ne kadar süreyle kiraladıklarına bağlı olarak PERL tokenleri ile ödeme yapılıyor.

Öte yandan müşteriler, bilgi işlem kaynaklarını kiralamak isteyen bireyler veya işletmelerdir. Müşteriler gereksinimlerine göre bir eşleşme bulduklarında madencinin sanal makinesine giriş yapabilir ve görevlerini o makinede yürütebilirler. Son olarak, doğrulayıcılar, dağıtılmış defter aracılığıyla madenciler ve müşteriler arasında mutabakata varılmasına ve işlemlerin günlüğe kaydedilmesine yardımcı olur. Doğrulayıcılar, doğruladıkları işlemlerin işlem ücretlerinden komisyon şeklinde teşvik alırlar.

Ben Wavelet'im

Wavelet, geliştiricilerin WebAssembly akıllı sözleşmeleri biçiminde sağlam ve ölçeklenebilir merkezi olmayan uygulamalar yazmasına olanak tanır. Sıfır güven vaat ediyor ve açık, izinsiz ve lidersiz. Ağı sürekli olarak korumak ve doğrulamak için düğümlerin sanal ödüller yoluyla teşvik edildiği yeni, adil ve yeşil bir oylama protokolü sunarak bu güvensizliği korur.

Wavelet ile işlemler tamamlandıktan sonra değiştirilemez ve geri döndürülemez. Tam bir Wavelet düğümünü çalıştırmak için sistem gereksinimleri arasında istikrarlı bir internet bağlantısı ve 512 MB RAM bulunur. Daha önce de belirtildiği gibi Wavelet, milyonlarca düğümde 2-4 saniyelik kesinlik ile saniyede 31.240'ın üzerinde işlemi işleyebilir.

PERL nedir?

Bu, PerlinX Ağının yerel tokenidir ve ağda değer transferini kolaylaştırmak ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılır. Bu bir ERC20 tokenidir ve PerlinX Ağının hesaplama kaynaklarına erişmek isteyen herkes tarafından tutulmalıdır.

PERL belirteçleri aynı zamanda blok zincirindeki işlem doğrulayıcıları için ödül görevi de görüyor. Ek olarak, bilgi işlem kaynakları satın almak isteyen kullanıcıların, görevleri yürütenlere madencilik ödülü olarak sabit bir PERL token havuzu kaydetmesi ve eklemesi gerekir.

PERL Tokenomikleri

Kaynak: https://docs.perlinx.finance/perlin-community/tokenomics/perl-101

PERL'in toplam arzı 1,03 milyar ve dolaşımdaki 490 milyon token arzı var. Şu anki piyasa değeri 9,1 milyon dolar. Token şu şekilde dağıtıldı:

  • Yüzde 8,38'i halka açık satışta satıldı
  • Yüzde 8,36'sı özel satışla satıldı
  • %15'i PerlinX ekibine ayrıldı
  • %9,65'i danışmanlara ayrıldı
  • Yüzde 20'si tohum satışına gitti
  • Yüzde 19,49'u stratejik satışa ayrıldı
  • Token hazinesine %19,12 tahsis edildi

Perlin'in Artıları ve Eksileri

Daha önce de belirtildiği gibi Perlin, Microsoft Azure ve Amazon AWS EC2 gibi mevcut bulut tabanlı platformlara benzer şekilde tüketicilerin görevleri için gerekli CPU ve RAM seviyelerini belirleyebildikleri vizyoner bir yaklaşım sunuyor. Ek olarak, benzersiz fikir birliği mekanizmalarıyla Perlin, saniyede 30.000'e kadar işlem (TPS) ve 2-4 saniyelik kesinlik elde edebilir. Bu yalnızca kurumsal kullanıcılara hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni kurulan şirketlere, bireysel araştırmacılara ve küçük ölçekli geliştiricilere bilgi işlem gücüne erişim için merkezi olmayan ve uygun maliyetli bir alternatif vaat ediyor ve böylece büyük ölçekli bilgi işlem ortamını dönüştürüyor.

Öte yandan, Perlin'in gelişimindeki en büyük engel, Wavelet'in kamuya açıklanmasının süresiz olarak durdurulmasıdır. Buna bir ana ağın eksikliği de ekleniyor ve bu da uzun vadede Perlin'in kitlesel olarak benimsenmesini etkileyebilir.

PERL ile ilgili haberler

PerlinX, yol haritası güncellemesinin bir parçası olarak Ağustos ayında PERL.eco Karbon ve Biyo Varlıklar Kaydı'nı oluşturduğunu duyurdu . Kayıt defteri PERL.eco'yu kullanacak Ethereum blockchain ve ulusal kayıt planı kapsamında karbon kredilerinin izlenmesi, raporlanması ve doğrulanmasıyla ilgili tüm belgeler de kayıt defterinden geçecektir. Bu kayıt, hükümetlerin ulusal karbon piyasalarındaki tüm işlem ve faaliyetleri etkin bir şekilde takip edebilmesi ve böylece iklim değişikliğiyle mücadeleyi güçlendirebilmesi için oluşturuldu.

PERL İyi Bir Yatırım mı?

Çok yönlü ve ölçeklenebilir bir çözüm olarak PerlinX, kesintisiz birlikte çalışabilirlik sağlar ve sentetik varlıklarla etkileşim şeklimizi dönüştürme konusunda kararlılığı paylaşır. Rekabetçi bulut bilişim oranları çoğu merkezi seçeneğe rakip oluyor. Bununla birlikte, kripto para piyasasının oldukça değişken olduğu unutulmamalıdır, bu nedenle her yatırımcıya PERL'e yatırım yapmadan önce kapsamlı araştırma yapması ve nitelikli finans profesyonellerine danışması tavsiye edilir.

PERL'de Harekete Geçin

PERL, gate.io da dahil olmak üzere hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalardan satın alınabilir. PERL fiyatını buradan kontrol edin ve favori çiftlerinizle işlem yapmaya başlayın.

Tác giả: Tamilore
Thông dịch viên: Cedar
(Những) người đánh giá: Edward、Wayne、Ashley He
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.

Perlin nedir? PERL hakkında bilmeniz gereken her şey

Yeni BaşlayanDec 25, 2023
Perlin'in merkezi olmayan ticaret ve bulut bilişim konusundaki dönüştürücü potansiyelini keşfetmek için tıklayın.
Perlin nedir? PERL hakkında bilmeniz gereken her şey

Zincirler arası bir likidite protokolü olarak konumlanan PerlinX, merkezi olmayan finansa (DeFi) yönelik yenilikçi yaklaşımıyla ses getiriyor. Proje, çoğu merkezi bulut tabanlı platforma benzer şekilde ışık hızında işlem hızlarına sahiptir.

PerlinX'in vizyonu, blockchain ve dağıtılmış defter teknolojilerinin benzersiz karışımı aracılığıyla temiz enerji ve bilgi işlem ortamını dönüştürmektir. Bu makale PerlinX'in inceliklerini, temel teknolojilerini ve endüstrilerin yeniden şekillendirilmesi ve merkezi olmayan olasılıkların yeni bir çağını teşvik etme üzerindeki potansiyel etkisini ele alıyor.

PerlinX nedir?

PerlinX, merkezi olmayan bir sentetik likidite havuzu ve varlık likidite değişimidir. Platform, kripto para birimleri, emtialar, fiat para birimleri ve hisse senetleri dahil olmak üzere sentetik varlıkların basılmasına ve ticaretine olanak tanıyor.

PerlinX, satıcılar ve müşteriler arasında bilgi işlem kaynakları için bir pazar yeri görevi görecek olan PerlinX Ağı olarak bilinen bir bulut bilgi işlem katmanını içerir. Bulut bilişim, sunucular, depolama, veritabanları, ağ oluşturma ve yazılım dahil olmak üzere bilgi işlem hizmetlerinin İnternet üzerinden sunulmasını ifade eder. Ağ, cep telefonları, bilgisayarlar ve oyun konsolları gibi cihazların boşta kalan bilgi işlem gücüne erişmeyi ve bunları bu kaynaklara ihtiyaç duyan diğer kullanıcılara satmayı, uygulanabilir bir süper bilgi işlem pazarı yaratmayı ve kullanıcıların teknolojilerini kâr amacıyla kitlesel kaynak olarak kullanmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.

PerlinX'in Tarihçesi

PerlinX, 2017 yılında Dorjee Sun, Kenta Iwasaki ve Ajay Prakash tarafından kuruldu. PerlinX'in proje yöneticisi Dorjee Sun, bir seri girişimci ve tropik yağmur ormanlarını korumaya ve yerel topluluklara karbon kredisi gelirleri sağlamaya yatırım yapan bir şirket olan Carbon Conservation'ın kurucusudur. Projenin CTO'su Kenta Iwasaki, yazılım geliştiricisi ve startup kurucusu olarak geniş deneyime sahip. Bir diğer seri girişimci olan Ajay Prakash ise projenin Ürün Başkanı olarak görev yapıyor.

PerlinX, Forbes, The New York Times, Coindesk, Yahoo Finance, Reuters ve Nasdaq dahil olmak üzere birçok endüstri deviyle ortaklık kurdu. Projede ayrıca Michael Arrington ve Vincent Zhou ( FBG Capital'in ortağı) dahil olmak üzere üst düzey danışmanlar bulunuyor. Proje aynı zamanda Uluslararası Ticaret Odası'nın (ICC) resmi blockchain ortağıdır .

PerlinX Nasıl Çalışır?

Sentetik varlıkların oluşturulmasını kolaylaştırmak için PerlinX, UMA Protokolü ve Dengeleyici gibi bazı DeFi protokollerini entegre etti. PerlinX, zincir dışı verileri toplayan ve akıllı sözleşmelere ileten UMA'nın Veri Doğrulama Mekanizmasını (DVM) bir kahin olarak kullanıyor. Öte yandan Balancer, özelleştirilebilir bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) ve Ethereum üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsadır. PerlinX ile entegrasyonu, kullanıcıların PERL'i stake ederek ve likidite sağlayarak BAL tokenleri kazanmalarına olanak tanır ve sonuçta PerlinX'in Varlık Likidite Motorunun bir parçasını oluşturur.

PerlinX'te oluşturulan sentetik varlıklar pxToken'lar olarak bilinir ve her biri blok zincirinde tokenleştirilmiş bir varlığı temsil eden birçok biçimde gelirler. Bazı pxtoken'lar pxGold, pxOil ve pxCarbon'dur ve her biri gerçek dünya varlıklarına sabitlenmiştir.

PerlinX'in dahil etmeye çalıştığı yeni teknolojilerden biri, geliştirilmesi daha sonra 2020'de durdurulan Wavelet fikir birliği mekanizmasıdır. Wavelet fikir birliği mekanizması, geliştiricilerin WebAssembly biçiminde sağlam ve ölçeklenebilir dApp'ler yazmasına olanak tanıyan yeni bir blockchain fikir birliği yöntemidir. Yeni fikir birliği mekanizmasının, 240 Digital Ocean düğümünü kullanarak saniyede 31.240'a kadar işlem sağladığının kanıtlanması nedeniyle PerlinX'in önceki Avalanche protokolünü geride bıraktığı söyleniyor. Wavelet ayrıca milyonlarca düğümde 2-4 saniyelik kesinlik sağlayarak işlemlerin sıralı ve tutarlı olmasını garanti eder. Bu özellikler, ağı sürekli olarak korumak ve doğrulamak için düğümlerin sanal ödüller yoluyla teşvik edildiği, güvenilmez bir blok zincirinin kolaylaştırılmasına olanak tanır.

Işık hızındaki gücüyle PerlinX, Microsoft Azure gibi mevcut merkezi bulut tabanlı platformlara rakip olabilecek bir performans sunabilir. Bu uygulama, küresel olarak dağıtılan bireysel cihazlardan oluşturulan milyonlarca düğüme ölçeklendirilebilir ve bu da PerlinX'in bulut bilişim hizmetleri sunmasına olanak tanır.

Diğer merkezi olmayan bilgi işlem platformlarının varlığına rağmen PerlinX, kullanıcılara görevlerini tamamlamak için gereken CPU ve RAM'i belirleme kapasitesini sunarak kendisini sektördeki en iyilerden biri olarak konumlandırıyor. Bu tür bir atama, Microsoft Azure ve Amazon AWS EC2 gibi mevcut bulut tabanlı merkezi sistemler arasında tipiktir.

Bilgi işlem gücüne olan talebin artmasıyla birlikte PerlinX, kullanıcılarına merkezi olmayan ve mevcut tekliflerden daha ucuz, büyük ölçekli bilgi işlem gücü sağlayabilen alternatif bir çözüm sunuyor. Böylelikle startuplar, araştırmacılar ve hatta küçük ölçekli geliştiricilerin tümü uygun fiyatlı ve büyük ölçekli bilişime erişebilecek.

PerlinX'in Ana Özellikleri

Özelleştirilebilir sentetik varlıklar, kesintisiz birlikte çalışabilirlik ve kullanıcı merkezli bir yaklaşımla PerlinX'in çeşitli özellikleri, onu kripto alanında öncü olarak konumlandırıyor. PerlinX'in dört ana ürünü vardır: Wavelet, PerlinX, Cloudify, Perlin Certify ve Perlin Clarify.

Perlin Açıklamak

PerlinX Clarify, 2019 yılında her boyut ve karmaşıklıktaki emtia ve ürün değer zincirleri için gerçek dünya dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) izlenebilirlik aracı olarak piyasaya sürüldü. Clarify, işletmelerin ürünlerinin sorumlu bir şekilde tedarik edildiğinden, işlendiğinden ve kullanıldığından emin olmak için kapsamlı çalışmalarını perde arkasında sunmalarına olanak tanır. Daha fazla şeffaflık, şirketlerin ilgili tüm sürdürülebilir kalkınma hedeflerine, endüstri standartlarına, düzenleyici kurallara ve diğer ilgili gereksinimlere uyumlarını göstermelerine olanak tanır.

PerlinX Clarify, ürün tedariki konusunda daha fazla görünürlük sağlamanın yanı sıra şirketlerin değer zincirleri hakkında daha iyi bir anlayışa sahip olmalarına ve daha fazla yenilik ve artırılmış operasyonel verimlilik için potansiyel fırsatları ortaya çıkarmalarına da olanak tanır.

PerlinX Sertifikası

PerlinX Certify'ın odak noktası sahte ürünlerin üretimini ve satışını durdurmaktır. Bunu, mağazadaki ve satın alma sonrasındaki sahte ürünleri tespit eden özel bir genel anahtar altyapısı olan ikili QR kilidi oluşturarak başardılar. Açık QR kodu, kullanıcıların ürün bilgilerini ve ürünün orijinal olup olmadığını tarayıp görüntülemesine olanak tanıyacak. Ürün bilgileri Wavelet defterinde saklanır, güvenlidir ve değiştirilemez. Authenticity QR kodu, QR formunda saklanan güvenli bir Keccak 256 özel anahtarıdır. Soyulup tarandığında defter güncellenecek ve açık olduğu anlamına gelecektir.

İkili kod hayati önem taşıyor çünkü kullanıcılar bir ürünü satın alabilir ve bu QR koduyla toplu üretim yapabilirler, ancak bir kişi öğeyi doğrulamak için özel anahtarı taradığında zincir güncellenecek ve diğer tüm kopyaların sahte olarak ortaya çıkmasına neden olacaktır.

PerlinX Bulutlaştırma

PerlinX'in Cloudify'ı, süper bilgi işlemi ekonomik olarak uygulanabilir ve küresel olarak erişilebilir hale getirmek için günlük akıllı cihazlarda yeterince kullanılmayan bilgi işlem gücünden yararlanan ilk pratik, güvenilmez, merkezi olmayan bulut bilişim pazarıdır.

Hesaplama, mevcut ve atıl bilgi işlem donanımlarından oluşan merkezi olmayan bir ağ üzerinden yapıldığından, bulut bilişimin fiyatı büyük ölçüde azaltılabilir. PerlinX'in tahminleri, tasarruf maliyetinin önde gelen merkezi bulut sağlayıcılarına göre beş kata kadar çıkabileceğini öngörüyor.

PerlinX'in bulut bilişim pazarı üç tarafa ayrılmıştır: madenciler, müşteriler ve doğrulayıcılar. Madenciler, boşta kalan bilgi işlem kaynaklarını PerlinX ağına kaydederek bilgi işlem gücünü sağlıyor. Bilgi işlem kaynaklarını ne kadar süreyle kiraladıklarına bağlı olarak PERL tokenleri ile ödeme yapılıyor.

Öte yandan müşteriler, bilgi işlem kaynaklarını kiralamak isteyen bireyler veya işletmelerdir. Müşteriler gereksinimlerine göre bir eşleşme bulduklarında madencinin sanal makinesine giriş yapabilir ve görevlerini o makinede yürütebilirler. Son olarak, doğrulayıcılar, dağıtılmış defter aracılığıyla madenciler ve müşteriler arasında mutabakata varılmasına ve işlemlerin günlüğe kaydedilmesine yardımcı olur. Doğrulayıcılar, doğruladıkları işlemlerin işlem ücretlerinden komisyon şeklinde teşvik alırlar.

Ben Wavelet'im

Wavelet, geliştiricilerin WebAssembly akıllı sözleşmeleri biçiminde sağlam ve ölçeklenebilir merkezi olmayan uygulamalar yazmasına olanak tanır. Sıfır güven vaat ediyor ve açık, izinsiz ve lidersiz. Ağı sürekli olarak korumak ve doğrulamak için düğümlerin sanal ödüller yoluyla teşvik edildiği yeni, adil ve yeşil bir oylama protokolü sunarak bu güvensizliği korur.

Wavelet ile işlemler tamamlandıktan sonra değiştirilemez ve geri döndürülemez. Tam bir Wavelet düğümünü çalıştırmak için sistem gereksinimleri arasında istikrarlı bir internet bağlantısı ve 512 MB RAM bulunur. Daha önce de belirtildiği gibi Wavelet, milyonlarca düğümde 2-4 saniyelik kesinlik ile saniyede 31.240'ın üzerinde işlemi işleyebilir.

PERL nedir?

Bu, PerlinX Ağının yerel tokenidir ve ağda değer transferini kolaylaştırmak ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılır. Bu bir ERC20 tokenidir ve PerlinX Ağının hesaplama kaynaklarına erişmek isteyen herkes tarafından tutulmalıdır.

PERL belirteçleri aynı zamanda blok zincirindeki işlem doğrulayıcıları için ödül görevi de görüyor. Ek olarak, bilgi işlem kaynakları satın almak isteyen kullanıcıların, görevleri yürütenlere madencilik ödülü olarak sabit bir PERL token havuzu kaydetmesi ve eklemesi gerekir.

PERL Tokenomikleri

Kaynak: https://docs.perlinx.finance/perlin-community/tokenomics/perl-101

PERL'in toplam arzı 1,03 milyar ve dolaşımdaki 490 milyon token arzı var. Şu anki piyasa değeri 9,1 milyon dolar. Token şu şekilde dağıtıldı:

  • Yüzde 8,38'i halka açık satışta satıldı
  • Yüzde 8,36'sı özel satışla satıldı
  • %15'i PerlinX ekibine ayrıldı
  • %9,65'i danışmanlara ayrıldı
  • Yüzde 20'si tohum satışına gitti
  • Yüzde 19,49'u stratejik satışa ayrıldı
  • Token hazinesine %19,12 tahsis edildi

Perlin'in Artıları ve Eksileri

Daha önce de belirtildiği gibi Perlin, Microsoft Azure ve Amazon AWS EC2 gibi mevcut bulut tabanlı platformlara benzer şekilde tüketicilerin görevleri için gerekli CPU ve RAM seviyelerini belirleyebildikleri vizyoner bir yaklaşım sunuyor. Ek olarak, benzersiz fikir birliği mekanizmalarıyla Perlin, saniyede 30.000'e kadar işlem (TPS) ve 2-4 saniyelik kesinlik elde edebilir. Bu yalnızca kurumsal kullanıcılara hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni kurulan şirketlere, bireysel araştırmacılara ve küçük ölçekli geliştiricilere bilgi işlem gücüne erişim için merkezi olmayan ve uygun maliyetli bir alternatif vaat ediyor ve böylece büyük ölçekli bilgi işlem ortamını dönüştürüyor.

Öte yandan, Perlin'in gelişimindeki en büyük engel, Wavelet'in kamuya açıklanmasının süresiz olarak durdurulmasıdır. Buna bir ana ağın eksikliği de ekleniyor ve bu da uzun vadede Perlin'in kitlesel olarak benimsenmesini etkileyebilir.

PERL ile ilgili haberler

PerlinX, yol haritası güncellemesinin bir parçası olarak Ağustos ayında PERL.eco Karbon ve Biyo Varlıklar Kaydı'nı oluşturduğunu duyurdu . Kayıt defteri PERL.eco'yu kullanacak Ethereum blockchain ve ulusal kayıt planı kapsamında karbon kredilerinin izlenmesi, raporlanması ve doğrulanmasıyla ilgili tüm belgeler de kayıt defterinden geçecektir. Bu kayıt, hükümetlerin ulusal karbon piyasalarındaki tüm işlem ve faaliyetleri etkin bir şekilde takip edebilmesi ve böylece iklim değişikliğiyle mücadeleyi güçlendirebilmesi için oluşturuldu.

PERL İyi Bir Yatırım mı?

Çok yönlü ve ölçeklenebilir bir çözüm olarak PerlinX, kesintisiz birlikte çalışabilirlik sağlar ve sentetik varlıklarla etkileşim şeklimizi dönüştürme konusunda kararlılığı paylaşır. Rekabetçi bulut bilişim oranları çoğu merkezi seçeneğe rakip oluyor. Bununla birlikte, kripto para piyasasının oldukça değişken olduğu unutulmamalıdır, bu nedenle her yatırımcıya PERL'e yatırım yapmadan önce kapsamlı araştırma yapması ve nitelikli finans profesyonellerine danışması tavsiye edilir.

PERL'de Harekete Geçin

PERL, gate.io da dahil olmak üzere hem merkezi hem de merkezi olmayan borsalardan satın alınabilir. PERL fiyatını buradan kontrol edin ve favori çiftlerinizle işlem yapmaya başlayın.

Tác giả: Tamilore
Thông dịch viên: Cedar
(Những) người đánh giá: Edward、Wayne、Ashley He
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500