Cronos Nedir? CRO Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Cronos Zinciri, farklı blok zincirleri arasında etkileşime izin veren, Cosmos üzerine inşa edilmiş, Ethereum-Sanal Makine uyumlu bir blok zinciridir.
Cronos Nedir? CRO Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Cronos (CRO) Nedir?

Kripto ekosistemi genişledikçe, onlara kullanıcı dostu olan ve DeFi'nin karmaşık evrenini basitleştirebilen finansal araçlar (ve diğerleri) sunarak yeni kullanıcıları çekmeye yönelik artan bir ihtiyaç var. Blockchain teknolojisi burada kalacak ve yüksek oranlarda gelişerek giderek daha ilginç ve yenilikçi ürünler yaratmayı başarıyor. Bu teknolojinin, bir milyar Web3 kullanıcısına daha hizmet etmesi ve dijital varlıklarının öz velayetinin tam potansiyelini gerçekleştirmelerine yardımcı olmasının yanı sıra kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesini hızlandırması amaçlanıyor. Perakende kullanıcılar tarafından kripto para birimlerinin daha hızlı kitlesel olarak benimsenmesine izin vermenin kilit noktalarından biri, birbiriyle birlikte çalışabilen ve her şeyden önce kullanımı kolay ve ölçeklenebilir blok zincirlerinin geliştirilmesini teşvik etmektir.

Cronos'un hedefi, düşük işlem ücretleri, yüksek verim ve hızlı işlem kesinliğinden yararlanırken, diğer blok zincirlerinden anında uygulama ve kripto varlıkları taşıma olanağı sağlayarak DeFi, GameFi ve genel Web3'ü büyük ölçüde ölçeklendirmek.

Cronos'un ne olduğunu daha iyi anlamak için zamanda biraz geriye gitmemiz gerekiyor.

Her şey 2018'in sonlarında, Monaco Technology GmbH olarak yeniden adlandırılan bugünkü Crypto.com markasının kripto para borsası ve blok zinciri Crypto.org'u piyasaya sürmesiyle başladı. projeyi destekleyen bağımsız bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir.

Crypto.org Chain , yüksek hıza ve düşük ücretlere sahip, halka açık, açık kaynaklı ve izinsiz bir blok zinciridir. Ödemeler, DeFi ve NFT'ler gibi kullanım durumları aracılığıyla blockchain teknolojisinin toplu olarak benimsenmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Özetle, Crypto.org Zinciri Crypto.com'a güç veriyor insanlar ve işletmeler arasında dünya çapında işlemleri etkinleştirerek ödeme çözümleri. Aslında Crypto.com, kripto borsası aracılığıyla birçok finansal araç, bir uygulama ve Visa kartı aracılığıyla ödeme hizmetleri, merkezi olmayan finans seçenekleri ve misli olmayan jetonlar sunar.

Daha sonra, Crypto.org blok zincirine paralel çalışan ve DeFi, GameFi ve genel Web3'ü büyük ölçüde ölçeklendirmeyi amaçlayan başka bir blok zinciri oluşturmaya karar verildi. 8 Kasım 2021'de başlatılan bu yeni projenin adı Cronos.

Cronos Zinciri , geliştiricilerin dApp'ler oluşturması ve oluşturması için tamamen EVM (Ethereum Sanal Makinesi) ve IBC (Blok Zincirleri Arası İletişim) uyumlu bir blok zinciridir. Kullanıcıların Ethereum, Cosmos ve diğer zincir ailelerinden kripto para birimlerini Cronos'a aktarmalarına ve Ethereum ve EVM uyumlu zincirlerden uygulamaları ve akıllı sözleşmeleri hızla taşımalarına olanak tanıyarak hem Ethereum hem de Cosmos ekosistemleriyle birlikte çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Başlıca özellikleri, yüksek işlem hacmi, hızlı işlem kesinliği ve düşük işlem ücretleridir. Bu yeni blok zincirinin oluşturulmasının nedeni, merkezi olmayan uygulamaların (dApp'ler) ve akıllı sözleşmelerin potansiyel olarak daha uygun fiyatlı, daha az karbon yoğun ve daha kullanıcı dostu olmasına izin vermektir, Ethereum üzerinde çalışanların herkes için uygun olmadığı düşünülürse (ekonomik açıdan). .

Cronos Nasıl Çalışır? Ethermint ve Tendermint Core'un Hisse Kanıtı (PoS)

Crypto.org Zinciri tüm Crypto.com uygulamalarının arkasındaki omurga olsa da Cronos Zinciri, Ethereum ile tamamen birlikte çalışabilen EVM uyumlu blok zinciridir. Bu tam uyumluluk, aynı zamanda hızlı bir işlem kesinliğine sahip olabilen, ölçeklenebilir ve yüksek verimli bir blockchain çerçevesi olan Ethermint sayesinde mümkündür.

Cronos, Yetki Kanıtı (PoA) mutabakat mekanizması sayesinde yüksek işlem hacmi (saniyede yüz ila binlerce işlem), hızlı işlem kesinliği (5 ila 6 saniyede) ve düşük işlem ücretleri gerçekleştirebilen bir katman 1 blok zinciridir. Cronos'ta PoA, Tendermint'in Proof of Stake'in (PoS) değiştirilmiş bir biçimidir; burada, parasal değerle stake etmek yerine, bir doğrulayıcının kimliği pay rolünü yerine getirir. Özetle, doğrulayıcılar iyi bilinir, dikkatlice incelenir ve zaten deneyimlidir. Bununla birlikte, Cronos Chain, tüm CRO staking token sahiplerinin yönetimine katılmasına izin verir. Herkes bir teklifte bulunabilir, finanse edebilir ve oy kullanabilir ve diğerleri bunun kabul edilmesini sağlayacaktır. Şu anda 26 canlı Cronos doğrulayıcı var.

Ağın bazı parametrelerini değiştirme talebi gibi teklifler Cronos topluluğu tarafından yapılır ve oylamaya tabidir. Bir teklif sunmak için sunulması gereken minimum sayıda CRO vardır ve oylama süresinin süresi 14 gündür. Herkesin oy gücü, bağlı hisseye bağlıdır.

Doğrulayıcılar, ağı güvende tutma ve Cronos ekosisteminin iyiliği için çalışma görevine sahiptir. Bunu başaramazlarsa, suiistimal derecelerine bağlı olarak belirli cezalara tabi tutulurlar. Tendermint, verimsiz doğrulayıcıların kanıtlarını yayınlamak için bir mekanizmaya sahiptir. Belli bir süre blokları imzalamazlarsa, 'hapis' edilirler, yani aktif doğrulayıcı listesinden çıkarılırlar. Bu süre zarfında, kendilerine altyapılarını geri kazanma ve tekrar yola çıkma şansı verilmesine rağmen herhangi bir ödül alamazlar.

Öte yandan, doğrulayıcılar aynı yükseklikte çelişkili mesajları/blokları imzalarsa, yalnızca hapse atılmakla kalmaz, aynı zamanda 'kesilir', yani paylarını kaybederler ve sonsuza kadar kara listeye alınırlar.

Cronos konsensüs mekanizmasında staking tokeninin sadece yönetişim amacıyla kullanıldığının altını çizmek önemlidir. Aslında, bu token borsalarda listelenmez ve piyasa değeri yoktur. Bunun yerine, doğrulayıcı düğümler tarafından toplanan ağ işlem ücretlerini ödemek için Cronos (CRO) belirteci kullanılır.

CRO belirteci nedir?

Cronos (CRO), Cronos Chain'in yerel kripto para belirtecidir. Crypto.com'un Şubat 2021'de 70 Milyar yakma kararının ardından maksimum arzı 30 milyar birimdir. Bu 30 milyar birimin 25,26 milyarı hâlihazırda dolaşımdadır (Eylül 2022). Jetonun orijinal dağıtımı, Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 jetonuydu, ardından Cosmos ekosistemine taşındı. CRO'nun birçok kullanım durumu vardır ve tüm ekosistem içinde farklı etkinliklere hizmet eder. Aşağıda ana faaliyetler verilmiştir.

  • Staking: düğüm operatörleri, yetki verenler ve yönetişim önerenlerin faaliyetlerini etkinleştirmek için CRO belirteçlerine sahip olmaları gerekir;
  • Ödemeler ve Finansal Hizmetler: Token CRO, her iki blok zincirinde işlem ücretlerinin yanı sıra Visa Kartları ve Crypto Pay uygulaması gibi birden fazla Crypto.com ürününde bir ödeme şekli olarak kullanılabilir. CRO ayrıca, kullanıcıların çeşitli avantajlar ve promosyonlar elde etmesine olanak sağlamak için uygulamada stake edilebilir;
  • Ticaret: Kullanıcılar, çeşitli kripto borsalarında CRO'nun değeri hakkında spekülasyon yapabilir. Aslında, diğer birkaç kripto para birimi ile eşleştirilir;
  • DeFi: CRO belirteci, kullanıcıların DEX'lerden Cronos Zinciri üzerine inşa edilmiş verim toplayıcılara kadar çok sayıda DeFi platformuyla etkileşim kurmasına olanak tanır.

Cronos Ekosistemi


Kaynak: Orta - Cronos

Cronos, 100'den fazla katılımcı, doğrulayıcı ve Dapp geliştiricisi tarafından desteklenen açık bir ekosistemdir. Zaten birçoğu doğrudan Ethereum dünyasından gelen çok sayıda farklı DeFi platformuna sahiptir. Aşağıda bunlardan bazıları listelenmiştir.

  • VVS Finance: Cronos Chain'de bulunan ana DeFi protokolü ve kilitli toplam değere göre en büyüğü (TVL). VVS klasik bir AMM'dir (Otomatik Piyasa Yapıcı) ve likidite havuzları bazında çalışır, bu nedenle emir defteri yoktur. Token takasları, çiftçilik ve staking gibi en popüler DeFi işlevlerini sunar.
  • Tektonik: pasif bir gelir elde etmek için bir madeni para ödünç alabileceğiniz veya diğer kullanıcılara sağlayabileceğiniz bir borç verme platformu olan zincirler arası ve gözetimsiz bir para piyasası. Bu proje ilk çıktığı günlerde likidite açısından ikinci sırada yer aldı ve çok başarılı oldu. Tectonic, kullanıcılara iki çözüm sunar:

1. Likidite sağlayın ve karşılığında pasif gelir elde edin.

2. Başka bir yere yatırım yapmak üzere bir varlığı ödünç almak için teminat olarak yatırılanları kullanın.

Bu yazının yazıldığı sırada Tectonic, şu stablecoin'ler ve kripto paralarla ticaret yapma olanağı sunuyor: DAI, USDT, USDC, TUSD, WBTC, WETH, CRO ve TONIC (platformun yerel token'ı).

  • CronaSwap: Cronaswap, APR açısından çok yüksek getirilerle Defi'nin tipik işlevselliğini sunar. Kullanıcılar jeton takası, çiftçilik ve staking yapabilir ve havuzlara likidite sağlayabilir. Ayrıca, platformun yerel belirteci olan CRONA şeklinde ek ödüller alabilirler.
  • Beefy Finance: birden fazla blok zinciri arasında köprü kuran merkezi olmayan, çok zincirli bir verim optimize edici. Kasalarının karmaşık bileşik stratejileri nedeniyle, kullanıcılar kripto paralarını içeriye yatırabilir ve karı katlanarak artırmak için ilk para yatırma işlemine eklenen pasif gelir elde edebilir. Beefy, platform tarafından üretilen ödüllerin çoğunu $BIFI stake edenlere dağıtır.
  • MM Finance: Cronos'taki en popüler DEX'lerden ve Otomatik Piyasa Yapıcılarından (AMM) biri, aynı zamanda düşük işlem ücretleri nedeniyle. Bu platform, Protokole Sahip Olunan Likidite'yi (POL) Cronos ekosistemiyle sunan ilk platformdur. Bu POL, bir protokolün kendi kendini finanse etmesine izin veren bir mekanizmadır çünkü kendi likiditesine güvenebilir ve daha iyi istikrar elde edebilir. Kullanıcılar platformda işlem yaptıklarında, %0,17 işlem ücreti öderler ve ücretin bir kısmı $MMF'yi (platformun yerel belirteci) geri satın almak ve Protokolün Sahip Olduğu Likiditeyi oluşturmak için kullanılır.

CRO İyi Bir Yatırım mı?

2021 yılı, özellikle projenin arkasındaki şirket Crypto.com için CRO için çok heyecan verici geçti. Aslında, pazarlamadan halka sunulan hizmetlerin miktarına kadar birçok cephede önemli bir genişleme yaşadı. Borsa, çoğu CRO'lu birkaç ticaret çifti ekledi ve teknik açıdan, iki zincirin piyasaya sürülmesi ekosisteminin genişlemesine büyük katkıda bulundu. Birlikte birleştiğinde, iki blok zincir birbirini tamamlar ve Crypto.com'un Defi ve NFT pazar yerleri gibi daha gelişmiş ürünler sunmasını sağlayarak CRO belirteci için daha birçok kullanım durumu sunar.

Tüm Cronos ekosistemi daha yeni doğdu ve belki de şimdiye kadar elde edilen başarı, gelecekte olacakların sadece küçük bir kısmı. Çekmeyi başardığı çok sayıda kullanıcı ve ortaya çıkan tüm DeFi projeleri göz önüne alındığında potansiyeli çok büyük. Ek olarak, Cronos Zinciri çok hızlı ve düşük maliyetli bir blok zinciri olduğunu kanıtladı ve bu sadece tokeninin benimsenmesi için iyi olabilir.

Nasıl CRO Sahibi Olunur?

Kripto merkezileştirilmiş bir borsa aracılığıyla CRO'ya sahip olabilirsiniz, böylece bir Gate.io hesabı oluşturarak başlayabilirsiniz. Hesap doğrulandıktan ve para yatırıldıktan sonra, CRO satın alma adımlarını öğrenin. Özetle, bunu flash swap, spot piyasada alım satım ve hatta kaldıraç kullanarak yapabilirsiniz.

Cronos'tan Haberler

2 Eylül 2022'de Crypto.com, yeni bir misli olmayan token (NFT) platformunun yerel varlığını desteklediğini duyurdu. Bu platforma Minted.network adı verilir ve kullanıcıların 10 milyondan fazla NFT'yi listelemesine ve satın almasına olanak tanıyan, Ethereum ve Cronos'a özgü merkezi olmayan bir NFT platformudur. Borsanın müşterileri artık, platform ücretlerinden ve diğer yardımcı programlardan elde edilen geliri paylaşarak kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılacak olan MTD tokeni ile ticaret yapabilir. MTD, gelecekte platformun yönetimi için de kullanılabilir.

Yararlı Referanslar

Cronos ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

CRO'da Harekete Geçin

CRO fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Tác giả: Mauro F.
Thông dịch viên: binyu
(Những) người đánh giá: Matheus、Edward、Joyce
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.

Cronos Nedir? CRO Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Cronos Zinciri, farklı blok zincirleri arasında etkileşime izin veren, Cosmos üzerine inşa edilmiş, Ethereum-Sanal Makine uyumlu bir blok zinciridir.
Cronos Nedir? CRO Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Cronos (CRO) Nedir?

Kripto ekosistemi genişledikçe, onlara kullanıcı dostu olan ve DeFi'nin karmaşık evrenini basitleştirebilen finansal araçlar (ve diğerleri) sunarak yeni kullanıcıları çekmeye yönelik artan bir ihtiyaç var. Blockchain teknolojisi burada kalacak ve yüksek oranlarda gelişerek giderek daha ilginç ve yenilikçi ürünler yaratmayı başarıyor. Bu teknolojinin, bir milyar Web3 kullanıcısına daha hizmet etmesi ve dijital varlıklarının öz velayetinin tam potansiyelini gerçekleştirmelerine yardımcı olmasının yanı sıra kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesini hızlandırması amaçlanıyor. Perakende kullanıcılar tarafından kripto para birimlerinin daha hızlı kitlesel olarak benimsenmesine izin vermenin kilit noktalarından biri, birbiriyle birlikte çalışabilen ve her şeyden önce kullanımı kolay ve ölçeklenebilir blok zincirlerinin geliştirilmesini teşvik etmektir.

Cronos'un hedefi, düşük işlem ücretleri, yüksek verim ve hızlı işlem kesinliğinden yararlanırken, diğer blok zincirlerinden anında uygulama ve kripto varlıkları taşıma olanağı sağlayarak DeFi, GameFi ve genel Web3'ü büyük ölçüde ölçeklendirmek.

Cronos'un ne olduğunu daha iyi anlamak için zamanda biraz geriye gitmemiz gerekiyor.

Her şey 2018'in sonlarında, Monaco Technology GmbH olarak yeniden adlandırılan bugünkü Crypto.com markasının kripto para borsası ve blok zinciri Crypto.org'u piyasaya sürmesiyle başladı. projeyi destekleyen bağımsız bir kuruluş olarak faaliyet göstermektedir.

Crypto.org Chain , yüksek hıza ve düşük ücretlere sahip, halka açık, açık kaynaklı ve izinsiz bir blok zinciridir. Ödemeler, DeFi ve NFT'ler gibi kullanım durumları aracılığıyla blockchain teknolojisinin toplu olarak benimsenmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Özetle, Crypto.org Zinciri Crypto.com'a güç veriyor insanlar ve işletmeler arasında dünya çapında işlemleri etkinleştirerek ödeme çözümleri. Aslında Crypto.com, kripto borsası aracılığıyla birçok finansal araç, bir uygulama ve Visa kartı aracılığıyla ödeme hizmetleri, merkezi olmayan finans seçenekleri ve misli olmayan jetonlar sunar.

Daha sonra, Crypto.org blok zincirine paralel çalışan ve DeFi, GameFi ve genel Web3'ü büyük ölçüde ölçeklendirmeyi amaçlayan başka bir blok zinciri oluşturmaya karar verildi. 8 Kasım 2021'de başlatılan bu yeni projenin adı Cronos.

Cronos Zinciri , geliştiricilerin dApp'ler oluşturması ve oluşturması için tamamen EVM (Ethereum Sanal Makinesi) ve IBC (Blok Zincirleri Arası İletişim) uyumlu bir blok zinciridir. Kullanıcıların Ethereum, Cosmos ve diğer zincir ailelerinden kripto para birimlerini Cronos'a aktarmalarına ve Ethereum ve EVM uyumlu zincirlerden uygulamaları ve akıllı sözleşmeleri hızla taşımalarına olanak tanıyarak hem Ethereum hem de Cosmos ekosistemleriyle birlikte çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Başlıca özellikleri, yüksek işlem hacmi, hızlı işlem kesinliği ve düşük işlem ücretleridir. Bu yeni blok zincirinin oluşturulmasının nedeni, merkezi olmayan uygulamaların (dApp'ler) ve akıllı sözleşmelerin potansiyel olarak daha uygun fiyatlı, daha az karbon yoğun ve daha kullanıcı dostu olmasına izin vermektir, Ethereum üzerinde çalışanların herkes için uygun olmadığı düşünülürse (ekonomik açıdan). .

Cronos Nasıl Çalışır? Ethermint ve Tendermint Core'un Hisse Kanıtı (PoS)

Crypto.org Zinciri tüm Crypto.com uygulamalarının arkasındaki omurga olsa da Cronos Zinciri, Ethereum ile tamamen birlikte çalışabilen EVM uyumlu blok zinciridir. Bu tam uyumluluk, aynı zamanda hızlı bir işlem kesinliğine sahip olabilen, ölçeklenebilir ve yüksek verimli bir blockchain çerçevesi olan Ethermint sayesinde mümkündür.

Cronos, Yetki Kanıtı (PoA) mutabakat mekanizması sayesinde yüksek işlem hacmi (saniyede yüz ila binlerce işlem), hızlı işlem kesinliği (5 ila 6 saniyede) ve düşük işlem ücretleri gerçekleştirebilen bir katman 1 blok zinciridir. Cronos'ta PoA, Tendermint'in Proof of Stake'in (PoS) değiştirilmiş bir biçimidir; burada, parasal değerle stake etmek yerine, bir doğrulayıcının kimliği pay rolünü yerine getirir. Özetle, doğrulayıcılar iyi bilinir, dikkatlice incelenir ve zaten deneyimlidir. Bununla birlikte, Cronos Chain, tüm CRO staking token sahiplerinin yönetimine katılmasına izin verir. Herkes bir teklifte bulunabilir, finanse edebilir ve oy kullanabilir ve diğerleri bunun kabul edilmesini sağlayacaktır. Şu anda 26 canlı Cronos doğrulayıcı var.

Ağın bazı parametrelerini değiştirme talebi gibi teklifler Cronos topluluğu tarafından yapılır ve oylamaya tabidir. Bir teklif sunmak için sunulması gereken minimum sayıda CRO vardır ve oylama süresinin süresi 14 gündür. Herkesin oy gücü, bağlı hisseye bağlıdır.

Doğrulayıcılar, ağı güvende tutma ve Cronos ekosisteminin iyiliği için çalışma görevine sahiptir. Bunu başaramazlarsa, suiistimal derecelerine bağlı olarak belirli cezalara tabi tutulurlar. Tendermint, verimsiz doğrulayıcıların kanıtlarını yayınlamak için bir mekanizmaya sahiptir. Belli bir süre blokları imzalamazlarsa, 'hapis' edilirler, yani aktif doğrulayıcı listesinden çıkarılırlar. Bu süre zarfında, kendilerine altyapılarını geri kazanma ve tekrar yola çıkma şansı verilmesine rağmen herhangi bir ödül alamazlar.

Öte yandan, doğrulayıcılar aynı yükseklikte çelişkili mesajları/blokları imzalarsa, yalnızca hapse atılmakla kalmaz, aynı zamanda 'kesilir', yani paylarını kaybederler ve sonsuza kadar kara listeye alınırlar.

Cronos konsensüs mekanizmasında staking tokeninin sadece yönetişim amacıyla kullanıldığının altını çizmek önemlidir. Aslında, bu token borsalarda listelenmez ve piyasa değeri yoktur. Bunun yerine, doğrulayıcı düğümler tarafından toplanan ağ işlem ücretlerini ödemek için Cronos (CRO) belirteci kullanılır.

CRO belirteci nedir?

Cronos (CRO), Cronos Chain'in yerel kripto para belirtecidir. Crypto.com'un Şubat 2021'de 70 Milyar yakma kararının ardından maksimum arzı 30 milyar birimdir. Bu 30 milyar birimin 25,26 milyarı hâlihazırda dolaşımdadır (Eylül 2022). Jetonun orijinal dağıtımı, Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 jetonuydu, ardından Cosmos ekosistemine taşındı. CRO'nun birçok kullanım durumu vardır ve tüm ekosistem içinde farklı etkinliklere hizmet eder. Aşağıda ana faaliyetler verilmiştir.

  • Staking: düğüm operatörleri, yetki verenler ve yönetişim önerenlerin faaliyetlerini etkinleştirmek için CRO belirteçlerine sahip olmaları gerekir;
  • Ödemeler ve Finansal Hizmetler: Token CRO, her iki blok zincirinde işlem ücretlerinin yanı sıra Visa Kartları ve Crypto Pay uygulaması gibi birden fazla Crypto.com ürününde bir ödeme şekli olarak kullanılabilir. CRO ayrıca, kullanıcıların çeşitli avantajlar ve promosyonlar elde etmesine olanak sağlamak için uygulamada stake edilebilir;
  • Ticaret: Kullanıcılar, çeşitli kripto borsalarında CRO'nun değeri hakkında spekülasyon yapabilir. Aslında, diğer birkaç kripto para birimi ile eşleştirilir;
  • DeFi: CRO belirteci, kullanıcıların DEX'lerden Cronos Zinciri üzerine inşa edilmiş verim toplayıcılara kadar çok sayıda DeFi platformuyla etkileşim kurmasına olanak tanır.

Cronos Ekosistemi


Kaynak: Orta - Cronos

Cronos, 100'den fazla katılımcı, doğrulayıcı ve Dapp geliştiricisi tarafından desteklenen açık bir ekosistemdir. Zaten birçoğu doğrudan Ethereum dünyasından gelen çok sayıda farklı DeFi platformuna sahiptir. Aşağıda bunlardan bazıları listelenmiştir.

  • VVS Finance: Cronos Chain'de bulunan ana DeFi protokolü ve kilitli toplam değere göre en büyüğü (TVL). VVS klasik bir AMM'dir (Otomatik Piyasa Yapıcı) ve likidite havuzları bazında çalışır, bu nedenle emir defteri yoktur. Token takasları, çiftçilik ve staking gibi en popüler DeFi işlevlerini sunar.
  • Tektonik: pasif bir gelir elde etmek için bir madeni para ödünç alabileceğiniz veya diğer kullanıcılara sağlayabileceğiniz bir borç verme platformu olan zincirler arası ve gözetimsiz bir para piyasası. Bu proje ilk çıktığı günlerde likidite açısından ikinci sırada yer aldı ve çok başarılı oldu. Tectonic, kullanıcılara iki çözüm sunar:

1. Likidite sağlayın ve karşılığında pasif gelir elde edin.

2. Başka bir yere yatırım yapmak üzere bir varlığı ödünç almak için teminat olarak yatırılanları kullanın.

Bu yazının yazıldığı sırada Tectonic, şu stablecoin'ler ve kripto paralarla ticaret yapma olanağı sunuyor: DAI, USDT, USDC, TUSD, WBTC, WETH, CRO ve TONIC (platformun yerel token'ı).

  • CronaSwap: Cronaswap, APR açısından çok yüksek getirilerle Defi'nin tipik işlevselliğini sunar. Kullanıcılar jeton takası, çiftçilik ve staking yapabilir ve havuzlara likidite sağlayabilir. Ayrıca, platformun yerel belirteci olan CRONA şeklinde ek ödüller alabilirler.
  • Beefy Finance: birden fazla blok zinciri arasında köprü kuran merkezi olmayan, çok zincirli bir verim optimize edici. Kasalarının karmaşık bileşik stratejileri nedeniyle, kullanıcılar kripto paralarını içeriye yatırabilir ve karı katlanarak artırmak için ilk para yatırma işlemine eklenen pasif gelir elde edebilir. Beefy, platform tarafından üretilen ödüllerin çoğunu $BIFI stake edenlere dağıtır.
  • MM Finance: Cronos'taki en popüler DEX'lerden ve Otomatik Piyasa Yapıcılarından (AMM) biri, aynı zamanda düşük işlem ücretleri nedeniyle. Bu platform, Protokole Sahip Olunan Likidite'yi (POL) Cronos ekosistemiyle sunan ilk platformdur. Bu POL, bir protokolün kendi kendini finanse etmesine izin veren bir mekanizmadır çünkü kendi likiditesine güvenebilir ve daha iyi istikrar elde edebilir. Kullanıcılar platformda işlem yaptıklarında, %0,17 işlem ücreti öderler ve ücretin bir kısmı $MMF'yi (platformun yerel belirteci) geri satın almak ve Protokolün Sahip Olduğu Likiditeyi oluşturmak için kullanılır.

CRO İyi Bir Yatırım mı?

2021 yılı, özellikle projenin arkasındaki şirket Crypto.com için CRO için çok heyecan verici geçti. Aslında, pazarlamadan halka sunulan hizmetlerin miktarına kadar birçok cephede önemli bir genişleme yaşadı. Borsa, çoğu CRO'lu birkaç ticaret çifti ekledi ve teknik açıdan, iki zincirin piyasaya sürülmesi ekosisteminin genişlemesine büyük katkıda bulundu. Birlikte birleştiğinde, iki blok zincir birbirini tamamlar ve Crypto.com'un Defi ve NFT pazar yerleri gibi daha gelişmiş ürünler sunmasını sağlayarak CRO belirteci için daha birçok kullanım durumu sunar.

Tüm Cronos ekosistemi daha yeni doğdu ve belki de şimdiye kadar elde edilen başarı, gelecekte olacakların sadece küçük bir kısmı. Çekmeyi başardığı çok sayıda kullanıcı ve ortaya çıkan tüm DeFi projeleri göz önüne alındığında potansiyeli çok büyük. Ek olarak, Cronos Zinciri çok hızlı ve düşük maliyetli bir blok zinciri olduğunu kanıtladı ve bu sadece tokeninin benimsenmesi için iyi olabilir.

Nasıl CRO Sahibi Olunur?

Kripto merkezileştirilmiş bir borsa aracılığıyla CRO'ya sahip olabilirsiniz, böylece bir Gate.io hesabı oluşturarak başlayabilirsiniz. Hesap doğrulandıktan ve para yatırıldıktan sonra, CRO satın alma adımlarını öğrenin. Özetle, bunu flash swap, spot piyasada alım satım ve hatta kaldıraç kullanarak yapabilirsiniz.

Cronos'tan Haberler

2 Eylül 2022'de Crypto.com, yeni bir misli olmayan token (NFT) platformunun yerel varlığını desteklediğini duyurdu. Bu platforma Minted.network adı verilir ve kullanıcıların 10 milyondan fazla NFT'yi listelemesine ve satın almasına olanak tanıyan, Ethereum ve Cronos'a özgü merkezi olmayan bir NFT platformudur. Borsanın müşterileri artık, platform ücretlerinden ve diğer yardımcı programlardan elde edilen geliri paylaşarak kullanıcıları ödüllendirmek için kullanılacak olan MTD tokeni ile ticaret yapabilir. MTD, gelecekte platformun yönetimi için de kullanılabilir.

Yararlı Referanslar

Cronos ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

CRO'da Harekete Geçin

CRO fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Tác giả: Mauro F.
Thông dịch viên: binyu
(Những) người đánh giá: Matheus、Edward、Joyce
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500