Araştırma Kilidi: Everclear nasıl merkezi olmayan bir temizleme katmanı oluşturuyor

Orta SeviyeSep 09, 2024
Connext, şimdi Everclear olarak yeniden markalandı ve çapraz zincirli token takaslarını kolaylaştırmak için niyetleri kullanıyor. Kullanıcılar, yol bulma, köprüleme ve gaz ücreti ödeme gibi ayrıntılarla uğraşmak yerine, bunları onlar için ele alan bir çözücüye ödeme yapabilirler.
Araştırma Kilidi: Everclear nasıl merkezi olmayan bir temizleme katmanı oluşturuyor

Hızlı Bakış

  • Everclear, önceden Connext olarak bilinen, düzenleme netleştirmeyi kolaylaştıran bir Ethereum katman 2'dir.
  • Netting solvers’ frequency of settlements and rebalancing reduces in an intent-based system, thereby mitigating friction caused by liquidity fragmentation.
  • Everclear’in kullanımı, Mart ayında, Renzo ile ortaklık yapmasının ardından, herhangi bir blok zincirinden staked ETH türevlerinin EigenLayer'da kullanıcı dostu bir şekilde yeniden staked edilmesini sağlamasıyla hızla arttı.
  • Bu Araştırma Parçası, Everclear tarafından kilidi açılır.

Kripto endüstrisindeki birçok protokol, amaç merkezli bir tasarım benimsiyor. Kullanıcılar, bir işlemin "nasıl" yürütülmesi gerektiğinin tam metodolojisini içeren işlemleri doğrudan göndermek yerine, istedikleri sonucun "ne" olması gerektiğini ifade edebilirler.

Bu, kullanıcı deneyimini zincir soyutlaması ve piyasa verimliliği aracılığıyla artırır, çünkü kullanıcılar tercih ettikleri sonucu sadece bildirerek, onu başarmak için sofistike aktörlere dış kaynak kullanabilirler. Ni̇telikli ni̇yet temelli protokollerin dikkate değer örnekleri, takas birleştiricilerini (örneğin, limit emirleri) içerir Takasıve UniswapX) ve çapraz zincir likidite köprüleri.

Intent-merkezli Tasarım

Connext, şimdi Everclear olarak yeniden markalandı ve niyetleri kullanarak cross-chain token takaslarını kolaylaştırdı. Yol bulma, köprü kurma ve gaz ücreti ödeme gibi karmaşıklıklarla uğraşmak yerine, kullanıcılar bu görevleri yapması için sadece bir çözücüye ödeme yapabilirler.

Connext'in niyet odaklı tasarımının kısa bir genel bakışı için, bkz.bu araştırma parçası.

Şekil 1'de gösterildiği gibi, amaç merkezli çerçeve altında, kullanıcılar zincirler arası takas gerçekleştirme niyetlerini ifade ettiklerinde, Connext çözücüleri bu amaçları izlemek için kullanıcı tarafından ödenen ücretlerle teşvik edilir. Çözücüler, bu takasları en rekabetçi fiyattan gerçekleştirmek için bir açık artırmada rekabet eder.

Kazanan çözümleyici likiditeyi ön plana çıkarır ve hedef zincirdeki kullanıcılara fon sağlar. Fonlar hedef zincirde yerleştiğinde, çözümleyici kaynak zincirdeki geri ödemeyi kilidini açar.


Şekil 1. Connext'in bir cross-chain takasını nasıl ele aldığının şeması.

Bu çerçevede, kullanıcılar çapraz zincir takaslarını, çözücü ağının sunabileceği en rekabetçi piyasa oranında gerçekleştirebilirler. Bununla birlikte, bu mekanizma, çözücülerin her zaman etkili olduğunu varsayar, ki bu her zaman geçerli bir varsayım olmayabilir.

Kripto faaliyeti çoklu zincirli ve çoklu varlık haline geldikçe, çözücüler rekabetçiliği korumak için daha fazla zincir ve jetonu desteklemek için daha fazla sermaye yatırmak zorunda kalırlar. Yükselen sermaye gereksinimi giriş bariyerini artırır ve çözücü ağının merkezsizleşmesini engeller.

Öte yandan, çapraz zincir transferlerinde büyük bir net yönlü akış olduğunda (örneğin, Ethereum'dan Arbitrum'a), çözücülerin envanterleri talep gören zincirlerden (Arbitrum) talebin en az olduğu zincirlere (Ethereum) doğru yavaşça akar. Bu fenomen, çözücülerin anlık likiditesini azaltır ve çözücülerin likiditelerini zincirler arasında yeniden dengelemelerini gerektirir.

Likidite yeniden dengeleme sürtünmesiz değildir, çünkü genellikle farklı likidite mekanlarıyla entegrasyonu gerektirir (örneğin, merkezi borsalar). Bu altyapının bakımı ve işletilmesi maliyetli olabilir ve daha fazla blok zinciri ve varlık köprüleme protokolüne dahil edildikçe maliyeti artacaktır.

Tek yönlü akışları dengelemek ve yeniden dengeleme sıklığını azaltmak için birden fazla zincirde büyük envanterler tutarak yeniden dengeleme maliyeti amorti edilebilir. Ancak, bu yalnızca büyük sermayeye sahip en büyük çözücüler için mümkündür ve merkeziyetsizlik etosuna aykırı olarak çözücüler pazarında oligopol oluşturur.

Everclear'in Temizleme Katmanı

Everclear, diğer çözücüler ve kullanıcılarla yerleşimleri birbirine karşı netleştirmeye izin veren bir Ethereum katman 2 (L2) çözümüdür.

Her çapraz zincir transferini ilişkili blok zincirlerinde yerine getirmek yerine, Everclear, Şekil 2'de gösterildiği gibi çözücüler için birikmesine ve açık kredileri netleştirmesine olanak tanıyan evrensel bir platform sağlar. Bu, yerleşimlerin ve yeniden dengelemenin sıklığını azaltır. Referans olarak, 24 saatlik bir dönemde yapılan çapraz zincir transferlerin %80'den fazlası netlenebilir.


Şekil 2. Bir netleme örneği.

Netting haricinde, Everclear ayrıca optimal netting stratejilerini uygulamak ve merkezi olmayan uygulamaları (dApps) barındırmak için bir yürütme katmanı olarak da görev yapar. dApps'ın bir örneği, çözücülerin kullanıcı niyetlerini zamanında yerine getirmek için hemen likidite sağlamak üzere düzensiz kredilere karşı borç almasını sağlayan bir kredi protokolüdür.

Bir L2'nin tanıtılması aynı zamanda gerektirirmodülerleştirmeKöprü protokolünün, Şekil 3'te gösterildiği gibi, bir niyet katmanı her desteklenen zincirde akıllı sözleşme biçiminde dağıtılır, böylece kullanıcıların niyetlerini bildirmelerine ve çözücülerin onları dinlemelerine olanak tanır.

Gününüzü dijital varlık ekosistemi boyunca meydana gelen en etkili olaylar ve analizlerle başlatın.

Ayrıca The Scoop, The Funding ve haftalık Data & Insights bültenlerimizi de alın

Kaydolarak şunları kabul etmiş olursunuz: Hizmet ŞartlarıveGizlilik Politikası

Everclear, temizleme/gerçekleştirme katmanıdır. Çapraz zincir transferlerini temizlemek, ödenmemiş bakiyeleri netleştirmek ve keyfi işlem mantığını gerçekleştirmek için kullanılır.

Bir uzlaşma katmanı, mesajın doğruluğunu doğrulayan bir bileşendir. Everclear bunu kullanacak.EigenLayerGüvenlik için, EigenLayer, ETH'nin yerel ve likit staker'larına üçüncü taraf altyapısına ekonomik garanti sağlama seçeneği sunar.

Bir taşıma katmanı, bir altyapıdan diğerine gerçek mesaj teslimatını yönetir. Everclear bunu kullanacak.Hyperlanebaşlangıçta ulaşım katmanı olarak kullanır, ancak mimarinin modüler yapısı, protokole ek yük getirmeden diğer relayer altyapısıyla açık entegrasyon için olanak sağlar, örneğin Cosmos tabanlı yan zincirleri bağlamak için Inter-blockchain Communication (IBC) protokolü gibi.


Şekil 3. Everclear'ın modülerleştirilmesinin kavramsal görselleştirilmesi.

Uygulamada, amaç katmanları (bağlı zincirler), Şekil 4'te gösterildiği gibi, aktarım katmanı (Hyperlane) tarafından işlenen mesajların gerçek aktarımıyla, mesajların meşru olduğundan emin olmak için konsensüs katmanı (EigenLayer) aracılığıyla temizleme katmanı (Everclear) ile iletişim kurar.


Şekil 4. Katmanlar arasındaki iletişimin şeması.

Modülerleştirme yaklaşımı, Everclear'in ihtiyaçlarına yönelik yürütme katmanını, yani takas ve netleştirme işlemlerini mükemmelleştirmeye odaklanmasına olanak tanırken, taşıma ve uzlaşma gibi protokolün diğer yönlerini harici uzman altyapılara devretmelerine izin verir.

Çoklu zincir temelli bir niyet tabanlı ekosistemde, geniş bir dApp yelpazesi, bu evrensel temizleme katmanını izinsiz olarak benimseyebilir. Everclear ile entegre olmak, likidite kaynaklarını kolayca elde etmelerine ve böylece işletmelerini çeşitli blok zincirlerine sorunsuz bir şekilde genişletmelerine olanak tanır ve böylece ağ çabası oluşturur ve gereken toplam yerleşim miktarını azaltır.

Metrikler

Everclear'deki toplam değer kilitlenmesi (TVL), 2024'ün ilk iki ayında ortalama 8,5 milyon dolar olarak kalmıştır. O zamandan beri, Everclear'ın “Herhangi Bir Yerden Yeniden Paylaşım” (RFA) girişimi ve iş ortaklığı tarafından desteklenen Nisan sonunda 940 milyon dolarlık bir zirveye fırladı.Renzo, en hızlı büyüyen likit EigenLayer-staking protokollerinden biri.

Bağlam için, RFA, herhangi bir blockchain üzerindeki staked ETH türevlerinin EigenLayer üzerinde bir tıklama ile yeniden staked olmasını sağlayan bir arka uç olan Everclear'i kullanmaktadır. Bu teklif, Everclear'in sürdürülebilir benimsemeye yol açan toplam adreslenebilir pazarını büyük ölçüde genişletmektedir. Bu yazının yazıldığı sırada Everclear'in bir TVL'si 1.13 milyar dolardır.


Şekil 5. Everclear'da kilitlenen değer.

Everclear'daki haftalık transfer hacmi, bahsedilen RFA lansmanı ve Renzo ortaklığıyla aynı döneme denk gelerek Mart ayında önemli ölçüde yükselmeden önce ortalama olarak 7 milyon dolar seviyesindeydi. Hacim Mart ayının sonlarında 280 milyon dolara zirve yaptı ve RFA'ya olan yeni ilginin azalmasıyla birlikte sonraki dönemde kademeli olarak azaldı.

Çoğu hacim Ethereum'dan kaynaklanmasına rağmen, Arbitrum, Linea ve Mode'dan da önemli aktiviteler vardı. Bu trend, Everclear'ın deneyimli ve yeni Ethereum L2'lerinde sürekli olarak kullanıldığını göstermektedir.


Şekil 6. Everclear üzerinde haftalık transfer hacmi.

Bu gözlemler, RFA kampanyasının erken başarısına işaret etmektedir. Bu nedenle, Everclear, evrensel bir takas katmanının tanıtılması aracılığıyla niyet tabanlı bir ekosistemin etkinliğini maksimize ederek, çoklu zincirli bir dünyada likidite parçalanmasından kaynaklanan sürtünmeyi hafifletme yoluyla, cross-chain altyapı pazarının daha büyük bir payını ele geçirmek için iyi bir konumdadır.

Açıklama:

  1. Bu makale [den yeniden basılmıştır.theblockTüm telif hakları orijinal yazarına aittirEden Au]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Öğrenekip ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Araştırma Kilidi: Everclear nasıl merkezi olmayan bir temizleme katmanı oluşturuyor

Orta SeviyeSep 09, 2024
Connext, şimdi Everclear olarak yeniden markalandı ve çapraz zincirli token takaslarını kolaylaştırmak için niyetleri kullanıyor. Kullanıcılar, yol bulma, köprüleme ve gaz ücreti ödeme gibi ayrıntılarla uğraşmak yerine, bunları onlar için ele alan bir çözücüye ödeme yapabilirler.
Araştırma Kilidi: Everclear nasıl merkezi olmayan bir temizleme katmanı oluşturuyor

Hızlı Bakış

  • Everclear, önceden Connext olarak bilinen, düzenleme netleştirmeyi kolaylaştıran bir Ethereum katman 2'dir.
  • Netting solvers’ frequency of settlements and rebalancing reduces in an intent-based system, thereby mitigating friction caused by liquidity fragmentation.
  • Everclear’in kullanımı, Mart ayında, Renzo ile ortaklık yapmasının ardından, herhangi bir blok zincirinden staked ETH türevlerinin EigenLayer'da kullanıcı dostu bir şekilde yeniden staked edilmesini sağlamasıyla hızla arttı.
  • Bu Araştırma Parçası, Everclear tarafından kilidi açılır.

Kripto endüstrisindeki birçok protokol, amaç merkezli bir tasarım benimsiyor. Kullanıcılar, bir işlemin "nasıl" yürütülmesi gerektiğinin tam metodolojisini içeren işlemleri doğrudan göndermek yerine, istedikleri sonucun "ne" olması gerektiğini ifade edebilirler.

Bu, kullanıcı deneyimini zincir soyutlaması ve piyasa verimliliği aracılığıyla artırır, çünkü kullanıcılar tercih ettikleri sonucu sadece bildirerek, onu başarmak için sofistike aktörlere dış kaynak kullanabilirler. Ni̇telikli ni̇yet temelli protokollerin dikkate değer örnekleri, takas birleştiricilerini (örneğin, limit emirleri) içerir Takasıve UniswapX) ve çapraz zincir likidite köprüleri.

Intent-merkezli Tasarım

Connext, şimdi Everclear olarak yeniden markalandı ve niyetleri kullanarak cross-chain token takaslarını kolaylaştırdı. Yol bulma, köprü kurma ve gaz ücreti ödeme gibi karmaşıklıklarla uğraşmak yerine, kullanıcılar bu görevleri yapması için sadece bir çözücüye ödeme yapabilirler.

Connext'in niyet odaklı tasarımının kısa bir genel bakışı için, bkz.bu araştırma parçası.

Şekil 1'de gösterildiği gibi, amaç merkezli çerçeve altında, kullanıcılar zincirler arası takas gerçekleştirme niyetlerini ifade ettiklerinde, Connext çözücüleri bu amaçları izlemek için kullanıcı tarafından ödenen ücretlerle teşvik edilir. Çözücüler, bu takasları en rekabetçi fiyattan gerçekleştirmek için bir açık artırmada rekabet eder.

Kazanan çözümleyici likiditeyi ön plana çıkarır ve hedef zincirdeki kullanıcılara fon sağlar. Fonlar hedef zincirde yerleştiğinde, çözümleyici kaynak zincirdeki geri ödemeyi kilidini açar.


Şekil 1. Connext'in bir cross-chain takasını nasıl ele aldığının şeması.

Bu çerçevede, kullanıcılar çapraz zincir takaslarını, çözücü ağının sunabileceği en rekabetçi piyasa oranında gerçekleştirebilirler. Bununla birlikte, bu mekanizma, çözücülerin her zaman etkili olduğunu varsayar, ki bu her zaman geçerli bir varsayım olmayabilir.

Kripto faaliyeti çoklu zincirli ve çoklu varlık haline geldikçe, çözücüler rekabetçiliği korumak için daha fazla zincir ve jetonu desteklemek için daha fazla sermaye yatırmak zorunda kalırlar. Yükselen sermaye gereksinimi giriş bariyerini artırır ve çözücü ağının merkezsizleşmesini engeller.

Öte yandan, çapraz zincir transferlerinde büyük bir net yönlü akış olduğunda (örneğin, Ethereum'dan Arbitrum'a), çözücülerin envanterleri talep gören zincirlerden (Arbitrum) talebin en az olduğu zincirlere (Ethereum) doğru yavaşça akar. Bu fenomen, çözücülerin anlık likiditesini azaltır ve çözücülerin likiditelerini zincirler arasında yeniden dengelemelerini gerektirir.

Likidite yeniden dengeleme sürtünmesiz değildir, çünkü genellikle farklı likidite mekanlarıyla entegrasyonu gerektirir (örneğin, merkezi borsalar). Bu altyapının bakımı ve işletilmesi maliyetli olabilir ve daha fazla blok zinciri ve varlık köprüleme protokolüne dahil edildikçe maliyeti artacaktır.

Tek yönlü akışları dengelemek ve yeniden dengeleme sıklığını azaltmak için birden fazla zincirde büyük envanterler tutarak yeniden dengeleme maliyeti amorti edilebilir. Ancak, bu yalnızca büyük sermayeye sahip en büyük çözücüler için mümkündür ve merkeziyetsizlik etosuna aykırı olarak çözücüler pazarında oligopol oluşturur.

Everclear'in Temizleme Katmanı

Everclear, diğer çözücüler ve kullanıcılarla yerleşimleri birbirine karşı netleştirmeye izin veren bir Ethereum katman 2 (L2) çözümüdür.

Her çapraz zincir transferini ilişkili blok zincirlerinde yerine getirmek yerine, Everclear, Şekil 2'de gösterildiği gibi çözücüler için birikmesine ve açık kredileri netleştirmesine olanak tanıyan evrensel bir platform sağlar. Bu, yerleşimlerin ve yeniden dengelemenin sıklığını azaltır. Referans olarak, 24 saatlik bir dönemde yapılan çapraz zincir transferlerin %80'den fazlası netlenebilir.


Şekil 2. Bir netleme örneği.

Netting haricinde, Everclear ayrıca optimal netting stratejilerini uygulamak ve merkezi olmayan uygulamaları (dApps) barındırmak için bir yürütme katmanı olarak da görev yapar. dApps'ın bir örneği, çözücülerin kullanıcı niyetlerini zamanında yerine getirmek için hemen likidite sağlamak üzere düzensiz kredilere karşı borç almasını sağlayan bir kredi protokolüdür.

Bir L2'nin tanıtılması aynı zamanda gerektirirmodülerleştirmeKöprü protokolünün, Şekil 3'te gösterildiği gibi, bir niyet katmanı her desteklenen zincirde akıllı sözleşme biçiminde dağıtılır, böylece kullanıcıların niyetlerini bildirmelerine ve çözücülerin onları dinlemelerine olanak tanır.

Gününüzü dijital varlık ekosistemi boyunca meydana gelen en etkili olaylar ve analizlerle başlatın.

Ayrıca The Scoop, The Funding ve haftalık Data & Insights bültenlerimizi de alın

Kaydolarak şunları kabul etmiş olursunuz: Hizmet ŞartlarıveGizlilik Politikası

Everclear, temizleme/gerçekleştirme katmanıdır. Çapraz zincir transferlerini temizlemek, ödenmemiş bakiyeleri netleştirmek ve keyfi işlem mantığını gerçekleştirmek için kullanılır.

Bir uzlaşma katmanı, mesajın doğruluğunu doğrulayan bir bileşendir. Everclear bunu kullanacak.EigenLayerGüvenlik için, EigenLayer, ETH'nin yerel ve likit staker'larına üçüncü taraf altyapısına ekonomik garanti sağlama seçeneği sunar.

Bir taşıma katmanı, bir altyapıdan diğerine gerçek mesaj teslimatını yönetir. Everclear bunu kullanacak.Hyperlanebaşlangıçta ulaşım katmanı olarak kullanır, ancak mimarinin modüler yapısı, protokole ek yük getirmeden diğer relayer altyapısıyla açık entegrasyon için olanak sağlar, örneğin Cosmos tabanlı yan zincirleri bağlamak için Inter-blockchain Communication (IBC) protokolü gibi.


Şekil 3. Everclear'ın modülerleştirilmesinin kavramsal görselleştirilmesi.

Uygulamada, amaç katmanları (bağlı zincirler), Şekil 4'te gösterildiği gibi, aktarım katmanı (Hyperlane) tarafından işlenen mesajların gerçek aktarımıyla, mesajların meşru olduğundan emin olmak için konsensüs katmanı (EigenLayer) aracılığıyla temizleme katmanı (Everclear) ile iletişim kurar.


Şekil 4. Katmanlar arasındaki iletişimin şeması.

Modülerleştirme yaklaşımı, Everclear'in ihtiyaçlarına yönelik yürütme katmanını, yani takas ve netleştirme işlemlerini mükemmelleştirmeye odaklanmasına olanak tanırken, taşıma ve uzlaşma gibi protokolün diğer yönlerini harici uzman altyapılara devretmelerine izin verir.

Çoklu zincir temelli bir niyet tabanlı ekosistemde, geniş bir dApp yelpazesi, bu evrensel temizleme katmanını izinsiz olarak benimseyebilir. Everclear ile entegre olmak, likidite kaynaklarını kolayca elde etmelerine ve böylece işletmelerini çeşitli blok zincirlerine sorunsuz bir şekilde genişletmelerine olanak tanır ve böylece ağ çabası oluşturur ve gereken toplam yerleşim miktarını azaltır.

Metrikler

Everclear'deki toplam değer kilitlenmesi (TVL), 2024'ün ilk iki ayında ortalama 8,5 milyon dolar olarak kalmıştır. O zamandan beri, Everclear'ın “Herhangi Bir Yerden Yeniden Paylaşım” (RFA) girişimi ve iş ortaklığı tarafından desteklenen Nisan sonunda 940 milyon dolarlık bir zirveye fırladı.Renzo, en hızlı büyüyen likit EigenLayer-staking protokollerinden biri.

Bağlam için, RFA, herhangi bir blockchain üzerindeki staked ETH türevlerinin EigenLayer üzerinde bir tıklama ile yeniden staked olmasını sağlayan bir arka uç olan Everclear'i kullanmaktadır. Bu teklif, Everclear'in sürdürülebilir benimsemeye yol açan toplam adreslenebilir pazarını büyük ölçüde genişletmektedir. Bu yazının yazıldığı sırada Everclear'in bir TVL'si 1.13 milyar dolardır.


Şekil 5. Everclear'da kilitlenen değer.

Everclear'daki haftalık transfer hacmi, bahsedilen RFA lansmanı ve Renzo ortaklığıyla aynı döneme denk gelerek Mart ayında önemli ölçüde yükselmeden önce ortalama olarak 7 milyon dolar seviyesindeydi. Hacim Mart ayının sonlarında 280 milyon dolara zirve yaptı ve RFA'ya olan yeni ilginin azalmasıyla birlikte sonraki dönemde kademeli olarak azaldı.

Çoğu hacim Ethereum'dan kaynaklanmasına rağmen, Arbitrum, Linea ve Mode'dan da önemli aktiviteler vardı. Bu trend, Everclear'ın deneyimli ve yeni Ethereum L2'lerinde sürekli olarak kullanıldığını göstermektedir.


Şekil 6. Everclear üzerinde haftalık transfer hacmi.

Bu gözlemler, RFA kampanyasının erken başarısına işaret etmektedir. Bu nedenle, Everclear, evrensel bir takas katmanının tanıtılması aracılığıyla niyet tabanlı bir ekosistemin etkinliğini maksimize ederek, çoklu zincirli bir dünyada likidite parçalanmasından kaynaklanan sürtünmeyi hafifletme yoluyla, cross-chain altyapı pazarının daha büyük bir payını ele geçirmek için iyi bir konumdadır.

Açıklama:

  1. Bu makale [den yeniden basılmıştır.theblockTüm telif hakları orijinal yazarına aittirEden Au]. If there are objections to this reprint, please contact the Gate Öğrenekip ve bunu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500